Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
- PLC programozás
- Milyen videókártyát?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Computex 2025: az űrben is megállja a helyét a Kingston Fury család
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali VGA-s kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Espla
aktív tag
-
Alusky
senior tag
válasz
lajafix #1097 üzenetére
Már nem tudom, szerintem Merlot.
Tegnap egy Teleki Pinot noir-t vettem szárazban (más néven Csányi), 1200 pénzért, bár ez a Teleki egy Varga szintű borászat, viszont meglepően iható volt és jó illata, 14 százalékos.
Persze közrejátszik, hogy minden palackozás más lesz attól függően mennyire ratyi a szőlő minősége ami épp fel van dolgozva, meg eleve a szőlőfajták között is nagy ízkülönbség van, vagy érzékenyebb adott fajta a gagyi feldolgozásra, szóval simán lehet ihatót csinálni 1200-ért, de könnyen lehet, ha veszek még egy üveggel más boltba ahova más kamion vitte az rosszabb lesz, mert másik palackozás volt.Borvidéken élek, 2000-2500 a legolcsóbb fehér, ez nagyjából reális is, vörösre meg mehet a duplája. Ez alatt csak tömegtermelt kommersz van amikből kifogható jobb széria vagy olyan ízvilág ami elbírja az alsópolcot, alsóközép polcot. Pl egy édes Hárslevelű az üdítő ízű lesz ígyis-úgyis és simán iható 1500-ból.
Aldiban meg ilyen helyeken nem is kap jobbat az ember ennél.
Príma CBA-ban van egy nagyon felső polc ott vannak a 8-10 ezres borok, ott már gondolom kapható tényleg jó. Csak azért nekem az drága. Meg persze ott van a rengeteg borszaküzlet, ha valaki tényleg komolyan gondolja, bort nem is ott kell venni ahol a WC papírt is szoktuk.Fröccsözni folyóborral érdemes, ha spórolni akar az ember. Viszi magával a másfeles ásványvizes palackokat (nem kólásat) aztán kér bele csapról valami száraz fehéret. 500/700 Ft literáron már kaphatóak jók itt is. Meg rendes szóda, nem a sodastream meg nem az extradús szentkirályi.
Ásványvizes palack összenyomható ahogy fogy belőle és akkor nincs fölötte levegő se. -
lajafix
addikt
válasz
Jacob Gibbs #1095 üzenetére
Ez 20 eurós bor, ezek már megmutatják a kétezer forintosok szomorúságát.
-
Alusky
senior tag
Vettem az Aldiban a felső polcról két Gerét, egy vöröset meg egy rosét mindkettő 2000. Sajnos a felső és a középső polcokon is csak szárazak vannak, ami érthető, mert a normális borkészítés alapvetően száraz
. Alsó polcon nem néztem meg van-e édes, mert ott már 800 Ft-osok voltak csak.
Fehéret nem néztem, mert azt mi is csinálunk, meg én inkább vöröses, rozés vagyok, ha nagy ritkán bort iszom.
Vörös lett bontva elsőnek, illatra annyival nem drasztikusan jobb mint egy 800-as, ízre viszont nagyon nagy a különbség. Van sava, van szájra odatapadása szárazanyag tartalom miatt, érezni a kékszőlő héjának savasságát, fanyarságát. Ez szőlőből van. Nem ez a legfinomabb nyilván, mert 2000 Ft sem csoda, de ezt már bornak lehet hívni.
Rádöntve a kólát is még erősen vörösbor íze van, nem nyomta el. Ennek van tartalma, tartása, 13-as alkohollal.A roséja egy cuvée, nem tudni melyik fajták vannak benne nem említi, de van egy kisállatpisa szaga. Tudom, hogy vannak ilyen szőlőfajták aminek ilyen szaga van, valamelyik virág is ilyen, ebben biztosan van ilyen is.
Ezt szódával ittam fröccsnek, teljesen jó. Bár szerintem fröccsnek a fehérek jobbak, abból is valami nem annyira illatos. Nem cserszegiből, meg nem traminiból kel fröccsöt inni. -
Jacob Gibbs
tag
Pár éve volt szerencsém egy ilyen palack vörös borhoz, az 2013-as évjárat volt. A legjobb amit idáig ittam, azóta is keresem lépten nyomon, de sehol sem találtam ilyet. Lehetne rendelni neten, de még nem léptem meg.
Maga a bor selymes és gyümölcsös ízű volt, savassága minimális. -
Alusky
senior tag
A német diszkontoké 250 körül van, akciózva 200. És azok nem annyira gagyik, mint borból a 800 Ft-os. Lehet kicsit alászámoltam az igaz.
300 egy palack, 50 körül van egy dugó, hát nem tudom már mennyi egy kapszula valamivel olcsóbb ennél, meg talán 300 a címke elől, hátul együtt.
És persze a rengeteg undorító papírmunka meg adók, meg hát mire bor lesz ebből az se ingyen történik, sok apró marhaságra fizetni kell, még a vonalkódért is, bár ekkora mennyiségben eloszlik. Szóval nincs 200 Ft se a beltartalom és ezen szeretnének még hasznot is.
Igazából én se tudom mit vártam. -
athomi
veterán
Tavaly írtam, hogy csak a palack, címke, dugó 600,-Ft körül van. 800,-Ft-ért akkor el lehet képzelni milyen tömegtermelt vacak került a boltok polcaira. Vörösnél amúgy is azt mondják mélyebben kell a zsebbe nyúlni, hogy valami rendeset igyál, mint a fehérnél.
Van 150-ért sör? Ha igen, akkor annak inkább borba a műanyag palackos (gondűző, koccintós, stb.) a megfelelője.
-
Alusky
senior tag
Sejtettem, hogy van ilyen topik is, azt is sejtettem, hogy a söröshöz képest teljesen halott lesz.
Igazából semmi extra, vettem egy Varga zweigelt félédes vöröset aminek már kibontva is hullaszaga volt, ízre jobb, de érezhetően tömegtermelt pancs amit még kólába öntve is kiérezni. Nem véletlenül 800 Ft ez, és 3000 Ft egy normális ami már iható és amiben találok szőlő meg föld meg hordó ízvilágot is.
Tavaly ugyanúgy tőlük rosét vettem, hát abba se volt köszönet, fröccsnek se volt jó. Igazából érthetetlen számomra, hogy ezek ekkora mennyiségben hova fogynak, mert az alkeszoknak ez már drága, aki ki tudja fizetni az meg jobbat kéne, hogy vegyen, nem ezt. Mégis veszik ezeket ezerrel.Mintha a szőlő venyigéjének és leveleinek termékét innám, nem a fürtét. Persze a gépi szüretelés terjedése óta már nincsenek kiválogatva a lerohadt, összemumifikálódott fürtök sem, minden megy bele egészben aztán meg nem győzik ülepíteni tűnjön el belőle, mert nem akarod a szeméttel együtt erjeszteni, áztatni, abból a visszamaradó vizes léből kéne valamit alkotni, de már a specifikus fajélesztő sem tud csodát tenni vele. Eleve normális szüretnél a vadélesztővel is csuklóból 13% alkoholra kierjed, nem 11-re. És ezeket nem erjedés megszakítással édesítik, hanem mustsűrítménnyel és még azzal sincs szőlős íze. És ez csak egy a sok közül ahol ezeken spórolnak, meg el lehet rontani. Balatoni esővíz ízű.
Bár mit is vártam amikor ezeknek a sörös megfelelője a 150 Ft/doboz ársávú sörök. A két literes pet palackos Cimbora nevű cuccoknál egy szinttel feljebb lévő sor, ide lettek pozicionálva, árazva stb. és ezt tudja is.Fejem nem fájdult meg, gyomrom se ég egy üveg után. Ez mondjuk jó, de kólával keverve lehet azért nem jöttek elő.
-
TeeBee73
veterán
Üdv!
Nem tudom, jó helyen kopogtatok-e?
Ma jött meg a neten rendelt motoros kabátom, és kaptam egy 15e Ft,-os kupont a Borbáróhoz. (30e feletti vásárlástól használható.)
Jómagam egy ideje nem iszom, ha valakit érdekel féláron, írjon privit.Bocsánat, ha nem jó topicba írtam.
-
Cheesy
őstag
-
Espla
aktív tag
Itt a listán elég elől van a nyakas - Aligvárom. Alig vártam, hogy megkóstoljam. Nem ízlett. De lehet, hogy csak azért mert nagyon száraz, lehet másnak pont ettől ízlik.
-
Borkedvelő Honfitársaim határon innen és túl! Élesszük fel ezt a jó kis topikot hiszen van mire büszkének lennünk!
Én most csinálom a WSET level 3 képzést, lassan 5 éve foglalkozom tudatosan borokkal de persze előtte is sokat kóstoltam. Ha bármiben tudok segíteni akkor nagyon szívesen, egyébként meg legyen jó eszemecsere, és diskurzus!
Hajrá!Soulfly842:
Fröccsnek: Frittman irsai olivér (illatos, gyümölcsös, könnyű), ha valami testesebb akkor egy jó olaszrizling mondjuk Sellyeitől. Esetleg Sauvignon Blanc. -
Soulfly842
addikt
Vörösborban nekem meg van az abszolúte ár/érték arány favorit-om.
Borhálóban is lehet kapni Polgár Serumvagy a Jekl pincészet Vadóc.
_
Más téma:
Fröccsök nálam nyáron dukálnak csak (Foci EB alatt hatványozottan).Ár/érték arány bajnokként mit tudnátok javasolni fröccshöz?
(egy gyümölcsösebb könnyedebb és egy fűszeresebb karakteresebb is jöhet ajánlatként - hanglatfüggő, hogy mikor mi a befutó nekem
)
-
Espla
aktív tag
Igazából nem sok segítség van, hogy mit is vegyek borból.
Ha pl. telefont veszek, akkor van több tucat paraméter ami alapján kiválasztom melyik kell, bizonyos árszint mellett.
Szóval az egy egzakt dolog.Itt viszont azt látom, hogy ugyanaz a szőlő, egyik árulja 1000 Ft-ért, másik 5000 Ft-ért.
Max. van egy kis szöveg, pl. gyümölcs ízekről, amiket én nem is érzek.Jó, kellene nyomkodnom a Vivino app-ot, és akkor biztos belátnám, hogy megéri a plusz pénzt beletolni a drágábba.
Most a közelben nyílt egy borkereskedés, de eddig nem mertem bemenni, mert annyira nem értek ehhez az egészhez, hogy még kérdezni se tudnék. Talán annyi bizalmam lehetne, hogy ott talán az olcsóbbak se mellékízűek.
-
athomi
veterán
Palack, dugó, címke és valahol 600,-Ft körül jársz. Lesz még szállítási költség és árrés is. És akkor még kéne abba a palackba a bor is...
Nyilván mindenki azzal kísérletezik amivel akar. Nem mondom, hogy 1000,-Ft körül nincs iható bor, de ha onnan válogatsz, akkor biztos lehetsz benne, hogy egy halom mellékízes, savpótolt, mustozott valamit iszol.
-
Espla
aktív tag
Ezek olyanok, hogy megkóstolod és ízlik vagy nem.
Nem ismerem a borokat, nagy összegeket nem tennék bele, ha még az olcsóbbakat se kóstoltam végig.
Az a fontos, hogy ne legyen mellékíze, sajnos a legtöbbnek van.
Ez viszont ízlett: Lyska Tokaji Furmint félédes fehérbor
akció volt 1 400 Ft + második üveg 600 Ft -
athomi
veterán
Nem túl bizalomgerjesztő se az áruk, se az üvegük. Nekem hoztak ajándékba nemrég bükki meg mátrai olcsó édesbort, a csapba végezték.
Ha jársz Mádon (Tokaji borvidék) tudok pincészetet ajánlani priviben, ősszel 1500,-Ft/l volt az édes sárgamuskotályos és édes furmint jól záró műanyag palackban. Ha van pincéd fél évet - 1 évet simán kibír. Út szélén bele lehet arrafelé is futni rosszul palackozott, kezeletlen borokba. Asszony korábban megivott mindent ami édes, mióta rendes édesborokat hozok neki, azóta neki se elég annyi, hogy édes legyen. Bükki vörös édest ő is kiöntötte.
-
Espla
aktív tag
Ami ízlik: Szabó pince (Mátra): Sárgamuskotály édes fehérbor
Spar-ban szoktam venni 1100-1300 Ft között változtatják az árát. De vettem rozét is, az is hasonlóan jó volt. És itt a FB-on látom, hogy édes vörösboruk is van, azt is ki fogom próbálni. -
fererencz89
őstag
válasz
lajafix #1079 üzenetére
Belegondolva jogos amit írsz. Látható, hogy nem vagyok gourmet.
Mentségemre szóljon, hogy tavaly nyári lövedelem, pincében, fénytől védve, állandó hőmérsékleten tároltam. Nem tapasztaltam rajta kellemetlen elváltozást, amit ilyen boroknál lehetne tapasztalni polcon tartás miatt. Valószínűsíthető, hogy "frissebben" más íze lett volna.
Talán az idő miatt nem éreztem a rozé jelleget, inkább egy kicsit "vizezett siller" hatása volt, de számomra jó értelemben. Nem is tudom, hogy lehet-e kapni bárhol. Csak leírtam a benyomásomat.Egyébként általában törekedni szoktam a nem vörös borokat nem sokáig tartogatni.
-
lajafix
addikt
válasz
fererencz89 #1078 üzenetére
2,5 éves, van még igazi rozé jellege? Illat, könnyedség? No offense, nálam szabály hogy az előző évi rozét szept 1ig vagyok hajlandó venni/inni mert utána már nagyot esik az értéke. Novemberben meg már van friss. Száraz fehérbor meg mindig...
Vörös meg csak télen, talán 2 palack fogyott, ritkán kívánom.
-
fererencz89
őstag
Veszprémi Érsekségi Pincészet - Birtok Rozé 2021
Édesapám látogatása alkalmából bontottam fel, most a végét fogyasztom, egy kis úd-muzsika mellé. Nem egy nagyáruházi rozé íz, szinte már "házi bor" jellege van. Hmm... -
TheProb
veterán
Sziasztok!
Natúr bort látott már esetleg valaki a LIDL-ben? Kristinus pl ha jól tudom szokott lenni, ők meg azt hiszem már csak natúrt csinálnak.
Illetve általánosságban kérdezném, hogy van valami egységes jelzés vagy bármi az üvegeken, amiből kiderül, hogy natúr borrol van-e szó?
-
fererencz89
őstag
Vettem nem rég egy üveg xy bort. A címkén akadt meg a szemem (nem nevet!
), és annyira nem volt drága, hogy nem volt veszíteni valóm, megvettem. Néhány hónap elteltével kinyitottam. Nem voltak nagy elvárásaim, de pozitívan csalódtam. Gyorsan meggugliztam. Hát, valami lötyimötyi jelzővel illette egy hazai kóstoló, vagy blogger. Következő találat, normálisnak tűnő lengyel boros oldal már 85/100-ra, árához mérten nagyon jónak ítélte. Fura azért.
-
amanoba
őstag
A c13 azért picivel a nagy átlag felett van, szerintem jó bor.
Én fajtaborokkal kezdeném - a mai fejemmel - az ismerkedést a vörösökkel. Szépen a könnyedebb, kevésbé tanninos fajták (pl kadaka, pinot noir, kékfrankos, syrah) felől a combosabbak ( Cabernet Sauvignon, Cabernet franc, merlot) felé, majd jöhetnek a cuvéek.
#1073 ha van érem, az már egy fokkal jobb, mint ha nincs, de kb. ennyi. Ízlés kérdése sok esetben. De mondjuk, ha az érem ismertebb versenyről van, akkor az már jelenthet valamit. (Berlin wine, asia wine, mundus vini stb)Más: [link] auchan borkat okt.25-ig.
-
athomi
veterán
Mennyire érdemes azzal foglalkozni, hogy egy bor milyen pontszámot kapott borversenyen? Egyáltalán azzal, hogy van e bármiféle díja?
Nemrég VinAgorán az egyik bor az aranyérmesek közül is a legjobbak közé került, így vélhetően 90 pont feletti pontozást kapott, Wineloversen viszont ugyanez a bor csak 87 pontot kapott.
-
amanoba
őstag
csak bedobok címszavakban pár dolgot:
-borbolt.hu, borszerda. ez csak ma éjfélig.
spar, őszi borakciók katalógusa még kb. két hétig.
-
athomi
veterán
Sose voltam borivó, max. évente ittam egy-két alkalommal egy pohárral a párszázforintos vackokból. Aztán idén év elején Mádon jártam munkaügyben és ha már arra jártam, természetesen lementem egy pincészetbe. Száraz muskotályos, félédes muskotályos, félédes hárslevelű, édes furmint és persze a kései szüret. Sose gondoltam, hogy alkoholos ital lehet ekkora élmény...
És persze a pincészetben töredékáron kapni a bolti árhoz képest a bor. -
csibor
addikt
Sziasztok! Ajándéknak keresek fehér bort max 10k értékben. Tudnátok ajánlani akár több palack (2-3) lehetőleg multiban elérhető palackok. Rizling szerűt szeret a kolléga. Semmi ötletem nincs, nem iszom alkoholt
-
flash-
veterán
Balatongyörökön-közelében melyik borteraszt ajánlanátok? nem kell luxus csili vili fine dining szerű, hanem a középkategóriás-vagy átlagos szintű
-
fererencz89
őstag
Eszterbauer Fuxli
Nagy áruházban, olcsón beszerzett siller bor, számomra meglepően megfelelő élvezeti értékkel. -
Dorian
félisten
Lidlis Bolyki bikavér tök jó, 2000.
-
Mauzes
addikt
Sziasztok, talán tipikus kérdés: gyerekem születésének megfelelő évjáratos bort szeretnék megpróbálni eltenni a 18 éves születésnapjáig. Termoelektromos borhűtőt használok már évek óta, valami ilyesmiben kellene elállnia (vagy ha később lesz hűvös pincém, akkor ott).
Tippeket szeretnék kérni arra, hogy ti milyen típusú vörösborral próbálkoznátok? Vagy érdemes-e egyáltalán? Konkrét tippek is jöhetnek. Nem a csúcsminőség a lényeg, hanem a hosszú eltarthatóság. Árban 10k alatt gondoltam.
-
Land
veterán
Auchanban van ajánlott francia bor 3000 Ft-ig, amely a bolt francia mivolta miatt olcsónak számít?
-
sarkanyolo2
őstag
Sziasztok!
Egykét új élmény. Sagmaister Furmint, Malatinszky Sauvignon Blanc ha kicsit fehéreznétek.
-
amanoba
őstag
Metro és Spar akciós borkatalógusát érdemes átböngészni!
-
amanoba
őstag
válasz
sarkanyolo2 #1051 üzenetére
izzok!
-
sarkanyolo2
őstag
Sziasztok!
Holnap ismét borbolt.hu borszerda, csapjatok le.
-
szmatyi93
tag
válasz
sarkanyolo2 #1048 üzenetére
Nem feltétlen battonagera gondolok inkább 224 v 500 as barrique hordós érlelésre, nem rossz a finom seprőn tartás de nem az én világom
-
szmatyi93
tag
Sziasztok,
Ajánlásokat szeretnék kérni, amit keresnék az Barrique Olaszrizling és Barrique Chardonnay az egész ország területéről, esetleg beszerzési hely is jöhet. Tapasztalatok vélemények, kedvencek, pozitív negatív.
Üdv
Matyi -
Soulfly842
addikt
Világbajnok lett a villányi Jammertal Borbirtok vörösbora
Jelenleg előjegyzést lehet feladni rá a weboldalukon csak
A díjazott boraiknak van ára azért, de mégis csak nívós eredményt értek el a világban.
[link]Na mindegy, jó lesz nekem egy kis Badacsonyi is
Csütörtök délután már Badacsony környékén leszek egy hétig
El kell beszélgetnem a házmesterrel!
S lehet, hogy Csopakon is meg kellene állni egy kis sárgamuskotályért
-
amanoba
őstag
Csak gyorsan bedobom ebben a nagy melegben hogy most épp:
-Tescoban 6 üveg bor vagy pezsgő -25%
-Pannon borbolt -20% mindenre
Fröccsre fel! -
amanoba
őstag
borbolt.hu nyári vásár
(fizu után vagyunk hálistennek és basszus is egyben..)
-
amanoba
őstag
válasz
sarkanyolo2 #1039 üzenetére
uh, nagy chardonnay mánia fogott el engem is az utóbbi időben.. woodhaven itt is betárazva.
illetve próbáltam az 1200-as kategóriából lidlből a gál és a koalás ausztrált, meg a paulust, kellemes volt mind.szerk+ úton van antech chardonnay, vylyan herka ch, nyakas selection ch
-
sarkanyolo2
őstag
válasz
amanoba #1038 üzenetére
Zene füleimnek! Ennek örülök! :3
Hétvégi rövidke chardonnay sor review:
-Woodhaven 2017
-Villa Tolnay Panoráma 2019
-Domaine Lavantureux Chablis 2018For fun borkedvelő társaságban a top mindenkinél más lett, többet kóstolt bandában a magyar tétel volt a legkomplexebb. Amúgy rendben volt mindhárom.
-
amanoba
őstag
válasz
sarkanyolo2 #1037 üzenetére
Követem amióta ajánlottad!
utólag vissza szoktam mindig nézni/hallgatni a műsorokat, ha épp nem akarok szerda este borozni. -
sarkanyolo2
őstag
válasz
amanoba #1036 üzenetére
Ha már miklóscsabi. Egy tök jó egy órás kötetlen live volt vele múlthéten, hallgassatok bele, szimpatikus.
-
sarkanyolo2
őstag
Sziasztok!
Ha bárki tud a Figula webshopjába esetleg kuponkódot, légyszi írja meg!
-
sarkanyolo2
őstag
Jótékonysági bor aukció Április 8-10 között. Csekkoljátok.
-
L4D1K
őstag
válasz
sarkanyolo2 #1031 üzenetére
Majd felpörög. De amúgy tényleg ott a vivino.
Ismerősi körből kiindulva, vannak a max 1500as emberek és 8e alatt nincs iható emberek
Köztük meg a kis réteg, aki nem a címkét vagy az árat nézi
-
L4D1K
őstag
Lidl-ben 1190 Mór me baby. Elég fasza, könnyed és illatos pinot rosé Miklós Csabitól. Ő fröccsnek ajánlotta, mi tisztán is simán elpusztítottuk ketten egy óra fél óra alatt. Ajánlott.
Jó, hogy van egy boros topic is
-
lajafix
addikt
Fröccsszezon start!!!!
-
amanoba
őstag
válasz
sarkanyolo2 #1026 üzenetére
pannon borboltban is épp tavaszi nagytakarítás van..
berendeltem egy tussock jumper sort az elérhetőek közül. -
sarkanyolo2
őstag
válasz
amanoba #1025 üzenetére
Na ennek nagyon örülök!
Énis csemegéztemkövi borsoromba is, meg hogy legyen kóstolnivaló. Amúgy Szik Mátyás minden szerdán tart live beszélgetőst instán, kövessétek be, tök jó content, mellé pukkanhat egy pohár bori is. (Mátyás Szik (@szik_matyas_sommelier)
ui.: Ca del Sette Appassionante, Tussock Jumper Chenin Blanc, Holdvölgy Birtokválogatás 2009, Haraszthy Fantastico Malbec szép tételek, ezeket kóstoltam már.
-
amanoba
őstag
válasz
sarkanyolo2 #1024 üzenetére
sajnos nem hagytam ki...
Pannonhalmi Hemina Vörös 2019
Finca Manzanos Garnacha 2019
Trapiche Broquel Malbec 2018
Kristinus EUPHORIA 2016
Ca del Sette Appassionante
Stier Merlot 2016
Szeleshát Oroszlán 2017
Tűzkő Domb Cuvée 2017meg előtte volt egy felmérő rendelés(Ca del Sette Perl Secco, Tussock Jumper Chenin Blanc 2019,Holdvölgy Birtokválogatás 2009,Eichenwald Blaufrankisch, Cecchi Sangiovese Toscana 2016,Haraszthy Fantastico Malbec 2015), amikor ajánlottad az oldalt..asszem elsőszámú beszerzési forrásom lesz.
-
sarkanyolo2
őstag
Sziasztok!
borbolt.hu-n borszerda, ki nem hagynám!
(Nem reklám)
-
Land
veterán
Van köztetek kalandvágyó, aki 2000-2500 Ft-ig végigkostolt rengeteg száraz vöröset a hazai kínálatból? Engem érdekelne ez a szegmens. Vezetek egy amatör excelt (301 bor) az eddig kostolt borokról, bővíteném a listát.
-
amanoba
őstag
válasz
sarkanyolo2 #1018 üzenetére
én vettem két zsákbamacskát onnan, 1-1 tétel eltéréssel ugyanazok voltak, de bőven 8e fölötti cuccok voltak, nem okoztak csalódást.( sauska 113 és gere olaszrizling volt a két eltérő, a közösek pedig 1-1 márkvárt kékfrankos, pálffy és heimann rose, degenfeld muskat blanc, günzer lezser vörös)
wineageről rendelt komám: Errazuriz Estate Carmenere 2017+Ramon Bilbao Crianza 2016 az ajándék pedig az addig számomra ismeretlen Henry of Pelham Baco Noir 2018 volt.
-
amanoba
őstag
válasz
sarkanyolo2 #1016 üzenetére
na azt nem ismertem, meglesem köszi!
amivel most szemezek, kicsit drágább tételek vannak a wineage.hu-n, ott meg minden 2 bor után 1 üveg bónusz március 1-ig. -
amanoba
őstag
na, indítsuk be a topicot!
Szokott valaki válogatásokat rendelni? pl. Bortársaság? vagy pincészetek válogatásai? esetleg más online shopból csak úgy?
igencsak szemezek ezzel a [link] februári válogatással, elég erős egy-két tétel benne. -
Land
veterán
Az igaz, hogy nyitott száraz vörösbort vákuumdugó esetén nem ajánlott hűtőbe rakni? Mi mindig belerakjuk és borozgatás előtt pár órával kivesszük, hogy melegedjen.
-
bigdady
nagyúr
Sziasztok!
Hol tudnék venni ilyen kis üveges (pl 0,2l) válogatást végig kóstolni min 6-8 féle bort? Nincs ötletetek?
-
sarkanyolo2
őstag
Sziasztok!
Valakinek elfekvőben nincs-e véletlen az Orsolya Pincétől Görbesoros kadarkája? Egy PM-et szívesen fogadnék.
-
Mercutio_
félisten
Ide is, bár elég kihalt a topic:
Ma éjfélig borbolt.hu-n 1 napos leárazós akció van, amiket én behúztam:
Gizella Barát Hárslevelű 2019
Szentesi A Cuvée 2018
Szentesi Zengő 2017
Szentesi Érintés 2018
Szászi Endre Kabócás Olaszrizling 2018
Németh János Sygno Bikavér 2017
Liszkay Giulia Cabernet Franc 2017 (ezt vakon) -
unclefucka
senior tag
válasz
Mercutio_ #1002 üzenetére
Ezen tényleg ne múljon a dolog, íme:
- Etyeki Kúria Sauvignon Blanc 2017 [link]
- Etyeki Kúria Pinot Noir 2016 [link]
- Pannonhalmi Prior 2016 [link]
- HEIMANN Birtokbor 2015 [link]
- Teleki Villányi Merlot 2016 [link]
- ST. ANDREA Boldogságos Grand Superior 2017 [link]
- Pósta Borház Noir 2015 [link]
- Schieber Cabernet Sauvignon 2013 [link]
- SZEREMLEY Badacsonyi Muscat Ottonel 2015 [link]
- Bock - Villányi Rosé Cuvée 2011 [link]
- Bock PortaGéza Portugieser 2014 [link]
- Nyakas Aligvárom 2014 [link]
- SAUSKA Kékfrankos 2011 [link]
- Gróf Apponyi Cabernet Sauvignon 2011
- Nagy Gábor és tsa Cabernet Sauvignon 2011A két utolsóról nem találtam épkézláb leírást.
-
Mercutio_
félisten
válasz
unclefucka #1001 üzenetére
Pincészet, bor, évjárat sokat segítene...
-
unclefucka
senior tag
Üdv!
Van 15 (+1) üveg mindenféle borom.
Nekem különösebben nem kell és eladnám őket.
Ezeket hol érdemes hirdetni?
Kell valakinek?Természetesen -hűvös- pincében, sötétben, fektetve vannak tárolva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest