Hirdetés
- Öszvér módszerrel veszi fel a harcot a memóriapánikkal szemben az ASRock
- Mennyibe fog kerülni a Steam Machine?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Nikon DSLR topik
- Hobby elektronika
- Olyan erőre tettek szert a böngészők, ami átformálhatja a piacot
- Az ötlet jó, de milyen a kivitelezés? Teszten a Chieftec Kockája
- LG LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
IP Kamera kérdéssor:
Így kérdezz, hogy tudjunk segíteni (katt a linkre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
atees
őstag
Köszi mindenkinek, ez a vigi megoldás tökeletes lesz!
-
atees
őstag
válasz
Marci112233
üzenetére
A 4es látószöge jobban tetszik🙂
-
atees
őstag
válasz
Marci112233
üzenetére
A 4mmes lencse hatrany vagy elony a 2,8hoz kepest ezeknel a kameraknal?
-
atees
őstag
válasz
Galahed
üzenetére
Ez tetszik. Annyival nem drágább, mint amire gondoltam.
Ezek a kamerák utp-n kapják az áramot is ? Első körben nem is kellene 4 kamera, ennél megtudnám próbálni 2 kamerával. Viszont néztem nagyon sok féle vigi kamera van, van esetleg lehetőség nagyobb NVR-re is, ami jó ezekhez a kamerákhoz?
Szerk.
Meg is találtam: [Ez az NVR] meg 2 kamera kezdésnek tökéletes is.
A kamerából van 4mm-es az miben más ? -
Galahed
senior tag
Ha jól látom ez analóg rendszer... én személy szerint IP kamera rendszert választanék. Most üzemelem be a TP-LINK VIGI-t 4db IP kamerával (POE-s NVR-rel). Ez sajnos drágább az általad választottnál.
-
Marci112233
addikt
válasz
Marci112233
üzenetére
Mivel itt nem jött válasz, rákérdeztem az ANNKE supportra. Ismét korrektek voltak ugyanis kérték nézzem meg egy NVR újraindítás nem-e segít, és ha ez nem jönne be adjam meg az adatokat amivel belépek és ránéznek, és azután jelszót módosítok és kész, de az újraindítás segített.
-
atees
őstag
Sziasztok! Családi házba költözök és szeretnék kamerát, folyik az átalakítás, ezért a kábeleket még el tudnám húzni a kamerákhoz. Ezt a szettet néztem ki: [4 db Hikvision kamera NVR-el]
Mennyire jó választás ez ? max 100.000 Ft-ig mennék el. -
Magnat
veterán
Már napok óta azt csinálja az egyik Reolink E1 Outdoor POE kamerám, h reggel nem hajlandó visszakapcsolni színes módba (auto-n van), de ha átteszem colorra és vissza autora akkor már színesben marad estig, akkor átáll fekete-fehérre és reggel megint úgy marad amiíg át nem állítom, ilyennel találkozott már valaki?
-
bigrock
Topikgazda
Uraim, innentől fáradjunk át az elektronika topicba. Köszönet!
-
Andralin
aktív tag
válasz
Magnat
üzenetére
Köszönöm a tanácsot, majd mindenképp fogok mérni feszültségeket és ha túl alacsony, akkor első körben tápcsere lesz majd, ahogy írod.
De először is mindenképp jó lenne egy minőségibb 8-as DC táp elosztót találni. Ha valaki tud segíteni, akkor várom a tanácsát, hol rendeljem meg.
-
Magnat
veterán
válasz
Andralin
üzenetére
Szia,
ha nem találsz jó elosztót akkor nézz szét a HA-n a noti töltők között, itt pl árul valaki 15.6 voltos Pana töltőt ami még jó is lehetne neked (nincs közöm a hirdetőhöz). Ha meg akkorát esik a feszültség a rendszereden, h a 19 volt is leesik 12-re, akkor meg pláne fillérekért találsz, mert abból rengeteg van.
-
kunberci
senior tag
válasz
Andralin
üzenetére
Mérjél DC feszültséget kamera oldalon (terhelt állapotban), nem tudom milyenek a kameráid, de ha forognak akkor forgáskor, esetleg letakart lencsével, akkor az infra is menne.
Terhelt állapotban megvan a DC 12V akkor nincs gond.De, itt jön a de.
Most tél van hidegebb idővel, nyáron a nagy melegbe megint más a
leányzó fekvése.Nálam is van egy nagyon hosszú (kb 130-150 méteres UTP szakasz
a két ház között), emiatt télen nincs gond, de nyáron a nagyon nagy melegbe visszavált a kapcsolat sebessége gigabitről 100-asra.
Estére egy újraindításra visszaváltana gigabitesre, de egyrészt mindig nem akarom az újraindítást, másrészt a kábelhossz is adott, tehát
elfogadtam, hogy nyáron a nagyon nagy melegbe már
130-150 méteren csak 100-as sebesség van az adott két pont között. -
Andralin
aktív tag
válasz
kunberci
üzenetére
Köszönöm a tippet. Tisztában vagyok vele, hogy UTP kábeles és PoE megoldással profi eredményt lehetne elérni, garantált végponti feszültségekkel.
Két dolog miatt próbálom ezt mindenképp elkerülni:
- Igen jelentős anyagi pluszkültséggel járna a PoE eszközök és a sok új UTP kábel beszerzése. Erre sajnos nincsen anyagi keret.
- Az újabb kábelek behúzása a 4 kamerához igen komoly munkával és felfordulással járna, jelenleg erre sincs lehetőség, ezt is próbálom elkerülni.Vehetnék egyből egy új tápot is, aminek szabályozható a feszültsége. Erre sajnos nem figyeltem oda, illetve benéztem a dolgot. De balgaságnak érezném a tápoldalon először elkezdeni a feszt emelgetni, miközben a kiinduló csatlakozás teljesen vékony tyúkbélen indul (jelenlegi 8-as elosztó) az 5 darab eszköz felé, amik névlegesen (specifikációk szerint) max. 5 x 2 = 10 Ampert fehetnek fel. Először mindenképp a szűk keresztmetszetet szeretném megszűnteteni, a vékony elosztót. Utána lehet tovább lépni, én így érzem logikusnak.
Első körben csak szeretném kipróbálni egy vastagabb, minőségi 8-as tápelosztóval feladni a tápot az IPC kamerának (is). Ha azzal működni fog, akkor minden szuper. Ha gondok lesznek vele, akkor nyílván más megoldás felé kell majd orientálódni.
De mivel a vastag 2-es elosztóval teljesen stabilan megy az IPC hetek óta, nem gondolom, hogy tartanom kellene attól, hogy egy vastagabb 8-ason keresztül már nem menne.
Tisztában vagyok vele, hogy nem profi a megoldás. Könnyen lehetséges, ahogy te is írod, hogy az IPC feszültsége a kritikus érték közelében lehet így, lehetséges, hogy pl. havonta egyszer azért majd így is le fog fagyni és újraindul, de akkor ez van, szegény ember vízzel főz, mindenképp szeretném így kipróbálni első körben. Ha nem válik be, akkor megyek tovább. -
Andralin
aktív tag
válasz
hevepapa
üzenetére
> Ami láthatóan nem működik stabilan.
De, szerencsére nagyon stabilan működik!
Most úgy perlillanat néz ki a helyzet, hogy 4 régi AHD kamerából egyenlőre egyet cseréltem le IPC-re. Ez az, ami fagyott először a régi, vékony DC elosztóval.
Ezért a tápra rátettem először egy vastagabb, komolyabb 2-es elosztót, ami volt itthon. Ennek az egyik kimenetére dugtam az új IPC felé induló tápvezetéket. A másik kimenetére pedig a régi 8-as elosztót a 3 maradék AHD kamerával és az NVR-el. Jó kókány így dupla elosztóval, de legalább így most működik és ez csak ideiglenes, amíg nem kapok normális 8-as elosztót.Így van összedugva most 3 hete, azóta nem nyúlt hozzá senki, és szerencsére teljesen stabil, egyszer sem fagyott le, így megbízhatóan működik. 3 hetes teszt számomra már megnyugtató.
Szeretném majd lecserélni szépen sorban a többi 3 analóg kamerát is IPC-re és ezért kellene egy új, vastagabb DC tápelosztó, aminek legalább 5 kimenete van. Ennek a beszerzéséhez szeretnék tőletek segítséget kérni.
-
kunberci
senior tag
válasz
Andralin
üzenetére
Kb semmi előnye nem lenne annak, hogy "induló oldalon" vastagabb
keresztmetszetű vezetékkel lenne megoldva a DC elosztás.
Az értelem szerűen javítana a helyzeten ha teljes hosszban vastagabb keresztmetszetű vezetékkel lenne megoldva a kamera táplálása.
Feszültségesés szempontjából javulna a helyzet, de lehet így is a kritikus érték közelében maradna.UTP kábel esetén ahol 0.4 mm (1szál) vezeték átmérőről beszélünk,
egy kábelről még két kamera is megtáplálható POE switch esetén
[link]
egy ilyennel (mondjuk két POE kimenet is kell hozzá).
De akár 50-60 méterre is megoldás.
Tehát 50-60 méter teljes hosszban 0.4mm (UTP) vezeték átmérőről
beszélünk.Az induló oldali DC feszültséget kell emelni, hogy terhelt állapotban
is meglegyen a kameránál a DC 12V.
De a POE megoldás, a hosszú, hosszabb UTP-re van kitalálva.Az, hogy analóg kameránál nálad külön DC tápvezeték van, meg kifejezetten nem szerencsés dolog, de ha nem akarod cserélni,
akkor csak az induló oldalon való DC feszültséget tudod emelni
(a kellő mértékben). -
Andralin
aktív tag
válasz
kunberci
üzenetére
Az félrevezető információ volt, hogy 200 W-os tápot vettem, nem kellett volna leírnom. A régi táp már kevés lett volna és haldoklott is, újat kellett venni, nem 200 W-osat terveztem, de alkalmi vételként, nagyon olcsón sikerült ehhez hozzájutnom, akkor már ezt vettem meg, az soha nem baj, ha túl van méretezve, legalább nem melegszik annyira. Engedjük el ezt a kérdést, abszolut nem releváns most ez.
Nagyon leegyszerűsítve a problémámat.
Vagy egy régi, igen vékony vezetékből készült 8-as DC jack táp elosztóm. Ezt beiktatva a tápkörbe gondjaim vannak, kiiktatva, (vagy akár csak egy jóval vastagabb 2-es elosztót betéve helyette) minden rendben, stabil minden, megszűnnek a gondok.
Szükségem lenne egy új 8-as tápelosztóra, ami nem hajszálvékony vezetékből készült. Sajnos a webshopokban elektromos paramétereket nem tüntetnek fel az elosztókról, ezért lutri lenne vakon vásárolni újat.
Kérnék szépen tanácsot, honnan érdemes rendelni olyan 8-as elosztót, ami jó minőségű, nem hajszálvékony vezetékből készült. Ha valaki tudna tippet adni ebben, nagyon hálás lennék érte. Előre is köszönöm!
-
kunberci
senior tag
válasz
Andralin
üzenetére
Sajnos akkor elektromos vonalon még képzésre szorulsz.
Egyrészt ha van pl: 12V 5A-es tápod, és lecserélnéd 12V 20A-es
tápra, akkor sem fog működni a dolog.
Mert a végponton mindkét esetben (ugyanolyan kábelhossz esetén)
ugyanannyi feszültség lenne.
Tehát hosszú, hosszabb kábel esetén nem a tápegység áramerősségét kell növelni, hanem az induló feszültséget pl: 15V.
De ha jobban tudod tégy belátásod szerint, ezek szerint jobban tudod.Pont ez a lényege (az akár 100 méterre) is használható POE megoldásnak, amikor az induló feszültség (48-53V).
Nem vitázni szeretnék veled, tégy belátásod szerint.
-
Andralin
aktív tag
válasz
kunberci
üzenetére
Hogy ne lenne ugyanaz a kettő? Teljesen összefügg, Ohm törvénye és Kirchoff törvényei a magyarázat.

Túl vékony tyúkbélből készült az elosztó -> nagy az átmeneti ellenállása -> nagyobb áramfelvételű végponti fogyasztó (a kamera) esetén nagyobb feszültség esik magán az elosztón is -> így kevesebb feszültség jut a fogyasztóra, leesik a kamera feszültsége, lefagy a kamera.
1. Sajnos a tápomon nincs feszültségszabályzó poti, így ez a megoldás nem járható.
2. Minek bonyolítanám túl és drágítanám meg a tápellátást, ha van egy meglévő, egyszerú és stabilan működő ponttól-pontig tápellátás kiépítve?
A meglévő, kihúzott tápvezeték elég vastag és nem okoz gondot az ellenállása, ez egyértelműen tesztelve lett, a feladó oldalon meglévő gagyi 8-as jack elosztót kiiktatva rendben működik.
Tényleg vékony vacak egy elosztóm van, ami a régi AHD kameráknak még jó volt.
És csak abban kérném a tanácsotokat, hogy honnan rendeljek jó minőségű elosztót, vastagabb vezetékkel, amivel már nem lenne ilyen gondom. -
kunberci
senior tag
válasz
Andralin
üzenetére
Szia!
Itt nem az áramerősséggel van a gond, hanem a kábelen levő feszültségeséssel. A kettő nem ugyanaz.
Megoldás:
1:
Meg kell emelni az induló DC feszültséget, hogy a végponton még
meglegyen a DC 12V. Én biztos nem ezt csinálnám.2: POE switchet kell használni (POE IP kamerák esetén), akkor nem
lesz ilyen gond.Vásárlás előtt kellett volna tájékozódni.
-
xrvman
őstag
Sziasztok!
Van nekem egy ilyen kamerám, Hikvision DS-2CD2141G1-IDW1 4 mm, régebben ment WiFi-vel, Hik-Connecten, és NAS-ra is.
Most újra elővettem és nem akar működni, reseteltem is és nem, WiFi-vel legalábbis nem.
Valami olyasmit bogarásztam ki, hogy ez már csak LAN kábellel "köthető" majd a HIK-Connecthez?
Ám nem szeretnék lan kábelt, akkor ezt el kell adjam és vennem kell egy újat? Jelenleg nincs szabad LAN aljzatom, nem is látom értelmét, mert eléggé nehéz lenne kivinni.
Vagy még LAN-on belövöm és utána menni fog Wi-Fi-sen? Arra gondolok régebbi a WiFi protokolja és nem fog menni? Ha így van, akkor inkább eladom, annak jó lesz aki LAN kábellel használja. (2K 4MP, -30+60 °C között üzemel.) -
Andralin
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék, hol érdemes olyan 12V DC Jack táp elosztót venni, ami megfelelő áramerősséget képes átadni az egyes végpontok felé. 5 eszköz számára (4 IP kamera + NVR+HDD) kellene szétosztani a tápot, legalább 2 A-t tudjon mindegyik leágazás.
Régi, kínai ADH kamerákat cserélek le új IP kamerákra, a meglévő, kihúzott tápkábeleket használva. Vettem nagyobb tápegységet is, bőven túl lett mérezetve, 200 W-ot tud, ez biztosan nem szűk keresztmetszet.
Sajnos az új IP kamerák lefagynak este az IR fény bekapcsolásakor, mert leesik a feszültségük. Kis nyomozás után egyértelműen kiderült, hogy a 8-as tápelosztó a hibás, az a szűk keresztmetszet, túl vékony kábelekből készült és nem képes leadni a 2 A-t mindegyik végpontra. Közvetlenül a tápról, a 8-as elosztó nélkül, de a régi kihúzott tápvezetéket használva megtáplálva a kamerákat, rendben működnek, nincsen jelentős feszültségesés, nem fagynak le.
A kamerákhoz közvetlenül ki van húzva 12 V-os tápkábel, DC Jack csatlakozással, sima megoldás, sehol nincsenek PoE vagy egyéb átalakítók a táprendszerben.
Szóval szeretnék új tápelosztót venni, de nagyon nagy a kínálat és sehol sincsenek feltüntetve konkrét műszaki adatok. Tudnátok ajánlani olyan linket, ahonnan jó minőségű, megfelelően terhelhető elosztót tudok rendelni?

-
hevepapa
őstag
válasz
Magnat
üzenetére
jaja... láttam olyat amikor a PT kamera alapvetően frankón működött még éjszaka is infrával, de amikor mozdítottak rajta akkor újraindult. Viszont napközben simán lehetett forgatni is mert stabilan ment. Valószínűleg az IR+PT kombóhoz már kevés volt az áram. Nagyjából 8-10 méter volt a DC kábel hossza. Nem véletlen milyen hosszú DC kábelt adnak gyárilag.
-
Magnat
veterán
válasz
hevepapa
üzenetére
Kérdés, mennyit kér a kamera ... pár hete raktam össze egy 2 ap-ból álló pont-pont kapcsolatot valakinek (internet lett vele átlőve 400 méterre), előtte itthon jó sokat ment a rendszer 12 voltos tápokkal meg passzív feladóval (hozzá járt a két passzív feladó) ... összeraktuk a helyszínen, terhelés alatt újraindult ... nem értettem, mert direkt jó hosszan teszteltem, atomstabil volt, elkezdtem monitorozni, h mit csinálnak az eszközök, akkor láttam, h a 12 volt már eleve leesett 8.5-re 10-12 méteren (nálam otthon meg 3 méteres kábelekkel volt összerakva) ... aztán ahogy elkezdett dolgozni a rendszer, emelkedett az órajel, nőtt a teljesítményfelvétel, beesett 7.7 volt köré, erre az ap restartolt, mert kevés volt neki a feszültség ... végül lett rá rakva 2 db 24 voltos táp, azok is leestek 16-17 volt környékére ha jól emléxem, de az bőven elég, azóta is működnek hiba nélkül.
-
feeregon
tag
Sziasztok!
Tudtok esetleg olyan Hikvision rögzítő, ami tud kezelni 4db analóg és mellé 3db IP kamerát?Köszönöm
Egon -
faki_
senior tag
válasz
modflow
üzenetére
Kezdem elveszíteni a fonalat, de hátha ez segítség: TP-Link Tapo C310 passzív POE szettel, gyári táppal, ~14m-es UTP kábellel problémamentesen működik. A 20m-es már sok volt, azzal nem ment.
-
modflow
veterán
válasz
hevepapa
üzenetére
Akkor kezdetnek megnézem mit csinál passzív poe-n. Abból nem lehet baj, nem?
Ha nem megy, megcsinálom az aktív poe-t.
Ahhoz megvettem ezt amit itt linkeltetek aktív splittert.
A POE switch-et kell majd megvennem még.Így aktívan meg ahogy a #36002-ben írtad akkor jó lesz ugye?
Köszi szépen mindenkinek a segítséget!
-
modflow
veterán
válasz
hevepapa
üzenetére
Nem ragaszkodom a wifi-s kamerához, csak kb. ilyen tudású kamerát kerestem és ez most akciós lett.
Ha tudtok mondani egy ugyanilyen tudású és áru kamerát, ami poe-s akkor megveszem azt.
Ezt még vissza tudom mondani.(Nem is gondoltam ilyesmire, hogy bárki rosszat akarna, csak az egymásnak ellentmondó vélemények bizonytalanítottak el.)
-
hevepapa
őstag
válasz
modflow
üzenetére
Ha lanos megoldás kell mindenképpen akkor nem értem miért a wifis kamerát erőlteted?
POE switch, UTP kábel, POE képes kamera. Gyakorlatilag eltéveszthetetlen szerelés és nincs hibaforrás. Összedugod, működik, problem solved.
Hidd el, hogy már középtávon is az összebarkácsolt megoldások fognak gondokat okozni. Persze a te zsebed, a te ingatlanod védelme.
Még valami: itt nem azért adunk az elképzeléseiddel esetleg ellentétes tanácsot, mert mindenki rosszindulatú, hanem azért mert ezekből a hibákból már megjöttünk. -
modflow
veterán
De nekem lan-os megoldás kell, erre mondjátok valami egybehangzó segítséget légyszi.

-
kunberci
senior tag
válasz
bigrock
üzenetére
Elvileg elég lenne csak egy DC táp is (wifis módban), egy hosszabb
DC kábellel.
Wifis megoldásnál sima switch sem kell, mert a router wifijéről menne a kamera.Az aktív splitternek meg pont az a "feladata", hogy a POE switch feszültségéből (48-53V-ból) 12V-ot csináljon kamera oldalon,
mert ez a kamera (wifis voltából adódóan nem táplálható meg közvetlenül POE-san). De ez hosszabb UTP kábelnél jó megoldás. -
-
modflow
veterán
válasz
kunberci
üzenetére
Na most már kezdem érteni. Köszi szépen!
De amit linkeltem aktív splitter az jó lesz ugye?
Mert reggel már megvettem, megrendeltem.
Bár az 12V 1A, a te linket 12V 2A. Ez baj?Viszont ha jól gondolom a POE switch nem 12V-ot küld, hanem többet. Ha valami történik a kinti aktív splitterrel, akkor hazavágódik a kamera túláram miatt??
-
kunberci
senior tag
válasz
modflow
üzenetére
Amennyiben aktív POE a cél:
Akkor bent POE injektor vagy POE switch kell.
[link] POE switch
[link] POE injektorKintre a kamerához meg mindenképp kell egy aktív splitter, hogy a (48-53V-ból) 12V legyen a kameránál.
[link]Akkor UTP-vel működne a kamera, bent a POE switchet, vagy injektort
meg a hálózatra kell kötni.Passzív fronton meg ez a legegyszerűbb megoldás:
[link] 10 m-es kábel.
Ebben az esetben meg wifiről menne a kamera.
A saját wifis kamerámhoz gyárilag van egy 4.5-5 m-es kábel.
Talán még 10m-en se lenne gond.
De az első megoldással hosszabb kábelen se lenne gond. -
modflow
veterán
válasz
modflow
üzenetére
Ez is jó, ugye?
Csak mert ilyet rendeltem most.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Öszvér módszerrel veszi fel a harcot a memóriapánikkal szemben az ASRock
- Suzuki topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Chieftec-Prohardver nyereményjáték
- Autós topik
- Robotporszívók
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mennyibe fog kerülni a Steam Machine?
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- Bomba Ár! Fujitsu LifeBook S752 - i5-3GEN I 4GB I 160GB I DVDRW I 14" HD I DP I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 15 Pro Max 256 GB Natural Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Saeco Talea Giro Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Dji Osmo Pocket 3 Creator combo
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 1TB SSD, 4K multitouch + TOLL
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest