Hirdetés
- Kinéztél egy RTX 5060 Ti-t? Lehet jobb, ha lecsapsz rá!
- Most állítólag törölték a korábban pletykált GeForce RTX 50 Super sorozatot
- Kihúzhatja a gyufát a PC-s gyártóknál az érkező új Xbox
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi hangfal építés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
KISDUCK
addikt
Nem tudom, hogy láttátok-e, de elstartolt a Fullmetal Alchemist a webtoon-on már tavasszal. Még nem néztem bele csak feltűnt keresgélés közben. Félreértés elkerülése végett, manhwásítva van.

-
KISDUCK
addikt
válasz
H3XHUN
üzenetére
TENGOKU-DAIMAKYO-t láttam, nekem tetszett, de kissé "fucked up", tudom ajánlani. MAL-on 8,21-en áll 277k szavazattal, szóval minőségi portékának mondható.
-
H3XHUN
tag
Üdv.
Amiket végig néztem:Kaiju #8. Az eleje tetszett, az első évad. Utána számomra teljesen komolytalanná vált, túl erősek az emberek. A legnagyobb szörnyek is 1 ütés. Ugyan már. Bánom, hogy több esélyt adtam ennek és végig néztem.
Demon Slayer. Nem néztem japán animációt, kimaradt eddig. Az első évad, 26 része eszméletlenül tetszett. Látszik nem óvodásoknak készült. Gyenge senki a főhős, de nem adja fel, megy tovább. Fel fejlődik. A harcok nagyon jók, a démonok erősek. Nem érződik a plot armor (persze a főhős mindig nyerni fog, de akkor is szoros a küzdelem)
Mugen Train és Entertainmnet District szintén hozza a szintet, vagy még jobb is. Pár rész felvezetés után több részen át tartó főellenfél harc, ez kifejezetten bejött.
A Blacksmith Village Arc (3. évad) számomra itt kezdőik az erős lejtmenet. Túl sok a kovácsból.... borzalmas karakter, nem érdemelt ennyi képernyő időt. (Inosuke és Zenitsu sem a kedvencem, de legalább náluk van karakter fejlődés) Aztán Genya a fekete bárány... jaj ne már. Fogtam a fejem végig. Gyokko egyáltalán nem volt felépítve ugyan úgy mint Tokito. Háttér történet sem kapott mint Daki/Gyutaro vagy a előző démonok. Kezdőik az 1 ütésből nyer a hős nonszensz. Hantengu viszont nagyon ötletes ellenfél. El lett pazarolva ez a démon itt. Sajnos elég durván veszít a plot armor ellen... Love Hashira - Mitsuri Kanroji, ennyire op és komolytalan karaktert nem vártam voltam. Flexi-katana ne már. Az eredetet története is full hülyeség. A Hashira Training Arc nekem unalmas volt, a vége pedig csalódás. Tamayo-nak írhattak volna valami értelmesebb funkciót mint a "nagy dobását"A nagy csavar... 100 hordó lőpor a pincében.
Most már csak 3 film jön és azzal befejezik a sorozatot? MO-n miért nem adta egyik mozi se angol hanggal, pedig van, az internet szerint.
Metallic Rouge. Cyperpunk. Vannak androidok, kolonizált Mars és egy történet amiből véletlenszerűen kitépkedték a lapokat, mert csak 13 epizódra volt pénz. A plot nagyon gyenge, de csak a legvégén derül ki mennyire. Sokáig követhetetlen, hogy mi miért történik illetve ki kivel van. A harcok rövidek.
Secrets of the Silent Witch. Aranyos kis történet. A főhőst nehéz megkedvelni, az első rész után simán kaszálhatja az ember. De szerintem érdemes adni ennek esélyt. Karakter fejlődés mértékét kicsit kevésnek érzem. A sírás, rinyálás végig marad. Ami elég vicces, hiszen Monica Everett kb a legerősebb varázsló.A továbbiak közül szerintetek melyiket érdemes elkezdeni?
Hi no tori: Eden no sora (Phoenix Eden17), TENGOKU-DAIMAKYO, SYNDUALITY Noir, Black Rock Shooter: Dawn Fall, Lycoril Recoil -
coco2
őstag
>...az eurobeattel nem lehet mellényúlni
Azt valami tudálékos módon kell érteni?

-
hunym
csendes tag
válasz
Aljasvip
üzenetére
a 3. stage után tényleg szenvedős volt, viszont a vége miatt megérte megnézni. volt amikor közben mással foglalkoztam, ezt bevallom, de jó volt

ez a zene belőle pedig nagyon megfogott valamiért: [Night & Day]
preferencia, de az eurobeattel nem lehet mellényúlni
-
Én nagyon szenvedtem a nézése közben. Vasalás mellé be lehet rakni, de csak ezt nézni full figyelemmel...
Az a legnagyobb bánatom vele, hogy egy one-trick-pony: az új autókkal érkező random arcokat leveri végül, driftelve kanyarodással. Ennyi a történet.
Jah meg sunyin belerakták a sugar daddy-zős potenciális barátnőt, ami biztos bátor lépés volt anno, de semmit nem ad hozzá.
JDF autós rajongás viszi szerintem a hátán, kis nosztalgia, plusz a legendás mémesített zene.Ha neked viszont tetszik, akkor hajrá!
-
Farkassacred
őstag
válasz
Sordoran
üzenetére
De legalább ennél az animénél van miről beszélgetni itt.
Még esetleg a One Punch harmadik évada beszédtéma jelenleg, de az nem lenne annyira szalonképes itt.
Úgy másról nem is érzem a késztetést írni. Esetleg még a Ranma második évada amit követek, abban még vannak poénos dolgok. -
Sordoran
addikt
válasz
etomcat
üzenetére
Én is így érzek ezzel a sorozattal kapcsolatban. Nézeti magát, de a CGI részek mindig kizökkentenek. Bár nem túl erős a sztori se amúgy, itt is jól táncolnak a főszereplők, és ennyi, fogadjuk el, okokat ne keressük.
Engem annyira nem zavar, hogy egy srác van (vagyis kettő azzal együtt aki nem jár). Nem tudom a japán fiatalok hozzáállását ehhez, de ugye itthon amit látni, meg nyugaton is, inkább a nőket érdekli a tánc, és a férfiak nagy része is inkább csajozás miatt csöppen csak bele (tisztelet a kivételnek). Illetve itt jegyezzük meg, hogy kiemelik hogy egy zártabb, vidéki környezetben vannak. Amennyiben nem népszerű köztük a tánc, akkor "lehúzzák" kicsit egymást a témáról Itt kevésbé önkifejezők, mert nehéz új barátokat találni ha a régiek kicikiznek a hobbid miatt. -
coco2
őstag
Initial D First Stage Apr 19, 1998 ?
-
hunym
csendes tag
Végignéztem az initial D-t. innen ki látta? kiváncsi vagyok a ti véleményetekre, nekem nagyon bejött. most ha nem lenne ilyen késő lehet elvinném az autómat rángatni egy picit
-
etomcat
tag
válasz
Sordoran
üzenetére
Így 4 epizód után tényleg sajnálom a Wandance-t. Jó manga alapanyagból készült, szinkron oldalról se sajnálták rá a pénzt (főhős lány seiyuu-ja Wanda Yamada a Bokuyaba-ból), de a 90Mhz-es Pentium-on futatott Miku-Miku-Dance kinézetű 3D CGI animáció tönkre vágja a renoméját.
Annak is több értelme lett volna, ha a tánc jelenteket élő szereplővel leforgatva rakják be, van pár ilyen hibrid anime. Megspórolnák a motion capture költségét és ráköltenék a 2D jelenetek jobb animálására.Az is furcsa, hogy miért van az iskolai tánc klubban 95% lány és 5% fiú? Erőltetettnek tűnik ez a "plot device" , miközben a japánok oda vannak a nyugati klasszikus társas táncokért, ahogy az sok "villainess" animében is látszik. Pár hónapja volt cikk Tokió rockabilly táncosairól, akik rendszeres szeánszokat tartanak parkokban és nagyrészt férfiak. Saját oldalról (shinto, no-színház, néphagyomány) is megvannak a táncaik, pl. ez Oscar-jelölt rövidfilm volt. A Tsuki ga Kirei animében a főhős srác egy hagyományőrző csoportban első táncos.
Szóval miért lenne ciki bármilyen táncklub, miért ne járnának siheder fiúk oda, ahol jó csajokat stírőlhetnek? -
coco2
őstag
Oké skacok, van egy offtopic kihívásom mindenkinek, aki azt hiszi, már olyan mélyre tudott süllyedni az agypusztító animéktől, hogy többé semmi meg nem árt a soha-semmire-oda-nem-figyelésének. Egy alfa generációs brain rot reklámban találtam ezt a filmet: Hü**ék paradicsoma, és nagyon érdekelne, ki képes végignézni egyetlen facepalm nélkül? Peace
Utóirat: a 1337 e-boltban megvásárolható. Csak utána kell rakni "x.to" és chrome megtalálja.
-
Sordoran
addikt
válasz
Aljasvip
üzenetére
Nekem meg ezzel kezdődött az igazi anime korszakom, még 2008-ban mikor haver bevezetett a Naruto világába. Akkor ment a Shippuuden ~40 része talán, vadásztam youtube-on a részeket, majd felfedeztem a magyar fordító csapat oldalát, és onnantól történelem:
- Elkezdtem a mangát is olvasni.
- Belevágtam a Fariy Tail-be, előbb anime majd a mangájába
- Utána ugyanez a One Piece esetén is, de azt idővel már csak mangában olvasom, az anime nagyon lassú volt nekem.
Több ilyen neverendingbe azóta se kezdtem bele, bár a rent a girlfriend lassan annak érződik, már csak kínomban olvasom
. -
válasz
emiki6
üzenetére
A Shippuuden pedig a koronadísz arra a világra, és a fillerektől eltekintve jó történeteket, kiváló karaktereket és drámákat hoznak be. Még jó film is akadt, például a 6-os Road to Ninja. (mai terminológiában egy isekai történet)
Ha esetleg végtelen időd lesz, akkor mindenképp nézd meg a fillerek nélkül.Én is az eredeti sorozatot láttam csak anno, aztán egy haverral szóba jött az anime, és mondta milyen epic volt a Naruto vs Kakuzu harc, az Akatsuki... Az mi? (gondoltam akkor)
Azóta is borsódzik a hátam azt a harcot látva, de a Naruto vs Pain (Konoha) is nagyon ott van.
Ez az igazi payoff, miután végigszenvedted azt a Naruto karaktert, akit legszívesebben fejberúgtál volna néha.
-
emiki6
veterán
válasz
Farkassacred
üzenetére
Nálam is a sima naruto volt az utolsó neverending (a shipudenbe már bele sem kezdtem). Azelőtt talán a dbz-t néztem meg. Nem hiányoznak ezek a több száz részes történetek.
-
Sordoran
addikt
Azért csak ennyiből leírni az egész sorozatot nagy butaság lenne, de a te ízlésednek amúgy se felelne meg szerintem, szóval lényegtelen. Ez egy kínos jelenet volt, mivel hétről-hétre érkeztek új részek így ezt a részt is külső stúdió csinálhatta, mert nagyon elütött az animáció. És igen, pocsék lett, nincs mit szépíteni rajta, de ez nem a teljes sorozatot minősíti. Nagyon sok szép harc volt benne előtte és utána is. (Itt maga a rajz is botrányos, de a harc koreográfia is wtf, mikor pl. egy sziklával beleveri a földbe mint egy szeget, az is mi? Mikor megláttam teljesen sokkolt, hogy ronthatták el, szinte komikus lett.)
-
SQX_Barto
addikt
válasz
emiki6
üzenetére
A "bokszolo csajos" animet en is elengedtem.
Az Assassin-os is elegge utolso labakon all nalam, keves normalis anime van ebben a szezonban, hogy oszinte legyek.Valamelyik reszben volt egy ilyen duma, hogy a kepzett ugynokok nem tudnak harcolni fegyver nelkul, csak a csaj, mondom mi ez a bullshit??? -
emiki6
veterán
Új OPM webcomic rész!!! (2 napja jött ki) Végre kiderülnek dolgok.
Noha nem minden.
The hype is real.
-
emiki6
veterán
válasz
Sordoran
üzenetére
Na én azt is elengedtem tegnap, nem fogott meg. Pedig a főhősnő. 👌 [kép]
Meg kell jegyezzem, a költségvetés ellenére, ez is meglepően következetesen animált.Még cope-olok az OPM-mel, bár nincs sok okom nem végignézni, mégha gagyi is, mert a sztori tudom, hogy jó.
A Dusk beyond the end of the world-öt majd el akarom kezdeni, de még halogatom.
Az assassin-ossal kicsit le vagyok maradva, még az is kiderül, hogy megállja e a helyét vagy túl B lesz és elengedem.
Ja meg a gachiakuta meg akarom már nézni, hogy mi fán terem.Válogatok nagyon, mert szórakozni vagyok itt, nem kiégetni magam olyan művekkel amik csak a "mildli entertaining" szintet hozzák.
Ebben a szezonban most nem lesz gyöngyszem (fantasy), ami úgy rendesen betalál, attól tartok. 
-
Sordoran
addikt
válasz
emiki6
üzenetére
Szerintem azért még nézhető, de tényleg nem lett olyan erős mint én is reméltem.
Vele együtt a May I Ask for One Final Thing? se váltotta be a reményeimet, viszont ott a gonosz csaj még érdekes lehet, remélem lassan középpontba kerül. Nem véletlen hogy ő van az endingben is végig. Keveset tudni róla, de jó kis csavar, hogy itt nem a főhősnő egy villainess aki bele került ebbe a világba, hanem a "heroine" az aki másik világból jött, és gonosz szerepet tölt be. Eddig viszont ugye bár erről tudomást szerzett hősünk, de nem érti ez mit jelent, szóval kíváncsi leszek mi sül ki belőle. -
-
Sordoran
addikt
válasz
emiki6
üzenetére
Oh igen, a Six-tail vsa Pain harc, én akkor már mangában olvastam, ezért még jobban szíven ütött ez az animáció. 2:15-től kezdődik ez a gyönyörű rajzolás...
-
bandiras2
senior tag
5cm per second live action.
[link]
A vélemények szerint jobb lett mint az eredeti animáció. -
Michell
tag
válasz
emiki6
üzenetére
The Fruit of Grisaia : Hát, a grafikájára már nem emlékszem, de egy egy sztoriszál, jelenet annál inkább megmaradt. Pld.: az eltévedt osztály ...
-
coco2
őstag
válasz
KISDUCK
üzenetére
Én nem hiszem, hogy tényleg magasra raknám a mércét. De minthogy kérted, itt van az első 5 anime season, amit végignéztem, és feljegyeztem anno: Puella Magi Madoka Magica, Toradora!, Redo of Healer, The Fruit of Grisaia, Haganai: I don't have many friends. Egyikben sincsen extrém grafika szerintem. A madoka néhol kifejezetten gyermeteg.
-
coco2
őstag
válasz
Farkassacred
üzenetére
>Állítólag egyébként ez most inkább egy sol szezon,
Annyiban sol szezon, hogy a jelenleg futó animék közül szerintem egyedül a cookng üti meg az elfogadhatóság mércéjét. Viszont pontosításként a "sol" a "slice of life" rövidítése, és nem a "slice of nothing"-é. Ami anime nem szól semmiről, az nem sol, hanem trash.
-
Sordoran
addikt
válasz
Aljasvip
üzenetére
A legnagyobb "probléma" amúgy az ezzel a sorozattal kapcsolatban, hogy nagy hype előzte meg. Tavasz óta folyamatosan belefutottam anime-s csoportokban hogy ez milyen jó lesz, őszi szezon legjobbja lesz majd stb., és ehhez képest tényleg B kategóriás. Behúztak a csőbe...
Van mit nézni őszi szezonban, de ez tényleg lapos lett. A téli viszont ígéretesnek tűnik. -
Farkassacred
őstag
Hirtelen annyi komment jelent meg, hogy azt hittem már itt az újabb Frieren animénk.

Állítólag egyébként ez most inkább egy sol szezon, bár véleményem szerint eddig azok se túl acélosak. A táncost még folytattam aztán, ki tudja még lehet hogy az lesz a legjobb történetben. Mást eddig kiemelni nem tudnék, de falramászós animénk szerencsére van már egy pár, pl. a fent említett My Friend's Little Sister..![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
Sordoran
üzenetére
0->100 beleszeretés: ezen szerintem nincs mit magyarázni, mert ez pontosan így volt előadva. Az első/második résztől kezdve megy az elpirulgatás a - csöppet sem - karizmatikus főhősre, és ez így is marad majd.
A karakter fejlődés kimaradt pont úgy, ahogy a kapcsolatok építése. A történet mesélés réseit töltsd ki más isekai-okból.
-
Michell
tag
válasz
Rimuru
üzenetére
Azt érdemes tudni, hogy a SOL vagy Sol elemeket tartalmazó sorozatokat nézek, többségében és a shounen-eket meg kerülöm.
2010 előtt
-- 2004 ---------------------------------------------------
Samurai Champloo: én félbehagytam.
Aishiteruze Baby: sok romantikus ajánlásban szerepel
Midori no Hibi: romkom, nekem nagyon bejött ( rosszfiu, jókislány)
Madlax: Lányok pisztollyal, trilógia, nekem csak a Noir tetszett.
Gankutsuo: Monte Christo, tervezem valamikorra
School Rumble: sok vígjáték ajánlásban szerepel, nekem is tetszett a maga módján
Mai-HiME: a zenéje eléggé ismert
Sunabouzu: tulajdonképpen jó, ha az "anti" főhős nem zavar
-- 2005 --------------------------------------------------------
Aa! Megami-sama: ki nem hallott róla
Air: klasszikus, ami nekem nem ment
Hachimitsu to Clover: mint a fenti
Full Metal Panic! The Second: Az első etap nagyon tetszett annó.
Mushishi: klasszikus sol/mistery, ami nekem nem ment
Paradise Kiss: romantikus dráma, nekem szintén nem jött be
Jigoku Shoujo: lelkesen elkezdtem, de aztán feladtam 10+ rész után
-- 2006 ------------------------------------------------------------------------
Fate/stay night: Annyit tudok hozzátenni,
hogy nekem sokakkal ellentétben az UBW a kedvencem.
Rec: aranyos szösszenet.
Nana: klasszikus romantikus dráma, nekem szintén nem jött be
Ouran Koukou Host Club: szintén nem
Black Lagoon: klasszikus, tetszett is, de nem az én világom, túl szomorú
Saiunkoku Monogatari: Ha kínai palotában karrierista lány érdekel
Suzumiya Haruhi: Legendás ? átverés romkom köntösben
Utawarerumono: Tulajdonképpen fantasy, nekem tetszett
NHK ni Youkoso: Jó, csak lehoz az életről
Zero no Tsukaima: Anno az összeset végignéztem, ma már kevésre emlékszem
Code Geass: Annyit tudok hozzátenni, hogy ez a kedvenc "akció" sorozatom.
Death Note: ki nem hallott róla, de nekem nem jött be
Hataraki Man: Workoholist nő, szerintem alulértékelt, Sol
-- 2007 ---------------------------------------------------------
Nodame Cantabile: Klasszikus szerintem
Tengen Toppa Gurren L.: A topikban is egekig magasztalták
Seirei no Moribito: Történelmi fantasy, ami szerintem ugyanannyira jó mint a Juuni Kokuki
LovelyComplex: klasszikus, ami nekem szintén nem
Dennou Coil: Nagyon sajátos világ és hangulatú "sci-fi"
Seto no Hanayome: Igazi "japán humor", nekem még épp belefért
ef: A Tale of Memories: sok romantikus ajánlásban szerepel, de én nem tudom ajánlaniÉs számos közismert címet ki is hagytam.
-
Sordoran
addikt
válasz
KISDUCK
üzenetére
Éppen elég neverending shonent láttam ahhoz, hogy már irritáljanak az ilyen húzások pont ezért, mert ezerszer láttam már.
Bár azt mondom erre bőven elég volt egy részt elpazarolni, de amúgy ezért is nehéz érezni a súlyát a dolognak, mert a rész ezzel a konfrontációval indul, és a végén már meg is békéltek. A csaj rajongását a srác miatt is ezért nem érezni át. Tudom "belelátott az életébe" vagy mi a képességének hála, de nekünk nézőnek olyan mintha a semmiből szeretett volna bele, csak azért mert a sztori így kívánja. -
válasz
Sanyi.mTs
üzenetére
Nagyon kedvesek vagytok, de nem ez volt a gond.
Mint írtam, a MAL nem listázza "Available at" részen a Crunchy-t, holott fent van a sorozat:
Crunchyroll:
Előfordul az ilyen, csak kicsit bosszantó.Sordoran #56553
Jaj, ne is mondd! Az borzasztó sztori rész volt, de félek az egész ilyen béna lesz.
Én azt nem értem, hogy az ilyen sz*r írás esetén miért nem tér el egy kicsit az anime, hogy emeljen kicsit a szinten?Végülis kijár minden írónak és rendezőnek egy kis pihenés, jó lesz az az 1:1 adaptáció, ez is csak egy munka...
-
emiki6
veterán
válasz
KISDUCK
üzenetére
Igen, az OPM S3 egyelőre olyan, amilyen. Sajnos az élvezhetőségén ront, hogy az ember a szapulás miatt mégjobban figyelni az animació minőségét, nehéz belefelejtkezni.
Nekem szerencsém, hogy az S2-t még zöldfülüként láttam, nem zavart, hogy gagyi. Sőt akkor még fintorral néztem az S1 "furcsa" animációs megoldásait, ma már valszeg áhitattal nézném.
Az S3 első 3 része slideshow, a harcok meg gif-ekből vannak összerakva. Megy a hópium, hogy "biztos a fontosabb részekre csoportosították át az erőforrásokat és azok majd jobbak lesznek". Majd kiderül.
-
KISDUCK
addikt
Elkezdtem azt is, tetszik csak megint várhatok a részekre, kár volt megszegnem a szabályomat, hogy csak teljes szezont nézek.

Úgy hogy most nézegetem át fantasy témából mal-on a befejezett kínálatot, hogy mit tudok egybe nézni.Aljasvip:
One-Punch Man S03-at is szidják neten, hogy power point anime, a gatyamadzagot meghúzták rendesen az animátoroknál. Úgy voltam vele, hogy megnézem majd, de elvette a kedvem amit neten láttam róla. Pedig Murata nagyon odatette magát a manga rajzolásánál, kár azt meggyalázni kontár munkával.
Sordoran:
Látszik nem néztél elég neverending shónent. Amikor az ellen kinyírta a fél csapatot, de utána összebarátkoznak az felbecsülhetetlen.
-
Sanyi.mTs
addikt
-
Sordoran
addikt
Nekem nagyon nem áll össze ez az assassinos anime, legutóbbi részében az elf nővérekkel borzalmasan gagyi lett sztorilag. Egyszerűen nem éreztem a konfrontáció súlyát, és a helyzet kialakulásának oka, majd a megoldása pedig szemforgató volt.
Meg akartalak ölni, mert azt hittem téged jobban szeretnek mint engem. De tévedtem, bocsi, gyere nagy ölelés.
Bennem van a hiba, vagy ez tényleg gagyi volt?
-
válasz
KISDUCK
üzenetére
Ha jól látom az epizód listát, nincs benne Hot Spring rész, szóval kuka.
(csak viccelek ám)Felírom magamnak majd a következő torrent-nem-büntetős országlátogatásra.Látom fen van Crunchyroll-on, holott a MAL nem listázza. YeahhBetáraztam most pár nem stream-elős címet mint az Ishura, Ragna Crimson, NegaPosi Angler, stb. Már alig várom, hogy elkezdhessem nézni őket.
- - - - -
Ebből az évadból amúgy nálam az Assassin, Awkward Senpai, Towa no Yuugure, és még talán a Chitose várósak.
Bűnös élvezet a "My friend's sister has it in for me". Akár még jó is lehet.
A One Punch Man valamiért nagyon gagyinak érződik, pedig azt hittem a második évad után van feljebb. Magasabban van a léc a Solo Leveling után. -
emiki6
veterán
válasz
Michell
üzenetére
Visszaolvasva magam, a 20.-részig nézd meg, utána válts mangára.
21. Rész már az invasion of pieta, ahol az anime már elkezd kicsit eltérni. 57-es chapter elvileg az assault on pieta.
De ha a 22. Részig nézed az sem feltétlen baj, mert többet látsz animálva.Bár azt írtam, hogy a 14. rész után lemegy közepesbe, ami igaz is, de ha elolvasod a mangát végig, akkor annyira nem közepes, mert része valaminek ami nagyobb és több.
-
Michell
tag
Én jelenleg már a 2010 előtti listákat, elmaradásaim nézegetem, jobb híján. De a számomra érdekesebb, lightosabb darabokat már ott is nagyobbrészt láttam.
Mivel itt említette Emiki, így elkezdtem a Claymore-t, bár a dark fantasy az nem igazán az én világom.
Az eleje jó, de a 15-16. résztől már kevésbé. A 22. résztől meg lehet nem is fogom folytatni, hiszen olvastam az anime original befejezés "méltatásait". -
KISDUCK
addikt
Ez az, de szerintem túl finnyás vagy vizualitás terén. Nincs minden animére végtelen pénz és amíg nem powerpointtal rakják össze mint a "beginning after the end"-et, addig nagy gond nem lehet. Meg használhatna eltérő stílusokat is animénként pl.: a Clevatess retró stílusa nekem nagyon bejött.
-
coco2
őstag
válasz
KISDUCK
üzenetére
Én perpillanat azon gondolkodok, hogy talán nem ugyan azt az animét nézem, mint mások?
-
oriic
HÁZIGAZDA
My Hero mai része:
"You Dont look very heroic now."
Mindjárt itt a vége már. -
emiki6
veterán
-
emiki6
veterán
válasz
emiki6
üzenetére
Újranéztem az Ossan Newbie Adventurer-t. Annakidején 9 pontot adtam rá, de most arra jutottam megéri a 10-et nekem. Nyilván látszik, hogy nem közel végtelen büdzsével dolgoztak, de abból ami jutott rá szerintem kihozták a legtöbbet. Bárki is volt felelős a produkcióért nagyon profi munkát végzett. Mindezek mellett az írás is kifejezetten jó és a humor is nagyon bejött nekem.
Számomra ez egy a maga módján tökéletes anime, aminek mindig helye lesz a kedvenceim között.
-
coco2
őstag
A szexkutya animét nézi valaki?
-
callmeakos
veterán
Tegnap durrant a hír, hogy jövő áprilistól formátumot vált a One Piece, és áttér a hagyományos évados strukrúrára, egy évben 26 rész, ketté bontva, és minden egyes rész egy manga fejezetet dolgoz fel. Ezzel akarják megoldani a jó ideje fennálló problémát az anime és a manga közelsége között.
Én őszintén nem bánom, mert habár manapság tényleg semmi szabadidőm nem maradt, de a vasárnaponként azért megnézem az aktuális részt. Viszont ez a "pacing issue" most már nagyon nyílvánvaló. Főleg a legutóbbi Egghead részeknél, ahol látszik hogy a Toei erőlködik hogy húzza az időt mint a rétestésztát (ismételgetjük ugyanazokat a részleteket konkrét részeken keresztül hogy értékes perceket nyerjenek), közben pedig 4-5 részenként jön egy filler, kéthavonta meg rész sincs. Ráadásul Januártól megint 3 hónapos szünet lesz, amikor elkezdődik az Elbaph Arc, úgy, hogy egy éve volt az a majdnem 6 hónapos szünet, pont azért, hogy növeljék a távolságot a mangához.
-
coco2
őstag
válasz
Michell
üzenetére
..Shokugan no Souma..
Őőőőő.. az egy másik. A fentebb említett "cooking" anime a Campfire Cooking in Another World with My Absurd Skill, aminek mostanra a második évada fut. Hasonló, mint a The Daily Life of a Middle-Aged Online Shopper in Another World volt.
-
Michell
tag
válasz
Farkassacred
üzenetére
Farkassacred: "Főzős animét úgy kifejezetten egyébként még nem is láttam".
Shokugan no Souma, az első évadát sem ? Elégé bolond, némileg a Grand Blue szerű humorral. ( Idézet az első részből: "Nem elég telt az íze" ) -
Michell
tag
válasz
ricshard444
üzenetére
Ha a Kimi No, Shigatsu wa, Houseki no Kuni hármas tetszett akkor a Kotonoha no niwa (Garden of Words) film jut eszembe, ha még nem láttad.
-
emiki6
veterán
válasz
emiki6
üzenetére
Felsorolás közben kedvet kaptam, így elkezdtem újranézni most az ossan-t. Nagyon jó.
Nem jutott eszembe az old country bumpkin-ről, amikor azt néztem, hogy az is gyakorlatilag ugyanez az "zsáner". OP főhős, aki alábecsüli magát. Bár az I parry everything is ilyen. Egész jól működik, jó komolytalan fantasy alap. -
emiki6
veterán
válasz
ricshard444
üzenetére
Néhány "kiemeltebb" ajánlás:
Undead Murder Farce (misztikus, fantasy-s, detektíves. Van egy jó stílusa)
Mob Psycho 100 (több évados, lezárt, az OPM írójától)
Chainsaw Man
Kaguya-sama: Love is War (romkom, mindgame-es, elborult.
)
Losing Money to Be a Tycoon (kínai, de nagyon jól szórakoztam rajta)
The Eminence in Shadow (az isekai-ok OPM-je. Vagy nagyon adja vagy egyáltalán nem.)
TRILLION GAME (vállalkozós, a Dr. Stone írójától)
[Oshi No Ko]Néhány "sima" ajánlás:
Bottom-Tier Character Tomozaki (Self-improvement -es SoL)
Shangri-La Frontier (Könnyed VR isekai gamereknek)
The Ossan Newbie Adventurer, Trained to Death by the Most Powerful Party, Became Invincible (egy jól eltalált humoros power fantasy, fantasy szettingben)
Hell's Paradise (be nem fejezett dark fantasy)
Vivy -Fluorite Eye's Song (Sci-fi) -
Farkassacred
őstag
válasz
ricshard444
üzenetére
Jó kis animék amiket megemlítettél.
Sorozatot majd holnap még összeszedek párat amik az elmúlt években tetszettek nagyon.
Filmeket viszont tudnék még ajánlani.
- A Silent Voice
- A ház lelke (Netflix)
- Look Back
- Maboroshi - Az illúziók gyára (Netflix)
- Muge (Netflix)
Egy fantasy féle anime sorozatot is megemlítenék még, ő a Zenshu lenne. Az átlagtól jóval többet láttam bele ebbe az animébe.
És a Mady in Abyss második évadád ki ne hagyd, legendás hogy mennyire különleges lett..
Talán nem is tudnék hasonló animét mondani, amit az az évad nyújtott felejthetetlen. -
coco2: Sajnos nem jellemző, hogy leülök és lapozgatok, ellenben fórumokat szeretek olvasni nagyon
emiki6: Holnap elkezdem, ne dobjatok rá nagy hype -t, mert magasabban lesz a léc
Farkassacred:
Amik igy hirtelen eszembe jutnak:
Nanatsu No Taizai - 1. + 2. évad
One Punch Man - 1. évad
Kimi No Nawa
Boku No Kokoro - 2. évad
Steins Gate
Chuunibyou demo Koi ga Shitai! - 1. évad
Shigatsu wa Kimi no Uso
Overlord - 1. évad
Made in Abyss - 1. évad
Houseki no KuniSzeretem, ha valami tud újat mutatni vagy egy látott zsánert, csak kiemelkedő minőségben, illetve nagyon sokat számit melyik pillanatban nézem éppen és aktuálisan mi történik körülöttem, milyen lelki állapotban vagyok.
-
Farkassacred
őstag
A szörny kajálós animének kéne lassan újra nekileselkednem, azt mondják az egész jó a végére. Főzős animét úgy kifejezetten egyébként még nem is láttam szerintem.
ricshard444
Akkor a Clavetess-t ajánlanám neked én is.
Kicsit "retro" cím ugyan, de ez megvolt már? (Daily Lives of High School Boys) Vígjáték ő is, agyrém de a kedvencem.
Ha akció akkor még az Ishura lenne részemről és ha jöhet a chill nyomozás epik szinten akkor meg a The Apothecary Diaries kihagyhatatlan mestermű.
Rejtélyes anime a Kowloon Generic Romance és a Sonny Boy-t mondanám személy szerint. (Esetleg még az Odd Taxi is ide tartozhat)
Epik sorozat meg a Dandadan lenne még az utóbbi időkből, ha nem láttad érdemes meglesni.
Mik a kedvenceid? -
emiki6
veterán
válasz
ricshard444
üzenetére
Eszezonban átütő sikerrel még nem találkoztam. A clevatess aféle kivétel (az előző szezonból), mint amire áhitozol.
(én is mindig meglepődöm, ha kiváló animével találkozom).A claymore-t olvastam végig nemrég, az adott még ilyen élményt. (Kb chapter 60-tól kell olvasni, addig követte hűen az anime).
-
coco2
őstag
válasz
ricshard444
üzenetére
Az anime ipat rendesen kiöntötte a sza*. Vannak még képregények, és könyvek. Azokról mint média típusról mi az első megérzés?
-
coco2
őstag
válasz
Farkassacred
üzenetére
Fentebb az említett cooking egész tűrhető. Jóllehet, a season 2 gyengébbnek érződik, de még mindig nézhető.
-
A Mashle és természetesen Frieren is megvolt, ilyenkor mindig meglendülök, hogy biztos sok ilyen van még, aztán eltévedek a középszerben és feladom.
Clevatess -t nem láttam még, mindenképp teszek vele egy kört !
-
Farkassacred
őstag
válasz
ricshard444
üzenetére
Ennél a szezonnál kicsit én is ezt érzem most. Várom az ötleteket hasonlóképpen.

A 2026-os téli szezon lesz valószínűleg a megmentőnk.
Ha még nem láttad a Frierent ki ne hagyd, de a mellette említett mű is jócskán átlagon felüli. Ha vígjáték is jöhet akkor én Mashle-t is ajánlanám. -
emiki6
veterán
válasz
ricshard444
üzenetére
Frieren, clevatess.
-
Áh, nem gondoltam, hogy létezik ilyen topik is.
Jövök olvasgatni ajánlásokért, mert eléggé megfeneklettem a sok középszerű műben
-
emiki6
veterán
Random yt video feldobott egy címet: Gachiakuta.
Hogyhogy nem volt még említve ebben a topikban? Első pillantasra jól néz ki, de csak pár képet láttam.A soul eaterrel hozták összefüggésbe, hogy az inspirálta stb.
1p-et néztem csak meg a videóból:
-
Michell
tag
25Q4: Eddig a Saigo ni Hitotsu az, amit szórakoztatónak találtam. Pedig én olyan gyengébb sorozatokat is megnézek, mint például a szezonban a Kikaijikake no Marie.
Még a számomra nézhető kategória az Ansatsusha de Aru és a Yasei no Last Boss, az eddigi részek alapján.Mivel kapott második évadot, így elkezdtem az Ao no Orchestra első évadát. Számomra egész elfogadható, még úgy is hogy a főhőstől sokszor falra lehet mászni. Persze én díjazom a klasszikus zenés darabokat, még akkor is ha lényegében tini melodráma.
Ajánlani ? Talán annak, akinek a Dance Dance Danseur tetszett. -
emiki6
veterán
Az első kettő amit említettem kifejezetten kellemes és írtam, nézni fogom. A 2 utolsó, amit még nem kezdtem el nézni szintén ígéretes.
Szart nem fogok nézni, mert olyan szinten kiéget, hogy hátrébb vagyok vele.
Az előző szezonból csak a clevatess-t láttam és bolgogabb ember vagyok, mint mikor szart is néztem.
Persze örülnék, ha minden szezonban lenne egy frieren v clevatess v hasonló, de beérem a kellemessel is.
-
emiki6
veterán
A Claymore mégigolvasása olyan fantasy sóvárgást hagyott maga után, hogy belevetettem magam az őszi évadba.
Páran említettétek az "Assassin jobb statokkal, mint a Hero" animét. Hát hogy is mondjam, szegény ember solo levelingje, vagy valami ilyesmi.
Mindenesetre meglepően szórakoztató, követni fogom.A wild last boss egy szintén meglepően sajátos isekai, az is elég élvezetes, követni fogom ezt is.
A classless viszont akkora egy orbitális trash, hogy uhh. 3 részt azért megnéztem, de a negyediknél már betelt a pohár. Fujjfujjfujj, következő!
Ezek után a lvl 9999 gacha-ba lehet nem kéne belekezdjek, az is le van pontozva MAL-on, de sajnos volt már jó anime 7 pont alatt...A The Banished Court Magician Aims to Become the Strongest első két részét is megnéztem, ez a banished zsáner egy szépen animált trash-e úgy tűnik. Elengedem, nem lesz ez jó. Ja igen, túl edgy ez is.
A May I Ask for One Final Thing? és a Dusk Beyond the End of the World amit még kinéztem.
-
coco2
őstag
Anime ajánló 2020-ból: Sleepy Princess in the Demon Castle. Egy bugyutaság versenyen simán dobogós helyezett lenne. Viszont annak egész jó.
-
coco2
őstag
Keresésben kérnék segítséget. Nem sikerült kiderítenem egy címről, tartozik-e hozzá light novel - sőt, furcsa módon MAL linket sem találok hozzá: Akuochi Hime to Yasashisugiru Maou-sama / The Cruel Outcast Princess and the Compassionate Demon King
-
emiki6
veterán
Végigolvastam a Claymore-t. Nem semmi! Voltak meglepetések (semmi sem úgy alakult, mint vártam, ami jó dolog!).
Nem terveztem elolvasni, mert borzasztó időigényes, de aztán haladgattam vele és berántott. Ma vagy 60-70? fejezetet darálhattam le, az elmúlt 7-8 órában kb ezt olvastam (kb 4 órája jó lett volna nyugovóra térni)... Szóval mégegy példa a mangaolvasás ellen. Az meg hogy jó volt, az még egy példa a mangaolvasás mellet...Valahogy nem tudom animeként elképzelni (úgy értem a teljes egészet), érdekes. Meg nyilván csak akkor működne, ha passion project lenne, nem csak egy tucatprodukció.
Mindenesetre:

-
coco2
őstag
Manga ajánló: mókás sztori. Outcast princess. Sajna alig egy tucat részt találtam belőle. Még kotorászok, merre lehet több.
-
coco2
őstag
Ha valaki még nem nézett bele a chitose-ba, de szereti a semmit jelentő fennkölt mondásokat, adjon neki egy esélyt. Aztán jelezze, ha talált benne bármi mást. A magam részéről s01e03 után én lehúztam a listámról.
-
coco2
őstag
válasz
Sordoran
üzenetére
Hát nem tudom, az a 6.90 egy kicsit talán alacsony lehet valaki ízlésének. És azt hypeolták? Az apothecary LN, ami 8.83-on van, és a szerkesztése egy trágya, na az hype
. Az assassin-ban inkább az lehet a baj, hogy nincsen benne eredetiség. Isekai, mennek demon lord-ot ölni, az addig tömeg stuff. Persze lehet, hogy végül bratyizni fognak inkább vele, mert miért akarná hősünk megölni, amikor semmi baja vele? Hősünk hazamenni akar, nem gyilkolászni. Aki olvasta a sztorit, esetleg tudhatja, mi jön - én nem olvastam.(eufémizmus a korrupcióra)
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető
- BestBuy topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Kinéztél egy RTX 5060 Ti-t? Lehet jobb, ha lecsapsz rá!
- Witcher topik
- Elon Musk billiomos lesz, ha kitör a gépek forradalma
- Vírusirtó topic
- Most állítólag törölték a korábban pletykált GeForce RTX 50 Super sorozatot
- Kihúzhatja a gyufát a PC-s gyártóknál az érkező új Xbox
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Xbox One / Series X Játékok
- Új 2TB 2000GB m.2 Külső SSD, tesztelt, garancia
- ZBook Studio 15 G8 15.6" FHD IPS i7-11850H RTX A2000 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- -ÚJ,2 ÉV GAR- DDR5 GAMER PC: RYZEN 5 8400F/9600X +RX 6600/6700XT +16-64GB DDR5! SZÁMLA! 70 féle ház!
- Garanciás - LG C2 55 OLED TV 4K, 120Hz, 2.1 - OLED55C21LA
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3887, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy A56 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
- HIBÁTLAN iPhone 14 Plus 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3659, 100% Akksi
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Noha nem minden.

Mindjárt itt a vége már.