- Projektor topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED monitor topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Home server / házi szerver építése
- Vezetékes FEJhallgatók
- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
F4Zi
tag
Sziasztok!
Irodai ergonómikus széket nézek.
Ez a kettő közül szerintetek melyik bírja tovább billegés/nyikorgás nélkül?
Ikea STYRSPEL: [link]
ANTARES HUMANTECH: [link]
Markus-t kipróbálni mentem be az Ikea-ba, mert papíron nagyon tetszett, de ahhoz sajnos nem illeszkedett teljesen a hátam, a STYRSPEL pedig minden szempontból tökéletesen kényelmes volt nekem, előtte nem ismertem.Itthoni HO használatra lesz, 100kg/186cm + nincs lehetőségem autóval elmenni és venni egy használt széket.
Ez a két szék tetszik egyelőre A STYRSPEL nagyon kényelmes volt, de egy reddit review-s hibás darab, ami vagy gyakori vagy nem, kicsit elbizonytalanított. Pedig nagyon szeretném megvenni
HUMANTECH-et pedig egyszerűen sehol sem találok, hogy bele tudjak ülni, de annyi féleképpen állítható, hogy azzal szerintem nem lenne gond. Ez is nagyon tetszik.
Egyébként fejtámlás, mesh ülőfelületes, lehetőleg nem "3 hónap alatt darabokra esős" széket nézek.
Ez a kettő közül szerintetek melyik bírja tovább billegés/nyikorgás nélkül?
-
BauerK
csendes tag
Sziasztok.
Szemezek egy HM Sayl-el és érdekelne, hogy mik a tapasztalatok vele? Mennyire strapabíró, illetve mennyire kényelmes a műanyag hátlap rész? Sajnos nekem nincs lehetőségem élőben kipróbálni. A listaára használtan 110k, szerintetek megér ennyit?
Előtte másfél évig Aeronom volt, de rájöttem hogy a mesh székek nem az én világom ezért gondoltam a Sayl párnásabb és kényelmesebb lesz, a fő fuknicók amiket az Aeronba használtam szintén megtalálhatók és kevésbé rigid a szék, mint az Aeron.
Köszi előre is a válaszokat -
Grampy
aktív tag
Sziasztok!
Két hete használom a multibútoros Zody-t, de sajnos nem vagyok teljesen elégedett. Akinek ilyen van, nektek is nyikorog, ha hátra dőltök? Illetve egy kis megmozdulásra alul élesebb fémes hangot hallok. A deréktámasz marhára nem kényelmes akárhogy állítom, le lehet ezt venni? A kartámasz nagyon laza, nagyon lötyög. Én fogtam ki egy gagyi darabot vagy ez ilyen? Faternak egy Steelcase Let's B lett, harmad áron sokkal stabilabbnak tűnik.
-
Piftuka
veterán
válasz
LLKobe #12311 üzenetére
Nagyon köszönöm a részletes választ!
Értem - és a topic ismerőjeként tudom -, hogy a jó minőségű szék nem olcsó. A jelenlegi élethelyzetemben viszont sajnos nem tudok rászánni ekkora összeget a vásárlásra.
Nem az akarat hiányzik tehát a drágább szék kifizetéséhez.
A lényeg, hogy nem is vennék most egyáltalán széket, ha a jelenlegi SIGMA székem nem "dőlt volna" meg. Szó szerint; sajnos egy ideje az ülőlapja előre és jobbra, tehát a jobb első sarka felé van megdőlve, és a jobb karfája is lötyög.
Így használtam egy ideje, aminek az eredménye egy olyan durva ízületi gyulladás, fájdalom a csípő forgóimnál, és izomgörcs, zsibbadás a derekamban, jobb vállamban, hogy az elmúlt napokban csak feküdni tudtam, és azt is csak kínlódva.
A helyzet tehát az, hogy kell, muszáj egy szék ehelyett, mert ezen tovább ülni nem szabad.
A Steelcase "Let's B" az ára és a brand miatt volt szimpatikus. Úgy gondoltam, hogy minimális ráfordítással egy minőségi székem lehet maximum ~fél-egy évig, aztán remélhetőleg anyagilag is rendeződnek a dolgok, és vehetek magamnak egy "elpusztíthatatlan", 24 órás ülésre tervezett, masszív, minőségi darabot.
Ha azt mondod, ez rövid távon sem lenne kényelmes, akkor természetesen ez a ~40.000 forint is pénzkidobás, ezzel egyetértek.
Mint írtam, a topic-ot olvasva még a múltkor átnéztem a Multibútor, a Deluzzo és az Officeplaza kínálatát. Sajnálattal konstatáltam, hogy a gyártók és forgalmazók szerint szemlátomást "190 cm felett nincsen élet"...
(És a szűrési feltételeknél gondolnak sok mindenre, de a testmagasság sehol nem választható ki.Pedig segítene a választásban...)
Azért találtam párat, ami szóba jöhet:
- [NEWTRAL MAGICH003 - 50.600 forint - Aliexpress] (Azt írtátok itt korábban, hogy az Alza, és más webáruházak ezeket forgalmazzák saját márkanév alatt, 2-3-szor drágábban...)- [Unique ASOS irodai szék - 81.000 forint - Officeplaza]
- [DIABLO V-BASIC ergonomikus irodai szék, fekete-szürke - 98.000 forint - Officeplaza]
- [Lion ergonomikus szövet irodai forgószék állítható deréktámasz, emelhető fejtámla, 2D kartámasz - 100.000 forint - Deluzzo]
(Soha nem volt még hálós ülőfelületű székem. Ezeknél kell attól tartanom, hogy a fenekem/farcsontom eléri a vázat, annyira/addig besüpped alattam a háló? Mert ha igen, akkor nyilván nem jó megoldás.)Nyilván lehet, hogy valami más érdemi vétel elkerülte a figyelememet.
Ez a nagyon maximum most árban. Preferáltan persze a lehető legolcsóbb - még megfelelő szék - volna jó.- A fenti székek kapcsán van bármi ellenjavallat? Esetleg más szóba jöhető ajánlat?
- Illetve ismeritek, tudjátok, hogy az Officeplaza, Multibútor, Deluzzo mindegyike megbízható-e garanciális ügyintézés, valamint rendelés során?
(FYKI: Nem fogok tudni felmenni a budapesti bemutatótermekbe. Itt a városban nálunk pedig bakfitty a bolti készlet a bútorboltokban... "Meg tudjuk rendelni..."
Szóval ez "blind buy" lesz most.)
-
Sziasztok!
Székvásárlás előtt állok, HM Embody lenne a kiszemelt zsákmány.
Tudott esetleg valaki úgy vásárolni irodai széket, hogy egészségpénztár befogadta a számlát, vagy EP kártyával tudott fizetni?
Olvastam valahol, hogy orvosi szakvélemény is kellhet, hogy EP-t be lehessen venni a vásárlásba.
Valakinek hasonló tapasztalata van esetleg?Köszi előre is!
-
válasz
Wolfskin #12324 üzenetére
A Zody nem mai darab, már [van Zody és Zody LX is]
-
válasz
ridiculous #12327 üzenetére
Szia,
Multibutornál megnézném azt a Steelcase Think-et, esetleg kis ráfizetéssel egy Zody-t.
Fele ennyiből max IKEA Markus-t kapsz, de az nem ajánlható napi több órás használat mellé szerintem. -
ridiculous
aktív tag
Sziasztok!
Szék vásárlás előtt állok, ebben kérnék segítséget.
Napi több órás használat mellett kellene kényelmesnek lennie.
Az állítható magasságú karfa elengedhetetlen számomra.
~172cm, 68kgMax. 100E FT - ig nézelődnék, de az sem probléma ha fele ennyiből találnék.
-
-igu-
veterán
Felleltem vegul:
If your product is still under warranty, you’ll need to provide the following information:
A clear picture of the manufacturing label. If the label is missing or torn, the place of purchase should assist you with identifying the following required information:
1. Complete product number
2. FO number
3. Manufacture date -
-igu-
veterán
Udv!
A Herman Miller garanciahoz szukseges az eredeti szamla, vagy eleg a szek egyedi azonositoja?
Van itt egy elado hasznalt (2 eves) szek, elvileg van meg rajta par ev garancia, az elado viszont nem leli a szamlat. -
Wolfskin
őstag
válasz
LLKobe #12321 üzenetére
Nem ismertem az oldat, de nekem is így tűnt, hogy lakberendezők. Igen, a Thinket minden más tesztben dícsérik, de mindig van benne egy "de",. Az elérhető árúak közül nekem úgy jött le, hogy a Zody és az Amia amik igazán ergonomikusak, és nincs, vagy alig van "de". A BTOD az micsoda? Az gyártó, vagy portál? És a Lamia a sajátjuk?
A Zodyn néztem, szinte minden cserélhető. Mivel sok volt ott a boltban, de fedett háttámlájú jó színben csak egy, így nem válogattam. De amúgy se tudtam volna mit nézni. A textil mindegyiken tiszta, kemény, nem kiült, a gázrugó és a többi funkció működik, kinézet 1A, újszerű.
Ennek ellenére, akárcsak használt autónál, bele nem látsz, nem tudod minek mennyi van hátra. A gázrugó csere 40 ezer Ft körül van, megkérdeztem, de az ebayen van olcsóbban is, megnéztem. A szivacs kemény, feszes, de gondolom az sem örök, azt mennyibe kerül cserélni? Kapható egyáltalán? Az mondta az eladó, hog a Haworthban minen alkatrész egyedi, saját, nincsenek kompatibilis, univerzális alkatrészek. A kerekek se azok? Azok mennyit bírnak, érdemes néha olajozni? Esetleg máshol, forgáspontokon, bowdenek? Van esetleg karbantartási útmutatója (service manual)? Gondolom erre szerkezetileg nem jellemző, hogy idő után lötyögni, nyikorogni kezdenek az alkatrészek, imbolyog alattam a szék.
A textilbevonantot hol lehet beazonosítani? Néztem a konfigurátort, de nem igazán egyértelmű melyik van az enyémen. Ahogy néztem, elég nagy árkülönbségek vannak az egyes textilek közt. Ez pusztán kíváncsiságból érdekel, elégedett vagyok vele. (Bár a boltban a hálós hátúnak jobban tetszett az ülőfelülete, a textil, de nálam a teli hát praktikusabb, mert nyáron mögöttem van a klíma.)
A széken találtam egy cetlit, valami leltár féle, GE, rajta a dátum 2001. Ez lehetséges??? A szék 2001-es és még így néz ki??? Akkor ebben még 20 év simán benne van. Bár lehet, hogy egy 40 kilós titkárnő ült rajta, heti kétszer, félnapos munkaidőben...).
És ez már ilyen régi modell? Akkor nincs benne a "tudomány legújabb állása"?
(Ami nálam inkább előny, az évek előrehaladtával szinte exponenciálisan nő a műanyag alkatrészek, és a lebomló. pontosabban "tervezetten elavuló" anyagok aránya mindenben.)Egyelőre próbálgatom, hogy kéne ülni. A 4D karfa zseniális, a hátradőlés határolása is, ennek a feszítése viszont lehetne egy kicsivel még erősebb. Habár...
Összességében nagyon tetszik!
És piros pont a Multibútornak is, választék, minőség, kiszolgálás minden rendben. Sajnos a húsvéti akcióról lemaradta, áprilisban 95 volt a Zody, most 109. Előbb is széteshetett volna a székem... -
LLKobe
veterán
válasz
Wolfskin #12320 üzenetére
Itt egy érdekes teszt/rangsor, a top10 székről, amit érdekes módon a Steelcase Think vezet, és a Zody a 10.,
Ez egy interior design-al foglalkozó oldal, iroda székeket kinézet alapján rangsorolni meg tejesen értelmetlen, nem ez a lényegük.
A BTOD tesztjében a Zody A kategóriás, a Think meg B.
Tehát ők is a Zody-t hozták ki jobbnak.A BTOD egy jó forrás, mert minden szempontot néznek, ráadásul 3 különböző magasságú és testalkatú ember is elmondja a véleményét a székekről. És nem utolsó sorban értenek a dologhoz.
-
Wolfskin
őstag
Itt egy érdekes teszt/rangsor, a top10 székről, amit érdekes módon a Steelcase Think vezet, és a Zody a 10., de szerintem sokkal inkább lakberendezési szempontból lettek megítélve. Én a Thinkért mentem és Zodít hoztam el, pedig majdnem dupla ár. De egyszerűen más kategórioa.
A Think ülőfelülete jó, sokkal jobban berúgózott, amikor ráültem, de ezen kívül nagyon kicsinek találtam. Mintha egy gyerek szék lenne. (183cm vagyok és kb 110kg). Ebbe nagyon belejátszott, hogy a karfa fix volt rajta (és rossz helyen)Egy szóval úgy tudnám leírni, a Thinkre ráül az ember, a Zodyba beleül.
Ez megy egy másik giga teszt, 60 széket elemezne ki, ez is elég ionformatív. Ennek itt az összefoglalója:
-
Szuri90
csendes tag
Hello,
Az Alzaergo székekkel van valakinek tapasztalata? Elég borsos ára van a sajátmárkához képest, de nyilván óriási drágulás volt minden márkánál a Covid óta.
https://www.alza.hu/forgoszekek-es-fotelek/vasar-hasznalt-termekek/u18858718.htm
-
-
LLKobe
veterán
-
Wolfskin
őstag
válasz
LLKobe #12304 üzenetére
Igen.
Bővebben elmente Multibútorhoz elhozni a Thint.
De ha már ott voltam, kipróbáltam egy Zody.
Végül aztán elhoztam.
A Zodyt.De olyat, aminek van háttámla védője, nyáron hátam mögött van a klíma, talán jobb lesz. ennek az ülőlapja is más, ez olyan szövöttes anyagból van. kicsit négyzetrácsos a cérna, a másik olyan homogénebb, strukturált, "kristályos" felületű volt. erről van tapasztalat, hosszabb távon melyik a kényelmesebb, tartósabb.
Kicsit volt egy kis "vásrálásutáni-magatartásom" , nem kellett volna-e megvárni egy Amiát 85-ér, mert most épp nincs, de azzal nyugtatom magam, hogy akkor még egy hónapot kellett volna lehúznon abban a gémer székben..
A Thinknek sajna nem volt állítható a karfája, és az ülőlapja kényelmes volt ugyan, de úgy éreztem magam benne, mint a ballagási öltönyömben. Szűkösen. Aztán beleültem a Zodyba és akkor már tudtam....
Van esetleg valakinek egy használati utasítása, hogy kell szakszerűen ülni benne, meg melyik gomb mire való? Mielőtt megnyomnám a katapultot...
-
horcsog2
lelkes újonc
válasz
Santi22 #12309 üzenetére
Magasság nem tudom mennyire befolyásolta szerintem kevésbé mint az, hogy azzal az ívvel ami van a hátlapnak és a deréktámasz fölötti tartásával háttámlának nem passzoltam. Karfa jó lett volna vszínű ha nagyobb tartása van a háttámla felső részének. Lapockánál sem nyomott a kerete vagy ilyesmi csak az előbbiek miatt már ott is kényelmetlen volt egy idő után
Az is lehet ülnék benne fél évet és azt mondanám ez a legjobb mert hozzászoknék. Ezt viszont nem merem megkockáztatni mert ahhoz kicsit drága szék félretegyem ha mégse jön be és akkor kínlódjak az eladásával. Ahhoz is túl sok problémát érzek vele kedvem legyen egy ilyen kísérlethez hosszú távon.
Így jártam, de ez ne vegye el a kedved ettől a széktől mert lehet neked kapásból a legjobb lenne csak ezt 10 perc üléssel nem tudom ki tudod e deríteni ha felmész megpróbálni Pesten.
-
LLKobe
veterán
válasz
Piftuka #12310 üzenetére
194 centihez az a szék sztem ziher hogy felejtős.
Az a szitu hogy olcsón jó széket venni nem egyszerű. Már ugye kinek mi az olcsó.
A gyakorlat azt mutatja hogy igazán jó minőségű és tartós használt székeket 100-150 között lehet lőni.
Namost ezt még árnyalja ha valaki lényegesen magasabb és/vagy nehezebb az átlagnál. Akkor még nehezebb sajnos.
A te méreteidhez azt mondanám nézz szét marketplace-en / jófogáson/ hardveraprón, és egy Steelcase Please V2-t próbálj lőni. Ebből egy jó valahol 150-200 közt lesz. A te magasságodhoz sajna a nagyrésze azoknak amiket ajánlani szoktunk felejtős. Kellett neked ilyen nagyra nőni
Viccet félretéve tudom hogy fájnak ezek az összegek, de ez olyan mint egy fúró, vagy veszel egy makitát ami 20 évre megoldja a kérdést, vagy addig veszed az olcsóbb, silányabb dolgokat, amíg rájössz hogy ebből már vehettél volna egy makitát, és még a szívást is megúsztad volna.
Ha nincs meg ekkora keret, azt mondom spórolj még és később vegyél, de egy silány cuccal csak szopoa lesz.Ha ez egyáltalán nem megoldható, akkor a Let's Be-t ajánlanám egy átlagembernek, de sztem annak a háttámlája neked nagyon alacsony lesz. De próbáld ki. Ha no go, akkor most olcsó a Markus, az igazán jótól nagyon messze van, de magas a háttámlája, és sok garit kapsz rá.
-
Piftuka
veterán
válasz
LLKobe #12301 üzenetére
Köszönöm, azt megtaláltam: [Steelcase Let's B]
Ez használt bútor, ugye? Hány év jótállást adnak rá, és ismeritek, milyen állapotban vannak náluk ezek a használt székek?
- Ennek a típusnak mi a teherbírása, mert még a gyártó honlapján sem találtam meg a vonatkozó információt.
194 cm, 100 kg (végre már nincsen súlyfelesleg
) vagyok. Tudom... ErgoHuman, Herman Miller, Steelcase, Spinergo, fél millió felett, stb... Ám most anyagilag ez nem megoldható számomra.
Most szükségem van nagyon gyorsan egy olcsó, de jó székre, mert a jelenlegi SIGMA ergonomikus székem szétdőlt alattam. (Nagy csalódás a minősége.)
- Visszaolvastam (keresővel is) a topic-ban, és látom, hogy már az IKEA Markus sem ajánlott. Sok rosszat írtok róla, ráadásul majdnem kétszer ennyibe kerül. A Metro, Jysk kínálata is felejtős.
--> Szóval ez a "Steelcase Let's B" jó vételnek tűnik ennyiért, de valójában is az?
Fél-egy évig használnám, aztán remélhetőleg tudok majd venni egy profi, nagy méretű, "rám szabott" széket.
(Néztem még pár másik alternatívát is, de arról majd külön kérdezek.)
-
Santi22
aktív tag
válasz
horcsog2 #12308 üzenetére
Én is ilyen magas vagyok ráadásul ingázok 90-120kg között, attól függően mennyire figyelek oda magamra vagy mennyire eresztettem el éppen magamat, többek között ezért is követlek figyelemmel, már más is írta a topikban, hogy ez a magasság nagyon határeset ehhez a székhez, inkább 180 és alatta a jó azt írták.
-
horcsog2
lelkes újonc
válasz
Santi22 #12306 üzenetére
Még egy dolog ami részben kapcsolódik az előzőhöz, a hátam közepét ez a mesh anyag és a szék háttámlája sokkal kevésbé támasztja. Ennek biztos van előnye is , de az én esetemben ez hosszú távon nagyon kényelmetlenné vált. Lehet, hogy a magasságom is gond 185 környéke. Lapockám környékén se éreztem ezt hosszabb távon ez így jó. Még egy dolog a karfa millióféleképpen állítható de bármilyen állításnál hosszú távon vagy azt éreztem nem támasztja az alkaromat ahogy kellene, vagy azt túl magas.
Ez valószínűleg összefügg az előző problémával, hogy hát közepétől túl lágynak éreztem és így vagy karfán nem tudtam pihentetni a karomat rendesen vagy túl magasnak éreztem mert a hátamat az ideálisnál kevésbé tartotta a deréktámasz fölött egy idő után a nyakam a vállam a lapockám kezdett jelezni , hogy nem tetszik neki ez a pozíció.
Összhangban valami nem stimmel hozzám, és ez sajnos nem azonnal jön elő legalábbis nálam nem azonnal jött ki, kell pár nap üldögélés hozzá.
-
horcsog2
lelkes újonc
válasz
Santi22 #12306 üzenetére
Arra jutottam vissza fogom küldeni. Használtam a medence támasztó vagy milyen alkatrész nélkül most 1-2 napot, jobb mint azzal, de messze van a hű de jó érzéstől.
Fő gondom vele (ami csak hosszabb ülés alatt derült ki) , hogy bármilyen háttámasz beállítással egy idő után kényelmetlenné vált a hátamnak. Ami azt jelentette amíg rajta volt ez a medence támasztó , hogy ott elkezdett nyomni, és a hátam közepétől a nyakamig pedig nem volt elég tartása a széknek. Csak a deréktámasszal használva is megvan az a problémám vele, hogy a deréktámasz fölött lényegesen kisebb a tartása a széknek mint alatta. Ez azt eredményezi a hátam közepétől a nyakamig nem igazán tetszik az alkatrészeimnek.
Egyébként tényleg olyan a szék ahogy itt kollégák írják masszív és minden állítható stb. Sajnálom nem jött be mert ez hosszútávra szék lenne.
Még annyi az én esetemben kb 1 hét után kezdtem azt érezni ez nekem mégse olyan tökéletes. Napi 10 óra ülésekkel . Az biztos több 10 óra után. Amikor megjött és mindent beállítottam azt éreztem ez úgy tökéletes ahogy van. Szóval könnyen lehet ha elmentem volna megnézni Pesten hazajön velem . Viszont ha 1 hétig próbálhatom napi 10 órában akkor azonnal otthagytam volna.
Ennyit tudok tapasztalatként írni .
-
Santi22
aktív tag
válasz
horcsog2 #12291 üzenetére
Követem egyébként továbbra is a történetedet. Továbbra is várom a tapasztalatokat, attól, hogy nem írok, de ez alapján úgy vagyok vele jobb ha nem rendelem le vakon.
Más: Multibútor és/vagy Deluzzo nincsenek nyitva szombaton? Nagyon úgy néz ki, hogy az lenne csak alkalmas nap. Ha nincs, akkor esetleg bármi más, ahol lehetne próbálni székeket és nyitva vannak szombaton is? (ikea, jysk kilőve)
-
Wolfskin
őstag
válasz
Piftuka #12300 üzenetére
Ezek nyilván használt ára és nettó. A legolcsóbb valahol 27 környékén volt.
Redditen találtam egy összehasonlítást (Zody vs Thin V2)
1- A Think kevésbé állítható. Ez azt jelenti, hogy a Zody ágyéki része sokoldalúbb. Gondoljunk arra, hogy bizonyos esetekben állítható ágyéka van, de nem mindig.
2. Zody háta magasabb és támogatóbb.
3. A Zody tartósabb vastagabb alkatrészeinek köszönhetően, amelyek fémből készülnek, így nem törhetnek könnyen. Think esetében több alkatrész műanyagból készül.
3. Zody ülésmélysége jobb, a párna pedig jelentősen jobb.
A kérdés csak az, hogy jobb-e annyival, hogy majdnem dupla ár. 56 vs 109Az is megerősítve, hogy az Amia kényelmesebb, mint a think, az viszont robusztusabb, masszívabb, elegánsabb (ha az számít).
-
Wolfskin
őstag
válasz
LLKobe #12294 üzenetére
Igen? Nekem a Think videók alapján nagyon masszív, minőségi darabnak tűnt. A v1-en ráadásul levehető a párna (cserélhető, tisztítható).
Pár tesztben, beszélgetésben összehasonlítják őket, a Think nem annyira kényelmes ülőfelület hosszabb távra, a háttámlája miatt nem jön be egyeseknek (csak háló, pálcák stb), az Amia pedig nehéz, mint egy tank /Hummer, a Leap és a Gesture általában jobbak, de azok kifeszítik már a büdzsét (200+) Nekem mér a Zody is soknak tűnik, nem hinném, hogy kétszer olyan jó lenne, mint a Think.
De holnap elmegyek és kipróbálom, ezek most kaphatók.
Eddig még soha nem volt normális székem, gondolom ahhoz képest bármelyik egy álom....
A háttámla magasság ezek közül melyikben állítható? A Let's Be-ben láttam egy videón, hogy igen, a többi nem? -
LLKobe
veterán
válasz
Wolfskin #12293 üzenetére
Az utóbbi kettő lényegesen jobb minőség mint az első kettő.
Az Amia-val nincs tapasztalatom. A Zody ahogy már sokszor leírtuk egy robosztus cucc, nagyrészt fém, uh nem érdemes nekitolni semminek amit nem akarsz összetörni.
A Zody-t tudom ajánlani nyugodt szívvel, annál brutálabbul összepakolt széket még nem láttam (még a Fern-em is egy bóvli cucc érzését kelti mellette). Persze mindenképp próbáld ki először.
Mint mondtam az Amia is lehet jó, olyat még nem láttam élőben. -
Wolfskin
őstag
Hosszan tartó türelemmel viselt, ócska, no name székek után úgy döntöttem, veszek egy rendes ergonomikus irodai széket. Megnéztem pár tesztet hirdetést, és az alábbiak kristályosodtak ki:
• Stteelcase Lets Be (30)
• Steelcase Think, (60)
• Steelcase Amia (85) - (pillanatnyilag nem kapható)
------------------------------------
• Haworth Zody (109) (picit túl van a fájdalomküszöbön)Azárt lehetőség szerint a netto 50 körül használt kategóriát célozni ám meg. ezek közül melyik az, a mi leginkább ajánlott/ nem ajánlott, és milyen szempontok szerint? esetleg ezeken kívüli?
Ami nekem fontos, a teherbírása (120kg az abszolút minimum, nem vagyok annyit, de ), strapabíró (elég kellemetlen ülő vagyok, fészkelődők, pózokat váltok, szóval nem egy szék tört már derékba alattam, kereket csorbult ki, háttámlák roppantak meg stb.), és kényelmes, sokféleképp állítható. Úgy gondoltam egy fémkeretes lenne az ideális jelült.
-
aradebil2
senior tag
Markus Ikea Family akcióban 59.990
-
horcsog2
lelkes újonc
Megoldottam közben rákerestem erre a témára (kezdhettem volna mindjárt ezzel ) Azt találtam redditen ez a téma már mást is érintett . Valami ilyen szöveg volt nem tudja, hogy az illető aki tervezte ezt az alkatrészt ugyanahhoz az emberi fajhoz tartozik e mint ő.
Gondolom neki is hasonló problémája volt ezzel a részével a széknek . Annyi a kiszedése nincs semmi csavar, én azt kerestem , simán ki lehet pattintani , benyomni és felfelé emelni.
Na akkor próba enélkül meglátjuk mit szól hozzá a hátam. Végén átalakítom a profi széket egy fapadossá.
-
horcsog2
lelkes újonc
Kettő támasz van a szék hátlapján . Az alsót kereszteltem el én "farokcsont" támasznak. Az egy fix kütyü a hátlap alján . Felette van az állítható deréktámasz. A gondom az bárhogy állítom a deréktámaszt előbb utóbb ez az alsó fix támasztó kütyü farokcsont környékén vagy a derék legalján kezd kényelmetlen lenni bármilyen hátlap és deréktámasz pozícióban. Úgy érzem az ott nyomja túlzottan a hátam bármilyen egyéb beállításnál. Nem azonnal csak olyan pár óra , nap múlva beállítástól függően.
-
horcsog2
lelkes újonc
válasz
horcsog2 #12286 üzenetére
Akarom mondani farokcsont támasz .
Sarokcsont támasz nem lenne gond valószínű.
Még jó , hogy visszaolvastam mert nagyot néz aki elolvassa milyen sarokcsont támasz. Egyébként nagyon jó lenne a szék kényelmes az ülőlapja millió beállítás masszív. Csak lehetne ennek a farokcsont támasznak az erősségét kicsit visszavenni. Biztos így jó anatómiailag csak az én szerkezetem nem passzol hozzá.
-
horcsog2
lelkes újonc
Zody tapasztalatok. Jónak éreztem az első napokban, tökéletesnek. Ahogy teltek a napok egyre kényelmetlenebbnek a sarokcsont támasz és a deréktámasz és a háttámla együttesét. Állítottam már mindenféle erősségre pozícióra a deréktámaszt , de bármilyen beállításnál előbb utóbb 1-2 napon belül vagy előbb a sarokcsontot támasztó kütyü kezd kényelmetlen lenni. Már azt nézegetem valahogy azt le lehet e szerelni róla. Nem tudom valakinek van e ilyen tapasztalata, azt már próbálta e levenni . Annyira erősen támaszt úgy érzem ott a sarokcsontnál, hogy bármilyen deréktámasz állításnál zavaró. Még levételét megpróbálnám és ha úgy se jó muszáj visszaküldenem. Pedig milyen jó volt elsőre benne ülni kb 3-4-5 nap után kezdtem érezni valami mégse annyira jó. Lehet, hogy a sarokcsont támasz vagy mi a búbánat az nélkül még kényelmetlenebb vagy lehet nem az okozza a fő gondot de az az érzésem az nem igazán passzol hozzám. Valaki tudna esetleg segíteni abban az egyáltalán leszerelhető róla mert első blikkre nem látom, hogy az lenne?
-
Az Antares-nek van használható forgószéke PC-hez? Mennyire tartósak?
-
lowzor
veterán
Sziasztok!
100k környékéig van valami értelmes szék (akár használtan is jó), amiben pár órát normálisan el lehet tölteni? 188cm és 94kg vagyok. Az állítható derék és fejtámasz fontos lenne.
Már egy vagonnyi széket visszaküldtem, most egy labdán ülök, mert eddig az bizonyult legkényelmesebbnek, de hosszú ideig azon sem lehet ülni. -
Sziasztok,
Pár napja vettem egy nagyon ajánlott Steelcase Leap V2 széket, és a borsos ára ellenére teljesen csalódást okozott.
Félreértés ne essék, kényelmes, de abszolút nem tudnám azt mondani 240 ezer kényelmes.
Mondjak egy példát, mikor legelöszőr vettem stúdió fejhallgatót, akkor a régi gamer fejhallgatókhoz képest volt egy óriási wow factor, na pont erre számítottam itt is de nem volt.
Jelenleg egy 4 éves Dxracer formula széket használok és azt kell mondjam az ülő része egy kicsit puhább a Leapnek de annyi, a Dxracer még mindig valahogyan kényelmesebb számomra meg jobban supportálja a testem. Aztán a legtöbb office széknek még fejtámlája sincs, ami nekem elképzelhetetlen.
Habár nem akarnám leírni első alkalommal az office székeket, de nekem nagyok túlhypeoltnak tűnik így ezek után.Ha esetleg tudnátok valami fejtámlás széket, amiben lehetőleg van memória hab az ülő részén akkor légyszíves ajánlatok.
Mindegy gamer vagy office, de talán a sima gamer széket preferálnám ami jól ki van párnázva és puha.Köszönöm.
-
stellaz
veterán
Sziasztok!
Új széket keresnék (a mostani valami nagyon drága, svájci irodai szék, de nincs fejtámasza, ezért pl zenét hallgatni benne nem annyira pihentető), max egy százas körül,.se inkább alatta. Használt is lehet.
Kb 83 kiló vagyok, jobb lenne valami szövet kárpitos, fej és deréktámasz, valamint állítható kartámasz fontos lenne. Komoly rlőny, ha konszolidált kinézte van.
Tudtok ajánlani pár típust, vagy gyártót, amerre érdemes nézelődni?
Előre is köszi.
-
horcsog2
lelkes újonc
válasz
horcsog2 #12276 üzenetére
A karfán ahol van a minimális varrás lazálus a bőrön dupla varrással van megvarrva szóval a bőr nem lazult rajta csak a cérna egyik varrásban 2 mm-en. A bőr tip top a karfán egyébként. Szóval nem tudom mennyit ülhettek ezen hol használták de még a bőr se fakult semmit a karfán. Mondjuk masszív az a bőr is rajta a karfán nem egy gagyi bevonat az se egy olyan gyorsan kopó cuccnak néz ki. Nem jön elő valami rejtett hiba nem tudom ebben hogyan lehet kárt tenni még 100 kilós súlyommal is olyan tömör nehéz cuccokból van maximum azt tudom elképzelni a kárpit megkopik idővel de a többi alkatrész olyan erősnek tűnik ugrálni lehetne rajta 100 kilómmal. Ne kiabáljam el .
Ennyit tudok mondani.
-
horcsog2
lelkes újonc
válasz
Santi22 #12275 üzenetére
Megjött ma kora du-án. Mindent rendben találtam rajta szép a "kárpit" , működnek a különböző beállítások. A lábcsillagon 1-2 helyen van 1-1 minimális festékleverődés de olyan apró ha leülsz mellé akkor látod közelről. A karfán ami bőrrel van borítva az egyik oldalon varrása egy helyen kb 2 mm-es részen "meglazult" . Ennyi hibát találtam rajta, szép tiszta , teljesen jó állapot vsz. Du-án ültem már rajta kb 4 órát beállítottam mindent. Első benyomások profi cuccnak tűnik, minden állítható, nagyon masszív olyan súlya van eddigi székemből lehet 5 db-nak lenne ilyen.
Jó volt ülni rajta már így elsőre is .
A szállítás posta, és egy akkora papírdobozban jött kb embermagasságú volt nagyon be volt csomagolva . A postás alig tudta kivenni az autóból , mondta berakni se volt egyszerű.
Szóval úgy volt becsomagolva átvétel előtt nem tudtam megnézni , viszont sérülésveszélyben nem volt szállítás közben ahhoz kb egy autóval át kellene menni a csomagon ebben megsérüljön. Ennyi infót tudok így első nap.
-
Grampy
aktív tag
Én is elmentem ma a Multibútorhoz, megosztanám a tapasztalataimat veletek.
Először is le a kalappal előttük, rendkívül rendesek és segítőkészek.
Végigpróbáltam pár széket, használtakat, újakat is.
182cm magas és 80kg vagyok, sportosabb testalkattal.
Egyértelműen az itt ajánlott Zody volt a legstabilabb és legkényelmesebb. Nagyon szép állapotban vannak a bemutató székek is, illetve az értékesítő úriember azt is mondta, hogy raktárról próbálják mindig a legjobb állapotút küldeni, mert ez fontos nekik.
Ha valaki viszont nem szeretne ennyit költeni székre, akkor a Steelcase Let’s B még egy jó opció lehet. Kevesebbet tud mint a Zody, de 40 ezer ft-ért szerintem best buy. Persze a legjobb ha kipróbáljátok előtte, ami nekem jó, az nem jelenti azt, hogy mindenki másnak is.
Újakat is próbáltam, de a 150e ft-os új szék közelében nem volt a használt Zodynak. Én maradok ennél. -
horcsog2
lelkes újonc
válasz
Santi22 #12275 üzenetére
Posta hozza ki és készre szerelt állapotban . Elég jóban vagyok a postai kiszállítóval hozott már egy pár csomagot. Nem tudom mennyire becsomagolva küldik . Legutóbb autógumikat rendeltem amit a posta hozott ki azok csak úgy minden csomagolás nélkül jöttek.
Más , de ha nincs nagyon becsomagolva átvétel előtt körbenézem nincs e valami látványos hibája, ha van akkor megy is vissza átvétel nélkül . Átvettem akkor azért ülni kell rajta egy darabig kiderüljön mennyire is jó ez nekem, ez lesz inkább az érdekes része vsz. Jelenleg egy 1000 éves Jysk-es székem van napi sok óra gép előtt. Kellett egy normális szék. Drága , olcsó újonnan ez olyan 400 környékétől indul nem tudom ingyen hozzák e újonnan de az már lényegesen nem változtat rajta. Gondolkoztam azon is de 400- 140 van azért különbség. 3 ilyen használt szék ára az új.
-
Santi22
aktív tag
válasz
horcsog2 #12274 üzenetére
Mondjuk én most realizáltam, hogy csak lebegett előttem ez az ide bedobott 95k, de nem figyeltem, hogy ez nettó, pedig oda volt írva, hogy + áfa.
Áfával meg szállítással ez akkor úgy 140k-ba áll meg halandó embernek.
Így már nem biztos, hogy akkora buli vakon beleugrani, de továbbra is várom azért, ha írsz leginkább a szállítást és a minőséget illetően. A szék maga tudom, hogy prémium, de hogy milyet kapsz (állapot) és hogy kapod (szállítás) arra leszek kiváncsi. -
horcsog2
lelkes újonc
válasz
Santi22 #12273 üzenetére
Várhatóan a héten megjön, Posta jelzett éppen most felvették a csomagot. Jövő hétre már lesz valami tapasztalatom is a székkel mennyire van egyben milyen ülni benne stb. Majd írok. Attól szerintem nem kell tartani nem küldik el. Azt is feltételezem nem egy roncsot küldenek ennyi pénzért mert akkor sok széket nem adnak el. Inkább az a kérdés a számomra legalábbis mennyire passzol hozzám ez a Zody szék . Jobb lett volna megpróbálni de itt a környékünkön ilyen székek nem szaladgálnak.
-
horcsog2
lelkes újonc
válasz
Santi22 #12270 üzenetére
Húsvétkor rendeltem . Az ajánlatkérés kitöltése után emailben felvették a kapcsolatot, a kiszállítás 14.900,- Ft + Áfa . Tegnap kifizettem átutalással ma adják fel 2 munkanapon belül érkezik az előrejelzés szerint. Vidékről rendeltem szóval én is vakon, remélem jó lesz.
-
Santi22
aktív tag
válasz
Serpentfly #12266 üzenetére
Én el akartam menni a nyáron próbálgatni (akkor lesz utam, nem vagyok fővárosi), de ennyiért lehet, hogy megrendelem vakon is a Zodyt. Amilyen szerencsém van, mire mennék már lenne vagy 130-140k vagy nem is lenne készleten...
Tudja esetleg valaki, hogy mennyiért szállítanak ki egy ilyen széket vidékre? -
Gratulálok és használd egészséggel!
Így gyorsan kieesett a gamer szék, pedig elsőre ezen gondolkodtam, főként a youtube promó videók miatt.
A marketing veszélyes dolog és sajnos általában eléri a célját. Nem véletlen, hogy a csapból is gamer székek folynak és a Praktikertől az IKEA-n át a számtech-boltokig mindenki ezeket tukmálja a vásárlókra.
A lényeg, hogy jól nézzen ki újonnan. Hogy 1-2 év múlva ki lehet dobni, illetve két óra után is összetörve áll fel belőle az ember? Kit érdekel?
-
rikz
friss újonc
Haworth Zody széket vettem és teljesen elégedett vagyok vele. Nagyon köszönöm mindenkinek az értékes hozzászólását, döntő mértékben hozzájárult a választásomhoz. Korábban fogalmam sem volt arról, milyen egy jó szék, ezért ez a topik tényleg nagyon sokat segített.
Alapvetően egész napos irodai munkához kerestem ergonomikus, kényelmes széket, átlagos testi adottsághoz: 178cm magas, 82 kg.
Az utolsó pár oldalnyi hozzászólást átolvastam, az említett és javasolt székek neveire is rákerestem célirányosan. Így gyorsan kieesett a gamer szék, pedig elsőre ezen gondolkodtam, főként a youtube promó videók miatt. A barkácsáruházak olcsó (vagy már nem is olyan olcsó) forgószékeit alapból elvetettem, ugyanis ilyeneket már többet is vásároltam a múltban és rendkívül elégedetlen voltam a minőségükkel és a tartósságukkal. 50 éves vagyok és ki merem jelenteni, hogy fél évszázad alatt nem is ültem korábban még jó székben. Inkább ipari hulladéknak minősíteném azokat a széknek látszó tárgyakat, amikben korábban ültem, dolgoztam.
Ha valaki jó széket keres, bátran ajánlom ennek a topicnak az átolvasását! Írja ki jegyzetbe, hogy az egyes székekről milyen véleményeket írnak mások. A szóba jöhető szék márkákra/típusokra pedig rákeresve még több tapasztalatot fog találni.
És még egy tipp: menjen be a bemutatótermekbe és üldögéljen székekben! Legyen valós tapasztalata és összehasonlítása, milyen egy gagyi termék, milyen egy közepes és milyen egy prémium.
Végül érdemes mérlegelni azt is, hogy egy jó, ergonomikus széket _lehet_ vásárolni a boltban, gerincet és porckorongokat viszont egyáltalán nem. Így már más megvilágításba kerül, hogy egy prémium szék drága vagy olcsó, illetve mit ér meg az egészséged. -
Serpentfly
csendes tag
Sziasztok! A multibutor.hu oldalán április végéig akcióban megy a Zody, 94.900,-Ft+Áfa.
Teljesen vállalható szék többórás munkára -
-
Radeon_5
aktív tag
HM Aeron-hoz tudtok jo fejtamlat?
-
Merigyuk
csendes újonc
Sziasztok.
Szeretnék segítséget kérni tőletek, 6 éves gyereknek vennék széket, kb 40 ezret tudok rászánni jelenleg. Tudnátok küldeni esetleg néhány jó tippet, ami megéri jelenleg? Napi 3-4 órát ülne benne maximum. Előre is köszönöm!
Üdv,
Attila -
sirdond
őstag
Helló!
Bocsi, kicsit off, de HM Mirra 2-be mennyire speciális gázlift kell, ha akarom cserélni?
Egy ilyen pl jó lehet bele? Méretek alapján jónak tűnik, de nem vagyok benne biztos.
Vagy tudnátok ajánlani olyat, ami tuti jó hozzá? -
KrAt
veterán
Sziasztok!
Tudom, nehéz téma a nehéz embereknek való szék ajánlás, de hátha
2m/140kg, itthonra kéne szék, heti 3 nap, 8 óra. Felállok, sétálok sokat.
Ami nem megszokott, hogy egy puffon van a lábam combnál megtámasztva, és ~45 fokban ülök az asztallal, enyhén hátradőlve.
Most egy már párszor újrakárpitozott, kb 20 éves "főnöki bőr forgószékem" van, ami semmit nem tart, fáj is mindenem, de legfőképp az a bajom vele, hogy reccsen, amikor mozdulok, és ez mondjuk egy gyerek altatásnál elég sok bajt tud okozni
Olyan 100-150k-ig tudnátok valamit ajánlani, ami kibír alattam jópár évet?
-
fsgl
csendes tag
Sziasztok! a deluzzo Marvini-vel van valakinek tapasztalata? Ikea Markusról váltanék.
-
LLKobe
veterán
Egy kis update Fern csere ügyben: nem tudták megoldani a gázrugó cserét, uh cserélik az egész széket. Jövő héten viszik a mostanit, és jön az új.
A customer support amúgy a jótól messze van a Haworth-nél, kb. rögtön egy indiai supportost kaptam, akinek az angolja minimum véleményes.De végül cserélik, majd meglássuk mit kapok.
-
LLKobe
veterán
185-ös magasságnál már pont necc lehet a Zody, kérdés hogy nem-e vág be lapockánál a háttámla teteje. Bele kell ülni, ki kell próbálni.
A mesh nem gond teljesen fasza, de ha mégse tetszene a multibutornál van olyan is aminek nem mesh a támlája.Szóval bele kell ülni, akkor derül ki tetszik-e. Ha igen, ez most talán a best buy, a think-nél sokkal jobb kategória.
-
válasz
horcsog2 #12251 üzenetére
Haworth Zody a multibútortól jó megoldás lehet szerintetek?
Használd kérlek a topic keresőt (nagyító ikon fent), erről a székről van a legtöbb visszacsatolás. Röviden: igen.
Nem tudom azt sem mennyire lehet jó , hogy egy széknek mesh a háttámlája. Nem volt még ilyen székem . Nem nyúlik ki vagy nem túl hideg pl télen stb.
Egy cirka 10+ éves Herman-Miller Mirra2-ben ülök, nem mondanám, hogy laza vagy gagyi lenne a mesh... Ha jó anyagból csinálják.
Ha télen fázol, akkor kapcsold be a fűtést. Az tény, hogy a mesh székek nem arra vannak, hogy meztelenül ülj rájuk, de ilyen problémád biztos nem lesz (a bőr székeknél van ez a probléma inkább...).
A legnagyobb előnye a mesh-nek, hogy szellőzik, így nem fog bepálani, beizzadni a hátad. -
horcsog2
lelkes újonc
Haworth Zody a multibútortól jó megoldás lehet szerintetek? Rámférne egy normális szék mert elég sokat vagyok gép előtt . 100 kiló körüli súly és 185 körüli magasság. Még nézegettem a steelcase think-et mint olcsóbb megoldást azt is használtban. Nem tudom azt sem mennyire lehet jó , hogy egy széknek mesh a háttámlája. Nem volt még ilyen székem . Nem nyúlik ki vagy nem túl hideg pl télen stb.
-
nt92
tag
Sziasztok.
Szék vásárlás előtt állok. A keret nagyon max 100000ft.
Nem lenne túl sokat használva, átlagosan napi 1-2 óra.
Amiket neztem:
- Gamvis Ergowork
- Diablo V lite
Ezekkel van tapasztalat?
Sajnos nem avgyok Pesti, igy em igazan tudok probalgatni.Elore is köszönöm a választ
-
Kbali
nagyúr
válasz
abw6291 #12244 üzenetére
Fitness labda, "pukipárna" csak ideiglenesen jó, állandóan azon ülni nem annyira OK-s. Állítható magasságú asztal legolcsóbban Ikea, ahol lehet venni külön lapot (különböző méretben, színben) és állítható lábakat, szintén különböző színekben (nekem is ilyen asztalom van).
-
válasz
abw6291 #12244 üzenetére
[Saját tapasztalataim összefoglalása]
1.: Defináld mi az "emberi árkategória". Nem vagyunk gondolatolvasók.
2.: Strapabíró székeket (Herman-Miller, Haworth, Steelcase, stb.) nem fogsz olcsón kapni újonnan.
3.: Ha használt szék játszik, nézz el például a Multibutor.hu-ba, és próbálj ki pár széket.
4.: Vakrepülésben azt szoktuk javasolni, hogy például nézz meg egy használt Haworth Zody-t. Van topickereső felül (nagyító) beírod, hogy Zody és kapsz egy csomó beszámolót. -
abw6291
tag
Sziasztok!
Milyen széket/fotelt vegyek egész napi számítógép előtt végzett munkához?
Volt egy jó kényelmes gamer-székem a 40k kategóriából, de 5 év alatt sajnos leamortizálódott, (végül elhajlott az alja is, nem tudom javítható-e, de így már nemigen jó a hátnak
)
Így végül olyat keresnék ami minél strapabíróbb, lehetőleg kényelmes és még emberi árkategóriában van.
Fotelben is gondolkodom, mert erősebbnek látom őket bármelyik forgószéknél, csak itt nem biztos hogy el tudom találni a méreteket az íróasztalhoz, ha nem állítható a kar, magasság stb.
Amúgy 8x kg vagyok, de van egy olyan rossz szokásom, hogy sok óra ülés után, mikor már nagyon zsibbadok néha "felguggolok" a székre.
Lehet hogy ezt nem kellett volna / bírja ezt bármelyik szék egyáltalán?Vagy inkább állítható magasságú asztalban kellene gondolkodnom?
Fitness-labda nemigen jó hasonló célra hosszú távon?
Köszönöm szépen előre is!
-
-
Pá
addikt
válasz
TestamentDNR #12237 üzenetére
Az a baj, hogy nincs olyan szék, ami mindenkinek jó, nagyon függ a testalkattól és egyéb tényezőktől, hogy kinek mi válik be. Tovább megyek, az ergonomikus szék nem is feltétlenül fog elsőre kényelmesnek tűnni, főleg ha rossz pozícióhoz vagy szokva.
Amúgy ki mondta, hogy 5 perc alatt kell eldönteni?Én az enyémnél 2x visszamentem és az utolsó alkalommal kb 1 órát üldögéltem 2-3 szék között vacillálva. De előtte is fél-fél órákat voltam, amire leszűkítettem. Cserébe eddig elégedett vagyok.
Ha nagyon nem akarsz próbálgatni, akkor olyat javasolnék, amit minél szélesebb tartományban lehet testre szabni, de konkrét modell-t nem mernék javasolni.
Talán a multibutornál a Zody ami mostanában topickedvenc és elég nyugodt szívvel ajánlható.
De ez valamivel 100k felett van. Bár úgy látom most éppen akciós, szóval éppencsak fölötte van. -
TestamentDNR
aktív tag
Sziasztok!
Eg 15000 Ft-os irodai szekrol valtanek.
Tudtok 100000 Ft-t alatt ajanlani valamit, amiben nem doglik meg a testem 8 ora alatt?
175cm, es 90kg vagyok.
A probat feleslegesnek erzem, mert 5 perc ules utan ez is kenyelmes volt. Sot, a mai napig kenyelmesnek erzem, csak, ha felkelek, akkor erzem, hogy osszetort darabokra. Igy olyan szeket keresek, ami tenyleg bizonyitott, hogy viszonylag kimeli a testet.Koszonom szepen!
-
LLKobe
veterán
Az hogy a lábcsillag fém vagy műanyag, nekem édesmindegy, a műanyag is bőven elég erős, gyakorlatban max annyit érzek hogy nehezebb a fém.
A Fern esetén a kartámla is mindegy, mert ami a fémes verzión fém, a kartámla alsó szerkezete, az a műanyagon is olyan mint a cövek, atomstabil.
A kartámla "játékát" / enyhe lötyögését a felső rész adja amit kihúzol, tehát mindegy hogy alatta fém vagy műanyag van, semmin sem változtat.Amúgy nagyon tetszik ez a szék, de azért az anyaghasználat messze van egy kilencvenes években gyártott Herman Miller széktől is.
Az Aeron classic még műanyaggal is olyan volt hogy ha nekimegy egy autó, az autó törik össze.
Ez a Fern meg olyan hogy leülésnél nem merek teljes súlyommal rátámaszkodni a kartámlákra... Amit még ezért a 350-es árért benyelek mert kényelmes, de ha a fullextrás verzióért fizettem volna 6-7 killát, akkor valszeg visszaküldöm. -
roseA580
tag
Konfiguráltam egyet az amerikai webshopban, ennyi jött ki: $1 553,00 lenne HA az USA-ban élnék, 12 év garancia!
Az EU-ban még fejtámlát sem lehet hozzá adni, és "csak" 10 év a garancia 520000-620000 Ft lenne ha Magyarországon élnék.
Romániába pedig nem szállítanak.
Ui:
Még mindig megvagyok elégedve a 999 RON-os Ergoplus Mike-H székemmel főleg úgy hogy egyáltalán nem biztos hogy még 12 évig elélek. -
xGP
csendes tag
válasz
LLKobe #12233 üzenetére
A hivatalos webshop szerint nem csak a szövet színe a különbség, hanem műanyag vs alumínium használat. Utóbbi a drágább természetesen. A leírás szerint (Add to cart gomb alatt Details) a Black és Bay verzió a műanyag, a többi alu (a csillag és szék alján is ez-az, viszont csak a képekből tudtam ezt leszűrni). Bár most éppen a Bay is pont olyan drága, mint a többi, szóval ki tudja, lehet most az is alu, csak a leírás nem követte le. Az amerikai webshop-ban jobban látszik a különbség, mert ott sokkal részletesebb a konfigurátor, EU-ban nem sok személyre szabási lehetőség van.
-
LLKobe
veterán
válasz
fahrii #12232 üzenetére
Jaja, emlékszem rá. Bár nem tudom mit értesz fullos alatt, a fejtámla egy foscsi, a deréktámasz meg túl erős a nagy átlagnak, így amennyire láttam ezek inkább rontanak a széken.
A digit knit biztos faja, de azt a brutál felárat nem éri meg szvsz.
Tulajdonképpen azért vettem fekete huzatost, mert bármilyen más szín +60k lett volna, ugyanilyen huzattal, csak szín különbség. -
szuszinho
őstag
Haworth milyen gyakran akciózik?
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Egy kis helyzetjelentés: eladtam a Aeron Classic-omat, és hirtelen felindulásból vettem egy Fern-t, gondoltam kipróbálom, max visszaküldöm.
Csak pár napja kaptam meg, így egyelőre kevés tapasztalatom van.
Eddigi élményeim:- Rettentő kényelmes, a háttámlát mintha az én hátamról mintázták volna
- Ülőfelület tökéletes
- Összességében a minőség azért messze van még egy Herman Millertől
- Természetesen hibás darabot kaptam, szar a gázrugó. Ha kiszállok a székből és otthagyom egy órára, felemelkedik a legmagasabb állapotába. Gariba intézem. De azért a QA még nem az igazi a Haworth-nél.Szóval nekem nagyon tetszik, mintha rám öntötték volna. Jó eséllyel megtartom, hacsak a gázrugós témával valamit nagyon nem csesznek el.
-
Pá
addikt
Végül az Alya lett.
Van szövet verzió is kicsit drágábban. De érdemes elmenni és megpróbálni, mert nagy különbségek vannak még szemre hasonló székeknél is. Még az Ello-t nézegettem, az kicsit gagyibb volt érzésre, viszont hintázva egy hajszállal jobban támaszotta a hátam. De egyenesen ülve az Alya volt jobb és ez többet számít. Meg volt még egy, aminek a fejtámlája volt tökéletes, de az pl nem igazán támasztotta jól a hátam. De kicsit más testalkattal teljesen más lehet az élmény.Jah, amúgy ezek nem érnek fel a Zody-val! Az érezhetően sokkal jobban megépített szék, több anyaggal. Egyszerűen nekem túl fontos volt a fejtámla, szóval az nem jöhetett szóba. És úgy voltam vele, hogy 80e Ft-ért, ha 2-3 évet vírja ez a Deluzzo, már megérte, aztán max veszek újat. Ez kb Ikea Markus árban van és ahhoz képest 100x jobb.
-
smtms
újonc
Sziasztok!
Az alábbi preferenciákkal mit tudnátok javasolni - a mozgáson kívül?
Napi ~10 óra a székben, 140kg súly, szeretnék derék és fejtámaszt, jobb esetben állíthatót, és van rá mondjuk 2 kilóm. (Szeretem a használt cuccokat) -
Flame84
csendes tag
válasz
FattyDove #12219 üzenetére
Egyet kell értenem az előttem szólókkal. Csak hogy a másik kérdésedre is reflektáljak, ez az árkategória a minőségi használt székeknél igen belépő, de nem lehetetlen. Használtban ebben a sávban mozognak a következők például amik messze jobbak és tartósabbak a belinkelt darabnál:
- RIM Anatom
- Haworth Comforto 5584 vagy 5585 (régi típus de sok van belőle az országban)
- Steelcase Reply - ennek újabban kezd (szerintem indokolatlanul) feljebb menni az ára, de ki lehet fogni
- Steelcase Let's B -
válasz
FattyDove #12219 üzenetére
Megbocsáss, de 38 ezer forintért milyen széket vársz?
Látatlanban napi használat mellett a műbőr egy éven belül el fog kezdeni szétfoszlani.
Egy normális, valóban 150kg-ot elbíró gázlift alsó hangon 10e Ft felett van webshopból (az alsó polcos), egy hasonló képességű lábcsillag hasonló nagyságrend, a hinta mechanika 20e Ft alsó hangon. Tehát az alapelemek árából már sejthető, hogy mindenből a leggagyibbat tehették be (a kisebb székgyártók, mint ezek, beszállítóktól vásárolják a mechanikai részeket, és erre raknak ülőlapot meg háttámlát).Értem, hogy az ember csodát vár, hogy igenis, létezik olcsón jó, de magadat fogod becsapni. Az ilyen székek ritkán húznak tovább 1-2 évnél, és eleve árulkodó a túlzó marketing maszlag (masszázs szó használata például, vagy a 200kg-os teherbírás).
Hidd el, az ezeknél kétszer drágább Jysk meg Ikea és társai székeket is szapuljuk, tapasztalatból.
Nem véletlenül írjuk azt, hogy keress fel egy multibutor.hu -hoz hasonló helyet, és nézd meg a használt irodai székeket. Egy olyan, még ha 4-5 éves is, tartósabb lesz, mint ezek a gagyi gamer székek.
-
FattyDove
őstag
A SYMINO székek milyenek? Ez a modell most épp 94.5 Euró lenne szállítással, mindennel (tehát 38k), csak épp soha nem hallottam róluk. Amazonon 1400 értékelésnél 4.4 csillagon áll a dolog
Esetleg hasonló árkategóriában valami javaslat?
-
LLKobe
veterán
válasz
szuszinho #12217 üzenetére
Ha visszakeresel a topikban arra hogy "zody multi", találsz példát pozitív és negatív tapasztalatra is.
Azt ugyanakkor érdemes észben tartani hogy olyan dolgokat is felhoztak negatívumként (pl. nem totál feszes háttámla háló) ami normális, és rendeltetésszerű.
Bele kell ülni, és eldönteni kényelmes-e neked vagy nem, mert két egyforma ember sincs.
Ahogy írtam, a Zody egy brutálul összerakott szék, szinte minden fém rajta, tehát ha kényelmes, és állapota is jó neked, nagyon mellé nem lőhetsz vele. -
LLKobe
veterán
válasz
szuszinho #12214 üzenetére
Sokan vettek már innen Zody-t a multibútortól. Volt már akinek hamar elfáradt rajta valami, és az egész széket cserélték kompletten, szóval elég korrektek.
Ha van lehetőség személyesen menj be, és csavarj, tekerj, rángass meg mindent a széken amit kinéztél, akkor tudod mit veszel.
A Zody ajánlott típus amúgy, iszonyat robosztus, tele fémmel. Ha egyben lévő darabot veszel, akarattal is elég nehéz elpusztítani. -
szuszinho
őstag
Sziasztok,
Egy használt Zody mennyire ajánlott? Mi a tapasztalat, mit kellhet hamarosan cserélni benne? -
idegen lény
addikt
válasz
RoBour #12210 üzenetére
Az anyagnál és a kényelemnél sokkal fontosabb szempont a gerincvédelem, arra pedig a gamer székek alkalmatlanok. 90-100 ezer alatt gerinckímélő széket nem kapsz újonnan.
Az általad kinézett gamer szék árában viszont most találsz használt Sedus irodai székeket a HardverAprón, amiket kipróbálhatsz. Annál jobbat nem találsz ennyiért. -
RoBour
csendes tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata a RAIDMAX DK719 székkel kapcsolatban?
Anyag, kényelem stb.
Esetleg ajánlat ebben az árkategóriában más székre?Köszi.
-
Dinter
addikt
válasz
Flame84 #12208 üzenetére
Köszi, a körbe ütögetés jó tipp volt. Levettem az ülőlapot, egyik kezemmel tartottam fejjel lefelé, másikkal fogtam a kalapácsot, így viszonylag könnyen lejött.
Az Office Plaza viszont szégyen, hogy jogszabály szerint háznál kéne javítaniuk vagy fizetni a szállítást, ők viszont direkt megtévesztik a vásárlókat és rájuk sózza a javítást..
-
Flame84
csendes tag
válasz
Dinter #12207 üzenetére
Igazából az a trükk, hogy kell hozzá egy izmosabb kalapács. Én 750g-ossal szoktam kiütögetni a lábakat, de 500g alattival kb felesleges is próbálkozni mert nincs elég ereje.
A másik fontos dolog, hogy átellenesen kell ütögetni a lyuk körül, mert ha csak egy ponton ütöd mellette akkor csak jobban beszorul. Egyik oldal egy ütés, másik oldal egy ütés aztán bal oldal 1 ütés és jobb oldal egy ütés. Ezt kell ismételni amíg ki nem jön.
-
Dinter
addikt
Sziasztok.
Az októberben vásárolt székem lockja már nem tart. Küldtek hozzá új mechanikát, amit nekem kéne kicserélni. Videók alapján próbáltam már ráállni a lábára, kalapáccsal kiütögetni, de igazából meg sem mozdul. Fogóm nincs hozzá. Hogy tudnám kiszedni a régi mechanikából a gázliftet?
-
idegen lény
addikt
válasz
LLKobe #12205 üzenetére
Na ja, pont a múltkor beszéltük, hogy ez a blueizé nem is szállít.
"A megjelölt ár nem tartalmazza a termékek kiszállításának díját. A termékek alapesetben a Szolgáltató mindenkori raktárában, személyesen vehetők át, melynek címét a megrendelés folyamata során a Szolgáltató minden esetben külön feltünteti. Amennyiben a Felhasználó kiszállítási szolgáltatást kíván igény bevenni, úgy kiszállítási szolgáltatást önállóan, saját szervezésében és költségére kell megszerveznie."
-
Flame84
csendes tag
Ahogy a kollégák is mondják, ha nem napi 8 órában kell akkor teljesen jó. Akár 8 órában is bizonyos ideig óráig. Viszont szerintem orbitálisan drága. Ilyenek 60-70 körül szoktak menni normál esetben. De persze a blue ráteszi a saját sápját mindenre rendesen. Valószínűleg ez a +1db A betű felára
-
válasz
idegen lény #12202 üzenetére
Igen az az. Néztem a használt Klöber széket, csak megint Budapesten van, személyes átvétellel. Én meg Szegeden vagyok.
-
idegen lény
addikt
Reply lesz az, nem Replay. Ez a Steelcasenek egy belépő szintű, meglehetősen olcsó munkaszéke. Ennek a verziójának nagyon ergonomikusnak és kényelmesnek tűnik a háttámlája, viszont az ülőrészét néhányan keménynek tartják, míg mások nagyon kényelmesnek érzik, ez egyéni megítélés kérdése. Például: [link] [link]
Feltételezem, hogy az ülése ennek is ugyanolyan, mivel ezek is Reply székek.
A végső döntés előtt egy ilyet is kipróbálnék.
Új hozzászólás Aktív témák
- Microsoft Excel topic
- Projektor topic
- LEGO klub
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- OLED monitor topik
- S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest