- Megjött a Razer DeathAdder egerek legfrissebb nemzedéke
- Ismét minimalista miditorony érkezett a Fractal Design műhelyéből
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- Digital Fingerprinting: Így buktat le a böngésződ a neten - Tech Percek #18
- Prezentálta PCI Express 6.0-s SSD-vezérlőjét a Silicon Motion
- A partnerektől függ, hogy lesz-e Arc csúcs-VGA az aktuális generációban
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kompakt vízhűtés
- Amazon Kindle
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Gaming notebook topik
- Samsung LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
csubuka
addikt
Köszi, az a baj, hogy nekem ez a parketta görgő sem jött be. Pár év alatt azért odaveri az is a padlót. Lehet persze sikálni kéne hetente, hogy ne ragadjon a gumiba por és akkor talán 5 évet is kibírna alatta a padló. De ez nem reális, hogy hetente a görgőket mosogassam.
#12518 Renok:
Köszi, ránézek erre az opcióra is.#12519 Héraklész:
Végülis inkább a szőnyeg menjen, mint a laminált padló...
Meg nagyobb takarításokkor azért egy poroló csak kikapja belőle az dzsuva nagy részét... -
válasz
csubuka #12516 üzenetére
4 hete költöztem és ugyanez volt a gondom. Hosszas keresgélés után nekem ez lett, és már 4 hete használom nagy örömmel:
https://www.diego.hu/in-and-out-grey-szonyeg-120-cm-kor-2
A kép nem mutatja, de a 120cm-es kör méretet válaszd, tökéletes a székem alá. És ez a szürke szín eddig nagyon jó, nem koszolódik. -
válasz
csubuka #12516 üzenetére
Szőnyeg használata kemény görgővel, illetve puha görgők (parketta görgő) használata parketta esetén .
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Nincs esetleg tuti tippetek szék görgők alá lamináltra? A gumis görgő sem tud csodát. Az IKEA-s műanyag alátét a főzolt padlót előző lakásban kikezdte.... Valami gumis aljú sima szőnyeg lehet alkalmas nem? Gondolom a gumis alj kell a gyakorlatban, hogy a székkel való toligázáskor stabil maradjon... Ilyesmi kommersz Diego-s sztori? Kicsit depresszív
-
Sziasztok,
Akinek Secretlab Titan Evo széke van, R vagy XL méretben, rám tudna írni?
Előre is köszönöm! -
Santi22
aktív tag
válasz
NyalokAA #12512 üzenetére
Annyi a gond a lábaikkal, hogy itt-ott karcos lehet, használatból nyilván, de csak felületi, anyag probléma nincs velük. Ezt nem kell cserélni, sehol nem recseg, nem ropog. Nagyon akarod lekened valamivel és szép lesz a felülete.
Nagyobb gond, hogy nem tartja a hátadat a szék, mert lockolt módban is túl sokat dől hátra. Ez lehet csak az én példányom, az is lehet, hogy sután állítottam be, de azóta sem találtam rá megoldást. Szerintem a használt mivolta miatt ennyit már engedett a szerkezet, erre fogom. -
NyalokAA
aktív tag
Most vett nekem cimborám multibutornál egy Zodyt ( jobb esetben egy héten belül haza is hozza
). A képek és elmondása alapján a teleszkóp felett szinte új a szék . Minden funkció és mechanika tökéletes , de a csillag láb és a görgők láttak már szebb napokat.
Görgőket már találtam , de a csillag lábbal nincs szerencsém. Az cserélhető? Illetve , ha igen mik a méretei és honnan tudok rendelni?Köszi
-
LLKobe
veterán
válasz
xboxelado444 #12505 üzenetére
Hogy megéri-e egy 10est spórolni egy ilyen összegnél, cserébe nincs gari, nincs átnézve / rendberakva a szék, azt már te tudod.
-
Kbali
nagyúr
válasz
xboxelado444 #12505 üzenetére
Majd, ha meg is vetted (mert az eddigiek alapján az)
-
LLKobe
veterán
válasz
xboxelado444 #12503 üzenetére
Hót hogy honnan és mennyiért lősz magadnak azt már te tudod.
A let's be egyébként egy alap szék, tudja amit nagyon kell, és jó össze van rakva. -
NyalokAA
aktív tag
Mindig megfogadom nem fogok redditezni mert nem tesz jót a vérnyomásomnak
Angoloknál 150 fontért dobálják az ember után
Olaszban ~200-220 euró
Én meg most készülök kifizetni érte 140 ezret a multibutornál és még szerencse , hogy pesti barátom intézi és hozza . Nem akarok hülyeséget mondani , de mintha valaki itt említette volna , hogy a futár is valami ~18 ezer náluk.
Akinek kicsit vastagabb a pénztárcája most van marketplacen
Aeron B size 259
Please V2 175
Mirra 2 ( fix deréktámasz ) 189 , fullos Mirra 2 240-270 között. -
NyalokAA
aktív tag
válasz
xboxelado444 #12497 üzenetére
-
LLKobe
veterán
válasz
xboxelado444 #12499 üzenetére
Hát ha ezt az összeget sajnálod egy székre, nem hinném hogy tudunk segíteni.
Gombokért nem fogsz értelmes cuccot kapni. -
xboxelado444
csendes újonc
Ehhez hasonló széket keresek 180 centimhez és kb 105 kilómhoz.Valószinüleg használtan mert nincs hatalmas keretem rá.(én egy használtra sokalltam a 38+10 ezer szállítást)
-
LLKobe
veterán
válasz
xboxelado444 #12497 üzenetére
Az igényeidnek megfelelőt, ha leírnád őket.
-
xboxelado444
csendes újonc
Steelcase lets b-n kívűl milyen széket ajánlanátok?
-
deliceN
csendes tag
Sziasztok!
Elérkezettnek látom az időt a régi JYSK-es székem lecserélésére. Többen ajánlottátok itt a Multibútor kínálatát, ahonnan a Haworth Zody-t néztem ki magamnak (175/65).
Szerintetek is ez a legjobb választás a 150.000-ig terjedő skálán vagy keresgéljek tovább? (Diablo Chairs, Deluzzo etc…)köszi! 🙏🏻
-
Eagle16
addikt
válasz
Eagle16 #11013 üzenetére
Ha már így szembe jött a topik, akkor frissítés. Még mindig használom a Noblechairs Icon-t, 3 éves lett és továbbra is olyan, mint az új, kivéve a kis kerekek hangját. Hátha valakit érdekel, hogy mennyire tartós. Ez a műbőr fajta, ha cserélnem kéne, akkor lehet megnézném a textilt, bár jól elszállt az ára, én még 85 ezerért vettem itt a hardveraprón.
-
hibavissza
veterán
válasz
roseA580 #12489 üzenetére
Elképesztő, hogy miket képesek árulni. Szerencsére én még ilyennel nem találkoztam. Itthonra vettem – nem magamnak – egy használt Let's B széket . Kicsit nyekereg már, de olyan vas van benne, hogy egy tank átmehetne rajta és meg sem érezné. Ikeás széket is meg lehet venni. Az áruházban simán egész nap ülhetsz benne, ki tudod próbálni. A kattogáson kívül még nem hallottam róla rosszat. Fiamnak van Genesys RGB gémer széke. Évek óta nyúzza. 80 kg. Picit kattog, ha én belevetem magam.
Soha nem úgy vettem széket, hogy hány kg-ig használható. Véleményem szerint ezt nem kell figyelembe venni. A lényeg, hogy normális brand legen. Mechanika soha nem fog tönkremenni, eltörni egy márkás széknél. Ez a súlykorlát inkább a gázliftre lehet igaz. Azt viszont olcsón, könnyen lehet cserélni.
-
roseA580
tag
válasz
hibavissza #12488 üzenetére
Szia!
Nekem egy gamer székből már pár hónap után kezdtek kihullani fémdarabok, és emiatt elkezdet billegni, talán aktív szék akart lenni.
Olyanok voltak mint egy összetört fém gyűrű darabjai.Meguntam és megkérdeztem a boltban mi legyen vele, a válasz az volt hogy törésre nincs garancia...
Ilyesmi előfordulhat, gyenge minőség esetén persze sűrűbben.. -
hibavissza
veterán
válasz
Jegvihar #12483 üzenetére
kiszakadt a székmechanika az ülőlapból
Nehezebb vagyok nálad. Még soha nem ment alattam tönkre szék mechanika. Olyan volt, hogy egy szék kattogott vagy levedlett a huzat, de mechanika törés?! Melóhelyemen 20 éve ugyan abba a noname áruházi – de rendes bőr huzatú –, székbe dobálom magam. Te valami nagyon ótvar széket kaptál ki. Ismertem olyan embert aki látta azt akinek gázliftet kellett már cserélni, de székmechanika meg ülőlap? Az ülőlap rétegelt lemez normális esetben. Egy elefánt élete végéig ugrálhat rajta....
-
zarol21
csendes tag
Sziasztok! 162cm/85KG; napi 10-12 órát ülök. Az alacsony méretemre melyik széket tudnátok ajánlani? Előre is köszönöm szépen a segíséget.
-
válasz
Jegvihar #12483 üzenetére
Mindkét felvetés megér egy próbát (Opera XXXL és Please V2). Utóbbi terén nagyon pici a választék használt terén, most talán a Jófogás féle Studio G 175e Ft-s az egyetlen opció (fél éve egyet a Hardveraprón 100e Ft-ért vittek el).
Sajnos más opció így hirtelen nekem sem jut eszembe - max. megpróbálod azért a Zody-t, hátha kényelmes Számodra, de vérmes reményeket nem fűznék hozzá... -
NyalokAA
aktív tag
válasz
Menotti #12484 üzenetére
A saját oldalukon van 821db 5* - os értékelés 23db 4* és mindösszesen 3db 1* ez nem reális. A youtubeon csak szponzorált fizetett beszámolókat találni.
A hétköznapi emberek azonban máshogy vélekednek. Általánosan kb így:
“All in all, it's a cheap, affordable chair considering all of the options, but it looks better constructed than it is. There are A LOT of options with the chair, which is great, but when the producers have been so thorough it feels like a shame to leave out several other things.
In addition, their "30 day free returns" only goes for unopened products. No chance of trying it first.
Currently pulling teeth with support in order to try to send it back, as it's trash.”A derék támaszt kivétel nélkül mindenki utálja és a kartámasz mozgástere is nagyon korlátozott.
Én ezt nem erőltetném . Őszintén pozitív véleményt nem sikerült róla találni. -
Menotti
aktív tag
Sziasztok
194 cm,102 kg mérettel széket keresek.
Egy ilyenen gondolkodom: [link]
Véleményeket előre is köszönöm! -
Jegvihar
csendes tag
Sziasztok!
195cm/135 kg méretekkel rendelkezem, eddig egy ArenaRacer Dark Desert széket használtam, amiből 5 év után kiszakadt a székmechanika az ülőlapból, 90 fokban elgörbült balra (gyakorlatilag kiszakadak a csavarok, a lemez elgörbült, nem használtam a hinta mechanikát de gyakran a bal kezemre támaszkodtam). Heti 3 nap/napi 4 óra használat. Mellesleg teljesen szétfoszlott a műbőr borítás, cafatokban hullott szét az egész. Érdemes benéznem a deluzzóba az Opera XXXL székére, vagy Steelcase Please V2-őt keressek használtan? A Zody nem releváns ahogy olvastam 180cm felett. Az ár max 200k. Előre is köszi a válaszokat. -
Veron
addikt
Ismét beszállok a ringbe a székkeresés mérkőzés keretében.
1,5 éve egy felújított HM Mirra 1 széket használok, ami szerintem egy kiváló szék, de pont nem az én magasságomhoz ideális (170 cm). Gondoltam eladom a Mirrát és rámegyek a HM Saylre, mert jobban passzol méretben, vagy az akciós Haworth Fernre.
Van valakinek tapasztalata mindkettővel?Sayl rendelésre készül 6-10 hétre, plusz ott a kartámasz elég bénácska (egyébként nem válóok), míg a Fernnél a lumbar support szükségessége nem egyértelmű, bár emlékeim szerint azzal jobban tetszett. Egyébként kb. egy árban vannak.
Szívesen vennék véleményeket erről a két székről, és a Fern lumbar supporttól.
Köszi! -
boota01
csendes tag
válasz
LLKobe #12476 üzenetére
Mindenképen!
Bár nem tudom mikor lesz belőlle valami. Pénteken délután kaptam az emailt, hogy a várható feladás kb 3 hét + a szállítás. Meglátjuk..Most jött szembe a COLAMY ATLAS és a COLAMY Hina. A videókban nagyon jó véleménnyel vannak ezekről a székekről. Valaki használta már itt őket? A Hina-n erőssen elgondolkodtam! Ami durva, hogy az ülés magassága 48-60 cm.
Atlas akciósan 286 euro
Hina 360 euro
COLAMY 5188 kb 316 euro (ez olyan mint a HM Aeron) Második videóban benne van.
https://www.youtube.com/watch?v=JFAwCiZCNrE
https://www.youtube.com/watch?v=0WTBnDPX4tc&t=302sKözép mezőnyben elég jónak tartják. Jó az anyagminőség és az összeszerelés, nagyobb tervezési gixert nem mondtak.
-
LLKobe
veterán
-
NyalokAA
aktív tag
Az Aloha ránézésre nem néz ki rosszul. Hollandból-Németből lehet egész jó áron ( 150-220k ) teljesen felújított Mirrat venni . Vagy az felejtős? Utána olvasva 2013-ban befejezték a gyártását . Nem tudom , hány évre vannak ezek a székek tervezve , de kicsit ijesztő ez a minimum 12 éves szerkezet.
-
LLKobe
veterán
187-es magassághoz már a Zody nem ideális.
Ezzel a magassággal Aloháról még nincsenek tapasztalatok, de szerintem annak is alacsony lenne a háttámlája.
Ebben az árkategóriában inkább azt mondanám nézze meg a Steelcase Please V2-t, annak magas a háttámlája. -
NyalokAA
aktív tag
Sziasztok!
Közeledve a 40-hez egyre több testi kínnal most határoztam el , hogy beruházok egy "egészségesebb" ülő alkalmatosságba.
A szék otthonra lesz. Irodában napi ~8 órát töltök , de az elég aktív teszek-veszek-mászkálok , egyben 1 óránál sose ülök többet. Otthon viszont hajlamos vagyok 3-4 órát is felállás nélkül eltölteni. Amit váltana inkább le se íromegy ~150 ezer forintos gamer szék amik ugye 90%-ban egy kaptafa.
Adottságaim 187 cm , 82-87 kg között ingázok ez évszakfüggő is. Ami fontos lehet , hogy Scheuermann szindrómám van és a jobb oldali lapockazárómnál egy minimális háti görbülettel rendelkezek ( nem a székkel akarok csodát művelni heti 2 gyógytorna és 2 konditermi vázizom szerkezet erősítést mindig próbálom tartani már ~10 éve ). Anyagiakban ilyen 150-200 picit lőhetünk felé is , de az már a maximum . Tisztában vagyok az árakkal , természetesen refurbished kategóriával szemezgetek , de fogalmam sincs hol induljak el. Ebben kérnék egy kis segítséget .
Tervezek majd pestre felmenni a következő pár hétben emiatt , de addigis okosodnék mert sajnos itt a keleti régióban nem sok lehetőség van bármit is nézni vagy próbálni.Köszönöm
-
SzaZso007
tag
Bocsánat a gyermeteg kérdésért (illetve, ha volt már...):
A BTOD-től lehet kis hazánkba rendelni? Ha igen, megéri? -
TungurKnivur
csendes tag
Sziasztok!
Ergohuman II Elite gray
https://www.wellworking.hu/termekek/ergohuman-szurke
és Spinergo Manager
https://www.wellworking.hu/termekek/spinergo-manager-textile
székeket próbáltam, mindkettő nagyon jó volt, ezek közt vacilálok. A Spinergo előnye, hogy aktív szék (de fixálni is lehet), az Ergohuman háttámlája viszont állítható (és egyébként is rengeteg minden állítható rajta, rettentő kényelmes). A Spinergo ülésrésze szövetes ( a hálós verzió nem jött be, talán mert keskenyebb), az Ergohuman full hálós.
Melyik érheti meg jobban? Valakinek van pont ezekkel tapasztalata? -
LLKobe
veterán
válasz
boota01 #12460 üzenetére
Sajnos itthon eleve nagyon korlátozott a használt minőségi szék piac, de ha messze vagy pesttől akkor meg kb. halott ügy a próba.
A Zody jó, de egy próba azért nem ártana.Ha nem tudod megoldani, esetleg rendelj egy új Alohát, most elég jó akcióba van. 10 év gari, ingyen kihozzák, és ha valamiért nem tetszene 2 hétig elállhatsz, ingyen elviszik és visszakapod a lét.
-
boota01
csendes tag
Sziasztok.
Szeretnén a segítségeteket kérni.
Megszületett az elhatározás és a motiváció (eltört a székem), hogy egy minőégi széket vegyek. 170cm magas és 90kg (mezomorf testalkatú) férfi vagyok. Keret max 200K, de ha olcsóbb nem bajA kérdésem két részből állna:
1. Milyen széket javasoltok? Fontos a háttámasz (HO miatt sokat ülök), a jelenlegi székemen mesh háttámla van. A szellőzés miatt szeretem, de a szövet háttámla sem kizáró ok. Szeretek mozogni a székkel (nem statikus poziban ülni egész nap). Nem ragaszkodom az új székhez, ha egy jó állapotú vagy felújított használt kerül teritékre, simán játszik.
Tesztek és az itt eltöltött magányos órák után három szék van ami tetszik és látok benne potenciált: Haworth Zody, Steelcase Leap v2 vagy Herman Miller MIRRA2 . Ezek használtan természetesen, mert nem akarom eladni a fél vessémet egy székért.2. Na ez egy kicist mókásabb! Debrecenben élek és nem igazán vezet utam Pestországba a multiBútorhoz. Nincs tippetek, hogy hol tudnám ezeket a székeket (ha nem is egyszerre) kipróbálni debrecenben vagy 100km körzetben? Neten nem találtam erre lehetőséget eddig és nem akarom egyenként megrendelni és visszaküldeni amíg meg nincs az igazi.
Köszönöm a választ.
Üdv,
Attila -
-
LLKobe
veterán
válasz
Snorbi19 #12457 üzenetére
....nem tudom menyire megbizható vagy van jobb vétel?
Csak az van. De csak abban az esetben ha a fejtámlát el tudod engedni, mert a jó szék fejtámlával, neadjisten jó fejtámlával vagy nagyon ritka, vagy nagyon zsebbenyúlós.
Tudom nem vigasz, de a forgószék számítógépes ergonomikus felhasználásra van kitalálva, nem olvasásra. Arra a fotel van.
-
Snorbi19
tag
hali
széket szeretnék venni 175cm /120kg 150k körül van a keret kb
hálos, fejtámla kell mert szinte mindig hátradöntve szoktam filmet nézni vagy olvasni akár napi 10-12 órán átt (hétvégén)
nézelödtem ás találtam ezt márkát Diablo V-Basic nem tudom menyire megbizható vagy van jobb vétel? -
Santi22
aktív tag
Nekem amikor bementem a multibútorba első körben rákérdeztem az interstuhlra meg a steelcasere is, azt mondta az ember, hogy ezzel a magassággal felejtsem el azokat (tőled pár centivel vagyok alacsonyabb), és hogy csak a Zody-t érdemes kipróbálnom és már ha az sem jó, akkor a többi sem lesz jó. RIM-et nem kértem tőle, de ő sem említette.
Amúgy ha ott jársz ott a Deluzzo is, azok új székek, de nekem ott bármelyikbe ültem máris recsegett-ropogott, nem akartam tudni milyen lesz x éven belül, ha már újként is ilyen.
Zodynál egyből éreztem, hogy zongorázni lehet a minőségbeli különbséget. Nyilván egy használt, de újonnan ~ 400k székről van szó szemben egy új áron 80-100k-s deluzzo székkel, nem is fair az összehasonlítás.
Viszont én 100kg+ vagyok, neked lehet nem ropogna egy deluzzo sem. -
Zippy
csendes tag
193 cm, 80 kg a paraméterek
Igen, pont azért nem szántam még magam a multibútorra, mert hogy a Zody necces, persze más lenne ha hétvégén is látogatható lenne, akkor nem zavarna ha lyukra futnék. Közeljövőben szabadságolások miatt beiktatok majd egy kört az üzlet felé, csak jobb lenne a többi ott elérhető székről több tapasztalat, ahogy Te is írod. -
Szerintem ugyanez van a [jófogáson] .
-
Próbáltad már a Zody-t? Nekem nem volt kényelmes, de nem tudom, Te milyen magas vagy (csak annyit, hogy 190 felett). Célszerű kipróbálni az adott típust, ha tudod.
A Zody-t meg tudod próbálni a Multibútornál. Ott van RIM Flex is, én gyors próbának találtam kényelmes RIM Flex 1103-as széket, de végül nem mertem bevállalni, mert nem tudom mennyire tartós - egyszerűen nem találok visszajelzést, tapasztalatot róla. Ahogy anno is írtam, én is azért gondolkodtam rajta, mert új szék. Ha szimpatikus Neked, és kényelmes, akkor el lehet gondolkodni rajta.
-
Zippy
csendes tag
Jogos. Mivel nincsenek konkrét elképzelések, valószínű ezért is csak olvasója voltam/vagyok a fórumnak, nem gondolkodtam összeghatárokon. Alapvetően én az a típus vagyok, hogy hajlandó vagyok több pénzt kiadni a jobb minőségért ha már valamit vásárolok hosszú távra, de 300-400 ezer Ft-ot már soknak érzem, így inkább a max. 200-250 e Ft-ot tartom reálisnak. Ez a "lélektani határ" gondolom már ott motoszkált bennem, és talán ezért is leragadtam a használt Zodynál, ami viszont nem jó magasaknak, így jött automatikusan a kérdés, hogy tényleg nincs más opció??
Lényeg, hogy használt, refurbished opciók maradtak, ahogy LLKobe is írta, vagy emelünk a büdzsén.
Hát ez van. -
-
Én 196cm vagyok, a saját tapasztalataimat [itt írtam le] , most egy Herman Miller Mirra 2-ben ülök, köszönöm, kényelmes, jól elvagyok vele. Van kolléga, aki szintén 196cm-re Haworth Fern-t választott és elégedett vele.
De hogy írták, vannak azért bőven ajánlott székek, csak nem az olcsó kategóriában....
-
Zippy
csendes tag
Sziasztok!
Egy ideje bele-bele olvasgatok a fórumba, és jól látom, hogy úgy érdemben nincsen ajánlott szék 190 cm felett? Ugye a favorit Zody-n túl nincs igazán preferált szék... ennyire nincsen gondolva a magas emberekre?
(ha mégis elsiklottam volna megfelelő szék felett, sorry)Üdv,
Z -
LLKobe
veterán
-
Griffo
csendes tag
Sziasztok! Melyik a tuti? Új Aloha vagy refurb (Offeco) Mirra? Köszi!
-
Snorbi19
tag
sziasztok
eröl a székröl mia vélemény?
https://diablochairs.com/hu/3540-diablo-v-basic-ergonomikus-irodai-szek-fekete-szurke
én 184cm/120kg napi max 10-12 órát használom sokatt szoktam filmet nézni és olvasni hátrabilentve (döntve ), szeretnék hálosat a mostani bör elég izzadós nyáron
és sajnot tönkremet a huzat 10 én után(ennek a régebbi verzioját használom most)
https://www.needforseat.com/products/maxnomic%C2%AE-titanus-red -
Callisto
őstag
-
-
Héraklész
aktív tag
A Haworth árai megváltoznak, ha kosárba rakom a terméket. Annak ellenére, hogy előtte is már bruttó árat ír és forintban adja meg.
Másnál is így van ez? -
RWD
tag
Üdv!
Van itt olyan emberke, aki 187cm/95kg környéki paraméterekkel (tudom a láb/torzó/végtag arány se mindegy) Zodyt használ? Az irodában egy műbőrös Markus van (én amúgy szeretem) kb 5 éve, nincs igazán gondom vele. Ezt most az itthoni irodába venném, van hozzá állítható magasságú asztalom is. Jó lehet a Zody? Ülőlap hosszra mintha megegyezne a Markussal, de gondolom amúgy két külön kategóriáról beszélünk. Csak azért tipródok ennyire, mert a közeljövőben tuti nem jutok el egy bemutatóterembe se (vidék), ellenben a mostani (itthoni) retro lóca elég kényelmetlen már.
Markusnál szimpi a 10 év gari, meg a másikkal se volt gondom, de lehet adnék egy esélyt a Zodynak. -
zalyy
tag
Azóta kipróbáltam az Ergohuman Gen 2 Ultrát, és hát összeségében egész jó volt a fejtámla nem megy elég alacsonyra egy 166cm magas embernek, szóval mégsem volt jó.
Megpróbáltam még egy Andaseat Kaiser 4 XL-t, mivel sima L nem volt, de ez sem jó, egyszerűen túl nagy a szék, nem jó.Érdemes mesh székekkel foglalkozni, vagy inkább nézzek valami kipárnázott irodai széket? Mert már ezen a ponton nem tudom...
Ha netán valaki tudna ajánlani egy mesh széket ami jó 166cm magas embernek, tehát a fejtámla eléggé lemegy hogy a nyakat támassza és puhább az ülő része puhább mint az Ergohuman Gen 2 Ultrának vagy egy Dxracer formulának azt megköszönném.
Vagy bármilyen egyéb nem mesh ajánlat is jó ami megfelel ezeknek a kritériumoknak. -
Callisto
őstag
Szépen vagyok: 7 hónap alatt immár másodszor cserélik a Haworth Fern-t. Mindegyiknek ugyanaz a baja: a lumbar leesik. Elsőnél azonnali hiba volt. A másodiknál most jött elő. Azt meg sem említem, hogy mindegyik példánynál a kartámaszok "sérültek" voltak a csomagolás miatt.
-
horcsog2
lelkes újonc
válasz
Santi22 #12422 üzenetére
Vannak itt biztos akik használnak Zodyt ők okosabbak a témában mint én. Nálam csak 1-2 hétig volt kipróbáláson. Maximum ami erre hasonlított amit mondasz ha hátradőlésből álltam fel akkor valami mozgása persze volt előre. Persze minimális hátradőlésből mert komolyabban hátradőlve nem nagyon tudtam volna felállni annyira nem vagyok fitt abból egy hátraszaltó lett volna. Viszont ha normál egyenes ülésből álltam fel nem billent előre és olyat se tapasztaltam a súlyom a szék elején akkor előrebillen. Bár az ülőlap közepénél előrébb lehet nem is ültem rajta.
-
Santi22
aktív tag
-
horcsog2
lelkes újonc
válasz
Santi22 #12413 üzenetére
Valahogy be lehet úgy is állítani. Azt hiszem akkor az ülőlap is egy picit dől előre és úgy lehet fixálni valahogy a háttámlát. Ne kérdezd már melyik kallantyú volt. Lehet akkor is egy picit mozdult de szinte 0-át úgy emlékszem. Viszont így nekem zavaró volt az ülőlapnak a minimális lejtése is ,hogy kicsit előre billen. Másik lehetőség a hátradőlés ellenállását ha maxra rakod akkor is minimálisan mozdul. Nekem mesh háttámlás volt és ott a mesh azért valamennyit engedett ilyenkor is. Mondjuk 100 kilós súllyal biztos egy 70-80 kilós embernél kevésbé süppedt volna a mesh is. Lehet csak ennyin múlott kényelmetlennek éreztem .
Pakolás témára még visszatérve én az anyósüléses technikát is határesetnek érzem mazda 3-nál. Valahogy talán szoros illesztéssel de közben lehet több kár lenne az autóbamban a bepakolás, kipakolás közben mint a postaköltség.
Eleve egyedül megemelni nem egyszerű nincs fogás rajta + a súlya . Két ember nem fér oda az ajtónál. Mikor visszaküldtem úgy dobozoltam be a dobozt elfektettem a széket betoltam elbillentettem és utána a dobozt talpára tettem. Közben az előszobában a padlólapot se karcoljam a széket se a szőnyeget is vitte magával amit aláraktam.
Ez se ment olyan könnyedén. Jó ebben az én balfékségem is benne lehet, nálam ügyesebbek is vannak bútorpakolás témában .
-
BlackDiamond
csendes tag
válasz
Shadowduet #12418 üzenetére
Made in Europe van írva az oldalukon.
-
Shadowduet
tag
Haworthnél 30% akció van, legolcsóbb Fern 385400, Aloha 159900. Nem látom hogy meddig tart az akció.
(Ezek a székek egyébként made in china?)
-
SzaZso007
tag
Sziasztok!
192 cm és 105 kg méretekkel a multibútornál kapható zody megfelelő lehet?
Valahol azt olvastam, hogy ilyen magasságnál már nem ajánlott.
(Ja, és szeretek néha hintázni a székben...)
Néztem magyar gyártók termékeit is, de tesztek és tapasztalat híján nem merném őket bevállalni. -
Chronos85
tag
válasz
TungurKnivur #12412 üzenetére
Hali,
Hasonló méretemmel (196cm, 85-90kg) és ülési idővel több mint 10 éven keresztül kerestem megfelelő széket és még ma sem túl széles a választék.
Haworth Fern, lumbar support nélkül (párnát azért beraktam, ahogy a neten javasolják) közel 3 év használat után is tökéletesen megfelel. Rendszeresen akciózzák (sima szövet fekete, műanyag talppal) akkor beszokott csúszni a keretedbe. Ha nem sürgős érdemes lehet kivárni és akkor sokáig le van a gond. Esetleg használtan egy Herman Miller Embody-t vadászni, ez nekem a lapockámnál pont bevágott, neked valszeg már nem fog.
Viszont mindenképpen próbáld ki mind a kettőt vásárlás előtt.Illetve ha használt is játszik akkor Budapesten multibutor, office plaza elég nagy választék, szépen rendbe szedve felújítva sajnos a nyitvatartásuk miatt szabadnapot kell kivenni, de 1 nap alatt megjárható mind a 2 hely.
Fern-t is Pesten a Graphisoft Park-ban tudod kipróbálni.
-
Santi22
aktív tag
Zody:
Lehet állítani azon, hogy amikor hátradőlök, akkor azt a 10 centit se döntse meg a széket, hanem fix legyen, mint a beton? Minden videón látom, hogy ez ilyen default, hogy van ez 10-15cm, de hátha.
Lehet állítani, hogy 0 előre döntés legyen? Alapjáraton, ha ülök, mint ahogy egy emberakkor, akkor oké, de pl amikor felállok és a kezeimmel szék két karján támaszkodom meg ehhez (gyakorlatilag ugye ilyenkor nyomom le), előredönti a széket és életveszély. -
TungurKnivur
csendes tag
Sziasztok!
6-10 órás ülésre (homeffice/szörfözés/játék) keresek jó minőségű, ergonómikus forgószéket. 190 cm, 90 kg vagyok. Keret kb 350ezerig, de nem baj ha olcsóbb...
Nem ismerem a márkákat, ilyenek voltak szimpatikusak nézegetve pár oldalt, hogy Emagra, Spinalis, Samurai, Diablo V-Master... (állítható magasságú laptop asztal is jó lenne hozzá, keskeny a hely, így max 80 cm széles lehet - de inkább 60-70 - és elég 40 cm mély)
Milyen márkákat-típusokat-beszerzési helyeket ajánlotok? Előre is kösz. -
Santi22
aktív tag
válasz
horcsog2 #12410 üzenetére
Azoknal az autoknal csomagtarto kilove, ott sztem anyosules eloretolod vagy hatradontod, ahogy a jobb es a szeket csillag oldallal oda rakod be, hattamla meg fekszik a hatso uleseken. Dobozolva biztos, hogy nem tudod betenni, mert be se ferne az ajton, igyis ugyeskedni kell a csillag labbal be/kivetelnel.
-
horcsog2
lelkes újonc
válasz
Santi22 #12409 üzenetére
Nekem Mazda3-am van sedan régi széria. Oda ránézésre esélytelen , ledöntött ülésnél is. 1x1 méter hely kell kb szélessége kicsit kevesebb méternél. Az eladók biztos rakták már be pár autóba tapasztaltabbak nálam az ügyben . Nekem ahol nincs 1 méter körüli hely a padló és a csomagtartó teteje között vagy majdnem annyi esélytelennek látszik, de nem vagyok egy rutinos bútorszállító.
-
horcsog2
lelkes újonc
Multibútor friss tapasztalatok. Zody nem jött be nekem . Kértem tőlük egy Interstuhlt és jeleztem a Zodyt küldöm vissza. Kiküldték úgy az Interstuhl széket nem kellett fizetnem érte és megrendelték a Postán a visszaszállítást háztól házig Zodyra. Végelszámolásnál ez a kiküldés visszaküldés téma 10 k Ft-ba került nekem. Ez nagyon baráti volt igaz előtte a Zody kiküldés 20 k-ba fájt első kör.
Zody és az Interstuhl visszautalt különbözet a számlámra gyorsan megjött . Jelezték még azt is amikor a Zody visszaért email jött köszönik visszaért a szék. Telefonon is mikor beszéltem velük korrektek voltak. Kár, hogy a Zody nem volt jó nekem mert akkor nincs ez a küldözgetés vissza macera. De egyébként szerintem odabumlizni és elhozni valahogy a széket hacsak nincs egy kisteherautó kéznél nem biztos egyszerűbb. Vidékről 1 nap rámegy oda vissza megnézni stb + üzemanyag közel járna nekem a 20 k kiküldéshez. Egyébként a Posta 20 kg-ig nagy csomagot háztól házig 10-11 k környékén visz. Zody több mint 20 kiló van az 30 körül is. + Csomagolják , feladják . Ilyen nagy dobozt amibe küldik nem tudom mennyiért lehet venni nagy tételben de az se filléres tétel. + visszaküldésnél szembesültem vele sehol nem lehet szerezni. Mert annyi eszem volt kidobtam a Zody dobozát 1-2 nap után , hogy ez a szék marad. 2 hét múlva kellett volna a doboz se Obiban se nagy áruházaknál használt dobozt nem adnak lepréselik . Ahol volt is sokkal kisebb . Az egy külön műsor ilyen dobozt szerezni. Legalábbis ha nincs bútoráruházad.
Nekik biztos egyszerűbb mert ott kicsomagolnak esetleg új széket aminek a dobozát tudják használni stb. Azt akartam ezzel a sok dumával mondani nekem korrekt cégnek tűnik semmi rossz tapasztalatom nem volt. Lehetne Szekszárdon egy lerakatuk esetleg, nemcsak Pesten.
Bár gőzöm nincs egy Zodyt mivel tudtam volna hazaszállítani Szekszárdról is szívességet kellett volna kérnem valakitől vagy egy utánfutót kölcsönkérni stb.
-
LLKobe
veterán
Egyetértek. Hagyd, a srác teljesen disconnected from reality.
30 hozzászólás óra gereblyézi a fingot, kereken nulla információ vagy értelem van azokban amit ír, csak színtiszta kötekedés butaságokon.
De ezek után minden webshopon futtatok egy helyesírás ellenőrzést, és ha talál valamit nem is rendelek -
-
Héraklész
aktív tag
Igen, nekem ez a véleményem a szembejött infók alapján (pl. a weboldaluk), nem akarok velük semmilyen kontaktust. Ugye nem baj, hogy mindezt leírtam?
A bevédés meg egyre gyanúsabb. Ez olyan, mint az ötcsillagozás az Aliexpressen. Szóval hogy mi mivel van alátámasztva, azt inkább hagyjuk.
Ha tapasztalat nélkül dícsértem volna őket, akkor azt teljes mértékben elfogadod (nem követelnél alátámasztást), de ha tapasztalat nélkül kritikát fogalmazok meg, akkor nekem esel...
Egyébként korrekt voltam, pontosan leírtam mindent. Azzal kezdtem, hogy "szerintem" és hogy a weboldal alapján...A cégtől függetlenül: Egyébként nálam a helyes-helytelen helyesírás egy választóvonal.
Egy ember elgépelhet valamit vagy rosszul emlékezhet bizonyos szabályokra (nyilván itt is vannak fokozatok), de egy hivatalos iratban, egy 20x átnézett arculatot tükröző vállalati anyagban a hiba vörös posztó.
Annak ellenére, hogy egyre "okosabbak" az eszközeink, egyre jobbak a helyesírás-ellenőrzők, sajnos egyre gyakoribbak a hibák. De vállrándítással mindezt nem intézhetjük el, hanem felháborodásunkat ki kell fejezni, mert ez nincs jól. -
válasz
Héraklész #12398 üzenetére
Megbocsáss, de Piftuka megkérdezte, hogy mit tapasztaltál velük kapcsolatban, ami miatt negatív a véleményed.
Erre leírod, hogy szerinted mi a probléma, de nem gyakorlati tapasztalatok voltak, hanem az, hogy szerinted nem ordít a képedbe, hogy használt bútor a fő profiljuk, meg hogy használt bútorra "csak" 1 év szavatosságot vállalnak. Mint kiderül, végig az új bútorokhoz viszonyítasz innentől, és leírtam, hogy ezek miért fals nézetek.
Hogy ki kötekszik, azon lehet vitatkozni, de a Multibútort azért ajánljuk általánosan, mert az ide betérők többségében 100, nagyon max. 200e Ft körül keres széket, ennyiért pedig valóban tartós, minőségi széket vásárolni nem igazán lehet. Ha valaki 400-600 ezer forintot hajlandó áldozni, akkor már sose kerül elő a Multibútor... vajon miért?
Végig lehetne venni az érveidet, és egyenként cáfolni, most egyet ragadok ki, hogy az új székre vonatkozó garanciát veted össze a használt székre vonatkozóval. Erről lásd például nekem első kézből van tapasztalatom, hogy az IKEA hogy értelmezi a 10 év garanciát a Marcus székre, mert amikor visszavittem, hogy a szék nyikorog, akkor az szerintük nem garanciális hiba. Egy kollégám a békéltető testületig vitte a témát, ugyanezen okból, és ott is az lett a vége, hogy kapott egy új Marcus-t, de 30e Ft részfizetésért cserébe.
Itt meg többeknek van pozitív tapasztalata a Multibútorral, én egy rokonnak javasoltam, azóta is megrendelt, kiszállított Zody-t használ, és bár cirka 6 éves széket kapott hibátlan állapotban, de nagyon szereti és kényelmesnek találta, miközben nem nyikorog, nincs vele gondja.
Szóval persze, véleményed lehet, csak hát az egyik oldalon vannak alátámasztott vélemények, ezzel szemben meg felhozol olyan érveket, amelyek legalábbis megmosolyogtatóak....
-
LLKobe
veterán
válasz
Héraklész #12400 üzenetére
Egyáltalán nem az. Ha tudsz másik olyan boltokat ahol jó minőségű használt székeket lehet értelmes áron venni, mindenképp kérünk linket, mert az mindenkinek csak jó lenne.
Én még életemben nem jártam náluk, nulla tapasztalatom van velük.
Viszont jó minőségű székeket árulnak sokkal megfizethetőbb áron mint amennyibe újonnan kerülnek, ezért szoktuk ajánlani.
De mindig elmondjuk azt is, hogy használt cuccokat csak megtekintés / kipróbálás után vegyen mindenki, akkor nincs meglepetés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A partnerektől függ, hogy lesz-e Arc csúcs-VGA az aktuális generációban
- Horgász topik
- Ford topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Goddess of Victory: Nikke
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Feketelista, avagy a rossz boltok topicja
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Kompakt vízhűtés
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest