Hirdetés
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Power17
tag
Sziasztok!
Jelenleg egy karcmentes Dali Spektor 6 5.0-ám van és egy sub.
Gondolkodtam a cserén pl. Zensor 7 vagy valami klipsch olcsóbbik verzió.
Mozira használom, de kicsit gyengének tartom a Vocalt. Van valakinek összehasonlítása a Zensor 7 -hez képest?
Köszi! -
Dzsee326
tag
Sziasztok,
Na ez tényleg belépő szintű kérdés:
Adott egyy haldokló szteró végfok, egy gagyi álló hangfal pár (ez szólt róla), és egy magnat mélynyomó. Erősítőt szeretnék hozzájuk, egyelőre az a cél, hogy megszólaljon az összes motyó, de fenntartanám a későbbi fejlesztés lehetőségét.
Egyáltalán milyen vonalon kezdjek nézelődni? Bármi ötletet tanácsot szívesen vennék.
Most gépről szólna, alaplapi hangkimenet (asrock b650m-hdv/m.2). Kéne hozzá (vagy a későbbiekben) valami komolyabb hangkártya is?
Köszi -
Ance
őstag
Sziasztok!
Elac rendszerrel kapcsolatban lenne kérdésem. Elől Elac debut 2.0 B6.2 frontok és C6.2 center van. Azért a kis hangfalak, mert kicsi a szoba, nem kellenek az állók.
A kérdésem az lenne, hogy vajon érdemes-e a jelenlegi center helyett az UniFi 2.0 centerrel tenni egy próbát, esetleg az UniFi reference változattal?
Vajon mennyit hozhat az, hogy ezek 3 utasok a 2 helyett, illetve a frontokhoz hasonlóan 6Ω mindkettő, míg a jelenlegi center 8Ω-os?
Előre is köszi a véleményeket!
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Van egy smsl dl200-as dac-om, amire rá szeretném kötni a házimozi rendszerem, és a hifi rendszerem.
Az baj, ha az smsl fejhallgató kimenetét kötném az egyik rendszerre?
Csak mert akkor tök jól tudnám távirányítóval kapcsolni, hogy melyik rendszer szoljon.
Illetve 1 kácsa rca-jack kábellel meg is tudnám oldani.
Az smsl-nél külön lehet állítani a hangerőt az rca kimenetnél és a fejhallgató erősítőnél, ebben az esetben a fejhalgató erősítőt csak fél hangerő körüli értéken használnám. -
VoidXs
Topikgazda
válasz
Cufter
üzenetére
Természetesen első dolgom volt valamelyik topikban linkelni, amint megláttam, de ezek szerint a hifi topik volt az.
Amúgy az audiofileken kívül mindenki tudja, hogy kábelnek egy autógumiból kibányászott merevítő is jó. (Mielőtt valaki komolyan veszi, tűzveszélyes, és ezt azért ne, de meghallani nem hallanád meg.) -
Cufter
tag
https://www.tomshardware.com/speakers/in-a-blind-test-audiophiles-couldnt-tell-the-difference-between-audio-signals-sent-through-copper-wire-a-banana-or-wet-mud-the-mud-should-sound-perfectly-awful-but-it-doesnt-notes-the-experiment-creator?fbclid=IwZnRzaAP9nRNleHRuA2FlbQIxMQBzcnRjBmFwcF9pZAo2NjI4NTY4Mzc5AAEesszHHFGg2LXv9DIgEE0pUb4zwNrU6BiYI1HCiZdUBE7UBaByLPBBxPkTPSI_aem_52hO7CdNpFuoQekr4S7edQ
vótmár?
-
Sziasztok!
Tanácsra lenne szükségem. Elhagynám az 5.1 rendszerem, és az új tévé mellé már csak egy soundbar jön majd. Viszont szeretnék a jövőben 2 vezetéknélküli fülest is csatlakoztatni majd késő esti filmnézésekhez.
A két kérdésem:
- van olyan soundbar, amihez csatlakoztatható füles, vagy ne is ehhez akarjam csatlakoztatni?
- milyen fülest?Nem vagyok audiofil, mindenből elég, ami már elfogadható minőség. Tudom, hogy ez mindenkinek más, de nekem tényleg elég, ha a gagyi szintnél többet tud. Összeget nem adnék meg.
Köszönöm!
-
bisiz
aktív tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. Végül elhoztam az 5.0 Canton karat szettet (m60dc front, cm7 center, m10dc háttér) és mellé BK XXLS400 meg egy denon avr 4311 társul.
Kalibrálás után eléggé herélt a hang. Anélkül brutális, de érezhetően közrejátszik a szoba is.Ha egy szakember megvizsgálja a szobát, akkor jól elhelyezett panelek és basszuscsapdák mennyit segítenek ezen?
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
polcsa
üzenetére
Mindkettő teszi a dolgát, túl nagy különbség nem lesz. Persze mindkettőből van rossz, a "dobogó gumi" meg a "cicergő tüske", de fontos megjegyezni, hogy az árnak ehhez semmi köze. Ezért, és a padló épsége miatt ajánlom mindig a gumit. Olcsóbb, elrejthetőbb, konzisztensebb.
-
polcsa
aktív tag
nagyon jól szórakoztam az utóbbi hsz-eken, az ötöstől kezdve.
Viszont fel is vetődött bennem egy kérdés.
Hangzás terén mivel járok jobban parkettán, (a jelenlegi) gumilábakkal vagy tüskékkel és alátétekkel? (MA Bronze 500)
Eddig eszembe nem jutott kipróbálni, lehet különbség? -
bteebi
veterán
válasz
tranceplanet
üzenetére
Egyébként tényleg nem tűnik rossznak az az UFO. Tized(vagy inkább huszad)áron még lehet, hogy én is vennék belőle. Ha meg úgy nézed, hogy sokan akár százezreket kifizetnek egy méter hangfalkábelért, akkor már nem is olyan drága.

-
eL Geri
őstag
Nem Gedeon miatt, hanem régen még a szüleimnél nagy anyák voltak alatta, hogy mégse teli talppal a földön álljanak. És most mikor új helyre költöztem (már nem anyáméktól
), akkor gondoltam annál valamivel normálisabb alátéttett teszek alá, és a szalagparkettát nem akartam fém anyával kínozni. -
Rp526
senior tag
válasz
eL Geri
üzenetére
Csak nem Gedeon videója miatt?
Micsoda reklámokat csinált jó pár dolognak.
#91737 tranceplanet,
Először a kábelemelő legyen meg.. aztán jöhet a Viablue..
-
embe
nagyúr
válasz
eL Geri
üzenetére
Az ikonikus 170 továbbfejlesztett változata. Nekem is volt ilyen.
-
eL Geri
őstag
válasz
tranceplanet
üzenetére
Én "NorStone DAMP 50" kértem egyszer ajándékba magamnak. Nem mintha akár ennyit is megérdemelne egy Jamo Studio 180, de ezen ne múljon.
-
Rp526
senior tag
-
bteebi
veterán
Ez amúgy egy rendkívül praktikus, "filléres" megoldás. Nagyon olcsó (konkrétan szart se ér), viszont masszív, többször is felhasználható, ráadásul ha már nem kell, akkor se kell kidobni, mert lehet belőle (már az összesből - 8 db) venni vagy 5 db facsavart, esetleg egy harmad vizes zsömlét.
Én amúgy némi eséllyel valami gumi(belső)t, esetleg polifoam darabot tennék alá (mondjuk az nem a legjobb, mert besüpped, de azért megfogja). Esetlegesen valami hasonló filcpárnát. Nekünk majdnem minden (bútor) alatt van (hangfal alatt mondjuk pont nincs). Még nagyobb bútorok is egész jól csúsztathatóak rajta (ami nyilván hátrány is lehet). De bármi jó, ami nem mállik, és nem hagy nyomot a padlón/szőnyegen, valamelyest puha, de azért még nem szakítja át a tüske.
Alkalomadtán egy a #91714-ben is felvetett tüskealátét. Nyilván az a legtutibb, ráadásul nagyon stabil megoldás. Mondjuk én valószínűleg még az alá is vágnék méretre filcet. 
-
VoidXs
Topikgazda
Sztereónál is középről kell szólnia a legtöbbnek. Beszédhangot szinte csak akkor úsztatnak, ha a karakter kimegy a képből.
Illetve egyetlen dolog befolyásolja, hogy a hangszórók között hogyan úszik át a hang, mennyire folytonos vagy csak éppen ugrik, ez pedig a késleltetés. Azoknak 0.01 ms pontosságggal be kell lenniük lőve, hogy tudjanak úszni. Ezért van az, hogy PC vagy Dirac nélkül nincs értelmes tér, mert ezek ilyen pontosan lövik be, nem vagy a 0.5 vagy 1 ms ugrásokhoz kötve.
-
Rp526
senior tag
válasz
Melorin
üzenetére
A centered és a L+R középpontja elég távol esik egymástól. Ezt azzal tudod javítani, ha felfelé megdöntöd a füled irányába.
A beszédhangot attól függően kell keverje, hogy hol helyezkedik el a dialógus. Tehát nem minden a centerből jön.. ha tolódik a képen a dialógus jobbra.. akkor a rendszernek is kevernie kell egy keveset a R frontra, stb stb. Így tolja el többek közt a hangképet egyes irányokba. -
Melorin
addikt
válasz
Melorin
üzenetére
Megjött a centerem, végül ez is Arendal lett mint a sub, egy 1961.
Hol is kezdjem... Mindig sztereo rendszerem volt.
Életemben először hallok (mozit leszámítva) center hangfallal szóló rendszert és hát.. nem vagyok elájulva, sőt. Nekem ez iszonyat életidegen hangzás, nagyon elkülönül a hang ami belőle jön a filmek közben. Nagyon pontszerű, elszeparált a frontok hangjától. Ha többen beszélnek egy képen mondjuk egy asztalnál, akkor is ugyanabból a pár cm-esnek érződő pontból (lyukból) beszél mindenki.
Jó ez? Meg kell szokni?
Ráadásul az is zavaró, hogy mivel TV-m van így nem tudom a vászon mögé fülmagasságba tenni a centert, még lejjebbről is szól a hang, ezzel is növelve az életidegenség érzését.
Egyelőre könyvekkel néztem meg, hogy ha kimaxolom a magasságát, jobb lesz-e. Nem igazán. Nektek is volt gondotok ezzel eleinte, aztán megszoktátok?
-
Sziasztok! Egy 4x4 méteres kis szobába keresek 5.1-es hangrendszert filmezéshez és játékhoz, amire használtan maximum 100 000 Ft-ot, újonnan pedig legfeljebb 150 000 Ft-ot szánnék. Elsősorban a Sony HT-S40R szettet néztem ki a vezeték nélküli hátsó egysége miatt, de érdekelne, hogy szerintetek ilyen kis helyen érdemesebb-e inkább egy használt, belépő szintű AVR-szettet vadászni ugyanennyiért. Ti melyik megoldást választanátok, ami ár-érték arányban a legjobb térhatást adja, de nem „üvölti túl” a szobát?
-
Joshi
titán
Ha semmit nem tennél alá, akkor a levegőbe lenne.
Ha valami alatta van, akkor az lehet egy tüske alátét is. Itt inkább az számít, hogy milyen az az anyag ami alatta van. Mert van alatta valami az tuti biztos. 
De akkor mi értelme van a tüskének? Mert lehetne erről is beszélni. Vagy arról hogy mi az a szint, ahol ennek már van értelme etc. -
Joshi
titán
Jó, csak amikor már ilyenekkel jön valaki, hogy mit tegyek alá, milyen akusztikus lófüttyöt szerezzek be stb, akkor valami hiányérzet szokott lenni. Hallgass meg egy magasabb kategóriájú szettet, mert lehet hogy az többet fog hozni a konyhára mint bármi más.
ui.: egyébként van hifis topik is. -
Swenk
aktív tag
Ok. Kösz. Az igaz, hogy szinte mindenki legyint erre a wilson raptor 5-re, viszont nekem az tetszett meg benne, hogy a két mély-közép hangszórója, gondolom a hangváltó miatt-olyan, hogy a középső úgy szól, mintha középsugárzó lenne, az alsó meg a közép-mély. Füllel, közelről érzékelhető. Így olyan , mintha 2,5 utas lenne, ha van ilyen. Megtetszettek a középhangok.

-
Swenk
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Wilson Raptor 5 álló hangfal pár zenére. Egy réteg padlószőnyegen áll, a gyári fém tüskéivel. A szőnyeg alatt hajó padló van.
Kellene a tüskék alá valami kő, gránit kő? Mikor kell a kő, milyen hatása van a tapasztalatok szerint? Irány az OBI, vagy ez így jó? -
svgyula
addikt
válasz
dethroner
üzenetére
Kitekered a 4db tartó csavart a kereten. Kiveszed a helyéről az egész műanyag keretet, éles késsel ovatosan a szélénél alányúlsz nincs ragasztva . Onnantól látszik a többi, átmegy a csavar a hátsó felén van ugyanolyan lemez mint a linken. Két opció van vagy direkt rá van forrasztva arra a két lemezre a hangváltó, vagy azokról a lemezekről megy 2db drót befele. Nagyjából mindegy melyik mert neked a régi lemezt érdemes használni ha nem akarsz forrasztani. Egy dologra kell figyelni a piros a + a fekete a - ezt kifele sem ajánlatos összekeverni. Kiveszed klikk a telefonnal és bármikor visszanézheted melyik hol volt. Ha egyesével csinálod akkor nem kell a telefon sem. Anya le, csavar ki, új be, anya meghúz->kész!
-
svgyula
addikt
válasz
dethroner
üzenetére
Semennyire az ajzatokat hátul anya fogja az kell kitekerni és olyat berakni amibe belemegy a dugó.
-
dethroner
veterán
válasz
svgyula
üzenetére
Pár hétig alátekerősként használtam, most jöttek meg a dugók, szerintem elegánsabb és komfortosabb ha valamiért meg kell bontani a rendszert, csak kihúzom és kész, nem kell vakon tapogatva tekergetni. Szóval nekem megfelel így, csak azt hittem tövig be lehet nyomni, mint az erősítőbe a dugót. A center meg marad alátekerős, amíg ki nem találom hogy dugósítsam. Vagy keresek bele nagyon pici vékony dugót, vagy lehet ki kéne cserélni az egész csatlakozó aljzatot. Az vajon mennyire nagy szívás?
-
svgyula
addikt
válasz
dethroner
üzenetére
Azért nem megy bele jobban mert nincs átfúrva az ajzat. Ugyanis a másik végén ahol a belső kábel és vagy a hangváltó kerül rögzítésre egy M5-ös csavarban végződik. Ha azt kifúrják 4mm-es fúróval akkor egyszerűen leesik.
De a csatlakozási keresztmetszet bőven megvan azon a mélységen is!
Ha nem bízol benne használd alátekerősként. Akkor sem kapsz nagyobb felületet, sőt mivel műanyag a szorító rész kisebb lesz. -
FireKeeper
nagyúr
sziasztok
néhány kezdő kérdés: a héten beújítottam egy használt 5.1-et (Sony HT-RT4), és a hátsó szatelitekhez menő 10m-es kábel sajna nem elég hosszú a jobb hátsóhoz. a kérdések:
-van-e ilyesmihez toldó, vagy inkább egy hosszabb kábelt lenne érdemes?
-ha toldom/cserélem a kábelt, érdemes-e mindkettő hátsó szatelithez megcsinálni?
-van-e valami limit kábel hosszban? próbáltam google-zni de nem találtam infot erről. kb 1-2 méter kéne pluszban, inkább 2 ha igazán szépen akarnám elvezetni, szóval 12M lenne a teljes hossz. -
-
bteebi
veterán
válasz
dethroner
üzenetére
Nem maradt benne a hangfal csatlakozójában a műanyag/gumidugó (urambocsá' nincs beletörve)? Néha olyan, hogy teljesen elfedi a csatlakozót, néha pedig csak egy gyűrű körbe, ami leszűkíti. Azokat ki kell szedni. Mondjuk képek alapján a Magnatoknál az egész csatlakozót befedi a dugó, de egyébként a csatlakozó standard méretűnek tűnik. Bele kellene mennie annak a banándugónak.

Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4266
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z690 i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6750XT 12GB ASUS A31 PLUS TG ARGB Seasonic750W
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- PlayStation 5 Slim (lemezes) + kontroller 2027.12.17-ig garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Amúgy az audiofileken kívül mindenki tudja, hogy kábelnek egy autógumiból kibányászott merevítő is jó. (Mielőtt valaki komolyan veszi, tűzveszélyes, és ezt azért ne, de meghallani nem hallanád meg.)

), akkor gondoltam annál valamivel normálisabb alátéttett teszek alá, és a szalagparkettát nem akartam fém anyával kínozni.
)
Egyelőre könyvekkel néztem meg, hogy ha kimaxolom a magasságát, jobb lesz-e. Nem igazán.