- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Korszakok találkoznak a YUNZII legújabb billentyűzetében
- GPS a Holdon: készül az európai rendszer
- Tőzsdére lépés miatt egyezkedik az OpenAI és a Microsoft
-
PROHARDVER!
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skynet258
Topikgazda
A tiéd az ilyen hibrid, a hagyományos monitor lekapcsol ha nem kap jelet és megy standby-ba. A tévék és a hibrid monitorok is elmennek standby-ba egy idő után, csak ott valamiért ráhagynak többet (mittomén gondolják most befejezted a GTA V-öt aztán mész barátok köztöt nézni a tévében, hogy levezesd a tombolást).
A távirányítón lévő off gomb az = standby. A monitoron lévő off gomb/joystick/kutyafüle meg hard power off, szóval bedugva be van de áramot nem kap, így nem tud futni sem a pixel cleaning a háttérben.
Egy szó mint száz, szerintem is teljesen felesleges manuálisan kapcsolni ezeket a cuccokat, ami megoldja magától, hogy lekapcsol standby-ba, annak hagyni kell, hogy magától csinálja. Sem energiát sem élettartamot nem lehet ezzel mérhető mennyiségben spórolni. Plusz OLED monitort vettünk x százezerért, ne már spórolni akarunk bármi ilyesmin.Nem azt mondom védjük a fákat, hódokat meg mindent, meg ne szórjunk ki az ablakon fölöslegesen pénzt, de ennek konkrétan semmi értelme, mert kb zéró impact-je van.
-
sixpak
nagyúr
válasz
4264adam #1124 üzenetére
Nem egészen így van.
Nekem is távirányító van a monitorhoz, azt használom vagy a hangvezérlést, odaböfögöd neki hogy turn off és kikapcsol.
Ha ezt nem teszed meg, akkor a pc kikapcsolása után szól, hogy nincs jel, akarok-e valamit még csinálni, mert ha nem, akkor 60mp múlva kikapcsol.
De a távirányítóval/hangvezérléssel kikapcsolás teljesen ugyanaz, mintha magától lövi ki magát.
A sajátomról beszélek, nem tudom a többi is ilyen-e. -
4264adam
veterán
válasz
Hegyirabló #1122 üzenetére
Igen, csupán tisztázni hogyan is éred el a pixel refresh-t mielőtt "abridabri-t" jobban összezavarjuk
-
Busterftw
nagyúr
válasz
abridabri #1120 üzenetére
En is kikapcsolom a tevet taviranyitoval, de az is egyfajta standby mod, hogy amikor bekapcsolod akkor hamarabb behozzon mindent.
Ezt nyilvan ki lehet kapcsolni kulon a menuben, de akkor hosszabb a bekapcsolasi ido.10 eves tevek/monitorok/eszkozok mennek igy, hagyjuk mar az elektronika elettartamat.
Elobb lesz valami pixeles vagy avul el mire cserelned, nincs sok koze a standby modhoz. -
Csandi
őstag
válasz
abridabri #1120 üzenetére
Nem megy olyankor, csak standby.. semmi baja nem lesz attól ha nem nyomod ki külön gombbal.
A TV nem jó példa mert ott is mikor megnyomod a kikapcs gombot akkor az is csak standby-ba megy, nem kapcsol ki teljesen, ahhoz ki kéne húznod a falból. Elég rég óta ez a standard. Érdekes is lenne ha az OLED TV-m full kikapcsolna a gombnyomás után és nem végezné el a pixel frissítést
(relé kattanás jelzi mikor kész, LG C4)
-
4264adam
veterán
válasz
Hegyirabló #1117 üzenetére
Gépet kikapcsolod, de a monitort bekapcsolva hagyod?
-
Mi ? Hagyjam bekapcsolva 24/7 ? Na annak aztán semmi értelme ,kizárt részemről
Áramtalanítani nem fogom , de ki fogom kapcsolni ,ha nem használom 16óráig.
#1112 koxx
A legutolsó, a hivatalos honlapról : Mar 31, 2025 F07.Most azt csináltam,hogy beállítottam a Pixel clean menüben a " Start Time delay"-t 0 percre . Majd nyomtam egy power offot és egyből elkezdett futni a cucc. Nem értem miért nem működik a 60perces alapbeállítással. És most azt írja már 5x lefutott
Valszeg full bugos az egész.
-
Van egy [ AORUS FO32U2 ] monitorom. Legfrissebb firmwarevel.
A hivatalos Giga videó alapján 4óránként le kellene futni automatikusan a pixel cleanernek.
Na nálam már 40+ óra van benne és 1x sem futott le . ( nem húzom ki a konnektorból természetesen kikapcsolás után sem )
Enyém :A videóban meg látszik,hogy nekik már 5x lefutott 29 óra alatt.
Most akkor mi a helyzet ? Manuálisan indítsam el néha amikor eszembe jut ? Miért nem működik magától kikapcsolás után ? -
Frorika1972
csendes tag
válasz
4264adam #1108 üzenetére
Ok akkor hagyom
. Most nálam a pixel refresh 20-22 perc kb. A CP 2077 betöltésénél van 2-3 képszakadást-villogást imitáló effektek pillanatokra, de az maga a játékban vannak benne. Amúgy pénteken kicseréltettem a monitort a pixel hiba miatt, ami 20 perc alatt lezajlott. Most hibamentes egyenlőre.
-
4264adam
veterán
válasz
Frorika1972 #1107 üzenetére
Frisitettem már az első héten. A pixel refresh időtartam 30 percre nő vele. Ez egy jó előny az OLED care bővítésnek.
De ha elégedett vagy ne frissíts. Fallout4 esetén én minden verzióban tapasztaltam VRR flickert de még a Cyberpunk 2077 betöltő képernyő alatt is -
Frorika1972
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy akinek van samu G6 360Hz monitorja frissítette e már a 1003.0 friwere, mert nálam jelenleg az 1002.2 verzió van fent. Azért kérdezném, mert a monitorom hibátlanul működik, és aminek külön nagyon örülök, hogy gsync használata mellet sem sincs 1 deka VRR flickering jelenség rengeteg játékteszt után sem, és ezt nem szeretném elrontani esetleges friwere update után. Valamint azt tudni e, hogy az új friwere milyen javításokat ill módosításokat tartalmaz? Köszönöm! -
Årpi
őstag
válasz
Stormrider #1105 üzenetére
Fuu, hát szerintem az már necces tud lenni glossy esetében, akármilyen bevonat is van rajta.
-
Årpi
őstag
válasz
Stormrider #1103 üzenetére
Fényes/glossy, de tuti van rajta valami tükröződésmentes bevonat is.
-
Stormrider
tag
válasz
Frorika1972 #1102 üzenetére
Ugyan ezt néztem. Ott a linken.
-
Frorika1972
csendes tag
válasz
Stormrider #1101 üzenetére
Itt egy videó [link] 3 perc után beszél a kijelző bevonatáról.
-
Stormrider
tag
Sziasztok!
Philips Evnia 27M2N8500 tulajoktól kérdezném,hogy a kijelző matt vagy fényes?
Oázisba néztem ott mattnak írják.Néztem egy magyar videót róla ott meg azt mondták csillogó bevonatú.Most akkor mi?Még nagyon baráti az ára de fényes nem kell.
[link] -
Hegyirabló
veterán
válasz
Hauptmann #1096 üzenetére
Képminőségre szerintem nagyon jó, a matt felület ellenére is. Nincs lilulás. A text clarityje pedig szebb, mint a legtöbb QD-nek, már ha lehet még annál szebb. De csak fél órát használtam. Nem coilos egyébként. Találtam egy kommentet valahol, ahol a tulaj is azt hitte, hogy coilos, pedig az simán csak a venti hangja.
-
válasz
deathcrow42 #1098 üzenetére
Alig fórumozok
csak napi 4-6 órát.
-
-
Hauptmann
veterán
válasz
Hegyirabló #1089 üzenetére
Hogy jött be neked a WOLED a QD után? Én biztos, hogy nem váltottam volna arra.
ACE-,A tálcanélküliség pillanatok alatt megszokható. A beégéstől meg nem kell tartani annyira, hacsaknem napi 12 órán ár statikus tartalom megy a képernyőn. De nézd meg az rtings beégéstesztjét, ők nem kispályásan nyomatják, abból lehet következtetni.
-
Frorika1972
csendes tag
Köszönöm
-
válasz
Frorika1972 #1090 üzenetére
Semennyire, told a gamet egész nap, aztán a gépet kapcsold ki, a monitor elintézi magának a refresht standby mód alatt.
-
4264adam
veterán
válasz
Frorika1972 #1090 üzenetére
Nyugodtan használd ameddig kell és ha tartasz egy szünetet akkor mehet 30 perc mert annyi kell a refresh-re
-
Novver
senior tag
Kicsit off.
Használ bárki Ergotron monitorállványt/tartót? Tapasztalat és vélemény kellene.
Egészen pontosan az érdekelne hogy ezekre a könnyű monitorokra (Samsung G8 5.4kg) jól gondolom-e hogy az LX verziójú kar kell, nem pedig a HX.
Ahogy nézem az LX verzió terhelési limitje 1.8–10.0 kg
míg a HX verzió limitje 9.1–19.1 kg, amihez MINIMUM egy 9.1 kilós monitor kell hogy ne próbáljón a rugó felfele csapni.Szóval a G8-amhoz ahogy nézem egy LX pro tökéletes lenne de nem szeretnék ráugrani hogy aztán koppanjak
-
Frorika1972
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy a samu G6 QD oled 360Hz-es monitornál mennyire érdemes, ill ajánlott 4 óra üzemidő után kikapcsolni minden esetben a kijelzőt?, Ha olykor menne 8 órát is folyamatosan károsíthatja? -
Hegyirabló
veterán
válasz
deathcrow42 #1088 üzenetére
Kíváncsiság miatt megrendeltem az LG WOLED-et. Féltem a sokat panaszolt ventihangtól, de LG-nél mondták, hogy legfeljebb visszaküldöm, ők nem bánják. Nagyon hangos a monitor, de lehet, hogy nem a venti az, hanem coilos.
-
válasz
Hegyirabló #1087 üzenetére
Ajjaj, most már ilyen bajod is van az OLED monitorral?
-
Hegyirabló
veterán
OLED monitor lehet coilos? Valamelyik alkatrész benne?
-
Squirrel
őstag
Ok, akkor ennyiert megrendelem.
-
Squirrel
őstag
Ez Gigabyte Aorus FO32U2P 870 CHF-ert (cirka 350 ezer HUF) jó ár?
-
Hegyirabló
veterán
válasz
Lizard0828 #1080 üzenetére
Kívánom, hogy használd sokáig!
-
Lizard0828
tag
Sziasztok!
Egy Philips Evnia 27M2N8500 személyében meg lett a hibàs Asus ROG Swift OLED PG27AQDM utódja.
Eredetileg a G6 volt a fő kiszemelt ,matte mivolta révén,de gondoltam addig úgysem nyugszom amíg egy glossy-t ki nem próbàlok.Szerettem volna kihozni a maximumot amit ma egy Oled monitor tud ebben a szegmensében. Úgy néz ki jól döntöttem,mert sikerült a fényeket nappalra is úgy beàllítanom,hogy ne legyen zavaró a tükröződés. A képminőség brutàlis,hétvégén majd jön a finomhangolàs,de egyenlőre csalódàsmentes.(Remélem ez tovàbb bírja majd,mint az Asus)
Szép napot mindenkinek.
Üdv -
Årpi
őstag
válasz
szabolint #1078 üzenetére
Tippre ugyanaz a panel van benne, mint a 250-260 ezer forintos Philipsben (vagy a 300 alatti, körüli Samsungban), nem tudom mi az, amit ez pluszban tudna még 100 ezer forintért. Főleg annak tükrében, hogy a Philips-nek az input lagja az egyik legjobb a piacon most. SDR brightness is hasonló, ahogy nézem.
-
szabolint
csendes tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek erről a monitorról?
MSI MPG 271QRX Monitor
RTINGS-en, illetve redditen jó véleménnyel vannak róla. Érdemes rá beruházni vagy esetleg ebben a kategóriában tudtok jobb lehetőséget?
1440 p -ben főleg gaming (Singleplayer // Stalker 2, KCD 2, CP 2077,// ) lenne a cél
Segítségeteket köszi előre is. -
Busterftw
nagyúr
Helo,
Hogy allunk a DP 2.1-es 32" 4k oled monitorokkal?
Ha jol emlekszem a Gigabyte AORUS FO32U2P volt tavaly, azota jottek/jonnek iden ujabb modellek? -
csizo13
tag
Az általános árakhoz képest most aránylag olcsóbban beszerezhető az
MSI MAG 321UP 366k-ért (érdekes, hogy Kazycomputersnél is 365k volt tegnap, ma már 399k) és a
GIGABYTE Aorus FO32U2 370k-ért.
Pénteken hozzák az Aorust, remélem be fog válni. -
Novver
senior tag
Samsung G8 34" monitornak van kimondott firmware amivel "illik" használni vagy nyugodtan mehet fel rá a legújabb az updaterrel?
-
válasz
Hegyirabló #1055 üzenetére
30 nap elállás és 14 napod van visszavinni
-
4264adam
veterán
válasz
Frorika1972 #1053 üzenetére
Ugyanez volt Nekem is. Visszaküldtem és megrendeltem
ujra. A második G6 vált be.
RGB közül az egyik subpixel nem megy. Nekem a zöld adta meg magát. Ugye a fekete nem gond mert azt jelenti minden subpixel kikapcsol, fehérnél minden be és ha egy nem tud akkor nincs fehéred meg egy másik szín amit 3 egyvelegből állít elő.Szallitas közben is előidőzhet a hiba. Eladtam egy VA monitort majd a vevő szólt az ország másik végén hogy 2 pixel hiba van. Szerencsére nyomás hatására megjavult de itt nincs ilyen lehetőség. Ha pixel Refreshre nem
éled fel akkor halott marad vagy ha feléled 2 hét és megint nem fog , ilyen az OLED, TV-n több méter távolságból nem látod de monitor 50-80cm
táv van -
Frorika1972
csendes tag
Köszönöm a segítséget-véleményeket! Az egészen biztos, hogy nem piszok. Egyrészt világos szürkénél, vagy fehérnél jobban látszódna egy fekete pötty, ha az lenne, mint erősebb kéknél. Egyenlőre meghagyom, mert teljesen jó így is, mert ezt a hibát nem lehet észlelni használat közben, hanem csak a tesztnél, és akkor is csak a kéknél. Arra is gondoltam, hogy idővel bejáratódik, és megjavul. Ez a 30+14 napos elállás tuti így van?
-
válasz
Frorika1972 #1048 üzenetére
30+14 napod van, indoklás nélküli elállás, nem kell ezt túlgondolni.
-
shotika
őstag
válasz
Nem biztos, hogy hiba.
Nekem a 240hz-es változatán voltak szürkés apró pöttyök. Először azt hittem, vmi pixel hiba, de aztán letöröltemValami lerakódás.
-
válasz
Azt hiszem ilyen hibára hivatkozva nem is cserélik a monitort, mert benne van, hogy x darab subpixel hiba lehetséges.
Simán elállással visszaküldheted, aztán vehetsz új monitort addig, amíg tökéletesen pixelhibamentes monitort kapsz.
Én használnám simán. Tavaly megnéztem az OLED monitoromat egyszer az EIZO képekkel, akkor nem láttam brutálisan világító pixelt, azóta használom normálisan. Nem néztem egyszer sem azóta, van-e újabb pixelhiba vagy ilyesmi.
-
Frorika1972
csendes tag
Sziasztok!
A véleményetekre ill a tanácsotokra lenne szükségem. Múlt héten vásároltam egy samu G6 360Hz monitort. Hétvégén vettem észre, hogy egyetlen egy pixel hibája van. A monitor közepétől kicsit jobbra, és lejjebb kb 5 cm helyezkedik el. Kizárólag sötétebb kéknél lehet látni egy fekete pixelt. Más színnél semmi baja nincs, kivéve világos kéknél halvány szürkésen lehet látni, de itt már nagyon sasolni kell, hogy észre vedd. Játék, vagy böngészés közben egyáltalán nem lehet észre venni. Ha így maradna, egyáltalán nem zavarna, mert használat közben soha nem veszem észre és nagyon tetszik a monitor, viszont attól tartok, hogy mi van, ha fehér, vagy világosabb színeknél is el kezd fekete lenni ez a hibás pixel, na az már gáz lenne. Sok kedvem nincsen vissza küldeni, ha tudnám azt, hogy így marad, vagy ha más színeknél is előjönne később, és kicserélnék garanciális időn belül. Szóval visszaküldjem 14 napon belül, és cseréltessem ki, vagy csak jelezem az alza felé a hibát? -
-
Dare2Live
félisten
válasz
Squirrel #1041 üzenetére
Nagyon gondold meg, nézd meg vásárlás elött a 32 odyssey g80sdt mert az egy monitor/tv kombó és valami eszméletlen buta, idegesítő dolgai vannak.
Ha lesz időm összeírom...
Viszont a beégéstől 3.gen olednél már hude nem kell félni. Garit azt nézd meg mert nagyon fluktuál az, hogy ki melyik országban mit ad...
-
Squirrel
őstag
Sziasztok!
Tervezek egy komplett mini pc beruházás. Ott hosszas vívódás után - mini pc vs. barebone konfig - végül egy atomman g7 pt 32Gb/1Tb mellett döntöttem. Ez elvileg képes 1080p-ben játékokat is futtatni, néha így játszanánk is vele. Monitornak keresek valamit, a samsung oled 32 odyssey g80sd-t néztem ki. Ez nálunk jelenleg akcióban 870 chf. Nem olcsó, és úgy láttam, beégésre a samsungnál nincs garancia. Ez mennyire para most így 2025-ben? Esetleg javasoltok más monitort? Keret az kb így ennyi lenne, kb. 2000 chf/euro, ebből ugye a minisforum elvesz 1200-at. Azert mini pc, mert sok hely nincs az asztalon. És alatta se.
-
Hegyirabló
veterán
Nem rossz a Gigabyte FO32U2P. Szerintem szebb a képe, mint az Asusnak. De vannak olyan dolgok az Asusból, ami hiányzik. Pl. Dolby Vision. Vezérlőszoftvere is jobbnak tűnik.
-
Frorika1972
csendes tag
Hát sajnos korai volt az öröm.
Középtől kicsit jobbra, és lejjebb van egy pixel hibám, amit a fiam vett észre a teszten. De csak a kéknél látszódik egy fekete pontban. Pixel frissítés után is ott van.
-
Frorika1972
csendes tag
Ok köszi
Egyenlőre hibátlan, remélem így is marad.
-
4264adam
veterán
válasz
Frorika1972 #1036 üzenetére
Pixelek vannak itt is szóval igen, az első fólia lehúzás előtt érdemes végig vinni az Eizo monitort testet és az is tartalmazza ezeket.
Nekem az első SUXEN600 1db zöld subpixel hiba volt pont középen. Szépen látszott teszt alatt. Pixel Refresh sem oldotta meg --> elálltam a vásárlástól és megrendeltem újra, igaz akkor már SUEX602 volt készleten.
Beégésre a szürke árnyalatokat szokták vagy fehér. Youtube-on biztos lesz sok teszt. Nem tudok semmit kiemelni mert 3 hónapja van OLED-em. -
Frorika1972
csendes tag
-
4264adam
veterán
válasz
Frorika1972 #1032 üzenetére
Nem offolsz és nyugodtan oszd meg a véleményt. Redditen hasonlókat olvastam én is ahogy írod. Persze én nem tapasztalom
de Reddit is egyöntetűen azt mondja hogy a HDR Win11 kell. De lehet igaz maradt hogy a Win10 lag oldalról jobbSem megcáfolni sem megerősíteni nem tudom mert a leírt játékokat nem játszom
-
sixpak
nagyúr
válasz
Na, ez 100%, hogy nem a W11 miatt volt.
-
Csandi
őstag
válasz
Modern hardvereken a friss win 11 buildek már jobban viszik a gameket mint win 10. 2 éve azért nem ma volt.
HDR kezelése meg ég és föld.
-
Frorika1972
csendes tag
válasz
4264adam #1023 üzenetére
Ok köszönöm! Viszont maradok a 10-nél, mer sokkal simábban és jobban futnak rajta a játékok, mint a 11-en. 2 éve a Ratchet and Clank Rift Apart játéknál az ismerősömnek 4070ti kártyánál 11 alatt iszonyatosan lagolt, mivel ez a gém a vram-ot iszonyatosan zabálja, rögtön 11GB ram fölött indít max grafikai beállítások alatt. Nekem ugyan azzal a gpu-val 10 alatt simán ment ráadásul jobb fps-el. A 11 a vram-ot nem tudja olyan jól kezelni, ha megtelik, lagol, kidobál, stb.,a 10-en meg minden ok. 2 hónapja újra felraktam 24H2 és a Detroit Become Human-t folytattam az utolsó mentéstől. Az hogy 50-60 fps-el kevesebben ment az csak egy dolog, viszont lagolt, mint az állat, és 3 perc után lefagyott, és ki is dobbot. 10 alatt ilyen gondjaim nincsenek közel 50 játékom van fent. Bocsánat az offolásért.
-
Skynet258
Topikgazda
Jah meg akartam ajánlani egy kis progit is, ha már fényerő (én legalábbis viszonylag sokszor állítom, játék közben feljebb, böngészés/meló közben lejjebb, napsütés függvényében, stb).
Twinkle Tray, egy egyszerű kis cucc ami beköltözik a tálcára az óra mellé; igazából meg sem kell nyitni, ha fölé viszed az egeret akkor a görgővel máris szabályozható a fényerő.A beállításokban turkálva elég jó automatizálható is akár a dolog, naplemente után vegye visszább, nappal meg legyen fentebb a fényerő (én ezt nem használom, manuálban nekem tök jó).
Személy szerint nem szeretek a joystick-kel szórakoznia fényerő állítás miatt, így meg tényleg gyorsan és egyszerűen lehet adagolni a pilácsot. -
Skynet258
Topikgazda
válasz
Frorika1972 #1021 üzenetére
De miért fut nálad egész nap, én ezt nem értem?
Ne ess bele abba a hibába, hogy annyira az fps-re meg egyéb adatra koncentrálsz, hogy közben a játék el is sikkad.
Nekem a "Home" gombra van téve a megjelenítés/elrejtés, ha épp a beállításokkal molyolok akkor bekapcsolom, egy gomb kikapcsolni, azon kívül meg nem kell, hogy ott legyen. -
válasz
Hegyirabló #1026 üzenetére
hát késssssszzz
-
Zilai81
csendes tag
-
Hegyirabló
veterán
válasz
Hegyirabló #1010 üzenetére
Most elküldte az Alza ugyanazt a levelet, és kicserélték benne a "Samsungot" "Asusra"!
-
4264adam
veterán
válasz
szasanyi #1024 üzenetére
Ebben a topikban sok OLED tulajdonos van akik segitséget tudnak nyújtani a felmerülő szakmai kérdésekre, és a vásárlással foglalkozós topik mellett jött létre, hogy ne ott Offoljunk
Nem én hoztam létre.
Próbáltam segíteni is azzal, hogy kikerestem neked mi is a Hgig, és a Windows-ban hogyan éred el. MinilED VA saját beállítással illusztrálva visszamérve HDR analysys-ben Reshade-el.
Nem gond ha kérdezel csupán jeleztem, hogy felesleges jelezned minden OLED kérdésednél mennyire zavar az ára. - igaz ennek meg engem nem kéne zavarni
-
szasanyi
félisten
válasz
4264adam #1022 üzenetére
Ne már... Mi az, hogy "tulajdonosi topik". ezt a kategóriát te hoztad létre? "Túl okosnak tartod magad és rögvest válaszolsz - nem burkolt, rosszindulatú előítélettel - anélkül, hogy tudnád miért kérdezek. Pontosabban válasz nem is volt, csak rosszindulat és előítélet.
Szerintem gondold ezt át, bár én ezzel befejeztem a veled történő párbeszédet. -
4264adam
veterán
válasz
Frorika1972 #1021 üzenetére
Érdemes Win11-re váltanod, a HDR sokat javult Win11-en.
Sokan nem használjuk a tálca elrejtést, mert egyszerűen akkor SDR-ben vagyunk, nem csúcsfényerőn járatva a monitort.
-
4264adam
veterán
válasz
szasanyi #1018 üzenetére
Nem nagyképűség fogott el, hanem már sokszor leírtad, hogy vásárolnál de minden esetben az árakat össze egyeztetve az elképzeléseddel van ahol kilóg a lóláb a terméknek és csak ezért nem kell. Sokszor kifejtetted már, hogy tönkre mehet, beéghet és túl drága ilyen veszéllyel élni neked.
Bejöttél a tulajdonosi topikban ahol szintén megosztottad az ár érték hiányérzeted.
Gondolom ez egy Porsche tulajdonosi találkozón is elképzelhető jelenség: Megjelenés termék nélkül és magyarázni az árért miért nem okés egyik példány tulajdonlása sem.De visszatérve a HGIG kérdésre:
- Ha jól értelmezen ezt csinálja csak játékok esetenén: Tone Mapping-et leállítja helyett dolgozik és úgy hogy max nit-et (TV generációnként eltérő) enged ki, minden efeletti értéket levág --> nem kell hozzá a TV brutális 1000nit feletti Tone Mapping lehetőség)
Monitor esetén:
Ezt a csúcsérték értelmezést amit a HGIG csinál a Windows HDR Calibration-ben tudod beállítani. G6 esetén az alap max 400nit
Peak Medium esetén 500nit
Peak high esetén 1000nit-et tud a monitor.Itt is megvan csak máshol kell aktiválni és kézzel kalibrálni. Ezután már csak ennyi megy ki amit itt engedtél.
1110nit-es AOC MiniLED VA-m volt, Windows HDR Calibration-ben állítva, és ennyi is ment ki adatként:
-
Frorika1972
csendes tag
válasz
Skynet258 #1015 üzenetére
Tényleg jól néz ki, és lényegesebben kisebb részt foglal el. De ez is ott lenne egész nap nálam, mivel 99%-ban gémek futnak a monitoron. A tálcám félig-meddig átlátszó (win 10) nem szeretem az automatikus elrejtéses funkcióját, az tud okozni gondot, minden féle képen érdemes bekapcsolni?
-
szasanyi
félisten
Ezek szerint van akinek az. Szerinte sokkal jobban néznek ki a játékok (valságosabb vizuális élményt ad a normál HDR10-hez képest). Szerintem is jó, bár csak OLED TV-n használtam, monitor képével nem tudom összehasonlítani.
MOD - egyébként nem lehet, hogy az alacsony max. fényerő miatt nincs még? OLED TV-nél azért az nagyobb, és annak megfelelően a HGiG igény szerint kalibrálható. -
szasanyi
félisten
válasz
4264adam #1017 üzenetére
Nem legyel már ilyen nagyképű, lekezelő! Nem is ismersz, és gyáltalán nem arról van szó, hogy nincs rá pénzem már mondtam. És nem magam miatt kérdeztem- nekem nem jó az OLED de már ezt is mondtam -, hanem egy barátom venne de csak olyat szeretne. És igen akkor is gáz, hogy az egyik legjobb feature nincs benne a felsőkategóráis gaming OLED monitorokban a magas ár ellenére sem.
-
4264adam
veterán
válasz
szasanyi #1016 üzenetére
Vegyél akkor OLED TV-t 120Hz HDMi-n ott megkapod.
Csak ne sírj többet az árral kapcsolatban. Ha akarsz OLED-et —>veszel. Ha sokallod az árát —> ez nem a te technológiád.
hónapok óta írod az árral kapcsolatos véleményt. Pedig a képlet egyszerű. Ha akarod —>megveszed.
Ne keressünk minden alkalommal valami indokot a miért nem-re.
Nem létezik tökéletes megjelenítő. -
Skynet258
Topikgazda
válasz
Frorika1972 #1002 üzenetére
Az Afterburner OSD-t úgyis csak addig kapcsolod be normál esetben, amíg monitorozod a dolgokat, azalatt meg beégni nem fog. Én mondjuk nem szeretem az alap kinézetet, a múltkor találtam egy tök jó videót és meg is csináltam, így nekem jobban tetszik.
-
szasanyi
félisten
Mely típusú monitor(ok)ban van HGiG HDR Settigs?
-
válasz
Hegyirabló #1010 üzenetére
Ééés… legóból megvan már a vízszintre kiegyenlítő támasz?
-
Hegyirabló
veterán
No meg is jött az Alza válasza a lejtős monitorral kapcsolatban. Szerintük nem nekik kell erről a dologról állást foglalni, hanem a Samsungnak(!). Vagyis nagyon odafigyeltek a levél olvasásánál, ha még a márkát sem tudták eltalálni a válaszban.
-
válasz
Hegyirabló #1008 üzenetére
Azt csak zárójelbe raktam.
-
válasz
Hegyirabló #1005 üzenetére
-
BullKoxa
őstag
Sziasztok! Erre tudnátok válaszolni aki használja a alt+win+b gombot HDR ki be kapcsoláshoz? Furdal kíváncsiság
-
Grampy
aktív tag
válasz
A manuális pixelfrissítőt csak panel egyenletlenség során érdemes alkalmazni, egyébként az elektronika számolja az üzemórákat, így 4 összegyűjtött üzemóra után automatikus pixel frissítést csinál, de csak ha standby mode-ban van, ez pár perc szokott lenni. Ha a monitor használatban van, nem kezdi el, max figyelmeztet, hogy itt az ideje lefuttatni. Írtad, hogy egész nap megy a monitor, így néha majd kapcsold ki, hogy lefusson az automata pixelfrissítő.
-
sixpak
nagyúr
válasz
Az Afterburner-ben beállíthatsz hotkey-t az osd be-kikapcsolására.
Nálam a bill. jobb felső sarkára (vakon is eltalálom) van állítva az ON/OFF, néha rácsapsz, megnézed mi az ábra, majd kinyomod. -
Frorika1972
csendes tag
Üdv!
Remélem jó topicban vagyok. Egy Samsung Odyssey OLED G6 S27DG600SUXEN boldog tulajdonosa lettem, és tanácsokat ill segítséget szeretnék kérni a monitorral kapcsolatosan, mert ilyen jellegű monitorom még nem volt, mint pl HDR.
Egy dolog nem tetszik benne, az meg a joystick kapcsolója, mert hátul olyan magason helyezkedik el, hogy az én rövid ujjaim miatt annak használata közben zsibbad a kezem. Ezért arra gondoltam, hogy legalább a ki-be kapcsolására egy univerzális távirányítót vennék.
Működik egyáltalán távirányítóval? Ha igen egy linket megköszönnék a javasolt távirányítóról.
99%-ban játékra van használva, de reggeltől késő estig egész nap (nem egyedül használom). Természetesen DisplayPort-al van összekötve és gsync-el nyomatom, de eddig egyáltalán nem jelentkezet a VRR flickering jelenség. MSI Afterburnert használom, a monitor bal felső sarkában van ki monitorozva fps, hőmérsékletek, stb.
Az MSI Afterburner használata okozhat e gondot, beégést tud e okozni a panelben?
A monitor menüében karbantartásnak csak a pixelfrissítést találtan, ezt mennyi időközönként futtassam le, ill mit tanácsoltok a karbantartással kapcsolatosan?
Ha valakinek van ilyen monitorja, és lenne egy jófajta szín, és egyéb beállításai profilja és elküldené nekem privátba, az megköszönném. Köszönöm a segítséget. -
válasz
Hegyirabló #1000 üzenetére
Simán letölthető
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- FÓLIÁS LG 32UR500-B VA Monitor! 3840x2160 / 60Hz / FreeSync / 4ms
- 27% SZÁMLA! ASUS ROG Strix XG32AQ IPS Monitor! 32" 2560x1440 / 175Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- LG UltraGear 32GQ85X-B GAMING IPS Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- ASUS TUF Gaming VG27AQ1A
- BONTATLAN! HP E24m G4 (40Z32AA) / 23,8 hüvelykes Full HD (1920x1080) IPS panellel rendelkező monitor
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460P - i5-HQ I 12GB I 500GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage SHIVA SilverStone 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest