- Milyen monitort vegyek?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Amazon Fire TV stick/box
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A következő években válaszolna az Intel az AMD-féle 3D V-Cache-re
- Milyen SSD-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdezel:
1. Olvasd el ezt az összefoglalót!
2. Vedd figyelembe, hogy a fülhallgató higiéniai termék (így nem küldhető vissza webshop vásárlás esetén sem! - akadnak kivételek), így nehéz javaslatokat adni, mert nem rendelkezünk annyi releváns tapasztalattal!
3. Rengeteg a szubjektív dolog, például: egyéni a hallás, egyéni a fül kialakítása, egyéniek az igények stb.
4. Találd ki, hogy milyen kialakításút szeretnél!
5. Határozd meg, hogy milyen célra kell! (Sport, hívás, zene stb., ezekben érdemes prioritást állítani)
6. Fontos szempont, hogy milyen eszközzel fogod használni! (pl iPhone nem támogat LDAC-ot)
7. Mennyit szánnál rá?
8. Olvass tesztoldalakat, nézz teszt videókat, próbáld szűkíteni konkrét típusokra!
9. Érdemes prioritást állítani a különböző extra funkciók terén is, pl Multipoint, ANC, akku kapacitás, hangkarakter stb (ez nagyban összefügghet, hogy milyen célra használod (6. pont)).
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
nagyúr
Sziasztok!
Half in ear kialakítású vezeték nélküli fülhallgatóra szeretnék ajánlatokat kérni.
Kizárólag zenehallgatásra lenne használva, így a mikrofon minősége nem igazán szempont.
15-20k-t szánnék rá maximum, de ha van olcsóbban best buy (gondolom nincs, de hátha ) nem zárkózom el attól sem.Előre is köszönöm a segítséget .
-
Janaboy
veterán
válasz Clubforum2 #17141 üzenetére
Árat nem írtál
Olcsó verzió Qcy Melobuds pro[ Szerkesztve ]
Janaboy
-
Janaboy
veterán
-
mekker
őstag
válasz Janaboy #16943 üzenetére
Végül kaptunk egy másik pár Airpodot valahonnan, így nem tudtam kipróbálni ezeket.
Köszi a segítséget utólag is![ Szerkesztve ]
Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
-
Landor
tag
Tudom, közel sem ez az árkategória de én is Samsung Buds2-ről váltottam.
Több fülest is kipróbáltam:
Végül a Sony WF1000XM5 (kényelmetlen), Bose QC Ultra(instabil kapcsolat-kettőt is próbáltam /Google Pixel 9 Pro/) után megvettem a Jabra Elite 10 Gen 2-t és maradt ez.
Hangminőségben jobb a Sony, a Bose pedig ANC-ben, de az előbb írt problámák miatt ez lett a befutó.
Egyébként kicsit fáztam a fizikai gombtól, de sokkal jobban bejön mint az érintésvezérlés. -
Dolby
senior tag
Sziasztok!
Közel 3 éve használok samsung buds2-t, viszont eltűnt a bal füles, így az utódját keresem. Alapvetően a hangzása, hangereje nekem elég volt, üzemidővel tökéletesen meg voltam elégedve. Az in-ear kialakítás egy kicsit kényelmetlen volt, meg néha beszéd vagy evés közben úgy éreztem hogy kimozogta magát a helyéről, emiatt most inkább half in ear-t keresnék. Fontos lenne, hogy egy fülessel is használható legyen, mert vezetés közben általában csak a bal kerül be, illetve Iphone-nal fogom használni. Árban nagyjából 30e környékét lőném be.
- Nyugalom, a hosszú élet ritka!
-
intuicio
aktív tag
válasz Janaboy #17131 üzenetére
Nagyon köszi a választ!
Még bejött egy tétel, ami szerintünk még jobb:
Edifier W240TN - ez lenne páromnak
Viszont magamnak is akarok majd venni, egy Technics EAH-AZ100.
Viszont az más liga 100k+
Megnézem magamnak majd ezt a Denon Perl-t.
Ezek akkor elektronikus zenékre jók? -
Lali-213
senior tag
Sziasztok,
Megállja szerintetek az a megfigyelés a helyét, hogy a buds típusú fülhallgatók akkumulátora kevesebbet bír egy töltéssel, mint a pálcikás kialakítású? Nekem az utóbbi tetszik amúgy jobban, -
Janaboy
veterán
válasz Clubforum2 #17129 üzenetére
Samsung Galaxy FE ha Buds format keresel.
Szárasban még lennének alternatívak.Janaboy
-
Janaboy
veterán
válasz intuicio #17130 üzenetére
Az a baj, hogy nem tudom abban az árkategóriaban mi most a jó.
Én amiket írtál abból inkább a Huaweit venném.
Esetleg Huawei Freebuds 3 Prot.
Amúgy a Denon Perl-re nézz még rá ha csak a hang számít.
Esetleg Oneplus Buds 3.De ezekhez érdemes tesztet nézni, olvasni.
Janaboy
-
intuicio
aktív tag
Helló!
Lenne két termék, de nem tudok választani.
Xiaomi Redmi Buds 5 Pro vs. Huawei FreeBuds 6i
ár érték arányban nem tudom melyik lehet a jobb.
max. 50k szánnék rá.
Motorola Edge 40 telóról menne a zene, leginkább trance, elektronikus zenék, tehát fontos a bass jól/szépen szóljon.
Vagy van másik best-buy? Köszi!
-
Clubforum2
tag
Sziasztok. Pár éve itt a topikban ajánlották nekem az edifier tws nbq-t. Van most ehhez nagyon hasonló kialakitású,és nem horror áru alternatíva? Nem érdekel semmi extra. Ha azt hozza amit az edifier tud,már bőven elég. Előre is köszönöm
Magyarosítás kell? szórd le pirospaprikával, kösd át nemzetiszín szalaggal, dobd be gulyáslevesbe és már kész is...
-
Janaboy
veterán
A Bowers & Wilkins Pi8 és Devialet Gemini II tényleg ennyire jó fülesek?
Janaboy
-
Janaboy
veterán
Technics AZ100 kapcsán futottam bele ebbe az érdekes threadbe: [link]
Olyan fülesekről írnak, amikről nem is tudtam
Janaboy
-
Atomizer
tag
Az LDAC esetén én nemrég azt tapasztaltam a Xiaomi telefonommal, hogy alapból Adaptive bit rate-et állít be, ami jól hangzik, de van egy BT-s DAC-om, ami kiírja a bitrátát, és állandóan 330 kbps-t (legkisebb) használ, amíg át nem állítom developer options-ben magasabbra (660 vagy 990). Ezt minden kapcsolódáskor el kell játszani. Remélem más telefonja nem így értelmezi az adaptív bitrátát, hogy automatikusan a legalacsonyabb. Ha a tiéd is LDAC 330-on megy, szerintem nem lesz jobb, mint az AAC.
-
nagyati12
újonc
Sziasztok!
Anyukámnak nemsokára lesz a névnapja, és szeretnék neki venni egy új vezeték nélküli fülhallgatót. Motorola mobiltelefonja van, így a motorola márkában gondolkozom. Fülhallgatókat még nem vásároltunk ebből a márkából, így egy kis segítségre lenne szükségem. Az alábbi fülhallgatókat nézegetem. Melyiket tudnátok ajánlani nekem? -
UCNLM
tag
válasz <Adamsky> #17120 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Én is nagyon kíváncsi lennék a különbségre a 60-80 viselete között, sőt nem tartom kizártnak, hogy váltok majd feljebb egyszer, inkább pénz kérdése a dolog, megnézem hogy alakulnak az árak a következő hónapokban, főleg, hogy az AZ100 is megérkezett.
Ahogy tovább kísérleztem, arra kellett rájönnöm, hogy nem igazán érzek különbséget az LDAC ki- és bekapcsolása között. Lehet, hogy a Spotify nem a legjobb terep erre, vagy csak szimplán nem olyan kifinomult a hallásom. Kicsit tanácstalan vagyok, hogy mit is kellene érzékelnem - részletgazdagság, megváltozott hangzás, stb. Új még ez nekem, na.
Amit elfelejtettem írni - a legszubjektívebb dolog, de talán segít másoknak is - hogy a hazai készletek miatt az ezüst színt válaszottam némi tipródás után, és abszolút nem bántam meg. Önmagában is nagyon szép, élőben jobb, mint a képeken, de főleg "ezüstebb", nem fehér, mint a legtöbb stock fotón. Illetve ha megint úgy járnék, mint két éve, amikor 2 órát kerestem hiába szakadó esőben és sötétben a fülest, a világos színnel talán több esélyem lesz.
-
bostone
addikt
válasz <Adamsky> #17118 üzenetére
Megállapítottam, hogy több idő kell a kitapasztaláshoz, mint gondoltam. Előadónként is külön el lehet játszani az EQ-val...
Ez a mit, mivel téma különösen megkeverheti a lapokat, még az is, hogy milyen alkalmazással kezelem a tartalmat.
Annyi viszont biztos, hogy ma már egy viszonylag olcsó eszköz is megfelelhet a hétköznapokban. -
<Adamsky>
nagyúr
Nem próbáltam az AZ60-at, de nekem azért is lett a végén 80-as, mert annak más a kialakítása. Elvileg jobban ül a fülben. Kíváncsi leszek, hogy ezt olyan, akinek van/volt mindkettő, meg tudja-e erősíteni.
"... kopácsolom a fülest, hangerő-lépésenként 2x, vagy 3x nagyon kényelmetlen ... "
Állítsd egy érintésre a hangerőt.Az EQ-val én se vagyok kibékülve. Ahogy írod, nagy segítség lenne, ha a preset-ek alapján lehetne elindulni. Ilyet eddig csak a Soundcore-nál láttam.
Más kérdés, hogy ott piszkálni kellett, itt meg nem. Hangulattól, zenétől függően vagy alap beállítással hallgatom, vagy Bass+ -al.Egyébként minden füles váltásnál kell egy kis idő, mire az ember megszokja a másfajta - de nem feltétlen rosszabb - hangolást. Nekem legalábbis ez a tapasztalatom.
Használd egészséggel és megelégedéssel!
-
UCNLM
tag
Sziasztok,
Köszönöm még egyszer a tippeket, amiket kaptam, megvettem végül a Technics AZ60M2-t, és gondoltam segítségképp megosztom a tapasztalataimat.A döntésben végül az itteni hozzászólások és pár review újbóli átnézése segített. Túlgondoltam a dolgot, reálisan nézve a legtöbb review arról szól, hogy a wf-1000xm5 egy picit jobb - nálam ez 3 okból esett ki: árban kilógott a keretből, az internetszerte leírt meghibásodások és mert nem tetszik annyira
A másik "vetélytárs" az AZ80. Na, erre nincs mit mondanom. Döbbenet, hogy a "nagytesó" jobb, sosem gondoltam volna . Viszont szerintem igenis van annyival drágább, hogy nem mindenkinek éri meg, én is ide tartozom.Az AZ60-nal meg vagyok elégedve, de egyértelműen szoknom kell:
Az előző Jabra Elite 5-öm érzésre sokkal jobban "ült" a fülemben, stabilabbnak éreztem, míg a Technics-nél már a behelyezést is tanulnom kellett, és gyakori főleg az első 10-15 percben, hogy úgy érzem laza, ki fog esni. ennek ellenére sosem esett még ki, futottam, ráztam a fejem, ugráltam, ettem, beszéltem, öltözködtem, viseltem sapkában, kapucniban, beleakadtam és eddig semmi nem mozdította el. Hosszabb távon is kényelmes, nem érzem zavarónak.Ha már méret és forma: nagyon sokat segít a lekerekített formája, nagyon könnyű megfogni, igazítani, kivenni. Ez főleg azért jó, mert a fizikai gombokat nehezen engedtem el, félve az állandó véletlen érintéstől, de olyan jól meg lehet fogni a két oldalán, hogy alig történt ilyesmi.
Hang: ez nagyon változó, de az összkép nagyon pozitív. Elsőre a Jabra után úgy éreztem, hogy hogy ez valami elképesztő. Részletgazdag, mély basszus, kelleően hangos. Ugyanakkor néha, bizonyos környezetben mégis van egy olyan érzésem, hogy lehetne hangosabb, hogy a basszus üthetne jobban. Kísérletezem még az EQ-val, az ANC és Ambient sound beállításokkal, mert gyanús, hogy ez utóbbi kettő befolyásolja, illetve az is benne van, hogy még mindig nem sikerül mindig elsőre teljesen jól betenni a fülembe, vettem már észre utólag, hogy rosszul állt. Általánosságban én nem minden esetben érzem annyira erőteljesnek, de még azt gondolom, hogy különféle beállítás-kombók nem működnek minden zenénél, amikor összevissza hallgatok mindenfélét.
Nem tudom jól megfogalmazni, de alacsonyabb hangerőn érzem úgy, hogy elvész belőle az erő. Itt amúgy a kettővel ezelőtti fülesemmel, a Jabra Elilte 3-mal tudom összehasonlítani, ahol ilyet sosem éreztem. Lehet, hogy ha meglenne a párja és most hallgatnám meg, teljesen mást éreznék.ANC: ez az, ami nekem nem igazán fontos. Csendes környezetben (iroda) nem igénylem, az utcán, tömegközlekedve pedig hallani akarom a környezetemet. Amúgy is kicsit nyomasztó hatást kelt bennem az ANC bármilyen fej és fülhallgatóról is van szó.
Ennek ellenére kipróbáltam, és bár nem én vagyok a mérvadó, mert alsóbb kategóriából jövök és nem is szeretem, egy erősen szeles napon sétáltam az utcán és csak onnan tudtam, hogy folyton lefújta a kapucnit a fejemről.App: itt van a legtöbb észrevételem. Alapvetően tetszik, egyszerű, letisztult, könnyen kezelhető, 1 nagyobb, 2 apróbb negatívum, de ez is szubjektív.
A legnagyobb csalódás, hogy az érintésvezérlésnél a hangerőt nem lehet beállítani a nyomva tartáshoz. Ezt egyrészt érteni vélem, könnyű lenne véletlenül egészségtelenül hangosra állítani, másrészt a fizikai gombos Jabránál nagyon szerettem, bár igaz, hogy gombot véletlenül nyomva tartani nehezebb. Ettől függetlenül nekem ez, hogy kopácsolom a fülest, hangerő-lépésenként 2x, vagy 3x nagyon kényelmetlen.
Apróbb dolog, hogy a saját EQ beállítást nem úgy tölti be, hogy az előzőleg gyári presetet lehet finomhangolni, hanem mindent 0-ról indít. Jó lenne egy pontosan belőtt gyári presettel tovább kísérletezni - de mivel kb látszik a preview ábrán, hogy hogy áll, ez nem nagy ügy.
Végül egy idegesítő dolog: ahányszor elindítom az appot, pár percenként kidob egy értesítést, miszerint a "Find headphones" funkciót bekapcsolta. El lehet tüntetni, de újra megjelenik hamar. Nem jöttem rá hogy lehet kikapcsolni, de végső soron meg tudom tiltani az appnak, hogy értesítéseket küldjön (Oxygen OS, Android 14).[ Szerkesztve ]
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz bostone #17117 üzenetére
Felejtsd el a YT Music-ot! Van otthon CD-d? Feltételezem, hogy azért egy-egy a nagy kedvencektől akad. A rajtuk lévő számokat minden bizonnyal ismered is ...
Fogod az egyiket, és a teljes CD-t, vagy akár csak egy számot átnyomsz flac-be.
Az eredményt utána már meg tudod hallgatni AAC-n és LDAC-on keresztül.
A magas hangokra, ének, cin, hegedű, zongora ... érdemes figyelni (előbbiekből fakadóan ne valamilyen "diundisu" zenével tesztelj )
Ezek után el tudod dönteni, hogy a te esetedbe van-e értelme LDAC-ot használni. -
bostone
addikt
Nem célom kisiklatni a topikot, viszont tényleg érdekel a minőség változása ugyanazon eszköz esetében. Különböző fülesek és fejesek közt képes vagyok különbséget tenni. Érzem, ahol több a zene vagy tisztábban szólnak a hangszerek.
Tudna valaki egy mintát mutatni YT Music alkalmazásban, ahol nagyon feltűnő a nyereség, amit a kodek biztosít? -
HoTDoG
tag
Nálunk is hasonló a helyzet.
Ilyesmiben nem gondolkodtál? Még nem próbáltam, csak most kerestem rá hasonló megoldásokra.
[ Szerkesztve ]
-
F.B.I.
veterán
válasz <Adamsky> #17110 üzenetére
Utána irt ő is, hogy rossz illesztéket használt. Utána tökéletes lett nála is. Hibátlan, tegnap is vagy 5 órát hallgattam. Van jobb de ezért a pénzért, jó választás.
Youtube prémium mellé járó Musiccal volt tesztelve, kiváló minőségben.[ Szerkesztve ]
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
senior tag
válasz bostone #17111 üzenetére
Igen pontosan, ezért van az Alma mellet egy Pixel 7a az LDAC támogatás miatt, persze függ a forrástól is, meg persze nem árt egy profi füle se hozzá!
MacBook Air M2 , iPhone 12 , Watch , Apple TV , Pixel 7a , Pocket 3 és Action 2 , Nikon P900 , Htc G1 white , iPod classic , xDuoo X2 , HIFI WALKER H20 , Sony NW-A105 Walkman , TWS monitor, One , RC Pilot
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz bostone #17111 üzenetére
"Tényleg annyit tesz hozzá a kodek ... " – arról, hogy esetedben az "annyi" az mennyi, én nem tudok nyilatkozni. Nyilvánvaló, hogy ez személyfüggő is.
... és persze függ a forrástól (nem viszonylag keveset használok streaming-et), ahogy magától a fülestől is. Utóbbi esetén arra gondolok, hogy hiába van ott a nem csak papíron jobb minőséget garantáló codec, ha maga az eszköz nem képes azt a pluszt "megjeleníteni"" ... aki nem robos mobilt használ."
Igen, én már csak a bt. codec-ek igen szegényes támogatása miatt se vennék soha almás cuccot. Kicsit viccesnek találom, hogy ők száműzték leghamarabb a jack-et, mégse törték magukat, hogy az AAC-nél valami komolyabbat (akár saját codec-et, ld. Samsung) beletegyenek a készülékeikbe. -
bostone
addikt
Tényleg annyit tesz hozzá a kodek, hogy ezt érdemes mindig felemlegetni?
Mondjuk a zenei streaming szolgáltatások minősége eleve nem a non plus ultra, szóval nem biztos annyival szegényebb marad, aki nem robos mobilt használ. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz F.B.I. #17109 üzenetére
"A tesztkészülék IPhone 13 Pro és IPad Mini 6 volt."
Akkor LDAC codec mellett még nem is hallottad. Lehet – pontosabban jó eséllyel – jobb lenne ...Egyébként ismerős ez a füles. Most, hogy ránéztem a gyártó honlapján, határozottan ...
Itt a topic-ban rákeresve viszont össz-vissz két véleményt találtam. A tiedet és egy nagyon negatívat. Ezek alapján a köv. érdeklődő igencsak bajban lesz.[ Szerkesztve ]
-
F.B.I.
veterán
Soundpeats Engine 4 (16K volt Alzában): hát, le a kalappal, ennyi pénzért!
Az appból készült egy újabb változat, ami egyből szoftver frissítéssel kezdett. Csatlakozás pofon egyszerű lett, van 2 eszközös kapcsolódás, ami jól működik.
Végre testre lehet szabni az appban, az érintéssel történő vezérlést, az EQ- al szépen be lehet állítani. Nagyon szépen. Mélyből van bőven, a közepek nem tűnnek el, mindegy, hogy KennyG vagy Avicii, esetleg Ludovico Einuandi zongora szól. A magasakat lehet csillingelőssé varázsolni, sőt bántóan magasra is lehet állítani.
Hangerőt nem bírtam maxon, 2 másodpercnél tovább. A lényeg a megfelelő gumiharang kiválasztása, nálam a legnagyobbal stabil.
Ez most túl ömlengős lett.
Fülhallgatóból ez az eddigi legdrágább változat, amit vettem, inkább fejesek vannak itthon drágább kategóriában. Azokhoz képest is kiválóan szól. Én ajánlom. A tesztkészülék IPhone 13 Pro és IPad Mini 6 volt.Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
-
Janaboy
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus TUF Fx 706H Gamer laptop, 2 év garancia, makulátlan dobozával együtt
- Crucial P3 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 22.000.-
- GARANCIÁS Tamron SP AF 70-200mm f/2.8 Di LD (IF) Macro Canon EF
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- BONTATLAN/Samsung Portable T7 Shield 2TB
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest