Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kickass
őstag
-
vendingo
veterán
Nem csak a környéken nézegetek.
Pl holnap mentem volna megnézni ezt, de egy kedves topictárs kiderítette, hogy törve volt. (oda-vissza 5 óra út nekem)
Nem a h astranal volt az egyik kicsi a másik nem. Clioért indultam, de kicsi lett, pedig minden rendbe lett volna vele, el is hoztam volna.
Néztem: Scenicet, alteat, merivat, espacet, a6-ot, focust, astra h-t, cliot, megane-t. Valahogy mindegyikbe volt kifogásolnivalóm.Amúgy ja, lehet jobban járnék valami fostalicskával.
Majd csak lesz valahogyrunner 125 Nekem azok túl taxisok, túl cégautósok, a fehérek meg túl rendőrösek
-
-v-
addikt
válasz
vendingo #66593 üzenetére
"vagy kicsik voltak"
Egyik H astra kicsi, másik meg nem?
"vagy okádék belterük volt"
Azt látod képről
"bejártam egy rakat kereskedést a környékünkön"
a) próbáld magánszemélytől inkább b) ne csak a környékeden nézz, lehet utazni kell az autóért. Mily' meglepő.
"meg azért nézek ennyi típust"
Úgy érted gyakorlatilag 1-2n kívül kizártál mindent. És akkor mégis mit vársz? 1-2 típusra szűkítetted a keresést, elég meghatározott feltételekkel, persze rögtön kéne, és utazni se kelljen érte, tehát házhoz jöjjön.
Szerintem vegyél 600-ért valami fost, a pénzed is megmarad, meg az idegeid is.. -
vendingo
veterán
Több vasat tartok a tűzbe.
Ha most csak 1 márkát nézek, nehezebben találok, de 4-5-6 típusból nagyobb esélyem van találni számomra megfelelőt.oamilestoné: Szerinted mit csinálok?
Amiket eddig néztem, vagy néztem volna mind hibásak, töröttek, szarok voltak vagy kicsik voltak, vagy okádék belterük volt, vagy szanaszéjjel volt pörgetve az órája.
Nem csak a pofám jártatom, bejártam egy rakat kereskedést a környékünkön.
Azért vagyok kibukva, meg azért nézek ennyi típust, mert már csak kínlódok.
2 millát meg nem szeretnék elherdálni valami ipari hulladékra, vagy egy olyan autóra, amibe undorral ülök be.
Ha 500-600-ért keresgélnék, baromira nem érdekelne se a külseje se a belseje, csak legyen egyben. 2 milla az 2 milla, ezért már vannak elvárásaim. -
giigz
veterán
Egyébként már megrendeltem a gumikat, majd ha fent lesznek, beírom hogy milyen lett végül...
fattyu: Ejj de határozott vagy, se szmájli, se semmi!?
-
m3tr0
őstag
válasz
vendingo #66579 üzenetére
Tudod szerintem ne vegyél autót, a legnagyobb baj az,hogy nem tudod magad elhatározni,hogy mit is akarsz.
Mert hiába írod,hogy nagy legyen, kombi és dízel, jó lenne egy A4 sedan is...de igazából az se tetszik valamiért...meg úgy nagy vonalakban semmi se...Továbbá ha hozzávesszük,hogy Audi TT-ről indultál végképp érdekes az egész. -
vendingo
veterán
Nem vagyok könnyű eset
Egyszerűbb, ha megírom mik érdekelnek (dízel):
Astra h caravan, golf5, a4(avant), megane (ronda seggű), talán 320d/ci/.
Hirtelen ezek jutottak eszembe.Most kicsit hagyom érni a dolgot, baromira elegem lett a keresgélésből.
Végső esetben Golf 4 olcsón, azokból dunát lehet rekeszteni, meg azt egyből ki is tudom kápézni, a többi csak hitelre menne.Qru Teljesen igazad van, nem akarok kocsit venni, csak muszáj és ha már veszek, akkor normálisat veszek. Vagy éppen egy szart, ami kitart addig, amíg találok egy normálisat.
giigz : Bezzeg nekem a gumivétel megy mint az ágybahugyozás.
Nyáron írtam ide a topicba, mit ajánlanátok 12500ft/db áron, 2-3 ember említett valami hankook-ot, aztán nekem ennyi elég is volt, azóta is jól szuperál. -
chungee
addikt
Napot!
2014 KGFB-ről lenne szó. Szgk-m van, átlagos autós vagyok. Az létezhet, hogy jövőre B6-ban leszek és többet fizetek
Kiszámoltam 2 helyen is. Dettóra ugyanaz jött ki. Azaz mindkét kalkulátor mondta, hogy maradjak a jelenleginél. Csakhogy amíg B05 = 9.300 ft/év addig B06 = 9.990 ft/év. Logikátlan, nem beszélve még rá megy 3.000 ft baleseti adó vagy mi a fene.
Összeesküdtek netán
Mert amióta van kocsim minden évben váltottam biztósítót.
-
-v-
addikt
válasz
vendingo #66579 üzenetére
"Normális márka legyen, ne dévó, fiát, szitroen"
"de a többi német teljesen kizárva."
"Fordokat már én is nézegettem, de nem az én világom"
"Az oktáviák nem nagyon tetszenek, mindegyikről a taxik jutnak eszembe"
"a mazda nem az esetem"Így azért nehéz lesz autót venni
Na de akkor, a Peugeot-ot nem látom a listában:
mi a baj a 308-assal amit linkeltem? -
vendingo
veterán
Besokalltam.
1 hónapja reggeltől estig a használt autókat bújom, de ami tetszik az szar vagy nem férek el benne, ami meg nem tetszik azokból meg egész jókat ki lehetne fogni.
De 2 milláért már olyat keresnék ami bejön kívül belül.Lehet pihentetnem kéne a dolgot, vagy venni egy kulturált olcsó valamit 600-800 között (golf 4?), aztán ha közbe ráakadok valamire, akkor egyből lecsapok rá.
-
-v-
addikt
-
Bull Boss
őstag
Sziatok! 316i hogy lehet 1.8as? van erről valakinek valami listája ?
-
batai15
félisten
Sziasztok!bocs rendesen nem tudok linkelni most.
http://www.hasznaltauto.hu/auto/suzuki/swift/suzuki_swift_1.3_glx-7148488
ez a kocsi meg éri az árát? Még mindig kocsira gyüjtünk ,de azt hiszem a fiatalabbal jobban járnák mint egy 17 éves poloval. -
m3tr0
őstag
válasz
vendingo #66568 üzenetére
Akkor még egy tipp:
Skoda SuperB
SuperB 2
Na még egy.Én egy ilyet bevállalnék.
mod:
ez épp csak az ár felett de eléggé rendben van így elsőre...
-
Melack
veterán
válasz
concret_hp #66565 üzenetére
Jobb, ha foglalsz időpontot.
Nekem alkuszi is elegendő volt, párom iratta át meghatalmazással.
-
concret_hp
addikt
netrsiken összenyomkodtam a biztosítást, küldtek egy alkuszi megbízást, azt aláírtam visszaküldtem, de más még nem jött. pár napon belül küldenek valamit amivel majd tudok menni az okmányirodába átiratni, vagy ez az alkuszi megbízás is elég? ill az eredetiség viszgálati papíron, meg az adásvételin kívül más nem kell ugye? uccsó kérdés pedig, hogy autó átiratáshoz kell időpontot foglalni az okmányirodában, vagy bármikor lehet menni?
-
lorcsi
veterán
vajon azok a hírdetők mit gondolnak akik egyetlen darab képet tesznek fel az autóról ?
kívülről oldalról -
vendingo
veterán
válasz
bitpork #66557 üzenetére
Fogalmam sincs, hogy volt-e fújva, nekem semmi nem tűnt fel.
Ez egy helyi tagé, lehet egy misét megérne. A lökös színét leszámítva korrektnek tűnik?Az oktáviák nem nagyon tetszenek, mindegyikről a taxik jutnak eszembe, illetve a kutyám ezt a fehér huzatot nem nagyon szívlelné, vagyis inkább a fehér huzat a kutyát
-
-
vendingo
veterán
A kiszemelt autó törött volt, inkább meg se néztem.
Ott tartok ahol a kezdetek kezdetén.
Továbbra is áll a kérdés:
max 2 milla
Nagy autó, lehetőleg kombi
Dízel (nem fos 80 lovas)
2003 utáni
Sok extra (szokásos: klima, abs, e ablak...)
~200k km
Az Audik nagyon tetszenek mostanság, de a többi német teljesen kizárva.Normális márka legyen, ne dévó, fiát, szitroen...
Ezt találtam, mit szólnak hozzá a szakik?
-
Qru
MODERÁTOR
Vajon viszontlátjuk-e a hahu-n ezt a remek Bömbit?
[link] -
-
zoo8800
veterán
-
e=mc²
őstag
Ha en augusztusban kotottem biztositast, akkor van-e lehetosegem most valtani, vagy mindenkepp el kell telnie bizonyos idonek elotte, pl 1 ev?
Ha nincs most lehetosegem, akkor mikor lesz? Majd jovo ilyenkor? Miutan ismet meghosszabitottam a mostani biztositoval a szerzodest?
Kerlek vilagositsatok fel errol!
Koszi, udv,
-
neduddki
nagyúr
HI!
na muxik a posta sajat is, ugy tujik kobe-grupama-posta az idejei harmas befuto 10-14k-ig
udv
neduddki
-
mycso
veterán
válasz
szőröscica #66540 üzenetére
Én meg most nézem KÖBE-nél vagyok pár éve, valami 25K körül fizettem idén, most 40K-t ír (netrisk)
Groupama 17K, meg a lakásbizti miatt, még lejön belőle 15%....nem voltam ilyen nagy vándorlós, főleg, hogy az előző években ilyen párezer difi volt a köbétől olcsóbbakra, de most ez durva. -
Melack
veterán
válasz
Snooker #66541 üzenetére
A0-val indulsz. Nekem 7 éve volt jogsim, de A0-val indítottam.
Itt egy kis "útmutató"
-
Snooker
senior tag
Ha elsőnek kerül nevemre autó és megkötöm a kötelezőt akkor alapból az A0 osztályba kerülök? 2 és fél éve van jogsim, nem tudom ez számít e az első besorolásnál.
-
-
DeFranco
nagyúr
Benyomom ide is hátha:
Most lehet hogy hülyeséget kérdezek, de az alkohol mennyire árt a fényezésnek? Most töltöttem be a téli szélvédőmosót, és éreztem, hogy marja az ujjamra került sebet. Metrós, -42C-ig van hitelesítve, fő alkotóeleme az etil-alkohol.
Ha ráspriccelem a szélvédőre, akkor valamennyi jut a tetőre, esetleg a motorháztetőre is belőle, nem lehet úgy beállítani, hogy kis és nagy sebességnél is csak az üvegre szórja.
Mennyire bírja ezt a fényezés? Elképzelhető, hogy megmarja hosszabb távon?
-
tomcsi23
veterán
Mi ez, köbe keménykedik?
-
-
vendingo
veterán
válasz
runner 125 #66522 üzenetére
Nem vagyok BMW párti, csak a 320d meg 320ci jöhetne szóba.
Szerintem ezek a Compactok nagyon rondák. -
zolikaDB
veterán
giigz: gumi.
-
vendingo
veterán
válasz
runner 125 #66519 üzenetére
Többször is szemeztem vele.
Kb. Clio szindróma, nem férek el benne, illetve mögöttem se marad semmi hely.Amúgy szegény autó senkinek se kell, már nagyon régóta hirdetik.
Már van egy kiszemelt autó de nem szeretném elkiabálni, mert akkor tuti elviszik előlem, vagy egy roncshalmaz lesz szemrevételezéskor.
-
MunezXBK
nagyúr
-
-v-
addikt
Hát ennyire sikerült beállítanom:
1 2
Amúgy szervizbe azért nem akartam vinni emiatt, mert a jobboldali állítócsavarjai szét vannak barmolva .. emiatt csak ilyen gyorsszorítós mókolós megoldással lehet rögzíteni, plusz szemmel láthatólag ezek a projektorok se 100-asak, finoman szólva...bár még mindig sokkal jobbak, mint az előzőek.. úgyhogy picit ennek megfelelően próbáltam állítani (a jobb oldali a szarabb, azt jobban jobbra állítottam direkt, hogy lássam jobban az út szélét, táblákat stb, mert oda nem nagyon jut fény ... ). Remélhetőleg nem fognak rám villogni, nem tűnik szemre rossznak annyira... szerintetek? Mondjuk a jobboldalit ki nem szedem újra, most belőttem fixre, max a baloldalit tudom lejjebb/jobbrább venni picit, ha villognak .. -
hobizoli
nagyúr
de ilyen korumenyek kozt, hogy orszagut fix 90 a 3000-s benzines sem eszik fudesokat
minden autobol varosban jon ki az igazi fogyasztasa, azert kell azt osszehasonlitani
nem pedig az eleve kis ccm-s auto gazpedalfujasos nagytatterban vezeteset, amikor mar a potos IFA is ledudal, az osszekerek benzinturbo veretos-csapatos revlimitig kihuzatos lampatol lampaig race fogyijaval, mert az erosen ferditett hasonlitas
mondthatnam erre, hogy veretve barmelyik benzines 10 felett eszik, aki szerit meg nem, az siman hazudik
meg az 1.0-s Swift is, meg tud enni 11-12-t simaneleve nezd a board computer-t ha van, sima felgazas 2.-ban 3.-ban gyorsitas kozben mar 25-30litereket ir ki egy 1.3-s autora is, es ott meg alig mesz 40-50-l
abbol nehezen lesz utana 5 liter varosban, es amikor eltilitolizol ilyen 2-300m-ket igy lampak kozt, allo helyben is fogyaszt pedig nem haladsz kozben sehova, akkor veretes nelkul beharap az elvileg takarekosnak szamito auto is 8-9-t, telen +1 liter
ha meg tolod is neki, hogy az tili-tolizassal elb@szott idodet behozd, mar ott is a 10-11-12 liter egyboles az autonak amugy semmi baja, csont nelkul atmegy muszakin meg zoldkartyan, ha kell...es megis
-
hobizoli
nagyúr
ja csak nem az orszaguti fogyi az atlag, hanem az huzza lejjebb az atlagra
tudod ez olyan dolog, hogy a PGT is elkruzol 90-nel 5.6-l, de az atlaga az inkabb 8, a varosi(Bp) 10-l
es ha ekkor csak azt nezem, hogy 5.6-t eszik, akkor az nem is tunik soknak... mondjuk igazabol a 8 se sok
persze ha vki vereti is akkor a 10 az atlag inkabb
a lovak zabbal mennek -
neduddki
nagyúr
-
ABE
őstag
Nyilván lehetne kevesebb, ha kimondottan a takarékos vezetésre hajtanék, de nem kívánok fogyasztás bajnok lenni.
Amikor jön a kollégám azzal a dumával, hogy a Suzukija is elmegy 5 literből, csak annyit mondok: rakj bele még 3 embert, kapcsold be a nemlétező klímádat, aztán nyomassunk egy autópályás szakaszt összehasonlítás gyanánt - csak össze ne törd magad.
-
-v-
addikt
Ez a 330i gyühetne
-
ABE
őstag
Szerintem ne keverjük az elérhető legalacsonyabb fogyasztást a tényleges átlagfogyasztással...
Lehet, hogy Andersen mesékből vannak ilyen emlékek, hogy az 1.4 HDI nem eszik 5 liternél többet, helyette ajánlom a spritmonitort: [link]
Max. 5.5 liter: 300kg teher, folyamatos klíma, útvonal: autópálya 130-as tempóval, pesti dugó, mátrai szerpentin
Min 5 liter: kevés klíma, kevés utas.
Átlag 5.2-5.3: ingázás reggel/délután 20 km-re lévő munkahelyre, részben elővárosi forgalom, részben gyorsforgalmi. Heti átlag 4x Bp.-Szfvár autópályán 3-4 személlyel, 120-130-as tempóval, utána pedig egy kis pesti dugó. További infó: dinamikusan vezetek.
Szóval lehet mendemondák alapján fogyasztásokról elmélkedni, meg tatás országúti értékekhez hasonlítani bármit, a nagy harci helyzet az, hogy a tényleges vegyes átlagfogyasztást fogja bánni a pénztárca, azt meg ugye nem olyan népszerű bevallani.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Akvarisztika
- További aktív témák...
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Samsung LH46EDDPLGC 46" FullHD LED Monitor
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 +ROG XG RTX 3070- i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050Ti 4GB + RTX 3070 W11
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080TI 12GB ZALMAN I3 NEO GIGABYTE 850W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest