Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
annyiszor látom, hogy a gyorsítósávot nem használják, hanem ahogy vége a záró vonalnak 50-60-al besorolnak a pályára
Na én mögötte megyek és használom rendesen a gyorsító sávot és elé megyek be 100-130-al, akkor szabálytalan vagyok?
olyan, mintha megcserélődött volna a milyen autót vegyek topik, az autóssal -
Doki16
addikt
válasz
bandus #185995 üzenetére
Corolla hibrid újként. Azzal tuti nem lesz semmi gondod nagyon sokáig. 10 év hibrid garancia van rá. Ha hosszú időre akarod megtartani akkor idővel vissza fogja hozni az árát. Egy jól felszerelt benzines Golf szintjét nem fogja hozni, de már nagyon baráti szerintem
Nem kell offba írnod, témába vág az értekezés. Ha körvonalazódik a dolog akkor nyugodtan írj a topikba. Ha új autót vennél akkor lényegében bármelyiket veheted. Ilyenkor az döntsön, hogy melyik tetszik a legjobban és, hogy mindig örömmel néz vissza rá. -
válasz
Doki16 #185987 üzenetére
köszönöm
gondolkodom én mindenben, van egy hosszú listám, rajta használt autók egész széles rangeben (ceed se, volvo v60, seat leon, már golf is, auris hibrid, kia niro hibrid, peugeot 3008), vagy a range tetejéért valami újat (szintén új ceed sw, corolla hibrid kicsit összeszórított fogakkal). szóval rengeteg a változó, és reálisan nyárra lesz ebből valami, de most HO-ban van időm gondolkodni, számolgatni
-
Doki16
addikt
válasz
footy #185988 üzenetére
Használtként kell venni. Ott már nincs akkora felár rajta.
A saját példámat tudom jelenleg hozni. Az amúgy is nagyon olcsón és takarékosan üzemeltethető Auris hibrid 19Ft/km költsége van üzemanyagban. Ugyanez a GTE-nél 8 Ft/km. Ez a saját felhasználásom. Nekem megéri, sőt a tisztán elektromos lenne igazán jó.
Amúgy hosszú utazásokra a dízelen kívül még mindig nem éri meg egyik se. Lehet az bármilyen jó HSD. De idővel a Toyota visszafogja hozni a felárat, mert bizonyos km felett sokkal olcsóbb lesz az üzemeltetése a lényegesen kevesebb alkatrész miatt.
Most érdemes venni GTE-t alig pár hónap alatt zuhant nagy mértékben az áruk. Ha ezt tudom nem veszem meg decemberben. Így bukik a tervezett eladásom, mert most nagyon nem éri meg.Ez a drágább ár is egy érdekes dolog egyébként. Nem éri meg ez tény, de olyan jó élmény, hogy ha akarsz hangtalanul suhansz, de ha olyan kedved ott van benne egy GTI Lite. És azért elég jó érzés amikor még 160-nál is ugrik ha úgy kell.
-
Persze, sőt...
A mai autókkal azért biztonságosabb a 150 feletti tempó, mint anno az átépített kettes golfokkal.
Csak azok ugye nem szalonból kigurult új autók voltak. Ezek többsége autópályán ment ennyit, az annyira nem is durva, bár az itthoni vezetési kultúra hiánya miatt szerintem GPS szerinti 180-190 már erősen balesetveszélyes.
-
rbalint88
addikt
válasz
footy #185988 üzenetére
Hat lehet, hogy a jelenlegi kornyezetvedelmi szabalyozas es adorendszer kozepette nem hozzavissza, de ez valtozhat. Nyilvan nem most lesz ez problema, de majd ha elkezdik cseszegetni az euro6-ot is idovel, akkor jo lehet. A teljes felarat addigra nem fogja mar tartani, ez egyertelmu.
szaraz dsg meg lol. Azt senki nem tudja megoldani normalisan.
-
footy
addikt
válasz
Doki16 #185987 üzenetére
a DSG nem szereti a várost és a sok dugót.
Jo ez a szaraz DSG
Egyebkent nyilvan nem veletlen hogy 100e km koruli szaraz DSGs autok olcsobbak mint a kezi valtos tarsai. (legalabbis ausztriaban)A GTE passatra nekem is fajt a fogam, de kb 5ezer euroval dragabb mint egy dizel, azt a kulonbseget belathato idon belul nem hozza vissza.
-
Doki16
addikt
válasz
bandus #185982 üzenetére
Azt még hozzátenném, hogy nem tudom milyen futással keresel. Ha újat akarsz venni akkor veheted bármelyiket is. Újként a szárazkuplungossal sincs semmi gond és nem is lesz jó 120-150-ig előreláthatólag. De ez is felhasználásfüggő, mert a DSG nem szereti a várost és a sok dugót. Amit elfelejtettem írni, hogy ha használt kocsit veszel akkor bizonyítottan legyen meg a 60k km-es olajcsere a váltóban.
(#185984)molnarpeter: GTE-t támogatom én is. Jobb az 1.4TSI a villanymotorral együtt, mint két nagyobb benzines. Fogyasztása is barátságosabb és a villany mindig ott lévő 330 Nm-re elég meggyőző
Jelenleg mindkét kocsival 160-170 körül járunk. Biztos van már koksz benne, de én egyelőre semmit nem érzek belőle. Kíváncsi lennék, hogy a barátságos városi üzem miatt mennyivel lehet kevésbé kokszosodva. Remélem kevésbé -
molnarpeter
nagyúr
válasz
#46372352 #185980 üzenetére
Összefoglaló cikkek 1.8 és 2.0 TSI avagy TFSI témakörben:
2.0 TSI/TFSI generációk röviden és egy fórumon hosszan
Passat GTE verzióját ajánlom figyelmedbe, ha tudsz tölteni, abban a kiforrott 1.4 TSI van (szíjas, csak turbós, gyakorlatilag csak a kokszolódással kell 100-150e km után foglalkozni, általánosságban ez egyszeri költség a tulajdonás ideje alatt); a váltó pedig szintén a jobbik fajta olajfürdős kuplungos DSG (a száraz kuplungossal több probléma van). Zöld rendszám több kedvezménnyel jár, a TSI alig eszik, a villanymotor nyomatéka pedig bőséggel kárpótol a köbcentikért
Qru írt korábban panaszos 1.8 TSI-ről, igen.
-
szabonagyur
félisten
válasz
BigBlackDog #185964 üzenetére
Nálunk is van ilyen"keret"parkolási bírság / sebesség túllépés ilyesmire és nem is kell túlzott felsővezetés hozzá.
-
Doki16
addikt
válasz
bandus #185977 üzenetére
Simán vehető. Nagyon jó kocsik. Máig etalonnak számítanak a kategóriában. Automatából csak GTI vagy GTE benzines fronton. Dízelből automatában pedig csak a 2.0-át szabad venni ha jót akarsz magadnak. Ugyanis ezekben van egyedül olajos 6 sebességes DSG.
Kéziből veheted bármelyiket, már mindegyik szíjas és a legújabb generációs TSI. 200k körül kell neki egy dióhéjas tisztítás. -
egyébként a 7-es golfok is felkerültek a listámra, mire kellhet figyelni ezeknél, ajánlott motorok, bevállalható-e az ismert előéletű automata dízellel, benzinnel? van-e ezekről infótok?
-
rbalint88
addikt
válasz
CactuS #185975 üzenetére
Ami megvan az scross gl+-ban es a vitaraban csak a glxben (vagy ott sem, pl a szovet ajtoboritas hatul): led fenyszoro, keyless go. Igazabol a gl+ scross felszereltsege az optimum, glxbol kb a panoramateto kellene, ami csak automatahoz volt es esetleg az e-h radar, de mivel nem sullyeztett fejek vannak gyarilag sem, ezert a radar jo utolag is. Suzuki szinten “bor” karpitert es dizajn csingilingikert nem adnek egy forintot se, az a kocsi nem azert van. Vitara S se volt tultolva, mas hutoracs es fekete felni, az pont eleg.
A kulcs az olyan, mint a wagonR/ignis/splash/akarmi kulcsa, az a hosszu tollu vicc, ami mar akkor is kicsit ciki volt, de most tizen evvel kesobb es egy-ket kategoriaval feljebb mar foleg az.
Azt tudom, hogy nem a kulso lemez ved meg, hanem
a merevites, de attol meg lehet olyan ajtocsukodas erzetet es hangot csinalni, ami a kert vegi budietol kulonb azert par fokkal. -
válasz
rbalint88 #185973 üzenetére
Suzukiból felszereltségek nincsenek meg, ami volt/van Vitara az mind magas. Az első szériás S is a legmagasabb sima Vitarát jelentette + az 1.4T motort (meg a piros varrást), ahhoz járt a keyless funkció, a sima kulcs valóban nem szép, ha olyan, mint a vasaló 2.0 swift kulcsa.
Az, hogy nincs benne anyag az egy régi tévhit, a külső karosszéria elemek már nagyon régóta csak díszként vannak az autókon, nem energiaelnyelők (kivéve első-hátsó lökhárító). A lemezek nem vastagok, pont ezért viszonylag könnyű is, és élvezhető autó, de ettől függetlenül a Vitara anno 5*-ot kapott az NCAP teszten, az oldalvédelme pedig különösen jó volt.
Cégesből meg kb. bármi jó, amit nem az ember szervizeltet a saját zsebéből. Kivéve a Fiat Linea, az nem kéne, egy életre megutáltam azt a típust, azóta nem bírom a Fiat belső terét.
-
Cyborg
őstag
válasz
rbalint88 #185966 üzenetére
Nekünk Arvalos autóink vannak.
Ők is ilyenek, inkább kicsivel hamarabb legyen szervíz, de semmiképpen nem futhat túl a 30ezren. Erre figyelnek, mondjuk, mikor szerettük volna 15ezrenként hordani a kocsikat , arra hatarozott nemet mondtak, mivel a gépkönyvbe longlife olaj van pecsételve. -
rbalint88
addikt
válasz
CactuS #185972 üzenetére
Szivesen hasznalnam en is, csak a tovabbi metatlansagok (pl a kulcs...) elkerulese miatt glx-et kell belole venni sok tetelhez, amit az scross megkap gl+ szinten es hat alku utan 6,2-ert (glx 1.4 aut fwd) vagy 6,5-ert (glx 1.4 aut awd) mar lennenek otleteim
es ami a splashnel kevesbe zavar, hogy semmi anyag nincs benne es ugy is tunik, az azert egy nem dedikaltan varosi autonal mar problema. Pl az ajtocsukodas hangja es erzete az finoman szolva sem bizalomgerjeszto, egyszeruen nem erzodik biztonsagosnak.
Ha cegesnek alam tolnanak egyet, tok happy lennek, de a sajat penzemert nagyon zavarnanak ezek a dolgok. Mivel autobuzi vagyok, nyilvan meglatom ezeket a hibakat masban is, de ceges autonal, amit az ember ala raknak konnyebben elnezed ezeket, mintha a sajat kuporgatott penzedbol, ne adj isten hitelbol veszel autot. Ha mar meg kell b*szodni egy uj autoert, akkor az legyen tiptop, csak az meg 10+ugyhogy marad a hasznalt
-
válasz
rbalint88 #185970 üzenetére
Vitara hányásbiztos ajtajai valóban kicsit méltatlanok, viszont az autó maga zseniális. Flottában volt pár, az egyik Vitara S-t én használtam huzamosabb ideig. Pöpec motor, jó váltó, jó áttételezés, ment mint a mérgezett egér úgy
160-ig. Futóműve feszes, de nem öl meg, jó kis autó. -
kisza25
félisten
válasz
Ádám16 #185969 üzenetére
Ezért vettem a 3 éves i30-at, majd a 2 éves i20-at, majd inkább egy új tipo-t, amit én szépen bejárattam, 3500-nál friss olaj és szűrő, majd 13500-nál friss olaj és szűrők. És 150-nél nem mentem vele többet a 16500km alatt.
De sajnos sokra megyek vele, mert el kellett adnom
Amúgy tipo nagyon kérte a bejáratást (hallani lehetett a motor hangján), annó a skoda fabia is (2006) annak igazi fűrészes hangja volt, de a 2011-es kia ceed-en semmit nem lehetett észre venni, igaz 1 nap alatt megvolt benne az 500km, majd 2.nap már 700 km és héten belül az 1000km és majdnem autópályán kapta meg a bejáratást.
Majdnem 6 évig megvolt és nem volt vele semmi gond. -
rbalint88
addikt
válasz
Ádám16 #185969 üzenetére
Ha biztosra akarsz menni, akkor uj es abbol is valami kifuto tipus, mert ott mar latszik, hogy a szeria eleji/sokat futott autoknal mik jonnek ki.
A hosszu gari is hasznos. Mi tavaly vettunk autot. Uj Suzuki jo lett volna, de a Vitaranak nagyon tejfolospohar a beltere es hatul szuk, az scross formajat pedig nem vette be a gyomrunk. Ezutan annak futottunk neki, hogy 4M-ig valami fiatal kompakt, normalisan felszerelve (4 villanyablak, tempomat, ulesfutes, radar/kamera, kihangosito, esetleg telefontukrozes). Az allapotokat figyelembe veve nem erte meg egyik se. Egy focust neztem csak meg, 3 evesen volt benne 90k km, de 33-nal es 58-nal volt olajcsere pecset, amugy meg higgyem el, hogy becsszora csereltek benne, csak nem szervizben... A tobbi az annyira szar volt mar kepeken is, hogy el se mentem megnezni. Igy lett egy 15 eves audi a4 kabrio helyette -
Ádám16
addikt
válasz
rbalint88 #185966 üzenetére
Tényleg a végletek felé terelnek az ilyen dolgok: vagy újat, vagy egy 10-20 éves használtat.
De csak azért venni egy 3-4 évest, mert "majdnem új, és mekkorát esett az értéke ennyi idő alatt, nekem pont jó lesz" alapon hatalmas lufik lehetnek. Persze, ha kifogsz egy értelmes tulajt, óriásit is nyerhetsz.Járnak hozzám partnerek, az egyik úr alatt most egy 7es Golf kombi van. Jól ismerem a tagot, utaztam is azzal az autóval már, 2-3 évente cserélik az autóikat (s akkor megfogalmazódott bennem, hogy erre ráugrok, ismerve a sofőrje igényességét). Rákérdezek majd, hogy működik náluk a szerviz, de sanszos, hogy azt a fajta törődést sofőrtől függetlenül nem kapta meg, ami kéne egy új verdának.
kisza: á... Aki azzal kezdi, hogy hogy "gyilkolja" az autóját, rohadtul nem érdekel, hogy mennyire modern a motor, és elvileg mennyire nem feltétlen kell bejáratni. Szerintem lefingódik alatta 3-4 év múlva. És persze a Dacia lesz a hibás.
-
rbalint88
addikt
válasz
Ádám16 #185949 üzenetére
A flottas autokon legalabb betartjak az eloirtat. Maganszemelyes szervizkonyveket is neztem, sirtam. Amikor ugy van pecsetelve, hogy inkabb ne lenne egyaltalan
30-as a gyari intervallum, aztan 32 volt a legrovidebb, de volt 42 is...
flottasnal - legalabbis nalunk amig voltak leaseplan-esek - azt mondtak, hogy nehogy tulfusson, mert akkor ugorhat a gari es nem lesz megsimogatva erte a buksink. Aztan lehet uzemeltetoje valogatja ezt is... -
válasz
BigBlackDog #185964 üzenetére
Tudnak, talán 1-2 cég van, ahol kifejezetten kérte a tulajdonos, hogy ne áruljuk el.
Aki olyan, azt nem érdekli.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
CactuS #185962 üzenetére
Erről a beépített "GPS rendszerről" tudnak egyáltalán a kedves ügyfelek? Gondolnám, hogy van némi visszatartó ereje. Végül is a 188 km/h "csak" 60e Huf bünti. Régebben hallottam olyan cégről (konkrétum nem rémlik), ahol a felsővezetésnél volt havi keret személyenként a gyorshajtásra.
Értelemszerűen ha ez nem public, akkor ne írj róla.
-
GIJoe
addikt
válasz
molnarpeter #185958 üzenetére
nézegettem 400E körül de nem találtam, a Fabian gondolkoztam, de nem nagyon van jó áron
a kinézet nem szempont, ill. nem annyira, de elég rusnya 206hoz képest -
Qru: Újoncként anno a flottakezelőnél az első autók között volt egy superb, amit átadtam. Átadás után 20 perccel jelzett a GPS rendszer, hogy 190-es tempóval hasít a pályán...
Március havi toplistások nálunk:
Infinity Q70, 188 km/h, Sukoró, M7, E71,
Mondeo kombi, 187 km/h, Hódmezôvásárhely, 47
Ford Kuga, 175 km/h, Kápolnásnyék, M7, E71
Custom kombi (!), 168 km/h, Turda, A3 (Románia)
Mondeo, 166 km/h, Balatonfôkajár, M7, E71Van 1-2 bárányka, akik most kimaradtak, van pl: egy Mercis, az idióta, padlógáz, padlóféken megy, a tárcsák mindig lilára égve és rendszeresen eléri a Vmaxot, ahol lehet.
-
válasz
Doki16 #185953 üzenetére
Köszi a tanácsokat!
Akkor Prius lesz az egyik esélyes! Ezek nagyrésze taxi volt, 3-400.000 km-el, de TC szerint nem kell félni ennyit futott Priustól se. Valakinek van tapasztalata innen Priusal? Max 2.5-ért 3. generációsból nem nagyon lehet jót találni? Inkább 2. generációsat nézzek?
A másik irány ami még felmerült bennem, olcsóbb benzines Focus hagyományos automata váltóval, például ez: https://www.hasznaltauto.hu/szemelyauto/ford/focus/ford_focus_1_6_titanium_kisebb_csere_beszamitas_lehet-15097066
Ebben az 1.6 szívó benzin van, a családban van egy ilyen motorral szerelt Focus, megbízható kiforrott motor úgy tudom. Egyedül azt nem tudom, hogy ez a 4 fokozatú hagyományos automata milyen lehet, sosem próbáltam még. De megbízhatóságban, javítási költségben gondolom biztosan jobb mint a Powershift.
Az, ha 10 litert fogyaszt a kocsi, nem zavar, mert nem fogok vele évi 5000 km-nél sokkal többet menni.
Ezzel az olcsóbb Focussal jóval nagyobb buffer maradna esetleges javításokra is. Vélemény? -
válasz
Ádám16 #185949 üzenetére
A jó oldala, hogy általában elvégzik az összes szervizt, amit kell azt kicseréltetik benne, nem használnak hibás, félig üzembiztos autókat, javarészt márkaszervizekben csináltatják a dolgokat (kivéve akiknek saját szervizük van). Azért mondom, hogy általában, mert tudok olyan flottakezelőről, akik pl kintről bérlik az autókat és kb. 100k vagy alatta visszaadják a kinti cégeknek. Papíron mindent megcsinálnak rajta, gyakorlatilag olajat töltenek utána és a hibákat "javítják". Boldog-boldogtalan meg hozza kintről a fiatal autót, nem is sok futással...
Bérlő függő egyébként, hogy mennyire pusztul az autó, tudnék olyat mutatni, amibe 30k után max hányni ülne be az ember, de olyat is, ami 150k után patika. És ez nem függ az autó értékétől, volt már olyan Bömbi sofőrünk, akinek az autóján a márkaszerviz saját költségén csinált kárpittisztítást, mert nem bírták nézni a vajszínű bőr állapotát.
-
kisza25
félisten
válasz
Ádám16 #185954 üzenetére
Ok, csak mondjuk az egy modern motor, amit nem igazán kell bejáratni és hosszú 6 sebességes váltóval a 160 sem ördögtől való (meg a magyar szeret nagyot mondani). Az 1,6szívó az ezer éves nissan, annak kell a bejáratás, a 0,9tce-vel nem mennék 160-al, nem tudom, hogy az 1,33 merci turbót megkapta -e a lodgy, mert az megint egy modern motor. Csak ezért kérdeztem.
-
GIJoe
addikt
válasz
pit stop #185947 üzenetére
Igen ez jó lenne, csak minden amit kinézek 300+km-ra van ált.ban
Eldöntöttem Mindenképp Peugeot 206 1.4 HDi-t szeretnék venni munkába járni
errefelé túl van árazva..
Nem rövid a lista amit összeírtam, mit kell néznem ne szívjak nagyot a kicsi csiga dízellel
de tetszik maga a forma, céges udvaron fordulékony, volt ilyenem igaz benyás de azt írják ez tényleg nem torkos...
-
Doki16
addikt
válasz
Sidorovich #185950 üzenetére
Ezt senki nem tudhatja, hogy vétel után nem fog-e egyből megállni a váltó. Bármi lehetséges sajnos már ebben az árkategóriában. Suzuki Swift automatát tudom még ajánlani. Nem egy komoly kocsi, de biztos nem fog egyhamar tönkremenni. Anyumnak van egy 2015-ös példány. Immár négy éve hajtja, csak város és semmi baja. Egy dióhéj fog neki kelleni, de tökéletesen teszi a dolgát minden nap.
Semmiképpen se vegyél dízelt ekkora futásra. Csak a gondod lesz vele. Benzines vonalon nézegess, jobban jársz velük. P3 lesz a neked való autó, szerintem. Olcsó fenntartani és jól tartja az árát. Egy sima olajcsere ha magadnak csinálod kb. 20k Ft. Váltóban kell cserélni 90k km után az olajat és ennyi. Vízpumpa adja meg magát 180-200 körül. (felhasználás függő, lehet csak 250-nél hal be) Hűtőköz takarítás ingyen van ha otthon magadnak csinálod, nem nagy dolog. PWR gombot el kell felejteni és nem lesz baja az inverternek se. CSerébe elvagy 4 literből városban, pályán olyan 5-6, lábtól függ. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Ádám16 #185949 üzenetére
Nálunk régen meglehetett venni a cégeseket egyenként jó áron, volt kolléga aki hármat vett rögtön, kettőt eladott azonnal szép haszonnal, ami ki is termelte a 3. vételárát (tehát ingyen lett autója). Aztán ez nem tetszett a vezetőségnek, így most már csak egyben több darabot adnak el licitoldalon.
Mondjuk ezeket a 30 ezres meg 25 ezres csereperiódusú autókat én sem merném már megvenni... Főleg, hogy itt volt rá példa, hogy csak papíron lett lecserélve az olaj. -
válasz
Doki16 #185946 üzenetére
Ha egy idő után kéri a törődést az autó, az nem probléma, leginkább azt szeretném elkerülni, hogy megveszek egy autót 2.5 millióért majd pár hónapon belül egy teljes váltófelújítás vagy valami egyéb nagyjavítás miatt megint 1 milliót kelljen előteremtenem.
Ha pár év után rá kell költeni ennyit, azzal már kibékülök.Vételárban a 3 millióig tudok max elnyújtózni, de ez már nagyon a teteje, 2.5-nél nagyobb buffer maradna javításokra ha kiderül még valami az első hónapokban.
Leginkább szülőkhöz/barátokhoz és programokra mennék vele hétvégente, hétköznap max. pesten belül heti 1-2 rövidebb út, szóval lenne olyan is, hogy 3-4 napig csak áll az autó. Ezek alapján szerintem évente valahol 5 - 10.000 km között mennénk.
-
Ádám16
addikt
Szívesen vettem volna céges autót (nem riaszt el a sok km, sokszor tök igényes autókat látok hahu-n, amik cégesek), de ha ilyen fszán tartják az előírtakat, akkor erősen kerülendő kategória.
Apropó. Unokatesóm vett egy Lodgyt (családtámogatási bolondéria):
"1000km nincs még benne, de 160-nal már repült párszor". -
Qru
MODERÁTOR
válasz
#46372352 #185939 üzenetére
Ha maradnál az újabb Subaru Forester/Outback fronton:
2.0i (FB20B): Feltétlenül 2013 utánit vegyél (MY14+), mert a korai darabok hibás lehúzógyűrűvel jöttek, ami nem megfelelő üzemeltetés (olajcsere, hidegen tiporva) esetén komoly motorproblémát okoz. A 2013/2014 utániak javított konstrukciók de azok is kényesek az olajra, csak 0W20/0W30 olajjal szabad őket használni. Szívócső befecskendezős, nincs koksz csak az újabb direkt befecskendezős (FB20D) kokszosodik.
2.5i (FB25B): A Subaru egyik legjobban sikerült motorja nincs velük gond de az olajra itt is oda kell figyelni (0W20/0W30). A korai darabok még szívócső befecskendezésesek az újabbak (FB25D) már közvetlen befecsekendezősek, itt már van kokszosodás.
2.0XT (FA20F): Itt a gázkezeléssel voltak problémák kezdetben (üresben is felpörgött a motor) de azt egy ECU szoft. frissítéssel orvosolták. Ez a motor különösen kényes a olajra nem csak a viszkozitás terén, hanem a gyakori olajcserére is. Ezek betartva nincs gond de ha hanyagolva van ez is egy olajzabáló motorrá válik, rosszabb esetben olajnyomás probléma is fellép ami egyenlő a motor halálával. Több ilyen motort cseréltek ezen hiba miatt gariban itthon is. Ez is direkt befecskendezéses ezért kokszosodik.
Használtan nem mernék beleugrani. -
pit stop
addikt
válasz
GIJoe #185940 üzenetére
Az adott szituációban kell mérlegelni szerintem.
Ahogy írták is, ha látatlanban elkezdesz alkudozni akkor sokan el fognak hajtani. Alacsonyan van az üzemanyag ára, menj el, nézd meg. Ha körbenézted mehet egy alku kör szerintem - ha ott meg tudtok állapodni, akkor szakinál átnézés fényében második kör. Ez a legjobb út szvsz.Ha beviszgáltatod és azt mondják tökéletes az autó kb. akkor mi alapján alkudsz pl.?
-
Doki16
addikt
válasz
Sidorovich #185945 üzenetére
Priust nagyon támogatom.
A legmegbízhatóbb autó és a váltója legendásan soha el nem romló. Ez nem mondható el a powershiftről.
A probléma az, hogy ennyiért nem igazán fogsz kapni jó P3-at. De érdemes nézelődni az FB csoportban ott néha felbukkan jó példányok amik ki sem kerülnek hahura. Ha mégsem a toyotát választanád, akkor legyen még tartalék a zsebedben, mert elképzelhető, hogy az ennyit futott automata váltós autók dízellel már kérni fogják a törődést. Ha hosszabb távra tervezel akkor biztosan tönkre fog menni vagy a váltó vagy a CR rendszer véletlenszerű alkatrésze.
A TDCI nem fogja élvezni a várost, de a rendszeres hosszú utakkal életben lehet tartani, ha pont akkor fog regenerálni.Mennyit mennél egy évben egyébként?
-
Sziasztok!
Életem első autójának vásárlását tervezem 1-2 hónapon belül. Az autóra szánt összegben rugalmas vagyok, most 2 - 2,5 között nézelődöm.
A legfőbb szempontok: automata váltós legyen, működjön, és ne legyen túl öreg (10 évesnél öregebbeket már kerülném), biztonságos és megbízható autót szeretnék. 90%-ban 2-en használnánk kevés csomaggal, így akár a 3 ajtósokra is nyitott vagyok, de mivel a legtöbb automata váltós Ford az Mondeo, így azokat is nézegetem.
Nagyrészt hétvégente lenne csak használva hosszabb utakra, hétköznap városon belül max heti 1-2 alkalommal, naponta biztosan nem. Budapesten lakom és a belvárosban dolgozom, így munkába járásra még hatékonyabb a BKV.
A családban 2 Ford is van (2010 Focus 1.6 benzin és 2008 Kuga 2.0 TDCI), így elsőkörben Ford-okat nézek, mert ezeket ismerjük, nem volt velük nagy gond és van a családnak szerviz tapasztalata velük.
De nyitott vagyok más márkára is, pl. Toyota Priust is néztem, Totalcar cikkek szerint a megbízhatóságuk legendás, és 2,5 millióból egy 3. generációs Prius is kijönne.
A közelmúltban egy 2010-es Audi A3-at és a ShareNOW 2019-es 1-es BMW-jét vezettem pár száz km-t, mindkettő automata.
Emellett utasként utaztam már DSG váltós Skodában és Priusban is, mindegyik nagyon tetszett, ezek alapján biztos vagyok benne, hogy nem szeretnék kézi váltóval autót.Ford Powewshift automata váltójával kinek mi a tapasztalata? Mennyire problémás? Esetleg a fenti szempontok alapján mit ajánlanátok? Olvastam a 20 legrosszabb motor cikket TC-n, esetleg ugyanilyen cikk a kerülendő automata váltókkal nincs?
Előre is köszönöm a segítséget!
Így első körben ezeket a Fordokat néztem:
https://www.hasznaltauto.hu/szemelyauto/ford/c-max/ford_c-max_2_0_tdci_titanium_powershift_17kf_pdc_tempomat_traction_k-go_2_x_d_klima_sony_sync_microsoft-15617853
https://www.hasznaltauto.hu/szemelyauto/ford/focus/ford_focus_1_5_tdci_titanium_automata_plusz_nagy_navi_plusz_start-stop-14882456
https://www.hasznaltauto.hu/szemelyauto/ford/mondeo/ford_mondeo_turnier_2_0_tdci_titanium_powershift_bor_navi-15450155 -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Ádám16 #185928 üzenetére
Az eladások elég nagy hányada flottás/céges eladás, ahol a flottakezelőt/céget nagyon is érdekli mennyi lesz a várható üzemeltetési költség abban a 3-4 évben amíg náluk fut az autó (hogy aztán mi lesz a 2.-3. tulajnál az nem érdekes, mert az nem az ő bevételük már).
Nem rest kiszámolni, hogy mennyibe kerül neki egy autó pl 15 ezres vagy 30 ezres olajcsere periódussal üzemeltetni... -
GIJoe
addikt
Kátyúba kerültek a használtautó-kereskedések ...
akkor olyan 1-2 hónap, és meg lehet kérdezni, mennyit enged a feléből
ha közben mondjuk engem is kirúgnak akkor nem persze ...Amúgy épp gondolkodtam mi a célravezető taktika, ha messze van a kocsi?
Bevizsgáltatod valami ottani szerelővel bízva benne, aztán alkudsz (persze ha engedik)
nyiván akkor nem fog engedni olyan sokat.
Előbb alkudsz, aztán bevizsgáltatod és max a vizsgálat díját bukod... Csak kérdés, ha több autó van ez már tetemes összeg is lehet... -
molnarpeter
nagyúr
válasz
CactuS #185935 üzenetére
csak hirtelen eszembe jutott, hátha gyorsabban túl lehetne lenni az ügyön, hogy az üf is boldog legyen
2.2 problémákat is szoktam látni a Jumper/Boxer/Ducato fb csoportban, cégnél Rangerekben volt pár motorcsere ami rémlik, nameg ott volt a doki lakóautós kálváriája is speedzone-on :/ talán a 2.3-at szokták gari után is dícsérni, ami újonnan is kapható még, bár talán drágább is a Fiat, mint a Pug/Citrom.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
mate317 #185934 üzenetére
Karbantartásnál szerintem a lista azokat az elemeket tartalmazza, ami fizetős javítás volt. Garis motorcsere meg gondolom ingyen volt, adott az adatbázis és annak csak egy részét mutatják meg a publikumnak. Végső soron szvsz érthető a dolog, persze kellemetlen, ha így derül ki. Ha viszont kiderül nagyobb gond, korrektnek mondhatók, pl. Octavia klubban egy olajevős 1.2 TSI-t visszavásároltak.
-
Richard!
addikt
válasz
GeneraL_XTX #185784 üzenetére
Üdv!
Ennek az adás-vételnek lett folytatása? Érdekelnének a fejlemények.
-
válasz
molnarpeter #185933 üzenetére
Általában új autó értékesítésnél kompenzálnak vételár kedvezménnyel az adott márka központjai, csak bosszantó a tendencia. Ford 2.2-es motorjai sokkal jobbak voltak, mint a mostaniak.
-
-
molnarpeter
nagyúr
-
válasz
kisza25 #185931 üzenetére
Kb. így van, nálunk 30k alatt ritkán mennek autók (általában a különlegesebb darabok, amiket utána saját használatra megvesznek és a cég állja az értékcsökkenést), haszongépjárműveknél van köztes olajcserénk, mert azok a 40-50k-s periódusok már túl vannak a vicc kategórián. Enélkül is egyfolytában hullanak a Jumperek, Transitok.
A tervezhető szervizek tervezhető költséget jelentenek, az a kisebbik gond, eleve úgy megy ki az árajánlat, hogy ezek benne vannak. A gond azzal van, amikor hullik az autó, pl: most a Transitoknál elreped az adblue tartály és nincs gyártás, nincs cseredarab. Áll heteket az autó, assistance buszt/áruszállítót kb. soha nem tud adni, ha tud, akkor is pár napra alapvetően. Na ez az igazi szívás, mert így ez az autó nem keres és helyette egy másikat is be kell fogni doglozni.
És jól tudod, az olajcsere is beleszámít, ezért is vannak így kitolva az intervallumok.
-
kisza25
félisten
válasz
Ádám16 #185928 üzenetére
A legtöbb új autó eladás a flottakezelőknek megy, azoknak meg az a jó, ha minél ritkábban esik ki az autó szervíz miatt. Meg ezekkel mennek évente 30-50ekm-t, ne keljen 3-4*szervizbe vinni az autót egy évben, ami mind bevétel kiesés és költség. 3-4évet így is kibírnak (általában) aztán mennek a használt piacra.
Amúgy ahogy észrevettem a Német/Osztrák magánszemélyek is tartják az előírást és ha keveset mennek 2 évente cseréltetnek olajat. Amekkora egy spúr népség, elhiszem, hogy szempont nekik ez is a vásárlásnál.
Ezt ide akartam:
A másik, hogy az olajcsere is beleszámít a károsanyag kibocsáltásba, ha jól tudom. -
kisza25
félisten
válasz
Doki16 #185927 üzenetére
Vannak ennyire igénytelen emberek, látok sokszor olyankktól hasonló hirdetést házakról, akik évek óta ezzel foglalkoznak
Lehet a kijárás/vírus miatt nem mert vele elmenni lemosatni. Tudok olyanokról itt is, akik annyira félnek, hogy nem mozdultak ki 3 hete és polgárőrök vásárolnak nekik meg viszik a kaját. A pénz meg lehet pont ez miatt kell. Fel kell hívni és hamar kiderül. Hamar megtanúltam, hogy ne ítélj elsőre, vannak olyan szépen fotózott romhalmazok, ez legalább őszinte
A másik, hogy az olajcsere is beleszámít a károsanyag kibocsáltásba, ha jól tudom. -
Doki16
addikt
válasz
kisza25 #185926 üzenetére
Konkrét példány ami nekem van az végig vezetett összes számlája megvan. Ez eléggé jó így nekem
Sajnos a 20-30k km csereperiódus a flottakezelő miatt van. De van kis remény az alagút végén, mert gyakorlatilag ennyi km-t csak autópályán lehet beletenni. Úgy meg talán jobban viseli az olaj.Amúgy a linkelt példány még akár jó is lehet, de az egész hirdetés gány. Ha lenne egy jó autóm amit a hirdetés feltételez legalább lemosnám, nem egy bokorba beleparkolva fényképezni le. Ilyenkor mindig az van bennem ha egy legalább 5 perces mosásra nem képes valaki, meg normális hirdetésre akkor milyen lehet az autó karbantartása. Ingyen adja a HAHU a dokumentumkezelőt, de nem képesek vele élni.
Ami tény, hogy ennyiért simán vehető lenne a kocsi egy hibakód olvasás és átvizsgálás után. 90k egy dióhéj Barcsiknál.
-
kisza25
félisten
válasz
Doki16 #185925 üzenetére
Ha nincs semmi infó a km mellé és van benne 163ekm az jobb, mint az infó nélküli 63ekm?
Legrosszabb esetben dióbeles tisztítas 150eFt és még akkor is kijjebb vagy 850eFt-al.
Legtöbb esetben jobb ha nem látod a szervizkönyvet sem, mert többnyire a sírás kerülget amikor látok egyet, két évente minden 20-25ekm-en szakszevizben -
kisza25
félisten
válasz
Doki16 #185923 üzenetére
Igénytelen ez tény és a madár kicseszett velünk
, de kb 1M Ft-al van piaci ár alatt, ha nincs valami le nem írt baja elég jó vétel, de szerintem 2,5M-et akart írni, csak még nem hívta senki, hogy észrevegye.
Bekapcsolva maradt az értesítés, tegnap kaptam, de nekem akkor sem lett volna jó, mert nekem szívóbenya kellett és nem alap üléssel (mondjuk utóbbit könnyebb orvosolni) -
kisza25
félisten
Valaki 1,5M ig keres autót, akkor ez elég jó vételnek tűnik, elírás gyanús seat ibiza st 1,2 tsi 2015 64ekm
-
pit stop
addikt
válasz
Radioactive #185888 üzenetére
Ha a szervízszámla szempont, és az 508-ban elfértek, akkor én azt választanám.
Pug flottánk volt (igaz dízel), de ott törés nélkül nem tudtak összehozni milliós számlát (első generációs 508-assal sem). Mostani flottában van BMW, Merci - hát ha valami komolyabb dolog bedöglik az a gyári óradíjakkal fixen 7 számjegy kb. -
vzsryl
nagyúr
válasz
máyköl #185913 üzenetére
Egyszerű a megoldás. Corollát kell venni. Az szép is, jó is, és az is nagyobb belül, mint az 508.
Btw. a Camry és az 508 nem is kapható azonos kivitelben. A Camry csak szedán formában érhető el, az 508 pedig csak ötajtósban (kombi is az tulajdonképpen), de szedánban tudtommal nincs. -
-
-
Doki16
addikt
válasz
pècsimunkás #185906 üzenetére
Ennyi a vége neki. [link] GPS szerint 186.
-
batai15
félisten
válasz
pècsimunkás #185906 üzenetére
Gyártói adat szerint.
-
batai15
félisten
Bár az új camryt nem vezettem, csak a 180 lovas corollát, ami érzetre ugyan nem volt ennyi, de nekem kellően dinamikus volt.
Igazából számomra a belső technika legalább annnyira fontos mint minden más, külső, belső kialakítás.
Nekem is a kedvenc az 508 volt, de pontozás alapján a camry egy hangya fasznyival többet kapott. Mondjuk nekem a carmry külsőleg legalább annnyira tetszik mint az 508.
Számomra ha vennék camryt a 180 végsebesség, meg talán a belső fedcom , és android auto /carplay hiánya lenne a negatívum. -
Dare2Live
félisten
Az e merci / camrynak nincs metszete annyira más a profiljuk, célközönségük.
Uaz mint a költség rész. Aki e mercien gondolkodik nem fogja érdekelni ha 2lel többet eszik, meg hogy 10év után meghal a turbo... bum felújítatja vagy vesz egy újat. De az igen, hogy ha lepadlozza nem felvisít az atkinoson hanem a szigetelt utastérben megidul a hajó meg kipihentebben száll ki 200km után mint ahogy beszállt.
camry meg jó egy pl 3 gyerekes családnak akinek van 10+misije autóra mert olcsón üzemeltethető... sztem amúgy itt bukik meg MOon. 2-3-4 gyerekes családoknak 99%ban még új 5milliós autóra sincs pénzük, nemhogy 10+misisre.
De persze kinek mi.
-
válasz
Radioactive #185888 üzenetére
én nem olvastam az előzményeket de ha az uj camry helyett 508-as peugeot-t veszel nem vagy ........ szerintem
(direkt pontoztam ki nem akarok senkit megsérteni)
Új hozzászólás Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Szétveri a kritikus gondolkodás képességét a ChatGPT
- Okos Otthon / Smart Home
- Formula-1
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Linux kezdőknek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Tőzsde és gazdaság
- BestBuy topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- EZVIZ CS-EB8-4G-2K-PS(kit)
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R9 3900X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Új Dell 13 XPS 9315 FHD+ IPS i7-1250U 4.7Ghz 10mag 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest