Hirdetés
- Fórumok
- Videokártyák
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- (kiemelt téma)
- Meghozta a Windows 11 programgyorsítóját a Microsoft
- OLED monitor topic
- Kiegészítette a korábbi Arc meghajtóját az Intel
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali médialejátszót?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Apple MacBook
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bakelit, vinyl lemezjátszó
- OLED TV topic
-
94153 - 94101
94153 - 94101 94100 - 94001 94000 - 93901 93900 - 93801 93800 - 93701 93700 - 93601 93600 - 93501 93500 - 93401 93400 - 93301 93300 - 93201 93200 - 93101 93100 - 93001 93000 - 92901 92900 - 92801 92800 - 92701 92700 - 92601 92600 - 92501 92500 - 92401 92400 - 92301 92300 - 92201 92200 - 92101 92100 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2013-02-03 23:23 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borisz76
nagyúr
-
usz24
újonc
sziasztok lenne egy ilyen vgam mennyit érhet kb? hibátlan allapotu
Inno3D Herculez Twin X2 GTX1070Ti 8gb
-
allnickused
tag
-
KAMELOT
titán
Köszi a tanácsot. De azért nem baj, ha nem veszek másikat? A gépen nem játszom semmivel, csak torrent, zenehallgatás és youtube megy. Arra azt hiszem elég jó ...
Az úgy más. Azt gondoltam, hogy játszol is a gépen!
-
jeni
félisten
Sajnos vadiúj hütéssel kaptam kézhez és azon nincs semmi matrica, lebontani meg nem szeretném nehogy elszaródjon valami.
Ha occsó volt így is, szerintem maradjon meg ebben az állapotában az örökké valóságnak. Használd a mindennapokra ameddig megy addig öröm is van.
Ha mégis szeretnéd a gyári BIOS-t akkor az aprón vagy egy-két srác aki VGA javításokkal,BIOS frissítésekkel foglakozik. -
allnickused
tag
Hello
A hátlapon van a gyártói matrica annak alapján a neten rátudsz menni mi a drivere.
Amúgy ha működik hibátlanul akkor nem piszkálnám a VGA-t.
Azon van DUAL BIOS funkció? Ha igen, tudsz váltani a másik gyárira.Sajnos vadiúj hütéssel kaptam kézhez és azon nincs semmi matrica, lebontani meg nem szeretném nehogy elszaródjon valami.
-
allnickused
tag
-
KAMELOT
titán
Erre valaki?
Inkább vegyél valami rendes kártyát. 10 éves kártya!
-
jeni
félisten
Erre valaki?
Hello
A hátlapon van a gyártói matrica annak alapján a neten rátudsz menni mi a drivere.
Amúgy ha működik hibátlanul akkor nem piszkálnám a VGA-t.
Azon van DUAL BIOS funkció? Ha igen, tudsz váltani a másik gyárira. -
allnickused
tag
-
_DiEGO_
őstag
Az a 2x8GB, 16GB rendszer RAM is keveske lesz, 24 vagy 32GB inkább.
-
HANTAI
csendes tag
-
HANTAI
csendes tag
Addig vegyed ameddig jó árban van XFX 9070XT
Van fehér is ha az tetszik!
RX6800 meg felejtsd el! 6 éves vga az már!Értem, köszönöm, nem igazán lényeges, hogy fehér vagy fekete, nem azért veszem, hogy a kártyában gyönyörködjek inkább a teljesítményében és stabilitásában, tőlem akár libak@k@ zöld is lehet!
Asszem az Nvidia felé hajlok, többen jelezték, hogy az amd GPU-kal bajok vannak! -
Grave_444
nagyúr
Így mégegyszer átgondolva abban igazad van, hogy az fps korlátozás eredményez konstans élményt, viszont a képfrissítási ráta korlátozását így is ellenzem és javaslom, hogy próbáld meg ezt ha még nem tetted: korlátozd az fps-t tetszőlegesen az adott játékhoz de próbáld meg freesync mellett 240hz-en.
Volt egy olyan átmeneti időszak nálam, amikor 1080p 144Hz-es monitoron toltam a CP2077-et már egy 4070-nel, ami 60-70 fps-t bír kinyögni magából path tracing és minden max mellett, viszont VRR mellett eszembe sem jutott korlátozni a képfrissítési rátát. Nem volt rá szükség.
Abszolút nem akarlak semmire sem rábeszélni, egyszerűen véteknek tartok egy 240Hz-es monitort lekorlátozni 60Hz-re, ezzel is növelve a bemeneti késést. Mindegy hogy single vagy multi, az input lag szvsz mindkét esetben zavaró.
Szerintem sem kell képfrissítéshez nyúlni semmilyen esetben sem. A többi beállítással kell játszani, akár játék is válohathatja éppen melyik megoldás a jobb.
-
pandras83
őstag
Értem a gondolatmeneted, de azért a FreeSync sem csodaszer. Hiába nincs képtörés, egy 120 FPS-ről 60 FPS-re való visszaesést (és az ezzel járó hirtelen frametime-ugrást) nagyon is megérez az ember szeme és a mozgásérzékelése. Szerintem sokkal zavaróbb, ha a játék egyik pillanatban ultra folyékony, a másikban meg belassul, mintha eleve egy fix, sima 60 FPS-re lenne korlátozva az egész. A konzisztens képkockaidő sokszor többet ér, mint a magas, de ugráló FPS. Vagyis nekem többet érne, ha sikerülne belőnöm. Nemsoká próbálom majd kolopele kolléga ajánlatát, hátha..
Így mégegyszer átgondolva abban igazad van, hogy az fps korlátozás eredményez konstans élményt, viszont a képfrissítási ráta korlátozását így is ellenzem és javaslom, hogy próbáld meg ezt ha még nem tetted: korlátozd az fps-t tetszőlegesen az adott játékhoz de próbáld meg freesync mellett 240hz-en.
Volt egy olyan átmeneti időszak nálam, amikor 1080p 144Hz-es monitoron toltam a CP2077-et már egy 4070-nel, ami 60-70 fps-t bír kinyögni magából path tracing és minden max mellett, viszont VRR mellett eszembe sem jutott korlátozni a képfrissítési rátát. Nem volt rá szükség.
Abszolút nem akarlak semmire sem rábeszélni, egyszerűen véteknek tartok egy 240Hz-es monitort lekorlátozni 60Hz-re, ezzel is növelve a bemeneti késést. Mindegy hogy single vagy multi, az input lag szvsz mindkét esetben zavaró.
-
SoupSayse
tag
Ja hogy neked AMD van. Akkor az Adrenalinban kapcsold be a v-syncet, freesyncet, RTSS legyen 59, játékban v-sync off, és állítsd a limitert 60 - ra. Monitor maradhat 240HZ - en. A másik megoldás hogy az Adrenalinban beállítod az FRTC - t 59 - re, RTSS - t nem használod, minden más ugyanúgy. Tudom mert a srácoknak is AMD kártyáik vannak, igaz a monitor 75HZ, de működik tökéletesen ha be van állítva a játékban a limiter 60 - ra. Amúgy náluk az FRTC van használva, az van 74 - re állítva, mert ha online-t nyomnak legyen meg a 75. Viszont ha neked az állandó max. 60 fps a cél, akkor mehet 59 - re is az FRTC. Viszont együtt ne használd az FRTC - t meg az RTSS - t, vagy az egyik vagy a másik.
Hihetetlen, végre siker. AMD Driverben bekapcsoltam a bővített szinkronizálást, driverben lockoltam az FPS-t 59-re, freesync on, 240hz maradt, játékban Vsync OFF. Tökéletes minden. Köszönöm!

-
SoupSayse
tag
Az adatlapomon szereplő monitor szintén 300Hz és 240Hz-en használom még olyan játékok esetében is ahol nem a 240 fps-t de még a 100-at sem közelítem (frame gen on mellett sem) , pl a Crimson Desert esetében. Ha a monitorod tud VRR-t, márpedig tud, akkor nem igazán van értelme 60Hz-re korlátozni de szerintem az fps korlátozásnak sincs értelme, hiszen azért tud a monitor variálható képfrissítési rátát és támogatja a G-Syncet vagy az amd oldali megfelelőjét, hogy ezeket a korlátozásokat ne kelljen megtennünk, mint pl egy 60Hz-es monitor esetén, ahol képtörést eredményez ha a framerate 60fps alá esik. Volt korábban 1080p 60Hz-es monitorom és a korábbi kártyám, egy gtx 1070 tudott mondjuk plusz-mínusz 60 fps-t Cyberpunkban, akkor nálam úgy volt a legértékelhetőbb a látvány gyors mozgás mellett, ha RivaTunerben maxoltam az fps 58-ra, a v-syncet offoltam. Tehát ha van VRR, akkor a képfrissítési korlátozás szerintem inkább árt mint használ.
Értem a gondolatmeneted, de azért a FreeSync sem csodaszer. Hiába nincs képtörés, egy 120 FPS-ről 60 FPS-re való visszaesést (és az ezzel járó hirtelen frametime-ugrást) nagyon is megérez az ember szeme és a mozgásérzékelése. Szerintem sokkal zavaróbb, ha a játék egyik pillanatban ultra folyékony, a másikban meg belassul, mintha eleve egy fix, sima 60 FPS-re lenne korlátozva az egész. A konzisztens képkockaidő sokszor többet ér, mint a magas, de ugráló FPS. Vagyis nekem többet érne, ha sikerülne belőnöm. Nemsoká próbálom majd kolopele kolléga ajánlatát, hátha..
-
kolopele
nagyúr
Az adatlapomon szereplő monitor szintén 300Hz és 240Hz-en használom még olyan játékok esetében is ahol nem a 240 fps-t de még a 100-at sem közelítem (frame gen on mellett sem) , pl a Crimson Desert esetében. Ha a monitorod tud VRR-t, márpedig tud, akkor nem igazán van értelme 60Hz-re korlátozni de szerintem az fps korlátozásnak sincs értelme, hiszen azért tud a monitor variálható képfrissítési rátát és támogatja a G-Syncet vagy az amd oldali megfelelőjét, hogy ezeket a korlátozásokat ne kelljen megtennünk, mint pl egy 60Hz-es monitor esetén, ahol képtörést eredményez ha a framerate 60fps alá esik. Volt korábban 1080p 60Hz-es monitorom és a korábbi kártyám, egy gtx 1070 tudott mondjuk plusz-mínusz 60 fps-t Cyberpunkban, akkor nálam úgy volt a legértékelhetőbb a látvány gyors mozgás mellett, ha RivaTunerben maxoltam az fps 58-ra, a v-syncet offoltam. Tehát ha van VRR, akkor a képfrissítési korlátozás szerintem inkább árt mint használ.
A monitor képfrissítését nem is kell korlátozni, de attól az fps maximalizása kevesebbre nem kellene hogy problémát jelentsen, még akkor sem ha az 60. Az RTSS - sel 58 - ra korlátozás viszont csak akkor működhet jól ha maga a monitor tudja a freesyncet még akkor is ha 60HZ - es, ellenkező esetben az akadozás elkerülhetetlen, no meg a v-sync kikapcsolása még általában tearinget is okoz (ezt játékmotorja válogatja).
-
pandras83
őstag
Sziasztok!
Lehet, hogy nem a legjobb helyre írok, de nem igazán találtam ennél megfelelőbb alfórumot.
Kíváncsi lennék, hogy rajtam kívül van még valaki, aki a single player / sztoriorientált játékokat fix 60 FPS-re korlátozva játssza?
Jelenleg egy TCL 25G64 monitort használok, ami gyárilag ~300 Hz-es, viszont Windows alatt visszavettem 240 Hz-re, mivel a 10 bites színmélységet csak ezen a képfrissítésen támogatja.A 60 FPS-es korlátozást most a következő módon oldottam meg:
A FreeSync be van kapcsolva a Windowsban (Driverben is, AMD) és a monitor menüjében is.
RTSS-ben lezártam az FPS-t fix 60-ra.
A játékon belül bekapcsoltam a V-Sync-et.
A játékok grafikai beállításainál a frissítési gyakoriságot is levettem 60 Hz-re.Nekem így sikerült a legsimább, "legnormálisabb" FPS lockot elérnem (smooth a kép, nincs tearing).
Viszont érdekelne a véleményetek: van esetleg ennél jobb, tisztább megoldás? Előre is köszi a választ!
-
SoupSayse
tag
Ja hogy neked AMD van. Akkor az Adrenalinban kapcsold be a v-syncet, freesyncet, RTSS legyen 59, játékban v-sync off, és állítsd a limitert 60 - ra. Monitor maradhat 240HZ - en. A másik megoldás hogy az Adrenalinban beállítod az FRTC - t 59 - re, RTSS - t nem használod, minden más ugyanúgy. Tudom mert a srácoknak is AMD kártyáik vannak, igaz a monitor 75HZ, de működik tökéletesen ha be van állítva a játékban a limiter 60 - ra. Amúgy náluk az FRTC van használva, az van 74 - re állítva, mert ha online-t nyomnak legyen meg a 75. Viszont ha neked az állandó max. 60 fps a cél, akkor mehet 59 - re is az FRTC. Viszont együtt ne használd az FRTC - t meg az RTSS - t, vagy az egyik vagy a másik.
Megprobalom, köszi!
-
kolopele
nagyúr
Hát én a korábban írtakkal ellentétben lassan feladom... Egyszerűen képtelen vagyok egy normális, teljesen "fluid" fix 60 FPS-t elérni. Ott tartok, hogy egy fixen lockolt 40 FPS jobb és simább játékélményt ad, mint a 60, mert abban nincsenek ilyen anomáliák. Hiába van meg stabilan a 60 FPS, amit az RTSS is jelez, én vizuálisan akkor is látom, hogy meg-megdöccen a kép, nem tökéletesen folyamatos a mozgás. Próbáltam úgy is, hogy játékban Vsync on, 240hz, freesync on, driverben vsync off, borderless mode. Vagy AMD fronton van valami gebasz, vagy nem tudom.. Outlaws és Frontiers of pandora alatt próbáltam. Nem értem.

-
SoupSayse
tag
Ezt a low latencyt csak akkor állítottam be amikor javasolták, a többire magam jöttem rá, és jó is volt úgy. A low latencynél személy szerint semmit nem vettem észre, de ha már ezt írták sokan mondom legyen bekapcsolva. Jó eséllyel single játékoknál nincs is különösebb jelentősége, de mivel ha be van kapcsolva sincs vele probléma, hagytam. A függőleges szinkronizáció beállításai, az fps ilyen módon történő lockolása, beállítása inkább a lényeges. Akik meg multis játékokkal játszanak, úgyis másként állítják be, meg általában nem 60 fps - re lockolva.
Hát én a korábban írtakkal ellentétben lassan feladom... Egyszerűen képtelen vagyok egy normális, teljesen "fluid" fix 60 FPS-t elérni. Ott tartok, hogy egy fixen lockolt 40 FPS jobb és simább játékélményt ad, mint a 60, mert abban nincsenek ilyen anomáliák. Hiába van meg stabilan a 60 FPS, amit az RTSS is jelez, én vizuálisan akkor is látom, hogy meg-megdöccen a kép, nem tökéletesen folyamatos a mozgás. Próbáltam úgy is, hogy játékban Vsync on, 240hz, freesync on, driverben vsync off, borderless mode. Vagy AMD fronton van valami gebasz, vagy nem tudom.. Outlaws és Frontiers of pandora alatt próbáltam. Nem értem.

-
kolopele
nagyúr
Ha amúgy a hardver bírná a 100-120 FPS-t is, a 60 FPS-re limitálás hogy cseszi el az input lag-et? Mert józan paraszti ésszel a GPU/CPU kitolja a 60 képkockát, amilyen gyorsan csak bírja. Aztán meg elmegy aludni az 1000 msec-es időablak fennmaradó részében. Ami azt is jelenti, hogy ha abban a fennmaradó részben nyomkodtad az egeret-billentyűzetet, akkor annak a hatása majd csak azután jut érvényre, ha lejárt a pihenőidő, és megint teljes erőbedobással kezd dolgozni a GPU/CPU a következő 1000 msec-es ablakban. Azaz így másodpercenkénti burst-os input lag jelentkezik, jól értem?
A low latency ezen hogyan tud segíteni? A pause-okat egyenletesebben osztja szét az időablakban több részletben?Ezt a low latencyt csak akkor állítottam be amikor javasolták, a többire magam jöttem rá, és jó is volt úgy. A low latencynél személy szerint semmit nem vettem észre, de ha már ezt írták sokan mondom legyen bekapcsolva. Jó eséllyel single játékoknál nincs is különösebb jelentősége, de mivel ha be van kapcsolva sincs vele probléma, hagytam. A függőleges szinkronizáció beállításai, az fps ilyen módon történő lockolása, beállítása inkább a lényeges. Akik meg multis játékokkal játszanak, úgyis másként állítják be, meg általában nem 60 fps - re lockolva.
-
ricsip
addikt
Én kizárólag 60 fps v-sync mellett játszok, a beállításom a következő. Driverben v-sync be, maximális képkockasebesség 60. RTSS lock 60. Nvidia appban globálisan és magára az adott játékra szintén beállítva a v-sync meg a 60, viszont a játékban v-sync ki, és ha van fps állítási lehetőség akkor azt 60 - ra. Így a legoptimálisabb v-sync 60fps esetén.
Ha amúgy a hardver bírná a 100-120 FPS-t is, a 60 FPS-re limitálás hogy cseszi el az input lag-et? Mert józan paraszti ésszel a GPU/CPU kitolja a 60 képkockát, amilyen gyorsan csak bírja. Aztán meg elmegy aludni az 1000 msec-es időablak fennmaradó részében. Ami azt is jelenti, hogy ha abban a fennmaradó részben nyomkodtad az egeret-billentyűzetet, akkor annak a hatása majd csak azután jut érvényre, ha lejárt a pihenőidő, és megint teljes erőbedobással kezd dolgozni a GPU/CPU a következő 1000 msec-es ablakban. Azaz így másodpercenkénti burst-os input lag jelentkezik, jól értem?
A low latency ezen hogyan tud segíteni? A pause-okat egyenletesebben osztja szét az időablakban több részletben? -
kolopele
nagyúr
Jelen!
Lenne, ha a monitorod 60 Hz-es lenne.
Ilyenkor meg kell keresni az adott monitor valós frissítési rátáját (vsynctester.com), majd abból levonni 0.01-et, és a kapott értéket beállítani RTSS-ben.
Nálam ez az érték 59.998 Hz, amiből levonva a 0.01-et, végül 59.988-at állítok be az RTSS-ben. VSync természetesen marad bekapcsolva. Ez gyakorlatilag Vsync off érzet, képtörés nélkül.
Egyébként pedig, ahogy kolopele is írta, a bekapcsolt VSync + FPS cap a legjobb általános megoldás. Én még mellé szoktam dobni az alacsony késleltetés módot is, aztán ez a hármas megszelídít kb. minden játékot.Ja arra nem tértem ki, a low latency jó ha be van kapcsolva, én még a tripple bufferinget is benyomom. Mondjuk nálam v-sync módban nem működik jól ez a 60 fps alá állítás, darabos lesz a kép fordulásnál, bár az is igaz 75HZ - es a monitor meg freesynces, de én v-sync módban használom 60HZ - en. Nekem ennyi bőven elég, és az 5070 Ti sem szenved

-
mert_csokis
senior tag
Sziasztok!
Lehet, hogy nem a legjobb helyre írok, de nem igazán találtam ennél megfelelőbb alfórumot.
Kíváncsi lennék, hogy rajtam kívül van még valaki, aki a single player / sztoriorientált játékokat fix 60 FPS-re korlátozva játssza?
Jelenleg egy TCL 25G64 monitort használok, ami gyárilag ~300 Hz-es, viszont Windows alatt visszavettem 240 Hz-re, mivel a 10 bites színmélységet csak ezen a képfrissítésen támogatja.A 60 FPS-es korlátozást most a következő módon oldottam meg:
A FreeSync be van kapcsolva a Windowsban (Driverben is, AMD) és a monitor menüjében is.
A játékok grafikai beállításainál a frissítési gyakoriságot is levettem 60 Hz-re.Nekem így sikerült a legsimább, "legnormálisabb" FPS lockot elérnem (smooth a kép, nincs tearing).
Viszont érdekelne a véleményetek: van esetleg ennél jobb, tisztább megoldás? Előre is köszi a választ!
Jelen!
Lenne, ha a monitorod 60 Hz-es lenne.
Ilyenkor meg kell keresni az adott monitor valós frissítési rátáját (vsynctester.com), majd abból levonni 0.01-et, és a kapott értéket beállítani RTSS-ben.
Nálam ez az érték 59.998 Hz, amiből levonva a 0.01-et, végül 59.988-at állítok be az RTSS-ben. VSync természetesen marad bekapcsolva. Ez gyakorlatilag Vsync off érzet, képtörés nélkül.
Egyébként pedig, ahogy kolopele is írta, a bekapcsolt VSync + FPS cap a legjobb általános megoldás. Én még mellé szoktam dobni az alacsony késleltetés módot is, aztán ez a hármas megszelídít kb. minden játékot. -
kolopele
nagyúr
Sziasztok!
Én kizárólag 60 fps v-sync mellett játszok, a beállításom a következő. Driverben v-sync be, maximális képkockasebesség 60. RTSS lock 60. Nvidia appban globálisan és magára az adott játékra szintén beállítva a v-sync meg a 60, viszont a játékban v-sync ki, és ha van fps állítási lehetőség akkor azt 60 - ra. Így a legoptimálisabb v-sync 60fps esetén.
-
allnickused
tag
-
SoupSayse
tag
Sziasztok!
-
KAMELOT
titán
Addig vegyed ameddig jó árban van XFX 9070XT
Van fehér is ha az tetszik!
RX6800 meg felejtsd el! 6 éves vga az már! -
jeni
félisten
Hello
Írj keret összeget.
A táp meg túlzó is lenne az 1200W -val. Ilyenre akár az Nvidia 5090 is ráköthető.
Jó az AMD RX 6800 csak már koros is. Garis az még?
RTX 9070XT (legolcsóbb új 228ezer Ft az Alza shop) vagy a sima 9070. Még olcsóbban a 9060 XT 16Gb. -
HANTAI
csendes tag
Sziasztok, egy videokártya kellene ehhez a konfighoz ,ami nem túl drága ,még használható és jól kihajtja!?
Ryzen 5 5600
Asus Crossair Hero VIII
1200Watt Platinum Edition Táp
2X8Gb ddr4 3200Mhz Ram
Radeon RX 6800 16Gb -on agyalok...? VÉLEMÉNYEK? -
5leteseN
őstag
-
ricsip
addikt
-
KAMELOT
titán
-
_kovi_
aktív tag
-
jeni
félisten
-
5leteseN
őstag
Ez is igaz!
1; Ez a "vizes" -3-4Celsius-fok hőmérséklet-csökkenés kb. 3(0)-4(0)-szeres áron jön a réz-lemezkékhez képest.
2; Mivel a Felhasználói (döntő-)többsége a kínai-modulok LEGO-zását csinálja, + esetleg LED-ekkel feldobva, valójában nem túl sok önálló, "hozzáadott-értéke" szokott lenni!
3; ... a mai szokásos (
) "szinte-Semmi"-nél egyébként még mindig több ez a "vizes" dolog, és sok esetben ez a következő (már valóban kreatív
) lépések előszobája!Mindkét megoldás esetében kb. !
-
KAMELOT
titán
-
5leteseN
őstag
Ha nem a szabványos 0,5 - 1,0 - 1,5 mm padvastagság valamelyikét használják, honnan lehet beszerezni a sokkal vastagabbakat? Pl. létezik h. akár 2,5 - 3,0 mm-eseket is használnak? Vagy az már inkább a pillecukor kategóriás, nem a sima thermal pad? Mintha olvastam volna már ilyeneket is, csak sajnos nincs közvetlen tapasztalatom. Ha már szétkaptam, és ott derül ki h. pont ugyanolyan vastagot nem tudok rárakni, az elég idegesítő. Eleve tolómérővel is tudni kellene pontosan mérni, mert fél mm-es eltéréseket simán kaphat az ember ha egyik jobban össze van nyomva mint a másik.
A Yt-on van videó, ahol a srác rézlemezekkel javította fel a hőpadokat, és nyert valami 10 Celsius-fok körüli csökkenést! Jól hangzik.
Most nincs időm megkeresni, majd este(ha nem felejtem el)!
-
KAMELOT
titán
-
ricsip
addikt
Geforce 8800 GT és 9800 GT:
1) Van egy 1 slotos Sparkle 8800 GT-m, ez idle-ben is 5 perc alatt 60-70 fok között van. 3D load alatt meg inkább 80 fokhoz közel.
2) Van egy 1 slotos Asus 9800 GT is, ez 45-50 fok idle-ben. 3D load alatt max. 70-75 fokra megy fel. Közben meg elég hangos a ventillátora.
3) Illetve van egy Gainward 9800 GT: ennek csak most tűnt fel, hogy nincs 6PIN PCIE power connectora a kártya hátulján. Wiki szerint ez vagy 9800 GT Green edition lehet (ezt persze nem írja a kártyán sehol semmilyen szöveg). Vagy a "G92a2" gyengített chip, aminél a TDP lecsökkent a hagyományos 120W-ról 75W-ra, mert csökkentettek a GPU és a shader clock-on, így elég neki a PCIE slotból jövő táp. Egyetlen gond, h. ezzel a kártyával a gép sokkal tovább áll a POST-nál. Aztán látszólag elindul, de képet már nem ad.1) és 2): ennél a generációnál már létezik az a modern GPU-knál létező fícsör, hogy visszaveszi idle-ben a clock-ot, és a Vcore-t, így nem melegszik ennyire? Legutolsó XPs driver van rajta, XP SP3-al.
3): ezzel mit lehetne még megpróbálni? Elvileg működően vettem még tavaly HA-ról, de sajna csak most tudtam kipróbálni, és hát sajna ezt beszoptam. Már a hírdetést se tudom visszakeresni, h. kitől vettem.
Ezt még megpróbálom 1x up-olni, hátha van valakinek releváns tapasztalata..
-
ricsip
addikt
Ha nem a szabványos 0,5 - 1,0 - 1,5 mm padvastagság valamelyikét használják, honnan lehet beszerezni a sokkal vastagabbakat? Pl. létezik h. akár 2,5 - 3,0 mm-eseket is használnak? Vagy az már inkább a pillecukor kategóriás, nem a sima thermal pad? Mintha olvastam volna már ilyeneket is, csak sajnos nincs közvetlen tapasztalatom. Ha már szétkaptam, és ott derül ki h. pont ugyanolyan vastagot nem tudok rárakni, az elég idegesítő. Eleve tolómérővel is tudni kellene pontosan mérni, mert fél mm-es eltéréseket simán kaphat az ember ha egyik jobban össze van nyomva mint a másik.
-
HANTAI
csendes tag
Üdv,
Ennek a kártyának a hűtése alapból is gyengébb, mint a MERC szériának
Ami a padolást illeti ,én szétszerelés után szoktam megmérni, hogy hova milyen vastagságú és mekkora méretű kell!
-
_kovi_
aktív tag
Sziasztok, van valami baja az AsRock RX9060 XT 16GB kártyával? Sokkal olcsóbbak mint a konkurrensek.
-
kolopele
nagyúr
Közben kipróbáltam a RE Requiem alatt, és gyakorlatilag zéró hatása van 60-ra fixált képkocka mellett.
A lovakat elengedve 1950 Mhz-re áll be a kártya 1.025-ös feszültség mellett. Így kaptam 138 FPS-t egy adott résznél, mindezt 71-72 fok mellett.
Csökkentve a feszt 0.950-ig, a kártya már csak 1860 Mhz-en futott. Így kaptam 133 FPS-t, és 68-69 fokot. Nyilván -5 képkocka miatt nem dől kardba az ember, viszont a hő csökkenés lófütty. Többre számítottam.
VSync + FPS cap beállít, így 1200 Mhz-re szabályozza magát a kártya 0.650-es fesz mellett. Ilyenkor 48-49 fokra áll be a hőfok. Ez mindkét esetre igaz. Ha van UV, ha nincs.
Szóval így sok értelme nincs.Azért én a helyedben nem aggódnék ha a kártya 70 fok körül van. Ha ez a GPU, akkor normális esetben a Hot Spot lehet kb. 85, teljesen oké, főleg ha a ventik ezt nem 100% - on tudják tartani csak. 95+ aminél már kell valamit csinálni, de ott is csak akkor ha az tartósan van, és nem akkor ha több óra játéknál néha felugrik odáig.
-
mert_csokis
senior tag
Nem a fogyasztás miatt. Egyszerűen csak érdekelt, mennyire befolyásolja az alulfeszelés magát a kártyát. Mit tud belőle profitálni.
De ahogy sejtettem is, esetemben kb. semmit. Hiszen már így is visszafogva használom a 60-ra fixált FPS miatt. Valszeg többet nyernék egy nagytakarítással, friss pasztával és padokkal. A nyáron hatodik éves a kártya, de még nem volt megbontva. -
Hunwar
tag
Majd ránézek még 1x valamikor(lehet most hétvégén.
),de úgy rémlik hogy akkor nem fértem bele a 130W-be ha nem használom a TDP Limitet,mert hiába vettem le a V-t,elhasalt a chip,0.900V ,(órajelet nem húztam semerre)lenne a legjobb,de szerintem az esélytelen.Nah mindegy,majd kiderül mit tud ez az öreg csillagharcos még.(Persze sokat nem kell már tőle várni.)

-
Grave_444
nagyúr
-
KAMELOT
titán
Sziasztok! Jól gondolom, hogy a GPU uv-nak akkor van értelme, ha elengedjük a lovakat? Csak mert én 60 FPS-re fixálva játszok mindent, akkor meg ugye automatikusan leveszi az értékeket a kártya. A nyáron hatodik éves a kicsike, gondoltam kipróbálom a dolgot.
Szóval fixált értéknél is profitál valamit a kártya?Annyira fontos a fogyasztás akkor vegyél egy 9060XT v 5060Ti. Fényévekkel jobb mint a 1070
-
Hunwar
tag
Igaz,pont azért szoktam vele szórakozni,hogy nézzem hogyan működik az órajel,mikor mennyit vesz le vagy ad hozzá.
Nálam a TDP-t kellett jól vissza vennem mindenféle beállítással,az volt 1. prioritás. 2. hogy hogyan tudom a leszorított fogyasztással minél többet kihozni belőle,de persze van az a pont és határ ahol már sokat veszít az erejéből. 3. Pedig a hőfok. egy olyan -10c t akartam elérni,az átlag 70c-ből legyen csak 60c.
Tény hogy valamennyit vesztettem az erejéből,de talán az az elfogadható határon belül,ez volt a legutolsó prioritás.
Aztán van voltak a szénné hajtott kísérletek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
94153 - 94101
94153 - 94101 94100 - 94001 94000 - 93901 93900 - 93801 93800 - 93701 93700 - 93601 93600 - 93501 93500 - 93401 93400 - 93301 93300 - 93201 93200 - 93101 93100 - 93001 93000 - 92901 92900 - 92801 92800 - 92701 92700 - 92601 92600 - 92501 92500 - 92401 92400 - 92301 92300 - 92201 92200 - 92101 92100 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Videokártyák
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- (kiemelt téma)
- GIGABYTE RTX 4070 WINDFORCE OC V2 12GB GDDR6X - GARANCIA, SZÁMLA, UTÁNVÉT - Akár beszámítás is!
- Alza garanciás asus tuf rtx 3080 10 gb
- Inno3D GeForce X3 RTX 3080 10GB OC LHR. 2027-ig GARIS!!!!
- PowerColor RX 7900 XTX HellHound 24GB 384bit - GARANCIA, SZÁMLA, UTÁNVÉT - Akár beszámítás is!
- ASUS GeForce RTX 5070 Ti PRIME OC 16GB - MediaMarkt garancia 2028.12.18.
- Huawei FreeClip 2
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Space Black -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5415
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 128GB Black -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5443
- Lenovo Thinkpad L13 Gen.2,FHD,TOUCH,i3-1115G4,8GB DDR4,256GB NVMe SSD,WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Apple Air 13 M2 2022 16GB RAM 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest

) lépések előszobája!