Hirdetés
- Hobby elektronika
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hiába van április, a hardverek nem tréfálnak
- Milyen monitort vegyek?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lessmessino
csendes tag
válasz
zsirfecske #1871 üzenetére
Köszi a választ
nem rossz!
-
zsirfecske
addikt
válasz
Lessmessino #1870 üzenetére
igen, ak620 dark zero arctic p12 a-rgb ventikkel. nem a ram miatt, elfért volna, viszont back to front airflow mellett sokkal jobb a hűtés hatékonysága. tehát minden meg van fordítva, hátul van porszűrő a házon és elöl fúj ki, közben a felső venti a cpu / vga felől távozó meleg levegőt is kinyomja. de itt van videón tesztekkel alátámasztva.
-
Lessmessino
csendes tag
válasz
zsirfecske #1866 üzenetére
A proci hűtőd ak620 ugye? Van jelentősége, hogy át lett rakva rajta vagy csak a ramok miatt van így?
-
zsirfecske
addikt
válasz
szaboaron1.1 #1867 üzenetére
neem, csak linkelt képek a techpowerup review-ból, nagyon hasonló kari az enyémhez (bár eggyel robosztusabb), ezért érdekelt milyen belül.
Sundesz:
na ha mATX felé mennék valaha, tutira az lenne az én házam is, mégpedig a fa előlapos -
Sundesz
addikt
válasz
Nem adtam el a CH160-at azért (imádom az SFF-t, van is 8 féle ház itthon), de most Lian Li A3 van.
-
szaboaron1.1
kezdő
válasz
Ó értem, azt hittem a saját hellhoundodról posztolgatsz
-
-
szaboaron1.1
kezdő
válasz
zsirfecske #1863 üzenetére
Lemaradtam, neked nem egy Reapered lett végül?
-
Sundesz
addikt
válasz
zsirfecske #1858 üzenetére
Csak kéken tud világítani a Helhound, nem RGB-s sajnos. De legalább van fizikai LED off kapcsoló rajta.
-
zsirfecske
addikt
hát ja, vágom, meg nem is az 1 dolláros anyagköltsége számít hanem a plusz meló öaszeszereléskor.
csak hát ugye utólag ezt pótolni nem tudom, ha garit vesztek a szétszerelésnél. na meg a ptm lapkát se jó matatni vsz.
Curtain:
amúgy engem nem az élettartam izgat, csak tökre optimalizálnám passzív módszerekkel ha már egy 300k hardver. -
Pug
veterán
válasz
amúgy szerintem azért nem szeretik átvezetni a hőt oda, mert nagy felületen tud nagyon forró lenni az alu backplate miatta, és az embereket ez megijesztheti.
Irigylem a naivitásodNem, (régebben nem volt ritka a valóban funkcionális back plate), az ok nem a vásárló "nem megijesztése", hanem a költség csökkentés.
-
Curtain
senior tag
Szerintem kár erre a vram dologra ennyire rápörögni. Eddig még sohasem néztem de tegnap kiváncsiságból kiraktam a gpu memória hőfokot is az overlay-re és az én xfx merc 7800xt-men is 80-85fokos volt játék közben. Szóval ezek a hőfokok nem az új szériával jöttek. Nem hallani tömegesen megpusztult vga-król amit a magas memória hőfok okozott.
-
Yutani
nagyúr
válasz
Áh, köszi!
-
zsirfecske
addikt
válasz
SirRasor #1856 üzenetére
jajj, már itt is írtam róla egy csomót, a gyártástechnológia miatt a pcb háta a vram mögött olyan forró hogy kézzel meg sem tudnád érinteni kb.
Pug:
amúgy szerintem azért nem szeretik átvezetni a hőt oda, mert nagy felületen tud nagyon forró lenni az alu backplate miatta, és az embereket ez megijesztheti. miközben gyönyörűen bordázható lenne, lásd a most linkelt hsz-emben is.amúgy vicces, de itt ugye a pcie 5.0 érzékenysége miatt nagyon közel került a gpu és így a vram-ok is a slot-hoz, így még jobban koncentrálódik a hő a kari tövénél. pont ott ahol általában léghűtésnél a cpu hűtőborda is közel van és nagyon meleg. persze a te esetedben ilyenről nincs szó, elég pöpec a cucc. de attól még én biztos rádobnék vagy fél kiló fekete eloxált alu bordát
Yutani:
a kutyus szeme világít, tehát az ott egy RGB spot: -
Pug
veterán
válasz
SirRasor #1856 üzenetére
Az egy dolog, ha valoban azt akarjuk, hogy a back plate ne csak disz elem legyen, akkor teszunk szepen oda is gap pade-eket.
Nalam is ott figyel gyarilag az FC block back plate-jehez GPU socket, VRM es VRAM lokaciohoz egyarant a PCB hatoldalara, hogy a back plate valoban vigyen is el hot a PCB/reszegysegekrol.
Az mas kerdes, higy a gyari hutesek eseten a back plate 99%-ban csak disz/merevito, hutesi funkcioval nem rendelkezik.
-
SirRasor
addikt
válasz
zsirfecske #1854 üzenetére
Mert mondjuk nincs a hátán vram?
-
Yutani
nagyúr
válasz
zsirfecske #1854 üzenetére
De minek rá akkor a hőszenzor? Vagy mi az?
-
válasz
szaboaron1.1 #1846 üzenetére
Az elérhető mennyiséget is random írja?
-
SirRasor
addikt
válasz
zsirfecske #1851 üzenetére
Az a sok kék (leszámítva a középső pasztát) nem thermal pad?
Ja nálam volt 9070 XT Hellhound és ez a hűtés...egy az egyben az
-
zsirfecske
addikt
Hellhound 9070 teardown végre, már csak a Reaper kéne
itt sincs thermal pad, és ez is 2 slot, szóval csak hosszabb és kicsit nehezebb kari, meg a ventikből 2 nagyobb.
-
BaLee
addikt
válasz
Nem kell túl bonyolult script, hogy az alapján adják meg az árakat, hogy hány darab még a készlet. De simán lehet, hogy ez a külföldi nagykerben működik így ahonnét rendelik. Én is így csinálnám.
-
RobbyJr
addikt
válasz
Biztos nézik a fórumot, és viszik fel az árát
-
emiki6
veterán
válasz
Valamiből élni kell.
-
emiki6
veterán
válasz
szaboaron1.1 #1844 üzenetére
A maradék 69 már drágább lesz.
-
szaboaron1.1
kezdő
Kazy már csak 5 darabot ír Pulse XT-re, akinek kell, az most csapjon le még rá. (Eddig 74 volt elérhetőnek írva)
-
TESCO-Zsömle
titán
Akit esetleg érdekel, az Alphacool az alábbi kártyákon dolgozik vizesblokk ügyben:
Powercolor:
RX 9070XT Hellound
RX 9070XT Red Devil
XFX
RX 9070XT Mercury
Asus
RX 9070XT Prime
RX 9070XT TUF
Gigabyte
RX 9070XT Aourus
RX 9070XT Gaming
Sapphire
RX 9070XT Pure
RX 9070XT Nitro+ -
szaboaron1.1
kezdő
Klikkeltem is a Kazytól egy Pulse-t, győzzön a gyorsabb webshop!
-
XinAgent
tag
Azért vannak vicces/beragadt dolgok a Kazyn is.
30kval többért sima 9070 az XT helyett.
Bár jobb mint a Pure: -
baphomet
senior tag
válasz
szaboaron1.1 #1836 üzenetére
Viccőtem csak, nyilván.
És, igen a lényeg az, hogyha a fehér szin, RGB csicsák nem kellenek, akkor gyakorlatilag a két kártya ugyanaz.
Illetve a TPU overclock teszt szerint ennyi a különbség az egyes kártyák között maxra tolt power limit mellett:
A Pure a maga 317W-os TDP-jével pont félúton lehet a 304W-os Pulse és 330W-os Nitro között. -
emiki6
veterán
válasz
szaboaron1.1 #1833 üzenetére
Nem, szerintem szarkazmus akart lenni.
Teljesen jó a pulse, az a lényeg. Dual bios nélkül is halk (ami amúgy a legjobb eshetőség szerintem).
Ha meg húzni akarod, ahhoz nem kell másik bios. -
Zilko87
tag
válasz
zsirfecske #1831 üzenetére
Igen, nemrég beszéltem velük. Ők a nagyker raktárkészletet látják, ami folyamatosan változik. Ami nagy számban van az szinte tuti megérkezik, de úgyis értesítenek ha esetleg mégsem.
-
baphomet
senior tag
válasz
szaboaron1.1 #1830 üzenetére
Hát, ha úgy gondolod, hogy az a hatalmas +1%-nyi (+30 Mhz, +14W) frekvencia és TDP keret emelés az smafu, akkor nem, nincs igazán különbség.
A dual bios meg mivel még nincs rá program, amivel írni lehetne 9070 széria biosát, csak arra jó kábé, hogy a Pure-ból Pulse-ot tudsz csinálni az efficiency bios-szal.
-
zsirfecske
addikt
válasz
baphomet #1829 üzenetére
kazy tök okés cég, legjobb árakon általában mindent tudnak szállítani, csak hosszabb idő alatt. nem dolgoznak raktárról, sőt vsz olyan forrásból szerzik, ami kizárja a gyorsabb beérkezést.
jelen fos gpu helyzetben is remekül látszik, hogy tök sok minden csak náluk van, mert nem onnan jön a cucc hozzájuk mint a többi céghez. tehát lassú, de olcsó és sok minden elérhető, valamit, valamiért.
-
szaboaron1.1
kezdő
válasz
baphomet #1829 üzenetére
Ó basszus, az nagy szívás...Én addig nem mernék másik rendelést lemondani, amíg nem kapok értesítőt a szállításról. Ezért is kattogok azon, hogy egy Pulse-t berántok ugyanonnan. Viszont egydüli igazi különbségnek a dual bios-t látom a Pure-ban, van ennek bármi gyakorlati jelentősége, ha csak be akarom dugni a kártyát és játszani?
-
baphomet
senior tag
válasz
ApuVeddMeg #1822 üzenetére
Én másfél hete próbáltam tőlük egy XFX mercury-t venni. Úgy rémlik az ráadásul "raktáron" státuszú volt akkor. Felhívtak a rendelés feladása után, hogy tényleg kérem-e, nem csak viccelek, mondtam: igen kell a kártya. Akkor jó. Másnap jött egy email, hogy sajna mégsem tudják beszerezni, esetleg helyette egy Pure-t ugyanannyiért, mint a Merc lett volna. Hagytam a fenébe az egészet. Szóval "raktáron", meg "beszerezhető" státusz az inkább "tudunk a létezéséről, meg is próbáljuk beszerezni esetleg", vagy miaf@sz.
Részemről a szomorú az egészben az, hogy bízván bennük visszamondtam az első perces Alzás Pure előrendelésemet, amit éppen mostanság néhány embernek már le is szállítottak.
-
TESCO-Zsömle
titán
Megjött az egyedi kábel a Taichi-hoz.
Ez azt is jelenti, hogy ma szembesültem vele először, mekkora sz*pó is ez a 12VHPWR dolog... Minden nélkül kértem a kábelt de b* ezt a jóisten nem fogja belehajtogatni a mostani házba, olyan vaskos/merev...
Úgyhogy újratervezés... -
ApuVeddMeg
újonc
Köszönet a válaszokért, rendeltem én is egyet, pár nap múlva meglátjuk.
-
Zilko87
tag
válasz
A másik csoportban rendeltek már innen, én is egy hete kb egy mercuryt, de abból akkor csak egy db volt. A rendelés követő egy órában visszaszóltak, hogy más vitte el a kártyát. A srác azt mondta, hogy amiből sok van az tuti megérkezik, amiből kevesebb, az kérdéses.
-
vitar100
tag
válasz
5-10 nap múlva kiderül
@RobbyJr köszi a tippet! -
RobbyJr
addikt
válasz
99%-ban valós ez az 5-10 nap, de nyugodtan hívd fel őket, hogy szeretnél ilyet venni, és hogy tudják-e garantálni ezt az 5-10 napos szállítást.
-
Curtain
senior tag
válasz
Én 2 alaplapot vettem tőlük annó, azok megjöttek 10 napon belül. Nem volt probléma. Mondjuk nem ez az árkategória volt egyik sem.
-
ApuVeddMeg
újonc
Akit érdekel, Kazy-n raktak ki pár XT-t viszont azt írja, hogy beszerezhető (nem pedig raktáron/elérhető)
Nem tudom kinek milyen veleménye van a helyről azt írja 5-10 nap, nagyjából be szokták tartani, mennyire megbízhatóak? Van köztetek aki rendelt már tőlük hasonló árkategóriában hardvert?
Köszi a válaszokat!
https://kazycomputers.hu/shop_search.php?search=RX+9070+XT -
szaboaron1.1
kezdő
válasz
manofalvi5 #1820 üzenetére
Nekem 20-ra írta, gondolom az 1 nap különbség miatt, de az akkor is azt jelentené, hogy ma kéne jönnie.
-
manofalvi5
újonc
válasz
szaboaron1.1 #1819 üzenetére
Igen, mondjuk én spameltem majdnem az F5-t megjelenéskor, néztem mindegyik nagyobb forgalmazót mikor jelenik meg. Most néztem 6-án 15:52-kor rendeltem, ugyanúgy március 19-re írta az érkezést.
-
szaboaron1.1
kezdő
válasz
manofalvi5 #1818 üzenetére
Ugyanúgy rendelted, hogy majd berendelik neked? Mert ha igen, akkor fura, hogy nekem bezzeg nem jött meg, neked meg igen
Igaz, én a megjelenés másnapján reggel rendeltem, nem tudom mennyit kellene számítania...
-
manofalvi5
újonc
Én eddig itt csak csendes megfigyelő voltam, olvastam a storykat másoknál hogy alakul a dolog. Én is szintén Sapphire Pure 9070 XT-t rendeltem az Alzánál, ahogy megjelent a keresőben le is csaptam rá. Vasárnap küldték, hogy feladták a raktárból, valószínűleg a csehektől, ma meg is jött. Hőfokok rendben vannak, Furmark alatt 55°, és 62-63° a GPU és a hotspot, 85° körül van a VRAM, egy nagyon kicsi undervolt-tal (így 285W körül eszik, majd meg lesz csinálva csak idő nem volt rá
). Amúgy eddig remekül szuperál, többieknek is kívánom jöjjön meg.
u.i.: A kábelezést még engedjétek el, meg az RGB-t is be kell majd állítanom
-
szaboaron1.1
kezdő
válasz
zsirfecske #1816 üzenetére
Ja értem
XT-ből a Hellhounddal én is szemeztem, tegnap volt fent német oldalon ugyanannyiért, mint Alzán a Pure volt, arra kellett volna lecsapnom, azóta nyilván drágább megint
Remélem lassan a magyar boltokba is befutnak, mint a non-xt-k, de ha nem, akkor marad külföldről...
-
zsirfecske
addikt
válasz
szaboaron1.1 #1814 üzenetére
igen, tudom, a kommentem csak az alzára vonatkozott, hogy semmi nincs náluk, még sima 9070 se volt eddig egy ideje.
ha non-xt 9070-et akartam volna promózni, hellhound reggel volt 299k-ért iponon, de el is vitték hamar.
-
SirRasor
addikt
válasz
zsirfecske #1813 üzenetére
Azért az áprilisi készletmegoldást nem április 1-ére várjuk.
1-2 hetet adok még neki.
Addig tényleg fölösleges bevásárolni, amíg sapphire-tól kb. semmi sincs készleten. -
szaboaron1.1
kezdő
válasz
zsirfecske #1813 üzenetére
Mindenképp XT-t szeretnék
-
zsirfecske
addikt
válasz
szaboaron1.1 #1812 üzenetére
alzára most jött giga 9070 326-ért, de azon kívül csend és hullaszag, napokig nem volt 1 db kari sem különálló termékként
viszont firstshop-ban ugyanez most 314k-ra esett le (egy tizessel kb).
-
szaboaron1.1
kezdő
válasz
szilasz007 #1806 üzenetére
Hívtam az alzát, ott most megint az volt a válasz, hogy a beszállító se tudja - akkor az a 3-4 nap valószínűleg csak tűzoltás volt - szóval amint találok valahol szimpatikus áron, már dobom is az alzás rendelést.
-
RobbyJr
addikt
válasz
szilasz007 #1810 üzenetére
Én sem
-
RobbyJr
addikt
válasz
Németből vásárolt kártyákra nem 2 év van? Aprón amik vannak németből vásárolt kártyák, azokra mind 2 év van.
-
szaboaron1.1
kezdő
válasz
Köszi, azóta eszembe jutott, hogy Alternate.de volt, csak nem akartam plusz kommentet írni
A computerbase elég jól listázza a német nyelvű boltokat és ott sokkal nagyobb a készlet, láttam hasonló árban ott Hellhound-ot, szerintem rámegyek arra, ha az Alza nem hajlandó belátható időn belül hozni.
-
emiki6
veterán
válasz
Jól látom, még olyan is van, hogy 0%-os paypal törlesztőrészletes fizetés? Az mondjuk nem rossz egy ekkora értékű kártyánál.
-
szilasz007
aktív tag
válasz
szaboaron1.1 #1805 üzenetére
Ahogy írtam a legelső válaszom után: https://www.alternate.de/
Annyi a hátrány, hogy ekkor 1 év EU-s gari van, nem pedig a helyi 3 év.
Levelek alapján, ha garis gond van, vagy visszaküldenéd, azt megtudod tenni a weboldalukon. Magában a levélben volt rá link.A rendelés terén max annyi a cumi még, hogy in Deutsch bitte. Google translate segít. Viszont utána már a levelek angolul jönnek.
Elég nagy boltnak tűnik ez nyugaton, az eddigi tapasztaltak alapján "nagyipar". IT vonalon full automatika. Feltételezem, garinál se szórakoznának "beküldjük a szervizbe ellenőrzésre". De ez részemről csak feltételezés. Más is vásárolt tőlük onnan, hátha másnak van konkrétabb tapasztalata is.
És max mégegyszer. Én du leadtam a rendelést, reggel jött ajánlat, rá 15 percre elfogadtam, rá fél órára jött a Paypal-es számla, rá 1 órára meg az kiállított számla. Akkor már tudtam, hogy ez meg van és max este jön egy levél a csomagkövetéssel.
ps: most ránézve, Sapphire már náluk sincs. Asus és XFX.
Viszont hozzájuk is innen jutottam el, rákeresve a konkrét típusra, majd itt olvasva, hogy ez nem egy kamu oldal. https://de.pcpartpicker.com/product/TmDnTW/sapphire-pure-radeon-rx-9070-xt-16-gb-video-card-11348-02-20g -
szaboaron1.1
kezdő
válasz
szilasz007 #1803 üzenetére
Azt kérdezhetem, hogy te honnan rendelted és a garanciális dolgok ilyenkor hogy működnek?
-
szaboaron1.1
kezdő
válasz
szilasz007 #1803 üzenetére
Egyelőre nem írtak semmit, írtam ma amire még nem válaszoltak, szóval holnap odacsörgök. Ha utána se tudnak dátumot mondani akkor szerintem keresek alternatívát én is. Grat a kártyához egyébként!
-
szilasz007
aktív tag
válasz
szaboaron1.1 #1774 üzenetére
Nálad mi a helyzet? Csúsztatott az Alza, vagy lett már dátum?
-
szilasz007
aktív tag
válasz
attila07001 #1782 üzenetére
Megjött nekem is.
Egy pillanatra majdnem sírtam, mert 320mm hosszúnak mondták, a házamba meg 330mm max méretet. Azt nézem nem fér el....
A ház-rögzítő fül méretét nem számolták bele, azt a végén ferdén besüllyesztve, kicsit ellen feszítve a belső tornyot be került a helyére. Halejúja:
Hát nem annyira szép, de funkcionális
Boldogság, végre lezárhattam a gépházat...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az elmúlt években nem volt igazán sikeres az AMD a GPU piacon, idén ezért a középkategóriára helyezi a hangsúlyt.
- ASUS RTX 4070 12GB DUAL OC Edition MAGYAR GARANCIA 2026.12. Első kiadás, nagyobb hűtés!
- Palit GeForce RTX 3060 Dual 12GB GDDR6 OC 192bit Led Videokártya
- NVIDIA Quadro K4200 - 4GB - AKCIÓ: FOXPOST esetén 1000Ft kedvezmény a csomagküldés árából!
- Geforce Rtx 3070 Suprim X
- Eladó 1 évet használt PowerColor RX 7800 XT 16G Red Devil Edition
- Egyedi ékszerdobozka
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE X570S AORUS MASTER alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bezámítás! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 24GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Gigabyte 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest