Hirdetés
-
26277 - 26201
26277 - 26201 26200 - 26101 26100 - 26001 26000 - 25901 25900 - 25801 25800 - 25701 25700 - 25601 25600 - 25501 25500 - 25401 25400 - 25301 25300 - 25201 25200 - 25101 25100 - 25001 25000 - 24901 24900 - 24801 24800 - 24701 24700 - 24601 24600 - 24501 24500 - 24401 24400 - 24301 24300 - 24201 24200 - 24101 24100 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
TayRol
nagyúr
Pár infó:
- a menü részletessége (és itt a lehetőségek tárházára gondolok) messze van a BMW-től;
- az app nagyon gyerekcipőben jár, itt hiányzik a bajor márka alkalmazása - azt imádtam;
- méret nem kérdés, nem egy kategória;
- nekem az egymotoros volt, ahhoz képest más kategória (a kétmotoros ix1 jobban gyorsul biztosan, de érzésre nincs messze) a dinamika;
- fogyasztás: 380 km-t mentem vele, BP-Baja mellett majd vissza főúton (még csak ma tudtam átíratni a pályamatricát), úgy, ahogy szoktam: sebességet betartva, klíma és minden kényelmi extrát használva: 13.7 lett az átlag, ebben volt sokszor felhőszakadás és vizes út is. A BMW nálam többet evett.
- klíma nagyon sokat számít (sosem gondoltam, hogy ennyit - nálam mindig ON): kikapcsolva 650-et ír ki hatótávnak, bekapcsolva 580-at (ez amúgy kb a WLTP). BMW-nél nálam nem változott a kiírás attól függően, hogy megy-e vagy nem a klíma;
- nem tudom írtam-e, de kurv@ nagy;
- gyorstöltést még nem próbáltam, itthon etetem nagyon lassan - de jövő hét végén megyk Zürichbe - tesztelve lesz.Kérdezzetek nyugodtan, ez a pár nap tapasztalata (még csak 600km van benne).
-
Kinder
senior tag
-
brumi1024
veterán
Igen, ezt kellene támogatni.
Van, fut az akkus palyazat (ok, most kicsit leallt a valtozasok miatt).
-
-MarhaRépa-
tag
-
Rolly
veterán
-
Rolly
veterán
Nálunk most a napelem 9500 kWh termelésére még 6000 kWh-t kell fizetnem... mire megy el?
1) ház fogyasztás
2) van melós szerver + házi nas (nem sok 2x40 vat de évente csak ez a két eszköz 700 kWh...)
3) itthonról dolgozok két monitor + macbook napi 8-10 órában sztinén simán 1000 kWhnál több
4) jakuzzi évi 2000 kWh
5) medence (télen 20 fokra temperálva) évi 4000 kWh
6) elektromos autó évi 20.000 km (3600 kWh)
nálunk így jön össze
-
cOxeR
Ármester
Aktuális piaci áron kellene átvenni az áramot, akkor nyilván másképp méreteznének.
Erre van az akkus tárolás, majd éjjel eladnám… mikor nem negatív az ár…
-
Balázzs
senior tag
-
TayRol
nagyúr
-
-MarhaRépa-
tag
-
Elemental
addikt
Az sem mindegy, mekkora hőmérsékletet tartasz. Ha télen 20-at mert majd felöltözünk, nyáron meg 27-et mert bírjuk, akkor elég sok energia megmarad. Nálam télen 23,5-re nyáron 24-re van állítva a termosztát.
-
-MarhaRépa-
tag
Nagy ház, sok fogyasztó, minden árammal megy, érthető, még ha az ember elsőre meg is akad rajta.
-
tboy93
nagyúr
5.5 MWh a hőszivattyú (200m2 hűtés, fűtés, HMV), többi nincs külön mérve. Végig méregettem már mindent, mert soknak tűnik, de ennyi, nincs hiba. 450-500W üresjáratban a ház az állandóan bekapcsolt + standby cuccokkal (szellőztetés, kamerák, server, stb).
Medence fűtés nincs, a nap befűti, de a szivattyú is 700W, napi 12 órában...Mondjuk akkor te locsolsz rendesen
Nekem 800w-os, de csak napi 2.5 órát megy.Hőszipka reális, nekem 3.3MWh, de csak 125m2 a ház. És hűteni sem ez hűt...
Mindenesetre meglepő volt nekem így elsőre

-
WiZARD
veterán
5.5 MWh a hőszivattyú (200m2 hűtés, fűtés, HMV), többi nincs külön mérve. Végig méregettem már mindent, mert soknak tűnik, de ennyi, nincs hiba. 450-500W üresjáratban a ház az állandóan bekapcsolt + standby cuccokkal (szellőztetés, kamerák, server, stb).
Medence fűtés nincs, a nap befűti, de a szivattyú is 700W, napi 12 órában... -
WiZARD
veterán
-
brumi1024
veterán
Nem mindegy mekkora a haz, mivel van futve (januarban nem toltottem itthon, de a hoszivattyu elvitt 1 MWh-t, hiaba A+ a haz), illetve az egyeb fogyasztok is boven hozza tudnak tenni (nalam a szerverek pl evi 1 MWh szinten).
-
F-ECT$
titán
Az egyik haverom is fűtőszállal (+elektromos radiátorral) fűt, ami ugye azt jelenti, hogy 1 KWh áramból 1 KWh meleget tud max csinálni. Így csak a fűtésre elmegy 10-15 MWh. Melegvíz 2 MWh. Az egyéb dolgokra is elmegy 2-4 MWh.
Autónál kb 4-5000 km jön ki 1 MWh-ból, szóval ha sokat mész, akkor arra is elmehet jó pár MWh.
Medence fűtés jutott még eszembe, ami sokat ehet. -
tboy93
nagyúr
Számomra ez rettenetesen sok. Mire megy el 21MWh? El. autó nélkül nekem kertes házban 4,5MWh az éves fogyasztásom, klímával, öntözéssel, plusz H tarifa (3,3MWh). Ha mellé teszek 2 elektromos autót évi 30 ezer km futással még akkor is ez alatt lennék

-
-MarhaRépa-
tag
-
brumi1024
veterán
Aktuális piaci áron kellene átvenni az áramot, akkor nyilván másképp méreteznének.
Ehhez aktualis piaci aron kellene adni is, mondjuk ez legalabb tervben van.
-
brumi1024
veterán
-
-MarhaRépa-
tag
-
WiZARD
veterán
-
tboy93
nagyúr
-
F-ECT$
titán
-
Kroni1
veterán
Nálunk 42 panel van fent - ez 15 kW teljesítmény, de csak 10-es inverterrel. Így is évi 18MWh jön le, ami azt eredményezi, hogy az egész éves villanyszámla, úgy hogy nálunk be sincs kötve a gáz, minden villanyról megy (fűtőkábeles padlófűtés+klasszik 200 literes elektromos bojler) és 31.000 km-t mentem az iX1-el, na így lett -6500huf, azaz ennyit kaptunk az MVM-től.
Ez még szaldó igaz?
-
hunspikey
őstag
Nálunk 42 panel van fent - ez 15 kW teljesítmény, de csak 10-es inverterrel. Így is évi 18MWh jön le, ami azt eredményezi, hogy az egész éves villanyszámla, úgy hogy nálunk be sincs kötve a gáz, minden villanyról megy (fűtőkábeles padlófűtés+klasszik 200 literes elektromos bojler) és 31.000 km-t mentem az iX1-el, na így lett -6500huf, azaz ennyit kaptunk az MVM-től.
-
mjani1172
addikt
-
cOxeR
Ármester
-
cOxeR
Ármester
és mennyi volt a villanyszámla?
Túltermelésem van, minden évben kapok vissza. (4 éve leszek szaldós idén, ház fűtés is villany)
-
Kinder
senior tag
Mi szerintem ( nem néztem meg, mert nincs semmi ilyen appom, programom, csak a mérőórára tudok támaszkodni ) 4-4,2 MWh között vagyunk 1 év alatt a 2 autóval, de azt hozzá kell tennem, hogy mi Budapesten megyünk jellemzően ( 95% körül ), naponta nem nagy távokat.
Oszlopról töltés elhanyagolható, szóval nagyon maximum 300.000 Ft ment el töltésre, ha 70 Forintos árral számolok ( nincs napelem ), ez 13 + 10 = 23k km-t jelent a két autóval.
Ami a legrosszabb esetben is maximum 2 liter / 100 km üzemanyagköltség lenne. ( 600 Ft / l )
Ez a tötymörgéssel, dugóban állásokkal szerintem jó. -
WiZARD
veterán
-
Kinder
senior tag
-
mjani1172
addikt
A töltés simán lehet drágább, mint a tankolás. Ami egyrészt érthető (egy töltőt nem 2 Ft felhúzni és üzemeltetni), szerintem amilyen gyorsan fejlődik a technika nem is igazán tud megtérülni. Másrészt meg persze sokkoló az otthoni 35 Ft-hoz képest, de ez a 35 Ft se teljesen reális. (Akinek meg napeleme van, pláne ha szaldós, az meg végképp sokkolódhat
)A cégben szaldósak vagyunk, átlag netto 250-300 ezer körül még vissza is kapok.
Mindig is itthon vagy a cégben töltöttem, az enyém nem is tud sokat , de nem is megyek sokat és nekem így is hetente egy töltés kell max.
De akartam venni mellé egy másikat, így viszont azért átgondolom.... -
CharlieDrop
veterán
-
cOxeR
Ármester
A töltés simán lehet drágább, mint a tankolás. Ami egyrészt érthető (egy töltőt nem 2 Ft felhúzni és üzemeltetni), szerintem amilyen gyorsan fejlődik a technika nem is igazán tud megtérülni. Másrészt meg persze sokkoló az otthoni 35 Ft-hoz képest, de ez a 35 Ft se teljesen reális. (Akinek meg napeleme van, pláne ha szaldós, az meg végképp sokkolódhat
)Elmúlt 12 hónap, 5,4 Mwh, ebből fizetős töltés picit több mint 1% volt, pénzben 11e Ft, többi szaldó napelem otthon.
-
CharlieDrop
veterán
)azért pesten, ha van időd lemehet 180-ra is.
Vannak olcsóbb és drágább helyek.De ja, egyelőre jó drága, mint minden Mo-n. Én nem töltök otthon, de sacc/ megéri a benzineshez képest.
-
F-ECT$
titán
) -
mjani1172
addikt
-
Kinder
senior tag
Nem nézted be sajnos.
Azért van jobb is, előfizetéssel az Ionity olcsóbb, a Tesla meg eleve olcsóbb, és előfizetve még akár 100 Ft környékére is lemehet jó esetben. -
mjani1172
addikt
Mivel én mindig otthon töltök, nem érdekelt az ár soha.
De most megint vásárláson gondolkodom, ezért ránéztem az árakra. Az létezik, hogy az átlag ár 250-270 ft/kwh?
Vagy benéztem valamit? -
Balázzs
senior tag
Ott a pont, teljesen egyet értek.
És csak pár érdekesség ehhez. Csodakakas koromban volt pár japán motorom. Egyszer szerettem volna pár db csavart az egyik plexijéhez, beslattyogtam a szakszervízbe, mert a közelben laktam, azt mondták 9000Ft lesz, úgyhogy megköszöntem és megvettem máshol párszázért.
Másik alkalommal megkérdeztem egy szükséges csapágyra mennyi lenne, azt mondták 10k körül, de jó fej volt az eladó, elővett a Yamaha dobozból egy SKF csapágyat, megmutatta, felírtuk a gyári számot, átmentem a csapágyboltba és pont ugyanazt megvettem 1400Ft-ért, igaz nem Yamaha dobozban.
Harmadik eset, egy csavar hiányzott a hátsó féknyeregből, erre 109.000Ft-ot!!! mondtak, merthogy csak szettben adják, és különben is ez valami speciális csavar, hát 3000Ft-ért be tudtam szerezni máshol.
Aztán szerencsére ahogy öregedtem és kényelmesedtem úgy áttértem a BMW GS motorokra, és a Wallis egészen meglepö volt: nyilván a komolyabb dolog egy bömösnél is horror tud lenni, de a pár száz pár ezer ft-os bizbaszokat tényleg párszázért adták, van a 20éves motorhoz is gyári alkatrész, és ami nem volt itthon, az legkésőbb másnapra megjött németországból. Szóval lehet ezt sokféleképp.
És elhiszem, hogy drága a tárolás és a logisztika, de hogy ez mindenkepp ráfizetéses lenne, az nem törvényszerű véleményem szerint sem.
Anno én EGR szelepet vettem 47 ezerért citroen dobozban, a volvo-tól kb duplája lett volna.
-
Kroni1
veterán
Igazabol én is a kettö között latom az igazsagot, sok tekintetben a te véleményeddel egyezve. Annyit mindenképpen hozzatennék: nem kétlem, hogy a potalkatrész üzletag sok esetben nehézkes, viszont ugy allitjuk be, mint ha ez egy szükségszerüség, vagy valami dogmaszerü tény lenne, hogy igy kell müködnie. Na én ebben nagyon nem hiszek. Azt allitjak az autogyartok, amit répa is, hogy ez egy veszteséges üzletag, méghozza mindig is az volt és mindig is az lesz. Ez egy gazdasagi nonszensz. Plane, amit répa is allit, hogy ez még csak nem is kötelezö (bar az én informacioim alapjan ebben téved, az alkatrészek nagy részére itt is vonatkozik a minimum 10 év kötelezö alkatrészellatas). Es mindezt ugy kell a külvilagnak elfogadnia, hogy ahogy te is irod, a cégek ilyen dolgokat (is) még csak nem is kezelnek atlathatoan, jellemzöen üzleti titokként kezelik. Ahogy az alkatrészek valodi arat/költségét is. Te meg vagy elhiszed, hogy annyi, amennyit mond, vagy nem.
Az a cég, ami konstans fenntart - akar kötelezö, akar nem - egy folyamatosan veszteséges, vagy max 0-s üzletagat, a nélkül, hogy legalabb törekedne arra, hogy profitabilissé tegye, az életképtelen.
Szerintem ezt meg lehetne oldani sok modon. Az egyik - nem tul ügyfélbarat, de legalabb egyszerü modszer - hogy durvan tularazok mindent....Ott a pont, teljesen egyet értek.
És csak pár érdekesség ehhez. Csodakakas koromban volt pár japán motorom. Egyszer szerettem volna pár db csavart az egyik plexijéhez, beslattyogtam a szakszervízbe, mert a közelben laktam, azt mondták 9000Ft lesz, úgyhogy megköszöntem és megvettem máshol párszázért.
Másik alkalommal megkérdeztem egy szükséges csapágyra mennyi lenne, azt mondták 10k körül, de jó fej volt az eladó, elővett a Yamaha dobozból egy SKF csapágyat, megmutatta, felírtuk a gyári számot, átmentem a csapágyboltba és pont ugyanazt megvettem 1400Ft-ért, igaz nem Yamaha dobozban.
Harmadik eset, egy csavar hiányzott a hátsó féknyeregből, erre 109.000Ft-ot!!! mondtak, merthogy csak szettben adják, és különben is ez valami speciális csavar, hát 3000Ft-ért be tudtam szerezni máshol.
Aztán szerencsére ahogy öregedtem és kényelmesedtem úgy áttértem a BMW GS motorokra, és a Wallis egészen meglepö volt: nyilván a komolyabb dolog egy bömösnél is horror tud lenni, de a pár száz pár ezer ft-os bizbaszokat tényleg párszázért adták, van a 20éves motorhoz is gyári alkatrész, és ami nem volt itthon, az legkésőbb másnapra megjött németországból. Szóval lehet ezt sokféleképp.
És elhiszem, hogy drága a tárolás és a logisztika, de hogy ez mindenkepp ráfizetéses lenne, az nem törvényszerű véleményem szerint sem.
-
biga
őstag
Az én saját véleményem a témában az, hogy valahol a kettő között van az igazság. A laikusoknak (emberek 98%-ka simán) valóban fogalma nincs az ipari termelés sajátosságairól és költségeiről, de még a működéséről sem. Nem kell messzire menni, egy sima vállalkozást sem ért a többség, nem érti, milyen terhek vannak egy random kis cégen is, mert honnan tudná, ha életében nem vállalkozott és nem volt cége? Alkalmazottként persze véleménye így is lesz, csak teljesen téves. Ugyanakkor, annak ellenére, hogy részben osztom Répa véleményét, maximálusan nem tudok vele egyetérteni, és ezt már korábban is kifejtettem pl. a fényszórók kapcsán. Az autós fényszóróknál sokkal komolyabb technológiát alkalmazó robotlámák elenyésző költséggel vásárolhatók meg, és az árkülönbség akkora, hogy azt pl. a közlekedésniztonság és egyéb előírások miatt nyilván valamivel költségesebb fejlesztés messze nem indokolja. De ez mind csak f*szreszelés, mert valós képet csak akkor lehetne kapni, ha látnánk a pontos számokat. Ezt viszont a gyár nem fogja közzé tenni, így csak abból tudunk kiindulni amit látunk. Ez pedig a késztermékben látott technológia és képesség, plusz a ráaggatott árcédula. Ebből pedig egyelőre az jön le, hogy a hasonló vagy jobb technikát és képességeket hordozó egyéb termékek sokkal olcsóbban elérhetők, tehát az autós árazás irreális. Készséggl elfogadom, hogy ez nincs így, de mivel a hiteles számokat a gyártó üzleti titokként kezeli, így Ő is azt mond amit akar, azzal maszatol amivel akar. Ebből pedig az következik, hogy 50-50% az esélye annak, hogy a gyártó kamuzik, és annak hogy valóban olyan kötlségei vannak ami a hasonló termék előállítójának valamiért nincs, amikor a komolyabb képességű termékét jelentősen olcsóbban képes előállítani.
Igazabol én is a kettö között latom az igazsagot, sok tekintetben a te véleményeddel egyezve. Annyit mindenképpen hozzatennék: nem kétlem, hogy a potalkatrész üzletag sok esetben nehézkes, viszont ugy allitjuk be, mint ha ez egy szükségszerüség, vagy valami dogmaszerü tény lenne, hogy igy kell müködnie. Na én ebben nagyon nem hiszek. Azt allitjak az autogyartok, amit répa is, hogy ez egy veszteséges üzletag, méghozza mindig is az volt és mindig is az lesz. Ez egy gazdasagi nonszensz. Plane, amit répa is allit, hogy ez még csak nem is kötelezö (bar az én informacioim alapjan ebben téved, az alkatrészek nagy részére itt is vonatkozik a minimum 10 év kötelezö alkatrészellatas). Es mindezt ugy kell a külvilagnak elfogadnia, hogy ahogy te is irod, a cégek ilyen dolgokat (is) még csak nem is kezelnek atlathatoan, jellemzöen üzleti titokként kezelik. Ahogy az alkatrészek valodi arat/költségét is. Te meg vagy elhiszed, hogy annyi, amennyit mond, vagy nem.
Az a cég, ami konstans fenntart - akar kötelezö, akar nem - egy folyamatosan veszteséges, vagy max 0-s üzletagat, a nélkül, hogy legalabb törekedne arra, hogy profitabilissé tegye, az életképtelen.
Szerintem ezt meg lehetne oldani sok modon. Az egyik - nem tul ügyfélbarat, de legalabb egyszerü modszer - hogy durvan tularazok mindent.... -
mjani1172
addikt
-
Balázzs
senior tag
Az én saját véleményem a témában az, hogy valahol a kettő között van az igazság. A laikusoknak (emberek 98%-ka simán) valóban fogalma nincs az ipari termelés sajátosságairól és költségeiről, de még a működéséről sem. Nem kell messzire menni, egy sima vállalkozást sem ért a többség, nem érti, milyen terhek vannak egy random kis cégen is, mert honnan tudná, ha életében nem vállalkozott és nem volt cége? Alkalmazottként persze véleménye így is lesz, csak teljesen téves. Ugyanakkor, annak ellenére, hogy részben osztom Répa véleményét, maximálusan nem tudok vele egyetérteni, és ezt már korábban is kifejtettem pl. a fényszórók kapcsán. Az autós fényszóróknál sokkal komolyabb technológiát alkalmazó robotlámák elenyésző költséggel vásárolhatók meg, és az árkülönbség akkora, hogy azt pl. a közlekedésniztonság és egyéb előírások miatt nyilván valamivel költségesebb fejlesztés messze nem indokolja. De ez mind csak f*szreszelés, mert valós képet csak akkor lehetne kapni, ha látnánk a pontos számokat. Ezt viszont a gyár nem fogja közzé tenni, így csak abból tudunk kiindulni amit látunk. Ez pedig a késztermékben látott technológia és képesség, plusz a ráaggatott árcédula. Ebből pedig egyelőre az jön le, hogy a hasonló vagy jobb technikát és képességeket hordozó egyéb termékek sokkal olcsóbban elérhetők, tehát az autós árazás irreális. Készséggl elfogadom, hogy ez nincs így, de mivel a hiteles számokat a gyártó üzleti titokként kezeli, így Ő is azt mond amit akar, azzal maszatol amivel akar. Ebből pedig az következik, hogy 50-50% az esélye annak, hogy a gyártó kamuzik, és annak hogy valóban olyan kötlségei vannak ami a hasonló termék előállítójának valamiért nincs, amikor a komolyabb képességű termékét jelentősen olcsóbban képes előállítani.
Szintén saját vélemény, a gyártók fillérb*szók, egy dolog érdekli őket, a profit.
-
Vesa
veterán
-
Vesa
veterán
-
biga
őstag
Én nem minősítettem sehogy, egyszerűen elmondom, hogy hogyan működik a rendszer.
Ezzel az információval mindenki azt kezd, amit a virágos jókedve diktál.Elolvastam amit irtal a blogodban. Es elhiszem, hogy te igy latod. Nem kommentalom, van sajat véleményem, de nem valo ide,.
-
Sunnam
tag
Mármint pontosan milyen infóra gondolsz, hogy honnan van?
Úgy az egész alkatrész ellátás költsége.
-
-MarhaRépa-
tag
Én nem minősítettem sehogy, egyszerűen elmondom, hogy hogyan működik a rendszer.
Ezzel az információval mindenki azt kezd, amit a virágos jókedve diktál. -
-MarhaRépa-
tag
-
V.T.
aktív tag
Én nem állítottam hogy ők voltak, nekik is mondtam hogy ha ők is voltak gondolom nem direkt . De mikor oda vittem az autót ilyen hibák nem voltak csak az Inverter hűtőfolyadék hiba azt átmosták rendben azóta is. De mikor vissza adták az autot másnap hazafele úton kb 4-5 km múlva jöttek elő sorban a vezetéstámogató hibák. Erre mondták hogy majd vigyem vissza megnézik mi lehet de nem ok voltak. Ebből korrekt mert ott ültem 2 hét múlva kb 2 órát mikor is ezt közölték hogy kamera lesz talán és ennyibe kerül plusz munkadíj.
Én sem tudtam bizonyítani hogy mikor oda vittem jó volt és ők se hogy mikor vissza adták jó volt. Így ennyibe maradtunk. Én ezért sem tettem közzé pl hogy melyik cég ez mert eddig meg voltam velük elégedve. Simán lehet hogy teljesen véletlenül pont egybe esett a kamera meghibásodás. Most amit kivettem ki kellene próbálni kalibrálás után lehet hogy jó( akkor ok voltak) ha nem akkor meg elpukkant benne valami.
erre sajnos nem volt lehetőségem és már nem is akarok ezzel foglalkozni. -
Sunnam
tag
Forrás? Honnan van ez az infó?
Bocsi, -Marharépa- ez neked szánt kérdés #26209-es hozzászólásodra.
-
biga
őstag
Ja, Marharépa szerint ez a normalis, söt, nem hogy haszon nincs, még jo, ha nem buknak rajta. Epp arra gondoltam, hogy gyüjtést kellene inditani az autogyartok megsegitésére...
-
-MarhaRépa-
tag
Nem elrontásra gondoltam, hanem kapsz egy horror ajánlatot (ami szerintem irreális) Ha nem fogadod el, mindjárt "éppen most" lett rá 300e kedvezmény... amúgy egy kamera gyári ára.... hú le sem merem írni, mert megkapom Répától, hogy de a -200 - +380 fokig működőképes autóipari standard, 100x-osan hibatűrő és 1000x-en tanúsított..... stb... amúgy 10 000 Ft-os nagyságrend. Szóval a KIA is szégyellje magát... szigorúan szerintem!
Nyilván az az egy kamera erősen túl van árazva, sokkal többért adják oda neked, mint amennyibe nekik került.
De még ezzel együtt is sanszosan veszteséges az egész pótalkatrész mizéria.
-
gorbep
őstag
Évek óta ebbe a márkaszervizbe járok, sosem volt gond, ezért nem is feltételeztem hogy Ők tettek volna valamit. De mindenesetre nagyon furcsa hogy épp egybe esett ezért a bizalmam megingott bennük eléggé.
Nem vagyok feljelentgetős, de amúgy rájuk férne mert pofátlan ajánlatot adtak.
Simán el tudom képzel amit írtál, kollégám új Ford focust vett 2017-ben
Egy kamion rátolatott az elejére fél éves korában, mire a kárszakértő kihozta hogy a motorháztető már javítva volt, nyilván nem a kolégám javíttatta. Így utólag kiderült hogy az új autó amit eladott neki a szalon szállítás közben megsérült és újra fújták a motorháztetőt, de kedvezményt nem kapott rá mert hibátlan új autóként adták el.Én pont ez miatt mikor új autót vettem, Kuga, Proceed, meg előtte egy Vitara vittem a festékréteg vastagság mérőt és csak néztek hogy miért vizsgálok át egy új autót.
Nem elrontásra gondoltam, hanem kapsz egy horror ajánlatot (ami szerintem irreális) Ha nem fogadod el, mindjárt "éppen most" lett rá 300e kedvezmény... amúgy egy kamera gyári ára.... hú le sem merem írni, mert megkapom Répától, hogy de a -200 - +380 fokig működőképes autóipari standard, 100x-osan hibatűrő és 1000x-en tanúsított..... stb... amúgy 10 000 Ft-os nagyságrend. Szóval a KIA is szégyellje magát... szigorúan szerintem!
-
mjani1172
addikt
Évek óta ebbe a márkaszervizbe járok, sosem volt gond, ezért nem is feltételeztem hogy Ők tettek volna valamit. De mindenesetre nagyon furcsa hogy épp egybe esett ezért a bizalmam megingott bennük eléggé.
Egy kamion rátolatott az elejére fél éves korában, mire a kárszakértő kihozta hogy a motorháztető már javítva volt, nyilván nem a kolégám javíttatta. Így utólag kiderült hogy az új autó amit eladott neki a szalon szállítás közben megsérült és újra fújták a motorháztetőt, de kedvezményt nem kapott rá mert hibátlan új autóként adták el.Én pont ez miatt mikor új autót vettem, Kuga, Proceed, meg előtte egy Vitara vittem a festékréteg vastagság mérőt és csak néztek hogy miért vizsgálok át egy új autót.
Nem biztos, hogy:
-ők voltak,
-ha mégis, egyáltalán tudtak róla, hogy okoztak bármit is.Ezek az autók nagyon bonyolultak, érzékenyek, ennek ára van....
-
mjani1172
addikt
Nagyon érdekes megfigyelni, hogy egyre kevesebben vannak az értelmező olvasás képességének a birtokában.
Azért csak óvatosan, mert mostanában rossz hírek! jönnek onnan,valami repedezik....

-
V.T.
aktív tag
Ha van időd, én egy kört azért futnék a fogyasztóvédelmi hatóságnál... ezzel a hozzáállással kijár nekik egy vastag bünti.... szigorúan szerintem... bocs hogy ezt mondom, de a hirtelen akciós ajánlat eléggé átverés szagú. Szerintem a márkaszerviz (is) palira akart venni...
Név nélkül - nekem márkaszerviz nem cserélt olajat, csak rátöltött. Régebbi út szélén megállós tapasztalat miatt (kanyarban elment az oljanyomás, mert 1.5l hiányzott olaj csere után 4!!! km ( nem 4e ) -el, ránéztem, nivó felett 3 ujjal volt a szint. Felhívtam a szerviz vezetőt, aki sűrű bocsánatkérések mellett visszarendelte a kocsit, mielőtt kipurcan a katalizátor. Mire kiértem vele, megvolt a "magyarázat" is, új tapasztalatlan kolléga elnézte a motorszámot, és 4l helyett 5l-t töltött bele.... ahha, én vittem a 4l Castrol olajat... Az orrom előtt szívtak le belőle majdnem 1l sűrű fekete iszap szerű olajat... mondanom sem kell azóta messzire kerülöm a márkaszervizeket...
Ui: Mielőtt Répa beszól, hogy ilyen nincs... ez Mo. és a márka amúgy német....
-
-MarhaRépa-
tag
Nagyon érdekes megfigyelni, hogy egyre kevesebben vannak az értelmező olvasás képességének a birtokában.
-
mjani1172
addikt
Ne kezd, mert mindjárt jön...

Elmondja, hogy a gyárak buknak:
- a gyártáson
- az értékesítésen
- a javításon
- és az alkatrészengorbep ja mert németországban csak Günter dolgozik... Nem is látni már ilyet.....
-
gorbep
őstag
Sziasztok!
Végül az új fejlemény, hogy kiolvasták a hibát és kamerát kellett cserélni.Az új Gyári kamera 950ezer ft + áfa, mondtam hogy köszönöm kihagyom.
Állítólag van 139 ezer + áfáért is kamera, de azt nem adja ki a KIA csak a márkaszerviznek ha gariba kell cserélni. Nem is értem hogy aki meg pénzért veszi meg rohadjon meg kb..... Nagyon szimpatikus hozzáállás.Rendeltem egy Bontott kamerát 26 ezer ft volt és 10 a dpd. Megjött, beraktam hibátlanul működik. Azért szélvédős céghez elmentem kalibráltatni is de anélkül is ment rendesen.
Bízom benne hogy most egy darabig nem lesz semmi az autóval.
Ha van időd, én egy kört azért futnék a fogyasztóvédelmi hatóságnál... ezzel a hozzáállással kijár nekik egy vastag bünti.... szigorúan szerintem... bocs hogy ezt mondom, de a hirtelen akciós ajánlat eléggé átverés szagú. Szerintem a márkaszerviz (is) palira akart venni...
Név nélkül - nekem márkaszerviz nem cserélt olajat, csak rátöltött. Régebbi út szélén megállós tapasztalat miatt (kanyarban elment az oljanyomás, mert 1.5l hiányzott olaj csere után 4!!! km ( nem 4e ) -el, ránéztem, nivó felett 3 ujjal volt a szint. Felhívtam a szerviz vezetőt, aki sűrű bocsánatkérések mellett visszarendelte a kocsit, mielőtt kipurcan a katalizátor. Mire kiértem vele, megvolt a "magyarázat" is, új tapasztalatlan kolléga elnézte a motorszámot, és 4l helyett 5l-t töltött bele.... ahha, én vittem a 4l Castrol olajat... Az orrom előtt szívtak le belőle majdnem 1l sűrű fekete iszap szerű olajat... mondanom sem kell azóta messzire kerülöm a márkaszervizeket...
Ui: Mielőtt Répa beszól, hogy ilyen nincs... ez Mo. és a márka amúgy német....
-
biker
nagyúr
Sziasztok!
Végül az új fejlemény, hogy kiolvasták a hibát és kamerát kellett cserélni.Az új Gyári kamera 950ezer ft + áfa, mondtam hogy köszönöm kihagyom.
Állítólag van 139 ezer + áfáért is kamera, de azt nem adja ki a KIA csak a márkaszerviznek ha gariba kell cserélni. Nem is értem hogy aki meg pénzért veszi meg rohadjon meg kb..... Nagyon szimpatikus hozzáállás.Rendeltem egy Bontott kamerát 26 ezer ft volt és 10 a dpd. Megjött, beraktam hibátlanul működik. Azért szélvédős céghez elmentem kalibráltatni is de anélkül is ment rendesen.
Ez valami Red Magic camera? 😂
-
V.T.
aktív tag
Igen miután elszörnyűlködtem az áron azért benyögték rá pár napra hogy le lett akciózva 650+ áfára. Mondtam hogy köszönöm de nincs ennyi pénzem egy kamerára, illetve nem voltak meggyőzőek az érvek a kicserélésre, mert azt mondták első körbe azt kell cserélni és úgy lehet tovább menni. Nem akartam hogy az én pénzemen kísérletezgessenek.
Azért keresni kellett a bontottat mert itthon nem nagyon van, de megérte a rááldozott időt

-
F-ECT$
titán
Sziasztok!
950e + áfa? És nincs rajta haszon, mint ahogy lentebb lehet olvasni

Grat a költséghatékony megoldásért.
-
V.T.
aktív tag
Hello.
Járt e már esetleg valaki úgy hogy Tempomat bekapcsolás után az alábbi hiba üzenetek jönnek elő? :
Ellenőrizze a frontális ütközést elkerülő rendszert
Ellenorizze a Sávkövetés segítő LFA rendszert
ellenorizze a Sávtartás segítő LKA rendszert
Ellenőrizze a Sebességkorlátozási figyelmeztetést ( Táblafelismero)
Ellenőrizze a Fényszórókapcsoló HBA rendszert.Szervizbol úgy kaptam vissza hogy ezek a hibák jöttek elő ahogy a tempomatot bekapcsolom kb 1-2 km múlva. Addig pl mutatja a táblát amit lát de nem kormányoz ez is tűnt fel legelsőre
12 voltos aksit lekötöttem és feltöltöttem vissza raktam de így sem jó. Ezt a tippet adta a szakszerviz, ahol garis hűtőfolyadék átmosáson volt az autó.
A lökhárítóban a szenzorok működnek és a radaron a csatlakozó rajta van mert elsőre az volt a tippem hogy esetleg valamelyik csatlakozót véletlenül leszedték.
Nem akarják vállalni hogy ok rontottak el valamit de megyek vissza majd hozzájuk hibakód kiolvasásra.
esetleg van e valaki aki ebben tud segíteni hogy össze tudjam vetni majd az ő általuk mondottakkal?Az autó egy 2020.10. havi Kia E-Niro 64kwh Platinum.
Sziasztok!
-
CastleCRS
csendes tag
Sziasztok. Csak elméleti szinten érdeklődnék, még nem biztos, hogy szükség lesz új autóra. De felkészülnék. Napi rohangálos lenne, napi 5-50km között. Igazából ami "kitétel" lenne, hogy 5 ajtós, isofix-es, 200-300km valós km-t tudjon (az se lenne baj ha nem 1 tablet kijelzős lenne). Mecsek lankái között, nem az alföldön. Ami talán a legfontosabb, nincs lehetőség otthoni töltésre (max 220V a 2. emeletről...), munkahely közelében lidl és tesco van ahol lehetne tölteni napközben. Köszönöm
rossz topic, bocsesz
-
-MarhaRépa-
tag
Ok, bar a realizalt veszteséget én is kérdöjeleztem, azt hittem ez egyértelmü.
A potalkatrész részét nem értem: mitöl lenne ennyivel dragabb. Pont annyiba kerül legyartani, mint az uj autoba, a potencialis többlet költség - szerintem - a tarolas, illetve a tarolas alatti esetleges arvaltozas, de nyilvan ez is csak az adott alkatrész levaltasa utan merül fel. Na meg a szallitas. Ertem én, hogy just in time logisztika, meg egyebek, de ettöl ne kerüljön mar egy potalkatrész többszörösébe, mint a beépitett alkatrész.
Mondd el, hogy mitöl dragabb akar többszörösen is egy potalkatrész, és - allitasod szerint - még igy is max nullara hozzak ki ezt az üzletagat. Tényleg érdekel, mert a potalkatrész ellatas egyébként törvényi kötelezettség is, és ha ezt képtelenek a gyartok hatékonyan megugrani (a nélkül, hogy ne legyen legalabb is lehuzasszagu), akkor ott nekem valami probléma merül fel. Tényleg érdekel.Itt már leírtam.
-
biga
őstag
Hmm, szerintem egyértelmű a mondat úgy ahogy beidéztem. De ha nem így van, akkor nyilván az én készülékemben van a hiba.
A villanyautó gyártás már jó pár éve nem veszteséges egy csomó gyártónak. Nem keresnek vele annyit mint egy belsőégésűn (bár már ez sem igaz általánosan) de alapvetően van belőle nyereség.
A pótalkatrész ellátás viszont veszteséges üzlet, jó esetben ki tudják hozni nullára.Tudom hogy ez egy csomó embernél megint ki fogja ütni a biztosítékot, mert elolvastak két bíróbalázs meg karotta cikket és máris szakértőnek képzelik magukat, és ők pont az ellenkezőjét állítják, de ez nem az én problémám.
Ok, bar a realizalt veszteséget én is kérdöjeleztem, azt hittem ez egyértelmü.
A potalkatrész részét nem értem: mitöl lenne ennyivel dragabb. Pont annyiba kerül legyartani, mint az uj autoba, a potencialis többlet költség - szerintem - a tarolas, illetve a tarolas alatti esetleges arvaltozas, de nyilvan ez is csak az adott alkatrész levaltasa utan merül fel. Na meg a szallitas. Ertem én, hogy just in time logisztika, meg egyebek, de ettöl ne kerüljön mar egy potalkatrész többszörösébe, mint a beépitett alkatrész.
Mondd el, hogy mitöl dragabb akar többszörösen is egy potalkatrész, és - allitasod szerint - még igy is max nullara hozzak ki ezt az üzletagat. Tényleg érdekel, mert a potalkatrész ellatas egyébként törvényi kötelezettség is, és ha ezt képtelenek a gyartok hatékonyan megugrani (a nélkül, hogy ne legyen legalabb is lehuzasszagu), akkor ott nekem valami probléma merül fel. Tényleg érdekel. -
-MarhaRépa-
tag
Rendben, melyik része az? Hogy nem realizal veszteséget? Vagy hogy azt potolni akarja? Vagy hogy ezen akarja potolni? Vagy nem a BEV-eken realizalodik a veszteség?
Szerintem sokat segitene a megitéléseden, ha nem fél mondatos valaszokkal reagalnal a dolgokra. Elfogadom, ha te jobban tudod, és én tévedek, vagy nem értesz egyet egy allitassal, vagy esetleg részben egyet értesz, csak pontositanad, de ezt akkor tedd olyan formaban, amiböl nem az az érzése az embernek, hogy igazabol nem véleményt akarsz mondani, hanem csupan nagyon magasrol lesajnlani, lekezlni a posztolot.
Hmm, szerintem egyértelmű a mondat úgy ahogy beidéztem. De ha nem így van, akkor nyilván az én készülékemben van a hiba.
A villanyautó gyártás már jó pár éve nem veszteséges egy csomó gyártónak. Nem keresnek vele annyit mint egy belsőégésűn (bár már ez sem igaz általánosan) de alapvetően van belőle nyereség.
A pótalkatrész ellátás viszont veszteséges üzlet, jó esetben ki tudják hozni nullára.Tudom hogy ez egy csomó embernél megint ki fogja ütni a biztosítékot, mert elolvastak két bíróbalázs meg karotta cikket és máris szakértőnek képzelik magukat, és ők pont az ellenkezőjét állítják, de ez nem az én problémám.
-
Rolly
veterán
Rendben, melyik része az? Hogy nem realizal veszteséget? Vagy hogy azt potolni akarja? Vagy hogy ezen akarja potolni? Vagy nem a BEV-eken realizalodik a veszteség?
Szerintem sokat segitene a megitéléseden, ha nem fél mondatos valaszokkal reagalnal a dolgokra. Elfogadom, ha te jobban tudod, és én tévedek, vagy nem értesz egyet egy allitassal, vagy esetleg részben egyet értesz, csak pontositanad, de ezt akkor tedd olyan formaban, amiböl nem az az érzése az embernek, hogy igazabol nem véleményt akarsz mondani, hanem csupan nagyon magasrol lesajnlani, lekezlni a posztolot.
Nem realizálnak veszteséget már jó ideje az lehet, hogy kevesebb rajta a profit
... amúgy az ice autók ára ment fel általában az elektromos autók ára közelében (közép és felső kategória esetén)
A fejlesztési költségek meg minden új technológia elején drágábbá teszik a terméket és ahogy megtérül a fejlesztés és szélesebb körben elérhető akkor válik olcsóbbá... -
biga
őstag
"az autoipar jelenleg a BEV-eken realizalt (?) veszteséget ezeken akarja potolni."
Ez ebben a formában butaság.
-
-MarhaRépa-
tag
De ugye latod, hogy itt nem elsösorban azzal van a gond, hogy ki tud menni egy inverter vagy akar akku, hanem hogy az autoipar jelenleg a BEV-eken realizalt (?) veszteséget ezeken akarja potolni. Senki ne gondolja mar, hogy az altalad is emlitett arak (vagy akar csak a fele) realis ar ezekre az alkatrészekre! Ezek szimpla lehuzasok, amik idövel normalizalodnak - remélhetöleg. Az ICE-knél is anno a turbo a korai idöszakban horror aru volt, vagy egy fedélzeti vezérlöért egy fél kocsi arat elkérték! A piac meg csak most kezd atfordulni a korai felhasznaloi szintröl a tömegfelhasznalasra. A koraiak mindig nagyobb kockazatot vallalnak, cserébe sokszor (de nem mindig) az esetleges bevezetésböl szarmazo elönyök is realizalhatoak (pl Mo.-n a zôld rendszam volt, vagy akar csak a jelenleg még jövedéki ado mentes töltés stb).
Ettöl még szimpla tény, hogy egy BEV esetén a hajtaslancban joval kevesebb a kopo alkatrész, ami - elvileg - kevesebb meghibasodasi lehetöséget is hordoz magaban."az autoipar jelenleg a BEV-eken realizalt (?) veszteséget ezeken akarja potolni."
Ez ebben a formában butaság.
-
CastleCRS
csendes tag
Sziasztok. Csak elméleti szinten érdeklődnék, még nem biztos, hogy szükség lesz új autóra. De felkészülnék. Napi rohangálos lenne, napi 5-50km között. Igazából ami "kitétel" lenne, hogy 5 ajtós, isofix-es, 200-300km valós km-t tudjon (az se lenne baj ha nem 1 tablet kijelzős lenne). Mecsek lankái között, nem az alföldön. Ami talán a legfontosabb, nincs lehetőség otthoni töltésre (max 220V a 2. emeletről...), munkahely közelében lidl és tesco van ahol lehetne tölteni napközben. Köszönöm
-
biga
őstag
Még mindig él sokakban a tévhit amivel eleinte el akarták adni az EV-ket, miszerint, ezekkel negyed annyi baj sincs mint egy ICE-vel. Én is megettem sajnos. Egyik üzletfelem is nagy hangon mondogatta a napokban, hogy ő már csak EV-t vesz mert azzal semmi baj nincs. Nincs olaj, meg vezérműlánc és egyebek. Mondom igen, azok tényleg nincsenek, viszont van 1,5milliós inverter, 4000Eurós OBC modul, 1,7milliós hajtómű, 3 milliós villanymotor, de a kedvencem egy ismerősöm 6 millió forintért vásárolt Kia Soul-ja, amiben a megdöglött akku miatt a cserére 8milliót mondott a márkaszerviz, majd bontottan (én mondjuk nem ülnék bele ilyen kendácsolásba), 2,5millióért sikerült egy használt (törött autóból kiszedett) pakkot beletenni, hogy ne kelljen teljes bukóra futva betolni egy bontóba az egyébként 8 éves. 80k km-t futott autót.
Ja, semmi gond nincs ezekkel és a javításuk is "olcsó"...
Mondjuk a saját Mercimben eddig amivel gond volt, az kizárólag az elektromos rendszerhez kötődik. A turbós benzinmotorral, futóművel, légrugóval, fékkel az ég világon semmi gond nincs, teszi a dolgát ahogy kell. Ellenben akku fűtő modul 1,5 évesen kuka, OBC modul 2,5 évesen kuka.Épp ideje lenne kiverni ezt a hülyeséget az emberek fejéből, hogy az EV-vel nincs gond. Van gond, és ha van, akkor repkednek a milliók, vagy azonnal GT az autó (lásd beköhögött akkupakk ár).
De ugye latod, hogy itt nem elsösorban azzal van a gond, hogy ki tud menni egy inverter vagy akar akku, hanem hogy az autoipar jelenleg a BEV-eken realizalt (?) veszteséget ezeken akarja potolni. Senki ne gondolja mar, hogy az altalad is emlitett arak (vagy akar csak a fele) realis ar ezekre az alkatrészekre! Ezek szimpla lehuzasok, amik idövel normalizalodnak - remélhetöleg. Az ICE-knél is anno a turbo a korai idöszakban horror aru volt, vagy egy fedélzeti vezérlöért egy fél kocsi arat elkérték! A piac meg csak most kezd atfordulni a korai felhasznaloi szintröl a tömegfelhasznalasra. A koraiak mindig nagyobb kockazatot vallalnak, cserébe sokszor (de nem mindig) az esetleges bevezetésböl szarmazo elönyök is realizalhatoak (pl Mo.-n a zôld rendszam volt, vagy akar csak a jelenleg még jövedéki ado mentes töltés stb).
Ettöl még szimpla tény, hogy egy BEV esetén a hajtaslancban joval kevesebb a kopo alkatrész, ami - elvileg - kevesebb meghibasodasi lehetöséget is hordoz magaban. -
cOxeR
Ármester
Felőlem én tudom nélkülözni azokat a topikokat ahol tanyázik, ahol állandó feszkó megy, amibe rendre nyakig benne van.

Új hozzászólás Aktív témák
-
26277 - 26201
26277 - 26201 26200 - 26101 26100 - 26001 26000 - 25901 25900 - 25801 25800 - 25701 25700 - 25601 25600 - 25501 25500 - 25401 25400 - 25301 25300 - 25201 25200 - 25101 25100 - 25001 25000 - 24901 24900 - 24801 24800 - 24701 24700 - 24601 24600 - 24501 24500 - 24401 24400 - 24301 24300 - 24201 24200 - 24101 24100 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Projektor topic
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Rajongói PC-s port készült a Gears of War 2-ből
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Elektromos autók - motorok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Unod a kompakt klaviatúrákat? Akkor talán neked szól ez a modern Zboard iteráció
- Oakley topic
- Star Citizen
- Beköltözik az AI a Hondákba
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Kishibás - HP ProBook 430 G8 i5-1135G7 16GB 256GB FHD 1 év gar
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost/PostaPont!
- Akció! Logitech G Pro X Superlight 2 Vezetéknélküli egér
- HIBÁTLAN iPhone 15 128GB Green - 2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5125
kíváncsi vagyok az X1-hez képest hogy viszonyul.