-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
válasz
Stealth #98477 üzenetére
A mai világban nem hiszem, anno kb 20 éve még vettem olyan 32"-os LG tévét, amiben beépített vinyó volt, és alapból bármilyen műsorból vissza lehetett tekerni 1 órát, plusz tudtál felvételt időzíteni. Ma már kevesen használtják a tv tunert műsorvételre, a külső boxok meg jellemzően tudják ezt a funkciót, nekem ugyan olyan a tévém, mai ezt tudja külső eszközre, de nincs beledugva semmi, én se használom már, a beltéri egységem tudja, de ott sincs beállítva, időzített felvételt szoktam csinálni néha, és ennyi.
-
sargaj
csendes tag
Sziasztok,
Megvettem alzarol a learazott sharp tv-t,amiről korábban már beszélgettetek. (Sharp 50GP6265ES) El se hiszem,hogy 2025-ben lehet olyan TV-t venni, amiben nincs timeshift...
Gondolkozok,hogy küldjem e vissza, vagy esetleg létezik valami ajánlott set top box,amivel tudnám használni eme "fantasztikusan új" funkciót,mint a timeshift? (Digi kábel van, szóval abszolút nem lenne szükség set top boxra amúgy).
Köszi -
BBpeter
tag
válasz
rainman72 #98471 üzenetére
Nincs igazán ilyen, hogy melyik van többségben, a szoba elrendezése megengedi, hogy onnan nézzem "ahonnan kell".
Igen, most ugye azért kerültem dilemmába, mert ha 55", akkor az LG, ha 65", akkor viszont már az S90D.
Nekem az LG a szimpatikusabb, remélem az 55" megállja a helyét még 3-5 évig. Igyekszem majd olyan helyre költözni, ahová elég lesz.
-
rainman72
Topikgazda
-
Tybike81
őstag
válasz
INGJOKE #98451 üzenetére
Én a Samsungnál, idei 2025-s QE65QN80F Neo qled-tv-t 530-ról 370-re tudtam régi tv beszámítás, előregisztrációs kóddal, MAR+CRP kuponnal megvenni. Plusz jön még az ErsteMoneyBack-től vissza 10% (37000) elvileg , plusz a Samsung ad majd 65000 pontot a samsungshopban mert tag vagyok és elővásárlás volt, amit egy évig le lehet vásárolni. Ja még a fiú régi tv-jét eladtam 30e-t. Szóval ennyiért így szerintem jó vétel volt.
-
BBpeter
tag
-
rainman72
Topikgazda
válasz
Johnyboy84 #98447 üzenetére
Az U7Q az idei model.
Nekem van U7NQ lehet túl jó a szemem de nem érzem hogy megvakítana
Ezen kivül ajánlom.
Az U7Q ára viszont jó hogy lett annyi?
Ahogy nézem az U7Q kisebb tudású kevesebb zóna kisebb fényerő 75"-ban meg IPS.Viszont annyiért igyis bevállalnám. -
Johnyboy84
csendes tag
Sziasztok. A két Hisense tv között vacilálok az egyik a 65u7nq a másik az új 65u7q sőt kis külombséggel akár az 75u7q (kb 320.000 ft-ért tudnám megvenni) is szóba jöhet. Ami nekem az u7nq felé húz az az, hogy nagyobb a fényereje ha jól láttam neki 500-1500 nit míg az u7q 450-1000 nit a többiben kb ugyanazt tudják. Ti melyiket választanátok?
-
F-ECT$
titán
55-65 tv-hez keresek konzolt. Fontos legyen, hogy jól ki lehessen húzni és el lehessen forgatni 80 fokkal is akár anélkül hogy a tv a falba ütközzön.
Max 30k-ig van ilyen? -
Habakuk
csendes tag
Sziasztok,
Szeretnék ajánlást kérni!
6 és 800 ezer környéke
Eddig leginkább filmezésre, de lassan a gyermekeim felnőnek egy X-boxhoz ....
3,5 méter köbö
világos nappaliban
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6an vagyunk a családban, szval mikor hol jut hely a kanapén
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
Netflix, HBO, Amazon
Optikai leginkább,
Középen, de hosszú távon konzolra rögzítem
NIncs ilyen
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
Nekem nagyon tetszik az ambilight, de a philipset inkább kerülném
Leginkább újat keresek, ( kamatmentes áruhiteleket vadásztam eddig )Köszönöm szépen!
-
rainman72
Topikgazda
válasz
Fifaisshit #98440 üzenetére
Nem ismerem airplay fáradj már át a [a Tcl topik]
-
rainman72
Topikgazda
válasz
rendzso #98435 üzenetére
Az Lg UR egy belépő IPS tv ami inkább tv adásokhoz jó az is inkább nappal mert szörnyű feketér produkál sötétben.
A nano ha szintén IPS akkor dettó,esetleg ha VA-t kapott akkor jobb a helyzet vmivel.
A C655 viszont fix h VA így sokkal jobb lenne magasabb kontraszt jó színek jó fekete. -
rendzso
tag
Sziasztok!
Ismerősnek szeretnék kérni egy ajánlást.
150-200 ezer (szolgáltatás kedvezménnyel)
Sport csatorna, tévénézés, streaming appok.
3-3.5m, 65"-re gondoltam a keret miatt.
Világosabb, nappaliban.
Enyhén oldalról is, 2-4 ember szokta nézni.
Streaming appok legyenek rá.
Nincs extra igény.
Mindegy.
Nincsen preferencia.
Nincs egyéb követelmény.
Telekomban legyen elérhető, mert szolgáltatások mellé szeretné vásárolni.Köszönöm szépen előre is a segítséget!
-
eszgé100
őstag
Sziasztok!
€500 nagyon max. €600 euróig keresek Belgiumban 43 colos tv-t.
nVidia Shield TV 2019, Steam Deck, és/vagy a számítógépem RTX3070 videókártyám kimenetét szeretném rákötni, valamint van egy LG SN7Y 5.1.2 soundbarom is (egyelőre még Magyarországon).Nem nagyon érdekelnek a tv smart funkciói, mert a Shield tv minden igényem kielégíti, inkább az lenne fontos, hogy a meglévő eszközeimmel könnyen össze tudjam párosítani, gondolok itt a különböző HDMI szabványokra.
Régóta nincs időm követni a dolgokat, ezért nem nagyon vagyok képben a jelenlegi technológiákkal, megköszönném, ha tudnátok ajánlani néhány tv-t.
Üdv, Gábor
-
rainman72
Topikgazda
válasz
raziel01 #98425 üzenetére
Kisebb a színtér lefedetsége,a jóval alacsonyabb fényerő miatt kevésbé látványos a HDR,lesz blooming ami a C765 nem igazán jellemző.
Igazából ha az U6-t veszed használat közben jó lesz az mert azt fogja megszokni a szemed,akkor tünne fel inkább ha kicsit később cserélnéd. -
raziel01
veterán
Képminőség szempontjából egy 150 ezres Hisense (U6NQ) mini led mennyivel rosszabb, mint a TCL c765?
-
rainman72
Topikgazda
válasz
Fifaisshit #98423 üzenetére
Igen azt ha megoldható.
-
rainman72
Topikgazda
válasz
Fifaisshit #98421 üzenetére
Új model a C6K de jóval kevesebb zónával és fényerővel mint a 765.A C6xx sorozatot váltja de már mini led.
A C765 idei párja a C7K. -
rainman72
Topikgazda
válasz
Fifaisshit #98419 üzenetére
Kisebb tudású mint a C765 és még drága jelenleg,de később olcsóbban jó lesz az illetve most is az egy hasonló árú Lghez Samuhoz viszonyítva.
-
Fifaisshit
őstag
Végül se Samsung se Lg
”Beleszerettem “egy TCL 65C6K-ba
Hál istennek nem vettem meg a boltba mert emagon este 312ért el is lehetett hozniDe azért kiváncsi vagyok a véleményekre bárkitől .
-
alaves
addikt
válasz
Fifaisshit #98413 üzenetére
Samsung 65S90D QD-OLED kuponozó neppertől [link] 400 eFt. Az fsi xmp310 monitorral (~10000 USD) kb azonos képminőség. A Q70D-nél összehasonlíthatalanul jobb, de a C4-nél is jelentősen jobb.
-
Rick4
félisten
válasz
Quqesz #98406 üzenetére
Mindenhol van olyan tévé, amelyik megy 15 évig, és van olyan is, ami tönkremegy a gariidőn belül, meg akad amelyik a kettő között elhalálozik, csupán csak az arányok nem ugyanazok a különböző gyártóknál, se garis, se azon túli javítás esetén nem mindegy a meghibásodás nagysága, mert a fizetendő pénz, és a javítási idő is eltérő lesz. Amennyiben az ember nem ismeri a szervizek statisztikáit, szájhagyomány és fórumozás útján juthat reveláns infókhoz, aki nem ezekre támaszkodik vétel előtt, azon az nem segít, hogy előtte már 100-200-500 ember járt rosszul, legyen az gyártási hiba, sorozathiba, vagy csak márkaszervizes hozzáállás miatt, ezeknek az eseteknek egy része publikus infó, amit össze lehet gereblyézni. Senki se szeretne következő áldozat lenni, aki akarja, gyűjti fejben ezeket az intő jeleket, akit nem érdekel, annak ezzel nem kell foglalkoznia, jár ahogy jár. Minden más esetre ott a gari, utána a mastercard.
-
maistro17
csendes tag
Sziasztok.
Sajnos a szekrény illetve beszerelési lehetőségek tekintetében egy max 50'es TV vásárlásán gondolkodom. Olvasgattam a fórumot, de nem igazán tudok dűlőre jutni az alábbiak közül:
Samsung QE50Q60DAU - 173k
TCL 50C655 - 139k
Hisense 50A7NQ - 138k
Hisense 50U6NQ - 150kHajlandó lennék olyan 200k környékéig elmenni, ha van jelentős különbség.
A TV főleg Netflix/Max/Youtube-ra lenne használva, max 4 méter távolságból nézve, a falra szerelve, világos szobában de főleg este használva. A hang fontos lenne a döntést illetően.
Játékra egyáltalán nem lesz használva.Előre is köszi!
-
Fifaisshit
őstag
Sziasztok!
TV dilemmában vagyok már másfél hónapja
A segítségeteket szeretném kérni !Mi a vélemény a QE65Q70DATXXH-ról?
OLED-ben gondolkoztam de nem tudom eldönteni hogy ér e 200k pluszt vagyis tudom, hogy ér mert látom viszont a fent említett TV 299 framemmel most amit kinéztem az pedig 560 az LG C4.
Vagy tudtok e ajánlani 400ig bezárólag akár más LG-t vagy Samsungot.
Minimális játék , film nézés is vagy Netflix is kb háti egy film max.Köszönöm előre is.
-
-FreaK-
veterán
Sziasztok!
Jelenlegi 55ös, több éves belépő LG smart rendszere úgy belassult a frissítésekkel az elmúlt hónapokban, hogy közel használhatatlan. Mellette még bugos is a YT app, az idegeinkre megy.
Egyelőre csak erdeklődésként: mi lenne a legolcsóbb ajánlott 55-ös TV, ha a fő szempont, hogy a YT minél gyorsabban és kényelmesebben használható legyen? (Lehetőleg évekig) Ebbe bele tartozik még az is, hogy a távirányítója sem túl gagyi.
Átlagosan fényes nappali, minimális kábel TV használat, 95%-ban Youtube megy csak rajta.
-
revonz
csendes tag
Hibátlan, 2 távirányító, gari lejárt, mennyi lehet a reális ára most?
-
lithium86
csendes tag
Sziasztok!
Továbbra is a megfelelő TV kiválasztásán agyalok. (Előzmény)
Itt az 55C765 -re kaptam ajánlást.
Gondoltam megnézem "élőben", így elmentem egy Euronics-be, de ott általánosságban a Samsung irányába terelgettek, mert: gyorsabb (pl.: nem kell annyit várni, amíg bekapcsol), stabilabb a op.rendszer, megbízhatóbb és jobb a betekintési szög.
Konkrét ajánlást a Samsung QE55Q80DATXXH tv-re kaptam.Mi a véleményetek?
Köszönöm, hogy továbbra is segítetek
-
Rick4
félisten
válasz
Quqesz #98402 üzenetére
Már 15 éve se volt jó... Akkor még divat volt pc-t rákötni, mert nem voltak ekkora monitorok, valaki innen úgy járt, hogy egy ilyen rákötés alkalmával a kép fejre állt, és úgy is maradt. A szerviz elmondta neki, hogy ha még egyszer ugyanez lesz as gond, nincs gari, mert szerintük ez nem rendeltetésszerű használat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen házat vegyek?
- Napelem
- Milyen asztali médialejátszót?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- PlayStation 5
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- További aktív témák...
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged