Hirdetés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Autós kamerák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Hobby elektronika
- Milyen notebookot vegyek?
- BIOS topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
zoliafőnök
üzenetére
-
zoliafőnök
friss újonc
Jó napot.Remélem jó helyre írok.Huawei G700 mobilomon nincs Magyar nylev.Lehet rá valahogy rakni?Független.
-
quailstorm
félisten
válasz
Ricardo128
üzenetére
.nomedia fájlt hozz létre a fotós mappákba.
-
Ricardo128
senior tag
Sziasztok!
Filmnézés céljából egy 2 terrás SSD-t csatlakoztatnék egy androidos telefonhoz. A probléma, hogy ezen az adattárolón több ezer fénykép is szerepel. Ha csatlakoztatom, majd leválasztom a meghajtót, a telefon galériájában megmaradhatnak ezeknek a képeknek az előnézeti (thumbnail) fájljai? Ha igen, meg lehet ezt kerülni valahogy?
Előre is köszi!
-
wolfman
veterán
-
crok
nagyúr
válasz
flash-
üzenetére
Pont Párizs volt az utolós Airbus-os utam (26. sor), ugyanígy semmi / alig volt jel.. de én eleve úgy szoktam csinálni, hogy indítom mellette a GPSTest-et hogy lássam mi történik a GNSS-el (mit lát..). Beállítani semmit se kell egyébként, az eleve menni szokott / mennie kell.
-
flash-
veterán
Bár dolgoztam reptéren (malév cargo ub1) de pilóta szintig nem jutottam el a társadalom nagy szerencséjére 😁
Nekem Párizaba oda vissza nem volt gps.
Mondjuk pont középen ültünk (20.sor) Airbus a 321 neo lehet azert,nem tudom.Frissités:
Most se megy a gps google térképpel csak ha a mobilnet be van kapcsolva.de fogalmam sincsen mit kell beallitani hogy anélkul is menjen 🤔 -
playmaker90
csendes újonc
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Nem rég vettem egy S25-t és az alábbi problémám van:Hallgatom pl. Chrome-n keresztül a soundcloudot, jön egy WhatsApp hangüzenet és megakarom hallgatni akkor alatta halkan továbbra is megy a souncloud is. Másik telefonnál alap volt hogy amint elindítottam a hangüzenetet a másik hanglejászás elhallgatott. Előre is köszönöm ha valaki megmondja hogy tudom beállítani hogy egyszerre csak az egyik szóljon
-
crok
nagyúr
válasz
flash-
üzenetére
Működik, persze, én is mindig nézem ha fent vagyunk, de függ ezer dologtól hogy hány műhold jelét látja, pl. tartsd a telefont függőlegesen és ugye nem mindegy milyen gépen ülsz hogy a gép törzse, etc. mennyit árnyékol.. én mindig viszek magammal egy RTLSDR-t egy stub antennával és a gép saját ADSB kereteit figyelem inkább mert abban benne van a GPS koordináta, azt átteszem egy offline naviba (vagy akár GMaps) és amennyire kell annyira simán látod merre jár a géped. Boeing 737 MAX8-al mentem legutóbb, oda-vissza, teljesen jó volt a vétel, az amerikai, európai és kínai rendszereket is biztosan vette, mindből volt legalább 4..5 műhold.. első fix ilyen 10..30sec. Airbus A320s volt előtte nem sokkal, azon nyugat felé repülve jó ha egyet sikerült elcsípni.. visszafelé 3..4-et.. az ADSB mindig működik
Meg egy headset-el a repsávon hallhatsz mindent 
-
flash-
veterán
Nektek repülőn működik a mobiltelefon gps helymeghatározása?
Elvileg kellene nem?nekem mégsem működött -
csaszi75
senior tag
válasz
flashpointer
üzenetére
Vegyél új készüléket, vagy teljes kijelző csere...
-
PapG.
tag
Ericsson-os embert keresek privátba, aki tud segíteni egy T65 gyermekbetegségein!
-
xy.zsolt
őstag
válasz
flashpointer
üzenetére
Ha péntekre lesz total fekete a kijelződ akkor idén hamarabb lesz 'black friday' neked
....sorry -
flashpointer
őstag
latott mar valaki ilyet? Kb 4 eves telo, par napja egyszer csak a kamera mellett elkezdett noni egy csik lefele, aztan szelesedett is. Nem pixelhiba, hanem ilyen zoldes szinu. Nem mocsok pedig annak tunik, a kijelzo alatt van, kb 10mm /nap sebesseggel halad
2 napos kep, ma mar boven a datum ala er!igazabol a kerdes az lenne hogy mi ez es mire lehet szamitani, kibirja-e black fridayig : )
-
movax
őstag
Saját töltő + kettőhúsz.
-
Sanyi.mTs
addikt
Tudtok olyan usb-c kütyüt ajánlani, ami véd az esetleges nyilvános töltők (usb portok) "támadásaitól"?
-
enginev3.0
félisten
válasz
quailstorm
üzenetére
Hát hallod, én már nem tudom mit csináltam
Igen, valóban könnyen karcolódott, ezért is könyveltem el olcsó húsnak
De kicsit benéztem, mert csak a védő réteg karcolódott
De nem baj, 1500ft volt asszem megjegyeztem egy időre
Rendeltem új hátlapi fóliát is ezekután, mert az is volt az elsőben, de annyira gagyinak tűnt, hogy 2 perc után kidobtam, hát nem volt gagyi, csak ott sem voltam elég figyelmes

Örülök hogy végül hallgattam az itteni fórumosokra és megpróbáltam újra, ahelyett hogy 6-10 ezret kifizettem volna valakinek
-
quailstorm
félisten
válasz
enginev3.0
üzenetére
Ouch. A 3 fóliásoknál azért elég feltűnő szokott lenni általában hogy 3 rétegből áll. Meg ezek a fóliavédő fóliák nagyon könnyen karcolódnak is. Nem volt rajta ilyen számozott lehúzó papír megfogó?
-
enginev3.0
félisten
Nem kommentálom a dolgot...
Megjött az új fólia, allegrorol rendeltem, mondom még egy próbát megér
Leszedem a régit, nézem hogy valami nem jó a kijelző szélén, mintha víz ment volna alá
Erre akkor látom, hogy van rajta még egy fóliaHát én nem szedtem le az első védőfóliát a hydrogelről, csak a hátsót, tök szépen rajta volt a fólia, csak annyi hiba volt amit észrevettem
Esküszöm úgy rémlett, hogy régen csak a hátulján volt egy védő réteg, amit leszedsz és mehet a kijelzőre, most meg az elején is volt
lol, ez nagyon fájt

Na mindegy, ráraktam az újat, úgyis 2 volt a csomagban, szép lett nagyon, tök egyszerű volt

-
alex devil
senior tag
-
csaszi75
senior tag
válasz
alex devil
üzenetére
Te a VoWifi-t kérdezted. VoWifi-t minek állítod a DIGI simen?

Valamit összekevertél..
VoWifi
VoLTE
VoLTE roaming.. -
xy.zsolt
őstag
válasz
flash-
üzenetére
Nálam egy nívós Baseus márkájú üveg 6éve van fent és csak mostanában vettem észre, hogy talán cserélni kéne....csak fénytörés látszik rajta (ha úgy vetül rá a fény) nem pedig látható repedés. Szóval megérte anno a 2ezres felárat
Az is igaz, hogy az elmúlt 2évben egy full body tokban volt a mobil, ami pluszban tompította a leeséseket. -
flash-
veterán
-
-
quailstorm
félisten
válasz
alex devil
üzenetére
De telefonálni nem a számlázó céggel fogsz hanem a hálózaton. Kiskutya Bt.-nek is fizethetsz, a telefon akkor is a One-on roamingol. VoWiFi szempontból is ez a releváns.
-
flash-
veterán
Udv!
Szerintetek hidrogél fólia véd a kijelző betöréstől jobban vagy az üvegfólia? -
alex devil
senior tag
válasz
quailstorm
üzenetére
A Diginek fizetem a számlát. A hálózat más dolog.
-
quailstorm
félisten
válasz
alex devil
üzenetére
Nincs már DIGI régóta. Roamingol a Vodafone hálózatán (ami azóta One lett). Díjcsomag szintjén maradt még DIGI a régieknek.
-
alex devil
senior tag
válasz
quailstorm
üzenetére
Köszönöm

-
csaszi75
senior tag
válasz
alex devil
üzenetére
Nem úgy van, hogy a DIGI-nek már nincs VoWifi? Vagyis már nincs DIGI sem itthon..
Ha még DIGI sim-ed van, akkor talán érdemes mielőbb ONE-os kártyát kérni.. mert van valami szabály, hogy megszűnnek a régi DIGI hu SIM-ek. -
quailstorm
félisten
válasz
alex devil
üzenetére
Nagy szakadás tud lenni a Wi-Fi -> VoLTE ugrásból ha kimész a hatósugárból. Wi-Fi elsődleges használatának akkor van értelme ha fix helyen van a telefon vagy ha a leggyakoribb előfordulási helyen pocsék a térerő.
-
alex devil
senior tag
Sziasztok! Wifi hang beállításaiban mit érdemes beállítani: "wifi ha lehetséges" vagy "mobilhálózat ha lehetséges".
Az egyik kártya Telekom a másik Digi, Samsung S23. -
quailstorm
félisten
válasz
Baltazár123
üzenetére
Akkor viszont nem lehet szolgáltatói beállítás, az nem lenne kiszámlázva.
-
Baltazár123
őstag
válasz
quailstorm
üzenetére
Rajta van a számlán, ki is kellett fizetnem. Nem nagy összeg, nem azért csipogok, csak hogy ez hogyan lehetséges, mert akkor lehetett volna 1000 sms is, nem csak 6. mondjuk azt a régi telefont nem használom, de még ilyen átverésről nem hallottam.
-
quailstorm
félisten
válasz
Baltazár123
üzenetére
Ki is számlázták vagy csak információ? Lehet beállításokhoz mentek az adatok.
-
Baltazár123
őstag
Egy kérdés, hátha találkozott ilyesmivel valaki. Egy régi telefonomba beraktam szept 9-én egy adatkártyát, ami sms-t tud küldeni/fogadni. A mostani számlán látom, hogy 6db sms küldésem volt ezen a számon
telekom irányba, aznap, de én biztosan nem küldtem semmilyen sms-t, mert csak az adatkártyát teszteltem.Egy régi telefon, szóval a védelme lehet valóban gyenge, de ez akkor is furcsa. Egy sms érkezett a saját számomról arra napra, ami biztosan csalás, nem küldtem a saját számomról sem sms-t, gondolom kiszedte a telefonkönyvből, ilyen te vagy a vészhelyzeti kontakt duma meg egy link, de nem klikkeltem rá természetesen. Nade 6 kimenő sms az hogyan? Nem látni semmilyen kimenő sms-t a listában. Ilyennel még nem találkoztam.
-
válasz
enginev3.0
üzenetére
6-7 ezerért rakják fel a fóliát/üveget?

Én meg sok sok éve ingyen rakom fel a család/haverok/munkatársak telefonjára.

Louro-nak igaza van, vegyél több darabot és gyakorolj, nem atomfizika!
-
Louro
őstag
válasz
enginev3.0
üzenetére
A 3-4000 is, ha úgy nézzük. Aprópénz az a fólia. Ha valaki nem magának csinálja, akkor 1-2000 forinton már ne spóroljon.
Amúgy rendelj 3 fóliát, nézz meg egy videót a hogyanjáról és van 3 próbálkozásod. Bár tippre az első is jó lesz. A megmaradt 3-4000 forintból meg vegyél sört, csokit vagy virágot a párodnak.
-
movax
őstag
Bárhol, találomra az első telefonboltban felapplikálják, nem atomtudomány ez.
-
enginev3.0
félisten
Hová érdemes menni telefonra fóliát rakatni? Nem kell üvegfólia
Pesten pl, belvárosban, vagy más helyet is mondhattok ami országosan elérhető
Ha tudtok árat még jobb lenne
-
Louro
őstag
Gondolom nem számít a típus, de hátha: Google Pixel 9 Pro.
Egy hét múlva készülök északi fény túrára. Mivel régóta bakancslistás és nem túl olcsó mulatság, ígyjó lenne elsőre nem elcseszni (nagyon). Lesz nálam GoPro és DSLR is, de mobillal is próbálkoznék.
Van esetleg olyan kamera alkalmazás, ami jobb lehet, mint a gyári app?
-
enginev3.0
félisten
Mennyivel fogyaszt többet egy mobil 2 simmel mint eggyel?
-
efi99
őstag
Van valami mód/app arra, hogy a telefont 4g-n tartsam (tovább), ha az gyenge és ezért átlép 2g-re? Vagy legalább hamarabb visszalépjen. 2 sim van és van olyan, hogy az egyik már 4g, a másik meg csak pl fél perc múlva. A rádiós egység ugye közös, tehát elvileg a 4g térerő ilyenkor már megfelelő.
-
gedikart
aktív tag
Üvd. Adott egy Samsung A40, mely vízbe került (pár másodpercre). Szerviz szerint kijelzőt kell cserélni, így a költség 40e Ft. Alapvető dolgokra van csak használva, Internet/gmail/fotózás, de ha nem javíttatom meg, és másik készüléket nézek ebben a méretben... nem találok. Esetleg használtban (amire garanciát is adnak) melyik márkát és típust érdemes venni?
-
flash-
veterán
válasz
Viktor0610
üzenetére
köszi, na akkor ha ilyet akarok akkor kell egy 6A-es usbc-usbc kábel is ha akarom tölteni a xiaomi 15T pro-t 95 wattal...
-
-
flash-
veterán
sziasztok!
ezek a 3 portos xiaomi gyorstöltők ajánlottak? ha csak egy portról töltöm a telefont akkor biztosan tölti 90w-al? (ugye sok xiaomihoz nem adnak már csak kábelt, akkor viszont egy ilyen gondolom jobban megéri mint egy szimpla töltőfej 1-2 ezerrel olcsóbban...)
[link] -
csaszi75
senior tag
válasz
Logicman86
üzenetére
Ha nem Samsung wireless töltőn töltötted, akkor a garancia ugorhat..
Tipikus túlmelegedés esete..
A kérdésedre csakis a szervíz tud bármit is mondani. -
Logicman86
tag
Sziasztok!
Adott egy Samsung S21 FE 5G. Épp wireless töltőn csücsült, jött egy értesítés, fel akartam oldani a telefont, erre a kép elsötétült. Ezután a telefon 3x újraindult Samsung powered by Know logóig jutott csak, majd azóta se kép se hang. Töltésre nem reagál. Akksi nem melegszik úgy se, hogy negyed órát töltőn volt. Próbáltam a szokásos volume down + power button 10-15 sec vagy volume up + power button 10-15 (még tovább is), meg egyéb kombinációkat, de nem reagál semmire.
Van esetleg ötlet, hogy mit lehetne még megpróbálni szervíz előtt? Vajon szervízben fognak tudni segíteni rajta? Picit még reménykedek, hogy az adatok megmaradnak. -
Dzsee326
tag
Sziasztok,
Valami értelmes zenelejátszót tudnátok ajánlani androidra? Esetleg ha van topikja a témának, oda irányítani? Köszönöm
-
quailstorm
félisten
válasz
Armagedown
üzenetére
Az hogy a recoveryből is újraindul az elég rossz jel, mert alapból azt mondanám húzd újra gyári rendszerrel (ne engem kérdezz hogy, nem értek ezekhez a telókhoz).
Szerintem nem éri meg vele foglalkozni és valószínűleg nem fogod tudni megcsinálni. Szervizelni meg nem éri meg mert olcsó gagyi. -
válasz
Armagedown
üzenetére
Hát próbálj be egy akkumulátor cserét az is okozhat ilyen problémát ha döglődik,viszont ha attól nem javul a dolog akkor pl rosszabb esetben töltés vezérlő IC probléma.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500 SSD
- Xiaomi 14T Pro 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3611, 94% Akkumulátor
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- MacBook Air 9,1 i3-1000NG4 8GB 256GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Meg egy headset-el a repsávon hallhatsz mindent
....sorry
sok okos itt a topikban. Közben meglett a válasz, szerintem te engedd el
Az is igaz, hogy az elmúlt 2évben egy full body tokban volt a mobil, ami pluszban tompította a leeséseket.

telekom irányba, aznap, de én biztosan nem küldtem semmilyen sms-t, mert csak az adatkártyát teszteltem.