Új hozzászólás Aktív témák
-
jézusom
addikt
válasz Merula Alba #32780 üzenetére
Nekem is van olyan hogy poe leválasztóval használom a kamerát, de a poe nvrrel nem megy csak ha poe injektorral van megküldve.
-
mpierre
veterán
Nincs mit. Ha kell még vmi infó, szólj.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
kunberci
senior tag
válasz Merula Alba #32788 üzenetére
20 kamera esetén is kb 50 eFt, azt még ki lehet gazdálkodni.
Pár kamera ment POE switchről, azokhoz meg nem kell.Nincs mit.
-
Merula Alba
tag
válasz kunberci #32787 üzenetére
Ezt az aktív splittert kipróbálom szerintem holnap, veszek egyet aztán ha beválik akkor viszonylag kis költséggel rendbe lenne hozva a dolog. Az biztos hogy most a teljes kamera rendszer csere nem mevoldható anyagilag. Ez még talán.
Köszönöm a tippet.Ne dumálj, mert nem látok! :-P
-
kunberci
senior tag
válasz Merula Alba #32786 üzenetére
Szerintem szétszedni (mókolni) nem lenne érdemes, akkor amelyik kamera nem POE képes, annak DC-vel adsz tápot.
Esetleg új POE képes kamerák (egységes márka), új NVR.
Szerintem lehet egy új rendszerrel jobban járnál, Te tudod, hogy mit szeretnél.Esetleg aktív splitter (amennyiben DC 12V kell a kameráknak).
[link][ Szerkesztve ]
-
Merula Alba
tag
válasz kunberci #32785 üzenetére
Az szuper.
Erre utaló jel az hogy ha adok neki betápot akkor a a switch-en keresztül látszódnak?
Hogy ne kelljen 2 tucat kamerát venni megoldható hogy szétszedem a kameráknál az UTP csatit és átkötöm a betápra amit kell. Így adhat neki feszt a Lanberg?
Tudom hogy elvetemült, kókány ötlet, de most nem igazán lenne keret még komolyabb beruházásra.
Huhh.. elkapott az ideg...Ne dumálj, mert nem látok! :-P
-
kunberci
senior tag
válasz Merula Alba #32784 üzenetére
Azért fontos a kamerák pontos típusa, mert lehet nem POE képesek.
Azért ment csak DC-ről. -
Merula Alba
tag
válasz kunberci #32783 üzenetére
Bocsi, nem gondoltam hogy releváns lehet.
3 fajta kamera van. Az egyikből csak 1 van, annak Houdao Tec a márkája.
Aztán van XMeye kamerából kettő típus...
Mondhatni egyszerű gagyi kínai típusok. A felvevő egység is ugyanez a márka.
Eredetileg nem direktbe volt egyik sem kötve POE-ben, csak 4 vagy 5.Ne dumálj, mert nem látok! :-P
-
kunberci
senior tag
válasz Merula Alba #32782 üzenetére
Kamerák?
-
kunberci
senior tag
válasz Merula Alba #32780 üzenetére
Ilyen a POE switch?
[link]Jó lenne tudni milyen kamerákkal használod?
-
Merula Alba
tag
Sziasztok.
Egy nemrégen átvett kisüzem és raktár területén lett/lenne újraértelmezve a kamera rendszer. 25 kamera van a területen. 3 helyről kapták a betápot korábban, és egy 4. helyen volt a felvevő egység. 2 10/100-as és egy 1000-es switch volt közbeiktatva. Horror ahogy kinézett. Gondolom mindig hozzácsaptak egy következő szettet, ahova éppen tudtak.
Szóval, ez most újra lett kábelezve, egy Rack szekrénybe fut minden. WIFI és LAN is.
Lanberg POE switch van beiktatva, a gyártó által megadott specifikációk szerint 24 port egyenként leadja a 30w teljesítményt.
A "jelenség az az lenne hogy, semmilyen módon sem tudom rábírni hogy működjenek a kamerák.
Most ott tartok hogy csak az az UTP van bedugva a comm portba ami a felvevőhöz megy, ezen kívül 1 kamera.
És bár tudom hogy fura, de véletlenül jöttem rá hogy ha a kamerára integrált Y kábelnek adok betápot és bedugom a Lanberg POE switch-be akkor minden további nélkül működik.
Mit nem veszek észre, tényleg nem tudom.
A Lanberg-en 3 állású kapcsoló van, az egyik a POE extend mód ami ugye 250 méterig tolná a távolságot.... De ezt hogy kellene érteni? Egy szálon maximum, ugye? Mert akkor az bőven nincsen kimaxolva. 550 méter CAT6 FTP van behúzva.
Bárkinek bármi ötlet, tipp?Ne dumálj, mert nem látok! :-P
-
wolfman
veterán
-
kunberci
senior tag
-
huan
őstag
Sziasztok
A reolink.com-ról mennyi idő alatt szokott megérkezni a rendelés kb.? -
kunberci
senior tag
válasz hevepapa #32773 üzenetére
Most azért ne menjünk bele orvosi kérdésekbe, Te sem vagy orvos, én sem vagyok orvos.
Egyrészt jól látok, az apró betüs dolgok meg életkor velejárója. Csodák meg nincsenek, nyilván egy idősebb embernek már nem olyan a szeme mint fiatal korában, ez tény.
Ez olyan mint a vérnyomás, az egyik doki vérnyomáscsökkentő párti, a másik doki meg azt mondja, nincs ennél károsabb a világon. -
hevepapa
senior tag
válasz kunberci #32771 üzenetére
"Nekem nincs szemüvegem (kellene), de nem akarom."
Ne haragudj Berci koma, de vagy túl hiú vagy vagy pedig hülye Ha romlik a látásod akkor szemüveg kell - ha öreg vagy ha fiatal. Ez nem vita tárgya.
Ugyanis azzal hogy nem használsz szemüveget csak annyit érsz el, hogy sokkal jobban fog romlani a látásod mint amit a korod indokol. És ha így kitolsz a szemeddel mire észbe kapsz a szódásüvegtalpa kell vagy lézeres szemműtét vagy leckék a denevérektől az ultrahangos tájékozódásra. -
hevepapa
senior tag
Nagyon egyszerű a magyarázata annak, hogy ebben a fórumban miért a leginkább elterjedt és gyakorlatban is bizonyított kamera rendszerekről van szó:
élő ember nem tudja követni, hogy az aliról picipénzért megvett kamera valójában milyen műszaki tartalmat takar. Az ott leírt specifikációkat érdemes erős távolságtartással kezelni. Lásd: árulnak az alin 32 TB-s USB pendrájvot is pár ezer forintért! Az hogy SSD-ből sincs ekkora kb senkit sem zavar
Szóval megveszed a Csingkung márkanevű papíron mindent tudó kamerát és fél év múlv akiderűl hogy kuka az egész, a kereskedő eltünt, ilyen nevű kamera meg már nincs, mert ugyanezt más kereskedők már Kungcsing Pro Extra névre szitáztatják a dzsunkán ahol gyártják.
Persze nem vitás, hogy ki lehet fogni egész jó darabokat valóban olcsón, de nem ez a gyakori.
Itt meg azért olyan emberek adnak tanácsot akik az adott gyártó eszközeit használják vagy használták. És ha valakinek van pl egy Reolink rendszere akkor hamarabb tud megalapozott tanácsot adni egy bármilyen Reolink eszközről, mert nagyvonalakban azonosak.
Van még egy ki nem mondott dolog: néha előfordult itt hogy valami egzotikus típusú kamera problémára kért tanácsot valaki. Néhányan elkezdtek tippeket adni javaslatokat dúrtak fel netről. Szóval elvégezték azt amire a kérdező lusta volt... Megírtak 5-6 ötletet. Persze csak vaktában mert ismeretlen típus volt.
A kérdező meg soha többé nem reagált. Így nem derült ki hogy volt jó ötlet? Ha igen, mi volt az? Kinek van kedve azzal tölteni a szabadidejét hogy olyannak segítsen aki arra sem veszi a fáradságot hogy azt mondja: bakk.... -
kunberci
senior tag
válasz hevepapa #32770 üzenetére
Nekem nincs szemüvegem (kellene), de nem akarom.
Közelre nem látom rendesen az apró betűket, de ez a korral jár,
messzire jól látok.
Szerintem mindenki olyat kamerát vegyen ami szimpatikus neki,
ezért is szoktam mondani, hogy elsőre, csak egy kamerát vegyen, és ha az szimpatikus minden szempontból, akkor olyan legyen a többi kamera, és az NVR is.
Én gyakran szoktam belenagyítani a képbe, ennek ellenére nem akarok zoomos kamerákat.
Sokan használnak már 4K TV-t, 4K monitort PC-hez, ilyen esetben meg nem túlzás a 4K kamera sem.
De ha Neked jó a 4MP-es kamera, azzal sincs semmi bajom. -
hevepapa
senior tag
válasz kunberci #32768 üzenetére
60+ vagyok, van szemüvegem (okosabbnak is látszok tőle )
24"-os FHD felbontású monitoron nézem a kameraképet ami 4 MP-s - azaz nagyobb felbontású mint a monitorom. Ha szoftveresen belenagyítok a képbe akkor is bőven jó a kép. Megjegyzem: hetente hányszor van olyan esemény aminél elengedhetetlenül szükséges hogy pl. akár 4x-es nagyítsuk a képet? Ahol gyakori az ilyen eset ott eleve optikai zoomos kamerát használnak. Arról az elég gyakori módról nem is beszélek amikor 5-7"-os telefon képernyőn nézi valaki a kamerát vagy 12"-os tableten.
Ez a "ha nem 8-12 MP-s a kamera akkor az már nem felel meg 2025 év szintjének, eléggé hasonlít arra amit írtam már: a 8K TV a korszerű és a menő. Bedőlsz a marketingnek és a hitelre megvett 8K TV-den nézed a HD/FHD adást - hiszen pár demó tartalomtól eltekintve gyakorlatilag NINCS 8 K-s tartalom. Persze azt már utólag ciki bevallani, hogy a feleannyiba kerülő 4K TV-n se annyival csúnyább az FHD tartalom. Viszont előfizetsz a legdrágább Netflix csomagra mert azon van 4K tartalom - és wifin csatlakozol a routeredhez (mert ne csúfítsuk el a nappalit vezetékekkel!) és kapod a szénné tömörített 4K-t Akinek nem inge az ne vegye fel!
1 szó mint 100: szerintem mindent a maga helyén kell kezelni és inkább arra törekedni hogy egy rendszerben ne legyen "bottleneck" rész a spórolás miatt. -
kunberci
senior tag
válasz Magnat #32766 üzenetére
Szerintem pont rosszabb lett a szeme az embereknek, nekem már nem olyan mint 18 éves koromban.
De ha nagyítani kell mondjuk NVR-en keresztül, akkor szerintem nagyon hasznos a magasabb MP-el.
Minden puding próbája az evés, mindenkinek más az igénye, de szerintem mindenképp hasznos a nagyobb FPS, nagyobb MP-el. -
Magnat
veterán
válasz kunberci #32763 üzenetére
De mi a mai kor követelménye, jobb lett az emberek szeme mint 10 évvel ezelőtt? Ne értsd félre, megértem ha valakinek nagyobb felbontás szükséges (ha mondjuk rendszámot akar detektálni v bármi más miatt), csak azt mondom, h ezt szubjektív és objektív okok együttese határozza meg, amiben a mai kor max annyi szerepet kap, h a nagyobb felbontás elérhetőbb anyagilag, mint régebben. Van egy 8mp-es kamerám (Reolink E1 Outdoor POE - nem volt kisebb felbontásban olyan ami mindenben megfelel), 3mp-en használom, mert az a kb 8 méter amit be kell látnia, nem indokolja, mert nem akarok fűszálakat számolgatni rajta és ez a legkisebb amit tud és így kisebb helyet is foglal a felvétel, meg beletekergetni is könnyebb a kevesebb adat miatt... ha lett volna kisebb felbontásban olcsóbban olyan ami mindenben megfelel, biztos azt vettem volna.
[ Szerkesztve ]
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
senior tag
válasz kunberci #32760 üzenetére
akkor jó lesz sztem a 48-as méretet IS tudó alu doboz:
Még 1 kérdés: lassan fel kéne szerelni a RLC-510WA-t, de úgy döntöttem, hogy nem WiFi-n fogom használni, hanem kábelen. Ehhez viszont kelleni fog egy PoE feladó és egy PoE splitter. Jól gondolom, hogy ebben az esetben egy aktív splitter kell? Mint pl. ez: [link] ?
[ Szerkesztve ]
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
kunberci
senior tag
válasz Magnat #32754 üzenetére
Mindenkinél más MP-el kell, más büdzsé a jellemző.
Szerintem a mai kor követelményeihez a 2MP már kevés.
Én is 5MP-es kamerákat használok, de van egy készlet 8MP-es kamerám is.
5MP 4/3
8MP 16/9Nekem jobban bejön a 4/3-as képarány, 16/10-es monitort használok.
Mondjuk az is igaz, hogy a 8MP-es kameránál jobban bele lehet nagyítani a képbe, azért az sem rossz dolog. -
VMatteo
őstag
válasz kunberci #32755 üzenetére
Köszönöm szépen!
Tehát PoE NVR amit linkeltél, ehhez veszek 2 db kamerát amit linkeltél. X méter cat5 kábel és viszonthallásra? Nyilván kell bele még egy HDD, de ennyi? kész a rendszer?
Ezt az NVR-t telefonos appból el lehet érni? Nem látok rá utalást az oldalon.[ Szerkesztve ]
Tisztelet a Gépésznek!
-
vacs
Topikgazda
válasz kunberci #32750 üzenetére
De, IP kamerák, csak a switch nem poe, ezért adnak hozzá tápcsatlakozókat!
Itt le van írva és képeket is vannak: ipkamera-kabelezese.pdf
Figyelem, csak erős idegzetűek nyissák meg!(^)(>.<)(^)
-
Magnat
veterán
válasz kunberci #32750 üzenetére
Szia,
sztem nem feltétlen kell 5-8 mp, főleg, h ahogy nemrég szó volt róla, az 5mp 16:9-ben 4mp ... nyilvánvalóan jórészt szubjektív a dolog, de nekem pl a hátsó kertet 2mp-es kamera nézi kb max 14 méterre, így még teljesen jól felismerhető egy személy, pedig 2.8-mm-es kamera ... főleg ha valaki full hd monitoron nézi a képet és eszébe sem jut belenagyítani
Kérdés, mi fér bele a büdzsébe, én 2 ismerősömnek is csináltam kérésre low cost analóg rendszert 1080 lite felbontással és tökéletesen elégedettek vele, pedig nekik is ilyesmi vagy nagyobb távolságok vannak, mint amit a kolléga említett.̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
senior tag
Hali, tudja valaki fejből, hogy egy RLC-510WA-nak hány mm-es felfogatása (a talpán a csavarhelyek háromszögének mérete)?
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
-
kunberci
senior tag
válasz VMatteo #32749 üzenetére
Szia!
Mind a két változat nem IP, hanem "régi" analóg rendszer.
Amennyiben IP kamerát szeretnél, mindenképp mást nézzél.
2MP-es felbontás szerintem kevés. 5 vagy 8MP-es kamerákat érdemes mostanság nézni, venni.TP Link vigi
Annke
Reolinkszettet nézzél, ezek viszonylag nem drágák, és sokan is használnak ilyen kamerákat, rendszereket.
Látom szerkesztetted a linkeket, mert a régi linkeken analóg rendszer volt.
[ Szerkesztve ]
-
VMatteo
őstag
Sziasztok!
6 éve vettem a kameradepó-ról egy 4 db IP kamerából álló Fisotech rendszer egy borospincébe, azóta is hibátlanul üzemel, ezért most, hogy ismét vennék kamerarendszert rájuk gondoltam.
Kérdéssor:
1. Hány db kamerát tervezel (kültéri/beltéri)? 2 db kültéri
2. Később lesz-e bővítve? lehetséges, olyan NVR-t nézek
3. NVR (rögzítő) kerül-e a rendszerbe, vagy SD kártyára lesz a rögzítés? NVR
4. Mekkora területet szeretnél figyelni (hány méterre van a kerítés vagy az utcafront)?
kb. 6-8 méter az utca front, hátul meg az egész kertre szeretnék rálátni /kert kerítésre)
5. Kellenek-e "okos" funkciók (személy/gépjármű felismerés)? nem
6. Külföldi vásárlás szóba jöhet-e (EU raktárból, plusz költség nélkül)? nem
7. Mennyi pénz lenne a vásárlásra? 2 kamerás szett 100e Ft alatt, HDD-t veszek külön
8. Mindig vezetékes rendszert ajánlunk, megfelel vagy WiFi-s kell? vezetékes
9. Egyéb igények (pl forgatható, sim kártyás, napelemes, színes éjjeli kép stb)? nincs[link] Ezt néztem ki nagy hirtelenjében, de a látószöge ugyanúgy 72fok mint ennek: [link]
Mit gondolok? Vagy van esetleg más tipp az oldalról ami jobb lehet?Előre is köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
Tisztelet a Gépésznek!
-
mexel
veterán
válasz Janos250 #32681 üzenetére
Ezekről az olcsó kamerákról nincs vmi topik vajon? Nekem egyre jobbnak tűnnek, nem lenne értelme írni róluk? Nem csak profi vagyonvédelem lehet a cél, valaki csak szeretne néha ránézn kerre, egyébre, egy egyszerűbb kamerával amire igencsak megfelelő töredék áron sztem
-
mpierre
veterán
Gondoltam, hogy némileg szaporítom az ajtókukucskálós, csengős kombók tapasztalatait. Majdnem egy hetes használat már van cuccban.
Ennél a kínai csodánál nem tudok gyártót megnevezni (se a dobozon, se a berendezésen magán nincs semmi infó erről, lúzergájd szigorúan angol nyelvű), de droidos / sziffon appal együttműködik. 3Mp-s, IR szenzorral és mozgásérzékelővel, meg egy 5000-es aksival felszerelt, nem felhőbe, hanem a csomagban lévő mSD karira ment.
Az ajtón kívülről egy kb 68-69 mm átmérőjű körként jelenik meg, ami kb 20-35 mm-t áll ki az ajtó síkjából. Azonnal szemet szúr, hogy ott van valami. Ez van, ez volt a gyorsaság ára. Annyi szerencse a sztoriban, hogy a korábbi kitekintő kb 4 cm-es átmérőjű volt, ergo ez egy konzervnyitós ajtó.
Tuya appal kb 2 perc alatt - jelszóbeírásokkal együtt - telepíthető a cucc. Tud értesítést küldeni a telefonra, sőt - még nem próbálta a felhasználója - ha valaki sertepertél ajtó előtt rá is tud szólni, hogy: He!.
A lényeg: a megjelenített kép - 4,3"-os kijelzőn nézve - egészen elfogadható, valamivel többet tud, mint egy nokia telefon "képalkotásra" tervezett érzékelője. Az arc kivehető, azonosítható.
IR szenzor: Egy panelház - fogatolt - lépcsőházára nyíló lakásajtóra került fel a kukucska kamera. Tehát a lépcsőház nappal sem bővelkedik a megvilágításban, ha épp nem kapcsolja fel vki a világítást. Ilyen fényviszonyok esetén is teljesen használható a képet produkál. Ellenben tök setétben, már a lementett fotót manipulálni kell, hogy értelmes adat kerüljön a felhasználó kezei közé.#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
garga01
őstag
Sziasztok! Kamera választásban kérek segítséget.
1. Hány db kamerát tervezel (kültéri/beltéri)? 1 db beltérit
2. Később lesz-e bővítve? nem lesz
3. NVR (rögzítő) kerül-e a rendszerbe, vagy SD kártyára lesz a rögzítés? SD kártyára rögzítene, de ha van rá lehetőség, NAS is van, arra is rögzíthet
4. Mekkora területet szeretnél figyelni (hány méterre van a kerítés vagy az utcafront)? Kb. 3 m-re van a bejárati ajtó, azt figyelné (lakás folyosón, szekrény tetejéről)
5. Kellenek-e "okos" funkciók (személy/gépjármű felismerés)? Esetleg mozgás érzékelésre riasztás, de nem fontos (van ajtónyitás érzékelő smart home-on keresztül riaszt)
6. Külföldi vásárlás szóba jöhet-e (EU raktárból, plusz költség nélkül)? lehet külföldi is
7. Mennyi pénz lenne a vásárlásra? kb. 30-35 körül szánnék rá, ha ezért már elfogadható minőséget kapok
8. Mindig vezetékes rendszert ajánlunk, megfelel vagy WiFi-s kell? direkt kábeleset szeretnék, fél m-re a kamerától van switch, és konnektor is
9. Egyéb igények: A folyosó sötét (nappal is kevés szórt fény jut) ezért jó lenne éjjellátó funkciós. Ha van hozzá app, az jó lenne. Nem feltétlen kell szerverre csatlakoznia, van saját VPN-em.[ Szerkesztve ]
Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
-
hevepapa
senior tag
válasz jézusom #32737 üzenetére
És miért baj, hogy "csak" 4 MP-s, de közben jó a képminősége és jók a szoftveres funkciói? Nem csak attól függ egy kamera minősége hogy hány MP-s!
Olyan ez a MP mánia mint a TV-knél a 8K Mindenhol azt olvasod, hogy csak a 8K a jó, alatta minden elavult gagyi. És közben max FHD felbontású tartalmat nézel rajta Urambocsá.. tömörített letorrentezett HD felbontású sorozatokat. De büszkén nézed a TV-n a 8K címkét.
Egyébként a kérdezőnek én sem írtam 1 szóval sem, hogy C540-et vegyen! Sőt eleve azzal kezdtem, hogy nem lát el éjszaka 40 méterre. De mert azt írta hogy azért érdekli a kamera, ezért írtam róla egy kicsit részletesebben mivel több ilyen kamerám van.
Aztán majd eldönti mit vesz. Ahogy szoktam mondani: az ő döntése, az ő pénze. -
hevepapa
senior tag
válasz Magnat #32732 üzenetére
Geolikáció: Nem hiszem, hogy betörés szempontból túl sokra mennél azzal, hogy egy X felhőből megkapsz akár egy kisvárosnyi kamera hozzáférést. Ugyanis csak az adott gyártó kameráit látnád - ez már egyből megtizedeli a lehetőségeket. Ezeknek a kameráknak a nagyrésze esélyesen udvart, tárolót stb figyel ezért ezzel nem sokra mész A maradék belső kamera talán még használható lehet, de közben benne van a pakliban, hogy a szomszéd kamerája - amiről nem is tudsz mert nincs a megszerzett csomagban - rögzíti a mozgásodat.
Cégek, felhő, GDPR: Az EU-ban hivatalosan forgalmazott rendszerek az adatokat olyan szerverekre továbbíthatják amik EU területen vannak. Függetlenül attól, hogy kínai vagy bármi a cég. Persze elvileg fennáll a lehetőség hogy mégis EU-n kívülre megy, de ezt nem szokták megkockáztatni, mert csillió eurós büntetést kaphatnak.
Az meg hogy a legtöbb cég felhős elérést használ, igazából nem jelentős biztonsági kockázat. Nem vitás hogy lehetnek olyan cégek amiknél olyan a védendő dolog, hogy extra, csúcs, mindentől elszeparált védelem kell, de ez fehér holló.
De itt SOHO megoldásokról szoktunk beszélni és nem multi/nemzetbiztonsági szintről!
"az adataidat/jelszavadat/hozzáférésedet önként küldenéd át egy olyan ország szerverein akiről kb az 1984-et mintázták"
Erre mit lehet mondani? Az EU-ban forgalmazott eszközök adatait csak az EU területén található szervereken szabad(na) tárolni. Hogy elhiszed vagy sem, hogy be vannak tartva az előírások, az már egyéni döntés / felfogás kérdése. Ha szerinted egy itt forgalmazott Hikvison, Dahua, Annke, TP Link, Reolink, stb. (mind kínai cég) kamera account adatai egyből a kínai hírszerzés (erre céloztál az 1984-el?) szerverein landolnak - hát te tudod. De ha igaz ez a scenarió, akkor a mobilod oprendszerén keresztül meg a többi adatod megy valamelyik amcsi 3 cég betűs szerverére. A végeredmény szempontjából nem sok a különbség. A magyar szolgálatok is láthatják minden netes és mobilos rezdülésedet - ha nagyon kíváncsiak rá.
Közben meg az instán kiírod mikor, hol nyaralsz, mit eszel, mikor kivel és hol bulizol -
vacs
Topikgazda
"már nem működik megfelelően"
Ez sok mindent jelenthet, akár azt is, hogy nem indul el android 10-en (én így értelmeztem)!
Erre írtam, hogy ott segítenek elindítani, csak elindítani.
De ettől még senki nem tudja garantálni, hogy megfelelően fog működni.
Ahogy te is írtad, a fejlesztője már levette a Play-ből, így semmi nem garantált.Másik appot nem tudunk ajánlani, hiszen a kamera/rögzítő firmware-ét direkt úgy írták meg, hogy csak a sajátjával működjön megfelelően.
Próbálkozni lehet, aztán vagy jó lesz, vagy nem.nsrking
Valószínűleg azért nem érkezett válasz, mert a napelemes kamera kényes dolog!
Sok minden befolyásolja, hogy megfelelően fog-e működni.
Pár hete az egyik felhasználó az itt favorizált Reolink gyártó, napelemes kameráját vásárolta, de nagy negatív csalódás lett belőle.
Akár Aliexpress-en is lehet jó minőségű "noname" kamerát venni, csak rá kell szánni az időt, hogy értékeléseket olvass és videókat nézz.[ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
RR-13
őstag
Köszi, de ezt most nem értem.
A MobileEye+ alkalmazás elindul a 10-es Androidon is, de teljesen más lett a kinézete, álló helyzetben is elfordul a kép, és nem kapcsolódik a DVR-hez, azért is írtam, hogy már nem működik megfelelően, tehát így már használhatatlan (gondolom nem véletlen vették le évekkel ezelőtt a Play áruházból).
Abból az appból nincs új verzió a 2.1.4-en felül, akkor mire, vagy hogyan értetted, hogy segít "frissíteni"Mutatom a korábbi kinézetét Android 9-en, és mellette az Android 10-en a jelenlegi (használhatatlan) kinézetét:
Ezért kérdeztem, hogy van -e valakinek javaslata hasonló, nem márkafüggő, és használható kamera appra.
Sajnos amiket leszedtem Play-ről, azokból egyik sem jó ehhez a DVR-hez, vagy gagyi az app., vagy QR kódot, vagy gyári számot kér. -
Magnat
veterán
válasz hevepapa #32702 üzenetére
Nem úgy értettem, h konkrétan hevepapa kamera hozzáféréseit veszik meg, hanem h mondjuk egy adott régióra meg lehet venni x összegért geolocationnal ... nyilvánvalóan lesz benne egy csomó olyan ami semmire sem jó, mert semmi sem derül ki belőle ... de ha én ilyennel foglalkoznék és lenne ilyen opció, nemhogy élnék vele, hanem konkrétan keresném is azokat a helyeket ahol hasznos információval szolgál a kamerák képe arról, h ki van otthon. Cégek esetében meg abban sem vagyok biztos, h nem ütközik gdpr-ba, h EU-n kívüli eszközön keresztül autentikálsz, bár engem már az az infó is meglep, h vannak cégek ahol használnak felhős kamerarendszereket ... ahol dolgozom, a kameraszerverek még domainbe se vannak beléptetve, mert akkor az anyacégünk rendszergazdái is hozzáférnének a rendszerhez, ami pedig ellentmondana a kamerakezelési szabályzatnak. Van egy lokál admin fiók, amit az tud aki erre jogosult (pl én) és kész.
Másik hsz-edre reagálva pedig, h nem használhatsz semmiféle eszközt ha nem akarod, h feltörjék, persze, nyilvánvalóan nem lehet mindent kizárni, de akkor ezen az alapon jelszót is minek megadni, úgyis feltörik ha nagyon akarják, szóval igen, valahol meg kell húzni a határt. Nálam ez ott van, h ha lehet egy rendszert anélkül működtetni, h az adataidat/jelszavadat/hozzáférésedet önként küldenéd át egy olyan ország szerverein akiről kb az 1984-et mintázták, akkor biztosan úgy fogom működtetni, h ez ne történjen meg.̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
hevepapa
senior tag
válasz jézusom #32728 üzenetére
Már miért ne lenne pl. a C540 mozgáskövetős? Bejelölöd hogy kövesse a mozgást és követi. Amikor meg teljesen kimegy az objektum a képből akkor visszaáll az eredeti pozícióba. Sima sor. De akár max. 300 db fix pozíciót is fel lehet venni és 1 kattintással váltogatni köztük. Sőt 8 patrol mód is beprogramozható (egyenként 8 pozícióval) és így a megadott időközönként ide-oda tud nézni a kamera.
-
vacs
Topikgazda
Az Android szakmai topik-ban kérdezd meg, ott Crok majd segít "frissíteni" az appot.
huan:
Mit szeretnél?
Mi nézzük át helyetted, hogy magyar forgalmazóknál hol mennyi?[ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
hevepapa
senior tag
válasz tozo86 #32723 üzenetére
Én 3 db VIGI C540-et használok. Teljesen rendben van a képminősége és a szoftveres háttere is. 3 év magyar garancia van rá. 38 ezer forint. Max. 256 GB-s SD kártyát kezel.
3 féle felfogatási módon lehet rögzíteni - az egyik mód kifejezetten az oszlopra rögzítés.
Kezelhető/nézhető PC-n és mobilos alkalmazásban is. A mobilosban az jó funkció, hogy meg lehet osztani a kamerát másik mobilra is, azaz pl. a családban mindenki rá tud nézni a kameraképre. Beállítható, hogy csak kezelni tudja másik fél a kamerát vagy a beállításokhoz is hozzáférjen. A PC-s program és a mobilos app is tud magyar nyelven.
A riszatási részéről nem tudok mit mondani, mert nem használom ezt a funkciót. NVR van, folyamatos rögzítéssel...
Mivel az elhelyezés miatt (8 m magasság) gyakorlatilag csak a POE táp a jó, ezért praktikusan vagy egy POE switch vagy egy POE-s NVR a járható út. Ezért én egy 4 csatornás POE NVR-t javasolnék 1 TB-s WD Purple HDD-vel (26 ezer ft). VIGI NVR1004H-4P (50-52 ezer ft). Sajna ez összességében jelentősen drágább mint a keret amit írtál, DE: a kamera mellé bármilyen típust veszel, kell még egy min. egy POE switch és egy jó minőségű SD kártya is. Ezek se olcsók. Az NVR-es megoldásnál viszont ha csak 1 kamera van akkor simán rögzítessz 2 hónapnyi folyamatos videót is.
Fontos: nem akarlak meggyőzni arról hogy C540-et vegyél! Csak leírtam a véleményemet személyes tapasztalat alapján. Írj rám privátban és átküldök pár nappali és éjszakai képet és abból kb látod mire számíthatsz.
Apró kiegészítés: bár drágább az NVR-es megoldás, de ha belegondolsz: az SD kártya hamarabb meghibásodhat és olyan magasban kissé macerásabb a cseréje. A 256 GB-s WD Purple kártya annyiba kerül mint az 1 TB-s WD Purple HDD...[ Szerkesztve ]
-
jézusom
addikt
válasz tozo86 #32723 üzenetére
Aliról tudsz venni. 8 megapixel alá nem mennék semmiképp ilyen távolságból így is necces. Milyen állatokat akarsz látni? Rendben van fogod látni hogy ott megy egy kutya mondjuk, de lehet hogy nem fogod felismerni hogy melyik. Aliról mondjuk a hiseeu márkát nézném.
[ Szerkesztve ]
-
huan
őstag
Olvasom, hogy a RLC-811WA megegyezik a W430-al, de firmwarefrissítés csak a 811wa-hoz van. Miért lehet ez?
-
tozo86
tag
válasz jézusom #32722 üzenetére
Köszi szépen. Forgatni mindenképpen szeretném, zoom nem kell. Árban mondjuk 50ezerig lenne mar olyan tipus ami lényegesen jobb mint az eddig említettek? A lent említett tp link c540 is szimpatikus, bár nem lát el 40meterre, a youtube videok alapjan tetszik.
`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•´¯`•.¸ ><((((º>
-
jézusom
addikt
válasz tozo86 #32717 üzenetére
Az Annke.de jó oldal, sokat rendelek. De 30 ezerért nem kapsz olyan kamerát, ami neked kell. Most belinkeltél egy forgathatót, ami mondjuk oké, de el kell dönteni, hogy forgatni akarod, vagy zoomolni, vagy rendesen látni, mert ennyiért mindent nem lehet. Vagy nagy szerencsével veszel aliról. Nem lehetetlen küldetés, vannak jók alin is, de rngeteg fos is amibe nem nehéz belefutni.
-
hevepapa
senior tag
Az éjszakai infrás látás elég vékony jég. Elég ha a látótérben pár méterre van egy kerítés vagy fa - addig fog csak látni a kamera a visszaverődés miatt. Ködös időben meg csak zizis képet látsz. Lehet bármilyen nagy felbontású, ha pár méterről valamin visszaverődik az infra fény - nem látsz messzebbre. Szóval igazából csak akkor fog kiderülni hogy mennyit, milyen messzire és milyen minőségben látsz amikor felrakod a kamerát. A többi csak marketing szöveg.
-
Marci112233
addikt
Maga a bolt megbízható. Nem egyszer rendeltem már innen. A másik kérdésedre tanúsítom hogy forgatható, de hogy be fogja-e látni amit akarsz már más kérdés.
Illetve ha nem kell az éjszaki színes kép az olcsóbb változat.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
tozo86
tag
válasz kunberci #32715 üzenetére
Köszi szépen!
Helyette Annke NCPT500 esetleg? Innen szabad rendelni, vagy inkább máshonnan?
@hevepapa: köszi neked is! Az ár miatt hajlandó vagyok kompromisszumot kötni ha kell. Ha távolabb csak a mozgás látszik már nem rossz, ha pedig közelebb jön, mar látszik is hogy mi az. A kamera alatt háziállatok vannak, az ő kerítésük mar nincs olyan messze (őket kellene védeni).[ Szerkesztve ]
`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•´¯`•.¸ ><((((º>
-
hevepapa
senior tag
válasz tozo86 #32714 üzenetére
Sajnos az átlagos kamerák éjszakai látása max. 30 méter. De nem azt jelenti hogy 30 méternél még éles felismerhető lesz a kép, hanem annyit hogy ott még látszik valami.
A környezeti hatásoktól függően én inkább 15 métert mondanék ami még használható minőségű. Esőben és ködben meg 0,5 méter
A belinkelt turret kamera nem forgatható. Olyat keress aminél PT (Pan/Tilt) vagy PTZ (Pan/Tilt/Zoom) van. De ezekből a jobbacskák gyártótól függően inkább 40+ ezernél kezdődnek (4 MP)
Nekem TP Link VIGI C540 van. Ez forgatható PT 4 MP-s kamera, de nem ajánlanám jó szívvel a távolság miatt. 41 méter távolságba éjszaka nem lát el. Viszont 38 ezer Ft -
tozo86
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kültéri kamerát venni. Egy magasabb oszlopra fogom felszerelni. Fontos hogy forgatható legyen, utp kábellel szeretném routerhez csatlakoztatni és PC-n irányítani/nézni stb.
Kb 40 méterre van legtávolabbi kerítés és kb 8meter magasan lesz a kamera.
Nyílván fontos lenne a minél jobb képminőség lehetőség szerint éjszaka is...
Kb. 30.000 -re szánnék rá.
Annke c1200 (turret) néztem ki, az annke.com oldalról szeretném rendelni. Megbízható ez az oldal? Szerintetek megfelel ez a típus a fent leírtakhoz?
Köszönöm.`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•´¯`•.¸ ><((((º>
-
RR-13
őstag
Sziasztok.
Valaki tud esetleg egy olyan Android alkalmazást, ami egy régebbi RM 6245 DVR felvevővel párosítható, QR kód, és gyári szám nélkül is?
MobileEye+ appot használtunk eddig, de a telefonra rákerült az Android 10, és azon már nem működik megfelelően, de előtte a 9-es Androidon tökéletesen működött ezzel a DVR-el.
Köszi, ha van ötlet.
Ennyi adat elég volt a működéshez:[ Szerkesztve ]
-
-
scream
veterán
válasz Janos250 #32707 üzenetére
Én az általam leírtakat keresem, nem többet (és általában a kínai olcsó cucc kikapcsolhatatlan kínai felhővel jön).
Adjon ki magából valami univerzálisabb videófolyamot (pl rtsp), amit be tudok állítani az általam használt rendszerben (legyen az Syno Surveillance vagy egyéb (Frigate, BlueIris, Shinobi)), ne küldje fel ezt a folyamot saját felhőbe (vagy out-of-the box ne küldje, vagy valamilyen módon lehessen teljesen kikapcsolni) és legyen rajta szabadszemmel nem látható IR (940nm).
De az eddigi válaszok alapján, akkor nem a megfelelő helyen kérdezősködöm erről.
-
Janos250
őstag
válasz scream #32687 üzenetére
Az olcsó kínai kamerák (elvileg) az alábbiakat tudják:
- RTSP: pl. VLC-vel nézheted élőben a kamera képét. Ha nem tudod a linket, az ODM-mel megnyitod a live videót, és ott ki van írva alul.
- email: a gmaillel elég jól működnek, mással néha akadnak gondok. Riasztást (mail) küld beállíthatóan: Vagy minden mozgásra (ha mozgatja a fa ágát a szél, arra is), vagy csak emberre. Mekem az egyik felülnézetből a kutyát is embernek nézi.
- ftp szerverre szintén küld riasztást. Nekem nem sikerült minden esetben megszabni, hogy képet, vagy rövid videót küldjön.
- küld, ha kell riasztást egy belső szerverre. Én Arduino/ESP32 bolond vagyok, azzal a szerverrel jól le tudom kezelni, hogy mit csináljon. Pl. csörgesse meg két (vagy valamennyi csengéssel) a telefonom.Az amerikaiak $ milliókért fejlesztettek golyóstollat űrbéli használatra. Az oroszok ceruzát használnak. Én meg arduinot.
-
lord.lakli
őstag
Köszi a választ. Kiszedtem egy percnyi videót, hogy lásd mi a problémám. Hová érdemes feltölteni? Addig nem merek sem ilyen sem másmilyen kamerát venni, míg nem tudom mi okozza és hogyan lehet védekezni ellene azon kívül, hogy átmegyek a szomszédhoz és leszedem.
Kérdéssor:
1. Hány db kamerát tervezel (kültéri/beltéri)? 3 db kültéri
2. Később lesz-e bővítve? igen, 3 db beltéri
3. NVR (rögzítő) kerül-e a rendszerbe, vagy SD kártyára lesz a rögzítés? NVR
4. Mekkora területet szeretnél figyelni (hány méterre van a kerítés vagy az utcafront)? 2 helyen kb. 8-10 méter, 1 helyen 4-5 m
5. Kellenek-e "okos" funkciók (személy/gépjármű felismerés)? igen
6. Külföldi vásárlás szóba jöhet-e (EU raktárból, plusz költség nélkül)? igen
7. Mennyi pénz lenne a vásárlásra? 3 kamera + NVR 120-250e Ft + HDD
8. Mindig vezetékes rendszert ajánlunk, megfelel vagy WiFi-s kell? 3 helyen UTP-re kötött IP kamera lenne cserélve, későbbi beltéri bővítés egy része nagy eséllyel WiFi lenne
9. Egyéb igények (pl forgatható, sim kártyás, napelemes, színes éjjeli kép stb)? nincsElőre is köszi.
[ Szerkesztve ]
-
hevepapa
senior tag
válasz Magnat #32701 üzenetére
jaja értettem. De ha minden ilyen jellegű kockázatot ki akarsz zárni akkor nem használsz se számítógépet, se okos eszközöket. Ahogy mondani szokták: aszent válassz telefont hogy mit szeretnél: Kínába vagy Dél-Koreába menjenek ki a személyes adataid. Az USA a droidon meg az almán keresztül tuti megkapja
Üdv a XXI. századi digitális szép új világban.[ Szerkesztve ]
-
hevepapa
senior tag
válasz Magnat #32700 üzenetére
Kicsit túltolod a paranoiát, de te tudod neked mi a jó.
Azt senki sem álíltotta, hogy nincs feltörhetetlen rendszer. A külügy szerverein is ki-bejártak a ruszkik pár éve, pedig gondolom azért az nem otthoni sufni cucc.
Azt kevésbé tartom életszerűnek hogy valaki a darkweben vegyen magának kamera accountot és ott figyelje ki hogy otthon van-e a tulaj vagy sem. Egyszerűbb, gyorsabb és olcsóbb végigmenni egy utcán és megnézni hol nincs kamera és nincs mozgás a háznál.
Főleg hogy pl nálam sincs benti kamera hanem csak külsők. Azoknak a képéből kicsit macerás visszanézegetni hogy otthon vagyok-e éppen vagy sem - vagy épp akkor érek haza amikor végzett több napi felvétel visszanézésével és indulna betörni
Nem mondom, hogy kizárt - de az tuti hogy nem életszerű.[ Szerkesztve ]
-
Magnat
veterán
válasz Magnat #32700 üzenetére
Nah, szerkesztettem az előzőt, és nem olvastam végig az elejét, lehet nem tiszta amit mondani akartam, de annyi a lényeg, h ha felhős autentikációt használsz, akkor lesz olyan kb mint a Teamviewer ... vagy a Viber vagy Teams v bármi ami egy szerverhez kapcsolódik ... hacsak nincs konkrétan olyan opció a kamerádban ami mutatja, kivel beszélget, a tűzfalad nem fogja megmondani, mert egy bentről kifelé irányuló kapcsolat (amit a kamerád csinált a felhős szerverhez) épült fel (ezért nem kell portot nyitni sem) és azon keresztül jön be pl az a kérés is, amikor te vagy bárki más távolról ránéz a kamerára.
[ Szerkesztve ]
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple notebookok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Robotporszívók
- Elden Ring
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Futás, futópályák
- Nők, nőügyek (18+)