- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- Gaming notebook topik
- Milyen házat vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacee83
tag
Felraktam ujra az XP-t, Aztán a 7.11es drivert. Semmi sem változott a kép hulladék mint ahogy ez a kártya is. Szerintem januárban visszaviszem a boltba és kicseréltetem egy nVidiára. eddig 2 ATI kártyám is volt ilyen nem fordult elő. Nálam ennyi volt az ATI-nak.
-
Pietrosz
addikt
válasz
Gaboman #4796 üzenetére
FC2 a Dunia engine-t használja, ami saját fejlesztés tudtommal:
[link][I]Engine
Far Cry 2 will not use CryTek's CryENGINE (from the original game) or CryENGINE2 (which is used in Crysis). Instead, Ubisoft has developed a new engine called Dunia, meaning "world" or "earth" in Arabic, Persian, Hindi, Urdu, Swahili and Malay languages.[3] The engine will take advantage of multi-core processors and support DirectX 9 as well as DirectX 10.[4] Only 2 or 3 percent of the original CryENGINE code is being re-used, according to Michiel Verheijdt, Senior Product Manager for Ubisoft Netherlands. [/I]
szerk.: a dőlt betűk nem mennek valamiért
-
Egyszerűen: Ha PCIet akarsz alaplapot cserélsz...ha alaplapot cserélsz,cserélsz processort,ha alaplapot cserélsz,cserélsz ramot... Én is nehezen szántam rá magam, de megtettem (igaz az én régi gépem már benne volt a korban rendesen
)
Azaz egy PCIes VGA egy komplett gépcserét kíván.
-
-
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Pietrosz #4789 üzenetére
Pedig sokan ezért vettek Ultrát,meg 2900XT-t is annó!
És hát csalódás számukra,neked is az lenne és nem is tetszene,az elkövetkezendő időben ha jól tudom több game is ezzel a motorral fog készülni.
És akkor már nem csak egy game lesz sajnos.
Jó lenne ha már kiadnának egy olyan szériát ami tényleg tudja is ezeket a gameket jól nyomatni. -
DeadMeat
nagyúr
válasz
Pietrosz #4789 üzenetére
Pedig szerintem sem humoros,h a sokpenzert vett kartyad nemsoklofaszt er egy adott jatekban.Mondjuk abban egyetertek,hogy tenyleg egy fos a jatek.Nem is ertem en ezeket a nextgen jatekokat,miert szeretik varjak annyira a nepek... semmi story,semmi jatekelmeny.Hat ezert vegyek en 80K-s vgat?Komolyan mondom a warcraft 2 vagy a Hom2 nagyobb jatekelmenyt ad mint a mostani szarok.Vagyakar a doom1-2
De ez mar masteszta -
gjoe
addikt
2600xt tulajokat kérdeznék nálatok megy-e a crysis?
Levettem 800*600-ra low-ra és kb 5fps.
játszhatatlan.
Konfig x2 6000+, geil ultra 2GB, hd 2600xt
3d mark06-ban 4500pötty alapon, de a crysis megse nyekken.
Valami beállítás hiba vagy ennyire gyenge a kari ehhez a játékhoz?
Próbáltam far cry-t is és nagyot csalódtam mert előtte egy GF6600 jobban vitte.
Viszont pl.: BF2 ezen jobban megy.
??????????? -
Pietrosz
addikt
válasz
Gaboman #4787 üzenetére
Pedig humoros.
Talán pont ph-n olvastam, hogy nem a mai hw-ekre lett a game tervezve, néhány effekt pl le van tiltva, még vh-n sem kapcsol be úgy tudom. Aki ezért vett ultrát, azt csak sajnálni tudom. A game amúgy is egy határ fos, körülnézel, hű de jó a grafika, aztaa, ez tart kb 5-10 percig, aztán ennyi. Next gen játékot ne akarj már prev gen VGA-val játszani
Crysisen kívül mindenhez elég az Ultra, akkor tényleg az a szerencsétlen kari a hibás? Majd jön a következő generáció, és fog az még 50+ fps-el futni AA-val is. -
Gaboman
nagyúr
válasz
Pietrosz #4785 üzenetére
Persze hogy leírom amikor sokan valótlant állítanak róla!
Szerinted mi a Full?
Én tudum mi az,ezekszerint te nem!
Az hogy AA/AF bekapcsolásával is jól megy,nem csak a High és VeryHigh funkció a FULL.
Sajnos az nem olyan vicces mint ahogy te azt felfogod.
Vettek 130E Ft-os kártyát ami behal alatta ez kicsikét sz@r dolog és csöppet sem humoros!
Ha a többi Crytech motoros game is így fog menni mint a Crysis hát................. -
Pietrosz
addikt
válasz
Gaboman #4784 üzenetére
Ha annyi pénzem lenne, mint ahányszor te leírtad ezt a mondatot, már gazdag lennék
Nem tudom nálad mit jelent a fullra rakás, de nálam a húzott 8800 GT-vel very high cheap módban ([link]) 1440*900 felbontásban simán játszható volt, tudom majd a végén nem lesz az, nem nagy tragédia, leveszem highra és annyi. Más kérdés, hogy kb a játék felénél uninstalláltam, mert nem igazán ragadott meg, CoD4 sokkal jobb volt, most kezdem majd a Bioshockot, majd Jericho, Timeshift, UT3...
Az Ultra pedig jóval erősebb a GT-nél, szóval ez a semmit sem ér ez nem értelmezhető számomra. -
fagy53
nagyúr
Van valakinek, aki esetleg hasonlóan elvetemült mint én, 3DM03 eredménye?
A régi játékok miatt lefuttattam többször is, és a 10000 pontot sem tudom összeszedni!A 7.12 Catalyst simán megy a net2.0-val is.
-
TasiA
senior tag
válasz
Menthirist #4781 üzenetére
Nekem is az van és ma szoptam vele, valszeg már a NET 3.0 kell a 7.12-höz.
-
-
el is felejtettem, hogy ha meglesz a kari, végre láthatok majd árnyékokat!
az az első, ahol kurtítani szoktam a grafikát
tudom csekélység, de nekem már ez is öröm lesz
-
gyuri00
aktív tag
hali
jó kis kártya ez a 2600xt a 7600gs után
eszt nem tudjátok miért csinálja más játékoknál nincs ilyen?? és Catalyst11 driver van fent
-
-
bach22
tag
még azt szeretném kérdezni, hogy az Ati radeon x600 pro-m mennyit ér, mert el szeretném adni.
-
bach22
tag
nah én is beléptem a hd 2600 xt tulajok közé. eddig csupa jó tapasztalatom van. remélem így is marad
-
-
fagy53
nagyúr
válasz
Menthirist #4764 üzenetére
Én most nemrégen csináltam meg ezt a váltást, így nem beszélek a levegőbe.
Pontosan az általad leírt 70k-ba kerül egy a Tiednél legalább 50-80%-kal gyorsabb konfig. Természetesen egy 2600 is benne van, ami a 9600-nál 120-150%-kal gyorsabb.
A jelenlegi cuccaidat 15-20k körül eladhatod és kb 50k-t kellene a vásárlásra fordítani.
Ebben persze a VGA ára is benne van, ezt levonva 30k-ba kerülne a teljesen új gép.
Megéri-e ez Neked? Nekem megérte és nem bántam meg. -
-
viszont négyes cserére nincs esélyem amennyire előre látok most legalább egy évig... addig viszont szerintem ez a kari nem rossz beruházás (főleg, mert mivel mondtam, 3d-re a gép tökéletes, az új karival hardware rendert is tudna a maya, realtime láthatnám a normal map-ot a modellemen), a 2 giga ram meg szintén a 3dzéshez kellene, mellette végre mennének normálisan a hd filmek... eladni meg már most sem nagyon lehet őket épeszű áron, hogy ne 70-90k-t kelljen költeni az új konfigra (mert persze akkor már normális alaplap, 25k, normális közép vga 40-50k, normális kétmagos proci megintcsak 25-30 körül lehet)
up-to-date nem tudok maradni kollégistaként... -
fagy53
nagyúr
válasz
Menthirist #4759 üzenetére
A driver nem tuningol, hanem az illesztési hibákat igyekszik megszüntetni, és ahol ez probléma volt ott gyorsulhat a játék.
Az AMD és a DX10 előtt ATi driverek nem rosszalkodtak ennyit, de ez a két dolog betett nekik, ill. a fejlesztőknek.
A 7.12 Display Drivert telepítettem csak és bár gyorsabb nem lett, de a TFT monitorom képe mintha szebb, tisztább lenne azóta.detroitrw: ha megláttlak a 73gt topic-ban tudom megjelent egy 1.2-1.8GB játék demó, ezért....
-
TasiA
senior tag
válasz
Menthirist #4759 üzenetére
Nem feltétlenül kell mindíg felrakni az új drivereket. Viszont, ha új a kártyád, akkor érdemes, de akkor sem mindíg. Egy 9600XT-re felesleges pl., de nem is ez a lényeg, hanem, hogy miért nem képes rendesen működni az a rohadt driver?!
-
fagy53
nagyúr
válasz
Menthirist #4756 üzenetére
Abban igazad van, hogy nem éri meg az s939-es PCI-E-s váltás. Én is pont ebben a cipőben jártam és én is kaptam ezt a tanácsot, de nem éri meg.
A probléma ott van, hogy a meglévő AGP-s konfig jó még, de egy fillért nem volna szabad rá költeni. Az AGP-s bővítéssel bebetonozod magad egy időre, és váltásnál még eladni sem tudod majd.
A PCI-E-re meg csak a négyes cserével érdemes átmenni.
Az AGP karikkal az Nvidia már régebben leállt, az ATi meg le fog állni, mert rohamosan csökken a kereslet iránta világszerte. -
-
TasiA
senior tag
Tele van a tököm ATI-AMD drivereivel, pedig sok éves rutin, meg tapasztalat megvan a ki**szott telepítéssel kapcsolatban. Próbáltam felrakni a 7.12-őt. Természetesen minden latakarít, majd drivet telepít, végén WIN újraindít, majd CCC szar, hiba, meg hiba, meg hiba. Jó, megint minden le, újra telepít, újra szar. Csak ccc le, újra telepít, megint szar. Annyira unom már, hogy ennyire hitvány trágya az egész ATI!!! Egy nagy csalódás!!! Most ne jöjjön nekem senki Try Tools-al meg "minek a CCC". Kell és kész! Szerintem nem nagy elvárás, hogy egy driver működjön úgy, ahogyan kéne!! Szal, majd rakok új XP-t, de ha akkor is szar, én olyan levelet írk ATI-nak, hogy öröm lesz olvasni!
-
az AGP támogatás megszűnéséről meg tegnapig nem is hallottam, pedig napi szinten tolom az új játékokkal (SM2), egyikkel sem volt problémám, ami miatt driver csere kellett volna ami során kiderült volna ez a dolog... ez meg azt jelenti, hogy azért a 7.12-es átalakított verziójával is elleszek egy jódarabig, nem szoktam napi szinten frissíteni a drivert.. és szerintem a következő, 7.13-asból is lesz agp-s javítás (omega)
-
amilyen peches vagyok, nem, nem veszek használtat... boltból veszek, teljes garival, számlával, mindennel... egy életre felhagytam a használt cuccok vásárlásával...
tudom, mennyire jó lenne, ha PCI-E lenne, nem lenne driver gond (másban szerintem nem lenne különbség, sebességben nem nagy difi, legközelebb meg úgyis gépcsere lesz, ha ez már végképp nem fogja bírni, vagy meghal), meg ddr2 is jó lenne, mert olcsó, de fix keretből dolgozok én is, tandíjra is kell majd fizetnem, szóval a maximum, amit tudok rászánni, az 40 (ebből 25 a kari, 12 az 1 gigás DDR400). És tudom, ennyiért 2 giga ddr2-t lehet venni, de ebből jelenleg akkor sem látom, hogy lenne vga ÉS alaplapcsere + legyen ramom, úgy, hogy minden garis és számlás... -
grunge
addikt
válasz
Menthirist #4754 üzenetére
hát igen vizsgaidöszak...
megértem h nem akarsz váltani, de én is támogatom a lapcserét! nézz körül inkább itt az aprok között, tuti találsz jo áron valami nf4-es lapkát! és akkor nem kellene veszödni a driverekkel stb stb...mondjuk ez [link]
-
bazz
megnéztem, NEM lehet kapni Miskolcon kellő alaplapot... ASRock-ot nem vennék (mégha úgy is tudom, hogy tán Asus "hulladékból" készül is), minden más 939-es alaplap, ahokl volt is, ott 20-25k (NForce4-esek). Gondolkodtam esetleg DDR2-es ramúakban, mert azon is lehetne spórolni, de nem láttam (gyártanak egyáltalán S939-es DDR2-es ramosat?)
Viszont ilyen számolások mellett:
Alaplap 13k (asrock), vagy 25k (asus)
ezek mind ddr1-esek, szóval ugyanúgy venni kellene bele még 1 g-t (10k)
HD2600XT PCI-e-s sem olcsóbb jóval semelyik boltban (24k körül), mint az AGP-s (25k)Szóval nem, nem igazán éri meg, mégha el is tudnám adni az alaplapomat (MSI->ASRock... jajj). Meg alaplapon sosem szeretek spórolni, ezért nem vettem régebben Tomato-kat sem...
amúgy nem érdekel, hogy komolyan veszel-e... kíváncsi lettem volna még azért más emberek véleményére is (amellett, hogy persze tiszteletben tartom a tiédet)
-
athomi
veterán
válasz
Menthirist #4752 üzenetére
"jól van, értem, a te álláspontod az, hogy mindent le kell cserélnem, okés, vettem, de nem fogom..." [link]
Ezek után ezt mered írni:
"én értem hogy miről beszélsz, eddig is értettem, de te nem bírod felfogni ezekszerint én mit beszélek. de ezekszerint nem is fogod..."Ezek után vegyelek komolyan?
-
-
athomi
veterán
válasz
Menthirist #4750 üzenetére
Látom tökre nem értetted amit a Milyen videókártyát ilyen árban topikban írtam neked, de futok még egy utolsó kört.
A processzorod S939-es foglaltaú, melette egy AGP-s alaplappal. Ebbe kigondoltad, hogy veszel egy AGP-s VGA-t. Sokkal okosabb lenne, ha vennél egy alaplapot, amelyik szintén S939-es, de PCIE foglalat van benne. Nem kellene sem ramot, sem procit cserélni, sőt semmit nem kellene cserélni! Az AGP-s kártya 4-5EFt-al drágább a PCIE-es VGA-nál.
A régi alaplaptól megszabadulsz, eladod. Tök ingyen átálhatnál AGP-ről PCIE-re. Csak egy tetves alaplapot kellene cserélned. Ha nem érted, akkor sajnállak és megérdemled. -
jól van, értem, a te álláspontod az, hogy mindent le kell cserélnem, okés, vettem, de nem fogom... Venni akarok egy karit a gépbe, és elfelejteni az egész fejlesztés mizériát... (mellesleg most sincs mizéria az AGP-s gépemmel, mondtam, ugyanúgy tolok mindent, ami csak Shader Model 2-vel elindul, mint eddig (Cod4, Pro Street, Crysis), csak persze alacsony minőségben, és ezt akarom feljebbtolni... ennyi. ) De most nem fogok elkezdeni kajtatni alaplapot, akkor már procit is meg ramot, vagy próbálni beszerezni valami mindenhibrid alaplapot itt a világ végén, vizsgaidőszakban, mikor nyakamon a sok meló is... Alaplapot amúgy sem szívesen szerelek, mióta meghalt a kezeim alatt egy régi, védőkupak nélküli AthlonXP (az enyém
)... Szóval igen, nem mindenki akar és tud mittudomén mennyi időt rászánni, hogy utánajárjon, alkotgasson, egyszerű megoldást akarok arra, hogy legyen egy olyan karim, amivel tudok továbbra is Maya-zni, de menni fog folyamatosan a HD film, és rá tudjak nézni az új játékokra (az esetek túlnyomó részében úgysem jön ki semmi olyan egetverő mostanában, egyedül talán a COD4 volt az legutóbb, ami megérte, hogy végigtoljam, no meg a Team Fortress 2). StarCraft 2 kell majd, és kész... Az meg gondolom menni fog AGP-n is
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Menthirist #4740 üzenetére
Radeon 9550@Catalys 7.12...
-
Drac0
csendes tag
válasz
detroitrw #4741 üzenetére
na, ezt még megpróbálom, aztán érdeklődöm a kereskedésben, hogy nem cserélnék-e ki GeForce-ra, hátha az kevésbé nyűgös.
CPT.Pirk: mivel játszol (játszol egyáltalán?
) hogy nem fagy le? én már mindent megpróbáltam ami a fórumon le volt írva, aztán mégis meghal. bezzeg a hülye CoD2 az istennek sem akar.
-
athomi
veterán
válasz
Már az alapoknál!
Egyszerűen nem bírom felfogni, hogy lehet ennyire görcsösen ragaszkodni az AGP-hez. -
dobolan
senior tag
válasz
Az 1-es hszben van egy link, ami az AGP-s kártyák telepítésről is szól többek között.
Olvasd el. Én a hivatalos 7.11-es catalyst driver tettem fel agp-s karira, csupán néhány sort kell átírni az inf fájlokban a megadottaknak megfelelően, és símán települ a driver (setup.exe vel indítva), felismeri a kártyát rendesen.Nálam eddig minden hibamentesen működött.
Azt nem tudom, hogy az ATI ezt miért csinálja így.
-
detroitrw
addikt
kigyütt a 7.12-es
-
na rászánva majd 4 órát az életemből nagyjából átnyálaztam az erre vonatkozó infókat mind itt, mind pedig a sapphire fórumán. Szóval ezekszerint (és majd javítsatok ki, ha tévedek)
Az ATI felhagyott MINDEN AGP-s kari támogatásával. Nem csak a HD2600-tal vanank gondok, a legújabb driver nem megy AGP-n
Ha AGP-set veszek, akkor a 7.10-es driver hack-kel, az erre épülő Omega driver gond nélkül, illetve a Sapphire erre épülő AGP only driverei is gond nélkül mennek (ezek felettiek nem)
Fagyás ellen GPU Recover kikapcsolni, AGP Aperture size-t le 64 megára
Ennyi? Más gond nincs? Mert épp azon gondolkodtam, hogy a Radeon 9600-am sem kap akkor ugye új drivert, ami most van fenn, az 2007 08 21-es, és ezzel mindenféle grafikai hiba nélkül ment minden új játék, ami csak el tudott indulni SM2-vel (mégha akadt is). Szóval ha a novemberi drivert teszem fel (amiket fent említettem), akkor grafikai hiba nélkül tudok gond nélkül játszani a mostani játékokkal, továbbá lesz HD gyorsításom is. Annyi, hogy szűz windows kell biztos ami biztos... Nem lesz fekete képernyő, nem lesz homályos kép, nem lesz hülye ventillátor, teljesen, minden szempontból használható lesz, csak feltétel a 7.10-es driver/omega ide vonatkozó drivere/sapphire honlapi AGP only drivere)
Menni fog ebben az alaplapban,ezek után a gép procilimites lesz(pláne ha veszek bele még egy g ramot). (később lehet tudok venni X2-t bele). És még kapni is kapok AGP-s XT-t
Na hol tévedtem? -
okés, köszönöm, erre voltam kíváncsi... más helyen riogattak, de ha csak ennyiről van szó, akkor bátran beruházok majd egyre... január elején én is klubbtag leszek...
Btw az első hozzászólást olvastamjó karinak ígérkezik...
és akkor mégegyszer leszögezve, ugye az AGP verzióról beszéltél te is ugye? mármint mégha PCI-E is van neked, de az AGP-vel sincs extra gond... (Nem feltelepíthető driverek AGP-s kari esetén, állandóan be-kikapcsoló ventilátor, fekete képrenyővel induló windows+swappoló vinyó) -
grunge
addikt
nah véégre beléptem a klubba! msi heatpipe-os a joszág
eddig nagyon tetszik!
-
RexpecT
addikt
válasz
Menthirist #4735 üzenetére
Én kb 3 hónapja használom, eddig semmit hibát nem tapasztaltam.
Bár én elég elővigyázatos vagyok ha jön új driver akkor előtte újrahúzom a wint és csak akkor teszem fel.Így nem szoktak meglepetések érni.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Menthirist #4735 üzenetére
Amennyiben letiltod (csak XP alatt érdekes) a GPU recovery-t a CCC-ben, akkor nem lesznek problémák.
Nézd, a 7.8-as catalyst óta megvan a kari, és semmiféle olyan hibám nincs, amiért itt panaszkodnak az újonc tagok. (nem bántásból emeltem ki őket) Elindítok egy játékot, szépen megy, és kész.
Ha szűz windóz után mindenféle hibák lennének, akkor gyári hibás a karesz, vagy a gép más alkatrésze esetleg inkompatibilis/hibás, de ezekre kicsi az esély.Márkák közül Sapphire-t, Asus-t javaslom, vagy valamelyik passzív karit.
Egyéb infók miatt meg olvasd el az 1. hsz-t, sok lényeges dolgot összeírtunk(tak) benne, ami segít a legjobb típus kiválasztásakor.
-
válasz
CPT.Pirk #4734 üzenetére
szóval azt mondod, hogy ha egy szűz windowst (amire amúgyis mindig sort kerítek, ha új hardver kerül a gépbe) pakolok fel, erre telepítem a dolgokat, drivereket, meg persze HD PowerDVD-t, stb-t, akkor semmi gond nem lesz? Nem lesz fekete képernyő, nem instabil a kártya, nem lesz gond (persze leszámítva az esetleges hw hibát, ami megesik néha néha még a 8800GTX-nél is).
Szóval nincs általános instabilitás, vagy valami olyan rendszeres hiba, ami miatt megbánhatom a vételt? minden általános driver, képernyő vagy hasonló gondot user error okoz? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Menthirist #4733 üzenetére
HD filmek lejátszáshoz mindenképpen HD szériás radeont vedd. (gondolom nem kell említeni a szükséges lejátszó progit, pl. powerdvd-t)
Driver gondok meg inkább a telegányolt windózokra vezethetők vissza, vagy egyébb user error dolgokra, mint h. nem pucolja ki nv. meghajtót, mikor berakja az új ati kareszt, vagy felrakja a gyári cd-n lévő drivert, és utánna már csak win reinstall segít, esetleg omega drivert is kipróbál, amiután megintcsak win reinstall lehet szükséges.
Lacee83: Ha friss atitools csinálta, akkor rögtön tedd újra az egész windózt, az a psapi dolog haldokló windóz eredménye lehet... Aztán win reinstall után először catalyst 7.11 felrak, aztán alaplapi driver és tesztelés.
-
válasz
Menthirist #4732 üzenetére
jah, és elsősorban HD filmek nézésére, és munkára (Maya) kellene, másodsorban játékra (koca-gamer
, de azért ami tetszik, főleg RPG-k és FPS-ek, azokat kitolom
)
-
üdv mindenkinek
na akkor kérdem azt, amit olvastam már itt is, ott is, de nem derült ki számomra a teljes igazság... Szóval
Radeon 9600XT-met szeretném lecserélni egy másik AGP-s kártyára. Nem cserélek alaplapot, valami kártya kellene csak. Amit kinéztem, az egy Sapphire HD2600XT 256 MB GDDR3 (+ beférne mellé még 1 giga ram), egy X1950GT (ez sajna drága, így már nem férne be), HD2600Pro (ennél erősebb XT-t preferálnám), és Gef7800GS. Ebből tudtommal a gef és az x1950-es DX9, a másik kettő DX10-es, és tudtommal mindegyik gyorsítja a HD filmek lejátszását. Rakat tesztet megnézve egyenlőre a HD2600XT + 1 giga ram lenne a nyertes.
DE
hallottam, hogy galiba van a driverekkel vagy valami hasonló... fekete képernyő, nem valid driver, stb... olvastam, hogy meg lehet hack-elni a 7.10-eset (nem ismeretlen ez a megoldás, hasonló volt a 9600XT-mnek a softmoddolása FireGL T2-vé).
Na tehát kérdések:
Mi is konkrétan a gond? Minden ilyen kari esetén fennáll? Van olyan megoldás, amivel 100%-ban jóvá lehet tenni? Jó egyáltalán a kártya, jó ötlet venni, vagy egyáltalán megérné-e nekem? (A64 + 1, illetve majdan 2 giga DDR ram)
Nem szeretnék úgy járni, hogy veszek egy használhatatlan karit ennyi pénzért...
És mindeneken túl:
Megéri vesződni? 100%-ig biztosnak lehet benne lenni, hogy ha megveszek egy ilyet, akkor meg tudom úgy alkotni, hogy 100%-ban működjön? (fagyás, fekete képernyő, napi drivertelepítés nélkül)
Ja a DX10-et azért szeretném, hogy noha még egyenlőre nem váltanék vista-ra, de nem szeretném elvágni magamtól az opciót, hogy esetleg később megnézzek 1-2 DX10-es cuccot)
Előre is köszönöm a választ -
Lacee83
tag
válasz
CPT.Pirk #4728 üzenetére
Táp Colorsit 450W (azonos márkájú házzal), OP: XPSP2. Config Asrock Dual vsta 775, P4, 3GHz, 2*512MB DDR2 667,
A CCC-n hol tudom megnézni a hőmérsékletet? A Drivereket a következöképpen váltottam: nVidia forceware leszedés (GF2MX400) volt benne előzőleg. Az alaplap egyébként Hibrid AGP + PCI-E is van benne. Aztán felraktam a gyárit és miután szembesültem a fekete háromszögekkel felraktam a 7.11 catalystot. Az ATI tools el sem indul. (Az eljárás belépési pontja nem található (psapi.dll) üzenetet ir ki. A linkelt dolgot most próbálom ki:-) -
th zoli
csendes tag
válasz
DeadMeat #4709 üzenetére
Kártya típus:Sapphire HD2600XT DDR3 256MB
A CCC bekapcsoláskor 50 fokot mutat, megfogtam a karit de hideg volt. kb. 30 perc játszás után kimegy a játékból - fekete a képernyő, majd 4 sec. múlva kék lesz és: Check your new hardware or software.... Check your video adapter. Dump psychical memory..
Dump complete......stb. -
th zoli
csendes tag
válasz
DeadMeat #4709 üzenetére
Kártya típus:Sapphire HD2600XT DDR3 256MB
A CCC bekapcsoláskor 50 fokot mutat, megfogtam a karit de hideg volt. kb. 30 perc játszás után kimegy a játékból - fekete a képernyő, majd 4 sec. múlva kék lesz és: Check your new hardware or software.... Check your [B]video adapter[B]. Dump psychical memory..
Dump complete......stb. -
Lacee83
tag
Sziasztok. Vettem egy sapphire Hd2600pro-t (512Mb). Viszont akad némi problémám vele. Eddig két játékon próbáltam. a Pro street-tel és a Supreme commanderrel. Pár perc játék után a képen fekete vonalak majd háromszögek jelennek meg (bár nem mindig). A 3dMark 2005 tesztje simán lefut képhiba nélkül legalábbis az elsö fele. A léghajós résztől kezdve nagyon durván szétesik a kép mindenféle kockák sokszögek.... szóval már az sem látszik h mi van a képen. Catalist 7.11 vann fen és .NET 2.0.
Túlmelegedés? Vagy gyári hibás? -
misike83
csendes tag
Szerintetek melyik a jobb kari?
HD 2600 XT vagy 8600 GT?Az ujjab játékokkal lehet jáccani rendesen a HD2600xt-vel?
-
Valaki nem buherálta a crysis config fájlait sebesség növekedés miatt? (Ha igen elküldhetné nekem a beállításokat
)
-
Drac0
csendes tag
na, megpróbáltam mindent. leszedtem minden szart, felraktam újra legújabb dirvert, directx, miegymás, így is lefagy.
az ATI tool szőrös kockája nem jelez hibát, a graph-okon semmi extrém nincs (60 fokot mutat az nem hiszem, hogy extrém vid.kártyánál), 3dmark lefut, minden terheléssel futkározik a gép (őpl. egyszerre everest sys.stab. test + ati tool) egyedül játék közben hal meg.
három játék: CoD2, Medieval TW2, NWN1-ből csak a CoD nem hal(t) meg (eddig). kicsit kezdem unni, nem azért adtam ki rá huszonezer pénzt, hogy utána hetekig pöcsöljek, hogy miként lehet működésre bírni.
van egy olyan sejtésem, hogy ha visszaviszem ilyen indokkal kiröhögnének, nem adnák vissza a pénzem ill. nem vehetnék helyette más kártyát.
vagy van valakinek esetleg még valami ötlete?(köszi az eddigi segítséget, tanácsokat is azé'
)
-
Tison
tag
Akiknek gondja van az asus 2600xt karival azoknak adok tippet.
1. A kártyához kapott driver véletlenül se rakd fel, mert az egy kalap szar. Ha le akarod szedni haza vágja az op rendszert. Használj gyári drivert. Nekem azzal jól működik.
2 . A tunninghoz ríva tuner 2.06. A fent leirt monitor kikapcsolás nálam csak akkor jelentkezett, ha a tunningnál túlmelegedett a kártya, visszavettem a gpu órajelét 5 mhz-el azóta nem csinálta. /3 óra Crysis után sem/.Amúgy a ríva tuner 256 MB-osnak látja a kártyát.
Most a kártya 845/850-en megy és semmi baja.
Ismétlem az ASUS drivert ne rakd fel. -
cudar07
senior tag
új teszt
[link] -
MorPet
csendes tag
Még mindig szenved a gép semejik dolog nem jött be amivel állitási lehetöség jönne elö a kártyának,de rájöttem hogy a videokari csak 256os akkor viszont miért irki mindenhol nekem is 512-öt mint az elöttem szolónak
???? -
japy
őstag
-
japy
őstag
Hali! Tanácsot szeretnék kérni. Mitöl lehet az hogy 5-10 perc játék után lefagy a kártya de ugy hogy még reset-el sem lehet elinditani! Mi lehet a probléma ! Kártyahiba?-Táp? Ja a táp 400-as.
Még annyit hogy a kártya ASUS EAH2600XT 256M és akármilyen tesztprogram nézi 512 Rammot lát rajta!
Valaki segítsen ma van a 3-ik nap és még visszavihető lenne!!
-
th zoli
csendes tag
Szafir HD 2600 XT és bekapcsoláskor 5O fokot mutat a CCC
Játékból kimegy és blokkolja a gépet , mondja a kék ekrán ,
hogy túlmelegedett a grafika. Ráteszem az ujjam , jég hideg
mint a spriccer . No kit öljek meg ? Magam vagy Bill Gejtszt -
mcmester21
csendes tag
Megoldódott, beraktam megint és mostmár viszi, köszi azért PCie-s
-
mcmester21
csendes tag
Csökkentett módot is próbáltam, de tölt tölt és ujraindul ott is
-
mcmester21
csendes tag
Sziasztok! Ma vettem egy HD2600XT-t, beraktam a gépbe, eddig integrált videókártyát használtam, átállitottam hogy pci express kártya van, és nem jön be a windows, mindig mikor töltene be ujraindul, telepiteni se tudok mert akkor meg nem csinál semmit. Mi lehet a baj?
-
Ganxxta
csendes tag
válasz
barnam_ #4698 üzenetére
ok,kicsit furcsáltam de szóval akkor nem passzol össze ez a kártya és a játék
de van még egy problémám
ma vettem meg a kártyát:
kártyát berakom a gépbe,nvidia drivert letörlöm,leszedem az ati honlapjáról a legújabb drivert, elindítom és beadja ezeket a hibaüzeneteket:
[link]
akármit csináltam nem javult meg úgyhogy beraktam a hozzá adott cd-t, elindítottam, ment vagy 10 percig, felrakott minden szarságot, így már jó is lett de még mindig ha a letöltött drivert indítom
akkor ugyan azok a hibaüzenetek fogadnak.
Megköszönném ha leírná valaki lépésenként hogy lehet a legegyszerűbben telepíteni hozzá az illesztőprogramot mert most újra rakom az XP-t. Nekem elég lenne az a 16 megás cucc amibe csak a driver van nem kell CCC meg semmi, de az is úgyanúgy hibaüzenettel indít
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Yettel topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Path of Exile (ARPG)
- További aktív témák...
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged