- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Milyen TV-t vegyek?
- Zeneszerkesztő és DJ topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
barnam_
nagyúr
Tegnapi M7 + 8-as meg némi országút, 170km, mindenhol tábla szerinti sebesség: 4,4l. Ugyanez múlt héten BP-re 4,5 volt, de Balaton felé mintha több terelés lenne, legalábbis az elválasztott sávokban kénytelen vagy tartani a tempót.
[kép] -
FeRRaR1
őstag
válasz
bitpork #25379 üzenetére
Majd lesz, most ott hagytam, rendelik az alkatrészeket, meg sorra kell kerülnöm mert csak beállítottam mert jóban vagyok velük, nem volt időpontom.
Majd utána rendbe lesz téve. És majd azután jön több HD kontent
ParmaBoy
6 éve járok ide, és sok munkát tettem bele, sok szerelőt meglátogattam mire olyat találtam akikben megbízok és olyanra csinálják ahogy én is csinálnám magamnak. Fotóznak mindent, beviszik a rendszerükbe, szólnak hogy mi fontos, mire figyeljek, mit kell majd jövőre... Illetve a 6 év alatt jóba lettem a tulajjal meg vezető manager-el. Szóval pontosan tudják milyen szintet akarok, és azt kapom. Mindig.
-
-
FeRRaR1
őstag
Köszönöm mindenkinek
Úgy néz ki marad
-
FeRRaR1
őstag
Range Rover tulaj lettem.
Holnap szerelő, délután kocsi kerázó.
Addig is itt van pár vállalhatatlan kép:
-
radi8tor
MODERÁTOR
Hát gyerekek ez tiszta hollywood. Apám most írt emailt, hogy 3 órája a rendőrségen vannak, mert úgy néz ki megvannak az elkövetők és az elrabolt cuccok is.
Amikor üldözőbe vette őket, azok lehajtottak nagy sebességgel a pályáról aztán valahol felborultak. Utána hívták 112-t és ez alapján azonosították be, hogy apuéktól rabolták el a cuccokat. -
Alusky
senior tag
válasz
Micsurin #25357 üzenetére
Őket eddig se hatotta meg a társadalom és a törvények.
Az igaz, hogy minket se, mármint nácisan fogalmazva a fehérembert. Látjuk a BP autósokon, hogy tulajdonképp azt tehetünk amit akarunk (legalábbis amíg nem történik kár/sebesülés), 15 felvétel, 15 feljelentés és 5 évvel később egy 80 ezres bünti, ha egyáltalán eljut addig és el van intézve.
-
Reggie0
félisten
válasz
Alusky #25356 üzenetére
Es ha semmi baja sem lett akkor is kozuti veszelyeztetes, mert csak fenyegeto volt, nem jutott el a tamadasig es ezt turnod kell, meg megvarni amig ver folyik... Raadasul nemreg magyarazta indexen valami elefantcsonttoronyba szorult jogtudos, hogy csak legminimalisabb mertekben vedekezz, mert kulonben te vagy az elkoveto: [link] . Kesz agybaj.
-
Alusky
senior tag
Persze azt tudom, itthon főleg. Még nekem kell elnézést kérnem a rablótól. Ezért nem lehet kocsival fellökni azt aki elkezdi ököllel szétverni az autódat ha kiszállt, mert őt felmentik valami hirtelen haragra hivatkozva meg mentális állapotra, stresszre, téged meg jó esetben felfüggesztettre és nem letöltendőre raknak mert bibis lett a térde az eleséstől, meg büntetést és károkozást is neked kell kifizetni.
Pedig tényleg az egyetlen módszer amivel itthon hamar rendet lehetne rakni és államkassza kiürülése nélkül (nem pátyolgatjuk böriben az ilyeneket), hogy oldják meg az emberek egymás között. A büntetőfékezősöket meg az ajtón kiugráló tükörletördelőket ha fel lehet lökni az autóval önvédelem címén, jogorvoslati lehetőség nélkül, gyorsan megszűnne ez a trend, mert nem ők lennének a legnagyobb golyókkal rendelkezők és nem védené őket semmi.Nem szabad megállni, vagy ha igen akkor zárt ajtók, kicsit lehúzott ablak, egyes, nyomott kuplung és a rosszabbikra számítunk.
Sajnos a szélvédő pont olyan, ha lehúzod résnyire akkor felül nincs alátámasztva és könnyebb beütni is.
Szerencsére ennél azért jobb a közbiztonság itthon a lepusztult helyeket kivéve, nem járkálunk Durandán az avatárok között, de továbbra is állatok vagyunk a természetben élve ahol megtámadhatnak, meg is ölhetnek. -
kelly416
veterán
válasz
szabonagyur #25328 üzenetére
Igen, ők is nagyon jó fejek.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
radi8tor #25316 üzenetére
Sajnálom, nem kellett volna megállni. Akár hova utazunk, de itt Londonban is mondtam asszonynak SOHA NEM ÁLLSZ MEG. Rendőrnek se nyitsz ajtót. Jelvény szám, 911 felhív, megkérdezed hogy létezik e ilyen és itt van e a környéken. Sajnos ez van, hiába segítenék inkább nem kockáztatok.
De egyébként ezt 20 éve is játszották a cigók Német autókkal Magyarba vidéki utakon. Adnak arany ékszert, nagy bajban vannak, lerobbant a kocsi, nyújtja az aranyat (rezet). De azok a kocsidat is vitték ha kiszálltál nekik...
Illetve mikor üzletkötö voltam megint vidéken főleg cigó falukban gyerekeket kihajtották az útra direkt. Vagy ki ugrlttak eléd konkrétan. Ott is mondtam mindenkinek SOHA NEM ÁLLSZ MEG. Ha átmész valakin akkor se. 2 faluval arréb hívsz rendőrt.
Vagy nem... -
Alusky
senior tag
Amúgy se szoktam senkinek megállni, felőlem integethet ahogy akar, jó esetben visszaintek ne tűnjek bunkónak. Ilyen világ van.
Azért remélem ha már fegyver is előkerül nem sajnálgatja senki a kocsit hanem letolja ahogy tudja a francba.
[link]
Egy klasszikus. Kár, hogy nem kente őket oda a korlátra, szívbaj nélkül. Egy másodpercig se lenne bűntudatom, vannak helyzetek amikor helyes embert ölni. Önként választották tetteiket és a következményekkel is tisztában voltak.Spanyolország amúgy is lepra egy hely már régebben is írtam IT café cikkek alatt, mert ott nincs moderálás annyira, hogy ganyé undormány egy hely,
és még balos is a politika ami meg is látszik. -
-
radi8tor
MODERÁTOR
Ja hát ez van, nem szabad megállni senkinek. Ha meg igen, akkor nem az út szélén, hanem valami benzinkúton pl.
De azt mesélték miután ez megtörtént és megálltak egy parkolóban levegőzni, ott is megtalálta őket valami banda, de már oda úgy ment apám hogy fotózta őket. És inkább leléptek. -
A tegnapi tahó autósok margójára egy ma délelőtti cukiság. [link] Forgalom elől elzárt terület kanyarodó sávon egyenesen, majd forgalom elől elzárt terület, mindezt lakott övezet, 40-es korlátozás. Ezektől instant elvenném a jogsit, meg az autót… ezekre én nem látok semmi racionális indokot.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
kelly416 #25323 üzenetére
Olyankor besorolok ha van hely, hogy bejöhessen. De sajnos csomóan csak azért sem húzódnak be. Monjduk a Merciben volt tarcsi azzal nem volt gond a besorolás. Bubi-nál még az is kevés ha 3-asban tiltásig ereszted neki.
Mondjuk a Baby kicsit overkill volt szvsz és nem is érezted a sebességet benne. Lakotton egyszer beesett elém egy kocsi aki gyökkettővel menet, mondom kielőzöm lendületből. Előtte egy másik autó és előtte egy kamion. Na mondom akkor még ezeket is lelépem. Mire befejeztem az előzést már x60-nál járt a tű...
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
ParmaBoy #25327 üzenetére
Nem tudom, de akkor se lenne életbiztosítás kulcs csere nélkül járkálni vele Spanyolországban. Bár ezek szerintem alapvetően nem autókat lopnak. De van olyan tolvaj banda is: kiszúrnak két gumit amíg a parkolóban ácsorognak, aztán mennek utána várják hogy leeresszen. Megállnak segíteni neki, hívnak autómentőt is, amire felrakják a kocsit és elhajtanak vele a nagyvilágba.
-
kelly416
veterán
válasz
barnam_ #25315 üzenetére
Igen, ez is tipikus itthoni tudatlan viselkedés. Sem az osztrákoknál, németeknél, sem a szerbeknél, makedónoknál vagy görögöknél nem tapasztaltam ilyet.
A románokat kihagyom, mert mostanában kerd tényleges autópályájuk lenni, de ami tizenéve meg van, sokszor azon is csak 90-el mennek. Ők nagyon félre vannak tömegi formálva. -
kelly416
veterán
Azt hogy gyűlölöm, amikor a gyorsítóban szeretnéd felvenni a tempót és szépen beállni, a másik jön a külsőben, a környéken nincs még egy autó, de végül neked kell lassítani a gyorsítóban, mert a másik véletlen sem menne be a belsőbe "élni és élni hagyni" elven, hanem "dögölj meg, miért pont most akarsz besorolni?" gondolatmenet van a fejében. Ha egyáltalán van benne valami.
-
kelly416
veterán
Ez így van, a szándékot kellene jelezni. Csak a tapasztalat nem ez sokszor, hanem az, hogy a kormannyal együtt működik csak az irányjelző. Azaz amikor teker, akkor jelez. Inkább ellövöm 140-ig és ne legyen rá szükség, minthogy nekem tolja az orrát, aztán ki tudja, ki mekkorát szív.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur #25319 üzenetére
Rendőrök bólogattak együttérzően. Nem tudnak mit tenni ezzel. Maffia uralja a terepet lassan 20 éve. Lopott autókkal csinálják, nem lehet lenyomozni a tetteseket.
-
szabonagyur
félisten
válasz
szabonagyur #25317 üzenetére
Az komoly, rendőrök mit mondtak? Van bármi esély is?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur #25317 üzenetére
Aha
Itt is épp egy magyar Audit vadásznak le. [link]
-
radi8tor
MODERÁTOR
Ha Spanyolországba terveztek autóval menni, akkor nagyon vigyázzatok! Senkinek ne álljatok meg: Apámékat tegnap kirámolták fényes nappal az autópályán.
A klasszikus forgatókönyv zajlott le, még utazási oldalakon is le van írva: [link]Figyelem! Nagyon elterjedt rablási módszer, amikor kiszúrják a külföldi rendszámot, majd erősen integetnek, hogy baj van. A jóhiszemű balek leáll, kiszáll, megnézi, mire is gondolhatott a jó szándékú idegen, majd káromkodva veszi észre, hogy a másik autó az irataival, pénzével együtt már régen elindult. Legyünk extra óvatosak, benzinkútnál álljunk meg, ne hagyjuk nyitva az autót, figyeljünk. Sajnos a külföldi rendszám tolvajmágnes.
Apám még eljátszott egy autósüldözést is, mert keyless rendszerű kocsi és hála az égnek nem állította le a motort mikor kiszálltak: 200-al száguldott utánuk, de egy szalagkorlát nélküli részen lehajtottak a pályáról a mezőre, oda már nem követte őket.
Mindenüket elvitték, összes KP, bankkártyák, laptop, a kocsi kulcsát, tartalék kulcsát is bele értve, mert benne volt abban a 4 táskában amit a besurranó magával vitt. Csak a mobilokat hagyták ott - gondolom mert azzal könnyebb lenne rájuk találni.Még járó motorral elmentek VW szalonba új kulcsokat rendelni a kocsihoz. Várhatóan 2 hét múlva érkezik meg Németországból. Még szerencse, hogy 1 hónapra mentek Spanyolországba.
Kocsit csak azért tudtak bérelni, mert a felesége iratai egy másik táskában voltak hátul a buszban, azt nem tudták elvinni. -
barnam_
nagyúr
Engem sokszor az bosszant, hogy az emberek nem gondolkodnak előre (nem Malacra gondolok itt). Messziről látni, hogy közeledik a kamion, lenne is helye bejönni a belsőbe, de akkor jön rá, hogy sávot kellene váltani, mikor már méterekre van a kamiontól. Ekkor én meg már szinte ott vagyok mellette.
Na és ilyenkor van az, hogy kiugrik a belsőbe elém... -
6030D
őstag
válasz
kelly416 #25311 üzenetére
A holttérben kirakott index még nem feltétlen baj, hiszen hivatalosan az irányváltás megkezdése előtt már jelezzük a szándékot. Tehát mondjuk látom, hogy jössz, mellettem vagy, és kirakom az indexet, hogy a mögötted jövőnek jelezzem, hogy
beállok a vonatbabesorolok. Én ezért nem is szeretem a holttérfigyelőket, mert csomószor bimbammol számomra feleslegesen. Én sokszor gurítom meg a kocsit (tempomat, külső sáv, utolérek valakit, belső foglalt, tempomat off, mellém ér, index, vissza a tempomat sebességére), ilyenkor nem fogok fél km-rel előbb besorolni és feltartani a mögöttem jövőt, vagy azért 20-30-cal emelni hirtelen a sebességet, hogy ne tartsam fel. -
Alusky
senior tag
válasz
kelly416 #25311 üzenetére
Nekem meg az oktatóm pont ugyanígy és egyébként tényleg fontos is, az eddigi nulla balesetemet ennek köszönhetem, meg a nulla nekitolatást valaminek stb. Hányszor volt, hogy beültem a kocsiba az üres parkolóban a bevásárlóközpontoknál és mire indítottam, hátranéztem a semmiből ott volt valaki 10 másodperc alatt, aki reflexből tolat hátranézés nélkül az fellöki az embert. Nem hal bele egy parkolóból kiállás tempójánál, de ugyanez a hiba/figyelmetlenség egy autópályán végzetes lehet vagy akár simán akármelyik úton ha valaki szeret 100-110 körül haladni. Vagy az előzés közben nem újra belenézni a tükörbe, mert nem volt ott 10 másodperce még senki, hát következőre meg már volt. Vagy az ajtót kilökni a parkolóban, mert úgyis megáll X távon, hát vagy nem. Nincs lézerszemem, úgyhogy megfogom és úgy engedem ki az ajtót, nulla nekinyitásom volt eddig. Vagy parkolásnál, ha nem érzem jónak akkor nem erőlködöm vele mert úgyse lesz jó, hanem visszaállok és nekikezdek újra. Akinek ezekre rá van állva az agya az másban is használja mire figyel és nagyon is hasznos 100 fölött pláne, mert mindent megmenthet.
Múltkor azt hiszem te mondtad, hogy nőhiányom van
amúgy nem, ez inkább tipikus belefáradás, szokás mondani, hogy 10-15 évente váltani kell munkahelyet, akármit, én már 15-ön felül vagyok és tényleg érződik.
-
kelly416
veterán
válasz
bitpork #25302 üzenetére
Én is be szoktam engedni azokat, akiken látom, hogy elbambultak és beszorulnak mindjárt, ha kicsi a sebesség eltéres köztünk. Ha én megyek 130-al, ő meg majdnem a kamionosok cirka 100-as tempójával, akkor nem okozok felesleges fennakadást, elmegyek mellette.
De ha egy villantás után nem látom mozdulni 4-5mp alatt sem, akkor hagyom a fenébe és ugyanugy elmegyek mellette.
Olyan volt többször, hogy kb a holtterébe értem és akkor kirakja az indexet. Na olyankor rövid pötty a dudára és nagy gáz, ennél jobb menekülést nem tudok kitalálni.Engem úgy tanított Fater, hogy figyeljek minden irányba, gondolkozzak min. 5-10 mp-el előre, lássam a többieket, hogy mit batynak el és hogy akarhatnak korrigálni és mindig legyen menekülő utam meg tervem.
Ez sokszor mentett már meg. -
Emunem
őstag
válasz
FeRRaR1 #25309 üzenetére
jól tetted
, nekem is megvolt a gyári leírás is, meg gyári célszerszám is, zsír is, csak lusta voltam + hülye flancolós barom....
kb 175 € + 20 borravaló (!
) + 325 € kuláncba javítás + hibafeltárás, és pókhálótlanítás a tetőkárpit mögött...
ennyibe került a hülyeségem. (a sok elhalt ideg sejtről nem is beszélek...)
-
FeRRaR1
őstag
válasz
Emunem #25306 üzenetére
Magam csináltam az S80-on is a takarítást, illetve márka szervizbe mióta egymás után 2X egy literrel kevesebb olajat tettek a V8-ba nem járok. Van egy profi garázs akikkel nagyon jóban vagyok 6 éve csak oda viszek mindent. (Ha nincs időm / tudásom / kedvem valamit megcsinálni)
De van a neten hozzá sok jó videó. Azok alapján is megoldható. Soha nem volt meg RR verdám így nem tudom még a felépítését, szerelhetőséget de ahogy ismerős mondta, minden kocsinál csak csavarozni meg pattintani kell dolgokat
Itt jegyzem meg hogy egy márka szerviz volt akikben nem csalódtam soha, az a Lexus.
-
Emunem
őstag
kivéve aki tahó és erőszakos… annak néha betartok, erről jobb lenne le szoknom… csak nehezen megy.
ahogy nö a balkáni népesség habitusa a hanyatló nyugaton, úgy egyszer nehogy téged is letoljanak az árokba.
Engem meg közben felmentettek a feljelentés alól, második meghallgatás alkalmával már egy csávó volt a soför (feljelentéskor még a nöszemély vezetett, én meg az autójukat
állítólag) aki már nem emlékszik pontosan a rendszámomra, de egy 2. sztoryt azért elöadott... ja, meg ugyanakkor született, mint a nö, ugyanott, azt hiszem a jogosítvány számuk is ugyanaz volt, LOL!
sztem ez az össze vissza hazudozás betett az ügyésznönek, és a részemre döntött, fizetheti a némber a perköltséget. (mert volt olyan hülye, hogy bíróságra vitte) Hála Istennek van igazság a földön, de hogy valaki ilyen hülye legyen?! Ügyvédem azt mondja, addig üssem a vasat, amíg meleg, pereljek vissza rágalomért... gondolkodom rajta...
-
Emunem
őstag
válasz
FeRRaR1 #25303 üzenetére
csak ne márkaszervizbe csináltass panoráma tető szervízt, komolyan, lehet jobb ha magad csinálod... nekem ott baltázták el az enyémet (mondjuk VW, ausztria) Pedig minden megvolt otthon, zsír, célszerszám, idő csak flancolni akartam.
Vagy nem tudom, dokumentáld le alaposan, hogy előtte nem folyik a panoráma tetöd, és azután szervizeltesd le, majd zabszemmel a fenékben vedd át, és imádkozz, hogy ne egy tanuló csinálja meg a régi kenőanyag kitakarítását!(ha van rá igény, majd egyszer leírom a tapasztalatom vw márkaszervízben történtekről...)
-
válasz
bitpork #25302 üzenetére
Én 26 éve vezetek, de ezt rendszeresen csinálom… próbálok előzékeny lenni ha valakinek csak egy kis “bíztatás”
kell, hogy befér, kivéve aki tahó és erőszakos… annak néha betartok, erről jobb lenne le szoknom… csak nehezen megy.
Sőt olyat is szoktam, hogy ha nekem már sárga és meg fogok állni, akkor villantok egyet a refivel, mert több helyen oldalról ilyenkor egy egy autó már el is tud menni… kereszteződés függvényében vagy szúrhatja az egyest mire vált a lámpa. Pl itt rendszeresen: [link] az M0-rol lejövő jobbra kis ívben kanyarodóknak
Ma egy motoros feszegette a határokat nálam… lakott terület jócskán a megengedett fölött, hallom nagyon brummog mögöttem, csak rámelőzött a tömött sorban szembe jövők ellenére. Az volt a szerencséje, hogy én is meg a szembe jövő is kihúztunk a padkáig, simán közrecsukhattuk volna a szélesebb nagy motort. -
FeRRaR1
őstag
válasz
bitpork #25302 üzenetére
Kivetél erősíti a szabályt
Vannak még jó és normális sofőrök. Engem is sokszor kiengednek (itt). De mondjuk nagyvárosba és környékén edződök egy ideje. Itt nincs helye hezitálásnak. Lehet hogy tul sokat ekézem a sz@r sofőröket. Mármint vannak, de ha találkozol 1001 normálissal meg 1 sötét köcsöggel aki majdnem megtör akkor az fog megmaradni benned jobban...Update: Holnapra beszéltem meg a Range Rover tulajjal a "végső" találkozást. Viszek magammal valakit gumit rugdosni amíg megtámadom laptoppal, boroszkóppal, lámpával. Ha nem találok valami kivetnivalót, mint rozsdásodó / rohadó panoráma tető eső elvezető, vagy valami amit felírtam a listámra mint lehetséges hiba az alapdolgokon felül: Akkor holnap már Range Rover V8 tulaj leszek
-
válasz
FeRRaR1 #25297 üzenetére
MA 500+km-t belevertem Hansba sikeresen. És jah teli vagyunk ilyen alakokkal. 100+ sebességgel vontat egy trélert rajta egy 3.5tonnás kisteher?! Akkor is leelőz ha kirobban a motor a helyéről. Fiesta 125 tempomatnál majd 4 percig előzött majd a Tatabánya emelkedőn majdnem keresztbe állt mert már teherautókat nem bírt megelőzni.
Viszont hosszú évek (asszem éppen 29 éve vezetek) alatt nem találkoztam olyannal mint ma két alkalommal is. Haza 120 tempomat, kezdem kamiont utolérni. Ilyenkor hagyom h az adaptív tempomat visszavegyen amíg elmegy aki akar és majd utána kisorolok. De ma két autós is konkrétan megállt a belső sávban a kocsi vonala előtt és villogott nekem hogy jöjjek be elé és ne szoruljak be a kamionok mögé. Komolyan nem tudom hova tegyem a dolgot mert ahogy elől is írtam a jellemző inkább az hogy mindenáron meg akarnak előzni.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- EAFC 25
- Android szakmai topik
- Ukrajnai háború
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Politika
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- További aktív témák...
- Eladó egy 34" GIGABYTE M34WQ Ultrawide 144hz gaming monitor!
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- AppleCare+ biztosítás és kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás - Számlával
- Új Acer Predator HELIOS NEO 16 Gamer Tervező Laptop -35% i9-14900H 32/1TB RTX 4070 8GB 2,5K 240Hz
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! LG 27MP58VQ-P 27 FHD 75Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest