- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- Egyelőre túlmelegszenek a Huawei új AI gyorsítói
- Intel találgatós topik
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- Apple MacBook
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
Gabesz87 #87848 üzenetére
Teljesen jók a használtak, én vettem 10 évest is simán, mert olyan árban volt, hogy ha egy évet bír, akkor is megéri. Lassan 8 év után még mindig a nyakamon van és imádom. Ezek kb örökéletűek.
Zárt-reflex-nél sokkal egyszerűbben meg lehet fogalmazni a dolgot, subnál a méret a lényeg. Minél böszmébb dög, annál nagyobb eséllyel üt és nem csak brummog, mert ez szinte egyedül csak attól függ, hogy mennyi levegőt mozgatsz meg. Egy ugyanolyan refis eleve kétszer annyit mozgat, mint egy zárt, ez nagyon jól látszik a számokon. Nemrég kalibráltam mozit 8x15" refissel, és -50 dB-n megvolt a chest slam, konkrétan a beszélgetés melletti háttérzenén.
-
Gabesz87
veterán
válasz
VoidXs #87847 üzenetére
Az azért ugye egyértelmű, hogy ezek legtöbbje használt darab!? Csak a félreértések elkerülése végett. Van a táblázatban olyan is, amit használtan nem találtam, ilyenkor az új árát írtam be, de a legtöbbet használt piacon találtam.
Igen, azzal mondjuk én is szembesültem, hogy a legtöbb darab itthon egyáltalán nincs, nem kapható (használtan sem).
Ez a zárt-reflex téma meg...nos, sok tapasztalatom nincs, mert nekem eddig csak ez a 2db jelenlegi TAGA TSW-120-am volt, de tekintve, hogy a zárt talán kisebb (ha jól tudom) és könnyebb elhelyezni, gondoltam kipróbálnám. Meg sokan dícsérik is. Nem zárkózom el a reflexestől sem igazából, csak akkor az mondjuk előnyös lenne, ha nem hátsó reflexes lenne (mondjuk az SPL ebből a szempontból talán pont jó is).
Csinálok majd egy ugyanilyen kutatást reflexesekre is, mert most zártakra szűrtem. -
VoidXs
Topikgazda
válasz
Gabesz87 #87846 üzenetére
Értem. Ezek az árak nagyon felborítják az agyam, olyanok vannak itt, amik a magyar piacon egyáltalán nem, pl. a KRK nálunk lassan az egyetlen, aki érdemi olcsó subot árul, a táblázatban meg katasztrofális helyen áll, hiszen a minősége bár olcsón jó, nem indokolja, hogy egy SPL-nél jóval drágább legyen.
Pont ezt az SPL árat ismerve igazából a táblázat teljes második fele nem ajánlottra minősül, hiszen tudsz értük venni 2 darab SPL-t. Ha nagyon fontos, hogy zárt legyen (bár nem értem, hogy miért, csak a marketingújságokat spamelik velük), akkor egyértelműen az Arendal.
Ilyen árakon ami abszolút nem ajánlott: KRK S12.4, Klipsch RP-1000SW, ELAC SUB 2050 (az mondjuk semmilyen más áron se), SVS SB-2000 Pro. Ha nem opció, hogy kettő legyen az olcsó SPL-ből, én talán az XTZ-re tenném a voksom.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
Gabesz87 #87844 üzenetére
Arendalból két 1S van a táblázatban, ha az egyik 1V akart lenni, az már nagyon jó ajánlás. Durvák ezek a külföldi árak, hogy a Klipsch SPL kompetiív, az RP meg a legkevésbé sem.
Wireless kitet én abszolút nem ajánlom, sokat késnek, és mivel a hátsó sub közel is van, simán lehet, hogy hallható hangerőre erősíti a zajt.
-
Gabesz87
veterán
Néhány napja beszereztem az UMIK-1-et az Arcam mellé, úgyhogy már próbálkoztam a REW méréssel, de túlzottan nem mélyedtem bele (miniDSP hiányában). Próbálok vadászni használtan egy miniDSP 2x4HD-t, de az instennek sem találok. HIhetetlen, hogy ezt ennyire nem adnak el
Osztrákoknál lenne 200EUR-ért, de abszolút nem rugalmas az eladó, csak a willhaben saját PayLivery szolgáltatásával akarja eladni. Na mindegy, lehet, hogy venni fogok egyet újonnan, aztán majd ha meglesz, utána mélyedek el az EQ-ban, REW-ben, Dirac-ban.
Viszont lenne egy másik kérdésem. SUB kapcsán. Olvasgatom néha a topikot, és többnyire azt látom, hogy XTZ, SVS, Klipsch, KRK sub-okat ajánlotok. Nem mintha ezekkel bármi bajom volna, félre értés ne essék! Csak kíváncsiságból keresgéltem kicsit, valahol rábukkantam egy subwoofer comparison (by @sweetchaos) táblázatra, talán az Audioholics oldalán(?), és abból pár szűrő beállítása után elkezdtem keresgélni a találatokat (leginkább zártakat, de akad 1-2 reflexes is), és ezek azok, amiket találtam is eladóakat (azóta mondjuk lehet, hogy nem mind van meg):
Igen, a többség külföldről van, lehet, hogy a hazaszállítás is macerás, de egyelőre csak nézelődtem, tájékozódtam. Van olyan a fentiek közül, ami említésre méltó, azt mondjátok rá, hogy ez jó kis sub? BK-ról jókat olvastam, és a P12-ből 2-t is kínál az eladó 700EUR-ért! De pl. az itt is sokat emlegetett Arendal is van jó árban!
Elhelyezés szempontjából lehet, hogy nálunk előnyösebb lenne egyet a kanapé mögé tenni, csak mivel ez ~7m-re van az erősítőtől, így kábelt nem szívesen húznék idáig, így jó lenne olyan, amihez van wireless kit. Jelenleg elől van mindkét sub, a szekrény és a frontok közt (mármint persze egyik a bal, másik a jobb oldalon). -
VoidXs
Topikgazda
válasz
Spectre01 #87842 üzenetére
0C -> soundbar -> tv, és nincs késés. A jó HDMI kábel trükkje, hogy az igazi tömeggyártókat nézd a drágák helyett (náluk nincs érdemi QC, csak hype), pl. DeLock, Alza, stb. Mondjuk a Hamától már a második selejtem vettem, szóval kezdem azt hinni, hogy nem csak a csillagászati szerencsétlenséget cumiztam be.
A legjobb kép és hang pedig egyáltalán nem függ a HDMI kábeltől, az szoftveresen dől el.
-
Spectre01
csendes tag
Sziasztok!
Egy PC, NeoQLED QNX1D TV és egy Q600C soundbart szeretnék összekombinálni úgy hogy néha TV-ről néha PC-ről néznék filmet/youtube-ot/játszanék.
Mi a legjobb módja az összeköttetésnek hogy a lehető legjobb kép és hangot nyerjem ki?
Earc képes a tv és a sb is azonban csak 1-1 port van belőlük.
Alapvető gondolatom a PC->TV->soundbar irány lenne hdmi-vel.
Előfordulhat hogy így a hang késni fog, elcsúszik a képtől szinkronban? Rtings szerint egyébként is 100ms+ az audio latency, nem tudom mennyit ront ha PC irányból nem is közvetlen a hang.
Van jobb megoldás?
Esetleg PC menjen TV-be és SB-is külön külön, ezesetben melyik legyen earc portban?
Legvégére: Tudtok ajánlani olyan hdmi 2.1 kábelt ami tuti tudja is a 2.1 szbaványt?
Már vagy 5-t néztem neten ahol értékeléseknél minding kiderül hogy 120Hz-en nem is bírja, villog vagy képet veszít.
Köszi!
-
válasz
lezso6 #87832 üzenetére
Nos, végül a (sima) Voicemeeter + Matrix kombó tűnik a legjobb megoldásnak. Elég lenne a Matrix is, de a "VBMatrix In" virtuális eszközök csak ilyen generic 8 channel inputot tudnak csak, nem lehet a Windows-t konfigurálni, hogy 3.1, 4.0, 5.1 vagy bármi legyen. Viszont a "Voicemeeter Input" device tud ilyet, így a windows arra van rákötve (EQ APO is), és a Voicemeeter kimenete a VBMatrix In-re, s így minden oké.
Késleltetés persze így nem optimális, de filmnél szerencsére nem számít.
-
Rp526
aktív tag
válasz
lezso6 #87830 üzenetére
Erre nincs vmi mikrofonos mérés akár REW-ben? Leadsz egy jelet DAC "A"-ból majd DAC "B"-ből és megmondja, h egyik hang ennyi ms másik hang ennyi ms és összefésülöd?
Bananát én is használok am egy buli szetthez.
Két DAC, az egyik megy a TOPhoz másik SUBhoz. Hangkimenet win-ben rátolva mindkettőre, de az EQ APO-ban külön kezelve. Így csinálok rá aktív váltást.
SUB-ra küldöm kb 150 HZig.. onnan TOPokra + apró EQ, SUB-ra high-low pass, stb.
-
daytonka1
tag
Sziasztok. Összedugom az lg oled tvmet Pioneer házimozi erősítőmmel hdmi arc. Tv kimenet arc erősítő arc . Kb 10 másodpercig van hang utána megszólal a tv hangszórója majd kezdi előröl. Már a második hdmi 2.1 cserélem de nem segít. Mit csinálok rosszul?
-
makkmarce
őstag
volt egy kis időm, csináltam pár mérést kalibrált mikrofonnal, hát erre mondják, hogy innen szép győzni
(a végén a pattanás csak annyi, hogy hozzáértem a mic-hez)
-
válasz
Joe123 #87760 üzenetére
Jelentem, működik a Voicemeter Banana és az EQ APO. Azaz 2 sztereó DAC-kal tudtam csinálni 4.0-t.
A késleltetést füllel kezdtem belőni úgy, hogy a front csatornákat lemásoltam hátra, s betettem zenét. S hát elég mókás, mert a hátsó DAC késik kb 38 ms-ot. Így amikor elkezdtem kompenzálni, akkor szépen elkezdett elölről hátrvándorolni a hang bele a FEJEMBE.
Aztán ha túlkompenzálom, akkor meg olyan, mintha hátulról szólna. Kicsit elszédültem, nem volt még ilyen élményben részem.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
I'am Dony #87826 üzenetére
+15 dB erősítés adott ponton telefonban, és máris más a jelentése a példádnak. Lyukak számolására volt felajánlva, és mivel a -80 dB-s lyuk bármilyen (ésszerű határokon belüli) mikrofon torzítással is lyuk marad, a legjobb helyet meg lehet találni így is. Csúcsokat a kalibráló le tud szedni, lyukat befoltozni meg csak SOTA kalibráló tud, ami nem igazán jár AVR-hez, esetleg MultEQ-X-be bele lehet hákolni Cavern Pro filtereket, de mennyivel egyszerűbb a jó elhelyezés, ingyen, mobillal.
#87828 Gino20: 2018-2022 közt mindkettő Harman alatt volt, akkor dolgoztam nekik.
-
eL Geri
őstag
válasz
I'am Dony #87826 üzenetére
Össze ne vesszetek emiatt
De meghallgatni / olvasgatni szívesen meghallgatok minden véleményt.Valójában csinálnom kellene, és nem írogatni róla, pakolászni a mélyládát a szobába. De mivel csak egy nappaliról van szó, és nem egy mozi szobáról, így gyakorlatilag nem fogom pakolgatni
-
I'am Dony
őstag
válasz
VoidXs #87825 üzenetére
Ez csupán nézőpont kérdése. + 15 dB csúcs, a - 5 dB hez képest. Továbbra is hülyeség ez a telefonos szenvedés, úgy beviszed Őt az erdőbe, hogy ki sem talál egyedül. Elerhető nem túl drágán használható mikrofon, nem muszáj erre Umik, azzal cm-ként is mérheti és almát-almával vet össze, egy időben látva a teljes tartományt.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
I'am Dony #87824 üzenetére
Relatív infót kapsz, amit ha tudsz helyén kezelni, akkor szintén értékes. Csúcsot egyáltalán nem tudsz megállapítani, a telefonnak is vannak sajátjai, egyedül a lyukakról és az eltérésekről kapsz infót.
eL Geri: Mivel az abszolút értékek nem pontosak telefonnal, ezért nem lehet azt mondani, hogy a leglaposabb pozíciót válaszd. Ami viszont garantáltan helyes, hogy ahol több lyuk van, az rosszabb, ezeknek a száma alapján tudsz választani. Oda tedd a subot és az ülést, ahol a legkevesebb beszakadást tapasztalod, a többi meg a bemérő dolga.
-
eL Geri
őstag
válasz
VoidXs #87779 üzenetére
Ma kicsit játszottam a Decibel X mobil app-on való decibel mérő nézegetésével.
Nem a mélynyomót mozgattam, hanem csak a telefont a szobában, mind a három tengelyen.Nem volt reveláció, de azért jó volt látni a dolgokat.
A Denon 1800-on 50-es erősségre volt csavarva a hangerő, a szoba korrekción -6 db van állítva a sub-ra.Van egy sarok, ahol a legjobban érezni a mélyet, ezt igazolta is a mérés. Ott kb. 70 db-t is elértem.
Ahol ülök, ott viszont 43-53 db között volt.Ami elvette a kedvem az okoskodástól, hogy megtapasztaltam, amit eddig is fejben tudtam: az adott frekvenciától is függ, hogy melyik pocizóiban épp erősebb a jel.
Ha pl. a széket egy méterrel előrébb toltam volna, akkor az 60 Hz-en nyertem volna 5-10 db-t, de ha lejjebb vittem a frekit, már elfelejtettem, talán 50(vagy 40) Hz-re, akkor meg az eredeti helyen volt erősebb.Ja, azt is érdekes volt látni, hogy függőleges irányban se mindegy hol tartom épp a telefont (mikrofont). Ezt is fejben tudtam, de azért durva volt, hogy +/-10 db volt 40-50 cm magasság különbségtől is.
Melyik frekvenciára érdemes belőni a pozíciót?
-
svgyula
addikt
válasz
Smiley #87821 üzenetére
Nálam 2 eszközön egyszerre biztosan nem megy ki a hang. Vagyis a TV HDMI-nél a TV-n tiltani kellene a hangot, ezt nyilván lehet. Viszont a nem aktív kijelző amin az erősítőhöz mennne a csak "hang" ezt a felállást kép nélkül képes-e működtetni az OP és a VGA driver!? Kellene egy klónozást csinálni és képet is küldeni az erősítőnek(ha tudja azt a felbontást és frissítést ami a tv-n jó képet ad és nem cseszi el minden indításkor a felbontást) akkor talán lehet a TV kimeneten tiltani a hangot és a másik kimeneten meg engedélyezni! Na de itt jön a másik kérdés a win felismeri-e az erősítőt? Mert ha nem akkor nem enged csak sztereó jelet kiküldeni
Jó játék ráérőknek
Sajna ez már nem a "felhasználó" kategória
Ennyi erővel meg egy zsacskó kekszel lehet kompromisszum az erősítőn keresztül menő hang-kép kombó. Nálam ez nem opció a felbontás össze-vissza kapcsolgatása miatt, mert van külön monitor és "helyi hang"is. Na! itt a váltás már nem megoldható állandó mókolgatás nélkül ebben a felállásban! -
válasz
Tuco78 #87819 üzenetére
Értem, csak fura, ha így van, én még nem hallottam ilyet. Nekem Samsung tv-m van és jártam már úgy, hogy amikor az earc engedélyezve volt, akkor nem ment át pl dolby digital, vagy olyan is előfordult, hogy a tv-n a hangkimenet nem állt át az erősítőre magától, a tv hangszórója szólt. Manuálisan kellett hangkimenetet válasszak.
-
Tuco78
aktív tag
-
Van egy marantz sr 5004-em ez tényleg nem tudja az autó sorrundot csak sztereo módban? Bármilyen más módba rakom kikapcsolja az autó sorrundot.
Vagy valami el van állítva? -
Tuco78
aktív tag
válasz
rAY.BAN #87814 üzenetére
Van dedikált gpu-m de sajnos csak egy hdmi port van rajta a másik 3 az display azt meg nincs sem a tv-n sem az erősítőn. Arról nem is beszélve, hogy olyan megoldást keresek ami a PS5-höz is jó lenne. ezt találtam hírtelen:
https://www.bestmarkt.hu/digitus-ds-45337-hdmi-earc-convertersplitter-p896001 -
VoidXs
Topikgazda
válasz
Gino20 #87812 üzenetére
A JBL a teljesen külön. Revelnek dolgoztam öntött csapatban, fun fact, B&W-el egyszerre. B&W-nél sajnos ez a történelmi karakter, amit esznek az emberek. Szerencsére az EQ nagyon sokat segít rajtuk, a 801 D4-ből csináltam már egész jó mozit. Nem szupert, de egész jót. Az én Harman brandes listámon a Revel a második, a JBL Pro a masszívan kedvenc, főleg 90 és 2010 között. A C széria azért kicsit megingatta a hitem.
-
Gino20
őstag
válasz
VoidXs #87808 üzenetére
"A JBL szigorúan külön branch"
Felső polcon biztosan, de ugye van a Stage, Studio, HDI, hangprojektor,............
A pontos működését természetesen nem ismerem, de nekem pl a Revel inkább tűnik egy külön branch-nek, azzal amit alapvetően "képvisel", de ha nem az, az sem zavar, amíg pl center esetén jelentős a különbség egy kb azonos összegbe kerülő C208 és HDI-4500 között. Igaz a performa3 sorozat gyártása sajnos megszűnt, így már nem feltétlen valid az összehasonlítás.
A JBL pro vonalon nyilván más szint (ahogy az árképzése is).
"a többinél már azért itt-ott jelennek meg közös csapatok."
Ha így van ez hátha segít pl ezen [link] és a jövőben sikerül jobbat csinálni 10e dodoért, de nyilván ez nem fog megtörténni. A BW marketing 1000x jobb, mint pl a Revel vagy az akár említett "nem pro" JBL.
-
rAY.BAN
tag
válasz
VoidXs #87808 üzenetére
Erre próbáltam énis utalni az utolsó sorommal, csak lehet nem fejtettem ki elég bőven.
#87806: Én is németből vettem az Arcam-ot ugye, de pont a postázás maradt meg mint félelem, főleg a súlya miatt.
Tuco78: PC-n megpróbálhatod direktbe kötni és a hangot átrakni az AVR-ra, a képet Windows-ba meg le lehet tiltani úgy hogy akkor a hang asszem megmarad, de ezt meg kell nézni. Én is próbáltam egy ilyet, nekem ment.
-
Tuco78
aktív tag
Sziasztok!
Egy olyan problémával szembesültem, hogy a TV-m eARC hdmi portja nem kompatibilis az erősítőm a ARC hdmi-jével. Ezért nem megy át a hang a TV-ből az erősítőbe. Erre keresek megoldást. Nem opció az optikai kábel használata a modern hagformátumok miatt és nem tudom az eszközeimet az erősítőbe kötni mert akkor buknám a 4K/120hz képet ami számomra fontos a játékok miatt. PC és PS5 a forrás. Köszönöm a segítséget!
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
I'am Dony #87797 üzenetére
Nem csak a száraz adatok alapján. A gyakorlatban is borzalmas az a REL..
Gino20: Ez abszolút úgy van, ahogy te mondod. A JBL szigorúan külön branch, a többinél már azért itt-ott jelennek meg közös csapatok.
rAY.BAN: Azok a "kanapé huszárok", akikkel beszélgetsz, ha jól számolom, összesen 6 nagy márkának dolgoztak, üzemeltetnek saját házimozis cégeket, kalibrálni járnak, vagy épp abban a témában gyártanak elismert szoftvert, szóval azért annyira nem rossz a helyzet, mint pl Facebookon.
Hifi topik meg aztán pláne durva, hogy tudsz beszélgetni a PCB-k legapróbb elemeiről is hosszasan, mert legalább négyen azonnal szólnak is hozzá, hogy nekik mi a tapasztalatuk. A Prohardver.hu azért elég kocka hely, a jó értelemben.
-
I'am Dony
őstag
válasz
rAY.BAN #87805 üzenetére
Egy picit szélesebb a világ ettől. Bármelyik nagyobb osztrák, német, francia üzlet korrektebb hozzáállást tanusít. Valódi segítséggel ha úgy adódik és gyors garis ügyintézéssel. Semmi ilyesmit nem veszek itthon, pont ezért. Ha gond van a DPD 20 ért kiviszi bárhová EU ban, a beszerzési ár pedig ég és föld. Bármelyik hivatalos üzlethez fordulhatsz vele, nem kell itthon erölködni.
A nagyképűvel ellentétben az itteni tagoknak nincs anyagi érdekeltségük az ajánlásokban, így nem mondunk olyan ökörséget, hogy jobb az a REL. Az 1S is erösebb tőle nem csak az az 1V. 1S em is volt 3 db. A 3 REL után. Az emberünk nem tudom látott-e élőben... -
rAY.BAN
tag
válasz
I'am Dony #87803 üzenetére
Ez nálam sem volt sokkal másképp, de ti hogy Arcam-oztok ha nem rajtuk keresztül? Engem az Arcam Support hozzájuk küldött gyakorlatilag, mert ők a helyi dealerek...
Utólag belegondva, a REL-re visszatérve én csak annyit mondtam, hogy Arendal sub, ez alatt ő lehet az 1S-t értette és nem az 1V-t.
Jah, és hozzátette a kolléga, hogy ne higyjek a fórumos "kanapé huszároknak".
De még nem vittetek el a susnyásba eddig, úgyhogy nincs okom erre a kommentre sokat adni. -
Gino20
őstag
válasz
I'am Dony #87803 üzenetére
Én a személyes találkozóig el sem jutottam
, de tudom, hogy nem is fogok. Biztos sokan tudnák cáfolni segítőkész / jó élményekkel, de ha talán van egy pici fingod is a témáról, amit meg mersz említeni (pl hogy ne akarj már rám sózni 2000 euróért egy HDI-4500-at), akkor rögtön hülye az ember ("a mérés semmit sem jelent"), de igen, a legjobb szó a "visszataszító stílus" (még telefonban is).
-
Gino20
őstag
válasz
I'am Dony #87797 üzenetére
Én amikor Revelek mellé C208-as centert kerestem és hívtam őket, nekem azt mondta a tulaj, hogy a megszűnő performa helyett a JBL HDI van (az a kiváltója) és az ugyan olyan jó....de mondom az egyik Revel a másik JBL. Azt leszámítva, hogy egy cégcsoport semmi közük egymáshoz és a HDI-4500 kimondottan gyenge az áráért (fényévekre van a C208-tól). Nem nagyon tetszett az embernek, aztán megköszöntem a szuper tájékoztatást és el is köszöntünk egymástól
.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
SoulReaver #87799 üzenetére
Szia !
Erre : [Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1] -
SoulReaver
veterán
Sziasztok.
Melyik topik foglalkozik pc-s 5.1 szettekkel?
-
I'am Dony
őstag
válasz
rAY.BAN #87795 üzenetére
Nálam volt mindkettő. Nagyon jó szub az említett REL, de az alsó tartománya nagyságrendekkel gyengébb mint az 1V-nek. Nem is lehet máshogy, már csak a felépítésükből adódóan is. Ne hagyd magad megvezetni és inkább ne menj oda többet, ilyen tanácsok után. A kettő közül magasan az 1V a győztes, a száraz adatok alapján. Aztán, hogy a gyakotlatban ebböl mennyit profitálsz az más kérdés.
-
rAY.BAN
tag
Most én 5.1-re raktam, úgyhogy Windows-on a Sub is még ott van, de Arcam-on meg ki van kapcsolva, sztem kicsivel mintha jobb lenne így. De még tesztelgetem majd.
Egyébként Arcam Magyarországi forgalmazója javasolt egy Sub-ot, amit itt még nem láttam említve: REL HT/1205 MKII - 440k HUF
Van esetleg valakinek tapasztalata ezzel? Ők azt mondták ez jobb mint az Arendal 1961 1V akár. -
VoidXs
Topikgazda
válasz
svgyula #87793 üzenetére
Kíváncsi lennék erre a tesztmetodikára, illetve hogy melyik módban konkrétan mi megy ki, és erre a direct mit lép. Egyik se evidens. Egyébként egy Dolby csomagolással többek közt olyanokat buksz el, mint a gépről hangerőállítás, normális 5.1 downmix, minőségi EQ. Egyik sem épp elhanyagolható. Ezek miatt hacsak nem kell Atmos, semmilyen Dolby csomag vagy bitstream egyáltalán nem ajánlott, okkal vannak default offon.
-
svgyula
addikt
válasz
VoidXs #87792 üzenetére
Hát rossz hír! Egyszer beállítottam a dolby acess alkamazást, mármint a home theater résznél bevitt a gépházba és attól kezdve soha nem nézegetem! A HDMI kimenetnél is ezt választottam, nyilván egyenként le lehet kapcsolni a nem létező hengszóró párokat a mélyet is(!) ezután a PC csinálja a hangokat. Miért kell azt nézegetni? Megy a háttérben csinálja a dolgát ennyi a feladata mint egy driver! Már anno' írtam, hogy ez esetben alig észrevehető az erősítőnél a direkt és a DD+ közötti hangminőség eltérés........ A PCM esetén(direct állásban) pedig háááát mintha egy ősrádiót kapcsolnák be.
-
Ger_man
senior tag
válasz
svgyula #87790 üzenetére
Nekem mostanában azt csinálja a Dolby app hogy teljesen megszűnik a hang és még újraindítás után se jön vissza. Aztán nem is nagyon jöttem rá hogy hogyan de egyszer csak jó lett
DTS-t én kipróbáltam, mert az ASUS lapomhoz ingyen jár, licenszeltként tölti le. Nem rossz egyébként, főleg a tesztelős rész jó benne, ezt a kis pöttyöt tudod mozgatni és ott szól a sample hang:
De ugyanazon játék alatt nekem a DTS túlságosan felerősíti a surround csatornákat. Az argresszív mélyek viszont jobban tetszenekValamikor ezt, valamikor a Dolby-t használom, mindkettő jó (már ha épp nem szarakodik a windows, vagy az app)
-
svgyula
addikt
válasz
rAY.BAN #87786 üzenetére
Szia! Én a Dolby atmost választanám + a play storeből ingyen letölthető dolby acess alkalmazással. Arra kell figyelni, hogy az alkamazásnak csak a fejhallgató része fizetős és a beállításnál a home theater részt kell választani. Valamint a gépház hang beállításnál is be kell állítani az adott kimenethez ezt. Ami gond a windows-nál, hogy néha vagy, össze vissza ha nincs éppen egy rövid ideig hang pl megírsz egy levelet, hajlandó a kapcsolatot elveszíteni. Ilyenkor én a kimenő hangeszközöknél szoktam a PC-be épített erősítő(igen rendes 2x15W valós) és a HDMI kimenet között váltani és megint van hang bár újabban ritkán csinálja de soha nem tudni mit hoz egy újabb letilthatatlan windows frissítés......
A DTS-hez is van alkalmazás de az teljesen fizetős sajna. Viszont éppen most teszteltem a "szar" minősítésű s660H simán ilyen beállításokkal vált a DTS-re TV-n keresztül........
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
rAY.BAN #87786 üzenetére
5.1-et, mert filmnél ugyanaz az eredmény (rákeveri a hátsókat az oldalsókra), de játékoknál jobban működik a keverés. A subot inkább erősítőben szedd ki, mert ott még vissza tudod keverni a frontokra, ha azt mondod, hogy megéri az neked (pro/kontrát mérlegeld), de a Windows teljesen eldobja.
-
rAY.BAN
tag
PC-n melyiket érdemes választani egyébként az Arcamhoz 5.0 esetén?
Az 5.1-et majd a menüben kiszedni a Sub-ot vagy valamelyik Dolby-t esetleg? -
rAY.BAN
tag
*** LG C2 23.20.74 firmware update ***
Nálam rosszabb lett tőle; 2-3x kell újraindítanom az Arcam AVR11-et, hogy legyen bármi, de utána is a következő HDMI váltásnál kuka, megint nincs hang...
Ha valakinek Arcam-ja van és már eddig is küzdött ezzel, akkor inkább ne rakja fel az updatet... -
VoidXs
Topikgazda
Teljesen váratlanul újabb epizód jött a "CGI előtt minden jobb volt" mantra kontrájára.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
eL Geri #87775 üzenetére
Megkeresni azt a pontot, ahol szakad, nagyon könnyű, nem kell emiatt mikrofont venned. Menj a speakers menübe, engedd rá a tesztjelet a subra, telefonra töltsd le a Decibel X-et, és addig forgasd/mozgasd a subot, amíg a lehető legkevesebb beesést látod a grafikonon, miközben a hallgatói szék fölé tartod a telefont.
-
válasz
svgyula #87772 üzenetére
12 éve vettem, 1 éves kiállított darab volt MM-ben. Jól szólnak. Szerintem nincs gond a hangzásukkal. Onkyo TX-NR686-ra is segítenél egy beárazásban? Azt teljesen újan vettem 2019 elején. Azzal annyi a gond, hogy game hdmi bemenet néha eldobja a jelet, a többi hibátlan.
-
I'am Dony
őstag
válasz
eL Geri #87773 üzenetére
Az elforgatás is változtatja a frekimenetet, de akár meg is emelheted 30-40 cm-el, viszont valószínüleg pont egy null pontban ültök jelenleg, amin leginkább a szub áthelyezés segít. Ettöl függetlenül bármit megtehetsz, amitől jobb lesz. Akár sarokba, fal felé fordítva is. Meg kellene mérni, 10 p alatt kiderül.
-
eL Geri
őstag
Rossz pozícióban van a mélynyomom. Most hogy az új nagyobb TV miatt hátrébb ültünk, még rosszabb. Eddig elment, de most kb. semmit se ér. Hiába futtatom le a Denon 1800-as bemérőjét.
A pozíciójában látom a hibát, de markáns áthelyezést nem tudok eszközölni. Az segíthet bármit, ha csak elforgatom és így jobban “rám nézne” a láda?(Egy SB-2000 -ről van szó, de nem akarom oda kifuttatni a gondolkodást, hogy az eleve egy gyenge vacak
)
-
svgyula
addikt
válasz
johnny82 #87765 üzenetére
Szia! Nézz körül a hardveraprón. Van egy szett eladó de az Wharfedale Diamond 9 5.0 házimozi szett. Az 2006-os és biztosan halottak a magasak a mélyek meg lötyögnem mint katiban a ... nekem az tüzifa áron lenne megfelelő. De nem ismerem a kettő közti különbségeket. Nem írtad a korát sem. Az pedig a kortól/használattól függ mennyire vannak épen és nem lötyögősen elfáradva a hangszórók. Az semmit nem mond ha szép kívülről! Bár ha szerencséd van a botfülüeknél és akik a kossuth rádiót hallgatják középhullámon még csudajó is lehet.
-
rAY.BAN
tag
Wifiről használom, de valamiért néha jól megy rajta 65 Mb/s film, néha szaggat, pedig a TV elég statikus helyileg...
C2-re most jött ki egy új update, hátha ez javítja a HDMI CEC hibákat. Nálam ha a reggeli bekapcsoláskor az Arcam elkapja, akkor jó egész nap, de mikor nem, akkor kell újraindítani. -
a347
aktív tag
válasz
Gino20 #87764 üzenetére
A helyedben a TV-t wifiről használnám, nem kábelen. Gondolom tudja az 5 Ghz-et.
Nekem is volt Arcam AVR 11 és AVR 21 is. Mindekettőnél szívtam az earc-al. Hol szólt hol nem, teljesen random módon. Sőt, volt olyan, hogy egyszerre szólt a TV és a házimozi is.
A többi nyügömről már nem is beszélek, ami mindkét típusnál előjött, szóval ment a levesbe az Arcam. -
Szerintetek mennyit érhet egy Wharfedale Amber 20.5 5.0 használt szett apróbb esztétikai hibákkal, de jól működően?
-
Gino20
őstag
válasz
rAY.BAN #87759 üzenetére
C2-t használok én is.
"nem támogatja a DTS hangot.............A másik nagyobb gondom az a nagy filmeknél (70 Mb/s és felette) már bufferel, Etherneten ugye 100Mb/s-t tud csak a C2" (kb az összes TV).
Pont ezekre jó megoldás a médialejátszó, ami HDMI-vel megy az AVR-be. Arra pl egy KODI vagy CE, aztán a hálózaton megosztott tartalom lejátszása mehet a jó wifin vagy a gigabites LAN-on.
Valahol lehet kompromisszumot kell hoznod. A Homatics csak CE-vel jó.
Mondjuk ha androidon jó a Netflix, akkor a CE-ből vissza tudsz lépni droidra és így megvan minden. -
Joe123
senior tag
válasz
lezso6 #87754 üzenetére
Voicemeter Bananaval szerintem meg lehet csinálni a mutatványt ingyen (és még EQ APO is menni fog). Win hangkimenetnek kiválasztod a Voicemeter Inputot. A Bananaban jobbra fent A1-nek egyik stereo DAC, A2-nek másik stereo DAC. A Banana panel közepén a Voicemeter inputra érkező (jelen esetben négycsatornás) jelet ráküldöd A1-re és A2-re is. (Csak katt rájuk a fader mellett hogy zölden világítsanak.) Banana panel jobb oldalán (Master section-nél) kiválasztod a keverési módot, hogy az A1 hardware kimenetre az egyik két csatornát, A2-re a másik két csatornát keverje (másik kettőt meg némítsa). Ha nem találsz olyan módot amivel ez pár kattal összejön (most nem próbáltam ki, de lehet egyikre a Mix down A, a másikra meg a Mix down B pont az lesz ami neked kell), van a Bananahoz egy 8x8 Matrix nevű cucc, amivel össze lehet drótozni hogy melyik csatorna jelét hova küldje. (Menüböl indítható, de elvileg feltelepül külön programként is amikor a Voicemeter csomagot felrakod.)
-
rAY.BAN
tag
válasz
Gino20 #87758 üzenetére
Az LG C2 TV-m jelenleg nem annyira csipázza az Arcam AVR11-et (nincs hang, AVR-t újra kell indítani minden HDMI váltáskor, stb.) ez mutatkozik a TV-n futtatott Plex és Netflix app-al is, ez a fő gond; ha ez nem lenne, akkor nemis annyira érdekelne külső lejátszó.
Az LG C2 nem támogatja a DTS hangot és az összes olyan filmet transcode-nolni kell, de 1080p-nél az nem gond, mert még a 9800X3D procim is bőven elviszi (lejárt a Plex premium, ezért nincs hardware transcode). 4k HDR-nál már showstopper, mert azt Plex sehogy se tudta lejátszani, akármilyen premium-om volt.
A másik nagyobb gondom az a nagy filmeknél (70 Mb/s és felette) már bufferel, Etherneten ugye 100Mb/s-t tud csak a C2, de nekem Wifin se tudja már ezt. -
Gino20
őstag
válasz
rAY.BAN #87735 üzenetére
"Legyen hozzá teljes értékű Netflix"
Ez a "full" stream támogatás jócskán bekorlátozza a lehetőségeket, de szerencsére erre alapvetően nincs is szükséged C2 vagy bármi egyéb újszerű TV esetén, ahol fut az app. A stream egy tömörített tartalom. Ehhez nem kell csoda lejátszó. TV app-ról ugyan azt kapod.
Az egyebekhez (Támogasson minden Dolby Vision profile-t) viszont kb csak 1-2 lejátszó alkalmas. Az általad említett Homatics vagy ennek a Dune megfelelője, de ezek is csak CE (CoreELEC) esetén. A legjobb választás ebben a kategóriában (minden DV FEL/MEL) az az Ugoos am6b plus. Nekem Homa van CE-vel (ha most venném az ugoost választanám), de az Ugoos emlékeim szerint "out of the box-ként" is tudja, de ha nem akkor CE-vel garantáltan tud mindent is. CE telepítése meg ~5 perc, de Ugoos esetén lehet erre sincs szükség. CE-vel kapcsolatban itt tudnak segíteni [link] -
Gino20
őstag
válasz
Szabiq #87743 üzenetére
Grat hozzá
Beállítás annyira nem dráma. Emlékeim szerint az ajánlások: EQ mód "REF" aztán majd a kalibráció intézi a többit. Portok esetén meg talán azt mondja a gyártó, hogy bal port nyitott, jobb port zárva. Ezzel a port "beállítással" talán csak a Ready Player One-nál tudtam belőle kicsikarni portzajt (kertes házban - durván meghajtva) 1:49:40-től, de ha mindkét port nyitva volt, akkor emlékeim szerint már ez sem volt csak ~3-4 cm-t mozgott a sugárzó.
Árkategóriájában szerintem bitang jó cucc. Remélem majd te is így éled meg.
-
mahoni
tag
üdv.
véleményt kérnék tőletek.
itthon csináltam egy "mozi " szobát. a helység kb 6x7 120 vázon és projektor hozzá
jelenleg egy JBL Bar 5.1 Sounbarom van. hangerő nekem megfelelő, szépen is szól.
max 6-700 k környékére gondolok egy mozisabb térhatású rendszerbe.
sokkal jobbat fogok kapni v. hagyjam meg ezt .
ami fontos a projektort nem tudom kábelezni erősítővel csak Bluetooth van . és az se lenne hátrány ha a hátsó hangszóróknak max betáp kellene -
Joe123
senior tag
válasz
lezso6 #87748 üzenetére
Szerintem az M4 kimenetei 2x2 kimenetként fognak megjelenni a Winben. Nem tudom szempont-e, de úgy rémlik, hogy a hangerő gombja csak az egyik párat szabályozza. (Az Ultralite Mk5 tudja szabályozni mind a 10 kimenetét, szoftverében be lehet állítani melyik kimenetre hasson a hangerő gomb. Lehet azóta az M4-ét is fejlesztették, hogy néztem.)
-
válasz
VoidXs #87747 üzenetére
Azokból csak ilyen ultrasok kimenetest találtam, ami minőségre nem biztos hogy ott van ahol kéne. A Motu Ultralite MK5 hangját meg ismerem, az egy nagyon jó cucc. Mondjuk a Motu M4 vagy hasonló lenne jó, bár itt az is a kérdés, hogy a Windows képes-e használni 4.0-ként, s nem-e külön két sztereó eszközként jelenik meg 4 csatorna. Balanced azért kéne, mert úgy kevesebb problémaforrás lehet.
De a legjobb egy szoftveres megoldás lenne, hogy 2 db sztereó DAC-ot egyetlen 4.0-ként használhassak. Mert az akkor ingyen lenne.
-
Na, adott egy 4.1 aktív szett. Ennek kéne varázsolni valahogy DAC-ot, budgetben. PC-hez kell, szóval Equalizer APO és hasonló szoftveres okosságok adottak. Ezek az ötleteim vannak:
1. Szoftveresen összedrótozom két meglévő sztereó DAC-om 4.0-vá és kész. De milyen programmal lehet ezt kényelmesen? Hangerők összeszinkronizálása a két DAC között persze kicsit szívás, de azt meg tudom oldani.
2. Valami 4+ csatornás DAC, balanced kimenetekkel, utóbbi fontos, lehetőleg XLR, de az se baj, ha TRS. Most Topping E70 van. Gondolkodtam Motu Ultralite MK5-ön, ami 300e-ért bestbuy, de az elég overkill (nem kell ennyi kimenet, pláne bemenet), valami egyszerűbb olcsó kéne. Van valami ilyesmi?
-
adamcsik
aktív tag
Sziasztok!
Van egy LG C1 OLED TV-m és egy Pioneer VSX930 erősítőm, de problémám van az ARC bemenettel. Előfordul, hogy a TV nem ismeri fel az erősítőt HDMI bemenetként (De látja és képet is ad), és hiába állítom a TV hangját HDMI-ARC-re, nem kapcsolja be az erősítőt. Korábban már volt hasonló gondom, amit a HDMI-kábel cseréje megoldott, de most ez sem segít. Mi lehet a probléma? -
válasz
aram01 #87738 üzenetére
A Tv ből akkor marad az HDMI ARC , hangvisszacsatolás,ami DD+ ban korlátozza le a maximális hangminőségedet.
Ez konzol szempontjából nem számít, ott nincs ennél jobb minőségű hang.
Online streaming szempontjából szintén nem korlátoz, ott sincs ennél jobb minőség.
Plex vagy Kodi által lejátszott anyagoknál viszont már belefuthatsz gondokba, mert True HD hangoktól el kell így búcsúznod.
megoldások:
- így hagysz mindent és kompomisszumot kötsz hangok terén , DD+ lesz és azzal megelégszel.
- lecseréled az erősítődet eARC képesre.
- veszel egy dedikált lejátszót amit közvetlenül az erősítőbe kötsz. Itt minden hangtípust és HDR, Dolby Vision meglesz.
- megpróbálkozhatsz audio extractorral, ami leválasztja a hangot a Tv eARc portjáról, de mostanában sok probléma van vele, pl C2 OLED nálam kapott egy frissítést pár hete és azóta nem megy vele az extractor, Philipsen tökéletes még. -
VoidXs
Topikgazda
válasz
VoidXs #87736 üzenetére
Erre visszatérve, egy példa az Anti-Standby VST programom, amit azért kellett megcsinálni, mert rendes mozihangerőn is kikapcsolt a subom.
-
rAY.BAN
tag
Sziasztok,
tudnátok ajánlani média lejátszó ami megfelel ezeknek?
- Legyen hozzá teljes értékű Netflix, Plex (ha van sokkal jobb alternatíva akkor ebből tudok engedni) app
- Támogasson minden létező audió formátumon, DTS-t is
- Támogasson minden Dolby Vision profile-t még mkv formátumban is
- Legyen normális Wifi benneEddig ezeket néztem:
- NVIDIA Shield TV Pro 2019 - 6 éves cucc, 95k HUF, csak HDMI 2.0; ezek nem kizáró okok, csak hátha van már jobb azóta
- Dune HD Homatics Box R 4K Plus - 60k HUF, Netflix-el/Plex-en gondok vannak reddit szerint
- ZIDOO Z9X 8K - 140k HUF - drága és nincs hozzá Plex(?)Illetve még azt próbálom megfejteni, hogy az LG OLED C2 ezt hogy kezelné le.
Jelegenleg így van a bekötés:
PC -> AVR <- TVEz pedig ami lenne:
PC -> AVR <- TV
Player -> AVR
Tehát az AVR-n váltanék a HDMI bemenetek között, a TV szempontjából semmi sem változna, szal nem tudom, hogy le tudná kezelni a profil váltásokat. Mert PC-hez a Game Optimized profile kéne, a Playerhez meg a Cinema Home pl.
A TV-be nem tudom rakni direktbe, mert Arcam-on sz@rakszik a HDMI eARC CEC és pont azt akarom vele kijátszani. -
válasz
aram01 #87731 üzenetére
A Ps5-öt használod online streamelni?Ha igen , akkor sem kell elengedned, az online stream szolgáltatók DD+ formátumot alkalmaznak ami átfér a sima HDMI ARC sávszélességén.
Ha otthoni streamre használsz eszközt ott már lehet gond mert a True-Hd vagy a DTS -HD
eARC( HDMi 2.0b vagy HDMi 2.1) vagy pedig közvetlen HDMi csatlakozást igényel.
sajnos nehéz kompromisszum metesen összehozni a Dolby Vision/ HDr és a fullos audio szolgáltatásokat ha nincs modernebb erősítőd vagy direkt médiára dedikált lejátszód. -
-
VoidXs
Topikgazda
-
a347
aktív tag
Sziasztok!
Ötleteket várnék a problémám okára.
A konfig: Onkyo RZ70- MiniDSP- 2 darab B&W DB4S
Ha kis hangerőn mozizok, random időközönként elhallgatnak a subjaim. Mintha az erősítő vagy a MiniDSP felől nem jönne jel. Nem kapcsolnak le, végig aktív állapotban vannak.
Pl tegnap este koncertet néztem és a lábdob illetve basszus hangok eltűnnek néhány másodpercre aztán vissza.
Ha adok neki kakaót nincs gond. -
válasz
I'am Dony #87724 üzenetére
A pure audio és direct módot nem állandóan használom, csak van egy pár szám, ami nagyon jól szól és tesztelgetek még. Általában a Dolby Surround módot használom, az vált be a legjobban eddig. De elég jó mélye volt a frontoknak, persze a mélyládát nyilván nem közelíti meg, de mondom, csak tesztelgetek még.
Felrakom a frontokat 60 Hz-re, most próbálgatom ezzel egy ideig és hallgatózok. Köszi a tanácsokat, ki fogom próbálni magasabb vágással is.
mod: esetleg beárazásban tudtok itt segíteni?
-
I'am Dony
őstag
válasz
johnny82 #87723 üzenetére
Igen, az az. Ha nem"Full Range" akkor alkalmztad a vágást, ez így jó. Alapvetően hallgasd úgy ahogy neked tetszik, azonban túl alacsony a 40 Hz a frontoknak. Ezt a pure audio-s legendát inkább skippeld, mert hülyeség. Ilyenkor nincs EQ - (ami javítja a hangzást, normális beállítás mellett) - alkalmazva és a szobád zengését hallgatod. A legnagyobb jóindulattal is egyébként, sem az Audyssey ezen változata, sem az X1800H nem alkalmas minőségi zenehallgatásra, így ennek a pure dolognak végképp nincs létjogosultása benne. Inkább visszaállítanám a frontra is a magasabb vágást, ami jótékony hatással lesz a felsőbb regiszterekre is és 2.1-ben EQ mellett elengendő mélynek kellene lennie.
Még kipróbálhatnád a magasabb vágási értékeket is, mert a 80 Hz csak egy kiinduló pont. Nagyon sok helyen sokkal jobban működik a 90 vagy 100 Hz a helyi akusztikától, dozoktól függően. Egy szubbal a 100 már határeset közeli, de ha nem hallod ki, jobb is lehet mint a 80 Hz. -
válasz
I'am Dony #87715 üzenetére
Konkrétan ilyen beállítást én nem találtam, hogy small. Azt tudom állítani, hogy a hangszóróknál a full range helyett mennyi Hz legyen. Gondolom ez lesz az. Ha a frontoknak is 80 Hz-t adok meg, akkor direct/pure audio módban kevés a mély a frontoktól, így azt 40 Hz-re raktam. Ez jó lesz így? Surrond és center maradt 80-on.
+#87719Gino20
"A -12 érték a hatérték sajnos, amiből..." - ok, újramérem. Audyssey beállításkor 30%-on volt, ahogy az avr kérte (a 3. vonalon), de akkor visszábbveszem és újramérek.#87718BBéci: rendben, nem fogok.
mod: de különben nagyon boldog vagyok, mert eszméletlen szépen és jól szól!
-
Quetz
őstag
válasz
eL Geri #87705 üzenetére
Az ökölszabály, hogy akkor vagy jó ha a hangfalak jelszintje negatív de nagyobb mint a határérték. Ha tehát -12 a legkisebb érték ami egz csatornán beállíthatsz, akkor -11 esetén már jó vagy. Ilyenkor van tartalék a rendszerben adhatsz rá plusz hangerőt ha hiányérzeted lenne. Más teendőd nincsen vele.
-
válasz
aram01 #87720 üzenetére
Ps5 mindenképpen a Tv-be kell hogy menjen a HDMi 2.1 csatlakozás miatt, mert az erősítőd nem támogatja a HDMI 2.1 funkciókat a Tv igen, onnan elég az ARC-on a DD+ hang vissza az erősítőbe.
A laptop az csak media player vagy játékra is használod? Én azt az erősítőbe kötném , hogy megkapd a teljes hangtámogatást filmeknél , persze ha nem játszol vele. -
aram01
nagyúr
Sziasztok segítsetek kérlek
Adott egy Tcl98t8b tv egy Yamaha rx-v583 erősítő, egy ps5 és egy laptop. Hogy érdemes és hogy tudom összekötni őket? Köszönöm ha segítesz -
Gino20
őstag
válasz
Szabiq #87692 üzenetére
A fentebb írtak alapján abszolút úgy gondolom, hogy megéri a különbözetet.
Ahogy Dony is írja, ezt csak gyártótól tudod megvenni. Kereskedelemben minden bizonnyal jóval többe kerülne. Ha nagyon ráér a dolog, akkor BF-kor elég komoly akciókat szokott csinálni az XTZ, de persze megértem ha nem várnál fél évet. Esetleg Osztrákoknál van egy 500 euróért, ha abba az irányba lennél.
#87713johnny82:
A leírtak szerint tekered lejjebb a gain potit.
A sub távolsággal ne foglalkozz, ne babráld. Méterben mutatja, de gyakorlatilag ms-ban mért késleltetésről van szó és mivel az aktív sub-oknak alapból van egy késleltetésük, így ezeknél sosem lesz egyenlő a fizikai távolsággal. -
I'am Dony
őstag
válasz
johnny82 #87713 üzenetére
A frontokat miért állítsam át smallra?
Azért kell erre állítanod, mert ezzel azt "mondod" az erősítőnek, hogy a vágási freki alatti hangokat küldje át a szubra. Ez a small nem a hangsugárzók fizikai méretére vonatkozik, csupán a vágásokat irányítod vele. Így az AVR-nek nem kell izzadnia a mélyebb frekik megszólaltatásával, az arra egyébként is alkalmatlan dobozokkal, mert azt elvégzi a szub.
A -12 érték a hatérték sajnos, amiből nem derül ki, hogy pont ott van vagy -15 kellene csak nem tud annyit lehúzni az AVR. Emiatt majd újra kellene mérned úgy, hogy a szub gain potit pár mm-t visszább veszed. Ahogy javasolták egy telefonos appal mérheted a csökkentést a mérés előtt.
-
Köszi!
Köszi, így akkor ahogy #87711I'am Dony is írta, az LFE-ig, maxra tekertem, avr-en meg LFE-t állítottam be, így most jó, nem szól a sub a directen. De érdekes, mert korábban, mikor az erősítőt vettem, akkor meg a sub nem akart szólni sehogy, ha csak LFE volt beállítva. A frontokat miért állítsam át smallra?
-12-re adta bemérésnél, viszont a távolságot meg jóval többre, mint valójában van. Jól szól, ez gondolom így rendben van.
-
válasz
eL Geri #87705 üzenetére
Én csak saját tapasztalataimat tudom leírni, nem biztos hogy ez a jó megoldás, de nekem bevállt. Majd más biztos ír jobb megközelítést.
Ha nincs valami konkrét bemérésed hozzá,amin látod is mi a hiba, mint pl a Dirac vagy a REW akkor kísérletezni tudsz. Nekem bevállt az Audisseynél hogy Decibell mérővel az ajánlott 75 dB-re lőttem be a subon a hangerőt, ezt kéri amúgy alapból Audissey, ez a 11-12 óra ez egy nagyon durva ökölszabály.
Ha nincs kéznél( telón is van mérő) érdemes levenni 10 re pl a hangot 12 ről az SUB-on, és újra megcsinálni a mérést. Nem kell hogy nulla legyen, de ha a többi taghoz a rendszerben nagy eltérés van akkor szerintem érdemes kivasalni . -
válasz
johnny82 #87700 üzenetére
Csak használd
A beállításnál a frontokat állítsd smallra,a subtartomány only LFE legyen, ne LFE+main, kindulásnak ez a 80 Hz jó lehet.
A subnál nyugodtan tedd rá a potin max tartományt,úgy is az erősítő vágja, a hangerő spotit kb 11-12 órára lődd be.
ha az erősítő mínusz 10 re dobta a bemérésnél a subot azt ne hagyd úgy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- Milyen autót vegyek?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Videó stream letöltése
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- iOS alkalmazások
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged