Hirdetés
- Mini-ITX
- Vezetékes FEJhallgatók
- Elkezdte felszámolni a GPU-s PhysX támogatását az NVIDIA
- Videós, mozgóképes topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kompakt vízhűtés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Speeedfire #24944 üzenetére
Nekem az egyik szomszédom panaszkodik erre.
Mobilneten van, de publikus IP-címet kap. Fél óráig szórakoztunk vele, de nem tudtuk megoldani. A porttovábbítás be volt állítva (más portok látszottak is kívülről), de a Transmission a NAS-on zártnak látta a portot.
Nem tudtunk rájönni, hogy mi a baja...
MaCS
-
Multibit
nagyúr
válasz
Speeedfire #24952 üzenetére
Nálam csak VPN-en keresztül lehet kívülről elérni a LAN-omat. De nincsenek támadások a NAS-on. Ugye nincs nálad engedélyezve a UPnP? A VPN portján kívül milyen portok vannak még nyitva?
-
Speeedfire
félisten
Köszi mindenkinek. Most úgy néz ki minden frankó lett.
Bár érdekes, hogy a plex azt írta, hogy udp port kell neki, mégis tcp-vel lett az igazi. A transmission is most már rendben van.
Még egy kérdés. A qnap nas-on elég sok támadás ér, hogyan lehetne még jobban beállítani a router tűzfalat?
Maga a nas tűzfal mindent tilt, ami nem belső ip-ről jön. De óránként kb 30k támadás (?) jön.
A qnap topicban felmerült, hogy a ddns miatt is lehet, viszont az jól jön ha távolról kell elérnem a nas-t vpn-en keresztül.[ Szerkesztve ]
-
válasz
Speeedfire #24950 üzenetére
Igen, a PPPoE PassThrogh legyen bekapcsolva, és a Telekom eszközében rontsd el mondjuk a felhasználónevet, ne legyen két kapcsolat aktív. Illetve amikor tesztelsz, akkor mindenképp fusson egy alkalmazás (pl. Transmission), ami válaszol a tesztoldal felől bejövő kérésre. Ha épp nem figyeli semmi az adott portot, akkor a megfelelő beállítások ellenére is zártnak fogja jelezni a teszt.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Intruder2k5 #24949 üzenetére
Ez pipa, a 2 ip megegyezik.
Viszont ami a gond lehet, hogy nincs bdrige mód ezen. Ahogy nézem azt ajánlották, hogy ppoe pt legyen bekapcsolva, így most a routeren is be vagyok lépve a telekomhoz. De Így sem jó.technicolor fga2233
-
válasz
Speeedfire #24948 üzenetére
Megnézed a WAN IP címedet az internetre csatlakozó eszközben, és egy online IP ellenőrző oldalon is, és ha a két cím egyezik, akkor nem vagy NAT mögött.
-
Multibit
nagyúr
válasz
Speeedfire #24946 üzenetére
Annak is nézz utána, hogy a szolgáltatód nem tett-e CGNAT mögé!
-
bozont
veterán
válasz
Speeedfire #24944 üzenetére
Nincs véletlenül egy szolgáltatói modem/router előtte? Mert akkor ott is nyitni kell, vagy dmz-be tenni az Asus routert.
-
Speeedfire
félisten
Sziasztok,
adott egy RT-AX57 legújabb fw van rajta. Firewall engedélyezve, és a port forward is. Viszont kintről nem érem el ezeket a portokat, csak belülről.
Saját gépről a telnet azt mondja, hogy oké, de kintről már nem. Mi lehet a baj? -
zsolt501
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #24942 üzenetére
Nem ez egy NAS-on fut, más hibát nem vettem észre, remélem majd javítva lesz, mert eddig nem csinált ilyet.
Elég idegőrlő volt mire megtaláltam a hiba okát, és rájöttem hogy mi okozza. -
-
-
-
kukucskad
tag
Sziasztok, egy kis segítséget szeretnék kérni. Adott egy asus RT-ax55 router és szerettem volna a ház egyik végében a jelerősség javítására egy TP-link TL-WA850RE-t range extendert beüzemelni. Ez sikerült is viszont az alap hálózat azóta folyamatosan szarakodik. Hol van rajta net hol nincs. Nem jövök rá, hogy mi lehet az oka. Az normális, hogy mindkettő hálózat ugyanazt a csatornát használja? Ha kihúzom az extendert minden tökéletesen működik az asus-on, ha visszadugom a TP-linket megint "összevesznek". Az extenderen nem lehet csatornát módosítani.
Előre is köszi. Dávid -
kpityu2
őstag
válasz
Szikravadász #24936 üzenetére
Passz. Akkor valami bug lehet. Esetleg a logban megnézheted, hogy mi van amikor felcsatlakozik. Lehet, pl. hogy bekavar, hogy AC-s a kliens. Az AiMesh beállításoknál kapcsold be az ethernet backhaul módot ha eddig nem tetted, az fixen kikapcsolja a wifi backhaul módot. Ez amúgy a wifi sávszélességnek is jót tesz.
-
zsolt501
nagyúr
Sziasztok
Van egy RT-AC86U és ezt a hibát csinálja nálam is, már csináltam gyári visszaállításit de a hiba rövid időn belül újra előjön nálam gyári szoftver fut a routeren és a hiba ugyan ez, szerintetek mit csináljak?
[link] ez a hiba. -
Csabi1984
addikt
Sziasztok van egy kis anomáliám amire nem jövök rá
Van egy RT-AX57 és egy RT-AX53U Aimesh kapcsolatba és azt vettem észre, hogy az router felületén a kapcsolat nem "kitűnő" hanem "normál"100Mbit.
Múltkor észrevettem akkor az 53-as ki és be kapcsoltam akkor utána újra 1Gbit kapcsolat lett és ma rámentem a routeremre és megint 100Mbit lett.Az RT-AX53-ra egy kábel csatlakozik amely egy gigabites switchből megy így tehát csak Wifi lefedettség bővítésre van.
-
kpityu2
őstag
válasz
Szikravadász #24929 üzenetére
Ha kihúzod a kábelt akkor mit mutat?
-
Szikravadász
csendes tag
Sziasztok!
RT-AX56U + AC59U meshben, vezetékes backhaul, AX a főgonosz.
UTP-n csatlakoztatva az AX-re, bekerült a hálózatba egy mini pc, Win10, alatta WSL-ben Ubuntu, helyi webszervernek. Az érdekesség a képen látható.
Miért mutatja Wi-Fi-nek? Nincs is benne ilyen eszköz...[ Szerkesztve ]
-
kozi71
senior tag
válasz
kozi71 #24915 üzenetére
Szevasztok!
Probléma elhárítva! Kicseréltem CAT8 kábelre a bejövőt,plusz a router és a gépem közötti kábelt is. Most már hozza azt a sebességet amit elődje hozott. (942/328)
Eredetileg CAT5E volt. Ezzel ment AC87U szintén az előbb említett sebességgel, négy éven keresztül probléma mentesen. Úgy látszik ez a új router már finnyásabb, kell neki a jó féle madzag. -
stellaz
veterán
Sziasztok!
Van egy ASUS RT-AX59U routerrem és sehogyan sem tudom ftp szervernek beállítani, hogy netről is lássam az USB-re kötött meghajtót.
Saját hálózatról megy a szamba, meg a win is látja hálózati meghajtóként.
Engedélyeztem az ftp szervert wan megosztását is, Aicloudra is regisztráltam, totalcommaderrel próbálom behívni de valami 530-as hibát dob.
Az aicludban kapott webcímmel mit tudok kezdeni? Arra nem jön be semmi.
Ha valaki lépésről lépésre tud segíteni, azt megköszönöm.
-
fa4hu
őstag
Sziasztok!
Egy barátomnál kellene olyan megoldás, hogy két klasszikus Mesh-be kötött routernél az alrouterre kellene még egy routert rákötni (tehát nem a főroterre). Ez működhet Meshben? Melyik portra kellene kötni, mit kellene beállítani? Természetesen mindhárom router Asus és Mesh-képes.
Előre is köszönöm!
-
kozi71
senior tag
válasz
tobias40 #24917 üzenetére
Szia Intrudrer2k5!
Akkor este lecserélem a csatit a kábelvégén. Hátha jó lesz.Szia tobias40!
Egy 54 éves panelben lakok, 1,5mmes alu vezetékek. Jobb ha nem megy semmi a hűtőn kívül ha nem vagyok otthon. Ezért igyekszem jobb minőségű termékeket vásárolni. Ha valami nem bírja a kapcsolgatást akkor lecserélem. De még sosem ment tönkre semmim attól. Ellenben egy szünetmentes tápom már leolvadt, szerencsére éppen hazaértem még nagyobb baj előtt. -
-
kozi71
senior tag
Sziasztok! Segítsetek nekem legyetek szívesek ha tudtok valami megoldást a problémámra.! Hétvégén lecseréltem régi asus routerem egy újra. A régi egy AT-AC87U volt. Az új egy RT-BE88U. A nettem sávszélessége 1000 /300.(Digi féle.Évek óta rendben megy, sosem volt sávszélesség gondom). Semmi extrát nem csináltam, csak átdugdostam kábeleket, frissítettem a firmwaret, beírtam amiket kell, és már ment is rendben egész szombaton estig. Úgy ahogy előző router ment. Esténként én mindig lekapcsolok mindent. A routert is így szoktam. Igen ám, de vasárnap reggel már csak 100/100 ban volt hajlandó menni csak. Azóta volt már soft reset, a hátulján lévő reset gomb is meg volt már. A hard-ot ugyan még nem próbáltam. Szóval egy szó mint száz, nem tudom elérni a 1000/300 -t. Telefonon hívtam One-t tegnap este, azt mondták rendben lévőnek látják a kapcsolatot. Mit tegyek most?
-
amol
addikt
válasz
Intruder2k5 #24909 üzenetére
Kipróbálom, aztán kiderül. Köszönöm.
MaCS_70: azzal az új gyári FW-rel használod?
dudika10: A közelmúltig tökéletesen kiszolgált, nálam nem volt indokolt a csere. 600mpbs 2.4-en és olyan range kétszintes házban amihez egyébként két router kéne.
[ Szerkesztve ]
-
kpityu2
őstag
válasz
Sanyi.mTs #24906 üzenetére
Elég furcsa, mert abban elvileg újabb chip van. Kellene lenni egy olyan pipának, hogy a DFS csatornák engedélyezése, de a te képeden nincs. A DFS csatornákat még a területi beállítás szokta befolyásolni, mert nem mindenhol engedélyezett, ilyenkor elrejtheti a felület ezt az opciót.
-
-
amol
addikt
válasz
Intruder2k5 #24905 üzenetére
Mindez nyilvánvaló, csak ha resetelem kipróbálnék egy újabb firmwaret mert ez 2018-as, az utolsó stock pedig 2020-as. Lehet hogy okkal adott ki az Asus egy ilyen régi routerhez új firmet 4,5 évvel a legutolsót követően. Egyelőre beállítottam hogy minden nap újraindítsa magát.
Lecserélem egy Netgear R7000-re (szintén asuswrt), de előtte szeretném kideríteni hogy javításra szorul-e. Persze az is lehet hogy csak a táp a ludas.[ Szerkesztve ]
-
Szia!
A szoftver nem romlik meg, ergo ha régebben jó volt, akkor más baj van. Egyik lehetőség, hogy próbáld meg reset-elni a routert, reset után manuálisan visszaállítva mindent, tehát nem mentett beállításokat visszatölteni. Persze ha előtte nem piszkáltad, akkor ez sem biztos, hogy segít. Másik lehetőség, lévén az RT-N18U már nem fiatal router, hogy elkezdtek kiszáradni a kondik a tápban, vagy akár a routerben, és ez okozza az instabil működést. Erre megoldás lehet egy új táp beszerzése, vagy ha van hozzá szerszám és ambíció, akkor a kondik cseréje.
-
amol
addikt
Sziasztok! RT-N18U + 380.70-es hggomes fw, az utóbbi időben random leáll, csak kikapcs-bekapcs oldja meg. Létezik hozzá újabb HGG vagy próbálkozzak a 2024 decemberi hivatalossal vagy merlinnel? köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mini-ITX
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Vezetékes FEJhallgatók
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Elkezdte felszámolni a GPU-s PhysX támogatását az NVIDIA
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Android szakmai topik
- Videós, mozgóképes topik
- További aktív témák...