Hirdetés
- Samsung LCD és LED TV-k
- Régi CPU újrakiadásával ünnepelné a Socket AM4 tizedik évfordulóját az AMD
- OLED TV topic
- Szó szerint a Holdra vinné a játékosokat az új GeForce driver
- Kötelező frissítésnek számít a Microsoft legújabb csomagja a Windows 11-hez
- Androidos tablet topic
- Kompakt vízhűtés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Mini-ITX
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdezel:
1. Olvasd el ezt az összefoglalót!
2. Vedd figyelembe, hogy a fülhallgató higiéniai termék (így nem küldhető vissza webshop vásárlás esetén sem! - akadnak kivételek), így nehéz javaslatokat adni, mert nem rendelkezünk annyi releváns tapasztalattal!
3. Rengeteg a szubjektív dolog, például: egyéni a hallás, egyéni a fül kialakítása, egyéniek az igények stb.
4. Találd ki, hogy milyen kialakításút szeretnél!
5. Határozd meg, hogy milyen célra kell! (Sport, hívás, zene stb., ezekben érdemes prioritást állítani)
6. Fontos szempont, hogy milyen eszközzel fogod használni! (pl iPhone nem támogat LDAC-ot)
7. Mennyit szánnál rá?
8. Olvass tesztoldalakat, nézz teszt videókat, próbáld szűkíteni konkrét típusokra!
9. Érdemes prioritást állítani a különböző extra funkciók terén is, pl Multipoint, ANC, akku kapacitás, hangkarakter stb (ez nagyban összefügghet, hogy milyen célra használod (6. pont)).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Üdv.
Irodába keresek fülhallgatót, főleg podcast-hez, másodsorban zenehallgatáshoz.
A forrás egy iphone.
Ami a problémám, hogy egyáltalán nem szeretem a gumidugós füleseket, "half-ear" vagy "open-ear" kialakításút szeretnék. Adná magát a sima airpods 4, de érdekelne, hogy van-e más alternatíva max. 35-40 ezer forintig. -
Janaboy
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Kicsit olvass vissza.
Amúgy Oneplus buds 4, Huawei Freebuds 7i.
Ezek jók mikrofonban.
Vagy half in earben Huawei Freebuds SE 3 esetleg Xiaomi Buds 5.Sajna az ettől olcsóbb kategóriában nem tudom melyik mikrofonja jó.
-
dzsi23
addikt
válasz
-NoVa-
üzenetére
Igen, de sajnos épp a vezetéket próbálom kiiktatni a kapcsolódási láncból. Ha a vezeték nem zavarna, most nem lennék itt.
tomee007007 #20799:
Köszi itt is segítséget!
Azt hiszem, várok az igazira, felesleges félmegoldásokra költenem. Amíg nincs clip-on "gamer" füles, elleszek a kábeles Eposszal.
Bár most már eléggé érdekelnek ezek a clip-onok, szóval nem kizárt, hogy becsúszik majd próbaképp egy olcsóbb darab.
Ha játékra nem is ideális egyelőre, legalább azt tesztelem, hogy milyen hallgatni/viselni. -
Sziasztok, kéne nejnek valami olcsó és jó tws. Hanghívás elsődleges prioritás.
Volt egy haylou w1, de befosott két-három év alatt. Van egy baseus bose koppintás klipsz, de rémes a hívásminősége. Mindegy, hogy itthonról, vagy Kínából.
-
-NoVa-
veterán
válasz
dzsi23
üzenetére
A 3. pisztolylövést kapod, mire az első hangja megjön, a PC-s BT kezelés nem halad a korral. Akadnak donglék alacsonyabb latencys protokollal, de egy vezetékes flathead earbud instant hangjához képest az is maga az örökkévalóság.
Clip-on még nincs vezetékesben sajnos, de az earbud sem izolál sokkal többet a külvilágtól.
-
tomee007007
addikt
válasz
dzsi23
üzenetére
Szia!
Üdv itt is
Clip-esből jelenleg szerintem nincs veszteségmentes dongle-ös. Én Bose Ultra Open-t használok erre a célra, de zavaróan nagy a késése, érzésre bőven 3-400 ms.
Viszont úton van hozzám egy Baseus XC1, ha az megérkezik, arról tudok majd nyilatkozni
De biztosan lesz ott is valamennyi....
A Cetra Open-t néztem én is, de sehol sem dícsérték halálra....
Ha megis megbarátkoznál az in-ear kialakítással, akkor AKG N5, vagy Razer Hammerhead V3 Hyperspeed
-
dzsi23
addikt
Sziasztok!
Multiplayer (PC) játékhoz keresek valami hangkeltőt. Általában hangfal szól nálam, de multinál az nem opció (bár biztos vannak rá megoldások, hogy ne zavarjon be a mikrofonnál, de ezt most hagyjuk). Első körben fejhallgatókkal próbálkoztam, de nem az én világom.
Amik most felkeltették az érdeklődésem, azok a clip-on fülesek. Nem próbáltam még ilyet, pár nappal ezelőtt még azt sem tudtam, hogy léteznek. Kérdés, hogy van-e ezekből olyan, ami játékhoz megfelelő lehet. Leginkább az alacsony késésre gondolok; némelyiknél van az appban "gaming mode", de nem tudom, hogy PC-re kapcsolódva ez aktiválható-e.
Azt látom, hogy vannak kifejezetten játékra szánt fülesek, amikhez külön usb vevőt adnak, de ezek nagyrészt in-ear megoldások, nekem viszont valami nyitott kellene, mint az Asus Rog Cetra Open, de kampós helyett clip-on formában.
A másik kérdésem, hogy az ezekben található mikrofon mennyire alkalmas arra, hogy játék közben, PC-n Discordon keresztül tartsuk a kapcsolatot.
-
FoLey-v
addikt
válasz
tomee007007
üzenetére
Úgy nem csinálja,de jobban eszi az akksit. Most LC3-ban hazafelé hallgattam és nem csatlakozott szét. Szerintem a Xiaomi HyperOS rendszer BT része lehet a ludas. Kéne egy remdszer frissítés,mert hallottam 15T Pro fórumban is előforduló BT bugról.
-
FoLey-v
addikt
válasz
tomee007007
üzenetére
Ez van
-
FoLey-v
addikt
válasz
tomee007007
üzenetére
Nekem ezek vannak bekapcsolva.
-
FoLey-v
addikt
Nekem néha olyat produkál technics eah-az100 + Xiaomi 15T Pro párossal,hogy néha fogja magát akkor az egyik disconnectel és visszacsatlakozik,de csak egyszer amikor BT-t bekapcsolom. Ez inkább szoftver probléma vagy az LC3 kodek?

-
SutPet
aktív tag
válasz
Janaboy
üzenetére
tudok árban alkalmazkodni ha csak azon múlik.
Száras verzióból a redmi buds 8 lite-ot próbáltam egy napig olyan nagy bajom nem volt vele de a buds 6 play számomra kényelmesebb volt azért maradnék inkább annál a kialakításnál. De ha szárasból van olyan ami mikrofonja tényelg jól kiszűri a körülöttem alkalmankéntpofázófennhangon besélgető kollégákat és hallani fognak a túloldalon rendesen akkor megbarátkozok vele
Azt felejtettem el még írni hogy az jó lenne ha egy töltéssel 8 órát hozna(ANC nélkül akár mert agybadugós esetén nekem kizárja annyira a hangokat hogy nem zavarnak)nem agybadugóssal nincs tapasztalatom kicsit tartok tőle mennyire lenne stabil ill mennyire zajszigetel/ hallatszik ki belőle az éterbe a másik fél/zene
-
virkir
veterán
válasz
Janaboy
üzenetére
Na végül csak fillérszexuáltam és kapott az asszony egy Redmi Buds 8 Lite-ot mivel annyit nem ért a javasoltak ára csak a tiktok meg youtube miatt.
Meglepődtem, hogy simán tudja a két eszközhöz párosítást, tökéletesen vált a két forrás között, mindig amelyik éppen előbb indul, vagy vált ha ha váltok a forrás között. -
SutPet
aktív tag
Sziasztok,
Tudnátok ajánlani olyna fülhallgatót ami openoffice esetén megfelelően szűri a körülöttem beszélő embereket?
Jelenleg egy olcsó Redmi buds 6 play-t használok de minden apró zajt behallanak a túloldalon és nem mindig tudok/akarok bemenni tárgyalóba.
Árban ilyen 30-40 körül áldoznék rá max, és inkább ez a buds jellegű kéynelmes a fülemnek mintsem a száras verziók.Előre is köszi.
-
Lajmund
őstag
[link] Aura Nebula
-
bostone
addikt
Kipróbáltam a Questyle QCC Dongle Pro Lossless Bluetooth Transmitter kis csodát.
A leírásban szerepel, hogy az MFi tanusítványnak megfelel, ezért is esett rá a választásom.
Amit vállal azt tényleg teljesíti.
Általában könnyen találja meg a csatlakoztatni kívánt egyedet.
Azonban előfordul, hogy el kell felejteniük egymást, hogy újra barátok legyenek.
8 eszközt jegyez meg vagy nem jegyez meg, ahogy az imént említettem.
A menüben nincs aptX Lossless, elvileg az aptX Adaptive nagyobb felbontású lehetősége tartalmazza ezt.
Androidos alkalmazás csak kínai nyelvet jelenít meg, amíg az Apple Store angol nyelvűt is felkínál.
Zsebben hordva séta közben LDAC vagy aptX kapcsolat kevésbé stabil, mint az sbc, de olykor ez is képes akadozni. Így nekem utcai használatra alkalmatlan.Kérem kapcsolja ki!
-
Janaboy
veterán
válasz
Veiled Bride
üzenetére
Azok az ajánlottak amiket feljebb írtam, de hogy az igényeidet kielégíti azt nem tudom.
-
Veiled Bride
őstag
válasz
tomee007007
üzenetére
Köszönöm, ennek utána nézek.
Amúgy nincs valami ár érték bajnok füles olcsóbban? Ha nem muszáj akkor nem maxolnám ki a keretet. -
tomee007007
addikt
válasz
Veiled Bride
üzenetére
Szia!
Én a magam részéről tudom ajánlani az AKG N5-öt, most akcióban a fehér pont belefér a keretedbe.
Van LDAC, kiváló térábrázolás, részletes, dinamikus hangzás, jó ANC, plusz egy veszteségmentes USB-C dongle PC-s, esetleg konzolos felhasználáshoz. -
Veiled Bride
őstag
Sziasztok! Jelenleg van egy régi Sony MDR EX450AP H vezetékes fülesem. Nagyon meg vagyok elégedve a hangzásával de a kényelem miatt váltanék vezeték nélkülire. Kizárólag gitárt zenét hallgatok (punk, metal). Olyan 50ezret szánnák rá. Néztem a Samsung Galaxy Buds3 Pro-t árukeresőn de 55 ezertől 93 ezerig mindenféle áron van. Az 55 ezer még nagyon nagyon max beleférne. Előre is köszönöm!
-
virkir
veterán
Üdv urak
Keresnék olyan fülest ami tud egyszerre több eszközzel is működni, azaz ne kelljen folyamatosan párosítani leválasztani két eszköz között.
Hangminőség elfogadható legyen és ne legyen arany árban. -
captainnemo
senior tag
válasz
tomee007007
üzenetére
A füles vásárlása megtörtént, és végül is a bose quietcomfort ultra earbuds gen 2-re esett a választás. Az előző gen 1 gariban van, csere esetén eladom majd, de nem volt kedvem kivárni.
A sony xm6-ot "kipróbáltam" és fájó szívvel küldtem vissza, mert nagyon jó minden technikai szempontból, nagyon jól szól zenén, nagyon jó az érintéses gesztus irányítása, jó a hívás minősége, és nagyon jó az ANC is szerintem. Viszont sajnos a fülemet nyomja/nyomta, kb. egy óra után. Ez nem a füles hibája szerintem, hanem a fülemé, mert a fülkagylóm belső része vélhetően az átlagnál kisebb. A jbl TUNE115TWS, ami egy régi több mint 5 éves fülesem, teljesen kényelmes. Azaz a "csep/bab" kialakítás is jó lehet, ha kellően kicsi. A vicces az míg a kis olcsó jbl tökéletesen működik 5 éve, a bose töltője halt meg először, most meg maga a füles, és most lesz majdnem egy éves. Szerencsére két év gari van rajta. A márkából elegem lett ezért cseréltem volna sonyra.
Szóval jött a bose gen2 változat és kb. ugyanaz mint a gen1, azt nem tudom anc-ben mennyit fejlődött, mert a gen1 is rohadt jó, de most tudtam realizálni mennyire elromlott, mert egyre halkabb lett, és elvesztette a zajszűrést is. A hangminőség kb. ugyanaz szerintem zenén. Ami egyértelműen jobb talán a telefonálás, a hang kristálytiszta, talán még jobb mint volt. Nem szokták leírni és csak egy tesztben olvastam, hogy a fülesnek amúgy van egy alapzaja, ami nem zavaró, de azért szégyenletes, ezért az árért.
Amúgy régebben volt jbl pro 2-m, ami az anc-től eltekintve nagyon jó volt, de idegesítő az a semmire sem jó hatalmas töltő lcd kijelzővel, vezérléssel, totál feleslegesen. A nagy truváj szerintem az a fülre hangolás, ahol mérő jelekkel a hallásodhoz hangolja a fülest, ekvalizálva a hangot. Én már 55 éves vagyok, lehet nekem ezért számít.
Ja amúgy hang tekintetében wavelet nélkül nem igazán szól jól, mert nagyon túl van emelve a mély tartomány. Az autoeq által alapból adott, bose qc ultra earbuds eq sémával használom, de lehet van jobb is.
-
VMatteo
őstag
sziasztok,
In ear típusúakat is elkezdtem nézegetni, EarFun air pro 4+ megéri 20e Ft-ért?
-
captainnemo
senior tag
válasz
tomee007007
üzenetére
No megvettem az xm6-ot, de megy is vissza. Brutál jó a hangja, nagyon jó az anc, nagyon jó a vezérlés, de nekem sajnos a kialakítás nyomja a fülem. Ez ugye nem egyből jön, hanem legalább egy óra viselés után. Egyszerűen túl nagy. Egy régebbi, ugyanilyen kialakítású jbl fülesemmel nincs ilyen gond, de az kisebb.
-
blueye
veterán
válasz
tomee007007
üzenetére
Nekem nagyon jó.
-
Peddy789
őstag
Helo! Idossebb nonek (75+) szeretnek foleg otthoni ipad(2024) hasznalathoz (foleg youtube) egy vezetek nelkuli fulhallgatot.
Otthoni hasznalat, mindenkeppen nyitott kellene, nem gumiharangos.
Airpods 4-et neztem 50k-ert iponon, de gondoltam rakerdezek van olcsobb ami nagyon hasonlo lesz ? Van olyan olcsobb model ami konyen fog mukodni, nincs csatlakozasi mizeria stb? Tekintve hogy idosebb holgy, igy sima ujracsatlakozas (bluetooth ki/be) is problemat okozhat. -
Medocsabi
addikt
válasz
captainnemo
üzenetére
Nekem az a bajom, hogy sokkal, de tényleg sokkal élettelenebb a hang. Pedig minden teszten amit olvastam, minden videón amit néztem egyértelműen a Sennheisert magasztalták, ezért keresem a megoldást, remélve hogy csak valami user error.
-
blueye
veterán
válasz
tomee007007
üzenetére
A HUAWEI FreeBuds 6 egész jól csinálja, persze reéatív.
-
cooi11
senior tag
Sziasztok!
A mostani ,, jbl tune 120 tws" füles már nem bírja ki az 1 órát sem.
Szeretnék egy másikat helyette, ami még zavaró hogy kihullott állandóan a fülemböl.
Tudnátok olyan fülhallgató ajánlani aminek az akuja hasonló hosszú ideig kibírja és stabilan megmarad
mert ha nem kapom el a földön hempereg és azt már nem rakhatom vissza!
Előre is köszönöm szépen a segítséget ! -
tomee007007
addikt
válasz
-NoVa-
üzenetére
Pár hete még volt raktáron emag-nál, emag által forgalmazva fehér 25 ezer körül...nem tudom, van-e még belőle
#20754 VMatteo: a nyitott kialakítást megértem, de én nem nagyon találkoztam olyannal, ahol ilyen kialakítás mellett érdemi ANC teljesítmény lett volna.. Buds Live-nál biztosan nem (bár meg kell hagyni, 5 éve megy nálam hibátlanul), esetleg JBL Flex 3-nál, de ott sem sok...biztosan ragaszkodsz az ANC-hez?
-
blueye
veterán
válasz
VMatteo
üzenetére
Mi a jó ár neked?
HUAWEI FreeBuds 6
Én most ezt használom legtöbbet telefonálni/teams stb. illetve podcastra. Egész nap is a fülemben lehet, nem érzem terhelőnek, jó a mikrofonja, nekem pont annyi zajt szűr az ANC amennyit ilyenkor kell. -
VMatteo
őstag
Sziasztok,
Létezik jó árban ANC-s nem in ear füles? Vagy esélytelen hogy találjak?
-
Medocsabi
addikt
Sziasztok!
Tanácsot kérnék. Vettem egy új Sennheiser Sport Bluetooth fülhallgatót, mert a JBL Reflect Mini Nc-m sajnos kuka, alig 30 percet bír.
Az a problémám, hogy a Sennheiser mintha fele olyan hangos lenne max hangerőn is, mint a JBL, ráadásul olyan súlytalan, élettelen a hangzása (nem tudom hogy fogalmazzam meg, a JBL-nél letolja a fejem max hangerőn a basszus, az erőteljes hangzás), pedig papíron kb mindenben jobbnak kellene lennie. Próbáltam az applikácón elül az EQ-t állítani, de nem segített. Van valakinek valami tanácsa? -
captainnemo
senior tag
No újabb hiba, a jobb oldali füles gyakorlatilag nem szól. Hiába reseteltem. Hát kezd elegem lenni a bose-ból.
-
-NoVa-
veterán
válasz
captainnemo
üzenetére
Párnán tudom használni oldalt fekve, szóval még elfogadható. De ágyra, csendes közegre úgyis a Bose Ultra Opent fogom mondani.
-
captainnemo
senior tag
válasz
-NoVa-
üzenetére
Azokért a memória szivacsokért én sem lelkesedem, zavar ha nyomja a füljáratom, jobban tetszik ha elektronikával van megoldva. Persze zenében érthető nem jó használni, jobb a mechanikus leválasztás, de nekem elsődleges a kényelem.
Az amúgy sony xm mennyire áll ki, nem zavar, inkább az mekkora oldalirányban, mert az nyomja elsősorban a fülemet.
-
captainnemo
senior tag
válasz
tomee007007
üzenetére
Ha jól értem a technics meglehetősen jó akkor. A sony xm sorozat, minden anc tesztben a nagy hármas egyike (airpods pro, bose qc, sony xm). Mindenhol ezek vannak az élen, technics-et sehol sem láttam.
Én kezelésben is szeretem azokat a füleseket aminek szára van.
Az alábbi három dolgot szeretném elérni valamilyen gesztussal:
-zajszűrés ki/be (quiet/aware)
-hangerő fel/le
-lejátszás pause/continueEz úgy emlékszem sony-val ez nehézkes volt.
A hangerő szabályzás, a száron való simítással ultimate. Ez a sima bab alaknál nehézkes, mindenféle dupla/tripla kopp, ami vagy sikerül jól vaqy nem. Mert van érintés, hosszan érintés és kész, de nincs simítás ami nagyon praktikus.
A legjobb az apple airpods vonal, ahol nincs vétlen érintéssel való hiba, mert szorítás, simítás van csak. Igaz megszoktam már a bose-t.
-
tomee007007
addikt
válasz
captainnemo
üzenetére
Nehéz behatárolni azért ezt az ANC teljesítményt, mert alapvetően másként működnek: a Bose QC Ultra tényleg olyan, hogy ha állok a vasútállomáson, még az elrobogó vonat hangját is képes szinte teljesen kioltani, de ezt tudod....bedugod a füledbe, vákumszerű "mélycsendet" kapsz, mindent nagyon, erőből tompít. A Sony-k és a Technics nem így működnek, ott finomabban működik az ANC, érezhetően dolgozik a zajszűrés, kifinomultabban tompítja a különbőző frekvenciájú zajokat, de közel sem kapod meg tőlük azt az erős, "mindenzajtkioltok" érzést, amit a Bose tud.
Ha mondjuk pontoznom kellene szubjektív, mindennapos bp-i tömegközlekedésen használva az ANC teljesítményt, szigorúan nem annak kifinomultságát, hanem a nyers zajkioltását a nálam meglévő felsőbb kategóriás on-ear TWS-eknél:
Bose QC Ultra Gen1 - 10 pont
Sony XM6 - 7,5 pont
Technics AZ100 - 7 pont
Sony XM5 - 6,5 pont
Huawei Freebuds Pro 4 - 6 pontMaximálisan egyetértek Veled a kényelem terén is, a Bose Ultra-k kényelemben, és ANC-ben nálam Nr.01, de sajnos hangminőségben, funkciókban, alkalmazásban, stb nagyjából az összes kategóriatárs veri őket

-
-NoVa-
veterán
válasz
captainnemo
üzenetére
Én az XM6-ot hallottam már alig szigetelni, és süketszobának is, eartipfüggő. A gyári hibrid szivacsokat nem szeretem, aztán ízlés és anatómia kérdése, kinek mivel válik be.
Az XM6 kisebb, de magasabb, azaz jobban kiáll, az XM5 jobban besimul a fülbe. Mindkettő nagyon kényelmes, de ez is egyéni anatómia, másoknak a Samsung ferdébb vetőcsöve jön be jobban, vagy más.
-
captainnemo
senior tag
válasz
tomee007007
üzenetére
Ha jól értem, akkor xm5 lényegesen gyengébb anc tekintetében a bose qc-nál, hiszen az xm6 is alatta van. Ha jól sejtem az az100 még gyengébb.
Én amúgy megvettem anno a Xiaomi Buds 5 Pro-t is, a tesztek alapján ahol halálra dicsérték az ANC-t. Hát el is adtam mert semmit sem ért. Szóval mindig próbálok első kézből infót gyűjteni, mert a tesztek sokszor félrevezetőek. Birtokoltam jbl pro tour 2 is, ami meglepően jól szólt, de az anc ott is gyenge volt.
Az az xm5 kisebb nálam előny lenne, mert kicsi viszonylag a fülem, és nagyon fájdalmas amikor a füles a fülkagyló belső, felső kifelé mutató részét nyomja. A babszerű füleseket meg ugye "bele kell tekerni" a fülkagylóba, és megtámaszkodik a felső részen belül. Na ezt valahogy nagyon durván jól megoldották a bose-nál, nem esik ki, és egyáltalán nem nyom. Ezt azzal a kis speciális belső puha peremmel oldották meg, ugy nem kell felül feszüljön.
-
tomee007007
addikt
válasz
captainnemo
üzenetére
Nálam nem is a forma főleg, hanem inkább a gyári gumiharangok miatt: ezekből nekem az XM6-é a kényelmesebb, de nyilván ezek szabadon cserélhetőek szinte bármilyenre.
Kialakítás tekintetében is kényelmesebb számomra az XM6, bár nagyobb, ezért el tudom képzelni, hogy kisebb fülben az XM5 jobb lesz.Fej-fej mellett most az AZ100 vs XM6-ot tesztelgetem ANC fronton, de érzésre az XM6 egy jó 20-25% hatékényabb, mint az XM5.
-
captainnemo
senior tag
válasz
tomee007007
üzenetére
Mivel saját tapasztalatod van kérdeznék pár dolgot.
-Miért kényelmesebb az xm6 mint az xm5? Kisebb? Az xm5 kényelmetlen?
-Az xm5 és xm6 között nagy különbség van ANC-ben?A hangminőséget tekintve, szerintem sokat lehet javítani wavelet-el, mert van füles specifikus letölthető beállítás, ami korrigálja azokat a népszerű de a hangképet elrontó kiemeléseket, melyek a legtöbb fülesben jelen van.
-
captainnemo
senior tag
válasz
tomee007007
üzenetére
Mint mondtam volt sony xm4 fülesem, az jól szólt, de nagyon nyomta a fülem, ennek szerintem az volt az oka, egy baromi nagy mérete volt. A bose az eddigi legkényelmeseb fülesem úgy, stabilan tart a speciális perem. A száras típusok kényelmesebbek nekem, de nem stabilok annyira, mint a babszem alakúak, kivétel az előbb említett bose. De ezek sem kényelmetlenek ha nem túl nagyok, és azt láttam az xm5, xm6 lényegesen kisebb.
A bose lenne logikus választás, de az megint valami gond legyen vele egy éven belül, nem túl vonzó gondolat.
Néztem májusban jár le az egy év gari, de majd futok vele egy kört, akkor is, ha veszek másikat.
-
tomee007007
addikt
válasz
captainnemo
üzenetére
A gariztatást semmiképp sem hagynám ki, nem egy pár ezer forintos eldobható füles azért...
A kényelem azért elég szubjektív, sok függ attól, kinek milyen a hallójárata, fülmérete, stb, de nekem pl. a Bose a in-ear legkényelmesebb TWS-em. XM6 nekem sokkal kényelmesebb már, mint az XM5 volt, de a Bose-nál nem.
Podcastokhoz azért annyira nem lesz releváns Neked a hangminőség, de az XM6 jóval több plusz funkcióval, és beállítási lehetőséggel rendelkezik, mint az Ultra Gen1/2.
Szóval nehéz a döntés...
-
captainnemo
senior tag
válasz
tomee007007
üzenetére
Én gyakorlatilag 99%-bam podcastokat hallgatok, de azt napi nagyon sok órában. Nem tudom érdemes-e a garanciát erőltetni, de idegesítő mert egy drága cucc
Az xm6 ezek szerint ami szoba jöhet akkor. A kérdés csak az mennyire kényelmes.
Amúgy az apple airpod pro ami pariban volt anc ben a bose al. Nagyon sok egyéb fülest próbáltam de egyik sem volt olyan jó.
-
mcs
veterán
válasz
tomee007007
üzenetére
A füleidet nem melegítette be véletlenül? Van, aki még azt is érzi, és izzasztja.
Még a fejeseikből is akadnak füstölős típusok.
-
tomee007007
addikt
Hát nagyon jó kérdés... ráadásul mind a kétszer ugyan az volt: kezdetben csak fel-le dobálta a telefont fél óránként, a vége felé már percenként, aztán utána már semmihez sem csatlakozott....
Sajnos a fórumok tele vannak ilyen és ehhez hasonló, vagy teljesen más problémákkal a Bose esetében, nem a legjobban sikerült modell...ellenben pl az Ultra Open-em köszöni, jól van
Bár ki tudja meddig
-
mcs
veterán
válasz
tomee007007
üzenetére
Hogy tudnak egy fülesben úgy eltoszni hőelvezetést, hogy megsül a chip, ráadásul felső kategóriában...
-
tomee007007
addikt
válasz
captainnemo
üzenetére
Szia!
Nálam is van itthon egy Ultra Gen1 (már a harmadik, nálam a BT chip sül meg benne folyton), mellette Sony XM5, XM6, Technics AZ100, stb.
Azt a szintű, "mélycsend" érzést egyik sem fogja produkálni, mint a Bose ANC-je. Ezek közül az XM6, ami a legközelebb van hozzá, de ez sem éri el az Ultra szintjét. Hangminőségben, részletességben, viszont szerintem mindhárom (az utolsó kettő főleg) veri a Bose Ultra-t, legalábbis a Gen1-et bizosan. De ahogy olvasgattam, a Gen2 sem lett olyan nagy előrelépés a hangminőség tekintetében a Gen1-hez képest.
Viszont, ha az ANC mindenek előtt van, és szeretted az Ultra hangzásvilágát, akkor szerintem szeretni fogod a Gen2-t
-
captainnemo
senior tag
Van kb. egy kb. egy éves bose quietcomfort ultra earbuds gen1 fülesem. Azt vettem észre, hogy mintha a zajszűrése megszűnt volna, illetve csökkent volna a hatásfoka. Az aware és quiet üzemmódok közt nagyon kicsi lett a különbség. A töltője már cserélve volt garanciában, de az nem szűri eléggé a zajt, nehezen bizonyítható. A fentiek miatt gondolkodom abban veszek egy másikat.
Nekem az ANC a legfontosabb, és mindenképpen kis méretű earbuds kategóriában gondolkodom. Sok fülest próbáltam, eddig a airpods pro (még iphone-al) és ez a bose volt ami hozta azt a szintet ami megfelelő. A tesztek szerint ebbe a ligában játszik a sony XM5 és újabb verzióban az XM6.
Szóval vagy veszek egy bose quietcomfort ultra earbuds gen2-t, vagy egy sony XM6-ot. A kérdés az melyiket. Az is felmerült elég lenne egy XM5 amit elég jó áron lehet használtan venni.
Az XM4-et próbáltam birtokoltam is, de a fülemet nyomta, és az ANC sem volt túl izmos, és emiatt eladtam. Azt tudom az XM5 is kisebb és az XM6 is, itt lehet nem lenne ilyen probléma.
Minden más füles amit próbáltam ANC-ben nem hozta a megfelelő szintet, ami nálam azt jelenti pl. egy üvöltő porszívó mellett is simán tudjak nem magas hangerőn bármit hallgatni. -
mcs
veterán
válasz
BandiHUN
üzenetére
Ez eszembe se jutott, így nem kizárt.

Amúgy szerintem ez volt az utolsó próbám az LC3al. Több féle számmal is hallgatva steril, egydimenziós, sziszegős az egész összkép, pfej, vagy csak nem az én ízlésemnek megfelelő. Kizárólag LDACal szól ez igazán szépen, hi-fisen.

-
mcs
veterán
válasz
FoLey-v
üzenetére
Újra megnéztem az LE csatlakozást. A Technics AZ100 mellett megjelenik egy másik eszköz is párosításkor, ami az AZ100ra való bökés után el is tűnik. A nevét éppen nem írta ki, de szerintem az lehetett az Unknown LE eszköz, viszont a Samsung automatikusan csatlakoztatja azt is.
-
szaki58
senior tag
Van-e valakinek tapasztalata a HUAWEI FreeClip 2 fülessel? Nagyon érdekelne a hangminőség, és csak az, mert telefonra nem használnám. Tehát hangminőség, főleg a basszus a többihez képest. Tudom, hogy clip, és nem tip-es. Most Shokz OpenDots ONE van, amit szeretek, mert elég jó mélyei vannak.
-
RedCactus
őstag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Próbáltad a bekapcsoló gombot hosszan nyomni, amíg párosítási módba nem kerül?
-
Üdv!
Beats Studio 3-as fülesem van.
A tabletemhez nem tudok csatlakozni vele.Nem jelenik meg a tableten a készülékek között.
Tablet: Alldocube iPlay60 Mini Pro (Hello G99) Bluetooth 5.2-esSajnos nem értek hozzá, h hogy kell máshogy társítani?
Létezik ilyen, h nem "kompatibilisek" egymással?Nemrég vettem ezt a fülest, h ne kelljen Jack dugós fülest hordozni, meg usb-c - Jack átalakítóval használnom a telefonjaim, mióta nincs már nincs rajtuk Jack aljzat, szóval azokkal működik jól. (Xiaomi 11T Pro, Xiaomi 13T Pro)
Vagy melyik topicba kérdezzen meg?

-
z123456z
őstag
-
FoLey-v
addikt
Na valahogy csak sikerült Xiaomi 15T Pro és Technics EA-AZ100 fülessel lc3 kodekkel kapcsolódni.

LE_UNKNOWN1 volt amit hozzá kellett csatlakoztatnom és utána már LC3 codekkel is sikerült.
-
szaki58
senior tag
Korábban ajánlottam az UGREEN WS218 ClipBuds Pro fülhallgatót, mint elég jó fülest. Ez volt az első nem drága füles, ahol értékelhető volt a hang teltsége, de azért nem az igazi.
Nos, beújítottam egy új cuccra, nevezetesen megvettem a Shokz OpenDots ONE fülclippet: [link]
Mindenféle bejáratás, beállítás nélkül is döbbenet volt az a tisztaság, tér, és végre mélyhang, ami kijött belőle. Nagyon-nagyon jónak találom a hangminőséget. Régóta kerestem ehez hasonlót elsősorban tv-re és Youtube-ra. A hívási, zajcsökkentési dolgait nem ismerem, nálam nem opciók. -
-
gippazoid
őstag
válasz
Kapanyél
üzenetére
Meglehetősen egyszerű a gondolkodásod. Általános iskola 5. osztály?
Megmagyarázom mert lehet nem érted: neked valami nem jött be - tehát az a márka sz.r. Pont. Szakmai érvelés.
Valakinek nem passzol a fülébe tökéletesen, tehát az újabb bizonyíték hogy az egész Technics gyár egy kínai csangcsung színvonalat sem ér el.
Olyan apróság hogy anatómia, nem jelent semmit. Az utolsó gagyi is tökéletesen passzol bárkinek a fülébe, csak a Technics hulladék.
A lakosság nagy része sajnos ilyen szinten mozog, ezért tartunk ott, ahol. -
Lajmund
őstag
válasz
Kapanyél
üzenetére
Buszra vonatra repülőre elég a szilikon is de nálunk kint a termelésben ha kimegyek 90+Db hangzavar van és oda szerintem nem ártana még több passzív izolácio. De még nem hoztam be így nem tudom. Amúgy kényelmes ezt senki se mondta hogy nem. Az meg hogy volt a médiába ilyen anomália és durva akció attól a füles perfekt. Írd be a Google-ba és néz körül jobban mielőtt badarsàgokkal fröcsögöd tele a topikot kicsinyes szánalmas módon.
-
Eversmann
senior tag
Freebuds pro 4-hez talált már valaki használható szilikon tokot?

-
Kapanyél
őstag
Hát még kényelmetlen is? Nem izolál?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Legalább akcijós, na. -
realist
őstag
Tudtok ajánlani memóriahabos illesztéket Technics EAH-AZ100E -hez?
Kösz!

-
-NoVa-
veterán
válasz
Kapanyél
üzenetére
Nagyon hosszan mondtál semmit. Sem azt, hogy mi a bajod vele (nem szereted a klasszikus japán intenzív, de még nem fémesen zavaró magaskat? Nem tolakodik a képedbe a divatos, de fárasztó emelt középmagas, avagy visítósan túlzó női vokál, amiben az emlegetett FiiO az FD7 / FX17 kivételével eléggé jellemzően fárasztó? Nem áll jól a zenei repertoárodnak a sub-orientáltabb basszus, inkább mid-fókuszúbb mélyet preferálsz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad P15 Gen1 15.6" FHD IPS i9-10885H RTX 5000 32GB 512GB NVMe ujjolv IR kam gar
- Asztali PC , R5 3600 , RX 6600 , 16GB DDR4 , 512GB NVME
- HP Victus Ryzen 7 8845HS /16GB DDR5 RTX 4060 / 1TB / 144Hz
- IPhone 17 Pro max 256GB gyári független bontatlan 1 év Apple jótállás
- Apple Pencil Pro hibátlan 2027.10.28.Alza jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 5430 14" Touchscreen i5-1235U 16GB 512GB 1 év garancia
- LG UltraGear 45GX90SA-B OLED Monitor! 3440x1440 / 240Hz / 0.03ms / FreeSync / G-Sync! BeszámitOK
- AKCIÓ! Intel Core Ultra 5 235 14 mag 14 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- (TÖBB DARAB, KÉSZLETEN) (TÖBB DARAB, KÉSZLETEN) Samsung / SanDisk / Micron 256GB 2,5" SATA SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)