-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Geth
veterán
válasz
heavygrip
üzenetére
Legyen friss a BIOS és a kapcsolódó beállításokat ellenőrizd.
Ellenőrizd, hogy az alaplap leírása szerinti jó foglalatban van-e. Próbáld meg kivenni és újra behelyezni a memóriát. Két modul esetén próbáld megcserélni őket.
XMP profilt kapcsold ki és nézd meg azzal is, lehet nem bírja valamelyik modul.
Más tippem nincs, talán kevés neki az 1.2V?Pendrive-ról boot-olt Memtest86+ vagy Memtest86-al teszteld a próbálkozások között, hogy ott látszik-e a teljes méret, ha igen, hagyd futni ~4 teljes végigfutással vagy első hibáig.
-
heavygrip
senior tag
válasz
Csupingo
üzenetére
Hivtam a srácot csináljon már képet meg nézze meg amit írtál.
Msconfig, rendszer indítás, speciális beállításoknál minden rendbe van.
Itt a többiről a kép
Lehet lesz akkor RAM pár csere, illetve próbálgatom majd 1-1 modullal ha végzek a melóba.
De lehet cirmos kéne először.
Mielőtt össze raktam neki a gépet kivettem az elemet, aztán 10 perc múlva raktam neki újat. -
PitLee
őstag
Ai ír ilyeneket
"
Ez tipikusan nem kodek- vagy programhiba, hanem Windows thumbnail cache / shell / codec handler elhasalás. Az, hogy egyáltalán nem is próbál generálni (nincs “zöld csík”), kulcs infó.Menjünk végig a legvalószínűbb okokon – röviden, célzottan:
🔧 1. Thumbnail generálás tényleg engedélyezve van?
Hiába vetted ki az Intézőben, van még egy hely:
Speciális rendszerbeállítások → Teljesítmény → Beállítások
✔️ „Ikonok helyett miniatűrök megjelenítése”
Ha ez OFF → semmire nem generál, pontosan ilyen tünet.🧠 2. Thumbnail cache teljes reset (nem csak Lemezkarbantartó)
A Lemezkarbantartó sokszor nem elég.
Win + R → írd be:
%localappdata%\Microsoft\Windows\Explorer
Töröld az összes ilyet:
thumbcache_*.db
iconcache_*.db
Feladatkezelő → Windows Intéző újraindítás
👉 Ez sokszor megoldja, ha „beragadt”.🎬 3. Videó thumbnail handler hiányzik / sérült
Windows 10 alapból az ún. Media Foundation-t használja.
Próbáld meg:
PowerShell (admin):
sfc /scannow
Ha talál hibát → javítja.
Majd:
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
👉 Ha itt volt gond, utána visszajönnek a thumbnail-ek.⚠️ 4. HEVC / modern codec issue (nagyon gyakori)
Ha a videóid nagy része pl. telefonról jön (H.265 / HEVC):
A Windows 10 nem tud thumbnailt csinálni hozzá codec nélkül.
Megoldás:
Microsoft Store → HEVC Video Extensions
(Ha eddig volt, és most nincs: lehet frissítés törte el.)🧪 5. Registry szintű tiltás
Néha valami program elállítja.
Win + R → regedit
Menj ide:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced
Ezek legyenek:
IconsOnly = 0
DisableThumbnailCache = 0"
Volt még pár ötlete, de nem akartam mindent ide másolni.. -
-
Csupingo
veterán
válasz
heavygrip
üzenetére
Volt, akinél az msconfigban volt elállítva a rendszerindítás, speciális beállításoknál.
-
Csupingo
veterán
válasz
heavygrip
üzenetére
Az erőforrás-figyelőben is nézd meg! Néha valamiért bekattan, és a hardverek számára fenntartott memória mérete szokott megnőni. Tud ilyet okozni a túl nagy méretűre állított igp által lefoglalható memória is, de nálad nincs a cpu-ban. Esetleg indítsd a gépet egy memóriával, aztán kettővel. A kettő között akár egy bios resetet is alkalmazhatsz. Ha még nincs belakva a win, végső esetben azt is újra lehet tenni.
-
-
AzŐsgén2
tag
Sziasztok!
Egy kis segitség kéne. Ma BIOS-t frissitettem az alaplapomon, és azóta a win (64bit-es win10) nem fogadja el a pinkódomat a "megváltozott beállitásokra" hivatkozva. Én nem változtattam semmin. A gmailemhez sem férek hozzá, mert a hello kéri a pinkódomat, de sehol sem fogadja el, a jelszavammal sem tudtam bejelentkezni, csak a mobilomon keresztül "helyreállitani" a fiókot. Ezt minden újrainditás, és bejelentkezés után újra meg kell csinálnom...
Próbáltam beállitani a gépházban ahol a súgó javasolta, de úgy sem működik.
Hogyan engedélyezzem újra a pinkód használatát?
-
-
heavygrip
senior tag
Halihó mindenkinek.
Kellene egy kis segítség.

Ebből hogy lehet GPT formátumot csinálni? Előre is köszönöm.
U i. Nem én telepítettem az előző Windowst, ez ismerősöm gépe
Oké megvan, köszi azért
-
D.Va
őstag
válasz
tordaitibi
üzenetére
Ilyen alap dolgokat, meg sokkal haladóbbakat is már mindent kipróbáltam... de semmi.
-
-
D.Va
őstag
válasz
krealon
üzenetére
Megcsináltam, de csak a képeknél működik, a videofájlok "mintha ott sem lennének" egyszerűen nem készít thumbnailt hozzájuk.
Ha vegyesen vannak képek és videók a mappában akkor is csak a képeknek készít thumbnailt, a videóknak nem. Pedig semmi extra videófájlok, egyszerű h264 4K és 1080p 8 bites videófájlok.. Van MOV és MP4 is, nyers videófájlok egy Lumix GH5 II kamerából, tehát nem valami átkonvertált videókról van szó...Eddig nem volt semmi baj, egyszercsak bekapcsoltam a gépet és azóta pár napja kínlódok ezzel, de egyelőre semmi megoldást nem találtam, ezért írtam ide...

Eléggé szenvedek most így mert van több ezer videófájlom, és így nem látom hogy mi micsoda...

-
D.Va
őstag
Segítsetek mert IDEGÁLLAPOTBA VAGYOK!
Pár napja nem generál a windows semmilyen videónak THUMBNAIL-t. Se MP4, se MOV-nak. Még azoké is eltűnt amiknek eddig volt. (Igaz töröltem is hatszor)- Az intézőben ki van véve a pipa hogy csak az ikont mutassa, tehát nem ez a probléma. A kép fájlokkal nincs gond, csak a videófájloknak nincs thumb-ja.
- Semmilyen kodeket nem telepítettem soha.
- Lcaros-t sem használok (korábban használtam, de olyan bugos fos az is hogy amiatt a gépemet is újra kellett telepítenem korábban...) Szóval az a szutyok is felejtős.
- Semmi nincs fent ami videó program, csak a VLC, MPCHC, Davinci Resolve, Debut, meg egy Magix Movie Studio, de ezeket se frissítettem, és el se indítottam őket egy hónapja.
Még Quicktime sincs fent. Onedrive is törölve, sosem használtam.
Lemezkarbantartóval töröltem minden szutykot, meg az összes thumb-ot a gépről.De ha bemegyek egy mappába amiben videófájlok vannak, a Windows el sem kezdi a Thumbnailek létrehozását (nem "megy a csík" a mappa tetején ami a thumbok generálását szokta jelezni)
Nem igazán van semmi szoftver fent ami bekavarhat, Steam és többi game Laucher, Driverek, egy két képszerkesztő (pl Corel) amik még fent vannak a gépen, de ezeket évek óta használom és sosem okoztak problémát.
A Windows 10 build 22H2: 19045.6466
-
King Unique
titán
-
-
dokee78
félisten
Pár perce gép használat közben egyszer csak eltűnt a háttérkép.
Onnantól nincs Chrome.
Pár program eltűnt. -
válasz
dokee78
üzenetére
A futó rendszeren admin jogú parancssorból: "mbr2gpt.exe /validate /disk:0" utána "mbr2gpt.exe /convert /disk:0 /allowFullOS". Ha több lemezed van, akkor diskpart-ban (list disk) megnézed, hogy mi a konvertálni kívánt lemez sorszáma (ha nem az első, vagyis 0).
vagy a telepítés közben nyomsz egy SHIFT+F10-et, amire nyit egy parancssort, és akkor nem kell a "/allowFullOS". Utána indítsd újra a gépet és a telepítést, aztán -ha ez megfelelő-, akkor töröld az összes(!) meglévő particiót, majd a telepítő létrehozza magának.
Újraindításnál a BIOS-ban beállítod, hogy AHCI legyen a lemez, és UEFI boot. Ha nem valami rettenet régi a géped, akkor menni fog, bár szerintem már i3 1gen-es rendszereknél is volt UEFI. -
-
dokee78
félisten
Ezt a gondot, hogyan tudom megoldani?
SSD-re telepíteném a Windows 10-et és ezt írja.Media Creation Toolal csináltam a telepítőt.
-
-
-
Cs1csó
titán
válasz
Atesz08
üzenetére
Szia, 8. generációstól lehet Windows 11-et.
Windows 10 nekem egy 2007(!) nyári modell C2D notebook-on is fut. Talán azt lehet mondani, hogy amin hivatalosan fut a Vista azon elfut a 10-es is.
(Van valami utasításkészlet ami pontosabban leírja, de ahogy látod egy 2007-es notebookon is fut tehát egy közel 20 éves gépen így szinte bármin elfut) -
Atesz08
tag
sziasztok ! hányadik generációs intel processzortól lehet a win. 10 vagy 11 -et telepíteni, mindenféle változtatás nélkül ?
-
King Unique
titán
válasz
tordaitibi
üzenetére
Eltérő hardverkörnyezetbe klónozásnál is alap, hogy a régi és új PC alapvető beállításai egyezzenek a BIOS-ban, a Legacy vs. UEFI boot, AHCI vs. RAID/IRST/VMD, máskülönben nem fog elindulni a rendszer és hibaüzenettel leáll.
Ha eredetileg AHCI szerint lett telepítve a Windows 10 a régi PC-ben, akkor a klónozás után értelemszerűen az új PC-nél is AHCI beállítással kellene használni ahhoz hogy elinduljon és nem az IRST-t erőltetni, meg pláne ha nem is lenne célirányosan kihasználva az utóbbi.
Ha önszopató üzemmódban mindenáron az ISRT-t akarja utólag erőltetni a felhasználó egy AHCI szerint telepített Windows 10-nél, akkor a #140968-ban vannak instrukciók az utólagos váltáshoz.
-
válasz
Doky586
üzenetére
Nem az nvme a baja.
Biosba áttettem ahcl, akkor is meghal bootnál.
Kb. 25 perc cmd egy HBCD livevel, diskpart, bcdedit egyebek. Teljesen újraépítettem a bcd-t meg mindent ami boot.Vajsimán elindult.
Pár drivert lehúzott nagánal, reboot és minden jó.
Biosba visszatettem irst módba, persze elhasalt.
Vissza ahci, elindult.
Próbáltam 125 helyről leszedni az Inter rapid storage drivert, mindgyik ezzel nyit ha telepítném:
Hogyn kell ezt telepíteni ha nem lehet?
Lejött egy zip is már a nagy keresgélésbe, abba kibontva .inf .sy. .cat meg a többi.
Jobbklikk telepítés, oké, reboot irst mode, halál.
Tudna valaki adni egy telepíthető irst drivert?hogyan tudom ezt a windowst irst módban működésre bírni...?
-
válasz
Doky586
üzenetére
Majdnem
A régibe meg 2,5" sata nincs de van sata-to-usb3 adapter.
Remélem az Acronis nem fog akadékoskodni hogy nem klónoz usb meghajtóra.
Ha igen, marad a Clonezilla, azt nem hatja meg ez az apróság.
2,5" ssd akad pár darab.
Rejtett partíció nincs, csak az efi meg a C. Se 16MB, se recovery se semmi más.Holnap nekifutok ha hazaértem.
-
válasz
tordaitibi
üzenetére
Ha jól értelek:
Régi gép: M.2 sata és van 2'5" foglalat is.
Új gép: M.2 nvme és van 2'5" foglalat isAkkor egy 2,5" ssd/hdd-re klónozd át először és arról bootolj az új gépen. És ez után klónozd az nvme-re, majd hdd lehúz.
De minden partíciót (a rejtetteket is). -
válasz
Doky586
üzenetére
Van de csak hagyományos 2,5" méret, egy madzag lóg ki az alaplapból. Ez egy mini pc.
De sata slot nincsen. Csak 1 darab nvme. Amibe egy 2280-as 512GB nvme csücsül. Vagyis ezt nem tudom áttenni a régi gépbe, abba nincs nvme slot csak sata,
a régi 2260-as 256-os sartát meg nincs hova dugni az újba. így a kör bezárult.
Nvme-sata vagy a fordítottja adapter a környékemen nincs. Hidd el megfutottam a köröket már rendesen.Ezért kérdeztem hogyan lehet a klónba beletenni az nvme drivert.
Csak hasraütök, valós tudás nélkül, pl. valahonnan MS-tól leszedni a drivert, és Linux alól betenni a nemtudommilyen/drivers vagy akármi könytárba az nvme lemezen. Van már rajta egy Mint, vagyis szabadon tudok garázdálkodni a klónozott rendszerbe. Vagy ez ez nem ilyen egyszerű?
Vagy ha nem a klónba, az eretibe, és aztán leklónozom megint.
Arra is kéne tanács, hogyan kell. -
válasz
tordaitibi
üzenetére
Az újban meg sata nincs?
-
-
-
válasz
tordaitibi
üzenetére
Először mutasd be az üres nvme-t a működő OS-nek (hogy letöltse és telepítse a drivereket) és csak utána klónozd át..
-
growler
őstag
válasz
tordaitibi
üzenetére
Mivel klónoztál?
-
8 éves W10-et klónoztam másik gépre.
Bootnál hiba, szerinte nem találja a winload.efi-t.
Szerintem meg az a baja hogy sata az eredeti, az új gép meg nvme.
Honnan, hogyan tudom a klónba belevarázsolni az nvme drivert? -
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Beszámítás! LENOVO LOQ 15AHP10 FHD Gamer notebook - R7 250 16GB DDR5 1TB SSD RTX 5060 8GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- PlayStation Okosító Blu-ray lemezek - PS4 GoldHEN Loader / BD-JB Lapse és PS5 Auto Jailbreak AIO
- 265 - Lenovo ThinkBook 16 (G6 ABP) - AMD Ryzen 5 7530U, no GPU
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / 16GB DDR4 / GTX 1650 Super / 500 SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
köszönöm mindenkinek

A régibe meg 2,5" sata nincs de van sata-to-usb3 adapter.