Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tuninger
addikt
Kínában már megjelent az OA6, jönnek is a reviewk levésbé ismert youtuberektől. Ami látszik, hogy csiszoltak a dinamikán, elméletileg az 1:1 képarányú szenzor miatt a 4:3-as stabilizálás jobb, bár erre tesztet nem láttam, csiszoltak a hangon.
a low light első ránézésre jobb, világosabbra húzza a sötét részeket, és jobban vedi a csúcsfényeket a kiégéstől még Dlog-ban is, vagyis nőtt a dinamika, viszont nekem agresszívabbnak tűnik a kikapcsolhatatlan temporal noise reduction. Bár lehet csak annyi hogy feljebb dobja az ISO-t mint az OA5, cserébe erősebb zajszűrést kell használnia.pár teszt után azt látom hogy tök jó deal, 379 eur, mindenben picit jobb mint az OA5, de pont OA5-ről meg kár erre cserélni
-
-
thEndeR
aktív tag
Sziasztok, uj vagyok az akciokamerak vilagaban ezert kellene a segitseg. A harom kinezett kamera a DJI Osmo Nano (128 gb, 106.080 ft) Insta360 Go Ultra (127.500 ft a standard pack) vagy Insta360 Go 3S (121.380 ft) kozul melyik a legjobb vetel ar/ertek aranyban? Leginkabb egyebkent a DJI Nano tetszik a kis merete miatt ez a legujabb is es jokat lattam rola, de megis bizonytalan vagyok. Melyikkel jar jobban az ember ha nezzuk a kiegeszitoket (gimball, rogzitok), szoftwer es ha kesobb lenne tobb kamera stb? Legfontosabb egyebkent a jo minoseg es a kis meret.
-
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Korábban már kerestem, de még nem jött velem szembe utángyári lencse.
-
Márton
nagyúr
válasz
beis-compo
üzenetére
sztrít viú?
-
beis-compo
tag
Sziasztok, van itt valakinek GoPro Max 2 kamerája?
Szeretnék kérni egy rövid tesztvideót, 2fps (0.5s/ftame) Timelapse módbol, amikor nincs stabilizálás, viszont lényeges hogy pl. utcán vagy szabadban sétálva. Egy percnyi teszt is megfelelne (ami valójában csak 120 képkocka, azaz 4sec video).
Sajnos ilyen mintát sehol nem találtam eddig. -
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger
üzenetére
Megnéztem, köszi. A gondom az, hogy ezek a felvételek nem annyira jók, mert nincs semmi az előtérben. Mindazonáltal a 11-es emelt felbontáson és tömörítéssel egész jó. A hetes tényleg jobban elkezd zanzásítani, ha kicsit is kevesebb a mikrokontraszt. Szerintem az új kamerákon nem jelentkezik annyira a hatás, mert nem kezdenek el túl drasztikusan tömöríteni.
-
Aliról Ace Pro 2hoz melyik az ajánlott battery case plusz egy akksival?
-
nfsu17
veterán
Nekem Telesin vízálló tokom van OA4-re.
Élesben még nem használtam, de sztem elképesztően jó az anyagminősége egy 12$-os alis termékhez képest.
Ha 3x ennyibe került volna, még azt sem bántam volna, látva utólag a minőségét.
Szoktam 5-10$-os műanyag kacatokat rendelni, na ez nem az. -
Tuninger
addikt
válasz
Tuninger
üzenetére
Na én is megnézegettem 400% nagyításon.
Hero 7-8-11 4K 30 közel egyforma és bizony mossa a detailt pedig a H8 az 120Mbpsen ment)
Hero 11 5.3K 70Mbps/200Mbps megegyezik és meglepően jó
iPhone egy lehelletnyivel marad talán el a H11 5.3K-tól, néhol mosotabbak a fák, de jobb a definició
Az A7 III a legjobb, annak ellenére hogy az 1:1-es kiolvasású, tehát nem oversamplinges 4K
az OA5 meglepően korrekt, de sok a fake detail ráadásul van alapból élesítés rajta amit senki sem kért, valószínűleg a QuadBayer kiolvasást is lehetne optimalizálni, de pl az iPhone ezt kultúráltabban tudja megtenni a hasonló szenzorból.Egy szó mint száz: nem a fókusz a probléma hanem a képfeldolgozás.
-
2023 Hero 7 Karma Grip gimballal
Ez Hero 11, 2024
Hero 13 szélzajvédő szivaccsal
Szépen látszik a fejlődés a kamerák generációi között. A jutub sokat ront az eredeti minőségen, de így is markáns a különbség.
-
AKCIÓKAMERA akció közben. Action 3 és ha jól emlékszem egy Hero 7-es. De lehet, hogy két OA3-as volt. Nem is ez a lényeg, hanem hogy ezek erre valók. Nem esküvői videózásra, videóból kivágott fotók elemzésére, stb. Nem akarok megbántani senkit, csak tegyük már rendbe a dolgokat.
-
-
Tuninger
addikt
válasz
hibavissza
üzenetére
Megcsináltam a Hero 7 vs Hero 8 vs Hero 11 vs Action5 vs iPhone16 vs A7 III videókat.
Lehet pixel peepelgetni.
-
Rush77
aktív tag
Azt még had kérdezzem meg, hogy a Telesin milyen minőséget képvisel? Vagy van e valami ajánlott a kiegészítők körében?
-
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger
üzenetére
Ahogy írtam csak pixel-peeping dimenzióban szarozom. Ha nem lassítasz be és nem húzol semmit utómunkával akkor tévén vagy telefonon visszajátszva teljesen jó a kép.
Értem én, hogy hyperfocal distance, de az azt jelenti, még optikailag sem hozod ki a 100%-ot az amúgy sem acélos lencséből. Hozzá a tömörítés és kész is a paca. Lenne benne inkább 2k szenzor, af és kisebb tömörítés. 10 nap alatt nem tudtam megtölteni a 128-as sd kártyát...valami algoritmussal átírni a log fájlokat 12 gigapixelre. Rá a matrica, hogy csilló gigapixel és vinnék mint a cukrot és a kép is jó lenne.
Na, ezt is jól "megszakértettem"
-
Tuninger
addikt
válasz
SeniorTilla
üzenetére
1:1-es négyzet alapú szenzor ami 1/1.1" méretű? (gyakorlatilag ami az Osmo360ban van)
F2.0-F4.0 rekesz? (F2.0 1EVvel jobb mint az Action5nél, F4en meg lehetne javítani a végtelen sharpnesst, plusz vlog továolságban is éles lehetne az arc)
8K30? (kell mint egy falat kenyér)
Nov 13? Nov 18? -
DJI Action 6-tal mi van? Most jön ki valamikor, állítható rekesszel (ami a lencse előtt van), ha hihetünk a kiposztolt képeknek.
-
válasz
Khaosz55
üzenetére
+1!
Igazad van, akciókamera akciózásra való! Én nem tudom mire itt ez a nagy felhajtás, a világon 100 milliók használják megelégedéssel az akciókameráikat, az itt lévők 99%-a mellett én is. Ahogy sokan tudják, megvan/volt szinte a teljes paletta a komolyan vehető márkák közül.
Egy Hero 7-es, azaz 8 generációval ezelőtti kamerán tapasztalt probléma alapján kijelenteni azt, hogy mindegyik szar, nem tűnik hitelesnek
-
haruspex
aktív tag
Igen ezek mind a végtelenre vannak állítva,csak egyszerűen ezt a marha nagy átfogást nem tudják ezek a kis optikák kirajzolni. Raw-ban látszik igazán milyen lágy a képük Az arc azért tűnik élesebbnek selfie módban, mert kitölti a kép nagy részét, és nem kell hozzá nagy felbontás.
(EZ pl. látszik a telefonomon is-oppo find x7 ultra- a nagylátó kínai módra a számok bűvöletében készült, 13mm, hiába viszonylag nagy a szenzor a kép szar....mondjuk egy akciókamerát egészen jól pótolna).
AM. ugye ezért szarok sötétben, mivel hiába nőttek a szenzorok mert viszonylag szűk a blendenyílás, hogy minden éles maradjon, és közeli lehessen a fókuszpont.
-
Tuninger
addikt
válasz
hibavissza
üzenetére
Hyperfocal distancere van állítva. De hidd el, hiába tekernéd túl, nem lenne élesebb a háttér. Jópár gopro optikát törtem és cseréltem már, sajnos ennyit tud. Próbáltam felbontást tesztelni 2 méterre rakott fókusz targettel, ugyanúgy hulladék.
Ha lősz vele RAW képet egyből látni fogod hogy a videó tömörítés + zajszűrés nyírja ki a részletet.
Mondjuk a Hero 11nél RAW fotónál egyből látszik az is hogy hiába 26Mp a szenzor, ha az üveg max 8-cat rajzol nagy jó indulattal. -
Khaosz55
addikt
válasz
hibavissza
üzenetére
Akarod küldök snorkeles videót. Acepro 1 és OA5 pro-ról van videóm.
-
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger
üzenetére
Egyébként tényleg végtelenre van állítva mindegyik akciókamera fókusza
Pont az a gond, hogy nem végtelenre van állítva, hanem pár méterre. Minden általam látott tesztvideóban nagy különbség volt az előtérben lévő téma és a háttér között részletességben. Kéne rá legalább egy fókuszhatároló. Vlog és tájkép állással.
Csak snorkelezni vittem az akciókamerát. Mivel kéznél volt így azzal vettem fel amit korábban telefonnal. Két éve használom nyaranta. Előtte soha nem hiányzott. Jövőre csak víz alatt fogom használni.
-
Rush77
aktív tag
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat is.
@Bogyó bá': Majd apránként veszek hozzá cuccokat. a sisakos megoldástól kicsit félek. odaragasztós vagy chinmount de akkor meg nem nagyon lesz szellőzés az állon.
@bandigyerek: úgy úgy. sosincs késő belekezdeni valami újba
-
Rush77
aktív tag
-
Khaosz55
addikt
válasz
Tuninger
üzenetére
Meg a nevében bene is van akciókamera, síleés, dnónozás, hegymászás, motorozás, búvárkodás, bringázás stb.
Láttam pár olyan iphone felvételt hogy vízálló tokba rakták a telefont és úgy snokereztek. Mondanom sem kell, bár ne tették volna....
Akinek meg nincs ideje fáradsága ahhoz hogy megvágja vagy vagy foglakozzon vele csak pár rövid videót akar elküldeni msg-en az ne is vegyen akciókamerát... -
Tuninger
addikt
Akartam lőni összehasonlító tesztet délután H7-H11-OA5-iPhone, de egyszerűen nem találtam rá időt, azért nem postoltam a témában.
Addig is itt van egy már postolt H7 vs H11 vs OA4 tesztem, szép 400%os croppokkal.
Már többször háborogtam hogy bár a GoProk 5.3K-ja adja a legtöbb részletet az akciókamerák közül, az sem több 2.5K valós felbontásnál.
Egyébként tényleg végtelenre van állítva mindegyik akciókamera fókusza, talán az OA3-nál volt gyárilag közelebb mint kellett volna, szét is szedték a érte a DJIt. Meg Persze a Hero 3+-nál, az egy legendás blama volt.
Hiába emeled a bitratet, nem fordítódik le több részletre, 200Mbps vs 80Mbps? szinte megegyezik a kép.... és ott durva mozgásos teszteket filmeztem, nem álló játszóteret...
Hozzáteszem hibavissza példája gyanús, mert azért nem kéne ennyire pacásodnia még a Hero7nek sem,, pláne h265-ben.
hibavissza: nem fogsz telózni hidd el nekem, én is próbálom kiváltani az akciókamerát a telefonnal, de még akkor is ha úgy indulok neki hogy "mindent felveszek", negyed, ötödannyi anyagot veszek fel mintha vittem volna akciókamerát... és a végén az lesz, hogy nincs elég anyag ahhoz hogy legyen belőle értelme vágni valamit... és nem azon múlik hogy féltem e a cuccot, mert én vlogolásra használom.
-
Márton
nagyúr
válasz
hibavissza
üzenetére
Mármint úgy értem, általánosságban.
Mivel ezt is írtad:
"Közben néztem teszteket. Minden akciókamera ilyen." -
hibavissza
veterán
válasz
bandigyerek
üzenetére
Rákerestem. Nincs fent normális teszt róla sehol. Amit videós képminőségben láttam pár rövid snitt alapján az siralmas. Egyébként, ha hozna egy Iphone 17 pro szintű videót még ki is adnám érte a 225 ezret. Fotózni amúgy nagyon jó. Szuper makró módja van, RAW.... Legközelebb valamelyik levedlett telefont kitúrom a fiók aljából, beteszem egy tokba és azt viszem el. Agyonveri az összes akciókamerát.
-
Márton
nagyúr
válasz
hibavissza
üzenetére
még Tuningert várjuk meg a zárszóval 😁
pl. a gopro labs firmware emelt bitrátájával is ilyen? -
hibavissza
veterán
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Igen, nézem a sok crisp YT "tesztet" miközben bármi amit ezekkel vesznek fel real life az szar. Pár méterre való szelfi vackok ezek mind. A "tesztelők" is ilyen videókat készítenek. Véleményem szerint a teljes termékpaletta egy nagy átverés. Nagyon oda kell figyelni, hogy a téma pár méteren belül legyen. Tényleg vicc.
-
bandigyerek
senior tag
válasz
zsoltzsolt
üzenetére
Akkor hetes.
-
Rush77
aktív tag
Sziasztok.
Újra én
Az van, hogy ugyanannyiért tudnám most a DJI OA 4 standard combot vagy a GoPro Max 360-at megvenni.
Melyikre ugorjak rá inkább?
A múltkori amazonosról lemaradtam viszont itthon láttam most az OA 4-et 89k.Bár tudom, hogy almát körtével esete de mégis.
Nekem motorozáshoz kell saját célra (max haverokkal megosztani).
A stabilizálás fontos, legfőképpen a hazai kiváló minőségű utak miatt is
Ha jól értettem az itteni értekezésekből, a GoPro szoftware egy fos ha esetleg a 360 lenne.
Illetve a Max 360 azért már 6 éves cucc.
de igazából csak arra tudok hagyatkozni amiket olvastam. -
zsoltzsolt
addikt
válasz
bandigyerek
üzenetére
Nincs tg-8m max 810, de az már ezer éves modell
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
hibavissza
üzenetére
"Minden akciókamera ilyen..."
Igen, erről van szó. A szelfiző delikvens az éles minden helyzetben, a tájkép meg le van tojva, csak "dekoráció". Végülis érthető a gyártók szándéka, csak mi meg pont nem erre szeretnénk használni a cuccost...
-
bandigyerek
senior tag
válasz
hibavissza
üzenetére
Vegyél egy Oly TG hetest, vagy nyolcast.
-
hibavissza
veterán
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Közben néztem teszteket. Minden akciókamera ilyen. Amit néztem azokon sincs rendes végtelen. Fotó nem releváns, mert azt nyilván nem tömöríti annyira agresszíven. Hetesnél sem lenne ennyire feltűnő, ha kicsit kevésbé tömörítene ott ahol picit kevesebb kontrasztot számol. Túl okos
Kipróbálom H264-gyel legközelebb.
Annak, hogy nincs végtelen és mozis motion blur meg mist filter nem sok köze van egymáshoz. Egyébként ez sem tragikus, ha 30 fps a kimeneti formátum. Csak én oda vagyok a 30 fps 24 fps lassításért. Ott azért feltűnőbb, hogy nincs levél a fán csak egy paca.
Egészen gyalázatos átkúrás, hogy ilyen áron vesztegetett kamerákban nincs AF. Ma már a legpocsékabb kínai telefonok főkamerájában is alap. Az ellenállóság sem indok, mert a strapatelefonok kamerájában is van. Egy időben rendszeresen csapkodtam földhöz a telefonjaimat.
Egyikben sem az AF ment tönkre....
Végszóként azért szeretném ezt az egészet zárójelbe tenni, mert a pixel-peeping határán van. Telefonon, tévén visszanézve nem annyira probléma ez mint monitoron keresve a hibát. -
válasz
hibavissza
üzenetére
Ha jól tudom, azért erőltetjük a 30fps-t gyorsan mozgó témáknál (pl. autóból videózva), mert ezzel lesz meg a mozihatás. Azaz a kép szélein el lesznek mosódva a részletek.
Nem egyszerűen erről van szó? Egy kép a videóból - elérted a cinematic hatást a videóban, nem biztos, hogy innen kell képeket exportálni.
Csináltál fényképet is, ami valódi fotó, nem exportált kép?
Volt 7-esem GoPro Kamra drónon és simán síelés, nyaralás közben is kézben, autón, stb. De én 60fps-ben videóztam. Nem tűnt fel, hogy ilyen ordas hibák lennének. Fotózásra csak a drónon használtam, de az optika és a látószög miatt nem nagyon volt erre alkalmas.
-
hibavissza
veterán
válasz
hibavissza
üzenetére
Közben megnéztem, nincs. Azért egy végtelenbe váltó gombot tehettek volna rá. Régi modelleken még meg lehetett berhálni. Ezért nem értettem miért váltakozik a képminőség. Időnként tök jó, máskor pocsék. Ha kicsit távolabb van a téma akkor nem lesz fókuszban és pocsék lesz a képminőség, mert az algoritmus megrágja amin nincs mikrokontraszt. Mikor a távoli téma kiszorul a szélére olyan mintha decenteres lenne. Fordul egyet a kamera, téma 6 méteren belülre kerül és leesik a kijelzőről olyan éles. Közel kell vele menni mindenhez

-
Márton
nagyúr
válasz
hibavissza
üzenetére
már hogyne lenne fix fókuszos? tudtommal az összes gopro az.
Persze én is tekergettem anno rongyba csavart kombináltfogóval a hero3 optikáját, mert gyárilag közelre, szelfire volt állítva a fókusz, nem a végtelenre..
Erre gondoltál?
-
válasz
hibavissza
üzenetére
Felbontó képesség = részletesség
Lehet éles a kép, de attól még a textúra ronda lehet. -
Tuninger
addikt
válasz
hibavissza
üzenetére
Amint elmozdul ISO100-ról, már mossa a részletet. A Hero 7-nél még nincs gyro alapú expó, vagyis neked itt ISO100on kellett hogy menjen, ahhoz képest lehetne jobb. Az a baj hogy utoljára a Hero 7-el 4K30Wideban talán 2019ben lőttem... már nem emlékszem milyennek is kellene lennie.
A Hero 11- kezdve kikapcsolt zajszűréssel sokkal jobb a részletmegtartás. De alapbeállításon még ennél is rosszabb...
-
hibavissza
veterán
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Nem nagyon van mit elcseszni a beállításoknál. H265 4K30p. Lehet H264 jobb lenne?
-
Azért ne felejtsük el, h ezeknek a pici optikáknak a felbontó képessége nem a legjobb, fizikai méretük miatt.
-
Márton
nagyúr
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
pedig az élesség a végtelenben is ott van, mármint az optikán..
az más kérdés, hogy a légköri viszonyok miatt közel sem olyan kontrasztos az érzékelőre jutó infó, mint a közeli témák esetén. Az algoritmus meg realtime kell tömörítse azt egészet hihetetlen alacsony bitrátán (az uncompressedhez képest), ezért a nem túl kontrasztos dolgokból pacákat csinál. Ez így van már a hero2-3-nál is feltűnt..
nekem nem új
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Pedig az OA4 is "ilyesmi", csak talán nem ennyire vacak: fix fókuszú kamera nyitott blendével, kb. 1m-re belőtt fókusztávval. Kinyújtott kézben tartott "szelfire" tökéletes, de tájképre nem nagyon, én is alig használom már - motoron. A motor műszerfala borotvaéles, a táj amit filmeznék, az meg nem az. A "filléres" Mini 3 (sima, nem pro) drónom kamerája sokkal szebb videókat készít, mert az autofókuszos, képes távolra élességet állítani.
-
válasz
hibavissza
üzenetére
A 7-es 8! generációval ezelőtti technika. Valami sztem el van cseszve a beállításokban, nem ilyennek kéne lennie.
-
hibavissza
veterán
válasz
hibavissza
üzenetére
4K30p a felvétel. Valójában még fHD-nak is gyenge. Olyan mintha a kevésbé kontrasztos felületeket borzalmasan betömörítené. Így az amúgy sem combos részletek gyakorlatilag eltűnnek, természetellenes lesz a kép. Víz alatti felvételeknél is megfigyelhető ez a felhős tömörítés vagy mi. Ott még zavaróbb, mivel egy kis vízréteg egész közeli objektumoknak is rontja a kontrasztját. Utólag ráhúzva egy kis mikrokontrasztot, élességet már nem lehet helyreállítani, mert a szoftver már betömörítette egy masszába. Ez azért is bosszantó, mert amúgy egész sok dinamikai tartalék van benne, de ez a mócsingozás mindent megrág az árnyékosabb, kevésbé kontrasztos részeken.
A 13-as is ilyen? -
hibavissza
veterán
válasz
hibavissza
üzenetére
Egy kép a videóból. A lombozaton lehet igazán látni:

-
hibavissza
veterán
Gopro7 olyan mintha 6-8 méteres távolság fölött fókuszt vesztene. Teljesen szétesik a kép. Olyan 0,5-8 méterig jó a kontraszt, élesség fölötte azonban katasztrófa. Közelebb nyilván nem jó, mert olyan 35 centi a közelpont. Mintha két képből lenne összerakva egy frame. A távoliak valami 2 megapixeles butatelefon képei lennének, a közeliek pedig egy közepes okostelefoné.
-
válasz
SeniorTilla
üzenetére
1. hiba - nagyon oda kell figyelni, hogy be legyen pattanva a dock és a kamera, mert mindenféle hibát ír ha nincs. Ez Action 2-nél sokkal jobb volt.
Fémház vs. félig átlátszó műanyag, hát igen
-
Tegnap megrendeltem, ma megjött a DJI Nano. Megyek és kipróbálom az FPV-n és az Axis-on.
-
Tuninger
addikt
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Mártonnak rendszeresen vannak tök jó kötekedős kommentjei, ami elgondolkoztató hogy nem mindenki ugyanúgy használja a kamerát. Csak sokszor nem bontja ki eléggé a gondolatot ezért szoktam beleállni.
Nekem pl a VR felhasználás eszembe sem jutott, de ott abszolút igaza van. -
Márton
nagyúr
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Mi van velem?
Aki végigolvassa az elejétől ezt a 360/8k dolgot érteni fogja..
Én nem "osztom az észt", leírom amit tudok, tapasztalok, használok.
Mi volt ebben fals? -
Gyöször
senior tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Ja bocs marketinges vagyok. Nem akartam belekavarni a topicodba.
-
válasz
Gyöször
üzenetére
Bakker ez mekkora butaság, hogy ne csúnya szót írjak
Amúgy mi a franc van srácok? FRONT!? Mi ez a kötekedés?
Én személyesen letojom ki mit vesz magának vagy mit filozofál üzletpolitikának, főleg ha egy X generációval régebbi kamerája van csak. Itt kell osztani az észt? Márton, veled is mi van? Ne baxxxuk már el ezt a topicot! Gondolkoggyunk!
-
Gyöször
senior tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Az halott politika. A flagshippel mindenki ELŐTT kell kijönni, különben már mindneki vett amolyat és nem vesz dji-t. Akkor sem ha picit jobb. Az hogy én 5 év múlva 100ért megveszek tőlük valamit blekkfrájdéjon mert jobb a tesztekben az már halottnak a csók.
-
Márton
nagyúr
válasz
Tuninger
üzenetére
Én ezt mind értem, de VR használat esetén kicsit máshogy fest a dolog..
- nem akarok belezoomolni, kivágni
- elvileg (nem csekkoltam, gopro állítja) több pixelt használ a 2 lencse stitchnél mint a konkurrensek. A felesleges, dupolikált szélek kidobása után is megmarad 8k a teljes 360-ra nézve.
- az most már kérdés, hogy az optika, tömörítés során ebből végülis mi marad meg, de a gopro szerint továbbra is jobb (elég fényben), mint a versenytársaké
- "csak nem kellene foglalkozni vele merre néz a kamera" - amíg ez a kétoptikás "bohóckodás van", sosem lesz mindegy merre néz a kamera, mert a két szélső esetben, a stitch vonalnál mindig is gyengus lesz. FIZIKA
-
Tuninger
addikt
Én vloggolásra használnám, hasonló FOV-val mint most a DJI-t, csak nem kellene foglalkozni vele merre néz a kamera. De azonos képkivágáson még akkor sem ugyanaz a minőség ha tökéletes a fényviszony. Ez a bajom vele. És a DJI/Hero 11 képébe is szoktam bele bele zoomolni ha olyan esemény van ahol érdemes, ez teljesen kiesik már a jelenlegi 360as megoldásokkal mert nincs elég felbontás.
És a bajom az hogy a legmagasabb valós felbontása a Hero 11-12-13-nak van akciókamerák közül, ami 5.3K ISO100, kikapcsolt zajszűréssel olyan 2.5K valós felbontást jelent. Volt is róla itt postom szerintem összehasonlításokkal, de most nem keresem vissza. Szóval a "8K"-nál én itt a valós felbontást kérdőjelezem meg... lehet a szenzor tudja pixelszám alapján, de tömörítésnél, optika felbontásnál, képfeldolgozásnál nagyrésze eltűnik.
Ez kicsit olyan mint az iPhone 16 Pro-m a főszenzoron ami 24mm 4K 24 képkockán ProResben messze nem tud olyan részletes képet adni mint ugyanez a szenzor ugyanezen a telón RAW-ban 3K-ban (ez a max RAW videónál) egymás mellett nézve ordít a különbség a RAW javára... pedig a ProResnek pont az lenne a lényege hogy minél kevesebb módosítással adja oda a képet és a bitrate is megvan hozzá...
Míg pl volt szerencsém szórakozni Canon R5C 8K fileokkal és RAW és a h265 szinte megegyező mennyiségű részletet ad. Csak a RAW zajosabb, ennyi.
-
Márton
nagyúr
válasz
SeniorTilla
üzenetére
De nem is akarom megközelíteni azt a látványt, amit "egy sima akciókamera tud."
még mindig elbeszélünk egymás mellett. a teljes, kiterített, rögzített 360-as fotó/videó 8k részletességű. Nem normál, meg halszemoptikás 8k videót akarok nézni 8k tv-n. Ez VR-hoz kell. Ott igenis számít, hogy 5.7k 6.5k vagy éppen 8k valami.A videót köszi, láttam már 5 hónappal ezelőtt. De nem is arról volt szó, hogy az Insta 8k-ja valódi 8k-e. Hanem éppen arról, hogy a gopro azt állítja a stitchelt kép végre valódi 8k-s, nem kisebb mint a konkurrenciáknál. Keress rá, vannak ábrák, miért is..
-
Azért mert zoom nélkül meg sem közelíti azt a látványt, amit egy sima akciókamera tud. 180 foktól szélesebb a látószög, egyszerű fizika. Nem lehet zoom nélkül normális képet kihozni belőle, csak ha 360-as felvételt csinálsz. De zoom ott is kell.
A bullshitet ne hidd el, ezért linkeltem be a videót. Goproék próbálnak életben maradni, nem tudom sikerül-e. Most megy a facebookos gopro csoportban egy felháborodott user kommentje, akitől megtagadták a Hero 10-es cseréjét, mert Magyarországon nem érvényes az előfizetéssel megvásárolt csereprogram. WTF!!! Hogy a faxba ne lenne érvényes! Vagy akkor mondják meg akkor amikor kifizeted az előfizut, hogy tesó, ez neked csak kidobott pénz lesz! Mert Magyarországon nem érvényes! Nekem 5 emailt küldtek goproék, a legutolsót már fenyegető hangnemben, hogy újítsam meg:
LAST CALL: Update Your Payment Method
Hát nem újítottam meg. Ilyen kedves invitálást én mindig elutasítok. Értem én hogy kell a pénz, mert a tőzsdén a béka segge alatt vannak, de nem fizetek kabinjegyet a süllyedő hajóra. Inkább kiszállok még időben. Esetleg kellett volna fejleszteni a dolgokat, nem csak ülni a babérjaikon. Évente kiadták ugyanazt a kamerát, de most már a 13-ashoz legalább az akksik sem jók a régiekből. A konkurencia meg rácsapott mint tyúk a takonyra. Így megy ez. Ja, a gopro szoftverek most sem működnek. Évek-évek óta nem. Ennyire balfaszok.Goporék amúgy elmehetnek a... DJI-éknál olyan Customer Care van, hogy goproék majd csak 30 év múlva érik őket utol, ahogy mi Ausztriát.
azaz soha. -
Tuninger
addikt
Csak az a baj hogy hazugság. Mind technikai szempontból, mind valós felbontás szempontjából.
jó, még így is a legrészletesebb képű 360-as kamera tökéletes fénynél, csak nincs nagyságrendbeli ugrás abban hogy mennyit zoomolhatsz bele a képbe.
én azt szeretném ha tényleg kiváltana képrészletben egy sima goprot. A gopro így is próbálja prezentálni. air photography
tesztelte is, nem rossz, de semmilyen téren nem éri el a hero 13 szintjét.na majd talán ha felkacsintunk a 12K világába, csak győzd mivel feldolgozni
-
Márton
nagyúr
válasz
SeniorTilla
üzenetére
tele van vele a net.
gopro is úgy reklámozza, ezzel pozicionalja magat a konkurrencia fole -
-
Márton
nagyúr
válasz
SeniorTilla
üzenetére
max2 8k valódi
-
bandigyerek
senior tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Az a buli!
-
válasz
bandigyerek
üzenetére
Biztos vagyok benne, hogy a DJI-nak már megvan rá az ellenszere ami 2x olyan jó lesz

Én dji helyében megvárnám instáékat mit tudnak, aztán 1 hónap múlva kiadnám a djit és röhögnék a markomba.
-
bandigyerek
senior tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Majd ha kijön az Antigravity, érdekes lesz.
-
Márton
nagyúr
válasz
SeniorTilla
üzenetére
ezt most kinek is szántad?
mert éppen a gopro max2 és osmo360 8k-járól volt szó.. -
Gopro már nem konkurencia sztem. Ja és igen kínai mindkettő, de a dji dokkal komolyabb. Ukrajnában mivel lövöldöznek, milyen drónok adják a megfigyelést, technikát, stb? Insta?
Valós 8k egyikben sincs. Gondolj bele: látószög, stiching, stabi... qrrwa jó videó van fent erről, még itt volt linkelve pár hónapja.
-
Márton
nagyúr
válasz
SeniorTilla
üzenetére
lement, mert kijött a gopro max2, valós 8k-val, pechükre pont rosszkor
-
bandigyerek
senior tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Az Insta nem kínai? Tök aszittem sencseni.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3276
- LG 27UN880-B - 27" IPS ERGO - 3840x2160 4K - 60Hz - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync - Mac
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3551,100% Akkumulátor
- Honor Magic7 Pro 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

De majd kipróbálod.
Egyikben sem az AF ment tönkre....