- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Projektor topic
- A Sony még nem döntötte el, hogy miképpen reagálnak az USA vámpolitikájára
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- iPad topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
bodrikutya20
újonc
Sziasztok!
Paradox SP5500+ központon K10V kezelővel rendelkezem.
Csipogó zónát hogyan tudom beállítani az ajtóra? -
Gabesz87
veterán
Megkérdeztem a telepítőnket tegnap, és a jelenlegi szenzorok nem állatbarátak, de ő határozottan azt mondta, hogy macska mellett többet nem fogom használni a riasztót (hiába az állatbarát mozgásérzékelő). Merthogy úgyis felmászik, felugrik függönyre, szekrényre, lámpára. Lehetséges megoldásként azt mondta - mondjuk ez járható út, nem jutott eszembe - hogy használhatjuk az éjszakai (Stay) módot, és akkor a mozgás nem probléma. A ház úgyis tele van nyitásérzékelőkkel is.
-
elekresz
tag
Sziasztok!
PYRONIX KXBRACKET-W Konzol és HIKVISION DS-PDB-IN-Wallbracket Fali konzol között van bármi érdembeli különbség? -
fjudors
aktív tag
válasz
Gabesz87 #1872 üzenetére
a kisállatosnak rácsos a szeme
LátsZik a maszkolás -
Gabesz87
veterán
válasz
feeregon #1871 üzenetére
Most is ilyen (ugyanilyen kinézetű) Pyronix érzékelőink vannak, de hogy pontosan melyik típus, gőzöm sincs, tekintve, hogy nincs ráírva sehol semmi. Mögé meg nem látok (ha netán a hátulján van típusszám). Mondjuk van, ahol más típusú (Paradox) érzékelő van, az okát nem tudom. De ahogy írtam, úgyis beszélek majd a telepítőmmel, megérdeklődöm ezeket a dolgokat.
-
Gabesz87
veterán
Sziasztok. Szeretnénk hamarosan cicát, de nem tudom, a jelenlegi mozgásérzékelőink mennyire állatbarátak. Ezt majd megbeszélem úgyis a telepítőnkkel. Viszont az lenne a kérdésem, hogy ha netán cserélni kellene kisállat kombatibilisre, ezek mennyire bolondbiztosak? 100%, hogy nem aktiválja a riasztót?
-
fjudors
aktív tag
válasz
bringasisti #1866 üzenetére
bocs, tampered
szabotázsvédelem nem lessz
-
fjudors
aktív tag
válasz
bringasisti #1864 üzenetére
rajz szerint. tápot a tápnak (dc, gnd) a relét az indítóra (st)
vagy rövidrezárod a st-gnd kört, de akk9r nincs tampred -
bringasisti
őstag
Üdv. Egy relé segitsegevel kívánom működtetni riasztó rendszer nélkül. Hogy kell bekötni a tápot és a működtető relét. Köszi -
feeregon
tag
válasz
zoltaneger #1861 üzenetére
Kezelési leírásod van?
-
fjudors
aktív tag
válasz
zoltaneger #1856 üzenetére
tényleg internetes távsegítséggel, hozzáértés nélkül akarodprogramozninyomkodni a riasztódat? -
feeregon
tag
válasz
zoltaneger #1854 üzenetére
Igen, a 747-ea címen át kell írni 00*
* Annyi perc ameddig szeretnéd hogy szóljon a sziréna -
feeregon
tag
válasz
zoltaneger #1852 üzenetére
Ha le van programozva, kell hozzá programozói kód, illetve meg kell nézni, melyik kimenetre van kötve.
-
fjudors
aktív tag
válasz
zoltaneger #1850 üzenetére
attól függ..
le van programozva, ki van kötve az indító, vagy áramtalanítva van? -
feeregon
tag
Hikvision AX hibrid Pro:
Kinek milyen tapasztalata van?
-
feeregon
tag
válasz
zoltaneger #1846 üzenetére
A multi megköveteli, hogy a riasztó, !!!nem a GSM modul!!! küldjön napi jelentést. Illetve küldi a nyitás zárást, és minden eseményt. Esetleges hiba, vagy többször elmaradt napi jelentés esetén hívnak.
Kipróbálni így tudod:
1. Felhivod az ügyfélszolgálatot, azonosítod magad.
2. Megkérdezed, hogy az elmúlt pár napban milyen események mentek be a távfelügyeletre
3. Próba riasztást, vagy pánik riasztást végeztek közösen, közben egyeztettek mit lát.Szerintem ne "éles" teszt legyen, a járőrt nem kelleni vonultatni, nehogy egy valós eseményre ne tudjanak reagálni máshol.
-
fjudors
aktív tag
válasz
zoltaneger #1846 üzenetére
csinálhatsz próbát.
a központ 24 óránként küld életjelzést (un tesztjelentést) , a gsm pár óránként (besorolástól függően), ez lakosságinál ha jól emlékszem 1 óra.
de hívd fel a müszaki diszpécsert, segítenek. a központ m8ndent lejelent, a nyitás zárást is. -
PROTRON
addikt
válasz
zoltaneger #1843 üzenetére
Akiket én ismerek távfelügyelet céget, ott a riasztó központba bekötött GSM modul x időnként automatán bejelentkezik a központra és küld egy check listet, szal a központ elvileg szól a usernek hogy kap-e jelet a gsm modultól és ha igen milyen infoval.
A szolgáltatás keretében elvileg jogában áll a felhasználónak ezt lekérdezni, tehát hogy mondják meg mit látnak a rendszerben...attól még mert nálad villog valami az még nem jelenti hogy a távfelügyelő cég központjába is megérkezik minden.Vagy saját, mobilos távfelügyeletre gondolsz, tehát inkább távoli elérésedre?
-
feeregon
tag
válasz
zoltaneger #1843 üzenetére
Melyik távfelügyelet?
-
zoltaneger
junior tag
Sziasztok!
Paradox riasztó rendszerünk van, távfelügyelettel.
Sziréna jelenleg ki van iktatva, csak néma riasztás van. Az lenne a kérdésem, hogy honnan tudhatom biztosan azt, hogy minden rendben van a jelek továbbításával és probléma esetén küldi a jelzést a távfelügyeketnek? -
v.attis
őstag
válasz
fjudors #1839 üzenetére
Nem, konkrétan kamerára, éjjel is látó kamerára.
Azert tettem zárójelbe, hogy nem feltétlenül WiFi-s kamera kell, mert nem a wi-fi a fontos, hanem az AX PRO központtal való együttműködés. Van nagyjából ugyanott egy nyitásérzékelő és tökéletes a kapcsolata a riasztó központtal.
Tápot tudok adni neki helyben, de hogy ne wifire csatlakozzon…? Ilyenre meg sosem volt szükségem, mos kellene.
Ha nincs ilyen kamera a Hikvision kínálatában, akkor a WiFi-t kell valahogy kibovitenem. -
v.attis
őstag
Sziasztok!
Olyan van, hogy Hikvision vezeték nélküli kamera (szándékosan nem WiFi-t írtam) az AX PRO központra csatlakozzon és így garantálja a távoli elérést?
Egy helyszinemen régi vezetékes kamerák vannak, kicsit tákoltak is, viszont az AX PRO rendszert már én telepitettem.
Most kellene egy olyan helyre kamera, ahol wi-fi már nincs, de a riasztó meg vígan kommunikál a kihelyezett érzékelővel. -
flash-
veterán
Sziasztok!
Konyhába Honeywell R200H-N2 hőérzékelős tűzjelzőt vettem, elvileg ez kell konyhába.
Nade sehol sem irja hogy mit kell tenni ha megszolal a riasztó de nincs tuz vagy mar elall.
Akkor a riasztó is magátol abbahagyja azonnal a riasztást? -
feeregon
tag
Sziasztok!
DSC Neo 2016 11-es, azon belül 6-os alpont. Hogyan orvosolható?
Internet van, nem natolt.
Köszönöm -
fjudors
aktív tag
válasz
csubuka #1833 üzenetére
kábelcsatorna típus
-
csubuka
addikt
-
csubuka
addikt
válasz
fjudors #1828 üzenetére
*Lentre találtam fotót, de az illusztráció a lényeget mutatja...
Az a baj, hogy vagy ha fent fúr az ember akkor a falnál az ember a párazárást gyilkolja meg az áthidaló szerű fagerendát (ez könnyűszerkezetes) vagy ha a tokot fúrja akkor a légkamrákat fúrja át. Az sem egészséges, tömíteni megfelelően kéne.
Rizikó mentesebbnek ítélem a hagyományos felületre szereltet.
-
csubuka
addikt
válasz
fjudors #1825 üzenetére
A kérdésemben nem volt olyan hogy "alulra". Egyedül a rejtett beépútésről kérdeztem. Az illusztráció a neten fellelhető értelmezhető ezt mutató fotók egyike. Sajnos alsó beépítést mutatott.
Időben lehet ez még. Ez a készültség, ami a fotón van.. Felül meg tudom fúrni, a kérdés hogy mennyire gányolja ez a tokot. Őszintén a vége lehet a felületszerelt verzió lesz, mert gányolást nem akarok.
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Egy apróságot szeretnék kérdezni.
Alapvetően volna valakinél fotó egy utólagosam műanyag ablakba befúrt, süllyesztett nyitásérzékelőről?
Tud ilyen vízhatlan és légtömör, a nyílászáró eredeti funkcióját bem romboló lenni? Vagy süllyesztettet csak akkor használnátok ha gyárilag integrált a tokszerkezetbe?
Ezekre gondolnék, vezetékes kivitelben... már a vezeték kivezetése is érdekes kérdés, hogy hogy fúr meg az ember egy már beépített ablakot pl... hogy az esztétikus is legyen akár.
-
fjudors
aktív tag
válasz
Zsmester89 #1817 üzenetére
nem.
egy boscg pir-pet-et ha magasabbra raksz az előírtnál, akkor akár át is tudsz sétálni alatta érzékelés nélkül
ha nincs mód modosítani a k8álláson, akkor meg kell dönteni/billenteni az érzékelőta 2,2-2,4 létra nélkül szerelhető, nincs értelme hozzáférhetőségről beszélni
-
janos4646
csendes tag
Egy mozgásérékelő ajánlott telepítési magassága 2.4 m, viszont csak 2 métertől kezdve lát le a földig.
Ha azt szeretném, hogy jobban maga alá lásson az érzékelő és lejjebb tenném, mondjuk 2 méterre, ebben az esetben is hatékonyan működik? (Helység mérete: 5 m x 6 m) -
fjudors
aktív tag
válasz
PROTRON #1814 üzenetére
mindenhol vannak lusta szerelők, és olyanok akik dolgozni akarnak. teljesítménybérben a kábelezés/csatornázás jó pénz
a hikvision kamera +gsm dolgot nem értem, mivel azt h8vatalos helyen, pl társasházban szokás pl video jel vesszés esetén
Nyilván a kamera rendszer esetén a megrendelő saját hikvision rögzítőéhez csatlakoztatták a saját rögzítőjüket és ahhoz meg a GSM átelzőt.
ez egy teljesen értelmezhetetlen mondat.
nagyon-naguon összekeversz dolgokar/fogalmakat. -
PROTRON
addikt
válasz
fjudors #1812 üzenetére
Konkrétan megmondták a felmérést követően hogy ha nem az Ő rendszerük kerül telepítésre, akkor csak paradox riasztó rendszer és csak hikvision kamera rendszerhez hajlandóak csatlakoztatni a GMS átjelzőjüket (ezt a szót kerestem, köszi).
Nyilván a kamera rendszer esetén a megrendelő saját hikvision rögzítőéhez csatlakoztatták a saját rögzítőjüket és ahhoz meg a GSM átelzőt.
DE a riasztónál közvetlen a központba kötötte az átjelzőt.
Szal de, köszi, van elég fogalmam arról amiről beszélek.
Tényleg nem vagyok riasztó rendszer telepítő, de mint erősáramú kivitelező, akivel rendszeresen behuzatják a gyengeáramot is, bőven látom a nagy kivitelezéseken a helyzetet.
Valamint sajnos nincs igazad, a kábelezés csatornázásban ro.ul nincs pénz, mert "segédmunkának" tekinti mindenki.
A riasztósok persze megcsinálják, rendesen kiszámlázzák a saját órabérüket, hisz addig nem tudnak központot programozni. De amikor kiadják alvállalkozónak, vagy az erősáramú fő kivitelezőnek, fillérekben számolnak.És nem értek egyet a "minden cég a karbantartásból él" szöveggel, mi kivitelezésből élünk.
Az hogy a karbantartásért jó pénzt kérnek el a kivitelezésből élők (riasztós cégek is szép számmal vannak ilyenek), annak az a magyarázata, hogy addig nem tudnak új rendszer felprogramozásával foglalkozni. Nekünk pl a rendszeres riasztós partnerünk a háta közepére kívánja azt amikor a rendőrök kérik hogy mentsen le általa karbantartott kamera központból videókat, mert egy egész délelőttje rámegy, ami alatt nem tud új rendszert kivitelezni az aktuális megrendelőjénél, viszont alig tud mit kiszámlázni a fél napnyi munkadíjat rezsiórabérben, mert persze akkor meg megszólják.De a multi alarmos megmondta, hogy nem hajlandóak kábelezni, csak a legminimálisabbat, inkább a vezeték nélküli érzékelőkben hisznek. Nyilván mert ahogy írom, a vezetékezésben nincs pénz, nem akarja a megrendelő rendesen megfizetni, ellenben zabálja a munkaidőt...
Én meg nem hiszek a vezeték nélküli rendszerekben biztonságtechnika terén. De még energiamenedzsmentnél is tervezőként mindig fix UTP kábelezést követelek meg... -
fjudors
aktív tag
válasz
fjudors #1812 üzenetére
az adóegység neve gsm átjelző
és ne, de tényleg..semmi fogalmad nincs ezekről a rendszerekről az látszik csak
a saját fejlesztésű rendszerük az, ami csak a saját átjelzőjükkel megy. Az nem a paradox
amúgy meg a kódtábla és a beütött hexa/telefonszám adja meg a kommunikációt
-
fjudors
aktív tag
válasz
PROTRON #1811 üzenetére
mindenhol vannak lusta szerelők, és olyanok akik dolgozni akarnak. teljesí5ménybérben a kábelezés/csatornázás jó pénz.
minden cég (lift, riasztó, tűz) a karbantartásból él, nem a telepítésből
a többi nem így van, ahogy írod.össze vissza kevered. A hikvision rendszernél be tudod állítani, hogy rögzítsen sorozatfelvételt eseménykor.
igen, mindenholvan tévedés, lsd BB esete a füsttel
egy ingyenes felmérés semmibe se fáj
-
PROTRON
addikt
válasz
fjudors #1810 üzenetére
Amennyire én tudom a multialarm csak saját teljes rendszert hajlandó telepíteni, de nem akarnak kábelezni, szal csak vezetéknéklüli eszközöket telepítenek ha nem csinálod meg a kábelezést. Ha más telepíti, akkor kötelezően paradox riasztó rendszerhez és hikvision kamera rendszerhez tudják illeszteni az adóegységüket, más rendszerhez nem.
Valamint a bevételük a távfelügyeleten belül az igen borsos "egyéb" összegekben van, tehát a havidíj mellett az egyes eseményekkel kapcsolatos költségeiken sokszorosan
kifizeti az ember egy sima telepítés árát.Elhiszem hogy ezek mellett a saját rendszerük telepítésénél csak az anyag költséget terhelik a megbízóra.
És persze nem 24/7 látják a kamera képeket, hanem csak riasztás során ameddig a riasztás tart, mondjuk 1 percig(meg a riasztás előtti utolsó 1 percet) és csak az adott riasztó érzékelőhöz társított 1 db kamera képét.
Pl ha a bejárati ajtón belül van egy mozgásérzékelő, akkor kötelezően kérik hogy legyen ott 1 kamera és annak az 1 db kamerának a képét látják amíg szól a riasztó, meg előtte 1 percnyi anyagot tudnak visszanézni.
Mert ha csak kívül van kamera az előkertre, akkor az alapján nem biztos hogy megtudják határozni a feladatot, ha épp nem látnak kint mozgást a megelőző 1 perces felvételen, meg az aktuális 1 percben sem, nem dönthető el behatolt-e valaki az épületbe.A téves kiszállás természetesen jogosan horror összeg.
Egyik ügyfelünknél riasztó karbantartás után be lett nekik csörögve hogy ellenőrizzék minden rendben van-e.
Elsőre azt mondta a diszpécser minden rendben. Majd állítólag másnap küldtek egy emailt, hogy még se látják az érzékelőt, ami persze spamben landolt.
Ahelyett hogy más módon is értesítették volna a megrendelőnket, két héttel később, egy véletlen téves riasztás miatt derült ki hogy 2 hétig nem látták a helyszínt....azért derült ki, mert előre akart telefonálni a megrendelő hogy lemondja a téves riasztást, mire visszakérdeztek hogy ők nem látják a rendszerben a riasztást egyáltalán...majd mondják hogy a helyszínt sem látják.
"De hát küldtünk 1 db emailt" szöveg jött...nagyszerű.
Szerencsére nem volt belőle nagyobb gond. -
fjudors
aktív tag
válasz
simo.zsolt #1809 üzenetére
multialarm
bár azt hallani, a criterion beolvasztása nem tett jót -
fjudors
aktív tag
válasz
simo.zsolt #1807 üzenetére
MA=nál olcsóbb ajánlatot nem kapsz, cserébe hűség
valószínűleg párhuzamosan voltak kötve, emiatt az ellenállás trükközve volt
-
simo.zsolt
csendes újonc
válasz
fjudors #1806 üzenetére
Köszönöm szépen a tippet! Sajnos így se jutottam egyről a kettőre
Úgy érzem, hogy ennél mélyebb ismeretre lenne szükségem, mint egy lelkes amatőr szint
Ott tartok, hogy ha valaki adna egy elfogadható árajánlatot (Pest, Pécel környéke) egy riasztó központ cserére (újabb) + kezelő bekötés stb, akkor élnék vele. Már annyi időt meg energiát beleöltem, hogy fáj… -
fjudors
aktív tag
válasz
simo.zsolt #1805 üzenetére
ha nem tudod megnézni a programot, kezd azzal, hogy a központba rakod a lezáró ellenállásokat, úgy mit mutat.
sorba haladj... ha megvan a kötés, csak utána jöhetnek az eszkzöök -
simo.zsolt
csendes újonc
Sziasztok!
Adott egy dsc-pc585 riasztó központ, sztem 15+ éves. Két infra sorompót ki kellett cserélni, az eredeti bekötést sajnos nem láttam, de ahogy kisakkoztam az 1-es és 2-es zónára voltak rákötve, illetve az ismerős azt mondta, hogy azért volt egymás felett két infra sorompó, mert ha az egyiket elvakította a nap (délután sajnos odasüt), akkor még a másik rendben volt és nem volt téves riasztás. Lehetséges ilyen programozása a két zónának vagy ez soha nem működhetett így?
Kipróbáltam egy zónára, de akkor folyton nyitott állapotot jelzett, gondolom azért mert mindkét vezeték végén ott van az ellenállás.
Lelkes amatőrként kérlek segítsetek, hogy ez a fupla infra sorompós történet hogyan kivitelezhető. -
janos4646
csendes tag
válasz
Zsmester89 #1802 üzenetére
Annyi hozama van még, hogy áramszünet esetén nem 14-16 óráig üzemel, hanem (7 Ah akkumulátor esetében) 60 óráig.
-
janos4646
csendes tag
Üdvözlet!
Érdeklődnék valaki telepített-e, használ-e vezetékes Ajax Fibra riasztórendszert?
Olvastam, hogy a rendszer telepítéséhez és az Ajax PRO alkalmazás használatához riasztó szerelői végzettség, illetve külön Ajax vizsga szükséges.
Nekem nincs semmilyen képesítésem e téren, viszont tudtam regisztrálni az Ajax PRO alkalmazásba.Ezek szerint mégsem szükséges hozzá vizsga?
Új hozzászólás Aktív témák
- Peugeot, Citroën topik
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- joghurt: frenda dsttöytoi
- ASUS routerek
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest