Hirdetés
- Fórumok
- TV & Audió
- Házimozi belépő szinten
- (kiemelt téma)
- Bluetooth hangszórók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Projektor topic
- SSD kibeszélő
- Apple MacBook
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Computex 2026: nehéz volt visszahozni a Ryzen 7 5800X3D-t
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
93539 - 93401
93539 - 93401 93400 - 93301 93300 - 93201 93200 - 93101 93100 - 93001 93000 - 92901 92900 - 92801 92800 - 92701 92700 - 92601 92600 - 92501 92500 - 92401 92400 - 92301 92300 - 92201 92200 - 92101 92100 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2025-01-11 14:15 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
bteebi
veterán
Köszi szépen!
Nem tudom, hogy Signature széria-e, de én is Dayton Audio drivereket nézegettem korábban - igaz, 18"-osat. Mondjuk nálam jó eséllyel még évekig nem lesz aktuális. -
Khaosz55
addikt
Dayton audio signature széria. Ez a 15"-os és a hozzá való PR. A végfok meg pronomic xa800.
-
Khaosz55
addikt
Rossz volt a mérés. Nem ilyen a freki menet. Nem tudom hogy sikerült ilyen freki menetet mérnem mit rontottam el. Minden esetre nem rossz majd ha meglesz a megfelelő tapasztalatom megosztom. Pronomic xa800 klippel és a driver jól érzi magát.
-
Rp526
senior tag
Kezd lassan elkészülni a 2 passzív radiátoros subbom. Jövő héten megy festőhöz, de addig is bele raktam a menetes betéteket ( kb 60 db), csatlakozót és a csak kipróbáltam. Még csak 1 órát járattam ami elég kevés a betöréshez. Két problémát véltem felfedezni, egy hogy nem mindenhol légtömör a doboz, ezért kinyomom bellülről szilóval, a másik meg a belsejében a hangszoró vezeték hozzá verődik a mervítéshez (ezt 15hz-es jelnél véltem felfedezni), ezért kapott egy klíma csőhély szigetelést ami nagyon puha így nem lesznek ilyen hangok.
Cad-ben rajzoltam meg a dobozt és lap rajzokat így ment marásra. Winisd-vel szimuláltam mindent.
Elsőnek a reflexet akartam, de akkora doboz nem fér el. Zártat nem akarok, nekem nem tetszik. Szóval kipőróbálom a PR megoldást, ami a legdrágább és ennek is vannak hátrányai illetve előnyei.
Első méréséem, most nem tudom hogy mi történt, de elméletileg PR esetében a PR hangolási freki alatt ami jelen esetben 25hz nagyon meredeken kéne esnie a hangnyomásnak. Majd mérek ismét, lehet valamit rosszúl csináltam. A méréskor a sub a szoba közepén volt és a kb 70-80cm-re volt a mikrofon. Minden esetre ha ilyen freki görbét hoz akkor rendben, de gondolom mivel nem szabdtéri mérés így a szoba is be szólt.
Mivel az egészet amatőrként én terveztem, szimuláltam ezért nagyon paráztam hogy mi lesz a végeredmény. Persze sokat utána olvastam, hogy ne kövessem el a PR-es építés hibáit, remélem beválik. Ez még nem végleges mivel nincsenek a helyükön és nincs betörve.
Doboz: [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép]
Ez lett az első mérés, fura az 50Hz kiemelés lehet a szoba okozza, illetve nem értem (nem mintha gond) miért nem esik meredeken a görbe PR hangolási freki 25hz alatt:
Ahogy én csináltam. Előfúrás, sima facsavar, minden illesztéshez flexi fix all vagy akármilyen tömítő ragasztó. Csavar annyira összehúzta, h minden illesztésnél kinyomta, így tuti légtömör.
Mérésnek, ha a ládára vagy kíváncsi mit tud szerintem csak szabadtéren van értelme.. ha a szobában vagy kíváncsi, akkor természetesen mindegy.
Én mértem 90-100-110 dB-en, egy méterre a mikrofon, szembe fordítva. Illetve SPL torzítás nélkül túl sokat nem mond szerintem. Nagyon nem mindegy mikor kezd torzítani igazán és meddig hajtható. Ezek persze személyes preferenciák. Grt a ládához!
-
bteebi
veterán
Valóban nagyon ígéretes. Milyen drivereket és milyen erősítőt használtál hozzá Khaosz?
Ez egy szép DIY projekt. Egyszer majd talán én is építek valamit. Teszem hozzá, egyszer majd infinite baffel subwoofert (is) szeretnék.
-
Zigi
senior tag
Kezd lassan elkészülni a 2 passzív radiátoros subbom. Jövő héten megy festőhöz, de addig is bele raktam a menetes betéteket ( kb 60 db), csatlakozót és a csak kipróbáltam. Még csak 1 órát járattam ami elég kevés a betöréshez. Két problémát véltem felfedezni, egy hogy nem mindenhol légtömör a doboz, ezért kinyomom bellülről szilóval, a másik meg a belsejében a hangszoró vezeték hozzá verődik a mervítéshez (ezt 15hz-es jelnél véltem felfedezni), ezért kapott egy klíma csőhély szigetelést ami nagyon puha így nem lesznek ilyen hangok.
Cad-ben rajzoltam meg a dobozt és lap rajzokat így ment marásra. Winisd-vel szimuláltam mindent.
Elsőnek a reflexet akartam, de akkora doboz nem fér el. Zártat nem akarok, nekem nem tetszik. Szóval kipőróbálom a PR megoldást, ami a legdrágább és ennek is vannak hátrányai illetve előnyei.
Első méréséem, most nem tudom hogy mi történt, de elméletileg PR esetében a PR hangolási freki alatt ami jelen esetben 25hz nagyon meredeken kéne esnie a hangnyomásnak. Majd mérek ismét, lehet valamit rosszúl csináltam. A méréskor a sub a szoba közepén volt és a kb 70-80cm-re volt a mikrofon. Minden esetre ha ilyen freki görbét hoz akkor rendben, de gondolom mivel nem szabdtéri mérés így a szoba is be szólt.
Mivel az egészet amatőrként én terveztem, szimuláltam ezért nagyon paráztam hogy mi lesz a végeredmény. Persze sokat utána olvastam, hogy ne kövessem el a PR-es építés hibáit, remélem beválik. Ez még nem végleges mivel nincsenek a helyükön és nincs betörve.
Ez lett az első mérés, fura az 50Hz kiemelés lehet a szoba okozza, illetve nem értem (nem mintha gond) miért nem esik meredeken a görbe PR hangolási freki 25hz alatt:
Gratulálok! Ez nagyon jól néz ki! A frekimenet se semmi.Az az 51Hz es kiemelés lehet, hogy tényleg a szoba lesz, majd a helyén kiderül mit mutat. Egy költségvetést lehet majd tudni darabra, hogy mennyi az annyi így DIY?
-
ctrlaltdel13
őstag
32 kersz ragasztva, össze volt szorítózva, hát így alakult, de nem panaszkodom, mert ismerős csinálta nem kért érte semmit (persze adtam neki), csak az alapanyag és marás díjat. Szóval mondhatom hogy piszok olcsó volt. Előtte nem csinált még ilyet, szóval teljesen rendben van. Nekem megfelel.
SBS az micsoda ?Fbs akart lenni😉
-
Khaosz55
addikt
Nem lesz rossz.
A doboz miként lett összeszerelve, kekszelve, ragasztva?
Hogy lehet az nem légtömör🤔
Nekem a befogató csavaroknál fújt egy idő után,nagy terhelésnél, sbs megoldotta🤣32 kersz ragasztva, össze volt szorítózva, hát így alakult, de nem panaszkodom, mert ismerős csinálta nem kért érte semmit (persze adtam neki), csak az alapanyag és marás díjat. Szóval mondhatom hogy piszok olcsó volt. Előtte nem csinált még ilyet, szóval teljesen rendben van. Nekem megfelel.
SBS az micsoda ? -
ctrlaltdel13
őstag
Nem lesz rossz.
A doboz miként lett összeszerelve, kekszelve, ragasztva?
Hogy lehet az nem légtömör🤔
Nekem a befogató csavaroknál fújt egy idő után,nagy terhelésnél, sbs megoldotta🤣 -
Khaosz55
addikt
WinISD szerint ilyen a tervezett freki menet. Persze ez mind elmélet és szabadtérri frekimenetről beszélünk, szóval jelen esetemben a szoba bele szól gondolom.

-
ctrlaltdel13
őstag
👌👍
-
Khaosz55
addikt
-
dethroner
veterán
Nekem is több aktív eszköz lóg folyamatosan a telefonon. Van amikor bejön egy telefonhívás és fel tudom venni a telefonon, az órámon és a fülesen is, akkora választék van. Motorola G72 telóm van, de nincs benne olyan hogy eszközt tiltani.
-
dethroner
veterán
Igen ez így van! Csakhogy ez minden más eszköznél is hasonló abból a kezdetleges időből akkor pakoltak mindenbe is bluetoth adó-vevőt mert az milyen menő! De azokat inkább a vezetékmantes hangfalakhoz találták(?) jónak. Nem arra, hogy a telefonon keresztül használd. Ezért nem kikapcsolható. Az az öreg szoftver nem különbözteti meg a hangfalat és a telefont. Ezért küldözget állandóan kapcsolódási értesítést! Ezért kell induláskor átlépni az ilyen opciókat gyakorlatilag ezt írták le.
De a leírtaknál sokkal egyszerűbb, 2 mozdulat a telefonon kikapcsolni a bluetoth-ot ezt már írtam feljebb. Köröket futsz a semmiért!
A Denon applikációnak nem kell bluetoth csak wifi! Én is arról használom(néha) ha olyanom van.Telefonon a bt kikapcsolás nálam se opció. Óra, folyamatosan, ha beülök a kocsiba automatikusan csatlakozik a fejhez, meg az étkezőben ha zenét hallgatok egy másik erősítőről ahhoz is kell, meg a fülesek, hordozható hangszórók, szóval van bőven eszköz. Én semmi másra nem használom az AVR-t, mint a tévén nézett tartalom hangját azon hallgatom, éppen csak a poén kedvéért párosítottam hogy megtapasztaljam azt is, de szabadulni nehéz tőle. Viszont a japók elejtettek egy infó morzsát, miszerint a bluetooth a vezetéknélküli részbe van építve. Na hát a wifi a vezeték nélküli másik rész, azt meg le tudom tiltani az előlapi gombkombinációval. És igen, ezzel megszűnt a kérelmek küldözgetése. Szerencsére hálózatra sincs az AVR-nek semmi szüksége, így nem fog fájni a wifi hiánya (drótot még mindig dughatnék a seggébe, de nem tudom miért kéne nekem internet az erősítőbe), így pedig megszabadultam a kéretlen üzenetektől. Kis piszok vágottszeműek ezt persze nem javasolták

-
makkmarce
őstag
Megjött a Denon válasza a bluetooth kérdésre:
Thank you for contacting Denon Support.On the AVR-X2100W, there is unfortunately no confirmed user menu option that allows the Bluetooth module to be completely and permanently disabled. Bluetooth is integrated into the unit’s wireless section and is normally only active for pairing when the Bluetooth input or pairing mode is used.
If your phone continues to receive pairing requests even after removing the AVR-X2100W from the phone’s Bluetooth list, I recommend performing a full factory reset of the receiver. This is the most complete user-level method to clear stored settings and pairing information.
Please note that this will erase your custom settings, including speaker setup, input assignments and network configuration.
Hát köszi Denon, ilyen egy balfasz dolgot

Telefonon nyomd meg, hogy felejtse el, aztán párosítsd ha használnád.
-
Atomgeszi
nagyúr
Nekem gond nélkül csatlakozik több eszközre is egyszerre (Xiaomi 13 Ultra)
Viszont most találtam a BT menüpontban olyat, hogy le lehet tiltani eszközöket. Hátha neki is van ilyen.
-
svgyula
addikt
Ja! Csakhogy ha foglava van a bluetooth a telefonon akkor nem látja másik eszköz. Ezt ha jól emlékszem a 5.1-től lehet állítani. Én pl. a denonra sem tudtam a telefonommal csatlakozni amikor közel volt a tablet mert az lefoglalta......
-
Atomgeszi
nagyúr
Igen ez így van! Csakhogy ez minden más eszköznél is hasonló abból a kezdetleges időből akkor pakoltak mindenbe is bluetoth adó-vevőt mert az milyen menő! De azokat inkább a vezetékmantes hangfalakhoz találták(?) jónak. Nem arra, hogy a telefonon keresztül használd. Ezért nem kikapcsolható. Az az öreg szoftver nem különbözteti meg a hangfalat és a telefont. Ezért küldözget állandóan kapcsolódási értesítést! Ezért kell induláskor átlépni az ilyen opciókat gyakorlatilag ezt írták le.
De a leírtaknál sokkal egyszerűbb, 2 mozdulat a telefonon kikapcsolni a bluetoth-ot ezt már írtam feljebb. Köröket futsz a semmiért!
A Denon applikációnak nem kell bluetoth csak wifi! Én is arról használom(néha) ha olyanom van.Én sem kapcsolgatnám ki a telefonon a Bluetooth-t. Nekem pl folyamatosan megy róla az okosóra.
-
bteebi
veterán
Az Ál/Arc szerintem jó volt.
Mondjuk már nagyon rég láttam. De pont nem annyira rég láttam néhány részletet a Kardhalból, amit a sok hülyesége ellenére nagyon szerettem. És hát, surprise surprise, az se tetszett annyira. 
-
svgyula
addikt
Thank you for contacting Denon Support.On the AVR-X2100W, there is unfortunately no confirmed user menu option that allows the Bluetooth module to be completely and permanently disabled. Bluetooth is integrated into the unit’s wireless section and is normally only active for pairing when the Bluetooth input or pairing mode is used.
If your phone continues to receive pairing requests even after removing the AVR-X2100W from the phone’s Bluetooth list, I recommend performing a full factory reset of the receiver. This is the most complete user-level method to clear stored settings and pairing information.
Please note that this will erase your custom settings, including speaker setup, input assignments and network configuration.

A Denon applikációnak nem kell bluetoth csak wifi! Én is arról használom(néha) ha olyanom van. -
dethroner
veterán

-
Tuco78
aktív tag
-
makkmarce
őstag
"high end szegmensben meg nincs erre szükség"
egy high end varázskábel felsír valahol
-
Tuco78
aktív tag
Igen ebben igazad van. Én mondjuk ezt úgy fogalmaznám át, hogy a kommersz gyártók trükköznek a high end szegmensben meg nincs erre szükség. De a lényeg ugyanaz. Sztem. Ebben az árkategóriaban már nem szabad AVR-t venni.
-
Atomgeszi
nagyúr
-
Tuco78
aktív tag
-
Atomgeszi
nagyúr
Én máshogy látom a dolgot. A ficcsőrök és a szabványok terén hatalmas fejlődés történt viszont a hangminőség és a teljesítmény terén meg visszalépés. Régen készültek olyan fenevadak mint pl. az arcam avr600 csatornánkénti 120W-os teljesítménnyel ma meg ugyanez trükközve 2 csatornára megadva.
Primare SPA25 [link]

90W 9 csatornát hajtva.
-
morfondőr
addikt
Ne hagyjuk ki Gary Busey-t sem!
Tipikus 90-es évek akciófilm, nem kell nagy íveket keresni, de egyszerűen szórakoztató! Pont mint egy Pusztító (Demolition Man) vagy Ál/Arc stb! -
Zjunior
veterán
Sziasztok!
vettem egy Sonos gen 4 subot az Arc Ultra soundbarhoz.
csatlakoztak egymashoz , az appban latszodik is de pirosat vilagit folyamatosan.
Elvileg konfiguralnom kellene de hogy?
appban csak a serial szama latszodik.
-
Tuco78
aktív tag
Pedig nem olyan rossz hidd el! Ez még Segal jó korszakából származik. Persze azért ne számits olyan szintű akciófilmre mint egy die hard vagy con air de Segalhoz képest nem rossz! Egy megtekintést mindenképpen megér!
-
bteebi
veterán
Rákerestem, mert nem ismerős a címe. Szerintem még nem is láttam.
Mondjuk nehéz elképzelni egy olyan filmről, hogy jó, amiben Steven Seagal is játszik.
Persze benne van Tommy Lee Jones, meg látványnak Erika Eleniak is, de akkor is. Mindenesetre most már kíváncsivá tettél. -
morfondőr
addikt
Lehet, hogy (újonnan) velem van a baj, de a legtöbb új film nekem hatalmas csalódás.
Sőt, egyre többször már a valamivel régebbiek is.
Persze ettől még a hang és a kép is lehet jó némi szerencsével. 
Múltkor csak (hang)teszt jelleggel belenéztem a 2007-es Transformersbe (az az első rész). Mindegyik része borzalmas, de egyre rosszabbak, és még az a rész a legkevésbé rossz. És hát visszanézve az is szánalmas.

Leginkább talán horrorokat kellhetne néznem nekem is, azok között biztosan vannak jók. Az már önmagában hatalmas siker, ha valami nem mainstream, és nem eleve csak arra megy, hogy valami sablonos, szar forgatókönyv alapján próbáljanak valami újabb fejőstehenet megalkotni, amihez lehet jó a merchandising is.
Az Úszó erőd 1992-es, nem véletlenül hoztam fel azt példának, meg tényleg pár hete néztem meg 4K-ban TrueHD Atmos hanggal!
-
bteebi
veterán
Sokat fejlődtek a DAC-ok, rengeteg új, hasznos fícsör és szolgáltatás lett, egyre jobb HDMI-k, lossless, Atmos... szóval na, jó világot élünk
Csak jönnének hozzá értékelhető tartalmak is, mert ha nem adnák ki a 20-30 éves filmek felújított változatait, akkor nem is tudom mit néznék! Legutóbb az Úszó erőd elől álltam fel elégedetten, amit ezúton is ajánlok mindenkinek mert nagyon jó lett a 4K kiadás!
Lehet, hogy (újonnan) velem van a baj, de a legtöbb új film nekem hatalmas csalódás.
Persze ettől még a hang és a kép is lehet jó némi szerencsével. 
Múltkor csak (hang)teszt jelleggel belenéztem a 2007-es Transformersbe (az az első rész). Mindegyik része borzalmas, de egyre rosszabbak, és még az a rész a legkevésbé rossz. És hát visszanézve az is szánalmas.

Leginkább talán horrorokat kellhetne néznem nekem is, azok között biztosan vannak jók. Az már önmagában hatalmas siker, ha valami nem mainstream, és nem eleve csak arra megy, hogy valami sablonos, szar forgatókönyv alapján próbáljanak valami újabb fejőstehenet megalkotni, amihez lehet jó a merchandising is.
-
morfondőr
addikt
Nyilván nagyon jó erősítő - lehet, hogy majd egyszer én is benevezek egy olyanra is -, de azt is tegyük hozzá, hogy ma már nagyon sok kiváló erősítő van. Régebben még a 7.1 is nagy cucc volt, most meg már nem olyan nagy szám - egyáltalán nem elérhetetlen - a 11.4 se. Sokat fejlődtek a DAC-ok, rengeteg új, hasznos fícsör és szolgáltatás lett, egyre jobb HDMI-k, lossless, Atmos... szóval na, jó világot élünk.

Sokat fejlődtek a DAC-ok, rengeteg új, hasznos fícsör és szolgáltatás lett, egyre jobb HDMI-k, lossless, Atmos... szóval na, jó világot élünk
Csak jönnének hozzá értékelhető tartalmak is, mert ha nem adnák ki a 20-30 éves filmek felújított változatait, akkor nem is tudom mit néznék! Legutóbb az Úszó erőd elől álltam fel elégedetten, amit ezúton is ajánlok mindenkinek mert nagyon jó lett a 4K kiadás!
-
VoidXs
Topikgazda
-
Tuco78
aktív tag
Egyrészt ha csak mozizol akkor minek a 4K/120Hz?
De amúgy ha a Modern HDMI 2.1 szabványt is simán megoldom csak bedugok egy másik HDMI kábelt a vga másik kimenetére és beállítom, hogy az elsőn küldje a 4K/120Hz képet a TV-re a másikon meg a hangot az AVR-re. Konzolon meg egy HDMI extractor és kész
-
bteebi
veterán
Nem az a lényeg, hogy anno mennyibe kerültek hanem, hogy most mennyiért lehet megvenni őket. Gyakorlatilag csak egy kis tudás és utánajárás kell hozzá, hogy olcsón összerakj egy tényleg jó hangú rendszert ahelyett, hogy veszel egy új avr-t és utána meg sopánkodsz, hogy basszus kifizettem érte egy millát és szarabbúl szól mint a haverom harmadannyiba se kerülő cucca... A Friccsöröket meg sokkal könyebb pótolni mint a jó hangzást ugye arról nem is beszélve, hogy sokan köztük pl: Én sem használok semmi ilyesmit tehát teljesen fölöslegesek.
Használt, garancia nélküli termékek árát hasonlítod egy új, garanciás termékekéhez. Ez így minden, csak nem korrekt. Tesla Model S-t is lehet venni 10 milliónál kevesebbért is, pedig annak idején volt vagy 45 millió.
Aztán meg vagy rajta lepődve, hogy sok szempontból jobb, mint egy új Nissan Leaf. (Amíg tönkre nem megy az akkupakkja meg a légrugója, amikre aztán ráköltesz még vagy 4-5 milliót.)"Gyakorlatilag csak egy kis tudás és utánajárás kell hozzá, hogy olcsón összerakj egy tényleg jó hangú rendszert"
Igen, gyakorlatilag "csak" egy kis tudás és utánajárás kell hozzá
(meg persze némi pénzmag). ...ééés egy kis szerencse is, mert hiába szeretnék én pl. olcsón egy hibátlan Arcam AVR31-et, ha nincs. Egy új termék vásárlásának amúgy ugyanúgy utána kell járni. Ha nem jársz utána, akkor meg jó eséllyel nem is igazán értesz hozzá és/vagy nem is érdekel, és akkor megint ott tartunk, hogy mindegy."ahelyett, hogy veszel egy új avr-t és utána meg sopánkodsz, hogy basszus kifizettem érte egy millát és szarabbúl szól mint a haverom harmadannyiba se kerülő cucca..."
Itt a fórumon szerintem elég kevesen fizetnek ki egymillát egy AVR-re (én se). De mint már mondtam, a lehetőségek (pénztárca, tudás, szabadidő, igények) nagyon széles palettán mozognak. És persze a baseline se mindegy. Idővel változnak a lehetőségek, és annak megfelelően lehet előrelépni. Simán lehet, hogy valaki egy alapabb rendszerrel is elégedettebb lesz, mint te most a tiéddel. Vagy még ha nem is az, szimplán nem érdekli annyira, hogy jobban foglalkozzon vele.

-
Tuco78
aktív tag
Én azt értem, hogy nagyon fontos a teljesítmény, és hogy sokat számítHAT a hangzás szempontjából. De ez leginkább hangerő és végfokolás kérdése. Azokkal meg sokkal könnyebb játszani, mint egy 20 éves végfokra Diracot heggeszteni.
Hidd el nyugodtan, egy jó szobakorrekció is rengeteget számít a hangminőség szempontjából. És nagyon nem mindegy, hogy kell-e hozzá miniDSP, REW, Cavern, PC, kiskutya, vagy csak bedugod a kalibráló mikrofont az AVR-be, és már kész is. Ráadásul nem csak készen van, hanem jó is.

Aki nagyon ért hozzá és/vagy nagyon sok ideje van (én sajnos egyik se vagyok), annak ez lehet egy járható (kerülő)út, akár csak az, hogy várjuk a csodát egy jó használt ajánlatra, de erre sincs mindenkinek lehetősége.
Ott is érted félre az egészet, hogy hiába nagyon jó az az Anthem/NAD páros, neked ahhoz még egy csomó munkád kellett, hogy valóban jól is szóljon. Mert normális szobakorrekció nélkül NEM lesz jó (persze ez valamelyest a szobától is függ).
Máshogy gondolkodunk és mások a prioritásaink. Nincs ezzel baj. Én konkrétan letojom az összes ilyen teljesen fölösleges friccsört de ha használni akarnám akkor simán telepiteném őket PC-re mert ugye az az egyik forrás a rendszeremben és ingyen megkapom ugyanazt amiért te kemény pénzeket fizetsz. A Modern HDMI 2.1 szabványt is simán megoldom csak bedugok egy másik HDMI kábelt a vga másik kimenetére és beállítom, hogy az elsőn küldje a 4K/120Hz képet a TV-re a másikon meg a hangot az AVR-re. De amúgy ez is egy jó nagy parasztvakítás mert mi a bánatnak 4K/120Hz annak aki csak mozizik. Persze a cégek marketingjei nem ezt mondják és annak aki nem gondolkodik az megveszi ezeket jó drágán és teljesen fölöslegesen. A diracot is ki tudod váltani pl: VoidXs meszer zseniális Cavernével. Minden csak akarat és tanulás kérdése. Persze ha korlátlan forrásaid vannak akkor nincs gond de a legtöbb embernek ugye ez nem áll rendekezésére ezért érdemes okosan épitkezni sztem.
-
makkmarce
őstag
Nem az a lényeg, hogy anno mennyibe kerültek hanem, hogy most mennyiért lehet megvenni őket. Gyakorlatilag csak egy kis tudás és utánajárás kell hozzá, hogy olcsón összerakj egy tényleg jó hangú rendszert ahelyett, hogy veszel egy új avr-t és utána meg sopánkodsz, hogy basszus kifizettem érte egy millát és szarabbúl szól mint a haverom harmadannyiba se kerülő cucca... A Friccsöröket meg sokkal könyebb pótolni mint a jó hangzást ugye arról nem is beszélve, hogy sokan köztük pl: Én sem használok semmi ilyesmit tehát teljesen fölöslegesek.
és a te öreg jó hangú rendszered hogy fog tudni 4k-t 120hz-en , vagy 360 spatial mapping-et?
-
Tuco78
aktív tag
Kicsit kontextusba helyezve, a tisztábban látás végett: a NAD T955-öd 2006/2007 körül jelent meg, és 1500 dolláros árat találtam hozzá (az MSRP-je talán 1300 volt, de ebbe többek között az ÁFA miatt se menjünk bele). A dollár árfolyama 2006-ban 210 körül volt (jó lenne most is!), szóval vegyük nagyon baráti áron 315 ezer Ft-nak (annyiba biztosan került itthon, talán jóval többe is). Az most gyakorlatilag 800 ezer Ft.
Az Anthem MRX720 2016-ban volt 3000 font, 400 Ft-os árfolyammal számolva az 1,2 milla, mostani áron 2,1 millió. A kettő együtt újonnan nagyjából 3 millió lenne most. Akkor miről is beszélünk? Szóval ezek együtt jobban szólnak, mint egy most újonnan 600 ezerbe kerülő AVR, ami egy csomó olyan fícsört is tud, amit a te rendszered nem?
-
bteebi
veterán
A teljesítmény baromira lényeges! Ezért van az, hogy egy régi vas jobban szól és alacsonyabb a torzítása mint egy mostani avr-nek. Persze mindent meg lehet oldani de durva sztem, hogy a mostani csúcserősítők köszönő viszonyban sincsenek se hangminőség se teljesítmény téren a 20éves vasakkal. Milliós avr-eknál látom, hogy két csatornára megadott teljesítményekkel trükköznek. Szóval az én véleményem az, hogy el kell felejteni ezeket a drága AVR-eket mert írtó drágán se tudják azt a teljesítményt és hangzást amit egy végfokolt rendszer hoz sokszor jóval olcsóbban.
Én azt értem, hogy nagyon fontos a teljesítmény, és hogy sokat számítHAT a hangzás szempontjából. De ez leginkább hangerő és végfokolás kérdése. Azokkal meg sokkal könnyebb játszani, mint egy 20 éves végfokra Diracot heggeszteni.
Hidd el nyugodtan, egy jó szobakorrekció is rengeteget számít a hangminőség szempontjából. És nagyon nem mindegy, hogy kell-e hozzá miniDSP, REW, Cavern, PC, kiskutya, vagy csak bedugod a kalibráló mikrofont az AVR-be, és már kész is. Ráadásul nem csak készen van, hanem jó is.

Aki nagyon ért hozzá és/vagy nagyon sok ideje van (én sajnos egyik se vagyok), annak ez lehet egy járható (kerülő)út, akár csak az, hogy várjuk a csodát egy jó használt ajánlatra, de erre sincs mindenkinek lehetősége.
Ott is érted félre az egészet, hogy hiába nagyon jó az az Anthem/NAD páros, neked ahhoz még egy csomó munkád kellett, hogy valóban jól is szóljon. Mert normális szobakorrekció nélkül NEM lesz jó (persze ez valamelyest a szobától is függ).
-
bteebi
veterán
Én máshogy látom a dolgot. A ficcsőrök és a szabványok terén hatalmas fejlődés történt viszont a hangminőség és a teljesítmény terén meg visszalépés. Régen készültek olyan fenevadak mint pl. az arcam avr600 csatornánkénti 120W-os teljesítménnyel ma meg ugyanez trükközve 2 csatornára megadva.
Kicsit kontextusba helyezve, a tisztábban látás végett: a NAD T955-öd 2006/2007 körül jelent meg, és 1500 dolláros árat találtam hozzá (az MSRP-je talán 1300 volt, de ebbe többek között az ÁFA miatt se menjünk bele). A dollár árfolyama 2006-ban 210 körül volt (jó lenne most is!), szóval vegyük nagyon baráti áron 315 ezer Ft-nak (annyiba biztosan került itthon, talán jóval többe is). Az most gyakorlatilag 800 ezer Ft.
Az Anthem MRX720 2016-ban volt 3000 font, 400 Ft-os árfolyammal számolva az 1,2 milla, mostani áron 2,1 millió. A kettő együtt újonnan nagyjából 3 millió lenne most. Akkor miről is beszélünk? Szóval ezek együtt jobban szólnak, mint egy most újonnan 600 ezerbe kerülő AVR, ami egy csomó olyan fícsört is tud, amit a te rendszered nem?
-
Tuco78
aktív tag
A teljesítmény sajnos egyértelműen csökkent, és ez nem kis probléma, de a hangminőség általában javult, miközben a szobakorrekció (is) megdöbbentően sokat fejlődött. Olcsóbb ÉS jobb lett sok komponens.
Elhiszem, hogy egy 20 éves, 30 kilós AVR/processzor nagyobb teljesítményre képes, mint egy mai középkategóriás bármi, de az egy dolog, ha még pl. nem tud Diracot - kerülőúton megoldod -, de ha mondjuk nincs HDMI se rajta, vagy mondjuk csak 1.3/1.4, azért az lehet probléma. Akár csak az, ha nem ismeri a nagy felbontású formátumokat vagy az objektum alapú térhangzást (Atmos). Olyan hülyeségekről, mint BT, WiFi, CEC, VRR már ne is beszéljünk (ezek persze mozizáshoz nem kellenek, de a legtöbb ember nem csak mozizik).
Az erősítő kisebb teljesítményét sokkal könnyebb ÉS olcsóbb megkerülni, mint a fentebbi fícsörök hiányát kezelni. ÉS nem feltétlenül kell mindenhez-mindenkinek kW-os teljesítmény.
Meg persze ne feledkezzünk meg arról se, hogy az adott hangminőséget/teljesítményt mennyiért tudta újonnan egy adott eszköz. Lehet, hogy te most használtan megveszel 150-200k-ért egy 15 éves, kW-os végfokot, csak ha az 15 éve mondjuk félmillióba került, akkor számold ki, hogy az most hány millió lenne.
És ahhoz nézd egy mai csúcs AVR, vagy akár modern proci/végfok árát ÉS tudását/teljesítményét. 10 év múlva egy 15.4-es Denon AVC-A1H se 3 millióba fog kerülni, de most épp annyi.A teljesítmény baromira lényeges! Ezért van az, hogy egy régi vas jobban szól és alacsonyabb a torzítása mint egy mostani avr-nek. Persze mindent meg lehet oldani de durva sztem, hogy a mostani csúcserősítők köszönő viszonyban sincsenek se hangminőség se teljesítmény téren a 20éves vasakkal. Milliós avr-eknál látom, hogy két csatornára megadott teljesítményekkel trükköznek. Szóval az én véleményem az, hogy el kell felejteni ezeket a drága AVR-eket mert írtó drágán se tudják azt a teljesítményt és hangzást amit egy végfokolt rendszer hoz sokszor jóval olcsóbban.
-
bteebi
veterán
A teljesítmény sajnos egyértelműen csökkent, és ez nem kis probléma, de a hangminőség általában javult, miközben a szobakorrekció (is) megdöbbentően sokat fejlődött. Olcsóbb ÉS jobb lett sok komponens.
Elhiszem, hogy egy 20 éves, 30 kilós AVR/processzor nagyobb teljesítményre képes, mint egy mai középkategóriás bármi, de az egy dolog, ha még pl. nem tud Diracot - kerülőúton megoldod -, de ha mondjuk nincs HDMI se rajta, vagy mondjuk csak 1.3/1.4, azért az lehet probléma. Akár csak az, ha nem ismeri a nagy felbontású formátumokat vagy az objektum alapú térhangzást (Atmos). Olyan hülyeségekről, mint BT, WiFi, CEC, VRR már ne is beszéljünk (ezek persze mozizáshoz nem kellenek, de a legtöbb ember nem csak mozizik).
Az erősítő kisebb teljesítményét sokkal könnyebb ÉS olcsóbb megkerülni, mint a fentebbi fícsörök hiányát kezelni. ÉS nem feltétlenül kell mindenhez-mindenkinek kW-os teljesítmény.
Meg persze ne feledkezzünk meg arról se, hogy az adott hangminőséget/teljesítményt mennyiért tudta újonnan egy adott eszköz. Lehet, hogy te most használtan megveszel 150-200k-ért egy 15 éves, kW-os végfokot, csak ha az 15 éve mondjuk félmillióba került, akkor számold ki, hogy az most hány millió lenne.
És ahhoz nézd egy mai csúcs AVR, vagy akár modern proci/végfok árát ÉS tudását/teljesítményét. 10 év múlva egy 15.4-es Denon AVC-A1H se 3 millióba fog kerülni, de most épp annyi. -
Tuco78
aktív tag
Nyilván nagyon jó erősítő - lehet, hogy majd egyszer én is benevezek egy olyanra is -, de azt is tegyük hozzá, hogy ma már nagyon sok kiváló erősítő van. Régebben még a 7.1 is nagy cucc volt, most meg már nem olyan nagy szám - egyáltalán nem elérhetetlen - a 11.4 se. Sokat fejlődtek a DAC-ok, rengeteg új, hasznos fícsör és szolgáltatás lett, egyre jobb HDMI-k, lossless, Atmos... szóval na, jó világot élünk.

-
VoidXs
Topikgazda

Persze, de ha jelentősen olcsósítanál, külföldre kell nyúlni. Vannak nagyon jó multichannel procik, Fosi procinál meg nem kell jobb. Csak ennyit már nem mindenki akar foglalkozni vele.
-
bteebi
veterán

-
VoidXs
Topikgazda
A SINAD fontos dolog, de túl van lihegve. Pláne akkor, ha nem akarsz brutál hangnyomást. Nekem egy nagy ívben lesajnált Onkyo TX-RZ50-em van, és (szerencsére) még azzal sincsenek zaj problémáim, viszont nagyon jó a hangja. Teszem hozzá, relatíve nagy az alapzaj a szobában (számítógép), és nem hajszolok brutál SPL-eket se.
Az X3900H minden bizonnyal egy nagyon jó erősítő (már az elődje is az), mondjuk az ára nagyon durván skálázódott. És ha azt nézed, hogy arra még rámegy a Dirac ára is... szerintem gyalázat. Az X4900H ebből kiindulva Dirackal lesz vagy 1 milla.

Ne akarj drágább AVR-t, bőven jó lesz az X3900H - és még tetszik is neked
. Azért tedd hozzá, hogy ezért a pénzért majdnem teteje szintű hangot kapsz. Ez régen több millió is lehetett.
-
bteebi
veterán
Ehhez abszolút nem értek, úgyhogy elnézést, ha butaságot írok, de azt látom, hogy pl. ezeknek is 90db körüli a SINAD-ja: NAD T778, Denon AVR-X6700H, és ezek azért elég komoly eszközök már. Ha igazak a hírek, és a Denon AVC-X3900H 100db körüli SINAD-dal rendelkezik, akkor az jobban szól ezeknél, és a Cinema 40-nél is? Vagy ez a SINAD csak egy apró része a folyamatnak? Tulajdonképpen azért kérdezem, mert nem tudom, hogy megér-e 1 milkát a Marantz a 600k-s 3900H-val szemben, rosszabb hangért nem fizetnék majdnem kétszer annyit.
A SINAD fontos dolog, de túl van lihegve. Pláne akkor, ha nem akarsz brutál hangnyomást. Nekem egy nagy ívben lesajnált Onkyo TX-RZ50-em van, és (szerencsére) még azzal sincsenek zaj problémáim, viszont nagyon jó a hangja. Teszem hozzá, relatíve nagy az alapzaj a szobában (számítógép), és nem hajszolok brutál SPL-eket se.
Az X3900H minden bizonnyal egy nagyon jó erősítő (már az elődje is az), mondjuk az ára nagyon durván skálázódott. És ha azt nézed, hogy arra még rámegy a Dirac ára is... szerintem gyalázat. Az X4900H ebből kiindulva Dirackal lesz vagy 1 milla.

Ne akarj drágább AVR-t, bőven jó lesz az X3900H - és még tetszik is neked
. -
VoidXs
Topikgazda
Ehhez abszolút nem értek, úgyhogy elnézést, ha butaságot írok, de azt látom, hogy pl. ezeknek is 90db körüli a SINAD-ja: NAD T778, Denon AVR-X6700H, és ezek azért elég komoly eszközök már. Ha igazak a hírek, és a Denon AVC-X3900H 100db körüli SINAD-dal rendelkezik, akkor az jobban szól ezeknél, és a Cinema 40-nél is? Vagy ez a SINAD csak egy apró része a folyamatnak? Tulajdonképpen azért kérdezem, mert nem tudom, hogy megér-e 1 milkát a Marantz a 600k-s 3900H-val szemben, rosszabb hangért nem fizetnék majdnem kétszer annyit.
Szerintem nagyjából semmi nem ér meg 1 milliót, ha van 3900 600-ért. Ahhoz már olyat kellene virítani, mint pl full egyedi EQ.
-
morfondőr
addikt
Ha van kalibráció, és az egyik hangszóró elég közel van hozzád, simán. Ekkor a DSP miatt le is vonhatsz miatta 20 dB-t, és mindjárt a 70 vs 80 dB különbség kerül elő, ami az éjszakai kisebb alapzajban szembetűnő.
morfondőr: Na én panaszmentes CEC-t még sehol nem láttam. Ezért is ellenjavallom mindenkinek.
Én most nem panaszkodok rá, még a Telekomos box is teljesen jól működik, ami azért nagy szó. Ami be van állítva az megy is: ki-bekapcs, forrás váltás, hangerő stb.
-
privacy99
senior tag
Ha van kalibráció, és az egyik hangszóró elég közel van hozzád, simán. Ekkor a DSP miatt le is vonhatsz miatta 20 dB-t, és mindjárt a 70 vs 80 dB különbség kerül elő, ami az éjszakai kisebb alapzajban szembetűnő.
morfondőr: Na én panaszmentes CEC-t még sehol nem láttam. Ezért is ellenjavallom mindenkinek.
-
VoidXs
Topikgazda
-
morfondőr
addikt
Sajnos nincs túl sok tapasztalatom különböző avr-ek terén, de a Yamaha távja egész jól használható volt, simán vezérelhető volt vele a TV és a Shield is, menükbe lehetett vele lépni, a lejátszás gombjai is működtek. A Denonéval eddig semmit nem tudtam vezérelni csak az avr-t. Szerencsére visszafelé jól müködik, a CEC sokkal stabilabb, a Yamaha hajlamos volt össze-vissza váltani a bemeneteket.
-
privacy99
senior tag
Átlagos nappaliban, átlagos hangfalakon, átlagos forrással (pl. AirPlay) meghallok egy 90db vs 100db SINAD különbséget?
-
VoidXs
Topikgazda
Yamaha RX-V685-ről váltottam Denon 3800-ra és az első két dolog amit észre vettem, hogy a Denonnak mennyire gagyi a távja és mennyire kevés infót ír a kijelzője a Yamahához képest! Persze nem lebeszélni akarlak, csak pont ezt a két dolgot hoztad fel mellette! Amúgy összességében, mégha nem is teljesen felhőtlenül, de nem bántam meg a váltást!
Van házimozis cucc, aminek értelmes a távja vagy a menüje és nem Storm?
-
morfondőr
addikt
Őszintén szólva a külseje is megfogott, tetszik a megvilágított front panel, és a távirányító is. Nagyon ritkán cserélem ezeket, úgyhogy hosszú távra belefér egy magasabb kategória. Viszont ha hangban nem várható szinte semmi előrelépés, akkor valószínűleg megnyugszom. Egyébként sima 5.1-re lenne, később maximum 5.2.2, szóval tényleg a hangminőség és a küllem a legfontosabb.
Yamaha RX-V685-ről váltottam Denon 3800-ra és az első két dolog amit észre vettem, hogy a Denonnak mennyire gagyi a távja és mennyire kevés infót ír a kijelzője a Yamahához képest! Persze nem lebeszélni akarlak, csak pont ezt a két dolgot hoztad fel mellette! Amúgy összességében, mégha nem is teljesen felhőtlenül, de nem bántam meg a váltást!
-
VoidXs
Topikgazda
Őszintén szólva a külseje is megfogott, tetszik a megvilágított front panel, és a távirányító is. Nagyon ritkán cserélem ezeket, úgyhogy hosszú távra belefér egy magasabb kategória. Viszont ha hangban nem várható szinte semmi előrelépés, akkor valószínűleg megnyugszom. Egyébként sima 5.1-re lenne, később maximum 5.2.2, szóval tényleg a hangminőség és a küllem a legfontosabb.
Ha hangminőség, akkor a SINAD és kalibráció jelent szinte mindent, és ebben a Denon elég jó. Teljesítmény AVR-en úgyse lesz semmilyen árkategóriában, de erre van a végfokozás, és az ma már olcsó.
-
privacy99
senior tag
-
VoidXs
Topikgazda
Sziasztok!
Új erősítőt tervezek venni, és alapvetően a Denon AVC-X3900H-ra várok (kb. 1 hónap múlva jönne meg). Aránylag sokszor hallgatok zenét is, ezért arra gondoltam, hogy ha megéri a masszív felárat, jobb hangminőséget tud, akkor inkább Marantz Cinema 40 felé mennék. Megéri? Annyit láttam még, hogy a Denon-ba új DAC került, ami SINAD-ban azonos szinten van a Marantz Cinema 30 és AVC-X6800H-ban lévővel. Arról fogalmam sincs, ez a gyakorlatban mennyire számít. Úgy tudom, hogy a Cinema 40-be egy lényegesen rosszabb DAC került beszállítói problémák miatt.
A 3900-zal már biztos helyben leszel.
-
Sziszifeca
őstag
Persze, hogy baj, ha kézből kalibrálsz, hiszen akkor az egyik oldalról, ahol állsz, "leárnyékolod" a hanghullámokat. Polcold alá a mikrofont akár párnákkal vagy bármivel és ne állj a hangszórók elé!
Nálam HKTS 16-ok voltak hátul surround-nak, de a frontok és a center MA Bronze széria volt. Nem mondom, hogy rosszul szólt, de amint lecseréltem a HKTS-t egy pár Focal Sib-re (Atmosos nagyobb méretű verzió), teljesen megváltozott a hangzás újrakalibrálás után. Sokkal jobb lett minden. Vagyis a keverésnek vannak korlátai és lehet ha egy nagyon gagyi elemet beteszel a rendszerbe, akkor húzza magával az összeset!Köszi az infót.
Tudsz ajánlani valami jó 5.1-et ami kb 150k-ból megáll, és ugye aktív subbal van?
A mostani szettem kollégám megveszi
-
morfondőr
addikt
Sziasztok!
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy most vettem egy Denon X1700H erősítőt, és van 2db frontom (wharfedale diamond 8.3), a többi meg ilyen régi Sony kisebb hangszórók, ez a center( [kép] ). Próbáltam Audyssey-el mikrofonnal belőni a hangzást, de így a filmek szörnyűek, a beszéd ilyen bödön hang, mintha nem lenne magas hangzás. Ahogy kikapcsoltam az Audyssey-t és bekapcsoltam az equalizert-t, akkor úgy már egész jó.
Viszont kézben tartva csináltam a kalibrásást, ez baj?
Ami kérdés, hogy ha a régi sony hangfalaimat lecserélném HKTS 7-re akkor lenne jobb beszéd hang a centerben? Tisztábban szólna szerintetek?
Az a baj a TV alatt csak 125mm magas center fér el, így nem tudom mit vegyek oda
Köszi ha valaki segít!
Persze, hogy baj, ha kézből kalibrálsz, hiszen akkor az egyik oldalról, ahol állsz, "leárnyékolod" a hanghullámokat. Polcold alá a mikrofont akár párnákkal vagy bármivel és ne állj a hangszórók elé!
Nálam HKTS 16-ok voltak hátul surround-nak, de a frontok és a center MA Bronze széria volt. Nem mondom, hogy rosszul szólt, de amint lecseréltem a HKTS-t egy pár Focal Sib-re (Atmosos nagyobb méretű verzió), teljesen megváltozott a hangzás újrakalibrálás után. Sokkal jobb lett minden. Vagyis a keverésnek vannak korlátai és lehet ha egy nagyon gagyi elemet beteszel a rendszerbe, akkor húzza magával az összeset! -
privacy99
senior tag
Sziasztok!
Új erősítőt tervezek venni, és alapvetően a Denon AVC-X3900H-ra várok (kb. 1 hónap múlva jönne meg). Aránylag sokszor hallgatok zenét is, ezért arra gondoltam, hogy ha megéri a masszív felárat, jobb hangminőséget tud, akkor inkább Marantz Cinema 40 felé mennék. Megéri? Annyit láttam még, hogy a Denon-ba új DAC került, ami SINAD-ban azonos szinten van a Marantz Cinema 30 és AVC-X6800H-ban lévővel. Arról fogalmam sincs, ez a gyakorlatban mennyire számít. Úgy tudom, hogy a Cinema 40-be egy lényegesen rosszabb DAC került beszállítói problémák miatt.
-
Sziszifeca
őstag
Sziasztok!
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy most vettem egy Denon X1700H erősítőt, és van 2db frontom (wharfedale diamond 8.3), a többi meg ilyen régi Sony kisebb hangszórók, ez a center( [kép] ). Próbáltam Audyssey-el mikrofonnal belőni a hangzást, de így a filmek szörnyűek, a beszéd ilyen bödön hang, mintha nem lenne magas hangzás. Ahogy kikapcsoltam az Audyssey-t és bekapcsoltam az equalizert-t, akkor úgy már egész jó.
Viszont kézben tartva csináltam a kalibrásást, ez baj?
Ami kérdés, hogy ha a régi sony hangfalaimat lecserélném HKTS 7-re akkor lenne jobb beszéd hang a centerben? Tisztábban szólna szerintetek?
Az a baj a TV alatt csak 125mm magas center fér el, így nem tudom mit vegyek oda
Köszi ha valaki segít!
-
gyurkuli
csendes tag
Sziasztok, gondom van az Onkyo tx-nr7100asom HDMI-jével. Sony kd55xf-s tévé. Pattog a hang, hangerőemelésnél egy közt emelek és patton egyet valamint ha más forrást váltok, pattan egyet. Amint vált forrást az AV, pattog egyet. Sok mindent már kipróbáltam, kábeleket kicseréltem, tápkábel villáját megfordítottam, factory reset, tv-t is állítogattam, stb, csak Direct módban nem pattog.
Mit lehet tenni még ellene?
Köszi a segítséget! -
VoidXs
Topikgazda
-
makkmarce
őstag
-
Vhiktor
nagyúr
-
VoidXs
Topikgazda
-
Ger_man
senior tag
-
morfondőr
addikt
-
Zsötie
tag
-
lenox
veterán
Igen, jovo heten nem adnak ki ujat, de gondolom meg lehet talalni mondjuk az utolso 10-et, es kiprobalni, hogy melyiknel nem szivat. Mondjuk elobb a reset, nem tunt fel, hogy azt meg nem probaltad.
-
dethroner
veterán
Több mint 10 éves masina, erre már nem jön semmi. Ha nagyon nem lehet semmit kezdeni, akkor majd erőt veszek egyszer magamon, kijegyzetelem a beállításokból azokat az adatokat, amivel sokat lehet tökölni, és csinálok egy resetet.
-
lenox
veterán
Amikor bejön a telefonra az erősítőből a párosítási kérelem, bármit nyomok, nem számít. Ha elutasítom, jön a következő kérés. Ha elfogadom, nem jön létre a kapcsolat, küldi a következő kérelmet. Csak akkor tud a két eszköz kapcsolódni, ha az erősítőn engedélyezem a bemenetben a bluetooth láthatóságot, és megnyomom a távkapcsolón a bluetooth gombot. Ilyenkor a kijelzőn és a tévén is olvasható hogy párosodásra alkalmas eszközt keres, majd amikor így megtalálja a telefonom, mint minden normál esetben, megjelenik a telefonomon egy kód, ami ott az erősítőn is. Ha elfogom, akkor létrejön a kapcsolat, tudok kirakni a telefonról hangot. Viszont ha nem így történik a párosítási kérelem, akkor kód nélkül, egy használhatatlan értesítés érkezik, amit igazából se elutasítani, se elfogadni nem lehet.
Nemrég írtam kérdést ezzel kapcsolatban a Denon ügyfélszolgálatra, kíváncsi vagyok ők mit írnak.Firmware upgrade/downgrade? Ha az se oldja meg, en tuti nyugdijaznam...
-
dethroner
veterán
Amikor bejön a telefonra az erősítőből a párosítási kérelem, bármit nyomok, nem számít. Ha elutasítom, jön a következő kérés. Ha elfogadom, nem jön létre a kapcsolat, küldi a következő kérelmet. Csak akkor tud a két eszköz kapcsolódni, ha az erősítőn engedélyezem a bemenetben a bluetooth láthatóságot, és megnyomom a távkapcsolón a bluetooth gombot. Ilyenkor a kijelzőn és a tévén is olvasható hogy párosodásra alkalmas eszközt keres, majd amikor így megtalálja a telefonom, mint minden normál esetben, megjelenik a telefonomon egy kód, ami ott az erősítőn is. Ha elfogom, akkor létrejön a kapcsolat, tudok kirakni a telefonról hangot. Viszont ha nem így történik a párosítási kérelem, akkor kód nélkül, egy használhatatlan értesítés érkezik, amit igazából se elutasítani, se elfogadni nem lehet.
Nemrég írtam kérdést ezzel kapcsolatban a Denon ügyfélszolgálatra, kíváncsi vagyok ők mit írnak. -
svgyula
addikt
Sajnos ez sem jön be. Nincs a fent említett Setting-network részben semmi plusz képernyő, csak DHCP és Proxy beállításra van ott lehetőség.
A másik tippet is megnéztem, ott az IP Control már off in standby állapotban van. És mégis minden bekapcsolás után pontosan négyszer küld párosítási kérelmet. És hiába utasítom vissza, akkor is jön pár másodperc múlva a következő. Az egész menüben csak 1 helyen van szó bluetooth-ról, hogy a bemeneti forrásoknál el lehet rejteni. El van rejtve, de mégis párosodni akar. Ilyen egy kretén dolgot se bekapcsolni, se kikapcsolni nem lehet, egyszerűen csak van
Akkor még egy reset marad! Ott amikor odaér a bluetoth-hoz akkor át kell ugrani azt a funkciót! DE! A telefonnál be lehet(illetve ki) az eszköz párosításának eltávolítását. Utána ha nincs párosítva nem fogja megtalálni!
-
dethroner
veterán
Ha(?) ez mégsem működik, akkor a luzer manual 67. oldal, onnan az utalás a 194. oldalra lehet a megoldás.
Sajnos ez sem jön be. Nincs a fent említett Setting-network részben semmi plusz képernyő, csak DHCP és Proxy beállításra van ott lehetőség.
A másik tippet is megnéztem, ott az IP Control már off in standby állapotban van. És mégis minden bekapcsolás után pontosan négyszer küld párosítási kérelmet. És hiába utasítom vissza, akkor is jön pár másodperc múlva a következő. Az egész menüben csak 1 helyen van szó bluetooth-ról, hogy a bemeneti forrásoknál el lehet rejteni. El van rejtve, de mégis párosodni akar. Ilyen egy kretén dolgot se bekapcsolni, se kikapcsolni nem lehet, egyszerűen csak van
-
Q
senior tag
-
morfondőr
addikt
-
svgyula
addikt
Ha(?) ez mégsem működik, akkor a luzer manual 67. oldal, onnan az utalás a 194. oldalra lehet a megoldás.
-
VoidXs
Topikgazda
-
Vhiktor
nagyúr
-
VoidXs
Topikgazda
-
Vhiktor
nagyúr
RCA összekötö kábelt keresek, de monot és nem stereot. Monot csak sub koaxként találok, de az meg amúgy is van itthon.
Fosi V3 monot akarom összekötni vele az avr-el. -
svgyula
addikt
-
dethroner
veterán
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Denon X2100-ban szeretném kikapcsolni a bluetooth funkciót, mert minden bekapcsoláskor küldözgetni a párosítási kérelmet a telefonomhoz. De sehol, semmilyen menüben nem találok erre lehetőséget. Légyszi, áruljátok el, mivel, hol lehet ezt kikapcsolni?
-
svgyula
addikt
Az világos, hogy az emberi hangnak nem (sem) 1 kHz a teteje, meg hogy "bőven" vannak hangok 10 kHz fölött is (bár leginkább felharmonikusok), amik akár egész jelentősen is befolyásolhatják az összképet. De! Azért a lényeg bőven alatta van.
Érdekes lenne azt látni, hogy egy átlag filmnél a hangok hány %-a van mondjuk 1 kHz alatt - valószínűleg több, mint 90%, de ez csak egy tipp (a Gemini 80-90%-ot mondott rá).Ha van több utas hangfalag akkor hallgass rá a magasra. Nálam 5500Hz-nél van a vágás de minden filmnél szólnak! Egyszerűen kimész a telefonoddal az utcára és elindítasz egy spectroid alkalmazást. Aztán látod, hogy éppen milyen frekvenciák bombáznak. Nagyon nem az 1Khz alattiak lesznek túlnyomó részben. Meg fogsz lepődni!
A nem hallom nem egyenlő a nincs ott-al.
-
Rp526
senior tag
Az világos, hogy az emberi hangnak nem (sem) 1 kHz a teteje, meg hogy "bőven" vannak hangok 10 kHz fölött is (bár leginkább felharmonikusok), amik akár egész jelentősen is befolyásolhatják az összképet. De! Azért a lényeg bőven alatta van.
Érdekes lenne azt látni, hogy egy átlag filmnél a hangok hány %-a van mondjuk 1 kHz alatt - valószínűleg több, mint 90%, de ez csak egy tipp (a Gemini 80-90%-ot mondott rá).A felharmonikus és azok torzítása nélkül minden hangszer teljesen ugyanúgy szólna és az alap "tone"-t adná ki, ugyanazon hang megszólaltatásakor. Ezen videó elején is beszélnek erről. Érdekesség, aki még nem gondolt rá soha.
Ui.: Ez nem cáfolat a témához, inkább kis magyarázó kiegészítés másoknak. -
bteebi
veterán
Kis kiegészítés: a gyereksírás alapból 400-600Hz DE! a fájdalmas lehet 1000-3000Hz! Tehát az emberi hang nem áll meg 1000Hz-nél!
A szólóhegedű elmegy 10-15Khz-ig is stb. De akkor még nem említettük az elekronikus hangszereket, filmeffekteket, amiknél akár a 20khz fölé is megy/kevernek(persze csak a denevérek hallják
)! De attól függetlenül módosítja az összképet. Tehát a 10Khz nagyon nem a vége egy zenekari/film hangzásnak. Ha valaki csak párbeszédet hallgat arra kíváncsi annak bőven elég az a frekvencia. De aki szeretne mindent is hallani annak az kevés. Sajna akinek nem megy fel a hallása 10Khz fölé az "részrehajlóan" tudja csak értékelni az adott eseményt. Az világos, hogy az emberi hangnak nem (sem) 1 kHz a teteje, meg hogy "bőven" vannak hangok 10 kHz fölött is (bár leginkább felharmonikusok), amik akár egész jelentősen is befolyásolhatják az összképet. De! Azért a lényeg bőven alatta van.
Érdekes lenne azt látni, hogy egy átlag filmnél a hangok hány %-a van mondjuk 1 kHz alatt - valószínűleg több, mint 90%, de ez csak egy tipp (a Gemini 80-90%-ot mondott rá). -
svgyula
addikt
Nyilván nem ideális a halláskárosodás semmilyen mértékben és tartományban se, de még egy szoprán énekhang is alig 1 kHz fölött megáll, és a legtöbb hangszer is max. 2-5 kHz-et tud (a zongora is "csak" kb. 4,2 kHz-et). Sok énekesmadár csiripelése is a kb. 4-6 kHz-es sávba esik. Vannak persze 8, sőt 10 kHz fölöttiek is, meg többek között ciripelő hangok is lehetnek 10 kHz fölött (meg persze egy csomó felharmonikus, amik közül talán 1-3-at hallunk). A zenei jelenlétért (presence) elsősorban a 2-6 kHz-es tartomány felel... szóval még (szerencsére) elég olcsón megúsztad a halláskárosodást. Persze 10 kHz fölött is van élet, de azért jóval kevesebb.
Egyébként akár lehetne a füledhez, a hallásodhoz hozzáEQ-zni a hangfalakat - persze ha >10-20 dB-es esés van nálad ~4 kHz fölött, akkor egy neked megfelelő EQ másnak lehetne nagyon zavaró és fárasztó.

Ha esetleg valahol hülyeséget írtam, akkor javítsanak ki az okosabbak.
Kis kiegészítés: a gyereksírás alapból 400-600Hz DE! a fájdalmas lehet 1000-3000Hz! Tehát az emberi hang nem áll meg 1000Hz-nél!
A szólóhegedű elmegy 10-15Khz-ig is stb. De akkor még nem említettük az elekronikus hangszereket, filmeffekteket, amiknél akár a 20khz fölé is megy/kevernek(persze csak a denevérek hallják
)! De attól függetlenül módosítja az összképet. Tehát a 10Khz nagyon nem a vége egy zenekari/film hangzásnak. Ha valaki csak párbeszédet hallgat arra kíváncsi annak bőven elég az a frekvencia. De aki szeretne mindent is hallani annak az kevés. Sajna akinek nem megy fel a hallása 10Khz fölé az "részrehajlóan" tudja csak értékelni az adott eseményt. -
bteebi
veterán
A Dirac oda EQ-zik, amerre gyárilag tartanak a hangszóróid a szobában. Mivel ezeket legtöbbször arra tervezik, hogy szabadtéren flat-ek legyenek, szobában valami Harman-görbe-szerű (szerű!) lesz az eredmény, ehhez a Dirac keres egy gaint és egy térdet, és azt ajánlja. Van, hogy flatre teszi, ha nem lát szobagörbét, de akkor érdemes utánamérni, hogy tényleg így van-e.
Aha. Nekem flatet csinált (olyan is), de nem mértem utána. Talán majd akkor, ha már végre berakom oda is a Klipsch subwoofert.
-
VoidXs
Topikgazda
A Dirac oda EQ-zik, amerre gyárilag tartanak a hangszóróid a szobában. Mivel ezeket legtöbbször arra tervezik, hogy szabadtéren flat-ek legyenek, szobában valami Harman-görbe-szerű (szerű!) lesz az eredmény, ehhez a Dirac keres egy gaint és egy térdet, és azt ajánlja. Van, hogy flatre teszi, ha nem lát szobagörbét, de akkor érdemes utánamérni, hogy tényleg így van-e.
-
bteebi
veterán
Halláshoz nem érdemes EQ-zni, ugyanazért, ami miatt szobában nem EQ-zunk flatre. A hallásod korrigál a hallásvesztésre, és teljesen máshogy hallanád, mint a természetes hangokat. Szobában azért nem EQ-zunk flatre, mert a hallásod korrigál a szoba karakterére, és ezért ahhoz illesztjük a hangzást is room curve-vel.
"és ezért ahhoz illesztjük a hangzást is room curve-vel"
Épp ezt nem értem amúgy a Diracban, mert az alapból (legalábbis nekem) flatre EQ-zik.
Olyan is. (Már persze sok szempontból így is zseniális, de lehetne zseniálisabb is.) -
VoidXs
Topikgazda
Nyilván nem ideális a halláskárosodás semmilyen mértékben és tartományban se, de még egy szoprán énekhang is alig 1 kHz fölött megáll, és a legtöbb hangszer is max. 2-5 kHz-et tud (a zongora is "csak" kb. 4,2 kHz-et). Sok énekesmadár csiripelése is a kb. 4-6 kHz-es sávba esik. Vannak persze 8, sőt 10 kHz fölöttiek is, meg többek között ciripelő hangok is lehetnek 10 kHz fölött (meg persze egy csomó felharmonikus, amik közül talán 1-3-at hallunk). A zenei jelenlétért (presence) elsősorban a 2-6 kHz-es tartomány felel... szóval még (szerencsére) elég olcsón megúsztad a halláskárosodást. Persze 10 kHz fölött is van élet, de azért jóval kevesebb.
Egyébként akár lehetne a füledhez, a hallásodhoz hozzáEQ-zni a hangfalakat - persze ha >10-20 dB-es esés van nálad ~4 kHz fölött, akkor egy neked megfelelő EQ másnak lehetne nagyon zavaró és fárasztó.

Halláshoz nem érdemes EQ-zni, ugyanazért, ami miatt szobában nem EQ-zunk flatre. A hallásod korrigál a hallásvesztésre, és teljesen máshogy hallanád, mint a természetes hangokat. Szobában azért nem EQ-zunk flatre, mert a hallásod korrigál a szoba karakterére, és ezért ahhoz illesztjük a hangzást is room curve-vel.
-
hoffman_
nagyúr

szerencsére. ezért sem voltam rest beruházni a Carnia párba : )
reméljük, hogy nem romlik, ez még idővel elválik. szükségét nem éreztem EQ-nak eddig sehol, tapintható és kellemes a különbség az új Elac pár javára. azon meglepődnék, ha 50-100 óra után jobbnak hallanám, de ez már nem a hangfal sara. -
bteebi
veterán

-
hoffman_
nagyúr
Volt nekem is Carina-m, az egyiken enyhén volt ilyen folt, simán lejött.
Gratula hozzá. Én nagyon szerettem a Carina hangját, méretét és árát meghazudtoló tudása van, ami nagyon alul van értékelve.Amikor demo-ztam a leendő új tulajának fülig ért a szájuk, meg nekem is, akkor inkább eladni sem akartam abban a pillanatban.

koszi szepen.
foleg, hogy listaar alatt 40%-al akcioztak. nem vagyok vajtfulu, tenyleg nem... bal oldalt 4-6kHz felett megall az elet(em), de itt annyira, de annyira kinyilt a ter, hogy nem tunt valos valasztasnak az UFR52. -
Atomgeszi
nagyúr
sziasztok,
vadiuj Elac Carina allo hangfal, kibontas utan kaptam egy kis panikrohamot. ez penesz vagy valami gyartasi maradvany? nem akarok hozzanyulni a gumihoz, meg igy hallgatni sem merem, de keddig zarva az uzlet. negy membranbol egy nagyon erosen szennyezett, a masik haromnal par apro folt van.
ha esetleg valaki latott ilyet, megkoszonom a tapasztalatot.
Volt nekem is Carina-m, az egyiken enyhén volt ilyen folt, simán lejött.
Gratula hozzá. Én nagyon szerettem a Carina hangját, méretét és árát meghazudtoló tudása van, ami nagyon alul van értékelve.Amikor demo-ztam a leendő új tulajának fülig ért a szájuk, meg nekem is, akkor inkább eladni sem akartam abban a pillanatban.

-
hoffman_
nagyúr
Nyúlj hozzá, mert anélkül nem derül ki, hogy ez a csomagolóanyag maradványa, penész, vagy a gumi sérülése. Esetleg ha van makró fotód róla, az talán segít. Ha "befelé" állnak a fehér részek, akkor például biztos a gumi sérülése, és az instant garancia, de elsőre nem úgy látszik. Az én tippem a csomagolóanyag, az simán egy ecsettel lejön.
koszi mindenkinek a gyors valaszt.
a gyartoi kepviselet is valaszolt, zaras utan raadasul, gyorsan es nagyon korrektul. desztvizet javasoltak, nekimentem, gyartasi maradek volt, lejott szepen mikroszalas kendovel-desztvizzel. hasznaltam-hasznalhattam, ma esti talalkozot gyonyoruen kiszolgalta.
stereo setup eseten FS67-rol UBR62-re valtottam, azt hallgatas utan ki-nem-bontva UFR52-re leptettem egy hallhatozas erejeig, amit osszehallgattam az FS247.4 parral. az uzletben is ereztem, hogy jo dontes volt (feher dobozert mentem, fekete allo part hoztam el vegul) de itthon meg egy fokkal ratett. orom lesz bejaratni ezt a Carina part.
ui.: a woofer frame az teljesen rendben, kromozott fem keret.
-
VoidXs
Topikgazda
-
embe
nagyúr
-
VoidXs
Topikgazda
-
embe
nagyúr
-
Swenk
aktív tag
sziasztok,
vadiuj Elac Carina allo hangfal, kibontas utan kaptam egy kis panikrohamot. ez penesz vagy valami gyartasi maradvany? nem akarok hozzanyulni a gumihoz, meg igy hallgatni sem merem, de keddig zarva az uzlet. negy membranbol egy nagyon erosen szennyezett, a masik haromnal par apro folt van.
nekem a legkülső, vékony, fehér keret is furcsa.
-
VoidXs
Topikgazda
sziasztok,
Nyúlj hozzá, mert anélkül nem derül ki, hogy ez a csomagolóanyag maradványa, penész, vagy a gumi sérülése. Esetleg ha van makró fotód róla, az talán segít. Ha "befelé" állnak a fehér részek, akkor például biztos a gumi sérülése, és az instant garancia, de elsőre nem úgy látszik. Az én tippem a csomagolóanyag, az simán egy ecsettel lejön.
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
-
makkmarce
őstag
Milyen celjaid vannak? En ha minimal 5.1-et akarnek, akkor Sony STR-DH590-t vennek, ha meg jo kalibraciot, akkor Denon X3800-at (ami joval folotte van arban, illetve sok penzert vannak mas opciok, nyilvan). Amiket irsz, azok az igazan jo kalibraciot nem tudjak, ellenben az alapnal tobb featuret tudnak, kerdes, hogy mi az ami kell. Tehat pl. 8k? 4k120? Airplay2? BT-t lattam, hogy irtal, alap BT-t tudnak mind.
A kettő közt van az AN1000, kevesebb csatorna, mint az X3800H, viszont már van benne 360 spatial, ami szerintem meglepően jól működik
-
VoidXs
Topikgazda
Milyen celjaid vannak? En ha minimal 5.1-et akarnek, akkor Sony STR-DH590-t vennek, ha meg jo kalibraciot, akkor Denon X3800-at (ami joval folotte van arban, illetve sok penzert vannak mas opciok, nyilvan). Amiket irsz, azok az igazan jo kalibraciot nem tudjak, ellenben az alapnal tobb featuret tudnak, kerdes, hogy mi az ami kell. Tehat pl. 8k? 4k120? Airplay2? BT-t lattam, hogy irtal, alap BT-t tudnak mind.
Ugyanezt írtam volna. Olcsón Sony, fölötte csak Dirac.
-
Warpig
aktív tag
Az 550 tudása teljesen elég volt. A wifi képesség azért jól jön, de ezt szinte mindegyik tudja. 4K bőven elég, androidos telefonom van, az airplay sem érdekes.
-
lenox
veterán
-
bteebi
veterán
Az attól függ, de valószínűleg nem. Az X2800 95 W-ot tud (2 csatornán!), az X1800 80-at, emellett 2 HDMI kimenet van az X1800-on, nem csak 1, és 4 analóg bemenet a 2 helyett. A fő fícsörök teljesen megegyeznek.
-
bteebi
veterán
Köszi ! megnézem,
amugy a Releváns infó, hogy az a kis, gagyi műanyag valami, amit subwoofernek csúfolnak benne, az passzív, nincs benne erősítő.
de van, enyim aktiv !!
Akkor nem pont ugyanolyan, mint az enyém, mert az passzív volt. Valószínűleg az enyém egy fokkal gyengébb változat volt, és csak megzavart a kinézete, mert az is ilyesmi volt.
Akkor viszont szerencséd van, mert ebben az esetben subwoofert nem muszáj venned kapásból. Teszem hozzá, nem kizárt, a leendő frontjaid mélyebbre mennek majd annál.
-
Warpig
aktív tag
Sziasztok!
Sajna nem lehetett gazdaságos keretek közt megcsinálni az X550BT erősítőmet.
Ezért keresek utódot. Néztem az X1800 és X2800 modelleket. Megéri a 20%-os különbözetet az újabb típus? Illetve ebben az ársávban mit ajánlanátok rajtuk kívül?
Thx!
W. -
Zigi
senior tag
-
embe
nagyúr
-
maxika2004
őstag
"Onkyo HT-R548 erősítő, Onkyo SKF-648 hangfal szett."
Ó, az első "igazi" házimozi rendszerem. Még Angliában vettem talán 150 fontért. Szerettem, pedig amúgy nem volt túl jó, bár igazából azt se tudtam használni rendesen sehol. Árukhoz, és pláne a méretükhöz mérten nem rosszak azok a hangfalak, de amint teheted, cseréld majd le azokat is. Szerintem fixen csak használtban gondolkozz, és akkor 250k körül - sajnos subwoofer nélkül - már megúszhatod.
Releváns infó, hogy az a kis, gagyi műanyag valami, amit subwoofernek csúfolnak benne, az passzív, nincs benne erősítő. Viszont egy "normális", nem bögreszettes AVR-hez meg csak aktív subwoofert tudsz csatlakoztatni, szóval az nem (sem) fog működni.
120k-ért egyébként van most egy VoidXs által is ajánlott Denon X1700, ami egy teljesen jó, vállalható erősítő. (Nincs hozzá bemérő mikrofon, de azért az megoldható.) Sokkal jobb attól az Onkyodtól, majd rájössz.
Arra csapj le, és akkor ha 200k a mostani kereted, akkor még marad 80k-d subwooferre vagy hangfalakra. 
80k-ért amúgy pont van Wilson Movix 5.0. Újonnan az kb. 200k, az se rossz vétel annyiért. És akkor már majd csak egy subwoofert kell venned.
Köszi ! megnézem,
amugy a Releváns infó, hogy az a kis, gagyi műanyag valami, amit subwoofernek csúfolnak benne, az passzív, nincs benne erősítő.
de van, enyim aktiv !!
-
bteebi
veterán
-
embe
nagyúr
-
bteebi
veterán
Sziasztok !
Segítsetek lécci ! Kb 14 éve jártam itt utoljára, és hát eléggé megváltoztak a dolgok.
Árban mindenképp J
Az alábbi cuccom van :
Onkyo HT-R548 erősítő, Onkyo SKF-648 hangfal szett.
sajnos az erősitő meghalt, ahogy olvasgatom, a szokásos típushibával ( hdmi,nincs hang )
A hangszóró szettet egyenlőre megtartanám, ehhez keresnék valami erősítőt.
vagy valami időben hasonló régebbi használtat, vagy ujabbat, ( ujan venném)
ezeket nézegettem : ( amiket most használtba találtam )
régebbiek :
Yamaha RX-V471
Onkyo TX-SR508
Onkyo TX-NR636
új:
Onkyo TX-SR393
Onkyo TX-SR3100
Onkyo TX-NR5100
Mi a véleményetek ? Nem tudom mi lenne érdemes egyenlőre régebbi 40 körül lenne ahogy nézegettem ujat pedig 200 körül gondolnám max, ezért irtam a Onkyo TX-SR3100 –t
Onkyo TX-NR5100 a 270k-s árával már kicsit sok.. de ha jobb annyival akkor lehet akár az is
Kicsit szívemhez nőtt az onkyo, de persze más tipus ajánlást is szívesen fogadok.
Az újabbaknál, hangzásilag mennyivel lennék elöbbre a jelenlegi hangszórókkal ?
Elöre is köszönöm a segítségeteket !"Onkyo HT-R548 erősítő, Onkyo SKF-648 hangfal szett."
Ó, az első "igazi" házimozi rendszerem. Még Angliában vettem talán 150 fontért. Szerettem, pedig amúgy nem volt túl jó, bár igazából azt se tudtam használni rendesen sehol. Árukhoz, és pláne a méretükhöz mérten nem rosszak azok a hangfalak, de amint teheted, cseréld majd le azokat is. Szerintem fixen csak használtban gondolkozz, és akkor 250k körül - sajnos subwoofer nélkül - már megúszhatod.
Releváns infó, hogy az a kis, gagyi műanyag valami, amit subwoofernek csúfolnak benne, az passzív, nincs benne erősítő. Viszont egy "normális", nem bögreszettes AVR-hez meg csak aktív subwoofert tudsz csatlakoztatni, szóval az nem (sem) fog működni.
120k-ért egyébként van most egy VoidXs által is ajánlott Denon X1700, ami egy teljesen jó, vállalható erősítő. (Nincs hozzá bemérő mikrofon, de azért az megoldható.) Sokkal jobb attól az Onkyodtól, majd rájössz.
Arra csapj le, és akkor ha 200k a mostani kereted, akkor még marad 80k-d subwooferre vagy hangfalakra. 
80k-ért amúgy pont van Wilson Movix 5.0. Újonnan az kb. 200k, az se rossz vétel annyiért. És akkor már majd csak egy subwoofert kell venned.
-
Rp526
senior tag
Igen, nagyon magas hangerővel. Ha jól emlékszem +16db a max stereo-ban, és +10 környékén is járt huzamosabb ideig. A Diamond-okat újonnan hibásan kaptam, a középmélyek recsegtek, és emiatt voltak garis szervizben a Totel-nél kb. 19-20 évvel ezelőtt. Ha nem cserélték a hangszórót, csak javították, akkor gondolom ez is közrejátszhatott abban, hogy könnyebben tönkrement. A magasak úgy tudom alapból veszélyben vannak ekkora hangerőn a torzítás miatt.
Azóta beraktam előre a háttereket, így 3.1-ben használom, és nincs vele gond.
Ott már fájdalmas lehetett a torzítás. Azért már biztos jelentős volt tudatmódosítás..

maxika2004: Gugli megmondja hamar
Breakdown of the Tiers
SR (Standard Range): This is Onkyo's entry-level, budget-friendly line. It is designed for beginners, smaller room setups (5.1 or 7.1 channels), and everyday TV/movie watching. It lacks advanced custom installation and high-end room correction.NR (Network Receiver): The mid-range series, featuring built-in Wi-Fi, app control, multi-zone audio, and advanced room correction (like AccuEQ or Dirac Live). These models generally offer more power and are built for modern home theaters with immersive audio (Dolby Atmos).
RZ (Premium Line): The flagship and audiophile-grade range. These units feature top-tier components, the highest power output, premium room-correction tools (Dirac Live), and "installer-friendly" features like smart home integration (e.g., Control4, Crestron).
-
maxika2004
őstag
-
VoidXs
Topikgazda
Sziasztok !
Segítsetek lécci ! Kb 14 éve jártam itt utoljára, és hát eléggé megváltoztak a dolgok.
Árban mindenképp J
Az alábbi cuccom van :
sajnos az erősitő meghalt, ahogy olvasgatom, a szokásos típushibával ( hdmi,nincs hang )
régebbiek :
Yamaha RX-V471
Onkyo TX-SR508
Onkyo TX-NR636
új:
Onkyo TX-SR393
Onkyo TX-SR3100
Onkyo TX-NR5100
Mi a véleményetek ? Nem tudom mi lenne érdemes egyenlőre régebbi 40 körül lenne ahogy nézegettem ujat pedig 200 körül gondolnám max, ezért irtam a Onkyo TX-SR3100 –t
Onkyo TX-NR5100 a 270k-s árával már kicsit sok.. de ha jobb annyival akkor lehet akár az is
Kicsit szívemhez nőtt az onkyo, de persze más tipus ajánlást is szívesen fogadok.
Elöre is köszönöm a segítségeteket !Nem RZ-s Onkyo-t nem éri meg venni, és az is van használtan 200 alatt, ha ragaszkodnál a márkához. De aprón találsz még Denon 1700-akat, azok is jók.
-
privacy99
senior tag
Igen, nagyon magas hangerővel. Ha jól emlékszem +16db a max stereo-ban, és +10 környékén is járt huzamosabb ideig. A Diamond-okat újonnan hibásan kaptam, a középmélyek recsegtek, és emiatt voltak garis szervizben a Totel-nél kb. 19-20 évvel ezelőtt. Ha nem cserélték a hangszórót, csak javították, akkor gondolom ez is közrejátszhatott abban, hogy könnyebben tönkrement. A magasak úgy tudom alapból veszélyben vannak ekkora hangerőn a torzítás miatt.
Azóta beraktam előre a háttereket, így 3.1-ben használom, és nincs vele gond.
-
bteebi
veterán
Nemrég ugye én voltam, aki kicsit túlhajtotta a Denon AVR-1306-ot, és leégett 1-1 magassugárzó, plusz egy középmély a Wharfedale Diamond 8.4 frontokban. Úgy néz ki új hangfalak lesznek, viszont erősítő csak kicsit később. Szerintetek van bármi kockázat abban, ha a régi Denon-ra kötöm őket átmenetileg (visszafogott hangerővel)? Egy ilyen torzítás/clipping okozhat maradandó "sérüléseket" az erősítőben is, ami utána veszélyes az új frontokra?
Ha az erősítő nem hibás (hogy sikerült kiütni ennyi drivert? brutál hangerővel? elég fura szituáció), akkor semmi gondnak nem kellene lennie normál impedanciájú hangfalakkal normál hangerőnél.
-
maxika2004
őstag
Sziasztok !
Árban mindenképp J
Az alábbi cuccom van :
régebbiek :
Yamaha RX-V471
Onkyo TX-SR508
Onkyo TX-NR636
új:
Onkyo TX-SR393
Onkyo TX-SR3100
Onkyo TX-NR5100
Elöre is köszönöm a segítségeteket ! -
privacy99
senior tag
Nemrég ugye én voltam, aki kicsit túlhajtotta a Denon AVR-1306-ot, és leégett 1-1 magassugárzó, plusz egy középmély a Wharfedale Diamond 8.4 frontokban. Úgy néz ki új hangfalak lesznek, viszont erősítő csak kicsit később. Szerintetek van bármi kockázat abban, ha a régi Denon-ra kötöm őket átmenetileg (visszafogott hangerővel)? Egy ilyen torzítás/clipping okozhat maradandó "sérüléseket" az erősítőben is, ami utána veszélyes az új frontokra?
-
makkmarce
őstag
Ha megnézed a log-okat, általában arról van szó hogy új vezeték nélküli eszközöket adnak hozzá a TA-AN1000-eshez. Pont hogy a bugokat nagyon lassan javítják. De most már végre nem deaktiválódik az A.P.M ha kihúzod az áramból az erősítőt. Ezt csak most javították az utolsó update-tel. TV-k terén se az a gyors csapat, lassan jönnek a frissítések. XH95 és most Bravia 8 esetén is így van. PS5 az más tészta, az szépen frissül de hát ott nincs mese muszáj nekik.
igen, fél évig nem kapcsolta rendesen a SUB-ot(ki/be kellett kapcsolni az erősítőt), de most már jó. Lehet lassúak, de legalább van update
Jogos, nem néztem sokszor, hogy mi van a changelog-ban. -
Ger_man
senior tag
Ha megnézed a log-okat, általában arról van szó hogy új vezeték nélküli eszközöket adnak hozzá a TA-AN1000-eshez. Pont hogy a bugokat nagyon lassan javítják. De most már végre nem deaktiválódik az A.P.M ha kihúzod az áramból az erősítőt. Ezt csak most javították az utolsó update-tel. TV-k terén se az a gyors csapat, lassan jönnek a frissítések. XH95 és most Bravia 8 esetén is így van. PS5 az más tészta, az szépen frissül de hát ott nincs mese muszáj nekik.
-
VoidXs
Topikgazda
A Sony valóban kivételes jószág, főleg PlayStation ágon, ami PC-szinten friss dekódereket használ, de például D/M vonalon van, hogy évekig nem javítanak olyan bugokat, hogy a 4 subkimenetből 1 működik.
FerNandor: a forráson kell állítani, és pont a passthrough a rossz.
-
FerNandor
őstag
Rendben, köszi. Ezt gondolom az erősítőn kell beállítani, a box maradjon passthrough? Sima 5.1-em van, szóval pl az atmos nem számít.
-
Zigi
senior tag
-
makkmarce
őstag
nekem a SONY-ra kb 3 havonta jön új update

-
VoidXs
Topikgazda
Nem, az erősítőket lassan frissítik, már ha ez egyáltalán lehetséges. Láttunk már olyat, hogy 20 éve elavult hardveres dekóderrel jöttek ki. Ha lehetséges, válaszd az LPCM módot. Kivéve Atmosnál, ott a forrásoldali dekódolás csak PC-vel megoldható.
-
FerNandor
őstag
& Smiley #93400
oh, köszi. Mire érdemes akkor pontosan átállítani a media playert/AVR-t? Én eddig abban a tudatban voltam, hogy passthrough a legjobb mindenhol és az erősítő végezze a feldolgozást.
-
bteebi
veterán
Köszi a tippet! Ha úgy alakul, akkor majd ránézek. Egyelőre csak egy Denonom van, az meg ősrégi (AVR-1911, jelenleg csak porosodik), és még csak Audyssey MultEQ-t tud. Azon kívül meg egy Yamaha (YPAO) meg egy Onkyo (Dirac) van. Szóval egyelőre nekem nem aktuális, de még válhat azzá.
Új hozzászólás Aktív témák
-
93539 - 93401
93539 - 93401 93400 - 93301 93300 - 93201 93200 - 93101 93100 - 93001 93000 - 92901 92900 - 92801 92800 - 92701 92700 - 92601 92600 - 92501 92500 - 92401 92400 - 92301 92300 - 92201 92200 - 92101 92100 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- TV & Audió
- Házimozi belépő szinten
- (kiemelt téma)
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Windows 10
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Hyundai, Kia topik
- Építő/felújító topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- MasterDeeJay: Low budget (50.000 forint) light gémer gép összerakása
- Bittorrent topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Bluetooth hangszórók
- bitpork: Balcsis tali 2026
- További aktív témák...
- Harman Kardon Go + Play Bluetooth hangszóró apró hibával
- Új Samsung HW-Q990F 11.1.4 csatornás , mélynyomóval és hátsó hangszórókkal Magyar 2 év Gari
- JBL Go3 Black bluetooth hangszóró + hangszóró tok (használt)
- Bose Wave Radio AWR1 - 2W
- Új! Jabra Speak2 75 professzionális kihangosító (PN 2775-329 Teams USB-C)
- AKCIÓ! Endgame Gear & Xtrfy gamer egerek /MZ1/OP1 8K/XM2we/XM1R/XM1 RGB (fehér/fekete/lila)/
- Dell Optiplex 390 MT,i3-2130,8GB RAM,128GB SSD,WIN10
- 27% - ASUS ROG Strix XG27ACS Monitor! 2560x1440 / 1ms / 180Hz / G-Sync / FreeSync
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Nem tudom, hogy Signature széria-e, de én is Dayton Audio drivereket nézegettem korábban - igaz, 18"-osat. Mondjuk nálam jó eséllyel még évekig nem lesz aktuális.

Tipikus 90-es évek akciófilm, nem kell nagy íveket keresni, de egyszerűen szórakoztató! Pont mint egy Pusztító (Demolition Man) vagy Ál/Arc stb!
Mondjuk már nagyon rég láttam. De pont nem annyira rég láttam néhány részletet a Kardhalból, amit a sok hülyesége ellenére nagyon szerettem. És hát, surprise surprise, az se tetszett annyira. 

Mondjuk nehéz elképzelni egy olyan filmről, hogy jó, amiben Steven Seagal is játszik.
(meg persze némi pénzmag). ...ééés egy kis szerencse is, mert hiába szeretnék én pl. olcsón egy hibátlan Arcam AVR31-et, ha nincs. Egy új termék vásárlásának amúgy ugyanúgy utána kell járni. Ha nem jársz utána, akkor meg jó eséllyel nem is igazán értesz hozzá és/vagy nem is érdekel, és akkor megint ott tartunk, hogy mindegy.