Hirdetés
- A természettel együtt ébredeznek a hardverek
- A '90-es évek jutnak az eszünkbe az ATK készülő egeréről
- Huszadik születésnapjára eléggé megváltozott az Antec nagytornya
- Még a saját szövetségeseivel szemben is fegyverként használná az AI-t az USA
- Mégis meglepi egy új GeForce-szal a rajongókat az NVIDIA?
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Brácsa
üzenetére
Pontosan melyiket vásároltad?
Nem tudom mit használtak, kellene mérni egy spektrumot abból kiderul. De a színtér lefedettség alapjan ez qd reteg.Egyebkwnt bírom a samsungot hogy most nagy a szája, de arról mélyen hallgat, hogy ő is megtévesztés a vásárlókat amikor ugyanazt a model csaladot szereli qd oled es qoled panellel is, lcd tvknel meg va vagy ips panellel. Nagyon nem mindegy, es ezt nem osszak meg, sot ha megkerdezed mélyen hallgatnak róla, pedig marha nagy különbség van a paneljeik kozott

Ez persze nem menti fel a tclt, de a samsung sem szólhat egy szót sem, mert az is legalább ennyire gaz vagy még gázabb. Meg hat mar ok is a tcltol veszik a nem oled paneleket
-
adamp0806
csendes újonc
válasz
Brácsa
üzenetére
Hát ez az... Kíváncsiságból benéztem a TCL topicba, hogy tudnak e erről. Legnagyobb megdöbbenésemre olyan hsz-ek vannak, amik szerint ez így tök jó, "bárcsak így vernék át őket a boltban", "zárják le inkább a topicot", mert "panaszkodnak" néhányan, stb. Ez hihetetlen.. mintha bemennél a Fradi ultrába és bármilyen JOGOS negatív dolgot mondasz a csapatról szétszednek és te vagy az idióta, mert nem szereted ha átb.sznak. Itt is azt látom, hogy nem akarnak vele foglalkozni, ne írj róla, mert "jó ez így". Tisztelet a kivételnek (Vhiktor például). Én nem szoktam írni ide, inkább olvasok, de ez a stílus is, amit a Quadgame94 megenged magának, hogy "vered a nyálad" ez botrány és muszáj voltam elmondani a véleményem. Pedig biztosan kapni fogok hideget meleget.. Nem lehetne ezt normálisan legalább a minimális tisztelet megadásával? Még mindig az történt, hogy egy gyártó QD minilednek hazudott termékeket adott el. Ez TÉNY! Bírósági ügy volt belőle Németországban.
Ennek ellenére, aki emiatt aggódik és egy tévés topikban beszél róla azt lehurrogják, hogy jó ez így és biztassuk a TCL-t, hogy ezaz csak így tovább. Ezt jellemzően olyan TCL tulajok csinálják, akik önigazolást keresnek, hogy mekkora deal volt a tévé vásárlás még így is. Aztán hátha legközelebb másban is trükközni fognak, ha esetleg eddig nem tették. Mert az emberek engedik és semminek nincs következménye.. -
Brácsa
csendes tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
És mi a helyzet ha a piros led helyett foszfor réteget használnak, és az mondjuk 2-3 év múlva elfogy, és drasztikusan leromlik a tvd képminősége, nyilván vannak olyan dolgok, amit nem az első pillanattól kezdve látsz a tvdnél!néztem angol nyelvű oldalakat, most utána is olvastam a témának, pont egy ilyen TCL tvt vásároltam ezért érdekel annyira...
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Brácsa
üzenetére
Update a kamu qd rétegről TCL tvk esetében
Megnéztem a TCL C805 mérési eredményeit és összehasonlítottsm aszíntér lefedettségét rtings által publikált samsung QN95D adatokkal.
Az, hogy most valóban használtak e qd réteget a tclben azt nem tudom, de a színtér lefedettsége a 2 tvnek nagyon közel van egymáshoz, innentől kezdve meg teljesen lényegtelen.
A samsung p3 színtér lefedettsége 87%, bt2020 színtér lefedettsége 61%.
A TCL C805 p3 színtér lefedettsége xy térben 87%, uv térben 93%, bt2020 színtér lefedettsége xy térben 63%, uv térben 70%, szóval még jobban is teljesít kicsit mint a samsung csúcs kategóriás QD miniled tvje a QN95D :)
Egyébként a qd réteg kideríthető SPD mérésből, megpróbálom előkeresni a c805 SPD mérésemet és szépen összehasonlítjuk a Samsungéval amit rtings mért.
-
TungurKnivur
tag
válasz
Quadgame94
üzenetére
Kettőnk közül csak te vered a nyálad
A Tcl 206k, a Samsung 240k volt szállítással.
És a tcl nem valami puccos extra agyonhypeolt árdrágító funkcióban lett gyengébb (mellesleg a 11 éve vásárolt mezei LG-vel szemben is...de biztos az is drágább szerinted
), hanem egy alapfunkcióban, amit egy sima lcd-től is elvárna egy hétköznapi fogyasztó, nem egy igen jóra értékelt típustól [link]
Okulhat belőle, aki tévét venne.
A hozzád hasonló okoskák, trollok meg nem érdekelnek. -
adamp0806
csendes újonc
válasz
Quadgame94
üzenetére
Ja, mert a drágábból az következik, hogy jobb is... Akkor mi a helyzet a rengeteg túlárazott Sony tévével?
Ne az árát hasonlítsd már össze, hanem a tudását, hogy egy kategória e. Zónaszám, fényerő stb.. -
Brácsa
csendes tag
Sziasztok!
Hallottátok, hogy a TCL pert vesztette, és úgy hívta a qled tvjeit qlednek, hogy nem volt benne kvantum krisztály? Teljesen érthető, hogy mitől olcsóbbak a konkurenciánál, ha kisporolják belőle az anyagot...Azt is hallottam, hogy az idei évben is ez a helyzet, sőt, azt is hallottam, hogy hogy mini és a micro ledeknél a háttérvilágítás csak kék és zöld alpixelek vannak, és a pirosat egy foszfor réteggel helyettesítik, ami miatt teljesen érthető, miért tudják olcsóbban adni a hasonló termékeiket mint a Samsung vagy a lg...
Ide berakom a origo cikkjét, de ha rákerestek és akartok mélyebben foglalkozni a témával találtok angol nyelven is részletesebb infót ezekről...
Nincsenek véletlenek, olcsóbb kínai, nem véletlen olcsóbb...valahol meg kell spórolni a különbséget...
https://www.origo.hu/techbazis/2026/03/okosteve-teves-reklamozas-tcl-qled-samsung
-
Quadgame94
őstag
válasz
TungurKnivur
üzenetére
Ott bukik meg az egész mondani valód, hogy a QN90F sokkal drágább. Vagyis vered a nyálad, hogy egy drágább tévé jobb. Aham. Hát ez aztán nagy eredmény.
55C7K 250K
55QN90F 370KQN90F ellenfele amúgy is inkább a C8K, sőt még a C9K is olcsóbb
65C8K 430K
65C9K 500K
65QN90F 540KSzóval erről ennyit.
-
TungurKnivur
tag
válasz
rainman72
üzenetére
Tojok rá mibe untak bele (naná, hogy a tcl-hívőknek nem tetszik...
)
Jó lenne nem csak egyoldalú infókat olvasni a leendő vásárlóknak és nem kéne félremagyarázni több ember olyan tapasztalatait, ami eltér a reklámoktól.
Részemről felejtős a téma, olyat vesz mindenki amilyet akar. -
rainman72
Topikgazda
válasz
TungurKnivur
üzenetére
Bele untak a TCL topikban a témába most meg itt folytatod?
Nincs rá szükség
-
TungurKnivur
tag
válasz
Quadgame94
üzenetére
Többen írták, hogy azonos méretű tévén is hasonló tapasztalatuk volt a C7K-val, tehát ez nem csak méretkérdés. Úgy tűnik, ez egy elhallgatott hiányossága. Minden képmódban ki lett próbálva és rengeteget állítgattam a beállításokat külön is, ilyen-olyan javaslatok, ajánlások alapján. A régit LG meg az új Samsung meg valahogy a sima gyári beállításokkal is sokkal jobban néz ki...
És nem csak sd-t nézünk. -
Quadgame94
őstag
válasz
TungurKnivur
üzenetére
És milyen módban mennek a tévék? Élénk?
Mivel az egy sokkal kisebb tévé, persze hogy jobban fog kinézni a gyatra felbontású gyenge bitrátájú anyag. Igazából ágyúval lőssz verébre. Egy sima alap LED tévé is okés lenne nektek a használat miatt. miniLED vagy OLED tévéken jó felbontású és sokszor HDR anyagok amik igazán visszaadják hogy mit tud a panel. Nem a Cool TV adása (random példa) fogja vissaadni. De persze Porsche 911 GT3 RS-el is lehet a sarki zöldségeshez járni. -
TungurKnivur
tag
válasz
pingu22
üzenetére
Én a magic remote-ot se szerettem, inkább nem is használtam. De ízlések és pofonok...
A C7K és a QN90F hasonló minőségnek van beállítva tesztekben, videókban (tehát nem körte és alma esete), én nem ezt tapasztaltam. És a tükröződésmentes képernyőről még nem is írtam.
Ezek után erősen kételkedem a kínaiak által megadott adatokban (klímáknál ugyanúgy hazudnak) -
denko
senior tag
Sracok,
lg g5 vagy samu s95? Ha ugyan annyiert lehet kapni? -
blupatrik
csendes tag
Sziasztok
Munkahelyre szeretnénk vásárolni.
80 centinél nem lehet nagyobb, full hd, a keret valahol 60 körül van, ennél lehet kicsit több is.
Én amit gyorsan találtam az emagon kuponnal 67-ért LG 32LQ63806LC.Tv műsorok mennének rajta és néha pendrive-ról filmek.
-
pingu22
tag
válasz
TungurKnivur
üzenetére
Nem vitaindítónak szánom (meg nem is feltétlen csak SD/HD minőségre reagálva csak úgy általában), de ez most kicsit almát a körtével szituáció.
Hajlamosak az emberek elfelejteni, hogy a kínaiakat az ár/érték aránya teszi verhetetlenné. Legtöbbször nem arról van szó, hogy a TCL (vagy akár Hisense) a legjobb az adott kategóriában, csak hogy adott árkategóriában a többiek felett állnak. Ha a QN90 egy árban lenne C7-el, gyanítom legtöbben előbbit javasolnák, vennék. Vagy ha minden TV egy árban lenne, igencsak megugrana itt a Sony tulajok száma
Ui.: a TCL távja tényleg elég gagyi minden tekintetben, de én Samsung távokat se szeretem, idősebbek esetén meg még felhasználóbarátnak se nevezném. Éljen a magic remote!
-
TungurKnivur
tag
Többen kíváncsiak voltatok, mi lesz a tapasztalatunk a visszaküldött 55" TCL C7K után érkező 43" Samsung QN90F tévével.
Nos, összehasonlíthatatlanul jobb az sd adások képe (persze a hd-vel sincs gond) és már a gyári beállításokkal is jobbak a színei (mellékes, de a sámson napelemes/tölthető pici, kevésgombos távirányítója is felhasználóbarátabb a C7K kattogós, bazihosszú távirányítójánál.)
Egyértelműen megérte a cserét az első napok alapján.
Lehet, hogy egyszerűen a kisebb képernyő miatt, de ebben se lennék biztos.
Kissé olyan kínai klíma vs japán klíma érzésem van: papíron nagyon jók és olcsóbbak a kínaiak, a valóságban viszont... -
Lite
őstag
válasz
détéfecó
üzenetére
Nekem 85-ben volt mindkettő. Nem rossz az U7Q Pro, de mint előttem mások is megjegyezték, inkonztisztens a minőség, ha jó, akkor, nagyon jó, de sok a hibás.
Én is visszaküldtem. Aztán jött a C7K. A csatornák sorrendbe (nem / bután) rakásán kívül kb. mindenben agyonverte (főleg képminőségben) az U7Q Pro-t... -
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
Quadgame94
üzenetére
Köszönöm!

-
détéfecó
csendes tag
Sziasztok, mini lcd vásárláson gondolkodom (az OLED-et elengedtem, mert min. 5 évre tervezek) jelenleg a TCL 65C7K és a Hisense 65U7Q Pro (spec. alapján 560 zóna, 2000 nit) között gondolkodom. Használni PS5-höz, streamingre és PC-re kötve (Asus Prime 5070-eshez) szeretném.
Esetleg valaki látta-e a két kijelzőt egymás mellett? C7K és U8Q (az nekem már majdnem OLED) képernyőket láttam élőben nekem a C7K már az abszolút elfogadható kategória, az U8Q meg nagyon szép, csak annyit nem szeretnék rá költeni. Viszont a C6K képe meg már kevésnek/gyengének tűnt. Fú, de jól el tudok vergődni a döntésen.
-
rainman72
Topikgazda
válasz
Quadgame94
üzenetére
Jelenleg nem olcsóbb 400 vs 450
-
DJ. Ru$y
nagyúr
Sziasztok!
Egy "ősöreg" IPS-es 47"-os LG-ről váltanék, Telekomnál hűségidő mellé vennék TV-t.1. Tévére szánt összeg, forintban?
Ár érték arányra törekednék inkább.
Film, sorozat, YT videók
75"
Inkább este, és sötétben
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
Szemből, falra szerelve, megdöntve
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
Hálózati lejátszás lokálból, meg a többi "alap" alkalmazás
Semmi speciális, LAN legyen ne (csak) wifi, HDMI-ből 2-3
Falon lesz nem számít
LG vagy Samsung, de nem tudom most mi a "preferáltabb"
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
Magic remote az LG-től nagyon bejött, szóval a légegér jó lenne
Fenti ok miatt csak új.Köszi előre is, ha mondtok valami okosat!
-
rainman72
Topikgazda
Kis méretű Philips Full Hd tv + ambilight idén 32-40" [link]
-
-
rainman72
Topikgazda
válasz
vittorio7
üzenetére
Ezek a nem csavaros lábak nem újak több éve vannak már ilyen szélső talpas tvk én jó dolognak tartom.
Volt több Samu tvm ott nem voltak reklámok meg igazából máshol se futok ilyenbe hiába előjön itt párszor.
A cikk is új számomra amit linkeltél.
De nem is értem hogy jelennek ezek meg mert tartalom nézés közben biztos nem max a smart hubon?
Ott meg elférnek. -
vittorio7
őstag
válasz
rainman72
üzenetére
Azért kíváncsi leszek, nagyon költséghatékony modell. Durva, hogy még a lába is pattintott, nem lehet csavarozni. Majd kiderül, ha megjön, hogy hogy érzi magát a hetediken, ahol van fény is bőven. Persze redőny is...
A google viszont tényleg az igazi jó pajtásom. Ahogy megrendeltem a tévét, egyből feldobta ezt a hírt, hogy igazán boldog legyek: Még több reklám lesz mostantól samsung okos tévéin [link]
Amúgy frankón nem tudtam, hogy ezeken a Samsung TV -ken ennyi reklám van, a régi Samsung tv-m még nem volt smart. A google-ös TV-ken sejtettem hogy van reklám.
Valahogy csak meg lehet szabadulni a reklámoktól, és nem csak úgy, hogy kihúzom az internetet...?
-
vittorio7
őstag
válasz
rainman72
üzenetére
Köszönöm szépen a tippeket.
Végül hosszas vívódás, keresgélés és gyötrődés után megrendeltem ezt a Samsungot:
65" OLED 4K S85F Vision AI Smart TV (2025)A Samsung kupon kunyerálóban is sokat segítettek.
Én eddig tudtam levinni:az árát. Plusz Erste bank fizetés.
(Gondolkoztam még a 65C7K -n, és egy miniledes Panasonicon is. De, teszek egy próbát ezzel az OLED-del.) -
v450
tag
Sziasztok!
Nagyszüleimnek tönkrement a régi tv, újat szeretnék venni.
50-55 col, 150-260k összegben.
Telekom kábeltv-t használnak, filmezés, sorozat, sport, híradó.[link] Erről a tv-ről mi a véleményetek?
-
válasz
rainman72
üzenetére
Azt olvastam, h a qned az "a combination of quantum dot and nanocell technology with mini-LED backlighting. Utilising tens of thousands of LEDs and thousands of dimming zones." Panel Type LCD – Direct LED, IPS panel.
Samu VA, TCL HVA (akármi is legyen ez...
) Igen, a google rendszer erős érv, ott biztosan minden IS van, amit keresnék.
De még fogalmam sincs, annyira nem sürgős.
-
rainman72
Topikgazda
válasz
ViZion
üzenetére
Igazából ha csak 1 alap tvt akarsz venni mind1 melyik.
Lg valszeg IPS 55"-ban kihagynám,a TCL biztos VA talán a Samu is,panel alapján 2 utóbbi jobb ha csak nem ragaszkodsz az IPS-hez.
Samunál a Tizen nálam olcsóbb tv-n is jó volt amire kellett,Lg-nél a webOs meg nem hat meg főleg nem ilyen olcsó modeleken de amúgy se,egyéni szoc.problema tudom
Viszont egy bevilágítós mind1 milyeg direct/edge ledes IPS Lg semmire nem való az 1000:1 kontrasztattal meg nulla feketével az biztos
Ott ugyan mind1 hogy skálázik roszz minőségű tartalmakat meg igazából mind1 is meg nem is értem ezt a dolgot ez mire jó. -
válasz
KD6-3.7
üzenetére
akkor arra nincs szükségem...
Debianra tudok DLNA-t pattintani, elvileg ezt eléri LG és Samu oprendszere is.
helyi boltban a TCL 55V6C és a Samsung UE55U8072 volt az ajánlott, ebből a Samu sebessége és képe is jó volt. LG 55QNED70A6A az milyen? Elvileg felskálázásban nagyon jó. -
Speedy007
addikt
válasz
ViZion
üzenetére
PC-t alkalmanként rá szoktam kötni hogy kicsit megtornáztassam az RX 7900XT-t meg az R7 7700X-t. Pláne amiatt is szokott rá kötve lenni mert vezeték nélkül nem bírok PC-vel csatlakozni a tv-re állandóan dobja a jelet hiába van egy wifi hálózaton és helységben a két eszköz. Elég macerás pendrive-val matatni a TV hátuljában. Vagy a streaming szolgátatóval görcsölni mikor akadozik az internet.
-
válasz
Speedy007
üzenetére
+1
Meg a tűzfal megbolondul, nem győzi tiltani a kapcsolatokat, amit nyitna haza "anyuhoz". Nekünk Poco van, ugyan az. Menü az katasztrófa a Honor után. Ezt a katyvaszt... és egy halom dolog nem is átszabható. De ez volt ingyen, asszonynak meg jó kamera kellett ócón: Poco az is....TCL C6K néztem boltban, elég jó a kép meg úgy összességében. Utána néztem egy Samsung 55U8072-t... ajjnye. Csatornakeresés instant, menü pattogós, nagyon durva. Specben elmarad amúgy a C6K-tól.
Kérdés, hogy pl. fHD filmet a C6K felskáláz 4k-ra, de gondolom itt marad a 60 Hz, nem? Van értelme a 144 Hz-nak, ha nem olyan a bemenet?
-
Speedy007
addikt
válasz
rainman72
üzenetére
Elég sokáig voltak Xiaomi telefonjaim 4x-től kezdeve 13-ig bezáródva. Ha normálisan akartad használni Xiaomi.eu-t kellet tenni rá mert az nem volt kiherélve. Mellesleg televan reklámokkal ami mai napig elég sok panasz van rá. Szervízek se igazán szeretik a Xiaomi névvel ellátott eszközöket inkább a ismertebb márkákat válalnak jobban.
-
nova001
senior tag
sziasztok
55" lg tvm 6 év után tönkre ment.
Cserére az alábbi 2 típust néztem ki de nem tudok dönteni:Xiaomi TV A Pro 55 (2026)
Samsung UE55U8092melyiket érdemesebb inkább?
netflix, tv adás, youtube, böngészőböl video lejátszás és dlna(hálozaton lévő nas ) megy inkább. légegeres távirányító előny lehet
Zene, játék tudás nem kell.más márka is szóba jöhet 140k körül
-
Speedy007
addikt
Sziasztok van egy LG 43UK6300MLB 7 éves készülékünk a kort és azt leszámítva hogy látszik is az rajta hogy volt használva mivel karcok vannk a képernyőn a gyerekek és a cicák miatt tökéletesen üzemel. Ennek keressük az utódját One-nál nézelődünk ideális jelölt után. Nekem tetszik az LG mivel évjárattól függetlenül egy távirányítóval a házban lévő másik LG tv-t tudjuk kezelni. De most a Xiaomi kicsit elbizonytalanított. Mennyire éri meg velük tervezni? Ebben a szegmensben is ugyanúgy nyűgösek a termékeik szoftveres téren mint mobilos oldalon?
-
Kukkéro
tag
Sziasztok,
Köv. TV-ről tapasztalatok? (13 éves lányomnak)
- Samsung QE43Q7FAAU (120 000Ft)
- TCL 43P7K (115 000Ft)
- Hisense 50E7Q (115 000Ft)1. Tévére szánt összeg, forintban? max.130 000Ft
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport) sorozat, film
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál? 43" vagy 50"
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este? 50%-50%
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e? szemből
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.) nem fontosak
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.) bluetooth
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen? mindegy
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.) mindegy (ár/érték a szempont)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.) nincs
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)? új -
rainman72
Topikgazda
válasz
kristof123
üzenetére
Lg,Samu 5-6 éve nincs jack TCL-nél meg kb 2 éve.
Ahol még van Hisense Philips. -
kristof123
őstag
válasz
rainman72
üzenetére
Köszi a választ!
Bocsi, nem voltam egyértelmű. Nem szükséges a Jellyfin alkalmazás, elég ha a TV tudja a DLNA-t (a Samu H7000-en is így érjük el a filmeket a szerverről).
Nem nagyon látok ezeken a tv-ken (másik márkán se) Jack csatit sajna.

Azt néztem, hogy így lehetne megoldani: RCA -> DAC -> Optika, de elég jó hang van már ezekben, lehet megse éri már ezzel foglalkozni... -
-
-
-
-
rainman72
Topikgazda
válasz
ViZion
üzenetére
Egy ilyen árú Lg tv-nek nem lesz pörgős az op.rendszere az a tapasztalat.Képminőség is hagy kivánni valót maga után.
Pana tv gyártása elég lejtmenet nem igazán vesznek itt legalábbis az emberek 1-2 kivétellel az is inkább drágább mini led tipus volt.
De ettől még kipróbálhatod viszont egy olcsóbb Hisense vagy TCL mini led jobb képet fog tudni és az op.rendszerükkel sincs gond.
Amikhez kellene meg a 2ből marad a TCL google tv-vel. -
rainman72
Topikgazda
válasz
KD6-3.7
üzenetére
Ez így nem igazán helyes hogy nem jó az SDR anyagok felskálázása
Hogy vki olyan helyen lakik ahol lehet a szolgáltatás se megfelelő illetve nincs meg elégedva a gatya sd tv adásokkal amit rajta kivül senki se látott itt mi is pontosan,ez alapján nem lehet ezt így leírni szerintem.
A SDR-be bele tartozik a HD tv adás is amivel semmi gondja szerintem a tv-nek. -
KD6-3.7
őstag
válasz
ViZion
üzenetére
[link]
Én ajánlanám a TCL C6K-t, ki lehet kapcsolni a standby LED-et viszont a tapasztalatok alapján talán nem a legjobb választás SDR anyagok felskálázására, de ebben az ársávban nem igen lesz ár-értékben jobb.
rainman a nagy tudója az akcióknak, lehet pénteken lesz olcsóbb is. -
Sziasztok!
Nappaliba szeretnénk új TV-t...
1. Tévére szánt összeg, forintban? 150k alatt lehetőleg, ha kevés, akkor jelezzétek, ezer éve nem vettem TV-t
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport): film, hírek, TV, asszony sorozatai. fHD adások főleg, szal nem kell 8k... gondolom 2/4k elég, ha jól tud felskálázni.
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál? ca. 2-2,5m, 96 cm széles a mostani, 135 cm széles elfér, elvileg 55-65" között valahol
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este? többnyire este, világos, de sötétíthető
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e? szemből és picit oldalról, de alig (kanapé szélén már nem szemben van, de minimális)
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.): netflix, sweet.tv, videa megoldható?, youtube, esetleg chromecast, érje el a samba megosztást a szerveren
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.): samsung soundbar van, az optikai (Toslink asszem), ethernet kellene, HDMI, usb
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen? oldalt sztem stabilabb, de mindegy
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.): TLC néztem, tetszett, de ott pl. a standby ledet nem lehetett kikapcsolni... Amúgy LG, Pana, stb... nem fontos. Pörgős rendszere legyen
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.): ambilight menő, de asszonyt nem hozza lázba, keretbe sztem nem is fér bele, de előny lenne...
Egyszerű távirányító, van bt mini billencsem, tapipaddal.
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)? új inkább...Köszönöm az ajánlásokat!
árukereső ezt dobta ki... [link] milyen ez, ajánlott?
-
rainman72
Topikgazda
válasz
kristof123
üzenetére
Átnézve meg h kell ez a Jellyfinn ahhoz Google Tv kellesz!
Az meg meg plus a méret alapján TCL C6K/C7K keress. -
Kbali
nagyúr
válasz
fenergie84
üzenetére
Az a fránya ragozás
de érted: hálószobába... -
kristof123
őstag
Sziasztok!
Samsung H7000-es tv-t szeretném cserélni.
1. Tévére szánt összeg, forintban?
~250k (ha nem elég akkor mehet feljebb is), nem sűrgős ha szokott lenni valamilyen akció, kivárom.
Filmnézés (Jellyfin - DLNA), Youtube, Netflix és a TV-műsor (One (digi), coaxal a tv-be). Sajnos családban "fontos" lenne, hogy a TV műsor is nézhető legyen...
Maximum 120 cm széles és 80 cm magas hely van neki, így még max egy 50"-os elvileg befér.
50-50, de ha nézni is szeretnénk a TV-t akkor redőny le, szóval inkább sötétben legyen jó.
Szemből.
Netflix, Jellyfin mindenképpen menjen.
Jó lenne az HBO is, ha esetleg később előfizetnénk rá, akkor ne emiatt legyen gond. Esetleg még Spotify.
Jó lenne a jack, ha lehetséges.
Mindegy, csak férjen be a 120 cm-be.
Mindegy, csak megbízható legyen.
-
Új.Üdv,
K. -
rainman72
Topikgazda
-
nagyG89
újonc
Üdv. 250k-t szánnék egy 75" TV-re, de olyat szeretnék, aminek nem szűnik meg a netflix/disney/sky támogatása pár év után, mert később a gyerekek játszószobájába menne. A legutolsó LG és Hisense is így járt. Tv adást nem néznék rajta egyáltalán. Kinéztem egy ilyet: [link] Elvileg ez az újabb modell, de támogatásról sehol nem találok infót. Létezik egyáltalán infó erről? LG-nél pl egyik napról a másikra elérhetetlen volt az app és nem is lehetett már újrainstallálni.
Előre is köszönöm a segítséget.
-
rainman72
Topikgazda
válasz
Walter_White
üzenetére
Ha nem ment sokat

Milyen folia meg minek?
233 új áron a 48S90F -
Emu
őstag
válasz
Walter_White
üzenetére
Nem. Épp lehet megint kuponozni samsungon (lásd feletted lévő hsz-t).
Egyébkét laikus felhasználónak átlagos körülmények között van különbség qd-oled és a woled samsung között? Nekem woled van kalibrálva, egy rossza szavam nincs rá.
-
Walter_White
senior tag
Sziasztok!
215.000Ft-ért szerintetek megéri a Samsung QE48S90DAE TV?
- Monitorként használva. 1 év garival, még a fólia is rajta van. -
rainman72
Topikgazda
Pár jó ár Samsung shop app.
Beírós KOSAR10 kuponnal 5% CRP kuponnal 25e készülék beszámítással.További 10%-os kupon szerezhető kuponkunyeráló [topikban]
Illetve pl erste-nél még van 5% moneyback de más banknál is.
55S85F 260e
65S85F 327e
55S90F 289e
65S90F 421e -
KD6-3.7
őstag
válasz
TungurKnivur
üzenetére
Köszönöm, hogy ezt így összeszedted!
-
rainman72
Topikgazda
válasz
TungurKnivur
üzenetére
50" biztos hogy VA ez a méret minden márkánál az.
Vki írta hogy van neki 43QN90 ami oldalról fakul szóval az is az. -
TungurKnivur
tag
Ez az összehasonlítás valós lehet? Úgy tűnik, mintha csak a hangtechnikában különbözne a 43-50-55" (bár Vhiktor szerint nem biztos, hogy 43-50-ben VA panel van)
[link] -
TungurKnivur
tag
válasz
KD6-3.7
üzenetére
A samsungos fórumon ugyanez a tapasztalata vkinek a c7k-val és váltás után jobb lett az sd adás...
"A tcl c7k-ról én is az sd minőség miatt mondtam le és lett samsung.
Most 55 qn90f van és meg vagyok vele elégedve. Amúgy az lg is jobban skálázta fel az sd adásokat 4k tv-n."
Akkor mégis van valami abban a felskálázós tesztben a rtingsen... -
Kbali
nagyúr
válasz
fenergie84
üzenetére
Hálóban nem rakunk TV-t
-
rainman72
Topikgazda
válasz
domjántibor
üzenetére
Végülis Lgnél mind1 melyik méret ugyanazt a woledet kapod,de a táv miatt jobb lenne a nagyobb.
65" használok 2,8-3 m-ről
Samsungnál már érdekesebb mert 55" Lg woled panel a 65" meg Samu qd-oled panel. [link] -
domjántibor
csendes tag
válasz
rainman72
üzenetére
A nappali adottságai miatt lehet, hogy nem tudjuk bevállalni a 65 colos modellt, de azért még próbálkozom, hátha sikerül valahogy megoldani. A Telekomnál hűségkedvezménnyel mind az 55, mind a 65 colos C5 verziót viszonylag jó áron meg tudnám venni. A régi tévét már eladtuk.
-
rainman72
Topikgazda
válasz
domjántibor
üzenetére
Persze jó csere lenne a C5.
Azt tartják jobbnak de a Samsung 55S90F meg jól kuponozható most 276e-re le lehet vinni az is el gondolkodtató vagy pedig az 55S85F is jó lehet.
A qd-oled 65" meg 400ra levihető ha lenne hely.
Alapból használható -10% KOSAR10 kupon és a 25e tv beszámítás amihez kapcsolható még -15% 2 kuponnal. -
rainman72
Topikgazda
válasz
fenergie84
üzenetére
Vagyunk itt páran akik néznek oled mellett/vagy után komolyabb mini ledeket és igazából nem csalódás.
Persze ez egyénfüggő is. -
Hitch
senior tag
válasz
fenergie84
üzenetére
75C7k a gyerek miatt csakis🤗
-
fenergie84
addikt
Sziasztok!
Nagy dilemmában vagyok, a telekomnál a 65C7K-t 265e kapnám meg, a 75C7K-t pedig 368e-ért.
Ha a kisebbet választom, akkor a gyerek szobájába kerülne, mert igazából oda néznék tv-t, ha nagyot, az meg a hálóba, ahonnan meg a Lg 65C2 menne a gyerekhez.
Egyrészről a 100e difi az ami a kissebb felé terel, másrészről pedig nem tudom, hogy nem-e csalódnék a C2 után a 75C7K képén, ha ezt választanám. Ugyanakkor a hálóban nagyon el tudék képzelni egy nagyobb tv-t.
Ti melyiket választanátok? -
KD6-3.7
őstag
válasz
domjántibor
üzenetére
WebOS sztem nagyon stabil, gyors, egyszerű. Nekem a 66"-os van én nagyon elégedett vagyok vele.
3,5 méterről viszont az 55" nagyon kicsi lesz. -
domjántibor
csendes tag
Sziasztok!
Új televízió vásárlás előtt állunk.
Jelenleg egy TCL 55C728 modellt használunk, amelyet egy korszerűbb, jobb minőségű tévére szeretnénk lecserélni.1. A televízióra szánt összeg:
Maximum 400 000 forint.
2. Felhasználás módja:
Leginkább streaming (YouTube Premium, Netflix, Max, Disney+), filmnézés, valamint játék (PS5, Xbox).
3. Nézési távolság és méret:
Kb. 3,5 méterről nézzük, csak 55 col jöhet szóba.
4. Környezeti fényviszonyok:
Világos szobában használjuk, de inkább esti tévézés jellemző, nappal ritkán.
5. Nézési szög:
Alapvetően szemből, ritkán oldalról.
6. Fontos szolgáltatások:
YouTube Premium, Netflix, Max, Disney+, Spotify.
7. Csatlakozási igények:
USB és HDMI
8. Talp kialakítása:
Falikonzolon szeretnénk tartani.
9. Márka- és rendszerpreferencia:
LG ,Samsung, Sony.
10. Egyéb elvárások:
120 Hz-es panel a játékhoz
Gyors, stabil rendszer
Jól használható távirányító
Vállalható hangminőség
Dolby Vision
11. Új vagy használt:
Új
Eddig az LG OLED55C51LA modellen akadt meg a szemem. Szerintetek jó választás ez az igényeinkhez, vagy van jobb opció 400 ezer forintig? Köszönjük a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dynabook Portege X30-L-K - i7-1260P I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Lian Li LCD-s 360mm-es vízhűtés akciós áron eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Optiplex/Precision MT/SFF 3430, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ 7.-8.-9.gen/ SZÁMLA- GARANCIA
- Apple iPhone 14 Pro 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

), hanem egy alapfunkcióban, amit egy sima lcd-től is elvárna egy hétköznapi fogyasztó, nem egy igen jóra értékelt típustól
Hajlamosak az emberek elfelejteni, hogy a kínaiakat az ár/érték aránya teszi verhetetlenné. Legtöbbször nem arról van szó, hogy a TCL (vagy akár Hisense) a legjobb az adott kategóriában, csak hogy adott árkategóriában a többiek felett állnak. Ha a QN90 egy árban lenne C7-el, gyanítom legtöbben előbbit javasolnák, vennék. Vagy ha minden TV egy árban lenne, igencsak megugrana itt a Sony tulajok száma

SDR??! Hülyeséget írok... SD adásra gondoltam.