- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Tápokról alaposan - mélyvíz
- SSD kibeszélő
- OLED TV topic
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Thewent12
aktív tag
Lehet bármit tudni arról, hogy mikor engedélyezi a csodálatos EU az iphone tükrözést?
-
-Ben-
veterán
Van valahogy lehetőség a fehér színt visszább venni? Azt vettem észre, hogy a Pro miniled kijelzőjén annyira erős a fehér, hogy számomra már-már HDR tartalomnak érződik.
Tegnap volt alkalmam nézegetni egy kicsit és azt tapasztaltam, hogy esetemben a fehér színnel és a túl magas fényerővel lesz gond. A PWM nem zavar, ha 50-60% felett van a fényerő, viszont a fehér megvakít, kiégeti a szemem… A betűkkel is hasonló a helyzet. Olvasó módban kellemes a fekete háttér, de kinyírnak a fehér betűk. Itt megjegyzem, hogy aki hasonló problémákkal küzd, annak javaslom, hogy kapcsolja ki a betűk simítását [ defaults -currentHost write -g AppleFontSmoothing -int 0 ], mert tényleg sokat segít. Nem gondoltam volna, de működik.
iOS-en van lehetőség a fehérpont csökkentésére, Macen nem találtam ilyet, pedig jó lenne…
Szerk.: a sötét mód rengeteget segít, de nem szeretem tartósan sötét módban használni az eszközeimet, az iPhone-t pl. mindig világos módban hagyom. Alapvetően nem rajongok a sötét módért és sajnos problémát jelent az is, hogy nem érhető el minden weboldalon…
-
válasz
markknight #127768 üzenetére
A pozíciót viszont képtelen megjegyezni. És az értesítések sem szinkronizálódnak, hiába olvasom asztalin, telefonon továbbra is olvasatlannak jelzi.
-
markknight
veterán
Jött facebook messenger apphoz egy update, lett egy dedikált report a problem rovar ikon baloldalt
Meg kicsit játszottak a paddingokkal.
-
fectin
csendes tag
Sziasztok! Egy hete vettem észre hogy az Apple tv alkalmazásnál a korhatáros tartalmakat nem nyitja meg. A figyelmeztető üzenet után elfogadása után nem történik semmi. A telefonon működik. Tudtok erre erre valami megoldást?
-
havri1
félisten
Pár napja ezt a hibaüzenetet kapom a böngészőben, mikor a céges Office 365 dokumentumot meg akarom nyitni böngészőben.
Hiába kattintok a bejelentkezésre, újradobja.
Mi lehet ez?
Safari
-
Virag.h
tag
Valaki talalkozott ilyen "pattanó" hanggal uresjaratban ami a burkolat alol jon? Azt hittem h a hangszok de azokat kizartam kozben....
Macbook pro 2016 touch bar -
-
Alex91
félisten
válasz
Dell XPS #127760 üzenetére
Gemini valasza a kerdesedre…
Igen, egy vadi új MacBook-ban lehet 2 töltési ciklus.
A töltési ciklus akkor számítódik, amikor az akkumulátor 100%-nyi kapacitást használ fel. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy egyetlen feltöltésről van szó. Például, ha egy nap 50%-ra meríti az akkumulátort, majd feltölti 100%-ra, az még nem egy teljes ciklus. Ha másnap ismét 50%-ra meríti, akkor együtt már egy teljes töltési ciklust használt el.
Mivel a gyári tesztelések során előfordulhat némi akkumulátorhasználat, egy új MacBook-ban nem ritka, hogy 1-2 töltési ciklus van. Ez teljesen normális, és nem jelenti azt, hogy a készülék használt lenne. -
Dell XPS
veterán
Sziasztok!
Vadi új MacBook -ban lehet 2 töltési ciklus?
köszönöm!
-
general
addikt
Helló! Macbook esetén mi a különbség a magyar kiosztású és a US kiosztású billentyűzet között? Én egyszerűen nem látok fizika különbségek... Csak mert ha azonos, akkor gondolom cserélhetőek a bill.sapkák magyarra akár.
Ez elvileg US kiosztás: -
Schnorkel
tag
válasz
Stauffenberg #127747 üzenetére
Billentyűzet, a portok (ki/bedugás) - szerintem ezek mind vihetnek be port. Ha meg poros környezetben van, akkor fokozottan:
https://discussions.apple.com/thread/254148027?sortBy=rank
-
plejik
addikt
Melyik szervizt tudnátok ajánlani MacBook Pro M1 Pro (14") akku cserére? Csak hivatalos szerviz érdekel és olyan ahol meg tudom várni, mivel a gépem a munkaeszközöm is.
Köszi!
-
blakey
titán
válasz
werszomjas #127749 üzenetére
Azt olvastam, hogy alvó módban érdemes kihúzni a gépből…
- ilyenkor csak "ráncolom a homlokom", mert még soha, semmilyen körülmények között nem húztam ki semmit, alvóba megy és kész. lassan 2 éve MacBook Pro-n lóg az SSD egy USB-s HUB-on, előtte 10 különböző Mac-en is így használtam (23 évig) az akkor aktuális háttértárakat, emiatt még semmi nem ment tönkre. Ha attól biztonságban érzed magad akkor húzd ki.
Külső táp nem feltétlenül szükséges, szerintem ez jól fogj bírni. -
werszomjas
addikt
Egy ilyen SSD-s hub-nál BlitzWolf BW-Neo TH13 Pro mennyire baj, ha a hub-nak nincs külső tápellátása?
Azt olvastam, hogy alvó módban érdemes kihúzni a gépből, de míg a gép megy, mondjuk akkuról és rá van dugva ez a hub és még ssd is van benne, az hosszú távon ok? Vagy érdemes olyat keresni, aminek van külső tápja? -
Angelland13
csendes tag
Sziasztok!
Készülök Macbook Pro M2-t vásárolni, Classic WoW és egyéb általános felhasználásra. Mac kezdő vagyok, noob kérdések következnek:
1.) Mivel M2 úgy látom már csak használtan elérhető, hol javasoljátok, hogy vásároljak? Biztonság a legfőbb szempont számomra.
2.) Illetve ha látok Macbook Pro M2 hirdetéseket, de más-más méretű kijelzőben, az számít valamit a gép teljesítményében? Feleségem Macbook Air-je 13,3`` és az nekem bőven elég lenne.
3.) Ugyancsak látok más évjáratú hirdetéseket ugyanolyan Macbook Pro M2-k között, itt mire figyeljek? Számít valamit?Köszi!
-
SharpSA
veterán
Használ valaki 3440 x 1440 -es felbontású monitort? Azzal milyen a kép?
-
davidi
tag
Sziasztok!
Macbook Air M1 2020, sajnos ma már többször eljátszotta, hogy random időközönként (10-30 perc) kikapcsol a gép. Akku mindig 60% felett volt. Ez után rádugom töltőre és azt írja hogy töltés és 1%-on van a gép. Jól sejtem hogy itt az akksi kihalt?
Alig használom a gépet, 2-3 havonta egyszer veszem elő, ilyenkor általában merül is és rá is szoktam tölteni. Akku kapacitásnak normált ír és 96%-ot. -
tuzpenge
őstag
Sziasztok!
Van egy 2022-es M2-es Macbook Air-hez való ezüst full body skin-em (Silver, 2022 M2 Air 13 A2681). Valamiért rosszat küldtek a kis kínaiak. 4000 Ft-ért átadom ha valakinek szüksége van rá! (Vagy megpróbálom visszaküldeni....) -
-
FőDudu
veterán
válasz
havri1 #127732 üzenetére
Nekem van Plex a Freenas szerveremen - az valami oreg 3GHz cucc 8 GB rammal. Mukodik.
A masik meg WD Mycloud home - az is transzkodol ha kell.
Nem kell oda akkora teljesitmeny. (Perdsze aki BD formatumrol streamel valami eger mozira, ott lehet gond - de eleve olyan formatumban vannak letarolva a tartalmak amit kb nezunk.
-
FőDudu
veterán
válasz
Csigavair #127728 üzenetére
Es akkor meg senki nem emlitette, hogy kb az osszes eddigi M procis Apple laptop USB portja hajlamos meghalni ha tartosan eszkoz log rajta - foleg ha ugy megy el sleepbe.
https://youtu.be/CAGnMR1aVuE?t=307
En nem kockaztatnek. Egy ilyen az egyenlo a gazdasagi totalkarral.
-
v.attis
őstag
válasz
Csigavair #127728 üzenetére
Hardverapron 10-20 ezerért kapsz mondjuk HP vékony kliens gépet, ami több, mint elég erre a célra.
Nekem egy 4 magos, 16GB rammal van Home assistant + média szerver + torrent fut rajta, CPU alapból 4-5%-on fut és mindez megvolt 15 ezerből. Aggattam rá 2x1 terra hdd-t és minden zsír.
Biztos nem használnék ilyesmire egy sok százezres laptopot. -
Csigavair
tag
Sziasztok! Szemezgetek egy MB Air 15 M4-el (alap 16/256)
alapvetően tartalomfogyasztásra kenne használva, néha pár óra league of legends. Illetve plex serverként menne 0-24 (külső meghajtóról, amennyiben ez megoldhato macos alatt)
30 év csak windowst használok, de kipróbálnék valami újat… Alkalmas a fentiekre egy alap m4 air, illetve mennyire fog megszokható ennyi év windows után? Köszi a választ előre is. -
FőDudu
veterán
Ha a kijelzo elmegy aludni - de a gep nem megy sleep-be - akkor nalatok is csak a billentyuzet hasznalatara jon vissza a kep? Hiaba taperolom v agy klikkelek a touchpaden, nem lesz tole kep. Beallitas fuggo, vagy ez ilyen?
(M4 Macbook Pro)
-
zoli62
addikt
Köszönöm, megfogtátok a kérdést mert általános jellegű volt. Közben mégis megtaláltama Creative Cloud eltávolító scriptjét az Adobe oldalán, lefuttattam és most már nincsenek ezek a folyamatok az iStat folyamatkezelőjében. Most már csak az Adobe Photoshop eltávolítóját kéne kivenni az Indítópultból, , de a kukára húzva nem történik semmi, az Alkalmazások mappában pedig nem találom.
-
blakey
titán
válasz
zoli62 #127719 üzenetére
Általában az alkalmazások eltávolító programjait használom és EasyFind-al rákeresek, hogy maradtak-e esetleg maradványok. PS esetében pl. CC eltávolítóval törlőm majd az Adobe és Photoshop szavakkal rákeresek, a nemkívánatos fájlokat törlöm. Minden, ami Adobe, CC és nem egy másik alkalmazás részeként van jelen, azt töröld.
-
Ombi5
őstag
Udv. Macbook Pro 14" szeriabol mikorra varhato a kovetkezo frissites szerintetek ami ugye M5-os chipet fogja tartalmazni?!
-
zoli62
addikt
Hogyan lehet egy alkalmazást teljesen eltávolítani a kukába helyezésen felül? A Photoshopról van szó, aminek van ugyan saját eltávolítója, de egyes programok még tovább futnak a háttérben, például Creative Cloud Core Service, Adobe Content Synchronizer, Adobe Crash Processor, Creative Cloud Interprocess Service, Creative Cloud Content Manager, de maga a Creative Cloud láthatólag nem távolítható el. Ezeknek az ingyenes próbaverzióját telepítettem régebben kipróbálás céljából, de csak a Phoshopot tudtam eltávolítani. Töröljek minden fájlt és könyvtárt, amnek a nevében az Adobe szó szerepel?
-
onlysony
aktív tag
Sziasztok!
Remélem valaki tud segíteni a következő témában. Mac pro 13" 2018-as gépen szeretnék rendszer recovery-t, de azt írja: macos high sierra - a helyreállítási szerver nem érhető el. Mit tudnék tenni ilyen esetben? Csak Win gépem van, ha esetleg usb-s telepítés lenne a megoldásKöszönöm!
-
válasz
FőDudu #127710 üzenetére
és -Ben- mindenre képesek ráírni auto oldalról, hogy lifetime… hajtómű olaj meg sorolhatnám… aztán ha valaki tényleg palimadár az pár év után nagyon pislog mikor röpködnek a durva összegek… és akkor azokról a dolgokról nem is beszéltünk, hogy ha majd nem kap frissítést egy ilyen auto - mert elavult a hardver, az meddig lesz igazából jól használható. Pl BMW I3 esetén 2G hálózati kapcsolatra épült aztán hirtelen nincs távoli mert már nem üzemeltetik elérés/előfűtés-hűtés hiába a jó funkció. Ezek viszont nagyon autós dolgok inkább.
-
válasz
FőDudu #127712 üzenetére
Ebben igazad van, meg ugye a rendszer is egyre csak hízik… iphone eseten is jártam így.. 6s szerintem nagyon jól sikerült és azért váltottam végül mert alig akart felférni a frissites… pedig semmit nem taroltam kb rajta.
Családi cloudos dolgok kezelése egy agyrém amúgy is… -
FőDudu
veterán
Nekem a Sony fejhallgatom szivacsanak a parnazasanak a belso boritasa kezd foszlani.
Ahol kb a fulkagylom teteje van.Es allitolag nem arul alkatreszt a Sony ehhez. WH1000-XM3.
Van vagy 6 eves, de kurva jo meg mindig.Persze van utangyartott dogivel.
-
FőDudu
veterán
válasz
cOxeR #127699 üzenetére
Azert amikor mar alig van hely a gepen, akkor eleg szivas a kulso SSD hasznalata is.
Egy elegseges hely kell, hogy legeyn.Ezert nem vettem 256 v 512 GB SSD-vel gepet. Legyen mar minimum 1Tb - aztan arrol lehet kulsore paradezni es vicaverza.
Nem lehet minden a cloud-ban sem, altalaban vagy nem eleg gyors, vagy nincs eleg tarhelyed. Nejemnek csak a Google photos vagy 2TB. Azt tukrozd le lokalisra.
-
FőDudu
veterán
válasz
cOxeR #127709 üzenetére
Kolleganak mar vagy 3x kicsereltek a Kia Stingerben az okos lampakat gariban.
(aztan valami forumon kiturta, hogy a lampak alatt van valami porszuro, amit illik evente kipucolni. 20 euros szuro oli meg a 3-4e Euros okos lampat. Nem tud hulni, megfo.)
Azota mar o figyel ezekre es meg birja a lampaja.
-
Pano
addikt
válasz
-Ben- #127706 üzenetére
Ezt semmilyen műszaki cikknél nem tudod megmondani előre. Még a régieknél se lehetett megjósolni akkor, hogy 4-5 év múlva milyen arányban lesznek még működőképesek.
Ha csak nincs tervezett elavulás beépítve a gyártásba, bár Apple esetében talán nem. Csak ez onnan jutott eszembe, hogy pont most vettem egy nem éppen olcsó Audio Technika fejhallgatót és az "önbeállító" fejpántjából már most látom, hogy a garanciaidő lejárta után tönkre fog menni.
-
-
Smiley
addikt
válasz
1995M #127698 üzenetére
Igen, csak ez a hozzallassal feleljuk az osszes eroforrasunkat... es vegtelen mennyisegu szemetet termelunk. Egy 10+ eves gep szamitasi kapacitasa boven eleg lenne most is egy atlag ember napi dolgaihoz, csak software-sen tesszuk lehetetlenne. Engem pl egyre jobban zavar az osszes ilyen. Aki szerint pedig ujrahasznositjuk oket, papiron valoszinuleg igen, amugy erdemes rakeresni ghana es a kornyezo orszagok hulladeklerakoira.
-
-Skylake-
addikt
válasz
tuzpenge #127700 üzenetére
ha a kollega az M1 pro-t "Macbook Pro 14 M1"-kent erti akkor igazad van, ha "Macbook Pro 13 M1"-kent akkor pedig jol irta, azon 2xTB3 van.
en megelolegezem, hogy a 13-as geprol van szo, marcsak azert is, mert a 13 colos gep az amin 2 USB-C van csak, a 14-esen alapvetoen is 3 C port van , nem 2.
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Villanyszerelés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Tápokról alaposan - mélyvíz
- Zelda Játékok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- BOMBA ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook 640 G9 Laptop! / i5-1235U 16GB 256GB 14"col garancia/
- Akciós áron eladó HP Elitebook 850 G7 / I7 10610U/16 GB/512 SSD/15"/FHD/IPS/MX 250
- Szuper áron eladó új ACER SWIFT EDGE 16 /R7-7735U/16GB/512SSD/ 4K OLED
- DELL G15 5515 Gamer Laptop /Ryzen 7- 5800H/16GB 512 SSD/ Nvidia RTX 3060 6GB/120Hz/
- Szuper áron dobozos új Asus Vivobook Pro /i5-11300H/16 GB/512SSD/3K OLED
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E744 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 14" HD+ I DP I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Kolink KL 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest