Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen házat vegyek?
- Riasztó topik
- Petabájtos SSD-ről ábrándozik a SanDisk
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Kompakt vízhűtés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Ha lesz egyszer időnk írunk egy téma összefoglalót addig is itt van 2 link...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mustármag
őstag
válasz
Mustármag #11842 üzenetére
Leteszteltem BD lejátszóval, a TV-nem képes fogadni/kezelni a többcsatornás hangot HDMI-n keresztül. És most mar biztos vagyok benne hogy ezért nem akarja a LEAP kiadni magából, mert más magyarázatot nem tudok elképzelni.
Ami igazán vicces hogy ha a TV a "média lejátszó" akkor viszont ki küldi a jeleket Optikán. -
Mustármag
őstag
válasz
Mustármag #11840 üzenetére
Mivel nem volt elérhető egy film magyar szinkronnal streamingen, így okosba oldottam meg, és kíváncsiságból a meghajtót a TV-be dugtam be(amit ez elött még sose csináltam) és az derült ki hogy a TV, kezeli a Dolby-t is és a DTS-t is, és ki is küldi szépen optikán.
Tehát, az erősítő szépen ki is írta hogy DD-t kap(mivel abban volt a film)
Csináltam gyári visszaállítást a Strongon és a TV-n is egyaránt és csak a minimális beállításokat babráltam, de sajnos még mindig nem jut el a Térhangzás a Leap-ből az erősítőbe.
Teljesen tanácstalan vagyok.😭😭 -
kenand
veterán
Esteleg -ha nincs nagyon bekelibrálva meg lehet próbálkozni egy Factory rezettel:
holding down the [VCR/DVR] button, press the [ON/STANDBY] button -
kenand
veterán
Szerintem ha az adott bemeneti csatorna digitálisra ban állítva és nem állítasz listening módot akkor kell mennie optikán az 5.1-nek (hasonló erősítőm is van , igaz HDMI-val használom, bár a TV hangja optikán megy és működik az 5.1
-
Mustármag
őstag
válasz
kenand #11833 üzenetére
Nekem Onkyo-m van tx sr 307(azthiszem) a direct módban arra vált amit kap, ez tuti, teszteltem BD vel, van ami DTS többcsatorna és van ami Dolby Surround. A többi mód gyakorlatilag csak felkomvertálja valahogy van 2 felé DTS neo, és kétféle DD (zene és film külön) all ch, mono és forced stereo, nomeg a fent említett direct
-
devast
addikt
Berendeltem egy Rocktek gx1 -et ( leap s3 pro 4/32), meglátjuk majd milyen ez a realtek RTD1325. bruttó $70-ért jó lehet ha szoftveresen rendberakják.
-
kenand
veterán
válasz
Mustármag #11830 üzenetére
Beallítàs pedig jónak tűnik, direct mód az erösítön nem azt jelenti hogy semmit sem processzàl az AVR?
Szerintem nem kell direct mód, az zenehallgatasra való.Passthrough az annyi hogy a forrasból àtalakítàs nélkûl megy az erösítöb a hang, de egy 5.1 AC3 /DTS-hez az AVRnek dekódolnia kell.
[ Szerkesztve ]
-
csiak
tag
Anyósnak szüksége lenne egy TV okosítóra.
Az ismert streaming szolgáltatók applikációi fussanak akadás nélkül, ennyi az igénye.
(ne akadjon), illetve ha USB-ről szeretne 4k izaurát lejátszani, akkor az is legyen opció.MECOOL KM2 Plus boxot néztem ,de az már több éves kiadás... érdemes lehet megvenni, vagy van jobb válaszás.
Nagyon köszi előre is a tippeket!
[ Szerkesztve ]
-
Mustármag
őstag
válasz
kenand #11827 üzenetére
Nagyon kedves tőled hogy ennyit fáradozol.
Én mindent megpróbáltam, Android passthrough-módban van.
Erősítő direct módban, vagyis arra vált amilyen jelet kap.(DB-lejátszóval teszteltem)
De nekem az istennek se hajlandó PCM-röl elváltani
Mit csinálhatok rosszul? Kép Kép
(sorry fogalmam sincs hogyan kell PrintScreen-t csinálni) -
kenand
veterán
válasz
lacalama #11828 üzenetére
Nincs mit!
Strong Leap S3 amin próbáltam szintén widevine L1-es Android TV-s. Megy rajta otikán az 5.1. Régebbi amlogic boxaim (905, 905x, 912, 905x2 ) mind coreeleccel futnak, mindegyiken jól ment az 5.1 optikán, coaxiális spdif en is. (Stream csak szoftveres, max 720p és macerás)
Tény jó részük polcon van, Ha lusta vagyok au okos LG TV megy optikan összekötve az erősítővel (elviekben lenne HDMI arc is csak ki kellene cserélnem a falban vezetett régi HDMI kábelt) , 95% előfizetett stream, ritkán NASra letöltött, Plexen nézett film vagy sorozat amire nincs előfizetésem ( pl Apple TV) -
lacalama
csendes tag
válasz
kenand #11827 üzenetére
Igazi Úr vagy!!
Ha eljutok hozzá beállítgatom a dolgait. Sajna ritkán járok nála. A mostani beállításokban nincs lehetőség a passthrough beállításra. Csak auto vagy térhangzás nélküli van. Google Tv androidos rendszer fut rajta. Widevine l1 van rajta a Netflix miatt. Így szerintem a corelec felejtős. Jelszót várok a készülékhez, hogy használni tudjam a fejlesztői beállításokat, illetve esetleg ADB-vel engedélyezni. Olvastam valahol, hogy nincs engedélyezve alapból minden, amit tud a hardver. A gyártók mindenen spórolnak. Az itthoni G1-em optikán is térhangzást biztosít a saját erősítőmmel. Minden esetre lementem amiket küldtél.
Még egyszer köszönöm![ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
Még sem reménytelen!
Van itthon egy Strong leap S3, Streamre használja a feleségem, ott nincs erősítő, de levittem a régi Marantzhot, hozzákötöttem optikán. Az android beállításokban a hang résznél az auto helyett kiválasztottam a hangtovábbítást (passthrough)
Ezután Kodi alatt és Plex-en is megy az 5.1-es hang optikán.Ha stereo a hangsáv stereo-t mutat, ha dolby digital 5.1-akkor Dolby digital 5.1-et.
Sők Kodi alatt ha SPDIF-en nem továbbítható pl Dolby Digital PLus (eAC3) lenne, és az átkódolás engedélyezve van, akkor realtime átkódolja dolby Digutal 5.1-re .
Kinhank G1 tv box-om nincs, de a Strong Lerap-hez hasonló menüje lehet, ha hardverileg nincs eltolva, akkor ott is mennie kellne
[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
-
lacalama
csendes tag
-
kenand
veterán
24 óra után hazajöttem, most nem akarom megnézni a Marantzzal , dugdosni az erősítőt, de egy Fire Stick + Kodin megnéztem (Ott nincs SPDIF) de Kodin beállítások, legyen a Profi (hogy láss minden beállítást)
Hang menü, lejjebb Hangtovábbítás engedélyezése legyen rngedve, és a hangtovábbítás eszközénél próbáld beállítani az SPDIF-et -ha engediMegnéztem egy Strong leapen is, ugyan nincs ott erősítő (kivételesen)így nem tudom tesztelni, az android menüben lehet passthrough-t kapcsolni, de sajna külön az SPDIF-et nem lehet kiválasztani, le van butítva sajnos. Kodi meg csak az Android által felkínált audio eszközt mutatja, közvetlenül nem éri el a hardwert
[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
válasz
Mustármag #11822 üzenetére
Olyan nincs, alul hogy passthrough-t engedélyezed? (Corelecnél van), a beállításoknál haladóra/expretre állítanI ?
Letöltött dolgokra legjobb egy noanme amlogic box+Coreelec (he nem kell 4kHDR egy régi 905/905x/912-es is jó, vagy 905x2-x3-x4 4K HDR-re, de nem lehet widevine l1-es mert akkor zárt a bootloader)[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
válasz
lacalama #11817 üzenetére
Jó kis erősítő nekem SR4400-van , az is kiírja már a formátmot amit játszik (stereo, DD 5.1 stb) ST7500-is biztosan
Tegyen fel egy KODi-t, ott a beállításkoban nézze meg van-e lehetőség Passthrough SPDIF -reItt gyűlnek akik Kodit Android boxon használnak
(én jobban referálom a CoreElecet)[ Szerkesztve ]
-
lacalama
csendes tag
válasz
kenand #11812 üzenetére
Hát ilyen beállítás nincs. S/PDIF bekapcsolva, Formátum kiválasztásnál automatikus, a másik, hogy soha nem használ térhatású hangzást. Az automatikus van beállítva. Nincs más beállítási lehetőség.
Nálam HDMI mellett minden rendben működik.
A barátom erősítője Marantz SR7500.[ Szerkesztve ]
-
-
kenand
veterán
válasz
Mustármag #11813 üzenetére
Picit a NET-en olvasgatva Android gond.
Fel kell tenni egy CoreElecet azon menni fog.
Corelec+Marantz erősítővel nekem szépen megy az 5.1 optikán (régebbi Amlogic boxok)Esetleg egy KOdit az Androidra, abban próbálni állítani, bár lehet hogy direktben majd nem fér hozzá a porthoz, de hátha
[ Szerkesztve ]
-
Mustármag
őstag
válasz
kenand #11812 üzenetére
Nekem Strong Leap S3-am van, ugyan ezzel problémával küzdök, az istennek nem akarja ki küldeni a többcsatornát.
Én arra gyanakszom, hogy mivel nem kéri tőle semmi a többcsatornás jelet így nem küldi ki, hiába van pass trought-ra állítva, vettem hangleválasztót is, de az se segített.
Mondju aa sors fintora hogy beszart 2 héten belül is vissza kaptam a pénzt, meg vettem egy külső hangkartyát, de azzal meg kifagyott a netflix.Ráadásul a Leap s1-hez megtaláltam a parancssort rediten amivel be lehet kapcsolni hogy android milyen jelet küldjön ki, 4sor az egész eleg bosszantó hogy nem teszik bele legalabb a fejlesztői módba aktiválhatónak, sajnos én nem tudom hogyan lehetne belepiszkálni ilyen szinten a rendszerbe...
[ Szerkesztve ]
-
-
lacalama
csendes tag
Sziasztok!
Kinhank G1 tv boxal kapcsolatban kérek segítséget. Kölcsönadtam egy ilyen eszközt a barátomnak, viszont neki nincs HDMI csatlakozás az erősítőjén. Optikai kimeneten viszont csak sztereó jelet kap az erősítő. Tudtok megoldást, hogy miként lehetne rábeszélni a Dolby jelek kiadására.
Köszi a segítséget!
-
kenand
veterán
válasz
szente #11807 üzenetére
Cjhipset támogatná az USB 3.0-át a gigabites LAN-t is., de sajna az Amazon másképpen gondolta. De a legtöbb hasonló amlogicos gépen az USB 2.0-ra kötött gigbites LAN adapter segít egy kicsit, tény hogy a CUBE porta micoUSB...
Aki próbálta ezt javasolja
ASIX AX88179 chipset
Amazon USB 3.0 to gigabit adapter
és mico USB OTG kábel (ha van + power rész még jobb)[ Szerkesztve ]
-
szente
addikt
Sziasztok!
Gondolkozom a FireTV Cube-om leváltásán, mert néha kevésnek tűnik már a 100MB/s Ethernet és a WiFi meg nem elég stabil.
Szóval mi az ajánlott, amin van Gigabites port, megy rajta az összes streaming DoVi-el (minél több profilt támogat, annál jobb), de letöltött anyagokkal sem vall szégyent? -
edeleny
őstag
válasz
sicc_innen #11803 üzenetére
Köszönöm.
Kb így 20-40 között szántam rá!
-
sicc_innen
tag
válasz
edeleny #11802 üzenetére
Szia!
Több modell is számításba jöhet az igényeid alapján. Ha írtál volna egy max. árat, úgy szűkíthető lenne még a kínálat.
A tévébox, ami nekem van, ezeket mind tudja és teljesen elégedett vagyok vele. Jelenleg 20+ k feletti áron megy. Strong Leap S-3.
(Tavaly az itteni ajánlásokból merítve döntöttem a vétele mellett.) -
edeleny
őstag
Sziasztok.
TV okosító/média lejátszót keresek, de sajnos elveszek a rengetegbe.
Amihez kellene : egy hat, hét éves LG TV. 4K-s HDR-s. A Dolby Vision - t nem tudja. (a Max már nem fut rajta, a Skyshowtime app-ot sem találom a kínálatban)
Amit tudjon: Netflix, Max, Disney, Skyshowtime. Nem árt a DLNA, kommunikáció a NAS-al (Kodi?)
Jó lenne optikai hangkimenet, bár ez a TV-ről megoldható.LAN port. Egy régebbi 3D, szintén LG TV-be van egy Xiaomi Mi TV stick (4K-s verzió) ő wifi-vél csatlakozik. Ha már elindult akkor nincs gond, játszik mindent, de ez legalább 4-5 perc.
Tehát legyen ettől gyorsabb.
HDMI alap, az sem baj, ha oda vissza kommunikál a TV vel. (TV indításra feléled, kikapcsolása kikapcsol)Hirtelen ennyi.
Köszönöm előre is a segítséget -
CsumiRudi
csendes tag
Sziasztok!
Melyik TV okosítót ajánljátok egy Panasonic TXG50P20E-hez Netflix nézéséhez.
Keret: 25-30e.
Előre is köszönöm! -
kis-attila
tag
válasz
boborján2 #11785 üzenetére
Szia!
Teljesen egyetértek veled!
Nekem volt Xiaomi 2nd. Gen, tavaly januártól egy fél évig. Semmi baja se volt. ( VLC nem ártott de ennyi ) Amikor ezt itt leírtam, azonnal jöttek, hogy mekkora h@lye vagyok mert Strong Leap-et kell venni. ( mindjárt, következő hsz. ez lesz ) Mondhattam én, nem értek hozzá. Akinek eladtam, sok hónap után is azt mondja,hogy semmi baja
Amikor meglett a Kinhank G1, jöttek a tudósok, mert az meg melegszik. Egyébként nem, náluk ugye soha nem volt de tudtak véleményt alkotni így is. Valós tapasztalatok? Minek az? ( Nézd meg most, akinek van,szereti )
Kinhank G1, itt egy csomó tapasztalat.
Homatics Box R Lite 4K de a KickPi KP1 is a " kistestvére "
Csináltam egy Tanix W2 boxot, nulla haszonnal adtam el. Az annyira bejött,hogy a " fejemet szétverték ", legyen már még. Mondom 18 de L1 meg netflix meg minden,ez lett a Strong Leap S3 / S3+ . ( én nem vagyok kereskedő, tényleg egy Tanix W2-ből indult az egész )
Szerintem túl van tolva az egész. -
Beni2360
félisten
válasz
®abstract® #11791 üzenetére
Meg rajtam is. Nem dalszöveg íróra asszociáltam, hanem aki előadta éjjel nappal.
-
wolfp78
csendes tag
Sziasztok!!
Én is TV Boxot keresek Telekom TV GO-hoz. Az Odin böngészős megoldást olvastam, elvileg az működik is egy régi Xiaomi okosítón próbálva. Mondjuk nem túl kényelmes távirányítóval kezelni.Viszont ezt találtam véletlenül:
https://www.alza.hu/strong-leap-s3-pro-d12690397.htmMég csak előrendelhető, de van benne egy olyan, hogy támogatja a T-Mobile TV GO-t. Esetleg tud erről valaki bővebbet. Lehet, hogy végre a Telekon TV GO app is fut majd rajta?
Péter
-
DrKapocs
őstag
válasz
kis-attila #11783 üzenetére
"Itt fizetett emberek voltak akik tolták pénzért a hype-ot": Rendszeresen olvasom ezt a fórumot, de én ilyet nem éreztem. Idejüket nem sajnáló, segítő szándékú embereket viszont igen. És, hogy hisz valamelyik boxban? Persze, mi ezzel a baj? Ha nem tetszik az ingyen segítsége, akkor lehet menni a Google, Perplexity, ChatGPT irányába, hogy segítsenek, ajánljanak. Ja, hogy egyszerűbb itt segítséget kérni és kész választ kapni... akkor meg nem kell bántani az önként segítőket. Én pl. úgy jöttem ide, hogy semmit nem tudtam a boxokról, nem is akartam venni, pénzkidobásnak tartottam. A Samsung TV-m támogatása megszűnt, mára kell a box. És itt segítettek választani, itt kaptam segítséget a Hako Pro sípolás megoldására. Pedig már majdnem kivégeztem emiatt.
Szóval kérlek ne tegyél hangzatos, de alaptalan vádaskodó, rosszindulatú kijelentést az itt segítőkre. Én köszönöm minden segítő szándékú embernek a munkáját, idejét.
-
kano
nagyúr
-
boborján2
aktív tag
válasz
kis-attila #11784 üzenetére
Én pont így vagyok a Xia S gen2 -vel.
Bekapcsolom , használom , kikapcsolom. Nincs homokóra/várakozás sehol sem.
Nem érzem hátrányát semmilyen szinten hogy 2Gb ram van.A 4GB -re azt gondoltam ,hogy valami speckó igények vannak a háttérben, azért ajánlott.
Semmi baja,kész vagyok vele, amire kell nekem bőven elég ...
Ez mondjuk nem tudom mit jelent.
Megvettem ,beüzemeltem , lement a firm.update , google account , 6-7 app install és én is megvagyok vele. Nincs tovább mit nyomkodni rajta. Keresve sem tudnám mit tudnék még állítgatni. -
kis-attila
tag
válasz
boborján2 #11758 üzenetére
Szia!
Mert háton fekve megy. Semmi bajod vele,egyszerűen csak jó.
Én a Kinhank G1-et nem nyomkodom,nem érdekel. Bekapcsolom, nézem, kikapcsolom...ennyi. Nincs vele gond,nem várakozok, pörög minden. Nagy izgalmak nincsenek benne ... mert így jó 4G RAM mellett.
Számomra nincs pontos oka. Jó. Nem áll meg semmire. Ezért.Szerintem valami azért jó mert nincs vele baj.
Én szeretem ezeket a TV okosítókat,érdekes téma de a sajátomat régóta nem nyomkodom. Semmi baja,kész vagyok vele, amire kell nekem bőven elég ... köszi! Nekem ezért a Kinahnk G1 + a 4G RAM.
Este bemegyek a hálószobába, nézem, minden megy hiba nélkül, pörög,kész. Este majd még küzdenék a TV BOX bajaival? Balta állna bele.[ Szerkesztve ]
-
kis-attila
tag
Szia!
Mi a célod? Mit szeretnél? Van Strong és elégedett vagy vele? Miért nem veszel ugyanolyat? Kettőt vettem azóta, 12.500 + FoxPost áron. a szántóföld közepén lakik a kolléga,az is csoda,hogy ott net is van, oda vittem ki,teljesen jó.
A Kinhank G1-hez képest most elég jó a Strong. Most. Amikor 13.990 volt, akkor még laggolt akkorákat,namég. Itt fizetett emberek voltak akik tolták pénzért a hype-ot, most kellene reklámozni mert most már jó ... nem akkor amikor fizetnek.Nem értem a céljaid.
Kinhank G1 ... tavaly szeptemberben bukott el a CoreElec a Kinhank G1-en. ( frissítés ) Minden le van írva hónapok óta de most Te leírtad a CoreElec támogatást? Hónapok óta nem megy. ( egyébként a frissített firmware utáni boxokat is vissza lehet állítani )
Strong-ból is többet láttam szerintem mint Te.
Mit szeretnél? Vitázni? Teljesen felesleges. Ha megfogalmazod, hogy erre + erre szeretnék TV BOX-ot, szerintem ez a csoport kitalálja a megfelelőt. Ott a Strong nálad. 12.500-ért nem jó? Más igényeid vannak? Ott a Homatics Box 4K Plus.
Nagyúr vagy, szerintem ez maradjon is így. Kérlek tilts le vagy old meg valahogy,hogy engem ne láss.
-
FAndreboy
friss újonc
Sziasztok! Optikai kimenettel is rendelkező tvboxot keresek. Szerintetek TESLA MediaBox XG500 vagy AMIKO A11 vagy más ajánlás? Strong leap s3 pro mikor jelenik meg? érdemes arra várni? Előre is köszi
-
Vigyorka
aktív tag
Üdv!
Előbányásztam a Mecool KM9-m.
Kipróbálnám raja a Coreelecet.
Kérdésem:
Megoldható az, hogy ha SD-ről indítom akkor Coreelec, ha nem akkor pedig Android rendszer induljon??
Kösz.... -
-
fiATHaLON
őstag
Sziasztok!
Ajánlanátok egy TV boxot LG C4 oledhez, ha a cél az, hogy minden menjen
- 4K, HDR10 (esetleg +), DV/Atmos (egészen True HD-ig), DTS, stb?
Netflix, Disney+ ilyesmik egyáltalán nem lényeg, inkább az, hogy avitól
az mkv-n, VOB-on át DV mp4-ig mindent vigyen tökéletesen.
Valamint NE legyen benne ventilátor, ámde lehetőség szerint USB3 igen!
A TV egyébként egy LG S80TR-rel van összekötve eARC-on.
Előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
-
devast
addikt
válasz
redjam #11767 üzenetére
Az összes netflix approved box, ami létezik, az fent van itt: [link] Rákeresel ott az eszközre, megnézed az adatlapját, hogy rajt van-e netflix logo. Ha nem találod az eszközt, akkor az 100% nem netflix approved, tehát max 720p/1080p-ben fog rajta menni netflix, sztereó hanggal, HDR/dolby/akármi nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
válasz
redjam #11767 üzenetére
Nem lesz jó, ha kell HD stream akkor olyn android/Google TV-s box kell ami Widevine L1, sima androidos boxxoknál nem lesz ilyen. ha egy picit visszolvasol
android/Google TV sem garancia a widevine L1-re, utána kell olvasni, itt volt szó boxokról amik támogatják,[ Szerkesztve ]
-
Steve1207
veterán
válasz
redjam #11767 üzenetére
A linkelt készüléken sima android rendszer fut, mint egy telefonos rendszer és kap egy általános tv-s launchert, amit jobban lehet irányítóval vezérelni. Nincs köze se az android tv-hez, se a google tv-hez.
A chart listák helyesnek tűnnek, ott az OS oszlop, ahol nem Android TV vagy Google TV van feltünteve, hanem valamely verziószám, helyesen írja a szolgáltatásoknál, hogy épp csak SD vagy HD adást tud az adott eszközön a 4k helyett pl a Netflix, Disney stb.
Az árusító oldalak meg szokás szerint hülyén nevezik, mert amúgy "Android TV box" csak itt a "TV box" fapadosan utal arra, hogy egy androidos rendszerű tv box, nem pedig a rendszerre, hogy "Android TV".
-
redjam
csendes tag
Én is keresek TV boxot, ami ár-érték arányban jó lehet, 20-30k között.
Erre az oldalra találtam: Chigz Tech Reviews | One of UK's Top Tech YouTuber
Részletes TV Box tesztek, ranglisták egyebek.
Tesztet kerestem ehhez, talán valak ismeri itt: Android 13.0 TV BOX RK3528 Quad Core Rockchip 2.4G 5G WIFI6 BT5.0 LAN 100M Global Media Player H96 MAX - AliExpress 44
így akadtam rá a YT -on.Kérdésem: mi a lényegi különbség az Android -os és Android TV -s boxok között?
Nekem Netfliy, SkyShowtime, Disney, Plex, YT -hoz kellene. Erre mindkettő jó? -
hoktar
csendes tag
válasz
kenand #11762 üzenetére
Android valóban erőforrás pazarló és CE szinte "fantasztikum". De azért azt is nézzük példának 'okádék, hogy egy Google - Kodi YouTube API "szopórollernél" az jól jön, hogy (még) van egy SmartTube android app, ami működik és a hozzám hasonló "szivacsok" is boldogulnak vele. Ezzel arra akartam utalni, hogy minél több alternatíva van egy azon felhasználási területre ugyanazon hardveren, az annál jobb. Erőforrás pazarlás ide, vagy oda...
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
boborján2 #11758 üzenetére
"Minnek a 4Gb ram ... "
Én netezni is szoktam rajta, és akkor jól jön. Plusz egy ilyen eszközön akár futhat egy torrent kliens is a háttérben.
Ha viszont tényleg csak arra van használva a box, hogy egyik streaming után az ember átlép a másikba, közbe pedig csak a launcher-nek kell "hely", akkor szvsz. tök felesleges.[ Szerkesztve ]
-
kano
nagyúr
válasz
kis-attila #11754 üzenetére
Légyszi írd le neked mi a bajod a Stronggal! Érdekelne a véleményed. Nekem is van ilyen.
Milyen boxot lenne érdemes venni amire van normális gar és 4GB rammal szerelt? Rendelhetek Kinhank G1-et aliról, de sajnos arra nincs egy deka gar sem.
Kérdés, akkor mit? -
kis-attila
tag
válasz
pulutodurumo #11715 üzenetére
Szia!
#11699-től indult ez, nem nekem kellett de a téma felvetést jónak tartottam.
( Streaming-re 10-20 között ) Nekem Kinhang G1 van,akkor vettem amikor olcsóbb volt. Semmi bajom személy szerint semmivel, tényleg nem magamról volt szó.Amit írtatok:
- volt 22-ért Kinhang G1 Ali-n, egyik itteni fórumtárs vette meg, igaz " alig akart ideérni " és mindenféle kedvezmény benne de tényleg 22 volt a vége.
- Előbb valaki leírta, hogy ki kell fizetni a normálisat.
Amikor ezt említettük pár hónapja, akkor azonnal, hogy ' hát mert az drága van ezerötszázzal olcsóbban is. ( egyébként értem az iróniát, persze a híg ... szóval az. )Kickpi KP1 ahogy látom,szeretik akik használják.
Homatics Box R Lite 4K a testvére, le se tagadhatnák egymást.
Kingank G1 is van már 27-ért de szerintem megy ez még lefelé. ( 22 egy kivételes eset volt tavaly is, 24-25 körül volt átlag-olcsóban )
Xiaomi 2nd. Gen tényleg 15-16 körül használt, tudom, mindenki szerint rossz de ettől függetlenül viszik.( sokaknak meg nincs vele baja )
Ahogy hoktar írta, még a Tanix W2 is tud jó lenni, egymástól függetlenül jöttünk rá a megoldására, igaz ebben nincs L1 + ac wifi de 11.500.
Nekem a Strong Leap nem jön be, nem írom le mert nem szeretnék bántani senkit. ( egyébként pörög de nem )Van választék de ha 1.500-3.000 Forint a tét, akkor az olcsóbbat kell megvenni, kiderül.
-
-
satibi
csendes tag
válasz
satibi #11732 üzenetére
Légy szíves, valaki tudna segíteni, javasolni?
Már fürödtem be "noname" kínai cuccokkal (tv boxal is), úgyhogy jelenleg valamilyen általam ismert nevűt szeretek csak rendelni. Nem találkoztam még a kinhank, strong leap, kickpi márkákkal soha. De ha van saját jó tapasztalat, az már bizalomgerjesztőbb.
xiaomi-val mi box s 2.gen el mi a gond, nem jó a teljesítménye? (a 2gb ram zavar egy kicsit, de ahogy nézem, több általatok lnkelt termék is ilyen rammal van.)
Köszönöm, Tibor -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
pulutodurumo #11744 üzenetére
Ja, én nem kételkedtem benne, csupán azt állítom, hogy ez az akkor is jó eséllyel vm. "szuper akciós" ár lehetett.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
pulutodurumo #11742 üzenetére
Ohh... sorry! Elnéztem.
Egyébként mikor volt a Kinhank G1 54$? Én inkább az tartom extrém alacsony – és egyáltalán nem átlagos – árnak, és nem a 72$-t soknak.
Sajna infláció – a közhiedelemmel ellentétben – nem csak nálunk van. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
pulutodurumo #11740 üzenetére
Nekem annyit mutat (bejelentkezés után, még a kosárba se tette be, kupon sincs rajta), amennyit írtam.
+ free shipping. Én biztos ezt próbálnám ki szemben mondjuk egy Mi Box S gen. 2-vel.
Tudom, erre nincs / macerás a gar. de akkor is.[ Szerkesztve ]
-
pulutodurumo
őstag
válasz
pulutodurumo #11738 üzenetére
Most nézem, ez már 72$.
Én 54-ért vettem, és azóta a forint sem lett erősebb. Khmm...
-
Brain75
senior tag
válasz
hoktar #11736 üzenetére
Köszönöm a véleményt. Csak szembe jött velem és megkérdeztem a nálam jobban hozzáértőket. róla.
Akkor ez nem lesz nézegetés tárgya.Viszont akkor most mi az ami nem túl drága de mégis tényleg használható ?
https://vi.aliexpress.com/item/1005006841297927.html?spm=a2g0o.cart.0.0.474638daQXFs3L&mp=1&gatewayAdapt=glo2vnm
Ez esetleg ?
Vagy mindenképp már 4/64-est nézzek ?Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
hoktar
csendes tag
válasz
Steve1207 #11734 üzenetére
Annyira szépen kifejtetted és definiáltad a "híg állagú laza széklet" (fos) fogalmát, hogy ez már mesteri és professzionális!
Brain75
"Erről mit gondoltok?"
Olcsó, de legalább cserébe sz@r!Ha az ár dominál és nem kell Netflix, akkor + 4000-et hozzáteszel max. és ott a 4/64-es Tanix W2, ami ezt az Alwinneres szutykot "keresztülhugyozza". Bocsánat a vulgaritásért, de ez tény. (Steve1207 gyönyörűen kifejtette miért).
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Steve1207 #11734 üzenetére
Hú, de elverném a kezét annak, aki portait módban vesz fel egy review-t. Talán ennek a baromnak szóltak is, hogy ez így nem lesz jó. Mire ő: "fogd meg a söröm!" ... és az álló képarányú videót feltöltötte fekvőre méretezve, hogy aztán se mobilon, se számítógépen, se TV-n ne lehessen élvezni
A TikTok-ot, Insta-t és társait már csak ezért betiltanám a p***ába!
Elnézést, de ez most kibukott belőlem.Egyébként döbbenet, hogy "hol tart a technika". Simán hintába lehet tenni a termék adatlapjával bárkit. Csak azt nem értem, hogy ez miért jó nekik.
Most ha valaki belefut egy ilyenbe, megveszi, majd otthon mégsem megy a Netflix 4K-ban (sőt jó eséllyel FHD-ban sem), akkor vissza fogja kérni a pénzt. Vagy ez a kisebbség lenne?[ Szerkesztve ]
-
Steve1207
veterán
válasz
Brain75 #11733 üzenetére
Humbug OS, szokásoan csak L3 [link] , ahogy fentebb nézegettük több hasonlóknál. Megtévesztő promó grafikák, valami portolt android tv rendszer régről, nevezzük inkább fake android 14-nek [link]. Hivatalos támogatás nincs vagy semmi komoly, max, amit a gyártó ráhegeszt, H96-tól csak a Hako Pro volt az, ami google certified. Én úgy látom az évek alatt egyik Allwinner SoC se felel meg és azokkal sose fognak azzal kiadni semmi érdemit.
Szerk.: sőt, itt látni is, hogy valami szimpla android rendszer még mindig az alap a netflix, prime ikonoknál: [link] . Vagy csak ennyire összevisszaság a port? Vagy a mobilos alkalmazás van ráhegesztve, mert csak az megy úgy ahogy?
Persze attól is függ, hogy mire akarja az ember használni. Aki ezt az olcsó kategóriát keresi, amúgy lehet jobban járt volna a szokásos android rendszerrel, mert így az atv-s dolgok is problémásak lehetnek, meg ezzel most esélyesen már a szimpla androidosak se futnak.
[ Szerkesztve ]
-
satibi
csendes tag
Sziasztok,
szeretnék egy tv-boxot venni, fontos a netflix, nemrég előfizettünk rá, illetve van itthon nas, arról nézünk filmeket kodi-val. Tv-nk egyenlőre régebbi, de jó lenne ha tudná a 4k-t ki tudja mit veszünk majd.
Jelenleg egy km6 van, az sajnos nem tudja a netflixet (nekem a neten található netflix buherálások nem tűntek túl bizalomgerjesztőnek, de lehet, csak nem néztem alaposan utána). Szóval vennék valamit, ami lehetőleg olcsó de használható, ezeket néztem:
mi box s 2.gen: 22e alapból erre hajlottam volna, de itt visszaolvasva nem annyira ajánljátok?
mi stick 4k :21e, fire stick 4k (ebből most a 3. gen akciós 21e körül van)
strong leap s3: itt olvastam róla meg valamelyik tesztben talán említették, jelenleg 23k
kinhank g1: itt olvastam róla, külföldről rendelve 26e körül
Árban kb 5-6e szórás ezek között, szerintetek melyiket érdemes választani, vagy egyéb , itt nem szereplő favorit ötlet? Alapvetően kevés időm van belemélyedni a témába, szóval olyan kéne, ami viszonylag kevés buherálással megbízhatóan működik.
(visszaolvastam itt 3 oldalt, kicsit okosabb lettem, de még mindig bizonytalan)
Előre is köszönöm, Tibor -
marquuard
veterán
Strong Leap S3-ra érkezett egy frissítés, meglepődtem. Szerintem a Leap S3 Pro megjelenése miatt. A biztonsági verzió ugrott augusztusról októberre.
-
boborján2
aktív tag
válasz
<Adamsky> #11728 üzenetére
Valószínűleg szándékosan nincs benne wifi.
Akkor jönne a viszem jobbra,balra , padlásra,pincébe, stb .. Megszaporodna a hibajelentés , a kiszállás , és a kiszállás kiszámlázásával indulna a tömeges sírás.
Telekomnál is így van , ha wifin van és hibát jelentessz , instant kiszámlázza a kiszállást a szerelő.
(saját tapasztalat!) pedig nem a wifivel volt bajSzolgáltató oldaláról logikus döntés a kitelező kábeles kapcsolat.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
sicc_innen #11725 üzenetére
Nem is tudom, talán az első COVID hullám alatt jött a felismerés, hogy kb. nulla percet nézzük a TV-t (mert lassan tényleg semmi értelmes nincs benne, de cserébe rohadt sok a reklám). Ha mégis valamit meg szeretnénk nézni, akkor az jó eséllyel a Youtube-on vagy a virágboltban megtalálható.
Ja, igen! Ahogy írod, a tetejében még arcpirítóan drága is.#11726 boborján2
Ez komoly? 2024/25-ben olyan box-ot adnak, amiben nincs wiif? -
®abstract®
őstag
válasz
sicc_innen #11725 üzenetére
Manapság a tévé előfizetés az ilyen
Időnként belenézek a műsorokba hogy jól működik-e a rendszer..
nézel egy csatornát 15 perc múlva reklám lesz, és a ha próbálod kikerülni kapcsolgatod a csatornákat és van amikor négy-öt csatornán is direkt egy időben reklámoznak hogy ne tudd átlépni 😬 a rengeteg ismétlésre szavak nincsenekegyszerűen unalmas.. sajnos nem én ragaszkodok hozzá hanem idős családtagom neki az a zsemle flash..
-
sicc_innen
tag
válasz
DrKapocs #11720 üzenetére
Mi is lemondtuk a tévéelőfizetést már több mint egy éve. Irreálisan drága volt a 100 csatornányi hulladék. A kereskedelni adók tele vannak reklámokkal, ismétlésekkel. A közszolgálatiakról meg ne is beszéljünk, ott más gondok vannak...
Van kábelnetünk, tévéboxunk, van műholdvevőnk. Ha nagyon tévézni akarnánk, (ami nem túl gyakori) megoldjuk ezekkel, hogy tudjunk valami értelmeset nézni...[ Szerkesztve ]
-
Vigyorka
aktív tag
Üdv!
Mecool KM9-m bányásztam elő. Frissítettem a firmware-t .
A wifi nem csatlakozik a hálózathoz (AX3600 - Openwrt)
Frissítés előtt működött...
Megoldás? Köszönöm! -
PSandro9
csendes újonc
Sziasztok!
Faternak vennék egy tv okosítót az RTL+ (foci) miatt.. Az RTL+ honlapja szerint "már Android Tv-n is elérhető az alkalmazás". Azt kérdezném, hogy mindenképpen ragaszkodnom kell az Android Tv-hez, vagy ez az RTL+ app elfut a Google Tv-n is. Egyébként Xiaomi TV Box S(2nd gen) kiszemelt, ami Google tv-és. Ajánlhattok mást is, mert lövésem sincs ezekről a cuccokról. Köszönöm előre is a tanácsokat. -
DrKapocs
őstag
válasz
<Adamsky> #11719 üzenetére
"semmilyen TV előfizetésem nincs": Bátor ember, minden tiszteletem. Én mindig azt mondom itthon, hogy mondjuk le a francba, de leszavaznak. Gyakorlatilag nem is nézzük. A legfeleslegesebb kiadásnak érzem nálunk. Ráadásul most már a UFC gála is átköltözött az online térbe.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Knagymate #11718 üzenetére
Nem vagyok érintett (semmilyen TV előfizetésem nincs), de úgy tudom, hogy elvileg készülőben van a Kodi-s add-on, szóval előbb-utóbb jó eséllyel lesz rá valamilyen megoldás (kb. bármilyen box-on).
Viszont, ha te előfizető vagy, akkor feltételezem, hogy ahhoz jár ONE médiabox, nem? Az lenne a legegyszerűbb megoldás (rádugod a TV-re, oszt' wifi-n keresztül megy rá a tartalom). -
Knagymate
csendes tag
Sziasztok!
ONE TV előfizetésem van, és jelenleg laptopról nézem a web-es adást, mert nincs a lakásban elvezetve a kábel a TV-ig. Nincs esetleg valami megoldás TV-n nézni a webes adást? Akár a ONE médiaboxxal, akár valami third party termékkel. Jelenleg annyit tudok, hogy a laptop képernyőjét megosztom HDMI kábellel a TV-vel.
Köszönöm és bocsánat ha volt már! -
kano
nagyúr
válasz
®abstract® #11716 üzenetére
Az a baj, hogy innen 0 gar van rá...
Muszáj lesz amazon akciót várni. -
®abstract®
őstag
válasz
kis-attila #11714 üzenetére
szerintem told feljebb a keretedet akkor konnyebb lesz.. [link]
[ Szerkesztve ]
-
pulutodurumo
őstag
válasz
kis-attila #11714 üzenetére
Ha nincs 20e alatt normális box, akkor nincs. El kell fogadni. Én Kinhank G1-et vettem, egy fél éve, akkor 50$ körül volt.
-
kis-attila
tag
válasz
blakey #11713 üzenetére
Szia!
Értelek és okés.Akinek én adtam el a Xiaomi 2nd. Gen-t, örömmel használja a mai napig. Régi tévén nekem se volt vele bajom. Nem lesz a kedvencem de alapvető funkciókat tud. Te Homatics-ot használsz, persze,hogy jobb de mennyi is az? Megint másról beszélünk.
Más oldalról. Fordítsuk meg.
Itt az volt a kérdés,hogy streaming-re, régi tévére 20 alatt.Látom az árakat, az AliExpress-en se fér bele egy Tanix-KickPi KP1. Homatics Bo R Lite 4K nyilván nem. Strong Leap S3 se olcsó.
Mit javasolsz? Példák?
Én is el tudom mondani, hogy mi és miért rossz csak itt nem ez volt a kérdés hanem,hogy 20 alatt mi legyen streaming-re. Tényleg várom a példákat.szerk.: Ráadásul most,a mai árakon. Azt ne nézzük, hogy majd várj egy fél évet és esetleg olcsóbb lesz / vagy majd ha a Forint is erősebb lesz.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz
kis-attila #11712 üzenetére
A Homatics az egyik legjobb Android TV-t futtató box, de annak is vannak olyan hibái, amik egyesek számára nem elfogadhatóak. Használok 1-2 Homaticsot, jól működnek.
A Mi Box az egyik legsz@rabb ilyen eszköz. Pocsék a HDR kezelése, rossz a FW, nekem nagyon nem jön be, SDR TV-n elmegy, így ott használjuk, de elég gyakran kell áramtalanítani, hogy működjön.
[ Szerkesztve ]
-
kis-attila
tag
válasz
csibe1 #11711 üzenetére
Szia!
" Attól függ milyen célra " ... ez teljesen igaz.
Volt aki 25-ért adta el a Dune HD Homatics Box-ot mert neki az se volt jó.Az elmúlt pár hozzászólás arról szólt, hogy 1080-as régi TV-hez streaming-es boxot keresnek. ( nem power-user módban csal lecserélné a régit ) Volt nekem is Xiaomi 2nd. Gen. pont ugyanerre a célra. Eladtam de aki tőlem megvette, neki is csak erre kellett,elégedett vele.
- Streaming megy rajta pláne 1080-ban.
- KODI-t neki, pár repo, akkor még több film van.
- Youtube / SamrtTube természetesen.
- Nálam is akadt a filmlejátszás de VLC kellett, megoldva ez is.
- Torrent-re is van tippem.Ezeket a Xiaomi 2nd.Gen kényelmesen tudja, pláne 1080-ban,ha HDMI és megy tévére.
Nem mondom,hogy nincs jobb, ritkán de lehet szerezni innen-onnan erősebbet is + olcsóbbat is de ezek szélsőséges példák,nem hiszem,hogy ezekből kellene kiindulni. ( nálam is lesz talán egy Strong Leap S3 a jövő héten de teljesen véletlenül futottam bele )
szerk.: Sajnos az L1 drága, ezt adjuk hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
csibe1
addikt
válasz
kis-attila #11710 üzenetére
"Okés, ha sikerül valami olcsóbbat, ma egy Xiaomi 2nd Gen 20 körül verhetetlen, ha lesz annyiért,"
Attól függ milyen célra, és ahogy említették vannak vele gondok: [link]
Akkor miért is lenne olyan jó vétel?
-
kis-attila
tag
válasz
<Adamsky> #11709 üzenetére
Szia!
Arra szerettem volna utalni, hogy minden drága. Most akkor egy normális TV Box vagy egy " normálatlan ".
Természetesen tudom / látom én is az összeget de minden drága lett, akkor már valami jót. Okés, ha sikerül valami olcsóbbat, ma egy Xiaomi 2nd Gen 20 körül verhetetlen, ha lesz annyiért, ilyenekkel mai árakon nem lehet versenyezni. Ha új, akkor van választék azért.
Véleményed szerettem volna megtudni de okés, én tévedtem, elnézést!
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
kis-attila #11708 üzenetére
"Egyszer Te írtad a KICKPI KP1 -et, pár tesztet néztem, szeretik."
Nem, nem Steve1207 ajánlotta. Én nem is tudtam róla."KICKPI KP1 => Homatics Box R Lite 4K csak ez utóbbinál más a firmware."
Igen? Nem tudtam ...
Egyébként egy jó fw. már fél siker. Úgy látom, hogy általában a drágább box-okban az fw. ami jobb szokott lenni, meg esetleg egy üzembiztosabb (időtállóbb?) táp jár hozzá." ... nincs már 13.990-ért Strong vagy 22 ezerért Kinhank G1."
Ez kétségtelen tény, de idővel talán majd változik a helyzet. -
kis-attila
tag
válasz
<Adamsky> #11706 üzenetére
Szia!
Olvasom a " főképp streamingre kell " TV box kérdését, ahogy én látom, összecsúsztak az árak. Minden drága.( ha jó/ha nem )
Egyszer Te írtad a KICKPI KP1 -et, pár tesztet néztem, szeretik.Ez teljesen elvetett ötlet?
Nem tudom, tényleg ezért kérdem.KICKPI KP1 => Homatics Box R Lite 4K csak ez utóbbinál más a firmware.
Tudom,hogy drága de nincs már 13.990-ért Strong vagy 22 ezerért Kinhank G1.
-
-
<Adamsky>
nagyúr
-
csibe1
addikt
válasz
neilyoif #11701 üzenetére
Típusfüggő, hogy melyiken mi van.
Az Amazonnak is android van, de belenyúltak.
A Hako Pro-n android tv fut, a Strong Leap S3-ason meg guggli tévé.
Nekem az android tévé jobban bejött.
Van Amazon stickem is, nincs vele gond.
A sticket a streaming (Netflix, SkyShowtime) miatt vettem, a Hako Pro meg a Strong azért lett, mert így egy eszközben megvan a streaming, és a külső meghajtók kezelése is.