Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bobalazs
nagyúr
válasz
Anonymus23 #91989 üzenetére
A Fallout76 csak fullscreenbe fut normálisan, ezen nincs semmi meglepő. Ezer éve ilyen ez.
-
Anonymus23
veterán
Sziasztok,
Sok éves nVidia használat után visszatértemATI- AMD-re, ami per pillanat egy 3070 Ti ---> 9070 XT váltást jelent.
DDU-val leszedtem a drivert, rég VGA ki új be, majd driver install a legfrissebre az AMD oldaláról (win10).
A problémám, hogy bizonyos játékokban a borderless window beállítást használva a VGA alap win asztali beállításoknál marad, azaz van kb 10-20 FPS-em.
Teszteket futtattam, ott jön a 2 VGA közötti különbség, a Division2-ben szépen működik a borderless window beállítással is, de pl Fallout 76-ban meghal, ha átkapcsolom full screenre, akkor meg tökéletesen fut 180+ FPS-el, UWQHD felbontás.
Kerestem, de nem nagyon találok erre utaló jelet, hogy van-e erre megoldás az AMD driverben. (win újratelepítés nem volt, az majd ha lesz időm)Valami ötlet/javaslat?
-
GAbre
veterán
Üdv!
Valakinek van tippje,hogy miért csinálja ezt a superposition:
Fekete töltőképernyőn marad,és nem megy tovább alt+f4-el is csak alt-tabolva lehet bezárni a tesztprogramválasztót/kezdeti ablakot bezárva.
Raktam fel új drivert,windows újrahúzva,lefrissítettem minden update-el is.
Bár sima alap windows-on is futtattam már amit frissen raktam fel.
Kártyával nincs gond,mert másikat berakva is ugyanaz a helyzet.
És 3dmark pl rendesen fut. -
kukulec
őstag
hali, amennyiben szeretnék egy 5070 FE-t venni, az csak az nvidia hivatalos oldaláról beszerezhető? (bocsi, tök noob vagyok ebben.)
másik, amennyiben mindenképpen 2 ventis megoldás érdekelne, az INNO3D RTX 5070 TWIN X2 vagy a RTX 5070 12G VENTUS 2X OC jónak tekinthetők? (megbízhatósa+csendesek?) -
kuBu94
csendes tag
Egyébként egy RX 6600-at váltottam 2070 superre és azt vettem észre, hogy olyan játékokban, mint pl a Valorant kevesebb lett a max fps-em.
Igaz hogy a játék cpu függő is de szerintem ez azért van mert a 6600-at smart access memory val használtam (ami fel tudja nyomni az fps-t igencsak pár játékban) a 2070 supernél pedig nincs rebar támogatás sajnos..
Van uefi mod hozzá, de azt én nem vállalnám be. -
kuBu94
csendes tag
Sziasztok!
Vásároltam egy rtx 2070 super kártyát, aminek a boost órajele 1785mhz, viszont játék közben 1950mhz-en fut. Ez normális? Lehet hogy buta kérdés, de korábban nem volt nvidia kártyám és nem tudom -
Köszönöm a választ mindkettőtöknek,ezért kérdeztem előbb mielőtt cselekedtem volna.
-
Sziasztok.Remélem jó helyre írok,ha nem akkor bocsi.
Van egy régebbi gépem amiből eladtam a CPU-t és a VGA-t,de van ithon egy belevaló I3 7100 CPU.
Egy még régebbi gépemben van egy Radeon HD4770 512MB-os Formula Edition kártya,és az villant fel az agyamban hogy mi lenne ha beleraknám ebbe a gépbe?YT videókon láttam hogy GTA V meg hasonlók elindulnának ezzel a kártyával,/ tisztában vagyok vele hogy a grafikát le kellene venni /a kérdés az hogy a CPU-val kijönnének e?
Ha ez használható megoldás,akkor elvinném szüleimhez és ott unokaöcsémék meg a lányom tudnának bohóckodni vele régebbi játékokkal 1280X1024-es monitoron 0ft ráfordítással.Tudom kipróbálhatnám,de amíg nem kapok választ addig nem erőltetem a dolgot.
-
sacren
junior tag
Sziasztok!
Újraindítás után ezek a hibaüzenetek jelennek meg.
Mi okozhatja és hogy tudom javítani?Egyébként nincs kihatással semmire (cpu hőmérsékletet nem mér az ati pultban valamiért ezt vettem észre csak )de mégis jó lenne megszüntetni. [link] -
helgi
aktív tag
válasz
Viktor77 #91970 üzenetére
Nem feccölök bele újabb vga-t. Gondoltam eladom az rx-et most amíg adnak érte valamit és az itthoni 7750-et tenném bele addig, amíg egy am4-est össze nem szedek használtan. Az nVidia Cuda miatt gondoltam az rtx-eket. De megnézem majd régebbi nVidia-k közül melyik tudja még addig is. Úgy látom kénytelen leszek eladni ezt a konfigot, pedig nem akartam már pénzt fordítani rá.
-
helgi
aktív tag
válasz
Csupingo #91964 üzenetére
Jelenleg egy FX6300BE dübörög benne, 4.2-n. A vga egy RX570 8GB. Tapasztalatom az, hogy elég jól párban vannak és lehetne erősebb vga is benne fhd-ban. A 8gb is jól jött egy játéknál, ahol 6.5-7.3gb-t ki is használt. Érdekes ez, mert a lap 2.0x16 a kártya meg 3.0x16. Viszont elképzelhető, hogy eladom a kártyát. Vagy a konfigot kéne már lehet, mert ebbe 3060-at vagy 4060-at vagy egy RX6600-at beletenni, hát nem is tudom. Lenne itthon régebbről egy 7750 ultimate és egy 7770 is. Viszont a Cuda-n elgondolkodtam kódoláshoz.
-
helgi
aktív tag
Üdv!
Adott ez a lap Asus M5A97 EVO R2.0 ami Pci-e gen 2.0. Melyik vagy milyen vga csatoló szabvánnyal járna, száguldana a legjobban? Melyik vga-val mindegy melyik oldal, lehetne legjobban kihasználni?
-
válasz
kolopele #91959 üzenetére
Milyen érdekes, hogy ezt írjátok. Én azt nem értem, hogy a Derail Valley alatt, nálam olyan fos a kép hogy borzasztó. Több laptopom is így volt, külső monitoron is, akármit akárhogy állítok. a TAA mellett FXAA is van. Namost ha az FXAA ra váltok, hát olyan rizskásás lesz minden, hogy elhánnya magát az ember 10 perc után. Ha meg minden grafikai beállítást felveszek a maxra, akkor még rondább lesz a kép. Ja azt nem értem, ha nullára veszek minden beállítást, akkor is ugyanúgy kéri az összes 4GB VRAM ot, meg ha maxra. Ja és mindkét esetben először megint 60FPS el és 5 másodperc után leesik 24-30 ra. Bármit csinálok vele. Gondolom ez driver ill optimalizálás.
-
Sajnálom! Tudod a remény hal meg utoljára. Akkor esetleg a Dominik műhelye.
-
Dr V
őstag
válasz
Lalikiraly #91952 üzenetére
Tuti halott lesz sajnos
Erre keress rá, ha érdekel a téma: red light of death 3090 FTW3 -
kolopele
nagyúr
válasz
Jack Oneill #91958 üzenetére
A TAA - t én sem szeretem, a Spiderman 2 - ben rendesen tudott idegesíteni, ugye azt a portot elrontották, és csak a sokadik patch után lehetett DLAA - t kapcsolni. A vége felé már jobb lett, nem crashelt ki csak óránként.
-
Jack Oneill
veterán
válasz
kolopele #91957 üzenetére
En megmondom neked oszinten, nem azert hasznalom a DLSS-t, mert nem bírja a kari. Rtx 3060 12gb full hd-ban eddig mindennel szepen megbirkozott. Nekem az a bajom, hogy a jatekok alig par jatek kivételével mind mosott, homalyosak a gyari TAA elsimitas miatt. DLSS mellett tukor éles a kep, ha meg meg a DLAA is aktiv, akkor meg plane.
-
kolopele
nagyúr
válasz
Jack Oneill #91951 üzenetére
AMD esetében ez a külön játékokhoz beállítás sokkal kényelmesebb volt az adrenalinból, még a feszt meg a venti fordulatot is beállíthattad külön mindegyikhez, sőt az alulfeszt is ha akartad. Az nvidia drivere nem ennyire kiforrott. Én a DLSS - t nem bántom ha nem muszály, a 4070 általában anélkül is elbír a FHD - val, bár ma tervezem megvenni az AC Shadowst, kíváncsi leszek kell e miatta új kártyát vennem
-
Üdv Urak!
Egy olyan problémával jöttem amit egyszer már feldobtam egy máik karinál (úgy látszik nem ebben a topicban mert nem találom) és választ is kaptam de sajnos elfelejtettem. Szóval adott egy ASUS GTX 1660super kari. minden kafa vele de van a tápcsati mellett egy kis fehér led ami állandóan világít. Igen akkor is ha kikapcsolom a gépet. Na ez engem borzasztóan zavar. Tudom, hogy biosban le lehet tiltani de nem tudom hol és nem szeretnék kísérletezgetni.
Ha valaki tudna segíteni, megköszönném..... -
válasz
Jack Oneill #91954 üzenetére
Ahh köszi. A derakl valley nál megsem jelenik a menüben. Pedig nagyon kéne.
-
Jack Oneill
veterán
válasz
Lalikiraly #91953 üzenetére
Ugyanott, ahol a vsync, meg hasonlok. DLSS feluliras a legujabbra cimszoval. Sokkal szebb lesz a kep a jatekban. Nekem 3060 karim van, szoval csak a DLSS-t tudom allitani a legujabbra meg a DLAA-t, de a Frame gen nem tamogatott, csak 40x szeriatol.
-
válasz
Jack Oneill #91951 üzenetére
Én is így szoktam. Az Nvidia beallításokba, az adott programot.kiválasztva adok meg beállításokat. De én is szinte csak a Vsync és fps limit ilyesmit. A DLSSt hol lehet?
-
-
Jack Oneill
veterán
válasz
kolopele #91950 üzenetére
Varjal, tegyuk rendbe a dolgokat. App es driver ugyanaz.
2 dolgot valasszunk szet. App(ahogy te hivod, driver) es jatek. Appon belul ha allitasz valamit, az felulirja a jatekon beluli dolgokat. En arra ertem, hogy amikor belepsz egy jatekba(elindatsz egy jatekot es ott allitasz egyebeket).
Es nem a globalisban allitom, hanem kulon appon belul a jatekot kivalasztva. Miert? Mert ha globalisan allitottam az adaptiv vsyncet, akkor nalam a Brave bongeszo megbolondult. Igy szepen játék specifikusan allitok mindent az appon keresztul. De amibe belenyulok, az csak az adaptive sync es amelyik jatek engedi, a DLSS feluliras+DLAA feluliras. -
kolopele
nagyúr
válasz
Jack Oneill #91949 üzenetére
Ha appba állítod globálisan a driverben is ugyanúgy átírja. Egyébként nekem a Riva inkább a monitorozás miatt fontos.
-
kolopele
nagyúr
válasz
Jack Oneill #91946 üzenetére
A biztonság kedvéért. Volt egyszer egy játékom amiben nem volt v-sync állítási lehetőség, és ha nem lockoltam ment vagy 400 - on. Máig nem értem miért, mi lehetett ott a gond, de én beállítom 60 - ra a Rivában meg a driverben is, az a biztos.
-
Dr V
őstag
válasz
Lalikiraly #91942 üzenetére
Win betölt, hangszóróból hallani az üdvözlő hangot.
-
-
kolopele
nagyúr
válasz
Jack Oneill #91941 üzenetére
Ez nekem új, mármint hogy HDMI kábellel lehet zöld kártyát freesynccel használni. Szerintem nem működik csak DP - vel. Egyébként adaptív v-sync esetén a játékban kikapcsolod a v-syncet és lockolod az fps - t? (utóbbit driverben vagy a Riva tunerben is lehet).
-
Hú gondolkozok, hogy lehetne diagolni. Mert ugye az alaplapi kimenet az elvileg az integrált kártyáról megy ki. Vajon bootol a gép? Ha nincs sípolás semmi, akkor az a ram. De menet közben, több mint kétséges.
Azt sem tudni feláll e a windows egyáltalán... Nem tudom hálózaton látszódik e a géped otthon vagy ilyesmi volt e beállítva. Abból lehetne tudni, hogy egyáltalán feláll a rendszer. Mert önmagába SSD vagy bármi ilyesmi kép még lenne. Pláne BIOS. Érdekes érdekes. Esetleg hallod nem akarom az ördögöt festeni, de tápegység. -
Jack Oneill
veterán
válasz
B.Á.L.!.N.T #91939 üzenetére
Én sem
Tegnap mondták nekem is, mert nekem is DP portos monitor van, meg freesync, de nem tudom használni, mert HDM-n használom,ami nem 2.1 kábel. (Egyébként nv appon keresztül adaptiv vsync-et használok és baromi jó).
Icewloxy
Őszintén mondom, nem tudom, én elvagyok az adaptiv vsync mellett, de később talán veszek másik kábelt is. -
Icewloxy
junior tag
válasz
Jack Oneill #91938 üzenetére
DisplayPort 1.4 és hdmi 2.1 a jobb választás egy 1440p/360hz monitor és rtx3070 közé? gsync,vrr,hdr nem fogok használni .
-
B.Á.L.!.N.T
senior tag
válasz
Jack Oneill #91938 üzenetére
Ahha, köszi ezt nem tudtam
-
Jack Oneill
veterán
válasz
B.Á.L.!.N.T #91935 üzenetére
HDMI 2.1 támogatja a free sync és Gsync egyes monitoroknál.
-
Icewloxy
junior tag
válasz
B.Á.L.!.N.T #91935 üzenetére
ezt hogy érted? most gsynces oled tv-re van kötve a pc hdmi 2.1-el és aktiv a gsync ha bekapcsolom nvidia vezerlőpultba.
-
Dr V
őstag
válasz
Lalikiraly #91934 üzenetére
Abszolult nincs kép.
1 rammal próbálkoztam, bios elemet kivettem, tépot is lekapcsoltam resik között.
Működés közben, win alól ment el a kép hirtelen, előjel nélkül. -
-
Icewloxy
junior tag
hi. új monitor érkezik amin van DisplayPort 1.4 és hdmi 2.1 is. számit valamit hogy melyikkel kötöm össze az rtx 3070kártyámat? ha igen,miben más? (később 5080 lesz)
-
Dr V
őstag
válasz
Lalikiraly #91931 üzenetére
Alaplapra direktbe kötve se ad képet
Majd benézek a blokk alá, hátha látni valamit és menthető. -
-
Dr V
őstag
válasz
Lalikiraly #91929 üzenetére
Erről a műhelyről nem is hallottam, tudsz róla írni? Lehet, h fog kelleni, munka után szétkapom a gépet és tesztelem.
-
-
Dr V
őstag
válasz
Lalikiraly #91927 üzenetére
Egyelőre semmi.
Holnap leengedem a vizet, direktbe berakom, h a risert ki tudjam zárni.
Kábeleket a hiba után mozgattam, újra csatlakoztattam, de eddig semmi. -
-
Dr V
őstag
válasz
Lalikiraly #91925 üzenetére
Mind a 4 monitorcsatlakozó tesztelve, slot sajna nem lesz egyszerű, merevcsöves vízhűtés miatt, de az lesz az utolsó lépés.
Slotot félig tudtam tesztelni, raiser kábelét átdugtam, de eddig hiába. -
-
Dr V
őstag
Sziasztok!
3090-em egyszercsak nem ad képet, biost sem. Kábel monitor tesztelve, azok jók.
Évek óta használom, full vízhűtéssel szépen, nem forrón teszi a dolgát.
Most Davinci Resolve futott, de még csak tanulom, nem rendereltem, szóval terhelést sem kapott. Tápom 850-es minőségi.
Jelenleg vertical pozícióban van, riser kábelt próbáltam másik alaplapi slotban is, nem lett jó. Merev csöves rendszerem van, így most kissé bonyolult lenne berakni a VGA-t közvetlenül az alaplapba. Alaplapi VGA led jó ideje pirosan jelez, de ettől még hibátalnul ment minden. Pár napja volt vmi win frissítés, VGA driver legfirsebb.
Bármi ötlet, h mi lehet a gond, mit próbáljak még meg? -
UserX
addikt
válasz
B.Á.L.!.N.T #91922 üzenetére
Lehet, hogy egy CS:GO-ban lelőtt vére odafolyt!
Bocs a hülye 'viccért'! -
Viktor77
titán
válasz
Lalikiraly #91918 üzenetére
Nincs.
-
Kérdés!
Van a notimban egy RTX 2050. A Derail Valley pl megeszi az összes dedikált 4GB ramot, de vinnyog hogy kevés neki. Hogy lehetne rávenni, hogy a megosztott rendszermemóriát is használja? Mert oké mutatja a feladatkezelő, de azt sosem használja. Nincs erre valami beállítás?
24GB DDR4 dual channelbe megy a rendszer.
Előre is köszi! -
pruzsi
őstag
Üdv.
Itt vettem egy rx 580 at , tippre alvadt vér a gpu mag mögött -
Csupingo
veterán
válasz
roliat #91913 üzenetére
Talán már nem így van, de nekem úgy rémlik, hogy csak keplerig, vagy maxwellig van jelenleg bios szerkesztő nvidia kártyákhoz.
Talán annyit lehetne tenni, ha találsz egy másik típust, aminek alacsonyabb az órajele, de ilyen memóriával rendelkezik, annak a bios-át rá lehetne írni. -
roliat
csendes tag
Sziasztok!
RTX 2080 Ti az alany. Pár hónapja sikeresen javítva lett rajta a GPU csíkozódás miatt. A szervizes azt mondta, degradáció miatt viszont már nem bír el akkora boost órajalet, mint új korában, így -200 MHz-et kell neki adni pl. Afterburnerben, és így működik (a gyárilag megadott min. boostot még így is eléri).
A kérdésem az lenne, hogy van-e rá mód hogy ezt a bios-ában adjam meg neki, hogy ne Afterburnerben kelljen, és így plug and play legyen a kártya?
Szóval ki szeretném menteni a kártya bios-át, megnyitni valamivel (ha létezik ilyen szoftver), módosítani az órajelet, elmenteni, majd ezt a bios-t visszaflashelni. Meg lehet ezt csinálni?
Előre is köszönöm! -
Csupingo
veterán
válasz
malnabokor #91911 üzenetére
Ilyenről még nem igazán hallottam. Esetleg ki lehetne kacsolni a windowsban a gyors rendszerindítást, a pcie-re vonatkozó energiagazdálkodási lehetőségeket. (Ha a bios-ban is találsz ilyet, akkor ott is. Ha mondjuk pcie 4.0-ás az alaplap, akkor a biosban fixen 3.0-ra állítani, stb.) De lehet, hogy inkább vga firmware, bios gond, viszont nem rémlik, hogy ilyen problémára adtak ki javítást. Melyik tűnik el, egy DP? Másik port nincs? Esetleg kábelek felcserélése, másik kábelekkel próba, stb.
-
malnabokor
senior tag
Sziasztok!
Egy nVidia GTX 1070 esetén (használtan vásárolt, egy évig rendben működött) olyan probléma jött elő, hogy ha 3 monitor van rákötve, akkor nem indul a gép. (2 DisplayPort, 1 HDMI). Azonban ha egy DisplayPortról lekötöm a monitort, akkor gond nélkül elindul. Azonban ez nem állandó, néha elindul hárommal is (de egyre gyakrabban nem). Ha elindulás után visszakötöm a harmadik monitort is, akkor sincs gond. Windows 11, driver a legfrissebb.
Mit ajánlotok, mit próbáljak meg, vagy esetleg inkább cseréljem?
Köszönöm szépen! -
Csupingo
veterán
válasz
pendre54 #91909 üzenetére
Ez win10-es cikk, de talán 11 alatt is ki lehet így kapcsolni a modern standby-t, ha azóta nem változtattak ezen.
Aztán win alól egy ilyen indulás után meg lehet nézni, hogy mi ébreszti a gépet. Esetleg ezekre is rá lehet nézni a biosban: az energiagazdálkodásnál az ErP-t kell bekapcsolni, néha eup 2013 néven van. Vagy a deep sleepet bekapcsolni. Lehet még kisérletezni az alaplapi power state beállításokkal is: s1-s5.
De a tápegység miatt is lehet. -
válasz
7Heads Drago #91907 üzenetére
Nem, egyáltalán nem biztos, hogy VGA, de próbálom szűkíteni a kört. A szoftveres részt, szinte 100 %-ban kizárnám, mert két, teljesen naprakész Win 11 alatt is csinálja, az egyik még 23H2-es, a másik rendszer már 24H2-es.
Ami lényeges, hogy amíg be van kapcsolva gép, minden tökéletesen fut, programok, játékok, nincsenek rejtélyes fagyások, kékhalálok, stb. Az összes ilyenkor ajánlott parancssoros DISM parancsok simán lefutnak, több tucatszor próbáltam, egyszer se jeleztek. A Win saját memória tesztje is hiba nélkül lement, ahogy a lemezellenőrzés is.
Az Eszközkezelőben, az összes olyan cuccnál, ahol van olyan opció, hogy az eszköz felébresztheti a rendszert, kivettem a pipát.
Az alaplapon a legutolsó, 2024 januári BIOS.
Tegnap kicseréltem az alaplapi CMOS elemet is. A fullos BIOS resetek után is előjön a hiba.
Kivettem már a VGA-t, és csak a prociban lévő iGPU-val indítottam a Wint, azzal is, a leállítás után újra indult a rendszer, viszont valahol olvastam, hogy a VGA azért tud ilyen anomáliát előidézni, de nem volt részletezve, ezért is kérdeztem rá.
Már kivettem a rendszerből a szünetmentes tápot is, hátha, de ez se segített.
A táp egyébként egy Asus Rog Strix 750 W, 80+-os, alig másfél éves, a HWINFo szerint, az összes jelzett feszültség értéke, normális.
Másik tápom nincs, kipróbálni így nem tudom.
Az Eseménynaplóban látok ugyan ilyen sárga felkiáltójeles üzeneteket, de ilyenek már jóval korábban is előfordultak, nem csak az utóbbi időben.
Szóval, kb. eddig jutottam, a saját lehetőségeim itt kimerültek.
-
Ketrec
csendes tag
Sziasztok. Jelenleg egy i7 9700cpu es 2070super párost hajtok. Kérdésem hogy e mellé a cpu mellé lehetne még gpu t fejleszteni jelentősebb bottleneck nélkül, vagy ennek a platformnak ez a vége? 3080 at tudnék szerezni nagyon jo árban, de gondolom nem igazán lenne kihajtva. 1440p be használnám.
-
Üdv!
Egyelőre csak a következő lenne a kérdésem, a problémámat nem részletezném, mert nem is biztos, hogy a topik témája lenne.
Létezhet e olyan forgatókönyv, hogy egy VGA, az asztali PC szabályos leállítása(nem hibernálás, ami amúgy is ki van kapcsolva, és nem alvó állapot) után, kb. 2-3 másodperccel újraindítja a gépet, és ezt minden szabályos leállítás után? És ha esetleg igen, ez milyen VGA hibára utalhat?
Minden cuccom, a profilomban látható!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Ukrajnai háború
- Filmvilág
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Zalman S2 TG Zalman 600W
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest