-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-01-16 14:42 Téma összefoglaló
Mielőtt kérdezel:
1. Olvasd el ezt az összefoglalót!
2. Vedd figyelembe, hogy a fülhallgató higiéniai termék (így nem küldhető vissza webshop vásárlás esetén sem! - akadnak kivételek), így nehéz javaslatokat adni, mert nem rendelkezünk annyi releváns tapasztalattal!
3. Rengeteg a szubjektív dolog, például: egyéni a hallás, egyéni a fül kialakítása, egyéniek az igények stb.
4. Találd ki, hogy milyen kialakításút szeretnél!
5. Határozd meg, hogy milyen célra kell! (Sport, hívás, zene stb., ezekben érdemes prioritást állítani)
6. Fontos szempont, hogy milyen eszközzel fogod használni! (pl iPhone nem támogat LDAC-ot)
7. Mennyit szánnál rá?
8. Olvass tesztoldalakat, nézz teszt videókat, próbáld szűkíteni konkrét típusokra!
9. Érdemes prioritást állítani a különböző extra funkciók terén is, pl Multipoint, ANC, akku kapacitás, hangkarakter stb (ez nagyban összefügghet, hogy milyen célra használod (6. pont)).
Új hozzászólás Aktív témák
-
blueye
veterán
Otthon / open officeból használod?
A Xiaomi rendelést töröltem. A mikrofonja annyira nem jó és nincs LDAC támogatás a Samsung meg aptx-ből csak az alapot támogatja.
Igen. De akár a kertben is jól visgázik, észre sem veszik sokszor hogy kint vagyok.
-
dragon1993
addikt
Otthon / open officeból használod?
A Xiaomi rendelést töröltem. A mikrofonja annyira nem jó és nincs LDAC támogatás a Samsung meg aptx-ből csak az alapot támogatja.
-
blueye
veterán
Mikrofon részévé elégdett vagy?
(Sikerült túl korán elküldeni az eredeti hozzászólásom)Igen, nagyon. Keress rá a hozzászólásaimra mostanában, ez jelenleg a legtöbbet használt telefon /zoom stb. TWSem.
-
zolko74
tag
Az Alzás EarFun Air Pro 4i akciós 13.790Ft ára elég csábító.
Megéri hozzátenni 7 ezret és rendelni inkább egy Oneplus Buds 4-et? -
dragon1993
addikt
Xiaomi Buds 6 is piszok jó, ezt a 2-t kéne valakinek alaposan összevetnie.
Mert megvan pro-kontra mindkét oldalon.
Én személy szerint tudom ajánlani a Xiaomi-t is ennyi pénzért, a hátrányai ellenére is.
(meg látni Samsung Buds 4-t is, az is komoly kihívója lehet)Huaweinek jobban tűnik a mikronja, de a Xiaomi tokja "csörgethető" és kevésbé Vendor lockos mint a Huawei.
Végül a Xiaomi-t rendeltem meg. 35k és járt hozzá egy ingyen air fryer (meg eladásra, mert két éve használunk egy ugyan olyat)
-
csakany2001
senior tag
Sziasztok,
Nyitott kialakítású füllhalgatót keresek, jó mikrofonnal.
Huawei Freebuds 6-nál 34000Ft-ért?Xiaomi Buds 6 is piszok jó, ezt a 2-t kéne valakinek alaposan összevetnie.
Mert megvan pro-kontra mindkét oldalon.
Én személy szerint tudom ajánlani a Xiaomi-t is ennyi pénzért, a hátrányai ellenére is.
(meg látni Samsung Buds 4-t is, az is komoly kihívója lehet) -
dragon1993
addikt
-
blueye
veterán
Sziasztok,
Huawei Freebuds 6-nál 34000Ft-ért?Ajánlom.
-
dragon1993
addikt
Sziasztok,
Huawei Freebuds 6-nál 34000Ft-ért? -
Öcsielvtárs
aktív tag
EarFun Air Pro 4i 13.790.-Ft. Alzán
[link] -
omfgk
veterán
Üdv, kb 20 ezerig melyik a legjobb hangzású vezeték nélküli füles?
Más nem igazán számít, tehát zajszűrés, akksi mérete, stb... -
blueye
veterán
nem lett változás, app gyári visszaállítása segített csak, természetesen minden beállításom elszállt a fülesen
Köszi, akkor nem ftissítek még, érdekes hogy ennyi idő alatt nem vették észre.
-
tomee007007
addikt
-
tomee007007
addikt
-
tomp
félisten
A Bluetooth Codec Changer app most már mutatja a valós bitrátát(adb-n kiadott engedély után).
OnePlus-on csak SBC és LDAC esetén mutatja, AAC és LHDC-n a rendszer nem közli ezt az infót így az app se tudja kiírni.
Nálatok milyen? -
blueye
veterán
Srácok, most(anában) jött egy nagyobb frissítés a Huawei AI Life appra, plusz plugin update, ezt követően sikeresen törölte is a Freebuds 4 Pro-mat, de úgy hogy vissza sem tudom tenni
Tapasztalt valaki hasonlót?Javították már ezt a problémát?
-
dzsi23
addikt
-
Studi
veterán
csak nyald le mielőtt a füledbe dugod!
-
VMatteo
őstag
Sziasztok,
Olcsó de viszonlag használható zajszűrős fülest keresek, ami nem agybadugós.
A Honor Choice Earbuds X7e Active-ről van esetleg véleményetek?
-
Takuun
aktív tag
Amúgy ja, nincs dráma. Rágerjedtem erre a 4i-re, annak ellenére, hogy sejtettem hol lesznek a problémás pontok. Nem aptx vagy tök*mtuggyamin múlik ennek a fülesnek a sikere. Tudtam én, hogy a vetőcső probléma, csak hát a tesztelők sem fordítanak nagyobb hangsúlyt ennek kiemelésére és fényképezésére.
Anno Edifier X3 patika volt, kicsi, jól bírta, normális kerek és hosszú vetőcsöve volt. Nem értem én ezt a baszakodást az oválissal. Nem nyomja úgy a fület, kényemesebb hosszú távon, cserébe szarul szigetel és a legtöbb embernek kiesik random a füléből. Nem éri meg.
Rohadt sok utána olvasással jár, hogy kiderítsem melyiknek milyen vetőcsöve van.30 nap teljesen jó, ha ebbe nem kötnek bele és simán megy minden a visszavitel után, akkor berendelek 5-10 db különböző fülest/fejest és mindet visszaviszem 30 napon belül amelyik nem szimpi.
Csak én mindent használtan veszek már 20 éve, így nem tudtam erről a 30 napról sem. Hiába na nem vagyok a fogyasztói társadalom mintaképe
-
<Adamsky>
nagyúr
"Ezt így utólag tök jó fej dolog beírni." – én kérek elnézést, nem jártam erre.
... másrészt 30 napon belül van, szóval nincs akkora dráma. -
.LnB
titán
" ... tere nem sok van, de ezt betudom ennek a hallójáratba dugós megoldásnak."
Tuti nem azon múlik ... sokkal inkább az (ár)kategórián."Telefonon több a basszus vagyis inkább úgy érzékelem, hogy ott működik az EQ ... "
Meglepne, ha ez így lenne. Az eq. szerintem (nincs személye tapasztalatom Earfun felessel) már itt is a DSP-ben tárolódik, és nem arról van szó, hogy kell az app a háttérben, különben nem működik."LDAC-ra állítottam ... " ← én inkább azt tartom elképzelhetőnek, hogy ez kavar be, és ezért hallasz "valamit" a PC és a telefon között váltogatva (utóbbi esetén nincs LDAC...).
Egyébként ha telefonon – pláne a SoundCloud miatt – nem érzel különbséget az LDAC és a (feltételezem) AAC között, akkor érdemes utóbbira visszaváltanod, mert akkor fölöslegesen "dobsz el" üzemidőt.... én a helyedben mondjuk lehet rádobtam volna az a +4k-t, és akkor lenne aptX-ed is, ami egy jó középút (igazából szerintem a tuti) így utcára, irodába (a Win11 is támogatja).
" ... béna gumiharangok amiket adtak hozzá."
Ez sajna ilyen. Olcsó füles esetén a gumiharangokon lehet a leginkább spórolni."Gyűlölöm az ovális vetőcsövet ... "
+1 ... legalábbis az eddigi 1db tapasztalat alapján. Előre félek, hogy ha megadja magát a Technics fülesem, akkor mi lesz ...A #21061-ben olvasottak alapján én eleve fejhallgatót néztem volna a helyedben. A Soundcore-nak vannak elég jók (mondjuk az már picit zsebbenyúlósabb).
"én a helyedben mondjuk lehet rádobtam volna az a +4k-t, és akkor lenne aptX-ed is"
Ezt így utólag tök jó fej dolog beírni. Két napja kért tanácsot, addig kellett volna talán.

-
<Adamsky>
nagyúr
Edifier W240-et váltott 3 évet után az Earfün Air Pro 4i, első tapasztalatok.
Kibontás, csatlakozás, beállítások 15 perc alatt megvolt, 0 fennakadás.
Hangban a W240-et tudom felhozni, azt a szintet megüti, így nincs érdemi előrelépés, de out of the box teljesen vállalható ezt a hang, basszus és a magasok is kellemesek, tere nem sok van, de ezt betudom ennek a hallójáratba dugós megoldásnak.
ANC-nél jelentkezik a bedugult fúl hatás, mint anno a W240-nél, ebből azt szűröm le, hogy jobban működik, erősebb. A magas hangokkal van gondban, pl billentyűzet leütés, kolléga krákogása, orsszívása stb. De nekem 25-31%-os hangerő mellett már kényelmesen segíti a munkára való koncentrálást.
Telefonon több a basszus vagyis inkább úgy érzékelem, hogy ott működik az EQ, laptopnál ez olyan mintha visszaugrott volna a standard vonalra bármiféle eltolás nélkül. Nem igazán zavar, csak megemlítem, a sok basszus amúgy is fáraszt.
LDAC-ra állítottam, de mivel én Soundcloud függő vagyok, érdemi változást nem tapasztaltam.
Negatívum a füles rövid és egyben ovális vetőcsöve, és béna gumiharangok amiket adtak hozzá. Ezek miatt nincs normális szigetelés és a legnagyobb haranggal is az az érzésem, hogy ki akar esni, de mozgatva érzem, hogy helyén marad. Nem nyomja a fülem. Gyűlölöm az ovális vetőcsövet, de a jó ANC fontosabb volt.
30 napom van visszavinni, így az elkövetkező hetekben itt hagyom irodai fülesnek és tesztelem, ha nem tudom megszokni ezt az ovális hulladék vetőcsövet, akkor visszaviszem és egy ANC-s fejhallgatót fogok keresni, bár k*rvára nincs kedvem megint elölről kezdeni a tesztek olvasgatását.
Érdekességképpen, az Alza főhadiszállásán több füles/fejes is ki volt téve, lehet őket próbálgatni. Sok magasabb kategóriás füles sajnos valami hulladék saját boxba van kötve és csak onnan lehet használni kipróbálni és retek sz*rul szólank azzal, pl egy Sony 1000x vagy mi a tököm a csúcs most náluk.
Bármi kérdés van, írjatok, igyekszem válaszolni.
" ... tere nem sok van, de ezt betudom ennek a hallójáratba dugós megoldásnak."
Tuti nem azon múlik ... sokkal inkább az (ár)kategórián."Telefonon több a basszus vagyis inkább úgy érzékelem, hogy ott működik az EQ ... "
Meglepne, ha ez így lenne. Az eq. szerintem (nincs személye tapasztalatom Earfun felessel) már itt is a DSP-ben tárolódik, és nem arról van szó, hogy kell az app a háttérben, különben nem működik."LDAC-ra állítottam ... " ← én inkább azt tartom elképzelhetőnek, hogy ez kavar be, és ezért hallasz "valamit" a PC és a telefon között váltogatva (utóbbi esetén nincs LDAC...).
Egyébként ha telefonon – pláne a SoundCloud miatt – nem érzel különbséget az LDAC és a (feltételezem) AAC között, akkor érdemes utóbbira visszaváltanod, mert akkor fölöslegesen "dobsz el" üzemidőt.... én a helyedben mondjuk lehet rádobtam volna az a +4k-t, és akkor lenne aptX-ed is, ami egy jó középút (igazából szerintem a tuti) így utcára, irodába (a Win11 is támogatja).
" ... béna gumiharangok amiket adtak hozzá."
Ez sajna ilyen. Olcsó füles esetén a gumiharangokon lehet a leginkább spórolni."Gyűlölöm az ovális vetőcsövet ... "
+1 ... legalábbis az eddigi 1db tapasztalat alapján. Előre félek, hogy ha megadja magát a Technics fülesem, akkor mi lesz ...A #21061-ben olvasottak alapján én eleve fejhallgatót néztem volna a helyedben. A Soundcore-nak vannak elég jók (mondjuk az már picit zsebbenyúlósabb).
-
csakany2001
senior tag
Nyitott ANC-s fülhallgatók közül egy újabb típust sikerült kipróbálnom.
Xiaomi Buds 6 TWS, nem összekeverendő az olcsó Redmi variánssal.Legutóbb a Samsung Buds 3-t és az Apple Airpods 4 ANC-t vetettem össze, a Samsung nem is állta ki nálam az idő próbáját. Egyszerűen nem volt eléggé ergonomikus, így végül elajándékoztam.(a mostani árán sem feltétlen tudom ajánlani, pont az egyik szereplő miatt, amiről írom ezt a rövid összefoglalót) Pedig funkcionalitás terén nem sokkal maradt el a konkurenciától és az ára is kb. felére esett 1 év alatt. Az utódját sajnos nem volt szerencsém még kipróbálni, ahogy egyelőre a Huawei Freebuds-t is elkerültem...
Így végül próbálkoztam egy Xiaomi eszközzel, az olcsóbb modellekkel jó tapasztalatom volt ergonómia terén, némelyik még az Airpods 4-nél is kényelmesebb volt. Viszont nekem fontos volt az ANC, és az Apple féle Find My, így erre szűkült a kör.(Huawei-k az utóbbi miatt estek csak ki)
Anyaghasználat: maga a fülhallgató, könnyű és nagyon sima minden illesztés. Itt szerintem hozza az Apple féle minőséget, még a sima élei miatt jobbnak is gondolom. A tokról viszont kevésbé mondható el, eléggé törékeny és könnyen nyitódik, illetve úgy gondolom a fülhallgatót is tarthatná kicsit biztosabb helyen.
Ergonómia: Airpods 4-nél minimálisabb nagyobb, de nem számottevően. Nagyon kényelmes és ilyen téren abszolút populáris. Simán tudom ajánlani próba nélkül is, annak akinek a sima Airpods-ok bejöttek.
ANC+hangzás: Csak 2 féle mód van: zajszűrés, illetve annak kikapcsolása. Az ANC teljesen korrekt megbeszélésekhez és tömegközlekedéshez is. Építkezési területen is volt szerencsém tesztelni, nyilván oda kevés de minden más helyzetre teljesen elegendő. A hangzás kicsit magasba húz, de szépen be lehet állítani az alkalmazásban, ami nem mellesleg eléggé felhasználóbarát(és van IOS-n és Androidon is). Így nálam kicsit mélyebbre húz, és megfelelően részletesen.
Airpods 4 vs Xiaomi Buds 6:
- Airpods 4 esetében részletesebb beállítások Apple eszköz esetében, többféle EQ profil, és jobban követhető a lokátorban külön-külön a fülhallgató is
- Airpods 4-nél jelentősen jobb a zajszűrés, de ez bőven a piac egyik legjobb megoldása ebben a kialakításban
- Xiaomi Buds 6 minden eszköz esetében tökéletes kompatibilis, Apple esetében sem érzem hátrányt és a lokátorba is bekerül, illetve ugyanazok a funkciók elérhetőek, mint Android eszköznél
- Buds 6 sokkal jobb ár/értéket képvisel, hangzásban nem marad el az Apple eszköztől számottevően, illetve nincs igazán ökoszisztémához kötve az eszköz, eléggé rugalmas.Konklúzió, én úgy gondolom az Airpods 4 ANC egyeduralma kicsit megtört nálam, tudom maximálisan ajánlani helyette vagy mellé is.(nálam egyelőre mindkettő marad, de már közeledik 2. évéhez az Airpods, így nem baj ha van másik is)
Kíváncsi lesz az Apple hova fog fejlődni a következővel, igen erős a konkurencia.Plusz észrevétel:
Telefonáláskor eléggé belehallatszik a háttérzaj a Xiaomi Buds 6 esetében. Ez fekete pont, így például open-office környezetbe nem igazán tudom így ajánlani. Szóval aki ezt veszi, feltétlen vegye megfontolóra ezt is, mert ez komoly hátrány.Airpods 4-nél ilyet nem tapasztaltam, a szél is kevésbé érezhető a vonal másik felén. Szerintem a zajszűrő mikrofon a fő különbség a 2 között. Ebben még úgy látszik nincs az Airpods-nak komoly ellenfele.
-
dzsi23
addikt
Hangban a W240-et tudom felhozni, azt a szintet megüti, így nincs érdemi előrelépés, de out of the box teljesen vállalható ezt a hang, basszus és a magasok is kellemesek, tere nem sok van, de ezt betudom ennek a hallójáratba dugós megoldásnak.
ANC-nél jelentkezik a bedugult fúl hatás, mint anno a W240-nél, ebből azt szűröm le, hogy jobban működik, erősebb. A magas hangokkal van gondban, pl billentyűzet leütés, kolléga krákogása, orsszívása stb. De nekem 25-31%-os hangerő mellett már kényelmesen segíti a munkára való koncentrálást.
Telefonon több a basszus vagyis inkább úgy érzékelem, hogy ott működik az EQ, laptopnál ez olyan mintha visszaugrott volna a standard vonalra bármiféle eltolás nélkül. Nem igazán zavar, csak megemlítem, a sok basszus amúgy is fáraszt.
LDAC-ra állítottam, de mivel én Soundcloud függő vagyok, érdemi változást nem tapasztaltam.
Negatívum a füles rövid és egyben ovális vetőcsöve, és béna gumiharangok amiket adtak hozzá. Ezek miatt nincs normális szigetelés és a legnagyobb haranggal is az az érzésem, hogy ki akar esni, de mozgatva érzem, hogy helyén marad. Nem nyomja a fülem. Gyűlölöm az ovális vetőcsövet, de a jó ANC fontosabb volt.
30 napom van visszavinni, így az elkövetkező hetekben itt hagyom irodai fülesnek és tesztelem, ha nem tudom megszokni ezt az ovális hulladék vetőcsövet, akkor visszaviszem és egy ANC-s fejhallgatót fogok keresni, bár k*rvára nincs kedvem megint elölről kezdeni a tesztek olvasgatását.
Érdekességképpen, az Alza főhadiszállásán több füles/fejes is ki volt téve, lehet őket próbálgatni. Sok magasabb kategóriás füles sajnos valami hulladék saját boxba van kötve és csak onnan lehet használni kipróbálni és retek sz*rul szólank azzal, pl egy Sony 1000x vagy mi a tököm a csúcs most náluk.
"az Alza főhadiszállásán több füles/fejes is ki volt téve, lehet őket próbálgatni"
Fülhallgatók is ki vannak rakva próbára?
Egyrészt nem lopják el? Másrészt ez nem vet fel higiéniai aggályokat? Van olyan bolt, ahol eleve nem is veszik vissza a füleseket emiatt, vagy rosszul tudom? -
Takuun
aktív tag
-
tomee007007
addikt
-
Takuun
aktív tag
EarFun Air Pro 4i lesz a jobb ANC miatt, aztán meglátjuk.
Alzához vissza lehet vinni, ha nem jön be? -
Takuun
aktív tag
Sziasztok,
mi a vélemény a Earfun Air Pro 4i-ról?
Sajnos elég kevés infót találok róla.Munkába az elmúlt 3 évben egy Edifier W240-et használtam, de a korábbi ANC-s 6 órás működési idő lecsökkent 3 órára 25%-os hangerőnél. Ez kezd zavaró lenni, így néznék helyette egy másik igáslovat.
Ha esetleg van most a fentin kívül ajánlott 20k alatt, ANC-s irodai környezetbe azt megköszönöm.
Ha választani kéne a két modell közül melyik lenne az ajánlott ha a hangot és az ANC-t nézem csak:
EarFun Air Pro 4+ / 18k
EarFun Air Pro 4i / 14k -
blueye
veterán
Van/volt valakinek Bose QuietComfort vezeték nélküli ANC fülhallgató 2024 ?
-
-NoVa-
veterán
Az, változó geometriás turbó + benzin. A korához képest vállalhatóan néz ki
, szóval szeretem üzemben tartani jó állapotban a dolgokat. Asszonynak is felújítottam egy 20 éves vasat ilyen szép nagy púppal a motorháztetőn, picit nagyobb nyomású turbó, meg picit nagyobb boxermotor, összkerék, azóta vigyorogva közlekedik. Több élet és karakter van ezekben még, mint a mostani, amúgy funkciójukra teljesen jó, csak unalmas autókban. -
i400
őstag
Á, oldtimerezek, arra nem illik a computer, úgyhogy nem szoktam nézni a modern dolgokat, csak néha rácsodálkozok.
Azaz egy 1977-es Francesco Moser pályaversenybringa meg egy 2006-os NRS között váltogatva elkerülnek az aktuál trendek részben. Azért egy 1x11-es rendszerű gravel építésén elgondolkoztam még harmadiknak.A Moser kívánatos cucc, én is rajongok ezekért, Peugeot PY10 van itthon. A svéd 5 hengeres?
-
-NoVa-
veterán
Á, oldtimerezek, arra nem illik a computer, úgyhogy nem szoktam nézni a modern dolgokat, csak néha rácsodálkozok.
Azaz egy 1977-es Francesco Moser pályaversenybringa meg egy 2006-os NRS között váltogatva elkerülnek az aktuál trendek részben. Azért egy 1x11-es rendszerű gravel építésén elgondolkoztam még harmadiknak. -
.LnB
titán
Köszi, ezt speciel megtaláltam, és ahogy nézem minden téren előrelépés lenne a W240-hez képest.
Az irodistákat meg ne is említsd, full antiszoc, introvertált, mizantróp vagyok.
Reggel beérek első egy dupla kávé, aztán füles be egészen munkaidő végéig.
Ezzel a gond csak az, hogy legutóbb voltam fül orr gégészeten, ahol a doki megállapította, hogy ő ilyen tág hallójáratot még nem látott. Sajnos a napi 8 óra in-ear füles és az éjszaki 7-8 óra alváshoz használt füldugó megtette a hatását
Nagyon gondolkodom fejhallgatóban is, de attól meg bepállok alatta.Az említett Space Travel 2-ről írhatnál kicsit.
Írtam már róla: [link]
Sok mindent nem tudok hozzáfűzni. Egy kiegyensúlyozott füles. Az alap Space Travel-t váltottam le a 2-vel. Mindenben kicsit jobb. -
Takuun
aktív tag
Köszi, ezt speciel megtaláltam, és ahogy nézem minden téren előrelépés lenne a W240-hez képest.
Az irodistákat meg ne is említsd, full antiszoc, introvertált, mizantróp vagyok.
Reggel beérek első egy dupla kávé, aztán füles be egészen munkaidő végéig.
Ezzel a gond csak az, hogy legutóbb voltam fül orr gégészeten, ahol a doki megállapította, hogy ő ilyen tág hallójáratot még nem látott. Sajnos a napi 8 óra in-ear füles és az éjszaki 7-8 óra alváshoz használt füldugó megtette a hatását
Nagyon gondolkodom fejhallgatóban is, de attól meg bepállok alatta.Az említett Space Travel 2-ről írhatnál kicsit.
-
.LnB
titán
Sziasztok,
Sajnos elég kevés infót találok róla.Munkába az elmúlt 3 évben egy Edifier W240-et használtam, de a korábbi ANC-s 6 órás működési idő lecsökkent 3 órára 25%-os hangerőnél. Ez kezd zavaró lenni, így néznék helyette egy másik igáslovat.
Ha esetleg van most a fentin kívül ajánlott 20k alatt, ANC-s irodai környezetbe azt megköszönöm.
Itt elég jókat írnak róla: [link]
Én jelenleg egy Space Travel 2-t használok melóba. Kiegyensúlyozott. És az ANC is elég jó(l kiszűri a hülyéket
) -
Takuun
aktív tag
Sziasztok,
-
.LnB
titán
Pár tízezret mész /év és nem hallottál még a radaros hátsó lámpáról?

-
-NoVa-
veterán
CMF Buds 2 vélemény:
16500ft-ért rendeltem. És ez szerelem volt első hallásra. Próbáltam már pár TWS-t, de ennyire még egy sem lepett meg első hallásra. Úgy, hogy igazából nagyon állítgatni se kellett ehhez. Magas zajszűrés mellett, Spatial audió (térhangzás) bekapcsolva, Ultra Bass beállítás 1-esen, vagy kikapcsolva. Equaliser Dirac Opteo-n. Így használom. Bár kicsit a Spotify is EQ-zva van nekem. Az előző füleshez kellett, és hagytam most is úgy.Iszonyat jó, telt hangzása van a fülesnek. Szintén telt, és erős basszusokkal. Elektronikus, rap, trap zenékre a legjobb fülesem amim valaha volt. De tény, hogy folk, contry zenékre azért van jobb megoldás. Rock zenékkel sem rossz szerintem, de inkább közepes. Érdekes módon a zongora, hegedű is nagyon szépen szól. Ami kicsit meg tudja kavarni, az a basszusgitár.
Általánosságban ennyit tudok róla írni. Egyébként újra átolvasva a scarbir.com-os review-t, teljesen korrekt amit ott leírnak ezt meg tudom erősíteni.
Írtam, hogy bringázáshoz vettem ezt a fülest. Ami kicsit spéci felhasználási mód, szóval telefonhívás minősége, dizájn, meg ilyenek engem nem érdekelnek. Viszont tegnap el is mentem, tekertem vele egy órát. Az ANC-re voltam kíváncsi. És arra, hogy menet közben is szép erős, telt basszusa van e?. Utóbbira igen a válasz. Menet közben is nagyon jól szól. És szerencsére az ANC is teljesen jól működik. Itt ugye a szélzaj "hubogása" lehet a legnagyobb baj. Van/volt fülesem ami ilyen esetben használhatatlan ANC-vel. 30-35km/h-körül kezd el hallatszani a szélzaj. 30-50km/h között hallható. 75km/h-nál már durva. Ez teljesen elfogadható szerintem. Mert ilyen 30km/h órás utazótempó egyébként is a legjellemzőbb.
Viszont természetesen nem fogom rendszeresen úgy használni, hogy mindkét fülem be van dugva bringázás közben. Így erős ANC-vel még a bringás komputerem csipogását sem hallom, ami csipogással jelez a radarral által ha jön mögöttem autó. Eddig is úgy tekertem legtöbbször, hogy csak a jobb fülem van bedugva.Nem vagyok az a típus, aki védi a vásárlásait, de őszintén írom, hogy ez a füles nekem iszonyatosan bejön és meglepett. Főleg ilyen olcsón. Ez olyan "aztarohadt" szint volt így elsőre.
De nem való minden stílusú zenékre. Szóval az irodába nem hoznám be például, mert egyébként rengeteg féle stílust hallgatok. Radaros csipogós visszajelzős cuccra most jobban felkaptam a fejem, tetszős fejlesztés. Pártízezer km-t én is letekertem jellemzően fél fülbe dugott fülessel, most meg a Bose Ultra Opent nem győzöm imádni bringán is.
-
.LnB
titán
CMF Buds 2 vélemény:
16500ft-ért rendeltem. És ez szerelem volt első hallásra. Próbáltam már pár TWS-t, de ennyire még egy sem lepett meg első hallásra. Úgy, hogy igazából nagyon állítgatni se kellett ehhez. Magas zajszűrés mellett, Spatial audió (térhangzás) bekapcsolva, Ultra Bass beállítás 1-esen, vagy kikapcsolva. Equaliser Dirac Opteo-n. Így használom. Bár kicsit a Spotify is EQ-zva van nekem. Az előző füleshez kellett, és hagytam most is úgy.Iszonyat jó, telt hangzása van a fülesnek. Szintén telt, és erős basszusokkal. Elektronikus, rap, trap zenékre a legjobb fülesem amim valaha volt. De tény, hogy folk, contry zenékre azért van jobb megoldás. Rock zenékkel sem rossz szerintem, de inkább közepes. Érdekes módon a zongora, hegedű is nagyon szépen szól. Ami kicsit meg tudja kavarni, az a basszusgitár.
Általánosságban ennyit tudok róla írni. Egyébként újra átolvasva a scarbir.com-os review-t, teljesen korrekt amit ott leírnak ezt meg tudom erősíteni.
Írtam, hogy bringázáshoz vettem ezt a fülest. Ami kicsit spéci felhasználási mód, szóval telefonhívás minősége, dizájn, meg ilyenek engem nem érdekelnek. Viszont tegnap el is mentem, tekertem vele egy órát. Az ANC-re voltam kíváncsi. És arra, hogy menet közben is szép erős, telt basszusa van e?. Utóbbira igen a válasz. Menet közben is nagyon jól szól. És szerencsére az ANC is teljesen jól működik. Itt ugye a szélzaj "hubogása" lehet a legnagyobb baj. Van/volt fülesem ami ilyen esetben használhatatlan ANC-vel. 30-35km/h-körül kezd el hallatszani a szélzaj. 30-50km/h között hallható. 75km/h-nál már durva. Ez teljesen elfogadható szerintem. Mert ilyen 30km/h órás utazótempó egyébként is a legjellemzőbb.
Viszont természetesen nem fogom rendszeresen úgy használni, hogy mindkét fülem be van dugva bringázás közben. Így erős ANC-vel még a bringás komputerem csipogását sem hallom, ami csipogással jelez a radarral által ha jön mögöttem autó. Eddig is úgy tekertem legtöbbször, hogy csak a jobb fülem van bedugva.Nem vagyok az a típus, aki védi a vásárlásait, de őszintén írom, hogy ez a füles nekem iszonyatosan bejön és meglepett. Főleg ilyen olcsón. Ez olyan "aztarohadt" szint volt így elsőre.
De nem való minden stílusú zenékre. Szóval az irodába nem hoznám be például, mert egyébként rengeteg féle stílust hallgatok. -
csakany2001
senior tag
Nyitott ANC-s fülhallgatók közül egy újabb típust sikerült kipróbálnom.
Xiaomi Buds 6 TWS, nem összekeverendő az olcsó Redmi variánssal.Legutóbb a Samsung Buds 3-t és az Apple Airpods 4 ANC-t vetettem össze, a Samsung nem is állta ki nálam az idő próbáját. Egyszerűen nem volt eléggé ergonomikus, így végül elajándékoztam.(a mostani árán sem feltétlen tudom ajánlani, pont az egyik szereplő miatt, amiről írom ezt a rövid összefoglalót) Pedig funkcionalitás terén nem sokkal maradt el a konkurenciától és az ára is kb. felére esett 1 év alatt. Az utódját sajnos nem volt szerencsém még kipróbálni, ahogy egyelőre a Huawei Freebuds-t is elkerültem...
Így végül próbálkoztam egy Xiaomi eszközzel, az olcsóbb modellekkel jó tapasztalatom volt ergonómia terén, némelyik még az Airpods 4-nél is kényelmesebb volt. Viszont nekem fontos volt az ANC, és az Apple féle Find My, így erre szűkült a kör.(Huawei-k az utóbbi miatt estek csak ki)
Anyaghasználat: maga a fülhallgató, könnyű és nagyon sima minden illesztés. Itt szerintem hozza az Apple féle minőséget, még a sima élei miatt jobbnak is gondolom. A tokról viszont kevésbé mondható el, eléggé törékeny és könnyen nyitódik, illetve úgy gondolom a fülhallgatót is tarthatná kicsit biztosabb helyen.
Ergonómia: Airpods 4-nél minimálisabb nagyobb, de nem számottevően. Nagyon kényelmes és ilyen téren abszolút populáris. Simán tudom ajánlani próba nélkül is, annak akinek a sima Airpods-ok bejöttek.
ANC+hangzás: Csak 2 féle mód van: zajszűrés, illetve annak kikapcsolása. Az ANC teljesen korrekt megbeszélésekhez és tömegközlekedéshez is. Építkezési területen is volt szerencsém tesztelni, nyilván oda kevés de minden más helyzetre teljesen elegendő. A hangzás kicsit magasba húz, de szépen be lehet állítani az alkalmazásban, ami nem mellesleg eléggé felhasználóbarát(és van IOS-n és Androidon is). Így nálam kicsit mélyebbre húz, és megfelelően részletesen.
Airpods 4 vs Xiaomi Buds 6:
- Airpods 4 esetében részletesebb beállítások Apple eszköz esetében, többféle EQ profil, és jobban követhető a lokátorban külön-külön a fülhallgató is
- Airpods 4-nél jelentősen jobb a zajszűrés, de ez bőven a piac egyik legjobb megoldása ebben a kialakításban
- Xiaomi Buds 6 minden eszköz esetében tökéletes kompatibilis, Apple esetében sem érzem hátrányt és a lokátorba is bekerül, illetve ugyanazok a funkciók elérhetőek, mint Android eszköznél
- Buds 6 sokkal jobb ár/értéket képvisel, hangzásban nem marad el az Apple eszköztől számottevően, illetve nincs igazán ökoszisztémához kötve az eszköz, eléggé rugalmas.Konklúzió, én úgy gondolom az Airpods 4 ANC egyeduralma kicsit megtört nálam, tudom maximálisan ajánlani helyette vagy mellé is.(nálam egyelőre mindkettő marad, de már közeledik 2. évéhez az Airpods, így nem baj ha van másik is)
Kíváncsi lesz az Apple hova fog fejlődni a következővel, igen erős a konkurencia. -
.LnB
titán
Oneplus buds 4-ra cseréltem a Sony Linkbuds-om. Jobb üzemidő, legalább olyan jó basszus és ANC, mint a Sony-é, jobb app (iPhone-nal), gyorsabban csatlakozik és átláthatóbb. 22 körül volt Aliról eus raktárból.
Ugyanakkor amióta vettem egy KZ EDC PRO-t, a oneplus-t elő sem vettem
de ugye az vezetékes.Megrendeltem a CMF-et. Ez csak bringázáshoz kell, nem nagy dolog. Ettől függetlenül van itthon vagy 5 pár TWS füles, szóval használhattam volna azok közül is bármelyiket.
De érted, ez narancssárga! xD -
lazoltan
tag
Hali. Pár napja elhagytam az egyik fülesemet bringázás közben. Van otthon még pár, de gondoltam kipróbálok megint valami újat.
50$ körül/alatt nézelődtem mert ha megint elhagyom ne fájjon. Átnéztem a scarbir.com-ot és hármat néztem ki. Igazából semmi preferencia nincs, se telefonhívás, se zajszűrés. Szóljon jól. És ha lehet inkább az elektromos zenéknél (DnB, Hardstyle) mert tekerés közben inkább azt hallgatok. Szóval bass orientáltakat néztem. Tudom, nem próbál itt ki mindent, ezért HA valakinek van valamivel tapasztalata, vagy véleménye, azt megoszthatná.
Baseus Bass BC1: Ilyen kialakítású fülesem sosem volt. Clip-on. Nem tudom ez mennyire lehet stabil a fülön. Nyitott kialakítás, még is azt írják, hogy jó a basszus. Érdekesen hangzik. Bár én mindig a zárt fej/fülhallgatókat preferáltam.Sony WF-C510: Ez a legolcsóbb. Van érdekes színekben (unom már a fekete-fehér füleseket.) És jókat írnak róla. Sony amin meg is lepődök. Mert a Sony mindig is jó volt, de szerintem ilyen olcsó kategóriába ők sose nyújtottak sokat. Mondjuk annyira nem vízálló, ami talán számíthat, bár én kétlem, hogy a fülembe "beázna" egy füles. Amit most elhagytam, az is csak IPX2-es volt, de ezzel nem is volt baj.
CMF Buds 2: Az elején azt írtam, hogy csak a hangzás a lényeg. És akkor megláttam ezt, hogy van belőle narancssárga , úúúú!! Ez nagyon menne a bringámhoz: [kép] Olyan vagyok mint a csajok..
Szerencsére jókat is írnak róla. Elég esélyes, hogy ez lesz a választott. Oneplus buds 4-ra cseréltem a Sony Linkbuds-om. Jobb üzemidő, legalább olyan jó basszus és ANC, mint a Sony-é, jobb app (iPhone-nal), gyorsabban csatlakozik és átláthatóbb. 22 körül volt Aliról eus raktárból.
Ugyanakkor amióta vettem egy KZ EDC PRO-t, a oneplus-t elő sem vettem
de ugye az vezetékes. -
basaja
senior tag
Hali. Pár napja elhagytam az egyik fülesemet bringázás közben. Van otthon még pár, de gondoltam kipróbálok megint valami újat.
50$ körül/alatt nézelődtem mert ha megint elhagyom ne fájjon. Átnéztem a scarbir.com-ot és hármat néztem ki. Igazából semmi preferencia nincs, se telefonhívás, se zajszűrés. Szóljon jól. És ha lehet inkább az elektromos zenéknél (DnB, Hardstyle) mert tekerés közben inkább azt hallgatok. Szóval bass orientáltakat néztem. Tudom, nem próbál itt ki mindent, ezért HA valakinek van valamivel tapasztalata, vagy véleménye, azt megoszthatná.
Baseus Bass BC1: Ilyen kialakítású fülesem sosem volt. Clip-on. Nem tudom ez mennyire lehet stabil a fülön. Nyitott kialakítás, még is azt írják, hogy jó a basszus. Érdekesen hangzik. Bár én mindig a zárt fej/fülhallgatókat preferáltam.Sony WF-C510: Ez a legolcsóbb. Van érdekes színekben (unom már a fekete-fehér füleseket.) És jókat írnak róla. Sony amin meg is lepődök. Mert a Sony mindig is jó volt, de szerintem ilyen olcsó kategóriába ők sose nyújtottak sokat. Mondjuk annyira nem vízálló, ami talán számíthat, bár én kétlem, hogy a fülembe "beázna" egy füles. Amit most elhagytam, az is csak IPX2-es volt, de ezzel nem is volt baj.
CMF Buds 2: Az elején azt írtam, hogy csak a hangzás a lényeg. És akkor megláttam ezt, hogy van belőle narancssárga , úúúú!! Ez nagyon menne a bringámhoz: [kép] Olyan vagyok mint a csajok..
Szerencsére jókat is írnak róla. Elég esélyes, hogy ez lesz a választott. jó a Giant, nekem is az van. Bár az cross-trekking
-
.LnB
titán
Szerencsére jókat is írnak róla. Elég esélyes, hogy ez lesz a választott. -
<Adamsky>
nagyúr
Srácok, most(anában) jött egy nagyobb frissítés a Huawei AI Life appra, plusz plugin update, ezt követően sikeresen törölte is a Freebuds 4 Pro-mat, de úgy hogy vissza sem tudom tenni
Tapasztalt valaki hasonlót?Nincs ilyen fülesem, és a "Huawei AI Life" app-ot sem ismerem, de én a következőket próbálnám ki.
• másik eszközön (lehet akár almás is) is megnézném az app-ot
• kipróbálnék egy korábbi verziót -
Sonja
nagyúr
Próbálkoztam vele egész nap, de semmi....engedélyeket is hiába adom meg az appnak, úgy veszi, mintha nem adtam volna meg, kényszerleállítás, gyorsítótár törlése nyilván volt, csak újra nem akarom rakni, mert félek, hogy elvesznek az EQ-im, amikről még csak screenshot-ot sem csináltam
De nálad úgy érzékelte újra, hogy nem raktad újra az appot?blueye: persze
Igen. Nem raktam újra a programot, csak próbáltam hozzáadni, és 1xcsak megjelent. Fogalmam nincs, hogy miért, de örültem és nem baszogattam tovább. Kicsit félek is, ha jön megint frissítés, hogy eltünik.

-
tomee007007
addikt
Próbálkoztam vele egész nap, de semmi....engedélyeket is hiába adom meg az appnak, úgy veszi, mintha nem adtam volna meg, kényszerleállítás, gyorsítótár törlése nyilván volt, csak újra nem akarom rakni, mert félek, hogy elvesznek az EQ-im, amikről még csak screenshot-ot sem csináltam
De nálad úgy érzékelte újra, hogy nem raktad újra az appot?blueye: persze
-
blueye
veterán
Tapasztalt valaki hasonlót?Jó hogy szólsz, így nem frissítem. Beírod majd ha már OK lesz?
-
Sonja
nagyúr
Tapasztalt valaki hasonlót?Igen, én SE 2-vel. Akár hogy próbáltam, nem akarta hozzáadni, aztán magától megjelent újból hozzáadva, és azóta jó.
Nem igen értettem, de remélem megmarad.
Valami nem oké vele. Próbáld meg letörölni a programot, majd újból feltenni. Talán jó lesz. Ha nem próbáltad már ezt is.

-
tomee007007
addikt
Tapasztalt valaki hasonlót? -
milkabrams
őstag
-
Atomizer
tag
Sziasztok!
Earfun air 4 pro plushoz szeretnék valami kicsit hosszabb earplugot, nem hátrány ha az izoláción is segít. Tudtok ilyent ajánlnani?Nézd meg, hogy mennyi hely van a tokban, és ne legyen annyival hosszabb, mint a gyári, hogy ne érintkezzen megfelelően a töltéshez.
-
TonyIsBack
csendes tag
Nekem ma érkezett meg AliExpress-ről (DHL szállítás volt, de Magyarországon már a Posta hozta ki). Tényleg global verzió, OnePlus oldalon SN alapján ellenőriztem az eredetiséget is. Eddig elégedett vagyok vele, iPhone-on teszteltem és minden jól működik, jó a HeyMelody app is.
-
LÁZ
addikt
1 hete tökölnek rajta
, vmi qrva trágya beszállitójuk lehet, vagy ntom, mert folyamatosan arra hivatkoznak, pénteken már le akartam mondani, de csak a 2év gari győzött meg, de ha keddig nem változik semmi, akkor mennek a levesbe... -
milkabrams
őstag
Sziasztok!
Earfun air 4 pro plushoz szeretnék valami kicsit hosszabb earplugot, nem hátrány ha az izoláción is segít. Tudtok ilyent ajánlnani? -
Öcsielvtárs
aktív tag
CMF/Nothing fülesek (is) nyári akcióban
[link] -
fluxion
őstag
-
fluxion
őstag
Sziasztok,
Jelenleg Samsung Buds 2-t használok - a mikrofonja kvázi teljesen használhatatlan. Apple-re váltottam, de bizonytalan vagyok benne, hogy az Airpods 3 Pro ér-e annyit, mivel a Buds is nagy pofáraesés volt. Előtte használtam egy Sony WF-1000XM3-at, ami szintén nagy pofáraesés volt. Se hangzába nem hozta azt amit akartam, se mikrofonba. Nem szívesen égetem meg újra magam így jó lenne pár hasznos tanács.

Végül megvettem az AP3Pro-t, meglátjuk jól döntöttem-e.
-
LÁZ
addikt
Szia!
Én is most kerestem ugyanezt a modellt. Az Allegro-n olcsóbb, de kommentek alapján a kínai modell, nem a global (firmware szinten különbözik - pl. Google Fast Pair nem elérhető a kínainál). Végül AliExpress-ről rendeltem értékelések alapján global változatot, jóval olcsóbban (~21.900 Ft), megbízható eladótól (Brand+ Certified Original), német raktárból. Nyilván a garancia a hátrány, illetve a szállítás sem lesz gyorsabb, de esetleg érdemes ott is megnézni. Még csak most adták fel a csomagot, úgyhogy ha megérkezett, tudok majd update-et írni, hogy megérte-e innen rendelni

végül az aqua-nál maradok, 2év gar, igaz 1 hetet írnak a shippingre (külső raktár, biztos kuala lumpur, vagy ntom
), de nem sürgős. -
TonyIsBack
csendes tag
üdv, one plus buds 4-et vennék (zöldet)
kérdés, hogy ezt itthonról honnan birom most beszerezni, mert a zárukereső, inkább nóném/keletném helyeket dob fel, illetve az aqua-t, (de ott meg 1 hetet irnak a szállitásra o_O, meg aztán ntom, hogy ott mik a viszonyok most, hogy éppenmajdnemmégnem szűntek meg).
Szia!
Én is most kerestem ugyanezt a modellt. Az Allegro-n olcsóbb, de kommentek alapján a kínai modell, nem a global (firmware szinten különbözik - pl. Google Fast Pair nem elérhető a kínainál). Végül AliExpress-ről rendeltem értékelések alapján global változatot, jóval olcsóbban (~21.900 Ft), megbízható eladótól (Brand+ Certified Original), német raktárból. Nyilván a garancia a hátrány, illetve a szállítás sem lesz gyorsabb, de esetleg érdemes ott is megnézni. Még csak most adták fel a csomagot, úgyhogy ha megérkezett, tudok majd update-et írni, hogy megérte-e innen rendelni

-
LÁZ
addikt
üdv, one plus buds 4-et vennék (zöldet)
kérdés, hogy ezt itthonról honnan birom most beszerezni, mert a zárukereső, inkább nóném/keletném helyeket dob fel, illetve az aqua-t, (de ott meg 1 hetet irnak a szállitásra o_O, meg aztán ntom, hogy ott mik a viszonyok most, hogy éppenmajdnemmégnem szűntek meg).
-
blueye
veterán
Huawei Freebuds 6 most a hétköznapi podcast/telefonálós TWSem, erre szvsz tökéletes. Lehetne hosszabb az üzemidő.
Magas vagyok, nagy füllel 🙂 Nem esik ki👌 -
tomee007007
addikt
Szerintem a Flex 3-nál nagyobb rá az esély, hogy kiesik a füledből, ha nagyobb a füled, minthogy egy clip-es ne lenne jó. Nem húzza fület, kb 2-4 perc után gyakorlatilag nem érzed, hogy ott van.
Mikrofont nem nagyon teszteltem, de telefonálás közben nem volt rá panasz, esetleg hallgass meg erről egy yt tesztet. -
ThorsHUN
őstag
Szia!
Nálam Flex 3 szolgál irodában, podcast-hez, telefonálni jó, de zenére, filmre jóval jobb választás a Baseus XC1 Inspire érezhetően jobb hangminőséggel, több részlettel a középfrekvenciákon, hatványozottan erősebb basszussal, és jóval nagyobb dinamikával a hangzásban, én azt javaslom, ha a clip-es megoldás is megfelel, kényelmesebb is, árban pedig ugyan ott van

Sosem volt ilyenem, tartok tőle, mert 2 meter magas vagyok a fejem is nagyobb az átlagnál, szóval az ilyen kínaiakra tervezett univerzális cuccok csak mérsékelten működnek kényelmesen nálam.
Nem húza egy iső után a füledet?
mikrofonja milyen? -
tomee007007
addikt
Szia!
Nálam Flex 3 szolgál irodában, podcast-hez, telefonálni jó, de zenére, filmre jóval jobb választás a Baseus XC1 Inspire érezhetően jobb hangminőséggel, több részlettel a középfrekvenciákon, hatványozottan erősebb basszussal, és jóval nagyobb dinamikával a hangzásban, én azt javaslom, ha a clip-es megoldás is megfelel, kényelmesebb is, árban pedig ugyan ott van

-
ThorsHUN
őstag
Sziasztok!
Nem tudom van-e tapasztalata valakinek mindkét esetben, de véleményt kérnék, hogy melyik az ami jobb a kettő közül:
Huawei Freebuds 6
JBL Live Flex 3 -
nobela
senior tag
Kiváncsi lennék egy tágabb összevetésre, mi áll a botrányos tér mögött. Az előző generációs Sony, Samsung, Sennheiser cuccokhoz, meg a még régebbi olcsóbb, leginkább két fül közötti vonalban alkotott sztereó képet generáló szarokhoz képest levegősebb, tágasabb, planar IEM-ekhez képest szűkös, de messze nem mono. Persze egy jó planar mellett rögtön egy erős 8+16KHz régiós emeléssel kell indítani a Sonynál, hogy ne legyen tompa és unalmas, de az már csak finomhangolás. A Find Your EQ-t végigbökdösve az appban szerintem feléd is hasonló profilt fog kreálni a végére.
Hangra persze a Beyer Xelento Wireless 2. gen. szintén óriási lépcső dinamikában, térélményben, valóságérzékelésben, nálam az az utazós kompakt zenehallgatós megoldás, de nem aszerint kell a TWS-eket rangsorolni, másra való. A tok zsebrevághatósága, hogy a kis tok miatt gondolkodás nélkül viszem magammal, ha kell, ha nem, hátha mégis kelleni fog, a mikrofon telefonhívásokhoz, teams meetingekhez, mennyire választ le a külvilágról, és mennyire vagyok zajos közegben érthető, mennyire kell, vagy nem kell megemelnem hozzá a hangom, és mennyire értem én a másikat közben. Meg az ANC minősége, milyensége, mennyire természetes, pihentető, mentes a vákumszerű, hosszú távon émelyítő érzetű túlcsillapításoktól, stb. Jó cucc az XM6, csak tudni kell, mire való.Nyilván ezer szemponton múlik hogy ki hogy "él meg" egy hangzást.
A mai napig imádom a HD600-amat, komoly asztali cuccról csodálatosan szól, még a sokak által szidott tere is kinyílik 🙂
Viszont elég sok olyan zenét hallgatok ami eleve nem nagy térrel lett felvéve/masterelve, ezeken egy szűkebb hangzású cucc rendesen tud élményt rontani.
Azt amúgy adom hogy a Sony szépen hozza a vokálokat, ez tetszik is. De összességében nekem ahogy írtam, csalódás.
-
captainnemo
senior tag
Igen, ebben az akcióban vettem.
ANC szempontból biztos hogy a Sony sokkal jobb, de nekem ebben az esetben ez nem szempont. Elsősorban otthoni és utazós/nyaralós fülesnek vettem, a hatalmas tok miatt mindennapi ingázásra amúgy sem használnám.
Ugyanezen okból kifolyólag a mikrofont sem teszteltem, nekem ez sokadlagos funkció csak. De gondolom működik 😆
Fura, nekem pont a hangja tetszett a sony-nak, de vissza kellett küldenem mert nyomta a fülem. De nálam az ANC elsődleges.
-
-NoVa-
veterán
ANC szempontból biztos hogy a Sony sokkal jobb, de nekem ebben az esetben ez nem szempont. Elsősorban otthoni és utazós/nyaralós fülesnek vettem, a hatalmas tok miatt mindennapi ingázásra amúgy sem használnám.
Ugyanezen okból kifolyólag a mikrofont sem teszteltem, nekem ez sokadlagos funkció csak. De gondolom működik 😆
Kiváncsi lennék egy tágabb összevetésre, mi áll a botrányos tér mögött. Az előző generációs Sony, Samsung, Sennheiser cuccokhoz, meg a még régebbi olcsóbb, leginkább két fül közötti vonalban alkotott sztereó képet generáló szarokhoz képest levegősebb, tágasabb, planar IEM-ekhez képest szűkös, de messze nem mono. Persze egy jó planar mellett rögtön egy erős 8+16KHz régiós emeléssel kell indítani a Sonynál, hogy ne legyen tompa és unalmas, de az már csak finomhangolás. A Find Your EQ-t végigbökdösve az appban szerintem feléd is hasonló profilt fog kreálni a végére.
Hangra persze a Beyer Xelento Wireless 2. gen. szintén óriási lépcső dinamikában, térélményben, valóságérzékelésben, nálam az az utazós kompakt zenehallgatós megoldás, de nem aszerint kell a TWS-eket rangsorolni, másra való. A tok zsebrevághatósága, hogy a kis tok miatt gondolkodás nélkül viszem magammal, ha kell, ha nem, hátha mégis kelleni fog, a mikrofon telefonhívásokhoz, teams meetingekhez, mennyire választ le a külvilágról, és mennyire vagyok zajos közegben érthető, mennyire kell, vagy nem kell megemelnem hozzá a hangom, és mennyire értem én a másikat közben. Meg az ANC minősége, milyensége, mennyire természetes, pihentető, mentes a vákumszerű, hosszú távon émelyítő érzetű túlcsillapításoktól, stb. Jó cucc az XM6, csak tudni kell, mire való. -
nobela
senior tag
-
tucsok.
senior tag
SONY WF-1000XM6 / Hifiman Svanar Wireless
Nagy mértékben eme fórum tanácsai alapján vásároltam egy XM6-os Sony TWS-t. Hááááát... mondjuk úgy hogy messze nem azt kaptam amit elvárnék, pláne ezen az áron. Az ANC vállalható, a hangzás erős közepes és kifejezetten unalmas, a tér leképzés viszont egyszerűen BOTRÁNYOS. Néha mintha monóban hallgatnám a zenét. Mindez LDAC mellett... Nagyon nem vagyok vele elégedett.
Némi információ gyűjtés után, próbaképpen (official store-ból, komoly árengedménnyel) vettem egy Hifiman Svanar Wireless-t, akciósan 160 EUR-ért. Hazavittem, felraktam a fülemre, elindítottam valami zenét - és B+ !!! Csak ennyit bírtam mondani.
Olyan tér leképzést kaptam, amire BT-n még csak nem is számítottam. Elképesztően levegős, széles színpad, remek szeparáció, és még némi színpad mélység is. Na ez igen!
Persze kb. erre számít az ember ettől a márkától, Hifiman + R2R nagyjából ezt sugallja. A hangzás értékelésével még várok, kicsit járatom, R2R-nek kell a bejáratás. De a Sonyt már most is veri.
Összességében azt kell hogy mondjam, hogy FELE ÁRON összehasonlíthatatlanul komolyabb hangminőséget kaptam. Innentől a Sony legfeljebb metrózós ANC fülesnek lesz jó. Vagy még annak sem.
A végére azért egy negatívum: az az ezüst fényezés nagyon durván ízléstelen. Na de nem nézem, hanem hallgatom
[HIFIMAN]
Akcio van naluk jelenleg is
[gym teszt] -
fluxion
őstag
Nagy mértékben eme fórum tanácsai alapján vásároltam egy XM6-os Sony TWS-t. Hááááát... mondjuk úgy hogy messze nem azt kaptam amit elvárnék, pláne ezen az áron. Az ANC vállalható, a hangzás erős közepes és kifejezetten unalmas, a tér leképzés viszont egyszerűen BOTRÁNYOS. Néha mintha monóban hallgatnám a zenét. Mindez LDAC mellett... Nagyon nem vagyok vele elégedett.
Némi információ gyűjtés után, próbaképpen (official store-ból, komoly árengedménnyel) vettem egy Hifiman Svanar Wireless-t, akciósan 160 EUR-ért. Hazavittem, felraktam a fülemre, elindítottam valami zenét - és B+ !!! Csak ennyit bírtam mondani.
Olyan tér leképzést kaptam, amire BT-n még csak nem is számítottam. Elképesztően levegős, széles színpad, remek szeparáció, és még némi színpad mélység is. Na ez igen!
Persze kb. erre számít az ember ettől a márkától, Hifiman + R2R nagyjából ezt sugallja. A hangzás értékelésével még várok, kicsit járatom, R2R-nek kell a bejáratás. De a Sonyt már most is veri.
Összességében azt kell hogy mondjam, hogy FELE ÁRON összehasonlíthatatlanul komolyabb hangminőséget kaptam. Innentől a Sony legfeljebb metrózós ANC fülesnek lesz jó. Vagy még annak sem.
A végére azért egy negatívum: az az ezüst fényezés nagyon durván ízléstelen. Na de nem nézem, hanem hallgatom
A mikrofonra kíváncsi lennék
Nem vennél fel vele egy kis monológot? 
-
captainnemo
senior tag
Ha ANC szempontból veted össze őket?
-
nobela
senior tag
-
Janaboy
veterán
-
bazsimano
őstag
-
Janaboy
veterán
-
tomee007007
addikt
SHOKZ fülesek most elég jó áron vannak a MM-ban
-
bazsimano
őstag
Sziasztok!
10-20 ezer között mi lenne a best buy fülhallgató? gyerkőcnek lenne...a mostani sajnos megadta magát!
semmi extra nem kell...telohoz szokta hasznalni, zenét hallgatni, jatszik...
-
tomee007007
addikt
Jönnek a Kenwood üveg-driveres TWS-ei, egyelőre csak Japánban...
Azért ezekre ráhallgatnék
-
lazoltan
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni:
Tizenéve Sony fulhallgatókat használok, legutóbb egy Linkbuds S-t. Szeretem a Sonyk hangzását, főleg a basszus tekintetében, de sajnos ez a fajta kialakítás nem illeszkedik jól a fülembe, bizonytalanul áll főleg sport közben, többször kiesett már és most az akku is megadta magát.
Kipróbáltam egy rövid időre egy száras soundcore liberty 4-et, szerintem a súlyelosztas miatt de kényelmesebb viselet volt, viszont a hangzással nem voltam teljesen kibékülve.
A tesztek alapján amit kinéztem: oneplus buds 4.A keret 50ezer körül van, iPhone-nal és ipaddel használnám 90%-ban, anc nem baj ha van de nem prioritás.
Létezik linkbuds fit modell, de nem vagyok benne biztos, hogy az jobban illeszkedne.
Ha tudtok hangminőségben ebben az árkategoriában jobbat, mint a Sony, az anc-ről le tudok mondani.
Mit gondoltok?Leírom, hátha valakinek segítség:
Végül a Sony Linkbuds S-t egy Oneplus buds 4-ra cseréltem Aliról 76 usd-ért. Tartottam attól, hogy gagyi lesz de hatalmasat csalódtam. ANC-t főleg fűnyíráshoz használom és legalább olyan jónak bizonyult, mint a Sonyé, a tok masszívabb és a szár miatt sport közben is biztosabban áll a fülemben, jobb a súlyelosztása.
A hangminőségen sokat segített az EQ állítgatása, de amúgy sem szól rosszabbul, mint a régi, bár nem vagyok annyira vájt fülű. Csatlakozási problémát eddig nem tapasztaltam, amúgy iPhone-nal és Ipaddel használom.
Összességében meg vagyok elégedve.Most elindult a vezerhangya, hogy emeljek a zene minőségén egy vezetékessel, de ebbe még nem ártottam bele magam
-
tomee007007
addikt
Persze, csak ketté kellett hozzá vágni a fülest, bár úgy már nem szólt olyan jól...így lett igazi csontrezgéses
dzsi23: várható volt, hogy nálam van a hiba
Azért ez egy gyári reklámban srácok....nem semmi baki...
-
Janaboy
veterán
Hmmm de milyen érdekes hogy igyis belefer.
Próbáltad már így?
-
dzsi23
addikt
Nincs itt semmi hiba, te viseled rosszul.
-
tomee007007
addikt
Keresd a hibát rovat

-
fluxion
őstag
-
Janaboy
veterán
Soundcore Liberty 5 pro huh nem olcsó

-
Janaboy
veterán
Sziasztok,
Jelenleg Samsung Buds 2-t használok - a mikrofonja kvázi teljesen használhatatlan. Apple-re váltottam, de bizonytalan vagyok benne, hogy az Airpods 3 Pro ér-e annyit, mivel a Buds is nagy pofáraesés volt. Előtte használtam egy Sony WF-1000XM3-at, ami szintén nagy pofáraesés volt. Se hangzába nem hozta azt amit akartam, se mikrofonba. Nem szívesen égetem meg újra magam így jó lenne pár hasznos tanács.

Airpodsrol nem tudok nyilatkozni de a Huaweiek elég jók mikrofonban.
Pl a Huawei Freebuds 5 Pro
Sony is ott XM5 vagy XM6, ezek hangzásban is jók. -
fluxion
őstag
Sziasztok,

-
ThorsHUN
őstag
-
Janaboy
veterán
-
tomee007007
addikt
-
ThorsHUN
őstag
Emag-on mai akcióban elég sok jó ajánlat lett (csak emag által forgalmazott terméket szabad venni!):
- Sony XM6 - 96.726 Ft,
- B&W Pi8 - 93.143 Ft,
- JBL Tour Pro 3 - 64.483 Ft (ez blackfriday ár alatti),
- Sony XM5 - 63.050 Ft,
- B&W Pi6 - 42.988 Ft,
- Huamwei Freebuds 6 - 28.658 Ft,
- Anker SoundCore Liberty 4 Pro, és Liberty 5 - 23.643 Ft,
stb...Ajajj... nem kéne

A Huawei freebuds 6 max hangereje elegendő?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Újszerű SteelSeries Apex 9 TKL DE (64850) Bolti ár:45k INGYEN FOXPOST
- Szinte Új SteelSeries PrismCaps - Black DE Bolti ár:20k INGYEN FOXPOST
- Szinte Új/Újszerű SteelSeries Apex Pro TKL DE-US (64735/64739) Bolti ár:100k INGYEN FOXPOST
- DJI Osmo Pocket 3 + Creator Combo - garanciás
- iPhone 16 Pro 256GB Natural Titanium
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Dell 5495 14" FHD IPS - Ryzen 5 pro 2500U, 8-16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, gar
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 I i7-10610U I 16GB I 256SSD I 13,3" HD I W11 I 6 hó gari
- Meta Quest 3 VR szemüveg 512Gb
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat

Nyami.
Egyrészt nem lopják el? Másrészt ez nem vet fel higiéniai aggályokat? Van olyan bolt, ahol eleve nem is veszik vissza a füleseket emiatt, vagy rosszul tudom?

)
De nem való minden stílusú zenékre. Szóval az irodába nem hoznám be például, mert egyébként rengeteg féle stílust hallgatok.

, vmi qrva trágya beszállitójuk lehet, vagy ntom, mert folyamatosan arra hivatkoznak, pénteken már le akartam mondani, de csak a 2év gari győzött meg, de ha keddig nem változik semmi, akkor mennek a levesbe...