- Milyen egeret válasszak?
- ASUS notebook topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple MacBook
- Fali konzol lapos tévékhez
- Majdnem mindenki a TSMC 2 nm-es node-jára vágyik, de van egy nagy probléma vele
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
Új hozzászólás Aktív témák
-
detroitrw
addikt
válasz
VaniliásRönk #2998 üzenetére
de ugyan ez van játékoknál is
minél magasabban jár a cpu annál több fps-t is add /persze nem egyenesen arányosan/
de egy E6300 és egy @3150 között érezhetően nő az fps -
VaniliásRönk
nagyúr
Máshol vettem, nekem PCI-E-es.
Ha Full akkor jár hozzáa BB, a dobozon ott figyel a kis fekete négyzet a játékok címével. (a TF2 baromi jó
)
detroitrw: A növekedés gyk. csak a CPU score emelkedésének tudható be, alapon sincs CPU limit. Én 3DMark05-öt nézegettem.
Athlon 64 2700MHz, VGA alap: 9000
Athlon 64 2700MHz, VGA 880/770: 9600 (lehet hogy a RAM nem volt húzva, már nem vagyok benne biztos)
Athlon 64 X2 2800MHz, VGA alap: 9500
Athlon 64 X2 2800MHz, VGA 880/770: 10400 -
detroitrw
addikt
erre ezt mondanám:
3dmark 06
4200pont ---> [link] (cpu: 1866 alap, vga: 800/700 alap)
4640pont ---> [link] (cpu: 3150, vga: 800/700 alap)
4652pont ---> [link] (cpu: 3318, vga: 800/700 alap)
5033pont ---> [link] (cpu: 3150, vga: 800/980)
5283pont ---> [link] (cpu: 3318, vga: 858/980)
5439pont ---> [link] (cpu: 3150, vga: 858/980)szal minél magasabban ment a cpu /E6300/ annál több pontott kaptam ....
-
Hendry
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #2988 üzenetére
Ahol te vetted (ahol én is fogom) ott a 22.4k-s 2600xt-hez adnak blackbox-ot? csak mert nemrég gondolkoztam a teamfortress 2 megvételén...
ui: valaki írta hogy a 2600xt-nél jobban terhelődik a proci (cpu limit, vagy mi). Ezt nem értettem teljesen, egy 3.2ghz-es intel proci elég neki? HT-s -
gaborbol
őstag
A 8cm-es úgy kerül a grillrácsra, hogy hernyócsavar szerű csavarok pl amik a tápban lévő 8 centist tartják a helyén, pont passzolnak a grillrácson lévő bordák közé.
Teljesen fixre,igényesen fel lehet csavarozni a bordára 1 perc alatt és gyakorlatilag bárhová pozícionálható a rácsnak köszönhetően.Képet nem tudok mutatni,mert csak összeraktam a gépet.De, ha megyek a sráchoz,akkor csinálok nektek képet,hogy a korom fekete rácson hogy néz ki a fekete 8 centis, krómozott vagy fekete csavarokkal.20k-s kártyát meg nem azért veszek, hogy lecseréljem a hűtését 5k-ért,mert azon inkább veszek 1 gb ramot a gépbe.
-
Peet210
őstag
Megnéztem az Asus-t (3 év gar) is 25,4k és a Sapphire-nak LITE verzióját (2 év gar) is és az 22,7k.
Nekem régen volt MSI 7600GT-m azon hűtő már eleve zajos volt, de a hűtésével nem volt gond. A 22,7k nagyon kedvező ár.
Egyébként athomi jól mondja valóban nem akarok házventit ráeszkábálni a kártyára.
Inno nál is volt rossz széria de ott a 7600 inno sorozat amit mindenki nagyon szeretett és ajánlott. Én meg megvettem az msi kártyámat és rögtön csrélhettem a hűtést mert elég zajos volt. Az előtte lévő Gigabyte x600pro-m meg beadta a kulcsut és ezen is le kellett cserélni a hűtést mert zajos volt. -
athomi
veterán
válasz
gaborbol #2990 üzenetére
Hogy jön az ő vásárlásához az, hogy neki mi hiányzik? Neki meg a never winther night 2 hiányzik annyira, "mint mókusnak az erdőtűz".
Nem fog az zörögni ne izgulj. Aki meg igényes hűtésben, az meg úgy is lecseréli vmi komolyabbra. Peet210 amúgy sem az a típusú ember, aki gányolni szeretne egy 8cm-es ventivel.
Az egy plusz pont mondjuk a giga-nak, hogy 3 év garis."a saphival meg úgy vannak az emberek, hogy csöves márka, olyan mint nv-be az inno"
Akkor vegyél BFG-t és társait és akkor elmondhatod, hogy a tied tök jó márkás. -
gaborbol
őstag
Ezek a játékok amit a saphihoz adtak úgy hiányoztak nekem mint mókusnak az erdőtűz.
Majd kiváncsi leszek amikor, egy vagy fél év után elkezd a kártyámon zörögni a gyári cooler mennyibe fog kerülni a hiba megoldása.
Mert a gigán max 800 ft-baAz én kártyám alapon most 47 fokos úgy hogy csak netezek.
A giga+1 darab 8cm-es 37 fokos.
Így hogy láttam mind a 2 kártyát bármikor elcseréném a shapimat egy gigára....(a saphival meg úgy vannak az emberek, hogy csöves márka, olyan mint nv-be az inno.
Nekem semmi bajom,előítéletem nincs ezekkel kacsolatba,azért is vettem,de sajna ez az igazság.) -
iday
aktív tag
ASUS 2600XT 256MB DDR4
50% os venti sebességel, üresbe 47C -
Peet210
őstag
Köszönöm mindenkinek, azthiszem a Sapphire kártya az aktív hűtés miatt jobb választás lenne.
-
athomi
veterán
válasz
Peet210 #2980 üzenetére
A két passzív hűtéses kártya elég forrófejű (MSI, Gigabyte), a Sapphire pedig egész halk és hatékony hűtést csinált (önmagához képest mindenképp). Sztem vagy a Gigabyte vagy a Sapphire. A Sapphire FULL verziós ezért drágább egy kicsit, de ha olcsóbban akarsz venni, akkor keress egy LITE verziót. Ezt már 22k-ért is megkapod, ráadásul nem kell bütykölni a hűtését.
gaborbol: A Sapphire FULL verziós, úgyhogy ahhoz is kapsz játékot (Episode Two, Team Fortress, Portal)
-
gaborbol
őstag
válasz
Peet210 #2980 üzenetére
"Raktam össze gépet Gigabyte 2600XT siletpipe2(heatpipe-os) kártyával.
Először nagyon beparáztam, mert winfos üresjáratban 62 fokos volt, és eszméletlenül melegedett az egész lap körülette.Miután kapott egy 5 voltos 8cm -es tápventit, lement 37 fok köré,és szinte így is hangtalan.
8 cm-es tápventiből 2 darab is elfér a hatalmas bordán ami ikább grillrács,így viszont már nagyon meggyőző.
Szerintem 1 venti mindenképpen kell rá,csak akkor figyelni kell rá,hogy esetleg a mellette lévő slotba nem tudsz berakni semmit a venti miatt.
3 év gar,valamint az,hogy állítólag extra hosszú élettartalmú alkatrészekkel szerelték szerintem jó vétellé teszik(+ajándék never winther night 2 game).-Nekem sapphire ventis van,de így utólag a giga+tápventi időtállóbb megoldásnak tűnik."
-Msi nem volt még nálam,de elénzve a képeket róla,a hűtése nagyon soványkának tűnik.
-
Peet210
őstag
válasz
DeadMeat #2978 üzenetére
Köszönöm.
Akkor már csak egy kérdés.
Gigabyte PCIe GV-RX26T256H - 2600XT 256MB GDDR3 22 300 Ft
vagy
Sapphire PCIe HD2600XT 256MB GDDR3 FULL 24 600 Ft
vagy
MSI PCIe RX2600XT-T2D256EZ/DDR3 23 700 FtTehát megéri-e 2,3k-val többet kiadni egy Sapphire-ért a Gigabyte-hoz képest?
-
efegyke
tag
Sziasztok!
Mint már párszor leírtam,a 2066XT(AGP)megvásárlása óta procilimites lett a gépem.Ezzel nekem személy szerint nem sok bajom van de szeretném azt megkérdezni,hogy tudtok e olyan látványjavítókat mondani bármely játékhoz(AF,AA,HDR és hasonlók)amik nem a procit hanem aGPUt terhelik és így a procilimit ellenére jobban ki lenne használva a kártya.
Köszi!
-
Peet210
őstag
Egy Sapphire HD2600XT 256MB GDDR3 kártya mellé egy E2180 vagy egy X2 4400+ lenne jobb választás ha nem tuningolok?
Vagy egy kis tuninga az E2180-nak? -
Hendry
csendes tag
Lehet hogy sokan kérdezték már, de a 7.11-es catalyst-ban már kijavították a 7.10-es 2600-asokra vonatkozó hibáját (nem támogatja)?
-
belaazallat
addikt
válasz
Hack3er #2971 üzenetére
hali!
azért 85mega mert benne van a HDMI audió driver, meg SB600-as telepítő csomag+ a .NET 2.0 keretrendszer.egyébként a verzió száma kissebb,(8.42), a crysis hot fix viszont már 8.43-as. CoH opposing fronts-ba teszteltemnincs jelentős változás, átlagfps-ben 1-2 pont különbség, eltérés van.
-
Hack3er
őstag
válasz
VaniliásRönk #2970 üzenetére
Ha te nem válaszoltál volna válaszolt volna valaki más.
Le is töltöm a 8.0-át és meg nézem, nem tudok rád várni mert kíváncsi vagyokszerk: az tuti hogy van benne valami ami az előzőkbe nincsen benne mert 85mb, bízok benne hogy teljesítménytöbblet is lesz benne
-
Hack3er
őstag
Valamelyikőtők próbálta már a 8.0 béta catalystot?
Jó valamire? -
Hack3er
őstag
MIkór meg probálnám megnyitni a control panelt ezt irja ki
[link]
Miért van ez? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
VaniliásRönk #2964 üzenetére
őőő nem, speciel nem a "defrost" programra gondoltam, de 10 mp. mikróhullám után már csodák tudnak tőrténni...
Nah de ezt hagyjuk, mert...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
VaniliásRönk #2962 üzenetére
Holnap majd próbálkozok. Ma már nem, mert ma pl. faterral WC szellőztető ventit szereltünk, de már annyi bort ittunk, hogy nem láttam tisztán, és 6x csaptam le a biztosítékokat, mire végűl összeállt a cucc... Szal holnap majd próbálkozom. Tiszta fejjel.
Dc meg jó lenne, persze, csak ahoz valamely ramomnak meg kellene járnia a mikrót...
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #2961 üzenetére
Elfelejtettem hogy a tied 939-es. Nekem 1.45V core meg 2.55V VDDA kellett. (azt hiszem I/O feszültségnek hívták mikor még újdonság volt a dualfeszültség CPU-knál)
Kb. 2400-ig bírják a RAM-ok 11-es osztóval, ugye? A következő lépcső a 14, az tényleg sok kicsit, viszont ha menne legalább 2700-at, akkor alacsony késleltetéssel (CL2.5) talán ellensúlyozni lehetne a kisebb sávszélességet, mondjuk szerintem nem ártana a dualchannel, akármit írnak is a RAM-os topik első hsz-ében... -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
VaniliásRönk #2955 üzenetére
Milyen értékek melett? (fsb gondolom 300), feszkó mennyi volt? Nálam ram nehezíti a dolgokat, két nem egyforma kingamxom van a kisebbik vígan megy 460MHz-en, a nagyobb meg 430-at is éppen csak. A probléma meg hogy DFi ide vagy oda, elég nagyok az osztásközök a ram visszaosztás beállításakor. Persze ha lenne 2*1G A-adata hiperszuper ramom, akkor nem egymaos proccal szopnék...
3Dmarkosoknak: én meg magamtól találtam meg a probléma megoldását, igénybe véve google-t, na király vagyok mi?
(de legalább is egoista)
-
jozsikka
tag
Közben én is megtaláltam a megoldást
Azért köszi szépen a válaszokat és most már figyelni és keresni fogok
-
athomi
veterán
válasz
jozsikka #2957 üzenetére
Csak azért teszem be, mert újonc vagy! A megoldás!
A bal felső sarokban van egy kereső, csak be kellett írnod egy kulcsszót a megfelelő topikban és kikeresi azzal a szóval kapcsolatos összes hsz-ást.
-
jozsikka
tag
Üdv.
Nah csak beteszem ide is hátha tud valaki vmi megoldást!
Lenne egy problematikám. Lefuttatnám a 3D Mark05-t de nem megy........végtelen ciklus történik és nem indul el. Ez lehet a videokártya illesztőprogramja miatt lenne? Ati Radeon HD 2600 XT és ami az Ati oldalán van fenn új driver azt tettem fel, de a gyári cd-snél is ez volt. Mi lehet a gond??? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
VaniliásRönk #2951 üzenetére
530MHz tuning van a procin, itt már csak az X2 segíthet...
-
barnam_
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #2951 üzenetére
Engem is meglepett, de biztos hogy jó, mert ugyanúgy mentem, mint korábban.
-
barnam_
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #2948 üzenetére
Direkt most teszteltem a logoutos írásomhoz, és Crysis, Pro Street, COH-ban nem tapasztaltam különbséget. Viszont COD4-ben jelentősen gyorsult.
-
athomi
veterán
válasz
VaniliásRönk #2948 üzenetére
Ja rendben! Ez elkerülte a figyelmem.
Vki esetleg tud az új driverrel Vista alatti eredményeket publikálni DX10-ben és XP-n DX9-ben?
-
Daneeka
senior tag
Konfigomal (adatlap) minden alapon, 3DMark 05-ben ~9400 pont jónak számít vagy még telepítsek/frissítsek ezt-azt?
-
HERR Z
veterán
Na megnéztem az új drivert
Crysis alatt kb 50-60%-ot dobott, most olyan gyors a ddr2-es HD2600pro 660/450-en, mint az x1900gt volt 7.9-es driverrel
szal szépen fut 1024x mediumon vista alatt -
athomi
veterán
válasz
devergo007 #2933 üzenetére
Már írtam feljebb, hogy egy Athlon 2800+ nem fogja kihajtani. Persze ha a rendszered engedi a tuningot és meresz is tuningolni, akkor lehet javítani a helyzeten. Többen nyomják itt 2600XT-vel sima athlon és sempron proci társaságában. Ahogy elnéztem nekik olyan 2400-2600Mhz-en megy a proci.
-
barnam_
nagyúr
Kipróbáltam ezt a 7.11-et, Crysis-ben megszűntek a bugok, de semmivel sem lett gyorsabb a Crysis, vagy az NFS PS. Mást még nem próbáltam.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
És 68-al több pontot kaptam vele 3dmark05-ben...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Vaniliástönk, Aggregátor: de ez NEM beta, nem alfa, nem whql, hanem "krájzisz" hotfix. És nem rinyál, felment úgy mint a többi. Csak ebben nincs steam, meg card registration...
This hotfix includes:
DirectX 9: Fixes Anti-Aliasing corruption seen on the ATI Radeon 2900 Series
DirectX 9: Anti-Aliasing performance enhancements
DirectX 9: Crossfire performance improvements
DirectX 9: Fixes random graphics corruption during game playWorks with both 32 and 64bit versions of Windows XP.
-
devergo007
csendes tag
AMD Athlon 64 2800+ SSE2 utasítás készlettel.Azért érdeklődök mert úgy nem akarom megvenni a DX10-es karit hogy a processzorom nem hajtja meg kellően...
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
devergo007 #2931 üzenetére
Ne ilyen sületlenséget se hallottam még, milyen CPU-d van?
Szerk.: Az órajel kevés neki, de az 130nm-es proci, nem nagyon tudod húzni se, talán 2400MHz-re, de már az is szép lenne tőle.
Cseréld az egész konfigot ha tudod, már nem érdemes pénzt ölni 754-be. -
devergo007
csendes tag
Tudja valaki hogy,a DX10-es kártyáknak(ATI 2600 XT)elég e még az SSE2 processzor utasítás készlet?Vagy SSE2 -vel elfelejthetem az ilyen kártyákat?
-
VaniliásRönk
nagyúr
Ez a Catalyst még a 9550-en is gyorsított, már megy maxon a WoW.
-
cudar07
senior tag
istenek vagytok
köszönöm szépen -
cudar07
senior tag
sziasztok
most vettem Gigabytes 2600 xt silent
hibát ír ki a 3dmark !
valamit át kell írni tudom!
csak nem találom
valaki tudja?
előre is köszi -
athomi
veterán
válasz
devergo007 #2914 üzenetére
DX10-es effektekre nem elég a kártya. A procid nem hajtaná ki a karit, kicsit meg is kéne majd rántgatni.
-
devergo007
csendes tag
AGP slotba akarok venni egy ATI Radeon 2600 XT videó kártyát mit gondoltok meghajtja az SSE2-es procim(AMD Athlon 64 2800+ )maximálisan?A DX-10-es effektek miatt érdekelne a dolog!!!Please HELP!!!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Azz kb. rendben van bazz.
Már öreg vagyok ilyen a "kríziszekhez" (atya ég, nemrég megtudtam, hogy így kell ejteni:"krájzisz"), ehm na jó, meg előbb megvárom hogy legyen egy ilyen kétmagvas anyámkínyja érted. Nem? Áhh mindig ez van...
Szal előfordúl, hogy faszán tolom az lcdtv-men a transport tycoont v. settlers4-et, esetleg az eredeti UT-t a magyar beszólásokkal, mert úgy a fasza...
Vaniliásrönk: na jólvan, set defaultsnál már nálam is fagyott. De csak 1x. Mert többször nem nyomtam meg.
áááá mindig valami hasonló post lesz az eredménye, mikor ittassan állok neki fórumozni, vagy megnézem (mint most) a view askew filmjeit vagy mindakettő... -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
VaniliásRönk #2907 üzenetére
"de egyébként is előfordul." -csak nálad
Nekem csak túl tuning után van fagyás, de ott sem mindig...
-
Matamata
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #2904 üzenetére
Az majd az X2500 után jön
Vagy nem ? -
Matamata
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #2899 üzenetére
Sajnos maga az AMD sem tud elszakadni a névtől mert pl. van X 2300-as és
X 2500-as Mobility Radeon is
AMD -
TasiA
senior tag
válasz
DeadMeat #2889 üzenetére
Aham! Köszi, de akkor nem értem nálam miért működik??? Ugyan az a gyártó, csak az enyám Black bix-os, az övé meg LITE verzió, bár nem hinném, hogy ez bármit is befolyásolna. Mindekttőnknek új WIN XP telepítve, minden progi ugyan az, driver is, de nálam megy, nála meg nem és ezt furcsálom. Azért köszönöm a segítséget!!!
-
AMD Power
titán
Lightsmark 2007
1024*768: 68.1 FPS
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- ASUS notebook topic
- Büszke apukák és anyukák topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Horizon Forbidden West
- Revolut
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest