Hirdetés
-
8579 - 8501
8579 - 8501 8500 - 8401 8400 - 8301 8300 - 8201 8200 - 8101 8100 - 8001 8000 - 7901 7900 - 7801 7800 - 7701 7700 - 7601 7600 - 7501 7500 - 7401 7400 - 7301 7300 - 7201 7200 - 7101 7100 - 7001 7000 - 6901 6900 - 6801 6800 - 6701 6700 - 6601 6600 - 6501 6500 - 6401 6400 - 6301 6300 - 6201 6200 - 6101 6100 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricpet
tag
Szia!
Most jelent meg, így egy darabig nem valószínű, hogy lesz akció/kuponkód.
Én is ezen filózok, meg hamarosan jön a 4P, de nem tudom mennyire éri meg az a 3X optikai zoom (+ számomra apróságok) a többletkölséget. Most jól megnehezítették a dolgom
ANAGU-n, egyébként 258K a creator, de nem tudom...
-
erzol
őstag
Sziasztok!
Nem tudtok véletlenül valami akció/kuponról dji osmo pocket 4 creator combohoz?
-
feket663
tag
a dji nem rakja rá rendesen a horizonttartáshoz szükséges metaadatokat, így bár gyroflowban be tudod pipálni a horizont lockot, 10/9x hibás eredményt fogsz kapni
feket668: próbáld meg 2.7k-ban teljesen 360 fokos horizont lock módban is. 4K-ban csak 45 fokos dőlésig tudja tartani a horizontot
Mindegyik Horizont lock módban ezt csinálja sajnos. Kézben teljesen tökéletes, de menet közben mindig elmászik, pedig ennyire nem is mozgatom a fejem.
-
feket663
tag
hasonló ívásúak vagyunk.A fejkamerával az még a baj, hogy sokat kivesz a vastag A oszlop és szélvédőkeret a képből. Ez is jó, de valahogy úgy kellene, hogy 2-3 kamerával venni és összevágni a végén. Snittnek faja, de ha végig ez megy, nem olyan jó.
Én a kocsid szép hangja és az olasz Alpok miatt néztem főleg végig a videót. Próbáltam rájönni merre járhattál, de nem tudtam kivenni a táblán a feliratokat. Mi is járunk a Júliai Alpokba síelni és túrázni, de sajna nem a Bömösökkel, hanem a Sharannal. Még így is tetőbox kell, annyi cuccunk van. Élvezkedni marad a Mátra, Kékestető, stb. De ez nagyon nem ugyanaz az élmény.
Ezek romániai utak. Az első felvételen a DJ764B jelű út Lunca Visagului-tól Remeti felé, a másik ugyanez az út, csak visszafelé, ott az út száma DJ108K, míg a Gopro-s felvétel pedig Alesd és Beius között a DJ764 jelű út (B nélkül). Imádom, hogy két nevenincs hely között ilyen, hibátlan állapotú utak találhatóak és még forgalom sincs szinte semmi.
-
Márton
nagyúr
NE! Biztosan rossz a kamera. Nekem van Hero 12-m ami 15 perc használat után fagy le, addig hibátlanul működik.
De lehet, hogy csak kamu hirdetés.
Csak megbízható eladótól vásárolj, de mi/ők nem 30-ért kínáljuk a 11-eseket... a maketplace, jófogás, stb. tele van csalókkal, valszeg te is egy ilyenbe futottál bele.
A Nanoval egyébként mi a gondod? Sztem jó kamera lett, nekem is van
imádom én is a nanot. már több munkához is használtam. pl. traktoros sapijára rá, miközben épp beszél a munkáról. zenekarnál a dobos hasára, stb 😆
egyedul az uzemido lehetne acelosabb, igy azert fel orankent ra kell rakni a bázisra.
de persze akkor nem 50g lenne.. -
SeniorTilla
veterán
NE! Biztosan rossz a kamera. Nekem van Hero 12-m ami 15 perc használat után fagy le, addig hibátlanul működik.
De lehet, hogy csak kamu hirdetés.
Csak megbízható eladótól vásárolj, de mi/ők nem 30-ért kínáljuk a 11-eseket... a maketplace, jófogás, stb. tele van csalókkal, valszeg te is egy ilyenbe futottál bele.
A Nanoval egyébként mi a gondod? Sztem jó kamera lett, nekem is van
-
Tuninger
addikt
a Hero 11 black használt ára 80k+ szóval nézd meg tüzetesen 30 pénzért..
egyébként igen, érdemes venni használtan.viszont: kell az ha mar van osmo nano?
-
thEndeR
aktív tag
Sziasztok!
GoPro 11 Black et erdemes megvenni hasznaltan? 30k t kernek erte. Semmi profi videot nem csinalok, neha egy-ket vizes es motoros video, most egy Dji Osmo Nanot szoktam hasznlani.
-
SeniorTilla
veterán
Nekem pont az tetszik, hogy így kicsit élőbb a felvétel, nem egy fix pontra néz a kamera. Nyilván, ha lenne vagy 3 kamerám, akkor látványosabb filmeket lehetne készíteni, többféle nézőpontból. Ezekkel a filmekkel nem célom a bevétel szerzés, belőlem így 52 évesen már nem lesz influencer, csak öreg napjaimon, mikor már be se bírok ülni ebbe a kocsiba, akkor is legyen valami emlékem, ne csak a Kossuth rádiót kelljen hallgatni
hasonló ívásúak vagyunk.A fejkamerával az még a baj, hogy sokat kivesz a vastag A oszlop és szélvédőkeret a képből. Ez is jó, de valahogy úgy kellene, hogy 2-3 kamerával venni és összevágni a végén. Snittnek faja, de ha végig ez megy, nem olyan jó.
Én a kocsid szép hangja és az olasz Alpok miatt néztem főleg végig a videót. Próbáltam rájönni merre járhattál, de nem tudtam kivenni a táblán a feliratokat. Mi is járunk a Júliai Alpokba síelni és túrázni, de sajna nem a Bömösökkel, hanem a Sharannal. Még így is tetőbox kell, annyi cuccunk van. Élvezkedni marad a Mátra, Kékestető, stb. De ez nagyon nem ugyanaz az élmény.
-
feket663
tag
Szerintem tedd ki a kamerát a szélvédőre kintről, vagy a motorháztetőre. Így fejen elég rossz a látószög és nem érzékelhető a fizika sem (gyorsulás, fordulás, fék, stb)
Nekem pont az tetszik, hogy így kicsit élőbb a felvétel, nem egy fix pontra néz a kamera. Nyilván, ha lenne vagy 3 kamerám, akkor látványosabb filmeket lehetne készíteni, többféle nézőpontból. Ezekkel a filmekkel nem célom a bevétel szerzés, belőlem így 52 évesen már nem lesz influencer, csak öreg napjaimon, mikor már be se bírok ülni ebbe a kocsiba, akkor is legyen valami emlékem, ne csak a Kossuth rádiót kelljen hallgatni
-
feket663
tag
-
Csandi
addikt
Én nem tenném rá a HL-ot, mert akkor elvész a dinamika. Hadd lássuk mi történik a szép bajor kabrió orrán
. Sőt kipróbálnám a stabi kikapcsolásával is.Én sem tenném rá de ha ő arra szeretné használni akkor próbáljuk meg megfejteni, hogy az hogy lenne a legjobb

-
SeniorTilla
veterán
Én nem tenném rá a HL-ot, mert akkor elvész a dinamika. Hadd lássuk mi történik a szép bajor kabrió orrán
. Sőt kipróbálnám a stabi kikapcsolásával is. -
Csandi
addikt
Szerintem tedd ki a kamerát a szélvédőre kintről, vagy a motorháztetőre. Így fejen elég rossz a látószög és nem érzékelhető a fizika sem (gyorsulás, fordulás, fék, stb)
Illetve akkor a horizon lock is jól (jobban?) működne mert egy fix felületen van a kamera nem egy mozgón (fej)
POV fejre meg szerintem horizon lock nem kell. -
SeniorTilla
veterán
-
Tuninger
addikt
a dji nem rakja rá rendesen a horizonttartáshoz szükséges metaadatokat, így bár gyroflowban be tudod pipálni a horizont lockot, 10/9x hibás eredményt fogsz kapni
feket668: próbáld meg 2.7k-ban teljesen 360 fokos horizont lock módban is. 4K-ban csak 45 fokos dőlésig tudja tartani a horizontot
-
Dr V
őstag
Elsőre nekem se volt a legkönnyebb, de YT videók sokat segítettek, érdemes tenni egy próbát.
Másik a gyroflow nevű app, asszem azal is lehet hasonlót csinálni.
Ami ezeknek nagy előnye, h kézzel is tudod a horizontot állítani, ha szükséges. -
feket663
tag
-
bandigyerek
senior tag
-
Dr V
őstag
Sziasztok! Egy DJI Osmo Action 5 Pro kamerám van jelenleg, ami a saját céljaimra (egyszerű autós videók készítése) majdnem tökéletes lenne, elégedett vagyok az általa nyújtott képminőséggel, csak a képstabilizálása nem az igazi. Ha rögzítem a fejemre, hogy POV videót készítsek, akkor bármilyen stabilizációs módot választok ki, a kanyarokban az oldalgyorsulás miatt a horizont elferdül. ha fixen van rögzítve akkor teljesen tökéletes, de a fejemen mindig ferde a kanyarokban a horizont. Most volt lehetőségem kipróbálni egy Hero 12-t, ami viszont horizont stabi módban teljesen megfelel az általam támasztott elvárásoknak. viszont azt látom, hogy használtan nagyjából minimális különbséggel lehetne akár Hero 13-ast is vásárolni Németországban. Ismerős járna is arra, le tudná ellenőrizni, hogy ne egy fadarab legyen a dobozban. A problémám az hogy az Osmohoz vettem két DJI MIC Mini-t, amit az tökéletesen kezel. Próbáltam a 12-es Hero-t, az is tud 1 mic minit kezelni, viszont az első fórumbejegyzés a redditen arról szólt, hogy a 13-asnak gondjai vannak a dji mic mini kezelésével, mert gyenge a bluetooth-ja. Így most egy kicsit elbizonytalanodtam, hogy mit is kellene venni az Osmo A 5 PRO helyett, válasszam a biztos, ámde nyilván kicsit gyengébb képminőségű, de nekem tökéletesen elegendő Hero12-t amivel a mikrofon is tűrhetően működik, vagy próbálkozzam egy Hero 13-al inkább, aminél a stab is bizonytalan, hogy tudja-e ugyanazt, mint a 12-é, nyilván papíron jobb a stabilizálása, de az Osmo-étól is minden influencer el van ájulva, aztán nekem mégsem jó... Mit tegyek, adjatok tanácsot!
Ha utólag teszed a felvételre a stabliziálást, akkor is ferdül a horizont?
-
feket663
tag
Sziasztok! Egy DJI Osmo Action 5 Pro kamerám van jelenleg, ami a saját céljaimra (egyszerű autós videók készítése) majdnem tökéletes lenne, elégedett vagyok az általa nyújtott képminőséggel, csak a képstabilizálása nem az igazi. Ha rögzítem a fejemre, hogy POV videót készítsek, akkor bármilyen stabilizációs módot választok ki, a kanyarokban az oldalgyorsulás miatt a horizont elferdül. ha fixen van rögzítve akkor teljesen tökéletes, de a fejemen mindig ferde a kanyarokban a horizont. Most volt lehetőségem kipróbálni egy Hero 12-t, ami viszont horizont stabi módban teljesen megfelel az általam támasztott elvárásoknak. viszont azt látom, hogy használtan nagyjából minimális különbséggel lehetne akár Hero 13-ast is vásárolni Németországban. Ismerős járna is arra, le tudná ellenőrizni, hogy ne egy fadarab legyen a dobozban. A problémám az hogy az Osmohoz vettem két DJI MIC Mini-t, amit az tökéletesen kezel. Próbáltam a 12-es Hero-t, az is tud 1 mic minit kezelni, viszont az első fórumbejegyzés a redditen arról szólt, hogy a 13-asnak gondjai vannak a dji mic mini kezelésével, mert gyenge a bluetooth-ja. Így most egy kicsit elbizonytalanodtam, hogy mit is kellene venni az Osmo A 5 PRO helyett, válasszam a biztos, ámde nyilván kicsit gyengébb képminőségű, de nekem tökéletesen elegendő Hero12-t amivel a mikrofon is tűrhetően működik, vagy próbálkozzam egy Hero 13-al inkább, aminél a stab is bizonytalan, hogy tudja-e ugyanazt, mint a 12-é, nyilván papíron jobb a stabilizálása, de az Osmo-étól is minden influencer el van ájulva, aztán nekem mégsem jó... Mit tegyek, adjatok tanácsot!
-
SeniorTilla
veterán
Így van. A védők csak rontanak a képen és a stitchingen, sajnos elég látványosan.
-
vond
MODERÁTOR
Üdv. Mivel még nincs a kezemben, de elébe akarok menni, így kérdezem. Insta360 X5 lencse csere. Arra már rájöttem, hogy egy tizen ezres szettel lehet levenni a gyári lencsét, majd fel az új. Az Alis lencsevédők azok erre jönnek rá vagy úgymond egy utángyártott cucc és úgymond meg kell vennem a cserélő célszerszámot.
Ugye X3 lencséje fix volt, elé került a védő. Itt is ez történik az Alis csomagoknál?Azért egy 2 órát jó lenne ha elmenne majd 5.7K/30-ban. Elvileg el fog.
Én úgy tudom, a csere szettben benne van a lencse és a szerszám is. Plusz üveget/műanyagot én nem teszek az X5 lencséire. Épp az a nagy előnye, hogy egyszerűen és viszonylag olcsón lehet cserélni, ha valami baleset érné.
-
Kolondrum
félisten
Üdv. Mivel még nincs a kezemben, de elébe akarok menni, így kérdezem. Insta360 X5 lencse csere. Arra már rájöttem, hogy egy tizen ezres szettel lehet levenni a gyári lencsét, majd fel az új. Az Alis lencsevédők azok erre jönnek rá vagy úgymond egy utángyártott cucc és úgymond meg kell vennem a cserélő célszerszámot.
Ugye X3 lencséje fix volt, elé került a védő. Itt is ez történik az Alis csomagoknál?Azért egy 2 órát jó lenne ha elmenne majd 5.7K/30-ban. Elvileg el fog.
-
Khaosz55
addikt
Mikor is jelenik meg?
28.-án
-
SeniorTilla
veterán
-
Khaosz55
addikt
Nem még. Mostanában inkább drónozok, a kamerák itt csücsülnek a táskáikban. Az FPV-re az Osmo 360-at vagy a Nano-t szoktam feltenni.
Egy rendes kamerát kellene vennem, mert sok koncertre, előadásra járunk a fiúk fellépései miatt. A Samu S23 Ultra videóival nem vagyok megelégedve, akciókamera egy színházban vagy koncertteremben szóba sem jöhet.
Nekem látnom kell miylen képet csinál víz alatt az új gopro.
Scott Bauer nagyon jól tolja az akciókamerák víz alatti összehasonlító tesztjeit. Na zart várom hogy próbálja ki az új gopro-t. [link] -
SeniorTilla
veterán
Nem még. Mostanában inkább drónozok, a kamerák itt csücsülnek a táskáikban. Az FPV-re az Osmo 360-at vagy a Nano-t szoktam feltenni.
Egy rendes kamerát kellene vennem, mert sok koncertre, előadásra járunk a fiúk fellépései miatt. A Samu S23 Ultra videóival nem vagyok megelégedve, akciókamera egy színházban vagy koncertteremben szóba sem jöhet.
-
Khaosz55
addikt
ez komoly...?
a mocin a gumicsere többe kerül...a 2 Hetes visszaküldésben benne legyen
Te előrendelted? Én letölthető raw teszt anyag nélkül nem veszem meg.
-
bandigyerek
senior tag
jólvan jólvan, jövök már, nem kell úgy kiabálni.
Innen tudjátok letölteni az általam készített DJI Action 5 Pro D-LogM LUT-okat.
Ezeket 0.0EV kompenzációval csináltam, Hero 11, Sony A7 III és color checker használatával.
-
Tuninger
addikt
ez komoly...?
annyi ráció van benne, hogy az OA5 jelenleg ér kb 120 rongyot, a gopro lesz 210-250, és egyáltalán nem biztos hogy 2x jobb, sőt… max ha tényleg a maximális képminőséget nézzük, soksok post-processingel, akkor várható a gopronak látványos előnye.
-
SeniorTilla
veterán
Már nagyon várom. Kíváncsi vagyok. Alapból elégedett vagyok a OA5 DlogM+ a te Lut-oddal.
Júli végén nyaralás addigra csak lesz rendes összehasonlító videó, hogy érdemes-e váltani.
Azért DJI apró mérete nagyon jól jön akciókamerázésnál főleg víz latt selfie bottal merülve, viszont nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz az új gopro.
Lehet úgy rendelem hogy a 2 Hetes visszaküldésben benne legyen hogy a nyaralást felvegyem. Akkor viszem mind a kettőt és lehet tezstelni. Víz alatt víz felett sötétben mindenhol...ez komoly...?
-
Khaosz55
addikt
Attól függ, a C50 zseniális ár/értékben, (7K 60 fps RAW, 15EV+ dinamikával) de nincs benne szenzorstabi, a Canon R6 III-tól ugyanúgy megkapsz mindent 1EV-vel kisebb dinamikával 1000 euroval olcsóbban de szenzorstabival. A Z6 III meg még vagy 800 euroval olcsóbb és nem rosszabb annyival (6K 60fps RAW, 14EV dinamika, gyengébb képstabi) amennyivel kevesebbe kerül.
Én majd egyszer ha elváltok Sonyról, Z6 IIImat fogok venni, talán nyáron. De ez tényleg a másik topicba tartozik
Előbb legyen GoPro Mission 1 Prom, ami 8K 60fps és 14EV dinamika. Persze itt ez nem egyszerre áll fenn, vagy 8K-d van 11EVvel, vagy 4K-d van 14EV-vel
. Illetve a 8K esetén kérdéses hogy az az optika képes e 32Mp felbontást rajzolni (kizárt) a 4K meg ugye quad bayer pixel binninges, ergo nem lesz olyan részletgazdag mint a "valódi" 4K. Hozzáteszem az Action 4-5-6 és az Ace Pro is ugyanígy dolgozik 4K-ban.
Vagyis ami várható: a Hero 13 5.3K-nál egy lehelletnyivel lágyabb 4K, de az összes eddigi akciókameránál jobb 8K. A 8K dinamika akkora lesz mint a Hero 13nál alapból, ami egyáltalán nem rossz, a 4K dinamika meg nagyobb lesz mint a Hero 13 HDR módban.Már csak két hét és kapjuk a teszteket!
Már nagyon várom. Kíváncsi vagyok. Alapból elégedett vagyok a OA5 DlogM+ a te Lut-oddal.
Júli végén nyaralás addigra csak lesz rendes összehasonlító videó, hogy érdemes-e váltani.
Azért DJI apró mérete nagyon jól jön akciókamerázésnál főleg víz latt selfie bottal merülve, viszont nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz az új gopro.
Lehet úgy rendelem hogy a 2 Hetes visszaküldésben benne legyen hogy a nyaralást felvegyem. Akkor viszem mind a kettőt és lehet tezstelni. Víz alatt víz felett sötétben mindenhol... -
Tuninger
addikt
Attól függ, a C50 zseniális ár/értékben, (7K 60 fps RAW, 15EV+ dinamikával) de nincs benne szenzorstabi, a Canon R6 III-tól ugyanúgy megkapsz mindent 1EV-vel kisebb dinamikával 1000 euroval olcsóbban de szenzorstabival. A Z6 III meg még vagy 800 euroval olcsóbb és nem rosszabb annyival (6K 60fps RAW, 14EV dinamika, gyengébb képstabi) amennyivel kevesebbe kerül.
Én majd egyszer ha elváltok Sonyról, Z6 IIImat fogok venni, talán nyáron. De ez tényleg a másik topicba tartozik
Előbb legyen GoPro Mission 1 Prom, ami 8K 60fps és 14EV dinamika. Persze itt ez nem egyszerre áll fenn, vagy 8K-d van 11EVvel, vagy 4K-d van 14EV-vel
. Illetve a 8K esetén kérdéses hogy az az optika képes e 32Mp felbontást rajzolni (kizárt) a 4K meg ugye quad bayer pixel binninges, ergo nem lesz olyan részletgazdag mint a "valódi" 4K. Hozzáteszem az Action 4-5-6 és az Ace Pro is ugyanígy dolgozik 4K-ban.
Vagyis ami várható: a Hero 13 5.3K-nál egy lehelletnyivel lágyabb 4K, de az összes eddigi akciókameránál jobb 8K. A 8K dinamika akkora lesz mint a Hero 13nál alapból, ami egyáltalán nem rossz, a 4K dinamika meg nagyobb lesz mint a Hero 13 HDR módban.Már csak két hét és kapjuk a teszteket!
-
Tuninger
addikt
Az említett LUT-ot honnan lehet letölteni?
jólvan jólvan, jövök már, nem kell úgy kiabálni.
Innen tudjátok letölteni az általam készített DJI Action 5 Pro D-LogM LUT-okat.
Ezeket 0.0EV kompenzációval csináltam, Hero 11, Sony A7 III és color checker használatával. -
bandigyerek
senior tag
Az említett LUT-ot honnan lehet letölteni?
-
Khaosz55
addikt
a videós topicba inkább a nagyobb gépes kérdések, témák valók, ide meg az akciókamerások. itt senkit sem érdekel hogy milyen király a RAW videója a canon c50-nek a nikon z6 iii-al szemben, ott meg senkit sem érdekel hogy a gopro milyen képet ad az iphonenal szemben. vagy legalábbis kevésbé
Most a canon c50 a király ebben a kategóriában?
-
Márton
nagyúr
-
vond
MODERÁTOR
a videós topicba inkább a nagyobb gépes kérdések, témák valók, ide meg az akciókamerások. itt senkit sem érdekel hogy milyen király a RAW videója a canon c50-nek a nikon z6 iii-al szemben, ott meg senkit sem érdekel hogy a gopro milyen képet ad az iphonenal szemben. vagy legalábbis kevésbé
Engem egyik se érdekel, mégis mind a két topikot olvasom.

-
Tuninger
addikt
-
Khaosz55
addikt
csak a videós topicban vagyok topicgazda

oszd meg bátran, szerintem megoszthattam itt is, csak nem taggeltem rendesen. ha nem osztod, felrakom én ma délután
Egyébként a LUT azzal a céllal készült hogy a gopro natural színeit kapd, csak a GoPro Local ToneMappingját lehetetlen LUT formájában kivitelezni. a színek viszont ugyanazok.
A videókat ide szokás feltenni vagy a videós mozgóképes topicba ?
-
Tuninger
addikt
Elküldöm. Tuninger a topicgazda. Remélem nem nehesztel rám ha elküldöm .
Igen a gyári nekem sem tetszik, főleg a zöld.
Annak ellenére, hogy tuninger lutja remek, én alakítok rajta ahogy fent írtam mert úgy érzem így jön meg a képi dinamika.
Minden esetre óvatosan kontraszttal mert ütősebb lesz a kép viszont veszítesz a fekete részletességből.
A fényt és az árnyékot is vissza kell venni rendszeresen.
Próbálgatni kell.csak a videós topicban vagyok topicgazda

oszd meg bátran, szerintem megoszthattam itt is, csak nem taggeltem rendesen. ha nem osztod, felrakom én ma délután
Egyébként a LUT azzal a céllal készült hogy a gopro natural színeit kapd, csak a GoPro Local ToneMappingját lehetetlen LUT formájában kivitelezni. a színek viszont ugyanazok.
-
gixxergabi
senior tag
Annak ellenére, hogy tuninger lutja remek, én alakítok rajta ahogy fent írtam mert úgy érzem így jön meg a képi dinamika.
Minden esetre óvatosan kontraszttal mert ütősebb lesz a kép viszont veszítesz a fekete részletességből.
Próbálgatni kell.Köszi!
Tudom ki ő, csak a fórum keresőben nem találtam azt amit neked küldött. -
Khaosz55
addikt
Próbálgatni kell.Annyi hogy OA5- höz való , de gondolom más dji-al is ki lehet próbálni.
Nézd meg videóim között a víz alatti snokeres videókat. Tényleg eszméletlen néha amit ki lehet hozni egy 7cm-es kamerából. -
Khaosz55
addikt
Próbáltam keresni tuninger Lut-ra fórumon de nem tudom melyik az... (vagy privátban küldte)
A gyári Lut az borzasztó, az ég hupikék, a zöld fű-fa tiszta sárgás, gondoltam itt be is fejezem a DlogM-et, nappal semmi előnyt nem láttam, csak a plusz munka vele, nd filtert is próbálgatom, csak megyek előre abba a bizonyos erdőbe, már azon gondolkodtam vissza minden auto-ra és 60fps, csak azt meg laptopom nem nagyon bírja...Elküldöm. Tuninger a topicgazda. Remélem nem nehesztel rám ha elküldöm .
Próbálgatni kell. -
gixxergabi
senior tag
Igen, de nem a gyári hanem amit tuninger adott. Azon kívül a következőket kapja még:
+8 Color Boost
- 37 Shadows
-29 Highlights
Mid/detail +17
Radius 0,48 Scaling 0.5
Cotrast 1.1
Nagyából ezeket használom a fényerőtől fügően állítom a Shadows és High-t szemre.
Víz alatti felvételeken a kontraszt és a mid/detail többet kap.
Kösz a like-ot, nem szoktam mocizást nyilvánosra rakni mert hátha jön valami okos hogy veszélyes amit csinálok stb. Pedig nem.Próbáltam keresni tuninger Lut-ra fórumon de nem tudom melyik az... (vagy privátban küldte)
A gyári Lut az borzasztó, az ég hupikék, a zöld fű-fa tiszta sárgás, gondoltam itt be is fejezem a DlogM-et, nappal semmi előnyt nem láttam, csak a plusz munka vele, nd filtert is próbálgatom, csak megyek előre abba a bizonyos erdőbe, már azon gondolkodtam vissza minden auto-ra és 60fps, csak azt meg laptopom nem nagyon bírja... -
Khaosz55
addikt
DlogM - LUT ?
ment a második like...Igen, de nem a gyári hanem amit tuninger adott. Azon kívül a következőket kapja még:
+8 Color Boost
- 37 Shadows
-29 Highlights
Mid/detail +17
Radius 0,48 Scaling 0.5
Cotrast 1.1
Nagyából ezeket használom a fényerőtől fügően állítom a Shadows és High-t szemre.
Víz alatti felvételeken a kontraszt és a mid/detail többet kap.
Kösz a like-ot, nem szoktam mocizást nyilvánosra rakni mert hátha jön valami okos hogy veszélyes amit csinálok stb. Pedig nem. -
gixxergabi
senior tag
Vasárnap kiugrottunk mocival Ausztiába Kalte Kuchl-ba egyet kerülni. Semmi állatkodás, csak gurulgattunk. Csináltam egy tényleg rövid videót 42sec. Igazából ilyen stílusban nem szoktam, de most mondom vágok egy ilyet.
A hoizontal lock-os velvételeken érződik, hogy gyengébb minőségben amint a sima, de nem tragikus.
[link]
DlogM - LUT ?
ment a második like... -
SeniorTilla
veterán
Vasárnap kiugrottunk mocival Ausztiába Kalte Kuchl-ba egyet kerülni. Semmi állatkodás, csak gurulgattunk. Csináltam egy tényleg rövid videót 42sec. Igazából ilyen stílusban nem szoktam, de most mondom vágok egy ilyet.
A hoizontal lock-os velvételeken érződik, hogy gyengébb minőségben amint a sima, de nem tragikus.
[link]
Kaptál is egy lájkot

-
Khaosz55
addikt
[link]
-
Szevam
senior tag
"modification" módosított, átalakított. Jelen esetben valószínűleg szoftveresen, Pl.: módosított (moddolt) firmware.
Igen, köszi XD.
Én az aktuális termékre értettem, hogy mi az amit moddolt rajta pontosan.
De már kaptam választ. -
bandigyerek
senior tag
-
Szevam
senior tag
Ven egy Gopro Hero 11-em ami moddolt, ezzel lehet fotókat, videókat készíteni hasonlóan mint a vadkamerával, csak sokkal jobb minőségben.
Szia!
Mit jelent az, hogy moddolt?
-
SeniorTilla
veterán
Ven egy Gopro Hero 11-em ami moddolt, ezzel lehet fotókat, videókat készíteni hasonlóan mint a vadkamerával, csak sokkal jobb minőségben.
-
Szevam
senior tag
Sziasztok!
Offline vadkamerával foglalkozik valaki? (Nincs nagyon más topic ami közel lenne hozzá, vagy ha tudtok, megköszönöm ha megírjátok).
-
haruspex
aktív tag
A lit meg a 4k milyen mennyivel gyengébben mint a normális kamerák amúgy ?
-
bandigyerek
senior tag
-
haruspex
aktív tag
Én a linket nem találtam. Eszem ágában sincs GoPro-t venni.
Ez az:
De még egyszer 50 000huf volt nem pedig 50 eu. (Viszont még a használtakat nézve is ez talán a legolcsóbb viszonylag modern akciókamera amit találtam, ez meg új .)
-
SeniorTilla
veterán
Előző oldalon volt a link a korábbi kommentjében
-
bandigyerek
senior tag
Már vége az akciónak, írtam is
-
SeniorTilla
veterán
Milyen link?
Már vége az akciónak, írtam is
-
bandigyerek
senior tag
HÁt megjött a 11 mini, és tényleg bontatlan új volt. Működik, lefrissítettem, beregisztráltam, hogy legyen rá garancia, ha valaki ilyenre vágyik linkeltem ahonnan vettem...
(Aki garanciáztatott már a goprónál, kérnek hozzá számlát, illetve elég az ebayes, vagy kérni kellene külön az eladótól?)
Milyen link?
-
haruspex
aktív tag
Nincsenek nagy igényeim sztem, de mondjuk
a, lehessen egyszerűen egy lépésben letölteni
B, mondjuk szerkesztésnél, ne ezzel kelljen már kezdeni, hogy ki kell kapcsolni a klipeknél a zenét egyesével, a gopro logót a végén, meg az elején, meg hamár magának rakja össze a sorrendet, akkor ha lehet az egyik klippet ne a másik közepére rakja be....és ez csak két 10 mp-s próbavideó.... -
Khaosz55
addikt
50 ezer huf volt a vége, ezzel ez volt a legolcsóbb normális minőségű kamera, ráadásul elvileg garanciával. Egy bármilyen dji jobb lett volna (leginkább egy kettes) mert van mic mini-m, de éppen nem volt. Az ár pedig, most elég fontos volt, igazából vlogra kell utazáshoz, nem annyira biztoságos helyhhez is, és inkább esetleg ezt vegyék ki a kezemből mint a telefont, vagy a drágább osmo 360-at, (vagy törjem össze))
AMúgy én nem tudom, ehhez a gopro guick egy vicc ehhez képest egy mimo az nagyon magasan jobb hiába szídják.
Gopro guick mindig is vicc volt egy értelmes videó részletet nem lehet vele szerkeszteni. Agyrém az egész...
-
haruspex
aktív tag
Már nem 50 eur, hanem kb. 150-160.
Nagyon furcsa volt az 50-es ár, de akkor szerencséd volt. 150-et nem ér egy ilyen kamera, még ha új akkor sem.
50 ezer huf volt a vége, ezzel ez volt a legolcsóbb normális minőségű kamera, ráadásul elvileg garanciával. Egy bármilyen dji jobb lett volna (leginkább egy kettes) mert van mic mini-m, de éppen nem volt. Az ár pedig, most elég fontos volt, igazából vlogra kell utazáshoz, nem annyira biztoságos helyhhez is, és inkább esetleg ezt vegyék ki a kezemből mint a telefont, vagy a drágább osmo 360-at, (vagy törjem össze))
AMúgy én nem tudom, ehhez a gopro guick egy vicc ehhez képest egy mimo az nagyon magasan jobb hiába szídják.
-
SeniorTilla
veterán
-
Csandi
addikt
120 ajró a lexar kártya? Azta!
Bakker van itthon egy 256-os és egy 512-es ilyenem. Meg ne hirdessem olcsón!
2 darab kártya!
-
SeniorTilla
veterán
120 ajró a lexar kártya? Azta!
Bakker van itthon egy 256-os és egy 512-es ilyenem. Meg ne hirdessem olcsón!
-
Khaosz55
addikt
Ezt a zöld árnyalatot fényeléssel nem tudod megoldani? Múltkor néztem tengeri videókat és igazad van, tényleg zöldes kicsit, a DJI és Insta nem.
Engem idegesített, hogy ha nem volt tokban, akkor a vízbe merülve vagy kivéve tappintást érzékelt a kijelzőn. De már nem tudom, hogy a gopro vagy a dji volt, vagy mindkettő
Biztos lehet utómunkával korrigálni, de szerintem az a jó ha nem kell sokat beavatkozni.
-
Khaosz55
addikt
Ezt a zöld árnyalatot fényeléssel nem tudod megoldani? Múltkor néztem tengeri videókat és igazad van, tényleg zöldes kicsit, a DJI és Insta nem.
Engem idegesített, hogy ha nem volt tokban, akkor a vízbe merülve vagy kivéve tappintást érzékelt a kijelzőn. De már nem tudom, hogy a gopro vagy a dji volt, vagy mindkettő
Dji-al nem volt ilyen problémám. Rengetegszer volt hogy víz felett és alatta volt a kamera nem csinált semmit. Snorkel közben jellemzően a felvétel be-ki kapcsoló gombot használom csak.
-
Csandi
addikt
Sziasztok!
Csatlakozom egy ilyen csomaggal:
Utólag mondjuk nem túl okos kérdezni, de hiányzik valami?
Motoros content, sisakon szájhoz megy POV-ba kamera, mikrofon meg sisakba.
Sosakhoz a rögztítő már megvan, fent van a sisakon (povmounts, a chinmounts európai verziója) -
SeniorTilla
veterán
-
Khaosz55
addikt
DC Rainmaker kidobott egy tök jó bemutató videót a GoPro Mission 1 Proról úgy hogy egy másodperc kamerával felvett felvétel sincs benne, mégis sok jó infot tartalmaz
Remeg a kezem az előrendelésen...
Amit lesz teszt és bebizonyosodik hogy a víz alatti felvételeken megoldódott a túlzott zöld árnyalat akár jöhet is.
Már csak az a kérdés, hogy melyik változat kell a 3 közül. -
SeniorTilla
veterán
HÁt megjött a 11 mini, és tényleg bontatlan új volt. Működik, lefrissítettem, beregisztráltam, hogy legyen rá garancia, ha valaki ilyenre vágyik linkeltem ahonnan vettem...
(Aki garanciáztatott már a goprónál, kérnek hozzá számlát, illetve elég az ebayes, vagy kérni kellene külön az eladótól?)
Már nem 50 eur, hanem kb. 150-160.
Nagyon furcsa volt az 50-es ár, de akkor szerencséd volt. 150-et nem ér egy ilyen kamera, még ha új akkor sem.
-
Tuninger
addikt
DC Rainmaker kidobott egy tök jó bemutató videót a GoPro Mission 1 Proról úgy hogy egy másodperc kamerával felvett felvétel sincs benne, mégis sok jó infot tartalmaz
Remeg a kezem az előrendelésen...
-
SeniorTilla
veterán
Az akkuját tesztelted már? Az a legnagyobb hibája, hogy nem cserélhető az akksi. Idővel öregszik, még állásában is.
-
haruspex
aktív tag
-
Khaosz55
addikt
Kíváncsi leszek az új Mission1-re. Melegedés nem szokott nálam probléma lenni. Nem csinálok hosszú idejű felvételeket.
Legjobban a snorkel képességek érdekelenk, 20 méterig vízálló tok nélkül.
Szóval kíváncsian várom az első teszteket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
8579 - 8501
8579 - 8501 8500 - 8401 8400 - 8301 8300 - 8201 8200 - 8101 8100 - 8001 8000 - 7901 7900 - 7801 7800 - 7701 7700 - 7601 7600 - 7501 7500 - 7401 7400 - 7301 7300 - 7201 7200 - 7101 7100 - 7001 7000 - 6901 6900 - 6801 6800 - 6701 6700 - 6601 6600 - 6501 6500 - 6401 6400 - 6301 6300 - 6201 6200 - 6101 6100 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Filmvilág
- Autós kamerák
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- LEGO klub
- Tíz éve tépte fel ismét a pokol kapuit a DOOM
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- iPhone topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- További aktív témák...
- Corsair NAUTILUS RS LCD-Modul, Display, Kijelző
- Honor Magic7 Pro 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! AsRock H510M i5 10500 32GB DDR4 512GB SSD ARC B570 Zalman S2 TG Adata 600W
- Honor 200 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

De már kaptam választ.