- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen egeret válasszak?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Gaming notebook topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
eeXaa
addikt
Hali!
Adott egy msi katana laptop hdmivel a tv re kötve.
A gond: kb. 2 óránként a kurzor nyíl megháromszorozódik átlósan a képernyőn, bal felső sarokban kissebb, jobb alsó sarokban nagyobb és vibrál....
Ha kihúzom és viszadugom a hdmi kábelt egy pillanatra helyreál.
Nemtudom mi lehet a gond. A hdmi. A kártya, az egér, esetleg a tv. Nem hinném hogy a kábel.
Látott már ilyet valaki? -
Sziasztok
milyen programmal tudom játék közben kitenni az fps-t
a the crew motorfest alatt szeretném megnézni a különböző beállításokat -
nesh_019
senior tag
válasz
hanS20 #92266 üzenetére
-Jelenlegi vga drivert töröld ddu-val és rakj fel egy ajánlottatt.
-Ha használsz G-Sync, kapcsold ki.
-A táp ellátás is lehet a bűnös. A 3080 Ti egy erősebb kártya, és ha a tápegység nem ad elegendő áramot, játék alatt, amikor nagyobb terhelés éri a VGA-t, akkor csinálhat ilyesmit.- Érdemes lenne valamilyen monitorozó szoftvert (pl. MSI Afterburner vagy speccy-t) futtatni, hogy lásd, mi történik, amikor a monitor kikapcsol. Lehet, hogy túlmelegedés vagy teljesítménycsúcs van, ami kiváltja a hibát.
-Ha Win 11 akkor lépj be: Rendszer---> helyreállítás ----> Problémák megoldása Windows update használatával.
+ futtas le egy teljes vírusírtást, nekem van hogy hazavágta a gépem és újra kellet raknom, nagyon aljas vírusok vannak.
Múltkor olyan vírusom volt hogy beléptem a feladatkezelőbe és kikapcsolt a vírus, amikor pedig nem volt nyitva a feladatkezelő azt vettem észre hogy alapjárton meleg a procim és pörgeti a gépet.
-
nesh_019
senior tag
válasz
Norb79 #92263 üzenetére
azért nálam nem olyan vészes mint hanS20-nál. De hasonló.
Szétszedtem a gépet, ajánlom mindenkinek átnézni a kábeleket is, nekem a CPU táp hosszabbító kábelem most láttam h hibás volt, megolvadt minimálisan, ki is dobtam és hosszabbító nélkül bedugtam, de nem biztos h ez okozta a problémát. Majd kiderül.
ui: ne használjatok semmit harmadikféltől vásárolt hosszabbított/toldót sehová, én ezekután nem bízok meg bennük.
-
nesh_019
senior tag
válasz
Borisz76 #92261 üzenetére
Itt a konfig:
Processzor:Intel i5-14600KF + Thermalright Peerless Assassin 120 SE
Memória: 2x16GB DDR5 6000MHZ
Videókártya: Asus RTX 5060 Ti 16GB GDDR7
Op. rendszer: Windows 11
Alaplap:Asrock B760M Pro RS
Tároló eszköz: m.2 SSD 1 TB + 120gb Sata SSD | 4 TB HDD
Hangkártya:Realtek
Ház:Zalman z11 plus
Tápegység:be quiet! Pure Power 11 700W 80 PLUS Gold
Monitor:MSI Optix G273QPF 27", IPS, 2560x1440, 165Hz, G-Sync | második 24-es Samsung S24D330H 60HZ | -
Borisz76
nagyúr
válasz
nesh_019 #92260 üzenetére
A VGA-ra csatlakozó tápkábelt mozgasd meg.
Tápegység tipusa , teljesítménye ?
Milyen CPU üzemel a gépben ?
Lehet egy általános takarítás, portalanítás nem ártana...VGA ki, be helyezése megint.
Memóriamodulok ellenőrzése MemTest-el.....nem hiszem , hogy ez lenne a gond de érdemes kizárni mint hibaforrást.
Az elsötétedő képernyő az mindenféle képpen VGA , VGA driver gondra utal.....addig amíg nem "szemetel" , pöttyös, kockás lesz a kép mert az VGA memória hiba.....de ezt most nem írtad. -
nesh_019
senior tag
Köszönöm.
A másik hiba amióta megvan az új VGA:
Néha véletlenszerűen lekapcsol a kép/monitor pár másodpercre és utána pedig vissza.[ semmi hangjelzés ] Tegnap raktam be az 5060 ti-t előtte 4060 ti volt az nem csinálta.
Véletlenül szerűen csinálja van amikor hosszabb ideig nem csinálja aztán megint és elég idegesítő.
Tegnap 2 és fél óra alatt 1x csinálta Warzoneban, asztalon többször, AC shadows alatt egyszer sem.
Tegnap csak arra volt időm hogy letöröltem a régi vga drivert ddu-val és felraktam újra.Egy órája ülök a gép előtt és egyszer csinálta youtube videó nézése alatt.
Nagyon érdekes.
Egyik haverom 2 éves RTX 3060 ti 8GB-ja is ugyanezt csinálja. De nem az elejétől fogva, kb fél éve jött elő neki ez a probléma.
Valakinek volt hasonló problémája, ezt mi okozhatja?
-
nesh_019
senior tag
Sziasztok vettem egy MSI GeForce RTX 5060 Ti VENTUS 2X OC PLUS 16GB GDDR7 128bit (G506T-16V2CP).
De nem tudom felrakni a MSI centert.
Ezt a hibát dobja, már vagy 10x megpróbáltam felrakni.
[link] -
hanS20
csendes tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni, én már nem tudok okosat a problémámra. Valószínű vga issue, de már abban sem vagyok biztos. Adott egy 3080ti, 10700k, 32gb ram, Samsung G7 monitor. 1-2 hónapja elkezdett kikapcsolni a monitor játék közben, nem fagy le, hang van tovább. Valamikor egyből játékba lépéskor, máskor akár órák után. Olvastam itt-ott, hogy rosszak az új vga driverek, downgrade kell. Vissza is raktam 572.16-ra, probléma elmúlt. Semmit nem frissítettem, most 2 napja újra ugyanez, csak sokkal agresszívebben, konkrétan bármilyen játék (régi/új/nagy gépigény/kis gépigény) ahogy betölt és indulna már kapcsol is ki a monitor. Játékon kívül minden rendben, videók is. Próbaképp frissítettem legújabb driverre, ugyanaz. Kábelek 100x ki-be húzva, megtörve nincsenek. Valakinek ötlet?
-
L4D1K
őstag
válasz
Jack Oneill #92251 üzenetére
Ah igy mas.
Sztem igy tok logikus.
-
Jack Oneill
veterán
Ennek a lényege, hogy késleltetéssel reagal a venti a homersekletre. Tehat pl hiszterezis 3 fok es 2 masodperc, akkor azt jelenti, hogy ha 2 mp ideig 3 fok az elteres, akkor allitja a venti sebesseget. Tobben azt javasoltak kulfoldi oldalon, hogy ezt celszeru arra allitani, hogy csak homerseklet csokkeneskor legyen ervenyes. Homersekelet novekedeskor pedig reagaljon azonnal. Igy amikor csokken a hőmérséklet, akkor par masodpercig meg nagyobb sebesseggel mehet a venti, vagy ha jatek kozben vagyok es hirtelen csokken a homerseklet (kisebb terhelesnel), akkor nem kell azonnal csokkenie a fordulatnak, hiszen lehet, hogy azonnal ujra terheles lesz es novekszik a homerseklet. Ez igy érthető volt? 🤣
-
L4D1K
őstag
válasz
Jack Oneill #92248 üzenetére
Lehet rosszul emlelkszem, de ez nem az a funckio ami a ventillatorok felporgesi idejet adja meg? 0.5-1.5/2 mp vagy valami ilyesmi.
En erre ugy emlekszem mint egy tisztan akusztikai dolog.
En ezt ugy oldottam meg, hogy eleve egy magasabb alap fordulatot allitottam be a gepen (vga-ra, cpu-ra, sys fanra) meg a nem hallhato tartomanyban. Szoval nalam kevesebbrol kell felporognie, utana meg tartania. Illetve beraktam fixen par savot es akozott ugralhat a venti szabadon.
-
Valamivagyok
tag
válasz
F-ECT$ #92246 üzenetére
Desktopon és video lejátszásban nem kéne egy modern igpu-nak sem megfeküdnie. Hardveresen tudja a 7700 igp-je az összes népszerű kodeket AV1/VP9/VC-1/H264/H265. Tehát komoly energia ráfordítást nem jelent neki a streamek dekódolása. De választhatsz 8700G processzort, az dedikált GPU szintű (GTX1060) grafikát tartalmaz, az már nem hardcore grafikus dolgokra is jó.
-
Jack Oneill
veterán
Sziasztok!
Bízom benne, hogy topikhoz tartozo tema.
Hasznalom a Fan Controlt lassan 1 eve es baromi jo, kenyelmes stb. Van egy olyan resz, hogy hiszterezis, ami kelslelteti a ventinek a reagalasat az általam beallitott ido szerint. Valaki azt tanácsolta nekem, ezt allitsam be ugy, hogy csak homerseklet csokkeneskor legyen ervenyes, de emelkedeskor ne. Errol kinek mi a velemenye? Most ugy hasznalom, hogy emelkedeskor ne késleltetve menjenek a vga ventik, hanem valos idoben, es sokkal jobban tartja a homersekletet. -
-
F-ECT$
titán
A prockban lévő integrált vga (pl Ryzen 7700) mire elég, ha nem kell játékot vagy egyéb gpu igényes feladatot végezniük? Pl egy 4k@144 Hz-es monitoron ha pl excelt szerkesztesz, weboldalt böngészél vagy Netflixet nézel, akkor van bármi különbség egy dedikált gpu-hoz képest?
-
adamzmg
csendes tag
Igazábol gameplay közbeni benchmark videókat nézek,de azért szerintem csakcsak nem kellene ilyen kontrasztnak lennie a teljesítményben...
-
gejala
őstag
-
adamzmg
csendes tag
Sziasztok! Egy kis problémába ütköztem.
Van egy RX6700XT videókártyám, egy I5 10600K, 16GB ram,és egy Cooler Master Elite 600W-os táppal karöltve. Legnagyobb problémám az, hogy nem igazán kapom azokat az fpseket natívan, amiket a benchmarkba látok...
Próbáltam már használni az FSR-t, de azzal se érem el az adott benchmark natív FPS számát...
Raktam fel másik windowst, az energiaséma teljesítménycentrikusra van állítva.Valakinek valami ötlet?
-
L4D1K
őstag
válasz
Csupingo #92240 üzenetére
Asus b450-I Gaming
2x16 ram
5600XSzóval elég basic, de a vga-hoz pont jó.
Minden driver frissítve, most épp nem dobott hibát. Tegnapelőtt last of us part 1 ment rajta 2160 ultrán, szóval stabilitással sincs gond.
Ha jól olvastam tényleg GPU Display Driver Timeout / ULPS bug csinálja? Azért az kemény...
-
pruzsi
őstag
Üdv. Pár hete vettem itt az aprón egy
EVGA GTX 780 Ti SC videokártyát.
Akkor és ma is
Teszteltem : unigine superposition , furmark, Aida 64 stressz teszt , pár játék mind gond nélkül ment.Viszont a 3d Mark 11 és a 3d Mark (legújabb)
Combinated test (fire strike) nál ezt a hibát dobja pár másodperc után.Type:
class eva::d3d11::function_errorKipróbáltam kb 5 régebbi drivert , directx frissítés stb.
Ezek nem segítettek , külföldi fórumon más is panaszkodott ilyenre elvileg ezek mint az enyém gyárilag túl húzott kártyáknál előfordul hogy a nagy siettsegbe 🤗 nem tesztelik..... És tulhuzzakNos a evga precision x1 programmal -25mhz levettem a GPU órajeléből és így már mindkét 3d Mark többször sikeresen végig futtatta a combinated tesztet is.
Mit gondoltok lehet érdemes még egy másik táppal is beprobalni lehet nem kap elég naftát ? Vagy más egyéb infó
Msi 970 gameing , FX 8350, 1 SSD , 1 hdd, 8 venti ,
Cooler master mwe 500 táp -
Csupingo
veterán
Milyen gép? Ha valami újabb intel giga lappal, azoknál volt idle újraindulás alacsony cpu feszültség miatt. Ha a vga okozza, akkor talán ezzel lehet próbálkozni, vagy más driver változatokkal.
-
L4D1K
őstag
Hali.
Remélem ismert hiba / bug.
Win11 64, asrock 6700xt.
Mostanában random blackscreen kapok, de olyankor amikor a gép nincs terhelve. Eg, délelőtt játszottam volna de monitor bekapcs után se kép se hang. Újraindítás után kép van, de driver nem tölt és dob egy hibát h a rendszerrel nem kompatibilis (legújabb adrenalin van fent).
Amit Redditen találtam megoldás: eszközkezelőben a kártya ki lett kapcsolva - de h miért az passz. Ha visszakapcsolom és újraindítom a gépet, tökéletesen működik minden egyből.
Eddig 3x csinálta, fogalmam sincs mi lehet.
A kártya rakoncátlankodik vagy vmi új wines bug?
Köszönöm
-
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Blue meth #92229 üzenetére
Keress a neten pár összehasonlító tesztet.
Az alapján megtudod , hogy mennyivel is gyorsabb.
Ha tényleg pár ezres a felár , akkor még jó is lehet.
Bár ez függ attól is , hogy mire használod elsősorban a gépet....valamint ha játszol is vele , akkor mivel és milyen felbontáson.Nekem sosem volt egyik modellem sem.
Kb 5 éve váltottam AMD 7970-ről Nvidia 2060-ra.
Nálam netezés , filmezés és némi játék a program.
Monitorom és TV-m még FHD felbontású. -
Blue meth
senior tag
Sziasztok,
Korábban már kérdeztem csak lusta vagyok visszakeresni.
Szeretném frissíteni a VGA-mat, jelenlegi konfig i7-4770 16gb DDR3 RAM társaságában. Mostani VGA egy GTX660.Kettőt ajánlottatok korábban, 1060 meg 1660. Az utóbbit még érdemes ehhez a konfighoz venni, vagy inkább csak a 1060-at?
-
IzI
senior tag
Megpróbálok szabni valamit oda
Köszönöm
szerk.: vagy eldöntöm addig a házat -
IzI
senior tag
Köszönöm a gyors reagálást,most már jó.
Kivettem,majd újra be,szerintem ugyanúgy áll.Annyi,hogy kivettem a ház gyári gpu tartját,mint ha felfeküdt volna rá.
5napot kibir, ha nincs tartó alatta? 5070ti 1,5kg azt hiszem -
Borisz76
nagyúr
-
Csupingo
veterán
Ezt találtam régebben:
Versuche bitte in der Eingabeaufforderung (als Administrator) folgenden Befehl einzugeben:
bcdedit /set pciexpress forcedisable
Abschließend den Rechner neu starten und das Problem sollte dadurch behoben sein.
Nem tudom, működik e. Esetleg több driverrel próbálni, vagy csinálni egy alaplapi bios reset-et. Csere előtt kikapcsolni a windowsban a gyors rendszerindítást, vagy asztalról alt+F4-gyel leállítani a win-t. -
IzI
senior tag
Hi
Nvidia drivert-t felakarom rakni,de azt irja ki,hogy nem érzékeli a gpu,világit és pörögnek a ventik,átraktam már gen4-re is.
Most cseréltem procit(amd) és gpu(nvidia)
Csak igp hajlandó képet adni.
Leszedem ddu a amd driver, gép kikapcs átdugóm videokártyába,de akkor nem ad képet újraindításnál.
Mi lehet? -
hattrickuser
aktív tag
Sziasztok!
Valakinek van biztos információja azzal kapcsolatban, hogy egy Gigabyte RX 6750 XT Gaming OC [link] kártyának milyen színű az alapértelmezett LED felirata? Gondolom minden Gigabyte RX 6... Gaming kártyának azonos. -
cibus
senior tag
Utolsó hozzászólás! [link]
CSAK HASZNÁLT !!! -
Csupingo
veterán
válasz
Csongi2015 #92207 üzenetére
Az alvásból nem ébredés az kb. évtizedes gondja az amd-nek.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Csongi2015 #92203 üzenetére
A zöld pöttyös képernyő VGA memória hibára is utalhat.
-
Csupingo
veterán
válasz
Csongi2015 #92203 üzenetére
Esetleg használd hdmi-vel és próbáld ki ezt az altatás gondhoz. Régebben többször segített már.
Ha a biosban van, kipróbálni a legacy+uefi módot, vagy a csm-et bekapcsolni. -
Csongi2015
tag
Sziasztok!Szép napot mindenkinek!
Olyan problémával fordulok hozzátok hogy,adott egy Sapphire Radeon Rx 6700 Xt vga,
monitort cseréltem egy Acert váltott egy Lg ha display portal kötöm össze őket akkor néha indításkor kisípol a gép vga hibát jelez és egy üzenet jön elő hogy a driver hiba miatt visszaállt a gyári beállításokra.Ha hdmi kábelt használok akkor semmi gond,itt viszont olyan dolog jön elő hogy a monitor hosszabb idő "1 óra"után kikapcsol ha nem nyúlok hozzá utána ha felébresztem akkor a monitor képernyő mákos,piros zöld pöttyökkel van tele,újraindítás után minden rendbejön,ha csak a képernyővédő megy akkor semmi gond nincs.Az Acer monitornál nem volt ilyen gond.Már próbáltam többféle kábelt és minden csatlakozót cserélgetni,több módon de nem szűnik meg a hiba.Minden véleményre kiváncsi vagyok!Köszönöm!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gitáros topic
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Xbox Series X|S
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Eladó egy használt MSI RTX 3060 Ti Gaming X 8GB LHR videókártya
- 3 hónapos Sapphire Pulse AMD Radeon Rx 7900 XTX 24 GB, 33 hó garanciával!!
- 27% Számla! Sapphire RX 7900 XTX Vapor-X 24GB GDDR6 Nitro+ Videokártya! BeszámítOK
- MSI GeForce RTX 4070 VENTUS 3X E 12G OC
- MSI GeForce RTX 5080 16G GAMING TRIO OC majdnem új 2028.04.22-ig magyar garis
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG MAXIMUS Z790 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest