Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rabbitf_24
addikt
SB X5 külső hangkártya eladó. LINK
-
hzsolee
őstag
A korábbi pár hsz alapján látom sok világutazó van itt. Egy kérdés: kiskorú gyereket csak az egyik szülő viszi külföldre. A másiktól kell valami igazolás, vagy kérnek-e bármit is a reptéren utazáskor? Mármint, hogy nem lopott a kölök...vagy hasonló. A szája le lesz ragasztva, szóval nem fog hülyeségeket mondani🤣
-
freemanone
addikt
válasz
Gaaabeeesz #50311 üzenetére
Idén január közepe óta kötelező az instant sepa fogadása az eurot használó országokban a központi bank rendelete szerint. Küldeni meg októberig van határidejük.
Nade mi forint huszárkodunk még mindig, szóval hejj ráér erre itt mindenki.
Van egy bank itthon ami képes küldésre. [link] [link][ Szerkesztve ]
-
kraftxld
félisten
Citroen C4 Grand Picasso eladó - [link]
Majd 10 éve szolgálta a családot, de most meg kell tőle válni -
Ezen folosleges egymasnak feszulni
kp/kartya, minden kell, barhova mesz. -
Dare2Live
félisten
Én próbáltam kp nélkül de az elmúlt ~10év tapasztalata alapján ha nem viszünk magunkal elég kpt az szivás lesz.
A legutobbi nagy nézés a Karphatosi autókölcsönzés volt ami nagyon nem a kukoricás néni. Csak kp. De a "kaució" is. Hát bakki annyi kpt nem hoztunk.
Fordítottat még nem láttam, kpt mindenki elfogad. -
jó, akkor úgy írom, hogy Párizs, Nizza, Róma, Milánó, Bécs, Prága, Tátra, Petra, Toronto után az első hely a horvát szigetek volt (Rab sziget) az elmúlt 30 évben, ahol kp-t kellett felvennem külföldön. A 80:20 arány nálam a költségben több mint fele volt kp. Lehet hogy az a 20% csak 4-5 hely, de volt 3-400€...
de akkor a "mindenhol ment kártyás fizetés" érvelésed is ott van Makón. Vagy Jeruzsálemben (hopp, Jeruzsálemben se vettem fel pénzt, kártya volt) mert ezek szerint nem igaz a mindenhol
+1 Kampor: halász fesztivál a kikötőben, szintén kp.ennyit a mindenholról, de neked jó utat kp nélkül.
-
Varoz
addikt
Azt írtad minden kp-s. Hazugság. 🤷
Felsoroltál 3-4 példát ahol kp-val fizettél.
Ehhez képest az összes étteremben működött a kártyás fizetés, kukoricás néninél is, kompon is, boltban is. Strandon a sör is ment kártyával. Soroljam még?
Úgy 80-20 arányra tenném a kártya-kp arányát. Ez olyan messze van attól, hogy minden kp-s, mint Makó Jeruzsálemtől![ Szerkesztve ]
-
kraftxld
félisten
Lesz a jövő héten egy jó állapotú Samsung Galaxy A31 telefonom amit el szeretnék adni, érdekel valakit ilyesmi?
Még kell pár nap mire tuti átrakok róla mindent az újra
Vidéken vettük, feleség használta, egész jó állapotban van, csak telefon + tok + védőüveg, képek később. -
cannibal
senior tag
Van valakinek esetleg egy Sennheiser Momentum 4-es fejhallgatója? Szeretnék egy ilyesmit venni, de nem találtam sehol se kiállítva, ahol ki lehetne próbálni.
-
-
Varoz
addikt
"kivéve a horvát szigetvilág, mert ott minden kp-s"
Ez nettó hülyeség! Rabon még a főtt kukoricát, biciklin árusító néni is terminállal mászkált.
De ott is mindenhol és Viren is mindenhol ment a kártyás fizetés!
Le kéne már szokni erről a kamuról, hogy csak kp, mert lehet, hogy 30 éve így volt, de ma már semmi köze a valósághoz! -
válasz
challo #50253 üzenetére
Ami miatt nálam revolut van, hogy külföldön az erste, elég csinos tranzakciós illetéket dob rá, ha forintos számláról fizetsz euroban (nekem csak forint számlám van náluk), azért az meg tudja dobni a nyaralás árát. Nyithatok ersténél EUR számlát is, de az már megint plusz pénz, és egész évben fizetni azért, mert két hetet külföldön vagyok, meg drága.
Revolutról havi 75000Ft-ért ingyen lehet kp-t felvenni, akár euroban is. (OTP, Fekete sas patika mellett Fehérváron is van euros automata), feleség kártyájával együtt az már 150e/hó, annyi kp meg elég szokott lenni külföldön (kivéve a horvát szigetvilág, mert ott minden kp-s) és így már jobban váltasz mint a pénzváltók árfolyama. -
Aram diktalas mizeria! Beleptem az EON appba, ahol diktalni az evest ugyan ugy nem lehet, VISZONT kiirja hogy 01.31 es 02.10-en az orak bekuldtek az allasukat. Gondolom, ez alapjan jon a szamla. De azota se, egy ertesites/email/barmi……. Vicc. Ja es nincs szerzodesem ra, regen kellett (okosora automata diktalashoz)
[ Szerkesztve ]
-
HoaryFox
őstag
Hol tudok Szfváron igazolványképet csináltatni, ahol azonnal meg is kapom?
-
sandor906
tag
-
sandor906
tag
Esetleg lenne valakinek akármilyen ddr3-as, 4 vagy 2 gigás asztaligép ramja? Egy 775-ös core2quad intelbe lenne a 2000 évek végéről. Az áráról privátban . Előre is köszi.
[ Szerkesztve ]
-
Valakinek 16portos gigabit switch? Kisebbre valtottam, folosleges ilyen halado cucc itthonra. [TP-LINK SG1016]
[kép] [kép][ Szerkesztve ]
-
válasz
colosV8 #50274 üzenetére
Szép új világ...
Okosóra : első telefon, levelet küldenek majd, nem küldtek. Második telefon - ügyintéző - mi nem látjuk az óraállást.
MVM átállás : havi diktálásra állítottak, kérdés nélkül. Az évest majd nemtom hogy fogom tudni, ha már az EON app nem műkszik. Júniusban lesz esedékes. Az óra kint van a házfalon, de a leolvasó nem is fotózza, mert látja, hogy okosóra, azt nem kell, mert látják, hát nem látják. Tavaly is mondtam neki, észrevettem mikor jött...de nem kell.
Végülis egyelőre elvagyok, MVM app még beenged, havonta diktálom az okosórát.
-
-
joci86
senior tag
Ha nem autóbérléshez kell, akkor külföldön (legalábbis EU-n belül) elég a nem dombornyomott kártya. Bár nem örülök neki, asszony simán vásárolt külföldről is online az övével, szóval arra is megfelel.
Nem egyszer használható webkártyájuk van, hanem egy elkülönített számlához tartozó normál webkártya. Én Revolut és Wise előtt azt használtam. Amennyi éppen kell, gyorsan és ingyen átvezeted az alszámlára. Ha amúgy nem tartasz rajta pénzt, csaló legyen a talpán, aki így is lehúz...@ Jarod1
Ne is mondd... Rühellem a Rafit, de hozzájuk vagyok kötve a kedvezményes hitel miatt. Az alkalmazásban nem képesek beállítani egy értesítést bankkártyás fizetésre / átutalásram, helyette fizess elő x Ft havidíjért + y Ft SMS-enkénti díjért. Sok vásárlásnál ez nekik nagyon megéri. Az OTP-nél legalább volt olyan opció, hogy havi kevesebb, mint 500 Ft-ért korlátlan számú értesítő SMS-t küldtek.
Ahogy néztem, a Gránit is simán küld ingyen értesítést alkalmazáson keresztül. -
Dare2Live
félisten
Én spúr vagyok. Visszaadtam a bankos bankártyát és revolutos karit használok. Éves díj 0Ft.
EUn kívül nem szoktam járni ott eddig mindenhol elfogadták. Lent mindha írta volna valaki, hogy neki kínában is ment.Van még egy hitelkártáym a visszatérítés miatt. Avval egy évi 50.000Ftt keresek.
bank vonalon ősöreg csomagon vagyok, most emeltek így havi 860Ft. Viszont nem lesz tranzakciós díjam ami egy nagyon kemény adó/illeték lesz, benyeli a bank.
[ Szerkesztve ]
-
Jarod1
veterán
CSopakon nem tudjátok mely éttermek vannak nyitva télen is?
-
efemm
tag
válasz
joci86 #50267 üzenetére
Itthon talán elég lehet, ha nem dombornyomott, még online vásárlásnál is, mert a Simple elfogadja a saját Otp kártyáját, a Barion-nál is szerintem. Külföldi online vásárlásnál viszont nem tudom, hogy elég-e a nem dombornyomott. Külföldi helyszíni vásárlásnál meg szerintem kevés, bár külföldön már a debit card is kevés, csak credit card-ot használnak.
Egyszer használható webkártya melyik otp csomagban van? -
joci86
senior tag
válasz
forras2 #50266 üzenetére
Valami speckó (dombornyomott) kártyára van szükséged?
Ezek a költségek (Uni) valami marha magasnak tűnnek. Még egy OTP Smart csomaggal is sokkal ezek alatt lehet tartani. A KP felvételre ugye nyilatkozni kell, így havi 2x ingyenesen lehet felvenni (jogszabályi előírás), 150 ezer forint maximum van meg, de talán most emeltek rajta (ezt nem követem, csak elvétve használok KP-t, kb évente 1-2x veszek fel automatából).
Feleségemnek pont most akarok Smart csomagra váltani, mert a jelenlegi nem baráti.És akkor még a többi banról nem is beszéltünk, a Gránit pl elég kedvező csomagokat kínál, állítólag egész jó alkalmazással.
[ Szerkesztve ]
-
forras2
őstag
válasz
Jarod1 #50264 üzenetére
Van 1 8600/év kártyadíj.
Kell nekem minden hónapban 100K KP, azt már csak 2 részletbe tudom levenni, azt nem tudom, hogy mitől függ, hogy mennyit von le pénz felvételért, mert van olyan hónap amikor 2×2597 ft von le pénz felvételért, van olyan hónap, hogy 2×1715 ft-t, meg van olyan hónap, amikor 2×1474 ft-t von le rá.
Van egy havi zárlati díj, ami 2613 ft, amiből minden hónapban vissza kapok "CR forgalmi kedvezmény" címen 2251 ft-t, tehát itt van még havi 361 ft költség.
Meg van 1 költségem, amit igazából nem tudom, hogy mire vonnak, van olyan hónap, hogy 2123 ft, van olyan hónap, hogy 1510 ft, meg van olyan hónap, hogy 1231 ft, "Átutalás.jut/Elektronikus" címen.
Azt hiszem, összeszámoltam mindentÉs így átlagot nézve, ha az unis kártyámat használom mindenre, akkor 6017 ft a havi költség, és hozzá tartozik, hogy 5× tudok vele fizetni 1 nap maximum.
[ Szerkesztve ]
-
forras2
őstag
válasz
Napfénysüti #50252 üzenetére
Én meg szinte csak revot használok
Fizikai kártyát választottam, a 4800 ft-s csomaggal, és olcsóbb, mintha mindenre is az Unikredites kártyámat használnám, ami szerintem piacvezető a kártyahasználati díjak árában -
Andris837
senior tag
válasz
Napfénysüti #50252 üzenetére
Ugyan így használom én is. Néha 1-1 munkatársakkal közösen rendelt ebédet dobunk még itt szét.
Van rajta némi euró mondjuk, de az a nyaralásra van félretéve. -
-
válasz
Rellind #50255 üzenetére
Amiota MVM van, kaosz ami megy. Eonnal diktaltam, legrosszabb esetben harmadik nap szamla, befizettem, masnapra le volt konyvelve. Itt kuzdok azert hogy diktaljak vagy a szamlat befizetessem.
Egy kommentbeb azt olvastam, hogy az okosorak automatan atallnak es jelentik az allast. Ez azert fura, mert eddig kieg.szerzodes kellett hozza..amit nem tudtam egy kalap ala hozni, mert az eontol kellett resz szamlat kernem, es aznap (!) kellett (volna) elfogadtatnom az mvmel. Vicc. -
Rellind
senior tag
válasz
colosV8 #50254 üzenetére
Na ezen (sem) csodálkozom... írtam nekik, hogy legyenek szívesek a számla befizetésének határidejét megváltoztatni, ne hó vége legyen, erre ezt a választ kaptam:
Tájékoztatjuk, hogy jelenlegi számlabeállításai nem teszi lehetővé a befizetési határidő
módosítását.
Esetleges további kérdésével forduljon bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz!Mondom na akkor erre mit válaszoljak nekik.
Mintha egy téglával beszélgetnék.
-
Ilyennel, talalkozott mar valaki….? Havi diktalos a szerzodes…
mvm/aram -
Gaaabeeesz
senior tag
Én is revolutot használok. Magyar számlát abszolut nem. Ha tudod tölteni, cserélni akármi, sokkal jobb a free verzió is mint akármelyik magyar bank.
-
joci86
senior tag
A Wise még "jó" alternatíva. Az app mondjuk sokkal fapadosabb, mint a Revoluté, de cserébe magyar számla van mögötte OBA fedezettel, és (csomagfüggően) olcsó/ingyenes magyarországi átutalással. Mármint rá lehet kedvező feltételekkel pénzt tenni.
Amint lesz magyar számla a Revolut mögött azonnal abbahagyom a Wise használatát, de addig megteszi online vásárlásra. Kár, hogy 20-30 perc kell neki, míg megérkezik az amúgy azonnali utalás...A fizikai kártyám adatait nem szeretem megadni még Revolut feltöltésnél sem, és a Raiffeisennél ingyen tudok utalni 20 ezer forintig magyar számlákra... Amúgy ha lenne OTP-hez hasonló webkártyájuk, akár ezzel a havi 150 Ft-os díjjal, nem bohóckodnék ezekkel az appokkal. Csak hát a kedvező lakáshitel feltétele volt, hogy náluk kell vezetnem a számlám.
[ Szerkesztve ]
-
Jarod1
veterán
válasz
Dare2Live #50245 üzenetére
Szerintem a legtöbb ötletet, Revo tól lopták az OTP apphoz, Széf meg ilyenek.
Szereintem egyszerű használathoz az lapcsomag elég, ami ingyenes és nem kell a bankkártyáért se fizetni 10 ezret...
azt már nem is mondom ha valahol dollárért vásárolok az azt dolláros pénzrekeszről vonja le automatikus nem váltogat, csilliárdért... -
szebe
addikt
válasz
Dare2Live #50245 üzenetére
Lehet köpködni, szerintem az “új” otp app (ami már pár éve leváltotta a régit), egészen vállalható.
A Revolut mániát se értem, a vállalhatóbb csomagok simán drágábbak, mintha körbejárná az ember a témát, és a szokásaihoz legjobban passzoló csomagot választaná valamelyik hazai banknál.
Pénzváltás szokott még feljönni, mert pár forinttal jobban vált. Végülis, ha minden forintot meg akarok fogni, oké… -
Par hete tema volt a hulladek lerakas, es annak dija. Nem fogom
valogatni, kiviszem majd jovo heten ami keletkezett itthon lamberia bontas/gipszkartonozas/festes kozben. Kivancsi vagyok -
Amikor pórul jársz, akkor pedig...
Tehát nagyjából évekkel a kártya megadása után is megszvhatod, a lejárati időn belül. Webshop letárolja, majd betörnek hozzájuk, vagy máshogyan kiszivárog, és hopp, valaki vásárolt a kártyáddal.
OTP-nél a webkártya pont erre való, nem tartasz rajta pénzt, amikor vásárolsz, raksz át rá.
[ Szerkesztve ]
-
ptesza
senior tag
válasz
Napfénysüti #50237 üzenetére
Persze. Ez az én hibám volt . Nem voltam elég figyelmes.
-
-
-
szebe
addikt
válasz
DarthSun #50231 üzenetére
Kártyás vásárlásnál nem sikerült még rájönnöm, mi triggereli a 2fa-t. A webshop, a fizetési szolgáltató, vagy minden x. tranzakcióra bedobja, passz.
Egyébként ezért tartok folyószámlán csak szükséges összeget. Minden banknál van már széf/persely/akármi alszámla, amik között ingyenesen mozgatod a lóvét, és nem fér hozzá, max netbankkal.
Illetve különböző vásárlási limiteket két kattintás appból váltani, ha valami nagyobb értékű költés van, átállítom, aztán vissza (amikor meg elfelejtem, akkor meg nézek hogy miért vagyok visszautasítva)
Nem mondom hogy nem fordult már elő 1-1 malőr, de a bank vagy a szolgáltató minden esetben szó nélkül segített.
[ Szerkesztve ]
-
, persze, ha megvan az összes adat, akkor a fényévekre levő Jóska-Pista is rendelhet vele, persze csak akkora értékű cuccot, amit a kártyámon levő összeg fedez
.
Számlára közvetlen utalásnál legalább jön egy PUSH/SMS üzenet(legalábbis nagyobb összeg esetén), hogy uram, tényleg ön indította a tranzakciót és jóváhagyja?
Bankkártya adatok megadása esetén viszont a kutyát nem érdekli, ki mikor mennyit von le. -
-
válasz
Gaaabeeesz #50227 üzenetére
Akkor sztem az eddigiekben megbízható szolgáltatóknál írtad be a bankkártya adataidat, de azért légy óvatos, körültekintő a jövőben.
Ha kikerülnek az adataid harmadik fél felé, akkor a bankba - anyja neve három példányban, kérelem - ön átadta ennek a jogosultságot? - nem, de mégis levontak 100k pénzt.
Én egyszer adtam meg a neten a főkártya adatait, utána a banknál kellett kitöltögetnem az íveket. Szerencsére megvolt a tranzakció összes adata a mobilomon, kimentettem, csatoltam, visszatérítették a kb nullkessbe szállt összeget.
Az a kártya lejárt, a mait sehol, semmiképpen nem adom meg, tanultam az esetből.
Sok online bolt : mentse el a bankkártyáját a további kedvezményes vásárlásokhoz, ezen ma már szószerint kiröhögöm a belem. -
válasz
Gaaabeeesz #50225 üzenetére
Olyasmi. De nem vagyok gyakorlott benne, mert vagy közvetlen utalás számlára, vagy utánvét, a többi nálam felejtős.
-
Sehol nem adunk meg bankkártya adatokat, ez alap. Ha megadjuk, bárhol, bármikor jöhet akár az utólagos, akár a primer visszaélés. Legalábbis a fő bankkártyánkat, mely a számlavezető bankunkhoz tartozik.
Másoglagos, pld Revolut vagy bármi, mely csak perpill az utaláshoz szükséges összeget tartalmazza, az persze más. A sikertelen attrocitások értesítői erről is megjönnek, és már tudjuk is hogy mely online bolt/szolgáltató a csaló.
Amúgy csak olyan boltból ahol a közvetlen számlára utalást elfogadják, azon kívül csak az utánvét játszik.
A fő bankkártya adatok megadása, az kb öngyilkosság. -
pn4hvq
senior tag
válasz
S e t h #50218 üzenetére
2. Pedig így van hivatalosan is (forrásra már nem emlékszem), hogy az előfizetések automatikusan "öröklődnek" az új "kártyára".
Gyakorlatban pedig én is találkoztam vele: Netflix előfizetéshez csatolt kártya 2024 októberben lejárt, megkaptam az újat. A kártyaszám ugyanaz (valószínűleg ez a kulcsa a további levonsáoknak), lejárat és cvc természetesen teljesen más, a havi előfizetések azóta is megtörténnek a "kártyaszámról" (nem tudom érthetőbben megfogalmazni, mert nem tudom, mi is áll pontosan a háttérben). -
hzsolee
őstag
Nincs valakinek elfekvőben egy intel hűtő? Nem procihoz kell, de passzol rá egy 75*75-ös csavaros megoldás. Valami ilyesmi
Valami jó bazi alutömb kellene mert a gyári igencsak soványka.Az árakat elnézve az aprón, majdnemcsak posta áron mennek
Ja amúgy csak egy mosfet hűtésre kell. Az sem baj ha overkill hűtőcsöves -
Jarod1
veterán
Miért van bedugulva mostanság a vásárhelyi út 14:00 után?
Lehet mindenki áttért eere az útvonalra aki eddig az Auchantól ment a városba? -
-
S e t h
nagyúr
Emberünk vesz egy laptopot boltban, kap hozzá ingyenes vírusírtó kódot, mi baj történhet alapon felhasználja.
Aztán egy év múlva levonják tőle az éves előfizetési díjat, ami két dolgot vet fel bennem.1, miért nem nézte meg, hogy az alkalmazásban mi van beállítva az előfizetésnél?
2, ha pár hónapja lejárt a bankkártyája és újat kapott a pénzintézettől akkor ahhoz hogyan fért hozzá az alkalmazás készítője?Először volt két sikertelen terhelési kísérlet a korábbi kártyáján, majd leszedték az összeget az új kártyáról.
Bank érdemi választ nem tudott adni. -
szebe
addikt
Készüljetek, májusban elesik a város
[link]
Körbevezetik őket az ipari parkbanRemélem a Versecivel addig kezdenek valamit, mert az ott kemény menet lesz
-
freemanone
addikt
válasz
niklebi #50211 üzenetére
Nincs bent a standoff gyárilag, mert az egy kellék ezen a lapon. Valamint az eredeti hozzászólásban lévő képen az SSD csak be van téve a slotba, de nincs lehajtva. Viszont ha le volna hajtva se érne rá, mert hiányzik az a 4.5mm-es tartó, szóval nem voltál messze az észrevételeddel.
-
niklebi
senior tag
válasz
freemanone #50204 üzenetére
Tényleg ez az első alaplap ahol ilyet látok, ezért nem értettem mi is keresel. A képet amit betettél abban tényleg úgy néz ki mintha nem érne odáig az SSD. Gaaabeeesz hozzászólásában amit írt az lehet igaz. Becsapott amit a képen láttam. Sorry!!
-
efemm
tag
válasz
tranceplanet #50207 üzenetére
Azért ezek többsége szerintem nem új. "6 hónap hivatalos újraértékesítési program-Szerviz garanciával"
-
Gaaabeeesz
senior tag
válasz
tranceplanet #50207 üzenetére
Koszi, atbongeszem majd
-
tranceplanet
addikt
válasz
Gaaabeeesz #50206 üzenetére
-
Gaaabeeesz
senior tag
Új notit hol érdemes nézni/venni/rendelni ahol jó az ár/érték arány? Ezer éve nem vagyok már benne. Köszi
-
niklebi
senior tag
Elnézést kérek a fórum lakóktól, de a beillesztett képen valami nagyon nem stimmel. Én még soha nem találkoztam olyan M.2 SSD-vel aminek a végén a félkör alakú kivágás nem illeszkedett pontosan a rögzítésére az alaplapon lévő tartóra. A képen elég távol van, így szerintem nincs rendesen a helyén, vagy valami más probléma van. Szerintem a csavar a kisebbik probléma. Nálam jelenleg a gépben 3 db 2280-as és egy 2242-es + 1db 2280-as van egy külső dokkolóban. Mindegyik pontosan illeszkedik a lefogató helyére.
-
válasz
freemanone #50199 üzenetére
Sztem ha elhozza, akkor nézünk neki megfelelőt.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Tőzsde és gazdaság
- OLED TV topic
- Milyen videókártyát?
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- További aktív témák...