Hirdetés
- Júliusi hardverzarándoklat
- A Panther Lake a Blackwellel kel frigyre a System76 legújabb, linuxos noteszében
- Minden földi jóval ellátott OLED monitorpárral bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- Újragondolja grafikus vezérlőpultját a Qualcomm
- A ChatGPT-t és Claude-ot is ki kell szolgálja az Android 2027-től
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-01-16 14:42 Téma összefoglaló
Mielőtt kérdezel:
1. Olvasd el ezt az összefoglalót!
2. Vedd figyelembe, hogy a fülhallgató higiéniai termék (így nem küldhető vissza webshop vásárlás esetén sem! - akadnak kivételek), így nehéz javaslatokat adni, mert nem rendelkezünk annyi releváns tapasztalattal!
3. Rengeteg a szubjektív dolog, például: egyéni a hallás, egyéni a fül kialakítása, egyéniek az igények stb.
4. Találd ki, hogy milyen kialakításút szeretnél!
5. Határozd meg, hogy milyen célra kell! (Sport, hívás, zene stb., ezekben érdemes prioritást állítani)
6. Fontos szempont, hogy milyen eszközzel fogod használni! (pl iPhone nem támogat LDAC-ot)
7. Mennyit szánnál rá?
8. Olvass tesztoldalakat, nézz teszt videókat, próbáld szűkíteni konkrét típusokra!
9. Érdemes prioritást állítani a különböző extra funkciók terén is, pl Multipoint, ANC, akku kapacitás, hangkarakter stb (ez nagyban összefügghet, hogy milyen célra használod (6. pont)).
Új hozzászólás Aktív témák
-
ThorsHUN
őstag
-
digitalz
csendes tag
Köszi az ajánlásokat, meg is rendeltem a Huawei Freebuds 6-ot, a hivatalos oldalukon nem volt éppen elérhető, de a digitalko webshopban kapható volt hasonló árazásban (40e). Remélem hamar megérkezik

-
csakany2001
senior tag
Pár dolgot kérdeznék még, amiben ha össze tudnád hasonlítani akkor köszönöm:
- a sziszegő ciccegő magasaktól a falra mászom, mennyire jellemzőek ezekre?
- EQ mennyire szabadon állítható? hány sávos? (Itt attól vagyok rosszul, ha az EQ felhúzok egy csúszkát akkor nem hangosabb lesz az adott sáv, hanem a többit veszi le)
- a hangszerek mennyire különülnek el, mennyire mosott a hangzás?
- mélyek alacsony hangerőn is dübbennek?
- a max hangerő mennyire hangos?Köszi!

Igyekszem erre időt szakítani hétvégén, valami kisebb tesztre. Bedobva az Airpods 4-t is, mert engem is érdekelne hogy viszonyulnak egymáshoz.
De egyébként hangzás terén nem igazán tudok belekötni a Xiaomi Buds 6-ba. Akinek inkább mély-orientált hangzás kell, annak jobban fog tetszeni. Alacsony hangerőn is van mély bőven. Általában metalt szoktam hallgatni, de szépen kivehető minden hangszer: Voivod, Apocalyptica amikkel mostanában néztem. És nem igazán tudok belekötni.
Viszont hangszerek elkülönülésében a Huawei Freebuds 6 erősebb, ebben még az Airpods 4-n is túltesz.(nagyobb tér is sokat számít, ezért előnyösebb) De ízlésemnek kicsit "vékony" a hangzás.(még EQ-va is)
EQ: szépen állítható, 3 dB-t lehet csúszkázni a Xiaomi esetében is. 62 és 8K HZ között.
Veszi is a lapot, de egyébként az alap profilok között is egész jó lehetőségek vannak.Huawei esetében személyre-szabhatóbb, 6 dB-t is lehet, 60 és 16K HZ között és azt mondanám, hogy ilyen téren előnyére válik, hogy többféle beállítás van. De továbbra sem érzem elég dögösnek a mélyet, egyszerűen nem arra optimalizált eszköz.(ahogy egy DT770 Pro-ból sem lehet csinálni, egy M50X-t bárhogy is akarjuk)
Max hangerőn mindkettő hangos, most nincs erre tesztkörnyezetem de igyekszem erre is majd kitérni.
De egyébként konluzió:
Klasszikus zenére, meetingre és inkább beltéri használatra Huawei Freebuds 6.
Popzenére, EDM és társaira, vagy mélyebb hangzást kedvelőknek, több kültéri használattal pedig a Xiaomi Buds 6. -
Luck Dragon
támogató
-
Takuun
aktív tag
MM-ben szokott lenni harang szettek. Fehér kicsi dobozban.
Ja, köszi, de mint írtam egy átlag füles harangja nem feltétlenül jó, mert elég spéci ennek az Earfun 4i-nek a vetőcsöve, hogy rohadna meg a gyártó.
Amellett, hogy ovális, még nagyon rövid is.
-
dzsi23
addikt
Azért nem az ujjamból szoptam; van itthon kb 6 pár különféle, ilyen-olyan teszteken és tyúber agyfoson rommá éltetett mütyür. A nevetségesen olcsótól a 100 dolcsis kategóriáig. Nem vásárolok kényszeresen, tehát akkora merítésem nincs valóban. De végül nem random kínait használok és a nejem sem, akit nem lehet geeksággal vádolni, hanem egy nő és mint olyan, a "legyen jó" kategória, dobozból kivéve.
"nem az ujjamból szoptam"
Akkor máshonnan, mindegy... sok boldogságot!
-
RetepNyaraB
nagyúr
Azért nem az ujjamból szoptam; van itthon kb 6 pár különféle, ilyen-olyan teszteken és tyúber agyfoson rommá éltetett mütyür. A nevetségesen olcsótól a 100 dolcsis kategóriáig. Nem vásárolok kényszeresen, tehát akkora merítésem nincs valóban. De végül nem random kínait használok és a nejem sem, akit nem lehet geeksággal vádolni, hanem egy nő és mint olyan, a "legyen jó" kategória, dobozból kivéve.
-
ThorsHUN
őstag
Freebuds 6-nál az ANC gyengébb és kissé mélyhiányosnak érződik(talán a Hi-Fi live profil a legjobb eddig).
De sokkal kényelmesebb és klasszisokkal jobb a mikrofonja. De eddig még első benyomások, alapvetően egész kellemes. De nem mennék ezzel a kisföldalattiba, oda kevés. Szellősebb kicsit a hangzás, nagyobb a színpad, ami még úgy plusz mellette.Xiaomi Buds 6: Nagyon szép és telt mélyek, meg nekem kicsit részletesebbnek is érződik, de kisebb a tér. ANC jelentősen jobb, de nem Airpods 4 szint azért. Viszont ez tömegközlekedésre elég bőségesen. Mikrofonja használható, nem annyira vacak(meg kapott azóta firmware update-t is), mint írják de ebben jobb a Huawei sokkal.
Ha pontoznom kéne az ANC-t, akkor a Freebuds 4, a Xiaomi 6, az Airpods 8 pont azon a skálán. A hangzás szubjektív, de piszok jól szól mind. Térben a Huawei a legjobb, mélyekben a Xiaomi. (Airpods-t nem keverném ide, 70 ezerért "illik" is szebben szólni)Egyébként szoftver mindkettőnél korrekt, iphone-al teszteltem őket.(szóval lehet LDAC-el és társaival többet ki lehetne hozni belőlük)
Pár dolgot kérdeznék még, amiben ha össze tudnád hasonlítani akkor köszönöm:
- a sziszegő ciccegő magasaktól a falra mászom, mennyire jellemzőek ezekre?
- EQ mennyire szabadon állítható? hány sávos? (Itt attól vagyok rosszul, ha az EQ felhúzok egy csúszkát akkor nem hangosabb lesz az adott sáv, hanem a többit veszi le)
- a hangszerek mennyire különülnek el, mennyire mosott a hangzás?
- mélyek alacsony hangerőn is dübbennek?
- a max hangerő mennyire hangos?Köszi!

-
csakany2001
senior tag
Freebuds 6-nál az ANC gyengébb és kissé mélyhiányosnak érződik(talán a Hi-Fi live profil a legjobb eddig).
De sokkal kényelmesebb és klasszisokkal jobb a mikrofonja. De eddig még első benyomások, alapvetően egész kellemes. De nem mennék ezzel a kisföldalattiba, oda kevés. Szellősebb kicsit a hangzás, nagyobb a színpad, ami még úgy plusz mellette.Xiaomi Buds 6: Nagyon szép és telt mélyek, meg nekem kicsit részletesebbnek is érződik, de kisebb a tér. ANC jelentősen jobb, de nem Airpods 4 szint azért. Viszont ez tömegközlekedésre elég bőségesen. Mikrofonja használható, nem annyira vacak(meg kapott azóta firmware update-t is), mint írják de ebben jobb a Huawei sokkal.
Ha pontoznom kéne az ANC-t, akkor a Freebuds 4, a Xiaomi 6, az Airpods 8 pont azon a skálán. A hangzás szubjektív, de piszok jól szól mind. Térben a Huawei a legjobb, mélyekben a Xiaomi. (Airpods-t nem keverném ide, 70 ezerért "illik" is szebben szólni)Egyébként szoftver mindkettőnél korrekt, iphone-al teszteltem őket.(szóval lehet LDAC-el és társaival többet ki lehetne hozni belőlük)
-
dzsi23
addikt
Végtelenül szubjektív, kinek mi fog bejönni. Én pl.felhagytam a random kínai feltörekvőkkel, mert teljesen lutri. Nem ismerik a minőségbiztosítás fogalmát. Amikor pedig megismerik, az árcetli kezd kísértetiesen emlékeztetni egy Európában már rendesen létező márkáéra. Veszel három izékét, vagy egyet háromszoros áron, ami elég valószínű jó lesz (sarkítva).
Véleményünk semmilyen szempontból nem tükrözi a szerkesztőség álláspontját
"Véleményünk semmilyen szempontból nem tükrözi a szerkesztőség álláspontját"
+ a valóságot sem.
-
ThorsHUN
őstag
Viszont zajszűrésben gyengébb jóval, illetve szerintem mélyhiányos kissé. Mikrofon és a kényelem a fő előnye.
Átlag zenehallgatásra jobb a Xiaomi Buds 6, fölig tömegközlekedésen.Mármint melyiknek gyengébb a zajszűrése melyiknél?

És melyik mélyhiányos?Bocsi

-
RetepNyaraB
nagyúr
Végtelenül szubjektív, kinek mi fog bejönni. Én pl.felhagytam a random kínai feltörekvőkkel, mert teljesen lutri. Nem ismerik a minőségbiztosítás fogalmát. Amikor pedig megismerik, az árcetli kezd kísértetiesen emlékeztetni egy Európában már rendesen létező márkáéra. Veszel három izékét, vagy egyet háromszoros áron, ami elég valószínű jó lesz (sarkítva).
Véleményünk semmilyen szempontból nem tükrözi a szerkesztőség álláspontját
-
VMatteo
őstag
Sziasztok! Tönkre ment a Redmi buds 5-öm, és vettem helyette egy EarFun Air Pro 4i -t, de negyon nem tetszik a hangja. AI segítséggel ezeket a típusokat néztem ki:
Soundcore Liberty 4
Redmi 8 pro
Anker Soundcore Space A40 Blue
Melyiket vegyem? Ha van jobb tippetek annak is örülök, az AI legalábbis a copilot le van maradva 2 évvel az ajánlásaival.Én is vettem, teljesen jó a hangja.
Biztos vagy benne, hogy jó a füled?
-
csakany2001
senior tag
Viszont zajszűrésben gyengébb jóval, illetve szerintem mélyhiányos kissé. Mikrofon és a kényelem a fő előnye.
Átlag zenehallgatásra jobb a Xiaomi Buds 6, fölig tömegközlekedésen. -
Janaboy
veterán
Sziasztok! Tönkre ment a Redmi buds 5-öm, és vettem helyette egy EarFun Air Pro 4i -t, de negyon nem tetszik a hangja. AI segítséggel ezeket a típusokat néztem ki:
Soundcore Liberty 4
Redmi 8 pro
Melyiket vegyem? Ha van jobb tippetek annak is örülök, az AI legalábbis a copilot le van maradva 2 évvel az ajánlásaival.Esetleg Scarbir alapján nézd meg hogy melyik tetszik.
Én még idevennek kettőt:
Oneplus Buds 4
Huawei Freebuds 7i -
SalvadorLynx
aktív tag
Soundcore Liberty 4
Redmi 8 pro
Melyiket vegyem? Ha van jobb tippetek annak is örülök, az AI legalábbis a copilot le van maradva 2 évvel az ajánlásaival.A keret 30k.
-
SalvadorLynx
aktív tag
Soundcore Liberty 4
Redmi 8 pro
Melyiket vegyem? Ha van jobb tippetek annak is örülök, az AI legalábbis a copilot le van maradva 2 évvel az ajánlásaival. -
Luck Dragon
támogató
Tudnátok abban segíteni, hogy hol tudnék kényelmesen fülhallgatóra harangot venni?
A vásárolt Earfun 4i végülis a célnak lehet megfelelne, de a vetőcsöve ovális és rövidebb, mint az eddigi füleseimé, így meg vagyok lőve. Sajnos amik itthon vannak harangok, egyik sem jó.
Ha nem tudom megoldani ezt a problémát viszem vissza a boltba, és benevezek egy Momentum 4-re.
MM-ben szokott lenni harang szettek. Fehér kicsi dobozban.
-
Takuun
aktív tag
Tudnátok abban segíteni, hogy hol tudnék kényelmesen fülhallgatóra harangot venni?
A vásárolt Earfun 4i végülis a célnak lehet megfelelne, de a vetőcsöve ovális és rövidebb, mint az eddigi füleseimé, így meg vagyok lőve. Sajnos amik itthon vannak harangok, egyik sem jó.
Ha nem tudom megoldani ezt a problémát viszem vissza a boltba, és benevezek egy Momentum 4-re.
-
ThorsHUN
őstag
Hangminőségre jó a Xiaomi Buds 6 is, nálam hozza kb. az Airpods 4 szintjét.
De jövő hétvégén próbálok csinálni egy összehasonlítást a Huawei,Xiaomi,Apple vonalon.
Samsung-t egyelőre nem terveztem még beszerezni, mert a Buds 3 sem maradt meg nálam.Gondolkodtam azon is, de a youtube-os fulmikrofon teszteken olyan cincogos a hangja mint egy egy pálcikás vásári fülesnek.
-
csakany2001
senior tag
Hangminőségre jó a Xiaomi Buds 6 is, nálam hozza kb. az Airpods 4 szintjét.
De jövő hétvégén próbálok csinálni egy összehasonlítást a Huawei,Xiaomi,Apple vonalon.
Samsung-t egyelőre nem terveztem még beszerezni, mert a Buds 3 sem maradt meg nálam. -
ThorsHUN
őstag
Körtét az almával, de a EarFun Air Pro 4 hangja sokkal jobb mint a Freebuds 6 hangja. (vagy csak bejáratós)
A gumiharangos fülesek sajnos nem jétszanak, mindig begyullad a fülem tőlük

csak valami half in ear vagy ilyesmi megoldás jöhet.
Jelenleg az itt javasolt OPPO ENCO Air 4-et fogyasztom -
dragon1993
addikt
Körtét az almával, de a EarFun Air Pro 4 hangja sokkal jobb mint a Freebuds 6 hangja. (vagy csak bejáratós)
-
tomee007007
addikt
Igen
Ha a Baseus XC1 vs. JBL Flex 3-at nézem, hangzásban szerintem az XC1 a nyerő: több a részlet minden frekvencián, erősebb, dinamikusabb hangzás nyújt, és meglepően jóval ütősebb a basszus is, nagyobb a hangtér, és jobb a téralkotás is, a JBL a Baseushoz képest jóval vékényabban szól. Amíg a JBL spatial audio-ja nem túl hatékony, addig a Baseus Dolby módja annyira jó, hogy még játékra is szoktam használni Nintendo-hoz. -
ThorsHUN
őstag
Szia!
Clippesből a Baseus Xc1-et, illetve on-ear a Xiaomi Openwear Pro-t tudom ajánlani, hangzásban mindkettő pl a JBL Flex 3 felett van.
De nyilván nézd meg, melyik kialakítás jön be jobban Neked, a Xiaomi futáshoz nem biztos hogy jó lenne....A clipesnek jobb a hangminősége, mint egy jbl flex 3-nak ami alső hangon is 40 körüli half in ear füles?
A freebuds 6 hangminőségéről (youtube tesztekben is ezzel a fül mikrofonnal) olvastam/hallottam szépeket. -
tomee007007
addikt
Sziasztok,
TWS, half-in-ear / earclip fülest keresnék. Ár sávot nem tudnék mondani, igazából az érdekelne most mi az ajánlott az alábbi igényekre:
- open office, meetingek, halk zenehallgatás
- buszon / metron zenehallgatás
- előny ha ritkán futás közben nem esik ki a fülemből
- eddig bármilyen agybadugóst próbáltam kb 8p után már fájt a fülem tőle
- ha több erszközt is tudna egyszerre az egy jó plusz lenne
- Samsung telóval lenne használva
Egy Mi TWS Earphones 2-t váltottam (az akksija alig bír 1 órát már) egy JBL Live Flex-el... eléggé mellényúlás volt, folyamatosan kiesik a fülemből és halkabb is mint a Mi.
Olvasva a kommenteket egy Huawei FreeBuds 6 jó váltás lehet?Szia!
Clippesből a Baseus Xc1-et, illetve on-ear a Xiaomi Openwear Pro-t tudom ajánlani, hangzásban mindkettő pl a JBL Flex 3 felett van.
De nyilván nézd meg, melyik kialakítás jön be jobban Neked, a Xiaomi futáshoz nem biztos hogy jó lenne.... -
dragon1993
addikt
Sziasztok,
TWS, half-in-ear / earclip fülest keresnék. Ár sávot nem tudnék mondani, igazából az érdekelne most mi az ajánlott az alábbi igényekre:
Egy Mi TWS Earphones 2-t váltottam (az akksija alig bír 1 órát már) egy JBL Live Flex-el... eléggé mellényúlás volt, folyamatosan kiesik a fülemből és halkabb is mint a Mi.
Olvasva a kommenteket egy Huawei FreeBuds 6 jó váltás lehet?Nekem ma jött meg a Freebuds 6.
Korai lenne róla véleményt mondanom.Huawei saját oldalán van rá 15% kedvezmény. Vasárnap rendeltem, kedd délután hozta a futár.
Update: Pont nincs készleten, lehet beraknám értesítőre.
-
blueye
veterán
Sziasztok,
Olvasva a kommenteket egy Huawei FreeBuds 6 jó váltás lehet?Jól olvastad, neked is ajánlom.
Hol érdemes most beszerezni? -
Cs1csó
titán
Helló, mi a vélemény a Lidl-ös Tronic/Silvercrest vezetéknélküli fülhallgatóiról? 5000ft-osak.
-
Janaboy
veterán
Sziasztok,
Olvasva a kommenteket egy Huawei FreeBuds 6 jó váltás lehet?Igen, szerintem a Huawei jó lehet.
-
digitalz
csendes tag
Sziasztok,
Olvasva a kommenteket egy Huawei FreeBuds 6 jó váltás lehet? -
-NoVa-
veterán
-
RetepNyaraB
nagyúr
-
tomee007007
addikt
Szia, ha számít a késés, ne a Bose-t válaszd, nálam van otthon több open füles, de a Bose Ultra-val a legnagyobb a késés érzésre fimhez, játékokhoz BT-on.
Az AKG N5 Hybrid-hez van usb-c dongle, ott 30 ms körül van a "késés" a többi TWS-nek ennek jellemzően a sokszorosa BT-on. Viszont az in-ear kialakítású, nem tudom az megfelel e. -
Kelvin
őstag
Windows-os laptopon lenne a video calls és a fim nézés is. Nem magamnak venném, ezért van ennyi + elvárás is.

-
-NoVa-
veterán
Az az OS dolga. A droid méri a kommunikáció késleltetését, és igazítja a képet, a Windows nem, szóval min nézed a videót, az számít. Játéknál nem késlelteti a képet, szóval arra modernebb low latency támogatású protokollos cucc kell, vagy vezetékes füles kompetitív FPS-re.
-
Kelvin
őstag
Köszi a választ, lehet rosszul fogalmaztam. Úgy értettem, hogy a kép és a hang esetleg eltolásban lesz. De ezek szerint nem.
-
blueye
veterán
-
-NoVa-
veterán
-
blueye
veterán
A zártra sokan panaszkodnak, hogy nem jó a hőleadása, és megsüti magát a hangprocesszor, azaz hamar döglik. Garanciával ez nem akkora gond, csak megbízható cégtől kell venni.
A nyitottról bármikor tudok ódákat zengeni, egyszerűen hibátlan. Nem high-end, de annyira eltalált, arányos kellemes, hogy sokszor elő sem veszem a jobb dolgaim, csak ezen rakok be háttérzenét, és élvezem. Receptre iratnám fel mindenkinek a háziorvosával., különösen motion immersive módban. Az eleinte furcsa lesz, de messze a leghangfalszerűbb hangzás fülestől.
Ezzel a pár mondattal meggyőztél, felírtam magamnak egy opent 😊
-
-NoVa-
veterán
Rendeltem egy Bose QuietComfort vezeték nélküli ANC fülhallgató 2024 , ezzel van tapasztalatod?
Gondolkodom ha nem jön be akkor rendelek egy opent, mostanában ezek jönnek be (lehet hogy azért mert nyár van
)A zártra sokan panaszkodnak, hogy nem jó a hőleadása, és megsüti magát a hangprocesszor, azaz hamar döglik. Garanciával ez nem akkora gond, csak megbízható cégtől kell venni.
A nyitottról bármikor tudok ódákat zengeni, egyszerűen hibátlan. Nem high-end, de annyira eltalált, arányos kellemes, hogy sokszor elő sem veszem a jobb dolgaim, csak ezen rakok be háttérzenét, és élvezem. Receptre iratnám fel mindenkinek a háziorvosával., különösen motion immersive módban. Az eleinte furcsa lesz, de messze a leghangfalszerűbb hangzás fülestől.
-
blueye
veterán
Rendeltem egy Bose QuietComfort vezeték nélküli ANC fülhallgató 2024 , ezzel van tapasztalatod?
Gondolkodom ha nem jön be akkor rendelek egy opent, mostanában ezek jönnek be (lehet hogy azért mert nyár van
) -
-NoVa-
veterán
Nincs rájuk semmiféle hatósági, vagy önkormányzati rendeleti tiltás.
Avagy mindenre jó, mindenre használom, de ha fontos a mikrofon zajszűrése, akkor a Sony XM6-ot veszem elő. Minden egyébre a Bose-t.
-
Kelvin
őstag
Sziasztok, érdeklődni szeretnék Bose Ultra Open tulajoktól, hogy video calls-ra használható? Esetleg youtube-ra?
Köszi szépen! -
dragon1993
addikt
MI szerint:
A technikai háttér viszont az, hogy a Huawei a fizikai csontrezgéses mikrofont (VPU szenzort) mérnöki és árazási okokból kizárólag a csúcsmodelljeibe – a Pro szériába – építi be.
A FreeBuds 6 (és a 6i) esetében a lenyűgöző hangizolációt nem egy fizikai rezgésérzékelő, hanem egy hárommikrofonos rendszer és a mögötte futó MI-alapú algoritmus (DNN) végzi. Ez a szoftver menet közben, ezredmásodpercek alatt tanulja meg és választja le a hangodat a környezeti zajokról, ami a gyakorlatban szinte pontosan ugyanazt a kristálytiszta eredményt nyújtja, mintha csontrezgéses fülhallgatót használnál.De mindegy, tapasztalatom szerint szuper.
ipon cikk is csontrezgéses mikrofont ír: [link]
ugyanis csontrezgéses mikrofon és többcsatornás zajcsökkentés egyaránt bevezetésre került.
-
Janaboy
veterán
MI szerint:
A technikai háttér viszont az, hogy a Huawei a fizikai csontrezgéses mikrofont (VPU szenzort) mérnöki és árazási okokból kizárólag a csúcsmodelljeibe – a Pro szériába – építi be.
A FreeBuds 6 (és a 6i) esetében a lenyűgöző hangizolációt nem egy fizikai rezgésérzékelő, hanem egy hárommikrofonos rendszer és a mögötte futó MI-alapú algoritmus (DNN) végzi. Ez a szoftver menet közben, ezredmásodpercek alatt tanulja meg és választja le a hangodat a környezeti zajokról, ami a gyakorlatban szinte pontosan ugyanazt a kristálytiszta eredményt nyújtja, mintha csontrezgéses fülhallgatót használnál.De mindegy, tapasztalatom szerint szuper.
A külföldi huawei oldalán úgy írják, hogy Bone acoustic sensor van benne, ami az AI szerint:
(Sensor
Infrared sensor/Hall sensor/Gyroscope/Accelerometer sensor/Bone acoustic sensor/Touch sensor)A TWS (True Wireless Stereo) fülhallgatókban a csontrezgéses érzékelő (bone acoustic sensor vagy VACC – Voice Acceleration Sensor) nem zenehallgatásra, hanem a beszédhang tisztább rögzítésére szolgál. [1]Hogyan működik? Beszéd közben a koponyacsont rezgéseit (a hangrezgéseket) érzékeli a fülkagyló közelében.
-
blueye
veterán
A Huawei saját oldala szerint van.
[kép]MI szerint:
-
blueye
veterán
-
dragon1993
addikt
-
Janaboy
veterán
-
Janaboy
veterán
Köszi, de a Samsung fülesek nálam kiestek.
Direkt butítják a telefonok codec készletét, hogy megvedd a sajátjukat.
"Elhasználom" az S24 Ultratát, utána én nem veszek több Samsungot.
Feleségem kapott egy Xiaomi 15T Pro-t és sírok, hogy mennyivel jobb dolgokban.#21098 csakany2001
Androidról használnám jelenleg, így a Huawei Freebuds 6 csontmikrofonos verziója lett megrendelve. Videókban elég meggyőző, hogy mit összehoz.A Freebuds 6-an nincs csontrezgéses mikrofon...
Én szoktam használni néha a Freebuds 5-öt open officeban, és csak akkor hallják a mellettem ülőt ha én nem beszélek, de ha beszélek, akkor csak én hallatszom.
-
Takuun
aktív tag
Kérdés mindkettőt be tudnám szeretni azonos 60k-s áron, melyiket válasszam:
Sony WH-1000XM5 vs Sennheiser MOMENTUM 4 Wireless
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Asztali PC , R5 8400F , RTX 3080 , 16GB DDR5 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Acer Predator Helios PH18-I71-905T 96GB RAM bontatlan, vadonatúj eladó!
- Arturia Minifreak Stellar Edition
- Felsőkategóriás Samsung 55" QLED TV (120Hz, HDMI 2.1/QE55Q83AAT
- Újszerű ERŐMŰ Lenovo P1 G5 (16"/165Hz/Core I7 12700H/32Gb/1 Tb) Tervező/vágó/gamer - Nvidia 4Gb!
- Dell Latitude 5320 2-in-1 i5-1145G7 16GB RAM 512GB NVMe SSD Full HD Touch LTE 2 ÉV GAR.
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Apple iPhone 12 128 GB Midnight 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- 277 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 100% akku, 1 Év Garanciával