Hirdetés
- Nagyon érdekli az Intelt a PC-s kézikonzolok piaca
- Speciális hővédelemmel bírnak az ASRock nemrég bemutatott tápjai
- Csúszni fognak pár hónapot a megjelenéssel a Noctua idénre tervezett termékei
- A biztonságra és a friss VGA-kra gyúr az új AIDA64
- Kell-e új tápkábel a GeForce RTX 50-es sorozatú VGA-khoz?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elektrosokk
veterán
válasz
fatpingvin #1562 üzenetére
Itt csak bing dao gushu ment, magában.
-
fatpingvin
addikt
válasz
Elektrosokk #1560 üzenetére
jajmár
ugyanitt, most kipróbáltam a burmai vöröst is így sóval-vajjal, eléggé más dramaturgia mint a puerek, de ez is nagyon bejövős. sóval eddig is ittam, de ez így teljesen más ízélmény, kicsit olyan mint ha egy kiegyensúlyozottan fűszerezett, közel-keleti zöldségleves levét innád.
[ Szerkesztve ]
-
Elektrosokk
veterán
válasz
fatpingvin #1557 üzenetére
Tegnap itt is ment, még mára is maradt belőle...
-
Alcsi69
senior tag
válasz
fatpingvin #1557 üzenetére
Érdekesnek tűnnek ezek a puer teák, lehet kipróbálom majd egyszer.
Egyelőre csak matézok. -
fatpingvin
addikt
sós-vajas puer pörög ismét
húzós napokon ebéd helyett is megteszi
-
Elektrosokk
veterán
válasz
grizlisandor #1553 üzenetére
Agyhalál.
-
Elektrosokk
veterán
válasz
grizlisandor #1502 üzenetére
Pajarito Menta citrom
Tegnap bontottam én is. Nem varázsolt el, de a compuesta verzió szerelem lett.
-
grizlisandor
veterán
iShowSpeed amcsi youtuber kipróbálja a matét.
Spoiler, nagyon rájátszik.
-
Alcsi69
senior tag
válasz
Alcsi69 #1550 üzenetére
Na ma probaltam ki az eloszor.
Ezt a Pipore nevu yerba matet ittam mert ezt bontottam ki a beavatashoz, a Mate Manus altal irt guide-ban is odairta hogy ezzel csinaljam. Eloszor kicsit elrontottam mert tul meleg volt meg a viz igy nem tudtam hamar inni, emiatt meg brutal eros lett.
Viszont masodik felontesre mar jol sikerult, eleg erdekes, de egyben kellemes ize van. -
|AP|
veterán
yerba ajánló:
keresgélem mi is jön be nekem igazán. Egyelőre az megállapítható, hogy a natúr yerbákhoz még kell egy kis idő, addig az ízesített vonalon keresgélek. Az egyik legjobb volt eddig, amit az un Mate tököm mellé kaptam csomagban. Ez egy maracujás Taragui volt. Utána volt pár kísérletem natúr yerbákkal, de be kellett látnom, hogy (egyelőre?) nem ízlenek.
Aztán rátaláltam a citromfüves cachamate-ra, ami végre egészen ízlett. Ezen felbátorodva bevállaltam a kókuszos verziót is, ami egy nagyon furcsa jószág, de nekem bejön. Füstös, dohányos, kókuszos egyszerre, és nagyon jó illata van. Tovább növekedett a rokonszenvem a cachamate felé, úgyhogy ebből az újdonságból is berendeltem egyet és eddig most ez a nyerő nálam. Kiegyensúlyozott, nagyon enyhén mentás, nem túl erős, nem túl keserű íz, valahogy úgy nagyon egyben van. -
Alcsi69
senior tag
válasz
Elektrosokk #1548 üzenetére
Igen, logikus. Köszi.
-
cooi11
senior tag
Sziasztok!
Segítséget kérek tőletek!
Este 18–21 között kb 1l teát iszom,
3 dl bögrèbe 1 kávétejszínnel.
Rooibos jó erre?
Ja, sok a gyomor savam!
A tejszínről nem mondok le.[ Szerkesztve ]
-
Alcsi69
senior tag
válasz
Elektrosokk #1546 üzenetére
Óh okés, az oldalon lévő beavatás segítségben 2-3 óra volt írva talán száradásra. Mondjuk én is gondoltam hogy inkább biztosra megyek.
-
Alcsi69
senior tag
válasz
Elektrosokk #1544 üzenetére
Király, köszi.
Meg is rendeltem. -
Alcsi69
senior tag
Sziasztok!
Eredetileg kávézni szoktam (napi 1 kb. 1-1.5 órával felkelés után), viszont mostanában valahogy nem adom ezt. Emiatt próbáltam most az utóbbi néhány napban matcha-t nyomatni, ez tetszett viszont.
Most azon gondolkodok hogy megpróbálnék egy yerba mate-t is, ehhez a Mate Manus-féle Starter Pack jó lehet? Érdemes azt a csomagot megvenni 16k-ért?
-
Elektrosokk
veterán
válasz
fatpingvin #1540 üzenetére
A napot yerbával indítom, délután meg japán zöld, puer, vagy amit éppen megkívánok.
A napokban ittam Tajvani magashegyi oolongot, ami kimondottan ízlett. Nem kedvelem az édes teákat.Szóval én kínai zöld teán és shengen kívül sok mindent fogyasztok.
-
fatpingvin
addikt
nem vagyok 100%-ig meggyőzve arról hogy egy ilyen tea megéri a vesződést.
mi a zöld teákat szoktuk simitózáras zacskóban (általában amiben vesszük) egy lezárható műanyag dobozban a hűtőben tartani. ez eléggé meghosszabbítja a minőségi élettartamukat, viszont ez se tesz csodát, a másfél éves Long Jing nem olyan lesz mint a friss. -
cooi11
senior tag
Újfent üdvözlet!
Támadt egy ötletem,
mi kene ha vákuumozva tárolná?
Mer így a levegő oxidációját kizárom! -
cooi11
senior tag
A boltba,
mennyi ideje ál a tea?
Mert a kávé pörkölése fel van tüntettve .[ Szerkesztve ]
-
Elektrosokk
veterán
válasz
grizlisandor #1529 üzenetére
Ez nálam is nagy kedvenc.
-
cooi11
senior tag
Üdvözlet!
(Én end-user!)
A tea meddig őrzi meg a minőségét?
A kávé nekem frissen pörkölve 2 hét,
utána nem elég intenzív számomra.
A minőség időtartam most az ár végett
10g minta786 Ft
1000g 14 482 Ft -
grizlisandor
veterán
Rei Verde Compuesta yerba megy nálam, milyen csodálatos egy yerba, csak ne por lenne.
Ízben eddig a TOP, édeskömény és az ánizs íze valami csodálatos élményt nyújt.---
Acél "tököt" használtan mekkora para megvenni? Mert nagyon megtetszett, egy kis alkuval elfogadnám. -
Elektrosokk
veterán
válasz
grizlisandor #1527 üzenetére
Most rendeltem pár teakeverèket èn is. Majd beszámolok, ha a vègère èrtem.
[ Szerkesztve ]
-
grizlisandor
veterán
válasz
Elektrosokk #1526 üzenetére
Filteres, de mono teákból szálásként is elérhető.
-
Elektrosokk
veterán
válasz
grizlisandor #1525 üzenetére
Ezek szálas teák? Jó kis lista.
-
grizlisandor
veterán
válasz
grizlisandor #1513 üzenetére
A felénél vettem észre, hogy van lista is.
Egyedül az Epe-kefét nem ittam meg, mert nem reagálok valami jól az ilyen dolgokra.
Mentás dolgok zsenik voltak, nem véletlen tolom matéban is.
A csalán az meglepően finom volt, pedig borzalomra készültem.
Vadász az nagy kedvenc, vettem korábban is, de a Poci, Édes Borcsa, Ginkgo-narancs trió nagyon finom volt, következő rendelésnél biztos veszek nagyobb mennyiséget. -
cooi11
senior tag
válasz
Elektrosokk #1523 üzenetére
Tejel és cukorral tökéletes ízvilága volt,
és mindegy hogy melyiket kevertem tejel! -
cooi11
senior tag
Üdvözlet nektek!
Kaptam karácsonyra taát nagyon finom volt,
csak hát ez így drága ha jól számolom 64ezer/kg~
Ilyen tea keveréket lehet venni? -
grizlisandor
veterán
Finom a Spanyol Yerba Mate? Tökre Mate🧉
Menő lehet az a valenciai maté bolt.
-
fatpingvin
addikt
válasz
Elektrosokk #1518 üzenetére
ó igen, a szederlevél
ugyanitt örvendetes említést kapott a vadcseresznye-levél is. a japánoknál fermentált friss leveleket sakurabacha néven fogyasztják, az én ízlésemnek ugyan túl édes, de erősen gondolkozom tavasszal a házi cseresznyefalevél-tisane készítésén
-
Elektrosokk
veterán
válasz
grizlisandor #1517 üzenetére
Lehet èn is ittam már, nem maradt meg.
-
Elektrosokk
veterán
-
grizlisandor
veterán
Yerba Mate Tea, Union Hierbas Serranas
Első pár felöntés finom mentás, utána már nem érezni.
De visszakeresve már ittam ilyet és akkor tetszett. -
sherlock82
senior tag
Én a ginseng teát iszom egy pár hónapja, mellé gyömbér tea.
-
Elektrosokk
veterán
válasz
grizlisandor #1514 üzenetére
Ma megnézem.
-
grizlisandor
veterán
Yerba mate felhozatalunk 🇦🇷🇧🇷🇵🇾🇺🇾 Mate Manusnál youtuben, van egy pár érdekes.
-
grizlisandor
veterán
Gyógyfű Kft.-től szoktam rendelni a reflux teámat, érdemes szétnézni sok problémára találni náluk teát. 2x rendeltem tőlük, mindkétszer volt ajándék a csomagban, tavaly fűszercsomagokat kaptam; idén teakalendáriumot!
1. Borsmenta tea volt, Matéban szeretem mentát, filteres teaként is finom.
2. Alfa névre hallgató almás-fahéjas, jó fűszeres illatú, savanyúbb ízvilág jellemzi. Nem volt meglepetés, mert már ilyet korábban is vásároltam.Lesz majd Rózsaszín pötty tea, joghurtos-gyümölcsös tea, előre félek tőle.
-
-
Janaboy
veterán
válasz
Elektrosokk #1507 üzenetére
Akkor nem adom még fel.
Próbálkozom.
Aztán majd meglatjuk -
válasz
Elektrosokk #1509 üzenetére
köszi, Akkor jól sejtettem, kávézásból már ismerős egy-két ilyen cucc
-
válasz
Elektrosokk #1500 üzenetére
Köszi a tippet, benézek ide, már korábban is terveztem meglátogatni saját részre, de még nem jutottam el, de majd most
.
Azt meg tudjátok mondani, hogy mennyire hasznos a bambusz matcha ecset/kevergető, ha van elektromos (Ikea Produkt) kis tejhabosító kütyü? Ajándékként gondoltam ezt is hozzácsapom a hozzá való tartóval, ha érezhetően jobb eredményt lehet elérni a végső ital tekintetében, de ha nem akkor nem locsolok egy 10e-t egy újabb lomra
-
Elektrosokk
veterán
válasz
Janaboy #1505 üzenetére
egyszerűen ez a hegy építés nem akar jól menni, szerintem amúgy ez a tök amit vettem nem a legjobb hozzá.
Szerintem jobban menne egy kicsi tökkel, amit teletömsz teával, és kevés víz.
Amúgy a matcha teák között mekkora ízbeli különbség van? vagy alapvetően mind hasonló? Azért rendeltem a fentit, mert naponta iszok egyet (2 gramm tea), akkor ár-érték arányban tűrhető.
Az íz hasonló, zöld umamis, inkább az édesség, a textúra változhat, idősebb növénytől származik e, ásványosabb vagy krémesebb.
Szerintem napi "sofőrnek" jobb a Yerba mint a matcha, én a helyedben még próbálkoznék vele. Egyébként az Argentín yerba sosem fog annyira összetapadni mint az Uruguay-i. Lehet érdemes kipróbálnod azt is. Kis tök, sok tea, kevés víz.
-
Elektrosokk
veterán
válasz
grizlisandor #1504 üzenetére
Én is le szoktam csiptetni. Ha levegőzik az nem jó.
-
Janaboy
veterán
válasz
Elektrosokk #1501 üzenetére
Hááát
Nem egyszerűen
Szóval próbálgattam utána még pár napkig, megnéztem a narancsosat is, de egyszerűen ez a hegy építés nem akar jól menni, szerintem amúgy ez a tök amit vettem nem a legjobb hozzá.
Sőt időközben vettem egy ilyen teatojást is, azzal is kipróbáltam (igen-igen tudom szentségtörés), amivel amúgy egyszerűbb volt elkészíteni, nem volt annyira poros stb. De valahogy nem volt az igaz.
Időközben mondom megnéztem mit tud a matcha tea, rendeltem egy ilyet: [link]
Hááát én nem tudtam, hogy a matcha tea ilyen szörnyű izű
Kb olyan mint a kávé, csak talán nem annyira erős, még édesítőszerrel is necces, egyedüli pozitívuma, hogy kevés mennyiség kell így le tudom tuszkolni
Ahhoz képest a Mate tea egy üdítőAmúgy a matcha teák között mekkora ízbeli különbség van? vagy alapvetően mind hasonló? Azért rendeltem a fentit, mert naponta iszok egyet (2 gramm tea), akkor ár-érték arányban tűrhető.
-
grizlisandor
veterán
válasz
Elektrosokk #1503 üzenetére
Irattűző csipesszel szoktam zárni a csomagolást, ami nincs lezárható csomagolásba.
Bár sehol nem láttam, hogy légmentesen zárni kell, mert kikegy az aroma vagy romlik a minőség.
-
Elektrosokk
veterán
válasz
grizlisandor #1502 üzenetére
Szerintem jó ez a csomagolás, könnyen nyitható.
Ez még nekem is hátravan, a compuesta ereje meglepett, és brutál mentás, Isteni lesz nyáron hidegen...
-
grizlisandor
veterán
Pajarito Menta citrom
Csomagolás ez botrány, nem szeretem ezeket a csomagolásokat, aminek a tetején egy vinyetta van és egyből már a csomagolás van, meg egy papír lap, hogy ne szóródjon ki a yerba.
Illat az valami csodálatos, menta és a citrom együtt nagyon jó párost alakítanak.
A yerba az nagyobb darabok és a por.Én nem venném meg újra, ha mentás mate, akkor Pajarito Compuesta con Hierbas vagy Union Hierbas Serranas.