Új hozzászólás Aktív témák
-
AMD Power
titán
Sziasztok!
Le szeretném cserélni a lassan két éves HP G10-t (15.6) laptopomat. Előtte egy másik HP használtam ami külsőre sokkal puritánabb volt, de massziv volt. Ez a G10 minden csak nem az. Gyorsasággal semmi bajom. De a ház minősége az minden csak nem jó.
Asus ExpertBook P1 P1403 szériában gondolkozom. Ez a széria ilyen "ház szempontból" jobb minőséget kínálna?
-
teptep
őstag
Én ott nem látok feketét, csak ezt a becsapósat:
Asus Vivobook X1704VA-AU820 Black, 269990 Ft
De a csatolt képeken ezüst, és a szövegben is ezüst szín van említve.
És azért olcsóbb, mert nincs rajta oprendszer. De ezt már említettem:
oprendszer nélkül: ASUS Vivobook X1704VA-AU820, 269900 Ft
Itt is mindegyik "Silver", még az az egy "Black" is! -
Dr.NX
veterán
Mostanában tervezek új laptopot venni, ezt az Asus Vivobook 17 X1704VA-AU817W modellt néztem ki, akcióban 300 ezer Ft.
Nem nagyon láttam még itt említve a topikban, tud esetleg valaki véleményt írni róla?
Mire kell figyelni a vásárlásnál, gyenge pontja, hangos-e, ilyesmik érdekelnének.Intel Core 5 Processor 120U 1.4 GHz (12MB Cache, up to 5.0 GHz, 10 cores, 12 Threads) processzor
Intel Graphics grafikus vezérlő
17,3" FHD (1920×1080) matt kijelző
16 GB (2x8) DDR4 on board memória
512 GB M.2 NVMe PCIe 4.0 SSD tárhely -
válasz
macika eger
üzenetére
Szia.
Secure boot-ot állítottad el. Ha nem tudod hogy mit, akkor lehet egy BIOS reset megoldja, a 48 számjegyes kulcs az a bitlock lesz az más. Itt aláírás hiba lesz driver. Ilyesmit keress a boot vagy a security résznél -
macika eger
kezdő
[kép]
Sziasztok!
Valamit nagyon csúnyán elnyomkodtam a Biosban és nem tölt be a Win 11 csak a Bios figyelmeztetés jön elő a
Secure Boot Violation
Invalid signature detected
Check Secure Boot Policy in SetupSajnos nem tudok továbblépni. A 48 számból álló biztonsági kulcs megvan, de azt sem tudom beírni.
A gépen gyárilag ban Win 11.
Azt sem bánom ha minden ekveszik róla, és újra kell húznom az oprendszert, de nem találok rá megoldást.Tudtok esetleg segíteni?
-
azbest
félisten
3 féle szintű a plemium care is, érdemes elolvasni a weblapon, hogy melyik mit ad. A kibővített meg gondolom az alap garit hosszabbítja. [link] [link] De kicsit kusza a szöveg, hogy csak fordítás vagy teljesen más a különböző oldalakon lévő garis cucc.
Mi múltkor a weblapjukon aktiváltuk be [link] , a termékregisztráció után ott volt valami felület rá.
Lehet az myasus app és a weblap más árat írt és lehet más szolgáltatást árult, nem vagyok benne biztos. -
zedok
őstag
-
Köszönöm az eddigi segítséget mindenkinek! Kolléganő megrendelte, kíváncsi leszek, remélem jó lesz!
-
Reggel már a kezemben volt a töltő: 100-240V ~50/60Hz 1.0A; 19V - 2.37A 45W. Mivel lakkfekete, keskeny oldalán sárgás betűkkel és rommá van karcolva, alig tudtam kinézni valamit. 0A001-00696500 jelzés van még rajta, a model talán: A02108020 (az A után a 0 = D is lehet), AD2108020 jelzéssel találtam eMag-on, de ott a csatlakozó mérete 5,5mm-nek van írva, az tuti nem jó. Mérés szintjén 3,5mm a külső, 1,5mm a belső átmérő, de nyilván ebben is lehet hiba.
-
azbest
félisten
válasz
tylerddd
üzenetére
igen, vannak jó cuccaik nekik is, dell gépekhez vettünk már tőlük pótalkatrészeket.
Hát ha a gyári kereső jól írja, akkor szerintem a 4.0x1.35mm fajtákból a legalább 45w-os jó kéne legyen. De a tuti persze az, ha meg is nézed. Remélem nem csináltak minden szériához más ellenállásos felismertetést. [link]
-
válasz
azbest
üzenetére
Köszönöm!
Én hirtelen ezt találtam, de az általad linkelteknek kisebb a laptop oldali csatlakozója. [link]
Külföldi rendelés kizárva, megkértek, hogy nézzek utána, de nem gondoltam, hogy ennyire macera lesz. A fenti boltban mindig megtaláltam eddig minden ilyet, akkukat is rendeltem már onnan. Mivel nem magamnak lesz, kellemetlen lenne, ha nem lenne jó! Holnap még megnézem jobban a csatlakozó méretét a tönkrement kábelen.
-
azbest
félisten
-
Üdv! Asus Vivobook X413FA - EB218T típushoz keresek gyári töltőt, de nem igazán tudok eligazodni a kínálatban. Tud valaki linkkel segíteni? Köszönöm!
-
válasz
tevfik
üzenetére
Szia.
Saját noti beárazás, olvasd el a Téma összefoglaló-t és annak megfelelően írd be:
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás -
tevfik
tag
Mennyit érhetnek ezek a notik használtan, jó állapotban?
ASUS VivoBook 15 M1502QA-BQ017 15,6" FHD laptop, AMD Ryzen™ 7 5800H, 16GB RAM, 512GB SSD, AMD Radeon
ASUS X556UQ-XX448D laptop, Intel® Core™ i5-6198DU 2.30GHz-es processzorral, Skylake™, 15.6", 8GB, 1TB, DVD-RW, nVIDIA® GeForce® 940MX 2GB
Köszönöm.
-
draco31
veterán
-
Petrónius
aktív tag
Sziasztok
Asus x705 GC-144 típusú gépről szeretném kideríteni hogy az alaplapon lévő M.2-es foglalat megeszi e az Nwme SSD-t.
Napok óta keresek használható információt a neten de erről a típusról szinte semmi adatot, leírást nem találok.
Segítenétek kideríteni a kérdésemre a választ? -
zedok
őstag
Sziasztok!
Vásároltam egy Asus Tuf gaming A16-ost.
(Ryzen 7 260 + RTX5060)
Pár kérdés felmerült bennem pár óra használat után.Friss windows 11 telepítés után ami fura volt, hogy nem tudott wifi drivert telepíteni - megoldottam másik gépről áthoztam a telepítőt. Plusz az összes legfrissebb drivert az Asus support oldaláról leszedtem SN alapján.
Feltelepült aminek felkellett, plusz menet közbeni frissítések.
Ami érdekes számomra, mikor kilépek egy játékból / dGPU igényes szoftverből akkor meg-meg akad - látványosan pár secre, amíg vált a grafikus kártyák között (iGPU és dGPU). Erre van esetleg javaslat mit nézzek meg és merre keressem?
Másik téma a garancia - ellenőriztem és 3 év helyett valamiért csak 2.5 év van rá - ilyenkor Asuséknál merre kell jelezni az adminisztrációs problémát?
Illetve 2-3 óra játék után sem tűnt nagyon melegnek a billentyűzet - ez nekem tetszik a korábbi dell g5-öshöz képest. Illetve akksiról futtatva - nyilván ha nincs semmilyen komoly alkalmazás futtatva nagyon halk gép. Játék közben azért hallható, hogy dolgoznak a ventillátorok de azért nem akar felszállni mint egy PS4.

Előre is köszönöm!

-
draco31
veterán
válasz
teptep
üzenetére
Nekem is 7 éves az S410UA, i3-7100, 12GB RAM. Jobbos zsanér csavarok kiszakadtak a kijelző résznél, de megoldottam két csavarral meg egy kis fúrással.
Akku még 1,5 órát elmegy. Illetve ventit kellett már cserélni, épp pár napja került bele az új. Az eredeti már rendszeresen megállt, szét kellett szedni, egy cseppnyi kenőanyag, és 1-2 hétig elvolt. Kb. 0-24 megy a gép. Vagyis ha nincs használatban, akkor csak lekapcsol a kijelző, nem altatom.
Ja most nézem a képed, ugyan így csináltam, csak nekem belülre ment az anya, így kívül nem lóg ki ennyire. Illetve az a takaró elem megsemmisült. -
Wizard1
tag
válasz
azbest
üzenetére
Az is hasonló mint az én S15 OLED 5800H modelem. Általában az AMD CPU jobban kedvelem mostanában. 3 év 4 hónapja lett véve. Szervizben 1x volt garancia időben belül amikor cseréltettem a fedlapot és billentyűzetet. A hardver jó, mint "asztali" gép szépen funkcionál. Teljesen probléma mentes. Ritkán hordozom, fel sem tünt januárig, hogy valami ennyire megeszi az aksit. Ilyet még nem tapsztaltam előtte. A régi Acerben, Lenovoben több mint 6 évig birták az aksik hasonló használatnál és könnyú volt cserélni. A gyerek 5 éves legion 5 ben is csak 20% vesztett el az aksi pedig az nap mint nap megy. Ez is fekete szinű.
Asztali gépnek jó lesz az Asus, csak bosszantó, hogy legalább 5 évet nem bir ki. Ugyanekkor vettünk a családba Zenbook OLED 5600H is, azon semmi probléma nincs csak 8% vesztett az aksi.
Arra gyanakszom, hogy itt a hűtés nem annyira jó a vivobookban csak 1 csöves. Általában csendes üzemmódban használom. Lehet, hogy betett ez neki. Csak úgy elég sok a ráfizetés, hogy 45eFT elköltök fedlap és billenytűzet cserére és kb 40-50eFT aku cserére 3 évente, pluszban. Napi szinten használom.
A következő laptop inkább Lenovo lesz megint, valószinűleg Thinkpad T14.
-
azbest
félisten
válasz
Wizard1
üzenetére
Nekem az inteles vivobook oled S14 K3402za (2021-es model, 2022-ben véve, 3 év 4 hónapos).
Nálam 70-ből 54Wh még az akku. De ez több körülménytől is függhet. Dyna akkus (hwinfo), általában csendes módban használtam, aki a fogyasztást csökkenti. És legtöbbször type-c dokkolóban, amin át kap áramot. Az irodában a gyári 90W, itthon egy 100W töltővel. Nagy terhelésnél bele-bele nyalna az akkuba is, úgy lehet jobban kopik. Minden nap hozom-viszem az iroda közt. Lekapcsolom addig, mert az alvás win11 alatt hülye és könnyen felébred vagy nem megy le teljesen pihenésbe, hanem pörög tovább a venti, ha olyanja van. Amúgy csak szállításkor kapcsolom ki szinte, napi 20-22 órát megy átlagban.
Külsőre szinte makulátlan. Fekete színűt vettem, ami anyagában is fekete, nem csak a festése. A kijelző szélén lévő gumi támaszok, a rájuk tapadó por miatt leeték a festést a széléről, de nem feltűnő, mivel hasonló színű az anyaga. Zsanér most is erős. Ja és hurcolászás közben egy neoprém tokban tartom, hogy ne karcolja össze semmi, esős időben is segített már megvédeni a hátizsák beázásakor.
Anno moddoltam picit: tettem plusz hővezető gap padot a hűtőcsövek tetejére a cpu tetején, hogy hozzáérjen és vezessen hőt az alján lévő rézfóliára is, mert annak idején counter strike framerate nagyon ugrált az alulméretezett hűtés miatt anélkül. Nekem i7-12700h van, de sebességben valsz ugyanaz, mint az i5-12500h, mert lefogják a limitek, legfeljebb pillanatnyi rövid terheléskor számít az i7. Egyébként ezt tapasztaltam az utóbbi hetekben expertbook p1 gépeknél is, i7-13620h vs i5-13420h kapcsán. Ja meg a vrm-en trógerül volt feltéve a gyári gap pad [link]
Amúgy asusnál hasonló nevű gépek közt is óriási különbségek vannak, mindig a konkrét típust kell nézni, hogy az mit tud, mennyire bővíthető vagy milyen a hűtése.
Kicsit a bal oldali usb2 piszkálja a csőrömet. Keresgéltem nincs-e más változat, amin az is usb3 és át lehetne cserélni a kis kiegészítő boardot olyanra benne.
-
frantyi
tag
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Köszönöm
Én is erre gondoltam elsőre, de sajnos közben elérte azt a pontot hogy megy vissza a masina.
mikor töltőn van akkor olyan hülye bizsergető érzés ha hozzáérek, vagy megsiítom, munkámból adódóan több laptopom van (fémházasak, részben fémházaka stb) ilyet még az életben nem tapasztaltm, Mondom OK, akkor kap olyan tápot amiben van földelés. Nem pánikolunk, megoldjuk, igaz nem ráz, de így meg cicereg
hát mondom ilyen nincs. fogtam az asztali setupot: Dell UltraSharp Monitor 34 Colos. perifériákkal megtámogatva, ugyan ez a cicirgés ha már csak görgetek akkor is.
Próbáltam az USB -At rajta szépen megy vele hdd, hozza a kívánt segességet, Ellőte vettem észre hogy mikor oda volt berakva az egér és ráraktam a tültőre, pár pillanatra elvesztettem az egeret, mondom akkor vált kép frissítést, állít energia szabványokat. nem foglalkozok vele,
Tegnap erről a portról ment a hdd, egér a másik felén átalakívól be, eldobta a hdd-t. Mondom a k anyját.... megmozdítottam vagy mi? Próba még egyszer csak töltő bedug, ügyelve hogy ne mozduljon, épp írtam rá adatot. ugyan az... mondom ilyen nincs...
A hab a tortán (igaz, ezt csak egyszer tapasztaltam) StartCraft 2. nem egy izom játék. össz vissz ennyi játékom van, nem játszok gépen, erre a az egyik ventilátor úgy zúg mint ez öreg moszkvics hűttő ventilátora, amibe beakadt a bika kábel.Tegnap este megszülett a döntés, masina megy vissza. Élt 4 napot...
Félreértés ne legyen, kib@szottul tetszik a gép, fémház, szép hang. a kijelzője gyönyörű. csendes...... Előtte volt volt nálam egy legion 5 pro, műanagház, akkor is újlenyomatos lett ha munkában kajáltam 3 nappal ezelőtt, a ventilátorai meg non stop mentek... ahhoz képest ez a gép amit "kerestem" de bammeg, ennyi pénzért ilyeneket produkálni.
-
teptep
őstag
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Wizard1
üzenetére
Igaz gyengébb, de nekem egy Vivobook 15 K513EA van most, oledes, remélem nem lesznek ilyen problémák vele, apámnak is most vettem egy Vivobook 15 M513UA-t. ThinkBook 15 G2-őt váltottam, azzal hasonló vagy még rosszabb gondjaim voltak, mint az Asusoddal, a billzet ugyan nem kopott, de a zsanér mindkét oldalon kiszakadt a fedlapból, egy kábelen kívül semmi nem "tartja" a kijelzőt. Az aluminium háza is eltörött és a hűtése is borzalmas volt. Pedig azt hittem, hogy mostmár sikerült megoldani végre az agyonvékonyítunk mindent trendel született problémákat, de ezek szerint nem igazán. Régen egy fapados full műanyag laptop is mindent kibírt, ma meg az aluminiumházasok is esnek szét?
. Gondolom léteznek normálisan megcsinált laposok ma is, de gáz, ha azért, hogy 2-3 év után ne hulljon darabokra, top kategóriás workstation-t kell venni. Ahogy elnéztem a Thinkbook, Ideapad laptopok többségének a mai napig hasonló a zsanérja, mint az enyémnek volt, ergo aki minden nap lecsukja, kinyitja, annál 2-3 év után sz*rrá fog menni. -
Wizard1
tag
válasz
teptep
üzenetére
Asus OLED S15 5800H M3502QA.304 512SSD.
3 éves és 3 hónapos
-Fedlap, bekapcsoló gombnál megrepedt a gyenge műanyag miatt
- Billentyűzetet cserélni kellett mert kopik
- AKKU 30% maradt csak meg. Január elején megadta magát az aksi. Pedig hálózatról ment többnyire és a 60% töltöttségre volt csak feltöltve. Akku kimélő módban.A családban Zenbook, Lenovo Legion, Acer van még, mindegyiknél jobban birja az akkumulátor és laptop is a használatot. A hardverrel nincs gond, töltöről szépen stabilan megy.
Vivobook-t nem ajánlom senkinek sem!!!

-
teptep
őstag
válasz
Wizard1
üzenetére
A Vivobook széria egyes modeljeinek (120 ezertől 5-600 ezer Ft-ig) kialakítása között azért vannak minőségi különbségek is. Az S16 M3607HA model 2025 közepén jelent meg, ezért erről még nincsenek 3 éves tapasztalatok. Neked konkrétan melyik modelnél jelentkeztek az említett hibák? Elsőre valamelyik X sorozatra gondolok, amelyeknél ezen nem is lenne mit csodálkozni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- iPad topik
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Formula-1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- BestBuy topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Motoros topic
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8G I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I CAM I W11 I Gar!
- MagyarLED! ZBook Fury 15 G7 15.6" IPS FHD, RTX 3000-6, i7-10850H, 32 / 1T NVMe SSD +SZLA +GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L490 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I CAM I W11 I Gar!
- Lenovo ThinkStation P300 Workstation,i7-4790,8GB DDR3,500GB SATA3 HDD,2GB VGA,WIN11
- Realme GT 8 Pro Urban Blue 16/512GB MediaMarkt garancia 2029.02.02.-ig
- Lenovo T14s G2 Core i7 1185G7 16Gb 1Tb NVMe Érintőkijelző Intel Iris Boltból Számlával Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-Z87X-UD4H Z87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 15 Plus 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4271
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Sziasztok!