- Egy tápkábel négy vezetékét elvágva is működik a GeForce RTX 5090
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Házimozi belépő szinten
- TCL LCD és LED TV-k
- Megjött az Arrow Lake platformra épülő ASUS NUC 15 Pro mini PC
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- OLED TV topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
-
(rögzített hozzászólás)
Mielőtt ajánlást kérnél az alábbi kérdésekre válaszolj:
1 - Mennyi a keret?
2 - Használtpiac játszik?
3 - Külföldi rendelés játszik (Maxgaming, ebay, amazon)?
4 - Mire használnád az egeret?
5 - Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)?
6 - Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig + szélesség, cm-ben.
7 - Milyen egered volt korábban?
8 - Egyéb igények (pl. plusz gombok, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
LZs?!
aktív tag
válasz
LZs?! #105148 üzenetére
Kysona M600 - személyes tapasztalat egy hét után.
TL; DR - tök jó valamire, de nem jó mindenre
Bővebben kifejtve: a kis tömeghez gyorsan hozzászoktam, ellenben a kis méretéhez nem. Egyszerűen nem áll kézre folyamatos használatban. Nálam a kontrol-egyed jelenleg az LIX Plus. A forma mindkét esetben szimmetrikus, de az a pár mm az orrán és farán, ahol az LIX kiszélesedik, az ég és föld számomra komfortban.
Itt két használatot különböztetnék meg: játék és munka - az egyszerűség kedvéért az utóbbiba értve a lezser böngészést és fajtársait is.
Munka: itt ritkán fordul elő, hogy 'adrenalinon pörögve' navigálom az egeret, sok lassú, bágyadt mozgás, van ahogy csak vonszolom a kezemet fel-alá, és itt érzem nagyon a forma és méret hátrányait: ilyenkor a kézfejem az asztalon pihen az oldalán és csak az ujjaimmal terelgetem az egeret a tenyerem alatt - és ezért gondoltam, hogy kisebb egér jobb; de nem, t.i. hüvelyk, mutató és középső ujjakkal mozgatom, és a gyűrűs és kis ujjakkal csak ellentartok neki. Viszont az M600 annyival rövedebb és keskenyebb, hogy a megszokottnál jobban be kell görbítenem az ujjaimat, hogy ellentartsanak, különben csak félretolom, és utána mozgathatom az egész kézfejemet, hogy minden a helyére kerüljön ismét. Szóval vagy az ujjaimmal kell másként bánnom, vagy a kézfejemet kell pakolgatnom - egyik sem a megerőltető önmagában, de állandóan kizökkent, és ez zavaró. Emellett bónuszként ott vannak a kapcsolók: a fő gombok túl kemények és taktilisek ahhoz, hogy 'bágyadtan' kattintgassam őket, de ezen túl lehet lendülni.
Játék: eddig nagyon jól működik minden tekintetben. Ugye itt 'adrenalinból' kapaszkodom bele és húzom-tolom és az alkarom is mozog, így a kis méret nem számít, ellenben a kis tömeg nettó pozitívum; emellett a taktilis kapcsolók ebben az esteben még előny is, mivel a történések hevében azokat is erővel nyomkodom.
Szóval a munka frontjára még tovább keresgélek, az M600 pedig félre van téve arra pár óra játékra hetente. Viszont ez el is döntötte, hogy tovább akarok-e menni a mini/ultrakönnyű egerek felé: jelenleg egyáltalán nem, mivel a továbbiakban még kiszemeltek (Attack Shark R6, VXE Mad R, etc.) még ennél is kisebbek. Talán, majd ha egyszer lesz időm többet játszani.
Ellenben a mostani Amazonos rendelésembe bedobtam egy Attack Shark R1-et, ami méretben hasonló az LIX-hez, bár nem szimmetrikus - viszont van BT, ami miatt elkezdtem januárban az egészet.
[ Szerkesztve ]
-
Met
nagyúr
Elvesztem az egerek tengerében
Ezek között van lényeges különbség?
LAMZU Thorn vagy a Scyrox V6 között vacilálok. -
mulatosdj
aktív tag
Sziasztok! Egeret keresnék laptophoz, vezeték nélkülit. Nem tudom mi a legolcsóbb, ami használható is. Kitöltöm az adatlapot is.
1 - Mennyi a keret? 10k alatt
2 - Használtpiac játszik? Lehet
3 - Külföldi rendelés játszik (Maxgaming, ebay, amazon)? Nem igazán
4 - Mire használnád az egeret? Munka utáni itthoni netezés, ne a laptop billentyűje legyen használva
5 - Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)? palm
7 - Milyen egered volt korábban? A4 tech fg30 (görgő adta meg magát)
8 - Egyéb igények (pl. plusz gombok, stb.) nincsenKöszönöm a segítséget.
-
Hehe, nice. Akkor gondolom Katana már megvolt
. Adjak még 1 tippet hogy növekedjen a gyűjtemény?
Darmoshark M1. Nem a legprecízebb build, kicsit amúgy 1-2 Xtfy egér jutott elsőnek eszembe róla érzetre de azok 1 kicsivel azért jobbak voltak build szempontjából de azért nem rossz, egyedi érzete van. És ugyan ez egyéni preferencia de sztem nagyon menőn néznek ki. 1 ideig kerestem rá valami átlátszó gripet az oldalára mert ugyan nem a legcsúszósabb a felület de nem is a legtapadósabb. És ugye amiatt kellene átlátszó (és ezt több dizájnos egeremnél is szívesen alkalmaznám) mert az oldalai nagyon cool egyedi kinézetet kapott.
(+ hát ugye az Xtrfy M8, M68 és amit árultam és tegnap elkelt LTC Gaming GM-022 is hasonló formák de azért mind egy "kicsit" különböző)
Amúgy ha valaki tud valami jó átlátszó grip tape-et megsúghatná melyik az plz.! (Ilyen kádba ragaszthatókat próbáltam már de azok elég merevek/vastagok és nem túl tapadósak, nem egy egér grip tape anyag...)
-
weri
senior tag
Tovabbra is tart az ms1.1a orulet nalam
Most is talaltam egy hasonlot [link] -
Valkűr
addikt
Velem van a baj, vagy itt elgurult a gyógyszer?
-
RAMyMamy
tag
Full ugyanaz, igen.
-
LZs?!
aktív tag
válasz
Szellem. #105229 üzenetére
Ezt pont elkaptam en is frissen, es megtetszett: meret, forma es tomeg.
Ellenben a gyarto honlapjan kisse elkeveredtem: ar meg nincs (OK), de specifikaciok se nagyon (nem OK). A tipusrol annyi van, hogy van '8k ready' es '8k version' - gondolom, az elobbihez nincs egyutt csomagolva a puccos dongle (ami tenyleg meglepoen pofas), ergo a valamival olcsobb mezitlabas kiszereles. Eddig ertem...viszont a honlapon kovetkezetes PRO utotaggal hivatkoznak a tipusra (hacsak nem en neztem be valalmit)...ezek szerint lehet, hogy kene lennie egy meg mezitlabasabb nem-pro es nem is 8k kepes verzionak is?
Ha igen...na egy ultra-fapados verziojat @BT en nagyon tudnek elni a mindennapokban.
[ Szerkesztve ]
-
Aimadapt letesztelte a Teevolution Terra egeret. G707 klón:
49 Gram G703? - Teevolution Terra
Tetszik, hogy itt is a dongle-on van minden beállítás.[ Szerkesztve ]
-
Met
nagyúr
válasz
FireKeeper #105225 üzenetére
Lehet, de így kényelmes, így fogom már több mint 20 éve
-
Met
nagyúr
Köszi mindenkinek, hétvégén összehasonlítom őket, melyik hasonlít legjobban az MX518-ra.
-
Pug
veterán
válasz
Szellem. #105219 üzenetére
Nem vagyok óriás tenyerű, de a delta nélkül már nekem is minimál csücskös érzetre (még ippeg jó). A deltával perfectó:
Dehogy veszem sértésnek
, ez a munkábajárós padom (meg a konyhába ha én is meg asszony is mindketten HO-ból vagyunk éppen, mint pl most).
Az igazi otthona egy Endgame Gear MPC 890 lesz:
[ Szerkesztve ]
-
FireKeeper
nagyúr
egy jó 1k wireless egérnél már nincs érezhető input lag.
sokkal jobb ár érték arány, jobb alkatrészminőség, manapság már egyszerűbb szoftveres támogatás (webes app, nem kell telepíteni semmit), mint a logik. az egyetlen szempont amiben objektíven nézve is mai napig nagyon erős a logi az az akkus üzemidő, de az szvsz nem indokolja a felárat.
na meg a loginál a fő gond hogy nem igazán van értelmes termékportfólió, van a G Pro X superlight/2, ami szódával elmegy de rettentő túlárazott, a féltégla 402/502 széria, az elavult 305/309 és kb ki is fújt.
-
-
Met
nagyúr
RGB nem feltétlenül kell, csak van aki nem szereti.
A drót sem feltétlenül kell, ha nincs input lag (egyszer volt egy drótnélküli billem, annál volt ilyen)
Amiket néztem ATK Blazing Sky Z1, VGN Dragonfly, LAMZU Thorn, Scyrox v6
Ezek 35k körül vannak.
Csak úgy kérdezem, miben jobbak ezek mint a hasonló árú Logik? Azért írom ezt mert csak ezeket ismerem -
Sajnos az RGB-vel eléggé leszűkülnek a lehetőségek mivel manapság a top gyártók nem rakják bele ezt az opciót.
Én inkább azt mondanám, hogy a kínai gyártók wl megoldásai közül kéne szemezgetni. Akár vezetékes módban is használhatod őket, de bazikönnyűek ezért jobb opció anélkül használni. 8-10 naponta nem nagy effort bedugni 35 percre az usb-c kábelt az egérbe tölteni.
Így már elég sok versenyző lehet, scyrox v6, lamzu maya x, vgn, atk egerek. -
Met
nagyúr
1 - Mennyi a keret?
Most olvastam Szellem. logout bejegyzését, csak kíváncsi vagyok mik a lehetőségek.
2 - Használtpiac játszik?
Nem
3 - Külföldi rendelés játszik (Maxgaming, ebay, amazon)?
Igen, ha olcsóbb mint itthonról.
4 - Mire használnád az egeret?
Net, grafikázás (2D-3D), WOT, GTA. FPS-t nem játszok.
5 - Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)?
fingertip
19,5 x 10 cm
7 - Milyen egered volt korábban?
kb. 20 éve MX 518 és az utódja (G valami)
8 - Egyéb igények (pl. plusz gombok, stb.)
A két oldalsó gomb kell, vezetékes, RGB is jó ha van. -
-
camper
tag
válasz
Acélfarkas #105208 üzenetére
Előtted nem sokkal épp ez volt a téma, arra jutottunk, hogy balkezesként nem lehet ugrálni. [link]
Feltételezem az Ouroboros volt kicsi, nem a Deathadder. Ha a Viper 8k-t választod azzal szerintem sietned kell, úgy nézem Razer azt is elengedi, már csak elvétve kapni, lesz helyette a Cobra jobb oldali gombok nélkül. -
válasz
Szellem. #105206 üzenetére
Na, nice. Nagyon jó fomának tűnik, elsőnek azt hittem ZA klón de azért nem teljesen és úgy tűnik h pont ami kicsit drasztikus volt benne azt "javították" ami nagy ZA fanoknak nem lesz nagy öröm de így egy még populárisabb formát kaphatunk
. Kár h már nem kellene több egeret vennem...
-
Acélfarkas
senior tag
Sziasztok. Balkezesként keresek egeret főleg játékra /Mindenfélét tolok, kivéve LoL kategóriát és stratégiát./
1 - Mennyi a keret? Max 50.000
2 - Használtpiac játszik? Nem!
3 - Külföldi rendelés játszik (Maxgaming, ebay, amazon)? Igen
4 - Mire használnád az egeret? Játék főleg, de ezen kívül netezésre is.
5 - Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)? Finger/palm
6 - Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig + szélesség, cm-ben. 19cm és 9 cm.
7 - Milyen egered volt korábban? Razer ouroboros, egy rövid ideig balkezes Deathadder, de az sajna kicsi volt. Jelenleg egy balkezes Unimouset használok, amit ajándékba kaptam.
8 - Egyéb igények (pl. plusz gombok, stb.) Görgö gomb is legyen, és fontos az oldalsó 2 gomb is.
Várom az ajánlásokat, Köszönöm. -
Na, techne le is tesztelte a Lamzu Inca-t.
Lamzu Inca / WHAT IS IT? -
TomPack
őstag
Sziasztok!
Általános használatra keresnék egy olyan Bluetooth-os egeret, aminek a görgőjével lehet finoman, és egyszerre gyorsan görgetni!
Úgy, mint amikor a laptopom tapipadján két ujjamat húzva folyamatosan gördül a weboldal! Vagy amikor egy táblagépen/telefonon böngészek!
Ha az egér görgőjével görgetek, -hiába akár csak a lassú egysoros görgetésre van állítva-, azt pattogva teszi meg, meg-megakad a kép amikor a kerékmechanika megakad, (ami tök normális) tehát nincs meg az a finom átmenet mint amikor kézzel suhintunk.
Nem tudom, hogy sikerült-e jól megfogalmaznom, de biztosan nem áll fenn hardware probléma, mióta eszemet tudom ez ilyen minden gépen, és csak azóta zavar amióta 240Hz-es a montorom. Tehát abba a szép folyamatosságba belerondít az egér kőbunkó "akadozó" mechanikája. Laptop tapipaddal görgetve ugyanazon a gépen szép "sima".Esetleg a windowsban van olyan beállítás ami ezt az egérmechanikával való görgetés adottságából fakadó ezredmásodpercen belüli gyorsulás-lassulást valamellyest csillapítja-kiegyenesíti, ezáltal folyamatossá teszi azt?
Vagy ehez mindenképpen egy finomabban működő mechanikát kell választanom?Köszi, ha segitesz!
Jelenlegi egerem; [Mi Silent Mouse]
1 - Mennyi a keret? Pénz és emberélet nem számít!
2 - Használtpiac játszik? Nem!
3 - Külföldi rendelés játszik (Maxgaming, ebay, amazon)? Nem!
4 - Mire használnád az egeret? Weboldalak görgetése, finoman pixelről-pixelre!
5 - Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)? Nem tudom mit jelentenek!
6 - Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig + szélesség, cm-ben. Pont 1 arasznyi!
7 - Milyen egered volt korábban? Mi Silent Mouse, de csak amiatt mert Bluetooth-os!
8 - Egyéb igények (pl. plusz gombok, stb.) Mindenképpen Bluetooth-os legyen, dongle kizárva![ Szerkesztve ]
-
kjanos
csendes tag
válasz
Askformore #105200 üzenetére
Hasonló érzésem van most a Zowie kapcsán, de 1 év alatt ennyit drágult?
-
kjanos
csendes tag
Mi van a Zowie FK szériával, hogy csak az Alzán kapni már egy jó ideje? És ott is iszonyat drágán....30k az Fk1+.
-
válasz
RAMyMamy #105195 üzenetére
Ezzel szerintem sokan vagyunk, hogy várunk egy normális méretű és minőségű G703 klónra. A Loginak két formája sikerült jól a G Pro wirelss/Superlight/Superlight2 és anno a G703. Ezt a G703 klónt én megnézném egy Lamzu meg mondjuk egy WL Mouse tolmácsolásban. Mind a kettő nagyon izgalmas lenne.
-
válasz
-FreaK- #105193 üzenetére
A Teevolutiont nem ismerem mint márkát, de örvendetes, hogy egy újabb G703 forma. Talán jobb lesz mint a Pulsar X3. Az ahogy olvasgatom nem sikerült olyan jól.
Viszont a Logitech jól kihagyott egy ziccert a G703-al. Lassan már mindenki megcsinálja a saját G703 klónját, ami nagy valószínűséggel jobb is lesz, mintha a Logi pimpelné a sajátját.[ Szerkesztve ]
-
-FreaK-
veterán
The Pulsar X2F (Beta)
Fingertip, carbon/müa kompozit, 40gr. Kommentek között azt írják, hogy a Pulsar azt mondta, le tudnak menni 25gr-ig.Lamzu Inca (csak google link)
Hamarosan megjelenik, már a tesztelőknél vannak a példányok. ZA13 shape, 42gr
(volt ZA13-am, nemrég megtaláltam a képeket róla, de nem emlékszem, hogy mennyire tetszett a forma)Teevolution Terra Pro prelaunch
G703 forma ha jól látom, 42gr,
8k ready: $60
8k dongle included: $80 -
Santi22
aktív tag
válasz
liqquidg #105191 üzenetére
Nekem ebből az jön le, hogy nem a legjobb, de nyilván ez nem is a prémium kategória. 30 dollár alatt meg mit veszel? Úgy nézve viszont bestbuy lehet, főleg, ha azt veszem, hogy éppen mostanában kerestem ergot budget áron és a #105162 posztban írt ötösön kívül nem is találtam mást és abból is csak Darmoshark N3 kerül ennyibe, a többi inkább a 40-50 dollár környéke.
Hasznos poszt mindenképpen, köszi![ Szerkesztve ]
-
1 újabb érdekes "klón" ami a budget kategóriába tartozik és naaagyon hajaz a Logitech G Pro Superlight 2 DEX-re! Elég gyorsak voltak most a kínaiak ezzel, persze utóbbi időbe több inkább 20-30e körüli "klónt" gyártanak hát ez inkább a tízezer körüli kategóriába tartozik. Egész népszerű ebben a kategóriában a PAW3311-es szenzor amivel kapcsolatban vegyesek azért az érzelmek, de ha a nagyon alacsony lod nem elsődleges szempont akkor elég jól el lehet lenni vele casual gamerként
.
Amúgy az Ajazz új egeréről az AJ179 V2-ről sztorizok.
Mielőtt eladok valamit mindig lepróbálom mert CN-ből jön és sose lehet tudni... Így most szerencsém volt ezt is megfogni, árához képest minden egész patent rajta, még az encoder is nagyon jó érzetű amin meglepődtem, mert sokszor olcsóbbaknál azért nem a legtökéletesebbek de itt kifejezetten tetszett.
Coating nincs de egész kellemesre csiszolt, nem annyira csúszik mint némelyik de persze ha száraz a kéz meg tud csúszni ha úgy van..
De ami a legmeglepőbb a súly, egyszerűen annyira könnyűnek érződik, gondolom a méretéből adódóan hogy ez az 50g-s súly nagyon pehelysúlynak tűnik. Utóbbi időbe elnézve itt hogy nehezebbek keresnek most biztos elvettem sokak kedvét tőle. Pedig egy könnyű egér azért jó mert nem érzed hogy súlyt mozgatsz, csak szabadon mozgatod az alkarod vagy csuklód és csak szépen vele együtt mozdul a kurzor, zero effort...
Ja és gondolom 1értelmű de ha mégse, ez kb. csak palmos fogásra javasolt, esetleg óriás kezűeknek claw...
Na mind1, gondoltam megosztom érdekességnek, ha ez az volt.
-
Valkűr
addikt
Kedves fórumtárs jóvoltából nekem is megérkezett az egerem. Még csak kézben tartva próbáltam ki mert dolgozom, de nagyon minőségi terméknek tűnik. Nekem jóval könnyebbnek érződik mint a leirt 60 gramm, de már nekem ez is nagyon könnyűnek számit egy ekkora méretű tenyeres egérhez képest!
-
Harbinger85
aktív tag
válasz
Askformore #105170 üzenetére
Ha lehet én kábellel használnám. Nem prioritás a wireless, ahogy se a súlya nem érdekel. Ellenben az ergonomikus kialakítás végett számomra a Logitech is megérné. De őszintén sose volt nívós egerem. A legdrágább egy Asus TUF Gaming M3 volt, aminek 1 év után a görgője vacakolt, 2 év után még gari véget előtt meg a bal egérgomb érzékenysége "kopott". Azelőtt talán billentyű+egér szettben volt egy "gaming" Genius egér.
Anno én egy ilyen egérrel is elvoltam: [link] 2000 Ft-ért nem bántam ha 1 év után cserélni kellett és kényelmes is volt. A mostani Cooler Masterrel se lenne ha bajon ha olyanja van nem fagyna az érkélő 2-3 mp-re. -
nonsen5e
veterán
válasz
FireKeeper #105177 üzenetére
Éppenséggel visszakaphatnám, csak ki tudja az mennyi extra időt jelentene. És már kezdem unni az irodából benyúlt MX Anywheret 3-at.
Mi más egér lenne ebben az árkategóriában, ami a kritériumaimnak megfelel de ajánlottabb?
-
-
prime_adam
aktív tag
Áhh köszi, ezt nem találtam volna ki. Mindenesetre ahogy látom nincsenek nagyon készletek.
-
Enton
addikt
válasz
prime_adam #105179 üzenetére
Black 1k - A1
Black 4k -A4
White 1k - A3
White 4k - A5
Honlapjuk szerint, különbség a két vevő 1k-s olcsóbb kicsit de hétköznapi célra bőven elég az is. 49usd vs 69usd, plusz szállítás nem tudom most az mennyi egérre. -
prime_adam
aktív tag
Sziasztok! Pár hónapja ajánlottátok a Keychron M6-ot, mint MX Master alternatívát. Most jutottam a cseréhez és szeretném kérdezni, hogy valahol ki lehet próbálni?
Illetve mi ez az A1, A2 stb.
-
FireKeeper
nagyúr
egyetlen amire akár lecserélném az R1 Pro Maxot a kicsit nagyobb hátsó hump miatt, de nekem a 8k és a 3950 teljesen felesleges, és sajna bluetoot-t se tud ami melóhoz jól jönne :/
#105176 valóban elég fosch felhozatal, kb a harpe ace az egyetleg értelmezhető ajánlat és az is kompromisszumos (kicsit unortodox forma és armoury crate bloatware). gondolom azért kérdezed a cserét mert az árát nem tudod visszakértni...
[ Szerkesztve ]
-
nonsen5e
veterán
Sziasztok!
Topik ajánlás alapján eddig Gladius III Aimpointot használtam egész jó megelégedéssel, de a görgője elkezdett szépen romlani kevesebb mint egy év alatt, majd szinte teljesen elromlott másfél év alatt, én meg gondoltam - persze tudnék venni enkódert aliexpressről, de ha már garanciális, akkor cseréltessük ki. Ennek az lett az eredménye, hogy ma írtak a bolttól, hogy hát ilyen már rég nincsen, pénz vissza...
Bezzeg a több mint 10 éves (szintén a topikban diskurált) Rapoo V300 töredék árért még mindig működik, csak a talpai koptak le.Ez lenne a választék az adott boltban (ha nem akarok várni ki tudja hány évet mire visszautalják a pénzt...), árkategóriát belepakoltama linkbe. 750-et kapok vissza az egérért.
Ezek közül talán a Harpe Ace tűnik a leginkább nekem valónak?
+ Formája egészen hasonló az AimPointhoz
+ NEM sajtreszelő.előbb tépem ki a thinkpadből a pöcköt és használom azt egérnek
- Továbbra is a rák armoury crate...
- Amilyen hamar kinyíródott az AimPoint, megrendült bennük (az eddig sem feltétlen létező) bizalmam...
~ Fehér, meg azok a türkiz gombok, hát... ízlések és pofonok, szerintem kimondottan csúnya. A fekete 15k forint felárért van (vagy éppen pont a fehér akciós).A repertoár 90%-a kizáródik a lyukak miatt, a maradékból pedig pusztán kinézetre nem tűnik kényelmesnek nekem a G502/G903 az össze-vissza kiálló, számomra hasztalan extra gombokkal.
És csúnyák is. -
Scyrox V8 első benyomások
Az unboxing élmény majdnem ugyanolyan jó mint a Lamzuknál, tökre pofás ez a szétnyíló doboz.
Le sem tagadhatná, hogy Lamzu termékről van szó mégha nem is közvetlenül. Az egér alatt lévő dobozt kicsit nehéz volt kiszedni amiben a kábel és egyéb kiegészítők voltak.
Az építési minőség így első blikkre megegyezik a Lamzu egereivel, nem nyekereg ropog vagy egyéb.
A súllyal kicsit csaltak mert 36g van ráírva, én 39-et mértem, na bumm ez legyen a legnagyobb baj vele.
Kb kell 1 hét aztán folyt köv mit bír vagy milyen vele a játék.
Aki unja már az egysíkú fehér v fekete egereket annak nagyon ajánlom ezt a színt, élőben rohadt jól néz ki.
-
Enton
addikt
válasz
SokiGergo #105167 üzenetére
Hát végül is, létezik/létezett egy két ilyen féltégla utánzat.
De az egyik használtban is kereten túl van 1-2 heti párizsis zsölme fogyókúra után esetleg.
A második ami, eloshape súlylistából a nehéz top 10-es, az nincs már nem árulják. Ezt mondjuk ki is próbálnám a 730-as után.
De tessék a lista teteje, bogarászni és keresgélni melyik tetszene és fér még a keretben avagy lehet-e még kapni: -
RAMyMamy
tag
válasz
Askformore #105170 üzenetére
A HERO a szenzor tipusa, nem az egere.
Tobb egerukbol tobbfele szenzorral szerelt is letezik, azert rakjak a neve vegere. -
Askformore
senior tag
válasz
Harbinger85 #105169 üzenetére
Én is az MM-ben néztem a Logi Herot, nekem nem jött be, max külsőre. A Rapture kérdésre reagálva, igen, van hozzá 2 szett kapcsoló, és hozzá tartozó foglalat, kézzel ki tudod cserélni, nem kell szerszám sem, és vezetékkel vagy anélkül is tudod használni. A vezetéke is teljesen rendben van, könnyű, nem merev, amilyennek lennie kell. Görgője pedig határozott, minden görgetésre kattanós. Szoftvere is van, azon még lehetne mit fejleszteni, de az alap dolgokat tudja. Ez az Alzának egy saját márkája, Rapture-ból eddig csak egérpadot vettem, de az jó minőségű volt
Kb 1 hete van meg az egér, eddig tetszik, az üzemidő papíron 45 óra RGB nélkül, hát ezt még tesztelem.. Összességében eddig szerintem jó vásár volt, de én nem vagyok egy egér guru, eddig csak 5000ft-os egerem volt
Szerk: én is nehéz egeret szerettem volna venni, de ami 100gr körüli az mind gagyinak, rossz minőségűnek bizonyult.. sajnos be kellett látnom nekem is, hogy ez van, vagy könnyűt veszel, vagy leadsz a minőségből. Ilyen 80-90gr körül azért lehet még találni, az még nem annyira pillekönnyű, mint ahogy a fenti sem az érzésre.
[ Szerkesztve ]
-
Harbinger85
aktív tag
válasz
Askformore #105163 üzenetére
Az MM-ben szerencsére volt egy Logi Hero, nekem fogásra bejött. Rég volt már ergonómikus egér a kezembe, ebből kettőre emlékszem egy Mecury még golyós modell és egy Esperanza, kipróbálni nehéz lett volna lopás ellen tappancs miatt, de próbálgatásra egyedül a kisujjamnak nem volt fix helye. A neten viszont a hibáit is én is olvastam, ez mondjuk lutri is.
Ennél a Rapture egérnél jól értem hogy a kapcsolók manuálisan cserélhetők és két váza is van? Úgy értem a javítást nagyban megkönnyíti. És jól értem hogy vezeték nélküli és vezetékesként is lehet használni? Rengeteg funkciója van, ami tetszik. Kérdés megbízható márka? -
-
SokiGergo
csendes tag
Bocsánat, elolvastam az összefoglalót és a kérdéseket csak nekem leginkább a súlya volt a fontos, de megpróbálok a kérdésekre válaszolni:
1 - Mennyi a keret? 20000
2 - Használtpiac játszik? Nem
3 - Külföldi rendelés játszik (Maxgaming, ebay, amazon)? Nem
4 - Mire használnád az egeret? Játékra
5 - Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)? Azt hiszem palm
6 - Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig + szélesség, cm-ben. 18cm és 9cm
7 - Milyen egered volt korábban? Sharkoon Fireglider
8 - Egyéb igények (pl. plusz gombok, stb.) nincsUtólag is köszönöm!
-
Fierce Gaming Gear Madlions MAD G Max:
Tudom, hogy fura, de amikor megláttam ezt az egeret 4nick8 kolléga tolmácsolásában, és láttam róla egy kicsomagoló videót, nagyon megtetszett és behúztam egyet.
Első blikkre nagyon jó a fogása és a coatingja. Ha jellemeznem kéne nagyon hasonló, Maya X és Superlight 2 egerekhez, de mondhatom azt is, hogy minimális eltérésekkel de egy az egyben "egyformák". A Maya X-hez képest 2 grammal több tehát 50 gramm a súlya. De teli az alja.
A kapcsolók kattintási érzete nagyon jó lévén, hogy Omron optikai.
A görgő taktilis, a lenyomás érzés jó. Oldalsó gombok szintén jó érzés keltenek.
A talpai zseniálisak. Konkrétan az Xtrfy G5 Litus padomon meg tudom forgatni, hogy pörög mint a kőrhinta.
Ezek az első benyomások.
Bővebben benyomások, tapasztalatok majd egy hét használat után. -
Askformore
senior tag
válasz
Harbinger85 #105160 üzenetére
Én is ezt néztem ki elsőre, de elmentem személyesen megtapizni és elment tőle a kedvem. Egyrészt abszolút nem éreztem azt rajta, hogy minőségi lenne, ha megrángattad, a műanyagok rezonáltak kb, és állandóan megnyomtam a hüvelyujjammal a DPI állító gombot. Valamint azt írják, hogy elég soknál előjön a dupla kattintás egy idő után. A súlya jó lett volna, mert nem kedvelem a 0 gramos egereket. Aztán végül itt egy fórumtárssal egyeztetve egy Rapture Aspis lett, cserélhető kapcsolókkal (csendes Huano Silent Brown és kattanós Kailh), Pixart PAW3370 szenzorral, tartalék talpakkal, cserélhető rácsos borítással, vezeték nélkül, jó üzemidővel, szükség esetén bekapcsolható RGB-vel, jó fogással, és 73g tömeggel, de mivel jó a súlyelosztása, így nem érződik nekem túl könnyűnek. 14K volt alzanapok kuponnal.
-
Santi22
aktív tag
válasz
Enton #105156 üzenetére
Sajnos túlmutat a kereten már szállítással együtt meg pláne.
Ezt a 20-as is úgy préseltem már ki belőle, mert eredetileg 10 körül szánt volna rá és valami redragon féltéglát akart venni, amire mondtam, hogy azt felejtse el.
Végül dobtam neki 5 nevet:
Darmoshark N3
Delux M900 Pro
KYSONA Uranus Pro
Metapanda P1 Pro Black
Waizowl OGM Pro
Ezekből Kysona tetszett neki, de vagy veszi vagy nem, vagy vesz valami szart, az már az ő dolga, a magam részemről az időt rászántam neki a keresgéléssel meg itt is, többet nem tehetek.Köszi szépen a véleményt és ha ezekkel van még tapasztalat itt szívesen olvasnám.
-
válasz
Harbinger85 #105160 üzenetére
Elavult feltegla, felesleges gombokkal es egyeb funkciokkal. De biztos letezik ember akinek erre van szuksege.
A casio is nepszeru oramarka megsem tartozik a felso kategoriaba. -
Harbinger85
aktív tag
Üdv!
A Logitech G502 Hero-ról mi az általános vélemény? A legnépszerűbb egér a világon címet viseli és itthon az Árukereső szerint is a Top 4-es.
1 - Mennyi a keret? ~20000 Ft, de csak Alzás ajánlat
2 - Használtpiac játszik? Nem
3 - Külföldi rendelés játszik (Maxgaming, ebay, amazon)? Nem
4 - Mire használnád az egeret? Játék, netezés, általános
5 - Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)? Sose foglalkoztam vele
6 - Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig + szélesség, cm-ben. 18, 10
7 - Milyen egered volt korábban? Cooler Master CM110
8 - Egyéb igények (pl. plusz gombok, stb.) Nincs -
-
arnes
junior tag
válasz
Enton #105156 üzenetére
+1 a Zaopin Z2-re.
Nekem is 1 hónapja van meg, de nagyon jónak tartom (meg is lepődtem), mind anyagminőség tekintetében, mind működés tekintetében. Egyben van, jó mindene. Fehérben van, de még most sem látszik rajta semmi kosz, igaz néha áttörlöm, de ha gyengébb anyagból lenne, akkor azért lehetne látni a dzsuvásodást. Lamzu atlantis mini most a második egerem, nyilván más forma, méret, az is egyben van, de fekete létére jobban "koszolódik". Minőségben pedig nem látom, hogy a zaopin rosszabb lenne.
-
milan07
tag
Sziasztok!
Most már tényleg el kell kezdenem magamtól megcsinálni az egereimet, mert összegyűlt 3. 1. dupla klikkes g102, egy görgővel nem klikkelő viper mini, és egy másik viper mini, aminek a görgője ugrál össze-vissza. Az lenne a kérdésem, hogy milyen felszerelést lenne érdemes beszereznem. Javíttatni mással semmiképpen sem akarom, egyszer úgyis meg kell tanulnom. Ésszerűbb is, mint életem végéig évente mással javítgatni. A logitech-ez az omron kapcsolót érdemes, ugye? És a viper minihez? Ahhoz valami lézeres kapcsoló van, nem? Abból milyet kéne vennem, és annak a cseréje nehezebb?
-
Enton
addikt
válasz
Santi22 #105146 üzenetére
Három tippem lenne:
Waizowl ogm pro: [link]
Zaopin z2 4k: [link]
Ha érdekli vezetékes is kicsit olcsóbban van cm mm730: [link]A zaopin z2 olyan 1 hónapja van nálam és minőségben drágább egereket tud magamögé keverni, első töltés 3dik egérként használva 1k+performace 18napig tartott(16% irt a programja tovább nem akartam meríteni, mert már 2 alaklommal ezelőtti gépváltáskor már rögtön lekapcsolt, vevő kábel újra ki-be illesztése után még órákig használtam), kábelen lógót az első 5-6 napban ott sem láttam tőle semmi furcsát 1k-n kábelen ez a max is.
Cm mm730 meg egy bugetebb kábeles jó szenzoros jó klikkes könnyű egér.
Mind a kettő nagyon kényelmes nagyobb egér kedvelőként palm-ra.
Az ogm pro meg nagyon jó áron megy és alakra sem rossz, de még eddig nem próbáltam. -
-
Mephike
őstag
Ma sikerült rátennem egy WLMOUSE Sword-re a kezem. Nagyon bejött. A forma, a mintázat, a kattogása, nagyon egyben volt. A legjobban azonban a dongle tetszett, van rajta három pici gomb, amit lenyomva az egeret állíthatjuk.
Erős most a késztetés, hogy vegyek majd egyet.
Jah és lesz kis hazánkban idővel! -
LZs?!
aktív tag
válasz
sittes79 #105147 üzenetére
Maga az MX mint egér elvileg működik Mac-en, mindegy, melyik verziót veszed. A Mac verzióhoz, legalábbis amikor még én néztem, nem járt USB dongle, csak BT kapcsolattal működött; ellenben voltak 'Apple theme aligned' színek. A Windows (nomrál) verzióhoz van dongle.
Az MX Master megéri, ha az applikációt és a vele jövő program konfigokat és beállíthatóságot ki is használod; és mellette nem 'kapkodósan' bánsz vele.
Egyébként viszont 1) nehéz, mint a sár, 2) nagy és csak tenyérrel, könyökből tudod jól terelgetni, és 3) csak kimért, metodikus mozdulatokkal lehet jól kihasználni az előnyeit.
Szerintem. Legalábbis én ezért engedtem el némi próbálkozás után, miután kölcsön kaptam egyet (MX Master 3S). Egy ideje használok egy Rapoo M760L-t, ami pepitában akarja hozni az MX Master-t, de a felét sem tudja a feature-öknek, cserébe valamivel kisebb és jóval könnyebb - ugyanakkor navigálni a virtuális desktopokon, dokumentációkban és táblázatokban görgetni fel-le és jobbra-balra, Outlook/Teams kombóra tökéletesen elegendő...és még talán kifejezetten optimális is árban, de ahogy fentebb is írtam: én még mindig nem barátkoztam meg vele.
[ Szerkesztve ]
-
LZs?!
aktív tag
válasz
Santi22 #105149 üzenetére
A Kysona-val kapcsolatban az M600 az első gyakorlati tapasztalatom, ellenben a maga márka a maga területén 'neves' és sok budget logó alá dolgozik be mint OEM, pl. Ajazz, Attack Shark, etc.; illetve jó eséllyel a 'nagy' logók (Cherry, Lenovo, Keychrone, Pulsar, CM, etc.) alá bedolgozó OEM cégek n+1 oldalága. Ez egy ilyen kínai dolog, ha jól veszem ki - és én is csak az elmúlt egy-két hónap kutakodásából körvonalaztam ezt össze, szóval nem tényszerű.
[ Szerkesztve ]
-
Santi22
aktív tag
válasz
LZs?! #105148 üzenetére
Ha már Kysona, a kettővel fenti posztbeli kérdésem miatt éppen belefutottam az egyik új egerükbe: [link] amikor ilyen low budget ergoféléket kezdtem el keresgetni haveromnak.
Spec alapján jó, ez a Roccat Kone-ra hajazó forma meg megnézve az előző egerét lehet jó is lenne neki meg azoknak ilyet keresnek, mert nem is igazán van hasonló forma, ami nem egy bazári vacak, de a márkát nem ismerem milyen, pedig követem a topikot.[ Szerkesztve ]
-
LZs?!
aktív tag
Ma meghozták a Kysona M600 egeremet.
Első benyomásként összességeben kifejezetten tetszik, de egyelőre nem tudok mit kezdeni a 'túl könnyű' és 'túl kicsi' érzésekkel, illetve a 'klikk-érzet' is szokatlan - ezek nem negatívumok, csak mint írtam: szokatlan. A kinézete ebben a 'gyászfeketében' nekem bejön.
Most félretettem tölteni, majd foglalkozom vele érdemben később.
A következő képen az egerészős tornasor - az LIX-et idővel vagy bedobom a táskába tartaléknak, vagy kitakarítom és eladom. Még kiderül. A munkásegerem egyébként a baloldali Rapoo M760L, amit sehogyan sem tudok megszeretni (t.i. nehéz [100+ gramm] és 'ergo' [sic!]); először folyamatosan refundolni akartam, de valahogy mégis annyira beválik, amíg nem 'precíz' munkáról van szó, hogy mindig maradt, majd azóta pedig hétről mindig eszembe jut, hogy el kéne adni, és nézni valamit helyette...de aztán megint mindig marad.
Egyébként én sokat tanultam ebből a topikból, annak elelnére, hogy azon kevésszer, amikor írok, azt leginkább állító módban teszem.
Például itt lestem el tőletek az elopshapes használatát, amivel az LIX-ből kiindulva be tudtam háromszögelni, hogy hogy kéne fokozatosan belőni az (ultra) könnyű egerek felé való elmozdulást; elsőre M600, aztán ha beválik, akkor majd innen tovább az VXE / Scyrox / etc. felé.
PS: Most jött az értesítés, hogy az Endorfy LIV Plus refundja lezárva, szóval most lehet, berendelek pár (számomra) érdekességet 50-60 EUR / db az Amazonról.
[ Szerkesztve ]
-
sittes79
addikt
Sziasztok Kedves Emberek,
Csakis melora egy Logitech MX Master 2S uszkve 50 eur megeros?
3S mar ahogy nezem duplaja
mac-el kellene parosodjon.
-
Santi22
aktív tag
válasz
Santi22 #105145 üzenetére
Nemtudom szerkeszteni már 1 óra múlva, de külföld mégis játszik.
És kiegészíteném azzal, hogy ergot keresünk, illetve előre is elnézést kérek, de emberem elmondása szerint ez volt neki [link] eddig a legkényelmesebb egér, ilyenje volt.
Keret teteje 20k HUF.[ Szerkesztve ]
-
RAMyMamy
tag
válasz
camper #105140 üzenetére
A 2. heten elojott az ossze-vissza gorgetes problema, a cseretermeknel szinten. Az oldalso gumi finom szemcses boritasa par heten belul lekopik. Elotte egy G5-ot hasznaltam majdnem 10 evig, mai napig megvan es egy gorgo cseret leszamitva tokeletesen muxik, szoval nagyon nem voltam elegedett az uj minosegevel.
Most se teljesen a szivem csucske, csak a formaja miatt max, de ezt a HERO-sat szetfurkalva es sajat izlesem szerint moddolva mar elmegy. Fogombokra pl. nagyon puha Huano White kapcsolokat tettem, oldalsokra Kailh GM 2.0, TTC Gold encoder, gorgo klikk ala kozepesen kemeny TTC "Square", talpbol Ultraglide Ice potyi 5db. Hasznalhato, de nem annyira fasza valahogy igy sem. -
válasz
camper #105141 üzenetére
Néztem a Logitech G PRO 2-őt, de akkor már ennyi pénzért ott a Pulsar X3 LHD, ami dedikált bal kezes és jóval könnyebb, az meg, hogy kicsit várni kell rá, hát na, túlélem.
Néztem még a Logi Lift L-t, de az is olyan nehéz , mint a Logi M650 L Left...
Addig vettem egy Razer Abyssus Essential-t, ha meg megjön, és RAMyMamy ráér majd, akkor menne majd hozzá generálra a Viper 8K...
[ Szerkesztve ]
-
camper
tag
Razer Viper 8K
Pulsar X3 LHD
Logitech G PRO 2 LightspeedMás egészségesebb egeret én nem találtam balkezesnek, ráadásul ebből a razer a legolcsóbb a jelenlegi 30ezres árával. Én utálom mind, nekem jobb lenne ha egy lehelettel - vagy kettővel - nagyobbak lennének, de egyszerűen nincs más.
Nézd meg ezt a Logitech G Pro 2-t, hátha, dehát az is 50 rugó.
-
camper
tag
válasz
RAMyMamy #105138 üzenetére
Semmi extra, csak mivel az asztal hozzám közel eső legszélén egerezek - sokat kilogó egérrel - ezért a pad egy részét lelógatom, a csuklómnak is jóval kényelmesebb. Az első szegélyes padomnál szoktam rá, de ma már mindnél így van, mert ha teljesen felfeküdne az asztalon akkor a padról túlhúzott majd visszatolt skatez úgyis beakadna/karistolná a pad borítását és elkezdene foszlani.
Ez a Saturn Pro szerintem azért foszlik mert jobb a tartása mint az eddigieknek és hiába húzom túl az asztalon annyira nem hajlik meg le mint mondjuk egy 2mm-es SteelserieQck.Akkor elégedett voltál vele? 8 év az azért már rendben van. Valamiért a logitech kimaradt az életemből, talán a dönthető görgős fejlövésük miatt.
De most egy cimborám - aki kiemelkedően jól nyomja az FPS gamet - vett egy ilyen Logitech G PRO 2 Lightspeedet, az első két nap bénázott vele, de aztán magára talált, sőt, szinte nem lehet leszedni a gyereket. Szóval meg se kellett kérdeznem, hogy elégedett e az egérrel. Így most nálam is felmerült, lehet ez lenne a jó döntés.
-
RAMyMamy
tag
válasz
camper #105137 üzenetére
Az a bajom vele, hogy 8 eve hasznalom, mar a masodikat (ez mar a HERO szenzoros), de mar unom.
Szetfurtam a burkolatat, igy kb. 80g, de mar egyre inkabb soknak erzem. Mar nagyon ritkan jatszok csak, kompetitivet egyaltalan nem, de azert jo lenne egy korszerubb.Kene az asztalodrol most mar egy kep ide kajak.
[ Szerkesztve ]
-
camper
tag
válasz
RAMyMamy #105132 üzenetére
Mi baj a logitech G703-al? Kínomban épp most találtam rá a Logitech G Pro 2 Lightspeed-re, ez is kétkezes, kitakarható felesleges gombokkal ha jól nézem a leírást.
Még a Pulsar X3-at nem engedtem el teljesen annyira be vagyok kattanva egy balkezes egérre, de egyre távolabbinak tűnik. Egyrészt tologatják az újra megjelenés időpontját, másrészt időközben a harmadik Razer Viper 8K egerem alja is megrepedt és ez nem sok jóval kecsegteti a Pulsar X3-at. Ráadásul már a harmadik fórumtémába szaladok bele, ahol arról panaszkodnak, hogy ilyen vagy olyan esetekben jócskán késik a click.
Plusz a jó drága LGG Saturn Pro pad szegélye is elkezdett foszladozni (két hónap után), tudom nem ideálisan használom a padot, de azért más paddal ilyen nem volt, még a gagyikkal sem. -
válasz
Valkűr #105128 üzenetére
Szia. Jó egér mind a 3 amit felsoroltál de tenyeres fogással ahhoz a kézmérethez esetleg a 179 jöhet szóba, de az is inkább claw, mert ha ha nyújtott ujjal rátenyerelsz akkor le tud lógni róla az ujjad. Ilyen árkategóriába a Delux M900 Pro pl. ami nagyon jól tenyerelhető és kényelmes. Esetleg a Darmoshark N5 ha nem zavar hogy borzasztó vékonyak a fő gombok és meg tudnak hajlani erősebb nyomásra
, pedig amúgy jó egér lenne... A többi nagyobb ergo ami eszembe jut most hirtelen azok mind valamivel drágább árkategóriát képviselnek vagy gyengébbek technologiailag
.
-
válasz
RAMyMamy #105132 üzenetére
Most megfogdostam őket fej fej mellett
. Amiben különböznek, hogy az oldala a Z1-nek picit jobban befelé görbül így ahol fogod ott egy picit keskenyebbnek érződik de nincs nagy különbség. Illetve ahogy mondtad a púp a hátulján előrébb van így a Z1 jobban hajaz az EC szériára de azért nem teljesen olyan csak hasonló. A G703 jobban kitölti a tenyér közepét, a Z1 inkáb a tenyér jobb szélét nálam de ez függ attól is hogy hogy fogod. Nekem a Z1 kényelmesebb, ergobol az egyik legkényelmesebb sztem de ugye kinek mi... Amúgy a Z1 ultra amiből narancs is van és a Pro max-nak nem ugyanaz az encodere valamiért, a pro max-nak tagoltabb/darabosabb az encodere, sztem annak a jobb, nem tudom az ultrába miért nem az kerül de nincs mit tenni... Sajnos pro max-ból nincs narancs. Nekem is a narancs színű jött be valahogy sajna
. Amúgy nagyon jó minden szempontból. Lehet 1 próbát megér
.
[ Szerkesztve ]
-
RAMyMamy
tag
ATK Z1-et hasznalt mar valaki Logitech G703 utan?
Nagyon tetszik narancssarga szinben, de nem merem latatlanban megvenni. A pupja elorebb van es lehet emiatt kenyelmetlennek talalnam.
-
hemaka
nagyúr
MM, meg hasonló helyeken azokat teszik ki, amiket eladni akarnak, nem csak árulni.
Egy átlag jóskának a VXE, ATK, Lamzu, WL és hasonló márkák nem mondanak semmit sem. Razer, Logi, Genius amikért több pénzt is kiadnak akár, aki meg olcsón akar egeret megvesz bármit, hama, ISY, trust meg a jóisten tudja milyen retteneteket.
Régebben el lehetett zavarni az embereket a Pixelbe próbálgatni, nem tudom az a bolt egyáltalán még nyitva van-e fizikálisan. -
Enton
addikt
Én hasonlómód itt helyben Szolnokon ugrottam ki MM-be mert volt náluk akciós corsairMM200 pad 5000-ért amit akkor nem tudtam kihagyni, és ottlétem alatt ami kb 30-40 perc lehetett szintúgy ilyesmit tapasztaltam(november elején valamikor még).
Egész sokminden kint volt, de össze-vissza pakolva, márka meg kategória szerint.
De a végén arra jutottam, hogy ide vissza kell térni egyszer hideg élelemmel és folyadékkal 1-2 órára is akár, hogy érdemben eleget meg tudj fogdosni.
Kb 3-4 volt amit már kinéztem neten hátha jó de, kb mindbe bele tudtam kötni valamilyen szempontból, és a konzumer 1-10e közti részleget hagytam is mert éhes lettem(kellett nekem ebéd előtt menni).
Viszont ha nagyon "fogalmatlan" vagy elveszett az ember, mi is lehet/lehetne jó neki, akkor sok formát ki lehet tapicskolni, ez jó. Csak kinek van erre ideje?
Meg ugye nem mindenkinek a 5 buszmegálló távnyira van ilyen kirakat. -
Valkűr
addikt
Sziasztok jönne egy gyors kérdés… Mennyire életképes eger az Ajazz 159, 179 vagy a Metapanga P1 … Tenyeres egeret szeretnék nem finger fogást, a kezem olyan 19,5 cm amit merni szoktunk. Vagy van e alternativa esetleg ami ajanlott hasonlo árszegmensben.
-
válasz
Djsaba #105119 üzenetére
Saját tapasztalat nem régről: bementem a Media Markt Budaörs-be. Majd 45 perc múlva üres kézzel és fejvakarva jöttem ki...
A kiállított egerek 15-20% nem volt egyszerűen a polcon, tehát megtapogatni meg tudtad, de megvenni nem. Én most ideiglenesen keresek bal kezesnek is jó egerentyűt, ami nem olyan nehéz, mint a Logi M650L Left.
A kiállított egerekből kettő tetszett, egyik sem volt a polcon és az egyikről kiderült, hogy utánrendelni sem lehet (Corsair M55 Pro, ez amúgy az árúkeresőn is kifutott már). Tehát ki van rakva, végigtapogatod, aztán jól nem tudod megvenni...[ Szerkesztve ]
-
arnes
junior tag
+1
Olvasni ugyan visszajárok, de az ajánlott egerekkel (Zaopin és Lamzu) elégedett vagyok. Akár csak a monitor ajánlás vagy akármi ajánlás kapcsán. Azért, ha az ember visszaolvas, akkor ki lehet szűrni a hasznos dolgokat, még akkor is, ha a sok "extrán" (mint akár ez is) is kell keresztülrágnia magát. Sok az ismétlés; hasonló kezű emberek, hasonló, de mégis mindig kicsit más igényeire válaszolni is időigényes. Én ezárt (is) köszönöm a fáradozásait a szakiknak.
-
Pug
veterán
válasz
Dronte #105124 üzenetére
ATK Store esetén nekem ez a kód működött tegnap, 5% mínusz a végösszegből:
SIMPLYCODES5
Én is azért onnan lőttem az ATK Fierce X-et, mert így a kuponnal 9K-val olcsóbb mint itthon a legolcsóbb helyről(persze cserébe várni kell rá és az esetleges garanciáztatás jóval nagyobb szívás, plusz ugye nincs elállás).
[ Szerkesztve ]
-
Dronte
aktív tag
Sziasztok,
Vennék egy VXE R1 Pro egeret, honnan érdemes rendelni? ATK Store-ból úgy látom 6 dolcsi csak a szállítás, $51-re jön ki a vége. Olcsóbb mint itthon. Bármi más ajánlás? Aliexpress-en csak Pro Maxot láttam hirtelen feketében.
(ATKról honnan lehet kupont szerezni amúgy?
)
[ Szerkesztve ]
-
Enton
addikt
válasz
Szellem. #105118 üzenetére
Na igen ilyen áron nem várna ilyen részleteket az ember:
Ha többet soha nem raksz rá csak kis pettyeket is a sarokba, legalább a gyári talpat könnyen le tudd varázsolni.
A ördög a részletekben lakozik.
Amikor úgy gondolnád, hogy semmi érdekes nem lehet az alján.
A gyári fotókon fel se tűnt mondjuk nem nagyon vizsgáltam ilyen részletekig.Melyik a legnagyobb ilyen magneb6okból mostanság(esetleg kék színben, esetleg narancs vagy piros)?
Palm nem érződnek nagyon ezek a minták amúgy? Vagy könnyen szokhatók és nem "vágnak" mintáznak nagyon? Vagy ez is gyártója válogatja?
-
Djsaba
senior tag
Köszönöm szépen az ajánlásokat, összeírtam őket!
Azt hiszem az lesz az első kör, hogy akkor bemegyek Budaörsre, vagy valami nagyobb helyre, ahol meg lehet tapizni ezeket rágcsálókat, hogy melyik jön be majd formára.
-
-
Askformore
senior tag
válasz
Djsaba #105110 üzenetére
Hello, en bementem a budaorsi Media Marktba, es vagy 50 eger ki volt allitva. Ugyanekkora a kezem mint neked, es a Logitech Pro X Superlight 2 es az Asus M4 air volt a legkenyelmesebb fogasu a nem 5000es kategoriat tekintve. Aztan vegul egy harmadik mellett dontottem, de nem merem leirni, hogy melyik lett a befuto
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Djsaba #105110 üzenetére
akkora kézbe még fingertippel is szokatlan lesz hiába nem érsz a humphoz, máshol lesz a tömegközéppont. nem lehetetlen hogy megszokod, de merőben más lesz.
Pulsar X2-t szokták tipik fingertip egérnek mondani az egyenes falú oldala miatt, VXE R1 is hasonló, kicsit homorú oldalfallal, jóval kedvezőbb áron.
-
Mephike
őstag
Magnéziumból most nálam van az ATK Fierce X. Még ismerkedünk, de meglepően jó. Az áráról nem beszélek, azt mindenki tudja, hogy rendben van.
Volt nálam a WLMOUSE Beast is, nekem nagyon tetszett. Nagyon jó színek vannak náluk, de azért az árát megkérik a cuccaiknak. A Sword-öt ha jól megy ki fogom próbálni, utána végiggondolom az életem és gyanítom veszek egyet, ha a fogása bejön. -
Pug
veterán
Hogy egy kis valóban ON is legyen:
Röviden és tömören a Trinity CF--ről.
- QC szempontból 3 dolog nem volt nekem 100%:
- 2-3 apróbb felületi hiba a coating-on
- MB1 kb fél milivel lejjebb állt, mint MB2
- Az állító csavarok annyire meg voltak szorítva az eredeit pozícióban, hogy bemélyedést hagytak magában buttom anyagában- Build:
- Egyben volt az egér, a felső rész számomra top volt DE:
A bottom rész, uhh 2 ponton úgy hajlott a legkisebb nyomásra is, mint a tejfölös doboz:Viszont a súly és a balance, a click feel, a forma annyira tetszett és kézre állt (19 cm-es tenyérhossz, palm grip) , hogy még így is gondolkodtam, hogy marad, de jön helyette egy 2. batch-es Akitsu.
Viszont tervbe vettem, hogy kell egy magnézium is. Arra mit ajánlana a nagyérdemű?
[ Szerkesztve ]
-
Djsaba
senior tag
Kicsit megtörve a negatív hullámot, én tényleg kíváncsi lennék a véleményetekre.
Pár napja csak random bekérdeztem, azóta sokat olvastam a témában, hogy fingertippes fogási módhoz mi a legmegfelelőbb egér. Egy ajánlóban most azt láttam, hogy a Keychron M4 4K-t ajánlják legjobbnak, ami egy kis mütyür. Most így magam elé képzeltem, és elégge úgy gondolom, hogy kényelmetlen lenne 20x10-es tenyérre, de lehet csak mert még nem fogtam.
Nincs gondom amúgy a jelenlegi egérrel sem továbbra sem, mivel nagyrészt munkára használom, már amennyire kell a programozáshoz, de néha néha azon kapom magam, hogy picit kényelmetlen, nem nagyon, de kicsit igen.
Nekem nem szükségesek annyira a gombok, mert nem szoktattam magam hozzá még, csak a Visual Studio ctrl+w-hez, amivel kijelölök egy adott kifejezést, böngészőben meg pl bezárja az adott oldalt
szóval az sem mindig előnyös.
Már szinte minden cuccom ROG amúgy, ezért picit fájna lecserélni, pedig sosem voltam egy nagy márkahű emberke, mindig a jó dealeket kerestem, de most valahogy összeért.
Mindenesetre meghallgatnám a véleményeteket, hogy mi lenne igazán jól nekem, illetve ha tudtok olyan helyet ajánlani, ahol meg lehetne tapogatni őket. Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
hemaka
nagyúr
Ez nem csak így van itt, sokan csak önigazolás miatt írnak ilyen ajánlós topikba, aztán 10-ből 9x mondják, hogy ne csinálj hülyeséget ne vedd meg azt.
A reakció általában szintén hasonló arányban az, hogy márpedig az a jó amit amúgy is kinéztem és megveszi a szart.[ Szerkesztve ]
-
válasz
Zaied #105105 üzenetére
Értelmes reakcióknál mindig hajlandó az ember tovább segíteni, meg válaszolni.
Én is amikor elöször idejöttem tanácsot kértem, kaptam választ és ha valamit nem értettem valamit vagy kételyem volt kérdeztem. De nem puffogtam, meg győzködtem a szakit.
Sosem értettem meg az ilyen hozzáállást.
Az árakkal meg nem lehet mit csinálni. Azok sajnos mennek föl. Értelmes hozzáállással megérti az ember, hogy nem azért kerül annyiba valami, mert a szaki ragaszkodik hozzá, hanem mert ennyi az ára. Ez van.[ Szerkesztve ]
-
Zaied
addikt
Mit csináljak vele ha nincs normális. Azt gondolnál az ember hogy a másik tapasztalataira kíváncsi valaki egy fórumon. Hát nekem nincsenek jó tapasztalataim a 30 gombos makrózható 5D irányban billenthető görgőjű szörnyszülöttekkel. Se javítás szempontjából, se használat szempontjából.
Ki vannak akadva az emberek, hogy egy kopó alkatrész tönkremegy, de az oké ha éles a műanyag, ami minden nap, minden órájában kényelmetlen. -
válasz
Zaied #105102 üzenetére
Az egér ajánlót is törölni kéne a fenébe. Lassan tényleg senkinek nem lesz kedve ajánlgatni az idetévedőnek mert nagyrészt okosabbnak hiszik magukat. Érdekes módon akik megfogadják az itt kapott tanácsokat nem járnak vissza panaszkodni.
Jönnek ezek a 30 gombos makrózható 5D irányban billenthető görgőjű szörnyszülöttekkel. Aztán megy a sértődés amikor nem kapnak rá érdemi ajánlást.
-
Zaied
addikt
válasz
Szellem. #105104 üzenetére
Pontosan így gondolom én is. Persze ha elsőre nem tetszik valami lehet és szoktunk is alternatívákat kínálni.
Ha meg valaki vesz valamit vagy már eldöntötte mit akar, akkor meg csak a szakik idejét rabolja.És továbbra se tudunk olyannal mit kezdeni, hogy az égvilágon minden is drágul. Nem kötelező semmit megvenni.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
pinnacle #105100 üzenetére
Vagy lehet talán amiatt nincs topikgazda, mert megunta a sok feleslegesen önérzetes és tanácsra nem hallgató embert.
Amúgy nem értem a problémát. Bejössz, kérdezel. Kapsz választ. Ha nem tetszik tovább állsz. Jelen esetben sosem a szakik győzködik a kérdezőket, hanem Ti kéritek ki magatoknak rendre, hogy nem tetszik a válasz amit kaptok.
És ez egy szakmai topik. Nem véleményegyeztető bulvárloldal ahol telespammelheted az oldalt mint a facebook messengert.[ Szerkesztve ]
-
Zaied
addikt
válasz
pinnacle #105100 üzenetére
Előző topikgazda jelen. Részemről meguntam az embereket győzködni, arról hogy sokszor olyan igényik vannak, amiket a piac nem akar normálisan kiszolgálni, lefedni, mert réteg igény. Ilyenkor kompromisszumot kell kötni vagy olyan módon változtatod a használati módod hogy lefedje a normális egerek halmazát, vagy veszel egy túlárazott bazári vackot aminek csak a marketingje jó vagy az se.
Továbbá meggyőzni arról az embereket, ha zsebből veszek és kipróbálok több száz egeret(most is van itthon több mint száz különböző modell, gyakorlatilag az ami ajánló táblázatba van), javítottam is már jó párat, akkor nem a levegőbe beszélek és nem egy fizetett marketing hirdetés vagyok akire nem érdemes hallgatni.
Próbál az ember a saját szabadideje, pénze rovására INGYEN segíteni vadidegeneknek, akik nagy ívbe tojnak a fejére, vitatkozással telespammelik a topikot és aki valóban az itteni emberek véleményére kíváncsi az meg elsikkad.Konkrét példa ha elmennék egy orvoshoz aki szakvéleményt állítani ki arról, hogy jobb a könnyebb egér, akkor is az olyanok mint te, tojnának rá és akkor se lenne igazam.
Most is győzködhetnélek, hogy szoktunk nehezebb egereket is ajánlani, ha indokolt, de úgy se hinnéd el, pedig csak vissza kéne keresned...
Én meg erre/ilyenekre csesszem el az időmet nettó fölöslegesen...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topik összefoglalót!