Hirdetés
- Videós, mozgóképes topik
- CES 2026: igazi mindenes a Lenovo legújabb, 4K-s QD-OLED monitora
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen széket vegyek?
- Most tényleg 8 GB VRAM-mal szúrja ki szemünk az NVIDIA??
- ZIDOO médialejátszók
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!

X-E5 tulajdonosok olvassák el: [link] 
⭐️ Fujifilm GFX / X Cashback promóció fut jelenleg.⭐️
Részletekért nyisd le az összefoglalót. 👇
Új hozzászólás Aktív témák
-
madgie
titán
válasz
Elektrosokk
üzenetére
Ez ilyen Leica LUT, ha jól emlékszem, azért is ilyen fakó.
-
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
ez nagy volt!! Ezt asszem lopom!
-
kerobi
senior tag
En nagy ivben tojok a zajra, nem fogom szűrni. Atmoszferat ad a kepnek. A multkor megneztem az aliens-t DV feljavitott valtozatban es azt vettem eszre, hogy a reszleteket figyelem es nem a filmet.
-
madgie
titán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Panánál zseni, olyan 96 MP képet ad (RAW-ban is!) a 24 MP szenzorral, hogy beszarás.
Most csak JPG-et mutatok, azt is első napról, de talán látszik. Nincs állvány, nincs hókuszpókusz, kézből katt a szomszéd felé. -
kovsol
titán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Mellette lévő pixelekből átlagol kb valamit, nem ad ez hozzá semmit. Nem generativ kitöltés. Az AI csak egy felkapott cucc most. Pár éve még csak zajszürésnek hivták volna, meg simán upscale
Mikor egy 4K TV-n nézel mondjuk egy DVD filmet akkor is ez történik, vagy kiraksz egy képet ami kisebb felbontás. -
Ijk
nagyúr
válasz
Stauffenberg
üzenetére
AI zajszűrés ugyanúgy kamu részleteket generál, a zaj helyére.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
kovsol
üzenetére
Elvből sem...

Az AI zajszűrés még oké, de nekem ne hozzon létre a semmiből kamu részletet. Akkor sem ha hihető. Fundamentális és erkölcsi problémám van a generatív AI használatával a művészetben (különösképpen az Adobe-val... vannak "fair use" modellek is, de azokat nem a big corpo üzemelteti).
-
kovsol
titán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Én rákattintok a super resolution gombra LR-ban, aztán ilyen AI upscale tol rá. Egész jó eredményt ad.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
madgie
üzenetére
Soha egyik gyártó beépített megapixel-növelő pixel shift cuccát nem próbáltam, de ezek rendszerint csak Jpeg-ben működnek, nem?
Nem egyszerűbb lőni (akár kézből) gyors sorozatban 5-6 fotót és valami third party célszoftverben összehegeszteni? A 15-30 fps fotósorozatok korát éljük, túl sok bemozdulás nem lehet, meg majd legfeljebb levágod a képszélekről azt a 10%-ot, ami nincs tökéletes átfedésben.
-
Ijk
nagyúr
Azon gondolkoztam ha Fuji már úgysem nagyon akar AF-t upgradelni, akkor kihozhatná az X100VII-t 23 1.4 üveggel mint RX1RIII/Q3 ellenfelet féláron. Mivel nem látom mit lehet még ezen a gépen fejleszteni én ezt lépném meg, akinek meg kifejezetten a kis pancake obi méret jön be majd úgyis veszi a meglévőt VI-t. Amivel megosztó leszek mivel sokan pont az optikai kereső miatt keresik, én mégis leváltanám egy 5M képpontos EVF-re mint ami a GFX100RF-ben van.
madgie: Nem tudom más gyártóknál hogy van, de Sony-ban is csak asztali gépen tudod összefűzni, eleve állványról kell meglőni, túl körülményes, 1-2 alkalommal használtam csak.
-
madgie
titán
válasz
hemaka
üzenetére
Volt már valaha élő ember, aki nem akarta földhöz vágni a Fujiját, ha a Pixel-Shift Multi izét próbálgatta? Eleve az is nonszensz, hogy külső szoftverrel, utólag rakd össze, de tízből kilencszer lyukra fut ez a szoftver is, hogy megfelelő az alapanyag. Hát b@szod, más gyártónál kézből fordított találati aránnyal (tízből kilencszer) tökéletesen rakja össze a fényképezőgép öt másodperc alatt...
-
randras_83
addikt
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Top comment veszek is kettőt.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
hemaka
üzenetére
Fujirumors: Az X-T6 2026 második felében jön a forrásunk szerint
Fujirumors: Az X-T6 2026 őszén jön egy másik forrásunk szerint
Fujirumors: Az X-T6 szeptemberben jön egy harmadik forrásunk szerintKörbe van már lőve ez a hajó a torpedó táblán, de eközben a Fujirumors tök komolyan leközli egy random vietnami webshop terméklapját az állítólagos X-T6-ról, amit "reference only" (jelentsen ez bármit, leginkább semmit) céllal tettek ki.
Üzemeltettem már webshopot, a legutolsó dolog amit a hátam közepére kívántam, az olyan terméklapok megírása, amivel csak magamat szórakoztatom. Valaki csak nagyon unatkozott.
-
válasz
vakablak93
üzenetére
Obelix egy mondása jut eszembe a rómaiakról, de Fujival kapcsolatban. Hát, ők tudják. Azért ingyen kéne. Majd nézegetem hátha itthon is lesz olyan hogy kitben hozzácsomagolják egy rendes géphez.
-
hemaka
Topikgazda
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Próbálkozni lehet, látod a Leica is elment sima evf irányba az M EV1-et, mondjuk a fanoknak vérben forog a szemük emiatt.

XT6 valid lehet?

Mármint a spec, mert kinézetre gondolom csak nem lesz T5 egy az egyben, annyi fáradtságot csak vesznek, hogy kicsit átrajzolgassák. -
hemaka
Topikgazda
válasz
Stauffenberg
üzenetére
A Leica babérjaira törnek!
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
vakablak93
üzenetére
Nehéz az élet, amikor a világ egyik legnagyobb képalkotó vállalata éppen ruházati kiegészítőkkel akar befutni.

-
vakablak93
őstag
Ha valami nem megy, akkor megpróbálják más színben
[link] Úgy néz ki az X-half jön fehérben.Na így már mindenkinek jobban tettszik ugye?
-
vakablak93
őstag
Még pás kép a mondoconról:
-
Ijk
nagyúr
válasz
kovsol
üzenetére
Egyébként háttérnek kiraktam tegnap és pont úgy vágtam meg 16:9-re, de alapból ritkán vágok. Nekem egyébként a vágatlan tetszik jobban valamiért.

Nagyon szeretek ezzel a 100RF-el mászkálni, ha nem muszáj fel sem teszem rá az adaptert, napellenzőt csak objektívsapkát, imádom hogy ilyen kicsi lapos, könnyű kis gép. Valahova el kellene már utazni, biztos nem vinném a Sonyt csak ezt.
-
Atomizer
tag
Ha már hó, akkor én is tolok egyet a kertből. Ez panoráma, Astia sim.

-
Atomizer
tag
válasz
turbulencia8
üzenetére
Itt nem a macska a lényeg
, emberen ugyanezt tolja. -
vakablak93
őstag
Két Soc JPG a mai Mondoconról, így hirtelen ezeket szedtem le a kameráról, mindkettő Classic Neg.:
-
Atomizer
tag
válasz
turbulencia8
üzenetére
Azt figyeltem meg, hogy az eye detect nagyon pontos, ha az alany egyik szeme nem látszik (mint a képeden), a probléma akkor kezdődik, amikor mindkét szem látszik. Ne kérdezd miért, de ez a tapasztalatom. Profil képek szinte mindig pontosak.
Én gyermeken tornáztatom legtöbbször, és gyermek fotót nem szeretnék feltölteni, de álljon itt egy macska, ahol belenagyítva látszik két egymást követő képen (sorozatban készültek), hogy egyiken betalál (első képen a szeme éles), és közvetlenül utána már a füle éles (második képen). 5 FPS-es sorozat van beállítva, két kép között ennyit "mászott" az élesség síkja. Ez f/2-n készült (Viltrox 27/1.2), kb 1 méter távolságból. Itt most direkt kivágtam a szem körüli részt, közel 100%-ra nagyítva. Ennél nyilván jobban lászana a difi f/1.2-n, de már inkább nem használom teljesen nyitva emiatt. Egy kis élességet rátolva és nem belenagyítva valószínű senki nem veszi észre, de engem zavar, ha látom, hogy a füle élesebb, mint a szeme.

-
-
Ijk
nagyúr
Én is posztolok már valamit ha ilyen kihívós lett a topik.
Mai kis GFX100RF téli természet. Legközelebb AD100-at viszem állvánnyal, kár hogy csak fél órám volt ma fotózni kissé kutyafuttában, el bírtam volna játszani órákat állványos vakuval és kompozíciókkal, kis TT350-es volt nálam. Album képre kattintva. -
hemaka
Topikgazda
válasz
kovsol
üzenetére
Eléggé, ha már memóriakártya meg ilyesmi kacatok helyett ezt adják. Gyanítom az adorama berendelt egy csomó xhalf gépet, aztán már jó ideje csak nyomja a készletet, valahogy szabadulni kell tőlük. Itthon mondjuk ilyen akciókról csak álmodni se merünk.
lugosi
Nem rossz akció, csak most már ki vesz T5-öt, amikor elvileg jön az utód lassan, már felesleges váltani szerintem. -
hemaka
Topikgazda
Jol fogyhat az xhalf , ha mar t5 melle ingyen adjak, mint a mekibe a krumplit. 😂 [link]
-
turbulencia8
addikt
Szerdán még épp elkaptam az Andrássyt kivilágítva, még intett is egy vadidegen. Technikailag nem az igazi (50 mm f2.8 állvány/IBIS nélkül), de majd jövőre jobb lesz.

-
LeadZeppelin
tag
Sikerült ma kimenni a városba, ezek tetszettek.
XT1 a fix 35mm f2-vel, mind classic chrome.
-
válasz
kovsol
üzenetére
Érdekes korkép egyébként, hogy manapság mindenki telefonozik minden szabad percében.
Szóval ami eszembe jutott, hogy mi jutott eszembe ezekről a képekről. Elkezdtem követni egy youtubert (camera newb), egyik szemére vak, másik szemével csökkent látású lány. Beszélt az egyik videójában arról, hogy miért kezdett el fotózni. Kiment a testvérével egy parkba, és csinált pár képet és otthon, amikor nézegette a képeket a gépén, akkor látta is igazán hogy mik voltak ott, mert bele tudott nagyítani, és amikor kinagyítva megnézte a madárnak a szemét, az egy nagy élmény volt neki. Nekem is az jutott eszembe ezekről a képekről, mert Pesttől távol élve ez nekem egy élmény, hogy kimerevedik egy pillanat, és bele tudok nagyítani, meg tudom nézni a feliratokat a villamoson, az emberek pillanatnyi arckifejezését, minden apró részletet. Egy pillanatnyi lenyomata a világnak.
-
kovsol
titán
Egy metrós átszállás alkalmából készült ezek is ilyen röptében kattintgatós

-
kovsol
titán
Köszi. Ezek csak ilyen gyorsan elsiettem a csomag pontra este képek
De ugye minden nap készítek valami fotót, aztán néha csak ilyen röptében készültekre futja. -
válasz
Elektrosokk
üzenetére
két lábbal (vázzal) a Fuji rendszerben vagyok
-
kovsol
titán
Akkor ha már volt több fekete-fehér kép én is dobok be párat.
Módosított Acros red és 1/8s záridővel kicsit játék a mozgással.
-
Közületek valaki javíttatott már hátsó tárcsát? Kb mibe kerülhet? X-T30. Hidegben az első is kontaktos sajna.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
⭐Cashback promóció.⭐
Részletekért nyisd le az összefoglalót.
A promóció időtartama:
2025. Nov. 13. - 2026. Jan. 14.
- Spórolós topik
- Videós, mozgóképes topik
- Path of Exile 2
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: igazi mindenes a Lenovo legújabb, 4K-s QD-OLED monitora
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Gyúrósok ide!
- Milyen széket vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Ventilátorok 120/140mm és tápkábel modding kitűnő árakon!
- Dell Latitude 5320 - 13,3" touch, i5-1145G7, 16GB RAM, SSD, EU bill., jó akku, számla, garancia
- Dell Latutide E7270, 7280, i5- i7, 8GB RAM, 256gb ssd, EU bill., számla, 6 hó gar - több db
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

X-E5 tulajdonosok olvassák el: 
ez nagy volt!! Ezt asszem lopom!

Bennem is megvolt a vágy, de a lustaság győzött.