- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Apple MacBook
- Eddigi legerősebb csatamágusát dobta piacra az Intel
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- A DirectX 11 natív támogatását bizonygatja az Imagination
- Apple asztali gépek
- Bluetooth hangszórók
-
PROHARDVER!
▼▼▼ Sportórák, okosórák, okoskarkötők topik összefoglaló ▼▼▼
A további hasznos tudnivalókért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!
Utolsó frissítés: 2026. február
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk a számodra legmegfelelőbb smartwatch kiválasztásában, a hozzászólásod mindenképpen tartalmazza az alábbi kérdésekre a választ:
■ Mekkora legyen a számlap? Kerek vagy szögletes?
■ Mennyi pénzt szánsz rá? (Lehetőleg konkrét összeget írj!)
■ Mire szeretnéd majd leginkább használni?
■ Milyen telefonnal használnád?
■ NFC fizetésre is használnád?
--
Vérnyomásmérés, EKG
Huawei Watch D2: vérnyomásmérés óraszíjba épített felfújható mandzsettával
Apple Watchok, Samsung Galaxy Watchok, Garmin Venu/Fenix/Epix, Fitbit Charge 6, : szenzoros mérés (PPG, fotopletizmográfia), ezek megbízhatóságáról, pontosságáról azonban megoszlanak a vélemények.
--
NFC fizetés
Az NFC okosórás fizetéshez NFC-képes okosórára van szükség, amely támogatja a mobilfizetési szolgáltatókat, jelenleg ezek elérhetőek Magyarországon:
Apple Wallet/Pay
CIB, Curve, Erste, Gránit, K&H, MagNet, MBH, OTP, Raiffeisen, Revolut, UniCredit, Wise
Garmin Pay
Curve, Erste, Gránit, K&H, OTP, Revolut, Wise
Google Wallet/Pay (Fitbit)
CIB, Curve, Erste, Gránit, K&H, MagNet, MBH, OTP, Raiffeisen, Revolut, UniCredit, Wise
Xiaomi Pay
Curve, Erste, Gránit, K&H, OTP
Zepp Pay (Amazfit) (csak Amazfit Balance 2 és Active 2)
Curve, K&H
Nem működik Magyarországon:
Huawei Pay
Samsung Wallet (korábban Samsung Pay), de Samsung órákon Wear OS fut, így a Google fizetés működik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Kroni1
üzenetére
Instinct 2S néha még van, Instinct E 40mm. Képeken nagynak tűnnek, de nem azok, pillekönnyűek és a kijelző ül mélyebben, nem nagyok. [link]
Nem tapizós, inkább sportos órák (azaz kütyüzni nem, de sportra, mozgásra és motiválásra nagyon jók).
Kislányom (7) szereti visszanézni az edzéseket, imádja a kitűzőket amiket a garmintól kap - én meg látom, mikor tolta esetleg túl, és kellene pihennie/óvatosabban mennie. [kép]
Livetrack hasznos lehet ha kültéren sportol. Futásra speciel remek a garmin, tanulhat belőle, edzésnél is hasznos.
Nálunk nincs bringás computer, mert arra is ezt használja. És finoman szólva se kell félteni, hogy nem tud esetleg vigyázni az órára
Szerk: Az E 40 most akciós: [link]

-
Kroni1
veterán
Sziasztok!
Kisfiam 9 éves lesz, és szeretnék neki venni valamit szülinapjára, de azt mondja mindene megvan (tudom ritka), maximum egy okosórát szeretne. Nem vagyok rajongója az okosórának, de vennék neki egyet, mert nagyon jól teljesít a sportban és az iskolában is.
Milyet tudnátok ajánlani a max. 50-100e Ft (olcsóbb is lehet) körüli ársávban, amit sportolásnál (futás) is tudhat esetleg hasznos funkciókat? QI töltés talán jól jönne ha van.
Nem mobilozik, de van egy Galaxy S8-as mobilja, gondolom az nem gond, hogy nincs mindig nála a telefon
-
Dorian
félisten
Teljesen értelmezhetetlen itt szemüveget emlegetni, hiszen a korral romlott közel-látás esetén olvasószemüveget csináltat az ember, amit viszont direkt csak akkor vesz fel ha olvas közelről valamit, mert erre alkalmas. Óra leolvasásához mindig előkapni és felveszegetni teljesen életszerűtlen.
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
energomatt
üzenetére
Ha nem tudja elolvasni, nem faliórát kell a karján hordani, hanem szemüveget csináltatni.
-
jézusom
addikt
Sziasztok!
Oneplus watch 3 + Honor magic6pro.
Meg lehet oldani, hogy az óra is ébresszen reggel?
Előző órám ugyan úgy rezgett reggel, mint a tel.
Köszi!
-
szoke12
őstag
Sziasztok!
Elsősorban alváskiértékelésre (légzés, pulzus, oxigén, fázisok) keresnék megoldást. Hallottam az okoskarkötők ilyen funkciójáról, de nem tudom, mennyire megbízhatóak. Nem akarok kórházi szintű eredményeket kapni, csak legalább releváns információkat. Van ebben valakinek tapasztalata? Esetleg tudtok ajánlani olyan karkötőt, ami megfelelhet erre a célra?
-
gbela
senior tag
válasz
energomatt
üzenetére
Vékony csuklóra mondjuk lehet nagy lesz. Épp hasonló keresésen mentem át én is, Amazfit active 2 lett, nézz rá esetleg, akksija is 2x tovább bírja.
-
sbe561
tag
Sziasztok!
Sok éve egy Amazfit Bip-et használok (már a másodikat), de sajnos egyre jobban romlik a szemem, és egyre nehezebben tudom elolvasni az értesítéseket. Így a cseréjén gondolkodom.
Alak mindegy, de sajnos elég vékony a csuklóm, így túl nagyot nem szeretnék.
Hívás és értesítés jelzés elég.
Súlyzós edzés csinálok és alkalmakként futok és biciklizek.
Max 30E a keret rá.
Oneplus 2R -t néztem most akciósan, bár az azért nem kicsi... -
Fall-N
veterán
Én sajnálnám bevinni, arra vennék inkább egy olcsó digitális kvarcórát, ebben jó akár egy olcsó Skmei, Casio vagy Q&Q. Ha az tönkremegy, akkor nem nagy kár éri az embert.
Abban egyetértek, hogy elméletileg mindent bírjon ki, gyakorlatilag meg ha tönkremegy, akkor hárít a gyártó.
-
ncc1701
veterán
válasz
mézespálinka
üzenetére
Köszi, jó tudni.
-
válasz
Azteeek
üzenetére
A pontos és a 30-40k már nehezen fér meg együtt.
A napi aktivitás figyelés alatt mire gondolsz?
Lépések, vagy... egészségügyi adatok, regenerálódás? Tevákenység alatt pontos/jól használható adatok az más.Ebben a sávban (és még egy darabig) jellemző hogy gratulál mosogatás közben a napi lépésszámhoz, és hogy randomgenerátor dönti el az alvást/regenerálódást.
-
Azteeek
tag
Sziasztok
Női okosórában tudnátok ajánlani olyat aminek pontos a napi aktivitás figyelése? 30-40k a keret, akár használt is lehet. Xiaomi 15t pro mellé lenne -
Ochocinco46
aktív tag
Sziasztok.
Garmin Venu 3-mat frissítettem a legújabb sw-re de ébresztő beállításnál így se látom az okos ébresztő funkciót csak a hagyományost. Meg fogja ez is kapni? A gen5 szenzor miatt azért szívesen használnám.
Amit eddig próbáltam külsős appot mind gyenge, van abból ajánlott, akár fizetős is?Köszi
-
válasz
veebrave
üzenetére
Amennyire láttam, nem számottevő.
Abszolút skálán tuti nem az. Optikai skálán pontosabb valamivel, de főként az ekg meg a bőrhőmérséklet az előnye. De ez egyes sportoknál mindegy, mert nem tud elég pontos lenni. De ha nem intervallozunk, kardiózunk, a gen4 is tök jó - 4 gen4-es órám volt, különöbzően működött különböző órákban, most az Instinct 3ban (ami ezekből a legfrisebb) szerintem a legjobb.
FragMaster:
2S Solar előnye az nfc, hátránya hogy picit lassabb és kicsit kevésbé jól látható a kijelzője. (Meg újabb widgeteket, appokat tud, mert a hetes rendszer fut már rajta.) 30-40k pluszt nem ér (ha nem kell nfc), akkor mindenképp jobb alternatíva a 3 solar. Legjobb kijelző, nfc, haszontalannak tűnő de k..a jó lámpa, legrészletesebb adatok és funkciók.
Az E40-ből szerintem most néba színek vannak, inkbb a szén színűt dobnám fel valami színesebb nylon szíjjal. Ami meg vagány színű, ahhoz csak gyári szíj dukál, mint pl lányom pipacs színű 2S-e esetén is.Ha belefér és karján okés, I3. Ha kicsi kell, nem kell garmin pay, akkor szerintem az E 40.

-
FragMaster
addikt
Sziasztok, a páromnak keresek edzéshez órát, főleg úszásra, kerékpárra és futásra. Garmin Instinct E 40mm-t nézegettük, mert elég jó áron van és 10 ATM a vízállóságra. Eljátszottam az Instinct 2S Solarral is gondolatban, mert még kapható bár csak a legunalmasabb fekete színben, bár onnan egy köpés már csak az Instinct 3 Solar, de az 45mm-től kezdődik és az eredeti elképzelésnek majdnem a duplája.
Vállalható az E, vagy van-e jobb alternatíva az árkategóriájában? Megérheti a 2S helyette vagy nem ér plusz 30-40k-t? -
-igu-
veterán
Szamlapokkal kapcsolatban van egy dolog, ami regota zavar:
Mi ertelme van a 24 oras mod kijelzesenek? Marmint miert kell kiirni az orara, hogy 12 vagy 24 oras modban mutatja az idot? Aki hasznalja, az ugyis tudja, melyik modot valasztotta (abba szocializalodott bele).
Nem hiszem, hogy jelentos szamban lennenek olyan felhasznalok, akik felvaltva hasznaljak a 12/24 oras kijelzesi modokat, es az oran kulon emlekeztetni kellene oket, melyik az aktualis epp. -
tibike8
őstag
Mondjuk nekem is időzítésre kell a szaunában. Szemüvegben nem szeretek bent lenni, a homokórát meg nem tudja mindenki magának elindítani. Szemüveg nélkül meg mondjuk az órát sem tudom leolvasni, de 10 percre állítva jelez és megyek. És vérnyomással is vannak gondok és érdekel közben a változás. Eddig nem volt gond szaunában azzal a 2 órával amit használtam.
-
xhege
veterán
válasz
veebrave
üzenetére
Én próbáltam mindkét szenzorral szerelt Garmint párhuzamosan. A Gen5 szerintem kicsivel gyorsabban leköveti a hirtelen pulzusváltozásokat, mondjuk egy intervallum edzésnél. Igazából az edzés végén a max pulzus és az átlagpulzus mindkettőnél ugyanaz volt. Illetve ha jól tudom, de ebben nem vagyok biztos bőrhőmérsékletet és EKG-t csak Gen5 szenzorral szerelt óra tud. Javítsatok ki, ha az előző mondat hülyeség.
-
gorje
senior tag
Sziasztok!
Hölgy munkatársamnak keresnék okosórát.
Mi a véleményetek a Huawei band 10-ről?
15-20e Ft-ig milyen ajánlott készülékek vannak?
Kerek és "szögletes" forma is érdekelne.
(A telefon, Samsung) -
-
jézusom
addikt
Sziasztok!
Magyar shopokban a xiaomi band10 ceramic verzióban van nfc? Állítólag a kerámiában van
-
válasz
veebrave
üzenetére
100m/10atm órákat nézz minumum.
Én az Instincteket szaunában is hordtam(meg utána a jeges vízben), de ennek gondolom nincs hírértéke.
Amúgy egy Instinct E fém szíjjal kb elegáns.
Kisebb méret ezekből is van, de Forerunnerek még kisebbek (magasabban van az üveg amolednél/transzflektívnél, szerintem egál).
[link] Kardióhoz pánt fog kelleni, optikai alapon nem pontos ilyenkor a mérés. Vagy ignorálod ezt a tényt
-
xhege
veterán
válasz
Dorian
üzenetére
Súlyzós edzés esetén valóban nem sok a hozzáadott érték, de azért ott sem 0.

Ahogy mondtam szaunában én nem használom, illetve én minden este leveszem kb 2 órára. Kicsit pihentetem alatta a bőröm, illetve nyilván zuhanyzáshoz sem kell, hogy rajtam legyen. Mivel most már Apple Watchot használok, így ebben az időben fel van dobva töltőre. (A Garmin esetén erre a töltési rutinra nem volt szükség) -
-igu-
veterán
válasz
ncc1701
üzenetére
Logikus, amit irsz, ellenben:
az utobbi 3 evben decembertol marciusig hetente 1-2 alkalommal jarok szaunazni. Alkalmankent 15-20 percnyi 85 °C-os szauna, 2-3 perces csobbanassal valtva a jeges toban, mindezt 3 korben, ugy, hogy a kinti homerseklet nagyon ritkan van 0 °C folott (szamomra a -10 °C koruli az idealis, de ez egyeni preferencia csak).
A Coros Vertix 2 akksija koszoni, teljesen jol van.

-
Dorian
félisten
Súlyzós edzéshez nem tud semmit hozzátenni, ott teljesen felesleges. Én mondjuk nem veszem le, de tisztán látszik, hogy a bevett pihenőidőim végére esik le a pulzus is amire kell, aki kezdő, nála jól jöhet ha látja az értékeket.
Szaunánál azt el tudom képzelni, hjogy akinek van valami vérnyomás problémája, őnála jól jön, de egészséges embereknél ez teljesen felesleges. Amúgy kulturáltabb helyeken fürdőruhában sem illik bemenni mert az is műanyag.
De hogy fürdés közben miért nem veszitek le az értelmezhetetlen. Alatta nem mosakodtok?
-
xhege
veterán
válasz
Fall-N
üzenetére
Sokaknak az okosóra pont az edzés monitoringozásához kell, ez a legfőbb felhasználási terület. Nálam például olyankor minden értesítés le van tiltva, nem zavar, mint "kütyü" edzés közben. Szauna közben is érdekes és hasznos lehet sokaknak, hogy például mennyi nyomja meg a pulzust a szauna, mennyire terheli meg a szívet. Azzal azonban egyetértek, hogy a szauna környezet nem biztos, hogy jót tesz az órának. Én ott pl nem szoktam viselni.
-
vilmose33
őstag
Huawei,xiaomi-nál néz körbe ,ezt már mindegyik tudja. Max 2 éves modelleket néz ha újban gondolkodsz. Ha használt akkor ne legyen wear operációs rendszerü.
Írd meg vásárlás előtt melyik tetszik.
Persze az Apple watch a legjobb ,Iphone-hoz,de ennyiért nem nagyon lesz ,naponta-2 naponta kell tölteni stb.. -
Fall-N
veterán
válasz
ncc1701
üzenetére
Én is emiatt aggódnék. A szaunában egy órának egyszerűen túl meleg van, ha kijön az ember, akkor meg kábé szobahőmérséklet. Nagy a hőmérséklet különbség, amit nem szeret a Li-Ion amúgy sem, főleg a hőterhelést. Maga az óra tokozása és szigetelése bírhatja, de az elektronikus részeknek nem tesz jót. Maga a SoC sem szereti, így már csak emiatt sem vinném be. Másrészt zavarna izzadás közben, meg nem igaz, hogy addig nem lehet mellőzni az elektronikus eszközöket. Én például edzés közben is leveszem az órát, egyáltalán nem hiányzik, hogy a súlyzók és gépek között nekiütődjön valaminek. Ugyanúgy zuhanyzás közben sem értem minek kéne rajtam lennie.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Futás, futópályák
- BestBuy topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gitáros topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- Apple watch SE 2 44mm cellular akku 100%
- Apple watch SE 3 2025 40mm Starlight ÚJ 1 év Apple jótállás
- Apple watch Series 9 45mm stainless steel bontatlan milánói szíjjal!
- új aktiválatlan Apple Watch Series 11 GPS 42mm rozéarany alumíniumtok Apple 1 év garancia
- szinte új Apple Watch Ultra 2 GPS + Cellular 49 mm fekete titántok titán milánói szíj 3 év garancia
- Xbox Series S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X1 Active Noise Cancellation fejhallgató
- GAMER PC! Ryzen 7 7800X3D / RTX 5080 / B650 Strix / 32GB 6000MHz / 1000w Gold! BeszámítOK
- Honor 200 Pro / 12/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest