Hirdetés
-
PROHARDVER!
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Spec
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Annyit változtattam egyelőre az AI javaslatára, hogy az IPv6 beállításon belül az "Automatikus csatlakozás a DNS szerverhez" opciót kikapcsoltam, mert ez aktív volt. Fix DNS címnek a router saját IPv6 címét írtam be. Egyelőre most nem tapasztalok hibát, 1% körül mozog a conntrack tábla szintje. Elképzelhető, hogy tényleg ez okozhatta?
Az AI szerint:
Ez nem kapcsolja ki az IPv6 DNS-t, csak:
-megszünteti az aktív DNS reconnect loopot
-csökkenti a háttér UDP forgalmat
Mit NEM ajánlott megadni
❌ Publikus IPv6 DNS-eket, mint:
Google: 2001:4860:4860::8888
Cloudflare: 2606:4700:4700::1111
Miért?
-sok kliens DoH/DoT fallbackot indít
-sok rövid UDP/443 és 853 kapcsolat
-nő a conntrack terhelés
Ideális megoldás (ajánlott)
✔ Add meg a router saját IPv6 címét DNS-ként
Szóval ezt változtattam eddig.
-
-
enginev3.0
félisten
válasz
SztiviVander
üzenetére
V1hez nem?
-
Persze, az világos, hogy nem nyúltál hozzá. Állítani sajnos nem tudod az admin felületen, de végső esetben egy egyszerű scrpttel lehet módosítani az értékeket, aminek a futtatását WAN UP eseményhez kell kötni. De mindegy is, egyelőre ez csak elmélet...
Viszont amit SztiviVander említett a #26981 posztban, azt érdemes megfontolni, főleg ha esetleg megint telítődne a conntrack tábla, lehet abban jobban optimalizálva van ez, vagy ha nincs is, biztos könnyebb belenyúlni.
-
Spec
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Hát, ezekhez én nem nyúltam. Ezek gondolom a default értékek. Azt se tudom hol kellene átállítani
-
A 30000 abszolút nem sok, főleg egy ilyen kategóriájú router esetében. De a timeout érték meg nekem elég magasnak tűnik. Persze ez csak az én véleményem...
Én 65536-ot állítottam be maximális kapcsolatszámnak, a Tomato default timeout értékeit pedig mindegyiket megfeleztem, ezek most így néznek ki. [kép] Szóval nálam a default timeout is csak 1200 volt.
-
SztiviVander
addikt
válasz
enginev3.0
üzenetére
De merlin fork van ra (gnuton), en is azzal hasznaltam.
-
Spec
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
A timeout 2400, a max. érték 30000. Amúgy most stabilan 350-450 közötti értéken mozog, úgyhogy el nem tudom képzelni mitől telt be a 30000
-
Lehet még okosítani ezt a parancsot úgy, hogy listázza ki mondjuk a top10 LAN IP címet, amikhez a legtöbb bejegyzés kötődik a conntrack táblában, és akkor már meg is van, hogy melyik kliens(ek) a hunyó(k).
Mennyi amúgy nálad a timeout értéke, és conntrack tábla max. száma?
cat /proc/sys/net/netfilter/nf_conntrack_tcp_timeout_established
cat /proc/sys/net/netfilter/nf_conntrack_max -
Spec
őstag
válasz
enginev3.0
üzenetére
Köszi a válaszokat. Valóban segített az AI, bár arra nem adott egyértelmű választ, hogy a hiba mi miatt alakult ki akkor éppen. Most újraindítás után jelenleg nincs ilyen log bejegyzés. A conntrack tábla 1%-on van. Szerinte az IPv6 DNS lekérdezések és/vagy az AiProtection / Traffic Analyzer / QoS funkciók okozták. Vírusra utaló nyomokat nem látok, nem is tartom valószínűnek, mert erre gondot szoktam fordítani, de le fogom csekkolni azt is.

ui.: Még abban is segített, hogy SSH-n keresztül PuTTY-al hogy tudom monitorozni a RAM foglaltságot és a conntrack tábla telítettségét. Az alábbi kódsorral (5 secenként frissül).watch -n 5 "echo -n 'RAM: '; free -m | awk '/Mem:/ {printf \"%d/%d MB (%.0f%%)\", \$3,\$2,\$3*100/\$2}'; echo -n ' | Conntrack: '; echo \$(( $(cat /proc/net/nf_conntrack | wc -l) * 100 / $(cat /proc/sys/net/netfilter/nf_conntrack_max) ))'% full'"
Most ezzel figyelem, és ha újra előjön a hiba, akkor már konkrétabban fogom látni. -
zsolt501
nagyúr
válasz
enginev3.0
üzenetére
Jó támpontot tud adni.
-
Spec
őstag
Mi okozza egy Asus AX58U v2 router esetében, hogy elkezd belassulni a net kapcsolat, egészen minimális szintre, mintha meg is szakadna, és a logot teleszórja az alábbi bejegyzésekkel.
"Jan 18 13:27:37 kernel: nf_conntrack: nf_conntrack: table full, dropping packet
Jan 18 13:27:37 kernel: nf_conntrack: nf_conntrack: table full, dropping packet
Jan 18 13:27:37 kernel: nf_conntrack: nf_conntrack: table full, dropping packet"
Egymás után több 10 ilyen van. Ilyenkor csak az újraindítás segít. Utána megint jó lesz. Eddig nem volt ilyen gond, de az utóbbi időben szinte naponta előfordul. Nem fut torrent a háttérben. Legfeljebb 10-15 eszköz (2 PC LAN-on, a többi wifin) kapcsolódik.
-
drkovge
csendes tag
válasz
SztiviVander
üzenetére
Például egy még most is kapható Ewelink kompatibilis nyitás szenzor. Nem tudom miért csak a b-t támogatja, de ugye ennél nem számít a sebesség, mert csak pár kb-ot forgalmaz naponta.
-
válasz
SztiviVander
üzenetére
Nyomtató, hangrendszer, kamera, nas, laptop, de nekem az iot nem működik sok eszközzel, így marad iylen esetre egy wep képes régi router is.
-
SztiviVander
addikt
válasz
drkovge
üzenetére
Nem fikazasbol, de milyen cucc az ami csak egy mar ezer eve elavult, 25 evvel ezelotti szabvanyt tamogat? Ami nekem van 10+ eves barmik azok is mind tudjak mar az N-t, ebbol indultam ki. De igazad van, ha valakinek ilyen regivagasu iot cucca van akkor nyilvan ne tiltsa le a b-t, viszont akkor legyen tisztaban vele milye mit tud.
-
drkovge
csendes tag
válasz
SztiviVander
üzenetére
Vannak IoT eszközök, amik csak 802.11b szabványt támogatják, így az N only beállítás nem feltétlenül optimális. Alapbeállításban a Disable 11b opció be volt nekem pipálva (TUF AX4200) és nem akart csatlakozni pár eszköz (nyitásérzékelő stb.), mire rájöttem, hogy a b kell nekik.
-
Speeedfire
félisten
Köszi srácok, beállítok akkor fix csatornát, meg wpa2-t.
Amúgy igen, jellemzően okos eszközök ezek. Amit tudok azt 5GHz-en használok (tv, ps, laptop, telefon, fényképezőgép stb) -
SztiviVander
addikt
válasz
Speeedfire
üzenetére
Elegge nem optimalis. Agile multiband off, csatorna fixre 1-11 kozott, csak wpa2, wireless mode: N only.
-
Balinov
titán
válasz
Speeedfire
üzenetére
Esetleg ha a 2.4es eszközök iot cuccok érdemes wpa2 only ..
-
blakey
titán
válasz
Speeedfire
üzenetére
12-13-as csatornákat egyes eszközök nem szeretik.
-
Speeedfire
félisten
Sziasztok,
van egy RT-AX57 routerem. De egy ideje a 2.4GHz-es része, mintha nem lenne stabil. Ledob eszközöket, vagy nem tudnak rá csatalakozni.
Külön van 2.4 és 5 ssid-m.
Valami beállításom nem jó?
-
kerekes.pter
tag
Sziasztok
Vettem egy Asus tuf be9400-at ha átállítom Pppoe re a kapcsolatot a routeren egy telefonos routerhez csatlakozva akkor a laptopon a feltöltési sebesség lemegy 5 MB/S alá egy 1000-es neten illetve vannak shelly eszközeim azok valamiért nem érik el a shelly szerverét. Előtte egy tuf ax6000-esem volt és az tökéletesen működött.
Olyan kérdésem lenne hogy esetleg találkozott már-e valaki ilyennel?Válaszokat előre is köszönöm.
-
TeeJay
félisten
Mivel az a router amúgy is 2x2-es így ott nincs változás csak már mint előbb írták L végűt már nem gyártja a Broadcom ezért volt váltás
Mellé tettek más FEM-et ami vagy előrelépés lesz vagy butítás
Majd veszek V2-t és meglátjuk
V1 nálam október óta gyönyörűen üzemel és a FW support kiváló -
zacci
senior tag
válasz
TeeJay
üzenetére
Akkor rosszul tetted fel a kerdest:
The BCM6764L is an earlier version (V1) of Broadcom's Wi-Fi 7 chip used in routers like the ASUS RT-BE58U, while the BCM6764 (V2) is a newer iteration, often featuring better specs like MIMO 4x4 (vs. 2x2 for the L version), offering higher throughput, though sometimes the 'L' indicates a more portable/stripped-down model, but primarily, the chip difference points to more powerful Wi-Fi capabilities in the non-L version
-
TeeJay
félisten
válasz
woodworm
üzenetére
Asus support-ot kérdeztem még októberben erről.
Válaszuk ez volt :A két készülék között az alábbi hardveres különbségek figyelhetők meg:
Chipset:
V1: Broadcom BCM6764L
V2: Broadcom BCM6764
FEM:V1: 2G – SKY85355 | 5G – SKY85799
V2: 2G – RTC66274 | 5G – SKY85796
Ezen felül a V2 verzió eltérő szoftveres támogatást is kap.AI sem tudta megmondani hogy ez most előre lépés vagy csak olcsósítás de ha lesz V2 veszek és már van itthon V1 akkor egymás mellé teszem és csinálok összehasonlítást
-
Frenk
aktív tag
Sziasztok!
érdeklődöm, hogy hol (melyik boltban) lehet beszerezni az ASUS RT-BE58U V2 verzióját?
(Az ASUS magyarországi képviseletétől azt a felvilágosítást kaptam, hogy Ők még a V1-es verziót forgalmazzák a nagykerek felé. Gondolom olyan boltok jöhetnének számításba amelyek külföldi nagykerből szállítanak vagy marad - , hogy várni kell míg itt is a V2-őt forgalmazzák.)(Olvastam itt is ,hogy vannak akik már a V2 verziót vásárolták.)
Segítségeteket előre is köszönöm.
-
-
-
Az ASUS RT-AX86S routeremet cserélni akarom, a kiszemelt: ASUS RT-BE86U.
Van vele szemben valamilyen ellenérv?
-
ftc
nagyúr
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Nagyon nagy adatforgalom nem várható...70Mbites net a max a környéken.. De ha időtállóbb akkor lesz az.
Köszönöm
-
-
TeeJay
félisten
válasz
Nescafé
üzenetére
BE58U wifi7 router
wifi7 kliens esetén 160MHz módban 2stream mellett tud 1400-as linket amiből kicsivel több mint a fele megy át IP szinten tehát ilyen 7-800megabit lesz a plafon
wifi6 kliens esetén 160MHz módban 2stream mellett 1200-as linket tud ott 600-700megabit lesz a legjobb
Amit linkeltél képet ott 1200-as link van, na most a telefon tényleg wifi7 képes és a routerben is engedted a wifi7 módot? -
-
ftc
nagyúr
Sziaszok,
Asus TUF AX 6000 mellé milyen routert javasoltok? Jelnelg TP link-el van összekötve, de elég vicces így a rendszer..
-
Nescafé
őstag
Asus RT-BE58U , nem tudja valaki 5GHz-en mennyi a max wifi sebesség amit ki lehet hozni ebből..?
1000 fölé nem megy..Telefon tudja a wifi 7 -et.
2000/1000 net van. -
Hali. Az ASUS RT-AX86S meddig támogatott? Lehet már tudni?
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Input/Output; Input/Quit; Internal/External; Attol fuggoen, hogy a fejleszto Amcsi, Angol, Indiai....
-
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Hülye a download master ,nemtuttad?
-
válasz
szaboi6512
üzenetére
Csak halkan kérdezem meg, mi az az I/Q hiba?

-
-
wwhy
veterán
válasz
szaboi6512
üzenetére
Nálam I/Q hiba nem volt.
Routerben értelemszerűen beállítottam a következőket:
AiDisk
a) DDNS domain
b) FTP ShareServers Center
a) Media Server Enable UPnP Media Server - ON
b) USB Application - Network Place (Samba) Share / Cloud Disk - ONAiCloud
a) Cloud Disk - ONmajd a qB-ben a Downloads-ban betallóztam a csatolt hdd-t, ami nekem
\\rt-ax59u-efd6\Melo címen vanA Windows fájlkezelő is látja/megnyitja a csatolt HDD-t:

-
wwhy
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Megoldva

Újratelepítettem a qB-t, a routerből töröltem minden felhasználót, stb., majd kezdtem nulláról, és lőn csoda, most már megy a mentés a HDD-re. -
Tiszteletes
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Neked és Odipapának is köszönöm a választ!
Beüzemeléstől kezdve Merlin van fenn. Merlin FW frissítés után nem csináltam reset-et, de ha azzal sem jó, rápróbálok. Az megnyugtató, hogy nem szolgáltatói oldalról korlátoznak.
-
válasz
Tiszteletes
üzenetére
Üdv!
Tegyél rá Merlin firmware-t, gondolom - ha a gyáriban van is - abban már nincs korlátozás. De aki torrentezne a routeren, annak még inkább javaslom, hogy tegyen fel rá Entware-t és qBittorrent-et, mert a Download Master elég "gyengécske".
-
odipapa
senior tag
válasz
Tiszteletes
üzenetére
Elvileg le van korlátozva "gyárilag", nem tudom már hol olvastam. Az az érdekes hogy az előzővel tudtál magasabb letöltést produkálni. Nekem ac56u volt régebben, de ott is csak 40KiB/s ment.
-
-
wwhy
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Igen.
-
-
golfvariant
aktív tag
Én már így használom 1 éve, egyből a routerre kötött hdd-re fut rá a töltés.
Nekem sosem volt ilyen jellegű problémám. Mac nem kezelte jól az SMB-t, ott eldobálta, de windows-os géppel simán ment.
Ha arról a gépről tudsz rá másolni ás működik is, akkor nem tudom mi lehet.
Esetleg nem lépted túl a kapcsolatok számát HDD-re?
Ha jól tudom alapértelmezetten 2-re van beállítva a router felületén. -
wwhy
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
A PC-ről/laptopról FTP klienssel (WinSCP) tudok rá másolni, látom a könyvtárszerkezetet stb. Azaz ha letöltöm a PC-re, akkor ftp klienssel át tudom másolni.
-
A felcsatolt hálózati meghajtót tudod írni? Tehát ott rá tudsz másolni valamit?
Ha igen, akkor passzolom, de valószínűleg a qbitnek és a sambának lehet valami összeférhetetlensége, ami miatt nem tud a kliens random fájl töredékeket írni, a megosztott meghajtóra. Bár az igazat megvallva ilyenről még nem hallottam.
-
wwhy
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Szambázni nem tudok, de FTP-veteránként simán tudom írni, rá is másoltam pár filmet a PC-ről, és a tévé is szépen látja/lejátssza.
A qBit-ben mentési helyként felcsatolom szépen a hálózati meghajtót, elmentem, majd:

-
válasz
szaboi6512
üzenetére
Kliensről is kéne tudni letölteni rá.
-
-
woodworm
veterán
válasz
animatrix11
üzenetére
Padavan sincs a v2, v3-hoz.
-
Alex91
félisten
válasz
animatrix11
üzenetére
LAN kabeleket nezted, csereltel...?
-
animatrix11
őstag
Az enyémhez pont nem találtam a tomatonál (Asus RT-AC57u V3), mire jók ezek a moddolt firmwarek? Padavan létezik hozzá
Más, ugyanez a router, kb 4 éves, és nem hozza a megfelelő sebességet, kerestem rá már megoldást, de nem találtam, max 125mb/s-et tudok vele mérni a gigabites digin, mindegy, hogy wifin vagy lanon a digis router mögött van, ha azon mérek sebességet múlkor 250 volt, ami szintén kevés, de az asus azt sem hozza, régebben 700+-t mértem rajta
Köszi!
-
válasz
animatrix11
üzenetére
Tomato fw-ben van adblock.
-
wwhy
veterán
Torrentet szeretnék letölteni a routerhez csatolt HDD-re.
A HDD megosztása OK, látja a PC, és a beépített kliens is tud rá tölteni. De a PC-n lévő qBittorrent kliensnél hiába választom ki a routerhez csatolt HDD-t, nem indítja a letöltést. Mit kellene még beállítani
-
animatrix11
őstag
Sziasztok!
Asus Wifi routeren lehetséges olyan beállítás, hogy egy eszközön letiltok egy oldalt? Konkrétan a youtubeot szeretném tiltani az okostvn
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemlámpa, zseblámpa
- Nem lát hasznot az AI-ból a cégvezetők többsége
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- EAFC 26
- Autós topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4428
- Honor Tab 8X (kijelző, hátlap karcos) / 4/64GB / Wi-fi / 12HÓ Garancia
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- 146 - 147 - 166 - 167 - 168 - 169 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen 1 munkaállomás - i7 10875H 32GB DDR4 512GB SSD Quadro T2000 W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

V1 nálam október óta gyönyörűen üzemel és a FW support kiváló