- Melyik tápegységet vegyem?
- ASRock lapok általában
- Házimozi belépő szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A Sony még nem döntötte el, hogy miképpen reagálnak az USA vámpolitikájára
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
Új hozzászólás Aktív témák
-
BerserkGuts
addikt
válasz
zebra_hun #13852 üzenetére
jó lenne egy belső bench de az nincs sajnos
kb fogalmam sincs hogyan csinálják ilyenkor ezeket a számokatmax gondolom a legelső pályán rohangálnak egy kört xD
Mint én is csak az elejébe néztem bele bár elég is volt nem tudom eldönteni ez mi akar lenni, mert elsőre valami scifi filmet kell nézni, űrhajós csata pajzsvédelem stb... star trek. Aztán kicsi diablo szerű fantasy és végre a játék a hősünkkel akinek már pajzsa is van tiszta amerika kapitány. Bár biztos én maradtam le mert az eternalt se tudtam végig vinni aztán nekem csak a film és a 2005-ös játék(Doom3) van meg amik jobban tetszettek is.
-
zebra_hun
veterán
válasz
BerserkGuts #13851 üzenetére
Én a 2x -et sem használom, az is zavaró. FG nagyon nem bejövős.
DLSS sem, teljesen igaz.
Ilyen esetekben kompromisszum jön ha akar az illető ilyet játszani.
Van benne bench, hogy mérik? Custom scene pontatlan vacak. -
BerserkGuts
addikt
na bazz nem hazudtak a tesztekkel
55fps persze szétOC-zva lesz 62
f@szgenerátorral lehet több is de 0.1%-os vagy 1%-os fps nem lesz jobb semmi értelme mert valójában nem gyorsabb.
A dlssQ ocsmány rontja a minőséget hiába több fps bár hdr képen nem látszik sajnos
-
s.bala31
őstag
válasz
ScomComputer #13834 üzenetére
Putyinnak ilyen van SLI-ben.
-
BerserkGuts
addikt
válasz
VoltanIgor #13836 üzenetére
-
PuMbA
titán
válasz
4264adam #13843 üzenetére
"Amit viszont nem értek az, hogy miért csak DLSS Q-val tiszta a kép, Nativ-on hogy is fogalmazzak: kicsit olyan zizis, sajnos képernyőképet kimentve nem látszik rendesen a különbség."
A felskálázók már bőven túlhaladták az alapértelmezett, egyszerű TAA képminőségét, amit natív esetén használnak a játékok és mindig is mostak a képen
Vagy DLAA-val vagy DLSS-sel érdemes játszani manapság, nem a TAA-val szétmosott natívon.
-
4264adam
veterán
válasz
Laraxior #13842 üzenetére
A frametime görbe szeret ugrálni, mint ahogy a GPU kihasználtság is változó de 80-100% között eddig:
FrameGen-el nagyon is értelmezhető FPS-ek vannak és a Frametime-ot is szeretem 100FPS felett.
Amit viszont nem értek az, hogy miért csak DLSS Q-val tiszta a kép, Nativ-on hogy is fogalmazzak: kicsit olyan zizis, sajnos képernyőképet kimentve nem látszik rendesen a különbség.
De azért érződik az UE5 első generációi adta probléma és, hogy a fejlesztők nem ismerték.
Na ez a 180-230W közötti GPU kihasználtság erősen hajaz a motor nem megfelelő használatára. Fallout 4 volt ilyen megannyi patch és mod után is képes városokban 40% kihasználást produkálni máshol pedig 100%, előbbinél pedig alacsony FPS van.
De nem offolok többetMert ez nem az én tulajdonosi topikom. 5070TI ami nekem van.
-
válasz
KAMELOT #13838 üzenetére
FC nincs, de FE van
Nvidia giveaway: -
KAMELOT
titán
válasz
5090 FC Doom edition nincs?
-
válasz
VoltanIgor #13836 üzenetére
Remélem azért ez valami elrontott Nvidia driver (ismét, nem lenne újdonság)
-
VoltanIgor
aktív tag
válasz
És a 4080-as is megveri abban a konkrét játékban
Remek marketing ez -
Találtgyerek
veterán
válasz
Bőnyét.
Talán ezen is lesz legalább 2x-es szorzó árban. -
ScomComputer
veterán
Szuper...van egy "
Astral GeForce RTX™ 5080 DOOM EDITION
" amivel húzogathatod a bőnyét...miközben a Doom-al játszol....xDxD
-
mumin007
tag
Köszönöm szépen! Igazatok volt. Az új nvflash-el már ment.
-
mumin007
tag
-
mumin007
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy mi lehet a gond akkor, ha az nvflash vga bios frissítés futtatása esetén nem találja az nvidia adaptert?
Köszönöm előre is a választ! -
twenty17
tag
Stalker témához illetve a CPU-hoz kapcsolódóan, vicces a tegnapi után ezt látni
Tényleg a játék a szar
Patch 1.4 is live! : r/stalker -
s.bala31
őstag
válasz
Laraxior #13811 üzenetére
572.83-al nálam okés, de e fölött sokat szívtam vele már a shaderezésnél is. Talán még az 576.28-al ment fagyás nélkül kb 1 órát. Bár pár napja találtam egy helyet a mapon ahol mindig lefagyott (pedig ott sok artifactot fel lehet szedni) függetlenül a drivertől uv/oc-tól
-
tomas51
senior tag
válasz
Találtgyerek #13817 üzenetére
nem tudom de valami lesz majd, lehet másik fajta
ez inkább csak teszt jelleg volt, ha valaki el viszi jól jár vele az fix, lehet 90 lesz nem tudni -
VoltanIgor
aktív tag
Stalkerre én is kíváncsi leszek, 13700k-val és "normál" 1440p-vel van passzintva az 5080, remélem, nem nagyon lesz bottleneck.
-
Landon
addikt
Arról esetleg hallott bárki bármit hogy a 3DMark-ban a PCI Express feature test erősen bugos lenne? Eddig sehol nem tapasztaltam problémát de az a teszt konzisztensen 43.x GB/s-re fut le ami majdnem a harmada aminek lennie kéne. Nem tudok rájönni mi lehet a gond és kiidegel a dolog.
- 5.0-as riser-be van a kártya. BIOS-ban próbáltam 5.0-ra és autóra is állítani.
- GPU-Z és HWInfo is 5.0@16x-et illetve 32GT/sec-et mutat amennyinek lennie kéne.
- Probaltam windows-ban állítani a power plan-en is, nem segített.
- Minden más tesztben és játékban hozza az elvárt teljesítményt. Illetve ha valóban harmada lenne a savszel azt csak kimutatna más is, nem?Köszönöm!
-
-
twenty17
tag
De elhiheted hogy nem direkt szivatnám magamat egy fél délutánon át, ha tört lenne, amit valahogy megmókoltak
Elhiszem hogy szar, viszont ha nagyon tört hülyeségekkel akarnék próbálkozni, szimplán letöltöttem volna már egy CP2077 vagy Horizon-t a benchmark miatt, amit itt említettek, és nem pont a Stalker hülyeségeit nézegetném.
Valóban hiba volt a részemről hogy az idei legnagyobb bughalmazával próbáltam GPU performance-ot tesztelni, ezt aláírom. Viszont a win újrahúzás előtt teljes anomáliák voltak ott is, és más játékokban is.
Most így teljesen legyalulva, kicsit játszottam a beállításokkal, és városon kívül, rendesen megugrik a kártya használata, van power draw, van gpu usage és van FPS is. (Városoknak vszeg akkor kevés már az 5800x3d, bár még ma este megnézem undervoltolást, elvileg minimálisan segíthet, kíváncsi leszek)Illetve TFD-ban is hasonló, a win reinstall előtt olyan 50% usage volt 150w power draw-al. Most beállítások átnyálazása után, felment 99%-ra, 250-300w power draw-al, és 50fps helyett inkább 100 ugyan azok a beállítások használatával, mint a reinstall előtt.
TLDR: vszeg régi windowsban valami már nagyon össze volt kavarodva, jót tett a reinstall.
-
Landon
addikt
KCD 2-vel jatszik esetleg valaki? Tobb oras teszteles (CP2077, Wukong, 3DMark - legujabb driver) utan most a KCD 2 dobott egy crash-t. Fekete kepernyo, fagyas majd kidobott asztalra egy crash report-tal.
UV-va van a kartya. Csak erdeklodni szeretnek hogy egy crash utan meg ne dobjam ki az UV curve-om hatha csak a driver miatt volt vagy egy ilyen crash nagy valoszinuseggel instabilitasra utal es valtoztassak a curve-on? Azota jatszottam meg egy ora KCD2-ot es nem volt problema.
-
Sontir Fel
őstag
válasz
pRoject22 #13757 üzenetére
Nekem steelnomadben nem hozott sokat. CP-ben meg nem teszteltem, hogy erdemes foglalkozni vele vagy sem.
Par ertek, bar igaz, hogy eltero driverek:
370/2000 apriéisi driver: 9.630
370/2000 majuisi driver: 9.416
400/2800: 9.719400/2000: 9.641
300/3000: 9.646Utolso ketto azonos driver.
-
twenty17
tag
válasz
4264adam #13804 üzenetére
Mint kiderült. Ne Rostov-ba próbálja meg az ember a videókártyát tesztelni. My bad.
DLSS-t kikapcsolva, megugrik a kártya fogyasztása, illetve a használtsága.
De így Epic-en, mindent kimaxolva, DLSS / Framegen nélkül, nyilván helytől függően, de van 70+ fps-em. Pörög a GPU is, viszont városokban akkor tényleg a CPU lesz a limiter. -
4264adam
veterán
válasz
twenty17 #13802 üzenetére
Ha csak 400+ FPS mellett van CW akkor GPU győztes vagy. Mert erősen jellemző a jelenlét a legtöbb helyen alacsony FPS mellett is.
Most már egyre jobban érdekel ez a Stalker mizéria. Hiszen nekem CP2077-ben kisebb felbontason 7500F procival nem tapasztalok ekkora GPU kihasználatlanságot mindig 90% felett, holott az is egy CPU intenzív dolog
-
twenty17
tag
Ez pedig az előző OC.
Pontszám alapján mindenképp sokkal jobb. Ami játékot elsőnek leszedtem az a TFD volt, ott szintén ugyan az a probléma, mint előzőleg volt. Most lehet hogy vagy pontosan olyan játékokat fogtam ki előzőleg, amik egyáltalán nem voltak optimalizálva, vagy én nem tudom.
Leszedtem gyors a Wukong benchmarkot, ott is végig jó gpu használat volt, igaz az OC előtt, de csináltam 2 tesztet, nem tudom mennyire relevánsak.
Szóval ezek alapján azt mondom, hogy igen, valószínűleg én fogtam ki pont 3 olyan játékot a 4-ből, ahol a CPU adta meg magát. Tudnátok javasolni még valami ilyen wukong szerű, játék, de ingyenes benchmarkot? Sajna CP2077 nincs meg, de ha ezen múlik, megveszemIlletve +1 : van CW, de csak a wukong menübe hallottam, 450fps felett. Meg is lepődtem
Új hozzászólás Aktív témák
- GEFORCE RTX 4070 SUPER WOW EDITION (bontatlan)
- ASUS RTX 5080 16GB GDDR7 TUF GAMING OC - Új, 3 év garancia - Eladó!
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 WINDFORCE OC SFF - Új, 3 év garancia - Eladó!
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 AORUS MASTER - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Asus Dual RTX 4060Ti 8GB GDDR6 Videokártya!
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest