Hirdetés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Ursache

senior tag

Sziasztok!

Már követem a topicot pár hónapja, de mindig oda lyukadok ki, hogy ezt az autóvásárlást nem fogom zsebre tenni..

Az hogy egy fing 2021-es corsa is >5M mert tele van nyomva ilyen-olyan nélkülözhetetlen szenzorral és fejlesztéssel.. radar, elől-hátul, prediktív fisz-fasz, ilyan assistant, olyen smart function, bla-bla..

Minek? Csak én vagyok maradi és mert egy 20 éves kocsit hajt az apa? Ezért érzem feleslegesnek?

Egy skoda kodiaq néhány (kényelmi) funkciója:

Kanyarkövető ködfényszoró - elmúlt pár (1-2) százezer km után soha nem hiányzott, soha nem is volt ebből eredendő baleset, se okozott kár, se semmi.
    Parkolóradar - igaz, hogy az aktuál kocsi kevesebb, mint 4 méter, de 4.20-nál mi van? És 4,5 fölött? Semmi? Azért ez nem egy nyerges..
    Távolsági fényszóró szabályozás - nem törik le a kezem, kapcsolgatom, ahogy az indexelés is megy..
    Közlekedési torlódás asszisztens - nincs is kuplung! nem fogok megint bedagadt, viszeres lábbal kiszállni, mert budáról át kellett mennem pestre a városon...
    Közlekedési tábla felismerő rendszer - úgy van reklámozva a funkció, hogy "meglepően könnyű nem észrevenni..., főleg éjszaka". ?????

Jól van, persze, legyen klíma, meg üléshűtés/fűtés, meg navigáció esetleg. De ez a sok marhaság minek?

Meggyőzhető vagyok, és értem én, hogy hajtánnyal is le tudok jutni a rokonokhoz, csak minek? De van két szemem, két fülem.. Én is felismerem a táblát, én is tudok parkolni, én is... minden. Sparnál beparkol magától a parkolóhelyre, és akkor én addig összeszedem a cuccaimat a kocsiban? Ez lenne az a bűvös 10 másodperc / alkalom, aminek a végén kijön, hogy az életemből 1.5 évet parkoltam, amikor lehet automatikára is ezt bízni??

Egy olyan kocsit keresek, ami "új" (>2015-2016) és nincs ennyi nettó baromsággal telenyomva. Lehet 5-7M a kocsi, de az akkor a nagy szilárdságú acél kasztni miatt legyen, meg a defektűrő abroncs miatt, meg a 20" felni miatt, hogy ne essek ki az ülésből a hungárián.

Tehát 5-10M között, minél kevesebb "kényelmi" funkció, minél biztonságossabb. (Hagyjuk az egyéb tényezőket: mire kell, család, hány liter (100-on és csomi), éves járás, ingázás, benzin-dízel satöbbi.)

Ja, és automataváltó kizárva :C (na jó, ez még maximum beleférhetne, de ennek sem látom értelmét)

Új hozzászólás Aktív témák