Hirdetés
- OLED monitor topic
- Gyárátalakításokkal kaszálna nagyott a memóriapánikból a Samsung
- Philips LCD és LED TV-k
- 3D nyomtatás
- Vezetékes FEJhallgatók
- Apple MacBook
- Meghozta az első, memórapánikból eredő áremelését az NVIDIA
- Házi hangfal építés
- Gaming notebook topik
- GeForce RTX 5060: Ezt kapjuk 150 ezerért
-
PROHARDVER!

X-E5 tulajdonosok olvassák el: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovsol
titán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Rengetegen nem csak emberek fotóznak. A bőrszínen túl is van fotográfia.
Fujin meg alulexponálni? Eleve alulméri szerintem az expót. Kb mindent felül kell expozni, hogy normális eredményt kapjon az ember.
Nekem nem a classic negativ a go to recept, de bizony vannak szituk aminek jól áll.Pl az ilyen őszi témának jól állt. Nincs rajta bőrszin

-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
kovsol
üzenetére
Hát igen, de nem elviselni akarnék egy receptet, hanem szeretni, kedvelni. A Classic Neg legnagyobb baja (számomra), hogy belevisz egy ilyen sárgás-narancsos túltelítettséget a bőrszínbe és minél inkább alulexponálsz, annál csúnyább lesz. Amikor eleve minden arany színben úszik, akkor nem baj, de máskor inkább idegesít sajnos.
-
madgie
titán
válasz
kovsol
üzenetére
Nekem múltkor a Panasonicon is (nemröhög
) a Reggie's Portra jött be a legjobban a Zene Házában egy workshopon, annyira erős monokróm vörös fény volt a fa barnájára rátolva, hogy az volt számomra a legszebb pirosat adó opció.szerk: de egyébként sem tudom elengedni a Fuji színeket, ez például Reala alapú pixel-shift multiexpó kézből, egy egyszerű kitobival (meg nyilván korrigáltam utólag)
-
kovsol
titán
-
kovsol
titán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Pedig amit múltkor küldtem privátban még a classic cubannal a gyerekről arra azt mondtad ott épp elviseled

Küldtem ezzel is most kettőt privátban. -
kovsol
titán
a Reggie’s Portra alkotójának új classic negative alapú film filmszimje.
Hátha valakit érdekel
-
válasz
kovsol
üzenetére
Persze. Otthon olyat vágok, amilyet akarok.
Amit ki kéne próbálni, hogy beállítom már a gépen a képarányt, mivel az alapjaiban meghatározza a látást, komponálást. Na ezt nem tettem még meg soha...
Az csak egy plusz kérdés volt bennem, hogy amúgy milyen obit hegesztettek ezekre a gépekre, de ahogy látjuk volt 3 verzió is, felteszem a szokásos a szentáhromságból (klasszik nagylátó, normál és portré) esetleg eltolva az egészet a nagylátó irányba, hamár panorámáról van szó. Nem mentem utána... -
kovsol
titán
Attól, hogy ez a 3 objektív létezett rá te még használhatsz bármilyent.
Itt a képarány az ami igazán meghatározó szerintem.Nyomtam egy random kattintást mondom megnézem milyen is ez

Kicsit emlékeztet arra amikor a géppel csinálok egy kisebb méretű panorámát, csak nincs benne az a torzítás.
-
-
Basszus, még ki se próbáltam ezt a featuret. Na, legközelebb. Ami még nem elhanyagolható szempont: a látószög/perspektíva. A dedikált film kamara felteszem 35mm körüli lehet, digitális viszont tetszőleges (már az enyém, nekem nem RFvan).
-
Ijk
nagyúr
válasz
Stauffenberg
üzenetére
100Mp MF szenzor már hozza kb. azt a felbontast x-panra vágva, ezért is kapott tárcsát a GFX100RF. Viszont komponalas elég kis képet ad, jobb lenne ehhez egy dedikált keparanyu kamera ilyen arányú kijelzokkel.
Ha majd bejön a jó idő jatszok vele, csak atallitom hogy ne maszkolja feketére a levagott részt, viszont akkor digitális zoomnal nem nagyit csak keretet tesz bele. -
Stauffenberg
nagyúr
-
ULPIUS
őstag
Nagyon fura számomra, hogy ennyire technikai szempontból vizsgálod ezt a kérdést, szerintem ez totálisan rossz megközelítés és teljesen lényegtelen, hogy mi hány pixel vagy mekkora filmfelületre exponál egy xpan pl.
Képi gondolkodás, látásmód tekintetében ha valaki a szélesvásznat (nevezzük most egyszerűen így) választja semmilyen "óriási különbség" nincs, mindegy, hogy egy xpan-nel fotózol vagy egy modern középformátumú Fujival. -
mikrofon
veterán
Köszi mindenkinek!
-
p_adam
addikt
-
billyjoe
tag
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Igen, az új 16-50-re gondoltam és csak az ibis hiánya miatt gondoltam a 18-55-re (na meg olcsóbb).
Pár képet tudtam lőni a 25mm-essel (a 35-ös jövő héten érkezik), az egyelőre nagyon bejön, ennyi pénzért nagyon jó vétel volt szerintem.
Leghamarabb májusban utazom el külföldre ahol jól jönne a zoom, úgyhogy addig van időm kigondolni. A fotoplusnál lehet bérelni egy Sigma 18-50-et, lehet egy hétvégére elviszem megnézni, hogy egyáltalán kell-e a zoom, vagy elég lesz a két fix.Pár óra nyomkodás és használat után az első benyomás eléggé pozitív. Egész könnyen ment az átállás a nikon után. A képminőség, színek, jpg minőség nagyon tetszik. A méretet még szoknom kell a Z7 után, biztos ami biztos vettem hozzá grippet is. Az AF-el azért még össze kell barátkoznunk.
-
válasz
billyjoe
üzenetére
Nekem van az XT-30 II-höz egy 18-55. Szerintem jó objektív, de keveset használom a súlya miatt. Vettem mellé innen a fórumról használtan egy 15-45-öt, nekem optikailag mind a kettő tökéletesen elég amit tud, inkább ez utóbbit használom annak ellenére, hogy nincs rekeszgyűrű és hogy motoros a zoom. Cserébe a 18-55-höz képest kb. nincs súlya, és sokkal kisebb (általában egy kis méretű válltáskával megyek kutyát sétáltatni vagy gombászni, madarászni úgyhogy nekem a kis súly és méret az sokat számít, és a képminősége nekem nem limitáló tényező, számomra kedves képeket csináltam mind a kettővel). Ha fontos a fizikai rekeszgyűrű és nem gond a súly akkor a 18-55-öt venném a helyedben.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
billyjoe
üzenetére
Az XF 18-55 egy viszonylag kompakt objektív, szerintem nem lenne ormótlan az X-T30 III-on, viszont azt vedd figyelembe, hogy nagyon régi, a legelső zoom volt az X-rendszerben, leginkább 23mm és 45mm között érdemes használni és főleg középen remélj tőle élességet.
A korabeli kitobjektíveket messze lelépte minőségben, de mai standardok szerint már nincs mitől elájulni (hacsak nem a fém háztól és a rekeszgyűrűtől és az AF motor is pörgősnek számít ma még).
Én amúgy szeretem ezt az objektívet a csipetnyi "vintage" karakter miatt, de nem kell nagyon belenagyítani a fotókba.
De vannak akik gyűlölik. Használtan 80-100 pénz, ugyanannyiért el is tudod adni ha nem jött be.Ha 16-50 alatt az XF 16-50-et érted, az optikailag sokkal modernebb, jobb felbontóképességgel, nemrég jött csak piacra, de fényerőben picivel soványabb (de arra ott lesznek a fixeid).
-
billyjoe
tag
Megszületett a döntés, X-T30iii, Viltrox 25mm 1.7 és 35mm 1.7 lett végül, remélhetőleg holnap át is tudom venni.
Viszont a 16-50 helyett lehet inkább egy 18-55 lenne, ezzel a kicsi könnyű vázzal mennyire lenne orr nehéz, illetve mennyire lenne jó választás? Vissza olvasva vegyesek a vélemények. -
Ennél a váznál a számomra legszimpatikusabb megoldás a képarány-tárcsa. Ha ilyen (vagy más egyéb KF) vázam lenne, amin van ilyen tárcsa, biztos rengeteget használnám (nem utómunkázok szinte semmit, még vágást se, csak ha nagyon-nagyon kell). És a jó vázra is tették, ekkora felbontásnál van is létjogosultsága (az én apsc vázamon nem szólna akkorát).
-
Ijk
nagyúr
Most hogy van kvázi 3 vázam is amit párhuzamosan kezelek, rájöttem hogy Fujinál a front oldali pöcök zseniális találmány. 5 funkciót ráprogramoztam, nem kell keresgélnem és kézre is áll normál fogással, nem kell levenne a szemem a témáról hogy keresgéljem.
-
-
ChiliChili
tag
válasz
lugosi
üzenetére
Sony a7RII és RIII-ról váltottam H2-re és boldog vagyok. Gyakorlatilag csak nagy fényerejű Sony fixeket (50, 85) használtam és egy 23mm Zeiss Batist, talán ez utóbbi hiányzik egyedül. A Capture One-t órákat kellett masszírozni, hogy a kiváló minőségű digitális képből (RAW) fénykép legyen. Ez a Fujifilm filmszimulációkkal az expó pillanatában megvalósul. Mivel csak fotózok és nem munkára használom, nekem ez bőven megfelel és élvezem.
-
madgie
titán
Ja, félreértettem, bocs. A 40-es szenzort sokan bántják a magas ISO-s zaj miatt, pedig ott tényleg az van, amit említettél: leméretezem 24-26 MP-re és nem lesz rosszabb, mint az elődje.
Dinamikában nem éreztem nagy visszaesést, illetve eleve szereti kontrasztosabbra venni magát, mint az X-Trans III/IV. Nálam a videós tudása miatt B-cam az X-T5, múltkor is volt egy reklámfelkérés, amit az ideálistól nagyon eltérő körülmények között tudtunk megoldani, ott tudtam, hogy a kolléga Z6III anyaga lesz a nyerő: az X-T4 nem biztos, hogy le tudta volna követni a témát, az X-T5 4K/50p-je meg messze nincs olyan jó, mint a Z6III 5.4K/50p-je. Most épp izlandi anyagot vágok, abban sok a Z8 jelenet, hát az a cucc eszméletlen, nagyon finoman gyúrható kepe van, imádom (pedig általában nem vagyok oda a Nikonért). -
billyjoe
tag
válasz
vakablak93
üzenetére
Stauffenberg-nek is válasz.
Elvetettem a váltást, úgyhogy a Z7 mellé jönne (és ott csak maradna a 24-200 meg a 40es)
Család fotózásra egyébként a 40/2-t használom, még úgyis hogy van Z 50/1.8, a kompaktsága miatt, meg általában 2.2 környékén használom, azért is gondoltam a 25mm-es Viltroxra.
A zaj alapvetően nem zavar ezeknél a képeknél, pixel peeper meg nem vagyok, 2 napos pisa-i fotózást letoltam a kis X10-el, nyomtattam pár A4-es képet, elégedett voltam velük.
Az AF-el meg úgy vagyok, ha kb tudja azt mint a Z7 gen 1 (tehát nem Z8/Z9 szint) már jó nekem. Szóval az fontosabb most, hogy készüljön el a kép, mert nálam van a gép.
De pár sarokra van tőlem a fotoplus, úgyhogy később lemegyek még egyszer megnézni az xt30-at. (Ésszerűbb lenne használt irányba menni és inkább üvegekre költeni, ezt még nem vetettem el, de már elindult a vezérhangya az új felé...) -
Ijk
nagyúr
válasz
madgie
üzenetére
Nem konkrétan rád gondoltam, ez az általánosság. Sonynál sokszor mondták hogy A7RIII 42MP-es szenzora volt a legjobb, mert kevesebb volt a zaj, de elég nagy felbontású. Közben a 60MP-es szenzor képét leméretezve nem csak élesebb, kevesebb a színhiba, de jobb üveggel ha maradsz 60MP-en a részleted is több lesz, tehát minden szempontból jobb a 60MP-es szenzor, még dinamikában is. Fujinál viszont ha jól látom dinamikában gyengébb a 40MP-es.
-
madgie
titán
Csak azt felejted el, hogy nekem minden X-Trans megvolt, végig, pontosan látom, melyik objektív milyen helyzetben hogy viselkedett ezen, meg azon (56/1.2 pl végigkísérte nálam mindet). Semennyire nem kell 24 MP-re méretezni a 40-es szenzor képét, ha az ember használja is azt a rawkonvertert, nem csak azon sír, milyen alapból a képe (ha ott megáll, azt se tudom, miért ragaszkodik a rawhoz). Van egy csomó csúszka, tessenek használni (pl rengeteg esetben az alap color NR nem kell X-Trans-ra, azt nyugodtan ki lehet lőni).
-
Ijk
nagyúr
válasz
madgie
üzenetére
Kinek mi tűéles az szubjektív vita, ezért szeretem pl Optical limits vagy Lenstip tesztjeit ahol van lpmm diagram. Nagyfelbontású szenzorokat szinte mindig pixelszinten hasonlítják az előző generációs kisebb felbontásúhoz, és persze hogy élesebb a kisebb felbontású pixel szinten, főleg régi optikákkal. De ha leméretezed ugyanannyira akkor a új szenzor nyer, a pixelmátrix kevésbé okoz életlenséget, színhibát, zajt mert összezsugorítod.
-
madgie
titán
Hát én nem tudom, nekem sose volt nagy gondom a negyvenes szenzorral, sőt, az az első APS-C X-Trans szenzor, aminél azt mondom, hogy borzalmasan éles is tud lenni. Most nem nagyon van kép kéznél, talán csak 2022 legrosszabb objektívével akad egy pár kép, de ezekben sem látok olyan ordas hibát, amiért muszáj lenne leméretezni.
Stauffenberg: van azért kompakt alap fix FF-n is, a TTArtisan 40/2 az S9-cel nekem simán belefér a kabátzsebembe. Tudom, hogy csak f2, de pl a 75/2-es tesóját is simán odarakom a Fuji 56/1.2 mellé. Nem mondom, hogy jobb, de árukhoz képest nagyon bitang, amit mutatni tudnak egy ideje a kínaiak. -
vakablak93
őstag
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Ja igen, a legelejére rosszul emlékeztem.

A többi viszont pont az amire utaltam én is. Érezhetően gyengusabb a 40-es, és a kis f1.7 obival ez elő is fog jönni.
Az XF 33 1.4 marhadrága, ismét: kiindulva az álltala írt első obikból szerintem ez másik árkategória. Valamint ez szubjektív, de nem kompakt szerintem. Főleg nem egy nikon 40 f2 után, az 50 1.8-hoz képest kompakt.
A sigma sort elfelejtettem, elnézést.

-
kovsol
titán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Ha pl LR-ban dolgozok a Fuji RAW fájlokkal, akkor bepipálom a RAW details funkciót, és máris előjönnek a részletek.
Én egyébként nem érzem ilyen drámainak a dolgok. Mondjuk 90%-ban úgyis JPEG képet használom ami kijön a kamerából.
-
Ijk
nagyúr
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Nekem volt Samyang 75 1.8 szerintem az szépen rajzolt és relatíve kicsi, könnyű és olcsó is.
Fujinál ne 40MP-nek kezeld a szenzort hanem 24-nek, méretezz le minden 16-24MP-re ha pixelszinten nézegeted. -
Stauffenberg
nagyúr
Nézegettem a Viltrox 85mm f/2 EVO-t, de nem cserélném le rá a Sigma 56mm f/1.4-em, ideges bokeh és rengeteg CA jellemzi. Persze legyünk igazságosak, ez egy bruttó 100 ezer forintos FF üveg és az egyik legkompaktabb is egyben a mai felhozatalban.
A Viltrox Air sorozat is azért egy-két polccal lejjebb van, mint a Sigma Contemporary és az ekv. 35mm, 50mm-es gyári opciók is jellemzően vagy nagyobbak vagy fényerőben soványabbak.
A Sony f/1.4 GM objektívek meg legfeljebb csak az abszolút elmebeteg méretűen hatalmas Sigma Art kollekció mellett tűnik kompaktnak (az általad használt relatív jelző teljesen helytálló).
-
Matska
senior tag
Sziasztok!
Jól érzem, hogy a használt piac beleállt földbe? Nem csak amiket én hirdetek, de úgy an block nem nagyon látok nagy pörgést a Fuji-s hirdetések között. Vagy ez általános most a fotós cuccokkal?
Mostanában hátterébe szorult a fotózás, gondoltam racionalizálnék, csak nem igazán megy a dolog.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
vakablak93
üzenetére
"Jah, csak ő Z7-ről akarna váltani."
Én inkább azt olvastam mellé keres egy kisebb másodvázat mindenhova cipelősnek, mert csak időjárásállóság meglétével tudna teljesen rendszert váltani, de az X-T5-öt nagynak tartja.
"Az úgy tudom nem APS-C hanem FF"
Nem is azt állítottam, hogy egyenértékű lesz az FF-el, hanem azt, hogy van egy közvélekedés, hogy a Fujifilm képzaja kevésbé bántó, mint a többi APS-C rendszeré, ezt a vélekedést pedig én is osztom. Ez egy picit zárja az ollót a két formátum között, de ha valakinek a képzajmentesség a becsípődése, azon nyilván nem segít. Hozzáteszem ha a finom részletek és a pixelkukkolás szempont, akkor a Z7-ről váltva a 40 megapixeles Fuji szenzor egy hatalmas csalódás lesz. Alig ad vissza több részletet, mint a 26 megapixeles, semmiképpen nem annyit, mint amire a +54% megapixelből az ember számítana, ráadásul Adobe RAW feldolgozóval még jóval szarabb is lehet az eredmény, mint egy közönséges Sony APS-C 26 megapixeles géppel, ahogy a DPreview tesztjén is látszik (ACR-el dolgozzák fel a RAW fájlokat). JPEG-re átkapcsolva az ábrát, már nem ennyire drámai az eltérés. De én akkor sem vagyok hanyatt dobva ettől a 40 megapixeles szenzortól.
"Kompkat 1.4-es obi? Van az XF 35 1.4 és még?"
Az XF 35mm f/1.4 egy vintage objektív, ami éppencsak tud AF-et, attól tartok ennyire kompakt soha többé nem lesz már semmi (FF-en meg pláne). De nézd meg az XF 33mm f/1.4-et vagy a Sigma 30mm f/1.4-et az FF rendszerek f/1.4 objektívei mellett. Amúgy portréra a Sigma 56mm f/1.4 kifejezetten jó objektív (én is főleg arra vettem) és mondanám rá a kompakt jelzőt (simán odatehető az XF 35mm f/1.4 mellé is ebben a versenyben).
-
Látom mostanában voltak a topikban, akik belekóstoltak (vagy váltottak?) a FF világba. Milyenek a tapasztalatok?
Ahogy olvasom a gondolatmenetet amit írtok az aps-c/FF kérdésről és objektívekről, nekem az ugrott be, hogy életemben nem volt még ilyen jó gépem mint ez az XT-30. Volt már olyan, amit becsukott szemmel is jobban kezeltem, meg olyan is amihez érzelmileg jobban ragaszkodtam, de jobb gépem még nem volt az biztos.
3 és fél éve van meg a gép, de még mindig találok benne új felfedeznivalókat a filmszimulációk meg a jpg paraméterek terén (már csomó más funkciónál is).Én annak idején az f:2-es obik helyett az 1.4-eseket vettem (23 R, 35 R) és ma már úgy érzem hiba volt. Nagyon jó mind a kettő de a méretük és a súlyuk miatt jobb lett volna a 2-eseket venni (bár a 35-ös méretben is oké még). A 23-as helyett nagyon a 2-es kellett volna. Lehet, hogy abból veszek egyet valamikor, ha meglátom valami akcióban.
-
Ijk
nagyúr
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Könnyebb F2-es obit építeni mint f1.4-et, FF-en F2-esek vagy jobb optikai jellemzőkkel bírnak (azonos felbontáson) vagy kisebbek mint f1.4-es APS-C verziók, de nincsenek hatalmas különbségek. FF előnye hogy le tudsz menni f1.4-re még nem olyan batár obikkal (pl. Sony 1.4GM sorozata azért még relatív kompakt), APS-C-n ugye ehhez f0.95-ös üvegek kellenek.
APS-C-nek egy elméleti előnye van, olcsóbb. De gyakorlatban már ez sem feltétlen igaz, viszont személy szerint nincs létező FF váz ami igazán bejön. Nekem a kompakt, RF stílusú vázak tetszenek, tilt kijelzővel, nincs FF (csak Leica Q). Fuji X-E5, X-Pro 3, GFX100RF funkció és dizájn téren is tetszik, EOS-M6II, Sony a6600 funkcionalitásban és méretben de dizájnban nem. -
vakablak93
őstag
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Jah, csak ő Z7-ről akarna váltani. Az úgy tudom nem APS-C hanem FF.
Ha Aps-C vs Aps-C lett volna a téma szóvá sem teszem, bár ott is gyengébb már, mint a 26 MPX elődei (szerintem érezetően, pedig én sose voltam pixelbuzi) de az még lenyelhető kompromisszum.Valamint ő a kis Viltrox 25mm 1.7-et írta, meg a 16-50-et.
Nem pedig f1.4/1.2-es üvegeket. Azokkal pont ki fog még jönni neki a negatív külömbség, főleg beltérben a családot kattingatva.Kompkat 1.4-es obi? Van az XF 35 1.4 és még? A családot fotózva a mai világban ezzel elég hamar elfogyhat az ember türelme olyan az AF. Gyerekekre nem ajánlható jó szívvel.
A noname kinai manuálok vannak csak amik tényleg kompaktok, azok minden nyavajájával együtt, és akkor meg meginnt nincs AF.Ami újabb es fényerős 1.4/1.2 az mind nagy és drága is.
Esetleg megfog egy Viltrox 27 1.2-t használtan néha van 300€ körül de az meg egy batár üveg, és használtan se az az árkategória amit a kis 25mm-es obival becélzott.Ha valamiben tévedek elnézest érte.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
vakablak93
üzenetére
"És a Fuji nem bírja úgy az iso emelést, így rá lennél kényszerítve batár méretű fényerős üvegek használatára."
Én ezt csak annyival árnyalnám, hogy a Fujinak a zaj karakterisztikája sokkal kevésbé digitális, mint a többi rendszernek, így más APS-C rendszerekhez képest kicsit több zaj fér bele. De ez nyilván egy szubjektív szempont, csak szerintem van különbség zaj és zaj között a puszta mennyiségen túl.
Másik pedig, hogy vannak aránylag kompakt f/1.4-es objektívek a rendszerre. Én akárhányszor elkezdek csábulni az FF irányába, mindig azon hőkölök vissza, hogy ha hasonló kompaktságot akarok, mint ami ezen a rendszeren megvan, akkor zömmel f/2 - f/2.8 fixekre, meg f/4-es zoomokra kellene váltanom, ami meg sem zajban, sem elérhető mélységélességben nem lenne előrelépés (inkább egyhelyben toporgás). Ha meg f/1.4-es üvegeket vadásznék össze, azok bitang nagy dögök (és nem mellesleg jelentősen drágábbak).
-
Ijk
nagyúr
válasz
vakablak93
üzenetére
Kb f8 rekesznel kezd beleronditani a diffrakcio és ez objektívtol független, pixelmeret hatarozza meg, ha lemeretezed pl. 12P-re akkor ahhoz tartozó pixelmeret a mervado, lehet f16 is mire látod.
Gondolom inkább arról van szó hogy f8 körül sem igazán jók a szélek, de akkor már középen is lagyul, ill f4-5.6-on sem képes pixelszinten karcolni középen.
Néha gondolkodom hogy M6ii-t majd levaltom egy x-e5 -re, mert van benne evf, stabi, Gfx100rf mellett kézreall kezelesben, és persze sokkal jobban tetszik. Csak a Canon 32 f1.4 túl jó obi. Fuji 35 1.4 érdekelne de kicsit félek hogy hosszútávon elégedetlen lennék a felbontasaval és sebességevel, mondjuk kifejezetten családi portrezni kellene. Ez az obi ami méretben még kompakt, fém, rekesz gyűrűs és jó fenyereju Fuji vonalon. -
vakablak93
őstag
-
billyjoe
tag
válasz
turbulencia8
üzenetére
Sajnos nem sajnos,egyáltalán nem videózom.
-
billyjoe
tag
válasz
vakablak93
üzenetére
Lehet félre érthető voltam, a tájképekhez kell a nagy felbontás mert sokat vágok (1:1,2:1,3:1 arány), tehát az xt50 jó lenne ha teljesen váltanék,viszont másodkamerának bőven elég a 24 mp.
Közben gondolkodtam, jobb ha van evf. Már csak az a kérdés hogy az af elég lehet a gyerekhez is? (Csak mert írtad hogy ha lenyelem az af-et) -
vakablak93
őstag
válasz
billyjoe
üzenetére
Az XM-5 és az X-T30 III között csak a forma és a kereső megléte/hiánya a külömbség.
Azt kizárólag te tudhatod, hogy kijelzőről vagy pedig keresővel akarsz fotózni.
Az X-T50-et ha a Z7-en hátrányosnak érezted az 40 MPX-et akkor feljsd el, mert az is 40 MPX. És a Fuji nem bírja úgy az iso emelést, így rá lennél kényszerítve batár méretű fényerős üvegek használatára.
Az ibist, és a 40MPX-et leszámítva pedig az X-T50 is csak ugyanaz mint a két másik váz amit néztél.
Én portréra, kirándulásra, utazásra, család, haveri körrel bulik fotózására használok egy egy X-T50-et. Előtte X-T30 volt.
Ha lenyeled az AF-et, akkor ezekre jó lehet bármelyik amit néztél.
Röviden: vedd ami tettszik/anyagilag belefér.
Új hozzászólás Aktív témák
X-E5 tulajdonosok olvassák el: [link]
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- OLED monitor topic
- Futás, futópályák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Linux kezdőknek
- Gyárátalakításokkal kaszálna nagyott a memóriapánikból a Samsung
- Elektromos autók - motorok
- Philips LCD és LED TV-k
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 256GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4003
- 227 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060
- Apple MacBook Pro 14 (2021) 16GB/512GB használt, szép állapot 100% akku , 8 ciklus
- S21 256/8
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen- MS4674, 100% AKKSI
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

X-E5 tulajdonosok olvassák el:

.

Hát ez vicces. Az átfogásához képest nem nehéz, a belső élességállítás miatt nem nagy, és még karaktere is van, nem túlzottan, de annyira, hogy örömmel használjam, ha elég a fény hozzá meg a 4.0 rekesz.
)

hemaka