-
PROHARDVER!
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
TpS
őstag
válasz
Stauffenberg #127564 üzenetére
Ez a lovaglás jó ötlet, hétvégén megyek én is egy kört, gyönyörködöm a tájban. Már régóta megvan, de még egyszer se indítottam el, most kedvet kaptam hozzá!
-
Stauffenberg
nagyúr
Nem baj ha bevált, annál jobb, mert a Mac-es natív játék még mindig gyerekcipő. Nekem is vannak barátaim akik megelégedéssel használják a GeForce Now-t, bár már ráborították lassan egy gamer PC árát, de egy PS5-öt már duplán is.
Amúgy én néha úgy játszok streamelt játékot MacBookon, hogy az otthoni PS5-ről megy.
De szinte csak arra használom, hogy Red Dead Redemption 2-ben fel-alá lovaglok a tájon meditatív jelleggel.
-
markknight
veterán
válasz
Zozzer888 #127549 üzenetére
TV-n más. Viszont Macen az egekig emelt felbontás + DPI párossal igencsak nyekerek csóró. A youtube-os 480p és a 240p közt van érzetre. Próbáltam még a better xcloud kiegészítőt edgen keresztül, de egyszerűen nem tudok jobbat kicsikarni belőle. Az megoldás, hogy előfizetek még a gamepasson kívül geforce now-ra és összekötöm a két szolgáltatást.
Stauffenberg: Nekem sem ez a fő játékplatform csak mivel annó bevásároltam Gamepassből és 2026 végén jár csak le, ezért a low hangig fruitokat (Doom, Expedition 33) természetesen elkapom és nem fizetek értük külön más platformra.
-
FőDudu
veterán
válasz
FőDudu #127558 üzenetére
Kiprobalom a Twingate megoldasat. Melle rakom a Tailscale-t, aztan meglatom melyik a faxa.. Szerintem a VPN lassabb es tobb eroforrast zabal majd. De lehet tevedek.
Van par RPi itthon, eleg konnyen lehet ra Twingate connectort rakni - az majd kezeli az osszes otthoni eszkozhoz a hozzaferest. (nem kell kliens a Razeremre, eleg ha mukodik).
-
TpS
őstag
válasz
Stauffenberg #127547 üzenetére
Forza Horizon 5 és Forza Motorsportot próbáltam. Kicsengettem próbaként a legnagyobb csomagot. Teljesen jó volt, nem éreztem laggot. Online játékokat nem szoktam tolni, mert ahhoz kevés vagyok, 10 éves gyerekek lealáznának 1 perc alatt. A közel 60 éves reflexek már erre alkalmatlanok. A jelszó gondot máshol is említették. Azt is tapasztaltam, hogy pl. a forza 5 a gépen játszható 3440 x 1440-ben, de ez nem választható a geforce now-ban. Úgyis váltani fogok egy 4K-s monitorra, ott már nem lesz gond a felbontás. Csak időnként fogok játszani, mert meló után már erre nem marad energia, arra meg elég lesz ez is. A játékokból komoly gyűjteményem van, bár ahogy írtad, vannak amik nem játszhatóak. Majd bővül a lista, ha meg nem, akkor így jártam.
-
FőDudu
veterán
Hasznal itt valaki ZTNA elerest PC es MAC kozott?
Twingate/Zerotier, barmi egyeb?(Plex menne ezek nelkul is tavolrol (WD MyCloud Home), de jo lenne a Windowsos Razeremet is tavolrol elerni akar file share akar taviranyitas erejeig)
(van Logmein-em, de az maceras - ezert gondoltam valami 'infrastructure like vpn' megoldasra...)
(VPN-t viszont nem eroltetnem)
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
markknight #127548 üzenetére
Nem mondtam semmit a képminőségről. Próbáltam a fizetőset, de abban is éreztem annyi késleltetést, ami engem már zavar és ünnepek alatt abban is volt akkora várólista a bejelentkezésnél, hogy nem értettem miért kell nekem 2-3 percet várnom mielőtt bármi történne (értem én, hogy 40-60 percet rövidítettem le az ingyeneshez képest, de akkor is). A többi leírt nyűgről nem is beszélve, ez attól még PC-vel játszósdi, hogy nem helyben fut. Megkérdeztem magamtól akarok-e évente 110 ezer forintot fizetni ezért és inkább nem.
Akkor inkább vettem egy lemezes PS5-öt 170-ért, tesómmal cserélgetünk játékokat, néha veszek ezt-azt leárazáson, de amúgy egy PS Plus Extra előfizetés is 50k egy évre és abban van közel 400 játék ami offline játszható akkor is ha a szolgáltató éppen szerencsétlenkedik a hálózattal.
-
Zozzer888
addikt
válasz
markknight #127548 üzenetére
közben én, aki a lesajnált xbox cloud gamingre is így nézek:
-
markknight
veterán
válasz
Stauffenberg #127547 üzenetére
A fizetős vs free geforce now közt ég és föld a különbség. Van HDR meg minden amit akarsz, tűéles kép mellett, fullos bitrátával. Senua 2 úgy futott a gépemen, hogy konkrétan nem akartam elhinni. Eszméletlen, és csak a fizetős használók látják ezt, akik xbox cloudot használnak vagy ennek az ingyenes tierjét, azok azt hiszik az a maximum cloud gamingben ahol járunk. És sajnos pont ezért olyan drága.
-
Stauffenberg
nagyúr
Nekem gamer PC helyett bőven megteszi egy PS5 is, ugyanazon az íróasztalon van, ahova a MacBookot is dokkolom és az asztali monitoromon játszok. Néha a MacBookra streamelem helyi hálózaton, de sajnos az átlagnál érzékenyebb vagyok a latency-re, még ennek is van.
Nem tudtam megszokni a GeForce Now-ban a latency-t meg a várólistát mire beenged. A fullos előfizetés meg 22 € / hó és ezen felül meg kell venni a játékokat, így 1,5 évnyi előfizetésnyi pénzből vettem egy PS5-öt. Arról nem beszélve, hogy sok játék nem megy vele. Régieket (pláne ahol a játékon kívül kell beállítani a felbontást) nem mindig lehet rávenni a 800x600-nál nagyobb felbontásra.
De az is felcseszett, hogy amikor már bent voltam a távoli szerveren futó virtualizált Windowsan, akkor Mac-en nem tudom beírni a jelszavaim speciális karaktereit, mert Win-es billentyű kiosztásra számít (még a copy & paste sem működött), ezért át kellett volna írnom a jelszavaimat olyanra, amiket Mac-en is be lehet ütni, megpróbáltam, de erre kiderült az is, hogy US kiosztásra is figyelni kell, megpróbáltam újra, de aztán szólt az Epic Store, hogy nem lehet 24 órán belül ennyiszer jelszót váltani, ezért lockolta a fiókom.
Na itt adtam fel végleg. Régen nagy PC-s voltam, de szerintem jó 15 éve annyira elindult a lejtőn ez az egész, hogy mára egy kellemetlen nemibetegségre emlékeztet és nem akarom még streamelve sem ennek kitenni az idegrendszerem.
-
TpS
őstag
válasz
sparks #127535 üzenetére
Nálam is most megy az átszokás. Az első PC-met még 89-ben vettem Ausztriából (XT).
MBA M4 15-ös alap modell, kifejezetten megszerettem. Még a billentyűzetet kell megszoknom, illetve használok egy logitech mx key s-t is, amit West társunk a HA-ról magyarított, és a PC-s szimbólumokat is rávarázsolta, ez kiváló PC-s érzetet ad az ukelele segítségével, a melóhelyen pc-n fejlesztünk, így időnként kell HO-ból. Kipróbáltam a geforce now-val a játékokat is rajta. Egész jó volt, ha beválik, akkor a gamer pc-m is menni fog a háztól. -
Zozzer888
addikt
válasz
Stauffenberg #127537 üzenetére
Vagy külön numpadot, Temun egy rakás van, BT-s, 5-6e Ft magasságában.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
csabiks #127540 üzenetére
Nem kell végignyomkodni, időrendben visszafelé haladva listázza az ablakokat, amik között gyakran váltasz oda-vissza, azok mindig 1-2 gombnyomásra vannak.
A Mission Controlt nem szeretem, ahhoz le kell nyúlni a trackpadhez vagy az egérhez. Próbáltam neki esélyt adni, fél év után sem ment a megszokása, folyton azt éreztem, hogy lomha. Amikor 2-3 ablak között ugrálok, akkor azt sem nézem mit jelez ki az AltTab plugin, tudom hányszor kell megnyomnom a Tab-ot, hogy oda érkezzek ahova terveztem.
(Meg amúgy a Mission Control is aktív marad, bármikor használhatom ha kell, de az esetek 99,999%-ban nem kell).
-
csabiks
senior tag
válasz
Stauffenberg #127539 üzenetére
Én a mission controlt használom (3 ujjas felfelé mozdulat) alt+tab helyett, ezzel azonnal látom az összes alkalmazást, szerintem gyorsabb mint végignyomkodni az alt tabot...
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
sparks #127538 üzenetére
Én 23 év Windows után váltottam 3 éve, egyelőre gondolat szintjén sem merült fel, hogy visszamenjek.
Egyedül az AltTab plugint raktam fel (a neve magyarázza a működését), mert szerintem a macOS gyári megoldása elképesztően rossz. CMD + Tab csak az appok között vált és egy másik billentyűkombóval kell váltani az appon belüli ablakok között. Ha sok ablakkal dolgozol és gyorsan és effektíven akarsz váltani közöttük, akkor nem kell újra feltalálni a melegvizet, Windows már megoldotta évtizedekkel ezelőtt.
-
sparks
senior tag
válasz
Stauffenberg #127537 üzenetére
Köszi, megnézem majd ezt is, ha nem tudnám megszokni.
Egyébként baromi jó, eddig minden app megvan mac-re, még a Double Commander is, amit imádtam Linux alatt
Azt hiszem megmarad ez a szépség. -
-Ben-
veterán
válasz
markknight #127534 üzenetére
A HDR-t egyáltalán nem is erőltettem, mert 1-2 perc után éreztem, hogy valami nincs rendben…
-
sparks
senior tag
Sziasztok!
Több, mint 30 évnyi PC használat után (az utóbbi 10 évben leginkább Linux) beléptem én is a klubba egy 16-os MBP M4 Pro 48/512-vel. Amúgy se iPhone se iPad, se iAkármi szóval alma szűz vagyok.Remélem ez a gép minimum 5 évig kiszolgál majd, de ha több, azt sem bánom
4k videókat készítek, tőzsdei grafikonokat futtatok, általában 30-40 oldal nyitva, 2 külső monitort szeretnék rárakni, meg majd meglátjuk még mire lesz OK. Játszani nem játszom, kb. a Doom / Quake volt az utolsó, amikkel aktívan játszottam, azóta csak VR szemüveggel játszom, azt is csak sport miatt.Az előző gépem egy Lenovo Legion volt (az sem volt olcsó 3 éve), de a folyamatos venti hang már kicsinált, amikor külső monitort kellett használnia és sok-sok ablakot. Ettől azt remélem, hogy kussban lesz és egyelőre baromira így is tesz.
Na meg az akkuja is jó ha 1 vagy másfél órát bírta már.
Az a durva, hogy ennek a 16-osnak kisebb a tényleges mérete mint a Lenovonak és még könnyebb is, cserébe nagyobb és összehasonlíthatatlanul szebb a kijelzője.A billentyűzetet még szokni kell (nekem a numerikus eléggé aktív használatban volt a tőzsde miatt, de majd megszokom).
Most kezdem belakni, Brave már felment rá, egyelőre ismerkedünk, de az első benyomások iszonyat pozitívak.
-
válasz
Stauffenberg #127532 üzenetére
Boltban néztem, persze, de az nem volt zavaró.
14 Max: egészen pontosan ugyanez történt velem is
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Victory99 #127529 üzenetére
Azt írja magas fényerőn nem zavarja, szerintem az sem segített volna ha előre megnézni egy teljesen kivilágított boltban magas fényerőn.
Vannak nehezen kivédhető dolgok, én is megnéztem személyesen a 14 Pro Max-em, csak azzal nem számoltam, hogy amint rárakok egy tokot, már nehezen érem át a túloldalt a vissza swipe mozdulathoz.
-
-Ben-
veterán
Nekem nagyon fáradt a szemem az Air IPS kijelzőjétől, ezért szereztem be az MBP-t. Örültem, f@sza volt minden (attól eltekintve, hogy retkesen érkezett a gép…
), aztán 2-3 nap elteltével szépen, lassan úgy hazavágta a szemeimet, hogy már a telefon kijelzőjét is fájt nézni… Vissza is küldtem.
Érdekes, hogy jól bírok szinte bármilyen pwm-es oled kijelzőt, de az LCD-t már hosszú évek óta kerülnöm kell. Sajnos OLEDes MacBook nincs, talán majd valamikor 1,5-2 év múlva, aranyáron… -
válasz
Victory99 #127529 üzenetére
Ja, többedik eszköz, nem kritikus, csak meg vagyok lepve, hogy így zavarja a szememet. Elsőre nem zavart egyébként. Van mellette PC meg MBP meg külső monitor is, magában akkor használom, ha az a fél kiló számít.
Egyébként meg nagyon jó kis gép. Nem próbáltam ki előtte.
-
Sziasztok,
egy kis - szerintem - sw hiba feltárásában/megoldásában szeretnék segítséget kérni.
Adott 2db 8/512GB-os M2 Air 13 és 15 collos méretben. Az elmúlt napokban az alábbi hibajelenséget produkálja mindkettő:
Bekapcsolt automatikus fényerő beállítás esetén akkor sem hajlandó az előtte manuálisan megadott fényerő ALÁ menni, ha teljesen sötét van a szobában; tehát fogom és akár az F2 gyorsgombbal, akár a beállításokban a csúszkával belövöm 75%-os állásra a fényerőt, akkor sem megy az ALÁ a tök sötét szobában. Ha megvilágítom a fényérzékelő szenzort pl az iPhone LED-jével, akkor annak rendje és módja szerint felmegy 100%-ra, majd lekapcsolva a világítást ismét csak 75%-ig csökkenti vissza a fényerőt a teljesen sötét szobában, pedig szerintem egy 30-40%-ra kellene visszavennie.
TrueTone be van kapcsolva, de kikapcsolt állapotában is ugyanez a hibajelenség, valamint az "Akkumulátor használatakor a kijelző halványítása kis mértékben" opció ki van kapcsolva az akku beállításoknál.Hardware hibát kizárnám, mert 2 gép is érintett az egyetlen közös pont amire jelenleg tudok gondolni az az április 16-al kiadott 15.4.1-es security update.
Amúgy a hiba kísértetiesen emlékeztet erre a 2022 június 6-i postra: [link]
Az abban leírtakat megcsináltam, de semmi változás.Másnak esetleg van ugyanilyen issue-ja?
-
válasz
markknight #127524 üzenetére
Ja, ertem en, de meg vagyok lepodve, hogy mennyire faraszto, foleg sotet modban, alacsonyabb fenyeron.
-
Mi lehet az oka annak, hogy az (M4) MBA kijelzoje sima webezesnel is zavaro az MBP-hez kepest? Nem tudom egyelore megfogalmazni, hogy mi a gond, de mintha nem lenne olyan kontrasztos, vagy nem is tudom. Irto idegesito. Full feltolt fenyerovel oke, de alacsony fenyeronel gaz.
-
FőDudu
veterán
iPhone irroring?
Vagy EU-ban ez felejtos?(bezzeg a buzi iPhone hotspot ott van ha kell, ha nem.)
-
markknight
veterán
válasz
Stauffenberg #127518 üzenetére
Chrome-on nincs vele bajom. Meg mondom mindkét macbookomon ezt produkálja, vagy valamilyen account szintű probléma van, hogy előbb nyakamba kaptam vmi fícsört ami nem jó vagy bugzik a safari.
Mondjuk ez a gomb is olyan, hogy évek óta ilyen
-
csabiks
senior tag
válasz
markknight #127515 üzenetére
nálam hibátlanul működik, szépen vált.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
markknight #127517 üzenetére
Másik böngészővel is ezt műveli?
Nálam a Safari legnagyobb hátránya, hogy mindig jön valami random bug/anomália, ami megfejthetetlen miért kezdi el és magától tűnik el és más böngészők nem produkálják.
-
markknight
veterán
válasz
Stauffenberg #127516 üzenetére
Nálam minden jó, kivétel ez. Mondjuk fix sötétre van lőve. Extensiont nem raktam fel, töröltem minden website adatot is. Tegnap a layout is átalakult 3 oszlopsra random, de már előtte is baj volt ez. Kb 3 hetes jelenség, másik macemen is ugyanez.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
markknight #127515 üzenetére
Nekem simán vált sötét módra (automatára van állítva a rendszerben, naplemente körül vált sötétre és vele együtt a böngészős tartalmak is).
-
markknight
veterán
Safarin a youtube nektek is elfelejti a dark mode-ot? Alapból arra van kapcsolva nálam, de már kezdem kicsit unni a szélmalomharcot
-
FőDudu
veterán
válasz
HoppMaster #127507 üzenetére
Ha nem taroltad oket a keychain-ben, akkor valoszinuleg sehogy.
En windowson attol kapok hulyet, hogy amikor lecserelem a windows bejelentkezesi jelszavat, akkor a Lastpass kileptet. Egyszeruen a jelszo cseretol ugy gondolja ez mar nem az a felhasznalo. Irhatom be megint a master passwordot, kereshetem elo az OTP kodot, erosithetem meg emailrol, hogy en vagyok en es adhatom hozza biztonsagos eszkozkent ujra. Eleg idegesito.
-
FőDudu
veterán
Kijelzo melegedes.
Amikor a napon probaltam a gepet feltunt, hogy eleg meleg a kijelzo hatulja.
Ez ugye fekete szinu gep, de nappal szemben hasznaltam es max 5 percet.
Igy a kijelzo hatuljat nem sutotte a nap.A palmrest/billentyuzet viszont nem volt meleg - pedig azokat sutotte a nap.
Igy arra gondolok a nagy fenyero - meg sem Lunar sem masik fenyero buzeralot nem latott - erosen melegiti a mini-led kijelzot.
Tapasztaltatok hasonlot? Vagy beneztem valamit?
-
tuzpenge
őstag
válasz
csabiks #127508 üzenetére
Sajna úgy nem működik....de igazából nem is értem hogy az OS fejlesztőinek (mármint az apple-nép), ez hogy kerülheti el a figyelmét, és miért nem lehet gyárilag megnézni mik vannak a ment bar-on (egy gördülő listában vagy mittudomén), így tudom hogy ott van valahol de előhozni már nem tudom....
-
HoppMaster
aktív tag
Nemtudom, hogyan lehetne visszakeresni a jelszavaim MacOS alatt a Brave-ben.
Történt ugyanis a gép nem fogadta el a jelszavam, mert nem figyeltem ás nem a magyar billentyűzetkiosztáson volt. Ugye csináltam újat, de a Brave jelszavaim amit elmentettem kinullázódtak, szerintem vmi biztonsági okok miatt.
Most a kérdésem az lenne vissza tudom e az összes jelszavamat keresni valami backup fájlból vagy írhatom az összeset be újra? -
tuzpenge
őstag
-
tuzpenge
őstag
Hello!
A felső menü bar-on már ki nem férő ikonokat hogyan hívjátok elő? Ott van valahol a notch alatt de nem látható...hogy lehet előcsalni? Sequoia 15.3.1
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Automata kávégépek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- Nők, nőügyek (18+)
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Gumi és felni topik
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- XPS 15 9530 15.6" FHD+ IPS i9-13900H RTX 4070 32GB 1TB NVMe ujjolv IR kam gar
- Precision 7770 17.3" FHD IPS i7-12850HX RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5400 27% 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe IR kam gar
- XPS 15 9520 15.6" 4K+ IPS érintő i7-12700H RTX 3050 Ti 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ThinkPad T495 27% 14" FHD IPS Ryzen 7 PRO 3700U 16GB 512GB NVMe ujjlolv új akku gar
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Zalman Z9 Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest