- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Egy tápkábel négy vezetékét elvágva is működik a GeForce RTX 5090
- Dell notebook topic
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen videókártyát?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Khaosz55
addikt
válasz
SeniorTilla #6779 üzenetére
Ja nem tudtam hogy tokban volt. Akkor úgy okés.
-
válasz
bajnokpityu #6775 üzenetére
Ha rendesen palackkal búvárkodsz, akkor kell a vízalatti tok, hiába ront a képminőségen, de ha csak pipával/maszkkal sznorkelezel, akkor felesleges a GoPro/Action kamerákra.
Ameddig szabad tüdővel le tudsz merülni, addig a mélységig bírják a vízalatti használatot tok nélkül is
(Persze nem tudom, hogy miben vagy bajnok, ha szabadtüdős merülésben, akkor vedd meg a tokot
)
[ Szerkesztve ]
-
-
-
Henrik76
újonc
válasz
SeniorTilla #6776 üzenetére
Én anno használtam tengerparton Hero-hoz Dome Portot,de az volt a bajom vele,hogy a felvételen néha látszottak a vízcseppek rajta vagy ahogy folynak le..Hiába kentem be szélvédőkre használatos vízlepergetős cuccal...
-
Khaosz55
addikt
válasz
SeniorTilla #6776 üzenetére
Víz alatt túlmelegedett? Komoly, mert a mégha meleg is a víz akkor is jó hővezető képessége van a levegőhöz képest.
-
válasz
bajnokpityu #6775 üzenetére
Igen rontanak. Ami nem ront, hanem javít, az a Dome Port. A Telesin gyártja Hero-hoz és Action-höz is. Most vettem az Action3/4/5-re, Hero 10/11/12/13-ra már volt a tavalyi nyaraláson is, remek munkát végzett. A Hero 11 egyszer túlmelegedett benne a víz alatt
mondjuk meleg volt a víz, órákig lehettünk benne és nem fáztunk.
-
bajnokpityu
félisten
Ezek a víz alatti tokok sokat rontanak a kepminosegen? Vagy csak egy szilikon tok, uvegfolia a szokás?
-
Khaosz55
addikt
Tudtok web oldal ahonnan DJI action5 Lut-ot tudnék letölteni ? Minnél többet. Töltöttem le D-log nyersanyagot és szívesen tennék még egy próbát a színekkel, hátha megtalálom azt mit én keresek.
[ Szerkesztve ]
-
-
Gyöször
senior tag
válasz
SeniorTilla #6771 üzenetére
Sisakra szerelve szerintem nincs szükség a stabira. krosszpályán sem.
-
válasz
MaCS_70 #6768 üzenetére
Nekem is volt SJ kamerám. Sőt van most is, csak belehalt az akkujába. Felfújódott a kamerában az akksi és tönkrevágta. Tetszett a fém ház, a korrektül kattanó gombok, stb. A felvétel is szép volt a maga idejében. Aztán vettem egy Hero 4-et és megváltozott a világ az akciókamerákkal kapcsolatban...
A mai elvárásoknak már nagyon nagyon nem elég, nem csak a képminőségben, de pl. a stabilizációban sem.
-
Oroszo
friss újonc
Köszönöm a választ és a segítséget. Valahogy megoldom.
-
Akkor én igénytelen vagyok.
Jelenleg Git2 és SJ4000 kamerákat használok, és a képminőségükkel elégedett is lennék, csak a tudásuk kezd kevés lenni.
1080p-nél nem szoktam feljebb menni, és visszanézve a felvételeket, még senki nem panaszkodott.
Kétségtelen, hogy az újabbak jellemzően szebb felvételeket készítenek -- de ez alapvetően akkor látszik igazán, ha a két felvételt egymás mellett nézve hasonlítjuk össze, illetve gyengébb, extrább fényviszonyok között.
Egy barátom Osmo 4-ese sötétedéskor már tényleg rendesen odacsapott az én kameráimnak, de a nappali órákban már egyikünk számára sem volt látványos a különbség.
De a funkciók miatt erős a kísértés az Osmo 4 beszerzésére.
MaCS
-
-
Oroszo
friss újonc
Sziasztok! Abban kérném a segítségeteket, hogy van egy Gopro 9 -em ami felvétel közben, kb 10 perc után megszakítja s videót és rögtön újra is indítja. Így a videóim mindíg két vagy több részből állnak. Ez valami beállítási probléma lehet? Van rá megoldás? A válaszokat előre is köszönöm!
-
-Maci-
addikt
válasz
SeniorTilla #6764 üzenetére
Ahhan, értem. Köszönöm szépen!
-
-
-Maci-
addikt
válasz
SeniorTilla #6761 üzenetére
Kérdés ezek után, hogy az Action 5 megéri e a felárat?
Miben nyújt többet?
-
kabalababa
tag
A DJI oldalán még pár napig sok minden akciós, pl. az Osmo Action 4 is. Ott kb. 97000-re jön ki az ár.
De azon belül a különböző Combo változatok is olcsóbbak. -
válasz
Drótszamár #6760 üzenetére
Viszik az Action 4-eket nálam is.
-
Drótszamár
őstag
Osmo action 4 standard combo 99.900 Ft. ALZA
Én rendeltem egyet. -
bajnokpityu
félisten
válasz
SeniorTilla #6758 üzenetére
3 motorom van és magam szervizelem. Évente megsporolom egy kamera árat,ha így nézzük. Nekem a gumi a legnagyobb költségem.
De nem lesz igazán sokat használva. Szerintem.
-
válasz
bajnokpityu #6754 üzenetére
Jó az Action 2, de gondold végig a kicsi akkuidőt.
Amúgy én sem értem ezt a parázást pár 10 ezer forinton. Nem nagyképűség, de most őszintén: mit ér ma 100 ezer forint? 250 eurót. Persze megkeresni most is annyi mint 3-4 éve amikor 2x ennyit ért.
De PONT az akciókamerák pl. nem drágábbak, hanem olcsóbbak lettek, reálértéken nézve a felébe kerülnek most mint 5 éve egy 70-80 ezres Hero 7. Tényleg ezen kell ennyit gondolkodni? Beröffented a mocidat, mész pár kört egy pici szervizzel és már ott is vagy a 250 eurónál. Pusztán csak az élvezet kedvéért, haszna semmi nincs
-
Fuvaros
senior tag
válasz
bajnokpityu #6754 üzenetére
azt ne vegyél, nekem is volt. nem tudtam megoldan a motoron a fura sistergő csiripelő hangot sehogy. aztán cseréltem gopro10re, jó 2 éve. gopro9 alá ne add
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Fuvaros #6753 üzenetére
Nem mindenkinek van szüksége, igénye a drágább kamerára. Nagyon sokan észre sem veszik a különbséget a jó fényviszonyok között olcsó vagy komolyabb kamerával készült felvételek között.
Ez is egy szenvedély, nem abszolút érték. Én is az ingadozók táborát gyarapítom. Sokat nézegetem a régi, ma már értelmezhetetlen minőségű VHS-felvételeket, és nem zavar a zajos, 230 soros felbontás.
MaCS
-
Fuvaros
senior tag
sokszor megtapasztalom, hogy 5-10 milkos motorral és drága szállásokkal egy motoros gyenge szar olcsó kamerát használ és azt sem ismeri igazán csak van és nem tud jó filmeket csinálni a gagyi minőség miatt...sajnál 100-150ezret ilyenre...egy jó fényképező használtan 200eft min és egy új akciókamera ami tud mindent, igazán megfizethető és jól kihasználható. én most váltottam gopro10-ről dji 5 pro-ra remélem beválik, megint áldoztam 60 ezret ilyenre de évekig jó kell legyen, inkább sátorozok 3-4 napot..
100 alatt nem érdemes venni ha gyorsan mozgó tárgyat vagy tárgyól filmezünk
min gopro9-10 vagy dji OA4-5[ Szerkesztve ]
-
-
Virág et.
senior tag
válasz
bajnokpityu #6746 üzenetére
Urak, erre a célra a mostani mini GoPro Hero 4K nem ajánlott?
(OK, a stab utólagos szoftveres meg nincs cserélhető akku)[ Szerkesztve ]
-
így van pontosan
Tuninger: jaja, az action4 verhetetlen árban, és nagyon jó kamera. A Hero 11 is hasonló árban, igaz használtan. Ha GPS is kell, akkor az a bestbuy.
Amúgy a Hero 13-ban kellemesen csalódtam. Végre eladhatom a Hero 11-emet.
120-ért elég jó vétel volt a 13-as
-
Czimby
addikt
válasz
bajnokpityu #6743 üzenetére
Az kell, hogy legyen valami videó vagy az, hogy 5ev múlva élvezettel nézd vissza amit felvettél?
Én pl rohadtul bánom, hogy anno 7-8eve Sj4000-el kinlodtam és vettem fel a Hungaroringes napokat.
Most visszanézni nagyon nem olyan élmény mint amit haver vett fel goproval. -
Márton
nagyúr
válasz
bajnokpityu #6746 üzenetére
Azért az action 1 sem olyan rossz használtan 50-60-ért.
Esetleg gopro 6 (!), ami nagyon tökéletes gyroflow-val. (ha nem gond egy kis utómunka)[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz
SeniorTilla #6744 üzenetére
Ok, tehát 100e a minimum limit. Poénból akartam egy eldobhatosat
-
Tuninger
addikt
válasz
SeniorTilla #6744 üzenetére
Egyébként milyen érdekes hogy a Dji Action 4 az 100 pénz újonnan és így elképesztő ár/értékkel bír, de a Hero 7 még mindig az 50-60 közötti tartományban van használtan, pedig már aksit sem kapni hozzá. És 50 alatt meg nincs csak nagyon régi cucc, amit meg már venni sem érdemes.
-
válasz
bajnokpityu #6743 üzenetére
Annyiért ne gyötörd magad, csak szívni fogsz. Talán a Hero 7, mert már van stabija, de 50-ből az sem jön ki sztem
-
Czimby
addikt
válasz
bajnokpityu #6741 üzenetére
GoPro 10-től felfelé vagy DJI action 4
-
bajnokpityu
félisten
Mi ma a legolcsóbb motoron már használható akció kamera? Még mindig inkább pár éves gopro használtan, vagy ugyesedtek a kínaiak?
-
Henrik76
újonc
válasz
SeniorTilla #6737 üzenetére
-
-
Henrik76
újonc
válasz
SeniorTilla #6730 üzenetére
Az hogy a GoPro 13 képe a szebb és jobb,azért azt tedd már hozzá légyszíves,hogy szerinted!!!!!!!!
-
-
Khaosz55
addikt
Igen ez személyes ízlés kérdése. Pl mocis videónál 30fps is jól mutat mert néha 60fps esetén olyan mintha 10-el mennék.
Viszont legjobban a megjelenítő befolyásolja. A TV-k esetében már mindegyikben van frame interpoláció. Ha valaki a 30fpst nézni a tv felintrpolálja 60-ra persze nem ilyen eredménnyel hanem látható képhibával artifat-tal.
Nekem projektoron a 30-as verzió jött be, de ez is projektorfüggő....
Jövőben 30 és 60-asverziót csinálok. -
Khaosz55
addikt
válasz
SeniorTilla #6730 üzenetére
Jó síelést! Nekem 100 volt a max egyszer pár másodpercre, de az is böszme. Már lehiggadtam nem hajtok...
A teljesség kedvéért itt egy 60FPS verzió [link] . Az hogy a 30 vagy 60 fps tetszik jobban az egyéntől és legjobban a megjelenítőtől függ hogy kezeli a mozgásmegjelenítést. Monitoron nagy valószínűséggel a 60fps a nyerő, de TV-n vagy projektoron nem biztos. -
válasz
Khaosz55 #6729 üzenetére
A Hero 13 továbbra is vezet a kép szépségében, és nekem a látószögben is. Síelünk az Alpokban, megy a teszt és szép az eredmény. Éjszakai csillagfotót az AcePro tud legjobban, akkuidőt az Action5pro.
Nagyon-nagy plusz, hogy végre megint van GPS a Hero13-ban. Méri a fiam sebességét a fekete pályán, eddig freestyle léccel 110
. Offtrack megy állandóan náluk, ott jó lesz visszanézni az útvonalat, ott nem a sebesség a lényeg. Nyáron megnézzük merre járt léccel, amikor nem látszott mi van a hó alatt.
A GPS nagyon fontos lenne minden akciókamerában. Hibába vettem meg a DJI GPS Remote-ot, itthon van a házban. Ne gondolja senki komolyan, hogy még egy cuccot fel tudsz kényelmesen rögzíteni a csuklódra, miközben réteg ruhákban, síkabátban zúzol le a pályán. Használhatatlan.
-
Khaosz55
addikt
Nyaralás alkalmával víz alatti videót csináltam az Insta 360 acepro (1) kamerával [Video] .
A YT videó minősége elmarad az eredetitől, sok helyen mosódás és részletvesztés látható még 4K esetén is. Az eredeti minőség jobb ha valaki érdekel feldobom drive-ra.Alapanyag 4K120 FPS Standard színprofil. Végtermék 4K30fps. Davinciben élesítés állítottam, nagyon gyenge zajszűrés, -10 shadow. A színekhez nem nyúltam.
Készítettem egy 60FPS-es verziót is, sok helyen használt 4X lassítás miatt Fram interpolátam a videót 60 FPS-re. Páromnak a 30fps-es verzió jobban tetszett, természetesebbnek ítélte meg a normális sebességnél a mozgásokat, 60fps verzió esetén videójátékosnak ítélte meg. A búvárkodód résznél sajnos a tok bepárásodott kicsit, legközelebb a búvár tok is kap párásodás gátló folyadékot.2 éve van meg az acepro és ismerem a hibáit és erősségeit. Széleken homályos fókusz, gyengébb stabilizáció 120Fps-en és kevesebb részlet Gopro és DJI kamerákhoz képest. Viszont én a DJI Action5 színeivel nem tudok megbarátkozni, volt nálam, semelyik profil sem tetszettet. A lut-tal sem tudtam olyan eredményt elérni mint a acepro esetében. A color grading meg egy külön szakma, amihez szerintem egy DCI-P3 kalibrált monitor kell és megfelelő szaktudás, ha nincs meg akkor lehet többet ártasz mint használsz. A letöltött lut sem hozta meg nekem az eredményt DJI esetén.
A gopro színei (nagyon hasonlít az acepro-ra) és részletessége tetszik csak a víz alatti zöldes árnyalat ne lenne.
Szóval várom idén a gyártok mit hoznak majd ki.
Nekem az elvárásom:
- DJI jobb szinprofilok,
- Gopro zöldes árnyalat megszüntetése víz alatt , nagyobb szenzor de már az sem annyira fontos. Illetve jobb App.Nekem nincs tragikus gondom az apcero overall képminőségével és magával a kamerával sem.
-
Tuninger
addikt
A Go3 akkor jó választás ha van más akciokamerád ami bizonyos helyzetekben tul nagy vagy nehéz. Így második akciókamerának az igazi.
nameg Go2őt láttam 60-ért használtan.az insta360-ak egyébként nem olyan rosszak mint SeniorTilla írja, megbízhatóságban kifejezetten erősek, az appsupport is jó, csak az abszolút képminőség lehetne jobb
-
válasz
SeniorTilla #6725 üzenetére
És Tuninger! Köszönöm!
Akkor DJI vonalon nézelődök első körben. -
-
Inkább Action 4-et, mert jobban bírja a melegedést. Bent a fülkében nem lesz légáramlás, ami hűtené. Max. ha valami ventilátort rá tudsz állítani, vagy legalább kapjon egy kis légmozgást. Sokat segíthet. Bár akkor már a gopro is jó lesz. Én szeretem mindkét kamerát.
A DJI stabilabb működésű, a gopronak szebb a képe, ha világos van. Sötétben egyik sem lesz jó, de a DJI-nak nagyobb a szenzora, ami miatt jobb sötétben mint a gopro.
A DJI egy akkuval többet megy.
-
Tuninger
addikt
Új DJI Action 4 a DJI Storeból
Vagy használtan GoPro Hero 11 szintén 100 rongy körül. Az újabbak jelentősen drágábbak, ami meg olcsóbb az jelentősen gyengébb. Vagy nem olcsóbb annyival amennyivel kevesebbet ad.Így is ha veszel mindenféle rögzítőket, extra aksit, 120-130 lesz a vége.
-
Üdv! Használt piacon mi most az ajánlott kamera? Extrém felhasználás mint motorozás, víz alatti felvétel, stb nem lenne. Zömmel fülkében készülne felvétel. Viszont kívülről mozdonyra is rögzítve lenne alkalomadtán. Mivel nem ismerem a piacot, árat nem tudok belőni keretnek. Ami fontos lenne, iPhone-t kezelje az app rendesen. Köszönöm a segítséget.
-
Henrik76
újonc
Sziasztok...Van egy Remote Action 4 és 5 pro-hoz ha esetleg valaki nem akarja megvenni a drága gyárit
..Ez kb feleannyiba kerül..Én már megrendeltem egy Kínai websopból,de az ünnepük miatt kicsit csúszni fog..
-
Gyöször
senior tag
válasz
Gyöször #6712 üzenetére
SzenyorTillának:
Unokatesóm szájsebész lesz jelenleg fogorvos, karácsonykor valami hasonlót épített össze a góré az osztályon mint az a kép, unokatesómat meg berángatták aszisztálni. Tudod az ilyen reménytelen vesedonor esetekhez riasztják a medikákat, ezeken lehet gyakorolni. Robogóval indult haza egy úriember az ünnepi italozásból. Sisak volt rajta csak makk7es vidéki viselet. Lehet épp egy kavicsot arcolt le mint Sumi. Kb hajnal 2 körül találták meg arrajáró vadászok (??) a sztori ezen része nem ismert, bevitte a mentő ennyit tudnak biztosan.. 4 napig altatták a műtétek után, aztán megébredt de át kellett tolni a demensek közé, de úgy emlékszem a sztorira valahogy kikecmergett az ügyből a srác. Jövő karácsonyig megkérdezem neked részletesen feltétlen mert úgy látom nagyon aktívan érdekel az ilyesmi téma.. nekem is kifejezetten azért mesélte el osztályvezető főorvos nagynéném merthogy motorozok.Csak én így kimozogtam a témát, az első kérdéssel: "motoroson azt érted, hogy sakál bebaszott robogós kocsmából hazafelé bukó nélkül konra villanykaró betongyám?"
Válasz: őő bukó volt. Mire én: tudom, a motorozás veszélyes, értettem.[ Szerkesztve ]
-
Gyöször
senior tag
Saját [kép] [kép] [kép] képek.
A tappancs 3 sarka épphogy ér a sisakhoz, a 4. Sarok meg kb semennyire erre az alul körbefutó gumicsíkhoz ami hajlik és mozog. Tehát 3 sarok fogja az egészet a tappancshoz képest elenyésző felületeken. Mert ilyen áramvonalas a sityka és hullámos a felület. Ezek így vannak a szürkén 5 éve a kéken 10. A kamera ezekről nem esett le, mert a prestigio a másik oldalt volt öntapadó 3m tépőzárakon.
-
Gyöször
senior tag
válasz
SeniorTilla #6705 üzenetére
Azt a képet én is láttam a fiatalemberről, elég részletes volt.
Én a sisak oldalán viselem a kocka kameráimat, ha elesek, leesik, mert leviszi a talajszerkezet. Estem már közvetlen egy régi ilyen kerek alakú fém kamerára (prestigio mittoménmi), annak még baja se lett. Pedig egy 2 méteres üres medencébe fejesugrásnak megfelelő volt a történet.
-
-Maci-
addikt
Jajj, eza milyen veszélyes téma...
Tudjátok, hogy mi a veszélyes? Az amiről sokat olvasol, foglalkoztatod magad.
A motor baleseteket mindig kiemeli a média. Tolják mindenki arcába.
Na de kezdjétek el nézni a légi baleseteket a Natgeon és 2 hét múlva már a repüléstől fogtok parázni.
De kérdem én:
-Sielésnél mekkora tempóval csúszol? Rajtad van protektoros cucc meg RENDES bukósisak?
-Hány ezer guruló koporsó jár minden nap? (ezres 1-es Swift, tele melósokkal, szerszámokkal. Mami a kis Tico-val stb..) Vasárnapi autósok...
(Nekem van egy '71-es bogaram. Azzal ha neki megyek valaminek szétloccsan a fejem a vas műszerfalon... Akkor ne üljek bele? ).
Estem is motorral, 2x. Hajam szála sem görbült és még aznap vissza ültem.
De ismerek több olyan motorost, akiknek bőven 500k km van a csuklójában 0 balesettel...
Ecetera, ecetera...
Szóval hagyjuk már. Veszélyes az, amire rá paráztatnak[ Szerkesztve ]
-
-
Fuvaros
senior tag
válasz
Donki Hóte #6702 üzenetére
ne fárassz spanyol nem járok sielni épp emiatt egy motoros a kezére térdére esik nem fejtetőre ahhoz Schumi kell legyen
-
-
bandigyerek
senior tag
válasz
SeniorTilla #6705 üzenetére
Ja-ja.
Nekem a brinyón kormány alá van felsufnizva. Ha eldobom a vasat, legalább külön utakon járunk. Pont elég új kesztyűt, esetleg sisakot venni, nem kell új szegycsontra befektetni.
-
Csandi
őstag
Azért egy motoros sisak lényegesen erősebb mint egy síeléshez való sisak
-
válasz
Nekem is a hideg futkos. Főleg ha meglátom az állvédőre szerelt kamerát a motoros sisakján. Aztán az a kép ugrik be, amit vagy 25 éve láttam. Egy ember ült a kórházban betamponálva, hiányzó állkapoccsal. Élt. Lógott a nyelve. Nem tudom milyen baleset érte, de ezt a látványt el tudom képzelni az álltartóval is.
Vagy amikor meglátom a mellkashevedert a síelőkön. Életveszélyes nagyon. Egy kis eséstől is betörhet a szegycsontja. Főleg az ötezer forintos alis hevederektől. Bringásokról nem is beszélve.
Reméljük csak rémeket látunk
[ Szerkesztve ]
-
válasz
+1
Nekem is folyamatosan ez jár a fejemben -- már bő 10 éve, a baleset óta. Persze nem tudjuk, hogy Schumacher milyen sisakot viselt, de valamiért azt feltételezem, hogy nem a legalsó polcról vette le.
Ráadásul közlekedésbiztonsággal (is) foglalkozom, és futottam már bele olyan ügyekbe, ahol a sisakkamera szerepe, mondhatni, nem volt éppen üdvös, úgyhogy eléggé ambivalensek az érzéseim ezzel kapcsolatban. A menetrögzítésnek ugyanakkor nagyon nagy híve vagyok (pedig adatvédelemmel is foglalkozom
), de a sisakból szerintem semmi ne álljon ki.
MaCS
-
válasz
Fuvaros #6701 üzenetére
Nem közismert a tény, az érintett kameragyártó ügyesen elmismásolta az ügyet, hogy a neve ne legyen összefüggésben a balesettel, de ilyesmi kamerarögzítés miatt lett Michael Schumacher élőhalott.
Motoros bukósisaknál persze egy nagyságrenddel gyengébb sísisak tetejére volt hasonló módon rögzítve a kamerája, amikor egy viszonylag könnyű pályán fejjel előre beleesett egy nem túl nagy kőbe
Sajna az erőhatás pont merőlegesen érte a kamerát, ami a rögzítéssel együtt a sisakon keresztül behatolt az agyába
Ha nincs fent a kamera, akkor max kisebb agyrázkódást kapott volna
Egy motoros bukósisak esetén valószínűleg ilyen nem tud történni, de ettől függetlenül ha ilyen rögzítést látok, akkor mindig végigfut a hideg a hátamon
[ Szerkesztve ]