- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Steam Deck
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- TCL LCD és LED TV-k
- AI-ra, játékra, mindenre kiváló lehet a Gigabyte új PC-je
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mikrofon
veterán
válasz
lugosi #41092 üzenetére
Jó lesz ez az e5, szerintem is. Bár igazán menő akkor lenne ha kapna egy hozzá igazított 15-45 -öt. Akkor már kezdenék is sporolni rá mint egy zsebrevágósgép. Felőlem ra is ragaszthatnák az új 15-45-öt. Hosszabb úgyse kellene mert 40Mpx-ből azért lehet vágni is már.....
-
vakablak93
őstag
válasz
Stauffenberg #41083 üzenetére
Így utánad rákerestem igazad van, 880-hoz képest brutál sok a 800. Volt ennyi valaha egyáltalán?
Nekem a boltbokból 1100-as ár rémlett, sokáig ment inkább akörül vagy feljebb.
Nem láttam boltba 1000 alatt sose.Nem mintha számítana, amikor 850-ért is aprilis óta hirdet valaki, es nem veszi meg senki, akkor előbb utóbb felfogja és eladja 600 körül.
-
válasz
Mathiask #41068 üzenetére
Azt hittem nem tudnak meglepni, nos tévedtem.
Annyiszor eljátszottam már ezt magamban, hogy kijön egy új Fuji cucc, és előre azt mondom, hogy mindegy mibe kerül, úgyis megveszem (mert titokban a "mindegy mennyi alatt" valójában azt értem, hogy nem mindegy mennyi, de x-nél úgyse lesz drágább, aztán kijön az x ár 130%-án és lehidalok), és végül szomorúan integetek neki a peronról.
Az X-E5-re azt mondtam volna magamban fájdalomküszöbnek, hogy 1500 EUR kitben. Lehet, hogy naivitás és/vagy hülyeség, de kb. ezt adtam volna ki érte.** szerk.: de reálisabb egy X-T3 használtan, az is hatalmas előrelépés lenne nekem az XT30-hoz képest (az ISO tárcsa hiányzik), vagy egy XT4 talán. Esetleg ősszel.
Zanik: ez logikusan hangzik, lehet benne valami.
-
Zanik
addikt
A dollár árnál azért vegyétek figyelembe az új amcsi vámokat is!
Lehet most éppen az európai piac jobban jár majd kicsit. -
hemaka
nagyúr
válasz
Stauffenberg #41083 üzenetére
Kipukkadt mar, kb. februar eleje ota senkinek nem kell x100vi, kiveve az usankokat, de az meg nem erdekel senkit.
-
Ijk
nagyúr
válasz
ULPIUS #41084 üzenetére
Szerintem abszolút nincs digi formában létjogosultsága, hasonló bigyó lesz így mint az x-half. Nekem ott az aspect tárcsa az RF-en és néha érdekes így komponálni (baromi kicsi egyébként így az élőkép), de biztos nem dobnám el konstans a felbontásom nagy részét az "élményért". Film az teljesen más szituáció, mivel tekercs és tulajdonképpen megduplázod a képalkotó felületed, diginél meg pont kiheréled.
Esetleg anamorf fix obival lehetne játszani. -
gorgo
őstag
válasz
ULPIUS #41084 üzenetére
Amúgy mivel a 4:3 szenzor felét se használja, elvben (!) meg lehetne oldani, hogy kettéosztva a szenzort függőlegesen, felülre és alulra vetítve a két felet (és nem egymás mellé, mint a celluloid esetén) majd digitálisan összefűzni.
Más kérdés, hogy ilyen elvetemült objektívet tervezni mérnöki csoda lenne, vagy inkább lehetetlen, mivel túl közel kellene legyen egymáshoz a kettő és nem férne el sehogy.
Vagy még ami lehet, hogy két képből rakja ki, közben 180 fokkal elfordul a lencse (v. lencsetag) ez még esetleg nem lehetetlen kategória. -
ULPIUS
őstag
Ott volt a zárójeles mondatom, tisztában vagyok vele. De minden más ami tudja ezt a képarányt az nem xpan/TX, nevezhetjük sufnituningnak is vagy szebben alternatíváknak, stb de sosem lesznek ugyanolyanok mint az igazi. Nyilván digi formában kevésbé van létjogosultsága ennek az egész feelingnek, de analog vonalon nagyon más mint bármelyik egyéb rangefinderes gép.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
vakablak93 #41078 üzenetére
800 € volt a megjelenéskori ára és a végén itt-ott ki lehetett fogni 650-700 eurókért is. Ez még mindig magasabb, mint az utolsó ismert bolti ár.
Itthon a nyitóár 330 ezer volt, használt példányt csak idén kezdtem látni 400 alatt, jellemzően 360 körül jön szembe és nem kapkodnak érte.
De kedvencem az az X100V amit 540 körül árul valaki hónapok (!) óta és mindig felrakja újra és újra a hirdetést változatlan áron. Én is azt mondom, hogy kipukkadt a lufi, de azzal nem értek egyet, hogy bőven túl vagyunk rajta.
-
gorgo
őstag
válasz
ULPIUS #41079 üzenetére
Ennek kb annyi értelme van mint a pápa mellbimbójának. Ha erre dedikált vázat (pláne ugye mivel FF-nél nagyobb szenzor kell, csak KF jöhet szóba) terveznek, az már inkább röhej számomra.
Erre valóban kell venni egy GFX-et és beállítani a kívánt képarányt, slussz. Amennyi igény van rá, hajrá, van annyi gép a piacon. Egész véletlenül nekem is van egy 50r de elárulom, nem ezért vettem.
-
Ijk
nagyúr
válasz
ULPIUS #41079 üzenetére
Kíváncsi vagyok a technikai megoldásra, mivel nincs x-pan-65:24 formátumú szenzor. Vagy gyártanak egyediben amit kétlek, vagy FF/MF szenzorból vágják ki. MF szimpla pazarlás lenne 4:3 miatt, FF 3:2 aránya kedvezőbb és jóval olcsóbb is, de akkor miért nem veszel szimplán egy FF vázat és vágsz?
-
ULPIUS
őstag
[link]
Ha biztosan lehetne tudni, hogy ez igaz, akkor ma elkezdenék félretenni rá(tudom, hogy vannak digi gépek amik tudnak hasonló panorámát, pl a sigma dp0, vagy akár a gfx50r de ez mégis csak egy tx/xpan utód lenne!)
Évek óta bakancslistán van egy tx-1, de sajnos mindig van fontosabb amire el kell költeni több mint 1 millió ft-otxpan több ismerősömnek is van, álom gépek ezek.
-
vakablak93
őstag
válasz
Stauffenberg #41077 üzenetére
800€ ért látom beálltnak az alsó határukat errefele, és már annyiért is napokat állnak aprón. Szóval szerintem ezen bőven túl vagyunk már: [kép]
A rangefinder vonal mindig is tettszett, akartam is, de Fujinál elengedtem már.
Az X-T és X-TXX vázak meg szépen leértékelődnek.1000-ért is szoktam már látni X-T5-öt, az aznap elmegy, de 1200-1300-ért már az is fennt van 1 hétig...
Ezek miatt nem esem kétségbe a jövőt illetően.Aztán majd elválik, még mindig jobban félek attól hogy egyszer csak nem lesz Fuji.
Persze amíg a német fórumokon olyan kommenteket látok mint az X-T50 megjelenésekor, hogy a T5 a túl olcsó és nem a T50 a drága addig lehet én élek tévedésben
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
vakablak93 #41075 üzenetére
"Érik a gondolat hogy a jövőben nem csak objektívet veszek majd használtan hanem gépet is..."
Egy használt X-E4 többe kerül, mint az utolsó ismert bolti ár.
Használt X100VI-osokat meg 10% kedvezménnyel vehetsz a használt piacról (de csak miután szóltál az eladónak, hogy drágábban hirdeti, mint a bolt és nem sértődött meg ezen).
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
kovsol #41073 üzenetére
Akkor semmi keresnivalója az X-T5 árában az X-E5-nek. De ez nekem egy drasztikus áremelést jelez előre az X-T6-ra és sajnos az viszi magával az X-H3s-t is. Az X-Pro 4-ről (ha lesz) meg már ne is beszéljünk.
Az X100VI meg tényleg egy jó kis fun gép, ironikus módon így, hogy mindent feltoltak hozzá árban, jelen viszonyok között egyáltalán nem irracionális választás.
-
vakablak93
őstag
válasz
Hát ez tényleg elég beteg... Főleg ha euróban is ugyanez vagy még több lesz...
Kezdek aggódni hogy kicsinálják ezzel magukat mint ahogy az olynak sikerült...
Már az X-T50 esetén is sokan mondták hogy árban nagyon közel van az X-T5-höz és emiatt értelmetlen (ha nem fanatikusan kicsit akar valaki), de ez?
Ezek után kíváncsi leszek egy X-T6 mennyi lesz....
Érik a gondolat hogy a jövőben nem csak objektívet veszek majd használtan hanem gépet is...
-
kovsol
titán
válasz
Stauffenberg #41071 üzenetére
Mondjuk az LCD és az EVF is alacsonyabb felbontás, mint az X100VI, és szivárgás alapján WR sincs.
Én mondjuk a Sony rendszerem mellé akartam valami FUN masinát, arra meg pont az X100VI szerintem tökéletes volt. Ismerve magam erre az X-E5 -re csomó objektívet akarnék indokolatlanul venni.
-
madgie
titán
válasz
Stauffenberg #41066 üzenetére
2,5-es kábel, oszt oda durrantasz vele bal kézből, ahová szeretnéd
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Sajnos az X-T50 kiszivárgott árait is lehetetlennek tartottuk. Aztán...
Ha ennyibe fog kerülni, az komolyan megkérdőjelezi bennem, hogy akarom-e követni ezt a márkát a luxusiparba és nem biztos, hogy a Fujifilm lesz a fő rendszerem jövőre. Idén úgyis elvitte a magánegészségügy a keretem amiből pattoghatok, de érik egy márkaváltás és legfeljebb marad az X-T3 (all-time kedvenc gépem) játszósnak.
Szomorú.
-
Mathiask
senior tag
Ki mennyire kapott sokkot az $1699/$1899 body/kit várható ártól?
Érdekes, hogy a body önmagában is drágább egy száz dollárral, mint az X100VI. -
Mr.Csizmás
titán
válasz
Stauffenberg #41066 üzenetére
Cadet kb. 1/4 áron megy, 100€/40k gugle szerint. (én rendeltem)
-
Stauffenberg
nagyúr
Én simán adnám ezeket a kezelőszerveket egy nem ennyire retro vakun is.
Oké, hogy divatos lett telibe durrantani, de azért egy mennyezetre lövés vagy valami diffúz kupak, esetleg mini softbox jól jönne. Fujihoz még nem volt rendszervakum, Pentaxon használtam utoljára 15+ éve, de most kacérkodom eggyel.
-
gorgo
őstag
válasz
Mr.Csizmás #41063 üzenetére
Haláli! A cadet beállítótárcsája milyen fasza már, komolyan, ezerszer egyszerűbb áttekinthetőbb, mint menüben szopni amit amúgy elfelejtesz, mert 3 évente használod egyszer...
-
Elektrosokk
veterán
válasz
Mr.Csizmás #41063 üzenetére
Nagyon frankók!
-
Mr.Csizmás
titán
buy buy, tesók:
Godox Lux Retro Flash Elf 18 890 ft + ajándék ua.
Godox Lux Retro Flash Cadet 21 990 Ft + ajándék ua. -
vakablak93
őstag
válasz
Stauffenberg #41060 üzenetére
Talán van azért remény értelmes árazásra, ha nem is azonnal.
Mert az X-T50 ára is hamar leesett oda ahol most van. Az X-E5 meg, ha tartják az eddig megszokottakat, akkor úgyis kb csak házban fog külömbözni.
Ha várunk néhány hónapot esetleg annak az ára is esni fog párszáz eurót, akkor már nem is olyan rossz a dolog.Kivéve persze ha elkapja az elődhöz hasonló lókött hype...
Viszont ez eléggé lecsengőben van.
-
Zanik
addikt
válasz
Stauffenberg #41060 üzenetére
Igen, kár. Nagyon elszálltak az árak.
2021-ben a T30 II még 900 dollár volt, 2024-ben a T50 meg már 1400! Az több mint 50%-os drágulás.
Így ma szemmel már kicsit sajnálom hogy anno nem vettem X-E4-t mikor megjelent ($850).
Ezért is vagyok most úgy vele, hogy nekem ez a váz kell. Kerül amibe kerül. Az obi és kit-árat még meglátjuk. Aztán döntök hogy csak váz, vagy kit is. -
Stauffenberg
nagyúr
Kár, hogy az X-E4 megjelenése óta sokat változott minden az árakban. Egy 380 ezres kitben erős kísértésem lenne megnyomni az előrendelés gombot nagyjából azonnal. De most az X-M5-ből csak a váz kerül majdnem ennyibe.
Az én tippem, hogy az X-E5 váz kerül majd közel 500 ezer forintba. Ha beltartalmilag ez lényegében egy X-T50, akkor 100 vagy nagyon maximum 200 eurós árelőnyt tudok elképzelni neki, ami még a jobbik forgatókönyvvel is 500k indulóárat jelent (X-T50 indulóára volt 575k). Kitre már tippelni sem merek, de szerintem úgy már fájóan közel lesz egy itthon hirdetett X100VI árhoz (miután meggyőzted az eladót, hogy 680k nem oké érte ha 700-ért már van bolti új).
-
Zanik
addikt
Lesz itt ebből kit!
Most így elsőre az ezüst tetszik. -
Stauffenberg
nagyúr
-
Zanik
addikt
válasz
Stauffenberg #41056 üzenetére
Én reménykedem hogy lesz X-E5 / 23mm palacsinta kit. Úgy talán nem fájna annyira az obi ára.
-
Zanik
addikt
Így elsőre tetszik: [link]
Illetve jó hogy jön ezüstben is.
Még nem tudom hogy full fekete X-E5-t vegyek-e majd vagy maradjak a fekete-ezüst kombónál. -
s4tch
veterán
válasz
Stauffenberg #41053 üzenetére
Kellene nyitniuk egy orosz, esetleg egy észak-koreai gyárat. A stabil géniusz ezeket békén hagyta.
-
kovsol
titán
válasz
turbulencia8 #41050 üzenetére
Vámok miatt le volt állítva a szállitás több modellre.
-
hemaka
nagyúr
válasz
turbulencia8 #41050 üzenetére
Ott mindig, minden hianycikk ha kamerarol van szo. X100vi sincs keszleten nagyon sok helyen. Most a tarifakkal
megjobban becumiztattak a fotosokat (is). -
turbulencia8
őstag
Állítólag most az X-M5 hiánycikk az USA-ban (Reggie Ballesteros posztolt róla pár napja).
-
arn
félisten
-
arn
félisten
válasz
Elektrosokk #41019 üzenetére
Pedig jol fogalmazta meg a hipszterkedes lenyeget
-
Ijk
nagyúr
válasz
Stauffenberg #41044 üzenetére
X100VI obija így néz ki:
Ha a "kihúzod" a vázból egy cserélhető objektíves gép bajonettjéig akkor ez már nem pancake objektív. Ha ezt valaki megcsinálja cserélhető objektívvel ugyanilyen kilógással akkor a Fuji nem tud objektívet tervezni, legalábbis messze nem versenyképesek. -
Stauffenberg
nagyúr
Az a Canon 22mm f/2 tényleg egy elég jó üveg, pláne ha kontextusában vizsgálod a maga idejében.
És nyilván a Fujifilm nem csinál egy olyan szettet, amivel olcsóbban kapsz egy praktikusabb X100-ast, de ha ők nem, akkor majd valamelyik third party objektív gyártó megcsinálja (már most is vannak próbálkozók és előbb vagy utóbb kiesik a tervezőasztalról egy Fuji minőségű darab).
Egy kicsit szomorú, hogyan lett a mindenki kedvenc másodgépéből (X100) egy pénznyomda, aminek alá kell rendelni az objektívfejlesztést is.
-
Ijk
nagyúr
válasz
p_adam #41042 üzenetére
Valószínűleg az igazi oka hogy ma elvárás hogy nyitott rekesszel is relatív éles legyen sarkokon és alacsony CA. Továbbá a Fuji nem fog az X100VI ellen házon belül konkurenciát állítani, ami f2-es pancake-el igaz rosszabb képminőséget ad, de nem is nagyobb mint az X100 viszont azt tekersz rá amit akarsz.
Canon egyébként kár hogy kinyírta az EOS-M vonalat, párszor elgondolkoztam egy beszerzésén, mondjuk én a 32-essel nézegettem. -
p_adam
addikt
32MP-en is jó. Sarkokban nyitva gyengébb, középen jóval élesebb, mivel az X-Trans szenzor mossa a részleteket, egymás mellett még feltűnőbb (mindegy, milyen RAW feldolgozó, ezek is csak csúsztatások). Pedig eleve nem fair összevetés, mivel fix obis vázat nem kötik azok a korlátok, és elég egyértelmű, hogy az mért kompromisszumos.
Az eredeti állítás továbbra sem helytálló. Ha 2012-ben tudtak ilyet tervezni, akkor nincs akadálya annak, hogy 2025-ben tudjanak jobbat olyan szenzorhoz, ami egyébként sem tudja a felbontást, amit rácímkéztek. De már van ilyen optika és az említett fix optikás gép, így csak csökkentené a profitot, ezeken kívül álló új termékre van szükség, ami kitben is értékesíthető. Ez az igazi oka. -
gorgo
őstag
válasz
Stauffenberg #41040 üzenetére
Valahogy foto fronton nem a hazai magas infla van, hanem attól is durvább. Vagy ez is csak egy érzékelés és a tényadatok meg nem ezt mutatják? (Értsd: persze, a technika fejlődik és nem lehet direktben vizsgálni, mint 1 kg kenyeret, mivel adott váz 2 évig ha kapható újonnan).
Most hogy újra fotózgatok sűrűbben, lehet el kéne adnom mindent (XE2, XS10 és GFX50) és helyette venni XT5-öt, meg 1-2 hiányzó pro üveget. Még árban is működhetne... -
Stauffenberg
nagyúr
Én is emlékszem amikor lehetett fogni a régi 27-est 70-80 körül, de amit írtam az már az újabb változat (új optika, rekeszgyűrű, WR). Itthon a használt piacon egyik sem igazán létezik, MPB-n a régi is 150-160 ezer forint körül jön ki, ami szintén egy bizarr ár.
Én a régit azért nem vettem meg anno, pedig volt pár eladó darab 70 körül egy időben, mert többen is írták, hogy hajlamos a megpurcanásra és ugyanennyibe kerül a javítása.
Na mindegy, a Fujifilm használt piacot nem érteni kell, hanem ignorálni (kivéve ha X-T3/4/5 kell, azok valamiért normális logika szerint árazódnak... dunno why).
-
gorgo
őstag
Ami meg a gfx-et illeti, ~1 hónapja van meg. Kellemes a képminősége
. A méretét rohadt hamar megszoktam, használat közben nem zavar, ha pakolni kell akkor azért zavar. Ami piszokul zavar, hogy a kici ócó kitobi fényerőben túró és a "tele" vége is csak normál tartományba esik (X-rendszerben 37 mm). De ha vennék rá egy zoomot, az monszter méret és hozzá képest árban és méretbe is gomboknak látszanak az X-obik.
és ezzel nincs mit tenni. Még meg sem mertem nézni a Fotoplusban a kiszemelt 45-100-at.
-
gorgo
őstag
válasz
Stauffenberg #41033 üzenetére
Azon az áron valóban értelmezhetetlen. És igen, az kell hozzá, hogy kvázi akkor adnak el, ha valaki rendszert vált és megy minden is.
Anno, régen, ha nem csal emlékezetem még bőven 100 alatt vettem. Talán mintha 6x ezerér, de nem volt 70. Aztán tönkrement és hosszasan filóztam, hogy bevállaljam-e hogy ugyanannyiért javíttassam, mint amennyiért vettem. Megjavíttattam. Jól tettem, mert már akkor is 80-90 körül lehetett venni. Az viszont durva, hogy már 170.
Sajnos a jó (sz@r) magyar forint is közrejátszik ebben. -
válasz
Stauffenberg #41033 üzenetére
Én a 27-est még akkor vettem, amikor a cégen keresztül tudtam venni, így 135-ben volt újonnan (meg még infláció előtt). Annyit nekem megért, a mostani árat már nem adnám meg érte. Ha most kezdeném (úgy értem az alapján ahogy kitapasztaltam az általam megvett Fuji obikat) két zoomom lenne (egy 15-45 és egy 50-230, esetleg egy 35-ös fix.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
lugosi #41031 üzenetére
Engem a potenciális ára riasztana el. Nincsenek illúzióim.
Az XF 27mm f/2.8 WR is olyan objektív, ami számomra értelmezhetetlen, mint jelenség.
Itthoni bolti ára: 170.000 Ft
Itthoni használt ára: Nincs belőle, ha van szökőévente, akkor kb 150.000 FtNémet Media Mark ára: 439 € (177.270 Ft)
MPB használt ára: 435 € (175.650 Ft)Én ezt nem tudom értelmezni sehogy, csak az lehet a magyarázat, hogy azért nincs eladó példány, mert senki nem akar megválni tőle, miközben annyira kelendő darab, hogy a használtért is kifizetik az új árát. MPB-n sem igazán van belőle eladó darab (nyolc összesen, míg az XF 23mm f/2 WR-nál nem győzöl görgetni, hogy a lista végére érj, ráadásul újonnan ez a drágább, de mégis olcsóbb bő 25%-kal a használt belőle.
Nem értem eskü. De az biztos, hogy lehet bármennyire palacsinta, nekem nem ér 170 ezret egy f/2.8-as fix. Használtan meg pláne.
-
Zanik
addikt
válasz
Stauffenberg #41030 üzenetére
Azt mondják az MK II WR verziónál is hangos az autofocus.
Hátha ez nem lesz az (dehogynem).
-
válasz
Stauffenberg #41030 üzenetére
Ha véletlen megvenném az X-E5-öt, akkor azért és akkor venném meg ezt az obit, ha minimál mértékben drágább lenne kitben, mint a váz. Abból a szempontból gondolok rá, hogy van egy 27-esem amit nagyon szeretek, és van egy 23/1.4-em is amit újabban már szintén nagyon szeretek, szóval ha nem vészes kitben én megnézném azt a 23/2.8-at.
-
Stauffenberg
nagyúr
Hádde' van 27mm f/2.8 WR (mk2) is már, annál palacsintábbat nehéz elképzelni, ha arra van gerjedelem, látószögben meg azért annyira őrülten nem térnek majd el.
Egy markánsabban eltérő látószöggel még valamennyire érteném, így nem.
Ha f/2 lenne, akkor lehetne mondani, hogy a meglévő f/2-es frissítése és kompaktabb, mint valaha. De valamiért úgy érzem a Fujifilmnél ma már kizárólag marketingesek terveznek mindent és azért lesz f/2.8, hogy még véletlenül se csinálhass magadnak egy olcsóbb/sokoldalúbb X100-ast.
-
[link]
fujifilm-xf-23mm-f2-8-pancake-lens-coming-june-12Bocs telóról
-
turbulencia8
őstag
Szerintem ez jó dolog, én elég sokat használom a filmszimulációs tekercset. Alapvetően jól kijövök az automata (C) filmbeállítással, de néha az gép a DR400-as (árnyékos) képekre még rátolja a Vivid színvilágot, ami pl. esti környezetben túl sok, ilyenkor gyors áttekerem Poviára vagy Reala Ace-re.
-
válasz
Elektrosokk #41019 üzenetére
Amúgy DPRReview fordítás a cikk.
-
Elektrosokk
veterán
Az analóg fotózás maceráit szimulálja egy új fényképezőgép
Imádom ezt a felütèst.
Retrósok, figyelem: harminc évet repít vissza a filmes fotózás élményét szimuláló, különleges digitális fényképezőgép, melyet a Fuji dobott piacra.
-
gorgo
őstag
Fujiromours-on olvastam (nincs most időm újra megkeresni és belinkelni, sorry) Sigma 14-40/f1.8 zoom jön. Állítólag saroktól sarokig éles nyitva is és valami 535g.
Na majd ha három helyen látom leírva tesztben, elhiszem...
-
Zanik
addikt
Érdekes pletykát osztott meg a Fujirumors.
Az X-E5-ön is lesz filmsim tárcsa, de nem a korábbi X-E vázakon található tárcsák kárára: [link]
Nagyon kiváncsi vagyok hogy ezt hogy oldják meg! -
turbulencia8
őstag
Kipróbáltam a Viltrox 25mm f1.7-et, azonnal meg is vettem, ez tényleg elképesztően jó! Kijött hozzá firmware frissítés, ami szerintem már tartalmazza a korrekciós adatokat is így teljesen fujis a színvilág.
Sőt, megengedték a Fotoplusnál, hogy kipróbáljam a hirtelen jött perverziómat is: X-M5 vázra felpróbáltam a Viltrox 27mm f1.2-t. Gyönyörű képe van annak is, otthoni esti témákhoz az lesz a következő obim (sok teszt alapján kiváltható a full frame, a lenstip.com is nagyon jónak látta). -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
turbulencia8 #41014 üzenetére
Ez csak egy feltételezés volt a szerző részéről. De igazából mindegy, hogy beszállítót váltottak vagy egyre ügyesebben gyártanak, nagyon jön fel a Viltrox és ott tartanak, ahol a Sigma, mielőtt beírták magukat a legjobb third party objektívgyártók klubjába (amúgy persze nem egy magyar áfával és kisker árréssel együtt 70 ezres objektíven kell lemérni a tudásukat).
Megnéztem temérdek TTartisan tesztet már különféle objektívekkel, tudnak éles objektívet gyártani, de nekem mindegyik a rettenetesen rossz bevonaton bukott el, annyira nem bírják a becsillanó fényeket (és ha még csak a kontrasztvesztés lenne a legnagyobb baj, de nem, hanem a teljes képmezőn áthúzó félkörök és amorf formák is jelen vannak). Példa: [link]
Majd kitanulják ők is, de még nem tartanak ott. A kínai márkák közül leginkább a Viltrox felé néznék szét jelenleg. A többiek eléggé le vannak maradva bevonat technológiában.
-
turbulencia8
őstag
-
kerobi
senior tag
válasz
turbulencia8 #41012 üzenetére
"a Viltrox beszállítót váltott"
mikor? -
turbulencia8
őstag
válasz
Stauffenberg #41011 üzenetére
Az igaz. Meg írták is valahol, hogy a Viltrox beszállítót váltott, azóta sokat javult a színhűség. Megnézem ma ezt az agyondicsért Viltrox 25/1,7-et, szerencsére ki lehet próbálni a boltban.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
turbulencia8 #41010 üzenetére
De a fórumtárs Viltroxot vett, az egy minőségi lépcsővel feljebb van, mint a TTartisan.
-
sony309
őstag
válasz
Stauffenberg #41008 üzenetére
Köszönöm szépen a választ!
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
sony309 #41007 üzenetére
Nekem az egyik akkum egy ilyen Patona Protect, már 1+ éve rendben teszi a dolgát, van még egy noname utángyártott és két gyári is. A gyári 28 ezer forint, ami egy igazi rablás. Múltkor valaki használtan árult gyári 15 ezerért, ez a Patona meg 9 ezer.
Az X-A3 ugyanazt az akkut használja (NP-W126S), mint az X-T3 is.
-
sony309
őstag
Üdv mindenkinek, sziasztok!
Tapasztaltak, rutinosak tapasztalatára, tanácsára vagyok kíváncsi:
Fuji X-A3 hoz keresek új akkumulátort.
Elsősorban belföldről rendelnék.
Honnan és milyet (gyári, utángyártott) vegyek?Köszönöm a segítséget előre is!
-
gorgo
őstag
válasz
turbulencia8 #41004 üzenetére
f2 lesz az... ezt már kurvarég ki kellett volna hozniuk! De jobb későn mint soha.
-
hemaka
nagyúr
válasz
turbulencia8 #41002 üzenetére
valószínűleg xe4 méret lesz az is, szóval valami ilyesmi, de az evf-nek kell hely, annyival azért nem nagyobb szerintem. [link]
-
pandd108
csendes tag
válasz
turbulencia8 #40943 üzenetére
Megjött a Viltrox 25/1,7 (Pergear.com néha akciós, most is -10%). Nagyon kompakt, az AF relative gyors és halk (a közelpontja kicsit lehetne jobb is), de videónál azért nem hangtalan. CA jobb, mint a régebbi Viltrox F/1,4 sorozat, de nyitva azért valamennyi fellelhető. Egyébként éles (nyitva is, de 2,8-on már komolyabban), nagyon szép a bokeh. Amennyibe kerül, annyit biztosan megér, de valszeg az új natív pancake 23-as majd megkérdőjelezi a létét.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
- Canon EF 17-40mm F/4 Fullframe obi
- Nikon D3300 + Nikon 18-300mm f/3.5-6.3 G AF-S DX ED VR objektív + tartozékok
- Panasonic DC-BGH1 komplett filmes rendszer eladó!
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - két akku, mágneses csíptető, 64GB SD
- Eladó Fomei black 2.72 X 11m-es fekete papír fotó háttér papírháttér fotóháttér
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025)- 3 Ciklus-3 év gari - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 OC 8GB NZXT H400 fekete Enermax 750W
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged