Hirdetés
- Apple asztali gépek
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Máris befutott a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- TCL LCD és LED TV-k
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
-
PROHARDVER!
IP Kamera kérdéssor:
Így kérdezz, hogy tudjunk segíteni (katt a linkre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tome0001
senior tag
Sziasztok,
Az IT capitalnál most elég jó akciók vannak a Vigi C440I és C240I kamerákra akit érdekel (ingyenes szállítással).
Mindegyik akciós ezen két típus közül, de a 2.8mm-es látszögűekre plusz kedvezmény van most, gondoltam megosztom veletek.
Új rendszer építés ma estemiatt én is rendeltem 4db kültérit, és 2db beltérit. -
kunberci
senior tag
-
^Boss
őstag
válasz
kunberci #33928 üzenetére
Nem ragaszkodom ehhez a szetthez, alirol/itthonrol is rendelhetek, ha jobb ar/ertek aranyu eszkozok vannak.
ahogy lattam, az ali-s akcio mar nem el sajnos.
ez az altalad ajanlott kombo a szines ejjelin kivul szamottevoen elter az altalam osszerakott kombotol?
(kozben latom hogy az nvr ugyanaz, csak bontott. Meg merjem
venni?) -
kunberci
senior tag
NVR volt pont nemrég (RLN8 410) 80 eFt alatt az (Alin), hivatalos Reolink forgalmazó (Németből jön).
Szintén gyári garanciával.
Kamera is jóval akciósabb volt, talán írtam is.
[link]Illetve (tudom írtad, hogy nem kell éjjeli színes kép), de erre a kamerára is ránézhetsz itthoni beszerzéssel:
[link] P430
NVS 8:
[link] -
^Boss
őstag
Sziasztok!
nem vagyok szakavatott a temaban, ezert kernek egy megerositest, hogy ez a szett rendben lesz-e:
- Reolink RLN8-410
- 3db Reolink RLC-810A
kell e meg barmi?
elore is koszi -
Primary92
senior tag
Sziasztok!
Tavaly vettem egy ANNKE H800 szettet (4db kamera + NVR), amit még ki sem próbáltam, de aktuális lenne az előkészítésük.
Szeretnék tanácsot kérni tőletek, hogy a mellékelt helyszínen hogyan helyeznétek el a kamerákat. Szinte biztos, hogy fogok még venni kamerát hozzá.
Elsődlegesen a házon csinálnám meg az UTP-nek a védőcsövezést. A rajzhoz adalék, hogy a két hosszú oldalon aránytalanul nehéz a bejutás, úgyhogy a terület rövid oldalait, és az épület környezetét figyelnél első sorban.
Nagyjából helytálló lehet az elgondolásom?EPS szigetelésbe milyen megoldással célszerű rögzíteni a kamerát? Még glettelés és hálózás előtt vagyunk.
-
Patice
nagyúr
Nekem (jelenleg) egy Hikvision videós kapucsengővel van megoldva ez a funkció.
A házban van egy kijelző, amin van hangszóró, az csörög és egyből mutatja képen is, hogy ki van ott. A képernyő is POE-s.
A Hikvision alkalmazásban ugyanúgy csörög, mintha egy telefonhívás lenne, ugyanúgy fel tudom venni, kétirányú beszélgetési lehetőséggel.
A kaputelefon külön áramkörrel vezérel egy sima mágneszárat is, azzal tudok kaput nyitni, akár bentről, akár távolról.
A kaputelefon működik biztonsági kameraként, mozgásérzékelés is van benne, meg infra világítás estére.
Nálam Synology NAS-ra rögzít, de tudna NVR-re is értelemszerűen.Reolink kapucsengője szerintem tök hasonlóan tudja ezeket.
A régi vezetékeket szerintem meg kellene nézni, hogy milyen kábelt használtak hozzá.
Nálam pl. az analóg telefonhoz is CAT5e volt behúzví és csak 4 ér bekötve.
Lehet ott is CAT kábelt használtak a telefonhoz is.
Ha nem, akkor kérdéses számomra, hogy használható-e bármire, ha IP-s rendszerre szeretnél átállni.
Ha nem túl bonyolult a kábelvezetés, akkor akár a CAT kábel behúzásához is lehet használni a meglévőt. -
-
Sziasztok,
Szeretnék egy NVR rendszert (talán Reolink, még nincs leütve) telepíteni az idősödő szüleim házába (7 kamera + videó kapucsengő + NVR). A házban van kb. 20 éves analóg telefonrendszer – konkrétan egy Panasonic KX-T61610, KX-T30860 ajtócsengő modul és egy KX-T30865 ajtócsengő-kommunikációs egység.
Jelenleg, ha valaki megnyomja a kapucsengőt, az csörög a házban több helyen, lehetőség van kétirányú beszélgetésre, és a kaput is távolról nyithatjuk.
Ha beszerelésre kerül egy pl Reolink wifi-s, videós kapucsengő akkor jó lenne, ha:
Tudnánk újrahasznosítani a meglévő vezetékezést pl a tápellátásra, mert nem valószínű, hogy, nagyobb bontás nélküli új kábelt lehetne a kupuhoz vinni.
Valamint megmaradna az a funkció, hogy ha valaki megnyomja a (Reolink) kapucsengőt, az jelezzen a házban valahogy (pl. csörgés a telefonközponton),
Illetve valamilyen formában megoldható legyen a kapunyitás is.
Ha ez nem oldható meg a Reolinkkel, akkor van esetleg más gyártó aminek a termékeivel igen?
Ha így nem oldható meg akkor van arra olyanra mód, ha valaki csenget az analóg központon keresztül, akkor jöjjön mobilra értesítés, így könnyen lehet látni egy ip kamera kamera képét és kinyitni a kaput?
Válaszaitokat, ötleteiteket előre is köszönöm. -
Keef_Lee
senior tag
válasz
Keef_Lee #33911 üzenetére
Megoldva! De okulásként esetleg másoknak leírom:
Újraindítottam és azóta rendben van. Viszont az elmúlt 2 napban lévő mozgások, amikről küldött ugyan értesítést, nincsenek rögzítve.
A lényeg, hogy megjavult.
A hibázása előtt kapott egyébként egy frissítést az applikáció. Lehet, hogy az okozott valamit. -
Keef_Lee
senior tag
Tapo C500 3 nap óta csak 03.26-ra ugrik vissza (ez a legújabb időpont szerinte), ha eseményt akarok rajta megnézni. Újabbat nem lehet a naptár részében sem előhozni. Mától 03.27-re vonatkozik ez. (tehát naponta halad egyet előre)
Eszköz állapot ellenőrzés funkciónál azt mondja, hogy nem tud csatlakozni az időszerverhez.
1,5 éve van meg, de még ilyet nem csinált. (Értesítések meg jönnek, amelyeknek az időpontja is helyes.) -
Srácok, szerintem kimerült a téma, többen is próbáltatok segíteni kanyi51-nek, de alapvető hálózati és kamerás ismeretek hiányában ez nehéz, ráadásul kockázatos is, hogy újra elront valamit a hálózatában. Szóval zárjuk ezt le, a Topikgazda innen törölheti a folytatást.
Köszi!
-
boborján2
aktív tag
válasz
N.otorious #33904 üzenetére
Felhős kamerát NAT mögött is el lehet érni. Bridge mód nem feltétlen kell , mert a saját routert AP -ként is használhatja.
A lényeg ,hogy több megoldás van ,de nulla hozzáértéssel semmi nem fog menni.
-
kunberci
senior tag
válasz
kanyi51 #33907 üzenetére
Egy saját (normális routernél), célszerű modem módban használni a szolgáltatói eszközt, sajna érteni is kell hozzá, de kamera vásárlásánál is el lehet ezt mondani. Azért nem árt alapvető hálózati
tudás hozzá. Amennyiben meg nincs ilyen irányú hozzáértésed, (affinitásod), nincs más hátra mint segítséget kérni egy hozzáértőtől. -
kunberci
senior tag
válasz
kanyi51 #33905 üzenetére
A TP Link 741ND-vel nem érdemes kísérletezni (csak 100-as portjai vannak vezetékesen). Teljesen felesleges lenne a TP-Linket használva az 1 gigabites internetnek.
A TP Linket használva semmi értelme a szolgáltatói modem-router kombót modem módban használni.
Veszel egy normális routert (aminek gigabites portjai vannak),
vagy marad a szolgáltatói eszköz router módban.
Gondolom amúgy sem áldoznál egy normális routerra, kameránál is inkább előre kellett volna tájékozódni. -
kanyi51
senior tag
válasz
N.otorious #33904 üzenetére
igen, próbáltam én magam a rutert modem módba kapcsolni, és átunna halt le mindenem, nem tudtam újra belépni, nem volt nemet , és az aTP-Link 741 D -se működött, illetve láttam csak nem adott netet.
Itt kellet a szerelőt hívnom. Már nem kísérletezgetek vele. -
N.otorious
senior tag
válasz
kanyi51 #33902 üzenetére
Szia, ha a voda router utan raksz meg egy routert, akkor érdemes bridge modba tetetni a voda routert, hogy csak modemként szolgaljon, onnantol a tp link lesz a router. És erdemes a szolgaltatot megkérni, hogy legyen az ip d nyilvanos, mert nem ered el a kamerat. A bridge modot ia a szolgaltato kapcsolja be.
-
kanyi51
senior tag
válasz
Chris0321 #33892 üzenetére
Köszönöm Mindenkinek a hozzászolását.
Sajnos tényleg nem értek a hálozathoz, még alap szinten sem.
A Voda szerelő azt csinálta amit irtatok, vagyis helyre rakta a saját hálózatát. De persze ezzel nem vagyok beljebb. Most minden olyan mint 2 hete volt, 2 kamera tud csatlakozni a 3. az istennek sem.
Nincsen senki ismerős aki ezt be tudná kötni rendesen. Egyetlen egyszer sikerült teljes működésre bírnom, de éjjel leszakadt a hálózatról és ugyan úgy szívok mint 1 hete, vagyis nem látja ezt a rohadt Vodafone hálózatot. Higgyétek el , mindent jól csinálok mármint a beüzemelést. Ha mozgás van készíti is a mem kártyára a fotót, de csak ennyi. Folyamatosan nem látni semmi,Minden esetre köszönöm a segíteni akarást, de itt elengedtem a dolgot, megpróbálom visszaküldeni a Bangoognak de nem igen sikerül ez sem.
-
hallert
újonc
Sziasztok!
Annke dome kamerájanak a talpa sehogy nem akar forgatás után bepattani a helyére. Még nincs felszerelve a helyére csak az asztalon próbálgatom, de 1-2 mm hiányzik a fix rögzítésig. Valakinek valami ötlet? -
hevepapa
senior tag
válasz
zsoltip #33898 üzenetére
Talán itt van rá megoldás:
https://www.reddit.com/r/TuyaSmart/comments/1jjll4h/tuya_smart_videos_media_can_be_transformed_to_mp4/ -
zsoltip
őstag
Adott egy Secutek kamera. Tuya appal csatlakoztatva.
Szereném lementeni valamennyi felvételt, ami a benne lévő MicroSD-re van rögzítve.
Lemásolva a MicroSD tartalmát, van rajta:
.MEDIA
.INFO
és néhány db. néhány10kB-os .MP4Ha jól sejtem a .MEDIA lennének a videó fájlok, amit Tuya appon keresztül vissza tudok nézni. Ezt miként tudom számítógépen megnézni?
Van egy káresemény, amit ez alapján a felvétel alapján szeretnék azonosítani, de telefonon, appon keresztül végignézve minden mozgásérzékelést, eléggé macerás, ezért gondoltam kényelmesebben, gépen meglépni ezt.
Köszönettel,
zsoltip -
*VARJU*
tag
Sziasztok
Kéne nekem a vidéki házhoz napelemes sim kártyás kamera
Tudtok ajánlani valami megbízhatót?!
Mégjobb ja magyar menüs -
hevepapa
senior tag
-
boborján2
aktív tag
válasz
hevepapa #33894 üzenetére
Íratlan szabály!
Soha nem a szolga eszköz alapértelmezett címét kell elállítani.
Mindig a saját eszközt (router) címét kell hozzáigazítani.
Sokkal nagyobb esélyel kell majd a szolga csodát defaultra állítani , az "atom stabil" filléres firmware miatt,mint egy sajátot.
És ha ez van ,akkor borul a belső háló,mert visszaáll default címre és dhcp címtartományra. -
hevepapa
senior tag
-
hevepapa
senior tag
válasz
kanyi51 #33890 üzenetére
Nekem valahogy nem áll össze a kép. Az egy dolog, hogy amikor felraktad a TP Linket akkor megborult a hálózat, de ha leszeded és visszadugsz mindent ahol előtte volt akkor mindennek ugyanúgy mennie kellett volna mint előtte, hiszen alapvetően a vodás eszköz beállításai változatlanok maradtak. Gondolom a szerelő is csak ennyit csinált.
A "szerelő" megpróbálta felpattintani a kamerákat a hálózatra?
Itt nem hiszem, hogy érdemben tudnánk segíteni - látatlanban.
Én már csak egy valamire tudok tippelni:
A voda/one router alapértelmezett IP-je (ha jól tudom) a 192.168.0.1
Elég sok eszköz (a TP Link tuti) alapértelmezettje pedig 192.168.1.1
Ha a szolgáltatós eszköz 192.168.0.x-en van, akkor a többi ami 192.168.1.x-en van bizony nem fogja látni. Álllítsd a vodásat mondjuk 192.168.1.100-ra és elvileg azt már látják a többiek is.
DE: hangsúlyozom - ez csak látatlanban tippelgetés!!!
Keress olyat aki ért hozzá és a helyszínen meg tudja nézni pontosan mik a beállításaid. -
kanyi51
senior tag
válasz
hevepapa #33883 üzenetére
Hát nem tudom mit csináljak. Ez egy 1041 es ha jól emlékszem
Itt volt a Vodafone szerelő, helyre álitotta a rendszert, amit sikerült elbarmolnom. Persze a kamera most se megy, nem ismeri fel a net hálozatot. A TP linkre azt mondta tegyem el jó mélyen a szekrénybe az csak 150 et visz át a voda megy 1000et. -
N.otorious
senior tag
válasz
Petyuska111 #33814 üzenetére
Szia, a xiaomi kamera megfelelne neked szerintem, nekem egy 360 van beltérben, gyerekek miatt. Mozgásra azonnal push üzenetet küld, külön kezeli, hogy személyt érzékelt, vagy mozgást, van sd, ingyenes, tud személyt követni, és mikor érzékel egy rövid videót készít.
-
jézusom
addikt
válasz
N.otorious #33886 üzenetére
Köszi! Úgy néz ki ezt távolról sikerült kikapcsolni.
-
jézusom
addikt
Sziasztok!
Annke rögzÍtőn milyen hibára utalhat, hogy időnként nem megy a live, de a rögzitett klipek visszajátszása igen? Ivms windows progival nem tudtam kinyerni a naplót se, pedig van kapcsolat... Egyébként meg van egy olyan probléma is hogy csipog néha valamiért és azt próbálom megoldani.
-
-
hevepapa
senior tag
válasz
kanyi51 #33866 üzenetére
Mondtam én, hogy ha csak úgy felrakod a tp link routert, akkor abból csak a baj lesz.
Egyébként a TP Link hálózati eszközök nagyon megbízhatóak és - főleg az utóbbi 8-10 évben - nagyon felhasználó barát felületűek is. Nálam a teljes hálózati "infrastuktúrám" csak ilyen gyártmány eszközökből áll. Gyors, stabil és jól konfigurálható. Mivel az NVR és a kamerák is TP Link gyártmányúak, ezért szuper jól belesímulnak a rendszerembe. -
hevepapa
senior tag
válasz
fkenny #33870 üzenetére
Egyszerű az egész! Szó sincs "kicsikarásról". Jól dokumentált minden:
https://www.tp-link.com/hu/support/faq/3718/ -
Recon666
Közösségépítő
válasz
Patice #33875 üzenetére
Azért nem teljesen, itt a probléma azzal van hogy a búra mögött van az infra és a lencse is, bullet és turret kameráknál ilyen jelenséggel nem találkoztam pedig már sokon túl vagyunk, ott max közeli tárgy okoz bajt fa, bokor stb... de itt konrétan már a búráról visszaveri ha valami piszok van rajta. Az meg hogy felmászkálsz főleg ha vagy 3-4 méter magasan van, nyáron szerintem naponta lehetne tisztitani... Problémás kültéren...
-
N.otorious
senior tag
Sziasztok
Android 15-el nem működik az alarmin / paradox riasztó alkalmazás.
Tudnátok ajánlani helyette valami életképes programot, ami kommunikál a paradox riasztóval? -
fkenny
senior tag
Sziasztok!
Volt már akinek sikerült TP-Link VIGI kamerából RTSP stream-et kicsikarni? korábbik Hikvision rendszeremnél szoktam rá arra, hogy így nézek gyorsban élőképet, nem szeretnék leszokni róla
Segítséget előre is köszönöm! -
Kontaktornál most a Reolink W330 (RLC-810WA) 22 ezer pénz. Berendeltem egyet, ennyiért nem bírtam otthagyni...
-
hevepapa
senior tag
válasz
Patice #33845 üzenetére
Ha a megfelelő NVR alatt a VIGI NVR1004H-4P-re gondoltál, akkor az 45-50 ezer körül mozog + HDD. Ha a sima (POE nélküli) verzióra VIGI NVR1004H akkor az valóban 40 alatt van. Az árukeresőm sajnos a 2 típus összevan ömlesztve 1 helyre, szóval ha valaki nem elég figyelmes és POE-sat akarna venni, akkor könnyen megtéveszti az olcsó ár és átsiklik a "-4P" hiánya felett.
-
hevepapa
senior tag
válasz
kanyi51 #33856 üzenetére
Be lehet mellé rakni - megírták képpel illusztrálva hogy mit kell a vodás-ban átállítani. De ha régi típus, akkor lehet hogy csak 100 mbites portok vannak rajta - akkor meg hiába az előfizetett gyors net - lassú lesz minden, mert a 100 port lesz a szűk keresztmetszet. Ha a pontos típusra rákeresel tuti megtalálod a router adatlapját és azon rajta van minden lényeges infó.
DE: mert ne is haradudj, láthatóan az alapvető hálózati infókkal sem vagy tisztában, ezért nem javaslom hogy "csak úgy" berakd a tp linket. Kb. semmi sem fog működni, mert 1, : benne vannak a régi beállítások, 2 ; esélyesen más lesz a wifi SSID-je jelszavai stb. Szóval csak káosz lesz belőle. Ez 100%!
Keress egy hozzáértőt és az rakja rendbe az egészet az alapoktól kezdve, mert most úgy tűnik elég katyvasz van... Sorry.
A jelszavakról: MINDEN felhasználónév/jelszót neked kell tudni. A napelemest meg a többit is. Javaslom vagy írd fel papírra vagy valami többé kevésbé biztonságos helyen tárold. A Chrome (ha bejelentkezel) menti a felhőjébe, újratelepítéskor visszatölt mindent. Firefox portable verzió - ha csinálsz róla pl. pendrájvra másolatot akkro ha kell visszamásolod a gépedre tokkal-vonóval és minden megvan. Bár praktikusan azt szoktam javasolni hogy csak az a viszonylag jó mentés ha 2 külön fizikai hordozón is megvan, de ha már van 1 akkor az is megteszi. -
kunberci
senior tag
24 eFt körül lehet most RLC 810A-t nézni (alin). (4db-os rendelésnél).
Szerintem viszonylag jó árban van.
Reolink.com-on is drágább.
[link] -
kunberci
senior tag
válasz
kanyi51 #33858 üzenetére
Ahogy hevepapa is írta az csak 1000 Mbites.
Viszont célravezetőbb lett volna, ha nem a kamera vásárlás után, hanem előtte érdeklődtél volna inkább.
Egyrészt inkább a POE kamerák ajánlottak, talán egy nem noname
kamerát, kamerákat kellett volna választani.
Nekem is Vodás (most már One) internetem van (kisebb csomag mint a Tiéd), és még a távoli elérésnél sincs gond, pedig nem egy acélos a feltöltési sebesség.
Mindig bebizonyosodik az, hogy inkább egy normális support-al rendelkező márkát érdemes inkább választani.
Nem derül ki merre felé laksz, de én is azt javasolnám, hogy egy hozzáértőbb ismerős segítségét kéne kérned. -
kanyi51
senior tag
válasz
hevepapa #33855 üzenetére
Én is kerülném, de sajna nem lehet még. Viszont azon gondolkoztam hogy van egy régi TP-Link ruter amit most kaptam.Vajon hogy lehetne a voda mellé helyére, bekötni? mert gye a vodán megy a tvpl. de aki adta mondta hogy azzal a ruterrel lehet menni fog a kamére. Viszont a Voda ruteren megy a napelem és mivel ahhoz sem értek nem szeretném elcseszni sem.
-
hevepapa
senior tag
válasz
kanyi51 #33852 üzenetére
A router nem 1000 GB!
A net előfizetésed elméletileg 1000 MBites. Az 1000 GB (1000 GByte) nagyon brutálisan sok lenne.
Egyébként az előfizetés szerződésedben benne kéne lennie a szolgáltatós router típusának és elérési adatainak.
pl. 192.168.1.0 vagy akármi. + a név (általában admin) és a jelszónak. Bár azt nem tudom hogy a szerződésbe beírják-e a default jelszavat, de azt neked kellene tudni.
Igaz nem ismrem a Voda/One gyakorlatát mert kerülöm őket mint a tüzet. -
hevepapa
senior tag
válasz
kanyi51 #33848 üzenetére
Nem! Kicsit félreértetted.
Amit írtam: "A kamera SSID-je???" csak arra vonatkozott amit írtál:
"Igen a wifi hálózatok között mindég csak a saját hálózat SSIDje látszik, vagyis a ruteré. A csatlakoztatni akart kamerák nem látszanak, hiába írja a leírásuk hogy mit kellene látnom. A ruter a Vodafone-D3FS ami csatlakoztatva van. Porszívó nem játszik, már régen nincsen meg, a kamerák az érdekesek. A saját appjukban meg van adva a ruter SSID és a jelszó. ennek így kellene mennie, de a wifi beállítások között nem szerepel a kamera SSIDje"Úgy értettem, hogy mi a fenének keresed a wifi hálózaton a kamera SSID-jét??? Az csak akkor van átmenetileg amikor - ahogy boborján2 kolléga nagyon pontosan írta - amikor a kamera speciálisan így csatlakozik. De ez az user manualban mindig pontosan le van írva.
-
boborján2
aktív tag
válasz
kanyi51 #33852 üzenetére
Nem tudom ,látatlanban nehéz.
Sok ismerősöm vett hasonló noname kamerát. Sokszor hívtak hogy segítsek mert nem megy. Odamegyek csinálom amit kell és megy. Az hogy hol rontják el ,soha nem derül ki ,mert mindig az a válasz hogy pont így csinálták és nem ment.
Még egy tipp. Wifi SSID nevében vagy a jelszóban nincs spec.karatker, szóköz vagy ékezetes magánhangzó? Az is gondot okozhat!
-
kanyi51
senior tag
válasz
Intruder2k5 #33849 üzenetére
igen de ugy sem megy, lehet kodot is adni, többfée megoldás lenne de nem megy egyikel sem. Azért gondolnám hogy a Vodafone cuccal van valami esetleg
-
kanyi51
senior tag
-
boborján2
aktív tag
válasz
kanyi51 #33846 üzenetére
Miért keresed a kamera SSID-t?
99% ,hogy a kamerádnak vagy QR kódot kell bemutatni, vagy BT kapcsolaton közli vele az applikáció amit kell.
Van hogy használnak hangalapú párosítást, az elv ugyanaz , a "zaj" amit az app generál ,azt merérti a kamera a mikrofonján keresztülA QR kód, a BT és a hang is két dolgot szokott a kamerának megmondani. A saját routered , 2.4Ghz sávos wifijének az SSID+jelszó párosát hogy tudjon csatlakozni.
És igen , vannak eszközök ,amikor a csatlakozáshoz már wifit használnak. Pl google chromecast. Ebben az esetben valóban van a csatlakoztatni kívánt eszköznek saját SSID -je (saját titkosítatlan wifit sugároz) és a telefonnal arra kell csatlakozni és az app ott közli vele a saját wifi router SSID+jelszó párosát. Ezután az eszköz a saját titkosítatlan wifijét ki is kapcsolja mert nincs rá szülség. De ez egy másik téma , a kínai kamerák nem ilyenek.
Fotózd már le és csatold nekünk a kézikönyvét amit mellé csomagoltak!
Ott van benne a megoldás csak el kellene olvasni! -
kanyi51
senior tag
Igen, többek között erről is van szó [link] .
A telefonom 2,4 re csatlakozik, de van a ruteren 5Ghz is.
A kamera SSID-t nem tudom mert nem jelenik meg.
De ugyan ez a gond még 2 primitívebb TEMU kamerával is.
Ezekböl az egyik Pl. villanykörte kemera. Ugyan ugy nem lát hálozatot. A ruteren az IPV6 ki van kapcsolva.Intruder2k5
Megnéztem az ajánlott videot, de az enyám nem az amiröl a video szol.De mindent ugyan ugy csináltam meg , bár az app se pont olyan de semmi, nem csatlakozik a hálozatra, azt irja. De ami érdekes hogy a mozgásokat fotoként rögziti szinte percenként. már 130 kép van benne de csak kép. nézni lehet, csak egyesével.Ma néztem havernál egy DIGI ruteren , na ott se működött.
-
Patice
nagyúr
válasz
bbsofficial #33826 üzenetére
TP-Link VIGi C250 (2.8mm) most eléggé lement az ára, darabja 23 alatt megvan.
Hozzá való rögzítő 40 alatt kapható HDD nélkül. -
vacs
Topikgazda
válasz
kanyi51 #33833 üzenetére
Sajnos nem írtad, hogy a Voda topikból küldtek ide, akkor én nem küldtelek volna vissza!
Írtad, hogy idős vagy, ha nem sikerül magadnak beállítani, akkor próbálj segítséget kérni: gyerek, keresztgyerek, szomszéd, rokon ... illetve a Youtube is tele van rengeteg hasznos videóval!
Írd be a kamerád típusát és utána tedd a How to Set up vagy setup vagy install szavakat és tuti lesz értékelhető találat!
Pl:
Hiseeu C90B setup
Hiseeu C90B install
Hiseeu C90B How to Set up
De ha leírod (linkeled), hogy pontosan milyen kamerád van, könnyebben tudunk mi is segíteni!
Illetve az otthoni wifi-den külön van 2,4 és 5 Ghz sáv (telefonoddal milyen wifire csatlakozol)? -
válasz
kanyi51 #33839 üzenetére
Akkor most erről a kameráról van szó? Csak mert a másik topikban ezt linkelted... Ha igen, akkor javaslom ezt a videót megtekintésre.
-
kanyi51
senior tag
válasz
hevepapa #33838 üzenetére
Igen a wifi hálózatok között mindég csak a saját hálózat SSIDje látszik, vagyis a ruteré. A csatlakoztatni akart kamerák nem látszanak, hiába írja a leírásuk hogy mit kellene látnom. A ruter a Vodafone-D3FS ami csatlakoztatva van. Porszívó nem játszik, már régen nincsen meg, a kamerák az érdekesek. A saját appjukban meg van adva a ruter SSID és a jelszó. ennek így kellene mennie, de a wifi beállítások között nem szerepel a kamera SSIDje
-
hevepapa
senior tag
válasz
kanyi51 #33834 üzenetére
"de a wifi beállításokban se szerepel csak a ruter akkor"
Ezt nem igazán értem. A wifi beállításokban - vagy pontosabban az adott eszköz wifi kapcsolatának beállításánál (nem ugyanaz a kettő) a wifi hálózat (SSID) nevének kell látszódnia. Azt kiválasztva kéri a nevet és jelszót. DE: ha a routerben a Wifi SSID rejtettre van állítva, akkor értelemszerűen nem fog látszódni - ilyenkor kézzel kell beírni. Ehhez viszont tudni kell a wifi hálózat pontos nevét.
Látatlanban még az is elképzelhető (bár szerintem értelmetlen lenne) ha a Vodafonos routerben csak az 5 GHz-es wifi van engedélyezve és ezért nem látják il.. nem kapcsolódnak az IoT eszközök amik jellemzően 2,4 GHz-en mennek. Pl. az említett Xiaiomi porszívó. -
Honda567
tag
Sziasztok
Az lenne a kérdésem hogy sd kártya foglalat nincs ezen a kültéri kamerán. Mire veszi fel a felvételt vagy valamit kell még vásárolni hozzá?
[link] -
kanyi51
senior tag
Azzal kezdtem hogy nem értek hozzá és segítséget kérek, nem pedig minősítek semmit, és senkit . Tudom hülye vagyok, öreg vagyok de szeretném használni azt a 3 kamerát ha már egyszer megvettem, és jók is. Amúgy meg mindent úgy csináltam ahogy a leírásukban van.
De ha nem hajlandók kapcsolódni akkor? Ha nem ismeri fel a telon a QR kódot , egyszerűen, de a wifi beállításokban se szerepel csak a ruter akkor? ezért kértem segitséget. -
Noxy
veterán
válasz
kanyi51 #33825 üzenetére
Mit lehet tenni? gondoltam veszek egy routert de nem tudom hogy kellene ehhez a Vodafonos cdodához kötni.
Pld így is lehet: [kép]
@Intruder2k5
Ennek sztm semmi köze a kamerához, mert az alap hálózati ismeretekkel is gondok vannak, de a minősítés az csont nélkül megy.
Vagy tanul és utána olvas, vagy hozzáértő segítsége. -
hevepapa
senior tag
válasz
Petyuska111 #33822 üzenetére
Természetesen nem tartozik rám senkinek sem az anyagi helyzete, sem az hogy mire költ és mire nem. Lehet, hogy rosszul fogalmaztam, de inkább csak arra szerettem volna célozni, hogy bármerről nézzük: a saját dolgaink megbízható! biztonsága pénzbe kerül.
Sok állandó fórumtárs a saját rendszerére ráköltött párszázezer forintot (márkásabb NVR, kamera, HDD/SSD) és nem azért mert szeretik a pénzt kiszórni az ablakon. Pedig egy csilivili olcsó temus kamera + noname SD kártya is megfelelne??? a célra.
De természetesen ahogy szoktam fogalmazni: kinek a pap, kinek a paplan. Nekem mindegy! -
hevepapa
senior tag
válasz
kanyi51 #33825 üzenetére
Sajnos azt hiszem itt inkább user error van és nem network error.
Ha van 2,4 GHz-es wifi akkor arra minden eszköz fel tud simán kapcsolódni. Az user manualban mindig leírják részletesen mit kell csinálni a kapcsolódáshoz.
A Xiaomi robotporszívó a Mi Home appon keresztül szuperkönnyen és gyorsan üzembe helyezhető. Csak követni kell amit kiír a képernyőre.
Azt hiszem keresni kéne egy hozzáértőt aki a helyszínen be tudja ezeket az eszközöket üzemelni. Távolról, látatlanban, elég nehéz ügy. -
hevepapa
senior tag
válasz
bbsofficial #33826 üzenetére
7. Ha távolról ránézel egy NVR-re (a kamerákra) akkor általában a gyártó saját dedikált szerverén keresztül éred el. Ez nem tárol felvételt, csak a hozzáférést biztosítja valós időben a rendszeredhez. A sebessége/elérhetősége általában teljesen rendben van - az ismertebb gyártóknál. A telefonos értesítés is általában elég gyors. Azt azért tudnod kell, hogy mozgás érzékelésnél az erős szél, ködös, esős időjárás okozhat "hamis" riasztást.
9. A VIGI C540 (és általában az összes PT kamera) tudja követni a mozgást. A C540 a mozgás megszűnése után visszaáll az eredeti, beállított pozícióba. Be lehet állítani úgy is, őrjárat szerűen (ezért Patrol mód...) beállított időnként, beállított időig, beállított helyekre vált. Ennek a hasznosságáról megoszlanak a vélemények, de a lehetőség adott. -
-
bbsofficial
aktív tag
Sziasztok!
Nyaraló sarkaira szeretnék kamerarendszert telepíteni, cat5e kiállások lesznek az eresz alatt. Mivel nyaraló, az év túlnyomó részében üresen áll.
Átolvastam az összefoglalót, de még mindig eléggé vakon vagyok a szakmában.
Kitöltöttem a kérdéslistát:
1. Hány db kamerát tervezel (kültéri/beltéri)?
4 db kültéri kamerát
2. Később lesz-e bővítve?
Igen, lehetséges.
3. NVR (rögzítő) kerül-e a rendszerbe, vagy SD kártyára lesz a rögzítés?
NVR, ami fontos, hogy telefonon rá lehessen nézni.
4. Mekkora területet szeretnél figyelni (hány méterre van a kerítés vagy az utcafront)?
Még nincs meg a konkrét irány, de tudok még alkalmazkodni a kamera spec-jéhez. A fő bejárat 3m-re van a ház falától, ez mindenképp felügyelve lesz.
5. Kellenek-e "okos" funkciók (személy/gépjármű felismerés)?
Személy nem, de mozgás igen, ez "okos"nak számít?Telefonos értesítés a mozgásról fontos lenne.
6. Külföldi vásárlás szóba jöhet-e (EU raktárból, plusz költség nélkül)?
igen
7. Mennyi pénz lenne a vásárlásra?
4 kamerával olyan 120e lenne a keret, HDD nélkül. Ha jól értem NVR az egy zárt rendszer, nem kell felhőtárhelyért fizetni, enyém a felhő.
8. Mindig vezetékes rendszert ajánlunk, megfelel vagy WiFi-s kell?
Vezetékes.
9. Egyéb igények (pl forgatható, sim kártyás, napelemes, színes éjjeli kép stb)?
Néztem a TP-Link VIGI C540-et (ami most akciós), de gondolom ezek sem forognak maguktól, ha mozgás van. Így viszont szerintem nekem felesleges, nem rakjuk át a bejáratot párhavonta.Köszi előre is!
-
kanyi51
senior tag
Érdeklődnék, nem igen vagyok jártas ebbe a témában. Régi Vodafone 1000-es GB (modem?) van szerelve, ami adja a netet és a tv-be is be van dugva egy háló kábel. És van a Tv-nek is a fekete kis doboza bekötve. Vettem többféle kamerát és érdekes módon egyik sem ismeri meg a modemet, vagyis nem tudom feltelepíteni öket. A kamerák jók, bár már volt hogy visszaküldtem ezzel a problémával. Többnyire a TEME-töl lett vásárolva.
pl villanykörtébe csavarható , 3-5 ezer Ft
de van komolyabb is [link] (remélem jól adtam meg)
Szerintem erre a nyomorult Vodafonos sz@rra nem akarnak kapcsolódni, de nem tudom mit kellene állítanom.
De kb 1 éve vettem Xiaomi porszívót de az se ment, vissza kellet küldenem.
minden fel van telepítve regisztrálva. Csakhogy mindegyik azt mondja ' Network error. please try again later- és ezzel nem tudok mit kezdeni. És a fő problámám hogy
1 nem ismeri fel a telon megjelenő qr kódot.
2 eleve a hálózati kapcsolatok nál semmi nem jelenik meg csak a Reuter
Mit lehet tenni? gondoltam veszek egy routert de nem tudom hogy kellene ehhez a Vodafonos cdodához kötni. -
cd930
senior tag
válasz
Brave böngészőt próbáld ki, azt hiszem ott még jól működik
-
vacs
Topikgazda
válasz
Hogyne lenne: Youtube ReVanced
Android TV-re pedig SmartTube. -
vacs
Topikgazda
válasz
Petyuska111 #33818 üzenetére
Reolink E1 Pro tud ftp-t.
És a Reolink korrekt áron adja a fizetős felhő tárhelyet is.
Illetve van egy alap ingyenes csomagjuk is:
Basic Plan: Supports 1 camera with a 7-day history. (*Limit one per account.)
Youtube bemutató videó.
Német szerveren tárolja a felvételeket.
Elég sok kamerájukhoz kérhető, de nem az összeshez! -
hevepapa
senior tag
válasz
Petyuska111 #33817 üzenetére
Értem én, hogy legyen minden ingyen, de ha már ennyire problémás az anyagi oldalad, akkor a YT előfizetésed helyett fizess a biztonságodért havonta egy kis összeget (fél doboz cigi ára...) , a YT reklámokat meg tüntesd el egy megfelelő ingyenes reklámblokkolóval: )
-
Petyuska111
tag
A felhő előfizetést nem lehet kikerülni úgy, hogy saját webtárhelyre mentené a képeket, videókat? Saját webtárhelyem van, valahol mintha azt olvastam volna, hogy van olyan kamera, ami ftp-n keresztül bárhova tud menteni... Van ilyen akkor?
-
Petyuska111
tag
válasz
boborján2 #33816 üzenetére
Olyan kamera nincs, ami push üzemetként azonnal elküldi a képeket mobil app-ba wifin? Ezt ugye ingyen is lehetne...azt nem tudom, hogy van-e ilyen? A kulcs nyilván az, hogy "esemény" esetén ne csak a helyszínen legyen meg a kép SD kártyán. Nem önmagában sok a havi 1290 Ft, hanem az összes többi meglévő előfizetéssel, YT, Netflix, stb. Valahol meg kell húzni a határt, ezért már nem akarok (és nem is fogok) fizetni...
-
boborján2
aktív tag
válasz
Az "ingyenes" varázsszó az általában keresztül húzza az ember számításait
Tapo kamerához 1eszközzel a 7napos korlátlan tárhely 12999ft/év vagy 1290/hó.
Nem megfizethetetlen történet és akkor fix hogy megvan a felvétel , csak áram meg pár megabites net legyen. -
varmi2
nagyúr
válasz
Minden kamerában benne van az sd kártya, tehát ha viszi magával a kamerát, akkor a felvételeket is.
-
Petyuska111
tag
Sziasztok, egy társasházi lakásba beltérre kellene 1 db mozgásérzékelős kamera. Legfontosabb szempont: mozgás (betörés) esetén automatikusan fényképe(ke)t tudjon küldeni vagy applikáción keresztül a telóra (push üzenet), vagy esetleg emailben, mindezt bármilyen előfizetés nélkül, ingyenesen. A felhőbe mentést azért nem mondom, mert az úgysincs ingyenesen, persze az is jó lehetne, ha lenne... Ha ez nem lehetséges, akkor pedig olyan rejtett kamera lenne jó, amit az esetleges betörő nem vesz észre és visz magával és van esély, hogy az SD kártyán megmaradnak a felvételek. Saját szerver nincs, de ha lenne is, az is a lakásban, azt is elvihetnék. Ár: jó lenne 50e alatt maradni. Tudnátok valamit javasolni? Nagyon köszönöm!
-
hevepapa
senior tag
válasz
thorex #33811 üzenetére
Ja értem. A kamerához valami ilyesmi konzolt gondoltál? Itt van mindenféle. Lehet, hogy van ami neked megfelelhet. https://ahdip.hu/spl/441146/KAMERA-TARTO-KONZOLOK
A Tapo-nál alapból 30 napos ingyenes felhő van. A vásárlás után bármikor lehet aktiválni. Azt nem tudom, hogy meg lehet-e szakítani, hogy egyik hónapban1 hét, a következőben megint egy hét használat. Van pár C220-am, de azokat csak nagyon ritkán üzemelem be és akkor is csak SD-re vagy NVR-re mentenek.
A felhős mentés árai nem függenek össze a kamerák árával. Az árak inkább csak nekünk drágák.Forint árfolyam, 27% áfa stb. -
thorex
tag
válasz
hevepapa #33806 üzenetére
Köszönöm.
Mindenképpen wifi kell, mert az áramnak meg lenne a helye, de már nem akarok semmilyen plusz egységet a házban sehol sem... (ez csak számomra zavaró
), és a rögzítő része meg máshol kapna amúgy helyet ezért bonyolultabb lenne a kábelvezetése).
A napelemes megoldásnál nem tudom, van-e olyan, hogy is-is? Napelem és ha nem akkor tölthető, mert nekem oké lenne úgy is (a kábelezőst annyira nem akarom, mert embereknek körülményes kijönni, dolgozni még ha fizetek is érte, én meg nem értek hozzá).
A kamera az eresz alá menne, de pont ott a sarok résznél törik meg az eresz ferdén és megy a falhoz. Így egy kicsit belelógna a képbe, de van még klíma külső része is (az is belelóg), meg a teraszon kitekerhető napellenző is, szóval nem mindegy melyik oldalra, sarokra hova rakom, de (már van ötletem, hogy hogy lenne jó), csak ha konzolos és egy pár cm-rel arrébb teszi már jobb lehet. Mert az ablakra is rá akarok látni, vagyis annak környezetére, mert nem csak az udvart vagy az utcát akarom nézni.
A felhőt csak azért akartam, mert egy ismerősömnek TP-link tapo-ja van és ő mutatta, hogy ott neki a vásárlással ingyen járt a tárhely és még most is van neki nem fizet érte, de csak egy-két nap és néhány óra videót tud felrakni. Nekem elég lenne, de mintha ott sem lenne már ez mostanában, mintha azt olvastam volna. Azt hittem egy drágább kivitelnél esetleg már alapból ez benne van (ha már drágább), és aki akar nagyobb mennyiséget, több ideig tárolni csak az fizet, de ezek szerint nem így van sajna... Nem tudom csak nekem fura ez
És márkában milyet ajánlanátok?
-
boborján2
aktív tag
válasz
hevepapa #33808 üzenetére
50 centnél mindenképp több.
Kicsit combosabb CPU.
Maga a cache memória.
Gyákra rátervezni.
Másik firmware , ami ezt le is kezeli.Nyilván így sem drasztikusan emelni az árat.
Most ránéztem a Tapo C510W -re. Csak eseményt rögzít és nem egyszercsak megjelenik az ember, hanem végig megvan ,amíg elsétál a létómezőben.
-
hevepapa
senior tag
válasz
boborján2 #33807 üzenetére
Technikailag nem lenne nagy probléma szerintem sem. Inkább költségcsökkentő oka lehet. Nem kell plusz cache meg plusz elektronika vagy ami ehhez kellene, és ezzel lehet spórolni 50 centet kameránként. Főleg, hogy manapság amikor szinte "fillérekért" vannak az X GB-s tárhelyek a "csak mozgásra" rögzítés nem annyira prioritás. Folyamatos rögzítésnél meg a szoftver oda rakja az eseményt jelző markert ahova akarja. NVR-nél, a folyamatosnál azt is be tudom állítani, hogy mozgás előtt és után hány másodpercet jelöljön be még eseményként.
-
-
hevepapa
senior tag
válasz
thorex #33805 üzenetére
Pár gondolat:
- a wifis kapcsolat elég sokszor problémás, lehet hogy telefonon még az adott helyen megy a wifi, de a kamera már időnként szakadozik. Jellemzően vezetékes kapcsolatot szoktunk ajánlani.
- a "csak mozgásra rögzítés" esetén arra fel kell készülnöd, hogy a mozgás első pár másodpercét nem fogja rögzíteni. Sokan panaszkodnak ilyenre, de ez szimpla technikai korlát. Ködös, szeles, esős időben úgyis szinte folyamatos lesz a rögzítés...
- ha az áram ellátás lehet vezetékes, akkor már érdemesebb egy rendes POE + NVR megoldáson gondolkodni. Ha belegondolsz: 4 db jobbacska minőségű, közepes kapacitású SD kártya árából már tudsz venni egy 2 TB-s WD Purple HDD-t, ami már messze nem ugyanaz a szint.
- a napelemes táplálás erősen felejtős. Ősztől-tavaszig amikor kevés a napsütés lehet hogy akár napokig nem fog menni a kamera.... Az aksis kamerák meg általában sokkal drágábbak, mint a normál kamerák.
- "falból kiálló kivitel". Bullet vagy PT kamera típusok kb. megfelelők. De a turret is jó lehet. Azt nem gondolom, hogy az eresz nagyon belógna a képbe, mert ha az eresz alá rögzíted akkir is lefelé néz a kamera, az ereszt is nem látod. De persze látni kéne a konkrét helyet, anélkül ez csak tippelés.
- ingyenes felhő. Ilyen már nincs. Gyártótól függően szoktak adni kameránként 1-3 hónapos ingyenes felhő elérést. Utána már fizetős lesz. De mert a gyártók szeretnének profitot, ezért legtöbbször a legolcsóbb előfizetés is csak elég fapados és vannak korlátok. Mivel mindenki a saját megoldását támogatja, ezért az nem fog menni, hogy csinálsz egy google accountot és majd oda az ingyenes 15 GB-s helyre irányítod a kamera felvételt. -
thorex
tag
Sziasztok!
Családi házhoz keresek kamerát, milyet tudnátok ajánlani az alábbi feltételekkel:
- vezeték nélküli kapcsolat (wifi-s)
- nem rögzít folyamatosan, csak mozgás esetén (beltéri egység nélküli)
- rögzítés esetén memóriakártya, de a legjobb lenne felhőbe ingyenes tárhellyel (nem kell óriási)
- áramellátás lehet vezetékes, de az aksis jobb lenne (nem probléma a töltögetés), esetleg napelemes
- faltól kiálló kell, egy kis konzollal (nem belesimuló, vagy félgömb formájúak mert az eresz belelógna a képbe)
- megbízható, időjárásnak ellenáll (szél, eső, hideg, napsütés, meleg stb.)
- az ára inkább olcsóbb (20-30 ezer), de szóba jöhet maximum az 50 ezres kategória is, vagy ha van jobb de ettől kicsit drágább az is jöhet.
- 4 db-t lenne tervezve a ház körül, az lefedi a terület nagy részét és az elég lenne.Köszönöm előre is.
-
markussandor
senior tag
válasz
markussandor #33789 üzenetére
Úgy tűnik, hogy igazad volt! Napközben bekapcsoltam az NVR-en a platform hozzáférést, QR kóddal hozzáadtam a mobil apphoz a rögzítőt. Felírtam a router statisztikáját. Jó fél nappal később kb 60 MB-ot emelkedett, és ebben benne volt egy NVR FW letöltés is.
Örülök, hogy ez megoldotta a gondomat, mert hamarosan kell egy másik rendszert is összeraknom, szintén mobilnettel. -
hevepapa
senior tag
válasz
daninet #33795 üzenetére
Talán megoldást adnak a problémádra ezek a videók!
How to add the 5th camera to 4 port NVR
https://www.youtube.com/watch?v=vwTmfbe8bSU&ab_channel=FASTCABLING
Add More IP cameras to Your PoE NVR with PoE Switch?
https://www.youtube.com/watch?v=YWOJjDWyzYM&ab_channel=FASTCABLING -
hevepapa
senior tag
válasz
Bar177 #33799 üzenetére
Hát nem is tudom... A kültéri kamerák nem túl nagyok (10-20 cm általában) és teljesen hétköznapi látvány, ha egy házon kívülről 2-4 kamera van. Általában magasabban vannak felfogatva, szóval nem "veri ki az ember szemét" állandóan.
Az viszont nem biztos, hogy elhanyagolható szempont, hogy valamilyen szinten lehet elriasztó hatása annak ha látszik, hogy vannak kamerák. De persze ez a személyes véleményem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- HyperX Cloud Alpha 2 Wireless + HyperX Cloud Alpha 2 Olvasd el
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Apple iPhone 14 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest