- OLED TV topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Törölte az idei asztali csúcsprocesszorát az Intel
- Véleményes teszt bizonygatja mennyit ér a Macbook Neo 8 GB RAM-ja
- VR topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple asztali gépek
- Apple MacBook
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dorika87
őstag
Múltkor volt valami 1-2 mmáspdoperces áramszünet az utcában, egymást követő 2 nap, és az pont elég volt arra, hogy elmenjen a net, és utána pár perc kellett mire visszaállt a modem és a router. Tehát ezidő alatt internet szolgáltatás szerintem volt, csak valamiért az utcában ment el az áram 1-2 másodpercre, de egy szünetmentes lehet kiküszöbölte volna, hogy percekig ne legyen net, mert áthidalta volna azt a másodpercet. Persze ez nem 100%, de ahogy írod a gépet ettől még nem lenne utolsó védeni.
-
dorika87
őstag
Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni. Szünetmentes tápegységet keresek, nagyon eseti jellegre. Szerencsére csak nagyon ritkán van nálunk áramszünet, és akkor is általában csak pár percre megy el, de amikor van, akkor nagyon kellemetlen HO-ban, hogy elmegy a net, ezért a következőkhöz keresek egy megbízható, de ár/érték arányban megfelelő eszközt:
1db router
1db modem
1db Home AssistantNézelődtem és találtam egy Njoy Cadu 850-et, ami most nagyon kedvező áron van. Ami fontos, hogy úgy olvastam szoftveresen némítható a csipogás véglegesen. Ez az egyik ő szempont. Bevallom nem is szívesen költenék rá sokkal többet. Ez ajánlott típus ezekre az eszközökre, vagy milyen tudtok javasolni még hasonló árkategóriában? Mondjuk max 30ezerig. Köszönöm!
-
BullZeye
veterán
válasz
Cs1csó
üzenetére
Temut nyáron fogják kifingatni az új VÁM kezelésekkel, kétlem, hogy konkurencia lenne nekik, nem is nagyon van átfedés a 2 áruház cikkei között.
Arról nem is beszélve, hogy CHS tulajdonában áll, ők pedig elég stabilak a piacon és nem tegnap kezdték, hosszú távra terveznek.Az, hogy rosszat hallani azt elhiszem, support lehet fos, nincs vele tapasztalatom, de az tuti, hogy nem fog menni sehová a cég egy jó ideig.
-
Cs1csó
titán
válasz
yusukee
üzenetére
Szia, szinte biztos az akku. A PC-vel össze van kötve USB kábellel, UPS szoftvere telepítve van?
Lehet ha futtatnál egy öntesztet az meg is mutatná.
Amúgy a "gyári" (amit a UPS-be annak összeszerelésekor tesznek bele) jellemzően ebnyit szokott bírni: 2-3 évet.
Ha egy jobb minőségű ÚJ (nem is rég gyártott) akkut teszel be helyette az simán elfut legalább 5 évig. (6-8 sem lehetetlen de ott több feltételnek is optimálisnak kell lennie)UPS szakáruházból érdemes venni pl. Upsakku, de más akkukkal kirmelten foglalkozó cég is jó. Remélhetőleg jobban pörög a készlet nem olyan akkut sóznak rád ami már 2-3 éve a polcon porosodik.
Ha jól tudom 1db 12V-os 9Ah-ás akku kell bele, a legjobb akku márkák: CSB, Yuasa
Jók még:
Datasafe, Leaftron, GenesiGenesis
8-11k HUF között már kapható megfelelő 9Ah-ás akku. -
yusukee
aktív tag
Sziasztok!
Van egy EATON 5E 850i USB DIN UPS. Szoktam néha tesztelni, hogy mennyit bír. Ma vettem észre, hogy amikor lekapcsolom az áramot, akkor azonnal kikapcsol minden eszköz, még a UPS is. Ha nincs terhelés, akkor nem kapcsol ki. Lehet, hogy már régi az akku benne? Sajnos nem emlékszem, hogy mikor vettem. 2-3 éve kb. Max 70 watt megy róla, de inkább 40.
Ha akksi, akkor honnan érdemes újat venni?
Köszi
-
Funthomi
aktív tag
AI szerint:
The 65-inch Samsung S90D OLED TV (2024) has a typical power consumption of around 112W to 146W depending on the region and content, with a maximum consumption reaching up to 390W.
Az UPS-be egy 7Stars SHR250 12V9aH megy majd, az UPS teljesítménye meg 480W-ig bírja a data sheet szerint.
-
Funthomi
aktív tag
Sziasztok!
Akksicsere után felszabadul egy Eaton 5e 850i UPS-em. Van egy Samsung S90D 65" TV-m és tervezem rákötni az UPS-re. Jól sejtem ugye, h nincs akadálya ennek? Ahogyan utánajártam úgy látom okés a dolog, de szeretnék tőletek is egy megerősítést kapni

Köszönöm!Üdv!
-
cinemazealot
addikt
válasz
Gabesz87
üzenetére
"Ezek fényében esetleg konkrét UPS ajánlás?"
Szerintem ha a régivel meg voltál elégedve, akkor vehetsz egy ugyanolyan másikat is. A lényeg, hogy rendeletetés szerűen használd (csak PC-t dugj rá) és igyekezz a legfelső polcon, de legalábbis garatáltan vízmentes magasságban elhelyezni (ahogy minden más 0-24-ben üzemeltetett elektromos kütyüt).
-
Gabesz87
veterán
válasz
cinemazealot
üzenetére
Rendben van
Csak be volt dugva egy hosszabbító a UPS-be, ebbe volt dugva a switch, és mivel nincs más konnektor a közelben, autó porszívózásnál azért dugtam ide azt is. De megoldom akkor máshogy inkább!
Ezek fényében esetleg konkrét UPS ajánlás? -
cinemazealot
addikt
válasz
Gabesz87
üzenetére
"...alkalomadtán bedugok egy nagyobb teljesítményű gépet - nem tudom ez mennyire jó ötlet. Pl. porszívó."
Szerintem ezt nagyon gyorsan felejtsd el!
Nem hiszem, hogy a porszívózás egy olyan sürgős és halaszthatatlan tevékenység, amit szünetmentesítéssel kell tudni biztosítani, főleg ha a UPS-en ott csüng még egy (tényleg fontos) szerver. A porszívót vagy kompresszort dugd a fali konnektorba, ne a szünetmentesbe!Sőt, én még a monitort sem feltétlenül szünetmentesíteném, ha egyébként megoldott a szerver automatikus vészleállítása hosszabb áramszünet esetén.
-
Gabesz87
veterán
válasz
Gabesz87
üzenetére
Ja még annyi, hogy egy switch megy róla (jelenleg egy mezei gigabites TP-Link, de lehet, hogy cserélni fogom 2.5G-sre), ill. alkalomadtán bedugok egy nagyobb teljesítményű gépet - nem tudom ez mennyire jó ötlet. Pl. porszívó. Ezzel nem volt baja korábban sem a CyberPower-nek, ellenben egyszer a kompresszort dugtam be, azt nem tolerálta.
-
Gabesz87
veterán
Szerver mellé tudnátok ajánlani UPS-t a vízkártól tönkrement CyberPower UT1050EG helyett? A konfig:
i3-12100T
B760M mATX lap
2x16GB DDR4
1xM.2 Nvme SSD
3xWD Red HDD
Fractal Design Ion+ 2 Platinum 560W táp
Esetenként még egy monitor menne róla (beállításokhoz, amit hálózaton nem tudok megcsinálni) -
fer
őstag
Hát csak megdöglöttek a Long akkuk, már csak a bontott bicaj aksikról megy a táp, de sikerült melléjük szereznem ingyéé, 3 bontott szintén bicaj aksit, konkrétan ilyet:
A háromból egy cellazárlatos, de ez jó hír, mert a másik kettő jó állapotban lehet, most tesztelem őket, az első nagyon ígéretes. A cellazárlatosnak a papír leválása is már árulkodó jel volt, mivel az a cella melegedett erősen ahol a papír levált az akkuról, igazából nem is meleg volt hanem forró ezért hagytam is a fenébe.
-
Gyöször
senior tag
válasz
gyetger
üzenetére
Nem mértem még. De kezdő koromban feltűnt, hogy a falban a 3fázis közt futó mindkét végén levágott kábelen 36Volt mérhető. Lehúzva nullára nem történik semmi.
A ledes karácsonyfa izzó meg halványan parázslik, ha okoskonnektorba vagy kapcsolós elosztóba van dugva, és lekapcsolod. Ha megfordítom a kapcsolós aljzatot, hogy a fázis tuti le legyen kapcsolva valamelyik pozícióban, akkor is világít.
Lehet van egy kis kondi a relé mellett, hogy a kapcsolási zajjal ne terhelje a hálózatot. Ugyan ezt a kondit kell kivágni a relé mellől, ha mozgásérzékelővel akarsz működtetni ledes izzót. Kikapcsolt állapotban villogni fog, ha a zavarszűrö kondi bent marad.
-
gyetger
csendes tag
Sziasztok! Az normális, hogy egy UPS kikapcsolt (de hálózatra csatlakoztatott) állapotában 20-22 V kimenő feszültség mérhető?
SPS PRO 1500 -
Gyöször
senior tag
válasz
Gabesz87
üzenetére
Benzincsövet le szoktam húzni a karbiról és lecsurgatom. Nagyon babramunka. De ez így durva kár. Mivel látom kocsival nem használjátok, mehetne egy 10cm ívelt padka is a járdába, hogy ne kanyarodjon le a víz a lehajtóba. Az ilyenek ellen nem ment meg 2db 750 Wattos szivattyú, ha megindul az áradás. Eső ellen persze kell, de az automatizálási lehetőségeket nem ismerem a benzines áramfejlesztőknek, mivel nekem csak berántós gépem van.
-
Gabesz87
veterán
válasz
cinemazealot
üzenetére
Igen, az talán kivitelezhető, a lépcső mellett (sövénytől nem látszik, de mindkét oldalon lépcső megy lefelé) volna hely neki.
#26018 Gyöször:
ha csak ez az akadálya, és le lehet ereszteni a benzint, akkor nem gond, tudok vele élni. Napáramba beteszek ismétlődő eseményt, amikor meg kellene ezt csinálni, és akkor nem felejtem el.
Belmagasság igen, szerintem nagyjából úgy 220 lehet, pontosan nem tudom.
Sajna gépeket már kidobtam, de mindenről képet csináltunk, listázni kell a biztosítónak, és majd fizetnek: sok Bosch szerszámgép, Metabo ütvefúró, Parkside robotfűnyíró (na ennek az akkuja még sípolt is, úgyhogy első nap ki is vettem, és kiraktam házon kívülre), CyberPower UPS, kb. 3 éves fagyasztóláda totál felborulva (e helyett már vettünk is újat, hogy át tudjuk pakolni a tartalmát, mielőtt mindent ki kéne dobni), rengetek régi gyerekruha, cipő, amit tovább akartunk adni, játékok, Einhell kopmpresszorom, ami szintén csak 2 éves nagyjából...csónakázott a vizen. Múlt héten összeszerelt új cipősszekrények...úgyhogy van kár bőven. Ja, meg hát szauna...még belül is víz volt, de a külső burkolat nyilván jól megázott. Meg kell nézetnem, hogy vajon működik-e. Infrapanelt lehet, hogy érte víz belül. Csak egy pár kép példaként: [link]
-
Gyöször
senior tag
válasz
cinemazealot
üzenetére
Ha használják ezt kocsival, talán akkor is megoldható, ha nem akkor még inkább, hogy a tolókapu előtt van az a betonozott sáv. Azt felverni, és színben passzoló valami domború, kiemelkedő térkövet lerakni. Amivel készülne egy összefüggő gátacska, az utcában folyó víz lebukása ellen. Nyilván nem a felhőszakadás és csőtörés teszemazt fél méteren hömpölygő áradása ellen védene, de egy 5 centi is rengeteget jelentene. Hogy ne minden víz a pincébe igyekezzen.
-
Gyöször
senior tag
válasz
Gabesz87
üzenetére
A benzines áramfejlesztőt sűrűn használni kéne, különben ez a mai benzin menthetetlenül belerohad. A 95ös biztos, a 100as kevésbé, de idővel az is. Én kijáratom az enyém karburátorából a benzint elzárt benzincsappal, így el szokott indulni, de ez nem megoldható nálad, ha automatikusan kell indulnia.
Az is működhet, hogy félévente, max évente leereszted belőle az üzemanyagot és elhasználod a kocsidban. A generátorba meg teszel újat, és beindítod, hogy a karbiban is kitisztuljon.
A dolgok magasra költöztetése lenne a passzív védelem, mondtad, hogy 70 cm víz volt, a helység belmagassága biztosan van 220cm.
A régi eldurrant árvízkárosult dolgaidat esetleg megnézetheted valakivel hátha menthető valamelyik.
-
cinemazealot
addikt
-
Gabesz87
veterán
válasz
cinemazealot
üzenetére
Köszönöm a választ, erősen fontolóra veszem a linkelt megoldást!
Az elhelyezés az mondjuk problémás lehet, mert az egyetlen fedett hely az udvaron lévő fedett beálló, viszont az pont a ház túlsó oldalán van.#26008 laed: szintén köszi a választ! Azt én is láttam mondjuk, hogy elég drága móka lenne ez az inverter+akku megoldás. Meg hát a súly is, amint említettél.
-
buherton
őstag
válasz
Balumacikaa
üzenetére
Készülj fel, hogy nagyon jó cucc és szerintem nincs olyan scenario, amit ne lehetne ezzel megoldani, de ez azt is jelenti, hogy bonyolult a SW struktúra és fejfájós a config.
A schedulet szokták elrontani a tutorialok. Ha gondolod ide bemásolhatod, amit sikerült összefabrikálni és segítek eligazodni a dolgokon.
-
buherton
őstag
válasz
Balumacikaa
üzenetére
Nem kell a drága SW, sem másik UPS. Ezt kell feltelepíteni és configurálni az igényeid szerint: [nut]
FYI: nem találtam olyan tutorialt, amin helyesen mutatták volna be a configot... A legtöbbje hibás.
-
buherton
őstag
válasz
Balumacikaa
üzenetére
Milyen Eaton-ról van szó?
-
Balumacikaa
tag
Üdv
Home serverhez+kamerarendszerhez keresek ups-t.
Jelenleg egy Eaton 650 van, ami kb 15 percet bír, ha elmegy az áram. Ezzel nincs is problémám. Inkább olyan megoldást keresek, hogy ha a szünetmentes merül, akkor küldjön a szervernek egy shutdown üzenetet és álljon le. A szerveren Proxmox VE fut. Van ilyen? A teljes leállás kb 15 perc. Néztem az Eaton szoftverét, hátha tud ilyesmit, de horror a license ára ahhoz képest, amire használnám.
NJoy Cadu 1500-2000 típust nézegetem most, de ott sem látok a ViewPower szoftverben ilyen módot.
Kb 50e Ft-ot szánok rá. -
laed
senior tag
válasz
Gabesz87
üzenetére
(Jó este írtál ide, már nem tudtam akkor válaszolni....)
Szóval a megoldás szerintem 1 aggregátor lesz ekkora energiaigényre.
Az a baj hogy megoldható ugyan inverter(ekk)el, de igen komoly költségre számíthatsz.
Először is ide csak a tiszta szinuszos jó, ami jóval drágább mint a módosított szinuszú.
Hatalmas akkumulátorok is kellenek ehhez az üzemhez, többszáz amperóra, ami tekintélyes összeg és súly. Szóval ez utóbbi is megoldható, csak nem biztos hogy megéri. + az akkukat folyton figyelni kell, hogy le ne merüljenek. -
cinemazealot
addikt
válasz
Gabesz87
üzenetére
Ó, bakker!
Nagyon sajnálom. Én első körben a pince átrendezésével kezdeném: ami talajszinten van, legyen vízmentes, ami pedig érzékeny a vízre, kerüljön legalább 2 m magas polcra. De ha egy egész garázs (+ tárolók) 70 centi víztömegét akarod kiszivattyúzni, ahhoz ezek a szivattyúk szerintem kevesek lesznek, az a mennyiségű akkumulátor pedig nagyon drága lesz, ami áramszünet esetén órákon át képes lesz működtetni mindkettőt. Én Rick4 annak idei javaslatát fontolnám meg: kis UPS + önindítós aggregátor + vízérzékelős szivattyú vezérlés... bár sajnos idővel a benzin is meg tud punnyadni. De bármit is veszel (böszme UPS-t vagy aggregátort), azt nem a garázsba, de még csak nem is valakinek a lakásában kellene elhelyezni, hanem egy felszíni közösségi térben vagy kint az épület mellett egy zárható fészerben (ami bőven talajszint fölött van és nem ázik be). -
Gabesz87
veterán
Sziasztok. Sajna megint vízkárunk lett. Talán van aki hallott a 16. kerületi hatalmas csőtörésről, ami miatt beszakadt a Veres Péter út, és elnyelt egy autót. Na ennek hála egy utcával beljebb mi is beáztunk. Elképzelni sem tudom, hogy jutott ide a víz. Árokból szivárgott fel, és zúdult be, vagy árvíz szerűen onnan a csőtörés helyszínétől ömlött be idáig. Mindenesetre a házunk alatt (garázs+2 tároló helyiség) kb. 70cm víz volt. Van ugyan 2 szivattyú a garázs előtt (az alsó kiszívja a vizet, és felnyomja a kapuhoz, az ott lévő pedig elvezeti a kertbe), csak sajnos ez a csekély vízszint azt eredményezte, hogy a szerveremnél lévő szünetmentes totál víz alá került, ami leverte persze a FI-relét, így nem volt áram. Pár éve a 2 napos augusztusi özönvíznél szintén beáztunk, bár nem ennyire, de akkor a vihar miatt el is ment az áram, így nem működtek a szivattyúk. Na és ami miatt itt érdeklődnék: valahogy a jövőre való tekintettel szeretnék egy vésztervet, ezért gondoltam, hogy a szivattyúkat valahogyan egy szünetmentes tápra tenném. 2db 850W-os AL-KO Drain 12000 búvárszivattyúról van szó. Geminit kérdeztem, EZT a választ kaptam. De érdekelne a véleményetek, ötleteitek!
-
DJZoliboy
aktív tag
Sziasztok! Melyik számít jobb vételnek egy APC Back-UPS 1200VA BX1200MI-GR vagy egy
Eaton 5E Gen2 1200VA USB mert olvastam valahol hogy ezek a fajta APC-k hamar elhalnak és az Eatonok jobbak, igaz ez? köszi! -
buherton
őstag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy a CP900EPFCLCD vagy a Eaton 5SC500I jobb választás? Vagy esetleg valami teljesen más?
Évente egyszer-kétszer van áramszünet nálunk, de szeretném a home szervert biztonságban tudni ilyen szemszögből. A PSU kalkulátor szerint olyan 60-70 W a fogyasztása a szervernek.
Úgy látom, hogy a CP900EPFCLCD már kifutó széria és helyére az új 1350 VA-es jön. Azért gondoltam erre a UPS-re, mert ebben csak egy akkumulátor van, ami későbbiekben pénztárca barát lesz. Viszont az újban már kettő akkumulátor van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új MSI 16 Vector QHD+ 240Hz Ultra 9 275HX 24mag 32GB DDR5 1TB SSD Nvidia RTX 5070 8GB Win11 Garancia
- iPhone 13 256GB 100% (1év Garancia) - ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- PlayStation Okosító Blu-ray lemezek - PS4 GoldHEN Loader / BD-JB Lapse és PS5 Auto Jailbreak AIO
- Bomba ár! HP ProBook 445 G9 - Ryzen 3 5425U + Radeon I 8GB I 256SSD I 14" I Cam I W11 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4393, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nem hiszem, hogy a porszívózás egy olyan sürgős és halaszthatatlan tevékenység, amit szünetmentesítéssel kell tudni biztosítani, főleg ha a UPS-en ott csüng még egy (tényleg fontos) szerver. A porszívót vagy kompresszort dugd a fali konnektorba, ne a szünetmentesbe!
A háromból egy cellazárlatos, de ez jó hír, mert a másik kettő jó állapotban lehet, most tesztelem őket, az első nagyon ígéretes. A cellazárlatosnak a papír leválása is már árulkodó jel volt, mivel az a cella melegedett erősen ahol a papír levált az akkuról, igazából nem is meleg volt hanem forró ezért hagytam is a fenébe.
frpeter