- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen TV-t vegyek?
- Véleményes teszt bizonygatja mennyit ér a Macbook Neo 8 GB RAM-ja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Pánik a memóriapiacon
- Bluetooth hangszórók
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
oriic
HÁZIGAZDA
Season 1 nekem simán bejött, szóval jöhet a folytatás
-
Sordoran
addikt
válasz
etomcat
üzenetére
Nagyon más szemmel látod a dolgokat. Usagi dropot nem tudom miért kellett idehozni, ráadásul ott nem az anime-ből hagyták ki, szimplán nem dolgozták fel a manga második felét. Ezen kívül az Oshi no ko-nál ha olvastad mangát esetleg, akkor tudhatod hogy az
téma itt lett feldobva, de ennyi. Még előkerül ez a téma majd, deincest Mikor idejutott a manga, megvolt ez a felháborodás már, de nagyobb a füstje mint a lángja. Ragebait-nek azért jó volt.semmi nem fog történni köztük ami botrányos lenne.
A 3. évad minőségére pedig szerintem nincs panasz, természetesen nem kell mindenkinek tetszenie, de korrekt feldolgozás volt ez is. Azt nem értem milyen spórolásról meg kukába való forgatókönyvről beszélsz.
Azért én is reménykedem, hogy a 4. évadban kapunk egy anime original endinget, mivel a mangáével én se vagyok leégedett. Azt is járható út, csak jobban ki kellene dolgozni, hogy lenyelhetőbb legyen. -
-
etomcat
tag
> Legalább a japánok tényleg nézik azt a soxar filmet?
Nézik. COVID előtt a nyári Comiket fesztivál négynapos volt és 750 ezer fő volt a csúcs látogatószám. Covid óta "csak" kétnapos és 250 ezer körüli. A legnagyobb nézettségű animék kb. teljesen ismeretlenek külföldön, mert családbarát / kisgyerek célcsoportnak szólnak. Gondolom a legtöbb más animét tinik / iskolások nézik még Japánban is. Van viszont egy éjféli idősáv (Noitamina), ahol felnőttekre célzó animéket sugároz a TV. Mangát a felnőttek is olvasnak.
A csihipuhi és dungeonban-reinkarnálódott-villainess-hero-party-isekai-hárem csak egy kis része az anime / manga világnak, bár sajnos az utóbbi évtizedben érdemtelenül nagy szerepet kapott. Ezzel a japók maguk alatt vágják a cseresznyefát, mert a számítógépes játékokon kikísérletezett, fotó-realisztikus kínai 3D CGI akció animációval nem tudják felvenni a versenyt, ami ráadásul egy okostelón is jól renderel, nem kell alá csillió $-os Beowulf cluster.
Ma még megélnek pl. a láncfűrész árus srácból, de ennek max. 3-4 évet adok nekik és addig a japóknak át kell képezniük magukat olyan történeteket készíteni, amik megfogják az embereket - vagy mennek az őskövületek mellé a múzeumi polcra. Sajna a legtöbb stúdiónál hiányzik a bátorság az újításra és talán a pénz is, mert rengeteg anime általában filléres költségvetésből készül. Csináljanak csak 1/3-ad annyi sorozatot évadonként, de legyen kifogástalan animáció, minőségi alapanyagból írott forgatókönyv és hozzáértő rendezés!
-
ripla
addikt
válasz
etomcat
üzenetére
Japán sajnos csúszik lefelé. Nézek youtube videókat olyan emberektől akik évek óta ott élnek, és mostanában többször mutatják, hogy egyre több a szemét, egyre több helyen jelenik meg a graffiti, egyre tiszteletlenebbek a fiatalok, és egyre inkább gyűrűzik be oda is a teljes kilátástalanság a fiatal generáció köreiben.
-
etomcat
tag
Csak nekem tűnik úgy a sajtóban megjelent fotók alapján, hogy gyenge látogatottsággal ment a Comic Con 2026, pedig a nyugati és a távolkeleti témát is befogadja?
Ahhoz képest, hogy a Honvédség állítólag sok pénzt tett bele (talán furry-kat toboroznak mesterlövésznek, mert azokra már nem kell álcázóruhát szabni
) -
etomcat
tag
Időközben a TOEI elkezd pénzt csinálni a Girls Band Cry sztoriból: a készülő "First Riff" nevű mobilos játékban két új együttes fog szerepelni, az eredeti Togenashi Togeari mellett vagy helyett. Az egyiket, a Cannalily nevűt, már bemutatták és ilyen Hololive / Love Live Sunhine / vTuber kinézetű zöldhajú lolik vannak benne. Rajongók sokan kiakadtak a kawaii-osításon, mert ez teljes elárulása annak a lázadó szellemnek, amit a GBC anime képviselt.
-
etomcat
tag
Mindig van lejjebb... Az Oshi no Ko 3. évad záró epizódja animében is megtette azt (
), amit az Usagi Drop csak a mangában mert megtenni, az anime változatból még kihagyták. A kettő között eltelt 15-20 év alatt Japánban is sokat romlottak az erkölcsök.siscon / incest Amúgy egyórás epizód volt, pont mint a legelső, de összehasonlíthatatlanul vacakabb: az egyik szereplőt állandóan "menő menő" vonal emberkeként ábrázolták az animáción spórolási célból, a forgatókönyvet és a párbeszédeket pedig egy kukában találhatták.
Mivel mindig van lejjebb, közben bejelentették az OnK 4. évadát, ami becsszóra a legutolsó lesz - kivéve a spinoff manga sztorit, ami Arima Kana és a kékhajú csaj színészi rivalizálásáról fog szólni és nyilván nem kerülheti el a megfilmesítést ($$$).
-
Sordoran
addikt
válasz
emiki6
üzenetére
A manga végét figyelembe véve, nem volt értelme csinálni a part 2-t szerintem se. Bár én a part 1 végét is elkapkodottnak éreztem, de ott legalább futott valamerre a sztori. Itt a part 2-ben én nagyon káoszként éltem meg a cselekményt. Kicsit olyan érzésem van/volt, hogy az író gondolom átlátja az egészet, szereplőket, cselekményt, de nem tudta úgy átadni hogy mindenki megértse, és nem láttuk a végcélt se. Ezért is lehetett lógva hagyni az egészet.
-
Sordoran
addikt
Van még valaki aki olvasta a Chainsaw man mangáját? Kijött utolsó rész, és a part 1 vége után várható volt hogy a manga vége is megosztó lesz. Nem tudom mennyire lehet elhinni, hogy ezt így tervezte végig a szerző...
-
Farkassacred
őstag
Őt felírtam én is, kíváncsi leszek milyen lesz. Ilyesmi akciókkal most amúgy is alig találkoztam keresés közben, romantikus animék vannak ismét többségben. Ilyen a tavasz.

Most nagyjából behoztam a lemaradásom az aktuális szezonban, így a legtöbből már csak egy rész van hátra. Pótoltam a legutóbbi Golden Kamuy-t is, így tudtam folytani. Elvetemült egy perverz sorozat.

És rátaláltam a Darwin Jihen-re is, ő majdnem teljesen kimaradt most. Kicsit amerikai beütésű sorozat, de kár lett volna érte.
A Frieren is végre beindult, ezek a részek nagyon tetszettek már. De isten igazán nem tudnám eldönteni melyik folytatásos jött be a leginkább. Frieren, Oshi no Ko Season 3, Jigokuraku 2nd Season. Mindhárom majdnemhogy ugyanolyan jó..
Technikailag meg az új indulók közül vagy a Seihantai na Kimi to Boku, vagy a Ikoku Nikki, vagy a Darwin Jihen. Tehát ugyanaz a helyzet.
A Darwint-t viszont csak erősebb idegzetűeknek ajánlanám, vannak benne elég durva részek.És megnéztem a Akame ga Kill-t is végül. Imádtam, akármennyire is trash. Atya ég mennyivel jobb volt a fantasy műfaj régebben.
Mekkora lelke volt a bugyutasága ellenére is. -
markknight
nagyúr
Mondjuk ez az egész Stell Ball Run szitu kezd elég undorító lenni. Előző héten ugye lenyomta a Netflix az első részt és nyilván én is előfizettem. Azóta kuss van, senki nem tudja mikor jön a következő epizód. A saját tartalmaikból is kidobják az egész évadokat Day 1, ezt meg visszatartják. Nem tudom mi van a háttérben, de ilyen alja metodikát én még egyik streaming szolgáltatótól sem láttam. Az biztos, hogy ezek után inkább lemondom, aztán majd figyelem az egyéb oldalakat, hogy mikor kerül fel.
-
Ez szerintem csak a sequel disease.
Az olyan hosszú sorozatoknál, mint a Monogatari vagy a Gintama, szépen lemorzsolódik a casual réteg, és csak a superfan-ok maradnak, akik nyilván 8...10-re értékelik.
Majd lejjebb megy, ahogy szélesebb közönséghez is eljut, vagy súlyozzák az értékeléseket valahogyan.Biztos jó a Gintama °, vagy random akármelyik évada, de tuti nem #8 a világ össze anime-je közül... ugyanígy a Chainsaw Man Reze film se #5.
Na mindegy, ezen kár is bosszankodni. -
ripla
addikt
Lesz ilyen is.
-
coco2
őstag
válasz
markknight
üzenetére
Mennyibe kerülhet most egy 9.9-es imdb reklám?
-
markknight
nagyúr
IMDB-n 9.9 a Steel Ball Run, ilyet se láttam még. Az biztos, hogy ütött rendesen az epizód, várom a folytatást nagyon.
-
markknight
nagyúr
Már csak kemény 2 perc és Steel Ball Run!
Mint a messiást már úgy vártam
-
fabokf
tag
A Zero egyike volt annak a három animének, amivel anno, 20+ éve elkezdődött a hosszan tartó anime-függésem (a másik kettő a VanDread és a Please Teacher/Please Twins voltak
); az első évada nagyon bejött, a második meglepetésként ért, hogy kijött de az se volt rossz, viszont a harmadikat pár rész után félrehajítottam, a 4-nek meg csak az utolsó részét néztem meg, annak is csak a legvégét
egyszerűen nem abba az irányba ment tovább, ami engem érdekelt, így aztán fanservice ide v oda, nem tudott tovább érdekelni (pedig én aztán jó sok ecchi műfajba eső sorit végignéztem
). Persze ezt nem azért írtam, h elvegyem tőle a kedved, pusztán saját vélemény 
-
Komplikato
veterán
válasz
Farkassacred
üzenetére
Nem tudom, mert én angol beállítással használom, különben nem látnám a tartalom vagy 70%-át.
Nekem fent van az S1. -
ripla
addikt
válasz
Komplikato
üzenetére
Tippre amikor már lement minden rész.
-
Farkassacred
őstag
válasz
Komplikato
üzenetére
A magyar Netflixen az első évada sincs fenn a Frierennek. Vagy mostanában felkerült?
-
ripla
addikt
Fent lesz Netflixen is a második évad!
-
coco2
őstag
Viszonylag régi anime, The Familiar of Zero. Most járok első évad 7. részénél. Isekai - mi egyéb - de ritka mód fanservice-dúsított. A magam részéről ajánlom azoknak, akik laza szórakozást keresnek. Legalább az első éved már biztosan nem tud "elkenődni". A többit még nem tudom. 4 évad létezik belőle.
-
coco2
őstag
TBATE képregény season 7 elindult. Chapter 226 megjelent mangafire-n.
-
válasz
maross
üzenetére
Személyes vélemény érdekelt volna, mondom hátha valaki kipróbálta a topikból, de steamen többnyire pozitív vélemények vannak róla. Amit betettél véleményt az igazából pozitív, mert kb. az abyssban mindenki szenved, ha a játékos is szenved akkor kapja az igazi made in abyss élményt.
-
emiki6
veterán
Elkezdtem hallgatni a vörös oroszlánt... ebből animét kéne csinálni.
-
Steamen le van árazva a made in abyss, valaki próbálta már?
-
Szancsó
aktív tag
-
emiki6
veterán
válasz
Piszmaty76
üzenetére
+1, én is komálom a kínait. Bár engem sosem zavart.
-
Komplikato
veterán
válasz
Aljasvip
üzenetére
Azért tűnik ilyennek, mert rengeteg rövid egy-két szótagos szavuk van, amiknél a hangsúly adja meg a jelentését. Van olyan egy szótagos szó, ami a kiejtéstől függően 16 jelentéssel bír. És számunkra akik nem beszéljük, elvesznek az érzelmi részek, nyilván fogalmunk sincs mire kéne figyelni. Ez a japán és koreai nyelveknél meg nem így van.
-
Piszmaty76
aktív tag
válasz
etomcat
üzenetére
Megszokás kérdése. Az elején nekem sem volt szimpatikus a hangzása a japánhoz szokott fülemnek, de rengeteg film(sorozat) és CG animáció után teljesen összehaverkodtam a kínaival. Teljesen jókat tudok kuncogni rajta (ahogy anno a japánon), szinkronnal ugyanolyan nyomi lenne mint pl. a japán és a koreai. Én személy szerint a thai hápogástól kapok idegrángást.
-
ripla
addikt
válasz
etomcat
üzenetére
A japán egy dallamos nyelv, a kínai meg kemény és köpködős. Én csak úgy szoktam mondani, hogy a kínai nyelv a japán nyelv parasztos verziója.

Amúgy ide csempésznék egy kis manga hírt, mert topikot nem találtam hozzá.
Fumaxék kiraktak egy majdnem félórás videót a tavalyi megjelenéseikről, van benne sok manga is, és mivel náluk mindig figyelni kell a háttérben eldugott jeleket, a videó végén a kanapé tetején van Baku, Dragonball és Chainsaw Man utalás!
-
etomcat
tag
Ti bírjátok a kínai kuruttyolást? Release The Witch-et mindenütt dicsérik az első 2 epizód alapján, de nekem nem veszi be a fülem a han szóló hangsávot, miközben a japán seiyuu-kat akármeddig hallgatom.
Egyéb: ma láttam a metrónál egy pillanatra egy plakátot és azt hittem, hogy Hollywood az ötletekből kifogyván készített még egy élőszereplős anime adaptációt. Aztán rövid keresgéléssel rájöttem, hogy a Vampirina nem tartalmaz se Lajka kutyát, se holdraszállást...
-
ripla
addikt
!!!!!!
-
ripla
addikt
Kabaneri of the Iron Fortress
Az előbb végeztem vele. Na ez egy nagyon jó kis anime volt, végig feszült, tele van akcióval, és a vége is tetszett. Nagyon bejött ez a kis steampunk dizájn benne, elég jól feldobta az alapszituációt. Egyetlen részt sem éreztem feleslegesnek. Tetszett.
-
Hintalow
senior tag
Én már hagyom ott ahol vannak, jegyzetbe áttenni túl nagy meló lenne, nem is tudom pontosan hány címből áll
-
Michell
tag
válasz
Farkassacred
üzenetére
+1 a jegyzetnek. Mondjuk jó ha 60 - 80 emlékezetesebb cím van. A többi 600-ra maximum rácsodálkozok a listámon, hogy ezt is láttam.
-
-
Hintalow
senior tag
válasz
Farkassacred
üzenetére
Áhh, ennyi címnél már nem szórakoznék jegyzettel/excel táblával
-
Szancsó
aktív tag
Igen. Ott + anilist.co párhuzamosan, illetve próbáltam AniDB -n, de azt elengedtem.
(És igen, van egy 100+ oldalas doksi, amiben a saját kis emlékeztetők/megjegyzések vannak a megnézettekhez - bár amit ide írok azt újabban a fenti 2 oldalra is felvezetem magamnak jegyzetként.)
-
oriic
HÁZIGAZDA
Hell's Paradise legutóbbi része
Ezzel az arttal durván odavernek, de mocsok módon húzzák a sztorit.
-
Komplikato
veterán
Ha már űrben játszódó anime téma van.
Van az a stúdió aki az Eve noJikan-t csinálta. Eredetileg ugye egy rövidfilm volt egy kávézóról és abból nőtt ki a sorozat.
De volt nekik korábban egy másik cucc, volt egy holdbázison játszódó rövidfilm, ami két fiatalról szólt, akik fel akarnak jutni a felszínre, hogy lássák a kihalt Földet.
Ebből is csináltak nagy projektet, de nem emlékszem film volt vagy sorozat, amiben az alap szitu hasonló, de ketten megszöknek egy működő űrhajóval a Földre.
Csak nem tudom a címét. Meg akarom nézni.
Valaki innen esetleg képben van? -
Farkassacred
őstag
Cyberpunk: Edgerunners megvolt? Imádtam azt az animét.
Csak utána játszottam a játékkal is, üdítő volt.
Űrben játszodó animét szerintem a Planetes-en kívül nem láttam. Max a Memories-t, de az egy három részes sci-fi külön témákkal. Nagy kedvencem.
Ha Akria, akkor Steamboy is érdekes mellette. Meg a Paprika film.
Sci-fi animének még a Serial Experiments Lain is nagyon jó volt anno. -
Hintalow
senior tag
A hard sci-fi az kb. tetszhalott, nem igazán jön ki olyan, ami mellette ne lenne egyben fantasy/isekai/poszt apokaliptikus.
Az elmúlt évekből a
- Moonrise
- az aktuális Gundam iterációk
- Milky☆Subway: The Galactic Limited Express
- Your Forma
- My Wife Has No Emotion
- Metallic Rougeés esetleg a Terminator Zero amikre azt mondanám, hogy ténylegesen sci-fik
-
ripla
addikt
válasz
KISDUCK
üzenetére
Tengoku Daimakyou. Talán ez érdekelne a felsoroltak közül, a többi annyira nem.

#57041Aljasvip
Hát ez a linkelt anime nekem nagyon nem jött be.
Nem tudom mióta követem a topikot, de az első anime-t valamikor 25 éve láthattam, az Akira volt.Akkor pontosabban fogalmaznék.
Nagyon kevés a cyberpunk témájú anime, erre írom hogy amik olyanok mint a Ghost in the Shell. Bár abból is lesz egy új, ami a manga kinézetét fogja követni, na arra kíváncsi leszek. -
Sordoran
addikt
Nem használom MAL-t erre, nekem arra kell valami hogy tudjam mikor mi jön és telefonon jelezze. Egy szezonban akár tucatnyi sorozatot is követek. A tavaszi most elég durvának tűnik, sok folytatással. Én androidon már nem is tudom mit használtam, most iOS-en a MyAniList jött be. Szépen jelez mikor jön új rész, és látom hogy következő mikor jön.
-
hunym
csendes tag
Sziasztok MyAnimeListet használ valaki? vagy hol trackelitek az animéket (már ha nem olyanok vagytok mint én akinek jegyzetbe van meg
) -
Azért nincs új űropera, mert a Ginga Eiyuu Densetsu (Legend of the Galactic Heroes) után nincs értelme tovább erőltetni a témát.
Azt hinnéd viccelek, de nem annyira vicces, hogy évtizedek óta nem sikerült utólérni sem.Mindig akad új sci-fi, csak most épp nem ez a felkapott. Pl a Space Battleship Yamato-nak is megy az aktuális évada (mondjuk elég gyenge lett) már jó pár éve.
Ami az utóbbi években erős meglepetés volt számomra, az a korábban említett Deca-Dence, 86, és a Ban Bang Bravern. Ez utóbbi, akármennyire is cheesy, egy komoly történet van mögötte, jó szereplőkkel.
Milyen régóta követed az anime-ket vagy ezt a topikot amúgy?
Volt 1 éve itt egy sci-fi listám, elő tudom túrni ha érdekel... -
Parasyteból jobb az anime adaptáció mint a manga.
pár Scifi az elmúlt évekből:
Tengoku Daimakyou / Heavenly Delusion - kicsit WTF, de jó.
Mobilsuit Gundam - kb. mindig van valami új változat belőle
Pluto - valamiért nem fejeztem, be de az meg robotos éájos.
86 - csak elkezdtem, de ez meg háborús mélyebb téma boncolgatással
Megalo Box - exoskeleton box meccs
Kaijou 8 - Pacific Rim máshogy
Maou 2099 - scifi fantasy elemekkel -
ripla
addikt
válasz
Farkassacred
üzenetére
Ezek közül a Deca-Dence ami érdeklődésre számít részemről.

Látod? Szinte minden fantasy és urban fantasy stílusú, nincsenek jó kis űrbéli scifik, meg disztópiák, meg világvége utáni történetek. Talán majd az Evangelion sorozat változtat ezen. Talán. -
Farkassacred
őstag
Így menet közben hirtelen csak a Deca-Dence, Dead Dead Demons Dededede Destruction és a Tengoku Daimakyou rémlik mint sci-fi anime az utóbbi időben. Meg esetleg még a Kowloon Generic ami érdekes volt.
Más is lehetett még, egyenlőre ezek ugrottak be.
Bár sajnos egy sem Steins Gate és Ergo Proxy féle mesterremek, mint írtad azok az idők sajnos elmúltak. Pedig a legjobb műfaj az animékben szerintem, kár hogy hanyagolják.. -
ripla
addikt
A Parasyte annyira nem jön be, mangában sem vettem meg, pedig magyarul is kijött, de nem fog meg. Viszont ez a Kill La Kill érdekesnek tűnik.
Viszont azt hiszem most mégis a Koutetsujou no Kabaneri mellett teszem le a voksomat. Jó kis steampunk fantasy, érdekesnek tűnik.Amúgy nektek is feltünt, hogy mennyire nincsenek mostanában scifi anime-ok? Gyakorlatilag még mindig a Ghost in the Shell és a sorozatai az egyetlenek ha igazán minőséget akarsz. Meg az Evangelion, nyilván.
-
-
ripla
addikt
válasz
Farkassacred
üzenetére
Első 3 részt, azt is elég unalmasnak találtam, úgyhogy azt is elengedtem.

Lehet hogy pihentetem a Dragonball-t, mert nincs hozzá felirat, a japánt meg nem beszélem. Lehet inkább újrázom a Dorohedoro-t, na az van annyira elborult hogy újra megnézzem. Úgyis mindjárt jön a második évad (április 1).
Vaaaagy a Fate, Grand Ordert, az is nagyon tetszett.
-
ripla
addikt
válasz
Farkassacred
üzenetére
Pont az a bajom, hogy nagyon lassan történnek a dolok, és azokat is megszakítják visszaemlékezésekkel, meg önismereti lelkizésekkel, maga az akció meg 1 perc a nagy egészből. Főleg ezért engedtem el. Inkább elkezdem a Dragonball Daima-t.

-
-
ripla
addikt
Elkezdtem ezt a En'en no Shouboutai anime-ot, ez a lánglovagos, ha valaki látta. Első két részt megnéztem, ez végig ilyen halál unalmas lesz? Mert akkor már most elengedem.
-
válasz
Sordoran
üzenetére
Felőlem a novelt is használhatnák alapnak, de szerintem adta volna az a szakasz ami kimaradt, főleg ha már megszerettük a karaktereket.
Megérdemelnének a popsijukba az izzó spajszert azok akik kitalálják mindig hogy tök más irányba vigyék el egy anime feldolgozás végét az alapanyaghoz képest és ócska befejezéssel szabják el a befejezést lehetetlenné téve a normális folytatást.Aljasvip:
Nem mondanám, hogy harem volt, mert Itami és a frissen szerzett hölgy bajtársai között nem volt románc. Csak együtt kalandoztak és harcoltak.
-
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
emiki6
veterán
Átszenvedtem magam a jack of all trades trash elején. A 8-adik rész elindít egy új arc-ot nyit és bedob pár érdekes dolgot. Talán még lehet ez oké is a végére.
-
oriic
HÁZIGAZDA
What?

New Evangelion Anime Series in Production - NieR creator Yoko Taro is penning the script-
-
ripla
addikt
válasz
Komplikato
üzenetére
Ha nem akarsz sokat várni rá, ráadásul ki tudja honnan, itthon is megtalálod ezeket.
-
Sordoran
addikt
válasz
Komplikato
üzenetére
Konkrét link nélkül nehéz mondani bármit is. Ezeket a figurákat nem csak ők árulják, tehát nem hozzájuk kötődnek, így nagyon nagy a szórás. Vannak magyar boltok is ahol árulnak ilyeneket, esetleg meg tudod nézni ott helyben a minőséget. Vagy ha megvan a figura neve, gyártója, akkor youtube-on biztos találsz róla beszámolót, és ott látod milyen a minősége.
-
Komplikato
veterán
Ez itt félig OFF-topic, de érdeklődnék. A Crunchyroll oldalán reklámoznak anime tematikus kis szobrokat, gyűjtői figurákat. Én egy Frieren és egy Spice&Wolf figurát nézegetek ott.
Tudja valaki milyen minőségűek ezek? -
ripla
addikt
Új előzetes a Boszorkánysüveg műhelyhez, erős Frieren vibe-al.
Illetve mondom újra annak akit érdekel, a Gabo kiadónál megvehető a manga. -
coco2
őstag
Ja igen, keletieknél új év időszak volt, temérdek sok képregény azért csúszott.
-
Sordoran
addikt
válasz
Farkassacred
üzenetére
Igen, manhwa.
-
Sordoran
addikt
Megkérdeztem chatgpt-t, hátha én tudom rosszul mi a különbség, de nem.
Persze van átfedés, és ez a sorozat nem hárem még, ahogy írtam is (később lehet, nem tudom). A romcom-nál a komédia fontos elem, itt ennek nyoma sincs. És nem a kettejük kapcsolata, romantikus érzelmei vannak a középpontban. Persze a hárem sorozatok is valamelyest mind romcom-ok, hiszen az egy pasi, sok lány (vagy fordított) felállást csak humorral együtt lehet élvezhetően kezelni, különben egy latin szappanoperát kapnánk.Valóban csak annyit olvastam, hogy novel az alapja, szóval tévesen hittem hogy LN-ről van szó. Azért bizakodom, hogy ez megtartja ezt a kissé komolyabb hangvételt, nem poénkodja majd el később se a dolgokat, és a hárem rész is kihagyható. Ha valóban több tanítványa lesz idővel, akkor inkább tisztelet legyen a lányok felől a srác iránt, mint romantikus vonzalom.
-
coco2
őstag
válasz
Sordoran
üzenetére
Miért ne lehetne egy romcom egyoldalúan nyáladzanak a csajok Mr. Jéghegy után? Például ha olvasod a "The World's Finest Assassin Gets Reincarnated in Another World"-t, és jársz már 40.2-nél (leguccsó megjelent rész mostanában), ott egy példa rá, hogyan néz az ki.
Megkérdeztem chat gpt-t a háteréről. Nincsen LN. Webnovel van. A jelek szerint egy kiadó sem vette szárnyai alá. Van vagy 100 chapter, és van róla community társalgás, szóval vélhetően nem teljesen hulladék. De nem is egy mainstream blockbuster.
-
Sordoran
addikt
Biztos nem fogom az LN-t olvasni, szóval majd innen meglátjuk. Mivel most indult, csak remélem hogy heti rendszerességgel jön új rész, bár akkor már ideje lenne jönnie következőnek.
Romcomhoz kellene alapja legyen a romantikus szállnak és a komédiának is. Előbbi lehet egyoldalúan a kiscsaj irányából, de a srác felől ez az érzelemmentesség lehetetlenné teszi. Illetve a csaj is inkább felnéz rá mint tanítójára, talán később jönnek elő érzelmek. Komédia pedig nincs, pozitív jelző hogy relatív komoly eddig. Nekem egy valóban humoros jelenet se jut eszembe. Cím és leírás alapján (ami gondolom LN-t veszi alapul) majd lehetnek más kishölgyek akiket szintén tanítani kezd, és akkor ott egy "hárem" kialakulhat (sok csaj oda van érte, de egyikkel se csinál semmit). De bízzunk benne, hogy ennél mélyebb lesz azért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● a spoiler formázás a topikban elérhető
- DELL Latitude 5420 Core i5-1135G7
- Eladó LG 43UN71003LB 43 4K UHD Smart TV
- Kicsibe van ennél jobb ár-ér arány? Phanteks - Enthoo Evolv ITX - PH-ES215P BK INGYEN Szállítva!
- A kis CUKISÁG! IWIN A1 ITX 600W PSU Ingyen MPL-el Érdekelhet?
- Eladó Sennheiser Momentum 3 bluetooth fejhallgató aktív zajszűréssel
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB fekete titán használt, megkímélt 100% akku (140 ciklus)
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4584
- Creative Sound BlasterX G6 7.1 USB külső hangkártya
- ÚJ akksi! GigaAKCIÓ! Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 Intel i7-11850H 32GB 512GB Nvidia RTX A3000 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)

egyszerűen nem abba az irányba ment tovább, ami engem érdekelt, így aztán fanservice ide v oda, nem tudott tovább érdekelni (pedig én aztán jó sok ecchi műfajba eső sorit végignéztem
Szomorú vagyok.