-
PROHARDVER!
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
Icewloxy
junior tag
érdemes regisztrálni samsung monitort garira vagy a 3év gari kiterjed mindenre?
-
válasz
szasanyi #476 üzenetére
Már vittem vissza, 3 monitort is azt hiszem, meg 3x egy fejhallgatót Logitech g935-öt, de azóta már csak 1x lehet ezzel élni, viszont már nem csak az első évben, hanem ameddig a garancia tart, nem jött be, leadod hogy baja van, mind1 mit írsz rá, az azonnali cseregaranciának az a lényege, nem kell várni hogy kivizsgálják, hanem cserélik azonnal, ha nincs raktáron 24 vagy 48 órán belül, már nem emlékszem, hoznak, ha nem tudnak visszakapod a pénzt. De ez nem egy gusztustalan átb@szás, ezt ők találták ki, ők is tisztában vannak ezzel.
Mondjuk ennek a részemről akkor van értelme ha el akarom adni, beviszem, kicserélik és bontatlan újként tudom árulni, nem hiszem hogy közel 3 év múlva mielőtt lejárna a garancia, kicserélném egy ugyanilyenre amit meg is tartok, 3 év múlva biztosan mást akarok majd, nagyobbat, jobbat stb.. -
szasanyi
félisten
Nekem sok jó tapasztalatom van az Alza-val (elállás, csere, visszatérítést szóval minden téren) ezért én is preferálom (persze ár függvényében mert az és ott sem mindig jó).
"...ha van baja a terméknek, ha nincs, 2027.11.22-ig ha visszaviszem, és azonnal cserélik..." - ez biztos? Miért cserélnék ha semmi baja? -
válasz
szasanyi #474 üzenetére
Én pont ezért vásárolok az alzába, mert nem ér meglepetés, én a g6-ot 330.000ft vettem, azonnali cseregarancia volt 35k, de azt tudom, ha van baja a terméknek, ha nincs, 2027.11.22-ig ha visszaviszem, azonnal cserélik, ha nincs ugyan ilyen g6, akkor visszakapom a teljes összeget, azonnali cseregaranciával együtt.
-
-
emiki6
veterán
DP1.4-gyel gen4-et kihozni minek? Kétlem, hogy gen 3 áron adná az asus.
-
4264adam
veterán
válasz
szasanyi #467 üzenetére
Ha a forgalmazó az Emag akkor érdemes megvenni. Megbízható, többször küldtem vissza terméket nekik, és monitort is.
teljes 36 hó garanciával látom. Törvényeknek megfelelő. Cégeknek 1 jár és az eladó dönt hogy ad e többet, Alza megadja. Legtöbben cégnek csak a törvény által előírtat, tehát jogi személy esetén 1 év jár.
-
szasanyi
félisten
288k jó ár egy MSI MAG 271QPX monitorra.
Sajnos csak az eMAG-on, ráadásul harmadolt céges garival.
-
Icewloxy
junior tag
válasz
Icewloxy #464 üzenetére
Megjött a monitor, nem csalódtam, sőt!! Gyönyörű a panel , semmi banding, semmi rozsaszin efektus, full clear(3.gen qdoled). lefuttattam teszteket nincs pixelhiba se. Nem csalódtam a samsungban,pedig tartottam tőle kicsit. Látszik azért a kicsivel jobb szinfényerő woled után de azért nem folyt ki a nyálam, de természetesen brutál. A megjelenités,élmény más inkább. 27" 1440p 40-50 centiről még jobban benne vagyok a tartalomba és több részletek látok, lehengerlőbb mint az oled tv 55" 2.5 méterről. nameg a 360hz lehengerlő fluid,smooth minden. szóval nem bántam meg, nagyon jó megjelenitő, ezt a deltae1 is látom milyen pontos, tv csak kicsivel rosszabb,de az kalibrálva van.
-
4264adam
veterán
válasz
Icewloxy #454 üzenetére
Adaptive sync: VESA szabvány
Freesync: szintén VESA csak AMD marketing miatt Freesync a neve
G-sync: elektronikai modul lett beépítve a monitorba ezért képes 30Hz-től szinkronizálni vagy akár az Ultimate G-sync 1Hz-től is. VESA szabványon túlmutat mert az 48-tól kezdi.
A felhasználók monitorai 99%-a nem G-sync modolus Monitor így az Adaptive Sync / Freesync érvényes rá.
VRR: 48Hz-felső határ
Ha a G-sync az NV controlban OFF, automatikusan nem üzemel az Adaptive sync-se. Nincs szinkronizáció
Szóval mindenki Adaptive-ot használ igazából.
-
emiki6
veterán
válasz
Hauptmann #443 üzenetére
Rámentek pixelsűrűségre. A VGA-k ugyan nem nagyon tudnak lépést tartani, de a kellően jó pixelsűrűséggel kiváltható az anti-aliasing. Valahol több értelme van egy natív megjelenítésnek mint SSAA-t tolni vagy natív + DLSS-nek, mint DLDSR-t.
Ugye jön majd az 27" 5k, ami már brutál ppi, csak nem lesz mi kihajcsa, DLSS se csodaszer, főleg ha nem támogatja adott gém.
Én még mindig nem tudom akarok e nvidia kártyát venni amd helyett. Az FSR4-gyel igazából már csal a DLDSR az ami érdekel és az AMD nem tudja, de ha 1440p-re váltok fullhd-ről, akkor meg amúgyse lesz annyi tartalék egy olyan kártyában amit még megfizethetek, hogy a DLDSR-t tudjam használni, sőt 1080p-ben lenne értelme renderelni és felskálázni, hogy legyenek jó FPS-ek és ki lehessen használni a magas képfrissítést, arra meg az FSR4 is jó.
-A 27" 5k után viszont rá fog állni a samsung a fényerő növelésére.
-
emiki6
veterán
válasz
gainwardgs #440 üzenetére
Effektíve érdemes kikapcsolni a VRR-t és akkor nem korlátozó.
Viszont akkor megint kicsit oda futunk ki, hogy kikapcsolt VRR-hez már inkább 500 Hz és gen 4. -
4264adam
veterán
válasz
gainwardgs #440 üzenetére
HDR+VRR csak 240Hz-en megy
SDR + VRR megy 360Hz-en
HDR 360Hz G-sync Off használomHa vissza olvasol rám akkor megtalálod hogy ez a 360Hz már nem is igényli “személyes preferencia” a szinkronizációt.
De a kérdésére válaszolva nem teljes de nem is kell
-
4264adam
veterán
válasz
gainwardgs #438 üzenetére
2024-es termékek.
Április 1-el jönnek az új szériás 2025 termékek
a DP2.1-el, várd meg azt 300k felett
Igaz ahhol kötelező az RTX50xx kártya is mert csak azon van DP2.1 -
4264adam
veterán
válasz
gainwardgs #436 üzenetére
3th genes Samsung paneles OLED, glossy bevonat és a DELL teljeskörű 3 év garancia miatt ajánljuk sokszor.
Samsung oldalon a G6 OLED Matte bevonatos amit kuponozni szoktunk 236k-ig. Pc-n DP kábelt használunk így nem zavar minket a konzol HDMI kevesebb támogatottság. És a Samsung is teljeskörű 3 évet ad beégésre.
-
gainwardgs
veterán
Dell AW2725DF-ről vélemény?
Eddig csak HUB tesztet néztem róla, eléggé dicsérték -
sixpak
nagyúr
Ugyanaz a 175Hz-es panel.
Az elektronika és a szoftver változott és a képernyő bevonat, valamint a hátsó portok.
Nincs usb-C, de van két usb A, emellett egy usb hub is.
Valamint a béna mini DP és mini HDMI csatlakozókat teljes méretűre cserélték...asszem ennyi.
Szerk.: a Redditen még olyanokat is olvasni, hogy a HDR megjelenítése jobb lett kicsit, mint az elődé. -
-
Csandi
őstag
válasz
szasanyi #429 üzenetére
Hát a 27% áfa az a termék több mint plusz 1/4-e, de ugye vannak államok ahol nincs is áfa, meg van ahol 1 számjegyű % szóval nekik sok helyen tényleg akörül megvehető.
Akkor az, hogy ugye dollárt 1:1 be váltják EUR-bak b. (bár amilyen közel voltak most ez nem is volt baj, de amikor volt köztük 100 forint úgy elég érezhető volt.
Meg akkor kisker haszon meg még nem tudom mi.
sixpak: Jó hát kikapcsolt állapotban oldalról nézve nekem is nyilván tükröződik a glossy ha nem éjszaka van, de egyrészt valami szín úgyis mindig van rajta játék közben olyankor meg nincs semmi tükröződés, másrészt szemből ha nem esik rá direktbe fény akkor nem látsz semmi tükröződést eleve. -
szasanyi
félisten
-
4264adam
veterán
szívem mélyén persze én is Glossy-ra vágyom
De nem annyira rossz itt sem mert ugye a QD-Oled spektrálisan magasabb fényerejű színeket tud külön külön mint a WOLED.
Legalábbis elhitetetem magammal az elméletet és grafikonokat.Reddit-en van poszt arról, hogy a Matte monitorból bármikor lehet GLossy: vízes törlőpapírt hagyni a monitoron --> átázik a Matte réteg és lehúzható.
-
Csandi
őstag
válasz
4264adam #419 üzenetére
Matt OLED-et eleve nem szeretnék mivel a Glossy szebb szerintem, viszont WOLED esetén az is kevésbé kényes a QD-hez. Egyrészt nem marad ott ilyen folt amit nagyon nehéz eltávolítani, másrészt nincs ez a lilásodás sem amit mondasz. (ami ugye Glossy-nál vészesebb mint Matte-nál)
-
4264adam
veterán
QD-OLED G6 Matte felületű van —> lilásodás fény hatására nagyon minimális de az biztos hogy ez a Matte réteg más mind az eddigi LCD monitoraim Matte rétege. Napfényben is jobban látható minden.
Matte —> nem kényes
Glossy —>kényesWOLED esetén is nemcsak a Glossy felület kényes ?
-
Csandi
őstag
Egyetértek, az 1440p 27” 500hz az endgame, főleg, hogy UHBR20 -as csati lesz rajta, szóval DSC nélkül is tudja. Ez a bajom a 480hz WOLED-ekkel amik most vannak, hogy csak UHBR10 meg 13.5 van rajtuk, szóval DSC kötelező, hogy tudja, azért is inkább 240hz-eset vettem.
QD-OLED et a kényes felülete miatt nem akartam, de ha valakinek az nem baj akkor tuti, én meg örülnék ha WOLED-ből lenne olyan
-
emiki6
veterán
Egész hasznos infografika:
Lényegében 1440p 27" a gen 3 -> gen 4 között a különbség:
- 360 Hz -> 500 Hz
- HDR true black 400 -> 500
- fényerő 250 nits -> 300 nits.
Meg ugye a hdmi, dp sávszél.
Már csak az árkülönbséget kellene tudni.A gen 4 szerintem lényegében endgame, igazából ennyi előnye van. Framerate-ben egyértelműen (1 kHz-nek már nem sok értelme lesz). Gaming-re ennél nagyobb felbontást úgysem lehet kihajtani rendesen még vagy 10 évig. A kicsit több fényerő nem árt, ha opció, talán a felárat az élettartam kiegyensúlyozza.
Nagy felárat persze nem ér, mert ki tudja mi lesz a monitor meta 5 év múlva. Apróságokban még van mit fejlődni, de talán nem téves azt mondani hogy 90%-nál vagyunk. A grafikus teljesítmény sajnos nem lesz sokkal olcsóbb, ami felső limitet tesz a kihasználható felbontás-ra és képfrissítésre.
Képfrissítésben megérkeztünk, fényerő nagyjából jó, képminőség elég jó, VRR mondjuk, hogy értelmét veszti, mosódás nincs, gyorsaság szinte azonnali. Tartósságban lehet fejlődni, (fényerőben, ha van rá igény) meg, ha a VGA piac engedi, akkor felbontásban (ppi-ben) feljebb lépni. Ja meg a qd-oled feketéjének magentás fényszóródása külső fény hatására és megoldásra vár, de kb ennyi.
Én így látom, javítsatok ki, ha tévedek.
-
emiki6
veterán
Lehetséges megoldások:
- gépház, képernyő beállítások, [apex]->beállítások, "nagy teljesítményű mód".
- szokták ajánlani, hogyha parancsikonnal indítasz, akkor a "teljes képernyős optimalizálások letiltása"-t bepipálni.
- steamből indítva, beállításokba: "Precache Shaders"
- bezárni mindent ami feleslegesen vonhat el erőforrásokat.
Találtam még ilyet:
"In Nvidia Control panel set low-latency-Mode to ultra
Turn off Nvidia Shadowplay backwards recording feature entirely.
In Game: Gsync off (yes, no gsync)
Monitor Settings: Gsync on (try off but you will loose smoothness)"
Hallottam olyat is, hogy ha fut a RivaTuner meg hasonlók az okozhat játékoknál gondot.
Rengeteg beállítás van, lehet van ami segít, lehet van ami árt, aztán néha legjobb mindent is kikapcsolni.
Most vagy elmélyülsz a témában, felkutatod és kikísérletezed a megoldást vagy keresel valakit, aki ezt már megtette és találkozott már olyan problémával ami téged érint és meg tudja oldani. Ahogy látom mi itt kifulladtunk. -
Nem akarok tovább offolni, mert már nem oled téma, de limitálva az fps még rosszabb lett, nem tudom nálam mivel van a baj, de most nincs limit, kikapcsolva mindenféle szinkronizáció, eddig a legjobb, de most sem az igazi, azért köszönöm mindenkinek a segítséget, majd csak egyszer megoldódik, bár ezt mondom 4 éve.
-
emiki6
veterán
Ja, igen, ha már latency, közben belefutottam ebbe a videóba:
techless - G-Sync misconceptions and my recommended settingsNoha nem OLED specifikus és inkább azzal foglalkozik, hogy mi van, ha FPS overcap van. VRR, V-sync, fps cap, nvidia reflex-ről beszél. Talán Tense-nek jól jön a probléma megoldásában.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG OLED Televíziók -30%
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép játékra! I7 13700K / RTX 3090 / 32GB DDR4
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 12400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest