- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Asztrofotózás
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Azonnali informatikai kérdések órája
-
PROHARDVER!
IP Kamera kérdéssor:
Így kérdezz, hogy tudjunk segíteni (katt a linkre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Primary92
senior tag
Sziasztok!
Szigetelésbe próbálta valaki ezt?
KOPOS MDFZ 80
Ehhez talán nem kellene a kamera alá egy falon kívüli doboz. A középső furatot mondjuk fel kellene bővíteni, hogy átférjen az ethernet csati. -
ad4m1337
aktív tag
Sziasztok!
Ha kameras kapucsengot szeretnek aminel tudok is a csengetovel beszelni es latni egy kijelzon, akkor a nagyobb markak kozul csak a Hikvision johet szoba vagy ne foglalkozzak ezzel, barmilyen android tabletet tudok erre setupolni?
Azert kerdezem mert 3-4 kameras rendszer is lesz telepitve es nem akarom.hogy kompatibilitasi gondok legyenek...
Tovabba riasztos, mozgaserzekelo is lesz telepitve...
Tehat a kerdes hogy ezeket kulon rendszerkent kezelhetem vagy figyeljek a kompatibilitasra (kamerak, kapucsengo, riaszto)
-
starbug82
csendes tag
Sziasztok!
Teljesen kezdőként szeretnék két kamerát telepíteni, főként csak "hobbi" célú kisállat megfigyelésre. Komolyabb elvárásaink nincsenek, ami fontos, hogy stabilan működjenek, és időnként rá tudjunk nézni a jószágokra.Kinéztem az Imou Cruiser 2 típust. Esetleg vannak tapasztalatok, javallatok/ellenjavallatok erre vonatkozóan?
-
-
ad4m1337
aktív tag
válasz
kunberci #34045 üzenetére
Átolvastam, TP-Link, Hikvision és Dahua mint márkák jöttek szembe velem állandóan, szeretnék egy rendszernél maradni, akkor gondolom döntenem kell a két gyártó között (utánakerestem és rácsodálkoztam, hogy a TP-Link is kínai, Xi Ping mindent is lát
)
Mennyi kamerát szeretnél? 3 db
NVR szeretnél e? Ez gondolom kötelező ha szeretném is tárolni a felvételeket 1-2 hétig
Színes éjszakai kép kell e? Nem tudom, fontos, hogy színes legyen, nagy a felára?
POE vagy wifis kamerákat akarsz? Gondolom a PoE jobb, meg kell kérdezzem a villanyszerelőt, hogy húzott-e neki kábelt
Büdzsé: legyen nyilván kedvező, gondolom kaputelefon olyan 50-100k lesz, kamera, NVR, ssd együtt olyan 200k -ból megvan?
Kérdés: láttam a Hikvisionnel, hogy van olyan kapucsengő, amihez van + kijelző, amin tudom nézni a kameraképeket is ha szeretném (És persze az appon is). Érdemes + egy tabletet vásárolni és azt használni vagy jobb a kapucsengőknél a gyárilag hozzáadott kijelzőt használni?
Tehát összefoglalva amire szükségem lesz: 3 db kamera, NVR+SSD, kamerás kapucsengő kijelzővel. Kihagytam valamit? -
hevepapa
senior tag
válasz
motrola #34052 üzenetére
"Ezen a fórumon jobbára 2 kamera tipust ismernek, a Reolink, meg a TP-link."
Én azért árnyalnám a képet: azok a fórumtagok aktívabbak, akiknek ilyen rendszereik vannak. Egy időben néhány Annke tulaj is aktív volt, de az utóbbi időkben ha valaki keresett kamerát akkor ők már nem adtak konkrét javaslatokat...
Másfelől meg: ez a két gyártó csinál jó minőségben, jó árban kamera rendszereket. Nem vitás, hogy van ezeknél jobb - de sokkal drágábban. Azt hiszem a 30-50 ezres ársávban nem kapsz jobbat. A TP Linknél persze szét kell választani a Tapo (otthoni) és a VIGI (üzleti) vonalat.
Elég ritka hogy bármilyen probléma lenne akár a Reolink, akár a TP Link rendszerekkel. Összerakod, működik. Pont.
Az "összes kamera gagyi kínai" jelző kicsit erős. Miért lenne pl. egy Reolink vagy egy VIGI gagyi? Mondj már pár "nem kínai gyártót" ami megfizethető árban, jó minőséget és szolgáltatásokat ad. Azt már csak halkan jegyzem meg, hogy mit mondjunk arról a kameráról amit PC-n böngészőben csak IE felületen, plugin telepítésével lehet nézni? 2025-ben! -
Johnzy
tag
válasz
HornedReaper #34031 üzenetére
A C210-es és a C320WS is tökéletesen működik 4 területtel:
-
elekresz
tag
válasz
motrola #34053 üzenetére
Sajnos a C800-ban nincsenek ilyen extrák, a human/vehicle detection van csak, de feljegyzem az iVms-t is. Alapvetően én is az NVR-en állítom, csak kevésbé szem előtti helyen van és nem kényelmes, bár szerencsére ritkán kell vele vacakolni.
Volt egy kellemes nagy villámos vihar, ami "kinyírt" minden Telekomos eszközt a környéken, nálunk csak a fi relét csapta ki meg egy áramkört, az picit megviselte az egyik C800ast, azt hittem, hogy megfeküdt, de 2 nap múlva láttam, hogy megint villog a POE táp és életre kelt, bár a fele beállítása elveszett, de új funkciók nem villámlottak bele. -
motrola
aktív tag
válasz
elekresz #34042 üzenetére
A mozgásérzékelést, élőképes, általában én az NVR felületén szoktam beállítani, ami csak a basic érzékelést jelenti. A vonal Line Crossing , és a IntrusionDetection, Face detection a kamerában, általában IE felületen, és plugin használattal. Azt a gyártó készíti biztosan az adott kamerához való illesztő. Az extra beállításokat az iVms is tudja kezelni ott beállítható. Amúgy az összes kamera gagyi kínai, van jobb meg vannak rosszabbak. Ezen a fórumon jobbára 2 kamera tipust ismernek, a Reolink, meg a TP-link.
-
hevepapa
senior tag
válasz
varmi2 #34050 üzenetére
Mondom én, hogy ócskapiac lett az emag. OK, hogy deklaráltan piactérként működnek, de akkor is na... 10 éve jó volt. Ami emag forgalmazású az még csak-csak, de a legtöbb cég nem túl bizalomgerjesztő. Én az árukeresőn szoktam nézelődni és ha ismeretlen a bolt akkor megnézem a véleményeket róla. Amiről az utolsó pár hónapban jellemzően pozitív a visszajelzés az zöld lámpa nekem.
-
hevepapa
senior tag
válasz
HornedReaper #34029 üzenetére
Az olcsó emagos 64GB Sandisk High Endurance-hez csak annyit, hogy 1000%, hogy hamis cucc! Az utóbbi években az emag ócskapiac lett. Szerinted egy román cég (székhelye: Bukarest) hogy adja olcsóbban, mint amennyiért akár az alin is lehet kapni?
Az alin általában 4500 körül adják, a román cég adja 3800-ért. Túl szép ahhoz, hogy igaz legyenEz úgy működik, hogy ha befürdessz a 3800 forintossal akkor megreklamálod a románoknál, azok meg leráznak, hogy nem rendeltetésszerűen használtad, szevasz. Bepereled őket ennyiért?
-
hevepapa
senior tag
válasz
Érdemes a gyártó oldalán szétnézni először
Felejtsük már el a hallucináló chatgpt-t!
A Tapo app-ban be lehet álítani. Alapvető dolog ez.. Privacy zones néven kell keresni.
How to set privacy zone for your Tapo Camera
Itt egy videó is: https://www.youtube.com/watch?v=NzNwZcdFyH0 -
Kolty
aktív tag
Sziasztok! Egy kérdéssel fordulnék hozzátok. IMC5 programmal nézegetek a telefonomon kamerákat. Milyen programra lenne szükségem a PC.m.re, hogy azon is láthassam őket? Köszönöm. Ip, jelszó természetesen a rendelkezésemre áll. Köszönöm.
-
szita.erno
aktív tag
Sziasztok!
Hogy tudom be állítani hogy folyamatosan rögzitsen a felvevő?(Reolink)
És hogy tudom vissza játszani?
2.db kamerát már feltettem, még 2.db hátra van.
Mobil appon keresztül is meg lehet nézni a rögzített felvételt?
Előre is köszönöm a segítséget! -
kunberci
senior tag
válasz
ad4m1337 #34043 üzenetére
Azért van az összefoglalóban a (kamera kérdéssor), hogy
megfelelőbben lehessen ajánlani.
Pl:
Mennyi kamerát szeretnél?
NVR szeretnél e?
Színes éjszakai kép kell e?
POE vagy wifis kamerákat akarsz?
Legfontosabb a büdzsé.Ilyen alapvető kérdések megválaszolása nélkül nehéz bármit is
mondani.
Illetve itt a többség maga szereli fel a kamerákat, készíti el a saját rendszerét. -
elekresz
tag
válasz
ad4m1337 #34043 üzenetére
Én is laikus vagyok a témában, de a pl.Hikvision-nek meg a Dahua-nak is van ebből minden. (Videós kaputelefon, riasztó is meg kamera szett rögzítővel)
Egy márkából előny lehet, hogy gondolom egy app-ból, egy felületről kezelhető és egyben hátrány is, mert akkor egy márkától "függ" az egész rendszer. Én most játszom kb. ugyanezen témakörön, lassan építkezve Annke kamerák meg rögzítő, ez kábeles, Ax PRO riasztó készlet, ez vezeték nélküli és még a csengő csere kérdéses, hogy IP-s hálózatos legyen és a metrón is lássam, ha otthon csengetnek vagy külön belső monitoros és csak otthon lássam, mert amúgy is csak akkor nyitok ajtót (vagy sem).
Azért írtam a Hikvsion meg Dahua márkákat, mert ezeket felszerelni, beállítani és konfigurálni nem olyan egetrengető történet és sok anyag elérhető a neten.
De nyilván vannak erre szakosodott cégek, esetleg bekérhetsz pár ajánlatot, hogy láthasd, mi, merre hány méter.[Nálam így zajlott: igény, ajánlat(ok) - ezekből látszik kb., hogy mire van szükség és jobban körvonalazódik a történet, fórumozás meg google, végül do it yourself, mert szeretem a kihívásokat]
-
elekresz
tag
válasz
motrola #34041 üzenetére
Kipróbálom majd, köszönöm.
Ivms 4200-ről olvasgattam, de nem jutottam el a telepítésig, tényleg ritkán kell belenyúlni. Ha meg bele kell, akkor belső háló, IP cím és már bent is vagyok, csak az élőképes riasztási zóna állítás macerás, mivel nem látok élő képet csak plugin-nal (ehhez meg elő kell venni a notebookot), ami néha lassú vagy sokat kell próbálkozni. Bár ilyenkor meg odabattyogok az NVR-hez, rákötöm a monitort és voilá, két perc alatt kész.
Mobilon Xmeye meg Icsee appokat utoljára csak az irtó béna kínai csoda kamerákkal használtam, nem is gondoltam rá, hogy a mostani rendszert kezeljem, de kipróbálom majd, ha lesz rá felindulásom, köszönöm a tippet. -
motrola
aktív tag
válasz
elekresz #34036 üzenetére
A Hikconnect elég korlátozott tudású eszköz. Nem ismer meg minden kamerát, még Hikvisiont sem. Helyette az Xmeye, Xmeye Pro, vagy az Icsee alkalmazást javasolnám, telefonon. PC-n a Ivms 4200, vagy a Hilook Vision jobb. A Pc-s alkalmazások teljeskörűen kezelik a kamerákat, beállítási felületet is.
-
Magnat
veterán
válasz
HornedReaper #34038 üzenetére
Hikvision almárkája ha jól tudom ...
-
HornedReaper
senior tag
válasz
EZVIZ CS-H3C (5mp, 2,8mm), 3K rendeltem végül, ez tudja a Privacy Zone-t appban előfizetés nélkül, 4db tetszőleges méretű fekete téglalapot lehet elhelyezni a felvételen. Egyik szomszéd ajánlotta, neki szerintem a kisebb felbontású van. Számomra ismeretlen gyártó volt eddig.. Sajnos így kell egy újabb app a telefonra
-
elekresz
tag
válasz
elekresz #34035 üzenetére
De ha jól láttam, akkor a kamerákra meg talán még rögzítőre is rá lehet erőszakolni a Hikvision firmware-t, persze gari bukta és visszafelé nem olyan egyszerű a dolog. Hátulütője, hogy pl. a C800-as kevesebb megapixelesként fog működni és elveszti az ember/jármű felismerés funkciókat, így egyelőre nem próbálkoztam a dologgal. Gyári Annke firmware-el is kezelhető Annke saját appjában meg a Hik-Connectben is látom, nekem ennyi elég. Nekem is fontos szempont volt a hálózati és SD kártyás rögzítés, jó képminőség és kitakarás lehetősége és ez a szett hozza. (Extra akciósan vettem Aliról 15e/db a kamerákat, de Annke oldalon is kb. 20e most az újabb széria) Amit még szeretnék, az a vonalátlépés pl., de az már más ársávban mozog.
-
elekresz
tag
válasz
Magnat #34034 üzenetére
N48PAW NVR-em van, annak a sorozatszámával vagy a gyári QR kódjával gond nélkül felveszi és úgy hívnja, ami (N48PAW). Nálam az NVR kezeli a kamerákat, így ennek a csatornáiként látom a képet. Külön még nem próbáltam hozzáadni egy-egy kamerát, de annak is gond nélkül kellene menni. (Az eszköz azonosító sorozatszámokat "megeszi" a Hik-Connect)
-
elekresz
tag
válasz
Annke C800-as tud ilyet, alapvetően egy Hikvision alap, extraként még human/vehicle érzékelés, csak az nem wifis. Árban is már 20e alatt elérhető, nálam az van fent és Hik-Connectel jön az értesítés meg többynire meg is jelöli a mozgást, tud SD-re rögzíteni és kitakarás is lehetséges. Amit nem szeretek, hogy az élőképes kofighoz kell plugin, ha laptopról szeretném állítani. Bár van hozzá rögzítőm, így onnan is be tudom állítani és olyan sokszor nem kell mókolni vele. Ha van konnektor a közelben, akkor egy POE injektor meg egy Ethernet kimenetes WLAN bridge/repeater/rnage extender kombinációval a vezetékes kamera is wifizhető szerintem.
-
Magnat
veterán
válasz
Szia,
két Reolinkem van, mind a kettő tudja, plusz a Hikvisionok is ... mondjuk az enyémek nem 30k alatt vannak, de biztos van itt akinek van olcsóbb Reolink és meg tudja nézni (browserben Beállítások/Camera/Display/Privacy Mask).
-
elekresz
tag
válasz
Egy kis AI keresős válasz, remélem megfelel a valóságnak:
"A TAPO kamerák (pl. Tapo C520WS vagy C210) microSD kártyára képesek helyi, folyamatos felvételre előfizetés nélkül is, akár 512 GB-ig (C520WS esetén), illetve 128 GB-ig (C210, C200 modelleknél) támogatott a microSD tárolás. Az alkalmazásban a felvételek lejátszásakor a kék szakaszok jelzik a folyamatos felvételt, míg a narancssárga szakaszok a mozgásérzékeléses felvételeket, így áttekinthető, hogy mikor volt mozgás az egész napos felvételen.
Azonban a TAPO app nem kínál olyan funkciót, amely a Xiaomi Home-hoz hasonlóan a szomszéd telkét fekete mezővel vagy maszkkal kitakarja az előfizetés nélküli verzióban. A Tapo kamerák rendelkeznek "Activity Zones" (tevékenységi zónák) beállítással, amellyel mozgásérzékelési területeket lehet meghatározni, de ez nem azonos a videóterület kitakarásával vagy maszkolásával a felvételen." -
HornedReaper
senior tag
válasz
HornedReaper #33997 üzenetére
emagon 64GB Sandisk High Endurance csak 3800 + posta ha valakinek érdekes
Előző kérdésemre amire most válaszolok sajnos sehol nem kaptam választ (facebook csoportokban sem)..
Xiaomi EC6 vs CW700s vs TAPO C320WS vs egyéb TAPO-k vannak még versenyben.. TAPO appja ha folyamatosan vesz fel SD-re előfizu nélkül, mutatja külön hol volt mozgás az egész napos felvételen mint a Xiaomi Home? Van olyan kamera amivel a szomszéd telkét fekete mezővel ki tudom takarni előfizetés nélkül? (30eFt-ig, más márkás kamera is érdekes lehet) -
Magnat
veterán
Üdv,
szórakoztam a régebbi Reolink kamerám felbontásával (E1 Outdoor poe), ami 3 felbontást támogat:
-3840x2160
-2560x1440
-2304x1296Az egyik dolog ami érdekes, h bármennyiszer állítok a felbontáson, az eszköz kb 20 mpig elérhetetlen, kb mintha újraindulna, de ez igazából csak furcsa, ami viszont elég érthetetlen számomra, h a kisebb felbontások nem úgy állnak elő, h ugyanazt a streamet küldi mint a maxon csak értelemszerűen kisebb felbontásban, hanem konkrétan kivágja a kép közepéből azt a méretet amit beállítottam ... így kisebb felbontásban gyakorlatilag a kép középső harmadát lehet látni, azaz a teljes látószög csak max felbontáson érthető el. Írtam most a supportnak is, de kérdezném, h az mennyiben normális a Reolink kamerák esetében?
-
herrká
senior tag
válasz
kunberci #34022 üzenetére
Tegnap beírtam böngészőbe az ip -t és nem kapcsolódott úgy sem. Ellenorizzem a proxy vagy tűzfal beállításokat volt a válasz.
De pl viruskeresom eddig mindig volt valami ismertebb. Nagyjából tudtam mit hol kell, lehet beállítani. Most a win deffender van csak. Azt mondták ez tökéletes és elég. Én nem így olvastam erről. Mindegy. Azt se értem, hol kellene bármit allitgatni? Nem találok semmit ebben a deffenderben. -
kunberci
senior tag
válasz
herrká #34021 üzenetére
IP-n keresztül nem kér jelszót (már ha nem volt kezdetben sem csinálva).
De app-ban meg igen, ilyenkor csinálni kell, és azzal kell használni
PC-n, telón.
Pár perc alatt 3-4 kameránál megvagy.Mondjuk ügye internet nélkül is menniük kell a kameráknak,
nálam kivétel csak a wifis Reolink kamera volt, aminél semmilyen
port nem volt nyitva (HTTPS) sem, ezáltal IP-n nem lehet elérni.
Mindenképp kell internet a működésre bíráshoz, mert csak app-on
keresztül tudod a portokat bekapcsolni.POE Reolink kamerák meg alapból internet nélkül is működnek (legalább a HTTPS port aktív), csak egy router kell hozzá (meg a táplálás, vagy DC-n, vagy POE switchel). Így IP-vel máris eléred a kamerákat.
-
herrká
senior tag
válasz
kunberci #34020 üzenetére
Köszönöm! Az a vicc, hogy hagytam a gyári admin és jelszó nélküli módban mind a kettőt. Erre azt írja ugye, hogy nem megfelelő felhasználónév vagy jelszó.
Valami a pc szervizben történt szerintem. Újabban felirtam a belépési adatokat. Mégis sok program, jó pár alkalmazás, fórum, azt mondta, amit a Reolink program. Hibás vagy nem megfelelő data. Ami azért érdekes, mert meghajtó nélkül került szervizbe a pc. Új meghajtó, új op rendszer. Mégis... Vagy pl a plex is. Telepíteni akartam. Be szeretnék lépni, nincs jogosultságom... Hööö... Utána olvastam, hát a registrybol töröljem a plexre vonatkozó bejegyzéseket! Hogy kerültek oda? Néhány fájl kiterjesztéshez minden egyes alkalommal hozzá kell rendelni a kívánt programot! Valami nem tökéletes a telepitessel szerintem. Az meg, hogy töröljek adatot, ami nem is lehetne a gépen... Szóval, szivok egy pár napja... -
kunberci
senior tag
válasz
herrká #34019 üzenetére
Szia!
Nem tudom miért nem tudtál belépni, de természetesen tudod a kamerákat akár egyesével is gyári beállításra hozni.
Beállítások
Rendszer
Karbantartás
Alapértelmezett beállítások (visszaállítás).Akkor új üzembe helyezésnél kérni fog jelszót (csinálsz egyet, megerősíted), valami olyat célszerű amit nem felejtesz el.
Amennyiben androidos app-al most eléred a kamerákat, akkor ezt
meg tudod tenni minden kameránál.
Üzembe helyezni meg PC-n vagy telón (app-ban) is tudod, utána
meg már az elkészült jelszóval tudsz csatlakozni a kamerákhoz (ez jó ha minden kameránál egységes, könnyebb így
az élet). Nálam egységes minden kameránál NVR-nél. -
herrká
senior tag
válasz
kunberci #34015 üzenetére
Egyébként ha a Reolink programban a pc-n, rakattintok a kamera nevére, megjennek az adatai. Ott van az UID(?) szám - ha jól emlékszem ez a neve - ott van az IP, ott van hányas porton kommunikál. De vagy eltávolítani lehetne, vagy elfelejtettem a jelszavam, de akkor szerintem biztos, hogy a telos appal is kezdhetnek kinlodni. Vagy masszak fel a készülékhez és nyomjam a reset gombot másodpercekig. Valószínűleg ekkor is kezdhetem a telón is a kínlódást.
-
herrká
senior tag
válasz
herrká #34016 üzenetére
Minden engedélyezve. Így sem működik. Olvastam, hogy nem kell felmászni a kamerakhoz resetelni, van olyan, hogy visszaállítás. Csak két dolog. Nem találom, hogy hol? Ha visszaallitom akkor utána meg a telos appal nem működik majd esetleg? Írtam a Reolinknak. Remélem válaszolnak! :-)
-
elekresz
tag
Sziasztok!
Annke N48PAW NVR-re kötött C800-as szettem , amit most inkább a Hik-Connect-en át szeretnék használni. Idáig látszólag nem is volt gond, van kép, riasztás, stb. Amíg belső LAN-on vagyok, addig megy a távoli konfigurálás is, de amint kikerülök a belső hálóról, akkor ez nem megy, mert a csatlakozás sikertelen hibát dob. Minden más jó, ugyanúgy látom az élő képet, visszajátszás, tárhely állapot, stb., csak a távoli konfigurálásnál adja ez a hibát és nem enged. (Beállítások - Speciális beállítások - Távoli konfigurálás menüpont) Az Annke Vision, ha nem is mindent, de ezt-azt engedett távolról is állítgatni. Mit rontok el, mit kellene még át/beállítani? -
kunberci
senior tag
válasz
herrká #34012 üzenetére
Elvileg a HTTPS portnak aktívnak kell lenni alapból a kameránál. Az összes
többi nem aktív, most néztem két kameránál a napokban.
Célszerű a portbeállításoknál minden portot aktívvá tenni (majd).
RTMP
HTTP
HTTPS
RTSP
ONVIF
Szóval mennie kell.
Valamilyen speciális kapcsolatot ír ki, akkor is csatlakozz hozzá.
A Reolinkes oldalnak be kell jönnie.Milyen kamerát használsz?
-
kunberci
senior tag
válasz
herrká #34009 üzenetére
Nézzél meg egy kamerát, milyen IP-vel megy.
Amennyiben régebben nem állítottál be jelszót, akkor IP-vel
mindenképp be kell tudni lépni (böngészőn keresztül).
Akkor
Felhasználó: admin
Jelszó: üresen maradAmennyiben tényleg nem volt régebben jelszód, így már látni kéne a kamera képet. Ezt próbáld meg.
-
herrká
senior tag
Sziasztok! Behalt az SSD a pc-ben. Új SSD, új win10, Reolink telepítve újra. Látja a kamerákat, de nem nyitja meg, mert nem megfelelő felhasználónév vagy jelszó, az üzenet! Nem is állítottam jelszót! Ha rámegyek a kamerára, bejön, hogy username: admin, jelszó: üres, írjam be... De ha nincs jelszó? Ha a továbbra kattintok, meg kiírja a nem megfelelő user, jelszó-t. Mit tehetek? Nincs kedvem a kamerákhoz felmászkálni resetelni! Meg amikor a régi winre telepítettem, azonnal felismerte a kamerákat, nem kellett csinálni semmit. Tudja valaki a megoldást? Köszi
-
boborján2
senior tag
-
ad4m1337
aktív tag
Sziasztok!
Lassan elkészül az ikerházfelünk, amibe az epíttető kicsövezte a kamerának + kaputelefon + riasztónak a dolgokat.
Abszolút laikus vagyok a topichoz, igény annyi lenne, hogy a kaputelefonnál lássuk aki csenget, tehát kamerás legyen, a kameránál pedig, hogy rögzítsen 1-2 hetet. A riasztónál pedig riasszon, és különböztesse meg a cicánkat
Bele kell ássam magam a topicba vagy inkább keressek fel egy céget? Laikusként (lámpakat szereltem már, egyszerű kötéseket meg tudok csinálni) merre induljak el? Külön topic a kamera és külön a kapucsengő topic vagy vannak integrált megoldások, pl a kaputelefon kijelzőn látom a kameraképet stb.?
-
hevepapa
senior tag
válasz
F.B.I. #34002 üzenetére
Igen. A VIGI NVR bárhonnan elérhető a VIGI appon keresztül. De a kamerákat a Tapo appon keresztül is el tudod érni. Fontos: a kamerákban külön engedélyezni kell az ONVIF funkciót ahhoz hogy NVR-re kösd ezeket.
https://www.youtube.com/watch?v=1h-gjkjOcIg -
LaMotta
aktív tag
Van olyan megoldás, hogy valahová lerakunk egy PTZ kamerát, beállítjuk, milyen szöget nézzen, de ha azon kívül esőben történik valami és ezt mondjuk egy szenzor jelzi, akkor egy megadott pozícióba - ideiglenesen - átáll?
(A kérdés eredője annyi, hogy kb. 180°-ban kéne figyelni, de nem két kamerával.. Egy irányba van értelme tartósan nézni, de így közben a másik érdekes rész végképp a látöszög "mögé" kerülne.. Ezt a részt "figyelhetné" egy szenzor.)
-
hevepapa
senior tag
válasz
F.B.I. #34000 üzenetére
Igen, értelemszerűen mind a 3 kamerához külön előfizetés kell. Ha a 3-at egy csomagban fizeted akkor valamennyivel olcsóbb. Viszont lehet, hogy már középtávon is olcsóbb ha veszel egy VIGI NVR-t 1-2 TB-s vHDD-vel és arra kötöd rá a kamerákat. A 2 TB-sre (a 3 kamera max minőségben) kb 3 hét anyag fér fel. Azt nem tudom, hogy más típusú NVR-re hogy megy fel, de mert ONVIF kompatibilis, szinte biztos.
Én néha ha kell felpattintom a wifi C220-at a vezetékes VIGI kameráim mellé a VIGI NVR-re.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Sony Xperia 10 VI - vajon miben bízhat?
- Futás, futópályák
- DOOM - The Dark Ages
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Asztrofotózás
- További aktív témák...
- HP Elitebook 850 G7 15,6" IPS FullHD i7-10610U 32GB RAM 512 NVMe SSD
- Ipad Pro 10.5" Wi-Fi+Cellular 25GB Space Gray, nagyon szép, Garanciáva
- Asus ZenBook 13 UX325 OLED - 13.3"FHD OLED - i5-1135G7 - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- SAMSUNG 990 / 980 PRO 1TB M.2 PCIe 4.0 .:BONTATLAN:. .:3év garancia:.
- HP EliteDesk 800 - TÖBB DARAB/TÍPUS elérhető!
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GENIUS vezetéknélküli, rózsaszín csajos egér
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest