Hirdetés
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házimozi haladó szinten
- TCL LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- VR topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- NVIDIA® driverek topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Óriási ugrás: teszten az ASUS Zenbook A16 és a Snapdragon X2
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Komplikato
veterán
Éjjel kijött a Dorohedoro új része, csak nem számoltam vele, hogy nem egy, így alvás nem sok volt. Szóval a széria eddig is maga volt a káosz, részben ezért is szeretjük, de itt az idővonalakt úgy összekuszálták, hogy én kérek elnézést. (Ep4-Ep6)
Nem tudom mit szedett be vagy szívott az eredeti manga alkotója, de úgy látszik folyamatosan tudta fokozni az agybajt.
-
etomcat
tag
Könyves Kálmán királyunk annó kihirdette, hogy boszorkányok pedig nincsenek - úgyhogy a Witch Hat Atelier-ben alkimisták szerepelnek helyettük. Árú hamis megjelölése?
Műfaj: Cute Girls Doing Cute Metal Alchemist Things...Replica anime úgy tűnik a "Rascal Doesn't Dream of a Logical Witch" light novel és anime félig-meddig koppintása, vélhetően olyan vidám befejezéssel, mint a Plastic Memories / Angel Beats volt.
Short skirt girl x baltaarcú lúzer James Bond / Daniel Craig utánzat love story-ja meglepően vicces és ötletes egyelőre, reméljük kitart a lendület.
-
coco2
őstag
válasz
Sordoran
üzenetére
Hmm, szóval az anime gyenge minőségű lesz. Mint mindegyik másik mostanában

Ha valakit érdekel, LN sorozat 5 part / 33 kötet összesen, lezárt sztori (+3 kötet másodlagos sztorik). Mostanra LN-ben a spin-off fut. Amilyen sebességgel az anime feldolgozás halad, még vagy 10 év, mire végig érhet a sztori. Könyvekből olvasni el elejétől a végéig sokkal gyorsabb. LN-ben az összes baj annyi, hogy part 4-ben kb 30% higítás (lassan halad a cselekmény), part 5-ben kb 50% (12 kötet cirka 6 helyett).
Ami azt illeti, animében már az sem volt benne, miért került a kiscsaj abba a világba. Azonnal season 1 kezdésnek már kihagyta az indító poént (
)a barátnője megátkozta
Privát véleményem, hogy az LN egy egész dimenzióval jobb. Már ha valaki nem lusta olvasni. -
coco2
őstag
válasz
Sordoran
üzenetére
Nem néztem az animét, nem ismerem a tempóját, de LN part 3-nak viszonylag az elején
volt egy keresztelő ünnepség, ahol Wilfried végigcibálta a folyosón, elesett (azért vérzett), Ferdinánd gyógyította meg (nem volt komoly). A "gyengeség"-et illetően hamarosan magyarázat lesz, mi az, és miért van. Az azért elég fontos ahhoz, hogy az ne akarják kinyisszantni. Ha mégis, akkor tessék elolvasni külön 
-
Sordoran
addikt
válasz
KISDUCK
üzenetére
Arra viszont nem nagyon van magyarázat, hogy a 4. évad első része ott ér véget, hogy kiscsaj megint összeesik, még vérzik is, majd 2. részben úgy mennek tovább hogy szó se esik erről, mi történt. Lehet hogy nem annyira lényeges, mert folyton rájön ez a gyengeség, rosszulét, de azért ne söpörjék félre, hogy kit érdekel.
-
Valószínűleg a büdzsé köti öket, hogy mennyi anyagot tudnak feldolgozni vállalhatóan és néha az is ott van, hogy különböző okok miatt eltérnek az alapanyagtól.
Ott van a "The 8th Son? Are You Kidding Me?" az animében néhány apróságot megváltoztattak, pár dolgot elvittek szükségtelen nevetséges irányba, amiből előnye nem származott az animének. -
coco2
őstag
válasz
KISDUCK
üzenetére
Jé tényleg
Elvileg 2 rész lement belőle. Szerintem én csak utólag fogom megnézni az évadot.Az LN egy egész dimenzióval részletesebb világkép. Az anime azután már nem annyira érdekes. Temérdek sok side story, a dolgok miértje, a poénok, nem emlékszem rá, hogy az anime első 3 évadának szerves részei lettek volna.
-
-
coco2
őstag
Ha valaki olvassa a Bookworm LN spin-off sorozatot, cicán megjelent a vol 2.
-
hunym
tag
válasz
Farkassacred
üzenetére
[Love, Chunibyo & Other Delusions! - MyAnimeList]
Egy jóideje már nem volt kedvem animét nézni, lehet rosszakba kezdtem bele és nem volt kedvem folytatni, de előző este unalomból belenéztem, és egyébként sikerült összekevernem a love is war animével, azt hittem hogy ez az, de kellemesen csalódtam és hajnali 4-ig le is daráltam 8 részt belőle..
látta valaki?
-
ripla
addikt
Akit érdekel, lehet menni keresni a One Piece végét tartalmazó dobozkát. A Japán tengerben van 651 méter mélyen... valahol.

-
Sordoran
addikt
A téli szezon zárásaként, rövid értékelés az új sorozatokról (azaz folytatásokat nem veszem figyelembe most)
Maou no Musume wa Yasashisugiru!! / The Demon King's Daughter Is Too Kind!!
A cím elég beszédes volt, és ezt hozta egész évadon keresztül. Cukiskodás egy démon kislánnyal, teljes mértékben sablon, amit elképzelsz poénokkal. Utolsó két rész azért adott egy eredet történetet legalább, de ennyi ebből elég is volt. Teljes mértékben kihagyható.
Mayonaka Heart Tune / Tune In to the Midnight Heart
Miközben a manga népszerű, jó, ez az anime adaptáció pocsék lett. Nem tudta átadni se a szereplők személyiségét, se a sztori színvonalát. Jó, nem világmegváltó a manga se, de itt egy totál érdektelen anime sorozatot kaptunk. Sajnos ez is kihagyható. Aki mégis érdeklődik iránta, a mangát olvassa inkább.
Nagyon naiv gondolat volt azt hinni, hogy egy aranyos, vicces romcomot kapunk. Már első résznél feltűnt, hogy az animáción spóroltak, nem egy nagy költségvetésű sorozat lesz. Ez sajna így is maradt, kiábrándítóan béna volt sokszor a rajzolás, animálás. A sztori és szereplők pedig sablon öntöttek voltak, semmi izgalom nem jött át. El lehet nyugodtan felejteni, kár érte.
Shibou Yuugi de Meshi wo Kuu. / Shiboyugi: Playing Death Games to Put Food on the Table
Ez már egy érdekesebb sorozat volt. Bár számomra néha túlságosan művészies volt. Hullottak mint a legyek a mellékszereplők, végére már eléggé hidegen hagyott egy újabb szereplő sötét múltjának bemutatása. Igazából kevés volt ennyi, hogy tényleg együtt érezzünk főhősünkkel, mert zavaros volt kissé az időben ugrálás. Folytatás lesz, az még javíthat, de így önmagában ez nem kielégítő.
Tamon-kun Ima Docchi!? / Tamon's B-Side
Számomra egyik nagy meglepetése volt a szezonnak. Tucat vígjáték, romcom. Teljesen várható fordulatok, sablon elemek, de számomra nagyon működött. Élvezetes volt nézni, a szereplők jópofák, a sztori pörgött. Többet nem várunk el, nem kell felesleges dráma ide. Ebből jöhetne még.
Yuusha-kei ni Shosu: Choubatsu Yuusha 9004-tai Keimu Kiroku / Sentenced to Be a Hero
Nagy durranással indult, de a manga közepes értékelése alapján féltem, hogy leesik majd a színvonal. Valóban érezni lehetett benne némi megingást, de nézette magát. Lehet szimplán az anime jobban fogta össze a dolgokat, a világ érdekes ahol játszódik a sztori. Folytatás jön, kíváncsi leszek rá.
Eris no Seihai / The Holy Grail of Eris
Ez is egy pozitív meglepetés volt számomra. Azt hittem, hogy csak a két eltérő személyiségű lány interakciója lesz csak említésre méltó, de sikerült egy kerek sztorit összehozni, és volt karakterfejlődés is. Kaptunk lezárást is, így azért bátrabban ajánlható azoknak akik szeretik a misztikus, nyomozós sztorikat.
Seihantai na Kimi to Boku / You and I Are Polar Opposites
Nem tudom jól megfogalmazni mi vonzott be, talán csak jól esett egy ilyen vidám középiskolás csapat életébe belenézni, követni őket. Szerethető szereplők, dráma mentes, szórakoztató sztori. Egyszerűen jó kis SOL romcom, és lesz folytatás is, ez is ajánlott a téma kedvelőinek.
-
Sordoran
addikt
válasz
Farkassacred
üzenetére
Nem számít, hogy tetszett-e nekik, vagy jó-e. Az a fontos, hányan nézik, és sokan.
Sok ilyen sorozat van, ami népszerű, pedig nem annyira jó. -
-
Farkassacred
őstag
Elnézve a kommenteket már a Slime harmadik évada sem igazán tetszett az embereknek. Csoda, hogy folytatódott egyáltalán a széria.
-
-
Sordoran
addikt
-
-
-
-
-
oriic
HÁZIGAZDA
Na indult Slime új évad. Kíváncsi vagyok a szezonban meddig jutunk el.
-
coco2
őstag
Időközben elindult az elite classroom 4. Egy kicsit inkonzisztens, de nézhető. 4 része van kint eddig.
És elkezdődött az angel next door 2, de olyan kínosan ostoba már az első rész legeleje, hogy én azt dobtam.
-
etomcat
tag
NYAASA Artemis holdrakéta fellövéséhez nélkülözhetetlen az Artemis plüss macska és a Sailor Moon-os nyakpánt:
https://x.com/edda_vt/status/2039856439037153314
-
coco2
őstag
válasz
Komplikato
üzenetére
Szuper!
Sikerült kiválasztaniuk a legérdekesebb asztorit, amire az egész világ évek óta izgatottan vár, és most végre megérkezik a megváltás!
Ja, nem. Mert ez viszont áprilisi tréfa volt.
-
Farkassacred
őstag
válasz
Komplikato
üzenetére
2020 téli szezon, tehát pont most volt 6 éves. Jesszus, hogy megy az idő.

Egy részt megnézek szerintem én is az újból, aztán meglátjuk mennyire rémlik. -
Komplikato
veterán
"(Nem áprilisi tréfa!) Április 30-tól jön az új TenSura-animefilm a magyar mozikba! Magyarországi premiert kap a Tensei Shitara Slime Datta Ken Movie 2: Soukai no Namida-hen című animefilm, amely Japánban idén február 27-én került bemutatásra.
A filmet a 8bit stúdió készítette az azonos című manga alapján.
Műfaj: isekai, reinkarnáció.
A film a TenSura anime-sorozat 3. évadához kapcsolódik.
Magyar forgalmazó: Intercom"
Forrás: MONDO - FaceBook -
Komplikato
veterán
válasz
Farkassacred
üzenetére
Első résztől az agyam pár csomót kötött magától, mert megpróbálta a világ törvényeit felfogni (újra), így elképzelhető nem árt újranézni előtte az S1-et. Az mikori is 6 éves? Több?
-
Farkassacred
őstag
válasz
Michell
üzenetére
Az Oshi harmadik évada tényleg jó lett, bár sajnos pár résszel még le vagyok maradva. De így is meg merem kockáztatni, hogy a folytatások közül a Jigokuraku volt a legérdekesebb, legalábbis számomra.

Az újak közül meg vaciláltam, hogy a Seihantai vagy az Ikoku legyen a befutó, de az előbbiben a karakterek annyira fenomenálisan lettek megírva/tálalva hogy az valami hihetetlen. Úgy hogy én nálam ő a dobogós a téli szezonban.
Remélem a köviben is lesznek hasonló slice of life animék.
A Dorohedoro-t várom már nagyon, de lehet meg kéne néznem az előző évadot előtte még gyorsan.
Jobban képben lennék. -
Sanyi.mTs
addikt
Dorohedoro S2 három résszel jött ki egyszerre
-
Michell
tag
válasz
Farkassacred
üzenetére
Frieren. Pont abban jó, amit hibájaként szoktak felróni, hogy a csak egy-két epizódban
felbukkanó szereplőket is meg tudja szerettetni.
Egyébként a folytatásokból nekem most az Oshi no S3 még jobban is tetszett mint a Frieren S2. Emlegetve lett Oshi no kapcsán egy spin-off.
Egy másik fórumon olvastam : "Pl. egy Akane és Kana spin-off-ot simán megnéznék, mert Aqua és Ruby totál semlegesek".Az újakból pedig Ikkoku Nikki és mögötte a Seihantai ami nekem való. Ez utóbbi megmutatta, hogy lehet romkomot így is.
Az előbbi meg: amíg az az animevilág ilyeneket tud előhúzni, addig érdemes kitartani. Igazából hidden gem-nek sem nevezhetem. Ha MAL-on 8.7 felett jár, akkor azért elég sokaknak tetszik. -
Sordoran
addikt
Eljött az év azon napja, mikor vicces emberek szétbarmolják majd a manga olvasó oldalakat az április 1-es fejezetekkel.
Már belefutottam egybe, hogy a chainsaw man folytatódott új fejezettel, de rá se néztem. (még a végén kiderül, hogy igaz) -
Farkassacred
őstag
válasz
Aljasvip
üzenetére
Frieren mértékkel értettem a középszert, tehát még mindig az átlagon felülinek gondolom a fantasy körökben. Lehet csak túl sokat vártam, úgy egyébként voltak azért szép és vicces pillanatai az animének. A démon harc volt az amire én is gondoltam, s1 féle csata volt minőségben.
A kövi évad várós mindenképp, a mélyebb dolgok és a csapatok remélem visszaköszönnek majd, szerintem én őket hiányoltam a leginkább. És Genau volt a csúcspontja az évadnak, én őt csíptem a leginkább. -
Telefonon pixelvadászat lenne átlátni a japán címen.
Nyilván nem a te hibád, hanem ez a YT beépülő egy kalap animekaka.
Így néz ki nálam:

Amúgy város!
Farkassacred #57131
Nem tudom meg lehet-e ugrani az első évadot. Sokat számít bele, hogy az ott akkor nagyon új volt, most pedig egy folytatást kaptunk.Szerintem kellemes kis érzelmes volt most ez is, és volt bőven átélhető dráma az északi kontinensen (túl)élők helyzetével kapcsolatban.
A fénypont a 3 démonnal való harc volt, ami ismét remek lett.
Ti talán azt hiányoljátok, hogy nem kerültek hőseink olyan szorult helyzetbe, mint a varázsló vizsgánál, de majd jön az is...A következő évad teaser jó lett. A manga borítók alapján érdekes story arc lesz.
-
Farkassacred
őstag
Ez a mostani Frieren évad kissé középszerűre sikerült az elsőhöz képest sajna. Nem volt tragikus persze, de nem sok jelenetre fogok emlékezni belőle. Egy harc mondjuk volt ami látványos volt, az tényleg rendben volt. Viszont mély gondolatokat ebbe most nem láttam bele. Egynek elment, a kövi reméljük epikusabb lesz.
Véget ért a Beastars is a Netflixen útközben. Ez a 13 epizód most nem igazán tetszett, főleg a lezárással nem voltam kibékülve. Összecsapottnak tűnt nagyon, elsiették. De örülök hogy vége, ez a történet ennyit bírt el.
Meg útközben az Ikoku Nikki is véget ért, nem egy könnyű dráma, de nekem tetszett nagyon. Szerencsére nem átlagos darab, viszont lehetett volna hosszabb is akár.
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
coco2
őstag
A cheat skill úgy tűnik, kapott egy mozit cicán.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Hamarosan jön az újabb őrület.
-
coco2
őstag
A frieren után a sárkánytojás is véget ért. Sajnos nem bizonyult többnek, mint évadtölteléknek.
-
Sordoran
addikt
Ez a szezon kettő elég töltelék volt, nem volt annyira összefüggő hosszú sztori benne most, szóval nagyrészt hétről-hétre fillérnek tűnt. Ennek ellenére így is odavág még mindig, egyszerűen jó a hangulata az egésznek. Majd a harmadik évad viszont kárpótol, az már egy hosszabb arcot dolgoz fel.
-
ripla
addikt
Friss, ropogós!
-
coco2
őstag
válasz
Komplikato
üzenetére
Húha, a mai rész mind egy évad vég volt?
-
dokee78
félisten
Ezt a Demon Salyer-t hol lehet beszerelni?
-
hunym
tag
válasz
Komplikato
üzenetére
Van arról infó hogy hány részes lesz? második évadnál a 10 részt kicsit kevéslem, habár még odáig sem jutottam el hogy azt megnézzem
-
Komplikato
veterán
Frieren S3 - 2027 október
Jó sokat kell majd várni rá.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Season 1 nekem simán bejött, szóval jöhet a folytatás
-
Sordoran
addikt
válasz
etomcat
üzenetére
Nagyon más szemmel látod a dolgokat. Usagi dropot nem tudom miért kellett idehozni, ráadásul ott nem az anime-ből hagyták ki, szimplán nem dolgozták fel a manga második felét. Ezen kívül az Oshi no ko-nál ha olvastad mangát esetleg, akkor tudhatod hogy az
téma itt lett feldobva, de ennyi. Még előkerül ez a téma majd, deincest Mikor idejutott a manga, megvolt ez a felháborodás már, de nagyobb a füstje mint a lángja. Ragebait-nek azért jó volt.semmi nem fog történni köztük ami botrányos lenne.
A 3. évad minőségére pedig szerintem nincs panasz, természetesen nem kell mindenkinek tetszenie, de korrekt feldolgozás volt ez is. Azt nem értem milyen spórolásról meg kukába való forgatókönyvről beszélsz.
Azért én is reménykedem, hogy a 4. évadban kapunk egy anime original endinget, mivel a mangáével én se vagyok leégedett. Azt is járható út, csak jobban ki kellene dolgozni, hogy lenyelhetőbb legyen. -
-
etomcat
tag
> Legalább a japánok tényleg nézik azt a soxar filmet?
Nézik. COVID előtt a nyári Comiket fesztivál négynapos volt és 750 ezer fő volt a csúcs látogatószám. Covid óta "csak" kétnapos és 250 ezer körüli. A legnagyobb nézettségű animék kb. teljesen ismeretlenek külföldön, mert családbarát / kisgyerek célcsoportnak szólnak. Gondolom a legtöbb más animét tinik / iskolások nézik még Japánban is. Van viszont egy éjféli idősáv (Noitamina), ahol felnőttekre célzó animéket sugároz a TV. Mangát a felnőttek is olvasnak.
A csihipuhi és dungeonban-reinkarnálódott-villainess-hero-party-isekai-hárem csak egy kis része az anime / manga világnak, bár sajnos az utóbbi évtizedben érdemtelenül nagy szerepet kapott. Ezzel a japók maguk alatt vágják a cseresznyefát, mert a számítógépes játékokon kikísérletezett, fotó-realisztikus kínai 3D CGI akció animációval nem tudják felvenni a versenyt, ami ráadásul egy okostelón is jól renderel, nem kell alá csillió $-os Beowulf cluster.
Ma még megélnek pl. a láncfűrész árus srácból, de ennek max. 3-4 évet adok nekik és addig a japóknak át kell képezniük magukat olyan történeteket készíteni, amik megfogják az embereket - vagy mennek az őskövületek mellé a múzeumi polcra. Sajna a legtöbb stúdiónál hiányzik a bátorság az újításra és talán a pénz is, mert rengeteg anime általában filléres költségvetésből készül. Csináljanak csak 1/3-ad annyi sorozatot évadonként, de legyen kifogástalan animáció, minőségi alapanyagból írott forgatókönyv és hozzáértő rendezés!
-
ripla
addikt
válasz
etomcat
üzenetére
Japán sajnos csúszik lefelé. Nézek youtube videókat olyan emberektől akik évek óta ott élnek, és mostanában többször mutatják, hogy egyre több a szemét, egyre több helyen jelenik meg a graffiti, egyre tiszteletlenebbek a fiatalok, és egyre inkább gyűrűzik be oda is a teljes kilátástalanság a fiatal generáció köreiben.
-
etomcat
tag
Csak nekem tűnik úgy a sajtóban megjelent fotók alapján, hogy gyenge látogatottsággal ment a Comic Con 2026, pedig a nyugati és a távolkeleti témát is befogadja?
Ahhoz képest, hogy a Honvédség állítólag sok pénzt tett bele (talán furry-kat toboroznak mesterlövésznek, mert azokra már nem kell álcázóruhát szabni
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● a spoiler formázás a topikban elérhető
- BONTATLAN Új Iphone 17 256GB White -Fe Szín 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M5 Pro 18CPU/20GPU 24GB/1TB SSD Magyar billentyű Azonnal átvehető.
- 0perces. Kolink Inspire K2 Plus ARGB TG
- Playstation PS Vita oled pch-100 + kiegészítők
- Sony PlayStation 5 (PS5) Pro 2TB Játékkonzol - 2025.12.18 VÁSÁROLT -
- 0perces SAMSUNG DDR5 6400MHz vadiúj 2x16GB memória 1 év garancia (6400B)
- TOP Pure White PC /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB M.2 PCIe SSD/ akciós áron eladó! BeszámítOK!
- iPhone 15 Plus 256GB 100% (1év Garancia) - ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR
- AKCIÓ! Asus H110M i5 7500 8GB DDR4 250GB SSD GTX 1050Ti 4GB ZALMAN T3 Plus Deepcool 400W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Privát véleményem, hogy az LN egy egész dimenzióval jobb. Már ha valaki nem lusta olvasni.