- Több mint 500 millió dollárt spórolt az AI a Microsoftnak
- Ismét 128 és 256 GB-os memóriaszetteket villantott a G.Skill
- Panorámás miditorony jött a Chieftec fémjelzésével
- Ráfordult a célegyenesre a SiPearl első szerverprocesszora
- A partnerektől függ, hogy lesz-e Arc csúcs-VGA az aktuális generációban
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Léghűtés topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Michell
tag
válasz
Sordoran #56183 üzenetére
Romkom: A haladást Aljasvip hiányolta, nem én.
Egyébként maguk a japánok is ismerik a jelenlegi sorozatoknak ezt a rákfenéjét.
Még paródiát is csináltak belőle a Masamune-kun S2 valamelyik részében, amikor egy lelkes külföldi animésnek elmagyarázzák, hogy "rögtön megfogja a kezét, megcsókolja" de hát azt nem szabad ... -
bandiras2
senior tag
válasz
Farkassacred #56184 üzenetére
Nézem én is, Chisa továbbra is supercute, hőseink pedig szépen hozzák a formájukat!
-
coco2
őstag
The Shiunji Family Children - mostanában fejeződött be, és feljegyeztem, hogy majd utólag nézek bele. Valaki nézte esetleg?
-
Farkassacred
őstag
Grand Blue s2
Éreztem én, hogy hiányzott már valami régóta, nyárra a legjobb gyökérkedés lesz ez hótziher. -
Sordoran
addikt
válasz
Michell #56177 üzenetére
Én legtöbb romantikát tartalmazó sorozatban mostanra sikeresen elengedtem a progress hiányát. Egyszerűen csak idegeli magát az ember, ha elvárja azt, hogy haladjon valamerre a kapcsolata a főszereplőknek.
(Rent a girlfriend-en amúgy nem nehéz megedződni, az egy katasztrófa, de már csak röhög rajta az ember mennyire nem haladnak semerre lassan 400 manga fejezet után
)
Sono bisque talán a 3. évaddal véget érhet, a manga már lement idén, és az első évad kb. 1/3-dát dolgozta fel teljes sorozatnak. -
KISDUCK
addikt
Ki milyen olvasót használ? A tachiyomi-t lassan nyugdízanom kellene, mert egyre több plugin haldoklik benne. Most átmenetileg mihont használok, de se az app se a repok nem nyűgőztek le.
-
Michell
tag
válasz
Aljasvip #56171 üzenetére
Sono Bisque: Igen a "SOL szemüveg" alatt azt értettem, hogy nem a valóban nem haladó történetet, hanem a hétköznapi ám szívmelengető pillanatokat vettem észre, azok fogtak meg másodjára.
Vagy olyan apróságok, mint amikor a medence hullámain tükröződő napfény csíkjai játszanak a szereplők arcán.A második évaddal nekem is az a fenntartásom, hogy lesz-e elég bensőséges pillanat, ami ellensúlyozná számomra a sehová sem haladó "románcot".
-
Farkassacred
őstag
válasz
SQX_Barto #56175 üzenetére
Takopit, a rózsaszín figurát még szokni kell. Helyenként elég idegesítő volt szegény. De igen kemény történetet mutat be az anime az biztos, hasonlót láthattunk már régebben is a japánoktól. Annyira nem rázott meg ez most, mint a Look Back, de ez valószínűleg Takopinak tudható be. Kicsit idegesítő, de valahogy nyugtat is az animében.
-
SQX_Barto
addikt
válasz
Farkassacred #56174 üzenetére
Az elejen van par figyelmeztetes, vedd komolyan. Ha erzekeny vagy temara, nyugodtan hagyd ki! Nem egy vidam anime, es akkor finoman fogalmaztam...
-
Farkassacred
őstag
válasz
SQX_Barto #56172 üzenetére
Szerintem fel sem írtam, hűha. Pontszám alapján ez most felcsigázott rendesen.
Michell.
Az előzőből nekem is a Kusuriya és a Shoushimin voltak a kedvenceim, pompás animék voltak. Ahogy elnézem amiket eddig írtatok itt új címeket még simán lehetnek ezek között is olyan jók, mint amilyenek azok voltak. -
coco2
őstag
válasz
Aljasvip #56171 üzenetére
The Shy Hero and the Assassin Princesses
Status: Not yet aired
Aired: Jul 12, 2025 to ?Azt cicán én is látom, hogy 5.-ével felkerült az első rész, csak azt nem értem, hogyan? MAL-on elírták?
-
SQX_Barto
addikt
Valaki nezi meg a Takopi's original sin-t?
-
válasz
Michell #56170 üzenetére
Hát pedig a Sono Bisque Doll első évadánál kevés semmit haladóbb story van a világon.
Engem se az egysoros karakterek, se az a béna szerelmi sokszög nem kapott el a folytatáshoz.Én a poén kedvéért a The Shy Hero and the Assassin Princesses-szel kezdtem. Az első részben jobb a harcok animációja mint az előző szezonos hype Beginning after the End-nek
-
Michell
tag
válasz
Sordoran #56166 üzenetére
Eddig az újak közül a Watashi ga Koibito kezdett a legszórakoztatóbban.
Pedig már láttam folytatásokból a Yofukashi és a Sono Bisque első részét,
számomra kicsit csalódást keltőek.
Egyébként újra néztem a Sono S1-et, kicsit SOL szemüveggel és így még jobban tetszett.
Számomra most hozzá képest például a Yofukashi S1 egész gyengének tűnik már. -
Sordoran
addikt
válasz
Michell #56167 üzenetére
Nincs itt jó lány és rossz fiú téma ebben az új sorozatban, a srácnak csak a külseje ijesztő mások számára. Később el lesz mesélve miért néz ki így. Szóval ha ez bármit is számítana neked, akkor nyugodtan seperd félre.
Silent witch-be belevágtam, nekem eddig bejön, jópofa, animáció egész jó, humoros. Ennek ellenére nem lesz ebből se örökzöld, de az évadra kitart remélhetőleg.
Közben folyamat szembejön nekem a Gachiakuta mindenhol, de egyszerűen nem érzem hogy ez nekem tetszene. N+1-edik bosszú sztori, nem tud tűzbe hozni, pedig sokan írják (eredeti mű után), hogy szuper. A főszereplőtől és a rajzstílustól is idegenkedem előzetesek alapján. -
coco2
őstag
válasz
Michell #56167 üzenetére
>A jó lány, rossz fiú pár témából eddig legjobban a Midori no Hibi tetszett anno.
My Little Monster talán szórakoztató lesz.
-
Michell
tag
Előző szezon.
Végig néztem a Kusuriya mellett pár limonádét, románcot is,
szóra sem érdemesek (Danjo,Kanpekisugite,Ore wa Seikan).Rock wa Lady: A Mal pontszáma egészen megnőtt, csak azt nem értem mire fel.
Kowlon: Itt meg a Mal pontszám lecsúszott a végére.
Engem a szereplői eleve sem tudtak megfogni, érdektelenek maradtak.A Shousimin S2 az mindenesetre jobb mint az S1 volt. A főszereplő lány, aki miatt nézni érdemes, az annyira japán, de nem tudom megmondani, hogy ezt most dicséretnek, vagy kritikának szánjam.
Nyár: Előzetesen tervezem, hogy belenézek pár sablonnak tűnő nyári animébe:
Busu ni Hanataba wo, Silent Witch .A nagy hype miatt a Kaoru Hana-tól tartok, illetve nekem pl. a Yubisaki sem jött be.
Azt persze nem tudom, hogy a Kaoru Hana mennyire lesz drámaibb.
A jó lány, rossz fiú pár témából eddig legjobban a Midori no Hibi tetszett anno.Nem terveztem, de a trailer felkeltette az érdeklődésem az Ame to Kimi iránt.
Háziállatos sorozattal van jó - Dekiru neko - és rossz - Dog Signal tapasztalatom is a közelmúltból. -
Sordoran
addikt
válasz
Sordoran #56162 üzenetére
Isekai Mokushiroku Mynoghra: Hametsu no Bunmei de Hajimeru Sekai Seifuku / Apocalypse Bringer Mynoghra: World Conquest Starts with the Civilization of Ruin
Az elfeket szeretem, főleg ha gonoszak, talán ezért néztem ki magamnak ezt a sorozatot. Sablonos kezdés, főhősünk kórházban betegeskedik, majd meghal, és kedvenc stratégiai játékában találja magát. Itt találkozik kedvenc játékos karakterével, Atou-val, és kiderül hogy ő irányítja a gonosz civilizációt, Mynoghra-t, és parancsolója Atou-nak is. Cél a világ meghódítása, vagy mi.
Ami tetszik, hogy itt nyílt lapokkal játszunk, Atou tudja hogy főhősünk egy játékos, és emlékszik is közös játékaikra, hogy mennyire elkötelezett felé és népe felé, ezért rajong érte. Sok minden még nem történt első részben, szóval lehetetlen megmondani hogy milyen lesz. Humorral megspékelt eddig, szóval simán lehet hogy az előzetes alapján várt darkos irány helyett hülyéskedésbe megy majd az egész.Watashi ga Koibito ni Nareru Wake Nai jan, Muri Muri! (※Muri ja Nakatta!?) / There's No Freaking Way I'll be Your Lover! Unless...
Nem titkolom, szeretem a lightos yuri sorozatokat is, ezért adtam ennek is egy esélyt. Főhősnőnk Renako hátra akarja hagyni régi magányos, zárkózott énjét, így a középiskolában hamar barátságot köt Mai-al, a sablon iskola legszebb, okosabb, ügyesebb stb. lányával, és annak barátnőivel, hogy végre normális életet éljen. Nehezen tartja a lépést a többi extrovertált lánnyal, ám egy alkalommal közelebb kerül Mai-hoz, ami túl közel is hozza őket egymáshoz. Míg Renako csak legjobb barátnője szeretne lenni Mai-nak, addig Mai szerelmet vall neki. Elkezdődik a játék, amiben Renako a barátság erejét akarja bizonyítani, míg Mai a romantikus kapcsolat előnyeit bizonygatja.
Lényegében egy csak lányok romcom, ez is lehet még jó és rossz is. Inkább egy évados limonádé szórakozás lesz, mint örökzöld amire évek múlva is emlékszünk.Zutaboro Reijou wa Ane no Moto Konyakusha ni Dekiai sareru / Betrothed to My Sister's Ex
Ilyet is láttunk már tavaszi szezonban. Eladósodott nemesi családnak két leánya van, az egyik mindenkivel kedves, szép és népszerű, a másik zárkózott, csendes, a szülei elnyomják. A két testvér jóban van ennek ellenére. Egy nap elszakadnak egymástól, és a "kevésbé szerethetőt" egy távoli helyre küldik a család érdekében. Eddig lehetne a Kanpekiseijo is, de nem az. Itt ugyanis főhősnőnknek a testvére helyét kell átvennie (nem spoilerezem miért), szimpla házasság, nincs világmegmentés, varázserő stb.
Hozzáállás viszont hasonló, főhősnőnk számára szokatlan az a kedvesség, szeretetteljes fogadtatás amiben részesül. Lényegében egy hamupipőke tündér mese átcsomagolva, akinek nem kenyere, nagyon könnyű szívvel kihagyhatja. Nem látok benne rejtett potenciált. -
Farkassacred
őstag
Belenéztem a Clevatess első részébe, de én szerintem ebben a szezonban ezt most kihagyom. Kicsit ilyen közepes, gyors lefolyású fantasy anime volt a látottak alapján, súlytalan karakterekkel. Valazeg unnám csak ha folytatnám, de hátha másoknak jobban bejön majd.
-
Farkassacred
őstag
válasz
Sordoran #56162 üzenetére
El is felejtettem, bakker. Nagy mázlid volt akkor. Csodálkozni fog az illető, hogy látta már.
Holnap meg is lesem majd gyorsban.
Jajj, most jut eszembe hogy a mostani szezonból a Hikaru-t (netflix) is megnéztem már, bár gondolom sokat elmond a sorozatról hogy már most nem emlékezek rá.Eskü fogalmam sincs, hogy mit láttam, de egy második rész még muszáj ennek.
-
Sordoran
addikt
válasz
Farkassacred #56161 üzenetére
Nekem Dandadan folytatással indult a nyári szezon, Triesztben voltunk és a szálláson bejelentkezve maradt egy netflix fiók, így gondoltam miért ne.
Négy most indult sorozat első részét néztem meg eddig, de később írok inkább bővebben róluk. -
Farkassacred
őstag
válasz
Sordoran #56160 üzenetére
A boszisat azt felírtam magamnak, de még nem lestem meg, bár úgy az újak közül isten igazán még egynek sem estem neki.
Viszont a másodikat a listádból meg most írtam fel magamnak, képek és pontszám alapján nem semmi címnek ígérkezik.
Kíváncsi leszek én is mik lesznek még itt a szezonban, a hét vége felé már meg is lesnék párat. Egyenlőre csak a Call of the Night folytatásának az első részét néztem meg. Az opening az tetszett meg a látványvilág is pompás még mindig, de hogy ebből a sztoriból mi fog kisülni hm, majd meglássuk. -
Sordoran
addikt
Igen, valóban ott vannak az objektivitás jelei, mert azért nem szoktál teljesen alaptalanul kritizálni. Viszont olyan ez számomra mint az otherworld csapat akiket egy idő után nem bírtam nézni. Jogos krititkákat fogalmaztak meg filmekkel és videójátékokkal kapcsolatban, ugyanakkor szénné szidták ezeket, a negatívumokat kiemelve, a pozitív részeken gyors átfutva. Sokan szeretik is őket ezért, én nekem sok volt. Ló túloldala, amikor meg dicsérik a sablon szériákat.
Na de ennyi off elég is volt szerintem, legalábbis részemről. Elindult a nyári szezon, és ugye rengeteg folytatást kapunk, de akadnak érdekes újdonságok is. Bár én csak kettőt emeltem ki akiket követni akarok, de most már első részek visszhangjai eljutottak fülembe pár más, érdekes művel kapcsolatban. Ezekbe ki vágott bele?
- Silent Witch: Chinmoku no Majo no Kakushigoto / Secrets of the Silent Witch
- Clevatess: Majuu no Ou to Akago to Shikabane no Yuusha
Van még ezeken kívül 2-3, de azok eléggé sablonosnak tűnnek ahhoz, hogy időm függvényében adjak-e nekik esélyt, ez a fenti kettő kérdőjeles számomra. -
coco2
őstag
válasz
Sordoran #56158 üzenetére
Általában sportszerű erőfeszítést teszek érte, hogy objektív maradjak a kritikáim során, annak okán én nem hiszem, hogy tőlem túl sok alkalommal olyan fogalmakat láttál leírva. Noha valószínűleg őszintébb lett volna azt írnom az esetek túlnyomó többségében. Vajon azért kapok most a fejemre, mert túl sokat finomkodok?
-
Sordoran
addikt
Mibe olvasott bele más? Amiről szó van annak mangája fut, és én ahogy írtam korábban is, olvasom.
Amúgy lehet rossz megfogalmazás, hogy negatív vagy, de az tény hogy rendkívül kritikusan állsz hozzá minden sorozathoz, mindben a rosszatkeresedlátod, ha neked nem tetszik, akkor az rossz, hulladék, nézhetetlen stb. -
Sordoran
addikt
Egyedül te vagy ennyire negatív, szóval biztos nem ez az oka.
Megnéztem első részt, és nincs probléma vele. A manga népszerű, és ahhoz elég hű eddig ez az adaptáció, szóval nem lesz gond vele. Ez nem jelenti azt, hogy kasszát robbant majd vagy hasonló, mivel nem akció sorozat, nincs agyatlan humor, hárem, ecchi stb., hanem romantikus dráma, ez pedig eléggé behatárolja kiknek jön majd be. -
Sordoran
addikt
válasz
SQX_Barto #56151 üzenetére
Lazán kapcsolódik, de a Kaoru Hana wa Rin to Saku / The Fragrant Flower Blooms with Dignity is hasonlóan szomorú sorsot kapott, csak ősszel jön a nemzetközi streaming. Szóval hiába várta rengeteg rajongó, nagy felháborodások közepette eléggé bekorlátozták a nézhetőségét. Ilyenért csak gratulálni lehet...
-
SQX_Barto
addikt
válasz
etomcat #56149 üzenetére
A GBC alapbol oriasi hatrannyal indult, mert jo ideig sehol se volt streamelve, csak kalozkodni lehetett, es kesobb lett elerheto CrunchyRoll-on, ha jol emlekszem (kb evad felenel vagy talan mar vege is volt)
En imadtam nagyon es orulnek, ha folytatnak. De eleg valoszinul sajnos, hogy csak egy evadra lett tervezve egy tulmeretezett reklamnak a sok bshez. -
Farkassacred
őstag
válasz
etomcat #56149 üzenetére
Még csütörtökön be is fejeztem az animét, de nem lettem előrébb. A karakterek és a cgi az ami miatt érdemes lehet belekezdeni a sorozatba, minden más vagy középszerű vagy csak szimplán rossz. A zenék például nem lettek emlékezetesek, egy két jó dalt el tudtam volna viselni. De bevallom egyetlen párbeszéd sem igazán maradt meg bennem, bár ebben főképp az anime gyors tempója a ludas.
A környezet és a hátterek is szépek ezt még hozzáteszem, viszont sajnos több pozitívumot már nem tudnék mondani az animére.
Michell.
Rémlett, hogy valaki már írt róla, de valahogy átsiklottam felette.Szerintem érdekes darab volt, bár az az össz vissz egy óra kevés volt azért neki. Mondjuk a hatást elérte..
A többi darab is felkeltette a figyelmeme amiket megemlítettél ott, ha megnézek egy kettőt, akkor írok majd róluk.
És a nyári szezonból még egy részt se néztem meg, talán majd holnap. -
etomcat
tag
válasz
Farkassacred #56139 üzenetére
> Egyelőre megnéztem a Girls Band Cry animét a nyolcadik epizódig, de nem vagyok biztos benne, hogy folytatni szeretném.
10. epizódtól jelentősen megváltozik a sorozat hangneme: visszavesznek a komédiából és komolyabbra fordul.
> összeségében nem igazán tudom pontosan megmondani, hogy mit is láttam eddig.
Fansub csoportok se tudták mit láttak-hallottak a 8. epizód végén, össze is vesztek rajta...
> Mondjuk a karakterek itt is tök jók lennének, ha nem pörögne minden így az animében
Ha a mai fiatalságról szól valami, akkor reálisan ilyen a tempó és nem lehet ARIA-val keresztezett "Liz and the Bluebird"...
A főszereplő Iseri Nina hiperaktív figyelem-hiányos szindrómában (ADHD) szenved, ez eleve meghatározza a tempót - mivel Japánban a pszichiátria még nincs feltalálva és nem tömik a gyerekeket dilibogyókkal.
Ezért is nem tudott befutni Amerikában a GBC: a nézők egyszerűen nem hiszik el, hogy Nina nem áll Adderall, Prozac, stb. kezelés alatt, ami elnyomná a hihetetlenül idegesítő, összeférhetetlen viselkedését. Csak akkor néznék végig, ha Ninát lecserélnék egy másik Rupára vagy Subarura.
(Egyébként két napja lépett fel a TogeToge banda Los Angelesben, az AX2025 Anison Matsuri-n, meglátjuk lesz-e hatása?)> Folyamatosan pörögnek a párbeszédek
Nagy hátrány, hogy a GBC-nek egy év után sincs szinkronja (dub) világnyelveken. Mondjuk a szereplők nem a szokásos animelány japánt beszélik, úgyhogy a bejáratott angol seiyuu-k helyett újakat kéne találni, akik nem kasztrált mókusként hangzanak ... meg hát mi legyen a dalokkal? (*) Bezzeg a kőbuta "Rock wa Lady Modesty" be se
fejeződött, már bejelentették az angol szinkront.( * Pedig nagyon rászorulna a GBC egy jó angol dubra a nyugati sikerhez - olyanra, ami a komédia jelleget hangsúlyozná a drámával szemben, hogy kevésbé idegesítse az USA közönséget. Én a "magyar Flintstones" trükköt húznám be: az összes párbeszédet átírnám prózából bökversbe, mint Romhányi "Rímhányó" József tette és a hallgatóság a földön fetrengene. Valami ilyesmire gondolok hangulatilag, hangzásilag )
> jönnek az újabb karakterek
Ezt nem tudom értelmezni? GBC-ben éppenséggel kevés szereplő van: a zenekar 5 lánya, mindenki más pár másodperces mellék karakter. Sokszor kamara-darabnak érződik, fizikailag is össze vannak zárva a próbateremben, lakásban.
> jönnek a mély drámák
Naaa! A főszereplők suliból kibukott tinilányok és alkoholista fiatal felnőttek - szóval annyi eszük van, mint a galambnak, ami a párkányukon turbékol. Nina és Subaru konkrétan ketten osztoznak 3 agysejten, az egyetlen "mély" dolog a fekete lyuk a fejükben. Szóval a GBC egy Tom és Jerry / Stan és Pan szintű ripacs komédia-burleszk, amit nyakon öntöttek melodrámával, de utóbbit figyelmen kívül lehet hagyni, ha valakinek nem kenyere és akkor is működik a sorozat.
> Olyan mintha 2, de inkább 3 évadot próbálnának egybesűríteni
Már az elején megcsúsztak a kezdéssel. A forgatókönyv író Jukki Hanada nyilatkozta, hogy a teljes létszámú TogeToge együttesnek a 4. epizódban kellett volna megalakulnia - de a főszereplő Iseri Nina önálló élete kelt a fejében, átvette a hatalmat és toporzékolt, hogy ő még nem kész rá, úgyhogy írt elé két plusz epizódot és csak a 6-7. részben jön létre az egész banda, Rupa és Tomo belépésével. Emiatt (is) Rupa saját epizódját ki kellett hagyni és a banda
(11-13. epizódok) szintén összetorlódott.felemelkedése, bukása, újrakezdése A mindent is belesűrítéssel kapcsolatban valószínűleg az a helyzet, hogy a készítők érezték, az elképesztő gyártási költségek miatt nem lesz folytatás, úgyhogy a 13db epizódot csurig töltötték. (Eredetileg a GBC anime a Togenashi Togeari együttes és egy kapcsolódó mobiltelós játék népszerűsítésére készült, ún. "mixed media franchise" rendszerben. Amúgy a "gacha" játék még sehol, de inkább ne is legyen, a Mona Lisából se készítenek vetkőzős pókert...)
Annyiban igazat tudok adni, hogy a GBC főleg városi "aszfalt dzsungelben" játszódik és a szereplői sem iskolásak - így a készítők a megszokott módon, a természet évszakonkénti változásával és a kapcsolódó egyenruha cserével nem tudták bemutatni az idő múlását. Valójában a GBC története közel 1 teljes évet fed le, de ezt csak a pár pillanatra látható naptárakból lehet kisakkozni. Itt szembetűnőbbet kellett volna kitalálni a stúdiónak.
> Jellyfish sokkal jobban működött ennél, sokkal inkább hozza a megszokott japán feelinget
Japánban és egész Ázsiában pont azért lett kult anime a GBC, mert leszámolt a végtelenül hamis japán sztereotípiákkal, ahol harmonikusan üldögélnek a cseresznyefa alatt, kilátszik a bugyijuk, de az érzéseiket elrejtik. Itt meg folyton kommunikál a banda, bár gyakran csak pofonofonnal, de legalább viccesen.
Jellyfish amúgy a GBC áldozata lett: mindkettőt J. Hanada írta párhuzamban, de a GBC-re koncentrált, míg a Jelly-t letudta rutinból, szét is esett és céltalanná vált a történet a második felére.
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
emiki6
veterán
Bejelentették a Cyberpunk: Edgerunners folytatását.
-
Michell
tag
válasz
Farkassacred #56142 üzenetére
Look Back: #54994 -ben említettem, erősen vegyes érzésekkel. Ez most nekem volt túl művészi.
Filmet legutóbb én a Yuru Camp-ot néztem - csak iyashikei kedvelőknek - nekem persze tetszett. Azt adja amit vár az ember, illetve egy újabb ékes példája a "gambatte" japán mentalitásnak. -
Farkassacred
őstag
Look Back (movie, 2024)
Bekap, megrág, kiköp, de előtte még kitépi a lelked stílusosan. Közben reményt ad, de aztán mégsem, végül meg megy tovább minden ahogy kell.
Ne egy rossz napodon nézd meg, mert akkor csak még depressziósabb leszel.Egyszer viszont mindenképp érdemes megnézni, elgondolkodtat. 1 órás szösszenet, nem egy egyszerű alappal.
-
coco2
őstag
Köszönöm. Ennyi elég is volt belőle
Más.
Frissen indult romcom Watari-kun's ****** Is about to Collapse. Szöszi csaj mászik a kicsit gyökkető főszereplőre. Az első rész nézhető minőség, a többi meg majd kiderül.
-
Farkassacred
őstag
Egyenlőre megnéztem a Girls Band Cry animét a nyolcadik epizódig, de nem vagyok biztos benne, hogy folytatni szeretném. Bár valszeg megnézem így is úgy is majd, de összeségében nem igazán tudom pontosan megmondani, hogy mit is láttam eddig. Olyan mintha 2, de inkább 3 évadot próbálnának egybesűríteni, legalábbis az eddig látottak alapján ezt szűrtem le. Folyamatosan pörögnek a párbeszédek, jönnek az újabb karakterek, villámgyorsan változnak az érzések és jönnek a mély drámák amiket így nem tudok hova tenni, nem tudom átérezni őket egyáltalán.
Én úgy érzem a Jellyfish sokkal jobban működött ennél, sokkal inkább hozza a megszokott japán feelinget. Ott a drámába is bele tudtam élni magam, szakítottak időt a karakterekre és az érzéseikre.
Mondjuk a karakterek itt is tök jók lennének, ha nem pörögne minden így az animében. A Cgi egyébként 10/10, erre tényleg nincs panasz, független attól, hogy mennyire fikáztam itt előtte. Csak meg kellett szokni. -
myckey
veterán
válasz
Farkassacred #56137 üzenetére
amugy meg a Singeki no kjodzsin is jo, ha igy figyeli az ember...amit a vegere hagytak, az meg kit erdekel.
-
Farkassacred
őstag
válasz
Aljasvip #56130 üzenetére
Én nem is szeretem a hosszú sorozatokat, a Naruto féle pályafutás egy életre elegendő kaland volt számomra.
A lezáratlan sztorik sem idegesítenek különösképpen, de persze ha véletlen mégis jönne második évad egy kedvenchez (pl. mint a Grand Blue esetében) akkor nem ellenkeznék miatta.
3 évad volt eddig talán a legtöbb, amit így sorozat kibírt eddig azok közül amiket láttam. Esetleg a Kimetsu no Yaiba hosszabb?! bár már nem is tudom hanyadiknál tartanak éppen, meg aztán ott filmekkel is besegítenek.
De igen ha valami már négy évados, ott azért már könnyen ellehet cseszni a dolgokat, és el is cseszik általában. -
oriic
HÁZIGAZDA
Elértek egy bolygóra ami a Föld lett, majd 150 ezer éves ugrás jön, mai világban mutatják meg, hogy a mitokondriális Évát megtalálták, aki egy ember és cylon gyereke volt, de ezt csak mi tudjuk. Meg a két angyal aki Gaius és Six alakját vették fel a végére. Plusz közben az ember-robot témát is felhozzák, hogy az emberiség kezdi újra a robotokat építeni, szóval az egész egy körforgás -
hunym
csendes tag
másfél évnyi szájhúzogatás után elkezdtem az aotot harmadjára, sikeresen tovább jutottam a 6. résztől és végül 16-nál álltam meg. tényleg jó, nem is tudom mit gondoltam
-
Midway464
kezdő
Köszönöm az ajánlásokat, elleszek a listákon látottakkal egy darabig.
-
válasz
Farkassacred #56128 üzenetére
Az lett volna inkább a csoda, ha jó befejezése van. Ekkora hype mellett valszeg az író/mangaka is elszállt már magától és valami hatalmas filozófiai megfejtést akart beletenni.
MHA is elég száni lett, és a Jujutsu Kaisen-ről is inkább csak rosszat hallottam.Lehet tényleg a One Piece a csúcs ebben, aminek a végét még az unokáim se fogják látni.
Kicsit olyan mint a nagy sci-fi szériák: Battlestar Galactica befejezés is meh, Star Trek sorozatokat is hirtelen zárják le, Stargate SG-1 de Atlantis méginkább nemjó... Napestig lehetne sorolni.
-
myckey
veterán
válasz
Farkassacred #56128 üzenetére
hatarozottan es kategorikusan kijelentheto, nem
-
myckey
veterán
Kva jol indult, meg fokozni is tudtak az izgalmakat, a csaladokkal sem volt bajom es az eles kanyarokkal sem, amiket beleraktak az indulashoz kepest ( bar mar kezdtem vakarni a kobakot )...
De a vegere elqrtk sztm, nem kicsit, hanem olyan gycsanyosan, nagyon ! Vegig sem tudtam szenvedni, rancoltam a homlokam, amilyen iranyba elment es mar azt sem tudtam, ki es miert, meg minek. Meg le is ult rendesen.Kar erte !
De akadtak elkepesztoen EPIC reszek es zenek, ezert ezer hala a keszitoknek
-
-
myckey
veterán
Singeki no kjodzsin, nalam a vegere lefott...elvesztettem az erdeklodest.
-
emiki6
veterán
válasz
Midway464 #56119 üzenetére
Én nemrég mikor a kedvenceim szedtem össze ezeket találtam a frieren mellett:
Eminence in shadow (one punch man jellegű "vicc", csak isekai)
Kaguya sama (középiskolas SoL romkom, rendkívül viccesnek találtam)
Oshi no ko (dráma)
Tomozaki kun
Hunter x hunter (ezt biztos láttad)
Mob psycho 100
Attack on titan
Undead murder farce (detektíves
Chainsaw manA jujutsu kaisen, demon slayer és solo leveling rendkívül epic és szemetgyönyörködtetően animált.
A mobot és az oshi no ko-t emelném ki talán megnézésre. Azok drámailag a frierennel egy ligában vannak szerintem.
-
Farkassacred
őstag
válasz
Midway464 #56119 üzenetére
Szia. Jó választás volt a Frieren, hogy újra belecsöppenj az animék világába meg is tette a hatását.
Én ezeket ajánlanám, úgy ahogy ahhoz hasonló műfajban.
-Mushoku Tensei
-Yakusoku no Neverland
(Szigorúan csak az első évad)
-Mashle
(Ő egy vígjáték, de szerintem az egyik legjobb az utóbbi években)
-Chainsaw man
-Dandadan
-Kimetsu no Yaiba
-Jujutsu Kaisen
-Made in Abyss
(Ö régebbi mint 5 éves, de hátha nem láttad még)Jó animézést, a Solo Levelngel se lőttél mellé, a második évad meg még jobb is lesz majd.
Shoushimin Series 2nd Season
Végül ennek is vége lett. Na ez egy nagyon jó anime volt, kiváltképpen hogy nyomozgotás a témája. Hótziher, hogy erre még 5-10 év múlva is emlékezni fogok, nagyszerű sorozat.
Eddig nálam ő vitte a szezont, legalábbis azok közül amit már végignéztem. -
Midway464
kezdő
Sziasztok! Az utóbbi években kicsit elhanyagoltam az animéket, most úgy érzem a Frieren: Beyond Juney's End befejezése után, hogy.... huhh de hiányzott. Tudtok ajánlani esetleg az elmúlt öt év terméséből hasonló minőségű sorozatot ami kitöltheti ezt a kis űrt ami keletkezett? Utána fogok olvasni, de gondoltam megkérdem, erre is ebben a topicban olvasgatva leltem rá amikor kijött az anime awards és a Solo Leveling lett az első. Előre is köszi!
-
Michell
tag
válasz
Farkassacred #56113 üzenetére
Én majd inkább megvárom, hogy az általad és Sordoran #56104 írt javaslataitokra az újakból 2-3 rész után mi marad. Most teljesen másokat írtatok, mint amelyekre eddig egyáltalán én ránéztem.
Remélem a folytatásokból azért találok 3-4 nézhetőt. -
Farkassacred
őstag
válasz
Sordoran #56104 üzenetére
Az újak közül az első két címet a listádról én is felírtam, bár a másodiknál nem tudom pontosan miben is reménykedem.
De lepjen meg. Az első a trailer és borító alapján korrektnek tűnik, plusz nekem új is lesz ez teljesen.
Az isekai animét amit megemlítettél nem mertem felírni, borító és trailer alapján pont azokat láttam bele, amiket írtál. De ha itt sok jó lesz írva róla, vagy a neten akkor uccu neki.
Amikre én még kíváncsi leszek az újoncok közül:
-Hikaru ga Shinda Natsu (Műfajai alapján érdekesnek tűnik elsőre)
-Tougen Anki (Fantasy anime, elsőre marhaságnak tűnne, de talán mégsem lesz az)
-Guimi Zhi Zhu (Erre a szezonra is jut egy kínai cím, kíváncsi leszek erre is)
-Gachiakuta (Sci-fi/shounen, borító alapján úgy véltem egy esélyt megérdemelhet, hátha)
-Tsuyokute New Saga (Ettől nem sokat várok, nem lesz hosszúéletű nálam)
Meg még felírtam pár iszonyat kis érdeklődésű indulót is még, max ha lesz egy két meglepetés arról úgyis írok majd itt.Úgy összességében, ha az újakat veszem nem tűnik egy erős szezonnak. Eddig úgy néz ki, hogy a Hikaru és a Kaoru Hana lesznek a legérdekesebbek. De hátha lesznek még rejtett jópofa címek ezek mellett.
A folytatások közül meg amiket megemlítettél (pár fantasy-t leszámítva) mind várós.
Most már biztos, hogy ők fogják vinni a szezont, amivel nincs is semmi baj. -
oriic
HÁZIGAZDA
Amúgy nem jön mostanában valami mechás cucc? Kicsit hiányom van.
-
bandiras2
senior tag
Grand Blue nagyon várós, meg belenézünk a buneh girl sempaiba, mert jó emlékeim vannak róla.
-
coco2
őstag
válasz
Sordoran #56104 üzenetére
The Fragrant Flower Blooms with Dignity kakaloton ch 153-nál tart, rendezetlen hetes megjelenésűnek tűnik. Találtál másik forrást, ahol előrébb jár, vagy rendezett a megjelenése?
-
coco2
őstag
A Virgin Punk-ra senki se figyelt fel az új indulók között?
@Sordoran
Köszi a listát, ideje volt kigyűjtenem a linkeket rendezetten.
-
Sordoran
addikt
válasz
Farkassacred #56102 üzenetére
Nem volt erős a tavaszi szezon, de voltak nézni valók azoknak akik nézni akartak valamit. Egyik se lett annyira emlékezetes, hogy évek múlva is emlegetnénk, de nincs ezzel gond. Nyári tényleg folytatásokban domborít nagyot, de akad azért olyan új ami érdekel:
- Kaoru Hana wa Rin to Saku / The Fragrant Flower Blooms with Dignity - Ennek olvasom mangáját, így ebben lehet bízni. Persze csak ha ember szereti romantikus/dráma(?) sorozatokat.
Illetve ez saját bűnös kíváncsiságom:
- Watashi ga Koibito ni Nareru Wake Nai jan, Muri Muri! (※Muri ja Nakatta!?) / There's No Freaking Way I'll be Your Lover! Unless... - Lehetne egy jó ki yuri romcom.Valószínűleg amúgy közepes szint lesz, és annak is örüljünk. Hátha meglep.
- Isekai Mokushiroku Mynoghra: Hametsu no Bunmei de Hajimeru Sekai Seifuku / Apocalypse Bringer Mynoghra: World Conquest Starts with the Civilization of Ruin - Ez is remélhetőleg meglep, és nem tömeg OP főhős harem sorozat lesz.És ennyi, többi új sorozat nem keltette fel a kíváncsiságom. Folytatás viszont bőven lesz, amiket nézek:
- Sono Bisque Doll wa Koi wo Suru Season 2 / My Dress-Up Darling Season 2
- Dan Da Dan Season 2
- Yofukashi no Uta Season 2 / Call of the Night Season 2
- Seishun Buta Yarou wa Santa Claus no Yume wo Minai / Rascal Does Not Dream of Santa Claus
- Sakamoto Days Part 2
- Grand Blue Season 2
- Kakkou no Iinazuke Season 2 / A Couple of Cuckoos Season 2
- Jidou Hanbaiki ni Umarekawatta Ore wa Meikyuu wo Samayou 2nd Season / Reborn as a Vending Machine, I Now Wander the Dungeon Season 2Amik érdekelhetnek másokat, de én nem néztem előző évado(ka)t, vagy elvesztette érdeklődésem:
- Kaiju No. 8 Season 2
- Tate no Yuusha no Nariagari Season 4 / The Rising of the Shield Hero Season 4
- Dr. Stone: Science Future Part 2
- Kanojo, Okarishimasu 4th Season / Rent-a-Girlfriend Season 4
- Tensei shitara Dainana Ouji Datta node, Kimama ni Majutsu wo Kiwamemasu 2nd Season / I Was Reincarnated as the 7th Prince so I Can Take My Time Perfecting My Magical Ability Season 2 -
coco2
őstag
válasz
Farkassacred #56102 üzenetére
A slime 300 például folytatás volt a tavasziban, és olyan jól sikerült, hogy az első rész után töröltem a listámról a sorozatot. Előzőleg a re:zero volt ilyen. Azt megelőzőlen a date a live. És sorolhatnám még, ha egyáltalán emlékeznék az összes szutyokra, amit tönkrefolytattak - ha érnének annyit, hogy emlékezzek rájuk.
-
coco2
őstag
válasz
Farkassacred #56100 üzenetére
És vajon hány lesz közülük, amit nem szúrnak majd el mint mostanában az égegyadta világon mindent?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● a spoiler formázás a topikban elérhető
- Asus Zenfone 9 - zsebbe való
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Építő/felújító topik
- Revolut
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PERIFÉRIA beárazás (egér, egérpad, billentyűzet)
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- Remek áron Lenovo ThinkPad x395 AMD Ryzen 7 pro-3700U/16GB/256 SSD/AMD Radeon Vega 10 Grap/FHD/IPS
- MacBook Air M1 8/256 92% Aksi szép állapotban
- iPhone 12 Pro Max 128GB Újszerű Független/1-3 hónap gar./Akku 86%/p4360
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest