Hirdetés
- Olyan lesz a Térkép, mint a segítőkész haver az anyósülésen
- Alaposan kitolhatod az Steam Deck üzemidejét egy új funkcióval
- Lassú lett a PC? Micsoda meglepetés: egy Windows frissítés lehet a ludas
- PlayStation 5 nélkül kínál PlayStation 5 játékokat a Sony
- Bekrepáltak a régebbi Forzák az NVIDIA új drivereivel
- Házimozi belépő szinten
- Alaposan kitolhatod az Steam Deck üzemidejét egy új funkcióval
- Ezek a gaming monitorok az AOC jó ajánlatai közé tartoznak
- Lassú lett a PC? Micsoda meglepetés: egy Windows frissítés lehet a ludas
- Projektor topic
- Gaming notebook topik
- Minőségi ugrást hozhat a One új médiaboxa?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
nuke7
üzenetére
Nos, én nem találkoztam még HP dokkolóval (úgy 4-5 félét próbáltam már), ami jól működött Mac-ekkel, de örülök, hogy mégis létezik. A Displaylink software-ben én nem látok semmi olyan beállítást, ami ezt befolyásolná, a kábelekre meg azért nem gyanakodtam, mert minden esetben jól ment HP-géppel a dokkoló, ugyanazokkal a kábelekkel rákötött ugyanazon monitorokkal

-
nuke7
veterán
válasz
Aszpirin
üzenetére
ez így mondjuk nem igaz, amit itt vettem HA-n hp G4 vagy G5 display linkes dokk teljesen jól működött M2 air-el, csukott állapotban két külön monitornak / desktopnak érzékelve a két rákötött monitort (Az egyik hdmi a másik DP-n volt rajta).
Display link software beállítás kérdése szerintem - meg persze kábelek. -
válasz
Sir Riccio
üzenetére
Szerintem a HP minden dokkolója DisplayLink-es, bár lehet, hogy tévedek.
-
Sir Riccio
addikt
válasz
Aszpirin
üzenetére
Én végül visszaküldtem (a kolléga persze ragaszkodik ahhoz, hogy kicserélje, hiába jeleztem Neki, hogy sürgős, szóval lesz egy eladó HP Thunderbolt Dock 120W G4-em valószínűleg mert az árát nem adja vissza, pedig nem rajtam múlt a dolog, sajnos látszik a kábelen, hogy törött , a MBP nem is látta a dokkolót egyáltalán, bár ez így talán nem is csoda). Rendeltem egy HP TB4 Dock G6-ot. Ez szerintem nem DisplayLink-es, ha az akkor megy is vissza mert fontos a színhűség és a DisplayLink egészen biztosan nem az.
-
csabiks
senior tag
Nálam már a Tahoe is jobban bánt az akkuval, de a 26.1-el 16 órát hoztam ki 1 feltöltéssel.
Ez sequia alatt átlag 10 óra volt. Ha másért nem, ezért érdemes frissíteni
-
Sok fotelszakértelem van az első linken (csak azt néztem meg), de a lényeg: a Maccbook-ok tökéletesen működnek "noname" DisplayLink-es USB-C-dokkolókkal (nekem is olyan van otthon), sáőt még a 2020-as Air is képes azzzal 2 monitort kezelni, annak ellenére, hogy hivatalosan csak egy külső monitort támogat.
A HP dookkolók pedig DisplayLink-esek (különben mi a fenéért kellene hozzájuk a DisplayLink driver, nézd csak meg, szerintem a Te Windowsos gépeden is van....) de valami mégis hiányzik belőlök (nem akarok rosszindulatot feltételezni), mert NEM tudnak 2 (különboöző desktopot mutató) monitort kezelni a Mac-ek velük még a macbook Pro sem. Legalábbis én nem találkoztam mnég olyannal
Ha engem kérdeztek, a HP dokkolói felejtősek Mac-ekhez. Olcsóbb és jobb "noname" dokkolók léteznek. -
Ja, nekünk Zbook-jaink vannak.
A lényeg, hogy a dokkoló anélkül nem képes a ZBook-okat tölteni csak USB-C-n, annyit zabálnak.
Dokkoló alapból szerintem nem jár a Zbook-okhoz, de a dokkolónál opció (jól tökön is rugná magát a HP, ha a saját dokkolója sem lenne képes tölteni a saját gépeit). -
i400
őstag
-
válasz
Sir Riccio
üzenetére
Ha más / windowsos géppel jól megy, akkor próbáld meg úgy, hogy telepíted a DisplayLink Manager lejújabb változatát a Synaptics oldaláról: https://www.synaptics.com/products/displaylink-graphics/downloads/macos
Ugyanis a HP dokkolókban is DisplayLink SoC dolgozik, szóval ez akár meg is oldhatja a problémát (és elvileg kell is neki a DisplayLink driver, amit ez a szoftver feltesz).
Arra készülj fel, hogy mókolni kellhet a gép szervizmenüjében, hogy megengedje teljesen telepíteni. -
A "hibametes 2 maonitorral is" azt jelenti, hogy mindkét monitor külön-külön használható? Náluk a cégnél ilyen HP Thunderbolt ("magas", szerintem G4) dockok vannak, sajnos nem tudom pontosan a generációszámot, de megnézem, viszont azokál a rákötött moitorokat a Mac gépe egyetlen monitornak látják (és ugyanaz a kép jelenik meg mindkettőn), míg a windowsos HP gépek két külön monitornak ismerik fel. És az USB-C csatlakozó mellett van HP-"szabványú" (értsd: csak HP-gépekhez jó) külön DC töltőjack-jük is, mert a bikább HP gépeketnem tudják USB-C-ről tölteni. A 14 colos M2 Macbook Prómat viszont tölti az USB-C fő kábelük.
Gyakorlatilag folyamatos használatban vannak, minden munkaállomáson nálunk az van, és elég nagy cég vagyunk
, openoffice jellegű irodával... -
i400
őstag
válasz
Sir Riccio
üzenetére
Akkor hamar meglett a gond! Ilyenkor hátrány, hogy nem cserélhető a kábele.
-
i400
őstag
válasz
Sir Riccio
üzenetére
Nálam G5 van, és mindig hibamentes 2 monitorral is.
Más gépekkel is ezt csinálja? Tölteni rendesen tölti, vagy csak lassan?
Az Elite USB-C Dock G3 volt nagy arányban meghalós, a sok használattól szétégett vmi a nyákon és utána se kép se semmi nem volt. -
Sir Riccio
addikt
Sziasztok! Használ valaki HP Thunderbolt Dock G4-et Macbook Pro-val? Nálam sem a monitorra nem ad képet, sem pedig a rákötött eszközöket nem látja. Köszi előre is!
-
Köszönöm mindenkinek.

-
Sziasztok!
M1 Air-en van már valakinek tapasztalata a MacOS 26.1-el?
Köszi
-
mazda?
újonc
Urak, van valaki aki cseréli megbízhatóan az M3 15" Air-em képernyőjét? Sikeresen megtörtem a saroknál és a jobbszélen

-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Zozzer888
üzenetére
"A 17 Pro se lett drágább, csak megszűnt a 128as verzió."
Ezt hívják bújtatott áremelésnek. Vannak nyilván kevésbé kirívó példák, mint amikor a MacBook Air is végre 16 GB RAM-ról indul változatlan alapáron, de a RAM upgrade költségei megnőttek (vagy más szóval minden korábbinál kedvezőtlenebbé váltak dollár/GB arányban). Nyilván akinek elég a 16 GB RAM, annak ez nem probléma.
-
Zozzer888
addikt
válasz
Stauffenberg
üzenetére
"Én arra nem apellálnék, hogy változatlan áron váltanának kijelző technológiát és arra sem, hogy az majd pont OLED lesz (inkább egy 120 Hz-es Mini LED)."
Amúgy az iPhone 17-nél ez történt, sőt az ipad M5 Pro is olcsóbb lett. A 17 Pro se lett drágább, csak megszűnt a 128as verzió.
#130087odrif:
Bőven jó vele én is ezzel használom az M1 Airt (Ráadásul 8gb-s változat) imádom. Persze semmi hardcore dolgot nem kap, könnyed, doksi szerkesztés, HD (néha 4K) videó vágás (magam szórakoztatására csak, komolytalanba, Tiktokra vagy YTra). -
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Az általad előre vetített forgatókönyv lesz valószínűleg
Mentségükre szóljon, hogy mióta az alap modell 16GB rammal indul (és nem feltétlen lassabb SSD-vel) teljesen vállalható a többségnek (nekem is).
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
kleinguru
üzenetére
Biztos, hogy vagy így vagy úgy, de drágább lesz. Olcsó(bb) modellnek jöhet a sima MacBook, ami évek óta nem volt, de megkaphatja az aktuális csúcs iPhone CPU-t és az Air-nél olcsóbb lesz.
Én arra nem apellálnék, hogy változatlan áron váltanának kijelző technológiát és arra sem, hogy az majd pont OLED lesz (inkább egy 120 Hz-es Mini LED).
Ha valamiből többet/jobbat kapsz, abban mindig van valamilyen bújtatott áremelés, ha máshogy nem, akkor az upgrade lépcsőket alakítják át úgy, hogy minden korábbinál drágább legyen.
Mondjuk bevezetik a 20 GB RAM-ot is a 24 GB korábbi árán.
-
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Csak akkor vezessék ki, ha nem lesz drágább tőle a gép. Bár én akkor is azt választanám, hogy inkább legyen olcsóbb, de elég a 60Hz. Oled, illetve további fényerő jöhet, ott látom a különbséget.
Nagyon off:
Telefonon, tableten azonnal észreveszem, ha nem "jó" a képfrissítés vagy ha sokat használt nem "jó"-ból visszaváltok jóra
Ezzel szemben MacOS esetén semennyire nem tűnik fel a dolog. Igaz Pro gépem nincs, csak az Air-t szoktam 120Hz-en használni 42" tévén, de őszintén nem látom a különbséget az én felhasználási módom mellett.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
odrif
üzenetére
"érdemes lenne elgondolkodni ehhez a felhasználáshoz egy M2-M3-M4 Air vásárlásán?"
Van bármi bajod vele? Mert ha nem, csak használd és tedd addig a pénzed másba (vagy csak ne költsd el). Jövőre az Air M5 sokkal ütősebb lesz, főleg ha tényleg kivezetik addigra a 60 Hz-es LCD panelt, ahogy a hírekben fel-fel bukkan.
Nekem az M1-en szintén Sequoia van és semmi bajom vele (Tahoe-val még kivárok).
-
Sziasztok!
Nekem egy alap Air M1-em van, rajta Ventura 13.7.8 -al.
Semmi extra csak böngészésre filmnézésre használom.- frissíthetek Sequoia-ra, nem lesz semmi hátrányom belőle?
- érdemes lenne elgondolkodni ehhez a felhasználáshoz egy M2-M3-M4 Air vásárlásán? -
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Pendriveról másolnék anyagokat a gépre és az alábbi hibát dobja. Ha jól olvastam utána, akkor valamilyen karakterekkel van problémája. Ezt csoportosan valami programmal lehet javítani, hogy ne egyenként kelljen keresnem, hogy mivel van baja?
-
denko
senior tag
válasz
racskobalazs
üzenetére
nekem Thinkpad (univerzális) dokkoló okoz problémákat, de a "minix" tökéletesen üzemel. Nincs blackout sem más issue, szerintem kompatibilitás probléma.
Szerintem próbáld más dokkolókat tesztelni. Alzán egyébént egyszerűen tudod visszaküldeni boxba ha valamelyik nem működik. (Szerintem Anker)-t ajánlanak majd a többiek, ez jó kell hogy legyen. -
racskobalazs
senior tag
Sziasztok,
Adott egy MacBook M4 Air, és dokkolós gondjaim vannak vele igazából.
Első körben, a teljesítménye sokkal rosszabbnak érződik dokkolón/külső képernyőn mint amikor nincs dokkolva. Nem csak kicsit, de sokkal.
Következő hiba, hogy elindítok bármilyen videót, a kép elindul, a hang nem, utána mondjuk 1 sec múlva megáll a kép és elindul a hang hozzá, utána együtt rendesen folytatják, de mindig ez van az elején.Harmadik, hogy a monitor wake nagyon sokáig tart, van hogy fél perc, több blackout periódussal, felébred, elmegy, felébred, elmegy vagy 5x.
Hol lehet a gond? 2k 144Hz külső monitorra lenne dugva, egy HP G5 dokkolón keresztül. Több dologra is gondoltam már, levettem a frissítést 120Hz-re de ugyanúgy megvannak a gondok. Lehet a HP dokkolóval vannak kompatibilitási gondok? Esetleg túlterhelem azt az 1 szem usb-c portot amin kommunikálna? Esetleg az a gond, hogy nem thunderboltos a dokkoló? Szerintetek mi lehet a gond?
Ugyanitt dokkoló kerestetik (esetleg, ha azzal van a gond) 2k144hz, sd olvasó és ethernet, min 2 usb porttal, nem csillagászati áron
Előre is köszönöm!

-
nuke7
veterán
válasz
bollokcs80
üzenetére
az

én biztos nem fogom felrakni amíg Sequoia támogatott... utána majd meglátjuk mi lesz de elvileg két évig még rendben lesz

-
denko
senior tag
Még egy probléma reggelre

Azt vettem észre M4 air 24Gb tehát 10 Core- mostanság nagyon belassul, pedig 2 hónapos a gép. Amire gondolom az hogy elkezd tekerni a kerék, amikor megnyitom a perplexityt vagy browsers, vagy ha másolok valamit, vagy váltok tagok között, kell neki pár másodperc, olyan mintha visszatértem volna windows-ra, kezd idegesíteni
Egyébként Tahue van rajta... App monitoringben nem látom hogy valami az összes memóriát vagy CPU-t zabálna egyszerre, esetleg más is tapasztalt hasonlót? -
FőDudu
veterán
válasz
denko
üzenetére
Forditsd meg a dugaszt.
Vannak olyan (foleg) nem gyartoi kabelek ahol sporolnak az erintkezokkel.
180 fokos forditasnal nekem az ilyen kabel mukodott ( igaz nem toltes volt hanem adat atvitel)
(Foleg a 240 wattos 2 meteres feher almas kabel ilyen. Almas cucc megy vele, de peldaul kulso ssd-t gepre kotni mar maceras a Razer Blade gepemmel. Pedig az nagyon gyors USB/TB portokat kapott gyarilag).
-
theboobaq
aktív tag
Valakinek van esetleg tapasztalata, hosszú, 8-10 órás videóanyagok vágásával M szériás macbookon? Alap effektek, hangon tekergetés és felíratról lenne szó valamint max 4K felbontáson. Mennyire bírja hűtéssel? jobb lenne erre egy mac mini?
-
FőDudu
veterán
válasz
adam1991
üzenetére
26.1 nalam ott van a lehetseges frissitesek kozott.
Bar en meg 15.7.1 verzion vagyok. Bar lehet az cszk a Safari volt.Szerintem varok meg egy kicsit. Abbol nem lehet baj, ha egy belakott es jol mukodo rendszeren maradok ami meg gyartoi tamogatas alatt is all.
Tudtommal nincs olyan ujitas amire nagyon vagynek az uj verziobol.
-
denko
senior tag
sziasztok,
találkozott valaki olyasmivel hogy csak az 1-ik thundekrbird ponttal lehet tölteni a macbookot (air)? Attol függlrsnül működik a port.
-
titi12
senior tag
Inkább az a kérdés, hogy milyen valódi előnyökkel jár az új rendszer?
„sokkal jobb akksiidő” – ebben erősen kételkedem. -
moordavid
aktív tag
válasz
FőDudu
üzenetére
A 26.01-et raktam fel amikor kijött. Nincs lassulás se rendszer animációban, se munka közben. Az Adobe LrC/Lr/Ps/Ps beta pontosan ugyanúgy fut mint előtte. Renderelés, exportálás, genfill méretezés, png kezelés meg az összes procit hajtó folyamat pontosan ugyanúgy ment mint frissítés előtt.
M4max/64 -
nuke7
veterán
válasz
FőDudu
üzenetére
azonnal tettem vissza az előző rendszert, egy délutánom ment rá.
lassulás nálam csak azért van m4-en, mert sokkal rosszabb a ui és nehezebb olvasni / eligazodni rajta - a durván lekerített ablakok meg szarul használják ki a teret... akksi időt nem vártam meg de érzetre egy kicsit gyorsabban merült (de 5%-on belüli az eltérés egy nap tapasztalat alapján)
igen, én is pendrive installert csináltam és utána raktam vissza a time machine mentést. -
FőDudu
veterán
Tahoe tapasztalatok? Biztosan vannak itt nalam tapasztaltabbak az ugyben. En eddig kivartam.
Erdemes meg varni, vagy mar stabil es minden mukodik ahogyan kell?
Akkuido?
Sebesseg? (nem lassult be sehol a komolyabb grafikai elemek miatt az ablak kezeles?)
Virtualizacio (Parallels es UTM es Vmware Fusion Pro - igen, mind van nalam.
Soundsource?
Forklift?
Ollama?
Msty?
MS office?(Miota kb lehetetlen kulso vinyorol bootolo mentest kesziteni, azota zsigerbol parazok az osszes frissitestol. Van Time machine mentesem, van CCC, van Superduper - de ujabb verziorol vissza menni valoszinuleg maceras. Foleg, mert meg nem probaltam. )
Szoval mit javasolnatok?
Csinaljak elore egy USB-s telepitot a15.7.1 verziorol ("softwareupdate --fetch-full-installer --full-installer-version 15.7.1" | "sudo /Applications/Install\ macOS\ Sequoia.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/MyVolume" ) - hogy az ures rendszert vissza tudjam tolni ha baj lenne es aztan johet a TM/CCC/Superduper mentesbol a tobbi?
Vagy felesleges parazni, mert minden mukodik? (sajnos ketlem, hogy minden faxa lenne)
-
FőDudu
veterán
válasz
baloo79
üzenetére
Vmware Fusion Pro-bol is van uj ingyenes verzio.
-
baloo79
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ráfűzve az előző hsz-re:
A Parallels Desktop is akciós, 48290 Ft az Alzán.
(Szembejött, gondoltam, megosztom.) -
Ctrl+Alt~Del
őstag
Aki most akar venni Airt, az Alza blekfrájdéjozik. -10% off.
-
KunEmber
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
akkumulátor - beállítás
-
burgatshow
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Power Nap-et is nezd meg.
-
KunEmber
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Esetleg egy gyári visszaállítás? Nekem olyan kevés energia fogy alvó módban, hogy délután 5 és reggel 9 között szinte semmi. Igaz, én beállítottam, hogy alvás közben nem szinkronizálhat.
-
user12
őstag
válasz
Evil Snowman
üzenetére
Nekem az M1-es változat van. Mezei hasznalat közbe meg sose indult be a venti. Mióta megvan, egyszer hallottam hogy beindult, akkor egy megvágott 4K videot konvertaltam ki.
-
FőDudu
veterán
válasz
Evil Snowman
üzenetére
Nekem az egy ventis M4 pro van - 24/1TB.
A ventit meg sosem hallottam menni.Pedig futtatok VM-tol kezdve a sok tabos bongeszokon at minden fele taszkokat.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Harmadjára jövök az akkumulátor problémával, de még mindig nem tartom okénak. Tegnap 7 óra körül a gépet kb. 27%-nál hagytam itthon, mindent lehúztam róla, ahogy javasoltátok, monitort, magic mouse, billentyűzet. Alvó módba tettem.
Most bekapcsoláskor ez fogadott. Reggel 6 és 10 óra között gyakorlatilag 25%-os töltöttségről nullára esett úgy, hogy itthon sem voltam, és semmilyen BT eszköz nem kapcsolódott hozzá.
Minden diagnosztikai eszköz szerint hibátlan az akku, 98% a kapacitása. Erre akkor se tudom azt mondani, hogy normális. Még NAS-ra gyanakszom, az reggel hatkor kel. De elképzelésem sincs, mi lehet ez.
M3
-
vigo101
csendes tag
Hali, hol tudom beállítani, hogy kukát ne kelljen üríteni hanem törlődjön végleg minden? köszi. Tahoe 26
-
-
R a y
senior tag
Üdv kollégák, hosszas kihagyás után (2022-ben adtam el a 2017es aprómat) visszatértem egy M1 Air-rel, bár szintén egy Air-rel kezdtem még 2015-ben.
Egyelőre elképesztő, és hiányzott a macOS
-
Egy kérdés Uraim. Vettem egy M4 MB Airt, de a hozzáadott töltő mint ismert, csak 30 W. Van egy 45 W Samsung Low Standby töltőm, az jó lehet hozzá?
-
bmakszim
őstag
válasz
markknight
üzenetére
Egy használt M3-mal semmivel nem lenne előrébb, semmit nem fog érezni az adott felhasználás során. De még az M4-gyel sem, ami már eleve a büdzsé felett van. Frissítéseket pedig még nagyon sokáig fog kapni az M2 is és azt is 16GB RAM-mal árulják.
Persze, ha rugalmas a keret és tudnak még várni, akkor érdemes. Én a mai aktuális árak alapján válaszoltam. A lényeg, hogy használtat nem vennék semmiképp sem.
-
-
Gergő170
aktív tag
Sziasztok!
Feleségem egyetemi tanulmányaihoz kellene, egy kompakt, jó aksi idővel rendelkező gép, ezért billeg a mérce a macbook irányába, igaz még eddig csak a telefon volt alma, de úgy néz ki újabb készülék lesz. Windows téren félek az aksi időtartamtól, macbook-ról pedig elég jók a vélemények.
Szükségünk lenne egy "alap" gépre, ami a következőknek megfelel:
Alapszintű tartalomfogyasztás. (Streaming, youtube, twitch, böngészés)
Szövegszerkesztés, prezentációk. ( office termékcsalád )
Minél hosszabb aksi idő.Ár. : (használtan) 350.000 Ft
nem tudom ebben az árkategóriában jó piacot túrok-e? Tudnátok segíteni?
Köszi,Gergő!
-
merqree
őstag
válasz
Evil Snowman
üzenetére
2:
Eddig még semmilyen hangot nem adott ki két hónap alatt. (Sima M4 procis PRO) -
bollokcs80
Korrektor
válasz
Evil Snowman
üzenetére
Az elsőhöz: Ha van türelmed inkább áruld, a beszámítási árak legtöbbször a nettó röhej kategóriába esnek. (Nem csak Mac-eknél.)
-
SSJmeszes
senior tag
válasz
Evil Snowman
üzenetére
Szia,
1, Én nem vagyok nagy hozzáértő, de 20-30e. t valószínű úgyis fognak itt is alkudni, hacsak nem nagyon áron alul adod el.
2, Teljesen csendes amíg rá nem engedsz egy komolyabb teljesítményű feladatot. Amit leírtál az mind néma üzemben folyik. -
Sziasztok,
egyre inkább érik a gondolat a fejemben, hogy lecserélném a 15 collos M2 8/512GB-os Air-t egy 16 collos M4 Pro 24/512-re.
Két kérdés fogalmazódott meg bennem, amiben szeretnék segítséget/tapasztalatot kérni.
1., érdemes-e igénybe venni az iStyle készülék beszámítási lehetőségét, ha mondjuk ők az általam elképzelt ár mínusz 20-30 ezerrel alacsonyabb összeget adnak, vagy árulgassam Hardveraprón, hátha elmegy valamikor az általam elképzelt áron?
2., akik Pro-t használnak, mezei felhasználás mellett - tehát böngészés, office, egyéb light task-ok - mit tapasztalnak? Egyáltalán bekapcsolnak-e a ventik vagy ugyanúgy full silent módba üzemelnek a Pro-k is ilyenkor, mint az Air-ek?
Előre is köszi a válaszokat.
-
i400
őstag
válasz
SharpSA
üzenetére
Mindenre.
Igen, nem mindig. Amikor nem enged akkor nincs ott az általad említett felirat.
99%ban 2 wifi hálót használok csak, így az sincs, hogy új környezet miatt nem lehet.
Aktív sarok van beállítva a kezdetek óta, jobb alulra húzásnál a kijelző alvó módba állítása opció. Nem tudom ennek lehet e köze hozzá, de ilyenkor a fedelet sem hajtom le. -
Cheif
tag
Sziasztok!
Soha nem volt még semmilyen mac-em, de most a feleségemnek lehet, hogy vennék egy macBook air-t. Az M4-et néztem ki, 16gb ram,512ssd. Irodai munka, tartalom fogyasztás, igazából semmi extra. Ezt gondolom simán hozza és időtálló is lenne.
Jól gondolom? -
Alex91
félisten
válasz
radi8tor
üzenetére
Disk Utility-vel egyben megformazod AFPS-re. Aztan ket Volume-t hozol letra ra. Az egyiket hasznalod TimeMachine-ra masikat meg adattarnak. Igy esszerubb, mint elore ket fele particionalni, mert rugalmasabb a tarhely hasznalata. Esetleg kvotazni is lehet, ha nem szeretned, hogy a TM mentes megegye az egesz lemezt. Egyebkent AFPS eseten, ha TM-re hasznalod valamelyik Volume-t, akkor masra azt mar nem lehet hasznalni, ezert kell letrehozni meg egy Volume-t ugyanarra a lemezre...
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
markknight
üzenetére
Oké és ezt simán meg lehet tenni UI-n vagy kell hozzá egy particionáló tool?
Fájlrendszer neveket is kérlek írd meg, hogy mire kell formázni a particiókat.

-
radi8tor
MODERÁTOR
Technikai kérdés: ha veszünk egy külső HDD-t, megformázzuk Mac-el.
Akkor lehet rá menteni MacBook-ot (backup) és külső adattárolónak is használható egyidőben?
Vagy ha biztonsági mentésre használjuk a külső HDD-t akkor azt másra nem lehet használni?
Továbbá milyen FS-re kell ilyen felhasználáshoz formázni a külső HDD-t?
-
i400
őstag
Macos-en mitől függ, hogy ébresztéskor jelszót kér vagy elfogadja a touch id-t? A hivatalos leírást olvastam, de a problémám, hogy az utóbbi időben (kb 1 hónap) 90+ %-ban a jelszó beviteli mezője jelenik meg. Valamelyik program kavarhat be? Kinek mi a tapasztalata?
-
KrAt
veterán
Sziasztok!
Az M1 Air-en DisplayLink-es (D6000) dokkolót használtam, mert ugye 1+1 monitort támogat natívan.
Most az M4 már elvileg támogatna 1+2-t, de még ilyenkor is kell, hogy a dokkoló DisplayLinkes legyen, vagy elvileg már mindent megeszik?
-
joey04
titán
válasz
Angelland13
üzenetére
alza. 14 helyett 30 nap, visszaküldheted alza boxba is, nem szívóznak az aktiválással, semmivel.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Villanyszerelés
- LordAthis: RETRÓnia - RETRÓ Mánia - Úton van hozzám egy csodás történelmi darab!
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Elemlámpa, zseblámpa
- Házimozi belépő szinten
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen légkondit a lakásba?
- Óra topik
- További aktív témák...
- Bontatlan MacBook Air 13" M4 16GB/256GB - ezüst
- Új Asus Zenbook UX3407RA
- 0 perces RYZEN laptop eredeti Win10-zel! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR! ÁRON ALUL
- Lenovo ThinkPad 40AF dokkoló - hibátlan, komplett szett
- Eladó Dell Precision XPS 9510 FHD+ IPS i7-11800H RTX 3050Ti 16GB 1TB 1 hét gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 13 128GB Starlight- 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen,MS3436
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3527, 100% Akkumulátor
- 174 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

TigerCat