- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Amazon Fire TV stick/box
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Kellemes karácsonyi ünnepeket!
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- És akkor a memóriapánik után beköszöntött a HDD-pánik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Üdv a trollok között!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName
üzenetére
Nekem nincs karifám, akartam, de végül nem került rá sor, időhiány miatt. Meg elég lett volna egy nagyobbacska ág is. Ígyis egy nap alatt kellett mindent is csináljak.
Na, ezért szoktam én inkább este inni, mikor már úgyse hívnak sehová, meg elég eldőlni.
Nézd az előnyös oldalát : Este még be tudsz rúgni.
(BTW régen ilyenkor kapott mindenki számítógépet és laptopot, dec 25 és jan 5 között nem győztem járni Windowst telepíteni, meg hasonlók, és ma már tudom, hogy túl olcsón... Ma már sajnos(?) nincs ez.Holnap után délutánig nem tervezek kimozdulni itthonról, pláne, hogy errefelé rohadt egy idő van, pokolian fúj a szél, és 0 fok körül van, de érzetre inkább -5 ... Elég volt elszaladni az 5 percre lévő boltba, meg átmenni a szomszédhoz.
Szerencsére van itthon minden, ami csak kellhet (beleértve egy komolyabb pia tartalékot is, ha netán iszogatni támadna kedvem, bár nem hiszem, még a tavaly ilyenkor vett üveg vodka is bontatlanul megvan). -
válasz
RandomName
üzenetére
Nem.
-
RandomName
senior tag
Nekem most sok fát mindenkinek érzésem van. (Úgynevezett hunglish... Fák you.)
Technikai okok miatt elrúgtam a pöttyöst, erre 11 előtt kicsivel írnak, hogy nincs villany, kicsi a gyerek, nézzem meg. Mondom akkor józanodjunk, pár óra múlva hívlak, vagy hívj, ha van valami.
Haza is értem kb 1/2 1 körül, mosdás, kaja, kv, mozgás még mosdás, várni, hogy a kaja hasson is, kb fél órája hívom az embert, hogy akkor mi van, megyek, erre mondja, hogy hja nem kell.... Felhívta az MVM-et, és náluk volt baj.Én meg kicsaptam a szervezetemből emiatt a hülye miatt pár vodkát, mák pálinkát, meg néhány sört. Hát lopom én a pénzt?
-
Átszaladtam a dohányboltba, sikerült mindent beszereznem.
Talp, fejsze, véső, sör, feles bekészítve. Kezdem a fenyőabárolást.Mindenkinek rossz karácsonyt kívánok.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
szerk: inkább senkinek se kívánok semmit
-
KROK640
nagyúr
válasz
koshmar
üzenetére
Igen, tegnap hajnalban érkeztem.

Hagytam is egy kis nyomot, amiből lehetett sejteni a #44241 postban : "Grand Finale" és az a tény, hogy a kimaradt pfandot letettem a lépcsőházban, már tudtam, hogy nem lesz időm/lehetőségem visszaváltani idén.
Szóval jöhetnek PMben a kérdésed, ha gondolod.
-
KROK640
nagyúr
Mohus ital csomagolás visszavevő repont automata kalandok 58 : (2025. 12. 23. 9:30)
Elindultam 9 fél literes üveggel és három nagy 2L-essel. Már félúton jártam mikor az app kitalálta, hogy nem enged be, jelszót kér, de nem foigadta el. Végül sikerült [jelszóemlékeztetővel bejutni.
Mikor odaértem, egy falubeli csaj Brigi állt előttem, három hatalmas zsák cuccal. Épp akkor látott volna neki, de előre engedett, hogy menjek. Belépve se kocsma szag, se ragadós padló. Erre nézem, hogy a gép tele van, valaki úgy hagyta. Elmentünk szóltunk, 2 percen belül jöttek is üriteni. Közben a csajjal dumáltam, és meséltem neki, hogy az osztrák és a német gépek milyenek, ha már felmerült.
Utána talppal előre felé (a hagyomány, és az osztrák tapasztalat) bedobáltam az üvegeket 3-4et visszadobott elsőre vonalkód hibával, de másodikra mindet bevette. A végén megköszönte, hogy papírmentes vagyok, és a 600ft-os utalásról szinte azonnal jött is az értesítés. -
EmberXY
veterán
válasz
RandomName
üzenetére
Így már értem, köszönöm a részletes választ!
-
koshmar
veterán
válasz
RandomName
üzenetére
Akartam én is írni valamit, de mindent vitt!

-
RandomName
senior tag
válasz
EmberXY
üzenetére
Többféle vágási metódust különböztetünk meg. A fűkaszánál, fűnyírónál, elvárás, hogy reszelőnél bonyolultabb dologgal ne élezd, mert a kiképzett él durvasága, és a fordulat együttesen csinálja a vágást. Így van tervezve.
A húsdaráló úgy van tervezve, hogy a munkadarabot belefeszíti a rostély furataiba, és nem vágással, hanem nyíró igénybevétellel választja le a kívánt mennyiséget. Ez kölönbözteti meg pl az aprítógéptől. És itt kifejezetten fontos, hogy a felfekvő felület fémipari jelleggel is sík legyen, és a rajta futó kés felfeküdjön erre a síkra.
És nem csak azért, mert a végeredmény nem lesz jó, hanem mert ha nem fekszik össze, akkor nagyobb energia kell a nem megfelelő végeredményhez, vagy a húspép bedolgozódik a rostély, és a kés közé, nem engedi oda a húst rendesen, ami egyes darálóknál akár törést is okozhat. -
EmberXY
veterán
válasz
koshmar
üzenetére
De mi az a precíz vágás, amit a daráló késnek tudnia kell? Mert én annyit látok egy ilyen darálóban, hogy eleve van egy csiga, ami hajtja a cuccot a kés felé, és tapasztalat szerint akkor is átnyomja a késen és a kés utáni lyukakon, ha a kés nem teljesen éles. A forgómozgást pedig újabban már inkább egy elektromos motorral szokták táplálni, a kézi darálás ilyen nagy mennyiségű húsnál már nem ideális, mi is elektromos darálót használunk.
-
KROK640
nagyúr
pfandrückname 2025.12.20, 15:30 : Grand Finale
Ismét a Lauterachi Hoferbe mentem vissza váltani. 16 db pfanddal.
Előttem egy banya két banyatanknyi cuccal, de épp a második végét tolta bele, és egy piros fejű fehér szakállas hajléktalannak tűnő figura, egy bevásárlókocsinyi sörös dobozzal. Attól volt némi kocsma szag. De amúgy se kocsma szag se ragadós padló...
Mikor a banya végzett, akkor a hajléktalan előre engedett, mosolyogva.
Elkezdtem bedobálni, talppal előre, volt fém doboz, műanyag üveg vegyesen, és mindet elsőre bevette. 4 eur bónnal távoztam amit a múltkorival együtt felhasználva csokira és chipsre konvertáltam.Hazáérve vettem észre hogy valahogy további két üveg a táska alján maradt.
Kitettem őket a lépcsőházban. -
RandomName
senior tag
válasz
RandomName
üzenetére
Vagy valamire kifeszített finom csiszolóvászon is jó lehet.
Az a kifejezetten fontos, hogy a síkot lehessen tartani. -
EmberXY
veterán
válasz
RandomName
üzenetére
Nem tudom, nem éleztem még ilyen kést, de én simán befognám egy satuba aztán rámennék flex-szel, még ha először meg utoljára is...
-
EmberXY
veterán
válasz
RandomName
üzenetére
53 ejró? Emberért nem fizetnék ennyit, nem hogy szoftverért...
-
RandomName
senior tag
válasz
EmberXY
üzenetére
Nálunk a legdrágább az adó miatt.... https://www.ghisler.com/order.htm
Mondjuk annyira nem érdekel, mert kifizetik/megtérül. Van két olyan plugin egy ismerős cégénél, (ahová ezután be kell néha segítenem,) ami nem megy csak a megvett TC-n. Igen, ezeket még nekik írta valami script kiddie 15 éve, és így tört el az évek alatt a kompatibilitása.....
-
EmberXY
veterán
válasz
RandomName
üzenetére
Meguntad nyomkodni az 1-2-3-at? Szerintem rajtad és a fejlesztőjén kívül még más nem vett hozzá licenszet. De legalább drága volt?
-
RandomName
senior tag
Megvolt az éves záróbuli tegnap. Olyan geci gazdagnak érzem magam, hogy vettem Total Commander licencet.....
-
KROK640
nagyúr
pfandrückname 2025.12.19, 17:15 :
Ismét a Lauterachi Hoferbe mentem vissza váltani. 11 db pfanddal.
Előttem senki, pedig csúcs idő volt, se kocsma szag se ragadós padló...
Elkezdtem bedobálni, volt fém doboz, műanyag üveg vegyesen, és mindet elsőre bevette. 2,75 eur bónnal távoztam amit a vásárláskor elfelejtettem felhasználni
-
koshmar
veterán
válasz
KROK640
üzenetére
És nem is Ausztrális, mert nem fejjel lefele vagyok

Mikor még nem fényképeztem, már akkor láttam, hogy a feliratok fordítva jelennek meg.. tudod ezért vannak a tűzoltók orrán is fordítva a nagy feliratok, hogy tükörből olvashatóan lásd.. de ez egy kamera!!! Nem értem!!

-
KROK640
nagyúr
pfandrückname 2025.12.15, 17:12 :
Ismét a Lauterachi Hoferbe mentem vissza váltani. 10 db pfanddal.
Előttem senki, pedig csúcs idő volt, se kocsma szag se ragadós padló...
Elkezdtem bedobálni és mindet elsőre bevette. 2,5 eur bónnal távoztam amit a vásárláskor elfelejtettem felhasználni. (ebből négy melóban talált pfand volt)
Új hozzászólás Aktív témák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Amazon Fire TV stick/box
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Ubiquiti hálózati eszközök
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Kellemes karácsonyi ünnepeket!
- Az 5 legnagyobb bénázás a mobilpiacon idén
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- RYZEN 7 5800X + hűtött VRM-es A520 alaplap + 32GB hűtőbordás DDR4 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)!
- Noblechairs Epic - Valódi bőr
- iPhone 15 PLUS 128GB kék sérült kijelző, KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 90%! Fulldoboz!
- GAMER PC - i7-7700, 16GB DDR4, GTX 1650
- MSI Gaming X RX 480 8GB GDDR5 256bit videokártya
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Magyar Logitech G915 Billentyűzet lehet +33.000.- Ft ból
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W with combo cable (3TR87AA)
- iPad 9 Wi-Fi + Cellular + AJÁNDÉK iPad Pro Leather tok
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Kitettem őket a lépcsőházban.