- Új Intel CPU-kkal jön a Surface Pro 12 és a Surface Laptop 8 for Business
- Nem kell még temetni: 2 éves órajelcsúcsot döntöttek meg Raptor Lake-kel
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi belépő szinten
- Apple MacBook
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- Nem kéri tovább a nekik fejlesztett csúcs-GeForce-ot Kína?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Héraklész
senior tag
Köszönöm mindenkinek a SEGÍTSÉGET!
Ha lesz időm, beállítom és tesztelem majd. -
PuMbA
titán
A többi paraméter állítása már nem szimpla alulfeszelés, szóval azokhoz nem kell nyúlnod
A Feszültségeltolás magasan a leglényegesebb paraméter, a többit nyugodtan el lehet hagyni. A Teljesítménykorlát kitolásnak van még értelme akkor, ha alulfeszelés melletti plusz teljesítményen felül még több plusz teljesítmény is kell, de ez már többlet fogyasztással jár, azaz jobban melegedik a kártya. -
Héraklész
senior tag
Igen, de ha több paraméter van, ott már elég sok a kombináció. Sokan ugye nem csak a feszültséget csökkentik.
-
PuMbA
titán
Nincs mit össze-vissza állítgatni, mert pofon egyszerű
Addig viszed le a Feszültségeltolást, amíg stabil a géped több napig mindenféle feladattípussal (internetezés, játék, Windows asztal stb.). -
Héraklész
senior tag
Erről van valami magyarnyelvű írás? Hogy mit, miért, meddig? Vagy mindenki össze-vissza állítgatja, azt szevasz?
-
Veiled Bride
őstag
-
Héraklész
senior tag
Van valami leírás, hogy kell alulfeszelni a 9070-es kártyát? Mire érdemes figyelni, stb?
Még nem csináltam ilyet. -
Veiled Bride
őstag
Másnak is elfelejti ez Adrenalin a tuning beállításokat nagyjából 2 hét után?
Régebben ilyen csak akkor volt, ha crashelt az egész hibaüzenettel.
26.1.1 verzióBaromi idegesítő...
Próbáld ki a márciusit az ideiek közül a legstabilabb eddig.
-
BoneDragon
veterán
Másnak is elfelejti ez Adrenalin a tuning beállításokat nagyjából 2 hét után?
Régebben ilyen csak akkor volt, ha crashelt az egész hibaüzenettel.
26.1.1 verzióBaromi idegesítő...
-
zsirfecske
veterán
srácok, csoda történt!

sima 9070 gigabyte cashback, német amazonról rendeltem december(!) végén átszámítva 224k-ért, azaz így 204.5k lett a vége

-
Hrdi2
aktív tag
Hát azért voltak ott nagy hibák, pl alacsony fordulaton járó hűtés terhelés esetében is, illetve lehet régebben is volt ilyen, elég sok panasz is volt a meghalt kártyák miatt, szerencsére az akkori nvidia kártyám figyelmen kívül hagyta a drivert hűtés szempontjából. Nekem egyikkel sem volt még gép restartos gondom, de kettőtökön kívül mástól se olvastam itt a fórumon.
Nekem se volt ilyen problémám pedig feszt megkapja a legújabb drivereket. Nálam csak egy samsung g5 32" monitor van . 99% játékra van használva az a maradék 1% pedig a ki és a bekapcsolás. Én underwoltoltam rögtön a kártyát és folyamatosra kapcsoltam a ventiket.
-
PuMbA
titán
Egyébként a kártyád ugye alapból tuningolva van, hiszen az AMD által javasolt 304W helyett 360W-ig engedi el a kártya magát. Az már egy más kérdés, hogy ezen a szinten már kevésbé növekszik az fps, mert az architektúra elérte a határát.
-
PuMbA
titán
Nincs olyan, hogy egy adott modell top erősségű tuning terén
Szinte kizárólag az adott GPU példánytól függ, hogy mennyire erős egy kártya tuning terén, tehát simán elképzelhető, hogy egy olcsóbb 9070XT-t jobban bírja a tuningot, mint egy csúcsmodell. Szimpla szerencse kérdése az egész. -
demmer123
őstag
Az miért van, hogy GIGABYTE Radeon RX 9070 XT AORUS ELITE kártyám -50 mv + 10% power limiten sem stabil kifagy a windows sokszor és visszaáll az alap értékekre?
Tudtommal ez a kártya egy top erősségű tunning terén is.
-
Dragon3000
nagyúr
Az amd-nek még van mit finomítania a drivereken.
Decmberben vettem xt-t,az akkori driverrel nem volt problémám,jött a januári,elcseszte a LG monitor appot.Jó, megvárom februárit.Az meg kilépsz egy játékból és pc restart
Visszaraktam a decemberit.Már fel se merem tenni a márciusit
A zöldeknél sem tökéletes mindig,de 10év alatt nem voltak ekkora hibák.
Márciusiról valami tapasztalat?Hát azért voltak ott nagy hibák, pl alacsony fordulaton járó hűtés terhelés esetében is, illetve lehet régebben is volt ilyen, elég sok panasz is volt a meghalt kártyák miatt, szerencsére az akkori nvidia kártyám figyelmen kívül hagyta a drivert hűtés szempontjából. Nekem egyikkel sem volt még gép restartos gondom, de kettőtökön kívül mástól se olvastam itt a fórumon.
-
thedivision2
aktív tag
Decmberben vettem xt-t,az akkori driverrel nem volt problémám,jött a januári,elcseszte a LG monitor appot.Jó, megvárom februárit.Az meg kilépsz egy játékból és pc restart
Márciusiról valami tapasztalat?Ha a CoD-ról van szó, akkor nekem megjavult a márciusival a PC restart gond.
-
M.T.
senior tag
Márciusiról valami tapasztalat?Nálam az új driver jó pedig 2 monitorom van és az általában nem jó
-
estusShard
csendes tag
Márciusiról valami tapasztalat? -
varmi2
nagyúr
-
menyoronc
aktív tag
-
Hrdi2
aktív tag
-
menyoronc
aktív tag
-
varmi2
nagyúr
Sziasztok!
Melyiket javasoljátok jobban az alábbi 2 kártya közül?
Vagy ti melyik típust ajánlanátok megvételre?GIGABYTE Radeon RX 9070 GAMING OC 16GB GDDR6 256bit Videokártya (GV-R9070GAMING OC-16GD)
SAPPHIRE Radeon RX 9070 PULSE 16GB GDDR6 256bit Videokártya (11349-03-20G)Egyenlőre 1080p- ben lenne használva aztán majd tervbe lesz az 1440p-re váltás.
Egy i5 14600kf tervezek hozzá beszerezni. Ki tudná hajtani?
Én a pulse-t ajánlom.
-
menyoronc
aktív tag
Sziasztok!
Melyiket javasoljátok jobban az alábbi 2 kártya közül?
Vagy ti melyik típust ajánlanátok megvételre?GIGABYTE Radeon RX 9070 GAMING OC 16GB GDDR6 256bit Videokártya (GV-R9070GAMING OC-16GD)
SAPPHIRE Radeon RX 9070 PULSE 16GB GDDR6 256bit Videokártya (11349-03-20G)Egyenlőre 1080p- ben lenne használva aztán majd tervbe lesz az 1440p-re váltás.
Egy i5 14600kf tervezek hozzá beszerezni. Ki tudná hajtani?
-
Pip3.9
csendes tag
-
SajTTTT
csendes tag
-
RedSwallow
tag
Vettem egy XFX Swift 9070 XT-t. Coil whine csak erős terhelésnél van, de akkor a ventilátorok is hangosak lesznek.
CachyOs-el használom és az RX 6600 csere után elkezdett laggolni az egér és screen tearing is előjött X11 alatt (Xfce), Waylandel tökéletes (pl. KDE Plasma). Ha más is belefutna, a megoldás, hogy létre kell hozni a /etc/X11/xorg.conf.d/20-amdgpu.conf fájlt amiben ez szerepel:
Section "OutputClass"
Identifier "AMD"
MatchDriver "amdgpu"
Driver "amdgpu"
Option "SWcursor" "on"
Option "TearFree" "true"
EndSection -
b.
félisten
Sziasztok kb egy hónapja vettem egy xfx rx9070xt Mercury kártyát az első amd kártya az életemben! Azt figyeltem meg, hogy játék közben /főként warzone dmz/ piros kék pixel villogások vannak! Ez normális amd kártyáknál vagy valami beállítás rossz nálam? Minden alapon fut Rt-t nem használok natív 2kban játszom! GPU hőmérséklet 55 C a forró pont és a ramok terhelés alatt 78-83 között!
Kábel is lehetséges gond de amúgy a kezdődő ram hiba szokott hasonlót produkálni. Egy kábelcserét megpróbálnék vagy első körben újra csatlakoztatni a régit mindkét oldalon.
-
kikinda2
tag
Sziasztok kb egy hónapja vettem egy xfx rx9070xt Mercury kártyát az első amd kártya az életemben! Azt figyeltem meg, hogy játék közben /főként warzone dmz/ piros kék pixel villogások vannak! Ez normális amd kártyáknál vagy valami beállítás rossz nálam? Minden alapon fut Rt-t nem használok natív 2kban játszom! GPU hőmérséklet 55 C a forró pont és a ramok terhelés alatt 78-83 között!
Ilyennek nem lenne szabad lennie, hacsak nem hajtod túl a kártyát, RAM-ot. A driverben a beállításokat tedd alapra, ha ez után is jelentkezik a probléma, akkor teszteld le a kártyát Furmarkkal. Ez olyan terhelést ad a kártyának, hogy a hibáknak látható módon elő kell jönniük.Próbálhatod még más tesztekkel is, mindnek hibátlannak kell lennie. https://benchmark.unigine.com/valley https://benchmark.unigine.com/heaven
-
Lovy07
csendes tag
-
emre
veterán
Én most az után olvasgatok hogy a XFX-ek közül valószínűleg csak a 3x8-as tápcsatival szereltek kaptak vapor chamber hűtést.
Szóval ebből a szempontból van.
Ja meg a tuning is, de az engem nem érdekel. -
M.T.
senior tag
-
Yutani
nagyúr
-
Chaser
legenda
-
Yutani
nagyúr
Igen, nagyon rajta vagyok. Kifejezetten 2x8 pin kell, és amúgy is vissza lesz véve a teljesítmény, nem kell magas FPS single játékokhoz. Sőt, először meg fogom nézni, megy-e a gépemben lévő 550-es FPS táppal.
-
Dragon3000
nagyúr
Nem tudom, én a nitro+-t visszafogtam a ref PL-re, és minimális negatív feszültség a gpu-nak és emeltem a vram órajelét, így kisebb fogyasztással megvan a gyári teljesítménye.
-
b.
félisten
Ha nem akarsz oc-ni, akkor bőven elég a 2x8 pines megoldás is, ha meg oc mindenek felett, akkor 3x8 pines.
PNY 5070 Ti nél sikerült rátennem 13 % ot, stabilon futott,de amúgy nem szoktam ezen vergődni, jó az alap is. Ezeknél amúgy kb mennyi % van benne és milyen + fogyival?Átlagban?Megérheti az OC?
-
PuMbA
titán
"A tápcsatik számának van jelentősége?"
Alapvetően nincs. Már gyárilag az optimális teljesítmény / fogyasztás szint (260-270W) felettre vannak valamivel belőve a kártyák a 300W-tal, így az egyetlen ok a több tápcsati szám mellett, ha akarsz +3-4 fps-ért még 40-50W plusz fogyasztást meg télre fűtést. Undervolt többet ér.
-
Dragon3000
nagyúr
sziasztok! mint többen tudjátok ez számomra ismeretlen oldal.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
DE úgy néz ki viszonylag jó áron lesz lehetőségem választani egy 9070 XT-t még nem döntöttem el, megéri e most az 5070Ti ezzel szemben számomra.
Viszont nem tudom meliyk modellek ajánlottak? számít hány tápcsatis? Hűtés ilyesmi?
Jelenleg szóba jöhetnek a boltokból ahonnét választanom kell:- ASRock Radeon RX 9070 XT Steel Legend
- Sapphire PULSE AMD Radeon RX 9070 XT GAMING 16G
- XFX Swift RX 9070 XT 16GKöszi előre is!
Ha nem akarsz oc-ni, akkor bőven elég a 2x8 pines megoldás is, ha meg oc mindenek felett, akkor 3x8 pines.
-
b.
félisten
Akkor a kettő közül lesz szerintem valamelyik.Sapphire- XFX. te is váltasz akkor?

A tápcsatik számának van jelentősége? -
PuMbA
titán
-
Yutani
nagyúr
DE úgy néz ki viszonylag jó áron lesz lehetőségem választani egy 9070 XT-t még nem döntöttem el, megéri e most az 5070Ti ezzel szemben számomra.
Viszont nem tudom meliyk modellek ajánlottak? számít hány tápcsatis? Hűtés ilyesmi?
Jelenleg szóba jöhetnek a boltokból ahonnét választanom kell:- ASRock Radeon RX 9070 XT Steel Legend
Hali! Nézegetem az XT-ket, eddig hajlottam a Swift felé, de ma eldöntöttem, Pulse lesz. Jó mindkettő egyébként, a Swiftet is nagyon dicsérik, és azt lehet mindig kapni (a Sapphire fogy el a leggyorsabban).
-
b.
félisten
-
PuMbA
titán
Sapphire-rel sose lehet mellélőni.
-
b.
félisten
-
Peetey91
senior tag
üdv,
9070XT-ben mi vehető az "alja" árazásból? (tehát 700€/270k mondjuk)
akár külföldi/szomszéd országos is oké. design, rgb nem számít, inkább a hang és cw esély. XFX Swift-em van, meg vagyok vele elégedve, nálam nincs CW.
-
joysefke
veterán
üdv,
akár külföldi/szomszéd országos is oké. design, rgb nem számít, inkább a hang és cw esély. Nálam volt 9070 XT Hellhound. Nagyon halk volt és csak minimális CW.
-
Chaser
legenda
üdv,
akár külföldi/szomszéd országos is oké. design, rgb nem számít, inkább a hang és cw esély. Zafír biztos nagyon halk gyárilag is, cw meg sok tényezős. Jó tesztek vannak róla.
Alzán 261-2e volt még a napokban, sajnos most offos. Rájuk írnék tudnak-e valamit róla mikor jön.
És ahogy írták uv, esetleg kis tdp csökkentés sokat tud javítani cw-n. -
Hrdi2
aktív tag
üdv,
akár külföldi/szomszéd országos is oké. design, rgb nem számít, inkább a hang és cw esély. Gigabyte van talán nekem és semmi ilyen nincs csak alá kell támasztani.
-
pityaa23
senior tag
üdv,
akár külföldi/szomszéd országos is oké. design, rgb nem számít, inkább a hang és cw esély. Nekem egy Sapphire Pulse-om van 9070Xt-ből, itt van enyhe cw. Kicsit underwoltoltam és nyitott fülesben sem hallom.
-
Mr.Csizmás
titán
üdv,
akár külföldi/szomszéd országos is oké. design, rgb nem számít, inkább a hang és cw esély. -
Pip3.9
csendes tag
De ha ezek közül, akkor én a Reaperre szavazok.
Esetleg a Hellhound, ha az még belefér. -
Pip3.9
csendes tag
Nem akarlak lelombozni, egyik se nagy eresztés, kb a legolcsóbb verziók, meg is látszik rajtuk. Az asus prime is ilyen, ott a brandet fizeted.
-
Peetey91
senior tag
Szia!
Csak ez a kettő játszik? 9070XT, de kb azonos árban van XFX Swift/Mercury, vagy Sapphire Pulse pl. -
kiralytom
aktív tag
Sziasztok!
Keresgéltem de nem lettem sokkal okosabb.
Villámkérdés, mert ma meg szeretném venni a kártyám:
1. Reaper 9070 non xt
2. ASRock Radeon Challenger 9070 XTAjánlott, vagy kerülendők? Magyar vásárlások.
Esetleg: ASUS Prime 9070 (amazonról) ?
-
Hrdi2
aktív tag
-
joysefke
veterán
-
Hrdi2
aktív tag
-
MaddeNNNN
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Új Intel CPU-kkal jön a Surface Pro 12 és a Surface Laptop 8 for Business
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nem kell még temetni: 2 éves órajelcsúcsot döntöttek meg Raptor Lake-kel
- Asustor NAS
- Yettel topik
- Mesterséges intelligencia topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5331
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch OLED 64GB játékkonzol extrával garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI Thin 15 B12UCX GAMER notebook - i5 12450H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2050 4GB WIN11
- MSI Gaming X Trio RTX 5080 // Számla // Garancia //
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z270 i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 6GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A Feszültségeltolás magasan a leglényegesebb paraméter, a többit nyugodtan el lehet hagyni. A Teljesítménykorlát kitolásnak van még értelme akkor, ha alulfeszelés melletti plusz teljesítményen felül még több plusz teljesítmény is kell, de ez már többlet fogyasztással jár, azaz jobban melegedik a kártya.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
akár külföldi/szomszéd országos is oké. design, rgb nem számít, inkább a hang és cw esély.