Új hozzászólás Aktív témák
-
Armahun
addikt
Sziasztok!
Nvidiáról tértem át erre a karira, és egy olyan gondom lenne, hogy nem találom, hol lehetne beállítani, hogy ne húzza szét a játékokat.
16:10-es monitorom van, eddig tudtam állítani, hogy széthúzza, képarányt megtartva nyújtja két csíkkal a szélén, vagy középre tegye.A legújabb ccc-t használom, de ilyen beállítást nem találtam.
Vak vagyok, vagy eldugták?
-
Rudimax
csendes tag
r9550
4 Bites megoldásra!
Ha talán 4 bites képet kapsz telepítés után rakd fel újra a drivert! (drivert ne töröld)
ha azután is rakd újra de ne töröld le(drivert) rakd fel rá újra így már működni fog! -
válasz
Menthirist #5190 üzenetére
A gigabyte lap az jó választás az m2n felejtős én is elfelejtettem csak a gigaval meg szoptam mert nem volt raktáron így lett az msi-m. A 8600gt meg szerintem megy az oc-ján (golden sample) meg felette is. Mondjuk én akkor is 2600xt-t vennék
Innot nem vennék
-
grunge
addikt
érdemes uj bios frissiteni kártyán, vagy inkább ne kisérletezzek?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
master(én) #5187 üzenetére
Ott véletlen nem az okoz gondot, hogy tuninghoz be kell kapcsolni a floppy-t? (még ha nincs, akkoris)
Olasza: 8600-ashoz? Ördög és pokol...
-
Olasza
aktív tag
Gondoltam nosztalgiázok egy kicsit. Hirtelen azt hittem eltévesztettem a topicot, és a 8600-ashoz kerültem.
-
grunge
addikt
válasz
VaniliásRönk #5153 üzenetére
jaaaaj a gyilkos paradicsomok!!!
-
mert abban az árkategóriában amiben kerestem, ez a kettő volt raktáron (az inno3d még olcsóbb volt, ezért nem számoltam vele eddig... ) amúgy azért vagyok/voltam itt, mert mind a két oldalt hallani akarom + nem tudtam az ASUS gyengeségéről, ha nem kérdezem meg mindkét helyen...
de nyugi, szenvedéseiteknek lassan vége, holnap délelőtt véglegesítem a konfigot, és ahogy néztem, válasszak bármit, úgyis szívni fogok bármely márka bármely egyedével
ez a karmám
-
athomi
veterán
válasz
Menthirist #5186 üzenetére
Sztem ha már ennyire sikerült eldöntened, hogy 8600GT-t veszel, akkor át is vonulhatsz oda. Talán még személyes tapasztalatokról is beszámolnak.
Különben nem értem mi értelme passzívat venni, hogy utánna egyből rágányoljunk egy ventit. -
válasz
master(én) #5187 üzenetére
értem... erről hallottam már a hivatalos fórumján is, hogy a sata-val gondjai vannak néha...
akkor gigabyte...jah és inno3d, vagy passzív giga, eszembejutott, hogy volt inno3d és captiva is (utóbbi céget nem ismerem, ergo hanyagolnám)
-
master(én)
tag
válasz
Menthirist #5159 üzenetére
nehogy asus m2n lapot vegyél!!!!!!!!!!!!!
nekem is az van.. tuningnál nem bootol néha.. de am ha resetelek mert nem bootol atom stabil.. meg satas hdd-t nem mindig ismer fel.. pl elinditom a gépet.. nem ismeri fel..reset .. felismeri és megy.. megy vissza gariba.. aztán cserélek -
válasz
VaniliásRönk #5185 üzenetére
azért ezek közt vacilálok, mert ami most van raktáron (hd-t nem tudom, hogy volt-e, de EN8600 silent és bliss 8600gt silent volt), ahhoz tudok most még kedvezményesebben hozzájutni, ergo ha rendelem, jóval drágábban... hd-t meg most nem kérdeztem, hogy van-e, de akkor ezekszerint a passzívokat ha megtámogatom egy ventivel, akkor bízhatok egy hd feletti sebességben... remek... akkor már csak a kérdés: asus EN8600GT Silent DDR3 256MB vagy Gainward Bliss SilentFX 8600GT DDR3 256MB ?
akkor legyen a gainward? (asus alaplap helyett meg gigabyte) -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Menthirist #5182 üzenetére
Ha kap egy 8cm-es (vagy nagyobb) hűtőt a kártya, és felhajtod 600MHz fölé a GPU-t, a SP-okat meg 1500MHz környékére, akkor simán jobb mint egy 2600XT, kérdés minek veszel passzív kártyát ha úgyis veszel rá ventit meg tuningolod...
Meg persze kérdés meddig bírja a GF8 széria, erőteljesen GF4 feelingje van, valószínűleg csak DX9-ben lehet majd használni őket fél-egy év múlva, persze az is kérdés a HD2000-esek miatt megírják-e majd DX10-re a játékokat (nem tudom mennyi plusszmunka lehet ez), vagy a csekélyebb piaci részesedés miatt nem foglalkoznak majd velük és csak DX10.1 és DX9 engine lesz... nincs absz. jó választás, dönts izlésed szerint. -
játékfüggő, de ez talán segít:
PH középkategória teszt -
veber2
csendes tag
HI
a 2600pro illetve 2600xt kártyák hogy viszik a mostani játékokat?????????
-
válasz
VaniliásRönk #5181 üzenetére
és az előzőekre? (8600 silent vs 2600xt + 8600 silent kézi tuninggal)
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Menthirist #5180 üzenetére
TH-t nem szokták hiteles forrásnak tartani, de mivel az eredmények 3/4 4x AA-val és 8x HQ AF-fel született simán hihető. (csak azt is hozzá kell tenni, hogy ilyen beállításokkal a 8600GT is max. 800x600-ban képes stabilan 30 fps felett futtatni az elmúlt egy-másfél év játékait)
-
[link]
ez mennyire igaz? -
ja és a gainward-ból milyen eséllyel tudnék OC változatot csinálni? (értsd kicsit tuningolni, mert úgy néz ki lehetne, kéne lennie benne tartaléknak)
-
akkor is kötve van a kezem (illetve a raktárkészlet, amihez olcsón jutok hozzá)
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Menthirist #5175 üzenetére
Nem a CF miatt ajánlottam, az nForce 520 egy fapados megoldás, az AMD 480X + SB600 meg ha nem is a legfrissebb, de highend megoldásnak született.
fagy53: Az X2 3800+ 90nm-es, valószínűleg abból is 89W-os (de készült abból 35W-os EESF is, sőt, ha alapórajelen alulfeszeled 1.1V-ra magad is készíthetsz ilyet), inkább egy 65nm-es X2 4000/4400+-hoz kéne hasonlítani.
-
fagy53
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #5173 üzenetére
Sok mindenben egyetértünk, mint korábban is, de a fogyasztásban jobb az E2160 mint az X2 3800+, mert nekem ez a kettő van azonos hűtővel, és láthatóan azonos kategoria a két proci is.
A 2600-os VGA-nak egyetértünk, édesmindegy melyik hajtja! ;
A tuningolást, hogy ki miért csinálja az ízlés dolga, de hidd el, hogy egy VGA váltásnál a 2600-nál feljebb lépve egy 8800GT-t nyugodtabban tennék a 3.4GHz-et is bíró Intel konfigba.]
-
raktárukban találhatók közül választok/választhatok... a videókari amúgy sem marad passzívon, megy rá egy venti
azt nem tudtam, hogy az OC változat gyorsabb csak a hd2600XT-nél... akkor lehet, hogy az lesz belőle akkor...
crossfire amúgy nem kell
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Menthirist #5172 üzenetére
Ilyen árban két alaplap van:
GigaByte M52S-S3P
ASRock ALiveXFire-eSATA2
(én az utóbbit választanám)
A VGA-val nem lenne komoly baj, de az ASUS passzív hűtője egy db. alumínium, nem hiszem hogy önmagában rendesen tud hűteni, a Bliss szintén ilyen megoldás, a GigaByte talán ér valamit. (MSI hűtőjére panaszkodtak páran a topikban, pedig a 2600XT kevesebbet fogyaszt)
(azt tudod hogy a referencia 8600GT lasabb a 2600XT-nél, passzívban meg tudtommal nincs OC verzió) -
VaniliásRönk
nagyúr
Fogyasztásban alapon kb. ugyanott vannak, csak AMD-t szeretnek 30-40W-os nVidia chipset mellett tesztelni (590SLI RoX
), aztán apróbetűvel, alul csillagozva megjegyezni, hogy min. -20W, persze erre senki sem figyel.
X ezer Ft-ért kb. Y teljseítményt kapsz mindkét oldalon 35-40k-ig, főleg alsó/középkategóris VGA mellett édesmindegy hogy X2 3600+ vagy QX6850 van-e.
Tuningban két dolog lehet fontos:
1. Maga a tuningolás folyamata, bütykölés, állítgatás. (ezt még megértem, én ezért csinálom)
2. 3DMark, SuperPI, WinRAR, stb. futtatása, majd eredmény linkelése FAN-topikokba közös recskázás céljából. (na erre világ életemben magasról sz@rtam)
-
ebből elég, beszéltem a boltossal, még nem kezdték el összerakni a gépet, így ha holnap bemegyek, másik alaplapot és videókarit nézhetek... A másik lehetőség egyébként bliss és inno3d 8600GT-k voltak (a bliss-t nézztem még, az tuti 256/ddr3-as, az inno nem 100%, de persze tudom, hogy ddr3-asat kell mindenképp venni)
akkor hamár minden eddigi ötletem le lett sajnálva
gigabyte alaplap és bliss (gainward?) 8600GT jó lesz? ja és az is passzív -
fagy53
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #5170 üzenetére
Fogyasztás, teljesítmény, tuning....tovább is van , mondjam még?
-
fagy53
nagyúr
válasz
Menthirist #5168 üzenetére
Ne hagyd magad szívatni!
A hibát nem az ANUS lap megrendelésénél követted el, hanem ott, hogy hű maradtál az AMD-hez! Gondolom nem titkos, hogy mennyibe kerül a lap és a proci, behozza-e az árkülönbözet azt a 30% különbséget amennyivel jobb a másik?
-
most mindenem garis lesz...
-
van rá 3 év gari, szóval ez legalább nem gond...
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
Menthirist #5163 üzenetére
Attol meg szophatsz a rosz feszek miatt,hogy te nem akarsz emleni
-
válasz
VaniliásRönk #5162 üzenetére
de mivel egyáltalán nem tervezek a feszekkel játszani, mint mondtam, teljesen alapon mennek, így ez itt nem gond nekem... az instabil feszültségeket meg majd meglátom (az MSI és ABIT alaplapjaimon sem volt betonstabil egy fesz sem...) Vizualitásra teszek, nem a gépet nézem, hanem a monitort...
de a feszingadozásokra majd figyelek mekkorák -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Mondjuk hányaveti VRM modulokat, igaz ez még csak vizuálisan visszataszító, de előrevetíti a tervezés igénytelenségét, ami kevés és/vagy alulméretezett kondikban/tekercsekben manifesztálódik, ennek pedig instabil feszültségek, terhelés alatt csodás feszültségesések a következményei.
Vagy a max. 1.95V memóraifeszültség a nem Deluxe alaplapokon, miközben a honlapjukon agyonreklámozott Geil modulok többnyire 2.1V+-t kérnek. stb. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
A7v8x, hát sajna az már elhalálozott nekem... Aztán A7V600 is... Az a COP dolog tényleg jó húzás volt, meg pl. lapom bios szinten tudott audio CD-t lejátszani. (csak a dolog értelmetlen volt, mert ugye ha az ember zenét akar halgatni, az nem számítógépről küldi az alaplapi hangkaresszel...) Tervezést meg vaniliáskollégától kérdezd.
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
Szar elrendezes,rosz minosegu alkatreszek,rosz helyre rakva,gyenge hutessel,ect ect.Sorolhatnam meg.Regen jo volt anus,k8 korszakban romlott le ,bar volt akor is nehany fellangolasuk.
-
válasz
CPT.Pirk #5158 üzenetére
nekem eddig egy alaplapom volt (A7V333-X) és egy videókarim (A9200SE TD 128), ebből az alaplapot én öltem meg véletlenül (megcsúszott a csavarhúzó, és megkarcolta az alaplapot), de előtte egyszer megmentette a procimat (az első COP-os alaplap volt tudtommal
). Keresztanyámék máig nyúznak egy A7V8X-et, és kutya baja... A videókarim még megy tökéletesen (már amennyire egy 9200SE megy
)
pocsék tervezés alatt mit értessz?
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Menthirist #5155 üzenetére
Pocsék tervezés, silány alkatrészek, ez nem elég?
(Maximum Profit
)
-
válasz
Menthirist #5155 üzenetére
szerintem se semmi, nekem ugyan csak a videókártyák voltak de azok tuningal is jól bírtak.
-
-
válasz
VaniliásRönk #5153 üzenetére
eltaláltam
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Menthirist #5151 üzenetére
ANUS-szal lassan több a baj mint olyan legendás gyártókkal mint a Tomato vagy a PC Partner, de te azért csak használd egészséggel.
-
válasz
Menthirist #5151 üzenetére
kritika lesz szerintem
-
válasz
VaniliásRönk #5149 üzenetére
"Egyébként ANUS-szal kimondottan jól jártál, gratulálok hozzá."
Ez kritika, vagy komolyan gondoltad? (mert tudod, ha nem mondják ki, nem érzem ki az iróniát adott esetben) Mert remélem tényleg jól jártam vele (azért majd megy rá venti, irtózom a venti nélküli videókariktól
)
-
válasz
VaniliásRönk #5149 üzenetére
mert sokat kérdezgettem itt a videókarikkal kapcsolatban olyan 100-150 hozzászólással (pár napja) ezelőtt, és itt írták, hogy inkább váltsak PCI-E-re, és gondoltam megosztom, mi lett a vége
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Menthirist #5148 üzenetére
Király, de ezt miért ebbe a topikba? Egyébként ANUS-szal kimondottan jól jártál, gratulálok hozzá.
-
na végülis megrendeltem a gépet... Asus M2N alaplap, 4000+-os Athlon64 X2, 4x1024 MB Kingmax DDR2 800-as, Asus EN8600GT Silent 256 MB DDR3
-
gekkoXT
senior tag
Kérdésem lenne. NEm olvastam végig az összes hozzászólást de tanács kéne.
Probléma:
Játékok közben széteső kép, majd monitor elveszti a jelet, és fagyás. TEhát 3d alkalmazásoktól kiakad a rendszer.
3D Mark: hibával leáll. HIba üzenet1: IDirect3DDevice9: Present failed: Device Lost (D3DERR_DEVICELOST)
Hiba özenet2: A(z) ati2dvag képernyőillesztő meghibásodott.Főleg az idegesít, hogy nem tudok egyáltalán játékot futtatni.
Rendszer:
Sapphire Ati HD 2600XT Ultimate VGA
Asus P5LD2 Deluxe
Intel D930 Dual Core 3Ghz CPU
4x1Gb Ram
450W tápWin XP Pro SP2, minden frissítés.
Több driverrel is kipróbáltam, direct x újrarakással is, de ugyan ez a problem.
Régi kártyámmal nem volt probléma (Ati 9600Xt)Szerintem driver vagy valami kompatibilitási probléma lehet, mert próbáltam másik gyártó HD 2600Xt-jét is már.
Kérlek adjatok tanácsot!
KÖSZÖNÖM!
-
válasz
VaniliásRönk #5143 üzenetére
akkor proci is kellene mert 2600 felé nem megy az alaplkap miatt.
-
válasz
VaniliásRönk #5140 üzenetére
szerintetek mennyiért lehetne eladni a videokártyám? (asus 2600xt)
-
BalintUG
tag
válasz
VaniliásRönk #5137 üzenetére
Eszem ágába nem jut x2600at venni
csak haveromnak eladtam volna a zafírjára a vf700-amat. nekem 3850em van 2 herte cseréltem le az x1950 pro-mat erre. Megjegyzem x1950 pro is sokkal jobb mint x2600 xt
legyen azz ddr3 vagy ddr4 memóriás
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
BalintUG #5136 üzenetére
Ha még nem vetted megy a kártyát, ne is tedd meg, sima GDDR3-as 21-23k-ért is van, 5-10%-kal gyengébb, tuninggal ennél is kevesebb a különbség. (ha megy 900-1000MHz-et a GDDR3 simán van olyan jó mint a GDDR4 (tuningolva))
VF900 megy csak fel a 2600-akra, VF700 csak HD3800-akra jó, de csak HD3850-re érdemes felrakni. -
BalintUG
tag
Srácok !!
Egy gyors Kérdés Zafír hd2600XT gddr4 -re rámegy zalman VF700 ????
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Lool, ezek a hdmi audio-s kérdséek fájnak. Persze honnan is kéne tudni h. mi az, vagy hogy miért hívják HD-nak ezeket a karikat...
-
Tigi
őstag
válasz
DeadMeat #5087 üzenetére
Hali
Gondoltam rá, de csak 1.5 év múlva kapja meg a lányom a mostani gépemet és addig is szeretném ha 1 viszonylag jó gépe lenne mivel most kapott rá az autóversenyekre (Pro Street).
Mondjuk meglepő módon tökjól megy a gépén a Pro Street 800*600-ban.
Szóval szerintem megér + 10-et. -
AMD Power
titán
Csak ilyen kazán ez a kari?
-
r9550
senior tag
nemtom mé nem tuttam megoldani a problémámat frissítettem drivert (11.09) bios-t is frissítettem 2007.06.11. és ugyanugy pci-e8X-osnak irja ki a kareszt minden game faszául megy meg minden csak annyi baj van vele hogy a 3dmarkok lefagynak betöltéskor csak a 7.11-es driver működik normálisan ha felteszek ujjabbat vagy régebbit akkor 800X600 4bites színmélység és ez a max meg hát azért zavar mer olyan mintha minden ok lenne de közbe mégse mer nem minden ok
lehet hogy másik alaplapot kellene hogy vegyek? vagy mi a megoldás felejtsem el az xp-t(mer xp-re ez a legfrisseb driver közbe vistára már van jóval frisseb is)oszt tegyem fel a vistát?
-
GRaul
őstag
939es procihoz milyen hűtöt ajánlotok?
és HIS Ati Radeon 256 Megas DDR3-mas vgara lehet rakni plusz hűtést? -
AMD Power
titán
10 perc Pro Street után 79 fokot írt a CCC.
-
éN79
addikt
Szerintem eléggé harmonikus géped van, a 30K-ból nem igazán tudnál nagyságrendileg erősebb konfigot építeni, mert így szépen ki van használva minden. A procidat tuningolhatod, ha még nem tetted, és ami talán korlátozhat esetleg, az a vga (ami szerintem ismételten megerősítem, hogy teljesen jó választás a konfigodhoz), de egyelőre 30K-ért nem kapsz olyat, ami annyival erősebb lenne (az új generációkból term.) hogy érdemes lenne cserélned. Vehetsz helyette régebbi dx9-es kártyát (X1900/1950 XT(X) vagy hasonlók) de azok általában kazánok, és különben is...
-
GRaul
őstag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni
Abban h a gépen még mit érdemes fejleszteniVagyis h mit lehet
Proci: Athlon 64 x2 +4200 (939)
Alaplap Gigabyte K8 (nem tom most igy iqból a tipusát)
Memo: 4*512 DDR (400mhz) Dualban mennek
VGA: HIS Ati Radeon 2600XT 256Mb DDR3
Vinyó: Samsung 250 Giga SATA
Szóval 30E ft-om lenne a fejlesztésre. Érdemes e rákölteni és h gyorsabb gépet tudok e venni igy belőle. -
kommunism
aktív tag
válasz
FireKeeper #5108 üzenetére
mellesleg kb még 2 napot fogok várni mert tovább nem tudok azért mondtam
-
kommunism
aktív tag
válasz
FireKeeper #5108 üzenetére
nekem eddig sose volt vele bajom
-
kommunism
aktív tag
válasz
FireKeeper #5106 üzenetére
de nincs rá pénz azért kérdem mer össz visz 17000 ft m maradt karira és ennyi
-
kommunism
aktív tag
van 1 400 wattos codegen tápom 1 msi alaplapom 4000+ os x2 esem 1 giga ram 2 vinyó 1 dvd iró és ehez szeretnék 1 msi 2600 prot elbirja majd a táp???
-
r9550
senior tag
hali toom hogy nem ide tartozik ez a kérdés de hogy lehet dos indító cd-t csinálni mer ami van itthon flopi az az összes rossz
sorry az offért
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xbox Ultimate előfizetések
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest