Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
runner 125 #85892 üzenetére
Ismerem a szitut. Reggel kv melett hahu-val kezdem a napot aztán még ebéd előtt mégegyszer átnézem . Délután pedig már csak a frissítés gombot nyomogatom
Valóban az ember egy idő után belefárad és fásul aztán már majdhogynem mindent megvenne csak legyen már és túllegyen rajta . Pedig mikor összeraktam a pénzt akkora lelkesedéssel és örömmel áltam neki ami mára igencsak alábhagyott . Szegény fórumos kolegánál is húztam csak a saját kocsi eladást ( és itt is elnézést kérek tőle ) , de amíg nem találok másikat nem adom el az asszony alól .
-
raczger
őstag
válasz
tboy93 #85896 üzenetére
Hát pedig egyes emberek a Mazdát nem is tartják igazán japánnak, tegnap a szerelővel beszéltem, azt mondta, hogy a Mazda a japán autók Alfa Romeoja
(#85894) !Overdose!: Hát akkor mi az a titkos csatorna ahol mennek a tuti vételek? Az itthoni autóba van a legkevesebb kockázat, közel van, kevés üzemanyagpénz vész kárba, le tudom informálni egészen új koráig, ismerős szerelőhöz el tudom vinni. Ezek az előnyök kint nincsenek meg és összességében nem lesz olcsóbb, ha kintről hozom.
-
raczger
őstag
válasz
runner 125 #85892 üzenetére
-
runner 125
nagyúr
válasz
raczger #85882 üzenetére
Hjah, nem leányálom a használtautó keresése, az biztos. Kell kitartás, szerencse, de a legfontosabb, h ne elkeseredettségedből vegyél autót. Légy türelmes, s ha kapás van, csapj le.
Nézz ki pár típust, amit szívesen használnál, állítsd be az értesítőt vagy a keresőt, és listáztasd ki őket naponta. Ezt csináltam a Volvo-nál és a Honda-nál is. (A végén már függő voltam, kb napi 3 órát tuti elcsesztem a hahu-n.
)
-
raczger
őstag
válasz
!Overdose! #85890 üzenetére
1.8 turbóval? Kösz nem.
[link]
Ekkora a kínálat. se nem kombi, se nem szívó benzines és az egyik automata... -
raczger
őstag
válasz
!Overdose! #85887 üzenetére
Octavia? Nagyon fapad... Műszaki tartalma jó az autónak, de minden másban igénytelen számomra, illetve 2 literes benzines pedig ritka belőle nagyon. Nem az a baj, hogy nem tudom milyen autót szeretnék, hanem az ellenkezője, nagyon tudom, hogy mit szeretnék és abból nincs sok.
(#85888) Qru: Az lehet, most ezt csak példaként szúrtam be
Egyébként haverom öccsének van egy elvileg eladóba (aki amúgy autószerelő, hozzá vittem volna ma az S60-at), csak hát ő jóval többet kér érte, mint amennyit én szánnék.
-
raczger
őstag
Eddig Mazda 6 kombi, BMW e46 3-as kombi, Audi A4 kombi, illetve fél szemmel néztem a Volvo S60-okat.
Most, hogy tudom már, hogy nincs ez a luxusadó mifene, bevállalnék pl egy BMW 320i facelift kombit is akár. Lehet még elkezdem nézni a V70-eket is.
Szívesen vennék még 2002-től gyártott Accordot is (sedan vagy kombi), de az nem biztos, hogy beleférne a keretbe, ilyenre gondolok.
-
raczger
őstag
válasz
runner 125 #85879 üzenetére
Én már nem is gondolom végig, azért el tudják venni az ember kedvét az autóvásárlástól. Lassan szinte már bármit megvennék, csak legyen jó állapotban és valamennyire ismert előélete...
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
runner 125 #85879 üzenetére
Nem akartam feltenni ezt a kérdést, ezért
-
runner 125
nagyúr
válasz
raczger #85876 üzenetére
Sajnálom, nem korrekt az biztos, de a konklúziót le kell vonni. A jó vételek hamar gazdára találnak, ezt tapasztaltam én is SUV keresése közben, így érdemes minél előbb cselekedni.
De, egyébként a szöveg szerintem kamu. Gondold végig, pont a sógorának adná el drágábban az autót?
-
válasz
Dany007 #85877 üzenetére
Biztos félreérthető voltam (közben a VB-t néztem): padlózva 190+ (pontosan nem emlékszem, sok éve volt hogy Astra G-t vezettem, de 190+ óra szerint) - eddig a mondat első része; majd a mondat második része: "nem spórolósan eszik 7-et" - ez annyit tesz, hogy átlagban ilyen fogyasztással jártam úgy, hogy cégautó, ahol a fogyasztás akkor még nem számított.
Tehát nem az volt, hogy 190-nél eszik 7-et, ilyent dízelben sem láttam mégUgyanebben a hsz-ben körülírom Nemesys fórumtársnak a 7 litert: "Olyan nem spórolós, hogy országút 120, pálya 160, és kedvedre forgatod."
Szerk: akkor is csak egy életem és egy jogosítványom van, ha nem zsebből tankolok. -
Dany007
veterán
válasz
VegyesTamás #85863 üzenetére
Ja értem. Akkor ha esetleg lesz megoldás, kíváncsi lennék rá mi az.
Egyébként szerintem így eladhatatlan az autó. Első próbaúton kiderül, hogy valami mocskosul nincs rendben. Aztán ha a bevizsgálás során sem tudják megállapítani a hiba okát, az eladó is csak kamillázik hogy mi lehet a gond, akkor úgy ki a fene venné meg?
Donornak, alkatrésznek? Mert ismeretlen hibával, amit ráadásul több szerviz sem képes megoldani / rájönni a hiba okára, így másként nem nagyon lehet eladni az autót csak alkatrésznek.@raczger:
Bakker, pedig már én is beleéltem magam a Volvo-ba pedig nem is én veszem.
Egyébként ja, elég bunkóság az ilyen...
@focvis:
Lehet én értem félre, de akkor ezt mire írtad pontosan? :
(#85861) focvis:
"Sokat használtam kulcsos 1.4 Astra G Caravant, sík úton 190+ (óra szerint), nem spórolósan eszik 7-et. "Mert ez az én olvasatomban azt jelenti, hogy az 1.4-es Astrával 190 fölött mentél miközben 7 litert evett.
De mondom, lehet félre értem, csak akkor nem tudom mi az eredeti értelme a mondatnak. -
raczger
őstag
Na nem lesz autó, most hívott, hogy eladja sógorának mert most többet ígért neki...
Nem szeretem az ilyet, ha valamit fixen lebeszélek aztán... áh, szívhatok tovább a kereséssel.
-
válasz
VegyesTamás #85835 üzenetére
Katalizátor esetleg . Havernál igaz opelnél de hasonkó dolgokat produkált a gép aztán már majdnem vett egy töröttet , hogy motort cserél . Végül valaki mondta , hogy előbb ler kellene venni a katalizátort és megnézni. Jó lett és kapott egy új rendszert.
-
-
-v-
addikt
válasz
focvis #85861 üzenetére
Nem mondanám, hogy különösebben Ford fan lennék ... a #85860-ban írtak tények kb., nem szubjektív dolgok
(#85871) DeFranco : hát nem tudom, szar ez mind akkor, civicet kell venni
Alapjárati bug kis bug ja, de amikor csereautónak kaptam az 1.6-osat, nekem már 1 nap után elegem lett belőle, hogy minden pirosnál megállásnál megy a műsor
-
DeFranco
nagyúr
Minden márkahűség nélkül (amúgy is tudjátok, hogy gasztrafan vagyok) ez így ahogy leírod sem triviál amúgy. Astra olcsóbb, talán igénytelenebb is, de közel sem annyival gondozásmentesebb, mint amennyire híre van.
Ismerős mostanában kifejezetten sokat költött a gasztrára, igaz rendbe lett minden rakva rajta, de computer csere befigyelt, motorhűtő venti csere befigyelt, volt motorakadozás is rendesen előtte is az nem tudom hogy lett megoldva meg mi volt az oka, plusz amiről nem tudok (végig magánhasználatban volt, relatíve kevés kilométerrel), típushibák itt is vannak az opel topicot olvasgatva, szóval költeni erre is lehet, fül meg fenék kell hozzá.
Mind a kettő viszonylag egyszerű, minőségi konstrukció, nagyot akartak gurítani mind a kettővel a saját kategóriájában a saját igényeik szerint, mind a kettő kimegy a világból és még úgy kb. vissza is jön, ez kb pariban van.
Ettől függetlenül a gasztra racionális és jó választás, amennyivel olcsóbb, annyival nyújt kevesebbet, és annál olcsóbb fenntartani is, ha valakit ez az adott élethelyzetben kielégít, akkor teljesen OK. De abban a reményben szerintem nem érdemes megvenni, hogy lényegesen kevesebb bug lesz vele, mint egy focussal.
(Ez az alapjárati kérdés vicces amúgy, kezd olyan érzésem lenni, hogy rosszul ülnek a lovon ezzel kapcsolatban, legalább is itthon, jellemzően problémától függően egy tisztítás vagy egy szoft frissítés meg szokta/tudja oldani, ez kifejezetten kis bug.)
-
neduddki
nagyúr
válasz
VegyesTamás #85869 üzenetére
HI!
szurkolok:- )
udv
neduddki
-
válasz
neduddki #85864 üzenetére
15-20%...
Legyen 8-10 kmh. A ford meg lefelé csal. Meg a japók is.Ez az én véleményem, múltkor összeszámoltam, asszem 15 db céges és privát Opelem volt az elmúlt 18 évben és 1 Mondeom, Opelről úgy hiszem, tudok véleményt alkotni.
@Nemesys: folyt. Golffal mostanában 6.2-vel járok, országút 100, pálya 150, kevés falu.
-
-
-
Ugye nem baj, ha nem értünk egyet?
Sokat használtam kulcsos 1.4 Astra G Caravant, sík úton 190+ (óra szerint), nem spórolósan eszik 7-et. Fékez rendesen, vált rendesen, polgári igényeket bőven kielégítően kanyarodik. Nagyon jó a váltóáttétele, olcsón fenntartható, kényelmes.Te a Fordot szereted, és ezt tiszteletben tartom.
Én meg soha nem vennék olyant.@Nemesys: nem a Te fogalmaid szerinti "nem spórolós". Olyan nem spórolós, hogy országút 120, pálya 160, és kedvedre forgatod.
-
válasz
trassher #85839 üzenetére
Ha objektív próbálok maradni, akkor a Focusnak jobb a futóműve (kanyargós úton jön ki).
Az Astra viszont kb. megy úgy az 1.4-gyel, mint a focus az 1.6-tal - miközben kevesebbet fogyaszt. Van a családban 1,6-os focus 2 (előtte Astra G 1.6, ahhoz képest +1liter) és C-max is.Az már erősen szubjektív, hogy én a büdös életben nem vennék Fordot, volt szerencsétlenségem egy céges Mondeohoz (igénytelen kivitelű, nagy batár), meg annak a Focusnak a beltere sem egy matyó hímzés.
-
-v-
addikt
válasz
Anulu79 #85838 üzenetére
A cél a nagyobb teljesítmény.
Ezért nézelődök ekkora motorral szerelt kocsit. De minél takarékosabb annál jobb.
Azt azért vágod, hogy nincs ingyen ebéd
Meg hogy a lovak zabbal mennek etc.
Ha többet akarsz, azt valahol ki is fizeted, vagy így vagy úgy.(#85858) focvis: focus 1-ről van szó, abból az 1.6-os jobban is fogyaszt a 2-es 1.6-osnál, és a beltere is igényesebb. 1.4 g astra meg 1.6 focus 1 szerintem fogyasztásra is meg beltér igényességére is egál.
Amúgy nem megy úgy, focus kicsit jobban, és a váltóáttételei is jobbak. -
Dany007
veterán
válasz
VegyesTamás #85835 üzenetére
Üdv!
Nagyon szép hibaleírás.
Küzdesz vele rendesen, ahogy látom...
Megoldást, ötletet sajnos nemfogok tudni adni. Viszont a hibaleírás rendkívül ismerős!
Apósom Omegája ugyanezt produkálja már pár éve! Nemrég nálam volt egy hónapig és katasztrófa volt használni... A probléma csaknem megegyezik azzal, amit te is leírtál.
Indításnál, illetve indulásnál csak úgy tudtam elindulni, hogy közel 2000-ig pörgettem a motort. A finoman próbáltam indulni, akkor lefulladt! De ez kb minden indulásnál, útkereszteződésben is, tehát amikor már jár a motor, egyesbe rakom vagy lassan kettesbe stb... csak csúsztatott kuplunggal és nagy gázzal volt hajlandó menni, különben lefulladt.
Aztán ugyanúgy ahogy nálad, alacsony sebességnél egyszercsak teljesen random(!) elmegy a gáz. Olyan, mintha hirtelen nem nyomnám tovább a gázt, pedig a lábam meg se mozdult. Ilyenkor hiába nyomom jobban a gázt, semmit nem ér. Az autó lassul a motorfék fékezi az autót. Ugyanaz segít, ami nálad. Ha teljesen elengedem a gázt majd újra nyomom, na akkor már megy. Esetleg váltok egyet vissza és akkor is megy tovább.
De csak alacsony sebességnél csinálja ezt. Mentem vele sokat pályán, ott nem volt gond.
Amúgy ott is minden rendben volt! A hőmérsékleti dolgokat nem volt időm megfigyelni, mert csak egy hónapig volt nálam...A röhej, hogy após is volt 3-4 szerelőnél a problémával de fogalmuk sincs mi lehet a gond.
98'-as 2.5-ös dízel Opel Omegáról van szó. 600k fölötti km-rel.
Nem tudom mi lehet a hiba oka. Nem értek hozzá. De a leírás alapján ugyanaz mindkettőnél. Továbbá biztosra veszem, hogy nem valami triviális / általános dolog, mert azt a szervizesek megtalálták volna... -
trassher
addikt
Árban is azért a focus erősebb ahogy nézegettem a hirdetéseket. A fent megadott paramétereket tekintve mekkora az az összeg amiért már értelmes darabot lehet kapni? Vételárra 700-at szánunk.
-
mycso
veterán
Srácok, hátha tudtok segíteni, ez milyen autó: [link]
-
-
trassher
addikt
A kérdés: Astra G 1.4 16v vagy Focus Mk1 1.6 16v?
Ami kell: 5 ajtós kivitel, klíma, 2 villanyablak, elektromos tükör, fényszórómagasság állítás.
Ki melyiket ajánlaná? Méretben mindkettő megfelelne, dinamizmusban is. Nem rakétát szeretnék hisz lézer show van már minden sarkon. Heti 250km főút és 150-200 km városi használat.
Ki melyiket ajánlaná és miért? Előre is köszönöm a válaszokat. -
Anulu79
addikt
Ha 2000 ccm-es benzines autó érdekelne akkor milyet érdemes venni ami nem eszi meg a gatyámat? Vegyes használatra kellene. Nem sok olyan útam lenne ami csak városban lenne. Ár kb. 1,2 M-ig lenne jó.
-
VegyesTamás
senior tag
Szakik nem tudtok valamit a híres ám megoldás nélküli (vagy én nem találom) Skoda Fabia 1.4 "kaffogásról"
?
rövid leírás:
A probléma röviden, hogy napi első induláskor remeg a motor és menetközben
a gáz néha kihagy, de a komputer hibakódot nem mutat (5 különböző szakember
igazolta ezt).
A hiba okát, forrását több szakember is megpróbálta felderíteni, de ezidáig
nem sikerült. A Skoda márka szervízbe minden lehetséges elektronika és
mechanikai alkatrészt ellenőriztek és többet cserétek. Mivel az eddig
vizsgált alkatrészek jónak bizonyúltak, így felmerült, hogy lehet magával a
komputerre vana hiba, de ezt nem tudták megállapítani.*Autó:*
- Márka: Skoda
- Modell: Fabia
- Ccm: 1390
- Évjárat: 2006
- Motorszám: BUD253740*Hibaleírás:*
A pillanatnyi fogyasztásmérőn látható, hogy abban az esetben produkálja a
hibát, ha a pillanatnyi fogyasztás el kezd emelkedni: induláskor 1,8-2,2l
=> 3-3,5l-nál (motor erőteljesen kezd remegni) => 4l-nél (általában
lefullad). A fulladást csak néha produkálja.Ha az autó már erőteljesen kezd fulladozni, akkor a gázpedálra nem reagál.
Ha az induláskor gázt adok és a motort felpörgetem 1500-2000-es fordulatra,
akkor áthidalja a problémát. (érezni, hogy küzd, de kellő erő, fordulat
van, hogy áthidalja)Azt figyeltük meg, hogy amikor az első nagyobb gázt adjuk fekete füst
távozik a kipufogóból.Az autó jól gyorsul, napközbeni működés közben semmit nem észlelni, kivéve
azt hogy ha tartósan alacsony sebességgel közlekedem enyhe gáz adagolásánál
(pl.: 4-esben 50km/h-val), *néha nem reagál a gázpedálra*, akkor teljesen
fel kell engedni, majd újra lehet nyomni.Még annyi, hogy csak akkor kezdi el, amikor a levegő hőmérséklete eléri a
kb 15-20 fokot. Tavasszal és ősszel egyértelműen tapasztalható, hogy reggel
mikor 14 fok-nál kevesebb van gond nélkül indult, ellenben délután mikor a
levegő 15-20 fok fölé emelkedett akkor produkálja.Az alábbi alkatrészek lettek cserélve, tisztítva:
- 4 gyertya csere
- benzinszűrő csere
- olaj csere + Motor Cleaner Wynns
- olaj szűrő csere
- levegő szűrő csere
- víz hőmérséklet szabályzó csere
- pillangó szelep tisztítása
- MAP szenzor csere
- 4 gyújtótrafó cserélve
- ultrahangos injektor tisztítás
- akkumulátor csere
- teszt jelleggel a benzinpumpa motor is cserélve lett
- motor megfelelő levegőmennyiséget kap (elvileg nem kap fals levegőt)
- hengerenkénti kompresszió rendben
- hibakód nincsen
- vezérléscsere (35.000 km)
- hidrotőkék ellenőrzésre kerültek
- kipufogó rendszer ellenőrzésre kerültekA hibát kb 42.000km-nél produkálta.
Mellékelek egy videót, amely teljesen tükrözi a problémát.
-
Lenry
félisten
-
runner 125
nagyúr
válasz
raczger #85824 üzenetére
Cool, zsolival indexen majd biztos megtalálod a közös a hangot, ő rallyzik Lada-val.
blt.62
Nem mondanám h jobb, csak pl a kézi váltós sokkal megbízhatóbb, és abból több a kézi váltós példány.
Elől a hely közel azonos, hátul viszont kisebb a lábtér az biztos, de 2 körül tényleg korrekt példányt kapnal. -
blt.62
őstag
válasz
runner 125 #85817 üzenetére
Az s60 jobb mint az s80?
-
raczger
őstag
válasz
focvis #85822 üzenetére
Emiatt ne aggódj, alapvetően nyugodt tempóban közlekedek, nem racsingra fogom használni az autót. Ha meg szeretném csináltatni az tuti nem azonnal lenne, először így szeretném kiismerni az autót.
Ugyan a közlekedésbe még bele kell jönnöm (bárki jön velem, mindig mondom nyugodtan szóljon bele mit csinálok rosszul, szerencsére már ritkán van csak így), folyamatosan tanulom, de az autót jól tudom kezelni, mentem én már gyorsan is és nem volt probléma: [link], [link] Ja és itt jogsim még sehol nem volt
Alapvetően egy utazóautót akarok, azt hiszem erre a Volvo tökéletes, kis távokra, városi használatra nem hiszem, hogy sűrűn fogom használni, akkor inkább felülök a bringára.
-
-
raczger
őstag
válasz
runner 125 #85819 üzenetére
Az nem tűnik soknak, többre gondoltam.
S60-as topikra már rátaláltam, olvasgattam kicsit.Jól néz ki az a Bluepower, de annyit már nem biztos, hogy adnék egy ilyen naviért.
Köszi az eddigi infókat, holnap átvizsgálás szervizben, izgulok
-
runner 125
nagyúr
válasz
raczger #85816 üzenetére
40-50k között szerintem megoldják profin.
Ha, megveszed regelj fel Index-re, az S60 topikban rajtam kívül szinte mindenki pesti, tudnak javasolni megbízható kontaktot ezügyben.
Azt most nem abba keresem, az S60 multimediája már részben megoldott. A topikból 5-en vásároltunk Svédországból típusspecifikus fejegységet lassan már 2 hónapja, viszont a can-bus adapter legyártásal gondjaik akadtak, így többedmagammal együtt még nem építettük be, mivel a kormányvezérlés és a tolatóradar nem működne. Várunk türelemmel...
A normál 2 DIN-es megoldással ez a problémám, nagyon kilóg a gyári enteriőrből. -
raczger
őstag
válasz
runner 125 #85815 üzenetére
Tyű az nem rossz, köszi az utánajárást. Pénzbe ez szerinted kb mit jelenthet?
Már elkezdtem gondolkozni 2dines navin is, látom te is épp ezen dolgozol -
hobizoli
nagyúr
válasz
runner 125 #85788 üzenetére
Chevy Spark-ban is
-
neduddki
nagyúr
válasz
tboy93 #85805 üzenetére
HI!
14es felnit le kell rugni rol a afranba /hintalo:- (/, honda totyikban kigyujtve a 7gen 15os felnik kodjai, nekem a begyutt a s6a-560a /vna is beole 2 agrnitura, nehez eros:- )/ ell kell dontnei hiszel-e neikik mert, ~150rugo a 120Mm-es buli /gyari beszall/, jakormnay, ha monden igaz a fl-nek dokkal jobb a kormanya, ill. ha inkabb leborozteted akkor felser
fek nissin 22k:- )
olaj inabb 5w40 mint 10w40 /en most eneos sustina/
mas?udv
neduddki
-
raczger
őstag
válasz
runner 125 #85800 üzenetére
Igen, emlékszem. Ez jó hír, ha akarok néhány plusz lovat, na de először legyen meg az autó és ismerjem meg rendesen, aztán lehet
-
válasz
!Overdose! #85792 üzenetére
JHM az alvázszám első három karaktere. 1.4 benzin
-
!Overdose!
őstag
válasz
ReSeTer #85798 üzenetére
A KGFB díj annyi és annyi dolog függvénye, amiből a teljesítmény csak az egyik tényező. Ráadásul amióta sávos teljesítményszinteket vesz alapul, azóta megesik, hogy nem számít +/- x le. Jelen esetben a 140 és 170 lóerős verzióra is ugyanannyit kell fizetni, mivel mindkettő a 101-180 kW közötti kategóriába esik.
tboy93: Grat hozzá.
-
válasz
runner 125 #85796 üzenetére
Előben nem volt furcsa a hézag
760k volt új téli gumikkal és jó állapotú nyáriakkal.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- EZVIZ CS-EB8-4G-2K-PS(kit)
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 32GB 1000GB 1 év garancia
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest