- TCL LCD és LED TV-k
- Gyártófüggetlen módon oldja meg a részletes geometria problémáját az AMD
- Léghűtés topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Egy tápkábel négy vezetékét elvágva is működik a GeForce RTX 5090
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
-
PROHARDVER!
Témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
raymi16
tag
Közben kipróbáltam, hogy az alaplapi wifivel rácsatlakoztam a telefon hotspotjára, amivel viszont pár pillanat alatt betöltött a dolog.
Lehet ezt a port forwardingot megskubizom, mit tudok tenni, vagy esetleg firmware frissítést, vagy bármi egyebet ami eszembe jut a routerrel kapcsolatban. Max kivágom! -
5150head
senior tag
válasz
raymi16 #49132 üzenetére
Lehet, hogy a routered döglődik?
Nálunk pl azt csinálta a haldokló router, hha elindítottam egy letöltést, hiába volt bekorlátozva lefogta a netet és kb semmi se jött be a böngészőkben egyik eszközön se.
Ezt bármilyen eszközzel megcsinálta, szval ha asszony töltött, akkor nekem szarakodott pl az online gaming.
Router csere aztán megoldotta. -
raymi16
tag
válasz
mumtaz #49130 üzenetére
VGA-t most frissítettem, nem hinném hogy az a ludas. Bár lehet hülyén hangzik, de mikor a routert újraindítottam, utána pikk pakk betöltött (egyszer) aztán utána megint bénázik. Bár nemhinném hogy van összefüggés köztük, de azért megkérdezem, előfordulhat? Azért is kérdezem mert például Wifi-n a telefonálás kissé gyér szemben a mobilnettel ahol patika.
Amúgy SSD-n van, másnál pedig nem tapasztaltam hasonló jellegű problémát. De ezt a memteszt dolgot lehet megpróbálom még köszi. -
raymi16
tag
válasz
4580693 #49128 üzenetére
Áhh, az se sokat segített, az a durva hogy nemrég telepítettem a PC-t is újra
Na mindegy max majd egy nappal előbb elindítom ha elő akarom venni
Viszont a feladatkezelőben gyanúsan semmi erőforrást nem használ, csak pár megabájt RAM-ot, proci konkrétan 0%[ Szerkesztve ]
-
5150head
senior tag
válasz
4580693 #49126 üzenetére
Én is Mahonnál sima lézer platinum bányászattal húztam fel. Sztem gyorsabb mint a core és többet is hoz, mert 40e körül adott/kör.
#49080 -ban leírtam kb. A lényeg, hogy ahol bányászol ott is kell eladni a motyót. Ehhez ez egy tök jó tool: Meritminer -
4580693
senior tag
Srácok. Mivel lehet gyorsan meritet farmolni? Mahonnál vagyok és eddig deep core bányásztam, de mostanra kicsit ráuntam. Igaz, szépen hozott, mert kanyaronként 20-25 ezer meritet adott, csak melós volt és ahogy írtam fentebb, beleuntam már.
-
raymi16
tag
Üdv, Üdv sziasztok! Hosszú idő után visszatérek a gémhez, és azt vettem észre, hogy a Launcher elég hosszú ideig "working" állapotban van. Majd miután betölt, rámegyek a bejelentkezésre, utána megint, majd ha ez is megvan, akkor a play-re kattintva már viszonylag hamar megvan. Volt valaki hasonló szituban? Már próbáltam Steamről, Frontierből is indítani, de ugyanaz, NET Framework is frissítve lett, de kb. mintha semmi se történt volna.
-
[HUN]NIMROD
senior tag
Te már profi vagy ahhoz hogy tudd: nincs. Semmilyen módszer nem létezik, csak a megfelelő csillagok. Nem szabad túlhasználni az overcharge-ot. Én ha tehetem, még most is kerülöm az olyan rendszereket, ahol pár 10k fénymásodpercnél messzebb kell menni, mert így is nagy időveszteség azokhoz képest, ahol minden relatíve közel van.
-
buke
tag
Sziasztok! Egy kérdésem lenne, rendszeren belül létezik valami plusz tartalék lehetőség az üzemanyag pótlására, mondjuk, hogy éppen elérjem még az aktuális állomást stb ? Persze úgy, hogy a plusz tank(8,16,32,64) is üzemben van ! Viccesnek tűnik, de ügye az SCO-os FSD-k előtt ez nem volt téma, de mostanában nagyon oda kell figyelni, mert úgy látom, ha végleg elfogy a nafta akkor az KO lesz véglegesen.
Az FSD injection vagy mi, az csak a rendszerek közötti hiper ugrást nyújtja meg egyenként RAW szintézissel, nem ad egyben többlet naftát az SC-s utazáshoz. A fuel transfer limpet meg egy hordozó eszköz. Tehát, ha érzem, hogy elcsesztem, de még van valamennyi lötyi akkor, hogy tovább ne csökkenjen rögtön kilépni a játékból és egy másik accounttal meg lehet menteni magamat, limpetekkel vagy egy más játékos segít.
Csak az időpontot nehéz megsaccolni mikor fogy ki teljesen, mert akkor az ajtó sem fog már működni, ahol be lehet a limpeteket juttatni. Bocsánat egy kicsit biztonság mániás lettem.
-
[HUN]NIMROD
senior tag
Köszi! Jó a megerősítés, de azóta tényleg át tudtam cuccolni és nálam is működik. Azért kellett, mert az inarán így tudom a leggyorsabban megcsinálni a "THE DECORATED HERO" plecsnit, amihez 100 db tier5 kell (ebből a "trükkös" megoldásból már csak 18). A kereskedésnél egy szint 400.000 db áru haszonnal eladása. Eddig a Pareco rendszerben két állomás között 5 percenként ment 2*794 tonna oda-vissza, amik egymás mellett vannak. Ennek az volt a másik fontos haszna, hogy a PP2 miatt meglett az összes extra modul. Az FC-n viszont így most ~percenként 794, tehát kb 8.5 óra alatt van meg egy szint. Vizet használok, az a legolcsóbb, minden körben emelni kell a vételi árat, és ha már nem lehet tovább emelni, kiszórom a rohadtul megdrágított adagot, és veszek megint 21cr/t áron és kezdődik elölről
Csak ez a kezdeti aprópénz a bukta (~17k) mert az adásvételnél csak a két számlám között megy a zsé ide-oda. De lehet hogy hamarabb kész leszek, mint hogy elérném a max árat.
Azért azt is tudni kell, hogy másik feltétele a szintlépésnek a market network érték növelése 100-asával, de ezt már korábban előkészítettem, 45 szintnyi van. -
buke
tag
válasz
[HUN]NIMROD #49120 üzenetére
[HUN]NIMROD: szerintem már megnézted, de megnéztem és nő.
Egy kereskedelmi acc-omon, pont ott van egy nagyobb LTD lerakatom (2300T). Két kört csináltam, ahogy írtad, 784T vásároltam vissza a legkisebb áron. Nem mozdultam el az FC-ről.
Kindulási érték: 18,126;
Végeredmény: 19,694
Egy kérdés: ebben mi a pláne ?[ Szerkesztve ]
-
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
[HUN]NIMROD #49119 üzenetére
Ok, a piac alapmodul, ettől függetlenül a kérdés érvényes.
-
[HUN]NIMROD
senior tag
Tudja valaki hogy a saját FC-n lehet-e kereskedni, úgy értem ha üzemel a piac, és ott eladunk, az beleszámít a statisztikába? Ad abszurdum működhet-e az hogy leszállva mint tulaj, előbb kiveszem az árut a transferrel a hordozóról a hajóm rakterébe, majd azonnal el is adom és ezt ismételgetve megy fel viharos gyorsasággal a Codex-commander-stats-trading-commodities traded érték? Akinek van piacmodulja, próbálja már ki légyszi.
-
5150head
senior tag
válasz
[HUN]NIMROD #49115 üzenetére
Köszi.
Kár hogy az event előbb jött mint a credites Mandalay...Február végén meg jön a kolonizálás.
Lesz majd PH-s rendszer?
Én végül nem vettem Carriert, mert jelenleg teljesen felesleges számomra, majd ha esetleg elindulok komolyabban felfedezni. Ez a kolonizálás viszont érdekesnek tűnik -
[HUN]NIMROD
senior tag
Az új CG már a kolonizálást készíti elő, és a modul jutalom mindenkinek jár (fejlesztett DSS).
-
5150head
senior tag
válasz
Morphus101 #49113 üzenetére
Tegnap tesztelgettem két monitoron, bár sok időm nem volt játszani.
Ami tetszett, hogy pl felfedezéskor bemondja, h az adott bolygón mennyi bio van. Majd ha lement az ss akkor az árákat is kiírja.
Leginkább infokat ír ki kb mindenről, viszont az nem találtam meg benne, hogy hogyan lehet úgy keresni mint inarán. (Nearest akármi...)
Ami fura, hogy állandóan pofázik valamit, továbbá az állomások környékén a forgalmazást is próbálja szimulálni, de gondolom ez kikapcsolható.
Majd jobban átnyálazom, van ahol hasznos tud lenni, de pl ezt az "inarás" keresést hiányolom. -
Morphus101
tag
válasz
5150head #49112 üzenetére
Nem használom, de megnéztem a honlapját, ha van plusz monitorod nyert ügyed van, ha nem kell még egy software a mobilra/tabletre hogy az funkcionaljon second monitorként.
Lehet egész jó, én személyszerint nem mokolok vele, de engen is érdekelnének tapasztalatok, ha bizonyos számu előnye kiderül még lehet én is felrakom. -
5150head
senior tag
EDCoPilot-ot használ itt valaki? Mik a tapasztalatok? Jobb/kényelmesebb mint az inara?
-
buke
tag
válasz
5150head #49108 üzenetére
5150head: sőt, talán küldit is csak akkor kell bevállalni ehhez, ha az FC-ken hiánycikk a Manu.Instru. és az Assetts matik közül a Tech alkategória, ilyenkor logikus, hogy olyan helyre vegyél fel küldit ahol Extraction bázis van, lehetőleg anarchia legyen, ott fogsz találni rengeteg Tech. matit ; érdemes nagy értékűeket gyűjteni,Pl.: Titanium plating, Carbon Fibre plating, Tungsten carbide és ha van a legjobb a Weapon componens. Közepesnek meg ott van az Optical lens rengeteg.
Manufacturing Instru-t is lehet letölteni itt ott és még a roncs küldik közül olyanokat keress, ami a szomszédos rendszerre adja a küldit és az altípusa "Impact" pont ahol egy műhold, beacon lezuhant. Itt meglesz a 3 db Manu Instru, de itt mindig jöhetnek buckalakók erre vigyázz.
-
5150head
senior tag
Szia. Nimród is leírta: Neked a nevesített kalózok kellenek, de azok is lehetnek wingben, bár ált el szoktak iszkolni ha rámész a célpontra.
Ilyesmit keress: "kill known pirate XY"
Amúgy nav ponton is találhatsz "wanted" hajókat, azoknak is nekieshetsz ha nem combosak.Más:
Közben a hétvégén megtoltam "kicsit" az onfoot részt. Maverick G5, csak egy fejlesztést kell még beletolnom, de ahhoz is megvan a nyersanyag.
Intimidiatorhoz is megvan minden, már csak egy G3-at kellene találnom, aztán fel lehet húzni G5-re.
Bejött ez a rakétázós Vulture
Utána folytatom az Artemissel, mire jön a Mandalay addigra szeretném fullozni, aztán bevetem magam valamerre a sötétbe. -
[HUN]NIMROD
senior tag
Hali, nincs tuti hely, keresgélni kell. Amiket látsz, valszeg csapatoknak célzott küldetések, azok szoktak ilyen sokat kérni. Ugyanitt kéne legyen néha szóló is kevesebb célponttal 10 percenként frissülve. Nálam amúgy az előbb volt egy olyan is ami csak 15-öt kért bár team-es, és egy nap volt a határidő, ez fél óra alatt megvan egy megfelelő hajóval. Ennél többet kívánóknál a határidő is felmegy egy egész hétre, ennyi idő alatt még a soktízet is el lehet intézni napi fél órákkal.
Inarás "nearest massacre missions" kereső. (Sol helyére beírod ahol vagy.)
Amikor csak egy hajó a célpont, ami meg a nevesített kalózvezérek, szökevények stb likvidálása. -
setup
tag
sziasztok, 100 éve letettem, most egy erősebb VGA miatt előszedtem.
Rég elfelejtettem már mi a fenét keresek ott, ahol vagyok.
Itt olyan küldetések vannak, hogy szedjek le 20-30-40 kalózhajót. Ilyenekre nincs időm. Fél órákat tudok szánni rá néha. Hová kell menni, hogy csak egy-két hajó legyen egy mission és ne 20-30? -
Sztyepadzso
őstag
válasz
Pepyno #49103 üzenetére
A google azt mondja(fantom gombbenyomódás az X56-on) hogy kevés az energia az USB-n.
Segithet, ha nullára veszed a PIP-t-et a designről, azzal kapsz pár mW plusz teljesítményt(led kikapcsolás )
Vagy szerzel egy A-s PD(powered USB hub. Nyilván itt ezzel egy nem powered usb ha használa is kivan zarva ezzel)
Vagy Nagyob PP-t(USB 3)[ Szerkesztve ]
-
Pepyno
csendes tag
Sziasztok!
A problémám:
X56-al játszom, meghatározatlan idöközönként a throttle-on gombok ki-be kapcsolnak. (Egyetlen egy Custom binding van, mindent ki szedtem.) Mi lehet a gond? Valakinek valami ötlet?? -
5150head
senior tag
válasz
Murphys2 #49101 üzenetére
Köszi, de a bubiban vagyok.
Volt valahonnan egy stuck Vulture hajóm. Felszereltem rakétákkal, uh tegnap a levegőből szórtam az áldást. Mondjuk bountyt is kaptam a nyakamra mert vegyesen voltak a scav npc-k. Mondjuk ezt a logikát se értem amúgy: Lőnek rám, visszalövök, erre bounty murderért...
Ez lesz valószínőleg a taktikám. Miután az összes nyomit elpucoltam nyugodtan tudtam lootolgatni.
A combosab scarabot is ráraktam a hajóra, de nem nagyon szeretek scarabozni se.
Elvileg anarchy rendszerben lehet így settlementet raidelni is, majd meglátom. -
Murphys2
tag
A Colonián a napokban nekem is volt három gyalogos küldetésem, amit hiába írt teljesítettnek, nem tudtam leadni. Leadásra rákattintva villant egyet a kép és nem történt semmi. Ahogy így utólag végiggondoltam, azoknál bugolt be, ahol upgrade-hez használt cucc lett volna a jutalom.
Kezdetben én is sokat idegeskedtem a küldetéseken. Aztán rájüttem, hogy kutató ruhában kell menni. Ha gond volt, jetpack-el simán el lehetett tűnni onnan és kezdeni előlről a lövöldözést. Kisebb bolygókon folyamatosan a levegőben lehet maradni a jetpack upgrade felszerelése után a kutató ruhában. Így meg, hogy fullos mindenem, tényleg élvezetesebb az összes típusú küldetés. A kezdő játékosokat nem támogatja a játék.
Itt vagy a Colonián? Szívesen megyek veled group-ba.[ Szerkesztve ]
-
buke
tag
válasz
5150head #49099 üzenetére
pl. a csempészet, sima átadás vagy átvétel bázison vagy itt van olyan típus, aminek az a neve, hogy Larceny vagy mi: ilyenkor oda kell menni az adott bolygó felszínre és a konténerekből kivenni amit kér. A lényeg hogy ennek Threat 1-nek kell lenni, ennél nem jön senki, soha. sima szállítási küldik csak azok kevesebb matit adnak értelemszerűen. De vannak 1 npc kilövéses küldik is, alarm kikapcs. nélkül, itt a Threat 3-esnél még el tudsz menekülni, de nem hiszem, hogy gond lenne ha a sokkolóval a túltöltött módban hátulról megölöd a célszemélyt, amikor nem látja senki.
A salvage küldiknél is a Threat 1-esnél nincs npc veszély és néha elég jól adja. Ezt azért kérdezd meg mástól is. Itt is valami tárgyat kell elhozni. végül is, amikor lopni kell normál működésű bázison, akkor a külső sárga ládákból lehet kiszedni a cuccot,de előre ezt honnan tudnád, talán a szövegből lehet.Tehát nem a locker, hanem amit a ládára mondanak angolul. Ez is békés, amíg nem kapnak elItt a láda kódját meg kell tudni terminálokból és amíg odaérsz meg kell jegyezned. Itt is csak a threat 2 és 3-ast ajánlanám, hogy ne lőjenek szét.
[ Szerkesztve ]
-
buke
tag
válasz
5150head #49097 üzenetére
OK, a Grade növeléséhez nem kell még mérnök. Amióta csökkentették a mennyiségeket csak a békés küldikkel is el lehet érni a G3 szintet--nem kell folyton menni a demokratikus állomásokra és outpostokra G3 miatt és közben lehet olyan materiálokat gyűjteni ezekkel a küldikkel, ami oldja a mérnököket. Ha Coloniára mész mérnökölni, ott ügye kevesebb mérnököt kell feloldani, de fontos, hogy még a bubiban szerezd be most a matikat, mert ott nincsenek matik bug. miatt. Ezért segítettem egy játékosnak és sikerült az átadás, meg is köszönte, mivel az FC-re nem tudtam betenni neki szintén egy bug miatt.
UI.: a coloniai mérnököknél nincsenek külön feladatok 10-esével csak matik kellenek. Talán 1 repu kell, nemtudom már.[ Szerkesztve ]
-
5150head
senior tag
Oké, h G3 alatt nem érdemes, de most olyan küldikről beszélünk amiből meg kell csinálni 10 db-ot, hogy feltudd oldani azt a mérnököt amivel tudsz fejleszteni, h legalább G3 legyél.
Továbbá itt kell összeszedni a fejlesztéshez szükséges nyersanyagokat is. Meg se kapod az Inviteot Navarrohoz ha nincs meg a 10db reactivation. F#ck logic.
Ruhákból már tudtam G3-ast venni, csak üres slottal, h kapásból tudjam mérnökölni.CZ-ben látszik igazán mennyire elavult ez a része (is) a gamenek. Az npc-k libasorba futnak egymás után a pontra, lőheted őket hátba 2-3 lövésre fordul meg
Azért érződik csak nehéznek, mert rohadt nagyot sebeznek és ha egyszerre jönnek rád akkor pik-pak szétkapnak, meg granyóval tudnak Kobe-t dobni. -
buke
tag
válasz
5150head #49095 üzenetére
G3 alatt nem érdemes elkezdeni a gyalogos küldiket, mert elmegy az ember kedve, akkor amikor még nincs meg a kellő rutin. Tény rengeteg idő még belejön az ember, főleg ha előtte csak békés szimulátorokkal foglakozott, mint én, de csak azért is elkezdtem, mert érdekelt, hogyan lehetne ezeket csont nélkül megoldani. Most már nem tudnak megszivatni az npc-k, csak ha nem figyelek. Sőt elárulom, már mehetnék G1-el is
a rutin miatt, mert ez a döntő %-ban. Persze ehhez nekem több év kellett. A hajós rész meg már nem érdekel. Thargoidok meg különösen nem !
-
5150head
senior tag
Tudja a tök. Du. volt, azóta volt restart, ugráltam ide-oda, nincs már benne a sessionben.
Eredetileg a harcolós cuccot nyomtam, amikor ledobnak aztán capture the flag. Jó uncsi, 2000-es évek vibe... 3-4 után ránéztem a terminálra és ott voltak ezek a reaktiválós küldik.
Még arra tudok gonoldni, hogy esetleg megváltozott a state időközben azért tűnt el nekem.
Másik rendszerben (Infrastructure failure) vettem fel megint 3 dbot. Ezeknél ki is írta jobb felül a dolgokat. Más kérdés, hogy a háromból eddig csak egyet tudtam megcsinálni. A 2.ban kinyírtak uh bukta, a 3.ban meg ahogy leszálltam jött a dropship és a túlerő, uh iszkiri.
Nem kicsit van ez amúgy elb@szva. Itt is az lett volna a bónusz feladat Threat 3-nál, hogy szedjek le egyedül 0 upgrade cuccal 16 scavet... Gondolom hajóról kellene lebombázni őket. Jó nagy f@szság. Egyáltalán nem tetszik. Még 6-8 scavvel elbánok ide oda ugrabugra, de folyamatosan spawnoltak, pedig dropship sehol se volt. Lesz0phat aki ezt kitalálta. El is ment a kedvem az egésztől.
Pedig amúgy a settl. reactivationnak meglenne a hangulata, lootolgatok, stb. Még azt se bánnám ha jönnének scavek (azért ne 16an b+), de olyan szinten unfair és elavult a gunplay, h sokat biztos nem nyomnám.
Amikor az első engihez kerestem Pusht, akkor is 3-4 npc szétlőtte a military scarabot? wtf? Annyira jó volt, h inkább vettem Pusht az egyik Carrieren...
Aztán megláttam, hogy mennyi goods meg data kell 1-1 motyó fejlesztéséhez , és úgy vagyok most vele, h szerintem elengedem az onfoot részt. -
buke
tag
Megnéztem a Colonián egy nem tűz eloltós sima regulátor berakós küldit, megy hiba nélkül, jobbra fent ott van a Mission Reactivation felirat. Beraktam, megadta, majd bázis elhagyás felirat, végül launch és zöld felirat: megadva a küldi !
A mérnökölt Mandalay elég jól bírta buckalakók lövéseit, de a végén közbe avatkoztam a G5 shotival.
Majd a bubiban is nézek egyet ![ Szerkesztve ]
-
buke
tag
válasz
5150head #49091 üzenetére
a mission objektív dologgal nekem soha nem volt külön beállításom, azaz mindig ott volt és soha nem scanneltem ezek előtt a küldik előtt. Lehet hogy nem jól értem amit írsz.
"A 3. küldi abandon lett, de úgy, hogy a power regulator a zsákomban maradt (írja h mission item) ez is valahogy beragadt, mert se eladni nem tudom a barban, se kidobni." Nem sikerült elindítani ? Nem szükséges eladni, mert vannak küldik ahol kell. PL. ahol beüzemelés után kell valamit elhozni.
[ Szerkesztve ]
-
5150head
senior tag
Köszi.
A jobb felső sarokban meg kellene jelennie a mission objektivnek nem? Nekem az se jelenik meg, pedig volt scan a rendszerben.
Vagy azt be kell állítani valahol, hogy írja (hiába túrtam a menüt nem találtam meg)
A 3. küldi abandon lett, de úgy, hogy a power regulator a zsákomban maradt (írja h mission item) ez is valahogy beragadt, mert se eladni nem tudom a barban, se kidobni. -
buke
tag
válasz
5150head #49089 üzenetére
5150head: nem hiszem, hogy te cseszted el, kb. 3 épületnél kell általában a tüzet eloltani. Szépen változik a csík és jelzi ha vége van a munkádnak. Ezután meg kell hogy adja a küldit ; azaz
megjelenik a felirat hogy kész vagy. Nekem soha nem volt ebben az altípusban ilyen hibám, pedig bizony én is többet vettem ebből fel, amikor pár accountomnak a bubi mérnököket feloldottam.
Gondolom a bubiról van szó, bármi lehet azok után hogy a materiálok is eltűntek a bubi egy részéről és az összes nem bubi lakott rendszerből beleértve a coloniát is."A vicc, hogy pl volt, hogy a settlement terminálon megnézve a mission object egy gránátos ládára mutatott.." ez régóta van,de nem befolyásol semmit.
[ Szerkesztve ]
-
5150head
senior tag
Skacok. On-foot-ban kellene segítség.
Settlement reactiválás. Azt írja, indítsam a reaktort meg oltsam el a tüzeket.
Hiába csinálom meg az objektiveket nem adja meg teljesítettnek a küldit.
Minden épületen végigmentem, mindenhol van áram, és mindenhol eloltottam a tüzet.
A tűzoltást (dekompresszió) próbáltam a belső terminálokon is, meg a külső (felvágható) konzolon is.
A vicc, hogy pl volt, hogy a settlement terminálon megnézve a mission object egy gránátos ládára mutatott... Ez ennyire bugos vagy én cseszek el valamit?
Egyszerre vettem fel három küldit, azt írták redditen, hogy ettől bebugosodhat. -
Murphys2
tag
Szia Buke! Ezzel csúsztam meg 1db-bal, 9 van a hajómon: Sell a total of 10 Culinary Recipes or Cocktail Recipes to stations in Colonia. Ha eladsz egyet, ár nem számít!
Jelenleg a Coloniánál vagyok. Az FC-n nem megy a kereskedés? Eddig ezt nem vetem észre. De azt igen, hogy a kibányászott anyagokat alig tudom átpakolni. Köszi előre is.
[ Szerkesztve ]
-
buke
tag
válasz
Murphys2 #49084 üzenetére
Murphys2: Szia, gondolom az on foot mérnökökről van szó. Itt most az a bökkenő okt. vége óta talán, hogy bubble kívül nincs loot úgy egyébként csak a mission anyagai jelennek meg. A bubble egyes részein is hiányoznak. Én valószínűleg tudok segíteni, mert van pár maradék ilyen anyagom valamelyik profilomon csak meg kell keresnem és az átadást meg kell beszélni, mert az FC-ken keresztül bug miatt nem lehet most kereskedni sem. Az hogy a profiljaim éppen hol vannak a galaxisban nem számít, bármikor a colonián tudok lenni a teleport segítségével 2 perc alatt és ez a fajta materiál úgymond nálam lesz mindig, ha viszem. Tehát nem cargonak számít.
Oda ilyennek kellettek: 10 manu. instru., 10 Digital design, recept. meg stb. -
Murphys2
tag
Sziasztok! A Colonián próbálom a mérhököket feloldani. Sajnos egyhez nem volt elég alapanyagom. Nem is tudom megszerezni, mert az összes settlements üres. Se adat, se egyéb cucc. Küldetéseknél sincs, csak simán leszállva egy bolygóra sincs. Volt újraindítás, adatok ellenőrzése a steam felületén. Oda vissza ugrás galaxisok között, de nem oldódott meg. Mi lehet a probléma?
-
buke
tag
Sziasztok, úgy látom kelepcébe kerültem, a galaxis központi állomáson ragadtam.
Gond nincs, mert ki fogom magam menteni valamelyik másik profilommal. Viszont akinek csak egy accountja van, na az viszont ezt a helyzetet csak külső játékos segítséggel tudná megoldani.
Lehet bonyolult a helyzet így első olvasásra, de megpróbálom értelmezni.
A gond az, hogy ez az állomás tk.nem funkcionál mint bázisokhoz taxi járat ill. hajó szállítás sincs. Semmilyen bázis nincs a rendszerben és a környező rendszerekben sem. Én pont videóztam a twichen és bementem a felújított, mérnökölt Kraitommal az állomásra, ki sem szálltam, aztán visszamentem az állandóan ott lévő hajószállítással rendelkező FC-re. Ez az Explorer's Orbital nevű FC. Innen vissza a koloniára a menekülő escape poddal mentem volna, de mivel behajóztam a korlátozott működésű állomásra a játék ezt vette utcsó állomásnak és ide rakott be, vesztemre
Először még bizakodtam, mert sokfelé voltam ilyen csillag ködöknél, de ott mindig volt valami börtön és felszíni bázis
(bázisok), a börtönből volt lehetőség a bubiba jutni, sokszor a börtön 1000 Ly volt a bűntett színhelyétől,de mellékes volt ez, hiszen csak a hazajutás volt fontos. Itt vannak a hajóim kb. 6500 km-re és nem tudok oda jutni.
Azért az Odyssey megjelenésétől számítva, ha valaki hajó nélkül van az szerintem nem meglepő. Szóval több tényező egyszerre jelent meg itt. 1.nincs hajószállítás, 2.nincsen ody. bázis, ami generálná a taxi forgalmat és a lehetőséget a börtönbe jutáshoz.Nem gondoltam volna, hogy egy ilyen lényeges helyen semmi sincs? Kisebb ködöknél mindig volt legtöbbször valami bázis, ha shipyard nem is.Egy börtön van 5 Ly-re, de oda nem lehet taxival bejutni, gondolom az hajóknak van. Nincs gond, magamat megtudom menteni másik accounttal legalább fogy a pénzem.Szóval akkor mégis csak van kelepce a játékban
-
5150head
senior tag
Aki kap meritet bányászásért annak ez egy jó tool lehet:
Ennek a toolnak a local verziójával (naponta le kellett tölteni az adatbázist) bányásztam múlthéten, 192 cargos phytont raktam tele platinummal ( kb1-1,5 óra alatt) azért kaptam kb 40e merit környékén/kör (általában 6 szint volt).
Aztán ráült valaki arra a rendszerre uh átrepültem máshova. Célszerű mindig ellenőrizni a rendszer marketjét mielőtt nekiáll az ember. A lényeg, h csináltak belőle online verziót.
Hétvégén 100-as lettem a poweremnél.
Harcra megbuildeltem egy Phyton MK2-t. (Korábban Titán bombázásra buildeltem már egy másikat, akkor nagyon megtetszett ez a hajó)
Hááát 4 pac.frag, meg 2 imp.hammerrel kell rendesen centizni h kijöjjek energiával. Nem is értem, egy harcra tervezett hajó és ilyen kicsi a pp meg a pd is. KraitMK2-nek egyel kevesebb L HP-ja van, mégis mindkettő modul egyel nagyobb mint a phyton MK2-benUgrótávban is elég gyengusz a FS kb kötelező rá. Cserébe fordul mint a fene, sokkal agilisebb a kraitnél. Ráment a délutánom a buildre, de összehoztam, ha valakit érdekel belinkelem.
-
válasz
Leslie33 #49077 üzenetére
Én mindent maxra tettem a Mandalayban. Összes modult, fegyvereket, mérnökölve, stb.. Így is 50Ly felett ugrik. Nekem ez elég is így.
Viszont nem tetszett, a korlátozott előre lefelé kilátás, ami ugye exobióhoz nagyon kell. A FOVot állítottam öttel nagyobbra (mintha hátrébb tolnám az ülést). -
Leslie33
tag
Köszi Buke a választ. Szerintem beújítok egy Mandalay-t felfedezésre, exobiózásra. A kabinból való kilátásra nem tértél ki, de lehet ez nem is annyira fontos. Inkább lehet előnyös a 3-as futómű, a 4-essel szemben, nehéz terepen történő leszállásnál.
Ezeknél a Pre-Built hajóknál, ha megsemmisül, akkor az alap hajót ingyenesen kapod vissza, de az összes módosított modult újra egyesével kell megvásárolni és beépíteni? -
buke
tag
Köszi a reagálást. Igen csak azért gondolkoztam el ezen, mert végül is a kisebb, de távolabbi lakott rendszerekből kiindulva is lehetséges a bővítés bizonyos korlátok között. A lakott és ismeretlen, lakatlan arányokat nem változtatná meg a galaxisban még ez sem szvsz. Ha a galaxis 1%-a lakott rendszer lenne bizonyos körülhatárolható zónákban, ez = 4 milliárd lakott rendszert jelentene a jelenlegi statikus default 20 ezerhez képest. Talán valami laza játék szabályzattal lehetne ezt megközelíteni. 100 ezer grindelős játékossal, akik mind sztahanovisták
De az ilyen lelkek már kezdenek eltűnni
Nyilván, ha egyszer engedélyezik--mert ennek azért lenne valami többlet kihívása is--a korlátok fontosak lesznek.
-
csakb
őstag
Vagy csak a bubiról kindulva lehetséges ??
Ha jól értem, eleinte úgy fog menni a dolog, hogy venned kell egy Colonization Beacont egy megfelelő NPC-től, és utána 24 órád lesz, hogy a vásárlás helyétől max 10 fényévre elhelyezd egy olyan, nem kolonizált rendszerben, amire más még nem formált igényt. És először ezek az NPC-k csak a Bubble-ben lesznek elérhetőek, szóval ja, a Bubble széléről fog indulni kifelé a móka. Colonia stb. eleinte nem játszik.Hogy később hova fejlesztik, azt még nem lehet tudni.
-
buke
tag
ugrótáv a neutron sztrádán
-
buke
tag
Képek: a vörös Mandi első leszállása, másik kép: a neutron sztrádán a colonia felé.
[ Szerkesztve ]
-
buke
tag
Szia, igen kész lett egy kifejezetten nagy táv ugrásra kitalált build, nekem újdonság, mert nem használtam még a mélyűrben ilyen ugrótávú hajót. Ráadásul ezt itt vettem Colonián és itt is mérnököltem végig, ami pozitív benyomást tett rám. Ugrótáv: 78,6Ly. Szóval én egyenlőre csak ugrottam vele és pillanatra leszálltam a 2500 Ly-es út alatt scannelni egyet. Az viszont ebben nem tetszik, hogy annyira kifeszített egy cél érdekében, hogy nem tudok boostolni akármikor :) 1D Distributor
csak a mérnökölés miatt tudok egyáltalán. Én később meg fogom erősíteni a hullt, ahogy írtam is, mert ez szvsz létfontosságú az exobiosnál. Továbbá van, ahol már beüzemeltem egy 3D disztributort és így már ok a boost bármikor. Az ugrótáv talán 1Ly-el lett kevesebb. Hull: Military Grade Alloys + könnyűre mérnölöléssel lehet vissza "növelni" az ugrótáv jórészét.Tehát így masszívabb és pörgősebb lesz a hajó, cserébe 70-73Ly-ra lecsökken az ugrótáv.
Fél profi szintnek meg vásárolt "D" modulokkal és FSD G5 + Guardian boosterrel (ügyelve az elegendő energiára ügye !! ) elátott hajót üzemeltem be pár másodlagos alt.accon. Ugrótáv: 65-67 között van és persze itt szvsz nem elég exobiosra a "D"-s shield, hanem ajánlatos az "A"-s, mert ügye itt nincs mérnökölés + shield boosterek mérnökölése sincs.
Teljes amatőr szint olyan már nincs nálam, de ebben kb. 38-40Ly-et lehet kihozni a hajóból biztonságosan és nem hazárdírozó builddel természetesen.
Érdekesség, hogy Colonián kifogyott a leginkább explo.-ra kelendő pár minőségi Mandalayra való modul, ezért az ott állomásozó 2 FC-ből az egyiket modul vásárlásra megnyitottam, naponta figyelem, mert a készlet véges.MÁS: volt egy karácsony előtti interjú talán 20.-án a kolonizálással kapcs. Kérdések voltak feltéve pl. honnan indulhat ki egy építkezés ? A válasz első részét talán értettem is, de lehet hogy mégsem. A lakott területekről...eddig ok. De a kérdésem, tehát az: az összes, a galaxisban előforduló lakott rendszerből ?? Ez esetben az összes olyan csillag ködből, ahol most is van legalább egy rendszer, mert hogy ilyen elég sok van. !?
Vagy csak a bubiról kindulva lehetséges ??
Én elég sok ilyen helyen voltam már és hátrahagytam egy-egy teleport sidewindert, hogy bármikor vissza mehessek.
Vagy csak a bubiról kindulva lehetséges ??[ Szerkesztve ]
-
tempi88
csendes tag
Sziasztok, gyors kérdés... Galaxy mapban nem enged útvonalat tervezni egy-egy rendszerbe (missing permit), viszont ha a a baloldali kijelzőn kiválasztom a rendszert tudok oda ugrani, ez miért van?
-
Leslie33
tag
Szia Buke! Hogy vált be a Mandalay? Használtad már felfedezésre, exobiora? Mi lett a végső build?
Az is érdekelne, hogy milyen a kilátás a kabinból. Én eddig egy ASP Explorer-t használtam exobiozásra, amiből nagyon jó a kilátás a bolygófelszínre, amikor 20-30 méter magasan repülve kutatom a bacilus telepeket. Bár inkább külső nézetet használok, amikor nehezebb megtalálni őket. Gondolkodom rajta, hogy a Mandalay-t használnám felfedezésre/exobiózásra. Előnyösebb lehet a tripod futómű ha nehezebb terepen kell leszállni. -
[HUN]NIMROD
senior tag
-
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
5150head #49067 üzenetére
Jurijnál is. Gondolom mindenhol ez a helyzet. Már pont akartam írni hogy a heti 5 is óriási lökést ad a fejlődéshez, még ha párat nem is mindig lehet megcsinálni. Erre rádupláztak... Mintha az lenne a cél, hogy mindenki minél hamarabb 100-on legyen. Pl biztos hogy ~2800-at ér az hogy 10 rendőrön végigpörgetem a célpontkijelölést..??
Már most 51. szinten vagyok, pedig csak 750.000/5 perc hasznú kamionozást csinálok Parecoban. Az 5-ös küldetéscsomagok eddig 2 szintet jelentettek, ez a 10 meg négyet érne, de nem csinálom meg, mert a kereskedést farmolom. A PowerPlay csak mellesleg lesz meg, azért választottam azt a karaktert, aki itt uralkodik. Legalább az extra modulokhoz stabilan hozzá lehet férni. -
5150head
senior tag
Nálam 10 db heti power küldetés jelent meg, de nincs benne onfoot.
Ez bug vagy feature?Mondjuk én mindkettőnek örülök.
-
buke
tag
válasz
[HUN]NIMROD #49065 üzenetére
[HUN]NIMROD: köszi, megnéztem a coriolison és az abszolút érték szerint kb. 30% javulást lehet elérni az ütközésnél (pl. már a Military Grade Composite-tal is, nem kell a drága Reactive Surface Comp.), úgy, hogy a LightWeight Grade 5 és mellé a Deep Plating effecttel mérnökölve csak 5 Ly lett az ugrás veszteség a 11 Ly szemben. Természetesen ez az abszolút érték tovább növekszik mérnököléssel.
Tehát nekem megéri, ha 78 helyett csak 73-at tudok ugrani, úgy hogy a kaszninak van +30% védelme a felszíni bénázások miatt.[ Szerkesztve ]
-
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
5150head #49061 üzenetére
Most nálam ugyanez történt, meg talán korábban is előfordult valamelyik szintnél. Nem bánom, egyiket sem tudom beváltani, mert az 5 cucc közül mindig van legalább egy ami tele van.
#49062 buke : az abszolút érték számít ütközésnél, szóval ahol az a legnagyobb. Gyanítom hogy az alapra rátett heavy duty lesz a nyerő. Ráadásul ilyenkor nem is nő a tömeg. (A reactive kinetikus fegyverek ellen véd jobban.)
A heti 400 ARX-nál talán törekedtek arra hogy bármilyen tevékenységgel nagyjából ugyanannyi jöjjön, de ez nem sikerült. Valamilyen harccal elég hamar megvan, pl 1 gyalogos high CZ megnyerése kb 130-150 egységet ad 10 perc alatt. Attól függ, hogy mennyi ellenfélért adott közben combat bondot.#49064 mumtaz : 2023-ig minden évben volt amióta van ARX, kb úgy hogy pár napon át napi 50, aztán 100, 150, és ez valamilyen növekedéssel elérte a csúcsot 24-ére ami talán 300 volt.
-
mumtaz
senior tag
Elvileg maximum heti(!) 400 érhető el. Amit eredetileg Peppo említett, az az, hogy korábban a Karácsony előtti időszakban volt, hogy napi - asszem 100(?) - ARX járt már pusztán azzal, hogy a játékos belépett a játékba és ez mindentől függetlenül, tehát nem volt befolyással a heti 400-ra. A heti maximum 400-hoz viszont nem elég csak belépni, hanem játszani kell.
-
buke
tag
A napi ARX-hez (400) mennyi idő játék szükséges, nekem tegnap jan.1-én jó pár óra játék után se adta meg a napi adagot.
Még kb.1100 ARX kellene a felfedező main accountomra, hogy meg tudjam ide is venni a Mandalayt.
A fő main acc.-omon a Mandalay-el kész lettem a teljes mérnököléssel és pozitív a véleményem az egész folyamatról.
Az értékek összehasonlításánál akadtam el. Mi az erősebb változat ? Milyen értéket figyeljek, ha veszítek is az ugrástávból,de erősebb hull jöjjön ki a végén. Exobiologiai, főleg a felszín közelében fog száguldani
Lightweight armour + HeavyDuty-Deepplating megerősítés vagy ->
Reactiv Surface Composit + LightWeight Grade 5 megferősítéssel -
Peppo
őstag
válasz
mumtaz #49057 üzenetére
Vicces az időzítés. Mikor csak festést lehetett kapni érte, akkor volt.
Annál azért több, de nem túl sok úgy sem. A teljes akció 1-2000 ARX volt régebben, szóval még csak az sem fenyegette volna őket, hogy ebből veszi meg az új hajókat az, aki akarja.
Nem lehet, hogy elfelejtette a beállításaidat? Nekem csinált már ilyet. Aztán vagy beállítod megint az összeset újra, vagy, ha le volt mentve valahol az ezt tartalmazó file, akkor azt visszamásolod.
-
4580693
senior tag
Ja ja. Valami 400 arx-et adott tavaly, ha jól tévedek. Idén kaptam tőlük jó nagy bugot. Az srv egyszerűen irányíthatatlanná vált tegnap este ( a guardian vessel éa veapon blueprinteket gyűjtök és a romoknál meg van bolondulva).
-
Peppo
őstag
Most tűnt fel, hogy az utóbbi napokban nem volt az az akció, ami az előző években karácsonykor, hogy ha belépsz a játékba, kapsz pár száz ARX-ot. Most, hogy végre lehetne is venni érte valamit.
És B.U.É.K. mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
-
buke
tag
buke: B.Ú.É.K.
-
5150head
senior tag
válasz
wollnerd #49051 üzenetére
Igen, ez nekem is működött. Teleraktam a 200 cargos phytont Platinummal és 4 szintet ugrottam. Lehet csinálok egy csak lézeres buildet vmelyik nagyobb hajóhoz.
Továbbá valami csoda folytán tegnap sikerült carto adatot is eladnom. Mondjuk nem sokat kaptam, mert a 800e adatért jött 120 merit, de legalább most beszámolta.
Azt viszont nem értem, hogy a Waifu csajnál hogy sikerült tegnap 2M, trade bondot összeszedni.Ott adtam el a bányászott cuccot tegnap, de ha Mahonnál vagyok akkor Duval miért ad trade bondot?
-
wollnerd
aktív tag
válasz
5150head #49046 üzenetére
"Sell mined items not bought minable items - Nem megy, ma próbáltam. Olyan infot találtam az egyik fórumon, hogy csak az akkor ad a bányászott cuccért meritet, ha azt az adott rendszeren belül adod el. Szóval ha átugrasz máshova ott nem ad."
Igen, adott rendszerben kell eladni, én a Titan Cocijo háború előtt YG egy stronghold rendszerében bányásztam Platinum-ot és egy menetben kb. 300 tonnát eladtam (Cutter-rel bányásztam) kábé 50-55 ezer meritért egy körrel. Kb. 5 menet volt összesen. Jó gyorsan léptem szinteket, most is 55 szint körül vagyok. A pénz is jól jött. Azt hiszem 500-600 milliót kerestem.
"Sell rare goods not aquired in aquisition systems - Nem megy. Kikapcsolták, valamikor talán visszakerül a játékba."
Ennek én se örülök. Azóta is porosodnak a FC-emen, nagy mennyiségben, merthogy még pont időben értesültem a kikapcsolásról.
[ Szerkesztve ]
-
buke
tag
Sziasztok ! Vettem az elsődleges main accountomra egy standard Mandalayt, akciós
9900 Arx.
Elkezdtem a mérnökölését itt a Colonián, eddig minden lazán halad előre, itt két mérnöknek kell vinnem árut még, remélem az is meglesz. Nekem a Lightweight hull kevésnek tűnik, bár nyilván a mérnökölés javít ezen. Bolygó felszíni használatra lesz és néha bizony oda verem a kasznit.
Más: PP2.0 kérdés a szakértőkhöz: Ha csak az on foot feladatokat végzem el az elég önmagában valamire, vagy ez így csak a feladatok egy részét jelenti ? Azért kérdezném, mert én pár éve csak szinte gyalog missionokat csin. az összes típust ismerem. Nehezen tudnak már megszivatni -
válasz
5150head #49046 üzenetére
Én ma végezni fogok a powerrel, és már alig várom..
7 héten át szkenneltem, vadásztam és black boxokat gyűjtöttem. Néhány feladat összejött ezekkel, de más macerásabb küldetéssel nem foglalkoztam. Így hetente olyan 100.000 merit jött össze.
Csak az utolsó értelmes fegyverig nyomom, ami nekem a 88. szint.Valahogy elvette a szabadságot, pont amit élvezek a játékban.
-
5150head
senior tag
válasz
Morphus101 #49047 üzenetére
#48850 - ben én is írtam már november elején.
Igen elvileg a leírások szerint kellene működnie. A térképen is írja ingame, hogy mit kell csinálni az adott rendszerben pl mining, explo adat eladás stb. Mégse működik a dolog, pl ahogy Nimród is írta korábban. -
Morphus101
tag
Powerplay 2.0 aktivitások, Goggle link [link]
-
5150head
senior tag
Leírom, mert tanulságos, meg más ne szopjon ennyit.
Direkt Mahont választottam, mert nem vagyok egy nagy fighter.
Szóval Mahonnál a következő tevékenységekre kaphatsz elvileg meritet.Acquisition
Power kills - kill enemies in aquisition systems - Működik, bár csak CZ-ben néztem.
Sell trade commodities at 40% or higher - Ez megy. Talán az egyetlen értelmes módja a merit farmnak, továbbá itt van az az exploit amit már korábban leírtam a #48868 hsz-ban. Szerintem tekertek is rajta, mert ma pl egy 10-es pakk Agronomic Treatment-ért 188-200 körül adott. A 720-as cutterrel megvolt 2 szint egy körből.
Sell mined items not bought minable items - Nem megy, ma próbáltam. Olyan infot találtam az egyik fórumon, hogy csak az akkor ad a bányászott cuccért meritet, ha azt az adott rendszeren belül adod el. Szóval ha átugrasz máshova ott nem ad. Talán rápróbálok majd a renszeren belüli bányászásra/eladásra. Máshol azt írják, hogy a hatalomhoz tartozó rendszerben kell bányászni. Gondolom itt se mindegy, hogy az adott rendszer most Acquistition vagy Reinforcement.
Sell rare goods not aquired in aquisition systems - Nem megy. Kikapcsolták, valamikor talán visszakerül a játékba.
"Deliver Powerplay commodities from Fortified/Stronghold systems to Power Contact in Aquisition systems" - Ez megy. Alap cucc ami a korábbi PP-ben is volt.
"(Ody) Download Power research/Industrial data from settlements in aquisition, return to stronghold/fortified" - Nem működik, ezt is kivették.Reinforcement
Complete aid and humanitarian missions - Ez megy csak kb semmit nem ad. 54-es stackért adott 80 meritet. Ez kb egy állomás körüli körbescanneléssel megvan fél perc alatt. Sok hűhó semmiért. Talán a drágább cuccokkal több merit jön.
Sell Cartography data at Universal Cartographics - Nem megy. Nekem még sehol se sikerült semmilyen rendszer scan adatért meritet kapni.
"collect salvage and hand in to Power Contact in same Reinforcement system" - Ez megy, a podok kivételével, mert ugye azt is kivették a játékból.
Sell trade commodities at 40% or higher - írtam fentebb
Sell mined items (not bought minable items) - írtam fentebb
"Deliver Reinforcement commodity to Power Contacts from Stronghold/Fortified systems" - írtam fentebbUndermining
Collect escape pods in Undermining systems - Nem megy. Ez van kikapcsolva a rare goodsal együtt.
Complete aid and humanitarian missions - írtam fentebb
"(Ody) Download Power association/Political data from settlements, return to stronghold/fortified" - Nem megy, ezt is kivették.
"Deliver to Power Contact in Undermining system after obtaining from Power Contact in any co-aligned stronghold system"Ezeken kívül vannak még az egyes hatalmak gyengeségei, mint pl Archonnál a bounty hunt. Ezt próbáltam, működik, sok meritet ezért se kaptam, továbbá az ilyen kisebb dolgok mint a megaship scanek, sima hajók scannelése, hirdetők hackelése, stb.
Szóval Mahon elvileg egy kereskedős power ennek ellenére a harc (bounty, és enemyk) működik, a kereskedés meg csak részben, mert vagy nem megy vagy kivették a játékból.
Miután az ember ennyit szop a játék miatt és megnézi a Leaderboardot és látja, hogy valaki egy hét alatt csinál 1M meritet... biztos ő is "szabályosan" tradelget meg scannelésekből jött össze neki, levonja a tanulságot, h bmeg én megpróbáltam, de csak jó lesz nekem az a trades explo, más úgyse működik, mintha a készítők is ezt akarnák...
A többi powernél mi a helyzet amúgy?
-
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
5150head #49044 üzenetére
Passz... De ahogy tapasztalom, néha még akkor sem számolja be a heti feladatba, amikor minden stimmel. Én most először az 5-ből csak 1-et csináltam meg, a többire rápróbáltam, de semmi haladás, és nem is éri meg az időt.
Power goods kéne egy adott rendszerből, odamegyek, nyitogatom a power ládákat, de mind üres...
Power malware-t kéne feltölteni: egyik adatpontnál sem aktív az Upload...
Le kéne tölteni titkos adatokat, amikor leadom, nem számítja be...
Vista Genomicsnál kéne leadni biomintákat, megteszem, nem számítja be...Korábban ugyanez volt egy sima reklámhekkelésnél, de azt gyorsan lehet próbálgatni, ezeknél viszont már nem fogok órákat elbszni hogy aztán kiderüljön hogy épp nincs olyan hangulatban a játék hogy észrevegye.
[ Szerkesztve ]
-
5150head
senior tag
Skacok!
Hogy tudok Aid and Humantiarian missziókat keresni ingame vagy inarán? Mahonhoz kellene, de nem jöttem rá
Restore mission kell? Vagy inkább war/civil war?
Pl Itt elrepültem Bao stationre. A Donation missziók lennének? A szokásos pénzadományozáson túl ha jól látom lehet árut meg mindenfélét adományozni. Ez lenne az? Próbaképpen adományoztam pénzt (750e cr), azért adott meritet, de nem túl sokat (80) ... KösziAmúgy röhej, h még mindig nincs se rare goods, se pod leadás... a cartographic se mindig működi, elvileg nem írja ki, de megkapjuk a meritet Mahonnál szóval elég szívás...
[ Szerkesztve ]
-
4580693
senior tag
A történet a következő: szükségem van még néhány guardian blueprintre, így a hozzám legközelebbi rendszerbe látogattam el. Megcsináltam, de nem adja be a kulcsot. Viszont végig olyan érzésem volt, mintha ezen a site-on már jártam volna. (Kb. 2 évvel ezelőtt már megcsináltam egy pár guardian site-ot).
Szóval lehet, hogy egy helyszín csak egy buleprintet ad és nem lehet kedvünkre farmolni?[ Szerkesztve ]
-
-
Peppo
őstag
válasz
5150head #49038 üzenetére
Úgy tényleg szar, ha a raktérben van. Én odaparkoltattam a FC-t, áthordom rá mindig.
A drop változó. Első próbálkozásra adott kb. egy óra után egyet. Utána ugyanez. Aztán harmadikra kb. 10 perc után volt két darab, de a továbbiakban már semmi. Tegnap repültem megint egy órát, semmi. Így van most 4.
Persze, long range fejlesztés megvan, és kb. végig lesem a contact fület.
A support szerintem korrekt, de tény, hogy ilyenkor elhúzódhat a dolog. Nekem eddig mindig segítettek, igaz, nem ilyen jellegű problémáim voltak, hanem olykor egészen egyedi hibák. Be is írtam ide őket annak idején, volt néhány.
-
5150head
senior tag
Köszi.
Most írtam a supportnak, bár nem sokat remélek így ünnepek alatt. Addig meg hurcibáljam magammal a megmaradt 3 titan drive-ot vagy vegyem meg a többi sco-t?
Egyenként nyitottam, az első kettőt el is fogadta, a 3. nál bugolt be de nem is értem hogy miért törölte az első kettőt, a 3.-at meg se vette, és csak az első kettő nyersanyagát vonta le.
Ahogy olvasgattam még mindig P2P kapcsolatot használ a game, szóval azon csodálkozok, hogy eddig nem szopódtam be ilyennel, de sztem a legtöbb "nem működik/nem számolja" issue ebből van. Gondolom az ingame market alakulása is emiatt követhetetlen szinte.Nézed bal oldalt a contact fület? Feldobálja az összes cuccot a környezetedben. Esetleg long range modot tegyél a szenzorra. Én tegnap 1,5 óra alatt 5 drive-ot szedtem össze. (ebből buktam ugye 2-t), de ált. a 3db/run eddig megvolt.
#49037[HUN]NIMROD Neked is köszi. "...megkapod amit már megnyitottál" Remélem igazad lesz. Max addig kinyitom a kisebb modulokat.
-
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
5150head #49035 üzenetére
Ja, support. Vissza fogják adni az anyagokat, vagy megkapod amit már megnyitottál. Most pont írtam nekik 2 napja, el vannak havazva, meg hát Karácsony, de mindig válaszolnak, és nagyvonalúak.
Egyébként az volt a problémám, hogy nem jelent meg a PowerPlay osztalék a kontaktnál, nem tudtam elkérni, csak a transactions panelen láttam ahogy növekszik. Aztán pár óra múlva megjavult magától. Az is érdekes, hogy amikor az ünnepi küldi miatt körbejártam, kaptam osztalékot egy másik hatalomtól is (Patreustól, én meg Gromnál vagyok). Ez vajon mi?És egy kis PowerPlay "trükk": amikor szövetséges rendszerben/állomásnál vagyunk, érdemes SC és ki/be dokkolás közben a "next target" gombbal folyamatosan körbejelölgetni az ott repkedő hajókat. Ezzel érkezéskor 80-120 meritet lehet szerezni, mert a rendőrök már akkor is adnak fejenként 20-at, ha nincsenek előttünk, hiszen szkennelés nélkül minden adatukat tudjuk.
-
Peppo
őstag
-
5150head
senior tag
Járt már így valaki:
Nyitnám ki az SCO Driveokat. 7, 6 kinyitottam, 5-ösnél connection error. Restart. Nyersanyagot levonta, de a 7, 6 SCO Driveot se kaptam meg...
Login/out, restart, sehol semmi. Gondolom buktam a Drive-oka, meg a nyersagaokat is...Hogy lehet valami ilyen rakás szar?
-
undercover
őstag
Rendben átnézzem ezeket
-
csakb
őstag
válasz
undercover #49031 üzenetére
Ez is egy hasznos oldal, érdemes tanulmányozni, a többi tutorialjával együtt: [CMDRs Toolbox - Step-by-Step Guide to Unlocking Engineers Quickly ]
[ Szerkesztve ]
-
5150head
senior tag
válasz
undercover #49031 üzenetére
A srácok leírtak mindent ami fontos lehet.
Pár dolgot jegyeznék meg a mérnököléssel kapcsolatban:
Minden mérnöknél lehet 1 db modul fejlesztést pinelni, amit távolról is tudsz fejleszteni, nem kell elrepülni mindig a mérnökhöz. Video
Ha távolról fejlesztesz egy modult azért nem jár XP a mérnöknél szóval nem fog fejlődni a mérnök szintje. Amíg nem maxos egy mérnök célszerű mindig elmenni a mérnökhöz és ott húzni a modulokat így a mérnök repuja is fejlődik.
Az experimental effecteket (külön bónuszok) csak helyben a mérnöknél lehet feltenni a modulra.Nem tudom mennyi/milyen hajóid vannak, de én a helyedben vennék egy Diamondback explorert vagy egy ASP explorert. Bele egy A-s FSD aztán elkezdeném húzni sorban a mérnököket, csinálni a feladatokat amiket adnak.
-
undercover
őstag
Rendben köszönöm szépen a választ!
-
Peppo
őstag
válasz
undercover #49026 üzenetére
Nem kell mindenkit, bár végül azért természetesen ez a cél és ajánlott is. Ami nagyon fontos az a power plant, thruster, armor, shield, shield booster, FSD és persze azok a fegyverek, amiket használsz. Ha ezek megvannak, onnantól kb. egy új játék. A hajód, amit addig pillanatok alatt lőttek szét, igazi fegyverré válik. De pl. felfedezőhajónál is finom tud lenni a 70+ ly ugrótávolság. A mérnökösdi jó dolog.
A mérnökölést egyébként fel lehet fogni egy hosszabb tutorialnak is. Minden mérnök ad valami olyan feladatot, amivel egyben bemutatja, miket is lehet csinálni a játékban. Lesz benne egy kis felfedezés, bányászat, harc, kereskedelem, stb. Szóval már csak ezért is érdemes végigtolni. Most már nem kell a végtelenségig farmolni a cuccokat sem. A Youtube tele van videókkal arról, hol és hogyan lehet gyorsan feltölteni a készleteket.
-
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
Na jól van, akkor lesz egy nagyon élvezetes pár heted-hónapod (napi játékidő függvényében), mert most az első dolog a megfelelő mérnökök megnyitása. Ezek egymást ajánlgatják, és változatos feladatokat adnak a fejlődéshez és a továbblépéshez. Egy nagyot ugró jó kicsi vagy közepes mindeneshajóval ajánlott csinálni, pl DB vagy Asp Explorer, Piton (az új hajók közt is biztos van ami alkalmas, ha nem ARX-ért lehet megvenni még). Minél hamarabb menj rá az ugrótáv növelésére, ez mindennek az alapja - már persze ha az a cél hogy minél gyorsabban túless ezen a részén a játéknak.
Ha elakadsz, előbb próbálj mindig az adott problémára rákeresni, töméntelen írás és videó van, ha nagyon nem találsz választ, kérdezz itt.
Egyik alapvető probléma hogy bizonyos mérnökök nem akarnak továbbengedni, nem jön a meghívó, ilyenek, általában csak várni kell, csinálni tovább, ki-be lépegetni, előbb-utóbb túllendül a hibán. -
4580693
senior tag
Itt pedig a guardian cuccok leírása.
https://photonique.hu/guardians/
-
4580693
senior tag
válasz
Mindenkit nem muszáj. Én az armorra, fsdre, thrusterre, pajzsokra, fegyverekre, power plantra, power distributorra mennék rá elsősorban.
Fsd - vagy a hosszú távra vagy a gyors töltésre. A thrusterra a dirty drivingre, power plant - deep charge. Stb. Fejből ennyi megy.
Ha pedig thargoidozni szeretnél (a Pleiadok környékén jó esély van rá), akkor elengedhetetlen a guardian cuccok kihúzása is. Egyébként az is egy élvezetes játékmenet.
Egy kis segédlet:
engeenering material finder:
https://cmdrs-toolbox.com/material-finderhigh grade emission finder.
https://edgalaxy.net/hge?material=Core+Dynamics+%26+Proprietary+Composites[ Szerkesztve ]
-
undercover
őstag
Elnézést kérek nem duzzogásnak szántam. Van egy Vulture hajóm akkor azzal kezdem meg a farmolást. Alapvetően egy FDL Bounty Hunter buildet szeretnék, thargoidra akkor vadásznék ha éppen olyan szezon van, de az ritka.
És igen kimaradt a mérnökölés teljesen.
Vagyis jelenleg ezt írja, amit a kép mutat. Mindenkit aki a listán van ki kéne maxolnom? Ezzel kezdjek?
-
csakb
őstag
válasz
undercover #49019 üzenetére
-
4580693
senior tag
Szerintem a mérnökölés alap dolog kell legyen. Mindenben nagyot dob a hajó teljesítményén. A grindolás sem olyan eszeveszett unalmas. Kell keresni olyan rendszert, amiben van valami jó material, aztán a trédereknél cserebere.
Nekem nem sok hajóm van. Harcra egy krait mk II, thargoidok ellen python mk II, felfedezőhajó egy mandalay, bányásznak meg egy python. Illetve van egy corvettem is, amit nem használok. Ja, egy sidewinder is agyon mérnökölve.
Online segítség ez a fórum, az inara, meg van egy weblap, ami a high grade emission-okat mutatja, de annak nem jut eszembe a neve. Amint gép közelében leszek, megosztom itt is.
-
buke
tag
Kimaradt a program, amely nagy segítség lehet hajó és gyalog mérnökölésnél is: Odyssey Materials Helper
-
buke
tag
0. eldöntendő kérdés, hogy mérnökölt legyen a hajó vagy sem.
Én évekig A-class hajókkal játszottam és fejlődtem.Tudásban és creditekben is, így lett meg az első FC-m + A-class
Fed.Corvette. Aztán nagy nehezen elkezdtem a mérnököket kinyitogatni és több héten keresztül lassacskán ugyan, de elkészültem egy PVE Fed.Corvettel.(Itt pár hétre abba hagytam és félő volt hogy ez végleges lesz.) Szóval egész más dimenziókat nyitott meg ez a hajó.Csak én nem voltam hajlandó a játék idő rovására farmolgatni a végtelenségig. Igazán még a lehetőségeit ki sem használtam.De ez a hajó simán bírja a High CZ-ket is a HazRes-ek mellett és a kalózkodást npc bányász hajókra.
Most viszont, hogy kevesebb mint fele a farmolási idő a 3-féle materiálra és talán az új Boost-os fsd-vel is gyorsul a közlekedés érdemes átgondolni és bevállalni ezt a mérnökölést. Persze én itt a fórumon mindig kaptam segítséget, ha el akadtam valahol. Gondolom ez a segítség most is megvan csak az átfutási idő növekedett a kevesebb fórum látogatás miatt.[ Szerkesztve ]
-
5150head
senior tag
válasz
Pedig [HUN]NIMROD jól mondja, hiába duzzogsz.
Mérnökölés kell, hogy jó hajód legyen. Belekezdtél a mérnökök nyitogatásába?
Ha nem, akkor azzal kell kezdeni, ha igen, akkor milyen vadászt akarsz? Bountyhunter? Thargoid vadász? CZ buildet? PVP? Kalóz? Milyet? -
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
Nemnemnem, csak kell a támpont hogy hol kezdjünk bele. Tehát: mérnököket megnyitottad már, vagy ki van már meg közülük, szóval hol tartasz ebben?
(Olyan "leírást" hogy hogyan fejlesszünk egy hajót fullra, nem fogunk találni. Lépésenként kell haladni.) -
undercover
őstag
válasz
[HUN]NIMROD #49018 üzenetére
Nem azt volt a kérdés mi nincs meg mert az tudom. Hanem akkor most mit csináljak? De mondom nem toltam 4 éve és elfelejtettem sok mindent. Erre menj és el mérnökölj az nagyon sok információ...
-
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
undercover #49017 üzenetére
Úgy látom ZÉRÓ mérnökölés esete áll fenn. Meg vannak egyáltalán nyitogatva nálad a mérnökök? Mert ha nem, akkor ez lenne az első lépés. És ezt nem is ezzel a hajóval kéne csinálni.
--
#49016: ...de akkor meg hol van a hóembersisakom?? -
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
[HUN]NIMROD #49015 üzenetére
Óóóóó basszus most látom hogy ez egy két éves cucc, most tuti új célállomások vannak...
Ez az aktuális lista.[ Szerkesztve ]
-
[HUN]NIMROD
senior tag
Csinálja valaki a Sandra's workshop delivery küldetést? Nekem nem jönnek a jutalmak amikor eladom a célhelyeken az ajándékokat...
Amúgy majdnem minden megvan már, egyedül a Snowman helmet nincs, arra kéne hajtanom, de el sem indul az elsőnél. -
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
undercover #49009 üzenetére
HiRES kell neked még mindig, kb bárhol, a rendszer adja a kalózokra a megbízásokat. Én az ehhez hasonló dolgokat általában addig csinálom, hogy kimaxoljam a reput, aztán továbbállok hogy minél több szövetségesem legyen, de le lehet cövekelni egy helyen is ha ez nem cél.
Az új PowerPlay miatt esetleg érdemes megnézni, ki az aki a bountyra szakosodott, és hozzá beállni a plusz jutalmak miatt.A hajód meg továbbra is úgy lesz a legjobb, ha full A G5 fejlesztésekkel, a saját kedvenc fegyverzeteddel, a mérnökök ilyen szempontból szerintem azóta nem sokat változtak. Kérdés hogy most hol tart, kell-e rá pénz, mennyid van, megvannak-e a matik stb.
-
undercover
őstag
Sziasztok! Csak úgy döntöttem visszanézzek aztán megpróbálom. Viszont nagyon örülnék, ha segítenétek nekem. Legutoljára 2020-ban játszottam szóval kiesett pár dolog
Bounty Hunterkedni szeretnék, de már nem tudom hol érdemes küldetéseket csinálni stb.
Valamint van több hajóm, de a legjobb egy Fer-de-Lance. Nah 4 év alatt megette a rozsda
Nagyon örülnék valamilyen konkrét leírásnak, hogyan tudjam fejfejleszteni a leghatékonyabb úgy, hogy 2024-ben azt mondhassuk ez egy erős hajó.
-
buke
tag
Mikorra várható az FC-nél a Bartender kereskedés kijavítása?
Már kb.7.hete rossz. Persze ide tartozik a hajó-->FC-->hajó gyalog materiálok átrakásának hibája is.Ezzel milliárdokat veszítek, ha nem lehet eladnom a gyalogos küldik jutalmait és kifejezetten milliárdokat grindelni meg már unalmas így pár év után. Pedig a felrepuzott 40-50 millás cargo küldik mellé mostmár 5 db G5 hajós materiál helyett 12 jár, a G4-esnél 20 db, tehát gyorsabban betellik a slotja.
[ Szerkesztve ]
-
5150head
senior tag
Van egy AFK Type10-em amit nem használok. Arra gondoltam, hogy átalakítom Titan salvage-re. Ez így mennyire ok? [link] Az hogy az afk builden milyen mérnökölés van már nem vágom fejből, uh az nem is állítottam be.
Ha van sima cargo rack meg anti corrosion cargo rack is, akkor a maró cuccokat a savállóba pakolja? -
4580693
senior tag
Sziasztok.
Le szeretném cserélni a jelenlegi monitorom egy WFHD monitorra. Ehhez keresnék gpu-t. A jelenlegi egy nvidia 970, így az is bőven cserés már. Milyen videókarit tudtok ajánlani?
-
mumtaz
senior tag
Most néztem meg a Thargoid War Epilogue videót. Az elmondottak szerint valóban vége a Thargoid háborúnak, de a beszéd stílusa, a szövegezés és a videó végén a "Play Now" felirat is arra enged következtetni, hogy lesz itt még valami új kihívás.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos az üzleti célú hirdetés!
RÉSZLETES, FOLYAMATOSAN
FRISSÜLŐ FAQ
AZ ÚJ JÁTÉKOSOKNAK
Ha szeretnél felkerülni a PH játékoslistára, küldj egy privát üzenetet duvinak, az alábbi formában:
PH név – játékbeli név - platform
- Bemutató Elite Dangerous: Beyond – Chapter 1
- Bemutató Elite Dangerous: Horizons bemutató (Xbox One)
- Teszt Elite: Dangerous teszt (Xbox One)
- Hír Jövő év elején jön az Elite: Dangerous - Odyssey
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous 2.4 The Return
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous PS4-es kiadása
- Hír PlayStation 4-re is megjelenik az Elite: Dangerous
- Hír GC 2016 - Komoly bővítést kap az Elite Dangerous (PC, XO)
- Hír Elite: Dangerous - Steamre költözhet az, aki a fejlesztőktől vette meg a játékot