- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Panasonic LCD és LED TV-k
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- 3D nyomtatás
- Modding és elektronikai kérdések
- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
- Milyen egeret válasszak?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Vezeték nélküli fülhallgatók
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BigBlackDog
veterán
válasz
B-L-A-C-K #140699 üzenetére
Ha arra az egy napra nem kötöttél biztosítást, akkor lesz egy fedezetlenségi díj, ha jól rémlik, de asszem az csak pár száz Hufos összeg/nap. Viszont forgalomba ne nagyon mászkálj biztosítás nélkül, soha sem lehet tudni!
Biztosítást szerintem ne netrisken, vagy egyéb közvetítő oldalán kösd, csak nézd meg, hogy melyik helyeken lenne a legolcsóbb. Aztán menj fel azoknak a biztosítóknak is az oldalára és kalkulálj ott is egyet. Nálam 10-15%-kal alacsonyabb összeg jött ki úgy (mondjuk volt olyan ember/biztosító kombó is, ahol állítólag ugyanaz az ár jött ki, mint pl. netrisken).
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
SzlobiG #140696 üzenetére
"Amúgy, ha nem kötöttél neten biztosítást amikor megvetted az autót elvileg el se hozhattad volna lábon, mivel nincs rá biztosítás kötve."
Ezt tudom, de már nem volt idő ezzel szórakozni, most akarom megkötni neten.
Amúgy az eredetvizsgához nem kell biztosítás még, most kérdeztem meg.
-
SzlobiG
félisten
válasz
B-L-A-C-K #140691 üzenetére
Akár igen, neten meg tudod mind2t kötni. Kinyomtatod az igazolást és azzal+adásvételivel lehet eredetvizsgázni. Majd ha ezek megvannak kormányablak.
Amúgy, ha nem kötöttél neten biztosítást amikor megvetted az autót elvileg el se hozhattad volna lábon, mivel nincs rá biztosítás kötve.
Zooo: Hát sztem meg negatívum az akkori összes opel meddelbe ilyen gomb erdő volt, de szerencsére rajottek és nem erőltették tovább.
-
Mágus2
Közösségépítő
-
-
B-L-A-C-K
titán
Köszi mindenkinek...
OFF: Na valaki mondja már el nekem mi ennek az átírásnak meg biztosításnak a menete...Holnap mennék elintézni. Kötök rá biztosítás + Casco-t (azt is akarok), akár neten? És ez után megyek be az okmányirodába, az adásvételivel, forgalmival, törzskönyvel átíratni?
-
SzlobiG
félisten
válasz
szabonagyur #140684 üzenetére
Nem túl jó ám itthon a nyomvájúk miatt sokszor kapaszkodni kell a kormányba. Nekem a 235 is már ilyen a téli 215 után érezhetően jobban viszi.
-
törölt tag
válasz
szőröscica #140646 üzenetére
Már miért akarná szívatni? Lehet, hogy kipróbálta, és tetszik neki. Sokan inkább elfogadnának egy ilyen 1.6-os Astrát szerintem, mint egy C1-et.
B-L-A-C-K
Grat az Opelhez, nekem is tetszik. Komfort és egyéb szempontból is az a legjobb gumi méret neki, amivel kiadták újkorában.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
mycso #140678 üzenetére
Amit így tudni érdemes róla hogy 2010-es 7 havi, 157e km van benne, magyarországi, és végig márkaszervizbe volt hordva. Legutóbb 154e volt nagy szerviz, azaz nem rég, itt a vezérlést is cserélték (szalonba mindent le is csekkoltam, és stimmelt, meg számlák is megvannak).
Most 240km-t jöttem vele pályán, nem nyomtam neki 130-cal jöttem, így 6 liter volt a fogyasztás.
Téli gumik kellenek rá valami acél felnivel, majd nyárra meg a nyári gumikat is lecserélem, 18-as 245ös van rajta (elől hátul más fajta) szerintem teljesen felesleges ilyen széles, 225ös elég lesz rá.
-
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
BigBlackDog #140674 üzenetére
Aha 160 lovas kivitel.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
BigBlackDog #140674 üzenetére
-
B-L-A-C-K
titán
-
V.Stryker
nagyúr
-
hobizoli
nagyúr
-
NavySeal
senior tag
válasz
Tothgera30 #140660 üzenetére
Na, most néztem meg...😀 Azért több, mint 4 millió a nézettsége szóval kaszál a csóka 😀
-
hacki87
senior tag
válasz
-
-
trassher
addikt
válasz
-
footy
addikt
válasz
HookR #140661 üzenetére
Persze ez igy van, a Toyotanal olvastam, hogy ott is inkabb elhangoljak(olyan tartomanyokra amire a ful nem erzekeny) a zajokat nem is annyira a csillapitasra mennek ra.
(#140663) Tsebacsi
Mondjuk annyi, hogy legalabb nincs vagy 8 arnyalat szinelteres a jobb elso ajtonal
Ez lesz a Smoke and Charmos gyokerek himnusza... -
válasz
Fűűűű
(nincshányóssmiley
)
-
aero.
veterán
válasz
Te jóságos úristen. Az interneteket mára be lehet zárni.
-
Ezen behaltam - Rompey - Passerati (Passat TDI)
-
Emu
őstag
A 100kw-s 2.0Hdi-ról mi a véleményetek? (próbáltam visszakeresni, de egy bejegyzés találtam csak, ahol specifikációk voltak csak részletezve)
Igazából benzinest keresek, mert hétköznap reggelente több rövid etap is van (bölcsi-ovi-majd hosszabb munka) erre megjelent ez a PUG 807 ami felszereltségben kicsit több is mint keresek, de dízel. -
footy
addikt
válasz
focvis #140654 üzenetére
Leginkabb elorol hallani a zajokat(futomu), hatul van bennt passzentos gumi csomagtertalca es egyebkent ha tele van pakolva a csomagtarto akkor sem valtozik a zajszint. Az ok hogy a sedan csendes meg valamivel az 5 ajtos is csendesebb, de nekem eleg markansnak tunik a kulonbseg, bar mar reg ultem 5 ajtos G6-ban.
Mas reszrol azert a 7-es Golfnal pl a kombi 67,4 az 5ajtos pedig 67. Ez alapjan nem is kellene kulonbseget hallani a ket fajta karosszeria kozott. (a G6 1dB a kulonseg, szoval ott sem) -
-
-
footy
addikt
válasz
focvis #140651 üzenetére
A motornak a hangja annyira nem veszes azt leginkabb gyorsitsaskor hallani, a futomuzaj es 150 felett a szelzaj dominal. Elvileg nincsen extra szigeteles az 5 ajtos kerekdobjan ami miatt csendesebbnek kellene lennie.
Lehet a mexikoi gyartas/osszereles miatt gyengebb a zajszigeteles a variantnal.A GTI-nek legalabb jo hangja van
-
footy
addikt
válasz
focvis #140600 üzenetére
En a G6 kombit nem erzem csendesnek(csendesebb ugyan mint a G5 kombi). A leonom (2006) csendesebb volt, pedig PD motor csattogott benne, de mind szelzaj mind a motorzaj jobban volt szigetelve.
(#140619) kornelka
Nekunk ugyanez volt a Puntoval, csak a szar gyertyak miatt.Amugy nekem a Mazda 6 Gen1 ulesei jottek be a legjobban, mind tomesre mind formara.
-
Bandi18
tag
Sziasztok
Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek. Autót szeretnénk vásárolni, olyan 2.2-2.5M között. Amiket edig nézegettünk az a Mitsubishi Lancer, Hyunday i30 SW, Kia Ceed. Formára ezek az autó jönnek be. Mindenképpen szívó benzinzinest szeretnénk évi 15.000-et mennénk vele és sok lenne a városi ingázás napi 10-10 km oda vissza. AZ említett típusok mennyire megbízhatóak ?
Köszi
-
zoo8800
veterán
válasz
szőröscica #140646 üzenetére
... és ebből létezik kombi, szívó 1.4 is
0-100: 14,5 sec -
szőröscica
addikt
válasz
Luck Dragon #140644 üzenetére
Miért akarod szívatni szegényt? Életem legrosszabb autós élménye volt az 1.6 szívó J Astra, annál még a literes Citroen C1 is gyorsabb volt.
-
-
spiky03
veterán
Ennél a kocsinál a képeknél a szervizkönyvben az az utolsó km óra bejegyzést az a következő szerviz idejét akarja mutatni? Vagy épp az utolsó szerviznél a km állást?
Köszönöm
És amúgy mi a vélemény arról a verdáról és ezekről?
Tudom ez a régebbi, de akár jó is lehet? Mondjuk kár, hogy fekete
Meg igazából 2012 körüli autót keresnék, csak amilyen a szerencsénk, hogy amikor pénz van akkor kocsi nincs. Pont előttünk vittek el kettőt is a héten, de ezt már említettem korábban
-
SzlobiG
félisten
-
B-L-A-C-K
titán
Ez a Kekkh nyilvántartás mikortól is él? 2012?
-
mycso
veterán
válasz
B-L-A-C-K #140624 üzenetére
Régebben írtam, hogy nekem is bent volt a kalapban az insignia a laguna és 159 mellett.
De opel kereskedés/szervizben lebeszéltek róla, ha jót akarok magamnak, 2.0cdti-t ne vegyek. Aszondják nem sikerült jól, valami csapágy problémát említettek, illetve itt írt valaki a többi problémáról is. Illetve ronda a hangja és eszik is. Pedig rettentően tetszett....
A 159-hez egyrészt nem volt merszem, másrészt az igényeimnek nem igazán volt megfelelő, ami megfelelt volna (felszereltség) azok meg túlárazottak.
Így a lagunánál kötöttem ki.Jah, és tavasszal még úgy indult a keresgélés, hogy 1.9+ diesel, 2010+ és 2M környéke.
Ez nyárra kitolódott 3M köré és 2012+. Itt már igényesebb autókkal találkoztam. -
parkasz
senior tag
Sziasztok!
Kis családunk kiköltözik bp-ről, így napi szinten ingázni fogok. Én plusz 1 c 2 gyerkőc. Ehhez a napi szintű 40-50 km-es ingázáshoz keresnék minél kisebb fogyasztású kisautót. A hosszabb utakra ott a Fiat Multipla.
A keretösszeg 800ehuf, max 1millió. Merre érdemes keresgélni? Előre is köszi a segítséget. -
B-L-A-C-K
titán
Vélemény? Eddig ezeket nem nézegettem, de lehet el kezdem ezeket is,
ahol volt szervizelve, és írja utána is kérdezhető pont letudom csekkoltatni mert ott laktam és van is ismerős ott.<- Ja most nézem nem a debreceni Opel Magocsára gondoltam, azt hittem csak 1 van. De mind1, egy opelban akkor is letudnám csekkoltatni. Csak kérdés érdemes e ilyet venni... -
Kornel
veterán
válasz
kalmanchris #140622 üzenetére
Persze, kinek mi.
Nekem az UFO ülése benne van a top10-ben, a picassot kölcsön autóként se bírtam 100 km felett elviselni, meg kellett allni, pedig szanaszét állítgattam az ülést.
De legalább a lábam elfért benne 😂Black: Not bad 😉
-
Kornel
veterán
válasz
kalmanchris #140620 üzenetére
A picasso ülései olyanok, mint egy fotel, nem autóba valoak.
Oldaltartás vajon mi?
Kérdezhettek a francia mérnökök, majd legyintettek.
(Olyan, mintha egy buszt vezetne az ember 😉) -
kalmanchris
tag
válasz
diegho #140615 üzenetére
Én hosszabb úton áldom, hogy az ülőlap ilyen puha, a háttámla pedig kellően kemény, pont jól tartja a hátat a deréktámasszal egyetemben. Előző autómon keményebb volt az ülőlap, 100km felett kezdett fájni a hátsóm.
Cégnél van egy sharan. Azt próbáld ki, lehet az lesz a jó. Kemény mint a sámli. -
Kornel
veterán
válasz
Integrale #140618 üzenetére
Nem kell a flame, egy a lényeg, ez a francia motor nem rossz, nagyon nagy nyugje nincs.
Mondjuk a haldokló gyújtótrafónak hogy semmi jelzése ne legyen, az vicces, check engine se gyulladt ki, cserébe a végére már 3 hengerezett, valószínű a sok elégtelen üzemanyag meg kinyirta a katalizátort is... -
Integrale
veterán
válasz
Kornel #140616 üzenetére
Mert mekkora listara szamitottal?
Nagyapam hajt egy 450-470e futasu 405-ot, legutolso evjaratbol, SRDT felszereltseggel, szoval nem tekeros meg fapad, es kutya abaja az autonak, esztetikailag mar nincs a toppon, nekinyitasok meg lakkhamlas, de nem kolt tobbet mint mas nemzet mas gyartmanyara. Erdekes!
-
-
Kornel
veterán
válasz
diegho #140615 üzenetére
Egyébként az ülés kivétel, amit említesz is, az 1.8 elég megbízható, nem a "szokásos" francia "megbízhatóság".
1.8-asban 13 év és 220k km alatt gyújtótrafó, lambda szonda és/vagy katalizátor, és futóműben gömbcsukló ami megadta magát.
Nem rossz lista egy francia autótól. -
diegho
nagyúr
válasz
kalmanchris #140614 üzenetére
Nem büntetném magam francia autókkal, ráadásul pont a Picasso-t próbáltam és borzalmasak az ülései, nekem kemény jól tartó ülés kell nem szivacsos fotel.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
szaki1986 #140609 üzenetére
Mindig elmondom nem vagyok egy hozzá értő, de pár hónapja keresek én is kocsit, és kiokosítottam magam 1-2 típusban. Én is J-s Astrákat nézegetek jelenleg elsődlegesen, csak kombimban, elvileg az 1.4T is jó választás (héten majdnem egy pont ilyen motorral vettem volna ha nem viszik el előlem), meg az a 1.6 is ajánlott, csak nem lesz egy villám az útobival azt kalkuláld bele. 6-os golfunk volt céges, ugyan ezzel a motorral, meglepően jól ment. ~130e km-rel cserélték le, pár évig volt nálunk, de a kötelező szervizekén kívül semmi baja nem volt (talán 1x egy aksicsere ha jól rémlik de ez minden márkánál és típusnál megeshet). Az hogy 130e felett mi lenne vele passz.
Többi kocsiról passz...
Illetve javaslom egy szakszervizben alvázszám alapján csekkoltasd le bármit veszel, mert 10ből 9-nél a km nem stimmel eleve.
-
szaki1986
tag
Köszi mindenkinek a segítséget.
Felsorolnék pár kinézett példányt, hátha mondtok vmi érdekeset/okosat róluk.
Golf VI 1.2 TSI - félek az 1.2 TSI-től, amúgy nagyon jól felszerelt, feltűnően kopott a kormány
C30 1.6 - szimpatikus, de 9 éves autó... tudom ezzel ne foglalkozzak, de mégis. Ennyi pénzért kapok egy 3-4 éves Megane-t...
Astra J 1.4T - szintén turbo para, illetve színre se kimondottan begyere
Astra J 1.6 - szépen néz ki, de kevés a motor a súlyhoz?
Mazda 3 1.6 - ha nem rohad akkor jó vétel lehet?
Megane 1.2 TCe - fiatal, elvileg jóféle motorral, de szintén turbosEzek közül melyikkel érdemes szerintetek egyáltalán elméleti szintén foglalkozni, illetve melyik az ami elvből kerülendő?
Szerk: na, a Golfot megint levették. ez megy már pár hete. Hol fenn van hol nincs...
-
g@bo
nagyúr
túlárazott urak? [link]
hihetetlen, hogy ezek a rohadt nyepperek mindent megvesznek, aztán +2-3 kiló rámegy.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
diegho #140604 üzenetére
Azért ahhoz képest jobb a helyzet, a Sharan egy beláthatatlan batár dög a Zafirához képest. Ráadásul a Sharanokban a középső sorban születési pózban lehet kb. utazni, annyira fel kellet húzni a nyakamba a lábam. Zafira azért azokhoz képest személyautósabb, de mégis megmarad a nagy belső légtér érzése.
(#140605) bigrob: G Astrát még felírnám a listára, a Mazda 3-al viszont óvatosan bánnék, eléggé szeret rozsdálni.
-
bigrob
őstag
Üdv!
800-900.000 között milyen D Corsához hasonló nagysággal rendelkező vagy kicsit nagyobb benzines autót tudnátok ajánlani? Napi 2x4 km lenne a melóba járás.
Gondolkoztam 3-as Mazdán és Ford Focusokon.Köszi
-
diegho
nagyúr
válasz
BigBlackDog #140591 üzenetére
A céges Sharanok is hasonló teherautósak, az nem igazán zavart, de tény, hogy egy Mazda 6 sokkal szemrevalóbb autó.
-
Kornel
veterán
En mint kívülálló, aki csak ültem bennük, elsőre simán a 7-est választanám.
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- BorosPoH!ár
- Autós topik
- PlayStation 5
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kiberbajban lehetnek a spanyol erőművek
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Mesterséges intelligencia topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2400MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 12991Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- 250db DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest