- Bluetooth hangszórók
- Eddigi legerősebb csatamágusát dobta piacra az Intel
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Házimozi belépő szinten
- Derekas áremelést jelentett be az ASUS
- Beszállna az árnövelő versenybe az AMD
- KINEK KELL EZ? 🤨 — MacBook Ultra leak
- Raspberry Pi
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
m3ss
veterán
válasz
jambiyya
üzenetére
eleg baj, hogy igy mukodik. valszeg te is jobban jarsz ha visszahuzod manualisan. remelem tovabbenged majd az app igy is minket, hogy nem a (tevesen mert) idealis tartomanyon belul leszunk.
megjott az akusztikai szivacsom, teljesen jol kirugta magat, mondjuk en csak 3 cm vastagsagut rendeltem. valaki kerte, hogy irjak ha megjon.
franciakkal kibuliztam 100 eurot a serules miatt. amit annyira nem is banok, ha megtartom a subot...ha meg el akarom adni akkor annyira nem szerencses, de ez van. kicserelni nem akartak ujra, inkabb 100 eurot valasztottak. eloszor csak 55-ot akartak. mondjuk igy lett 83ezerbol egy spl120-am.
megjott stereo fosi is, mar csak 1 honap es itt a tap is

-
-
Tuco78
aktív tag
válasz
Ochocinco46
üzenetére
Én egy ilyet rendeltem és teljesen jól működik: https://ipon.hu/shop/termek/delock-hdmi-hd-audio-extractor-4k-60-hz-hdmi-earc-segitsegevel/2145209?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=HU|IPON|PMX|Mobil_konzol_hifi_szorakoztato&gad_source=1&gad_campaignid=19702727181&gbraid=0AAAAACYbh-w83wZJO7CKOYAWtNgfIsXhI&gclid=EAIaIQobChMIqcXmvN67kwMVbJqDBx3P6gn5EAQYAiABEgLEGfD_BwE
-
VoidXs
Topikgazda
A Cavern letöltésszám ebben a pillanatban ütötte meg a 100000-et, ez engem is meglepett.
-
Ochocinco46
aktív tag
válasz
svgyula
üzenetére
továbbra is nagyon biztos benne mivel nem egy régebbi sima soros leválasztóról beszélünk, hanem egy HDMI-CEC protokollt támogató aktív eARC konverterről, ami a kimeneti jelszintet (Vrms) szoftveresen szabályozza a TV-től kapott digitális parancsok alapján. Rendelek egyet és meglátom, most már kíváncsi vagyok
de akkor, hogy milyen márka a megbízható és hasonló lényegét is veszti igazából, nézek egy elvileg erre alkalmas CEC képes eARC konvertert és kiderül. -
Vhiktor
nagyúr
7.2.4 rendszerben frontok utan mit érdemes vegfokolni? Tudom center, de azon kivul? Vagy felesleges?
-
m3ss
veterán
válasz
Vhiktor
üzenetére
De siman lehet hogy a szoba miatt van benne egy marha nagy kiemeles es azt próbálja a mérés elejen kompenzálni az audyssey hibasan, a tobbi tartományban meg ennek hatasara elfogy a sub.
amugy hallas alapjan kb ezt tippelnem. nalad ugyanez a 2 sub sokkal feszesebben szol, persze kisebb szoba, de sztem nalam vmi kiemeles lesz szoba, elhelyezes miatt. terjengos valamelyik tartomanyban. 2 sub is, 1 sub is. aztan ha visszahuzom akkor meg mas tartomanyban melyszegeny lesz. persze mindez csak hallas alapjan, szoval fene tudja...
rewel kellene szorakoznom. csak az a hdmi hangeszkoz amivel filmezek nem aktiv, csak ha a vetito is be van kapcsolva. akkor meg nem akarok rewel szorakozni orakon at a sotetben..bar ugye bekapcsolhatom vilagosban is a vetitot
vagy optikai kimenettel is ossze vagyok kotve az erositovel, arra is ratolhatnam az eq apot.#92651 ada19
de rengeteget emeltem a subon, audyssey ugye behuzta -12-re, de visszatoltam +12-re, szoval 0-ra. aztan azt cavern megint lehuzta -11-el.
de en ezt sem ertem, hogy megis hogy lehet az, hogy a subbol is -11-et vesz le es minden masik csatornabol is a cavern. mi ennek a valoszinusege, hogy ez lesz az optimalis? nem sok..#92643 ada19
arra gondolsz, hogy az audyssey kalibracional egyes csatornak hangereje ugyanaz lesz-e?
audysseyvel vagy anelkul? -
Vhiktor
nagyúr
Marmint en ugy ertem hogy ha audyssey -12re állítja akkor még mindig túl hangos a sub, tehát hallkitani kellene. De siman lehet hogy a szoba miatt van benne egy marha nagy kiemeles es azt próbálja a mérés elejen kompenzálni az audyssey hibasan, a tobbi tartományban meg ennek hatasara elfogy a sub.
-
Vhiktor
nagyúr
Emlékeim szerint audysseynel nem jó a -12, mert az a maximum amit el tud venni belole es lehet hogy még ez os kevés, mert mondjuk -16 kellene. Lejjebb kell tekerni a gain potit a subon egy kicsit.
-
svgyula
addikt
válasz
Ochocinco46
üzenetére
Én kizártnak tartom, hogy az a kütyü vegye a hangerő szabályozás jelét. Ezeket amúgy leválasztónak használják! Vagyis van egy forrásod pl media player. Innen HDMI kimeneten összekötöd ezzel a bizonyos "kütyüvel" akkor onnan megy HDMI a TV-felé tovább a leválasztott hang pedig RCA-n keresztül a hangfalakhoz line out jelleggel. Vagyis szabályozatlan vonalkimenettel. Ezeket arra találták ki amikor az erősítőn nincs HDMI csatlakozás csak analóg RCA csatlakozás. Maga az eszköz kizárt, hogy vegye a TV-ből visszafele adott távszabályozó jelét. A hagsávot tudja visszafele a TV-ről kezelni de ez is csak talán mert ha pl megy a player-en a film és a TV-n átkapcsolsz pl egy sima tv csatornára akkor melyik hangot adja ez a kütyü? Lehet képes megszakítani a player hangját(???) de szerintem ez a max amire képes. Rosszabb esetben hallasz egy montázst
-
m3ss
veterán
válasz
VoidXs
üzenetére
de nem csak az. vagy valamit nem ertek. hiaba huzom vissza az audyssey altal mert leveleket, mindre nyomok -11-et akkor ok, hogy a cavern nem fogja nagyon visszahuzni. de hat eleve -11 dB-rol indulok majd audyssey hangerohoz kepest. akkor ugyanott leszek, nem?
audyssey meresek:
L +2
C +5
R +1.5
SR -0.5
SL +2.5
SUB1 -12
SUB2 -12cavern meresek audyssey utan: (subok +12-on, options, channel level, ami csak erre az inputra vonatkozik, ott 0,0,0,0,0,0 minden, es itt allitottam +12-re subokat, NEM a global levels-en, ahol -12-on vannak ugye)
sr: -11
sl -11
sub -11
center -11
r -11
l -11vegen van meg ilyen:
Copy: V43=L+R+C+SL+SR
Channel: V43
Filter: ON LP Fc 40 Hz
Preamp: -10.0000000583848 dB
Copy: V45=SUB+V43
Channel: V45
Preamp: 3.00000018536771 dB
Delay: 0 msChannel: V50
Filter: ON HP Fc 40 Hz
Preamp: -2.90701788614208 dBamugy nem kell ide rew, fulre pont ugyanezt a hangero kulonbseget hallom, -11 amit elvesz a cavern -6 bitstream miatt, -17 dB, pontosan ezt hallom, ezt tippeltem fulre tegnap is.
-
Ochocinco46
aktív tag
válasz
svgyula
üzenetére
AI elmondása alapján gondolom onnan, hogy ha a TV-n bekapcsolom az Anynet+ (HDMI-CEC) funkciót, és olyan eARC extractort használok, amely támogatja a CEC hangerő-szinkronizációt az analóg kimenetén, akkor az eszköz a HDMI-n kapott jelek alapján maga fogja szabályozni a hangfal felé küldött analóg jel erősségét. Így a TV távirányítója valójában az extraktor kimeneti jelszintjét vezérli és így működne a kívánságom.
Az a baj egyáltalán nem mozgok otthonosan a témában, ez akkor kamu lenne?
-
ada19
őstag
Fura nekem ez a -12, szerintem biztosan nincs ekkora különbség, az azért rengeteg.
Csinálj már kérlek egy ilyen tesztet: PC-n EQ APO-n a Cavern mérés kikapcsolva, indítsd el REW-et, SPL Meter, és a Denon Levels Test Tone-on belül a csatornákat pörgesd végig és nézd meg milyen különbség van közöttük. Esetleg lehet azt is hogy REW-en indítod a Signal Generator-t is, és akkor a channelhez társított +12-t is figyelembe veszi.
Signal Generator, Noise, Speaker Cal.
A cél az lenne hogy kiderüljön van-e eltérés a csatornák között.
-
m3ss
veterán
válasz
VoidXs
üzenetére
Channel: SR
Preamp: -11.2362272379092 dB
Copy: V4=SR
Channel: V4
Filter: ON HP Fc 40 Hz
Preamp: 1.10662986223321 dB
Delay: 30 msigy kezdodik a tegnapi meresem. szoval akkor 11-et vonjak ki az audyssey altal kimert sr levelbol ha jol ertem.
erdekes modon subra -11-et ir cavern. -
m3ss
veterán
hat latod, ha +6 dB a pcm bitstreamhez kepest, akkor mar te is -12-on vagyok legalabb.
előtte lemegy egy Audyssey mérés is hogy a szintek kb rendben legyenek így kevesebbet kell korrigálnia
ezt csinalom en is.a subok miért -12-k?
erre allitja audyssey oket. telos appal elinditom az audyssey merest, elejen mind2 subra kulon-kulon kuld egy merojelet es a sub potijat tekergetem amig az abran idealis helyre kerul mind2nek a hangereje. ezutan megis -12 dB-re rakja oket.
de mint itt valaki javasolta, quick menuben, vagy minek hivjak egyedulileg allithatok az egyes csatornak es ott a pc source-on adok +12-ot a suboknak, szoval onnan indul a cavern. -
ada19
őstag
Saját tapasztalatom szerint biztosan nem normális a -15 dB, nekem 6 körül szokott lenni (ténylegesen REW SPL Meter-rel mérve) Cavernnel, Denon crossoverrel, és ahogy VoidXs írta, előtte lemegy egy Audyssey mérés is hogy a szintek kb rendben legyenek így kevesebbet kell korrigálnia. Ami még történik, hogy a subwooferen mindig feljebb kell húznom valamennyit (5 dB körül), mert ha nem, akkor túl nagy különbség lesz a csatornák között és a Cavern sokat fog veszíteni. De a héten beszámolok a részletekről.
#92637: a subok miért -12-k? Szerintem az már eleve nem jó előjel, túl nagy a különbség a sub és a többi között.
-
m3ss
veterán
válasz
VoidXs
üzenetére
hol latom a cavern szamokat amiket be kellene raknom levels-be? de azok a szamok amiket a cavern ad, mar eleve a denon altal mert szamok modositasa. amugy minden csatorna +-2 dB-en van denonon, kiveve a centert ami most +5, es a subok -12. de ugye ugy kezdem a cavernt, hogy azon az inputon nyomok +12 -ot a suboknak.
de vegyuk a ceterem, ha az most + 5dB es a cavernben latok valahol egy -8-at ra, akkor -3-ra allitsam es megint futassam majd a cavernt? mindenesetre ez total el fogja cseszni az audysseymet mas forrassal, de megprobalom..
-
-
m3ss
veterán
válasz
VoidXs
üzenetére
na akkor mar +15dB-nel tartok papiron is. ez hihetobb. bar sztem ennel is tobb.
es ez a 9 dB veszteseg ez nagyjabol standard, vagy ennyire rossz helyen lennenek a hangsugarzoim? mondjuk ezzel se tudok mit kezdeni. de masok akik hangosan hallgatjatok pc-s eqval hogy csinaljatok? nem hiszem, hogy en lennek az egyetlen aki audyssey -15dB-nel hangosabban szeretne hallgatni a rendszeret.
ez normalis, hogy "feher zaj" jon +5 dB folott?
lehet ha diracos erositom lenne az is levenne 9 dB-t, csak ott akkor bitstream miatt nyernek +6-ot?v3 mono auto off hogy mukodik nektek? tegnap vartam par percet miutan kikapcsoltam az avr-t, de meg mindig egett a narancssarga led a fosin. gondolom annak el kellene aludnia ebben a modban is
-
-
m3ss
veterán
piszkalod a cavern kalibracio vegen a csuszkat ami a hangero es dinamikat allitja?
nekem 9dB veszteseget ir a cavern, de 100% hogy nem annyi. 15-20 dB tuti van. 0 dB-en nem hallani a parbeszedeket, audyssey -9dB-nel uvolt...mar azon gondolkoztam, hogy nem-e a media playeremben, lav audio filterben van vmi elcseszve de ugy latom nem.
lehet ezzel barmit csinalni, miert vesz le ennyit? dirac is ennyit levenne? -
alex8379
csendes tag
válasz
freemanone
üzenetére
Ha a zöld ledre a router elején gondolsz, akkor az világit.
-
Vhiktor
nagyúr
20.án rendeletem az official fosi storeból (aliexpress) egy v3 stereot táppal, ma meg is jött, brutál gyors volt

-
svgyula
addikt
válasz
Ochocinco46
üzenetére
Szia! Mitől gondolod, hogy működni fog? Az ARC hiánya egyben azt is jelenti, hogy csak a saját távkapcsolójával lehet hangerőt állítani. Ahogy olvastam RCA bemenete van. A TV-ről csak akkor lehetne hangerőt állítani ha van line aut hangkimenete analóg! A digitális kimentene semmilyen hangerőt nem állítasz! Amire te gondolsz az tulajdonképpen a HDMI kábelen küldött távirányítás funkció! Vagyis a TV veszi a jelet a távkapcsolótól és azt megfelelő funkció formában továbbküldi HDMI vezetéken az erősítőnek. Ennek az eARC funció leválasztja és oda küldi a jelet ahova a saját távkapcsolója is küldi. Ezért lehet hangerőt szabályozni mert az már az analóg részen szabályoz az erősítőben. Nálad ez azokkal a hangfalakkal soha nem fog működni, hiányzó hardver, szoftver.......
-
Ochocinco46
aktív tag
Sziasztok,
Edifier R2600 hangfalamat szeretném összekötni a Samsung S90D tv-vel. Ha jól olvastam vissza és azt szeretném, hogy a TV távirányítóval is lehessen hangerőt állítani, akkor nem elég egy DAC, hanem egy HDMI ARC extractor kéne. Ebből van ajánlott márka/típus vagy ehhez a konfighoz kb mindegy?
Köszi
-
alex8379
csendes tag
válasz
freemanone
üzenetére
Tp Link Archer c80
Próbáltam portot cserélni is. Ha notebookra teszem megy a net. És a Tv n is megy a net erről a routerről. Zöld led világit a routeren. -
svgyula
addikt
válasz
Melorin
üzenetére
Tegnap volt egy hasonló eset. A szomszédban bekötöttek egy optikai rendszert. Nyilván megadták a wifi elérést. A telefonok, TV, tökéletesen ment a Dell lapos meg nem volt hajlandó jó minden adat! Annak egy teljes hálózati alapbeállítás kellett! Nálad is valószínü egy gyári visszaállítás fogja megoldani. Ugye nem áramtalanított állapotban rángattad a kábelt ki-be?
-
alex8379
csendes tag
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni.
Tegnap áthelyeztem a routeremet egy másik helyre, ezért lecsatlakoztattam róla a LAN-kábelt, ami a Denon AVR-X4400-ra volt kötve. (Mind kettő be volt kapcsolva közben.) Miután újra összedugtam mindent, az erősítőn azóta nincs hálózati kapcsolat.A következőket próbáltam / ellenőriztem:
- A router működik
- A LAN-kábel jó (ki is cseréltem)
- Az AVR-t áramtalanítottam pár percre
- Network reset: DIMMER + > (jobb nyíl) 3 mp
- Factory resetÉs továbbra sem működik. A Network menüpont alatt csak az INFORMATION és a DIAGNOSTICS aktív, minden más inaktív.
A Diagnostics indítása után csak a "Please wait" felirat jelenik meg percekig, és nem történik semmi.
Tudna valaki segíteni, mi lehet a gond? -
m3ss
veterán
válasz
Vhiktor
üzenetére
De az a zajosodas,clipping ami nagy hamgerobel jott az ugy tunik eltunt, tisztabb lett. Sztem keves volt az erosites.
Ez egy alapzaj amirol beszélek, lepausolom a filmet es hallom hogy sistereg mikozben nema csend van, kvazi white noise jon a hangfalakbol +6-7dBtol. Mert ennyire fel kell tekerni a hangerőt eq miatt. Es ez erzesre meg mindig csak audyyssey -1x dB
-
m3ss
veterán
mondjuk audysseyvel be volt kapcsolva a dynamic eq most, nem volt kedvem subot utana allitgatni...ez valszeg megtolja a magasakat, meg ugye surround is kicsit hangosabb. de nem is a ket eq kozotti hangzasbeli kulonbseg az erdekes. hanem mit csinaljak a rendszeremmel hogy ne kelljen cavernnel annyira feltekerni a hangerot? mert +7dB-en mar full zajos az egesz...
-
Vhiktor
nagyúr
Mekkora eretnekség egy fosi V3 stereot úgy használni, hogy az egyik csatornáját a center erősítésére használnám, a másikat meg mondjuk valamelyik surroundéra?
Jelenleg a frontok vannak végfokolva egy ZA3 segítségével.
A rendszer: 7.2.4, Denon X3800H, szóval minden csatorna ki van használva.A center és a side surroundok közel vannak a hallgatási pozícióhoz, a többi hangfal meszebb.
-
m3ss
veterán
válasz
Vhiktor
üzenetére
hasonlo, nem tudom cavern mennyit vesz le.
de valami sztem nem stimmel nalam, hangeroben nagyon nem. ready player one racet hallgatva media lejatszoval audysseyvel vs pc cavernnel olyan mintha 20dB-t vesztenek kb..pc-vel +5 dB-nel elkezdem hallani az alapzajt a hangfalakbol mar. es meg ilyen hangeron is kb csak auddyssey -15dB korul vagyok saccra. mit csinaljak ezzel? nekem mindig rengeteget visszahuz a cavern.
es amugy tok mashogy szol, olyan mintha audysseyben magas nem lenne ugy visszahuzva, talan tul sok amugy. (penzermek csorognek, vonat sineket karcolja) a mely viszont sokkal jobb cavernben. beszed viszont mintha hangosabb lenne audysseyben, de siman lehet hogy ezt benezem es csak hangosabb volt az audyysey demo.. -
m3ss
veterán
na bekotottem a v3 monot az ma 350c-re. igy par demo utan ez fasza lesz. clipping, zajosodas nagy hangeronel sztem full megszunt, semmi recsegest nem hallok >D jo lesz ez sztem.
avr fogyasztas (5csatorna) korabban nagy hangeronel 120 fole nem ment, most 85 fole nem megy. erzesre mintha kicsit halk lenne a center, de nekem mindig ez az erzesem
neha viszont olyan erzesem van, mintha cavernnel kisebb dinamikam lenne, mint audysseyvel. ez lehetseges vagy kepzelodok? cavern quick eq utan van egy csuszka (hangero-dinamika) ezt erdemes piszkalni? amugy azt irja, hogy -9 dB-t vesztek. de hat nagyon fel kell tekerni igy a hangerot. +5 dB korul demoztam most a furyt, blade runner 2049et, readyplayeronet is.
audyssey kalibraciora eresztem ra ugye, de csak tavolsagokat hagyom meg denonbol. eq off, subok +12dB csak pc inputon (audeyssey -12dB-re rakja oket), multi channel mod, crossover denonon 80hz. -
bteebi
veterán
válasz
makkmarce
üzenetére
Oké, csak sajnos a videózás is olyan, hogy mondhatják(nák) azt, hogy te már csak azután vetted fel a videót, hogy direkt jól összetörted a terméket, hogy megszívasd magadat. Az meg megint más, hogy ezt az eladónak/fuvarozónak tudnia, hangsúlyoznia kellene, hogy a kiszállításKOR legyen felbontva a csomag, amikor még ott van a fuvarozó... csak ugye ez nekik nem érdekük. A fuvarozónak ráadásul az ideje is menne vele, és ugye folyton időhiányban vannak, szóval már csak ezért se szeretik. Utána meg magyarázkodhatsz bármit, széttárhatják a kezüket, majd elmondják, hogy "szerencsénkre jogilag benézted".
Összesen 6 tételt vásároltunk akkor, egynek volt sérült a csomagolása, de annak a terméknek amúgy nem volt baja. És egyetlen esetben volt csak olyan, hogy a fuvarozó felbontotta és megnézte a csomagot. Az összes többi esetben kb. leb*szták a legközelebbi ponton a csomagot, és már rohantak is el. (Egyiket se én vettem át, de amúgy nem ez a lényeg, hanem a hozzáállás.) A végén viszont mindenképp te, vásárló szívsz. Ráadásul eleve azt feltételezik rólad, hogy márpedig te hazudsz. Szerintem a Hanyatló Nyugaton ezt kb. senki, sehol nem merné eljátszani. (Mert egyrészt emberileg se gyökerek, másrészt meg az esetleges rossz hírtől, pereskedéstől is félnek. Nálunk viszont még egy "prémium" gyártó is szarhat a fejedre.) Azért még majd így vagy úgy, de megpróbálom az AEG-n leverni a szarrágásukat, mert amúgy nagyon felidegesítettek. Tök alaposan el lett magyarázva, hogy miért nem jöhetett létre nálunk a probléma - amúgy több tanú is van rá -, de semmi olyasmi, hogy "oké, utánanézünk", vagy hogy elnézést, csak annyira tellett náluk többször, gyakran több nap után is, hogy "nem, nálunk nincs hiba".
-
m3ss
veterán
azt irjak 55 eurot tudnak refundolni. az lopikula.
mar ertem, hogy miert nem hajlando senki vetitot postazni nemetektol. honapok ota probalkozok, mar legalabb 10-20+ nemet razott le.. -
makkmarce
őstag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Az esetek 99%-ában a normálisabb cégek saját szalaggal dolgoznak, illetve a szállítós cég a szállítólevelet úgy ragasztja rá, hogy nem tudod kibontani annak átvágása/eltépése nélkül. Nekem ez még mindig megmentette a seggem. Persze bármit letagadhatnak (nekem is volt 1x olyan, hogy azt is letagadta, hogy ő gyártotta a hamis terméket, holott ott volt a videón ahogy kiveszem a dobozból, végül a bolt nekem adott igazad az eladóval szemben).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- 153 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060 (ELKELT)
- iPhone 13 128Gb 100%(1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4535, 100% AKKSI
- KERESEK: Poly Voyager 4320 M UC USB-C 218478-02M Part number: 77Z30AA
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

de akkor, hogy milyen márka a megbízható és hasonló lényegét is veszti igazából, nézek egy elvileg erre alkalmas CEC képes eARC konvertert és kiderül.