Hirdetés
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- CES 2026: az üzleti mellett a gamer szegmensben is újít az MSI
- CES 2026: felfrissült CPU-hűtők és két pihekönnyű egér a be quiet! gondozásában
- CES 2026: nagyon szeretné kézikonzolokban látni a Panther Lake-et az Intel
- Aktiválható a DLSS 4.5 az új GeForce driverrel
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Asztrofotózás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen processzort vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
kiss.a
tag
Sziasztok Temurol rendelnék egy fejegyseget melyiket ajánlanátok nekem Ford focus Mk2,5 autóba kellene, már sokat nézegettem őket de kevés visszajelzés van velük kapcsolatban. Köszi
-
Inhouse
őstag
Ki mekkorát tud mondani. 12V fedélzeti feszültségnél, ami 12,6-14,4V között valószínű, 4ohmra, ami a standard impedancia, nem fog kijönni a matek, inkább a fele igaz. A mai erősítők mind hidaltak, meg fetesek már, ezzel sem lehet erősködni. Elvi lehetőségek a hangosság növelése érdekében: vagy a tápfeszültséget kell növelni (lásd autós erősítőkben levő PWM táp, akár +/-30..70V), vagy a hangszórók impedanciáját kell levinni, 2 ohm, 1 ohm...BOSE rendszerek, de ezek egyediek, az üzletek nem roskadoznak ilyen hangszóróktól. Lehet rakni több hangszórót párhuzamosan, akkor is párosával feleződik, így nagyobb áram tud folyni, csak bírja a végfok ezt. Vagy érzékenyebb hangszórót kell használni, az is drága és ritkább. Lehet rtakni több végfokot és hangszórót... Volt még régen kimenőtrafós és kondenzátoros fesznövelő végfok próbálkozás is, de nem terjedtek el igazán.
Gondolom nincs a Junsun-ban sem PWM táp, az autóban meg 4 ohmos hangszórók vannak, így az elméleti maximum olyan ideális esetben, amit az autógyártók feltéteznek a fogyasztási adatok megadásánál az a huszonWattok/kimenet. Persze ez az RMS, amikor szinuszos jel és adott impedancia terhelés, itt meg zenei teljesítményről, vagy rosszabb esetben PMPO-ról beszélnek. A zenei egyébként reális lehet, kevesen hallgatnak folytonos 30Hz-es szinuszt terhelő ellenálláson.
A hangszórók csak DC mérésben adják a névleges impedanciának pl. a 4ohmot, AC-val hajtva ez az érték nagyobb, a sokszorosa is lehet a frekvencia függvényében.Beszédes a TB2929HQ adatlapja:
• High output power
• POUT MAX (1) = 45 W (typ.) (VCC = 15.2 V, f = 1 kHz, JEITA max, RL = 4 Ω)
• POUT MAX (2) = 41 W (typ.) (VCC = 14.4 V, f = 1 kHz, JEITA max, RL = 4 Ω)
• POUT (1) = 24 W (typ.) (VCC = 14.4 V, f = 1 kHz, THD = 10%, RL = 4 Ω)
• POUT (2) = 21 W (typ.) (VCC = 13.2 V, f = 1 kHz, THD = 10%, RL = 4 Ω)
• Low THD: 0.007% (typ.) (VCC = 13.2 V, f = 1 kHz, POUT = 5 W, RL = 4 Ω)A 45W JEITA "szabvány" szerint 15,2V-on valami soha el nem érhető érték...
A 24W, 10% torzítás mellett 14,4V-on, azért ott már nem örül a füled.
Alacsony torzításnál meg oda írtak 5W-ot 13,2V-nál. Mindenhol 4ohmra értették.
A TDA7388-nál is írják a 4x41W-ot, szerintem kb ugyanazt tudják.
De elégnek kéne legyen. -
Trolee
aktív tag
Valaki rakott már erősítőt Junsun vagy hasonló fejegységhez?
Meg vagyok elégedve azzal amit a gyári fejegység tud, de furdal a kiváncsiság.
Fórumban nem sok infó van róluk, néhányan dicsérték, ilyesmire gondoltam:
[link] -
TomWexX
addikt
-
Trolee
aktív tag
A lassú play áruházas letöltéssel lehet valami kezdeni?
Junsun V1+, Gmail kb. 4 perc alatt jött le...
Köszönöm
-
gduck
addikt
válasz
donchicco
üzenetére
Hali!
Ez érdekes... Nekem V1 van, a külső mikrofont a belső visszapillantó felé/mögé raktam. Tökéletesen hallanak mindenkit a kocsiban, még nagy zajnál is. (130-nál egy 25 éves autónak azért van rendes menetzaja
)
Szóval én letesztelném, hogy tuti a külső mikrofon van-e használatban. Lehet valamiért nem működik? -
donchicco
tag
Hali!
Van valaki akinek Junsun V3 Plus 7870 van?
Ezekhez érkezik update vagy amivel megkapom az marad?
Esetleg van jobb feltehető szoftver hozzá?
Nálam a kihangosító nagyon zajos (álló helyzetben járó motornál tök jó, de ha elindulok alig hallani engem. Pedig vettem külső mikit hozzá)
-
Reszki
újonc
Köszi,
a Waze probléma megoldódott. Találtam korábbi verziót és az fut az android 9-en.
Kiderült, hogy factory reset volt a fejegységen és törlődött minden app.
Viszont a bal első ajtóban lévő hangszóró nem szól. Korábban os frissítése volt, amelyet belinkeltem előzőleg, de már nem találom. Akkor minden hangszóró működött. Nem hangszóró és nem kábel hiba. Ezen már túl vagyunk. -
Szajo
őstag
Sziasztok
Vettem a Golf V-be egy Junsun V1 Plus-t. [kép] Ilyet.
Erre mindenfajta root vagy egyéb nélkül felmegy egy launcher vagy mókolni kell? -
tgyurcy
csendes tag
Hizpo S6 érdekel valakit? Meguntam, elegem lett abból, hogy bejön a hideg idő (0°C alatti hőmérséklet) és nem kapcsol be. Ez már a második ilyenem, ugyanez volt a baja az előzőnek is. Soha többet ilyen ipari hulladékot.
-
vlaci0311
újonc
Sziasztok
K2401-es fejegységen hogy lehet beállítani, hogy ne a gyárilag fentlévő lejátszó és eq induljon el.
A gyári nagyon gázul szól. -
Trolee
aktív tag
Már csak annyi kérdésem van hogy van egy fekete kábelem ami korábban az illumination csatiba volt külön kötve.
Ezt hová kell kötni? Két szabad kábel van a fejegységen, KEY1, KEY2, az egyik narancssárga-fekete, a másik narancssárga, fehér. A gombok világítását így is bekapcsolja, de a fényereje nem változik a kijelzőnek.
Mivel kössem össze?
Köszönöm a segítséget
-
donchicco
tag
Sziasztok!
Van nekem egy Junsun V3 Plus (6GB+128GB).
A gondom vele az, hogy nem tudok rajta tv appot indítani mert rootoltnak véli.
Erre van valakinek ötlete, hogyan lehet megoldani? (one TV app) -
Trolee
aktív tag
válasz
KAMI911
üzenetére
Köszönöm. Kicsit túlgondoltam, működik.

Amit még nem tudok:
-hátramebetben kapcsolná a kamerát, de nincs, hogy tudom ezt a funkciót kikapcsolni?
-ha hívnak utána nem folytatódik a bluetooth-on hallgatott zene automatikusan.
-gps műholdak sárgában vannak, hogy lehetne jobb, műszerfal bontás nélkül lehetőleg.
Köszönöm szépen.

-
gduck
addikt
válasz
PH-User
üzenetére
Ellenőrizzed a tápkébeleket! 2db 12V kell neki, az ACC kvázi a "bekapcsoló gomb". Lehet, hogy neked az egyik hiányzik.
12V bekötés (kövessed vissza a fejegységhez kapott kábelen a gyári csatlakozóig, jó-e a bekötés):
2: B+ (SÁRGA) = fix 12V
3: ACC (PIROS) = gyújtáskapcsolós 12V
-
Trolee
aktív tag
Sziasztok!
Junsun V1+(XT5A376-F) beszerelésében valaki tud segíteni Mmagyaróvár környékén?
Nagyjából megvagyok, de elbizonytalanodtam pár dologban.
Köszönöm
Kellemes Ünnepeket! -
KAMI911
senior tag
Sziasztok,
Kia Line SOUL EV
Engine Type ELECTRIC - ELECTRIC
Fuel Type ELECTRIC - ELECTRIC
Model Year 2017
Country [C01] AUSTRIA
Region [C51] EUROPEMilyen fejegységet javasoltok?
-
qltsar
veterán
válasz
Pistike1985
üzenetére
Na ez egy fontos info.
Anno amikor fejegysegeket turtam Alin, szinte kivetel nelkul a legalapabb verziokra csak Wired AA tamogatast irtak, ez hol az 1GB mashol a 2GB valtozat volt a tablazatban, de nem vettem / vennem keszpenznek, de volt, ahol meg magat a tamogatast sem irtak.
Ennel a Junsun-os listanal az alap modellnel egyaltalan nem irnak AA / Carplay tamogatast: link
-
gduck
addikt
válasz
Pistike1985
üzenetére
Ez mit mutat? Fake Device Test
-
Pistike1985
aktív tag
Erre kell külön csatlakozni a fejegységen vagy ez automatikusan megy? Egyébként a Chatgpt szerint még érdemes lenne a legújabb Zlinket kipróbálni. Holnap meg is teszem. Hátha. ☺️ Elvileg találtam ugyanilyen fejet AA-val 55 körül 4gb rammal. Illetve kB egy tizessel olcsóbban 2gb-al. De gyanúsan olcsó.
-
qltsar
veterán
válasz
Pistike1985
üzenetére
Nem kell, vagyis nem az a fajta hotspot amire te gondolsz.
Miutan csatlakozol Bluetoothon keresztul a fejegysegre, erzekeli, hogy Android Autot be kellene kapcsolnia, majd a telefonod elindit egy un. WiFi directet, ami gyakorlatilag egy hotspot, de ez csak a kepernyot tukrozi, netet nem ad a fejegysegnek.
-
qltsar
veterán
válasz
Pistike1985
üzenetére
Masik telefonnal van lehetoseged esetleg kiprobalni? (Csak, hogy tenylegesen kizarodjon a telefon.)
-
Pistike1985
aktív tag
Sebaj. Nagyon szépen köszönöm a segítséget. Max mindig bekapcsolom a hotspotot amikor beülök és úgy elég élvezhető a fejegység. Az AI szerint NFC taggel lehet automatizálni a hotspot. Csak ugye ahhoz is elő kell venni a telefont és rá kell helyezni. Na mindegy. Majd még bogarászom vagy hátha lesz valami frissítés rá ami megoldja.
-
qltsar
veterán
válasz
Pistike1985
üzenetére
A telefon ugy runik akkor rendben van, sajna akkor kifogytap a tippekbol, de szerintem tudnia kellene AA-t, legalabb wired modeban.
-
qltsar
veterán
válasz
Pistike1985
üzenetére
Nem a fejegysegen, hanem a telefonodon
. -
Per Me
tag
válasz
Pistike1985
üzenetére
Vezetékkel próbáltad esetleg? Most azt írja, vezetékes módban van.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- LEGO klub
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- BestBuy ruhás topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Vigneau interaktív lokálblogja
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- További aktív témák...
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Apple iPad Smart Keyboard magyar
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
A hangszórók csak DC mérésben adják a névleges impedanciának pl. a 4ohmot, AC-val hajtva ez az érték nagyobb, a sokszorosa is lehet a frekvencia függvényében.

)

Szerintem ez a fejegység nem alkalmas Android Auto funkcióra. 🫤
.
Ezt dobta. Nagyon valószínű hogy nem fog működni a dolog.