Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Olcsó "üvegkalitka" az Ocypus kínálatából
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Gaming notebook topik
- Fujifilm X
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
tibaimp #158048 üzenetére
Tehát 10 Gb/s USB 3.2 Gen 2 külső ház és mindkét alaplapnál van is ilyen port, vagy legalább 5 Gb/s USB 3.2 Gen 1 (USB 3.0), azaz a feltételek adottak az 1 GB/s körüli adatátviteli sebesség eléréséhez.
"nincs valami Win10 beállítás, ahol korlátozva lehet az USB sebessége"
Normál esetben nincsen, vagy nem kellene legyen, eleve adott a natív USB 3.X támogatás, stb.
Abnormális esetben olyan viszont előfordulhat, hogy pl. hiányzó vagy nem megfelelő chipset driver miatt az írási sebesség alacsony, amit ezen driver telepítése / frissítése megoldhat (példa).
Aztán olyan is, hogy valamiért csak USB 2.0 módban működik az eszköz, ami pl. az USB Device Tree Viewer programmal is megtekinthető, + egy az ATTO / CDM / WinSAT (ez utóbbi a legegyszerűbb, eleve beépített eszköz a Windowsokban) teszt eredménye is megmutatja, stb.
Az USB 3.X adatátviteli sebesség eléréséhez minden elemnek támogatnia kell azt, tehát az eszköznek (külső SSD), az alaplapon lévő USB-portnak, az USB-kábelnek, az operációs rendszernek, stb. Ellenben ha ezek közül bármelyik is hibádzik [pl. USB 2.0-s elosztó (hub) vagy hosszabbító kábel használata], akkor annak értékére (pl. USB 2.0) fog redukálódni az adatátviteli sebesség.
A #158056 számú hozzászólásban szemléltetett írási gyorsítótárazás bekapcsolt / kikapcsolt állapotától is függhet az adatátviteli sebesség, de amiatt normál esetben nem szokott ekkora különbség lenni, mármint 200-300 vs. 10-40 MB/s, meg inkább apróbb méretű fájlok másolásánál számíthat, mintsem nagy méretű fájloknál. Na meg alapértelmezetten ez Windowsoknál eleve ki van kapcsolva az USB-s meghajtóknál, aztán mégis hozzák normál esetben a kívánt adatátviteli sebességet. -
roseA580
tag
válasz
tibaimp #158050 üzenetére
Esetleg:
Ha nincs bekapcsolva a write cache az jelentősen lassíthatja az USB-s másolási sebességet.
Ez külső HDD és SSD esetén alapból ki van kapcsolva.
Bekapcsolva jóval gyorsabb lesz!
Én mindig így teszek, de persze az eszköz eltávolításnál figyelni kell a leválasztásra!
-
weiss
addikt
válasz
King Unique #158045 üzenetére
Kiválóan leírta az összes okot, amiért érdemes használni
-
-
tibaimp
nagyúr
válasz
King Unique #158042 üzenetére
King Unique: Köszi
Nem USB 2.0-ra van csatlakoztatva, hanem "sima" 3.0.
Az LGA1200-as lap ez: [link]
Az ő lapja, pedig ez: [link]
Ez a ház: [link]Tudom, sokkal fejlettebb az 1200-as lap, ez OK, de akkor sem indokolt a 10-40MB/sec!
Értem én, hogy kellenek a fenti adatok, de nincs valami Win10 beállítás, ahol korlátozva lehet az USB sebessége? Eleve azért is írtam ebbe a fórumba.
Doky586: Igen, ezzel tisztában vagyok
-
benyovszki4
csendes tag
Sziasztok! Tudnátok segíteni, hogy Win 10 surround hang problémával jó helyen járok? Esetleg másik topic van erre? Köszi!
-
petakpa1
őstag
válasz
Zsocó #158044 üzenetére
Nem tudom, hogy W10 LTSC-nél működik-e az alábbi Linken W11 IoT LTSC esetében javasolt regedit tweak, de egy próbát megérhet.
https://oprend.hu/hirek/2387/windows-11-iot-ltsc-magyar-nyelv-aruhaz-es-alkalmazasok-telepitese
-
King Unique
titán
válasz
Zsocó #158044 üzenetére
Say No to Long Term Servicing Channel (LTSC)
Az Enterprise LTSC kiadásból több olyan funkció és szolgáltatás is hiányozhat, amik a Home és Pro kiadásokban alapból megtalálhatók, otthoni általános használatra eleve a Home és Pro kiadások valók, nem az Enterprise LTSC.
Arról már nem is beszélve, hogy míg a Home és Pro kiadásokhoz otthoni felhasználó is könnyen beszerezhet, vásárolhat jogtiszta licencet, addig az Enterprise LTSC kiadáshoz már nem feltétlen...
-
Zsocó
aktív tag
Valaki írja már meg nekem, hogy Win10 LTSC alatt miért nem tudok hálózati meghajtót csatlakoztatni, csak Pro alatt?
-
King Unique
titán
válasz
chungee #158038 üzenetére
Megoldható akár jelentős hardvermódosítás után is a Windows 10 újraaktiválása, ahol ha már eleve Microsoft-fiókhoz van kapcsolva a digitális licenc, akkor csak az aktiválási hibaelhárítót kell futtatni az újraaktiváláshoz.
Probléma akkor lehet, ami a #152297 számú hozzászólásban lett leírva, azaz ha olyan digitális licenc, aminek Windows 10 helyett Windows 7/8/8.1 termékkulcs az alapja.
-
King Unique
titán
válasz
tibaimp #158039 üzenetére
Itt csak pont a lényeg nem lett leírva... Pontosan milyen külső ház és a PC-knél milyen alaplapok, azokon milyen típusú USB-s csatlakozókhoz lett csatlakoztatva a külső SSD, stb.
Ez a 200-300 MB/s nyilván a fájlkezelős fájlmásolás értéke lehet, nem is az ATTO / CDM / WinSAT szintetikus teszté, amely utóbbinak pl. 10 Gb/s USB 3.2 Gen 2 interfésznél hoznia kellene az 1 GB/s körüli olvasási és írási sebességet (példa), 40 Gb/s USB4 / Thunderbolt külső ház + port használatánál meg 3 GB/s körülit (példa). Az utóbbi mutatja meg, hogy max. mit tud az eszköz, ellenben az előbbinél a célmeghajtó / forrásmeghajtó sebessége lehet a szűk keresztmetszet, SSD-nél telítődik / elfogy az SLC cache akkor eleve belassul az írási sebesség (bővebben), stb.
Ez a 10-40 MB/s elég lassú, de persze ha USB 2.0 porthoz van csatlakoztatva az eszköz, akkor nem meglepő... -
-
-
tibaimp
nagyúr
Üdvözlet!
Az a lenne a kérdésem, hogy Win10 esetében létezik valami beállítás, ami az USB eszközök másolási sebességét korlátozza?
Hogy miért is kérdezem: Nem rég összeraktam egyik havernak egy 1TB-os nvme SSD + külső ház kombót, mint jó gyors "pendrive". Nálam, az LGA1200 + 10900 rendszerrel szépen írt/olvasott ~200MB/sec-el is HDD-re, SSD-re még többel ~300MB/sec ha jól emlékszem, ez a sebesség meg sem közelíti a beépített nvme írás/olvasási határát (~3000/3000MB/sec körüli).
Otthon, nála viszont visszaesik a sebesség ~10-40MB/sec-re is. Neki egy LGA1151 + 8500 gépe van csak, Win10-el.
-
chungee
addikt
Estét!
Win 10 pro-m van, a liszensz a MS fiókomhoz van kapcsolva digitálisan. Holnap alaplapot és procit fogok cserélni. Milyen intézkedést kell végrehajtanom előtte és\vagy utána hogy megmaradjon a win aktiváció -
válasz
King Unique #158036 üzenetére
Az első tökéletesen megfelel. 26 meghajtónál több nem valószínű hogy lesz valaha is.
A 2. az korrektebb de jelen esetben nem szükséges.
Köszi szépen! -
King Unique
titán
válasz
tordaitibi #158035 üzenetére
How to assign permanent letters to drives on Windows 10
Annyi a trükk, hogy ehhez olyan meghajtóbetűjelet kell beállítani, amit alapesetben nem oszt ki ABC-be rendezés alapján automatikusan a rendszer a többi meghajtónak, azaz az ABC végéről választani pl. a Z-t.
How to Mount a Drive to a Folder in Windows 10
Másik lehetőség nem meghajtóbetűjel szerint csatlakoztatni, hanem adott mappába csatlakoztatni a meghajtót. Linuxoknál is így van megoldva, ha jól nézegettem.
-
Ki tanács kéne.
van egy 2terás ssd, háttérnek, usb-n csatlakoztatva.
D betűjellel.
Ha bedugdászolok egy halom pendrájvot, bármit, és így bootolok akkor random a d helyett csatolja valamelyiket és a háttérlemez G H stb. lesz.
Hogyan lehet fixálni ezt az 1 partíciót D-re? -
-
-
Zsocó
aktív tag
-
Zsocó
aktív tag
Tiny10 x64-et használok.
Ami érdekes, hogy 23H2-ből telepítettem, de a rendszer 21H2-őt jelez.
A kérdésem az lenne, hogy miért nem tudok hálózati meghajtót csatlakoztatni? -
Egy W10-hez hozzáadtam egy online fiókot. Mikor azzal lépnék be, kéri a jelszót, a 2fa kódot, és a pin kód létrehozásakor valami félrecsúszik, és kidob a login felületre, hogy válasszak felhasználót.
Mit rontok el? -
OldMike
őstag
Sziasztok!
Tudom hogy van Chrome topik, de ott sajnos nem jött válasz. Nem tudom a Chrome-ot frissíteni, a következőt látom:"Hiba történt a frissítések keresése közben: Frissítés-ellenőrzési hiba: A kapcsolat a kiszolgálóval rendellenesen megszakadt . (hibakód: 7: 0X80072EFE -- system level).További információVerzió: 135.0.7049.97 (Hivatalos verzió) (64 bites)"
A neten rákerestem a hibakódra, többféle javítási módot találtam, amit tudtam azt kipróbáltam, a TLS titkosítási kulcsokra vonatkozót nem, mert az nagyon túlvan az én ismereteimen.
Futtattam a Gépház További hibaelhárítók funkcióból az internetkapcsolatok, a hálózati adapter és a WU hibaelhárítóit. Csak az utóbbi esetében talált hibát:
Nem tudom ez mit csinált, de a hiba nem szűnt meg. Kasperskyt használok, az egyik javaslat alapján kikapcsoltam a tűzfalat, de nem volt eredmény (nem tudom, hogy a tűzfal kikapcsolása után újra kellett volna indítani a gépet, erről nem találtam semmit).
Lefuttattam az SFC és DISM parancsokat, de nem jelzett hibát.
Egyébként a WU rendben működik, a 04.22-i patch kedd frissítései rendben megtörténtek. Van EDGE is a gépen, annak a frissítésével semmi probléma nincsen.
Próbáltam a Chrome netkapcsolat nélküli telepítését is, ami minden bizonnyal sikerült, mert el tudtam indítani a böngészőt, de a verzióra rákeresve ismét a fenti hibaüzenet jött elő. -
Én sem használok, illetve hazudok, 6 évig használtam majd nem volt rá szükség, jött egy 6 éves kihagyás.
Most megint kéne.
Ennyi.
Biztosan bennem van a hiba ismételten, miután a most 10 perce installált Thunderbird 2 perc alatt lett bekonfigolva és működik. Engedély megadva neki és itt az összes mailom a gépen.
Én kérek ismételten elnézést. -
efemm
tag
válasz
bringasisti #158013 üzenetére
A support.hp.com-ról töltsd le és tedd fel majd a "HP LaserJet Full Feature Software and Driver" cuccot, szerintem az jó lesz.
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #158014 üzenetére
Rákeresve van hivatalos néhány lépéses leírás, illetve ahogy nézem sokan megugrották ezt.
Lehet nem az app-pal van a baj?Már megint rögtön ki lett húzva a felhasználói hiba, mint leggyakoribb ok.
Én amióta gmail és outlook fiókom van, soha nem használtam dedikált klienst. A végtelen szenvedést látva a mail kliensek kapcsán, ez is egy jó döntésem volt.
-
Okéoké igazad van.
DE. Ez a nyomorult outlok, 1 órája szenvedek vele, ez meg NEM tud a gmailomhoz kaopcsolódni!
Ekkora f@stalicska gyári appot... A Posta simán megtette, csak nem működik mert ugye azonnal átírányít erre a tehetetlen redmond-szemétre.
Mindent megadtam az Outloknak, a g-fiókomban, ott is van mikor weben bemegyek hogy Windows alkalmazás teljeskörű hozzáférést kapott a gmailomhoz.
Menjenek a fenébe, nem tudnak 2025-be összerakni egy appot ami működik is?
Bocs a kirohanásért.
Marad külső mail app, csak mégegyszer, nekem most teljesen megfelelne a Win10 gyári appja. Ha működne. -
efemm
tag
válasz
bringasisti #158011 üzenetére
Van 15eFt-ért is használt lézer mondjuk, bár az ugyanolyan idős, mint a meglévő nyomtatód.
Pontosan mi típusa a nyomtatódnak? USB-n, hálózaton keresztül, wifi-n, vagy még párhuzamos porton kapcsolódsz, esetleg jetdirekt-en keresztül? Amelyik nyomtató megy windows10-zel, az fog menni w11-gyel is. Inkább a korábbi Windows7-hez írt 32 bites driverekkel szokott probléma lenni W7->W10 átállásnál.
-
bringasisti
őstag
Nem értek az informatikához, ezért lehet hogy hülye a kérdés. Van egy ösrégi nyomtató amihez nincs már termék támogatás. Másikat 50 ezerért adnak. Azt meg e lehet csinálni, hogy mikor Windows 10 ről 11 re váltok hogy a gépen legyen aktuális biztonsagi frissítés, akkor meghagyni a 10 es verziót is és csak nyomtatásra használva elkerülni a sebezhetőséget? Ha igen akkor hogy kell kivitelezni? Köszönöm
-
ekkold
őstag
válasz
tordaitibi #158008 üzenetére
Egy jó ideje a Mozilla Thunderbird-et használok levelezőprogramnak, csak javasolni tudom. Mondjuk én hordozható módban használom, hogy könnyű legyen mentést készíteni róla időnként. A Microsoft levelezőjét (Outlook Express-t) utoljára windows XP-n használtam valamikor... De a böngészőhöz is hasonlóan állok hozzá régóta...
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #158008 üzenetére
Lehet hasznos lenne, ha ilyenkor lefordíttatnád amit kiír, mert a jelek szerint a teljesen ignorálom hozzállás nem volt célravezető.
Az Outlook for Windows nevű app van helyette (lehet nem ezen a néven fut épp).
Ha az nincs fent, akkor tedd fel Store-ból. Nem tudom hogy frissülnie kellett volna-e magától, mert én se a régit se az újat nem használom. -
Eskuszom nem neztem, meg magyar windowsf hasznalok, nekem ne angolul irkaljon. Tudod mennyire buta vagyok angolbol, nagyon.
Soha nem hasznaltam ezt a Postat, sos-be kellett volna egy mail helyben, nem weben. startmenube rakkattintottam es indult a szivas.
Akkor miert van benne meg ha hasznalhatatlan, raadasul uwp app. Gyaluljak ki.
Ott van a kepen amit csatoltam hogy belepett a gmailomba, csak hasznalhatatlan, akkor egyaltalan minek ez az egesz hercehurca ha adnak egy mar nem tamogatott hasznalhatatlan appot?
Az Outlok meg ameddig volt idegzetem vegignyomkodni egy darabig a procedurat, szinten webes lenne. Pont nem ez kene, weben elerem barmikor a gmailomat.Most pont jo kisfiu akartam lenni, itt amugy is lekiabaljak az ember fejet ha kulso appot mereszel hasznalni, a gyari meg hasznalhatatlan.
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #158005 üzenetére
Oda van írva jóóó nagy betűkkel: no longer supported.
Nem hiszem el, hogy nem látod -
norba69
senior tag
válasz
tordaitibi #158005 üzenetére
Két dolgot tudsz tenni.
Vagy átállsz az outlook(new) nevű ...-ra, vagy exportálod az adataid és a levelezésed innen, majd telepítesz egy rendes levelezőprogramot, és oda importálod.
Nem véletlenül kerülik sokan a windows beépített vackainak a használatát. -
Bocs hogy itt kérdem,
Hogyan lehet ezt a sz@rt eltüntetni?
Bármire nyomok az Outlokot akarja, felvisz a netre böngészőt nyit meg 5 ablakot nyitogat. hogy a rossb bele. de nekem nem kell. ez a Posta alkalmazás.
Ott vannak a mailjaim látom de ezt a rohadt ablakot hogyan lehet átugrani?
Semmit se lehet csinálni. -
válasz
viperabácsi #157998 üzenetére
A whynotwin11 progi mit jelöl meg oknak?
-
teptep
senior tag
válasz
viperabácsi #158000 üzenetére
Bocsi, Win10-en nem tudtam megnézni. Ezek szerint csorbi útmutatója csak Win11 rendszeren belül a 22 vagy 23H2-ről 24H2-re váltást érinti.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- TCL LCD és LED TV-k
- Olcsó "üvegkalitka" az Ocypus kínálatából
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Autós topik
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- További aktív témák...
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3558 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest