- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
-
PROHARDVER!
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
-
(rögzített hozzászólás)
Mielőtt ajánlást kérnél az alábbi kérdésekre válaszolj:
1 - Mennyi a keret?
2 - Használtpiac játszik?
3 - Külföldi rendelés játszik (Maxgaming, ebay, amazon)?
4 - Mire használnád az egeret?
5 - Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)?
6 - Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig + szélesség, cm-ben.
7 - Milyen egered volt korábban?
8 - Egyéb igények (plusz gombok, RGB, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Valkűr
addikt
válasz
Mclovin #106258 üzenetére
Igen, de jo kis ajánlatokat kaptál. Bár Bluetooth valoban nem sokban van ebben a szegmensben ami jobb vagy nem rosszabb.
Billencs az nálam is bolondéria, volt mikor volt 10 darab is egyszerre, most csak 5 van
Egerem meg 3 van, de a Skyrox V6 az annyira bejött most, h szinte csak azt használom. -
hrabanc
tag
Logitech Wirelles Combo K540 HU billentyűzetet használok a hozzá tartozó M310-es egérrel, ami egy-két hete folyamatos dupla/tripla kattintásos hibát produkál. Ha le akarnám cserélni az egeret egy másik vezeték nélkülire, akkor ahhoz külön USB stick kellene? Vagy, ha maradok az M310-esnél, akkor az működni fog a meglévő stickkel? Bár nem biztos, hogy akarok újra M310-est venni, mivel 2-3 évet bírt csak ki. Előre is köszönöm a tippeket/tanácsokat.
-
4nick8
őstag
válasz
Evil Snowman #106255 üzenetére
USB C USB A adatpter. Én ezzel használom a Maya-t a Macbook-on.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Mclovin #106258 üzenetére
BT csak egy jó kényelmi opció lenne, hogy HO-ban ne kelljen másik egeret haszálni, de nem a világ vége, ha marad a mostani setup.
Ugyanígy vagyok billentyűzettel, jó lenne egy trimode 75% HE keyboard, játékra és munkára befogható könnyen.
Erre a legjobb megoldás egy UGREEN USB switch (akad belőle olcsóbban USB2.0 változat is, ezt volt az első találat). Egy-egy kábel a két gépbe, a vevők a switchbe, és ekkor egy gombnyomással kapcpsolhatod mindkét perifériát a gépek között. -
Mclovin
senior tag
válasz
Valkűr #106249 üzenetére
Komoly lavina indult el
Igazából nincsen nagy bajom, sőt az eddigi legjobb egerem az Atlantis mini. A forma és a minősége nagyon bejön. Korábban szerettem próbálgatni egereket, de ennél már megragadtam másfél éve. Most kicsit felkeltette az érdeklődésemet, hogy van-e olyan egér amit érdemes lenne kipróbálni. Pulsar x2 mini is eléggé bejött formára előtte, Endgame Xm1/OP1 csücsül a dobogó harmadik fokán.
BT csak egy jó kényelmi opció lenne, hogy HO-ban ne kelljen másik egeret haszálni, de nem a világ vége, ha marad a mostani setup.
Ugyanígy vagyok billentyűzettel, jó lenne egy trimode 75% HE keyboard, játékra és munkára befogható könnyen.
-
dqdb
nagyúr
-
válasz
4nick8 #106254 üzenetére
Fene tudja. Keychron M1 Wireless-em is tudja a BT csatlakozási módot és itteni ajánlásra vettem anno, mint Viper Ultimate/Viper V2 Pro helyettesítőt.
Maya X-et is szívesen használnám BT kapcsolaton keresztül az MB Air-el, de ugye nem tudom, mert 2.4GHz only és a helyzetemen az sem segít, hogy a receiver dongle-höz kapott kábel vége USB-A only a Mac-en meg csak USB-C csatik vannak.
Szóval vagy előbányászom az USB-C-s Razer Dock-ot, amit bedugok a Mac-be, a receiver kábelt pedig a dock-ba és akkor tudom használni a Maya-t az Air-el, vagy csak simán előveszem az M1 Wireless-t és nyomom vele BT-n keresztül. -
dqdb
nagyúr
válasz
FireKeeper #106242 üzenetére
Még plusz kapcsoló sem kellene, csak a bekapcsológombot kellene egy háromállású csúszókapcsoló off/2.4/BT opciókkal, aztán ha kábelen dugod be, akkor kábelesen megy, mint most is.
Én sem értem, miért spórolják el a BT-t, az extra library tipikusan jön az MCU-val együtt.
-
Valkűr
addikt
Esetleg Cloud XS ami tri mode… De hogy előrelépés lenne -e az jó kérdés
-
válasz
FireKeeper #106246 üzenetére
Hát igen, az is egy jó kis egér, csak formára azért igen különböző az Atlantis mini-től. Kialakításra hasonló de az zömökebb és kicsit szélesebb érzet az Atlantis meg hosszantibb inkább
. De jó kis egér és build az biztos!
-
FireKeeper
nagyúr
-
válasz
Mclovin #106234 üzenetére
Érdekes ajánlásokat kaptál
ahogy FireKeeper is mondta egyik se tudja a felsoroltak közül a BT-t... Elég egyedi formája van amúgy az Atlantis mini-nek és amúgy az egy olyan jól sikerült kisegér, hogy a jelenlegi felhozatallal nem fogsz érezni tényleges előrelépést. Az általad említett AJ159-el ami előrelépés lesz ugye a BT + a menő töltő dock és valóban nagyon hasonló érzetű lesz, most fej fej mellett kipróbálva őket nagyon hasonló formájúak. Az Ajazz kicsit nehezebb lesz, 5-7g-vel talp függően. Szenzorban valszeg nem fogsz észrevenni különbséget.. Az új Royal Kludge M3 pl. az is nagyon jó egér, talán a görgőt csinálhatták volna taktilisabbra ami 1 negatívumot tudnék ellene felhozni. Fantech Helios II v3 ugrott még be vagy a Metapanda P2 de ők már picit különböznek formában, ők a Zowie S2-re hasonlítanak jobban de nem óriási a különbség, ők is nagyon jó egerek.
-
FireKeeper
nagyúr
mondjuk kollégának BT is kéne, ezek közül bármelyik tudja? sajna ezt sokszor kispórolják pedig csak pár extra library lenne FW-be meg egy extra switch az egér alján
-
Mclovin
senior tag
Sziasztok,
Ajánlanátok esetleg Lamzu Atlantis minihez hasonló formájú egereket, amik tényleges előrelépést jelentenének az előbbihez képest? Ajazz aj159 apexet néztem ki eddig, tri-mode is tök hasznos lenne otthon HO-ra.
-
RAMyMamy
tag
válasz
MasterMark #106231 üzenetére
Az optikai switch egy parasztvakitas, maximum a bal-jobb klikk alatt lesz az. Az osszes tobbi sima mechanikus, altalaban gagyi, rovid elettartamu. A gorgo klikk ala foleg Logitech, Razer 2 pines kis kocka kapcsolokat szeret tenni, az konkretan filleres tetel... Annyit is ernek.
-
TomX
tag
Sziasztok!
Jelenlegi Asus ROG Strix Impact II-m kezd haldokolni, lecserélném.1 - Mennyi a keret?
20-30k maximum.
2 - Használtpiac játszik?
Igen.
3 - Külföldi rendelés játszik (Maxgaming, ebay, amazon)?
Igen.
4 - Mire használnád az egeret?
Játékra, főként FPS.
5 - Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)?
Claw/Fingertip
6 - Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig + szélesség, cm-ben.
19cm x 9cm
7 - Milyen egered volt korábban?
Asus ROG STRIX Impact II
8 - Egyéb igények (plusz gombok, RGB, stb.)
Balkezes vagyok mindenképp szimmetrikus egér kellene, a plusz gombok lehetnek a bal oldalon "hozzászoktam".
Wireless vs wired, nemtudom. Mindkettőből jó lenne ajánlás. Gondolom manapság már nem hátrány a vezetéknélküli FPS játékok terén.Előre is köszi.
-
MasterMark
titán
válasz
MasterMark #94785 üzenetére
Hello újra mindenki
Azóta a cserélt DA v2 Pro-nak a hüvelykujjnál már kikopott a gumija, görgő gombja nem működik tökéletesen, gondolom az nem optikai switch már...
Kicsit jobb minőséget várnék el azért, mint hogy 2 év alatt tropa legyen az egér. Előtte egy Abyssus 2014 volt, azt vagy 7 évig használtam, annak is a görgő gombja lett rossz.Ennek a mostani DeathAdder v2 Pro egérnek a szolgáltatásai tetszenek, kellene a BT + rádiós mód 1000 Hz polling rate + kábeles használat, illetve nem rossz hogy dokkolva lehet tölteni, nem kell dugdosni.
Mit tudnátok ajánlani? Van valami alternatíva jobb minőségben? Lehet a mostanit javítani esetleg? (Nem találtam csere gumit az oldalára, esetleg a switchet lehet cserélni.)
Köszi.
-
válasz
FireKeeper #106228 üzenetére
De fingertip egeret keres, akkor mar max OP1 variansok...
-
-
MageRG
addikt
Tisztelt hölgyek és urak!
Jelenleg egy Logitech G100s egeret nyúzok kocagamerként, de jó lenne lassan egy másik helyette (középső gomb is megadta magát.)
Jelenleg milyen egér ajánlott nem sokkal a 10K-s keret fölött?
Ujjbegyes fogással használom és kellenének oldalsó gombok is, ha lehet.A Logitech G203-at nézegettem, de azt írták rá, hogy nem tartós.
Látom a Razer Deathadder Essential is le van szavazva. Akkor mit? -
4nick8
őstag
válasz
FireKeeper #106213 üzenetére
Atk A9 ultra
-
dqdb
nagyúr
válasz
hemaka #106215 üzenetére
Megvan annak a "szépsége", amikor a hamisított billentyűzetekre specializálódott kínai gyártó arról panaszkodik, hogy hamisítják őket másik kínai gyártók, és ha jó minőségű hamisítványt akarsz venni, akkor azt csak tőlük tedd, mert ők az eredetiek
Itt tényleges hamisításról van szó, nem másolatról/ihletről/nagyon hasonló termékről, még az eredeti csomagolás/márkanév/logók lemásolására is rámentek.
-
hemaka
nagyúr
válasz
Amikor már a kínait is másolják a kínaiak. 😂
-
Santi22
aktív tag
válasz
ATK A9-nek néz ki.
-
4nick8
őstag
-
User05
tag
válasz
krono. #106203 üzenetére
Sajnos a súlyát egy egérnek sem néztem, bár igaz hülyeség nem nézni. Annó az asus-nak is csak a tulajdonságait néztem. Most meg úgy kerestem, hogy melyik volt egy drága egér. Plusz ugye hogy 1000hz-es, ennyit néztem. Csak mint kiderült nem az a jobb ami drágább..
Sebaj a kövi jobb lesz!
-
User05
tag
válasz
Mephike #106201 üzenetére
Én sem újonnan vettem 3 ezerért
Új ára majdnem 20 ezer környékén van, de 15 alatt nincs is. Szettben árulták ezeket, az egész szett volt talán 30k akkoriban. (K585RGB-BB) Tehát nem olcsó ez, csak olcsón jutottam hozzá, cserébe nehéz
Szerzora amúgy ér valamit? PMW 3350
Néhány 20 ezres Endorfy/darmoshark egeret találtam amik ezt használják talán. -
-FreaK-
veterán
Hehe
Van fps limit a driverben is, global, meg külön játékokra is. Egyszer resetelte magát valamiért, amd driver kicsit kaka.
Az feltűnt, hogy nem megy a játék, de először betudtam annak, hogy szar napom van, de aztán elkezdtem nézelődni, hogy mi a franc van, kiírattam az fpst akkor láttam.
Ha nem tudod, hogy változott valami, nem biztos hogy megmondod elsőre hogy mi a baj, hiába gondolja úgy mindenki
Mikor vissza állítottam (és már tudtam ugye hogy mi volt a baj) rögtön nagyon érezhetően jobb volt, természetesen. -
.LnB
titán
válasz
-FreaK- #106158 üzenetére
Azt az fps különbséget, innen az irodából is észrevettem volna úgy, hogy te otthon játszol.
De ha a driver, hogy állította át az FPS limitet egy játékban? Az nem monitor frissítést állított? Mert azt már a Win-ben észrevenni asztalon. Ezt meséltem is neked, hogy nekem iszonyatosan feltűnt a váltás.
-
Csandi
őstag
válasz
Mephike #106206 üzenetére
Ő bajuk
én a Wooting által AZONNAL jobb lettem a játékban. Persze ugye nem 0-n voltam benne hanem anélkül is diamond szinten még egy jó éve vagy kicsit több, de amint kipróbáltam először még haverom Wooitngját egyből jobb voltam, aztán vettem egyet én is csak később, megvártam a 80-ast.
-
Mephike
őstag
-
Csandi
őstag
válasz
SkiDev #106204 üzenetére
Hát, egyrészt shape függő is, másrészt kell, hogy legyen egy skilled amit jobbá tesz egy jó egér, helyettesíteni nem fogja. De ha pl. aktívan fektetsz időt gyakorlásba akkor azt is jobb egy jó egérrel, hatékonyabb.
Ha meg fejlődni akarsz csomó coaching videó van neten, szerintem Charlatan-t nézd meg ő inkább az elméleti részéről beszél, mikor mit érdemes csinálni stb., aimre meg van ezer meg egy Valorant scenario Aimlabban, sőt van Voltaic Valorant benchmark is benne, meg hát maga a deathmatch Valorantban.
Illetve nekem Valorantban a legnagyobb megváltást a Wooting bill hozta, a rapid trigger ég és föld movementbe és megállásba lövés előtt, nem véletlen játszik ezzel majdnem az összes pro is.
De igen, jó alapokkal kell rendelkezni mire azt lehet mondani, hogy a hardver limitál és jobb kell, de ettől függetlenül a tanuási folyamatot is jobb jó hardveren végezni, na meg persze élvezhetőbb is szerintem. -
krono.
tag
válasz
User05 #106177 üzenetére
Szerencse, hogy vannak kis fényszórói, nem fogsz eltévedni a sötétben az egérpadon.
Komolyra fordítva a szót, nem véletlenül jönnek olyan ajánlások, amilyenek. Nyilván van egy alapvető trend, meg hype vonal, ami lehet hogy befolyásolja az ajánlott egereket, de azért nem alaptalanok ezek. Még az ultrakonzervatív pro CS közösség is rre mozgott. 3000 Ft-ból már egy tisztességes főételt sem kap az ember manapság (de az eredeti 8000 Ft-os határod is "semmiség", bármennyire csúnyán hangzik), nem hogy egy komplex, precíz beviteli eszközt.
Sajnos aki 5 ezressel nem tud játszani az az 55 ezressel sem fog tudni..
Nyilván, heti 1 alkalom casual játéknál nem az egér hiányosságai fogják meghatározni a határt, hanem a játékismeret hiánya.
A játszani tudás nem egy ON-OFF kapcsoló, nem csak lehet tudni játszani és nem lehet tudni játszani, hanem egy spektrum. 5000 óra CS után minden bizonnyal fog tudni jól játszani valaki 5000 forintos egérrel, kérdés, hogy a beviteli eszköze segíti, vagy hátráltatja ezen a szinten.Nagy darab vagyok, én könnyen mozgatom 😅 Ráadásul csuklóból, nem karból dolgozok
Április 25:Előtte a régebbi, kb 8000ft-os asus tuf gaming m3 egerem volt, az borzasztóan nehéz volt nekem. (Nem a most kapható modell)
Pici ellentmondást érzek azért, persze lehet, ha az egér súlya nem is lett könnyebb, a mellkasodon lévő kövek lepotyogtak a 3000 Ft-os ártól.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topik összefoglalót!
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- BESZÁMÍTÁS! 1600W Corsair AX1600i Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest