- Majdnem 20 évvel később befejezték a rajongók a PC-s Grand Theft Auto IV-et
- Milyen notebookot vegyek?
- Projektor topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Elhagyja a 32 bites módot a Steam
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
krystman
őstag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni, hogy van nekem egy Samsung Odyssey G6 monitorom, amin van egy fekete folt a monitor alján. Amibe viszont szeretnék tanácsot kérni, hogy tegnap rákattintottam a panelfrissítésre, amiután elsötétült a kép , de egy óra múlva sem történt semmi. Akkor bekapcsoltam és bejön a SAMSUNG logó, és ezután már csak 3x bevillan a kép 2-3mp re, és utána kikapcsol. Mit lehetne tenni? Már próbáltam új DP kábelt, HDMI, sőt még a 220v tápkábelt is kicseréltem. Próbáltam nagy nehezen RESETET is, de azután sem változott. Tönkre tette ez a panelfrissítés? -
GeneraL_XTX
veterán
Visszakaptam a samsung monitoromat a második körös alzás szervízről természetesen most is majdnem 30 napig ültek rajta, de úgy néz ki sikerült minden általuk okozott hibát javítani most már úgy működik ahogy kell. Nem tudom miért nem lehetett ezt már az első körben megcsinálni (gondolom azért mert kicsúsztak volna a 30 napból nem akarták visszafizetni az árát és inkább félkészen visszab@szták). Viszont a 2 hónapos procedúra alatt szarrá karcolták több helyen a kijelzőt, szóval van még egy köröm velük.
Ugye amíg szervízben csücsült a samsung kihoztam egy Alienware AW3425DW amit most vittem vissza elállással. Érdekes tapasztalat volt ez a dell, azt hittem mindenben jobb lesz mint a samu, de elég vegyes a tapasztalatom. Funkciókban sokkal jobb a dell, viszont az már az elejétől folyamatosan megfogalmazódott bennem, hogy a HDR teljesítménye valahogy nem az igazi, alig van különbség az sdr és hdr között ,nem elég fényes, nem olyan mint a samsungnál megszoktam. Plusz a dellnél vrr esetén azonnal észrevettem a flickeringet és nem tudtam most én vagyok a hülye vagy samsungnál tényleg nem volt, de most hogy visszakaptam kipróbáltam és a samsungnál valóban nem látok fényerőváltakozást vrr bekapcsolása mellett azokban az esetekben amikor a dell-en igen. És igen, HDR-ben is sokkal jobb a samsung. Pedig dell-en mind a két profilt próbálgattam (peak1000 meg a trueblack 400-at is) de egyik se volt az igazi.....
-
szasanyi
félisten
Igen, ez a probléma... van mire hivatkozni (mert lehetővé tették, ami unfair mivel maga a gyártó vállalja a garit NEM a kereskedő). Talán már mondtam, de én úgy vagyok ezzel, hogy ha egyetlen üzletben van rá 3 év gari (felár nélkül) akor én ott vásárolok.
És azért említettem, mert nem mindenki figyel erre, pedig fontos lehet. -
emiki6
veterán
Konzolvilágnál 230 az evnia már...
-
Dare2Live
félisten
Én BMWn meg idén egy-egy címen érzem, hogy a 3080 elfogy 4Kban. Mármint állítgatni korábban is kellett de ~nem lehetett észrevenni game közben. Multkor láttam 260ért 9070XTt az azért árban elég jó. (4Kban főleg kb 5070TI és ~80Kval olcsobb. Ahova esetleg kevés az 5070TI ott FSR4 nagyon beledült.)
Mondjuk vszeg kihagyom ezt a gent, kb 10 régi cím van amit ki akarok pörgetni a köv 1.5évben és oda bőven elég a 3080.
@iceq:
BPn nem nagyon kapsz panelt 50misiért. Max 4xnmest azt is szar helyen és/vagy felújítandót... Ami jó helyen van... az 70-100misi. A piac szerint tényleg nem 50et ér hanem átlag 70-80at... -
xertekus
újonc
Sziasztok!
Hosszas keresés után végül az LS27DG602SUXEN mellett döntöttem. Már néhány napja nálam van, és egész jól működik, néhány problémát leszámítva. Az utóbbi napokban azonban észrevettem, hogy amikor Safe Mode-ba próbálok belépni, a monitor eldobja a jelet, így csak újraindítás után tudom újra használni a gépet. DP kábelt használok, amit a Samsung adott.
Sajnos volt már olyan is, hogy a gépet 30 percre ott hagytam, a monitor ekkor alvó módba ment, és utána sem érzékelte a jelet.
Van valakinek tippje, vagy esetleg fix erre a problémára? -
válasz
GeneraL_XTX #2259 üzenetére
Annyit ér amennyit fizetnek érte. Mint egy panel lakás, mindeki tudja hogy nem ér 50M Ft-ot de ha kifizetik akkor "annyit ér".
-
Csandi
addikt
Alapvetően vagy aprós árakban gondolkodom,
vagy németből rendelve. De igen, ha szigorúan magyar bolti árakat nézünk igazad van, viszont itt bejön nálam egy kis személyes elem, AMD kártyát (még) nem vennék. Prociban már bizonyítottak, de nV-nél meg a feature set (DLSS+FG), RT, meg ha GPU accelerated streamelsz akkor
arra a dedikált magok nálam még felé billentik a mérleget, inkább akkor legyen kicsit drágább. -
emiki6
veterán
Na én meg azt látom, hogy a 9070xt 20%-kal olcsóbb, de 1440p-ben kb egy kategória (ha a feature-ök es támogatottság nem ér meg 20% felárat). 4k-ban picit már jobb. Itt, Magyarországon a 5070ti túlárazott. Rt-re a 5070ti is kópium gondolom.
Vannak persze helyek, ahol a 5070ti az olcsóbb, ott meg az éri meg.
-
Csandi
addikt
1000% hogy nem fognak visszaesni. Látták, hogy ennyit is kifizetnek az emberek, akkor lehet ennyiért is adni.
Lehet eltorzult az évek alatt nálam is pont ezért, de az 5070 Ti-t egy olcsó kártyának tartom
de amúgy a generáció legjobb vétele szerintem. 5080-tól alig marad el cserébe 100-assal olcsóbb.
-
-
dom1n0
őstag
Én elég sokat PUBG-tam régen (3200 óra ment bele..
), de most 240fps/hz-en 4k-an újra kedvet kaptam és megyek napi pár kört szabadidőmben.
De nyilván egy Oblivion Remaster 4k-ban ultrán úgy néz ki, hogy ledobom a hajam tőle, pedig kb. 30+ éve játszok , már láttam elég sok mindent azért -
emiki6
veterán
Az 5070 ti 4k kártya. Az, hogy neked kevés az egy masik téma.
szasanyi: sokáig a lélekteni határom egy vga-ra 100k volt, nemrég kezdtem el kitolni, mikor realizáltam, hogy megváltozott a világ. Mostmár 300k környékén van. Szerintem már az 5070ti is abszurd drága és azért én sem budget pc-ben gondolkodom már.
-
Garsza
veterán
Ezen kár vitatkozni sose lesz ebben eggyetértés. Mindenkinek más az igénye. Van ezerféle játék. Van ahol elég egy adott kártya akár 8k -ra is van ahol még az 5090 is kevés 2k is. Van akinek 60FPS is elég van akinek 500 kell. Ez egyszerűén egyén és játék függő mi mire elég. V
-
emiki6
veterán
Beírom ide is, hátha érdekes.
A 27"-os evnia-val az RX 6800-as kártya 144 Hz-ig idle-ben 8W-ot fogyaszt, afölött 40W (ezzel kb megduplázva a gép készenléti fogyasztását...). Állítólag azért van, mert a monitor időzítése nem pontosan VESA standard szerinti és ettől a 6800 idle-ben is pl maxon járatja a VRAM-ot.
Kíváncsi vagyok, hogy a 9070xt-vel is ez lesz e, ha váltok majd. -
Hanok
senior tag
válasz
4264adam #2231 üzenetére
Köszi az infót.
#2232koxx: Ezzel nincs probléma, mert a MacType meg az egyéb finomhangolásokkal kb. jobb a clarity-je mint az MSI-nek volt gyárilag, nagyon sokat lehet a gyárin javítani. Nyilván a WOLED gyári az instant kuka annyira zavaró. Nekem nagy a 32 ilyen távolságból, próbáltam de zavar hogy bizonyos játékoknál nem látom be a teret mozgatni kell hozzá a fejemet illetve 5070ti-al a 4k azért eléggé kompromisszumos tud lenni néha..A jövőben meg még jobban talán.
#2233Csandi: Lehet az én szememmel van baj de a feleségem is mondta úgy hogy meg sem említettem neki hogy azt érzi hogy a szemével nem tud megfelelően ráfókuszálni a szövegre. Fiatalabb is és jobb is a szeme..
Igen a redditet végigbújtam, de pont ezért is mertem bevállalni mert a sok panasz mellett sokan azt írták hogy teljesen jó a matt. Ezért is nehéz most eldöntenem, hogy a woled/qd-led eltérés a matt vagy én magam vagyok a probléma..
Én amúgy fogadnék vendéget hogy megmutassam de egy 5 hónapossal otthon ez most egy kicsit macerás lenne..
Néha még én is alig merek hazamenni..
Tandemes dolgokat láttam már, meg mindent megnéztem ami felkerült eddig, lehet hogy jó alternatíva lesz nem tudom még.. 3 hónap az most sok monitor nélkül. -
Csandi
addikt
Nincs más matt opció, de nekem még ilyen probléma
nem volt OLED-el (WOLED) meg havertól sem hallottam akinek QD-OLED je van. 27”/1440p mindketten.A korai genes panelekre volt ilyen text fringingre panasz.
Vagy felmész akkor felbontásban 27”/32” 4K ra, mindkettő nagyobb PPI mint az 1440p, 27” ben főleg, vagy esetleg várd meg a True Black coatingos Tandem OLED-eket, decemberre vannak kiírva gondolom legkésőbb januárban kaphatók lesznek. Glossy de mégis SOKKAL kevesebb tükröződés, youtube-on találsz róla vidiket már. Jön 280hz es meg 540hz es, mindkettő 27”/1440p. Ha viszont PPI okozza a problémád lehet ez sem oldja meg.
Mattra amúgy redditen szoktak panaszkodni aki nagyon érzékeny rá, hogy mintha kicsit szemcsésebb, “defókuszáltabb” lenne a kép, viszont itt a fórumon ezt a matt tulajok nem támasztják alá. Gondolom akkor embere válogatja, én matt oledet még nem láttam. (De ha valaki pesti és szívesen fogad vendéget 10 percre akkor szívesen megnézném amúgy, hogy legyen saját véleményem is róla)
-
Hanok
senior tag
Visszatértem pár gondolattal, sajnos nem értem a végére a dolgoknak.
Megrendeltem az MSI 271QP-t, miután megjött sajnos lett benne egy függőleges pixelcsík hiba kb. az első napon így elálltam a vásárlástól mert nem szerettem volna arra várni hogy egy új monitort panel cserével kapjak vissza. Azért pár órát ment és arra a következtetésre jutottam hogy annyira fényes a felülete hogy ez engem nagyon zavar, annak ellenére hogy egy viszonylag sötét szobában ülök még nappal is. A képe és a színek nagyon magával ragadó kifejezetten tetszik. Gondoltam hogy feltehetőleg nekem a matt bevonat jobb lenne ezért rendeltem egy nem QD-LED LG-t 27GS95QE-t. Összességében nagyon nagyon tetszik a monitor, dizájnba is nagyon jó illik a LG UltraGear GP-9 soundbaromhoz a V alaku talp, kellemes az ambient light is. Talán színekben kicsit elmarad a QD-tól ahogy azt írják is de azért messzemenőkig szép itt is a látvány bármi máshoz képest. Sokat állítgattam mactype, élesség, fényerő (sikerült a legjobb spotot belőni, szépek a betűk is) de valahogy van egy olyan érzése a szememnek szöveges olvasásnál mintha állandóan fókuszálnia kellene és most nem tudom eldönteni hogy ez a matt felület miatt van vagy a más fajta OLED technológia miatt. Egyszerűen káprázik a szemem olvasás közben. Az MSI-nél nem éreztem ezt de ugye ott a bevonat is más volt. Szóval elbizonytalanodtam minden tekintetben...Gondolom a következő lépés a samsung g6 lenne csak nem tudom a matt zavar ennyire olvasásnál...Esetleg ötlet még ezen kívül?
Az ezüst nem a szívem csücske...
-
Garsza
veterán
válasz
GeneraL_XTX #2227 üzenetére
Na most pont narancs akkor hagyom mi történik.
-
GeneraL_XTX
veterán
ha megnyomod a monitor vezérlőgombját ott feljön egy menü ahol írja a felbontást frissítést stb. ott van egy olyan hogy panel health egy kis színes körrel mutatja a panel állapotát, ha az zöld akkor megcsinálta a pixelfrissítést. lehet még nanarancssárga meg piros, ilyen esetekben ha elmegy aludni akkor elkezdi a pixel refresht.
-
TomiLi
addikt
Nekem ugyan Gigabyte monitorom volt, annál be lehetett állíítani, hogy stand by-ban mikor kezdjen neki a pixel refresh-nek: 0-15-30-45.... perc után (a 0 azaz azonnali kezdéssel voltak gondok, ezért 15-re volt beállítva). De manuálisan is el lehetett indítani, én ezt a monitor egyik gombjára beállítottam a monitor menüjében. Nem tudom, hogy a tiédnél van-e erre mód?
Ha a manuális módszert használod, akkor fontos, hogy a windowsban a képernyővédő (alvás) funkció több mint 7-8 perc után aktiválódjon, mert ha ennél rövidebb, akkor megszakítja a pixel refresht, és a monitor nem tekinti elvégzettnek (van egy üzemóra számláló, és egy elvégzett pixel refresh számláló a Gigabyte monitor menüjében)
A widows monitor alvást én kikapcsoltam, és inkább (lehet túl para) beállítottam egy fekete háttérképet, valamint felugró tálcát, sötét módokat, vagy ha nem felejtettem el, akkor kikapcsoltam a monitort, ha ott hagytam pár percre a gépet. -
Garsza
veterán
Dell AW3425DW moninitorom van és elméletileg 4 óránként automatikusan csinálja a pixel karbantartást.
Írta itt valak,i hogy annak a jele a led zöld villogása. De én még ilyen nem láttam. Van arra mód, hogy kiderítsem csinálta e valaha. -
Halihó,
Próbáltam ennek a monitornak (LS27DG600SUXEN) a szoftverét frissíteni de azt írja, hogy nem talál update file-t az usb eszközön, pedig fix jót szedtem le.
Fat32-re formatáltam az usb eszközt, felmásoltam és nem találja. Valami tipp erre? -
1 év után kb nekem is 4600 üzemóra van benne, bár én semmi jelét nem láttam eddig beégésnek
-
Szinyák
őstag
válasz
deathcrow42 #2209 üzenetére
Kiváncsiságbol ránéztem 7168 napja -2006 jan.22 regeltem akkor öreg motorosok vagyunk
-
-
válasz
deathcrow42 #2209 üzenetére
Nekem annyi idő telt el a regisztrációm óta ahány éves akkor voltam
-
-
4264adam
veterán
világos.
arra értettem a black screen driveri anomálik több esetben fordulnak elő több monitor esetén mint single felhasználásnál.
Nincs rá "még" megoldás. Várjuk az új drivereket.
Nekem is 1 minotor esetén sokszor kapok üzenet a bal felső sarokban (fekete kép és displayport szöveg) szoftverek indításnál.
31 évesen lett türelmem arra a 3mp-re amíg rendbe jön.
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Poco F7
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Háztartási gépek
- YouTube
- Autós topik
- Majdnem 20 évvel később befejezték a rajongók a PC-s Grand Theft Auto IV-et
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- LG UltraGear 27GP850-B GAMING IPS Monitor! 2560x1440 / 165Hz / 1ms / FreeSync / G-Sync!
- LG 32GN650-B monitor, 31.5 , 1440p, 165hz, g-sync/freesync
- SAMSUNG (LS49C950UAUXEN) 5K 120HZ GAMER MONTOR ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (LS49CG954EUXEN ) 49" 240HZ NEO-QLED DUAL QHD GAMER ! AKCIÓ!!
- Dell 27" 2K P2723D 27" IPS panel 2560x1440 QHD Pivot HDMI
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3236
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest