-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdezel:
1. Olvasd el ezt az összefoglalót!
2. Vedd figyelembe, hogy a fülhallgató higiéniai termék (így nem küldhető vissza webshop vásárlás esetén sem! - akadnak kivételek), így nehéz javaslatokat adni, mert nem rendelkezünk annyi releváns tapasztalattal!
3. Rengeteg a szubjektív dolog, például: egyéni a hallás, egyéni a fül kialakítása, egyéniek az igények stb.
4. Találd ki, hogy milyen kialakításút szeretnél!
5. Határozd meg, hogy milyen célra kell! (Sport, hívás, zene stb., ezekben érdemes prioritást állítani)
6. Fontos szempont, hogy milyen eszközzel fogod használni! (pl iPhone nem támogat LDAC-ot)
7. Mennyit szánnál rá?
8. Olvass tesztoldalakat, nézz teszt videókat, próbáld szűkíteni konkrét típusokra!
9. Érdemes prioritást állítani a különböző extra funkciók terén is, pl Multipoint, ANC, akku kapacitás, hangkarakter stb (ez nagyban összefügghet, hogy milyen célra használod (6. pont)).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janaboy
veterán
válasz
enginev3.0 #18136 üzenetére
Akkor vmi on-ear megoldás, kampós..
De ahogy írtam Huawei Freebuds 5nek elég egyedi a formája, lehet az jobban illeszkedne.
A fej része is kisebb, viszont az drágább füles. -
enginev3.0
félisten
válasz
blueye #18135 üzenetére
Az a gondom, hogy az agybadugós része se megy teljesen a helyére, mert rögtön jön a füles nagyobbik része, ami már nem tud beleülni a fülembe, így igazából kitartja az egészet a fülemből, és pufff, kiesik
Ezért gondoltam anno hogy a Mi True Wireless Earphones 2 jó lesz, de ha csak elkezdek beszélni miközben a fülembe van, vagy csak mosolygok, már is kiesik, még ülve is, sétálni vagy edzeni már meg sem próbálok ilyenekkel, bár igazából inkább csak vonatra kell, de még ott is ki tud esni bármelyik ülés közben, 0 mozgás mellett isAsszem nem nekem találták ki ezeket
Tényleg olyan pici fülem van, mint a csirkének a 2 luk a fején
Még fülcimpám sincs -
blueye
veterán
válasz
enginev3.0 #18130 üzenetére
Scarbirt nézted ebben az ügyben?
-
emiki6
veterán
Ez valamiért véletlen be volt kapcsolva. Szarabb is volt tőle a hang. Vigyázzatok.
-
Janaboy
veterán
válasz
enginev3.0 #18132 üzenetére
Nehéz dolog.
A Huawei Freebuds 5-nek eléggé egyedi a kialakítása illetve van hozzá egy kis szilikon gumi ami segít a helyén tartani ha szükség (nekem pl nem kell). -
Janaboy
veterán
válasz
enginev3.0 #18130 üzenetére
Half in ear (pl Huawei Freebuds SE 2), on ear, ezekre keress rá.. de lehet a buds forma is jó neked, pl Samsung Galaxy FE.
-
enginev3.0
félisten
Van olyan fülhallgató aminek nem ilyen kialakítása van?
Mert egyszerűen annyira kicsi fülem van, hogy ez a rész nem tud beleulni a fülembe, hanem csak szimplán kiesik
A régi kábeles fülhallgatókkal nem volt gondom, de nem akarok kábelt
-
kaciokos
őstag
Sziasztok! In-ear TWS fülest keresek kereszfiamnak 15e Ft. körül, elsősorban zenehallgatásra. Kodekválaszték nem szempont. Samsung telefonnal használná. Ja, és egy héten belül be kéne szereznem, úgyhogy kishazánkban megvehető cuccot keresek. Mit tudnátok ajánlani?
-
knoxhu
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Earpud kialakítású fülhallgatót keresek, Samsung S23 telefonnal lenne használva. Elsősorban hívás és zenehallgatás, így nem lenne gond ha elfogadható lenne a mikrofon minősége. Árban 40-50 ezer Ft között gondoltam, bízom benne hogy ez reális. Köszönöm!
-
Midway464
lelkes újonc
válasz
Janaboy #18116 üzenetére
Jajj azt nem is várom, hogy megközelítse a Sennheisert hangzásban, csak ne legyen bántóan gyengébb. Az árat olyan 46e-ben határoztam meg, ha olcsóbb csak jobb. Kdorrekt hangzás és praktikum ami fontos lenne. Jelenleg ami versenyben van az a Liberty 4 pro, Sennheiser accentum, használt Momentum 3. Earfunt sikerült kipróbálni, nekem annak már valahogy nem jött be a hangja.
-
Midway464
lelkes újonc
Sziasztok! Eddig használt Sennheiser Mmomentum 3—am feladta a harcot. Tapasztaltabbaktól szeretném megkérdezni, hogy hangzásban melyikkel járnék jobban. Egy használt Momentum 3-al vagy egy új Soundcore Liberty 4 NC-vel? Tömegközlekedésennzene és podcast hallgatás, esténként ágyban kicsi film és zene. Nem várok csúcs hangzást, csak ne legyen bántó, ezt hozta eddig a Sennheiser csak most nem fér bele újan garisan, Aronx Youtube csatornáján található sampleket hallgatva a Lliberty 4 NC-nek elég tiszta hangja volt. Előre is köszönöm a válaszokat.
-
Zoltn
senior tag
Sziasztok.
Valaki gariztatott már Airpods-ot? Feleségem bevitte a sajátját (4ANC) mert a jobb oldali zúg meg pattog. Legomboltak róla azonnal 6k-t tisztítás címszóval, majd 3 napra rá visszaadták, hogy szerintük ez hibátlan, de a bevizsgálás még 10k. (iStyle).
Ez normális? -
mcs
veterán
válasz
emiki6 #18110 üzenetére
Igen, a testre értettem a dugaszt. A vetőcső és érintkezősor között félúton koccant a pereme. Majd készítek róla képet.
Amúgy ilyenkor picit enni szokott az ideg, mert igyekszek minden cuccomra a lehető legjobban vigyázni. Most már mindegy, legközelebb mindig ülve, és bebiztosítva az ujjaimmal a fogást veszem ki a tokból. Még szerencse, hogy nem romlott el, ugyanúgy működik. Az AZ80 élesebb, kevésbé kerekített kialakítása ebből a szempontból jobb volt. -
Janaboy
veterán
válasz
Meridius11 #18105 üzenetére
Némileg hiányos az elvárásod, de Huawei Freebuds SE 2 vagy Earfun Air Pro 4 vagy Samsung Galaxy Buds FE.
Esetleg ha aprón találsz Oneplus Buds 3-at. -
mcs
veterán
válasz
emiki6 #18101 üzenetére
Én pont ellenkezőleg, eredetileg ezüstöt szerettem volna, de feketét tudtak adni az üzletben. Rá 2-3 héttel kaptak egy tucat ezüst szállítmányt is. Megmondtam az eladónak utólag, ha megtámogat a szerencse, és találok munkát, bezsákolok egy ezüstöt is. Nem rossz a fekete sem, de messze az ezüst-szürke-fehér a legszebb Technics színkombó.
-
Meridius11
aktív tag
Sziasztok!
25k-ig bezárólag melyik TWS füles ajánlott ha a legfontosabb szempont a jó mikrofon? -
-NoVa-
veterán
válasz
emiki6 #18103 üzenetére
Én azért egy picit földhözragaadtabban dícsérem. Amíg tisztán a BT forrásokkal hasonlítom, szól annyira jól, hogy a nála azért jobb, de fizikailag méretesebb BT DAC/AMP + vezetékes füles kombót többször hagyjam otthon pihenni.
Aztán ha a BT-t draútra cserélem, a G7 vagy a Xelento 2 egy DAP-ról vagy felsőpolcos USB dongléről valóságreprodukció, színpadmélység, precizitás, magasság, érzelemátadás terén... Na de azzal mászkálni macerásabb, szól azért annyira jól a Technics, hogy a kényelmet válasszam a minőséggel szemben. Otthoni pihenéshez mehet a madzag. -
emiki6
veterán
Nem akarom felhype-olni, de szerintem, ha az ember elfogadja (+megszokás+járatódás) a gyengeségeit (pl enyhén zavaró magaskiemelés), akkor 500k-s fejesláncok élvezeti szintjét is tudja hozni. Nem azt mondom, hogy olyan jó, csak az élményre gondolok.
Valahol jobb a fejesláncom, de több élvezetet az sem nyújt.
-
Xbean
tag
válasz
emiki6 #18101 üzenetére
A fekete most 103.000 Ft a Media Marktnál, merész voltam és nem mondtam vissza a rendelést. Legrosszabb esetben valaki szerencsés lesz hardverapón.
holnap elvileg már érkezik is. 1-2 hét múlva majd írok véleményt a hangzásról és a késleltetésről.
Fülesben az Edifier Neodbuds pro az ellenfele, fejhallgatóban Sennheiser HD700 ( gyári hangzása ki van EQ-val javítva ) + Audio-gd r2r11 dac. Kíváncsi leszek mit tud ezekhez képest. -
Xbean
tag
válasz
emiki6 #18089 üzenetére
Köszi! Ez alapján megkockáztatom a rendelést, ha nem lesz jó, akkor 14 napon belül visszaküldöm, de remélem nem lesz rá szükség.
Quest 3 VR headset jelenleg még nem, de a közeljövőben támogatni fogja a Bluetooth LE-t ( V77 update ), szerintem nem lesz gond vele. Egyébként sem érzem úgy, hogy VR-hoz jobb latency kellene, mint normál gaminghez. Játékfüggő inkább. 150ms alatt szerintem teljesen használható vele bármilyen füles. -
poolbig
aktív tag
Vagy ezekről?
Marshall Minor III
Marshall Minor IV -
poolbig
aktív tag
Ezekről van valakinek tapasztalata?
Sennheiser Accentum Open
Huawei FreeBuds SE 3 -
poolbig
aktív tag
válasz
csakany2001 #18083 üzenetére
Köszi. Hangban melyik a jobb a Samsung vagy a Freebuds 5?
-
bszilvagyi
csendes tag
A Huawei Freebuds 5 elég nagy csalódás az SE2 után, hangzásban kb. semmi előrelépés, kényelmesebbnek sem mondanám.
-
lowzor
veterán
Sziasztok!
Earfun Air Pro 4-nél másnál is előfordult, hogy nem működik az LDAC? Hiába állítom be az appban, a teló valamiért csak AAC kodekkel hajlandó menni. A telefon egy Poco F6, tehát elvileg tudnia kéne az LDAC-ot.
-
z123456z
őstag
Na ez mi lehet urak: én leragadtam az Earfun-nál, elégedett vagyok a hangjával ( biztos van jobb, nem kétlem ) és a garis ügyintézéssel is ( néhány imél+fotó, és küldtek egy vadiújat.
Nos, a cserélt Free Pro 3 egyik fele elkezdett nagyon halkulni, a végén olyan volt, mintha nem fázis helyesen lenne bekötve, de ugye ez csak példa, ilyen nincs. Nézegettem szabadszemmel, nagyítóval és makro lencsével is, de tök tiszta. Mérgemben akkorát pöcköltem rá körömmel, hogy a dobhártyámról pattant vissza, és egyből gyönyörűen szólt, most a másik lett ehhez képest hangos. Erre kapott a másik is egy hatalmasat, és minden helyreállt. Ez mi lehetett? Létezik, hogy valami letapad odabent? Full forró környezetben, agyonizzadva használom, talán ez bosszulta meg magát? -
Xbean
tag
Sziasztok!
Technics az100 vásárláson gondolkodom, leginkább játékra, film és YouTube nézésre lenne. Illetve VR headsethez is használnám ( Quest 3 ).
Viszont egy netes teszt szerint 390ms körül van a latency, ami használhatatlanul sok.
Az lenne a kérdésem, hogy van-e valakinek ilyen jellegű valós felhasználói tapasztalata ezzel a fülessel?
Jelenleg Edifier Neobuds pro-t használok, csak néha zavaró a latency vele. Leginkább filmeknél a szájmozgásnál veszem észre. -
poolbig
aktív tag
Hali!
A lányomnak kellene egy half-in-ear füles iPhone-hoz max 40.000-ig (olvasom, hogy sajnos az ajánlott Samsung Buds 3nak nincs appja szifonra). Általános használatra, vonaton zenehallgatás (nem erőszak az ANC, eddig sem volt neki).
Köszi -
Mike3090
csendes tag
Sziasztok. Első vezeték nélküli fülesem egy Bluestar BK-44 TWS in ear füles. Telejesen basic de kezdésnek megfelel. Főleg Spoti, netrádió, film, yt a fő használat. Árához képest jól szól.
Nekem az akksi töltésével kapcsolatban lenne kérdésem. Ugye a dokkoló ha van elég töltöttség benne kérdés nélkül felnyomja a füleseket 100% vagy ahoz közeli értékre majd kikapcsol. Ez nem árt az akksiknak? Ha pl. napokig nem is használom és úgy vannak a tokban? Mert nyilván ott a legjobb helyük az elkallódás és sérülés ellen, de mindenütt az a szöveg megy, hogy a li-ion akksik nem szeritik ha tartósan 100 vagy 0% értéken vannak. Köszönöm a válaszokat. -
emiki6
veterán
AZ100-on nemtom néztétek a spatial audiot (dolby atmoshoz kell, hogy működjön). Há macera felsetupulni. Míg az ldac megy LE módban is, addig ez már csak dedikált classic audioban, tehát LE módbol újra kell párosítani. Meg ldacot is lekapcsolja. Meg kell hozzá dolby atmosos forrás
Hanyadt nem estem az így kapott tértől, sztereonál alig érdekesebb, ellenben kap a füles egy erős mélykiemelést, ha valaki azt szereti.
Nem túl praktikus, de játéknak jó, ha unatkozik az ember. Amúgy nem feltétlen éri meg.
Szerk: vagy rá lehet kényszeríteni a dolbyt, ha a spatial audio ki van kapcsolva?
-
Shryoss
csendes tag
válasz
ginola #18017 üzenetére
Hát igen, végigolvastam a téma összefoglalót, csak éppen a linkekre nem kattintottam rá mindre... Aztán egy kis görgetés után látom, hogy top 1. Mondom szuper és azonnal be is ruháztam rá. Nem rég érkezett meg, nem nagyon sokat használtam még, de eddig nagyon szuper! Viszont, ugyebár, ezt könnyű úgy mondani, hogy szinte zéró a tapasztalat ezen a téren. Szerintem learázás mellett (most is megy egy másik) abszolút megéri.
-
TOZ
addikt
válasz
alain911 #18066 üzenetére
Igen igy van.
Vagy windowsos PC-n is megteheted.
S a anc/atengedes mod beallitast is megjegyzi.(Eredetileg meetingelni vettem egyet, PC-hez, de parszor hasznaltam mar setalni, bkv-zni iphonennal es azt kell mondjam, nem szarabb, mint a APP1-em, nyilvan a ios specifikus fiturak nem mennek, de igazabol en nem baszkuraltam az EQ-t soha a ANC menjen oszt csoki. Azt meg kimondottan szeretem az FE-ben, hogy bejovo hivasnal automatikusan kepes atvelteni atengedes modra - aszem erre van egy beallitas az appban - es ezt is megjegyzi.)
-
xabolcs
őstag
válasz
kiskaloz #18068 üzenetére
PC játékhoz szeretném haszánlni.
Hogyan mered a kesleltetest?
En talaltam egy egyszerut, de nem tudom, hogy higyjek-e neki: a jack-est 380 ms-ra merte, a bt-set 130-ra. -
mdk01
addikt
Sziasztok
Tudnátok ajánlani 25k körül olyan vezeték nélküli füllgatót ami tisztán szól, kellemes mély habgzással. Zenehallgatás lenne a cél és néha teams konferencia.
Köszönöm -
kiskaloz
csendes tag
válasz
Janaboy #18067 üzenetére
Sziasztok, Létezik olyan fülhallgató aminek saját wireless adaptere van, tehát nem bluetoothos?
PC játékhoz szeretném haszánlni. Fejhallgatót nem szeretem mert kényelmetlen. Jelenleg egy apple earpods-t használok jacken, amivel nagyon megvagyok elégedve, de szeretnék wirelessre váltani.
Ami fontos lenne hogy nem agybadugós legyen, mert ezek kiesnek a fülemből, hanem mint az earpods.
-
alain911
csendes tag
Youtube vidokon azt láttam hogy az FE-t gond nélkül lehet párosítani egy Iphone-nal!
És ha mondjuk egy androidos készüléken beállítom az EQ-t és utána összepárosítom egy Iphone-nal akkor az előzőleg beállított hangzáson fog szólni (amit beállítottam az androidos appban)? -
Janaboy
veterán
válasz
alain911 #18064 üzenetére
Airpodshoz sincs semmi app Androidra, szóval alapvetően érthető.
Samsung meg nagyon egybe van fonódva a Google-elDe szerintem ha egyszer beállítottok mindent, akkor az appra annyira nincs szükség, persze ettől még zavaró lehet, hogy nincs kéznél amikor kell.
Technics AZ40 lehetne alternatíva, de nem tudom, hogy mennyivel jobb hangban és azért lényegesen drágább.
A Technicsek eddig elég kényelmesnek bizonyultak többünknek, bár mondjuk a drágább változata (AZ80, AZ100). -
alain911
csendes tag
válasz
Janaboy #18063 üzenetére
Nekem is ilyen van a Samsung telómhoz és kiróbálta a Buds FE-t.
Nagyon kényelmesnek találta a Buds FE-t és ezért szeretne ilyet. Satbilan és fixen van a fülébe. Azt mondja kényelmesebb neki mint a Sony C500-as.Nem is értem hogy a Samsung hogy nem támogatja az IOS-es eszközökre is a termékét.
Szárasat nem szeretne. Az lenne a legfontosabb hogy kényelmes és stabil legyen.
-
Janaboy
veterán
válasz
alain911 #18062 üzenetére
Szia!
Sajna nincs dedikált app, igen a Samsung nem a legjobb választás iOS-hez.
Esetleg egy android telefonnal beállítani amit kell és utána már valszeg nem kell annyira az app.
Miért pont azt szeretne amúgy?Oneplus Buds 3
Huawei Freebuds 6i
Earfun Air Pro 4Ezekhez van app iOS-re.
Bár ezek szárasak. -
alain911
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem!
Barátnőm szeretne venni egy Samsung Buds FE-t... csak az a kis probléma van hogy Iphone telója van. Azt láttam hogy összepárosítani összelehet az iphonnal viszont a Galaxy Wearable apppot nem találtam a storeba...
IOS-en nem működik megfelelően a termék? Vagy van valami egyéb mód amivel a fülesnek a beállításait ellehet érni ? Vagy valami másik app kell hozzá?Köszönöm az infót és segítséget!
-
emiki6
veterán
Az a nagy baj van az AZ100-zal, hogy a fejhallgatós láncom úgy érzem alig ad hozzá képest többletélményt... Akartam írni, de gondoltam előbb ráhallgatok megint az asztali rendszerre és csinálok egy mini összehasonlítást (fülest LDAC módba tettem).
A quad era-1 után nagyon kijön az AZ100 "U" vagy "V" jellege. Az AZ100 mélyei nagyon jók, nem puffadtak (nincs középmély kiemelés, de van rendesen szub, amitől a vokál is nem brummogós, csak testes), ami egy erőssége a fejesemhez képest, cserébe a magaskiemelése zavaró, de nem hallgathatatlan és mindehhez párosul egy "lyuk" érzet középtájt. Ehhez képest a quadnak van egy számomra nagyon kiegyensúlyozott hangja, még ha nincs is meg benne az a kellemes szubmély kiemelés.
A fejeslánc hangszerhangjai szimplán kellemesebbek és kielégítőbbek = a részletek minősége "jobb".Persze ez nem a teljes kép. Egy dolog biztos: a két hangkeltő más zenéket kedvel. Van ami a quadon élvezetes és a technicsen érdektelen, van ami fordítva és van ami mindkettőn jó (vagy egyiken sem).
Említést érdemel az élmény gyakorlati megnyilvánulása is. A füles abszolút kielégíti az zeneélvezeti igényemet. "Már elég jó". És a "már elég jó"-hoz képest a fejhallgatós lán "kifejezetten jó"-ja nem sokat ad a zenehallgatás élményéhez.
Ha élmény-zenehallgatást akarok csinálni, akkor a füles is kielégít. A fejes lényegében "feleslegesen" jó, effektív nem élvezetesebb. Ez azért probléma, mert a fejes lánc kb 3x annyit ér, mint a füles... (Mondjuk nem is tud tönkremenni). -
Pá
addikt
válasz
gulyasa #18040 üzenetére
Köszönöm a tippeket. (Janaboy-nak is).
JBL szimpi, ennek utánanézek.Közben arra gondoltam, hogy esetleg lehet-e még valami modell, ha kibővítem a keretet mondjuk 70ezer forintig. (fő cél, hogy stabilan üljön a fülben edzés, izzadás, rázkódás közben, legyen minél bikább az ANC és ennyiért már szóljon is jól).
-
csakany2001
senior tag
Tömegközlekedésre, irodai használatra elég és lehet úgy beszélni benne, hogy ne beszéljek a hordása közben zavaróan hangosan.
Út építést, mentőt(ezt fel is hangosítja talán kicsit), gyerek sírást nem igazán tompítja de erre is csak valami csúcskategóriás ANC-s darab(WH-1000XM4) képes.Amire nem ajánlom, bármilyen nyitott ablakú járműnél, oda abszolút kevés.(pl. kabinos vonat kocsi, M1-es metró és társai)
Szóval megvannak a korlátai, de amire nekem kell elég, viszont nálam nem játszik a másik kialakítás, illetve a fejhallgató pedig kényelmetlen hordozás szempontjából.
-
-NoVa-
veterán
A Samsung Buds 3 határeset, azon még inkább podcasteket hallgattam, zenét nem szívesen. De az ereje, hangereje bőven elég hozzá. A Bose megoldja izomból, azaz egy Subaru 2.5L STI motor nyitott tetővel nem nyomja el teljesen alagútban, de ugye ott semmi ANC nincs, csak egy eleve telt, testes hangú hangszóró a fülkagyló hátulján.
A Samsung meg kb direkt a hallójáratba szór, és azért ott áll a hang útjában. A Sony LinkBuds volt ebben a műfajban a leggyengébb a középen lyukas gyűrű driverével, ott hiányzott a hangnyomás a külső zaj legyűrésére.
De tény, formátumban, kényelemben annyival jobb a clip-on megoldás, hogy nyugodtan lehet az egész AirPods / Samsung Buds 3 vonal a múlté. -
-NoVa-
veterán
Nem mindenkinek kőbányába meg lőtérre kell TWS, én is sokkal jobban szeretem a nyitottakat. Nagyjából 90% Bose, 10% Technics arányban járnak a fülemben.
A nyitott ANC az a mély, búgó hangokra teljesen jó, pl motorzúgáscsökkentés, anélkül, hogy amúgy a közlekedés hangjait elnyomná, vagy tönkretenné az irányérzetet. -
csakany2001
senior tag
Van értelme, én pont ilyet kerestem meg elég sok usernek pont erre van szüksége.
Nem véletlenül került bele az Airpods-ba is.
Tömegközlekedéshez számomra a legelőnyösebb konstrukció.(és egyetlen dolog is, amire végleg le tudtam cserélni az ANC-s fejhallgatót)
A kényelem szubjektív, de bőven megszokható kategória. -
trouble
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek csak zene android?
[link]
-
Nekton
aktív tag
-
gulyasa
őstag
Mivel még belefér a keretedbe, én még kiegészíteném a listát a JBL Reflect Aero-val.
Ez biztosan nem esik ki a füledből edzés közben sem. Én már majdnem 1 éve használom, valójában csak futáshoz. Van hozzá 3-féle méretű cserélhető "cápaszárny", amivel rögzül a fülredődbe.
Az ANC-je nem csinál "süketszobát", de nálam, mivel többnyire városi futó vagyok, pont jó, hogy nem teljesen zárja ki a környezeti zajt. De egyszer használtam vonaton utazva és egész elfogadható volt az ANC kalibrálás után. -
Pá
addikt
Sziasztok!
Vezeték nélküli fülhallgatót keresek, futáshoz, edzéshez, tömegközlekedéshez.
Emiatt a fő szempont, hogy ne essen ki a fülemből, akkor se ha sokat rázkódik és csuszatos az izzadtságtól. A másik fő szempont, hogy legyen minél jobb ANC. (metró, busz stb). Leginkább android telóval használnám.Sajnos nincs semmilyen tapasztalatom a különböző kialakításokkal, kicsit el is vagyok veszve ezekkel. Eddig csak sima "agybadugósom" volt. Sennheiser cx300II-t vált, ilyet használok 15+ éve, szóval ez a referencia. Ez elég stabil a fülemben.
80%-ban podcastek és hangoskönyvek mennének rajta, szóval a zenei hangzás nem a fő szempont, de persze örülök, ha minél jobban szól. Azért a cx300 szintjét hozza, de inkább valamivel lehetne jobb is annál. (de azért nem kell high-end, arra van otthoni fejhallgatóm).
Ár mindegy, értelmes keretek között, próbálom keresni az ár/érték sweet spotot. Így látatlanban ilyen 30-50ezer Ft köré belőném, de mehet fölé is, ha indokolt.
-
queens
tag
leteszteltem házon belül a freebuds-ot haverral, hangos tv+páraelszívó ment a freebuds-os szobában, a csendes szobába bementem egy telefonnal, hát nem hallottam a hívásban sem a tv-t, sem a páraelszívót, elég komoly!!! nem volt robothang sem, átlagos minőségű telefonhívás-hang volt
viszont halkabb tv-nél magát a tv-t jobban hallottam, mint a hangos tv-nél (dinamikus módban)
lehet, hogy a csontos mikrofon csak hangosabb környezetben kapcsol be?
mindenesetre örülök, hogy ilyet tud
-
mcs
veterán
válasz
queens #18030 üzenetére
,,Az s22-re nem rakom fel, mert nem akarom a huaweit beengedni a telomra."
Mivel a Google is be van engedve, ami minden mozzanatodat leköveti és megjegyzi, még gusztustalanabb módon is, mint bármelyik kínai szoftver, rosszabb dolog már nem is történhet.
Biztosan a Huawei saját appjában kell aktiválni először az LDACot. -
queens
tag
válasz
emiki6 #18029 üzenetére
Köszi!
Jelenleg egy régi iphonera tettem fel az ai lifeot,de az ugye eleve nem tud ldact.
Az s22-re nem rakom fel, mert nem akarom a huaweit beengedni a telomra.
Szóval keresek itthon valami régi Android telefont tesztre , és jelentkezem 😁
Kíváncsi vagyok ha a budsnak engedelyezem az ldact másik telefonon, utána az s22-n meglejenik e mint opció.
-
-
queens
tag
s22-esen kerestem a kodekek között az LDAC-t a freebuds 3 pro-hoz, de csak az aac és az sbc aktív, az ldac szürke, inaktív.
nem támogatja, vagy fel kéne tenni a samsungra a huawei appot, amit nem szeretnék?
-
gulyasa
őstag
Hali! Mivel csak érintőlegesen érinti a témát a kérdésem, és más jobb topikot nem találtam, OFF-ban teszem fel. A fülhallgató javításos topik már legalább 2 éve halott...
2021-ben promócióban az akkor vásárolt tévémhez kaptam ajándékba egy LG HBS-FN6 fülhallgatót.
Hetente csak 1-2x használom tablethez, egészen a közelmúltig hiba nélkül tette a dolgát.
Mostanában viszont a bal oldali füles egyszer csak gondolja magát és elnémul. Odanyúlok vagy megigazítom a fülemben, akkor ismét megszólal rendesen. Olyan, mintha valami miatt nem érzékelné, hogy bent van a fülemben, de nem állítja le a lejátszást, ahogy ez ki van találva, csak elnémul, miközben a jobboldali szól tovább.
Az akksija még mindig rendben van. Ha nem fáradna el a kezem, akkor még órákig szólna (a baloldali is). De ezt inkább kihagynám.Létezik ilyen, hogy tönkremegy a füles "közelség" érzékelője? Lehet vele kezdeni valamit? Javítható valahogyan?
-
Shryoss
csendes tag
Helló, sziasztok!
Új telefon vásárlása előtt vagyok és mivel nagyon régiről váltok azóta megszűnt a jackdugó, ezért effektíve kényszerből akarnék egy vezeték nélküli fülhallgatót mellé beszerezni és ehhez kellene egy pár hozzáértőnek a segítsége, mert abszolút nem értek hozzá!
- Kialakítás majd a lehetőségek alapján dől el. Egyedül a "neckbandes" nem érdekel.
- Amolyan mindenes lenne, zene/videózás főleg, telefonálás, nagyon talán esetleg biciklizéshez (nem igazán szeretem bedugni a fülem, a forgalomra figyelés miatt).
- Egy Motorola Edge 50 Neo-hoz lenne majd.
- A 20k Ft-t nem nagyon szeretném átlépni, hacsak nem nagyon jó ajánlatot találok (ami lehet, hogy aktuális, lejjebb kifejtem).
Sokszor jött elő az EarFun Air Pro 4 a kommentek közt és jelenleg a gyártó oldalán leárazással ~22k Ft (32k Ft-ról, ami ki tudja meddig tart). Magyar értékesítőnél 27k + szállítás. Mennyire szuper ez a termék? Viszont nem nagyon szeretem az előre fizetős, várakozós szituációt. Vélemények? Esetleg valami más 20k Ft alatt?
A segítséget előre is köszönöm! -
csakany2001
senior tag
válasz
Nekton #18011 üzenetére
Szerintem is a Samsung Buds3 a legjobb, volt Airpods 4 ANC-m is de végül a Samsung nyert. Jobb hangminőség, kényelmesebb kialakítás és jobb gesztusvezérlés.
Talán abban 1 fokkal jobb az ANC, de eddig nekem úgy tűnik metrón is annyi zajt enged be, amennyi még nem zavaró. -
Sonja
nagyúr
válasz
Nekton #18011 üzenetére
Szerintem Samsung Galaxy Buds 3.
-
Nekton
aktív tag
Sziasztok!
TWS fülest keresek az alábbi kritériumokkal:
Ár: 0-100ezer
Kialakítás: nem agybadugós.
Használat: zenehallgatás, telefonálás utcán, de nem sportolás közben.
Eszközök: többféle laptop és egy Samsung A54 telefonSajnos teljesen vakon vagyok. Nincsenek nagy elvárásaim, csak hogy jól működjön. Előzőleg apple és Huawei gyári vezetékes headseteket használtam.
Ami fontos még, hogy nem kínai és nem USA márka legyen. (JBL flex-et néztem, ami emiatt kiesett)
Köszi, ha javasoltok valamit.
-
queens
tag
találkoztatok már olyannal webshopban in ear fülesnél, hogy "higiéniai termék, felbontás után a vásárlástól való elállási jog nem érvényesíthető!" ?
nem innen vettem, csak feltánt, hogy az egyik shop ezt írja.
az a terv, hogy egy galaxy buds3at veszek a freebuds 3 pro mellé, és amelyik nyer nálam, az marad
elhiszem hogy az az100 az jobb, de az ára is sokkal jobb
-
emiki6
veterán
Az100-zal lehet csinalni olyat, hogy LE módban az android bt beállításoknál LE-ről átkapcsolni hang-ra és ott bekapcsolni az LDAC-ot. Az app is LDAC-ot ír, ha így járok el.
Szóval úgy tűnik lehet LC3 és LDAC között váltogatni újrapárosítás nélkül is.
mcs: a carpenter brut - looking for tracy tzu-ban a drop 0:26-nál üt be, ott van egy rendes sub bass line. A quad era fejesem azt jól ki szokta hozni, pedig nincsen mélykiemelése.
Mély "tesztelésre" amúgy a L'impératrice - off to the side-ot szoktam használni. Abban jól kijönnek az arányok, hogy sok e a mély egy eszközben. -
-
emiki6
veterán
válasz
-NoVa- #17994 üzenetére
Ja, jó cucc ez az az100. Hozza a minőségi audio feelt, ami nem szar egy ekkora és ilyen árú eszköztől. Nyilván nem hozza az asztali fejesláncom szintjét (teac stack + quad era-1), de casual endgame, mint a phoenix egy oké meghajtással, csak QoL szinten jobb, mert tws. (Meg sub-ban egyértelműen veri a főnit és nyilván kb az összes flathead earbudot, mert iem.)
Miközben az asztali lánc alig van használva, mert nincs hely az életemben arra, hogy leüljek a gép elé csak zenét hallgatni, minden másra meg pazarlás, mert ha nem csak a hangra figyelek akkor a lánc minőségi előnye elvész. Sőt még az az100 is veszít a minőségéből, ha nem csak a zenére figyelek, mert pl a tere kifejezetten jó.
- Általános mobil felhasználásra az100 v a teló hangszórója.
- Általános pc felhasználásra phoenix + teac dac.
- Teac stack + quad meg megmarad arra, amire egy laikus gazdag HE-1-et venne.Pár napja áttettem direct-be az az100 hangprofilját, mostmár tényleg kevésbé vágóak a magasak, mint újonnan.
-
Öcsielvtárs
aktív tag
válasz
-NoVa- #17994 üzenetére
Na, holnap kipróbálom Teams meetingen, kíváncsi lettem, eddig csak telefonos beszélgetés volt. (Teamsre két éve egy Awei X670-t használok, bevált nagyon) Annyit hozzátennék, hogy nem az alacsonyabb ára miatt döntöttem a Samsung mellett. Mert ugye nagyjából most 64e, 90e és 100e forint a három füles amiről beszélünk. Ami akár tükrözheti is a sorrendet, csak itt jön be, a sok egyedi szempont.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen házat vegyek?
- Napelem
- Milyen asztali médialejátszót?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- PlayStation 5
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- HOPPÁ! SUPREME7 Turkálója - Garázs és fiókürítés - Többnyire bontatlan kincsek-leletek - Nézz be! :)
- LG 32UL750-W Monitor, 31,5" 4K UHD USB-C eladó közel féláron
- iPhone 13 / 256GB / Blue / Gyári kártyafüggetlen (163)
- iPhone 13 Pro / 128GB / Graphite / Gyári kártyafüggetlen (160)
- iPhone 14 Pro / 128GB / Deep Purple / Gyári kártyafüggetlen / eSIM (149)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged