- Mégsem búcsúznak a DDR4-es memóriák
- Apple MacBook
- Bluetooth hangszórók
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Elképesztően drága az új Ryzen Threadripper PRO generáció
- Mégis mehetnek Kínába az áprilisban korlátozás alá helyezett AI gyorsítók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Spec
őstag
-
Spec
őstag
Köszi mindenkinek a válaszokat!
YouTube Premium nem játszik. Nem azért mert nem tudnám megengedni magamnak, hanem elvi okokból nem. Azért nem vagyok hajlandó havi majdnem 5000-et perkálni, hogy a család nézhesse a shit tartalmat, és igazából semmi extrát nem ad, csak annyit, hogy nincs reklám, ami vérlázító. Eladni extra szolgáltatásként olyat, ami igazából egy büntetés, szivatás. Ha lenne valami prémium tartalom, válogatott csatornák, fejlettebb szűrési lehetőségek, jobban testre szabható parental controll, esetleg extra tárhely a google Drive-ban, akkor azt mondom ok, de így ez csak szín tiszta lehúzás
Ezen a SmarTube-on elgondolkodok, bár nem igazán bízok az ilyen 3rd party megoldásokban, főleg ha ukrán/orosz a fejlesztője. Bár ahogy nézem ez openszósz, úgyhogy elvileg nagy baj nem lehet vele. A gond, hogy ez egy régebbi Samsung smart TV, nem lehet rátenni semmi ilyesmit, úgyhogy max. csak valami külső okosító stickel fogom tudni megoldani a dolgot. Annyi kérdésem lenne, hogy ezen ugyanúgy be kell/lehet jelentkezni a Google fiókkal, és működik rajta a beállított parental controll, vagy nem?
BB9000: Igen, ez lenne a tuti megoldás, de sajna a gyerkőcök már nagyobbak, úgymond nem meséket néznek már, hanem mindneféle szir-szar short videókat, minecraft/roblox/fortnite shit contentet, és hasonlókat. Ezeket nem állok neki lehúzni gigabyte szám a netről, mert eléggé hiába való küzdelem lenne. Ha csak a Tom és Jerry-t, meg a Thomas a gőzmozdonyt kéne letölteni, az egyszerű lenne, de amúgy az meg is van már.
-
BB9000
senior tag
Másik megoldás, hogy a gyereknek szánt tartalmat letöltöd és lokális adathordozóról nézi a gyerek a médialejátszó alkalmazással. Kulcsszó: Youtube downloader.
Kicsit munkásabb, de garantált a reklámmentesség és az is, hogy a gyerek véletlenül nem kattint egyéb nem neki szánt tartalomra a YouTube-on. -
Spec
őstag
Sziasztok! Felteszek egy költői kérdést, mert sajnos gyanítom a választ rá, de hátha van valakinek egy jó ötlete mégis.
Szóval a kérdés, hogy egy Asus RT-AX58U V2 routeren, gyári firmware-el van-e arra valami épkézláb módszer, hogy a YouTube reklámokat (TV-n, nem számítógépen) blokkoljam. Sajnos a szülői felügyelet, és az AdGuard DNS beállítása nem oldja meg a gondot.
Attól meg agyfrászt kapok, amikor a gyerek néz egy videót (hozzáteszem 12-esre beállított korhatár mellett), és bedob neki 5 percenként egy háború/ukrajna/brüsszel/mindmeghalunk témájú politikai hirdetést.
Előre is köszi a javaslatokat. -
*H*
aktív tag
válasz
tibbike01 #25537 üzenetére
Nem írtad milyen router és melyik fw van rajta, de nézd meg az Administration -> System -> Basic Config alatt, hogy van-e ,,Redirect webui access to www.asusrouter.com" sor. Ha van ilyen, kapcsold ki.
A https/http kapcsolatot is itt tudod beállítani a ,,Local Access Config" sorban. HTTP vagy HTTPS vagy BOTH. -
-
tibbike01
őstag
Azt hogyan lehet beállítani, hogy az asusrouter.com helyett a 192.168... ip címmel érjem el a router felületét? Vagy igazából okoz bármi gondod, ha az asusrouter.com-ról érem el? Nem igazán tetszik.
-
*H*
aktív tag
válasz
tobias40 #25528 üzenetére
Azt érzékelnéd, ha rendszeresen megszakad, és a log-ban látnád.
De Magyarországon pl. a meteorológia állomásokon működő radarok 5600MHz feletti sávban működnek, tehát azok a 120-128-as csatornák környékén zavarhatnak. A 36-64-es csatornák 160MHz-re állítva sem esnek ebbe a tartományba, ha nincs bármilyen másik radar a körzetben ami zavarhat, akkor nincs gond. Esetleg egy gyors ellenőrzést végez bekapcsoláskor - mivel a 52-64 már DFS csatornák - és kicsit később elérhető az 5GHz-es WiFi. A legbiztosabb beállítás a 36-48, mivel ezek nem DFS csatornák és 80MHz-es sávszéllel nem is használja azokat. -
sbai
tag
Csináltam egy rövid tesztet iPhone 15 Pro-val. 5g 160 mhz, csatorna auto-n (116 volt épp): nem volt 5g wifi
Ha minden marad kivéve a csatorna beállítás, ami fix 48, akkor egyből visszajött az 5g. 937-es letöltést tud
Kikapcsoltam a 160 mhz-et, fix 48-as csatornán. Ott sem volt gond, de csak 510-et mértem.
Egyelőre marad a 160 mhz, 48-as csatorna, aztán ha így is eltűnik, majd akkor esetleg leveszem 80mhz-re. Persze elég lenne az 500 is okoseszközökön, de ha már egyszer tudja ezt is, akkor megpróbálom így használni.
Valami oknál fogva most a PC-n is sikerült 934 környékét mérni, de csak appban, böngészőben kevesebb. QoS be és ki állapotban is. Majd esetleg, ha appban is kevesebb lesz, akkor újra ránézek.
Mondjuk a helyi TV torony a város túlvégén van, de az ablakomból van közvetlen rálátásom is, szóval lehet az kavar be.
-
*H*
aktív tag
válasz
tobias40 #25526 üzenetére
Ha minden eszközöd támogatja és nincsenek kapcsolati problémáid, akkor ki tudod használni a nagyobb sávszélességet és nyugodtan maradhat a 160MHz. A gond csak akkor van, ha olyan helyen vagy ahol a radarok miatt gyakori lehet a sávváltás és emiatt megszakad a kapcsolat, amíg nem áll át másik csatornára.
-
tobias40
veterán
-
*H*
aktív tag
válasz
tibbike01 #25524 üzenetére
Igen. A többi variáció amit írtam ellenőrzi a radarokat. Ez előírás, kikapcsolni nem lehet.
Nem tudom, hogy a gyári FW-ben a wireless log-ban látszik-e, de Merlin-ben mutatja, hogy pl. ,,Channel cleared for radar: 108l", illetve a low level details-ban, hogy fut-e az ,,In-Service Monitoring" és volt-e interferencia valamelyik csatornán. -
*H*
aktív tag
válasz
tibbike01 #25517 üzenetére
A 36-48-as csatornák egyikét állítsd be. Az 52-64 és a 100-140 radar érzékeny. A 36-48 csatornák max. 80MHz-es sávszélességre állítva nem azok, ott nem fogja bekapcsoláskor és utána is folyamatosan ellenőrizni, hogy csatornát kell-e váltani lehetséges interferencia miatt. 160MHz-en - ha tudja a router - már használja az 52-64-es tartományt is a 36-48 mellett, akkor már fut az ellenőrzés, hiába van pl. a 48-as kiválasztva. Újraindításkor ezért is jelenik meg később az így beállított 5GHz-es sáv, mert csak ellenőrzés után lesz aktív. Illetve ezért szakadhat meg időnként használat közben is, mert interferenciát érzékel és vált, miközben bizonyos időre kizárja az adott csatornát a használhatóak közül.
-
tibbike01
őstag
válasz
Kicsirics77 #25520 üzenetére
Tudják igen!
Laptop1 -> Intel(R) Wi-Fi 6 AX201 160MHz
Laptop2 -> MediaTek MT7922A22M 2TX 11ax (WiFi6E) BW160 + BT/BLE Combo Card
Galaxy s24
Iphone 16 proHa bekapcsolom a 160Mhz-t akkor 2.4 giga lesz a link kapcsolat. Nagyjából ugyanazt mérem a speedtesztel be és kikapcsolva is.
-
tibbike01
őstag
válasz
Kicsirics77 #25518 üzenetére
Köszönöm! Honnan tudhatom meg, hogy van-e a közelemben radar? Az is látszana a wifi analizer appban?
Ha 1 gigás netem van (One), akkor van bármi értelme a 160Mhz csatornának? 80Mhz-n 1.2gigás kapcsolat jön létre telóval, laptoppal. Ez elég lenne? -
tibbike01
őstag
válasz
Intruder2k5 #25515 üzenetére
Na most jól összezavartatok!
Akkor most kapcsoljam be a DFS-t (és így nem lesz fix csatornán) vagy kapcsoljam ki a DFS-t és állítsam fix 48 csatornára? Hogyan kapom a legjobb/zavarmentes eredményt? -
Kicsirics77
veterán
válasz
Intruder2k5 #25515 üzenetére
igen, ezt kihagytam, ott a pont, köszi a kiegészítést.
-
válasz
Kicsirics77 #25514 üzenetére
De annyit még tegyünk hozzá, hogy a dfs felülírja a fix csatornát, tehát ha radar zavarást érzékel a fix csatornán, akkor is el fog onnan lépni, szóval ha valakinél ilyen előfordulhat, akkor jobb, ha eleve kerüli a dfs csatornákat.
-
sbai
tag
válasz
Intruder2k5 #25510 üzenetére
PC-n főleg Windows appból mérek, néha böngészőből reklámblokkolóval. Elég komoly gamer PC-ről van szó, ezért sem értem... Még iPadről is 950 körül mértem most 5g-n. A csatornát átraktam fix 48-ra. Lehet ez a DFS beállítás miatt volt. Majd kiderül. Ma újraindítás nélkül kivártam. Egy idő után visszatért magától az 5g.
-
Szia!
Lehet akkor olyan csatornára vált a router, amit a kliensek nem támogatnak, EU-ban nem használatos. Érdemes fix beállítással próbálkozni, ahogy kicsirics is sírta.
PC-n mivel mérsz? Böngészős mérésnél elő szokott fordulni, főleg ha nincs reklámblokkoló és/vagy gyengébb hardver van a gépben, hogy nem mindig sikerül kimérni a maximumot. Ilyenkor érdemes megpróbálni a Speedtest CLI-t, vagy esetleg Windows-os alkalmazást, vagy javíthat még a helyzeten, ha Microsoft OS helyett megpróbálsz Linux alól mérni.
-
Kicsirics77
veterán
edit: Az mennyire normális, hogy 1000-es netnél ha PC-n mérem, akkor nagyon ritkán megy 900 fölé, viszont ha a router webes felületén levő beépített speedtest-ről mérek, akkor gond nélkül hozza a 940 környékét?
Nálam is ugyanezt az eredményt hozza.
Az elsőre meg nemtudom a választ, nálam fix 36 vagy 48-as csatorna van,nem tapasztalok ilyet, illetve nálam minden hétfő hajnalban újraindítás van ütemezve. -
sbai
tag
Sziasztok!
Van egy fél éves TUF AX 3000 V2 routerem és olyan gondom van vele, hogy bizonyos időközönként (néhány hetente) eltűnik az 5g wifi jel. Kábelen és 2,4g-n semmi gond nincs. Újraindításnál sem mindig jön vissza egyből, csak egy bizonyos idő után. Ez mitől lehet?
edit: Az mennyire normális, hogy 1000-es netnél ha PC-n mérem, akkor nagyon ritkán megy 900 fölé, viszont ha a router webes felületén levő beépített speedtest-ről mérek, akkor gond nélkül hozza a 940 környékét?
-
válasz
szaboi6512 #25504 üzenetére
szaboi, Intruder!
Köszönöm, ez így már tiszta. Csak egy kicsit kevésnek tűnt a tűzfal indítása szabályok megadása nélkül.
Köszönettel: MaCS
-
válasz
MaCS_70 #25503 üzenetére
A /jffs/scripts/firewall-start a tűzfal script, vagy tűzfal konfig, ahogy tetszik. De lényegében egy szöveges file, amit akár a nano editorral is tudsz szerkeszteni. Persze a nano helyett használható sok más szövegszerkesztő is, én pl. a midnight commander beépített szerkesztőjét jobban szeretem.
-
szaboi6512
őstag
válasz
MaCS_70 #25503 üzenetére
Az hozzátartozik hogy Entware van a routeren.
Erre van telepítve a Transmission csomag.
SSH-n kell ezt a parancsot beírni és megadni a port számot.ACCESS FROM WAN
• If you want to access transmission from WAN like work, school, smartphone, tablet or some other device we need to open the port 9091 but the firmware doesn't allow port forwarding to the router himself, for that we will use firewall-start script on /jffs partition:
Create firewall rules
nano /jffs/scripts/firewall-start
Paste this lines in terminal
#!/bin/sh
iptables -I INPUT -p tcp --destination-port 9091 -j ACCEPT
iptables -I INPUT -p tcp --destination-port 51413 -j ACCEPT
iptables -I INPUT -p udp --destination-port 51413 -j ACCEPT
Save with CTRL-O / Enter / and exit with CTRL-X
Make scripts executable and apply rules
chmod a+rx /jffs/scripts/*
sh /jffs/scripts/firewall-start -
válasz
szaboi6512 #25502 üzenetére
Köszönöm, de ez nekem sajnos így egy kicsit magas.
Leírnád kicsit részletesebben?
Köszönettel: MaCS
-
enginev3.0
félisten
válasz
Gubek-Einste #25499 üzenetére
Mondjuk igaz, nem lesz mesh hálózat, de ha ugyanaz a név és jelszó akkor pici lecsatlakozas után átvált egy közelebbi AP-re a kliens
Vagy ha van már meglévő mesh hálózat, több Asus routerrel, akkor AP módba téve az egyik routert ami a szolgáltatói eszközre van kötve, ahhoz már lehet további mesh pontokat adni, ilyenkor ha van lehetőség érdemes a szolgáltatói eszköz wifijet kikapcsolni
Így teljes a leírás
-
-
cekkk
veterán
válasz
enginev3.0 #25497 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
cekkk
veterán
Sziasztok,
Digis netem van. Arra van lehetőség, hogy a Asus ruterek ezt osszák tovább ugyan azzal a hálózati névvel és jelszóval mint amit a Digi adott nekem és ugyanúgy mesh hálózat legyen? Azért mert ahol a szolgáltatói router van nem fér oda másik router a szekrénybe. -
kpityu2
addikt
válasz
tibbike01 #25491 üzenetére
Pl. ha valami egyedi dologra van szükséged. Openwrt-vel szabadon huzalozhatod az interfeszeket. Nekem pl. egy vihar kinyiffantotta a Wan portot. Az egyik Lan portot átkonfigoltam Wan portnak. Vagy tudsz WWAN-t csinálni. Vagyis az egyik wifi rádió WAN kliensként működik, ott jön be a net.
-
tibbike01
őstag
Mi az a funkció/feature/extra, ami openwrt-vel megoldható, de stock firmware-vel nem? Aki openwrt-t használ az miért használja?
Előre is köszi!
-
T-master
tag
Sziasztok,
Kérnék egy kis segítséget. Adott az AX6000-es router, Merlin fw, entware és transmission telepítve. A problémám, hogy nem tudok portot nyitni a transmission-nak. Hiába állítom be pl. a 60000-es portot a router ip címére, a transmission is és a port checker is zártnak írja. -
VGYke
addikt
Sziasztok! Szerintetek az mikor szokott előfordulni, amikor egy talán "n"-es (laptop) kliens nem látja a mindenki más kliens által látott SSID-t?
-
kpityu2
addikt
válasz
Zuglói #25482 üzenetére
Nekem a Samsung S22 csinált hasonlókat. Aztán megjavult vagy ettől vagy valamelyik frissítéstől. Megpróbálhatod kikapcsolni a DNS átkötés elleni védelmet is. Előfordulhat, hogy valamelyik háttérapp szeretne a felhőszerverrel társalogni. Elvileg ez valami támadás meggátolására van, szóval ha nem ez okozza, jobb ha bekapcsolva marad.
-
fila
senior tag
válasz
dolon75 #25479 üzenetére
kábel ki/be: nem próbáltam még, ha jelentkezik legközelebb a hiba, kipróbálom
eseménynaplót próbálom túrni, de a tegnapi 15:18-as időpontra egyenlőre nem találok semmit.
más időpontokban találtam valami hibát, azzal mentem a windows 11 topicba. (PerfDiag Logger, Diagtrack-Listener
)
-
Zuglói
tag
Sziasztok,
ez a hibaüzenet ismétlődik 30 másodpercenként az asus rt-ax59u logjában:
Jun 21 14:05:59 kernel: 7986@C12L1ra0,Peer_Vendor_Spec_Action() 817: Peer_Vendor_Spec_Action:frame len check error
Egy Samsung s24 telefon csatlakozik fel, internet van, nem is dobálja el a kapcsolatot, állandó ip cím, ipv6 letiltva.
Mit nem szeret a router? -
-
fila
senior tag
válasz
MrCsiT #25473 üzenetére
Kamerás csengő igen, távolról is látom ki az, az appon keresztül. (most vendég hálózatra került)
Switch nem menedzselhető, már 3 különbözővel próbáltam, de mindegyiknél volt hiba.
Kábeleket cseréltem, és próbáltam másik hálókártyával is. Nem volt jó.
Időnként előjön ez a rohadt hiba.@kpityu2: a pc fix ip-je most dhcp tartományon kívül van. DHCP-n is volt, azért próbálkoztam fix ip-vel.
-
MrCsiT
addikt
Minek kell internet a csengőnek? Valami kamerás cucc esetleg, és így látod távolról, ki csenget? (csak mert más értelmét így hirtelen nem látom).
A hibádra: a switch esetleg menedzselhető, és az IP címe mondjuk ütközött valamivel? Ez épp a leírt galibát okozná, hogy ami rá van kötve, annak (is) pápá, amíg nem kap új IP-t.
-
kpityu2
addikt
Próbáld meg fix ip helyett dhcp-re rakni őket. Ha kell az azonos IP a dhcp beállitasainál add meg a fenntartott ip-t a Mac címhez kapcsolva. Persze a dhcp tartományon belül. És ha mégis fix ip-t adsz meg az a dhcp tartományon kivül legyen. Tehát ha a dhcp 200-ig oszt, akkor a fix ip-k 200-253 között legyenek.
-
fila
senior tag
válasz
kpityu2 #25465 üzenetére
végül csengőt, meg egy tabletet kiraktam vendég hálózatra,
ma délutánig rendben volt minden.aztán 15:18-kor bekapcsoltam a PC-t, ami egy switch-en keresztül csatlakozik az egyik al aimesh routerhez. Ezen a switchen van az NVR is.
PC, NVR leszakadt a hálóról. A switch áramtalanítás/visszakapcsolás után kapcsolódtak ismét. (Ez a tűnet elég sokszor előfordult korábban)
PC, NVR fix ip-t kap.Logban semmi nincs, csak a iphone-ról ez, meg az:
-
tomej
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #25452 üzenetére
Szia!
Köszi - holnap rálesek!
Üdv.! -
jilian
addikt
Adott egy AX 6000, erre jött egy rt ax57 mesh-be lan-on, fel a nappaliba. Erre jött egy rp ax58 ki az udvarra.
5 hónapig minden szép és jó volt és most az ax57 nem képes wifi-t adni. Van rajata net, mert a tv-kábelen csatlakozik rá. De nincs wifi jel, ezért az ax 58 is kiesett.
Ax57 leválasztottam, vissza mesh-be. Net van wifi nincs.
Behoztam az ax 58-at, reset újra meshbe rakva az ax 6000 mellé minden ok, már a telefon fel is csatlakozott.Tehát. Mi a kínja az ax57-nek? Miért nem képes Wifi-jelet adni?
FW mindenhol a legfrissebb. 5 hónappal ezelött minden be lett állítva, f@szán müködött idáig. -
kpityu2
addikt
Felcsatlakozott a kínai izé és barangolt a telefonod. Ide-oda ugrált a két AP között. Ha sűrün barangol, akkor érdemes lehet a barangolási határértéket lejjebb venni, nem tudom mennyire van közel egymáshoz a két asus. Én -60-ra állítottam a Vezeték-nélküli-Professzionális fülön. Ha nagy az átfedés a két asus zónája között, akkor állandóan sakkozik, hogy melyikre csatlakoztassa az eszközt.
Mivel a kínai izé szakadt le és csatlakozott fel, érdemes lenne megkeresni és ideiglenesen kikapcsolni. -
fila
senior tag
válasz
kpityu2 #25460 üzenetére
14:50:39-kor megint leszakadtak a kamerák, PC-vel nem tudtam csatlakozni...
14:99:3E:C4:13 Redmi Note 12 telefon
A0:36:BC:15:18 Fő aimesh router
A0:36:BC:15:3E "kliens" aimesh router
38:83:9A:8C:5D: ez passz, Shenzen Link TechnologyvmiJun 24 14:39:32 roamast: sta[14:99:3E:C4:13] on ap[A0:36:BC:15:18], rcpi is 110 and rssi is -55
Jun 24 14:45:23 wlceventd: wlceventd_proc_event(685): eth5: Auth 38:83:9A:8C:5D, status: Successful (0), rssi:0
Jun 24 14:45:23 wlceventd: wlceventd_proc_event(722): eth5: Assoc 38:83:9A:8C:5D, status: Successful (0), rssi:-71
Jun 24 14:46:12 roamast: sta[14:99:3E:C4:13] on ap[A0:36:BC:15:3E], rcpi is 80 and rssi is -70
Jun 24 14:46:12 roamast: sta[14:99:3E:C4:13] on ap[A0:36:BC:15:18], rcpi is 106 and rssi is -57
Jun 24 14:47:07 roamast: sta[14:99:3E:C4:13] on ap[A0:36:BC:15:3E], rcpi is 84 and rssi is -68
Jun 24 14:47:07 roamast: sta[14:99:3E:C4:13] on ap[A0:36:BC:15:18], rcpi is 110 and rssi is -55
Jun 24 14:48:57 roamast: sta[14:99:3E:C4:13] on ap[A0:36:BC:15:3E], rcpi is 80 and rssi is -70
Jun 24 14:48:57 roamast: sta[14:99:3E:C4:13] on ap[A0:36:BC:15:18], rcpi is 112 and rssi is -54
Jun 24 14:49:02 roamast: sta[14:99:3E:C4:13] on ap[A0:36:BC:15:3E], rcpi is 82 and rssi is -69
Jun 24 14:49:02 roamast: sta[14:99:3E:C4:13] on ap[A0:36:BC:15:18], rcpi is 110 and rssi is -55
Jun 24 14:49:07 roamast: sta[14:99:3E:C4:13] on ap[A0:36:BC:15:3E], rcpi is 84 and rssi is -68
Jun 24 14:49:07 roamast: sta[14:99:3E:C4:13] on ap[A0:36:BC:15:18], rcpi is 110 and rssi is -55
Jun 24 14:50:17 roamast: sta[14:99:3E:C4:13] on ap[A0:36:BC:15:3E], rcpi is 78 and rssi is -71
Jun 24 14:50:17 roamast: sta[14:99:3E:C4:13] on ap[A0:36:BC:15:18], rcpi is 108 and rssi is -56
Jun 24 14:50:42 roamast: sta[14:99:3E:C4:13] on ap[A0:36:BC:15:3E], rcpi is 80 and rssi is -70
Jun 24 14:50:42 roamast: sta[14:99:3E:C4:13] on ap[A0:36:BC:15:18, rcpi is 108 and rssi is -56
Jun 24 14:51:52 roamast: sta[14:99:3E:C4:13] on ap[A0:36:BC:15:3E], rcpi is 82 and rssi is -69
Jun 24 14:51:52 roamast: sta[14:99:3E:C4:13] on ap[A0:36:BC:15:18], rcpi is 110 and rssi is -55 -
kpityu2
addikt
Az ilyen okoscuccok szeretnek statikus IP-ként megjelenni. Azt nem tudom, hogy ezt miként egyeztetik a routerrel, annyira nem ismerem a protokollt. Lehet, van benne ilyen kérési lehetőség, hogy a DHCP lehetőleg ne változtatgassa az IP-t. Én mondjuk jobb szeretem ha MAC címhez van rendelve az IP, úgy legalább tudom, hogy ki kicsoda és mégse kell kliens oldalon matatni.
Ha nem szűnik meg a hiba, akkor csak az marad, hogy leválasztod a kliensek egy részét és figyeled, hogy van-e változás. A mostani okoseszközök jó része már reverz proxit is használ, hogy a CGNAT és a változó WAN IP se gátolja a szerverhez való csatlakozást. Ezt se szokta időnként szeretni az Asus, a DNS átkötés elleni védelemmel szokott összeakadni, de az látszik a logban. -
fila
senior tag
-
kpityu2
addikt
Itt csak annyi van, hogy minden visszacsatlakozik. A 14:99...-nek csak másodjára sikerült. Szóval a router mindent eldobott valamiért. Az enyém csinálta ezt egy időben amikor valami kínai okosbizbasz addig nyösztette valami hibás protokollal, hogy időről időre összeomlott. Ez lehet pl. valami gyenge wifin lógó eszköz is ami folyton elveszíti a kapcsolatot.
-
fila
senior tag
válasz
kpityu2 #25454 üzenetére
az egy tablet, csak wifin van.
Most a sony tv-nek adtam egy fix ip-t még, rányomtam az alkalmazás-ra, és nemsokára minden kamera jele megjelent az nvr-en.
A sony tv wifin és lan-on is tudott csatlakozni. most kikapcsoltam a wifit.
(Hajnalban még mindenki aludt, nem kapcsoltunk ki-be semmit)Ez a teljes reggeli log a probléma után:
(MAC utolsó két karakterét töröltem)
Jun 24 04:53:43 wlceventd: wlceventd_proc_event(685): eth5: Auth EE:DB:B5:12:FA, status: Successful (0), rssi:0
Jun 24 04:53:43 wlceventd: wlceventd_proc_event(695): eth5: ReAssoc EE:DB:B5:12:FA:4F, status: Successful (0), rssi:-54
Jun 24 04:53:53 wlceventd: wlceventd_proc_event(685): wl0.1: Auth B2:35:9D:06:90, status: Successful (0), rssi:0
Jun 24 04:53:53 wlceventd: wlceventd_proc_event(695): wl0.1: ReAssoc B2:35:9D:06:90, status: Successful (0), rssi:-59
Jun 24 04:54:00 wlceventd: wlceventd_proc_event(685): eth5: Auth C4:39:60:F0:7B, status: Successful (0), rssi:0
Jun 24 04:54:00 wlceventd: wlceventd_proc_event(722): eth5: Assoc C4:39:60:F0:7B, status: Successful (0), rssi:-63
Jun 24 04:54:01 wlceventd: wlceventd_proc_event(685): eth5: Auth 38:83:9A:8C:5D, status: Successful (0), rssi:0
Jun 24 04:54:01 wlceventd: wlceventd_proc_event(722): eth5: Assoc 38:83:9A:8C:5D, status: Successful (0), rssi:-70
Jun 24 04:54:05 wlceventd: wlceventd_proc_event(685): eth5: Auth 6C:06:D6:A8:63, status: Successful (0), rssi:0
Jun 24 04:54:05 wlceventd: wlceventd_proc_event(722): eth5: Assoc 6C:06:D6:A8:63, status: Successful (0), rssi:-62
Jun 24 04:54:18 wlceventd: wlceventd_proc_event(685): eth6: Auth 14:99:3E:C4:13, status: Successful (0), rssi:0
Jun 24 04:54:19 wlceventd: wlceventd_proc_event(645): eth6: Deauth_ind 14:99:3E:C4:13, status: 0, reason: Unspecified reason (1), rssi:-68
Jun 24 04:54:19 wlceventd: wlceventd_proc_event(685): eth6: Auth 14:99:3E:C4:13, status: Successful (0), rssi:-68
Jun 24 04:54:19 wlceventd: wlceventd_proc_event(695): eth6: ReAssoc 14:99:3E:C4:13:C8, status: Successful (0), rssi:-68
Jun 24 04:58:13 wlceventd: wlceventd_proc_event(685): eth6: Auth 78:6C:84:53:71, status: Successful (0), rssi:0
Jun 24 04:58:14 wlceventd: wlceventd_proc_event(722): eth6: Assoc 78:6C:84:53:71, status: Successful (0), rssi:-77
Jun 24 05:08:52 wlceventd: wlceventd_proc_event(685): eth6: Auth 7A:E7:87:06:D3, status: Successful (0), rssi:0
Jun 24 05:08:52 wlceventd: wlceventd_proc_event(695): eth6: ReAssoc 7A:E7:87:06:D3, status: Successful (0), rssi:-73
Jun 24 05:08:52 wlceventd: wlceventd_proc_event(685): eth5: Auth 00:28:15:19:B6, status: Successful (0), rssi:0
Jun 24 05:08:52 wlceventd: wlceventd_proc_event(695): eth5: ReAssoc 00:28:15:19:B6, status: Successful (0), rssi:-52 -
kpityu2
addikt
-
fila
senior tag
ASUS TUF AX3000 v2 routerem van Aimesh-nek beállítva, nemrégen telepítettem újra az egészet.
Van sok eszköz rákötve. (sok vezetékes eszköznek van fix IP állítva a routerben)
Problémám, hogy időnként, 1-2 nap, de mostanában volt 1 hét is, megszakad a vezetékes kapcsolat (?)
Wifin megy rendben minden.Ma az NVR 4:52-ig mentette a kamera felvételeket, utána nem, és azóta se látja a hálózaton a kamerákat. (NVR-en nincs bekapcsolva a DHCP).
A router rendszernaplóban ez látszik:
Jun 24 04:34:19 WATCHDOG: [FAUPGRADE][auto_firmware_check:(7948)]do webs_update
Jun 24 04:34:57 WATCHDOG: [FAUPGRADE][auto_firmware_check:(8016)]could not retrieve firmware information: webs_state_update = 1, webs_state_error = 1, webs_state_dl_error = 0, webs_state_info.len = 23
Jun 24 04:35:27 WATCHDOG: [FAUPGRADE][auto_firmware_check:(7948)]do webs_update
Jun 24 04:36:23 WATCHDOG: [FAUPGRADE][auto_firmware_check:(8016)]could not retrieve firmware information: webs_state_update = 1, webs_state_error = 1, webs_state_dl_error = 0, webs_state_info.len = 23
Jun 24 04:36:53 WATCHDOG: [FAUPGRADE][auto_firmware_check:(7948)]do webs_update
Jun 24 04:37:31 WATCHDOG: [FAUPGRADE][auto_firmware_check:(8016)]could not retrieve firmware information: webs_state_update = 1, webs_state_error = 1, webs_state_dl_error = 0, webs_state_info.len = 23
Jun 24 04:53:43 wlceventd: wlceventd_proc_event(685): eth5: Auth EE:DB:B5:12:xxxx, status: Successful (0), rssi:0
Jun 24 04:53:43 wlceventd: wlceventd_proc_event(695): eth5: ReAssoc EE:DB:B5:12:xxxx, status: Successful (0), rssi:-54
stb. van még ilyen pár wlseventd
Jun 24 04:53:53 wlceventd: wlceventd_proc_event(685): wl0.1: Auth B2:35:9D:06:90:F1, status: Successful (0), rssi:0Milyen irányba induljak? Mi lehet a gond?
-
Recovery módba be tudod tenni? Itt találsz hozzá leírást, és a 3-1, 3-2, 3-3 pontokat kéne megcsinálni. Szóval így el tudod érni a villogó power led-et?
-
tomej
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #25441 üzenetére
Köszönöm - ez sem hatásos sajna...
-
BB9000
senior tag
Igen. Az előző firmware-t tedd fel, azzal jó lesz. Addig amíg ehhez nem érkezik meg a javítás, addig türelem, és maradjon az előző. Az automatikus update-et kapcsold ki.
Nem biztos, hogy mindenkinél előjön ez a hiba. Lehet, hogy nálad is és a fórumbejegyzést írónál is van valami speciális beállítás, ami miatt érint titeket. Gondolom a teszteléskor kiderült volna, ha mindenkit érintene, és akkor nem tették volna élesbe. Nekem is van egy AX55-öm mesh-be. Ha odaérek kipróbálom, hogy nálam mi a helyzet ezzel az új fw-rel. Nálam nincs bekapcsolva az automatikus update, pont az ilyen esetek miatt. -
BB9000
senior tag
Az automatikus firmware-frissítés be van kapcsolva?
Lehet, hogy az AX55-re felmászott a 3.0.0.4.386_53244 (ami 2025/06/20-án jelent meg!! ) és amiatt van a gond.
Itt is írja ugyanezt: Asus forum -
Zebu
addikt
Sziasztok,
AX82U a fő aimesh access pointom és azon lóg egy AX55 és egy AX57 node ethernet backhaul-on.
tökéletes volt eddig, de tegnap vettem észre, hogy az AX57-re nem csatlakozik egy kliens sem. Áramtalanítottam az 55-öt, úgysem ment át semmi. Leszedtem az AX57 node-ot, visszaraktam, úgysem megy át semmi.
gyári firmware-ek
mi lehet a baja? Mit próbáljak meg? Eddig hibátlan volt az egész.
-
MrCsiT
addikt
válasz
Kicsirics77 #25383 üzenetére
(Telekom szolgáltatónál)
- Azt hol tudja ellenőrizni, hogy "2 IP címe lesz"?
- ha "bekapcsolod a pppoe passtrough-t majd az asusban megadod a szolgáltatótol kapott felhasználónevet meg jelszót és akkor az asus fogja a kapcsolatot felépíteni", hogyan lenne 2 IP címe?passthrough esetén így (azonos felhasználó/jelszóval) betárcsázna a modem is és a router is, úgy gondoltad? Ha igen: azzal tisztában vagy, hogy az újabb szerződésekkel érintett androidos box TV szolgáltatás mellett a szolgáltató immár nem engedi meg hallgatólagosan a dupla belépést azonos felhasználóval? (vagy 2 éve)
- még arra azért felhívnám a figyelmet, hogy engedélyezett IGMP jelentős terhelést ró a routerre, ezért pl. nagyobb torrent letöltés esetén - és mellé wifis csatlakozással a routerre - a wifis IGMP TV szolgáltatás akadozhat. (ehhez még hozzá jön ugye, hogy az androidos T-s box eleve is mennyire "stabil" eszköz.)
-
-
tomej
aktív tag
Üdv.!
ASUS RT-AC 1200GU router-nél a következő probléma állt elő: A power led - folyamatosan világít, de semmi egyéb működés nincs... Reset-re sem reagál. Valakinek esetleg lenne vmi. ötlete?
Előre is köszi.
Üdv.! -
ffodi
veterán
válasz
drkovge #25437 üzenetére
Persze, ez sem rossz megoldás.
Ha csak egy egyszerű és kis fogyasztású eszköznek kell megoldani a szünetmentes ellátását, akkor egy ilyen DC UPS szerintem kompakt, és órákig elketyeg róla a fogyasztó áramkimaradás esetén. Minden egyéb esetben (pl. több eszköz, esetleg megy rá egy NAS is, stb.) úgyis komolyabb szünetmentes kell.
-
drkovge
csendes tag
-
ffodi
veterán
válasz
drkovge #25435 üzenetére
15-20k magasságában már lehet kapni DC UPS-t (pont ilyesmire való). Figyelni kell a be/kimeneti feszültségére, itt van pl. egy klasszik 12V-os verzió.
-
drkovge
csendes tag
Én egy ilyenre tettem a routert és a Telekomos modemet: [link] egy 5 Ah UPS akksitval.
Venni egy szünetmentest, amiben van egy 12 V akksi ami a kimeneten csinál 230 V-ot aztán rádugni a router tápegységét, ami csinál belőle 12 V-ot nem tűnt túl értelmesnek. Az egész megvolt 15 e Ft-ból. -
válasz
zsolt501 #25422 üzenetére
Szerintem a routert nagyon érdemes UPS-sel biztosítva üzemeltetni. Vannak külön erre a nagyságrendű fogyasztásra kitalált eszközök is, bár arányaikban drágábban. De akár egy belépő szintű szünetmentes táp egy közepesen leharcolt akkuval is bőven jó megoldás lehet.
Bármennyire is fel van készítve egy rendszer a váratlan lekapcsolásra, azért jobb, ha nem kínálgatjuk ilyenekkel. Egy legolcsóbb UPS pedig a gyakoribb rövid, gyakran ismétlődő áramkimaradások és -ingadozások, csúcsok ellen védelmet nyújt.
MaCS
-
kpityu2
addikt
válasz
szaboi6512 #25431 üzenetére
Ezekben a routerekben megy a WSDD? A SMBv1-nél magasabb verziói nem tartalmazzák a NetBIOS felderítést, ezért a Win fájlkezelőben nem jelenik meg, csak ha hozzáadod hálózati meghajtóként smb://ip-cím-mel vagy közvetlenül beírod a navigációs mezőbe. Mondjuk a WSDD se garancia, mert nekem linuxon fut, a Win10 mégse látja. Ilyenkor jön az, hogy vissza kell butítani a protokollt és a Winben is engedélyezni a v1 használatát. Ami meg ugye azért necces, mert biztonsági hiányossságok miatt lett kivezetve.
-
repist
csendes tag
válasz
szaboi6512 #25428 üzenetére
Csak egyszerűen rá szeretnék kapcsolódni a routerbe bedugott hdd-re. Az előző roternél csak kiválasztottam a fájl kezelőben a hálózati meghajtó csatlakoztatásnál a routerben lévő hdd-t és utána tudtam meghajtóként kezelni. Most nem tudok rácsatlakozni.
-
repist
csendes tag
válasz
szaboi6512 #25426 üzenetére
Előszőr természetesen a router felhasználó névvel és jelszóval próbáltam, sajnos nem működött. Utána már úgy bele kavarodtam, hogy most már el sem jutok odáig, hogy kérje a felhasználó nevet és jelszót. Azt írja ki, hogy nincs jogosultságom a hálozati erőforrás használatához illetve még azt, hogy a rutinhelyőrző rossz adatot kapott. Amúgy win 24H2 van a gépen.
-
Csorbi
addikt
válasz
repist #25423 üzenetére
How to access a USB disk connected to ASUS router - AiDisk?
A gyártó oldalát illik azért előbb felkeresni ilyen esetekben, 90%-ra kapsz választ...
-
repist
csendes tag
Üdvözletem Mindenkinek!
Vásároltm egy TUF Gaming AX6000-es routert. Mindent sikerült beállítanom kivéve, hogy a az usb meghajtót nem tudom hálózati meghajtóként csatlakoztatni az asztali gépemhez. Már minden beállítást kipróbáltam, de sehogy se akkar működni.Előszőr a csatlakozásnál felhasználónév, jelszót kért. Semmit (router jelszó, windows jelszó) nem fogadott el.Most már ott tartok, hogy jelszót se kér csak azt a hibát írja ki, hogy nincs jogom a hálózati erőforrás használatához. Előző RT AC-65P routeren pillanatok alatt sikerült beállítani a megosztást. Minden segítséget előre is megköszönök.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
blakey #25421 üzenetére
Nem mondom hogy általános a hiba, de sajnos megtörténhet. Asus routerből nekem se épp az alsó polcos sorozatba tartozó routerem van.
A rövid ideig tartó impulzus szerű áramszünetek amúgy sem kedveznek az elektronikai berendezéseknek, sajnos itt nálam eléggé jellemző volt egy időben, de ilyenekről nem csak én tudok beszámolni sok helyen tud ilyen előfordulni, és ezek nem egyedi jelenségek, és ezek nem CSAK Asus routernek tud rosszat tenni bárminek. -
blakey
titán
válasz
zsolt501 #25420 üzenetére
Az nem márka, hanem típus- ill. firmware hiba, nekem ilyen gondjaim nem voltak, pedig sok Asusom volt, igaz, nem alsópolcosok. Még soha nem kellett gyári állapotba helyeznem egy áramkimaradás vagy egyéb hiba miatt. Max. újraindítás kellett, mert új eszköz megbolondította a rendszert, de nagyon ritkán.
-
zsolt501
nagyúr
Saját tapasztalat Asus routerekkel, hogy sajnos néha fogják magukat és meghülyülnek, és olyankor kellhet nekik egy gyári visszaállítás.
A másik saját tapasztalat, hogy nagyon nem szeretik az áramszüneteket és az áram ingadozást, nálam is és ismerőseimnél is több Asus router kergült már meg ilyen miatt. Én mióta szünetmentessel védem azóta elenyésző lett a probléma, néha még most is össze tud jönni szoftveres gond, de már nem áramszünet miatt. -
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Hogy is van ez?
Rendszernapló - Port továbbítás:Source Destination Proto Port range Open by Redirect to Client name Local port
ALL ALL ALL DNSFILTER 1.1.1.2
ALL ALL ALL DNSFILTER 1.1.1.3
Ugyanakkor itt:
WAN--> WAN DNS beállítás:
DNS szerverek: 94.140.14.14, 94.140.15.15Akkor most melyik dns szervert is használom?
mert ugye:
az 1.1.1.2 és 1.1.1.3 a Cloudflare DNS-szolgáltató
A 94.140.14.14 és 94.140.15.15 a AdGuard DNS címei.
Asus rt-ax82u -
SteveBeard
senior tag
válasz
Intelligencs #25412 üzenetére
[Szia!
KAON PG2141N ONTeszközzel, bérelt vonali háttérrel (Telekom optikai vonal, ONE szolgáltató) nem működik a Bridge mód. Legalábbis nekem nem sikerült még senkit sem találnom, akinek sikerült volna megoldani. Ezért marad a DMZ.
Egyébként most megtudtam nyitni a prohardver oldalait.
Ha az entware-t feltelepítem utána jön elő a probléma -
Neoka
aktív tag
Sziasztok,
Adott egy RT-AX86S router, Telekom optikai nettel.
Kb 1 hónapja csinálta azt, hogy reggel telefonnal fel tudtam csatlakozni a Wifire, de közölte nincs net, se 5G-n, se 2,4G-n.
A routert akkor ki-be kapcsoltam és jó lett.Ma reggel megint ugyan ez volt.
Most beléptem a router webes felületére és megnéztem mi a baja.
Azt írta ki, hogy nincs net kapcsolat és hibás a PPPoE jelszó.
Beírtam újra a jelszót és ment újra minden, lett net és megy.
A korábban is használt PPPoE jelszót írtam be újra.Gyári Firmware verzió: 3.0.0.4.388_24323 van rajta.
Mi okozhatja ezt?
köszönöm -
gofry
senior tag
Nos úgy tűnik az EBM68 elért end of life státuszba.
Volt egy jó routerük ami még megérdemelt volna egy kis törődést... -
válasz
SteveBeard #25411 üzenetére
Én nem használtam még DMZ-t, de ott valami routing issue lesz. Viszont miért nem azt csinálod, hogy a szolgáltatói eszközt modem módba teszed (passthorugh), és a routert használod routerként? Eleve minek ilyen erős router, ha nem az route-ol?
-
SteveBeard
senior tag
Sziasztok!
Most ismerkedem egy asus gt-ax6000 routerrel. Ahogy látom, lesznek kérdéseim, de azért igyekszem egyedül megoldani.
De most olyan problémába futottam bele, amivel még nem találkoztam és kizárni se tudom, hogy melyik eszköz okozhatja a galibát.
Egy KAON szolháltatói router mögött van az Asus, fix ip-t adtam neki és DMZ-be tettem.
Valami miatt, arról a gépről, amiről az Asus router beállításit végzem nem érem el a prohardver lapcsaládot. Mobilról meg tudom nyitni.Ha átváltok a fő routerre, akkor simán megnyitja az oldalakat, most is így tudok írni.
Valaki találkozott már ilyennel? -
Madoc
veterán
Sziasztok! Ötletet kérnék :RT-Ax82u maradjon a fő routerem vagy a most érkező GS- Ax 5400 ?
A másik Node-nek megy majd egy Ac66u helyére a Mesh-be. -
Firehand
tag
Sziasztok
Vettem egy jelenleg nem lakott házba egy ASUS 4G-AX56 Wireless router, AX1800, Wi-Fi 6, Dual-band, LTE-et, mert szükséges volt az ott lévő robot-fűnyíró-porszívó és később 2 wifis kamera is kerülne oda. Sima Telekom-os dominó kártya került bele, gondoltam mivel sok adatforgalom nem lesz így 2-3 havonta kell majd tölteni rá 5 gigát Viszont pár nap alatt eltűnik róla az adatmennyiség, hogyan tudom megnézni hogy mi eszi meg a "netet". Köszönöm előre is a válaszokat.
-
Madoc
veterán
válasz
Kicsirics77 #25404 üzenetére
Szintén, pedig előtte nem vpn-eztem.
-
válasz
Kicsirics77 #25396 üzenetére
Szerintem nagyon nem ennyire egyszerű a Wireguard kliens beállítása. Lényegesen több adatmásolást igényel, mint az OpenVPN.
MaCS
-
tobias40
veterán
válasz
Kicsirics77 #25400 üzenetére
az intranet nekem is engedélyezve van de mégis az van amit leírtam.
Nem lenne egyszerűbb egyszer beállíta a ddns-el,vagy miért így csinálod hogy pl. hetente új config file-t letöltesz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Drón topik
- sh4d0w: Palpatine - A Terv
- Formula-1 humoros
- Sorozatok
- Mégsem búcsúznak a DDR4-es memóriák
- További aktív témák...
- Nokia 105 4G (2023) charcoal, Nokia 110 4G (2023) midnight blue
- ASRock B550 PG Velocita + Ryzen 5 3600 + 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz CL18
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió,146 cm, 4K Ultra HD ,Android, Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Canon EOS 250D kiegészítőkkel, táskával (CSAK 200 expoval !!! )
- Lenovo Legion Go 512GB + rengeteg extra!
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest