Új hozzászólás Aktív témák
-
mtade
aktív tag
Sziasztok,
Nem kallódik esetleg valakinél egy HP HSTNN-BA18 töltő?
19,5V, 40W, 4mm/1,7mm, egy hp mini 210 töltője.
Magyar webshopokon olyan áron látok csak, amennyit az egész masina az új aksijával együtt ér.Cserébe tudok adni 4,5mm-eset, azt sikerült rendeljek az idegösszeomlás előtt...
Köszi előre is!
-
-
Kristof14
senior tag
Sziasztok!
Teljesen meguntam, hogy ami a lakásban vízzel érintkezik akár csak alkalomszerűen is annak ocsmányul kell kinéznie takarítás után 2 nappal.
Tudtok ajánlani esetleg valamilyen víztisztító, lágyító, kristályszerkezettrobbantó csodaketyerét, amivel nem eszi el a vízkő az életemet?
-
-
Vettem hirtelen felindulásból ismerőstől egy ilyen csoda gépet. Érdekelne valakit, jutányos áron? Kétszer kapcsoltam be, valahogy a PC a különleges perverzióm itthonról... (2026 októberig garis)
-
válasz
OPiiPO
üzenetére
Ismerek olyat, aki eladta az autóját, mert random nem indult. Mondtam neki, hogy az enyémen is az volt, ami neki csak én rájöttem, hogy a kókányolt akkusaru lazult le. Neki is az volt, mondta (gyári akkunak más volt a saruja, és mindenki azt csinálta, hogy levágta, és kábellel rácsavarozott egy szabvány sarut
) . Szerinte annak a márkának az összes autója szar
-
válasz
tranceplanet
üzenetére
3F szabály már idejét múlt, utoljára a 80's években volt igaz teljes mértékben
Toyota, Lexus, Subaru, Suzuki ami viszont teljesen jó választás átlagban. -
válasz
tranceplanet
üzenetére
Tényleg felesleges ilyen alapon válogatni

-
szebe
addikt
válasz
tranceplanet
üzenetére
Teljesen felesleges ilyen prekoncepciókkal élni.
Minden márkának vannak jobb/rosszabb modelljei, motorjai, szériái. Tájékozódni kell vásárlás előtt, esetleg vinni magaddal hozzáértőt, és akkor nem ér meglepetés. -
válasz
tranceplanet
üzenetére
Teljesen racionalis es esszeru dontes. Amire kell meg tudod szurni ugy, hogy teljesitse a parametereket.
A magyar ember sajnos kilometerre es csillogo szilikonnal befujt belsore vesz autot. -
tranceplanet
addikt
válasz
MunezXBK
üzenetére
Hát srácok nem tudom ti hogy vagytok vele de nálunk a családban van több szabály. Csak olyan autót veszünk meg, ami magyarországi első forgalomba helyezés 0km-nél. Behozott, honosított autók kizárva. Másik fontos szabály csakis négyhengeres autót veszünk, háromhengeres kizárva. Másik fontos szabály, hogy vezérmű láncos legyen szigorúan, de dupla soros, tehát dupla görgő és három szem sor, de az a fajta, amivel, ha oldalba vernek, akkor többet nem kelsz fel a földről. Tartjuk a 3F szabályt is: Francia, Fiat, Ford kizárva. Ezek a Fordok jöhetnek: Raptor , Mustang, Shelby- (bár ezt honosítani kellene). Következő fontos szabály, nagy ívben kerüljük a német prémiumokat: Mercedes, BMW, Audi. A többi német autót is kerüljük: Opel, Volkswagen (Az I. Golf jó volt)... A Dacia márkát is kerüljük, bár a Duster elég jól sikerült, de inkább nem. Na most jönnek a távol keleti autók, amiket vásárolunk: Toyota, Lexus, Subaru, KIA, Hyundai, Suzuki, Mitsubishi, esetleg Mazdák de rohadósak... Egy Suzuki Swift 2018 van használatban és egy KIA Stonic 2018, mindkettő négyhengeres és szívóbenzin, tehát turbó sincsen. Amíg még lehet kapni én ezekből vásárolok, de persze teszteket nézek és Népítélet is játszik, tehát ezekből a távolkeletiekből is van bőven kerülendő széria, szóval szűrni kell rendesen! Na most nyugodtan kössetek belém, jöhetnek a kövek!
Nyilván amit leírtam most van benne hiba bőven, elnézést!
-
Dare2Live
félisten
Én kérésre tavaly néztem 10-13év körüli japán/koreait. ~95% külföldről volt jórészt osztrák, német. Mind 0-5évre volt egy érdemi lakatolástól, jóval rosszabbúl nézett ki mind mint a 18éves yarisom. Ami elsőre szépen nézett ki az meg kiderült kettőből van.
MunezXBK tudna biztos nagyokat storyzni.A karbantartás hiányára nagyot rárak, hogy minden kényes és drága. Direktbefecskendezéses, turbós, dpf, cvt, DCT. Szuper.
-
siti
őstag
válasz
Rellind
üzenetére
Tavaly vettem autót, főleg holland, olasz, osztrák import volt mindegyik, amit néztem.
Lejárt lízinges, 4-6 éves autók. Azt gondolná az ember, hogy kint megbecsülik meg minden. Hát nem. Nulla kötelező szervíz, tojnak rá nagyívben. Lejárt a gari, addig hajtja, de olajcserére se viszi (így a gari is bukta, de mit érdekli).
Km óra tájékoztató jelleggel van, ha számonkéred a neppertől, akor meg őt is átverték. Majd megveszi olyan, aki nem nézgeti. Aztán lehet csodálkozni, hogy a mai autók csak 200e km-t mennek el. Csak ugye nem egyszer... -
-
borges7
aktív tag
Ehhez hasonló fejhallgató erősítőt(olcsót) hol kapok Fehérváron? [link]
-
Rellind
senior tag
válasz
fant0mi
üzenetére
Lehet megtaláltam... Onnan nem messze van bejegyezve...
-
válasz
tranceplanet
üzenetére
-
Volt anno szo gyogymanikurosrol, ferfinak. Emlekszik valaki, kit ajanlott a nép?
-
-
kraftxld
félisten
Megint ez a szuper új Hosszúsétatér - Horváth István u kereszteződés.
Sokadik alkalommal fordul elő, hogy bicajjal nem érzékel a kamera és nem vált át a lámpa. Most autó is volt mellettem, és álltunk mint f*sz a lakodalomban vártuk, hogy váltson.
Ezt hol lehet bejelenteni mint hiba melőtt egy bottal leverem azt a szar kamerát?Érdekes a Hollandoknál amikor tekerek ott mindig van ilyen bicajos nyomó a lámpához.
-
válasz
Elementgamer
üzenetére
Köszi, új kiránduló cél
-
Dare2Live
félisten
válasz
colosV8
üzenetére
Szerintem is igazad van, szmog, sznob, duda, mentő néha nem hallod a hangod és drága.... de gondolom azért várnak elötte állva helyre, mert nincs más ami a vásárlóközönségének összességében jobb lenne.
Jobb lenne ugyanez "erdő" szélén, közepén úgy hogy elérhető de nincs.
Jobb lenne ugyanez "erdő" szélén, közepén úgy hogy közben van panorámád nem autókat nézel.
Jobb lenne ugyanez úgy hogy van mellette érdemi játszótér.
De nincs.
.... -
sheep
addikt
válasz
Elementgamer
üzenetére
Zircen nem nehéz felkapott helyet csinálni, kb semmi sincs ott

Ha jó helyen van és igényesebb akkor sikeres lesz (főleg nyáron az átmenő forgalom miatt), márpedig a Prés a legjobb helyen van.
Én is zirci vagyok, majd ha arra járok meglesem. -
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Elementgamer
üzenetére
Azt nem ismerem de lehet ha legközelebb Zircen járunk megnézzük.
-
Elementgamer
tag
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Prés burger
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Elementgamer
üzenetére
A Hamburger Boxot csinálja Zircen?
-
válasz
Elementgamer
üzenetére
Nekem nem gond, ha igen, csak fura
Meg kérdés, hogy ezeken felül mennyi ilyen él meg tartósan. -
-
Elementgamer
tag
Válaszolva kraftxld kérdésre is, meglehet. Lásd Már Vártalak és Jóbarátok
Drága, mégis nagy kereslet van rá.
Amit ismerősöm "egyedi" ötletet és bejön neki,akkor szerintem nem lesz vele gond
Másik ismerősöm hamburgerezőt nyitott Zircen,fene se gondolta volna,hogy az egyik legfelkapottabb hely lesz mai napig
-
Dare2Live
félisten
válasz
kraftxld
üzenetére
Azt nem tudom de Frei meg rakás hely évek óta üzemel miközben délelött finoman szólva nincsenek tele, déltől pedig általános, hogy 30-60percet csacsognak ketten két kv mellett.
Anyag+energiát+melót nézve kevés dolgon van nagyobb haszon mint a kvn.@Napfénysüti
Ha fele akkora forgalmat összehoznak mint a Már Vártalak akkor 100% -
-
kraftxld
félisten
válasz
Elementgamer
üzenetére
Ezekből amúgy meg lehet élni? Akárhogy matekozok, óránként vagy 100 kv-t, kaját kellene eladni, hogy profit is legyen

-
-
Kave kedveloknek nyilt egy uj hely, Rajzos vagy mi a neve, belvaros foter vagy minek hivjuk.
-
bandiras2
senior tag
400W felett keresek PC tápot. Ha van felesleges de megbízhatóan működő, akkor szólj.
Ma Kb bármikor ráérek értemenni. Árban meg megegyezünk. -
San398
őstag
Sziasztok!
Lassan itt az ideje a gyümölcsfa oltásnak. Van itt valakinek őszibarack, nektarin, cseresznye (valamilyen ropogós fajta) fája amit metszeni fog a napokban? Megpróbálkoznék ezeknek az oltásával és ehhez lenne szükségem 1-2cm átmérőjű, hosszabb vesszőkre. Aki tud ebben segíteni az jelezzen legyen szíves. Köszi -
válasz
chatran
üzenetére
Mármint, te. De a többség még boltokba járt alkatrészekért. Nyilván nem egyik napról a másikra kezdett el mindenki netről bevásárolni, ez egy folyamat.
Ahol dolgoztam, már 2006-ban volt hóm offisz is, de terjedni csak a 10-es évek közepétől kezdett, meg 2020-tól berobbant.
-
válasz
Dare2Live
üzenetére
10-15 éve nem volt még lehetőség rendelni, webshop is kevés volt. Tehát muszáj volt helyben próbálkozni, hogy hátha valamelyik boltban van, amit keresel.
Azért ebben az is benne van, hogy ha webshopod van, akkor a legkisebb faluban lakva is meg tudsz élni, és az egész ország vásárlóerejét eléred. -
Dare2Live
félisten
8 osztályosba (Kodolányi vagy Ciszter) jár valakinek a gyereke?
Fiam elég jól megírta a felvételit (82pont) ez alapján lehet váltani kellene 8 osztályosra de fogalmam sincs melyikre. Mindkét oldalról hallok jót/rosszat de konkrét aktuális nem 5éve milyen volt tapasztalatra lenne szükségem...
-
Dare2Live
félisten
Régen volt több is. Ahogy PCs is.
Ma jönnek meg a fényképek. 10éve helyben rendeltem volna meg de olcsobb lett, jobb minőségben rendelni.
Nemsokára egy temus csomag érkezik. Aksi, fólia, mobiltok. Lokál árus ugyanazt adja dupla annyiért márha van neki.
Ha műszaki cikket veszek jellemzően pl PC alkatrészek jellemzően netről rendelem. Sürgős Alza köv nap délig boxba rakja. Elsőrendű gari eddigi tapasztalatok alapján.
... ezeket 10-15éve mind itt vettem volna meg. Ez a város 10-15éve még rengeteg kiskert eltartott amit már nem.
Szomorú valahol az biztos. -
kicsi83
tag
Kisboltot, foglalkozzon bármivel is, csak úgy érheti meg, ha magadnak csinálod és nincs alkalmazott, nem kell helyet bérelni stb. Akkor is max annyi marad, hogy nem egy szalag mellett állsz, több műszakban. Cserébe nincs szabadság, fix bevétel és hallgathatja, hogy de ez az Alin, Temun, olcsóbb. Nem kell csodálkozni, hogy szinte minden bezár.
-
válasz
kicsi83
üzenetére
Meg egyszerűen egy pár tízezres városban nincs annyi ember, aki rendszeresen vásárol annyi ilyen cumót, aminél már megérné kiskereskedni, és raktárkészletet tartani. Egy jobb vállalkozói környezet (ÁFA, adók, szabályozás) mondjuk tudna lendíteni a dolgon.
BTW az egyetlen kilógó tétel a Kazy, ami ugye nem gazdasági okok miatt zárt be, az még sokáig működött volna, de hát sokszor az is átvevőpontként ment. És azért az elég nagy is volt.
Elektronikai alkatrészbolt még rosszabb, sokkal kisebb a kereslet és az árrés is, és sokkal több egzotikus cuccot kéne tartani, hogy megérje a vevőnek bemenni, mert van amit keres.
És akkor legyél nyitva úgy, hogy odaérjenek a vásárlók, mert a vevők fele dolgozik munkaidőben, szakemberek meg nagyobb tételben rendelnek ilyen TME, Mouser, meg hasonló boltokból -
kicsi83
tag
válasz
Dare2Live
üzenetére
Nagyon összetett dolog ez, nagyok közül is szerintem egyedül Alza ahol van hozzáadott érték (magánszeméllyel megegyező céges garancia, hétvégi kézbesítés). Én csak arra szerettem volna utalni, hogy a helyi kisbolt mindig drágább lesz és nem feltétlenül azért mert az szeretne lenni, hanem mert máshogy nem jön ki a matek. Ezért is van annyi, amennyi.
-
Dare2Live
félisten
válasz
kicsi83
üzenetére
"De ha majd bezár minden azért, mert Ali olcsóbb, akkor nem kell ám itt panaszkodni, hogy de kérem Fehérváron nincs semmi."
Ez a vonat elment. Láttuk már sokszor. pl hiába volt magyarországon 20+éve pl könnyűipar, a kínai amúgy szarabb pl zokni 20-40%al olcsobb volt mint a magyar vette mindenki a kínait. Lehet már gyártás sincs.
A kisker vonalnak nem is az ali hanem a Temu/Shein ad akkora pofont, hogy a fal a másikat.
Persze van vonal ahol nem rendelünk kínából pl PC komponensek de azt is rendeljük. Hány "PCs" bolt volt 5-10éve Szfváron és hány ma? -
kicsi83
tag
válasz
DarthSun
üzenetére
Általánosan vállalkozóként, baromság amit mondasz, EU-s beszerzésnél van 0% ÁFA, Kínából ezt legálisan, hangsúlyozom, legálisan, nem lehet megcsinálni. Ha valaki ezt meg tudja csinálni és nem történik semmi, az nem a legálisan működő vállalkozók hibája. Ne hibáztassuk már ezért őket. Nem is értem ezeket, mondom ezt úgy, hogy teljesen más területen vállalkozok. Mert a csúnya nagyker, aki drága. De ha majd bezár minden azért, mert Ali olcsóbb, akkor nem kell ám itt panaszkodni, hogy de kérem Fehérváron nincs semmi. Érthetetlen ez. Tök jó lenne néha hogy ha bizonyos dolgokat azonnal lehetne venni, de ha ezt drágábban adja a szemét vállalkozó (mert hát neki is élni kellene valamiből), akkor az már nem jó. Aztán a végén persze megy a pislogás.
-
hzsolee
őstag
Ja... múltkor kellett volna valami, de már akkor sem tűnt működőnek. Az ec is döglődik...maradt az AliExpress...de aztán azt is kinyírjàk a plusz költséggel...
-
-
Tom5
addikt
PS5 kontroller TMR szenzor cseréjével foglalkozik itt Fehérváron valaki?
-
Napfénysüti
nagyúr
Én már nem is veszek 50 eurónál drágább külsőt mert azért van egy határ...
De a 25-35k-s bringakülső az már csúcskategória, azt autógumiban is olyannal illene összehasonlítani. Az meg ott sem 27k lesz, még a kis Suzukimra is 40k egy topkategóriás gumi pedig az eléggé kis méret.Dare2Live: Acera/Alivio már teljesen vállalható kategória.
-
Kristof14
senior tag
válasz
Dare2Live
üzenetére
A decathlonban a biciklik nagy többégén csak a váz értékelhető.
Nagyon szeretem a decathlont, de biciklit nem vennék ott soha.
Keress egy szimpatikus bringaboltot inkább szerintem jobban jársz.Nekem a székeskerékpár nagyon bejött teljesen korrektek, de vennék használtan is simán, csak ahhoz meg kell nézni alaposan.
-
tzimash
őstag
-
Dare2Live
félisten
válasz
Napfénysüti
üzenetére
A legolcsobb Shimano de tényleg a tourney 3.000Ftért jobb. Azt be lehet állítani pontosra. Egy Acera/Alivio ami azért még mindig eléggé alsó polcos meg aztán végképp a pontosság, tartosság szobra.
-
-
quint
aktív tag
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Azon vigyorgok, hogy a Golf-osztályban általánosnak mondható méretben egy HANKOOK VENTUS PRIME4 K135 205/55R16 91H nyári gumiabroncs 27.100,- Ft.
Nincs olyan érzésetek, hogy az árakat az is erősen hajtja, hogy a vásárlók nem mondják azt a kereskedőknek, hogy rohadjon rád?
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Dare2Live
üzenetére
Az a baj ennyi pénzért tényleg csak nagyon alap alkatrészeket adnak amik nem a minőségről híresek. Ha belegondolok nekem a bringámra négy külső gumi majdnem annyi mint ez az EXPL500.
Sajnos nagyon drágák lettek a kerékpárok, még egy 200k-s darabon is besírok hogy mit képesek ráaggatni. -
-
Dare2Live
félisten
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Két Szfvári Decathlon próba után futottunk egy BP kört. Ugyanazt a 26"os EXPL 500as [link] bringát néztük (119.900Ft). Ez ugye már nem az alapkategória Decathlonnál.
BPn 3* vittük vissza, állítottak rajta de harmadszorra is csak kb lett jó. Kis beszélgetés után az van, hogy az új alap/legolcsobb váltó szerencse kérdése de jellemzően nem lehet tényleg jól beállítani. Meg baromi kényes/sérülékeny ezért már gyárilag váltóvédővel adják.
Nekem elég nagy csalódás a 14"/16"/20" után amik két gyereket simán kibírtak.
A 199.900Fts EXPL 900 az tökéletesen működödtt elsőre de az már nagyon sok pénz. -
-
hzsolee
őstag
válasz
OPiiPO
üzenetére
Bosszantóak ezek a dolgok, de ilyen miatt nem járnék bíróságra. Szerintem alig várják páran, hogy ilyen történjen, aztán jól fel lehet fújni a dolgot, meg csámcsogni rajta.
Persze azt nem számolják, hogy az a negyven mázsa kötegelő meg ezek a műanyag sz@rok hány pet palacknak számítanak. Biztos nem betétes, mert összeszedni már annyira nem akaródzik ilyen gyorsan.... főleg akik bukják a dolgot... -
-
szebe
addikt
Én a reklám óriásplakátokat is megkérdőjelezném.
+1
A lakásból rálátok itt a Széchenyin a hatalmas BK reklámra, de nem ettől fogok bemenni oda.A másik, a Palotai - Swabisch Gmünd sarkán (ahol autóhifis volt talán) van egy LED hirdetőtábla. Sötétedés után konkrétan vakít, annyira erős a fénye. Nem tudom ki szerint volt az jó ötlet oda...
-
Szerintem 0. Nem hiszem, hogy bármi ilyen plakátok mentén dől el. Változott annyit a világ és átalakult az élettér általánosan, hogy nem gondolnám hogy eléri azt a hatást, mint mondjuk 20 éve.
Megyek lassan arra, kíváncsi vagyok eltüntették-e, mert a közterület felügyelet már villogva ott állt, mikor jöttem visszafelé .. -
-
Kristof14
senior tag
Én is pont ezen gondolkoztam, hogy ki az akire az pozitívan hat, hogy minden egyes nyüves villanyoszlopról ugyan az az ember vigyorog vissza, arcodba nyomva, hogy amúgy az adóból vannak ott.
De jól megy magyarországnak, hogy ennyi pénzt ki lehet szórni az oszlopokra tök feleslegesen....az óriásplakátokra ugyan ez vonatkozik nálam.
ugyanott semmilyen politikai töltöttséggel: a tisza legalább filet csinált, ami ugyan annyi pénzzel járt, de lehet, hogy egy pár embernek legalább szórakozást jelent arra a másfél órára.
meg legalább bevétel is van belőle. szimpatikusabb mint látni leázni a plakátokat.mégegyszer hangsúlyoznám, nem politikai töltést szeretnék adni neki.
-
-
eddie1978
senior tag
Megvan a cucc. Mártírok úton volt még. Köszönöm! Még egyszer. Hülye fejjel ott agonizáltam a 12 V 6 A töltő + aksin és nem hoztam el. Na majd holnap.
-
eddie1978
senior tag
Köszi mindenkinek! Minnyá indulok pénzt költeni. Köszönöm!
-
-
eddie1978
senior tag
Sziasztok!
Ezt az 1/4" ütvecsavarozót keresem. Hátha van még van valamelyik üzletben. Látott valaki valamelyik Lidl-ben? Új csóri útiban voltam pénteken, ott nem volt.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Dare2Live
üzenetére
Azért mondtam mert tudvalevő hogy a jó szerelők nem a Decathlonban dolgoznak. Ezért szokták ajánlani hogy az ott vásárolt kerékpárt érdemes elvinni valahova. Ha alapból nincs gond persze akkor ez elhagyható. De egy váltó, fék beállítást akár otthon is meg lehet ejteni.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- PlayStation 5
- Autós topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Mégsem lettek annyira pénztárcabarátok az új Intel CPU-k
- Disney+
- Fűnyíró topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5400 14" FHD IPS, i5 8365U, 8-16GB RAM, SSD, számla, 6 hó gar
- Akciós áron eladó HP Dragonfly G3 /I7-1265U/32 GB/512B SSD/13,5"/FHD+/400nit/Touch
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4517, 100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4644
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest