- Forrmell.enn
- Silicon Power XS75: Játékosoknak, DRAM nélkül
- Steam Deck
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
-
PROHARDVER!
IP Kamera kérdéssor:
Így kérdezz, hogy tudjunk segíteni (katt a linkre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Noxy
veterán
válasz
boborján2 #34822 üzenetére
Olyan dolgokat kommunikált a kamerával kapcsolatban, amik kizárják, hogy az eredeti Tapo kamera.
Pld BT kapcsolatról írt, meg mutatott képet, ami nincs az eredeti kamerában,
vagy nem arra wi-fi hálózatra kapcsolódott amire szerette volna.
Ilyen nincs, vagy a kolléga valamit qrvára benézett. -
Magnat
veterán
válasz
varmi2 #34828 üzenetére
Én egyedül annyi értelmét látom, h nem kell kitalálnod mint fix optika esetében h mekkora látószöget akarsz, hanem felteszed és belövöd, ahogy jó az adott helyen ... plusz pénzt nem nagyon adnék érte, de ennyiért sztem megéri (06.23.-án az RLC-810A-t vettem 69.99 eur-ért).
-
varmi2
nagyúr
válasz
kunberci #34827 üzenetére
És mi a plussz? Utólag nem számít, élőben meg ha rá van fókuszálva valahova, akkor mellette elmehetnek, és felvétel sem készül...... A zoomnak akkor van előnye és létjugosultsága, ha az ember épp az élő kép előtt ül, és mozgatva a kamerát ráfokuszál.... De ez kb 0,0001% vagy még kevesebb.
-
kunberci
senior tag
RLC 811A
1db 75 euro (30000 Ft)
2db 147 euro (58800 Ft)
[link]
4K 8MP Ultra HD
5× Optical Zoom
Person/Vehicle/Animal Detection
Color Night VisionGyakran változik az ár, most szerintem igen kedvező árban van.
-
boborján2
senior tag
a, a kollégának akinek elromlott ,egyelőre semmilyen épkézláb megdönthetetlen bizonyítéka nem volt arra ,hogy a kamerája hamisítvány.
Amiért elromlott ,ő azt kezde itt híresztelni hogy az emag bóvli utánzatot adott el neki.b, valóban ennyi és ez emag a forgalmazó. Így 99% -hogy a termék eredeti.
-
kóóó
aktív tag
Tapo c520ws most 17.490 Ft az eMAGon ha valaki épp vásárláson gondolkodik.
-
vacs
Topikgazda
-
mexel
veterán
Erre tud valaki valamit, vagy ennyire azért nincs benne senki a témában?
A kamerát kicseréltem de kíváncsi vagyok -
-
boborján2
senior tag
válasz
hevepapa #34811 üzenetére
Ezesetben azért kíváncsi lennék emag forgalmazásban vette e ,vagy valami noname webshoptól.
Szerk.:
Érdekességként megkézdeztem chatgpt barátunkat.
Szépen levezeti ,hogy ezek a másolat kütyük ,miért tudnak működni, de pl egy hamis tapo kamera miért nem.
Hosszú , nem is másolom be. Aki akarja beszélgessen veleDe a lényeg hogy a kamera vs. saját szerver hitelesítés abszolút zárt, firmware szintű + MAC hitelesítéssel.
Ezzel szemben ezeknek a kereső kütyüknek az ökoszisztémája egészen más,sokkal nyitottabb, viszonylag könnyen kijátszható. Sőt, saját szerverrel nincs közvetlen kommunikáció.
Persze ha hülyeséget mond,akkor most én is... -
hevepapa
senior tag
válasz
boborján2 #34810 üzenetére
Nem biztos. A kínaiak nagyon furfangos népek.
Az alin kb pár hete bejöttek az Aigtag kompatibilis olcsó nyomkövetők IOS-ra
Pedig ha valami zárt akkor az Apple cuccok azok. De ezzel a lendülettel jöttek a Google Eszközkereső kompatibilis kütyük is. Van Samsung Smarttag2 fazonú meg bankkártya méretű is pénztárcába - amit wirelessen lehet tölteni. Ezek sincsenek rajta a google kompatibilitás listáján.
Szóval a kínaiaknál bármi elképzelhető meg az ellenkezője isEz már csak ilyen világ.
-
boborján2
senior tag
válasz
Dr.Zoo #34788 üzenetére
Nálam kettő megy egy éve. (C510W)
Az egyik 1x eldobta a wifit , újra kellett indítani , de ennyi.Néhány még van ismerősöknél a javaslatom alapján, már szóltak volna ha megáll. Úgy egyébként is, hogy miért xart javasoltam
, ugyanakkor szándékosan megkértem őket , ha bármi van jelezzék.Senkinek semmi gondja vele. (C510W és C520WS vegyesen)
-
-
hevepapa
senior tag
válasz
Dr.Zoo #34803 üzenetére
Nem tudom. Ez a hivatalos app a Tapo kamerákhoz.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tplink.iot -
hevepapa
senior tag
válasz
Dr.Zoo #34795 üzenetére
Baromis sok kétes minőségű cuccot forgalmaznak az emag felületén. 1-2 hete is szó volt itt arról hogy valaki ott vett (talán) "Kingston" SD kártyát pici pénzért - csak nem igazán működött rendesen. Olcsóbb volt mint az aliexpressen - pedig ott is vannak tréfás árak
Kicserélték normális kártyára - utána minden ment rendesen. -
hevepapa
senior tag
válasz
Dr.Zoo #34799 üzenetére
Nem tudom mit vettél, de a linken amit beraktál a forgalmazó:
Cég neve: TELCO MAG S.R.L.
Székhely: Str. Republicii 1G, Bolintin-Vale, Giurgiu, 085100
Az ára 29 155 Ft
Ami biztos: a TP Link Tapo C520WS-ben NINCS! bluetooth kapcsolat. HA a kamerádban volt akkor az nem C520WS.
A gyári app az androidos Tapo volt vagy valami más? -
Noxy
veterán
válasz
Dr.Zoo #34788 üzenetére
A gyári How to setup videóban szó sincs BT kapcsolatról.
[link]
A kamera meg arra wifi hálózatra fog csatlakozni, amit a Tapo app használ a telefonodon. Sztm te itt valamit nagyon benéztél a wifi-l kapcsolatban. (A vásárlásról nem is beszélve.)
Ilyent használok másfél éve WD Purple SD kártyával. Más tipusu SD kártyával voltak gondok az elején, de ezzel több mint egy éve hibátlan. -
hevepapa
senior tag
válasz
Dr.Zoo #34788 üzenetére
Köztünk szólva, nem teljesen értem miért volt jobb az emagon keresztül megvenni egy noname román cégtől 1 év garanciával, mint ha egy jól ismert magyar cégtől (pl. Oázis, Ipon, MédiaMarkt stb) veszed meg 2 év garanciával ugyanazt és még olcsóbban is?
Legalábbis az emagon most ez 29.155 Ft az Oázisnál meg 24.400 Ft. -
-
Dr.Zoo
őstag
Sziasztok!
Leírom a saját tapasztalatom egy Tapo C520WS-el kapcsolatban.
Rendeltem az emagtól, viszonylag gyorsan kihozták, eddig happy.
Összelőni a telefonnal parádés, bluetooth bekapcsol, gyorsan megismerte.
Wifikkel kicsit szenvedtem, mert pont a leggyengébbet akarta látni, (van közte több 2,4GHZ-es is) de végül is csatlkakozott.
Beállítás után felszenvedtem a helyére, innentől számolva 3 órát működött.
Próbáltam kihúz visszadug, wifi újraindítás, kamera reset gomb, semmire sem reagált.
Ment vissza az emaghoz, az új kiszemelt egy xiaomi CW 300-at, egyenlőre beszerzés alatt.
Ha lesz tapasztalat, megírom.
Kicsit fura számomra, hogy egy TP link kamera ilyen gyorsan elpusztult, másnál is volt hasonló tapasztalat?Köszi,
-
Cobrabebi
csendes tag
Elvileg ONVIF protokollal kommunikál, ahogy nézem az Annke kamera is tudja ezt a protokollt. Szerinted a Hikvision DS-7608NXI-K1 nvr jó lehet hozzá?
Nvr protokoll:
Annke kamera: -
draco31
veterán
Nem pont kamera kérdés.
Kell nekem így, hogy be van már elég jól kamerázva a telkem, táblát kirakni róla?
Az utcafrontra már van egy kamerán, kb 3 éve. Úgy lőttem be, hogy veszi a kerítésemet belülről kb 1.5 métert, és a ház előtti utca részt. Volt már rá precedens, hogy zsaruk kértek fotót, meg videót belőle, mert esemény volt, és látta, de nem mondtak úgy semmit, hogy ezt így nem, vagy hol a tábla, stb. -
-
mexel
veterán
Sziasztok. Egy gyors kérdés. Van egy noname ip kamera egy ismerősnél, ami eddig szépen jelzett minden mozgásra, humanoid bekeretezés és nyomonkövetés is jól működött. Egyik pillanatról a másikra ezek a funkciók nem csinálnak semmit. Frissítettünk firmware-t, újratelepítettük a szoftvert ( amiben aztán kipróbáltam egy másik olyan kamerát ami jól teszi a dolgát).
Ez a funkció elromolhat magában a kamerában is?
Én azt hittem ez csak a szoftveren múlik.Azaz van valami a kamerában ha megmakkan akkor nem lesz mozgás, és emberfelismerés?
mert akkor lecseréljük, csak irtó magasan van és nehéz a szerelése.Hol máshol keressük a hibát?
-
Magnat
veterán
Megjött a Reolinktól a nemrég jóárasítva rendelt E1 Outdoor poe ... örömmel tapasztaltam, h már ebben is be lehet állítani webhookot a riasztásnál, így tudok úgy is riasztást csinálni és naplózni, h a kamerák nem kapnak internetet. Viszont belefutottam egy problémába, a régebbi ugyanilyen kamerámon régebbi szoftver van, letöltöttem az újabbat (ugyanaz a hw verzió mint az újabb), feltoltam rá az új firmware-t, minden sikeres, de reboot után mégis marad a régi, ilyennel találkozott már valaki?
Reolink appból is próbáltam, először nem is akarta felismerni a firmet (kiterjesztés nem ismerhető fel v vmi ilyesmit mondott), akkor megfrissítettem az újabb ugyanilyen kamerát próbaképpen kliensből, az lefutott, utána meg már a régire is ... ott is minden sikeres lett, mégsem változik a firmware... -
draco31
veterán
Nos vannak eredmények. Az első kép tegnap este készült, vagyis akkor vette fel, második kép mostani. Annyi változás volt, hogy az oszlop kapott fekete spray festéket, bár nem volt sok. Szerintem elég sokat segített a helyzeten, szóval még veszek majd, mert elfogyott. Ez most fényes fekete volt egyébként, az volt csak egy kicsi.
Picit erősebb most a hold, az nem tudom mennyit számít neki. De még később nézegetem ma.
-
Cobrabebi
csendes tag
Sziasztok!
Három éve felszereltem 2 db. Fisotech AHD PTZ Mini 5Mp-35m 5Mp-es éjellátó PTZ kamerát, és hozzá Fisotech NVR-4-4MP NVR-t a rendszer szuperül működik. Most vettem bővítésként egy Annke 12 MP-es kamerát, amihez a meglévő NVR szerintem kicsi lesz. Kérdésem tudnátok ajánlani olyan NVR-t ami tudja kezelni a 3 kamerát és a 12 MP-el is elboldogul? Árba olyan 40 k körül gondoltam. -
RR-13
őstag
válasz
Magnat #34616 üzenetére
Megérkeztek a stabilizátorok, ami sajnos nem lett jó megoldás, mert a stabilizátor el sem indult a kameránál felszerelve, amibe a 12 Volt érkezett, annyira lecsökkentette az IR, és a fehér fény is, hogy nem volt elég fesz. a működéséhez (min. 6 Volt kellett volna a működéshez, de ezek szerint lentebb esett a fesz.).
Amikor egy 15 Voltos táppal küldtem neki feszt., akkor elindult de csíkos volt a kép, mert zavarta az "adást".
Ezért megy is vissza a feladónak.
Most rendeltem 15 Voltos, 5 A-es tápokat, amivel mennek majd a 30 méteren lévő kamerák, de mivel most csak 1 db 15 Voltos, 1 A-es van itthon, ezért csak egy kamerát tudok vele használni, és ezért kellett rendelnem 5 A-eseket is.
Egyébként a 15 Voltos táp esetén, 13 Volt érkezik a 30 méterre, terhelés nélkül.
A 12 Voltos táp esetén meg csak 10,3 Volt megy csak el, így nem csoda, hogy éjszakai IR, vagy fehér fény terhelésnél 6 Volt alá ment. -
jézusom
addikt
válasz
markussandor #34765 üzenetére
Ja jó valamit félre néztem, azt hittem másra irod...
A 3KVA tökmindegy, nyilván nem azt néztem, a 4db 9Ah akku már számÍt, ez se mindig elég, de pénzben határ eset!
Sajnos a DIY vonal nem játszik, itthon én is gányolok különb dolgokat is, de most kész dobozos megoldást kerestem.
-
markussandor
senior tag
válasz
jézusom #34756 üzenetére
Hogyhogy minek?
UPS-t keresel, bedobtál egy ~120e ft-os készüléket, ami feleslegesen nagy teljesítményű (3 KVA), ehhez képest lepkefing akkuk vannak benne.
Erre ajánlottam egy invertert és egy nagyobb akkut.
Kb féláron kijön, többszörös akku kapacitással, de Te tudod, csak nem értem a visszakérdésed...Egy ismerősnek raktam össze NVR-t (HDD-vel), PoE switch, 5 kamera + 4G router. Ehhez a legolcsóbb Eaton Ups vetettem vele, így kibír 90 percet. Ha ettől nagyobb áthidalás kell, akkor inverter + nagy akku kell...
-
draco31
veterán
válasz
jézusom #34760 üzenetére
Ezen gondolkoztam, van pár ilyen hibás kamerám, de az a részük működik, hogy kapcsolják sötétben az infrát.
motrola
Feketére festés megoldható, ezért is kérdeztem. Mattra meg azért gondoltam, mert az nem csillog, bár az infránál gondolom ez máshogy működik.
Átszerelés lehet opció.
Ma majd próbálkozok a zónázással.Patice
Azzal szórakoztam sokat, de csak annyi történt, amit írtam is. -
draco31
veterán
válasz
Magnat #34758 üzenetére
Ilyeneket lehet állítgatni.
Kikapcsolva nulla fénnyel próbál látni.
Szinesben lámpa folyamatosan.
Fekete-fehérben az a kép amit küldtem.
Inteligensnél ha mozgást lát, felcsapja a lámpát fél percre.Fehérfény kompenzálásnál mindegy meddig húzom, semmi reakció.
Infra fényerőnél látszik némi változás, de inkább csak annyi észrevehető, hogy a sötétebb rész lesz még sötétebb.
Mást egyenlöre nem találtam.
-
draco31
veterán
válasz
draco31 #34752 üzenetére
Megtörtént a teljes felszerelés.
Nappal remek, most itt már sötét van, nagyon sokat lát, de sajnos van közel egy betonoszlop, ami nem megkerülhető, kikerülhető. De mivel jól rálő infra ügyileg, az egy hatalmas fehér cucc lesz a képen.
Matt fekete festék meg tudná oldani, vagy nincs ilyen trükk?
Vagy próbáljam zónázni, hogy azt ne nézze? Bár akkor is visszaverődik a fény.
-
jézusom
addikt
válasz
markussandor #34755 üzenetére
Minek?
-
Van egy Hiseeu nvr+2 kamera, valamikor írtam itt róla.
Hiba: látszólag minden ok, nvr -en a ledek villognak, lan kábel ledek villognak, mégis offline mutatja a kamerákat néha.
Ilyen hibával találkozott valaki? Most mi döglődik az nvr, vagy a kamerák?
Máskor meg 3 hónapig minden ok hiba nélkül. Legutóbb 2 hete jött rá megint ez a baromság, de azóta megint minden ok.
log-ban nem ír semmi hibát -
draco31
veterán
Megérkezett hozzám a HiLook IP Wifi Kit - DS-J142I/IKS-2044BH-PH/W EasyLink Kit
Kb 10 percig vacakolt az fw. frissítéssel, de csak összejött.
Aztán kicsit fura volt, hogy nem találja a kamerákat, de rájöttem hogy mit rontok el. Itt gondolom az volt a baj, hogy nem angolul használom az appot, és kissé magyartalan néhol a fordítás.
Amiben nem voltam biztos, de szerencsére működik az az, hogy elég csak az egyik kamerának "látnia" az NVR-t, a második kamera az első kamerán keresztül tud csatlakozni.
Az NVR viszont csak kábelen tud netre csatlakozni, bár ezt tudtam, csak jó lett volna azért az is ha tud WiFi-n.
Most már csak a végleges felszerelés van hátra, meg a finomhangolás, ez még csak egy gyors próba volt, hogy oké-e minden. -
hevepapa
senior tag
-
Laci60
csendes tag
Sziasztok!
Pár napja kérdeztem hogy hogyan kell visszaállítani az NVR admin jelszavát.
"Vacs" topikgazda javaslatára kipróbáltam az összefoglalóban lévő leírás szerint.
Sajnos nem sikerült azon egyszerű oknál fogva hogy az XMEye alkalmazás egy maga által generált fals email címre küldte a feloldó kódot, amit persze nem értem el.
Már épen megrendeltem egy új alaplapot a felvevőbe, mikor jött egy öttlet, mi lenne ha kérnék kódot az alaplap gyártójától. A kínaitól. És bejött. A kód generáló QR fotóját kérték és pár perc mólva küldték emailban a feloldó kódot., ami működött.
A gyártó cég neve: Hangzhou Jufeng Technology Co., Ltd.
Megtehették volna hogy még csak nem is válaszolnak ők viszont korrekt módon megoldották a problémámat.
Meg lesz egy tartalék NVR alaplapom. -
bucihost
senior tag
Sziasztok!
Vettünk egy intaglant amit egyelőre csak a költözésig szeretnénk "biztosítani" 1 kamerával, később véglegesen több kamerával. Merre nézelődjek?
1. Hány db kamerát tervezel (kültéri/beltéri)?
Egyelőre 1db kültéri.
2. Később lesz-e bővítve?
Igen, összesen 3-4 kültéri lenne.
3. NVR (rögzítő) kerül-e a rendszerbe, vagy SD kártyára lesz a rögzítés?
Nem. Homeszerver van. (Linux / windows) rögzítés oda lenne megoldva.
4. Mekkora területet szeretnél figyelni (hány méterre van a kerítés vagy az utcafront)?
Utcafront lenne figyelve. ~15-20m
5. Kellenek-e "okos" funkciók (személy/gépjármű felismerés)? > hasznos infó, olvasd el
Nem
6. Külföldi vásárlás szóba jöhet-e (EU raktárból, plusz költség nélkül)?
Igen
7. Mennyi pénz lenne a vásárlásra?
Minél olcsóbban, de ne legyen "kuka" képe.
8. Mindig vezetékes rendszert ajánlunk, megfelel vagy WiFi-s kell?
POE tökéletes lenne, van pár TP-Link T240100-2-POE Injector-om (24v-1A)
9. Egyéb igények (pl forgatható, sim kártyás, napelemes, színes éjjeli kép stb)?
Nincs -
Magnat
veterán
válasz
hevepapa #34741 üzenetére
Amikor közeledsz a routerhez, a 2.4 erősebb, ezért ahhoz fog csatlakozni és teljesen kliens- és routerfüggő, h a band steering mennyire működik, azaz h a kliens át fog-e váltani az 5ghz-re akkor is, ha a 2.4 kapcsolat stabil. Úh pl én emiatt használok külön ssid-t és a 2.4-es hálózatra nem is szoktam automatikus csatlakozást beállítani.
Gatti89: így én sem igazán értem, h mi a gond, jó lenne tudni h a kamera v a router zavarja-e őket.
-
Doki16
addikt
-
hevepapa
senior tag
válasz
Gatti89 #34734 üzenetére
Ránézésre jó a router beállítás. De ha már be van kapcsolva az 5 GHz is, akkor miért nem egyesíted a 2,4-el? Ha bepipálod a Smart Connect négyzetet, akkor:
"Ha engedélyezve van, a 2,4 GHz-es és az 5 GHz-es hálózatok ugyanazt a hálózatnevet és jelszót használják (csak egy SSID jelenik meg), és a vezeték nélküli eszköz automatikusan a leggyorsabb sebességet biztosító Wi-Fi sávra kapcsol."
Nekem is hasonló routerem van (Archer C80), be van kapcsolva, teljesen jó. Minden eszköz automatikusan a megfelelőre megy. -
-
Power17
tag
Sziasztok!
Más is küzd olyan gonddal, hogy a darazsak szeretik a kamerát? Van 3 hikvision kamera ahol 2 nél rendszeresen repked a darázs előtte, rá száll mászkál. Volt hogy elkezdte a fészket épiteni rá. Ez miatt nagyon sok fals bejelzés van. Van ezekre valami ötlet? Mi tetszik nekik rajta, fehér vagy tükröződik?
Köszi!
-
Patice
nagyúr
válasz
merqree #34723 üzenetére
Synology DS923+ NAS-t használok a kameráim képének rögzítésére.
Jelenleg 6 kamera képe mentődik oda, nem folyamatosan, csak mozgáskor.A felvételeket és az értesítéseket is a Syno appban kezelem, a kamerák saját appjait nem is kell feltétlenül használnom.
Asszonynak fent sincs csak a Syno app.Semmi gondom a sávszéllel, pedig csak gigabiten van a NAS és médiaszervernek is van használva, meg mindennek, amire csak lehet / tudom.
Nálam megy emiatt is 24/7, pont ezért, mert mindig van mit csinálnia. Éjszaka is, akkor backupol távoli Syno NAS-ra. -
Gatti89
újonc
Sziasztok!
Van 2 wifi kamerám(R80X30-PQ) amelyek gond nélkül üzemelnek már 4 éve. Azonban a héten megkeresett a Rádióellenőrző és Zavarvizsgálati Osztály hogy zavarja a mobilhálózatukat a wifis kamerám. Elvileg a spektrum analizátoron annyit látott, hogy a kamera 2484 MHz-en működött, ami a 14-es csatorna és Európában tiltott a használata. Ezért felszólítottak hogy szüntessem meg vagy váltsam át a wifi beállításokba a területet EU-ra és a csatornát 11 esre, különben megbüntetnek, kaptam levelet is tőlük. De én ilyet nem találtam az ICSee alkalmazásban. Hol tudnám ezt végre hajtani? Én kábelen használom, szóval a wifire nincs szükségem.
Hátha tud valaki segíteni benne. -
merqree
őstag
válasz
Magnat #34724 üzenetére
Attól a "professzor" és a LAN kábel ugyanaz marad.
Nekem meg sem fordulna a fejemben, hogy van egy duplalemezes NASom, és ne RAID1-be legyen.
Ahány ház, annyi szobásNekem 8 db RLC810A-m van, nem volt kérdés, hogy NVR kell
szerk: a DS220+-ban 2 db 10 TB WD RED PRO van, az NVRben 2 db 4 TB WED RED.
-
merqree
őstag
válasz
Toshi_1234 #34720 üzenetére
Nem tenném a NASra az NVR funkciót, hiszen ugyan csak 2 kamera képét akarod folyamatosan rogzíteni, de média kiszolgálónak is akarod használni, így egy combosabb NAS kell majd, combosabb HDDkkel.
Nekem van NASom (DS220+), próbáltam is az ingyenes SynologyStation-t, illetve iSPY-t is, de egyik sem hozott tűzbe, így piszok gyorsan vettem egy NVRt, és így a kettő szépen külön-külön jól elvan. Mert pl minek mozgatni a NAS HDDjét éjjel-nappal azért, hogy aztán X nap után felülíródjon az anyag, és közben meg nem tudsz videót nézni, uram bocsá' file szerverként használni. -
Doki16
addikt
válasz
kunberci #34601 üzenetére
Van egy Imou Ranger Dual kamerám. Szeretném visszanézni a felvételeket az Imou life appban, de állandóan ezt a hibát kapom. [kép]
3 napja ez van. Korábban semmi gond nem volt vele. Nem tudjátok, hogy mi lehet a gond?
Most vettem a kamerát, teljesen új és az SD kártya is benne. -
Magnat
veterán
válasz
Toshi_1234 #34720 üzenetére
Szia,
nast sztem itt keress: [link]
Egyébként jellemzően minden nashoz jár free kamera licensz, Synologykhoz 2, ha jól tudom, Qnaphoz is, Asustorhoz pedig 4 (de utóbbi kettő nem biztos).
Ha nem típusazonos az nvr (vagyis nas) meg a kamerák, akkor mindenképpen olyat vegyél ami onvif szabványt tud, mert nekem is van olyan Reolink kamerán (810A) amit elvileg ismer a Synology, mégis csak onvif eszközként hajlandó felismerni ... illetve lesznek funkciók, amik nem biztos, h 100%-osan működnek még így is ... ha csak egy fix kamera képed van amit rögzíteni kell, akkor onvifen keresztül jó eséllyel működni fog, de pl a 2 irányú hang már nem biztos, illetve a forgatás is lehet problémás - nekem van forgatható kamerám is (Reolink E1 Outdoor POE), azt pl lehet mozgatni a Synology appon keresztül is, de annyira nehezen érzékel, h pici mozgást képtelenség vele csinálni ... most egyébként úgy használom, h a Synology rögzít, de az élőképet a Reolink appban nézem, én nem szeretem a Reolink szerveren keresztüli autentikációt, így van vpn itthon, arra felugrok ha nem vagyok itthon és úgy is látom a képet - de egyébként a Synology szerver mutat kifelé egy onvif felületet, így bármilyen onvif képes alkalmazással is meg lehet nézni, illetve a sajátjával is. -
Toshi_1234
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni kamerarendszerhez.
1. Hány db kamerát tervezel (kültéri/beltéri)?
2
2. Később lesz-e bővítve?
nem valószínű
3. NVR (rögzítő) kerül-e a rendszerbe, vagy SD kártyára lesz a rögzítés?
Szeretnék egy NAS-t is venni hamarosan, így arra is jöhet ajánlás. A NAS-t erre a célra és házi médiaplayerként használnám.
4. Mekkora területet szeretnél figyelni (hány méterre van a kerítés vagy az utcafront)?
Az egyik a kertben egy póznára menne (itt fontos lenne a minél nagyobb fix látszószög, jó lenne ha 10-15 méterre azért ellátna), a másik a teraszra (itt előnybe részesíteném ha a plafonra mehetne és 360 fokban látna, ha nincs más akkor plafonra szerelt forgatható is jó, de másik jobb lenne). Mindkettő WiFis, napelemes lenne ideális, nem akarok kábelezni.
5. Kellenek-e "okos" funkciók (személy/gépjármű felismerés)?
Nem létszükség, csak riasszon ha lát mozgást.
6. Külföldi vásárlás szóba jöhet-e (EU raktárból, plusz költség nélkül)?
Akár
7. Mennyi pénz lenne a vásárlásra?
max 50-70 / kamera, plusz NAS-ra is lenne keret külön -
Johnzy
tag
-
Laci60
csendes tag
-
Laci60
csendes tag
Szép napot!
Van egy kínai felvevőm aminek elfelejtettem a belépő jelszavát. Az XMEye telefonos aplikációban lehet alaphelyzetbe állítani. Ez működik is de sajnos nem jó emailre érkezik a feloldó kód. Kérdés az email címet hogyan tudnám megváltoztatni? -
-
hevepapa
senior tag
válasz
Johnzy #34702 üzenetére
A VIGI Security Manager-ben az NVR audió beállításainál engedélyezve van a hang? Itt kameránként tudod engedélyez/tiltani. TP Link kameráknál ezt átviszi a kamerába, DE: idegen gyártónál ez már kamerafüggő. Azoknál lehet, hogy a kamerában direktben kell engedélyezni.Ezt elvileg meg lehet csinálni a VSM-ből is, de ez is gyártótól függő dolog.
-
Johnzy
tag
Szervusztok!
Van tippetek, hogy egy TP Link NVR1016H 1.0-ás verzió miért nem akar az ONVIF kompatibilis Reolink kameráknál hangot rögzíteni?
Egy C320WS és egy C210-es is csatlakozik hozzá, azoknál működik a hang.Köszönöm!
-
jézusom
addikt
mértem egyet, 16ch nvr de 9 kamera. Nagy része c800, egy kis hiseeu ptz ami forgatáskor plusz 4-5watt. Ez este infrák mennek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Valve Index VR Kit
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Esport PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- AZTA! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop Ultrabook 14" -60% i7-1185G7 16/512 FHD IPS Iris Xe
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest