- Lassacskán fenyőfát állítanak a hardverek
- Tudjuk, de nem tesszük: a magyarok többsége nem törődik adatai védelmével
- Mesébe illő csodakábelt tervezett a GeForce-ok leégése ellen a Segotep?
- Irodát kért, de gyárat kapott Elon Musk a Samsungtól
- Nyílt forráskódú lett a legegyszerűbben használható AI tartalomgeneráló
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mesébe illő csodakábelt tervezett a GeForce-ok leégése ellen a Segotep?
- Pánik a memóriapiacon
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borisz76
nagyúr
Nem pont ez a tiopus de volt nekem is 7970-s kártyám.
[SAPPHIRE Radeon HD 7970 VAPOR-X GHz Edition]Erős volt és relatíve halkan járt.....de mára már elavultnak számít.
-
Zsíró
csendes tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata Gigabyte Super Overlock AMD 7970 vagy GTX 680-al kapcsolatban? Van, esetleg, volt valakinek ilyen kártyája? -
DaemonX
HÁZIGAZDA
Ugyan még soha nem hallottam ilyenről, de lehetséges az, hogy egy videokártya tönkretegyen egy TV-t hibás jel küldésével? Ugyanis egymás után két TV-m is ugyanazt produkálja.
1. Volt több hónapig egy TCL 98C7K TV-m, ami gyönyörű képet adott, tökéletes színátementekkel, aztán hirtelen megbolondult, és kb. minden tartalomban felfedezhető lett a color banding / poszterizáció.
2. Elsőnek, amikor ez a probléma megjelent, ki-be kapcsoltam a Windows 11 Automatic Color Managementet, ami ezt időlegesen megoldotta. Majd utána visszatért a probléma, és az említett módszer már nem szolgált megoldásként.
3. Érdekes viszont, hogy néha böngészés közben, ha két Chrome ablak volt egymás mellett megnyitva, egyikben volt color banding, másikban egyáltalán nem, ugyanazon megjelenített tartalom mellett. Aztán rá egy időre már mindenhol.
4. Végül újraraktam a TV-t, downgrade-eltem, update-eltem, sőt, a Windows-t is újraraktam, de a probléma nem oldódott meg, játékok, Steam, netes képek és videók mind szanaszét bandingelték magukat.
5. Fontos még megjegyenzi, hogy a banding ezekkel párhuzamosan megjelent a TV saját, PC-től független elemeiben, menüiben is (pl. beépített YouTube lejátszó), azt követően is, hogy a HDMI ki lett húzva.
6. Ezt követően le lett cserélve a TV csereutalvánnyal egy Samsung S95F-re. Ez néhány hete van meg, nagyon jó, most viszont itt is észrevettem, hogy a saját menüiben poszterizáció, banding található, ami elég WTF. Pl. ha hangerőt állítok, és bal oldalt felugrik a hangerő doboz a képernyőn, azon a kék színátmenet nem természetes, hanem zajos pixelekből és félkörívekből áll. És a probléma fennáll a HDMI kihúzása után is.
Már megőrülök ettől. Mi lehet itt a gond? Neten kb. két forrást találtam, ahol mások is írták, hogy extrém color bandinget kezdtek tapasztalni, szintén RTX 5070 Ti mellett.
-
KAMELOT
titán
válasz
Vadernagyúr
üzenetére
Az a cpu már édes kevés!
-
Pehi
senior tag
válasz
Vadernagyúr
üzenetére
Szia!
Véleményem szerint, nagyon max egy 9060XT lenne jó neked, ha újat szeretnél! Lehet, hogy még abba is hagyna néhol. -
Csupingo
veterán
válasz
Erwinke
üzenetére
Némi gyakorlat nem árt hozzá. Talán 10-15 ezer forint körül van a kábel.
Nem biztos, hogy ez az, csak egy példa. -
Tibiajax
nagyúr
sziasztok,
egy 3090-et vagy Ti-t készülök beújítani, a 3060ti helyett, sim tripla monitor-hoz.
egy ilyen tápom van most, kérdésem, maradhatna-e, vagy cserélni kellene majd ezt is?
köszi, -
Erwinke
aktív tag
Szép napot!
Haver notija. Legionja Y740-15IRHg.
Mit gondoltok? VGA,nem? Teljesen össze csúszik a kép ha böngészőt megnyitok az URL sáv egyik fele lejjebb van mint a másik vagy ha a startot megnyitod odébb nyilik meg és hasonlók.Köszönöm!
Tiszteletem
-
Klemens
őstag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy Gigabyte 3060Ti-t.
2 perc játék után a gpu 80-85 fokos, a hot spot pedig 106-ig is felmegy. Első nekifutásra le is kapcsolt a kártya, kép elment és maxon döngtek a ventik.Gondolom itt már magasabb is volt a hot spot. A ventik folyamatosan ugrálnak, 80 foknál feldobja 100%-ra, kicsit hül, leveszi a fordulatot, majd megint melegszik es ventik újból 100%-on.
A kártya csavarmatricás, tehát elméletileg bontatlan még.
Vigyem vissza az eladónak? Ez így ebben a formában nem hiszem, hogy egészséges lenne.
Köszöním! -
pingu22
tag
Hjaj, ez az ország
Persze nyilván én még nem panaszkodhatok annyira, mint mondjuk akinek épp rendelésben állt X összege vagy ügyintézés alatt volt valami, aztán se pénz se motyó. Csak vicc, hogy pont azért vettem, mert megbízható bolt meg akkor 3 évig garival bármikor el lehet passzolni. Így alsó hangon egy deákkal kevesebbet ér, ha jól sejtem. -
pingu22
tag
válasz
KAMELOT
üzenetére
Ahogy írták is, bebukott a régi Aqua, így buktam én is a bolti garit. Szóval hirdessem meg gyártói garival, vagy XFX-nek van egyáltalán valami szervíze errefelé ahova még a bő 2 év garival küldeni lehet az Aquás számlával?
https://aqua.hu/gyikaquahungary.html
"Mi lesz a korábban vásárolt termékeim garanciájával?
A régi rendelések jótállásáért továbbra is a terméket eredetileg értékesítő vállalkozás felel.
Az új tulajdonos, az Aqua Hungary Kft. nem jogi jogutód, így a korábbi garanciális kötelezettségeket nem veheti át." -
pingu22
tag
válasz
MrZed001
üzenetére
Sziasztok! Kicsit off, irányítsatok át ha rossz topikba írok.
Adott a mostani kártyám XFX 7800XT QICK 319, gondoltam lecserélem egy Mercury 9070XT-re. A mostani kártyát feldobnám apróra, még 2 év 2 hónap gari lenne rajta, viszont AQUA-s vásárlás volt
Bolti gari így bukta, gyártói gondolom tovább fut, de ilyenkor ez hogysmint műkődik, miként hirdessem meg vagy hova lehet vinni/küldeni a kártyát ha baja lenne következő tulajnál?Ui.: nem válasznak szántam természetesen, félreklikk.
-
MrZed001
tag
válasz
Shadowduet
üzenetére
Szerintem ez a videó megadja a kérdésedre a választ ... igen
-
-
KAMELOT
titán
válasz
mefistofeles
üzenetére
Leolvadás előfordult 600W terhelésnél és nem megfelelő csatlakozás / kábel esetén.
Volt pár eset, ezt nem kell rávetíteni több 10.000 kártyára
-
-
_DiEGO_
őstag
válasz
mefistofeles
üzenetére
Parancsolj:
-
Üdv!
A 3070 funders editionak, jó a hűtése? Ennek a 12 pines tápcsatija nem az a leolvadós, kigyulladós? -
KAMELOT
titán
válasz
napoleon2323
üzenetére
Akkor rendben van, ha van rá legalább 6hó garancia!
-
KAMELOT
titán
válasz
napoleon2323
üzenetére
Miért ilyen használt 6700XT akarsz venni, amire nincs garancia?
-
_DiEGO_
őstag
válasz
napoleon2323
üzenetére
Szia!
Én a PowerColor Hellhound RX 6700 XT 12GB venném a jobb hűtése miatt !
XFX picit ( 41MHz ) magasabb gyári Boost órajele ne tévesszen meg, mert a Hellhound esetén meg magad tolhatod fel arra az órajelre! A jobb hűtés meg sztem messze a legjobb ami a PowerColor mellett szól.
-
Viktor77
titán
válasz
Shadowduet
üzenetére
3 ventis, kell.
-
Shadowduet
tag
Sziasztok! ASUS PRIME RTX 5070 Ti OC Edition gpu-hoz érdemes valamilyen alátámasztót vagy tartót venni, vagy felesleges? Köszi előre is a választ!

-
hoshi
csendes tag
válasz
poszmetpeti8
üzenetére
Én inkább a tápegységet csekkolnám le inkább mintsem a videókártyát. Brand gépeknél oda kell figyelni a bővíthetőségre is, mert hát az korlátozott szokott lenni.
-
imre687
tag
válasz
poszmetpeti8
üzenetére
hali, semmivel sem gyengébbek ezek a kártyák.
-
poszmetpeti8
csendes tag
Sziasztok.
Használt gép vásárlása előtt állok és megtetszett egy HP előre épített PC. Pontosabb körülírás érdekében egy HP Pavilion TG01-2440ND gépről és az abban lévő RTX 3060 TI HP OEM kártyáról kérdéznek.
Van-e valakinek tapasztalata róla? Mennyivel gyengébbek ezek a kártyák?
Előre is köszi.
-
deliceN
tag
Azt néztem, majdnem meg is rendeltem, de rájöttem hogy ha (a feltételezésem helyes) az nvidia 3x8 PCIe - 12VHPWR adaptert ad, így a 2x8 PCIe - 12VHPWR ( amit linkeltél te is) nem lesz jó mert nem kap elég kakaót ha jól értelmeztem.

Cablemod-nal van ha jol lattam 3x8 - 12V - 2x6 adapter talán.
-
Gambito
tag
Pasztazom ujra a karit, ez normalis ez a lyuk kezdemeny a huton ?

-
rolio1
tag
Sziasztok
Fiam gépét szeretném fejleszteni.
Asus PRIME B450M-A II lap
AMD Ryzen 5 1600 AF cpu
GTX 1060 3GB vga.
Először procit - R5 5600 vagy tekintettel a közelgő vga áremelkedésre előbb azt? És milyet?
Keret max 50e, cél Roblox, Minecraft, CS2Köszi a segítséget
-
deliceN
tag
Sziasztok!
Most fog érkezni hozzám egy Asus 5070Ti egy SS FOCUS GX 750 mellé, a kérdésem hogy érdemes lenne a kártyához
kapott átalakítót használjam, vagy a gyári Seasonic 12VHPWR kábelét vegyem meg külön?
A másik problémám abból adódik hogy a Fractal Design Meshify C házamban az üveglap és a csatlakozó között nem lenne meg a 35mm előírt “biztonsági” távolság, erre milyen megoldást javasoltok esetleg tápcsere, házcsere, adapter?
Köszi
M -
hoshi
csendes tag
válasz
napoleon2323
üzenetére
Nagyon minimálisan talán az xfx jobb. Azon kívül pedig már csak ízlés kérdése.. Nekem nem jön be ez a világítós dolog, így én az xfx-et venném.
-
napoleon2323
tag
Sziasztok!
A két brand közül melyiket választanátok:
PowerColor Radeon RX 6700XT 12GB GDDR6 192bit (Hellhound)vagy
XFX Radeon SPEEDSTER QICK 319 BLACK RX 6700XT 12GB
Nem találtam túl nagy különbséget kettő között "féllaikusként", de kíváncsi vagyok a véleményetekre/tapasztalataitokra.

Köszönöm előre is! -
Gambito
tag
sziasztok!
black screen issue, amivel fordulok hozzátok, korábban már volt ilyen problémám akkor elmúlt most ujra előjött.
Az esemény, hogy felpörög az összes venti, monitor elveszti a jelet, a hang egy ideig még megy. Csak újraindítás segít, hogy hosszan nyomom a powert.
stress teszt alatt hibátlan a kártya, csak játéknál dob ki, (helldiver2) , lol nál nem jön elő, régen clair obscurenál csinálta folyamat, most az nem dob ki.
stress teszt alatt is, komoly játékoknál is 89-90 fokon megy a kártya, ami sok, ez lenne az első tippem, de itt is 95 foknál kéne black screent kapjak. A második tippem a strimer plus , gpu tap kabel hosszabbító.psu 1200 w rog thor, kartya pedig rog 4090.
korábban driver issue volt, de nem frissitettem drivert, mikor most előjött, legfrissebb driver van fent jelenleg.
köszi szépen
-
Új hozzászólás Aktív témák
- 27% - SAPPHIRE RX 7900 XTX Nitro+ 24GB DDR6 Nitro+ Videokártya! BeszámítOK!
- Asus ROG Strix RX6600XT Gaming OC
- GIGABYTE GeForce RTX 2060 OC 6GB használt videókártya számlával és garanciával eladó!
- ASRock Radeon RX 6700 XT Phantom Gaming D OC 12GB számlával és garanciával eladó!
- MSI GeForce RTX 3060 Ventus 2X OC 12GB használt videókártya számlával és garanciával eladó!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3205
- Dobozos! Xbox Series X 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3854,94% Akkumulátor
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 (5TW10AA) - 3x4K felbontás
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Persze nyilván én még nem panaszkodhatok annyira, mint mondjuk akinek épp rendelésben állt X összege vagy ügyintézés alatt volt valami, aztán se pénz se motyó. Csak vicc, hogy pont azért vettem, mert megbízható bolt meg akkor 3 évig garival bármikor el lehet passzolni. Így alsó hangon egy deákkal kevesebbet ér, ha jól sejtem.

Bolti gari így bukta, gyártói gondolom tovább fut, de ilyenkor ez hogysmint műkődik, miként hirdessem meg vagy hova lehet vinni/küldeni a kártyát ha baja lenne következő tulajnál?