- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen házat vegyek?
- Intel találgatós topik
- Elkészült a PCI Express 7.0-s szabvány
- Milyen alaplapot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
VGYke
addikt
Sziasztok! A Yettel appra szeretnék rákérdezni. Kb. 1 hónapja telepítettem, csak néhányszor léptem be kíváncsiságból, mert ügyeimet inkább a böngészőből intézem.
Ennek ellenére a Yettel app volt a legnagyobb mobiladat forgalmazóm a számlafordulóm óta:
Mi lehet ennek az oka?
Bízom benne hogy nem az, hogy így akarják a a limitált adatkeretemet csökkenteni, mert az tisztességtelen lenne...... -
Poccc97
tag
válasz
itroh #115606 üzenetére
Milyen messze vagy a toronytól, rálátsz-e közvetlen a routerrel? Jelerősség?
Wi-Fi vagy LAN kábelen méred?
Külföldi szervernél mérsz 60 ms-et?
Milyen sávokon vagy rajta? pl. B3+N78? (alacsonyabb sávok, általában alacsonyabb pinget szoktak eredményezni)Privátban azért nem szeretném megírni, mert ha másnál is ilyen probléma lenne, megtalálja.
-
itroh
tag
Sziasztok!
OtthonNet+Tp-Link Nx510v kombónál, Ping csükkentés lenne a cél, online fps miatt.
Valaki PRIVÁT-ban tudna felhomályosítani? Ne itt értetlenkedjek.
Ha telefonról nézem 39-45 között mozog, ha Playstation böngészőből 60 az érték.
köszi előre is -
Beni1919
újonc
válasz
evooo #115601 üzenetére
A biztosítási ászf vonatkozó része:
2. Biztosítási esemény esetén a Biztosító jelen Szerződéssel összhangban a biztosítási teljesítés keretében az alábbiakat téríti meg:
a) a javítás költségeit, csökkentve az Önrésszel, vagy
b) a megjavíthatatlan Készülék új Készülékre, felújított Készülékre vagy egyébként hibátlan Készülékre történő cseréjének a költségeit, amely a káresemény rendezése idején a Szervizpartnernél éppen rendelkezésre áll.
-------------------------------------------------
Hogy a fentiek közül melyik megoldást választja a szerviz, az függhet a sérülés mértékétől és attól, hogy melyik opció a leggazdaságosabb a szerviz számára. -
Poccc97
tag
válasz
donjohnson #115596 üzenetére
Ezeket használtam:
MC888/889 script (MioNonno)
MC801A script -
evooo
aktív tag
Hali. Osszetort a 14 plus-om, alap biztositas van rajta. Eleje hatulja tropa. Valaki biztositozott mostanaban keszuleket? Cserelik egy uj keszulekre, vagy javitgatnak?
-
Dragon8200
csendes tag
válasz
donjohnson #115599 üzenetére
De lehet kedvencekbe is menteni de sajnos attól még a csatornaváltás körülményes, szerintem ezt át kellene gondolniuk mert nem egy felhasználóbarát a Yettel tv felülete, legalább is nekem. Így maradok a Sweet tv nél. Net részével még elvagyok leszámítva a NAT ot tehát hogy nem adnak publikus ip címet. Néztem a kamerákat is köszi a linket.
-
donjohnson
addikt
válasz
Dragon8200 #115598 üzenetére
nem lehet kedvencekbe menteni pár csatornát? a kedvenceket gyorsabban eléred, ha van ilyen.
a kamerára meg az a megoldás "sajnos", hogy olyat kell venni, amihez van okostelefonos app (sd kártyára vagy felhőbe ment).
nekem tp-link tapo és nedis smartlife ip kamerák vannak. ezeket simán elérem otthonneten keresztül az app-al, amiben működnek. nem érinti őket a NAT-os dolog. -
Dragon8200
csendes tag
Sziasztok! Beneveztem én is tesztelés céllal egy Yettel 5g-s Otthon Net + Yettel Tv be.
Az otthon net szolgáltatásukkal nem is lenne gondom, ha nem lenne NAT mögött az egész, ez gáz.. 100 assal kezdődő ip cím van a wan részen és kívülről nem lehet elérni pl egy Plex szervert vagy kamerát normálisan. A sebesség változó 180-320- 400 le a feltöltés 30-40 Mbps körül van. Net részét illeti ez a NAT dolog ami nem okés. Ami a Yettel Tv t illeti nekem csalódás a kezelhetősége, mert nem egy fix csatornalistára épül mint a Sweet Tv esetében , így kényelmetlen lehet a csatornaváltás, körülményesebb, de lehet hogy más felhasználónak meg ez jön be. -
Krystal_s
addikt
válasz
donjohnson #115596 üzenetére
Köszönöm szépen jelenleg az utolsó működik. 🤗 (talán nem átmeneti, mint az MC801A-nál a script)
Nem tud annyit, mint egy app, hogy sorrendet állítsak, de tiltani tudok csatornákat.
Talán ennél az eszköznél nem számít a sorrend, ami most vagy véletlen, vagy nem tudom, mert az első képen látszik, hogy az elsődlegesen kívül mindegyiket tiltotta és az MC801A-nál is. Ha így megtartaná már annak is nagyon örülnék és akkor ezt az újabb ZTE-t tartanám meg. -
donjohnson
addikt
válasz
Krystal_s #115594 üzenetére
értem.
Poccc97 írta ezt a hsz-t az újjal kapcsolatban: [link]megpróbálhatod még ezeket, nem tudom, melyikre gondolt:
https://github.com/tpoechtrager/ZTE-Web-Script
https://github.com/Yoshi1981/ZTE-Web-Script
https://github.com/bidhata/zte-mc888-pro-mod -
Krystal_s
addikt
válasz
Poccc97 #115530 üzenetére
Pontosan melyik script működött nálad? Már korábban is próbáltam párat és azok közül mindegyiknél azt írja, hogy MC888 és MC801A is jó, pl Supported routers: MC801A, MC7010, MC888, MC889, MU5001
De az G5B-t nem említik és nálam nem is működik. Külön írja is, hogy Failed. -
Krystal_s
addikt
válasz
donjohnson #115582 üzenetére
Sajnos ez nem működik (újabb login után sem) és más scriptek sem. Ezek még nem a ZTE G5B-hez készültek. Külsőre teljesen ugyanolyan a 2 eszköz, csak ennek az újabbnak már nincs (5G) külső antenna csatlakozója.
-
Krystal_s
addikt
válasz
donjohnson #115582 üzenetére
Most itt van mind a kettő és el kell döntenem melyiket válasszam.
Köszönöm a címeket átnézem.
Nagyon mérges vagyok, mert kb már 1 éve elérhető ez az eszköz, de senki nem ajánlotta, hogy ez jobb. Leráztak azzal, hogy itt az van, ami van. Nem lehet jobb. Pedig mennyiszer írtam a műszaki ügyfélszolgálatnak és kértem tanácsot, alig pár napja is. Eszébe sem jutott megemlíteni, hogy próbáljuk ki ezt is.
Nem vártam csodát, ahogy most sem, de tudom, hogy be lehet állítani úgy, ami nekünk megfelelő lenne. A másikat is sokszor sikerült. Aztán nem tudom mi történt, mert lassan 1 éve már csak 2 Band maradt használható.
Ez egyszerre tud 4 csatornára csatlakozni CA-ban, de a jelerősségen még kellene és lehetne is finomítani, ha lenne hozzá app. Vagy hivatalosan egy Yettel szakember, aki egy műszerrel házhoz jön és kiméri, beállítja ahogy kell. Ahogy ez egy normális szolgáltónál lenni szokott.
Ennél alapból sajnos össze vissza változnak a csatornák számai és sorrendjei szinte percenként és hol van "használható" feltöltési sebesség pár perc múlva meg már 3 Mbit/s. Attól függ mit rak elsődlegesnek. B20 pl tud 40-50 Mbit/s feltöltést. A B8 sem lenne rossz, de a B3 és B1-nek 3-5 Mbit/s. A képen is látható, hogy ebben a sorrendben a B20 és B8 feltöltése tiltva van.
Nagyon kellene hozzá a kis programom, amivel tudnám ezt is állítgatni.
Pár perccel később már csak ennyi maradt, viszont elsődleges B3-nál engedélyezte a B20 feltöltést. Máskor meg tiltja. Hm ez érdekes.
-
zzola
titán
válasz
burgatshow #115590 üzenetére
Remek. Akkor le vagyok maradva.
-
zzola
titán
válasz
burgatshow #115588 üzenetére
Ezt tudom jól, de én még nem láttam olyat, hogy iOS frissítés nélkül frissült volna a CB. Akinek még iOS16 van, na ő meg tudná mondani.
-
burgatshow
veterán
válasz
zzola #115587 üzenetére
A VoWifi is iPhone 6 óta támogatott és nem az iOS verziótól függ hanem a carrier bundle-től.
A carrier bundle mondja meg a telónak, hogy az adott szolgáltató mit támogat és önállóan is frissíthető. Ritkán tetten érhető, ha bementek a Settings - General - Info szekcióba és ha akkor feldobja, hogy új carrier bundle érhető el, akkor frissíteni fogja. A carrier bundle csomagot egyébként a telco cég készíti el és adja át az Apple-nek. Így időről időre az iOS frissítésekbe is becsomagolja az Apple.
-
zzola
titán
válasz
burgatshow #115584 üzenetére
Hja, de csak 2019-ben indították el. De akkor ezt is tudjuk már.
-
donjohnson
addikt
válasz
Krystal_s #115581 üzenetére
kicseréltetted végül?
osztrák fórumon "improved" script: https://www.lteforum.at/mobilfunk/script-fuer-zte-router.20462/
ugyanez a fórum angolul: https://www-lteforum-at.translate.goog/mobilfunk/script-fuer-zte-router.20462/?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=en&_x_tr_hl=hu&_x_tr_pto=wapp -
Krystal_s
addikt
Kérném, akinek ZTE G5B Routere van és tud bármilyen lehetőséget (app, script) a csatornák beállítására, melyikre csatlakozzon és melyikre ne, írjon rám privátban!
Köszönöm előre is. -
zzola
titán
válasz
simpley #115578 üzenetére
A hangminőség jó, HD (bár az alma ezt nem jelzi, de Samsung igen). Mobilinternet klasszisokkal jobb, mint a NER haveroknál. Én elégedett vagyok, évek óta Yetteles előfizetéseink vannak csak. Mindösszesen 1x volt hibabejelentésem, az is csak az OtthonNET miatt, mert nem működött a VoLTE, de ezt is megoldották 2 nap alatt. Számla mindig időben érkezik, nincsenek véletlen költségek, nálam legalábbis.
-
simpley
őstag
Üdv!
Így a hűség lejártával gondoltam körbenézek más szolgáltatóknál is, első sorban tapasztalatok iránt kutatva.- évek óta nem használtam Yettelt, illetve szerintem yettelt soha, még a Telenoros időkben jöttem át a vodához (one, khm..
), igaz voltam időközben Telekomos is egy pár hónapig/hétig.
Kérdésem az lenne, és első sorban az almásokhoz szólna, - ki mennyire elégedett a hívás minőségével? Ha jól tudom már elérhető a VoLTE illetve a VoWifi is, nem? Ezen túlmenően az adatsebesség mennyire elfogadható 4G-n? Bár, szerintem a one-os átlag 2-6mbit/s le, illetve 9-12mbit/feltöltési sebességgel nem nehéz versenybe szállnia Debrecenben.. -
4Grider
félisten
válasz
slice14 #115575 üzenetére
Mifelénk soha nem volt megbízható szolgáltatás a yettel vowifi, mert idővel az ezt használó készülékek elérhetetlenné válnak. Először csak Telekom vezetékes neten tűnt fel, aztán több telephelyünkön is kezdtek elnémulni a yettel vowifi-t használó készülékeink. Volt, hogy hetekig stabilan működött, majd egyszer csak megkotlott. Ki-be kapcs. jellemzően azonnal javítja a problémát, kérdés, hogy utána meddig lesznek elérhetőek a készülékek. A legtöbb helyen már kikapcsoltuk a készülékeken. Használunk - részben ugyanazokon a helyeken és készülékeken - One VoWiFi-t is, ott még nem tapasztaltuk a problémát.
-
Márton
nagyúr
üdv,
rendeltem Yepp sim kártyát, tegnap meg is jött, azonban csak pár nap múlva szeretném indítani a próbaidőszakot, mivel más szolgáltatónál még van mobilnetem.
A honlapon ezt olvastam: "Az előfizetés aktiválását követően a promócióban egy hétig ingyenesen tudod használni a Yepp szolgáltatást"
Viszont ma jött egy email, hogy "Eddig tart a próbaidőszakod: 2025.06.16. 23:59"
Akkor hogy is van ez?? még nem aktiváltam a kártyát..Másik kérdésem, hogy bármikor, bármennyiszer szüneteltethető az előfizetés? Pl. mert épp nem kell. Egy évben többször is ha úgy adódik?
-
gabor9991
addikt
válasz
burgatshow #115569 üzenetére
Akkor ezeket nem az ukránok csináljak
?
-
TODI1111
veterán
válasz
burgatshow #115567 üzenetére
Persze aki kicsit is ért hozzá az rögtön látja, hogy több sebből vérzik a dolog.
Szerintem viszont sajnos nagyon sok gyanútlan, figyelmetlen ember kattingat ilyenkor a benne található linkre...... -
adika4444
addikt
válasz
al_age #115551 üzenetére
Próbáld ki a SIM-eket megcserélni. Azt nem tudom, hogy a régi OtthonNet-ekkel mi a helyzet ezen a fronton, de az újakat (1 év körüli és újabb) masszívan QoS-olják. Ez jól kijön, Yettel szerverre Speedtest-elve 500--800 Mbps, máshová meg 150--300 Mbps maximum. Csúcsidőben ez a kisebb sebesség még csökken, akár ilyen 80--120 Mbps-re is, közben a Yettel Speedtest nagyon max 450 Mbps-re esik le.
-
BSOD
senior tag
válasz
donjohnson #115562 üzenetére
Áramtalanítás megvolt többször, a simet meg kellett hogy érzékelje, mert a PIN-t fel tudtam oldani, sőt a log is mutatta, ha kivettem/visszatettem, illetve az enyémmel sem ment. Rejtély... Gyógytapi...
Köszönöm a segítséget! -
BSOD
senior tag
válasz
donjohnson #115560 üzenetére
Megoldódott, de nem tudom hogyan.
Telefonban ment NET APN-nel a kártya.
Utána kipróbáltam a saját yetis kártyámat a routerben és nem ment az sem.
Ezután visszatettem az új kártyát és megy mindenféle állítás nélkül. Bejött mindkét APN.
Egyébként nem lehet sem hozzáadni, sem módosítani csak kiválasztani a profilt a listából.
Eddig nem volt lista sem. -
BSOD
senior tag
Sziasztok!
Yeti csomaggal szívok. Tp-link NX510v router jött. Nem megy fel a hálózatra. Simet látja, Pin feloldva.
Nem lehet APN-t állítani vagy szolgáltatót választani/létrehozni. Pár éve volt már hasonló problémám TP-linkkel, akkor ISP-settings fájlt kellett feltöltenem egy régebbi 4g routerre. Ehhez nem találok ilyet.
Van valakinek ötlete? -
dokee78
félisten
Jól gondolom,hogy átverés?
-
4Grider
félisten
válasz
al_age #115553 üzenetére
Mondjuk minimum térerő különbségnek illene lennie ilyen mértékű eltérésnél, ami azonos helyen használva kérdést vet fel az adott ZTE eszköz belső antennájával kapcsolatban. Én is főleg ZTE eszközöket használok (mondjuk pont G5B nincs) és nem veszek észre különbséget más gyártóktól származó 5G eszközeimmel összenézve.
-
al_age
senior tag
Direkt a Nokia antenna mellé tettem a ZTE-t, arra voltam kíváncsi, hogy úgy mekkora a különbség.
ZTE 260-290 volt, Nokia 490-510.
Kíváncsi vagyok, dobnak-e fel újabb lehetőséget, ha jelzem, hogy szeretnék az eddiginél maradni. -
unthinking
tag
Kérdezted hogy meglehet-e venni a nokia modemet?
-
donjohnson
addikt
válasz
al_age #115547 üzenetére
akkor sajnos ez van.
vagy megtartod a régit drágábban, vagy váltasz az újra olcsóbban.
800 mbit/s helyett 400 mbit/s az újjal vagy mennyire lassú?
neked kell tudni, hogy megéri-e.
azt kipróbálhatod, hogy a zte-t megnézed több helyen a lakásban. egyik ablak mellett, másik ablak mellett, lakás közepén stb. hátha közelít majd a másikhoz. -
al_age
senior tag
válasz
donjohnson #115546 üzenetére
Köszönöm, pontosan ez történt és nagyon meglepett az eredmény. Lejár a hűségem és emelkedne a havi díj, ezért bementem egy üzletbe. Ügyintéző látta, hogy Nokiám van, nem tud hűségidőt hosszabbítani, ezért adott egy új eszközt (G5B) és sim kártyát, hogy próbáljam ki, 1 hónapig ingyenes.
Közel dupla sebességet tud a Nokia. -
donjohnson
addikt
válasz
al_age #115545 üzenetére
szerintem a kültéri része miatt gyorsabb, de kipróbálhatod így:
kössetek egy új otthonnetet a feleséged nevére egy üzletben (zte routert kérve).
aztán ha nem tetszik a zte, visszaviszed 1 hónapon belül.
úgy össze tudod hasonlítani a kettőt.
és akkor nem kell lemondani a nokia routeres csomagot, ami a te neveden van (gondolom).1 hónapig elvileg 0 ft az otthonnet: [link]
-
al_age
senior tag
Sziasztok!
Elképzelhető, hogy a régi Nokia router + antenna kombó (akkor ezt kaptam otthonnethez) jelentősen gyorsabb, mint a ZTE G5B? -
MadMancs
veterán
válasz
SztiviVander #115542 üzenetére
Nem Urbán legend, ha nem volt digi simed miért mondod? Nem mindenhol volt tetű lassú. Felénk simán hozott 40-50mbitet.
-
4Grider
félisten
válasz
SztiviVander #115542 üzenetére
Visszakereshető, hogy elég sok embert kellett a Digi topikban anno felhomályosítani, hogy miért nem működik neki egyik-másik routerben a sim kártyája.
-
4Grider
félisten
válasz
SztiviVander #115540 üzenetére
Volt már imei szűrésre példa mert a core hálózatok alapból tudják. A Diginél anno aktiválták. Sokáig nem bírják folyamatosan töltőn a modemként/routerként használt telefonok akkumulátorjai. Akku nélkül meg a többség el sem indul.
-
SztiviVander
addikt
válasz
4Grider #115539 üzenetére
Es megse csinalt eddig ilyet soha egyik szolgaltato se. Szerintem annyira marginalis lehet az ilyen hasznalat hogy tok folosleges lenne nekik erre idot meg energiat pazarolni. Arrol nem beszelve hogy akkor belerakom egy regi telefonba, azt meg usb-n radugom a routerre mint modem es akkor mivel telefonba van a kartya rogton semmit se erne az imei szures. Szoval kikerulni meg addig se tart...
-
4Grider
félisten
válasz
SztiviVander #115538 üzenetére
Annyival mindenképpen jobb, hogy hivatalosan teheted routerbe/modembe. Mert smeddig sem tart a yeppre bekapcsolni egy imei szűrést, hogy érvényt szerezzenek a saját ászf-jüknek.
-
martongunar
tag
válasz
SztiviVander #115535 üzenetére
Komplett net apn nem állítható át, mert vannak speciális esetek (nekem is van fix IP-s ügyfelem).
-
4Grider
félisten
válasz
SztiviVander #115535 üzenetére
Előbb-utóbb ti is sorra kerültök. Nálunk nem egész egy hónapja volt az átállás, régi hipernet csomagjaink már nincsenek.
-
SztiviVander
addikt
válasz
4Grider #115532 üzenetére
en meg mindig 84..., 5...., 91... ip-ket kapok
kuf flottas korlatlan net. szoval nem kompletten a net apn lett atallitva (pedig en erre a megoldasra fogadtam volna), hiszen akkor mar nekem is 100as lenne. remelem ezt a megszunt kuf-os flottas elofizukat elfelejtettek es atallitani is elfelejtik
-
-
-
Krystal_s
addikt
Most találtam egy újabb "hozzáértő" ügyintézős választ egy Yetteles csoportban. Pár napja írta valaki. Most akkor mivan??? 👀
"Érdeklődöm, hogy másnak is van e problémája mióta változtatták az ip címeket publikusról privátra.Kiskutyánk sokszor van egyedül itthon, ezért van kamera amin rá tudok nézni. Ezzel semmi gond nem volt évekig. Hát most mobilneten nem látom, wifin jól működik, One és Tcom kártyával is kipróbáltuk úgy is ment. Yettel válasza a gondra:"Jelenleg az Online és Net APN paraméterezésében kizárólag annyi eltérés van, hogy míg a Net APN-en publikus IP címkiosztás történik dinamikusan, addig az Online APN esetében NAT-olt IP címeket osztunk ki.Ez az eltérés hiúsíthatja meg esetlegesen pl.: a távoli elérést vagy VPN kapcsolat felépítését. A Net APN esetében pedig a dinamikusan (csatlakozásonként) változó IP cím kiosztás is lehet az okozója.Illetékes háttércsoportunk visszajelzése szerint a Yettel magáncélú VPN kapcsolat esetén nem szűri és nem is tiltja azt, azonban a kliens oldali beállítások, melyek a IP címre vagy NAT-olásra vonatkoznak, akadályozhatják a sikeres csatlakozást. Kérjük, hogy ezzel kapcsolatban érdeklődjön a kliens üzemeltetőjénél.”
Szokásos túlbonyolított baromságot írták neki (is) és persze megint másra mutogatnak. "érdeklődjön a kliens üzemeltetőjénél.”
De most akkor hogy is van ez?
Az OtthonNet Net APN-nél miért NAT-olták az összes előfizetőt? Mert a válasz szerint csak az Online APN-t NAT-olták.
Ezek az ügyintézők tényleg ennyire nincsenek képben, vagy erre külön tanítják őket? -
Poccc97
tag
válasz
unthinking #115529 üzenetére
Én az MC888 és MC801A scriptet használtam felváltva.
Előbbivel tudsz sávokat zárni, utóbbival a jelerősséget tudod figyelni, Szomszédnak így állítottam be, azóta is szépen megy. -
Krystal_s
addikt
válasz
kisapa #115520 üzenetére
A lassúságot az eszközre érted, hogy pl egy restart után lassan kapcsolódik (mert ilyen videót láttam róla), vagy az internet sebessége lassú és másik eszközzel jó?
#115517 Trailbreaker: Köszönöm, hogy rákerestél. A leírt adatok alapján több antenna van benne ezáltal lehet erősebb jelvételre képes, mint az MC801A.
Sajnos ez nem konkrét, kénytelen leszek megint a saját "káromon" tapasztalatot szerezni.
Az viszont nagy hátrány, hogy még sehol nem találtam hozzá semmi appot, vagy scriptet, amivel a csatornákat lehet tiltani, engedni...
----------
A Yettel műszaki ügyfélszolgálatos válaszolt, csak sajnos ahogy várható volt már megint nem a feltett kérdésekre a CA-s problémákról. Bemásolt egy sablon szöveget. Még csak 1 mondatra sem reagált, amit én kérdeztem. Pedig részletesen leírtam és fotókat is csatoltam.
Természetesen azt odaírta a végére, hogy náluk minden rendben... mint mindig. -
adika4444
addikt
válasz
4Grider #115519 üzenetére
Telekom-on van IPv6, az azért jelentősen redukálja az ilyesmit, talán kevésbé fraud-os az IP pool-juk, illetve vezetéken kérhető a publikus cím és például én jellemzően új eszköznél, vagy újratelepítésnél vagy akármi hasonlónál az otthoni, publikus IP-s wi-fi-n lépek be, így az nem annyira zavar, ha utazásnál 1--1 login problémázik, de Yettel otthoni neten zsinórban Gmail, Facebook, valami Cloudflare-es is és ez csak, amit megjegyeztem.
#115525donjohnson
Abszolút igaz - üdv itt is-, viszont a Yettel-es eset nem saját eszközzel történt, hanem régebb óta ottlévőn lett létrehozva Gmail-fiók és lett belépve FB-re. A ThinkPad-et azt a saját DIGI FTTH-s végpontomon csináltam, de csak a Facebook kért egy captcha-t, a Gmail és a CF mögötti oldalak sem vicceskedtek.
-
donjohnson
addikt
válasz
adika4444 #115518 üzenetére
a fraud dection az új géped miatt lehet.
ilyenkor menj vissza a régi gépedre és lépj be azon, regisztrálj először azon stb. hogy felismerje, hogy egy wifi-ről vagy belépve a régi és új gépen.
egy korábban használt, megbízható gépről hamarabb engedi (az ip-n kívül mást is figyelnek a weboldalak, wifi neve, mac address).
ha sok minden eltér a korábbiakhoz képest, akkor érzékelik hogy baj van. -
burgatshow
veterán
válasz
SztiviVander #115523 üzenetére
Ezert is helyeseltem a tudatos felhasznalas kijelentesedre. Pusztan a kettos mercet akartam kicsit lagyitani. Es barkit at lehet verni. A kerdes az atveresbe beleteendo energia merteke.
-
SztiviVander
addikt
válasz
burgatshow #115522 üzenetére
Ha ezt ismered akkor nyilván azt is tudod hogy a számlákról pénzt lenyúlni célzó csalások 99%-a az (még) nem ilyen nemtriviális megoldással valósul meg. A "szakma" egyre nagyobb része meg ott tart hogy kb egy átlaguser szintjén van a magát "szakembernek" tartó Y/Z generáció. Őket sem túl nagy kihívás átbszni
-
burgatshow
veterán
válasz
SztiviVander #115521 üzenetére
Hat azert boven van olyan use case ami meg az IT security-s kollegaknak is nem trivialis elso pillantasra es marhara meg kell nezni, hogy mirol is van szo. Ezzel nem az extra figyelemre es az adatkezelesre es hasznalatra vonatkozo szokasokat/gyakorlatokat akarom invalidalni mert a tudatos hasznalat az igenis fontos, de ha kihivast jelent a szakmanak is, akkor az egyszeru felhasznalotol miert varjuk el hogy legyen resen?
Nem is ertem hogyan lehet ebbol kifolyolag by standard pl. unicode a domain nev, vagy case sensitive.
yetteI.hu <> yettel.hu (szemre ugye azonos?- alakítsd nagybetusre)
yеttеl.hu <> yettel.hu (ez is szemre azonos ugye? - nezd meg a unicode erteket)Szoval nagyon esznel kell lenni.
-
SztiviVander
addikt
válasz
Hosssszu #115512 üzenetére
Példádnál maradva a yettel.hu helyett bármi más címre menni olyan mintha egy szépen kidekorált, autónak látszó kartondobozt vennél. Nyilván sarkos példa, de a lényeget értsd. Nem kell mindenhez szakértőnek lenni, csak simán oda kéne figyelni és megnézni mit veszel vagy hol adsz meg olyan adatokat ami ha hibázol nagyon tud fájni. De a helyzet az hogy az emberek a saját maguknak fontos dolgokra sem hajlandóan figyelni és azt várják el hogy a nekik fontos dolgok másnak legyenek annyira fontosak hogy majd más figyeljen helyettük (bank pl). Szóval aki nem tud egy kartondobozt megkülönböztetni egy autótól (mert annyira "nem ért hozzá") annak inkább legyen annyi önkritikája hogy nem megy el autót venni. Mondjuk önkritikateszten lehet (szerintem biztos) sokkal kevesebb ember menne át mint az empátiateszten...
-
kisapa
senior tag
válasz
Trailbreaker #115517 üzenetére
A ZTE G5B egy csoda eszköz. Az egyik ügyfelemnél nem hogy lassú mint a csiga de az admin felülete is gyakorlatilag nulla.
-
4Grider
félisten
-
adika4444
addikt
Jól sikerült ez az OtthonNet NAT-olás projekt. Öröm és boldogság belépni Facebook-ra, Gmail-t regisztrálni és még számos helyen ráfutni a fraud detection-ra.
Mindig is a Yettel hálózatból volt a legtöbb gond az IP-kkel, de ez a CGNAT-olás ezt egészen megsokszorozta...
-
Trailbreaker
tag
válasz
Krystal_s #115516 üzenetére
Az itt leírtak szerint
10 LTE/NR omni-antennas
Antenna 700~960MHz: 1~1.5dbi
1450~2700MHz: 2.5~3dbi
3300~4200MHz: 5dBiNem értem a ZTE miért nem teszi fel az oldalára, és írja le a pontos specifikációkat.
Az én kültéri antennámról sincs egy szó se említve ZTE MC889A Pro 5G/4G ODU -
Krystal_s
addikt
Nincs itt véletlenül olyan, aki mindkét ZTE Routert ismeri és próbálta?
ZTE MC801A
ZTE G5B
Lehet, hogy cseréltetnünk kell az MC801A-t és most G5B-t adnak. Nem találok róla semmi hasznos infót, sem appot, amivel lehet állítani milyen csatornákra csatlakozzon.
Az G5B-nek ugyanolyanok a beépített LTE-A (4G+) antennái, vagy lehet, hogy kicsit erősebb?Írtam a műszaki ügyfélszolgálatnak az új jelenséggel kapcsolatban, amit pár hete itt is kérdeztem (CA-ban a Yettel rendszer által erőltetett csatlakozási sorrendben mindig a B3 lesz az elsődleges és olyankor nagyon leromlik a csatornák jelerőssége és a zajszint is rosszabb lesz. Külön egyesével ugyanazok a csatornák jók és fordított csatlakozási sorrendben is).
Gondolom úgyis azt írják náluk minden tökéletes és megint csak az időmet pazaroltam, de hátha ránéznek. -
remetelvtars
kezdő
válasz
Hosssszu #115514 üzenetére
Ismerosnek meg valassal is fenyegetozott az asszony, mikor ismi kikapta a kezebol a telefont, es csak a bankban hagyta abba a hisztit az "ostoba nember", mikor felvilagositottak, h szo szt az utolso pillanatban uszta meg, h atutaljak tole a 35millajat, egy haz arat, mert mar csak az az egyetlen kod hianyzott, amit a kikapas miatt mar be nem olvashatott...
-
Hosssszu
őstag
válasz
Landsmann #115513 üzenetére
Ezzel egyetértek: "A róka sikeréhez a tyúk butasága is szükséges."
Viszont ez a kijelentésed: "de aki mégis beszopja, hát arra inkább nem írok semmit."
-ahogy szkaroly is írta- : "Empátiatesztet inkább kerüld el."
Én hallottam kolegámat a feleségével beszélni telefonon. Sajnos éppen arról hogy a felesége bedőlt valami banki csalásnak és éppen lehúztak a számlájáról néhány milliót. (nem milliárdos, hanem kb. ennyi volt a pénze)
Sok dolog eszembejutott, de hogy ilyen kijelentést tegyek, az biztosan nem. Miért rúgnék bele még egyet, mikor van elég baja így is? -
Landsmann
addikt
válasz
Hosssszu #115512 üzenetére
Azért nem egészen. Ha valakinek azt mondják, hogy ilyen-olyan játékon nyertél ezt vagy azt, azt vajon elhiszed, annak tudatában, hogy olyan játékban nem is vettél részt? Ez olyan, mint amikor az etióp vagy akármilyen "ügyvédtől" kapsz e-mailt, hogy egy számodra teljesen ismeretlentől örököltél. Biztos van aki elhiszi, pedig csak józan paraszti ésszel kellene gondolkodni. Teljesen igaz az az írás amit a facebookon láttam: "A róka sikeréhez a tyúk butasága is szükséges."
-
Hosssszu
őstag
válasz
szkaroly #115511 üzenetére
"de aki mégis beszopja, hát arra inkább nem írok semmit."
Ennyi erővel mindenki átb*szható, hiszen senki sem ért mindenhez.
Ebből kiindulva Landsman szerint mindenki "tajgetosz pozitív", hiszen bárkit át lehet b*szni valamivel. Engem pl. egy autószerelő simán átverne. Nincs autóm, emiatt nem értek hozzá. Így ha vennék egy autót, simán át lehetne verni. -
zzola
titán
Pontosan 3 hónap használat után felmondtam az otthonnetet, június 2-án. A tag azt mondta, 4000- lesz a "bünti". A dokumentumon június 3-a áll, mint megszűntetés napja, ami viszont a következő számlázási ciklusba esik. A számla elkészült, nincsen rajta kötbér, gondolom hogy az 1 nap miatt majd a következő hónapban érkezik. Kíváncsi vagyok, leszámláznak-e 1 napi szolgáltatási díjat...
-
yanna
addikt
válasz
aprokaroka87 #115502 üzenetére
A hálózatfejlesztésnek meg kakukk.
-
miszabot
csendes tag
válasz
aprokaroka87 #115500 üzenetére
57 Ft-ról beszélgetünk. Nem nagy összeg, de láttam már értelmetlen behajtásokat, meg kamatokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Amatőr csillagászat
- Suzuki topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Tőzsde és gazdaság
- Zyxel NAS326
- Formula-1
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest