Hirdetés
- Videós, mozgóképes topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hisense LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz BigBlackDog #140597 üzenetére
Golf 6 kva jó, 2.0 TDI fasza, főleg Golfban. #csalódízel.
Van hozzá minden bagóért, lehet pimpelni. Nem csörög, nem zörög, finom anyagok a beltérben.Basszus nekem a Golf6 jobban bejön, mint a 7, ezelőtt 2 évig G6 volt, most egy éve G7.
Méretre egyformák, 4 embernek is kényelmes, a csomesz viszont nem 4 emberes.
[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
-
B-L-A-C-K
titán
válasz BigBlackDog #140591 üzenetére
Jééé Astra?
-
Kornel
veterán
válasz BigBlackDog #140594 üzenetére
7-es golf alá nem adnám...
Vagy Leon, de csak a 7-es golf alapokon.
Viszont készülj fel, hogy kisebb lesz, és kevésbé variálható, cserébe persze csendesebb és minőségibb utasteret kínál. -
BigBlackDog
veterán
válasz Kornel #140592 üzenetére
Nem a motorzaj az elsődleges problémám, hanem ami az ajtók, meg kerekek felől jön. De igen, gondolkoztam ebben is. Mindenesetre nem égető a gond és nem is sürgős, legkorábban kb. egy év múlva lehet aktuális, hogy kicsit többet kell majd autókázni (jelenlegi 800-1200 km/hó helyett 1600-2000 km/hó).
(#140593) focvis: Köszi a tippeket. Ezektől a 2.0 TDI-ktől nem kell félni? Németek közül a 6-os Golfokat néztem eddig, de a motorban még nem gondolkoztam.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Octavia vagy Golf szvsz maradéktalanul hozza a feltételeket; a Leont nem ismerem, hogy mennyire komfortos. 2.0 TDI, 1.4 TSI.
Eseteg Astra J, ebből csak a dízelből nézem ki, hogy hozza a dinamikát és a fogyasztást egyszerre.Szerk: a nem-germán autókat - érdeklődés hiányában - passzolom.
Egy gyártásvégi SAAB 9-3-at vehetne már valaki, az is kijön ennyiből. A fenntartása biztos picit drágább, de nem a világvége az Opel platform miatt.
[ Szerkesztve ]
-
Kornel
veterán
Civic 2.2 CTDI
-
BigBlackDog
veterán
Érdekességképpen merült fel egy kérdés. Milyen autó lenne az ajánlott 2-2,5m Huf környékén, ami 6-10 év környékén van és kb. UFO Civic méretű (legfeljebb inkább kicsivel nagyobb), viszont fogyasztásban kedvezőbb értékeket hoz -akár dízel is jöhet-, mint az 1.8 VTEC, illetve komfort, menetzaj terén is érezhetően jobb, mint a Civic? Értelemszerűen a megbízhatóság, fenntartás terén sem kéne elszállni.
Létezik olyan típus, ami kielégíti a fenti feltételeket maradéktalanul?
(#140589) diegho: A Zafirával kapcsolatban tudok nyilatkozni. Az 1.8 erőben már egész korrekt, viszont rövid a váltó, pályán 90 felett már jelentősen megnő a zajszint. Ha egyterű kell, nem rossz választás ilyen ársávban szerintem (belül érezhetően nagy a légtér), viszont vezetni nem egy álom, eléggé teherautós szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
nyogo83
senior tag
válasz MunezXBK #140586 üzenetére
Lehet nem volt teljesen vilagos amit irtam
Pont a jelenlegi esetet mondom, hogy igy a teljesen korrekt ilyen szempontbol, amit V.Stryker kifogasolt, mert a kereskedestol veszi hivatalosan.
A masik verziora celoztam, amikor sok kereskedes (legalabbis jopar kereskedonel igy volt amikor autot kerestem) ugy arulta a kulfoldrol behozott autot, hogy az auto melle egy felig kitoltott adas-veteli volt a kulfoldi tulajjal. Magyarul ha megveszem, akkor az en reszemet kitoltjuk es papiron, igy a kulfolditol en vettem szemelyesen. A kereskedes meg sehol nem jelenik meg jogilag, ha barmi gond van.
-
diegho
nagyúr
2003-as Merivát cserélnék nagyobb, tágasabb autóra. Sajnos elkövettem tavaly a hibát, hogy olyant vettem, ami a jelenlegi garázsba is belefér, de most lesz@rom a garázst, majd átépítem valahogyan. Mivel évi 10k körül megyek, nem az autóban töltöm az életemet, ezért nem is mennék 1M fölé a vételárban. Amiket néztem:
Mazda 6 - tudom rozsdára kell figyelni, más komoly probléma van ezekkel?
Avensis T22 - már volt korábban, tudom milyen, tökéletes lenne most is, de nehéz találni
Zafira A - erről egész jókat olvasni, 1.8-as motorral, kintről elég szépeket találni
Octavia I. - szintén jókat olvasni róla, aki van szereti, nekem még 1.4-es motorral sem tűnik használhatatlannak, lévén olyan helyen lakok, ahol az útminőség miatt 100 felett nem célszerű közlekedniVan esetleg valami még, ami említésre méltó 1M környékén és tágas az utastere és a csomagtere is? A Merivával a legnagyobb bajom, hogy keskeny, a csomagtartóban elférünk, az annyira nem gáz.
-
HoaryFox
őstag
válasz BigBlackDog #140584 üzenetére
Valószínű valami állat volt a motortérben és őt próbálták "kiszabadítani"
"A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari
-
g@bo
nagyúr
-
nyogo83
senior tag
válasz V.Stryker #140578 üzenetére
Pontos okat nemtudom, de ez a ritkabbik eset es orulj neki hogy igy akarnak eljarni.
A legtobb esetben egy bianko adasvetelit iratnak veled, amin kozvetlenul te veszed meg a kulfoldi tulajtol (akinek persze kerdesesek a valos adatai) es gyakorlatilag neked kell forgalomba helyezni itthon.
Ebben az esetben a kereskedo sehol nem tunik fel hivatalos papiron, hogy toluk vetted volna, ergo ha barmi gebasz van futhatsz a penzed utan. -
NavySeal
senior tag
-
B-L-A-C-K
titán
válasz NavySeal #140577 üzenetére
Én nem vagyok szakértője a témának, én is jelenleg vásárlásban vagyok, de nekünk most a céges egy új Octávia kombi, 1.6 CRTDI-vel (110le), sajátnak is simán elfogadnám, nem is kellene jobb. Motor se annyira nagyon gyenge, de van 2.0 CRTDI-be is. Újat is vehetsz ennyiért már, de 5M alatt találni 1-2 éves alig használtat is.
[ Szerkesztve ]
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Külföldi autó átírásával kapcsolatban kérdeznék. Van egy autó, amit a kereskedés úgy hírdet, hogy X összeg+ magyarországi üzembehelyezés. Kérdeztem,hogy akkor most nekem mik a költségeim, erre mondták,hogy ők a saját cégük nevére fogják iratni és én tőlük fogom megvenni. Tehát X összeg+magyarországi üzembe helyezés+ teljes átírás.
Tudom, hogy én vagyok a csökött agyú, de valaki segítsen már abba, hogy miért nem megoldható ez úgy a részükről, hogy egyből az én nevemre lesz a kocsi itthon üzembe helyezve? Miért kell minden szart az államnak kétszer kifizetni? forgalmi, stb.?
-
-
NavySeal
senior tag
Sziasztok,
14 éves Octavia kombi 1.9 TDI (ALH) 90Le családi autónkat tervezem lecserélni.
Évi 22-25ekm-t járok vele, leginkább munkába 35-35km 90-100km/h vidék.
A család 4 fős (2 gyerek, 2 felnőtt), így szükséges a kombi.
Max 5.5, 6milláig mennék el új autó esetén.
Biztosan finanszírozott lesz, így fontos a jó konstrukció is.
Legyen megbízható és ami kellene bele: könyöktámasz, klíma, hátsó tolatóradar, fűthető első ülések, kormányról vezérlés, kihangosító.
Köszönöm!Több valamit, kevesebb semmit!!
-
rbalint88
addikt
válasz HookR #140575 üzenetére
80-90% dizel, szoval elobb kapsz belole jot nagy esellyel... en 13k €-ig nezegettem oket, az bepapirozva megall 4M-bol, es annyiert 2012 utani faceliftes V70-bol volt valasztek azert, ha nem vagy km fetisiszta es elfogadod, hogy hasznalni veszik oket, ugyhogy a legtobb autoban 150+ a meter.
-
HookR
addikt
válasz rbalint88 #140571 üzenetére
Bár a szempontrendszerem nem a fogyasztásra van kihegyezve, azért nem lenne hátrány, ha nem szaladna el nagyon a
ménesló és nem szürcsölnék illetlenül hangosan a naftát.
Ha hihetünk a spritmonitor.de viszonylag alacsony számú mintájának, az 5 hengeres benzinesek átlaga jellemzően inkább 10 liter felett van. Mondjuk a vezetési stílusommal biztos, hogy javítanám a statisztikát, de így pusztán az adatok alapján egy 2.0T tűnik az aranyközépútnak a 9 körüli átlagával és 203 lóerejével.
Ha valamiért mégis dízelből lenne csak kifogástalan darab, akkor persze zokszó nélkül jöhet az 5 hengeres.
V60-ból volt szerencsém vezetni D3-as FL előttit és D5-ös FL utánit, nekem már a D3 is bőven elegendő lenne. A D5-ös meg... nem kell vele sokat gondolkodni előzésnél az biztos.▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
runner 125
nagyúr
válasz focvis #140572 üzenetére
Azt hittem csak nekem furcsa, h valaki egy láthatóan rozsdás ajtajú, köztudatottan iszonyú mértékben korrodáló, tök átlag 10 éves autóért 1,7 millát fizet.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
rbalint88
addikt
válasz HookR #140568 üzenetére
1.6-os az a ford ecoboost, amit gariban cserélgettek. 2.0 4 hengeres mondjuk bírja, láttam belőle 400 körül futott példányokat, de nem erőltetném azt a motor ennek ellenére. rövid ideig volt gyártásban és hát hangban nem egy kategória az ötösökkel.
1.6 dízellel ne vicceljünk ekkora bódéban, egyébként nincs vele komoly baj. turbó előtti olajszűrőt ki kell iktatni 'szt jónapot. 2.0hdi ugyanez, csak a turbónyűg nélkül.
5 hengerest vennék mindenképpen. unkatesómnak 2.0 d3 geartronicos V60 van, kellő dinamikával tudja mozgatni a bódét és tök jó hangja van. alacsony fordulaton olyan, mint egy vontatóhajó, kiforgatva meg szép érces, fémes hangja van, nagyon szerethető motor. mivel unokatesóm kicsit sem huligán, még csak 170-ig volt elrúgva az is úgy, hogy nyomtam a lábát az anyósról , de ott még van benne akarat. -
Assasin_
aktív tag
Üdv
Melyik az az angol oldal ahol gyorsulási adatokat tudok nézni nem csak 0-100ig hanem mondjuk 60-120ig. Mar linkeltek itt az oldalt csak elfelejtettem a nevet
Köszönöm
-
sheep
addikt
válasz szaki1986 #140562 üzenetére
Ismerősömék nemrég vettek Mazda 3-ast (1.6 benzin 2006), 1.7 misiben megállt, szerintem nem rossz autó.
Az ajtók alja ennek is rohad, Ausztriából hozták. Amúgy motorikusan pöpec, digit klíma stb.
Viszont mp3-at nem tud lejátszani gyárilag és kihangosító sincs benne, ez már nálam is alap lenne.9800X3D, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , Kingston DDR5 6000 64Gb, Gigabyte B650M Aorus Elite AX, HP Reverb G2
-
rbalint88
addikt
Amit még megnéznék: Lancia Delta, Alfa Giulietta. 1.4T-Jet/multiair motorral, 120 lótól vannak 170-ig asszem.
Szintén figyelnék Volvo C30/S40/V50 trióra, 1.8-tól felfele van benne előzéshez is tartalék. Az évjárat és km-paranoiát felejtsd el, állapotra menj. Első autóra nem feltétlenül költenék ennyi pénzt, illetve nem biztos, hogy a karcmentesség felmerülne szempontként (igazából bp-i igásló autónak nálam egyre kevésbé merül fel, mert sok a kcsg.)
A felszereltségbeli elvárások szerintem reálisak, hozzáraknám az ülésfűtést, ami egy baromi hasznos közérzetjavító cucc. Kiákban, Opelekben kormányfűtés is előfordul, az se megvetendő. Szintén sokat dob a hangulaton a napfénytető, ebből viszont csak olyat vennék, ami nyitható is, a fix panorámatető szerintem átqrás, de ha szeretsz a pokolban fortyogni, akkor kimondottan hasznos nyáron roló nélkül napon parkolásnál.
Ebben a kategóriában már szerencsére elég általános a kanyarkövető fényszóró/ködlámpa, szintén elég hasznos találmány. Navigációra nem feszülnék rá, ha valami középszarnál jobb okostelefonod van... Viszont a gyári kihangosító sokkal jobb, mint amit utólag bele lehet heftölni a kocsiba, szóval ha nem akarsz "kocsira van pénze, de kihangosítóra/headsetre már nem futotta" típusú szararc lenni, akkor érdemes arra is figyelni. -
BigBlackDog
veterán
-
Mike81
senior tag
Ha higadtan vezetsz és betartod a sebességhatárokat akkor pl a Fordból elég lehet a 101 pacis is. Bár irtad hogy 2011-től nézed akkor gondolom az MK3-ra gondolsz nem a kifutott 2 szériára. Amúgy az 1.6-ból van 125 lovas is. Szerintem az 1.6 benzines jó lehet, nincs turbo 2tömegu. Sima egyszerű szívó, amivel valoszinuleg kevés szívó lesz😉Dinamokában meg elég még a kombi kasztnihoz is. Az Opelnél szerintem az 1.6 szívó is gyenge a suly miatt.Nem is beszélve az 1.4 szívóról. Itt szerintem min. az 1.4T kell. Viszont ott is van már 2tömegu meg turbo is ami nagyobb kockázatott rejt magában.
[ Szerkesztve ]
-
szaki1986
tag
Sziasztok!
1-2 hónapja bújom már a netet használtautó ügyben, de eddig még nem jutottam dűlőre. Valószínűleg az igényeimmel van a baj, meg azzal, hogy ha kinézek egy típust, akkor tuti találok a neten róla vmi lelombozó véleményt ami eltántorít .
Na szóval, 1. autómat szeretném megvenni:
Árban 2-2,5 misi (max. 2,7 körül, úgyis lehet egy 100ast alkudni ), benzines motor (városban melóba járás, néha hétvégente/nyáron hosszabb út, kb. évi 10 ezer km), max 6-7 éves, 150 ezer futott km alatt, Golf kategóriás méret (sima 5 ajtós).
Extrák amiket szeretnék, hogy legyen benne: klíma (jó lenne azért a digitális), tolatóradar, tempomat (igaz városban nincs rá szükség, de ennyi pénzért jó lenne), USB-s (vagy SD kártyás) zene, középső könyéktámasz, Bluetooth jó ha van, de nem feltétlen létszükséglet.Amik eddig felmerültek:
Golf VI: külsőre-belsőre ez tetszik legjobban, de 1.4 80 LE-s motor gyenge, 1.2 TSI-től meg tartok a nem túl jó hírneve miatt, sok a fapad.
Focus: 2011-es modell jöhet max szóba, ebből viszont kb. csak dízel kombit találni. Amúgy 1.6 101 LE jönne szóba.
Mégane: 1.6 101 v. 110 LE, esetleg 1.2 TCe 116 LE. 1.4 TCe állítólag sokat zabál. Külseje miatt nem jövök lázba.
Mazda 3: 1.6 105 LE, kívülről nem rossz, műszerfal kicsit béna (2 különböző kijelző hót gáz sztem)
Astra J: 1.6 116 LE vagy 1.4T 140 LE. Jól néz ki, de nehéz kasztni miatt elvileg az 1.6 kevés.
Citroen C4: 1.6 120 LE, ennek még annyira nem jártam utána.Nagyjából ezeket találtam mint lehetséges alternatívák, 308, Ceed, i30, Toyoták, UFO Civic nem igazán begyere.
Igazából nem tudom, hogy mennyire kéne tartanom a 100-150 ezret futott turbós motoroktól, vagy maradjak csak a kicsit gyengébb, lomhább szívóknál. Higgadtan vezetek, betartom a sebességhatárokat, de annyi erő legyen a kocsiban, hogy egy előzésnél ne kelljen imádkoznom.
Nagyjából ennyi most ami így eszembe jutott, bocsi, hogy hosszúra sikeredett.
Hátha tud itt vki tapasztaltabb vmiféle hasznos tanácsot adni, esetleg saját tapasztalat alapján eltántorítani vmelyik típustól, vagy csak kicsit a "jó" választás felé navigálni . Előre is köszi.[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/136049009@N07/
-
őstag
Mikor én vettem az autómat, kb 3 hete (Focus MK3 1.6 tdci) a tulajdonos mutatta a szerviz számlákat, assistance igazolást, forgalmit, törzskönyvet. Mondom minden ok, már csak egy személyi igazolványt és egy lakcímkártyát szeretnék látni. Rám nézett, elmosolyodott, (látni lehetett az arcán, hogy én ezt most komolyan gondolom?), majd megmutatta.
De erre a cikkre nem lehet mit írni.
-
g@bo
nagyúr
urak
2008-as verda de klima nélkül, vagy 2006-os de klímával, km teljesitmény közel azonos.
vélemény?
-
sheep
addikt
Urak, volt már valakinek ügyintézése elveszett törzskönyv miatt?
Nem találom az enyémet és foglaltam időpontot az ocsmányirodába, de nem tudom mire számítsak.
(jövőre el akarom adni a kocsit -14 éves swift- és inkább elébe megyek a dolgoknak)[ Szerkesztve ]
9800X3D, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , Kingston DDR5 6000 64Gb, Gigabyte B650M Aorus Elite AX, HP Reverb G2
-
Qru
MODERÁTOR
válasz BigBlackDog #140550 üzenetére
Haha én is annyira a VIN ellenőrzésre voltam ráfeszülve, hogy azt meg nem vettem észre, hogy elírták a forgalmiban a teljesítményt.
#nincsbennetarcsi
-
BigBlackDog
veterán
És akkor most meg is nyugodtam, hogy nem én vagy a fsz, mikor vásárlás előtt 1-2 órán keresztül nézegetem az autót (minden egyes kapcsoló minden állásban történő kipróbálása, minden világítás ellenőrzése, összes azonosító vizsgálata, fényképezés, papírok leellenőrzése, motortér elemlámpával történő végigkutatása, illesztési hézagok lemérése, stb). Majd még megyünk vele egy próbakört is.
-
8th
addikt
Használt autót vett, 7 milliót bukott
Nincsenek szavak...
"Látod, Európa? Hát ide vezetett a jóság. Mindent megengedő liberális kórság!" Éljen soká a multikulti! Még több illegális bevándorlót Európába! Ugyan már, mi baj lehet belőle...
-
B-L-A-C-K
titán
válasz B-L-A-C-K #140532 üzenetére
Ennek meg az adatai persze hogy nem stimmelnek. Pálinak írtam sztornó emiatt, felhívott utána, hogy mi is volt a gond, elmondtam neki, nem úgy tűnt mint aki nekem akar magyarázkodni, hanem pont hogy ledöbbent. Rokonától van, amit ahogy kivettem a szavaiból igaz is, szóval családon belüli átb@szás volt...Szép ez is.
-
sheep
addikt
-
kelly416
veterán
válasz Tsebacsi #140538 üzenetére
Gondolom, egyeztetett időpontok, megbeszélések, mind kuka...
B-L-A-C-K:
Ja? Ez elkerülte a figyelmemet. Akkor így nem lepődök meg, csak a pénz számít nekik. Ha lenne pontozásos értékelős rendszer náluk is, lehet másképp állnának hozzá, de így...Qru:
Magánszemélyként eddig akármit adtam el, ha bárkivel bármit megbeszéltem (és azért arra is odafigyeltem, mit ígérek meg), tartottam magam hozzá. Hiába jött valaki egy 40000-es telóra, hogy én 45000-ért elviszem még ma. Sajnos vagy szerencsére (majd a halálos ágyamon eldöntöm) engem így neveltek, tartom magam az adott szavamhoz. Ha eladni akarom mihamarabb, akkor meg nem ígérem oda megnézésre, állapotfelmérésre vagy akármire másnapra, de még egy órával későbbre sem, így nem kell szégyenkeznem. De mindkét fent említett esetből az jön le, megbeszélték, tehát ígéretet tettek egymásnak, és az szóbeli szerződésnek minősül, ami nehezebben bizonyítható, mint az írásbeli, de ugyanúgy elítélendő a bíróságon, ha bizonyítást nyer, de persze ilyen nehezen bizonyítható dolgokból nem csinál az ember magának gondot, köp egy hegyeset és továbbáll. -
B-L-A-C-K
titán
válasz kelly416 #140536 üzenetére
Kereskedő volt, gondolom lesz@rta ki veszi meg, csak adja el, így ez nem volt a fejébe hogy jó lenne szólni azért. Inkorrekt persze, de én ezen nem lepődök meg, főleg nem egy kereskedőtől. Amit viszont vasárnap nézek meg, az magánszemély, írtam ma hogy jártam, ő biztos betartja nekem.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz kelly416 #140536 üzenetére
Én bizományis kocsival jártam így, le volt beszélve az átnézés délután, erre aznap délelőtt beszambázott a tulaj egy **** ismerősével és átnézés nélkül megvette a kocsit... Nem ütött meg a guta, kicsit sem...
(#140537) MwC:
Én megnéznék egy Bravo-t is, hamár úgyis autót keresel.
[ Szerkesztve ]
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
MwC
csendes tag
válasz Tsebacsi #140521 üzenetére
Másfél-kétmilliót szánok autóra. A [többi szempontnak] is megfelel a Fiat?
(#140533) BigBlackDog OK, azt gondoltam, a 6. fokozat miatt kisebb fordulat lesz autópálya tempónál.
-
kelly416
veterán
válasz B-L-A-C-K #140535 üzenetére
Igen, van benne némi igazad, viszont ebben az esetben az eladó volt a gerinctelen, mert Veled egyeztetett mára, akkor a többinek mondja azt, hogy majd utána meglátjuk, eladó-e még... vagy csak én vagyok manapság túl jólnevelt, szinte mindenki úgy van vele, hogy pénz beszél?
-
-
kelly416
veterán
válasz B-L-A-C-K #140522 üzenetére
Haver jött hozzám, "Reggel feltettek egy pont olyan Astra-t, amit keresek, ráadásul Isuzu motorost (és ferdehátú, ami ritkaság a G-k közt itthon), asszem majd holnap felhívom..." és mutatta a hirdetést. Bepötyögtem a számot a telefonomba, felhívtam, egy óra múlva úton voltunk Szentes- Szeged- Nemesnádudvar irányába, még két óra múlva az autóban ülve jött hazafelé. Azóta is áldja az eget, hogy ilyen jó autót talált magának. Közben amikor ott voltunk, beszélgettem a komával, még vagy 4-en jelentkeztek volna be aznapra megnézni, de mi voltunk a leggyorsabbak és szerencsére jó fej volt a koma, mert tuti lett volna, aki hamarabb oda is ér, mint mi.
Szóval ha van egy kínálkozó alkalom, hamarabb menj és tedd le a foglalót legalább, minthogy napokig molyold a netet, mert addig elviszi valaki, akinek gyorsabb a nete , több ismerőse kérdez rá több helyen ameddig ő autózik a kiszemelt irányába, stb... Szerintem.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Luck Dragon #140531 üzenetére
Jogos, de amennyiért adnád tuti nem kellene, azért egy árat mondhatsz...
Kinéztem egy másikat most, most elutaztak, vasárnap jön vissza, így én nézem meg ezt elsőnek, szóval ha ezt valaki elviszi előlem akkor hajrá...
De ez sajnos nem annyira jól felszerelt, meg a motor is gyengébb benne, viszont kicsit fiatalabb, kevesebb km, napfénytető...Magánszemély, német rokontól vette, végig márkaszervizbe volt hordva, ma ennek is lekérem az adatait...
-
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Luck Dragon #140528 üzenetére
Ez már szerencsén megy nálam, ami ebben nincs ahogy látom...
Elakarod adni a tiéd? Nekem egy J nagyon jó lenne, szervizelés szempontjából is (ismerős által), de ez nem publikus miért.
-
runner 125
nagyúr
válasz Acheron #140504 üzenetére
A T5 már durva automatával is.
Noh meg ott van a kick-down kapcsoló, ha lepadlózod visszadobja pár fokozattal a váltót és rászabadít minden lóerőt."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Luck Dragon #140526 üzenetére
Egyből felhívtam, másnap (azaz ma) mentem is volna (sőt még aznap is munka után, csak neki nem volt jó), mondta vasárnap jönnek megnézni, így azért mondtam ma 1 kor meg is nézném, melóból jöttem volna így is el. Ennél gyorsabb nem lehettem volna.
[ Szerkesztve ]
-
válasz B-L-A-C-K #140525 üzenetére
Szerintem vegyél ki egy hetet, és az első ilyen kocsira azonnal el kell menned és meg venni, mert mert már hihetetlen, vagy itt van az enyém ,vedd meg Úgy is most kaptam rá egy ajánlatot.
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Luck Dragon #140524 üzenetére
Mi lett volna ebben a nem igaz? De vicc amúgy, már mondtam is asszonynak figyeld meg, ez a fél nap alatt tuti eladja....Így is lett.
-
-
spiky03
veterán
válasz BigBlackDog #140518 üzenetére
Igen persze erre én is gondoltam, hogy nem pont annyi lesz benne. A lényeg, hogy maradjon azért 100 ezer alatt, vagy körül.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
B-L-A-C-K
titán
Már azon is gondolkodok amit ide bírok valaki nézi, és megveszi előlem, mert ez tényleg vicc már...
-
nagyúr
Mennyi a keret? Olasz vonalon a Bravo, az 1.4Tjet motor ajánlott is.
Francia vonal, hát az passz, abban nem vagyok jó(#140520) B-L-A-C-K:
Bakki, sajnálom. De megnyugtat ( ) hogy más is tud szopni a vásárlással
Ugyanezt éreztem én is[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
Mindjárt elsírom magam ( ), a kocsit elvitték....
[ Szerkesztve ]
-
MwC
csendes tag
válasz Tsebacsi #140510 üzenetére
Pályán kicsit zajosabb (3500/130) de nem agyzsibbasztó.
Azt gondoltam, a 6 sebességes váltó csendesebb utazást tesz lehetővé...Francia, olasz vonalon vannak szóba jöhető autók?
És rád fognak szólni, hogy használd a szerkesztés gombot
Igen, elnézést. Nem vagyok gyakorlott fórumozó. Igyekszem odafigyelni a szerkesztési lehetőségre. -
BigBlackDog
veterán
válasz spiky03 #140517 üzenetére
A váci kereskedésről nem tudok mit mondani. Én mondjuk a több száz km-t futott verdákat szeretem, szívesen elfogadnék egyet, de a több százezer km-t futottaktól már én is inkább megkímélném magam.
Egyébként én inkább arra gondoltam, hogy a 80e km sem feltétlen pontosan 80e km, hanem inkább legalább 80e km a tapasztalatok szerint.
[ Szerkesztve ]
-
spiky03
veterán
válasz BigBlackDog #140515 üzenetére
Jó persze ezt tudom
De azért nem szeretnék több száz km-es verdát venni, mert amit most veszünk azzal 10 évre tervezünk minimum. És utána meg 400 ezer km-el pl már nem lesz olyan könnyű eladni, mondjuk lehet, hogy amúgy sem.Akkor az a Váci kereskedés az mondjuk megbízhatóak?
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
B-L-A-C-K
titán
válasz BigBlackDog #140515 üzenetére
Komolytalannal meg igen?
-
BigBlackDog
veterán
válasz spiky03 #140514 üzenetére
Arra készülj fel, hogy nem km-t kell nézni, hanem az állapotot! Egyébként a Fehér úton lévő telepekre komoly vásárlási szándékkal én már nem megyek...
UPDATE: Jó, akkor pontosítok, utóbbi látogatásom alkalmával már kiirtottam mindenféle ott történő vásárlással kapcsolatos szándék legapróbb szikráját is magamból. Pedig volt ott mindenféle külföldről származó autó, svájci szakácstól kezdve az osztrák villanyszerelőig -aki csak a szomszéd faluba járt át villanyt szerelni a 8 éven keresztül a Focus-szal- volt ott mindenféle embernek az autója,
éppen mi jött a szájukra az eladónak a néhány másodperces gondolkodást követően. Meg nem egy autóra adtak is garanciát, feltéve, ha nem visszük el a vásárlás előtt átnézetni ("mert akkor hadd ne vállaljam már én a kockázatot" - mondá a kedves eladóúr).[ Szerkesztve ]
-
spiky03
veterán
Nah úgy néz ki össze jön az autóvásárlás.
Ezeket néztem ki. Vélemény?
hyundai_i30_1.4_dohc_comfort_80ekm-szkonyv-klima-ulesfut-8k
hyundai_i30_1.4i_comfort_heti_akcio
hyundai_i30_i30u_1.4_dohc_comfort
Mondjuk eddig a fehér a nyerő számunkra.
Valamint ezt a progit használta már valaki? Autoszkóp
Gondolom egyszerűbb bevinni egy szervizbe és ott lekérni az adatokat, mert úgyis át akarom nézetni a vásárlás előtt.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
MwC
csendes tag
válasz tresh #140508 üzenetére
3.Mondeo.... szívem szerint én a 2.0 tdci (hdi) motorosat ajánlanám (könnyebb abból értelmeset találni) benyás verzió mindenképp éhesebb lesz mint a fenti két japo gép
A dízelektől egy kicsit tartok, bár ez nem tapasztalat, csak vélekedés. A gyakori rövidtávú utak (25 km oda, majd 25 km vissza) nem ártanak a dízel motornak? Szinte fel sem melegszik, mire leállítom. A magasnyomású rendszerek szervizköltsége is valószínűleg magasabb, mint a benzineseké.
-
nagyúr
A civic nem rossz amúgy a megadott paraméterekre. Én sokszor vittem 3-4 embert is vele vidékre, és okosan pakolva elfért minden és mindenki. Pályán kicsit zajosabb (3500/130) de nem agyzsibbasztó. A drága alkatrész butaság, főleg a benzinesnél. Tény, a mondeonál/avensisnél kisebb.
"A dízelektől egy kicsit tartok, bár ez nem tapasztalat, csak vélekedés. A gyakori rövidtávú utak (25 km oda, majd 25 km vissza) nem ártanak a dízel motornak? "
Ha 25km az etap, az bőven jó, 10 alatt már be fog melegedni.
És rád fognak szólni, hogy használd a szerkesztés gombot
[ Szerkesztve ]
-
-
tresh
veterán
Az utastere legyen elég tágas 170-190 cm-es utasok számára.
Ezek alapján kb a mondeo,avensis, mazda 6 marad, de a mondeo ezekre is magasan ráver helykínálat terén.
Focus 2 az egy egérkamion.. nincs benne hely az 1.6 os motor meg borzasztó.. 130 4000-et forog és megsüketülsz benne...
Motorikusan én mindenképp a mazda 6/toyota felé hajlanék ha benzin a nyerő. Ott egy gond van mégpedig egy nem rohadó épkézláb példányt találni. Szerviz szerintem semmivel se drágább mint a felsoroltak.
Nálam ez lenne ezekből a sorrend:
1.Mazda 6 2liter benga
2.Toyota Avensis 2 liter benga
3.Mondeo.... szívem szerint én a 2.0 tdci (hdi) motorosat ajánlanám (könnyebb abból értelmeset találni) benyás verzió mindenképp éhesebb lesz mint a fenti két japo gépA többi logikusan a hely szűke végett kiesett.
[ Szerkesztve ]
-
MwC
csendes tag
Sziasztok!
Melóba járáshoz szeretnék egy csendes, megbízható, viszonylag takarékos autót 2006-os évjárattól. Napi 50 km utazásra kellene (70% országút, 30% lakott terület), ezért elsősorban benzines autóban gondolkodom. A keret másfél, legfeljebb 2 misi.
Szempontok: Ha kell, lehessen vele dinamikusan is haladni, ne okozzon gondot egy előzés. Családi kiruccanások idején autópályán is tudjon csendben, tempósan haladni 4 személlyel plusz csomagokkal. Az utastere legyen elég tágas 170-190 cm-es utasok számára.
Eddig a következő típusokat nézegettem, de még igazán nem tudtam választani közülük (a típusok utáni kérdések fórumokban olvasottak alapján íródtak):
Honda Civic 1.8 (UFO) - drága alkatrészárak?
Toyota Avensis 1.8 (II.) - kevésbé dinamikus?
Toyota Corolla 1.6 – autópályán zajos?.
Mazda 6 1.8 – 2.0 (I.) – fogyasztás, drága szervíz?
Ford Focus 1.6 (II.gen) - autópályán zajos?
Ford Mondeo 1.8-2.0 (III.) - fogyasztás?Tudnátok a fenti típusokról véleményeket mondani, illetve van-e javaslat más típusokra, amik még szóba jöhetnek?
-
Acheron
őstag
válasz runner 125 #140500 üzenetére
OK, megolvasom, már rég jártam ott (mióta eladtam az öreg Volvert nem is nagyon jártam arra )
A karbantartással (pl váltóolaj csere) nincs gond, kényes vagyok az autóim állapotára - rendszeresen szervizeltetem őket.
Eddig nem is nagyon volt realitása, de miután a jelenlegi verda megy a kukába. kell egy normális autó.
0 - 100 sprint nem érdekel - kinőttem már a lámpától lámpáig gyorsulásból - az érdekel, hogy közúton pl tudok -e úgy előzni vele, mint a kézivel tudtam (mögé állok 100 - 120 -nál, bő gáz - és kész.).
Öt henger: A mai napig hiányzik a hangja! Igaz, most inkább benzinesre hajtok.
Mondjuk ilyesmit szívesen látnék a kocsibejárón: link -
-
BigBlackDog
veterán
Igen, előítéletek, úgy tűnik, hogy valóban tévedtem.
[link] > "Az AUTÓ nem külföldi csak rendszám csere volt megvételnél!"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Autós topik
- Videós, mozgóképes topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Politika
- Need for Speed: World Online
- Milyen okostelefont vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest