-
PROHARDVER!
Ha lesz egyszer időnk írunk egy téma összefoglalót addig is itt van 2 link...
Új hozzászólás Aktív témák
-
lali303
tag
válasz
®abstract®
üzenetére
Ez nem jó a kérdezőnek, mert erről nem megy két füles.
-
Bikkrom
senior tag
Sziasztok! Van jó bluetooth "elosztó" (nem tudom mi a neve) amit ajánlanátok? Hogy tudjon az androidos tv box két bt fülest kezelni.
Köszönöm szépen a segítséget!
-
Mustármag
őstag
válasz
boborján2
üzenetére
Kérdés nagyon jó. Sajnos ezekre nem tudom a választ. VIszont erről eszembe jutott hogy nem ugyan azt a kábelt használom a géphez mint a Leaphez, lehet az egyik haldoklik most megcserélem.
Amúgy a netflix is rendszeresen baszakszik az 1000/1000 net mellett, amit nem lenne szabad.(kábel és wifi) -
boborján2
senior tag
válasz
Mustármag
üzenetére

csak erős fenntartásokkal. Mondott az már olyat is pár éve hogy azonnal cseréljem , mert mindjárt meghal a lemez. Ahhoz képest ma is megy. Így én jobban hiszek a nyers SMART adatoknak , körítés nélkül.De tegyük fel a HDD rendben , mi az helyzet a vezérlővel (USB-SATA), mi a helyzet a tápfesszel , az is oké?
-
Mustármag
őstag
Sziasztok
Mi történt a Strong leap s3-al?
Mostanában ha külső forrásból játszok le vele filmet rendszeresen megáll tölteni.
Kodival is és VLCvel is csinálja.
Elég idegesítő. 1 honappal ezelöttig kb. nem volt ilyen problémája. Csináltam egy visszaállítást, de nem segített.
Tudok valamit tenni hogy javuljon? -
bigdady
nagyúr
Egyébként kodi most is van mibox s-en hogy lehet one tv-t nézni rajta?

-
blakey
titán
válasz
bigdady
üzenetére
-AirPlay kompatibilis (iPhone tükrözés is jó)
- külön alkalmazással megoldható, pl. Airpin Pro.-tud 4K-t
- a legtöbb mai eszköz tud 4K-t.-fut rajta pl one tv
- nincs natív alkalmazás, kodi alatt megoldható.-WiFi-n a nas-ról játszik le filmet smb-n
- mindegyik Android rendszerű ilyen egy megfelelő alkalmazással, pl. Kodi.-nem drága
- ez relatív, mindenkinek mást jelent a drága.Mibox s van most de one tv és AirPlay/tükrözés nem megy…
- a válaszok között van a megoldás.…és nem USB Stick
- valóban nem az.
Amazon Fire TV Stick 4K?
- Ha a fenti válaszokat elfogadod, akkor igen, jó "cucc". -
bigdady
nagyúr
Sziasztok
Van olyan Stick ami
-AirPlay kompatibilis (iPhone tükrözés is jó)
-tud 4K-t
-fut rajta pl one tv
-WiFi-n a nas-ról játszik le filmet smb-n
-nem drágaMibox s van most de one tv és AirPlay/tükrözés nem megy és nem USB Stick (lakóautóba jobb lenne mert nem kell konnektor neki)
Amazon Fire TV Stick 4K?

-
kis-attila
tag
Sziasztok!
- Ugoos SK2 új van 30-ért
- Xiaomi 2nd. Gen. 11.900, van rá android 14,régi tévére jó
- Strong leap S3 ( fekete ) 15-ért. Tudom a KODI nak van egy pici hibája Android 14 de az szinte semmi." hardverapró "
Mindhárom érvényes ár, nálam volt mindhárom, Ugoos SK2 van itthon és marad is de a többi se rossz. ( Mai árakat ha megnézed, ezek rendben vannak )
-
boborján2
senior tag
válasz
tibbike01
üzenetére
Ha szerinted minden HDR oleden jajjdejó, akkor menthetetlenül beakadt nálad a HDR nevű lemez.
Sebaj, szerencsémre ez veled történik és nem velem
Kicsit korrigálva , természetesen a HDR10 vs DV különbségre gondoltam , hiszen a HDR az egy gyűjtő fogalom.
Szóval ha ezt nem látod ránézésre , az problem
mert a HDR10 vs DV kb. ég és föld. HDR10+ vs DV már másik kávéház.Én is elengedtem , jó tévézést!
-
®abstract®
őstag
válasz
tibbike01
üzenetére
Nem ide való téma ez..
viszont van xp m ezügyben szolidan/2022 LG oleden volt szerencsém hdr s kedni,filmeztem/game. 🌲 Xa meg minden de hidd el nem való mindenkinek a hdr tartalom
nekem sok az a magas fényerő,a szemem bántja..meg a philips ambilight kirakat fény is.. telefonon/tableten/monitoron/tv n is veszem lefelé a fényerőt..amint lehet.. fhd ips/fhd plazma nézek & nem kő a hdr 😎 -
tibbike01
addikt
válasz
boborján2
üzenetére
Ami HDR egyszerűen szar és nem tetszett ezen ,az nem tetszett oleden sem.
Innentől nem tudlak komolyan venni. Elengedtem. Peace.

DV és a HDR közötti különséget meg talán úgy vennéd észre, ha ugyamazon tartalom egyszerre futna egymás mellett DV-be és HDR-be 1-1 TV-n. Egymás után nézve már nehezen mondanád meg, hogy melyin volt FV vagy HDR, de mindegy is.
-
boborján2
senior tag
válasz
tibbike01
üzenetére
El kell szomorítsalak. Ami HDR egyszerűen szar és nem tetszett ezen ,az nem tetszett oleden sem.
(bár látom meddő vita ez ,mert neked a HDR az HDR csak az legyen ,meg jó nagy fájlméret , a többi nem számít)
Ne kérdez milyen oled, valami LG.
És nem mondom ,hogy mindet láttam összehasonlítva , de azért pár darabot igen.Nyilván lehet venni bármennyiért is tévét. Egyszerűen annyi a lényeg ,hogy ár/értékben számomra ez volt a legjobb, mert ez számomra megfelelő. Kifejezetten az is lényeges volt, hogy a tv mindent lejátszon. Ne legyen semmi ba***kodás, hogy mivel kell etetni. Amikor leülök nézni ,akkor nincs kérdés hogy milyen hang/felirat van a konténerben, vagy hogy a DV mellett van e HDR alapsáv vagy nincs.(kivéve DV profile7, de egy samsungosnak ezt hiába mondom ahol a DV ismeretlen fogalom
)Szóval lényeg a lényeg , szamomra a tévézésben / filmezésben ennyi van és amennyi benne van azt tökéletesen élvezem.
Persze lehet nyugger koromra tv vásárlásnál rámegyek egy oledre ,amikor napi 24 orám lesz rácsodálkozni higy jujj milyen k.....va jó.
-
blakey
titán
válasz
tibbike01
üzenetére
Sony 55A8 Oled, most pedig Samsung 65S95D.
A Sonyt nagyon szerettem az Androidjával...király volt! Ment minden csont nélkül.
- Az egy oled volt, ráadásul Androidot futtatot és kezelt minden hangformátumot, így kisebb volt az esélye az átalakításra, de biztos vagyok benne, hogy előcsalható, mert én is elő tudom csalni.
10 éve használok Plexet, 2 évig használtam Embyt is, átalakítás van, előfordul, akkor is ha nem szeretnéd, mert ahány platform, annyi fejlesztő és megannyi viselkedés.Samsungod eleve nem kezeli a DTS-t, már egy átalakítás és akkor még sorolhatnám -
tibbike01
addikt
válasz
blakey
üzenetére
A 6 év Plex használat alatt (most Emby, Jellyfin) egyszer sem volt transkodolás még a 100gb körüli remuxnál sem. Direkt figyeltem erre, illetve eleve úgy konfigoltam a Plexet, hogy ne legyen átalakítás.
Sony 55A8 Oled, most pedig Samsung 65S95D.
A Sonyt nagyon szerettem az Androidjával...király volt! Ment minden csont nélkül. -
blakey
titán
válasz
tibbike01
üzenetére
Az izzasztás alatt arra gondoltam, hogy a box-ból még HDMI-n keresztül át kell menjen a video a TV-be és már eleve ez is ad limitációt.
- semmi korlátozás, bátran használd a boxot.Ha rögtön a TV-s appal játszom le, akkor nincsenek ilyen "extra körök", ott mindent lekezel lokál.
- szerényebb módon és többnyire hátrányba kerül, amikor rákényszeríti a szervert, hogy átalakítsa az anyagot, mert, ha remuxot nézel, akkor bizony elég gyakran lesz ilyen egy TV lejátszójával. -
tibbike01
addikt
válasz
boborján2
üzenetére
Ha egy frankó OLED TV-d (1500nit körüli csúcsfénnyel) lenne a 4 éves kínai LCD helyett, akkor rögtön újragondolnád, amit írsz. Mostmár értem, hogy miért gondolod így. Béke.

Patice, blakey: köszi! Az izzasztás alatt arra gondoltam, hogy a box-ból még HDMI-n keresztül át kell menjen a video a TV-be és már eleve ez is ad limitációt. Ha rögtön a TV-s appal játszom le, akkor nincsenek ilyen "extra körök", ott mindent lekezel lokál. Hang is box->tv->soundbar.
-
-
boborján2
senior tag
válasz
tibbike01
üzenetére
Sajos nagyon sok film van ,amihez a HDR/DV nem sok mindent ad hozzá , sőt,még ront rajta, olyan szarul van masterelve. Szép meg jó a HDR csak az nem minden hogy HDR. Attól még az tud nagyon messze lenni a jótól. Lehet engem ezért fikázni , de én messze nem vagyok erre a témára ennyire rágyógyulva hogy ha lenne HDR barátok közt ,azt is abban akarnám nézni.
Top filmek és sorozatok DV -ben azt mondom oké, de egy esti átlagos filmecskéhez, semmi igényem erre.
Főleg ha olyan ratyi hogy a felénél bealszom.
Pedig a kijelző sem a legalja. TCL 65C835 kalibrálva vhiktor fizetős konfigjával. -
válasz
tibbike01
üzenetére
Szerintem inkább előnye van, mivel a TV-n futtatott kliensek sokszor kevésbé frissítettek abból a szempntból, hogy a gyártók nem adják meg a Plexnek, hogy a TV amúgy milyen kodekeket támogat --> a TV-n futtatott kliens többször fogja a szervert transzkódolásra kérni.
Külön boxoknál tapasztalataim alapján jobb a helyzet, több minden megy natívan, átkódolás nélkül. -
tibbike01
addikt
válasz
blakey
üzenetére
Csak a Jellyfint szeretném meghagyni csak kérdés, hogy minek izzasztjam a boxot, plusz van-e bármi limitációja? Ha van, akkor marad a TV beépített Emby-je.
Samsung OLED tv révén, ami amúgy sem tud Dolby Visiont tök mindegy. Én csak az 50giga+ remuxokra megyek rá és HDR-be nézem. Próbálgattam, így van a legszebb kép.
-
blakey
titán
válasz
tibbike01
üzenetére
Ha egyiken Emby, másikon Jellyfiin, akkor két szervert kell futtatnod, hiába a Jellyfin egy Emby fork, nem látják egymást. Egyiket használd, felesleges kettőt futtatni, hacsak nem tesztelsz. Én már hármat is futtattam egyidőben, aztán végül egy maradt. Remuxot már csak azért is feleséges futtatni, mert a lejátszód nincs rá felkészítve, nem tudják kiolvasni a plusz kiegészítő adatokat (Dolby Vision P7 FEL).
-
tibbike01
addikt
válasz
Patice
üzenetére
Amúgy annak van bármi hátránya, hogy az Andorid boxon futtatom a klienst a TV helyett?
Samsung TV-re van Emby, de nincs Jellyfin. Embyt tudok a TV-n futtatni, Jellyfint az Android boxon. A Jellyfin egy fokkal jobban tetszene, de nem biztos, hogy jó ötlet 4k remux HDR filmeket futattni rajta. Vagy semmi hátránya? -
tibbike01
addikt
válasz
Magnat
üzenetére
Nem (csak) a felbontás a lényeg, hanem a HDR. Hogy lásd a sötétben felvett jeleneteket, hogy a csúcsfények égjenek, ne csak világítsanak...stb.
Mondjuk az igaz, ha valaki lcd (és társai) tv-n néz filmeket (pláne 48"-on), akkor igazából olymindegy, így is úgy is kaki lesz.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
boborján2
senior tag
válasz
tibbike01
üzenetére
Arról nem beszélve ,hogy egyre szarabb, egyre jobban akadozik még egy modernebb android tv-n is.
Jellyfin meg megy mint a villám mindenen.A transzkódolás része meg amúgy sem érdekel egyiknek sem. Főleg nem fizetősen. Minden is 1080p SDR és minden lejátsza natívan,ha meg akad valami ami tényleg jó ott bekerül a mappába a 4K HDR verzió is a nagy tv-hez.
A plexben ami még esetleg hasznos lehet az a dlna és azt ráfűzni kodira vagy vimu playerre. De olyan dolgok hogy pl. a telefonos klienben nincs lejátszás közben képernyő két szélén hang/fényerő szabályozás , az egy rossz vicc. Kiherélték a magyar nyelvet stb...
-
vampire17
addikt
válasz
tibbike01
üzenetére
jopar eve volt egy akcio, amikor 20e korul lehetett lifetime plex pass-t venni. en azota azt hasznalom, oszinten nem is probaltam mast... az az igazsag h az egesz infrastruktura Plex re van belove (radarr, sonarr, etc...) szoval nem sok kedvem lenne mindent atalitani, foleg hogy nem latom igazabol az elonyet sem....
-
Magnat
veterán
válasz
vampire17
üzenetére
Én a korábban említett Onn 4k Plus-t tesztelgettem amiben szintén 2 GB van ... Google Play, Plex, SmartTube, Nova Player és Vlc között ugráltam, még a megnyitott film is megmaradt Plexben ahol tartottam ... nyilván a 4 jobb mint a 2, de utóbbival is lehet élni ... btw, Android TV-re van vmi jó launcher vagy mindenki a gyárit használja?
-
vampire17
addikt
válasz
tibbike01
üzenetére
Nem rossz amugy (valaszolva az eredeti kerdesedre
) En a keves memoria miatt nem ajanlottam joszivuen... De nalunk mas a user case
(ugralas 4-5 app kozott folyamatosan
)Neha elofordul h 5-10 mp-t gondolkodik egy netflix->hbo- >disney->plex valtas utan

En ideiglenesnek vettem, varok egy ilyen SoC-al 4gb osat
-
eFeMeR74
senior tag
válasz
tibbike01
üzenetére
Szerintem tudod szerkeszteni a kezdőoldalt és a + kitudod rakni sőt áttudod helyezni bármilyen sorrendbe.
Kezdőoldal-Kedvenc alkalmazásokValamint a kezdő oldal alján tudod a képernyőt személyre szabni - Promóciós csatornák között lesz, ha nincs az alkalmazások között.
-
tibbike01
addikt
Meg is jött a Xiaomi Mi TV Box S 3rd Gen. Nagyon patika, gördülékeny, mikro akadás nélkül megy minden, ahogy kell. Gyors, szép és okos.
Egy dolog van, amit nem értek. A Google play app miért nincs kint az app-ok között? Csak a beállítások->alkalmazások->kikeresve a Google Play appot találom meg és indíthatom el.
-
eFeMeR74
senior tag
válasz
Pendragon911
üzenetére
Csak ezért vennél másik boxot?.
A routereden nincs usb kimenet?
Nálam 2. Külső hdd (ssd) is rávan dugva a routerra és onnan nézem a videókat( filmeket) egy első generációs Mi box on egy 16 éves Samsung tvn.
Tökéletesen fut minden külső forrásként hozzáadva a Kodin, de TotalCom. is hozzá van adva Lan ill. Ftp forrásként ott is elérem. Vagy telórol elérve kivetittem stb. Elég sok megoldás van🥹🤔 -
tibbike01
addikt
Már majdnem megrendeltem a STRONG LEAP-S3+V2-őt, de elkezdtem a chatGPT-vel beszélni és teljesen összezavarodtam.

Szóval egy okos (de nem elég okos
) Samsung Oled S95D-hez kellene Youtube, Kodi, Jellyfin-re valamilyen külső eszköz. A ChatGPT a Xiaomi Mi TV Box S 3rd Gen-t ajánja mert erősebb a HW és nagyobb a tárhely.
A Google TV, Android TV, Android OS...stb közül melyik a legjobb? -
csibe1
addikt
válasz
kis-attila
üzenetére
Felőlem azt ajánlasz amit akarsz. Nekem is van egy Strong Leap S3-as, eddig nem volt vele gondom, frissíteni még nem frissítettem.
Nem a típus volt a lényeg, hanem, hogy honnan veszi, azt nézze meg jobban.
-
kis-attila
tag
válasz
kis-attila
üzenetére
Volt egy kérdés, megpróbáltam segíteni.
Mindenki tudja,pláne a mai árakon. Nem ez volt a kérdés.Itt tippet kértek,hogy mit vegyenek ... próbáltam segíteni. Ha van neked is tipped ennyiért,örömmel fogadom aztán megbeszéljük. ( először le kellene tenni valamit a részedről, majd utána vitatom meg, hogy melyik a jobb + garancia + ilyenek. )
-
kis-attila
tag
válasz
csibe1
üzenetére
OK.
Egyéb tipp? 20 körül normális TV BOX? Widevine L1 + minden van.
Dobtam egy ajánlatot legjobb tudásom szerint, a készülék tudásával nincs baj.Akkor most sorjázzanak itt a Te ajánlásaid amire ( talán garancia is ) van + minden, és 20 körül ... stb. Hosszú nem lesz a lista de várom szeretettel! ( 19.900-ról indulunk )
de tényleg ... Te mit írtál volna, mi lenne a tipped?
-
csibe1
addikt
válasz
kis-attila
üzenetére
Nem is az árát említettem, de nem baj.

Az emagon újabban sok a kamu hirdetés, 1TB SSD 12ezerért.

Jobban megnézve kiderül, hogy francia a cég, holland a bankszámla,
a telefonszám meg kínai.

Szóval csak ésszel, de felőlem mindenki ott vásárol ahol akar.
Nem az én pénzemet bukja el, ha nem figyel oda.
A linken lévő eladó, az magyar cég, az emagos adatlap szerint.
-
kis-attila
tag
válasz
csibe1
üzenetére
Ennyiért már az Aliexpress-ről sincs widevine L1 " full cert " Google TV BOX, sőt, már csak drágábban van. ( és ott tuti nem adnak garanciát, itt legalább van rá esély ... állításod szerint is )
Pont van nálam egy, kolléga visszahozta, Android 14 után összeesett a KODI,kiegészítőre.
Nincs ennek semmi baja még így a Ugoos SK2-vel összehasonlítva se. Okés, rosszabb a képe ( pontosabban csak másabb,nagyon erős ) de megy ez mint a bolond.
Igaz én csak régi tévével használom, lehet más lenne ha DV + külön erősítő a hangnak de tényleg ... csak néztem, megy ez rendesen és fele áron mint nálam a Ugoos.
-
csibe1
addikt
válasz
kis-attila
üzenetére
Az emagról csak óvatosan, mert szép nagy piactér lett, és ha nem az emag adja a garit, akkor bizony csúnya meglepetés érheti a vásárlót.

-
kis-attila
tag
válasz
RudiLicenc
üzenetére
Szia!
Értem és igazad is van.
S3+ V2 annyit tudok róla,hogy szeretik, megy. ( van itt ismerős akinek van,nagyon szereti ) Sima fekete S3, szerintem annak se sok baja. Alább beszélgetés ment, mindenki maga dönti el. Szerintem épp az a pici KODI probléma nem jelentős. Az volt kiírva, hogy 20 körül. Nem volt odaírva,hogy régi tévére vagy LG OLED, stereo vagy mindenféle milliós erősítő ... stb. Ahogy írtad, elszálltak az árak, ehhez képest 20-ért garancia, widevine L1 + minden, ennél jobb így ma nem lesz, pláne ennyiért. ( vehetsz Xiaomi 3rd. Gen-t, volt, nem kellene még egyszer de az még nagyjából )
Én nagyon sajnálom, szerintem egy marha nagy kamu az egész, Kinhank G1 volt 22-25, ezt a fekete Strong-ot 12.5-ért vettem a haveronak egy fél éve. Xiaomi 2nd. Gen-t novemberben 10 ezerért se tudták eladni ... stb. megint mesterségesen feverték az árakat.Szerintem a legjobb tudásom szerint válaszoltam, ennyi.
( egyébként tényleg értelek, korrekt volt amit írtál ) Nincs ma 20-ért TV BOXu.i.: Ráadásul a Google meg limitálni akarja AOSP rendszereken a Youtube-ot. A vicc az, hogy nem tudjuk mi lesz a vége. ( ők se, adtak már ki annyiféle barom közleményt amit 2 perc alatt megcáfoltak, hogy namég. ) processzorra akartak limitálni, szinte csak a Snapdragon-t akarták támogatni, utána írták nekik, hogy Realtek 1325, Ugoos SK2, full támogatott Google TV. Erre az volt a válasz, hogy ja ... akkor mégsem.
Ezt is figyelembe kell venni ... ma csak Google TV-t mernék ajánlani -
válasz
kis-attila
üzenetére
Most úgy látom eléggé elszálltak az árak. Hónap elején érdeklődtem én is, megvettem 2 db Strong Leap-S3+ V2 boxot amazonról, 15200 Ft / db áron szállítással. Igaz, még nem kaptam meg, mert brutál hosszú Jan 23 - Feb 17 közti szállítással igérték.
Nem tudom miben jobb mondjuk mint a sima S3, de azóta ezt a S3+ V2 modellt 27000 Ft körül adják. 20000 Ft alatt pedig nem találtam boxot.
-
tibbike01
addikt
A Google TV és Android TV gyakorlatilag ugyanaz? Ugyanúgy lehet telepíteni mindkettőre androidos appokat pl patchelt youtube, jellyfin, kodi...stb?
20ezer ft körül melyik kütyü ajánlott?
-
ludla
őstag
Ha valakinek android 14 alatt a KODI kiegészítők menü pont alatt összemlás jeletkezik akkor van egy lehetőség. Nálam Strong Leap S3 alatt.
Beállítások/Eszközök/Felszín/Felszín beállítások/Főmenü elemek alatt ki kell kapcsolni a Kiegészítők menüpontot. Majd a Beállítások/ Kiegészítők alatt a Kedvencekbe vegyük fel azokat amit használni szeretnénké és ezeket majd a főképernyőn látjuk is a Kedvencek alatt.
-
ludla
őstag
válasz
kis-attila
üzenetére
Szia, esetleg tudsz ötletet adni mi lehet a probléma Strong Leap S3 első generációs, Android 14, factory reset meg volt, beüzemelés után a Google Play nem indul, itt teljes adattörlés után működik. Kodi indítás után jól működik míg a Kiegészítőkre rá nem megyek, utána összeomlik. Mit tudok még kezdeni vele? 😥
-
ludla
őstag
válasz
kis-attila
üzenetére
Jogos, meg csinálom mert valami nem stimmel..
-
mexel
veterán
válasz
vampire17
üzenetére
Szerintem mire államokból ideér van az több is több mint duplája. És egy iylenen mire jó spórolni pár ezret amikor nem biztos hogy találni valamit hozzá ha kel? Ezt szórakozásra veszi az ember nem szenvedni. Szerintem olyat érdemes ami elterjedt és lehet rajta bármit cserélni ha a gyári rendszer nem jó ( mert olyat még nem nagyon láttam mostanában sem...)
Én pl kb 4-5 hete dolgozom egy android 14 fw rendberakásán de irtó szívatós, de kezd összeállni és egy igen jó használható darab lesz, igaz alapjaiban kell szétkapni a rendszert amit a google igencsak megnehezített
Csak most érzem először hogy a CoreElec-et kicsit elhagyom, ez a 905X5m proci már jó androiddal és kicsit finomítva a képen igen jó. És nem hittem hogy elfogadok bármi kép módosítást bármin, ez az AI PQ "javítás" nekem bejön. Minimálisra állítottam így alig látszik de mégis mintha másik tv-t néznék annyira jó a kép. S9a5X4-el sehol nem volt, annál a 905x3 is jobb volt androidon, azokra kellett a Coreelec szerintem.
Még sok meló lesz az fw-el de ha teljesen megvan igencsak használható lesz ez az X96 M200 -
vampire17
addikt
válasz
kis-attila
üzenetére
+1
(en vettem xiaomi gen3 at mert muszaj volt, de tuti cserelni fogom)
- A S905X5M kiforratlan
- Android TV 14 kiforratlan
- kinaiak nagyreszt iden jonnek meg a fenti chipkeszletes cuccaikkal, meg az ATV 14 el, tuti jobb arban lesznek.
- 2 Gb sztm keves (de ez egyeni velemeny) nalunk van 4-5 streaming app, meg Plex es surun lepkedunk egyikbol a masikba, itt erezni a keves RAM ot. 4 Gb os valtozatok az aktual generaciokbol szinten iden jonnek.Szoval varni kell, ha nem tudsz (mert most kell) akkor meg igazabol mind1 mit veszel, fel even belul valszeg cserelni fogod....
-
kis-attila
tag
Sziasztok!
Ha megengeditek, hogy hozzászóljak!Android 14 update + minden ilyen.
Távolról se biztos, hogy tökéletes lesz, a 11-ről 14, az egy kisebb " gerincműtét ". Ilyenkor format C:\ kellene de mindenki lusta megcsinálni, nyilván.
( szerencsére még Ugoos SK2-re nincs Android 14. ) Valamikor ezt minden gyártó leírta csak a user-szokások miatt írhatnak bármit, úgyse hallgatnak rájuk. ( gyári beállítások visszaállítása ) Ha elmondanám,hogy firmware-szinten mi megy egy ilyen gyárban,sírnál a röhögéstől de ezt hagyjuk. ( dolgoztam TV gyárban, ráadásul ezzel ) Milyen TV BOXot vegyek?
Szerintem ne most.
- December elején 10 ezerért is volt tonnaszám Xiaomi 2nd. Gen. ( van rá 14 ) ennyiért meg jó.
- Xiaomi 3rd. Gen, béna a Wi-fi de sokaknál nem számít, szeretik, wifi6 van,igaz a sebessége akkor is kérdőjeles. ( innentől + mindegy a 905 X5M )
- Ha nem kell Widevine L1 meg streaming, szinte bármi jó amit fillérekért tudsz venni. Az Allwinner " szemetektől " kímélnék mindenkit de pl. egy Tanix W2 is elég ha SlimBox firmware-t rá tudsz tenni. ( X96 X4 meg pláne, ez a Somogyi TV Box ) Ezeknek nem a teljesítménnyel van bajuk, a távirányítóval, amivel tényleg célozni kell, hulladék az összes.
- 2G RAM / 4G? Volt nálad? Össze tudtad hasonlítani? Szinte alig valami különbség. ( 8G RAM TV box volt nálam, azt se értem, hogy 32-bit módban, hogy írják meg
)
- Homatics Box R Lite 4K legalább jó lehet ha streaming, de 15 körül ment a Strong Leap S3+ V2 .... stb.Ne most vegyétek ezeket.
-
kovacss72
aktív tag
Szia!
Nálam a 21.2 van fent, azóta is hibátlan. Első megnyitásakor kellett a tárhelyhez való hozzáférést engedélyezni és ennyi.
Próbáld meg törölni a Kodit, újraindítani a boxot és úgy újratelepiteni.
Nem hinném, hogy a 14 -gyel van a gond, valami beragadhatott.
Most még a DVD menü is tökéletesen működik IFO fájlból, ami nálam sokáig nem ment. -
Magnat
veterán
válasz
vampire17
üzenetére
Igen, mondjuk ami nekem ennek az elődjével problémám volt, h iszonyúan melegedett ... az egyik tápkieg cégnek volt olyan terve, h az üzletekben mindenféle promóciós anyag pörög egy tv-n végtelenítve és Xiaomi stickekkel akartuk megoldani Power Automate segítségével, reggel lecsekkolta, h a szerveren van-e újabb file mint ami az eszközön van, ha igen akkor letöltötte és végtelenítve lejátszotta, de sajnos a stick sima 1080p-s anyagtól olyan szinten forrósodott és egyre jobban szaggatott, végül befagyott, h boxot kellett venni helyette, azzal már működött a dolog. (Más kérdés, h a projektet végül lefújták vmi miatt
)
Akkor néztem is, h sokan moddoltak rá custom hűtést: [link] -
pinnacle
nagyúr
válasz
vampire17
üzenetére
Köszi vampire17, Senator!
Senator ezt a HDMI-s Switch-et TV-s topikba is berakhatnád. Nagyon hasznos eszköz.
Egyébként milyen ajánlott boxok vannak 4GB RAM-al? Nem tudom mi a fenét spórolnak ezen. Mennyi lenne a + költség 4$? Egyébként is mindegy, pár ezer Ft különbséget kifizetnek a vásárlók.
-
Magnat
veterán
válasz
DrKapocs
üzenetére
Igazából leginkább a kíváncsiság miatt, mindenhol azt olvasom, h a legjobb low cost androidos okosító ... árban sem annyira jó mire ideér, tréfával meg minden szarral együtt 25 körül lesz, azért meg már találni itthon is ... mondjuk amiben jó (tudom, van ilyen is azért), h Netflix, Hobó meg mindenféle certfied ... Usában tuti h best buy ez a cucc amúgy az árát is tekintve

-
vampire17
addikt
válasz
DrKapocs
üzenetére
Ok ,csak stick sincs ennyiert
a strong leap-nova hasonlo (bar az 32 gb os) de azt meg en nem lattam sehol ahol lehet kapniNem tom hogyan szerezte be USA-bol, lehet valami ismeroson keresztul. de alapvetoen , ha pl amazonrol rendeled, meg afaval meg szallitassal is olcsobb mint egy Xiaomi 3gen box.
-
Pendragon911
aktív tag
Sziasztok! Most van egy Mi TV Stick 4K (1st gen), amivel alapvetően meg vagyok elégedve, viszont olyat szretnék helyette, ami box formátumú, ugyanis szeretnék egy USB portot is, amin keresztül külső HDD-ről is tudok tartalmakat nézni. Jellemzően video streaming appok mennek rajta, tehát ez a fő funkciója. Amit kinéztem, az a Xiaomi TV BOX S 3rd gen és a STRONG LEAP-S3+V2, utóbbi már android 14-gyel. A fenti igény kielégítésére alapvetően gondolom mindkettő megfelelne, de ha egyéb más funkciókat is nézünk, akkor a Mi TV Stick 4K (1st gen)-hez képest melyik lehet egyértelműen jobb választás? Köszi!
-
Beni2360
félisten
válasz
®abstract®
üzenetére
Nem hamar, hanem azonnal kiég az elektrónika.

-
Beni2360
félisten
válasz
boborján2
üzenetére
Az USB hub tápja a hub elektronikával ad graftot. Max besegít a hdd-nek a működéséhez. Egy érdekes sztori nálam a zidoo-ba volt dugva egy hubon 2 db 3,5" tápra kötött HDD. Alkalmanként kilépett a lejátszásból. Két USB-be dugva működött.
Aztán a hub-ra dúgtam egy mobil 5V/2A tápot és szépen működött mindkét hdd-röl a lejátszás. -
kovacss72
aktív tag
Megérkezett a Strong Leap S3 -ra az Android 14. AFR úgy néz ki működik, egyelőre nincs probléma.
-
Magnat
veterán
Üdv,
megjött az Usánka Államokból az Onn 4k Plus... S905X5M 2/16, nagy meglepetésemre még magyarul is tud ... az account beállításhoz kellett amcsi ip cím, vpn-nel megoldottam, utána már nem érdekli. 14-es Adnroid, 2025 augusztusi biztonsági csomag.
Most tesztelgetem, eddig pozitív a kezdeti vpn-es hókamókát leszámítva, Smartube is felmászott szépen

-
Senator
aktív tag
válasz
pinnacle
üzenetére
Bocs mindenkitol ha egy kicsit OFF..
Beuzemeltem a HDMatters HDMI Switch-et, a 8K HDMI 2.1-5X1 verziot vettem, 10k-t fizettem erte. Aliexpress link -> [link]
Nagyon franko a cucc, minden plug n play mukodik elsore, jo a mellekelt ir taviranyito is! Nehany pontban felsorolom amiket probaltam:
- Automatikusan valt HDMI portot ha bekapcsolsz egy masik eszkozt es mukodik a CEC is.
- A taviranyiton van jobbra-balra gomb amivel egyenkent tudsz az aktiv portok kozott valtogatni, szepen mukodik es a CEC is mukodik ha ide-oda valtogatom a portokat.
- HDR, DTS, DTS-X, Dolby Digital, Atmos mind mennek. Nekem egy Samsung Q800D-be van bekotve a switch, a mukodik alatt azt ertem, hogy szepen irja a soundbar mikor milyen a hangsav, illetve hangzasban is ugy velem, hogy ugyanazt hallom mint azelott, hogy bekotottem volna a switchet.
- Kepfrissites valtas is mukodik, legalabbis a TV Info savja szerint.
- Kepminosegben nem latok kulonbseget az eddig megszokotthoz kepest, a TV egy Samsung QN90C.
- A Switch-re egy Mi TV Box Gen 3, X96 Max+, HP Omen laptop van rakotve.
- Adaptert nem adnak hozza, csak egy USB-C - USB-A kabelt. A sellerrel chateltem es azt az infot adta, hogy adapterbol 5V 2A kell a cucchoz, en egy Xiaomi Mi Power Strip USB portjarol hajtom meg -> [link]
- A TV-t ha bekapcsolom rogton bekapcsol a hdmi switch, ha kikapcsolom a tv-t a switch is kikapcsol.. (ertelemszeruen.. ezt csak azert irom mert a CEC neha csodakra kepes
)
- HDMI 2.1 kabeleket hasznalok, azokbol viszont semmi durvan dragat.. Vention es Cablexpert 2.1 1m-res aranyozott csatis kabelek. -> [link] [link]
Egyelore elsore ennyit tudok mondani, kb fel orat ha probalgattam bekotest kovetoen, ugyhogy a tobbit majd meglatjuk idovel. Idaig nagyon pozitiv csalodas... -
Senator
aktív tag
válasz
pinnacle
üzenetére
Megerkezett az USB Hub+ethernet cuccos. Aliexp link -> [link]
Speedtest 351mbps down, 22.6mbps up---> [kép]Ez joval jobb ertek, mint amit az AX88179 adapterem tudott. Stabilitasrol egyelore nem tudok mit mondani mert par perce, hogy bedugtam az usb portba

A HDMI Switch/splittert ha felebredtem beuzemelem es irok rola.
-
boborján2
senior tag
válasz
®abstract®
üzenetére
Attól hogy az aktív usb hubnak xy a bemenet mert a gyártó azt találta ki még az usb csati az szabvány 5V lesz rajta.
Igazából, az a kérdés hogy tud e annyi ampert kitolni ami elég a merevlemezhez és főleg annak elindulásához.
Sajnos sok esetben még a gyártónak sem lehet hinni,főleg gagyibb márkák esetén.
Odaítják hogy 5V2A aztán a velóságban meg képes leadni 5V.700mA -t.Ha egy usb hubnak 5V4A a gyári táppja az mondjuk bizakodásra adhat okot,hogy tudja amit kell.
-
®abstract®
őstag
válasz
csibe1
üzenetére
Szívesen 😎 nekem 6 db eszköz van csatlakoztatva de egyik
sem 1 merevlemez vagy töltést igénylő tárgy. Egerek, billentyűzet, gamepad ek, headset vevőegység.
figyelj kísérletezni lehet de ahogy Sir Beni is írta az áramerősség miatt nem biztos hogy érdemes vele kísérletezni, mert az eltérő volt meg amper érték miatt kinyírod a merevlemezt hamar úgy tudom 🤔 -
pinnacle
nagyúr
válasz
®abstract®
üzenetére
Köszi ®abstract®, vampire17!
Ethernet adapterre gondoltam. vampire17 linkelnéd a tiedet? Legjobb persze az USB hub, Ehernet adapter lenne egyben. -
csibe1
addikt
válasz
®abstract®
üzenetére
Köszi az aktív USB HUB linket, lehet beszerzek egyet.
"12V 4A tápegység"
Akkor erről a 2,5"-os laptop merevlemezek is mennek?Nálam a beltéri LAN kábele lett áttéve a boxba, nincs vele semmi gond.
Előtte én is wifiztem, de aztán meguntam, hogy valamiért szakadozik.
Vettem egy TP Link switch-et, de azt akkor meg elkevertem valahova.
Nemrég találtam meg.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
vampire17
üzenetére
Neked milyen adaptered van? Nekem ilyen volt, de egy idő után nem működött.
Egyébként nagyon jó a wifije. A legolcsóbb AX-es, TP-LInk AX1500 routerrel, még a DIGI-től kaptam, ilyen sebességet tud.Senator majd írjál légy szíves az adapterről meg a HDMI elosztóról is. Nekem régebben kellett volna, mert csak 2 HDMI csatlakozó van a TV-n, nem is tudtam, hogy van ilyen.
-
Senator
aktív tag
válasz
Ibituba
üzenetére
Igen visszaall, sot nalam semmilyen disconnect-reconnect problema nincs miota usb-ethernettel hasznalom, sajnos wifi-vel ugyanazt tapasztaltam mint te aramtalanitas utan.
En jelenleg egy AX88179 usb-ethernet adaptert hasznalok, 280mbit koruli sebesseget tud.
Holnap erkezik szoval este ki is probalom -> [link] ,ezen RTL8153 van, kivancsi leszek.
Illetve szinten erkezik egy hdmi splitter/switch [link] , ha esetleg barkit erdekel akkor errol is irok nehany sort szivesen. -
Ibituba
aktív tag
válasz
vampire17
üzenetére
A pár másodperc az oké. Nekem sajnos wifin annyira szarakodik, hogy utána meg manuálisan sem enged rácsatlakozni. Használok távozási kapcsolot ha elmegyek reggel és a nappali köröm lekapcsol. Viszont ha ethernet adapterrel használva a net kapcsolatát visszaáll a kapcsolat az nekem jó lesz. Köszi
-
vampire17
addikt
válasz
Ibituba
üzenetére
lekapcsolodik az biztos, mert kiirja felkapcs utan h halozati kapcsolat elveszett, de par mp mulva mar irja h ethernet csatlakoztatva szal nem kell semmit manual csinalni.
Van egy energia kazdalkodas menu, nekem most az ajanlott on van. van egy opcio , ami elv nem kapcsol ki semmit, de nem probaltam, nekem jo volt igy.
-
Ibituba
aktív tag
válasz
vampire17
üzenetére
Nekem az a gondom vele, hogy lekapcsolas vagy áram kimaradás után nem csatlakozik wifihez sőt kézzel kapcsolódás sem működik. Ugreen usb rj 45 adapterrel letesztelned hogy fennáll e ez a hiba? Én is azt gondoltam venni hozzá. Illetve hogy hibernalas készenléti módba álláskor mi történik a nettel? Ez kikapcsolható box menüben?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nem hajlítható hajlíthatóval készül a Huawei
- Samsung kuponkunyeráló
- Mesterséges intelligencia topik
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Reklámok kikapcsolása Xiaomi, Redmi és Poco telefonokon
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Itt a Google Pixel 10a EU-s energiacímkéje
- További aktív témák...
- Brutál AMD minigép: 4,5 GHz Ryzen 7 5825U, 8 mag / 16 szál, 32 GB / 1 TB
- GMKtec K6 Ryzen 7 7840HS 32GB RAM + 1TB SSD WIN 11 Pro magyar garancia 2028.10.27.-ig
- AMD Gamer PC - Ryzen 7900X / RX 9070 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB NVMe - Beszámítás
- 15.gen! Intel Core ULTRA 5 245KF (5800X3D-t veri) +wifis lap +16-32GB DDR5 RAM! GAR/SZÁMLA (nevedre)
- HP EliteDesk 800 G2 MT PC, I7-6700, 8GB DDR4, 120GB SSD, Nvidia Quadr 1GB VGA, Win 11, Számla, garan
- Eladó iPhone 15 Rózsaszín / 256 GB újszerű, 6 hó bolti garival
- 204 - Lenovo Legion Slim 5 (14APH8) - AMD Ryzen 7 7840HS, RTX 4060 (ELKELT)
- GEN5!!! 14/12GB/s 1TB Gen5x4 NVMe SSD, 1 év gar
- Eladó Apple iPhone 12 Pro Max 256GB / 12 hó jótállás
- 239 - Lenovo Legion Pro 5 (16IRX9) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4070
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs

viszont van xp m ezügyben szolidan/2022 LG oleden volt szerencsém hdr s kedni,filmeztem/game. 🌲 Xa meg minden de hidd el nem való mindenkinek a hdr tartalom
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)