Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- Nos igen, ilyen is lehet egy notebook…
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Projektor topic
- Amazon Fire TV stick/box
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!

X-E5 tulajdonosok olvassák el: [link]
💸Cashback objektívekre : 2026.04.01 - 2026.05.31.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vakablak93
őstag
válasz
turbulencia8
üzenetére
Köszi.
Mi az hogy, nagyon jó cucc, főleg így elektromos valtással.
A szíjjhajtással együtt brutál kombó. 
Most már nem bánom, a beleöntött pénzt, pedig jó ideig húztam a számat miatta. -
turbulencia8
addikt
válasz
vakablak93
üzenetére
Szuper kep. Bevalt a Pinion?
-
vakablak93
őstag
Végre volt némi napsütés, így ellenfényben csak úgy random kattintottam egyet:
Remekül kezeli a szitut az ötvenes, és tettszik a kontraszt is, ez már közel van a kiskedvencem 35 f2 ellenfény kezeléséhez.
Nagyon várom már az nyári konokat.
-
Beszélgetés Erhardt László fotóművésszel. Fujis. De nem sok technikai jellegű információ van az anyagban, az eleje inkább, amúgy érdekes anyag.
-
kovsol
titán
-
-
kovsol
titán
válasz
mikrofon
üzenetére
Most egy kicsit kevésbé elrugaszkodott profilt próbálgattam. CUBANACE
Apró módositással:
Film Simulation: Reala Ace
Dynamic Range:DR400DR Auto (Fix dr400 sokszor nagyon lapos képet ad szerintem)
Grain Effect:Strong, LargeNo Grain (Strong, Large nekem túlzás, ezt inkább letisztultabb receptnek gondolom.)
Color Chrome Effect: Strong
Color Chrome FX Blue: Strong
White Balance: Auto, -5 Blue & +4 Red
Highlight: -2
Shadow: +1.5
Color: +1
Sharpness: 0
High ISO NR: -4
Clarity: -4Pár példa csak a színek miatt. (gyerek után rohanva aki suhant a kismotoron, kattingattam ide oda)
X100VI + TC(35f2) + 1/4 Black mist filter

-
hemaka
Topikgazda
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Mpb kemeny sarccal dolgozik. Akkor eri meg oda kuldeni, ha nem boldogulsz az eladassal es mar leszarod, csak legyen belole penz.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Tapasztalatom szerint az MPB simán levesz 40%-ot a hasonló állapotban hirdetett cuccokhoz képest, szóval ha abban reménykedsz, hogy jó áron adhatsz el velük, akkor egy kicsit el kell keserítselek. De ahogy írták, tudsz előzetes árajánlatot kérni (ha a készülék mégsem olyan állapotban van, akkor utólag korrigálják, érdemes alaposan körbefotózni mielőtt feladod).
-
vakablak93
őstag
válasz
kovsol
üzenetére
Nekem az X-T30-at szinten többért sikerült egy boltnak eladni, mint amennyiket kináltak érte a használt piacon mikor hirdettem.
Szerintem sokan szívesebben vesznek egy boltból ellenőrzött hasznalt cuccot, akar gari, visszaküldési lehetőség stb okán, mint kéz alól.
Ez mondjuk nem feltétlen rossz, mert mi is gyorsabban adhatjuk vehetjük a dolgokat ilyen formán használtan, mintha magunk várnánk a dolgokra, mint ahogy te is írod.
-
Ijk
nagyúr
válasz
kovsol
üzenetére
Én is árulok egy ideje pár cuccot, de még érdeklődő sincs. Nem is érdemes most eladni az EUR árfolyam miatt, én sem vennék szinte semmit most használtpiacon amikor szürkén olcsóbb minden. Egészen elképesztő szakadék van főleg Sony hazai és szürkeimportos árai között legtöbb típusnál.
Az a jó fotós cuccnál, hogy nem romlik meg, viszonylag lassan avul el a technológia, az igazán nagy bukta jellemzően ha újonnan veszed és az ottani értékvesztés, utána jelentősen lassul.
GFX100RF mellett alig használok valamit, általában az Viltrox Air 50-et szoktam ha a Sony előkerül. Jópárszor bekészítettem a 35GM-et hogy majd azzal indulok el, aztán mindig a Fujit vittem a mérete miatt, gyakorlatilag 1 éve egyszer vittem ki a GM-et és akkor is elég lett volna f4 rekesz. Van egy 21mm fix, azt is ki tudom váltani ha akarom egy Ricoh GW adapterrel, 50-65mm-es kistelét meg kikroppolom a KF szenzorból. -
kovsol
titán
válasz
csaabz
üzenetére
És visszakanyarodhatunk oda ahonnan indult az egész. Pang a piac, eladni se lehet, venni se nagyon semmit. Mindenki eldönti, hogy eladni, vagy árulni akarja a cuccait.
Asszony Canon M szettjét többért tudtam eladni nekik, mint itthon vannak hirdetgetve. Ez mondjuk egy speciális eset szerintem. Lehet hónapokat vártam volna, mire jön valaki akinek egy ilyen halott rendszerből pont az kell ami nekem volt eladó. Aztán vettem náluk X100 -hoz gyári konvertereket. Azt is várhattam volna lehet hónapokig mire szembe jön itthoni használt piacon. -
csaabz
őstag
válasz
turbulencia8
üzenetére
Kb használt piaci ár feléért. Nem is adtam el nekik semmit.
-
90 százalékban én is így használom. Fáj a fogam egy új gépre, mert nagyon tetszik a nostalgic neg, meg hiányzik a clarity slider, amir glimmer üveggel sem tudok sikeresen pótolni. Amúgy egy jó öreg XT3 az enyém.
-
turbulencia8
addikt
Én is csak sooc jpeg, nagyon bírom, hogy az X-M5 témától függően variálja a filmszimulációt is. Most hétvégén főleg Asti Soft-tal (+DR200) nyomta le a napfényes kerti partit, Sigma 18-50 obival ez nagyon jó kombó.
-
kovsol
titán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Én sooc használom. Nagyon szeretek amúgy kísérletezni különböző receptekkel.
-
vakablak93
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Jelentem, én is ilyen állatfaj volnék.
Bár nekem más okokból is tettszett, nem kizárólag az Sooc. -
-
kovsol
titán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Oda nem felrakod, hanem elküldöd nekik aztán kapsz érte pénzt. Ők árulják utána.
Tudsz kérni árajánlatot előre a cuccokra. Ha elfogadod kinyomtatod csak a fuvarlevelet és jön érte a futár, és elviszi tőled háztól ingyen. Olyan szarokat is eladtam nekik amit soha senki nem venne meg itt használtan
pl Sigma dokkoló régi obikhoz. -
-
kovsol
titán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Én MPB adok veszek mostanság. Persze ha eladsz nem top ár.
-
-
Atomizer
tag
Hogy van az, hogy összesen tizenpár objektív van az aprón Fuji-hoz? Annyira döglött a piac, hogy már hirdetni sem érdemes?
-
1501N
tag
Sziasztok!
Fuji x-t10-hez honnan lehet új nyakpántot szerezni?
A gyári már nagyon hullik.Köszi!
-
kovsol
titán
válasz
p_adam
üzenetére
Esetleg ez is érdekes lehet:
Fujifilm X-Trans Sharpening Guide: Perfect Lightroom Settings (2026) -
p_adam
addikt
-
turbulencia8
addikt
Valoban tovabbra is gerjedek pl. az uj Sigma 15 f1.4-re, pedig alig dragabb egy hasznalt Fujinon 18 f1.4 WR. Egyszeruen a Sigma kompaktabb, X-M5-re jobban passzol. Sot egy masik XC obi, az uj 13-33 is nagyon tetszik, kivancsi leszek a lenstip tesztjere.
Lugosi: koszi a valaszt!
-
válasz
turbulencia8
üzenetére
Ha 3rd party szarokkal is jól elvagy, hogy a viharba ne érné mg egy Fuji xc?? (no offense
) -
válasz
turbulencia8
üzenetére
Én sok tesztet néztem, olvastam, az alapján én ezt az obit vettem volna, de időközben úgy alakult, hogy nincs szükségem telére. Ár-értékben szerintem nagyon jó, a drágább és nehezebb verzió nekem nem érte volna meg.
-
turbulencia8
addikt
Elég baráti a Fujinon XC 50-230 tömege valamint az ára is. A fórumot visszaolvasva sokan használtátok ezt az obit. Megéri még venni Fujinon XC 50-230-at? (Használtan 75-ért lehetett venni a hardveraprón).
-
turbulencia8
addikt
válasz
Matska
üzenetére
Mostanában a Sigma 18-50/2,8-at szeretem magammal vinni: az X-M5+Sigma van a nagyobb rekeszben (objektív felfelé) + egy csomag zsebkendő, a kicsi rekeszben mini tripod és könnyű széldzseki, a bélésen kívülre csúsztatva pedig a teló. Ha több hely kell, akkor 15-45/3,5-5,6-ot viszem inkább. A rekeszek persze állíthatók, ill. az egyik tépőzáras elválasztót úgy tettem bele, hogy az objektív tetejét is védje esetleges ütődéstől.
-
Matska
senior tag
válasz
turbulencia8
üzenetére
Milyen objektívvel használod bringázáshoz?
-
turbulencia8
addikt
Vettem bringázáshoz egy Manfrotto Street övtáskát. Nagyon szuper X-M5-höz, nagyon ajánlom! Persze hátul hordom, mégis sokkal könnyebb övtáskából elővenni a gépet, mint váztáskával és extra tokokkal szenvedni.
-
turbulencia8
addikt
Köszi! MF-fel nem akarok bajlódni, a másik észrevétel viszont nagyon hasznos, mert valószínűleg LED reflektorok lesznek a csarnokban (és a V27/1,2 is valóban alkalmatlan intenzív szembefényekhez.)
#43397vakablak93: Neked is köszönöm a leírást, ez is sokat segített! Végül a mégiscsak a Sigma 56/1,4-et fogok venni, mert kell a jó AF, és az 56mm-t még otthon is használnám, ráadásul a feleségem úgyse szereti, ha tűéles a portré. -
LeadZeppelin
tag
válasz
randras_83
üzenetére
És mindenkinek, köszi szépen, szerintem megpróbálom, aztán ha nem sikerül evvan. Ingyen húsnak híg a leve, majd lesz valaki egy iphone-nal
-
madgie
titán
válasz
randras_83
üzenetére
X-T1 és X-A1 (!) duóval hoztam le 2015-ben az egyik kedvence esküvői anyagomat (krea, egyházi, polgári, hosszú lagzi). Nem mondom, hogy egyszerű volt, mai szemmel főleg nem, az 56/1.2-t preferálva meg aztán pláne nem, de egy polgári+krea szvsz a gyorsabb 35/2-vel simán hozható, annyi, hogy azért nem árt, ha ismered a gépet (ne a kontraszt AF pontjait használd, ha nem muszáj, fontos pillanat előtt ne kapcsold ki, mert a Fujik nehezen térnek magukhoz közvetlenül a kikapcsolás utáni pillanatokban stb).
-
randras_83
addikt
válasz
LeadZeppelin
üzenetére
Én is azt mondom, hogy le lehet vele hozni, főleg ha a kreatív részére mész rá, de még a ceremóniát is meg lehet vele ugrani. Én is fotóztam már vele esküvőn, nem is egyszer.
Ahogy a többiek írták, kevés fényben tud izzasztani az AF, ettől függetlenül továbbra is a T1-nek a legszebb a CC-je.
Én belőnék valami tuti CC sim-et, aztán RAW+JPG és kész is. -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
LeadZeppelin
üzenetére
Nem megoldhatatlan a feladat szerintem. A filmszimeket én ebben a helyzetben hanyagolnám (de legalábbis mindenképpen legyen RAW is a Jpeg mellé), mert itt nem szarozunk azzal, ha esetleg a bőrtónusok vagy az általános hangulat mégsem adja ki, mert nem olyanok a fények, mint amit a filmszim elvárna.
-
hemaka
Topikgazda
válasz
turbulencia8
üzenetére
Sosem tudjuk meg, de nekem mondjuk mindegy is, az xpro4-et rakják össze rendesen, már ha megjelenik ebben az évszázadban.
-
válasz
turbulencia8
üzenetére
Kellő gyakorlattal lehozható a feladat. Ha nem arcbamászósan közelről kell fotózni, hanem egészalakos kép, környezettel kell, a nagyon szar AF helyett MF. A pozíciót kell jól felvenni, a mozgás sikjara merőlegesen állsz, hogy ne jöjjön ki az élesség síkjából és nyomod a képeket.
Ami cumi lehet: éles spot fényforrások beltérben is lehetnek! -
kerobi
senior tag
válasz
vakablak93
üzenetére
Egyeteertek. Sportra teljesen eselytelen. Talan manualban le tudna kovetni f1.2->2-n is. Attol is fugg mekkora tavra van az alany, mert ha messzebb akkor no a fokusztartomany is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Truecam M5 GPS WiFi autós menetrögzítő kamera + CPL Polarizációs szűrő + 64Gb Endurance kártya
- Új - Canon EOS R8 milc fényképezőgép - 0 expó
- Canon EF 70-300mm f/4-5.6 IS II USM
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 NIKON full szett, szép állapot + extrák
- Canon RF 24-105mm f/2.8 L IS USM Z objektív - Új -
- Nothing Phone (1) / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 11 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4258
- Otthoni AI Workstation (E5-2697 v3, 32GB RAM + 2x RTX 3060 12+12GB VRAM)
- Samsung Galaxy A25 5G 128GB/6GB/Számlával!
- GAMER PC! Intel i7-14700 / RTX 4090 / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 1000w Gold! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

X-E5 tulajdonosok olvassák el:
A szíjjhajtással együtt brutál kombó. 

hemaka