- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen alaplapot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Dell notebook topic
-
PROHARDVER!
Ha lesz egyszer időnk írunk egy téma összefoglalót addig is itt van 2 link...
Új hozzászólás Aktív témák
-
<Adamsky>
nagyúr
-
Derron
aktív tag
Sziasztok,
Hálószobában lévő Full HD tévémet szeretném felokosítani, sajnos már nem bírja a youtube ot. Valamint ha elmegyünk nyaralni és rossz időt fogunk ki, akkor vinném magammal az eszközt hogy tudjunk Youtube és Netfliexet nézni.
2 eszköz között vacillálok:
Xiaomi TV Stick 4K
Amazon Fire TV Stick 4K 2024Azt láttam, hogy az Amazonos verziónak kívülről kell áramat adni, erre elegendő lehet a tévéken lévő USB port is? Nyaralás során nehéz szabad konnektort találni.
A Xiaomi esetében is kell külső áramforrás? Vagy kap eleget a TV ből?
-
kis-attila
tag
válasz
boborján2 #12043 üzenetére
Sok olyan írás volt ahol " minimális pénzügy " kellett de legyen már Widevine L1 ... stb.
Most egyik ezt keresi a másik + azt. Igazságot tenni megint nem szeretnék és azt hiszem, nem is lenne szabad, mindenki ahogy gondolja.
12.500 + Foxpost volt, köszöntem,semmi bajuk. Ha lesz, akkor veszel másikat,még akkor is 25 tehát alig több mint az itthoní " hivatalos ára " .
Nem szeretnék vitázni,saját esetemet írtam csak le.szerk.: tényleg nem tudom,hogy pl.Kinhank G1 vagy Tox 3 van-e itthon hivatalos forgalmazásban.
-
B.Gábor 76
kezdő
válasz
pulutodurumo #12045 üzenetére
Akkor kuka.köszönöm a választ
-
pulutodurumo
őstag
válasz
B.Gábor 76 #12044 üzenetére
Azon tákolt rendszer van. Hivatalosan nem támogatja a streaminget. Google certes box kell Netflixre, meg HBO-ra.
-
B.Gábor 76
kezdő
Üdv segítséget szeretnék kérni.tv okosító. H96 Max.4giga rám.pár internetes oldal hiányos.fele menü keresés stb..ez a netflix,Max nál is így van!se lejátszás folytatása se kategóriák.ezzel mit lehet kezdeni?pl a sweet tv meg tökéletes, gyors.köszönöm szépen!
-
boborján2
aktív tag
válasz
kis-attila #12041 üzenetére
Szerintem egy vásárlás úgy kezdődik,hogy hivatalos számlaképes a kereskedő, akinek bejegyzett cége van.
Bontatlan új, magyar bolti garanciás a termék.Egyetértek devastal ,hogy minden más csak ferdítés a valós árhoz viszonyítva.
-
devast
addikt
válasz
kis-attila #12041 üzenetére
Megneztem arukereson meg amazonon is, ujan ennyibe kerul. Jofogas/aliexpress/hardverapro/piaci stbkofa mas kategoria.
-
-
devast
addikt
válasz
kis-attila #12039 üzenetére
leap s3 jelenleg kb 23-24k korul indul. Annyiert meg mar nem kimondott jo vetel, max elmegy. 1 eve 14k-ert jo vetel volt.
-
kis-attila
tag
válasz
boborján2 #12038 üzenetére
Csak saját gondolatom, szerintem másnak más lesz a véleménye. Végtelenül leegyszerűsítem a kérdést,előre elnézést kérek!
- Widevine L1 meg streaming, ott a Strong Leap S3 14-15 ezerért vagy a Kinhank G1. ( ez utóbbi is volt 22-ért )
- CoreElec, nyitott bootloader + amit " szénné lehet hackelni ", már a Tanix W2 is elég de Tanix X4, még ettől se megy csődbe a családi költségvetés. Nem olyan nagy dolog firmware-t cserélni, CoreElec is ott van, ennyi. Szerintem a " buta wifi " árt nekik inkább.Azokat a kínai csodákat kihagynám amiknél egy 905X4 is olyan melegen megy,hogy " leolvad a műanyag burkolat ". Lényegtelen lesz a RAM kérdése,lesz ott más baj is.
Teljesen hihető lehet a KICKPI KP1 vagy a Homatics Box R Lite 4K csak árban egyik se tud versenyezni az előzőekkel.Ennyi. RAM kérdése? Ugyan már!
-
boborján2
aktív tag
válasz
kis-attila #12037 üzenetére
Így van. Célirányosan kell venni eszközt és akkor túl nagy meglepetés nem érhet.
-
kis-attila
tag
válasz
boborján2 #12036 üzenetére
Kevés dologban tudnék vitatkozni.
Ami nálam volt: ( 15 éves tévém van, semmiféle erősítő, box tévére direkben,ennyi )
- Xiaomi 2nd. Gen. Streaming / Kodi /Youtube ment rajta.
- Strong Leap S3-ból vagy négy darab, új firmware sokat segített, most jó. ( mindkettőt sokan szeretik 2/8 vagy a 2/16 ellenére is )
- Tanix W2 pont a jó példa. 4/32 de azt a firmware-t inkább hagyjuk, gyári állapotában " alapvető sírógörcs ", igaz, 9 ezer. Tettél rá normális firmware-t, szerencsésebbek LAN kábellel is tudják használni ha olyan helyen van a szobában ... úgy vitte a 4K videókat,namég az Amologic 905W2 ellenére is. ( Itt CoreElec támogatás is van )
- Kinhank G1, napi használatban, ütöm-vágom. Marad, én szeretem ráadásul most kapott Android 14-et
Én ezeknél nem látok tovább, Ugoos/TOX3, Homatics/Dune HD, nem az én anyagi viszonyaimhoz valóak de ezeknél is látható,hogy a firmware-re azért nagyobb figyelmet fordítanak. ( megint 2G RAM vagy 4G, mind megy )
Továbbra is azt gondolom,hogy igazad van de, hogy melyik TV Box, hogy van megírva, a fene se tudja. Felhasználói szokásokat + nem szeretnék kritizálni/beleszólni se. Most mondjam azt,hogy elég a 2G RAM? Nem mondok én erre inkább semmit. Kinek és mire kell ... szerintem ez sokkal fontosabb kérdés lenne mint maga a harware kérdése. -
boborján2
aktív tag
válasz
kis-attila #12035 üzenetére
Én csak azt mondom ,mindenki 20ezerért várja a csodát, ami nyilván nem fog bekövetkezni.
Körülöttem is vannak olyan emberek ,hogy hát ő biztos nem veszi meg mert a 2Gb ram az kevés.
Közben meg a kiderül hogy a felhasználás a gyereknek disney+ ,meg pendrive-ról 720p.Szoktam nekik mondani , akkor vegyél a temuról olyat amiben sok ram van és sok sirt hozzá
Másik sztori, ismerősnek a fia kiröhögte a pc-met , mert ha már 12gen+Rtx kártya ,akkor miért nem 32Gb ram ,hát annyi kell bele,16-al szar ,meg a stb hülye duma.
Kajak nem érti hogy azért 16 , mert ennyire volt/van szükség. Aztán majd ha 32 kell vagy 64 ,akkor annyi lesz benne.
-
kis-attila
tag
válasz
kis-attila #12032 üzenetére
Ti ezt jobban tudjátok de ahogy én látom sokszor a firmware vérzik el. Sok gyártó megcsinálja a boxot 2G RAM és semmi baja, - Homatics de még a Strong Leap S3 is ... stb. - máshol meg a 4G RAM hatására se lesz világbajnok. ( sokszor + a wifi fogja, kábellel ugyanaz sokkal jobb, ami persze megint nem a RAM kérdése )
Amikor én vettem a KInhank G1-et, akkor még 22-23 körül volt a Xiaomi 2nd.Gen, Strong Leap S3 is drága volt akkor, 26,5-ért Kinhank G1 lett, pénzügyileg már alig valami különbség. ( vagy a Tanix W2 esete ahol ezer Forint volt a 2/16 és a 4/32 között )
Továbbra is igazat tudok neked adni de ahogy én látom, mindenki másképp használja ezeket a boxokat, mások az igények, és más összeget szánnak/szánunk rá.
-
kis-attila
tag
válasz
boborján2 #12033 üzenetére
Szia!
Ismét igazat tudok neked adni csak az eredeti témától mentünk el. ( 2/4G RAM ) Ahogy írtam is, ártani biztos nem árt a 4G RAM és válaszod alapján szerintem pontosan érted is. ( minden indításnál frissít ... stb. )
Az hogy piros/kék/zöld vagy fekete, igazán nem zavart a színe. Fizettem érte, akinek baja van vele az a szolgáltatónál kopogtasson.
39 Euro egy évre, köszöntem. ( rengeteg ilyen szolgáltatás van világszerte ennyiért meg miért is ne? Pláne ha a mai árakat nézem. ) -
boborján2
aktív tag
válasz
kis-attila #12032 üzenetére
Azért azt is be kell látni , a 17 ezer csatornás OTT fekete kalóz tv, nem általános.
Illetve nem értem mi az a minden amit ott be kell töltenie. Gondolom van valami széleskörben használt OTT stream app és abba van valami lista betéve.
Ha meg valami garazs fejlesztés (szolgáltató sajátja) arra nem tudok mit mondani. -
kis-attila
tag
válasz
boborján2 #12031 üzenetére
Trk.Adam87:
Pár hete volt Kinhank G1 23-ért.boborján2:
Valójában igazad van.
Strong Leap S3 volt nálam bőven + még van is egy bontatlan, én Kinhank G1-et használok napi szinten. Ha összehasonlítom a kettőt, alig valami különbség. Streaming-re, SmartTube ... stb. megy 2G rammal is. ( tényleg,semmi baja ) Kinhank nálam OTT szolgálatot is teljesít, 17 ezer csatorna - aminek a töredékét se nézem de olcsó volt - itt azért mikorra betölt mindent ... szóval lehet nem kell a 4G RAM de ártani biztos nem árt.Ha hozzáteszem, hogy tényleg 23 volt a Kinhank G1 pár hete, akkor meg pont jó is.
-
boborján2
aktív tag
Imádom hogy mindig feljön a 2Gb ram téma.
Meg kellene érteni hogy a huszonezres box 2Gb rammal van szerelve és pont.Tökéletesen teszi a dolgát, amire azt kitalálták.
Ha valakinek az a fétise hogy tartalmak helyett a menüt nyomkodja és stopperral méri az appok közötti váltást meg az appok indulását/betöltését, az meg nyúljon a zsebébe, vagy dugjon a HDMI végére egy PC-t 32 vagy 64Gb rammal és lehet indítani 20 lejátszó progit, nem lesz gond vele.
-
Trk.Adam87
aktív tag
Melyik korban biztosított kiválló teljesítményt 2 GB RAM?🙂
16 GB rengeteg hely... (Főleg ha a rendszer elveszi majdnem a felét)...Egyébként még mindig nincsen L1 tanúsítvánnyal rendelkező 4 GB Ramos box 20000 Ft körül? Stick is jó.
-
Steve1207
veterán
A bétateszt már január körül volt, amikor írtam, hogy majd jön (februárra ígérték hivatalosan).
Én felpattintottam, Mi Box-on kívül jobban megbízok bármelyik noname gyártó frissítésében is.
Csak pár pontot vesézek, ami nem volt, vagy hiány volt:
- Kijelzőbeállításoknál képkockasebesség opció, dinamikatartomány, játék mód, Dolby Vision
- Hangbeállításoknál, amit hiányoltam az bekerül választóba: DD, DD Plus, Atmos DD Plusszal, DTS. Talán ezt találtam a legnagyobb bajának csak, mert eddigi boxokon mindig volt választó, viszont nekem szimplán tv-n van a hang, így sose zavart.Rendszer kicsit pattogósabb, de semmi extra, google live tv-nél érezni a legfőképp, mert az mindenen döcög, amúgy minden másban a megszokott kb.
-
Steve1207
veterán
G1-hez közben kiadták az ATV14-et, ahogy tavaszra ígérték.
-
hoktar
csendes tag
válasz
Ajándékok #12023 üzenetére
Igazán nincs mit!
Azért várd meg a többiek válaszát is, mert én csupán a saját tapasztalataimra tudtam hagyatkozni. Többen többféle készüléket ismernek ezért is tudnak majd neked a már konkretizáltabb igényeidnek megfelelően saját tapasztalataik alapján esetleg más készüléket, készülékeket ajánlani.
-
hoktar
csendes tag
válasz
Ajándékok #12021 üzenetére
Ha egyáltalán nem kell a straming, és nem is kellenek a legújabb játékok, viszont megbízható vas kell a megfizethetőbb szegmensből, aminek a processzorarchitektúrája széles körben támogatott, akkor ajánlom a Tanix X4-et (Amlogic S905X4) 4GB RAM 64 GB ROM 16 500 pénz környékén már megcsíphető. Android 11, részben (szinte teljes egészben) CoreELEC támogatott és teljes egészben emuELEC támogatott. Van hozzá AOSP custom firmware is, ami alól nagyon sokféle játék telepíthető APK-ból, vagy Paly Store alól. kontroller kezelése jó, mint BT kontollerek esetén, mint XBOX kontrollerek esetén, Mint PS kontrollerek esetében is. Megjegyzés: XBOX 360 kontrollerhez nemárt egy vezetéknélküli USB-s adapter, de kezeli.
Média támogatása is nagyon-nagyon széleskörű többek közt a fent már említett programoknak és rendszereknek köszönhetően
Hasonló a Vontar X4 csak az alapból 20 fok Celsiussal ketyeg melegebben, uh. javasolt hozzá hűtés modding, vagy nagyobb passzív borda, vagy aktív hűtés, pláne ha játék, mert akkor bedadog és be is fog 85 - 90 fok környékén amit el fog akkor érni!
"Ha elégedett volt a szolgáltatásunkal, kérjük nyomja meg a... 9-es... gombot!"
-
hoktar
csendes tag
válasz
Ajándékok #12019 üzenetére
TV boxot vennék filmekhez, de játékra is használnám. Mit javasoltok?
Szűkítsük kicsit a kört, hogy a többiek célravezetőbben segíthessenek.
1. NETFLIX, Disney+, HBO stb. Streaming szolgáltatásokra mennyire használnád adott készüléken?
a. egyáltalán nem
b. néha - néha (nem baj, ha nem a legjobb minőségben jönne az adás)
c. Streaming szolgáltatások nélkül el sem tudnám képzelni az életem2. Milyen játékokat szeretnél futtatni a TV Box-on
a. Android alapú játékokat, de nem a legújabbakat
b. Android alapú játékokat, de nem a legújabbakat és jól jönne egy kis emulátor retro életérzés3. Mekkora az összeg, amennyit maximálisan áldoznál a leendőbeli TV Box-ra tudása függvényében?
a. Ingyen volna a legjobb
b. 10 000 - 18 000 Ft
c. 18 000 - 36 000 Ft
d. 36 000 - 80 000 Ft
e. A 'zösszeset -
Ajándékok
aktív tag
TV boxot vennék filmekhez, de játékra is használnám. Mit javasoltok?
-
Fall-N
veterán
válasz
Exelsior24 #11962 üzenetére
Azért vannak érdemi előrelépések. Egyrészt végre megkapta a sokkal simább működésű Google TV felületet, másrészt végre egy WiFi 6-os eszköz! Egyébként nem lehet, hogy lesz belőle 4 Gigás változat is?
A Google Chromecast kütyüm is 2 GB RAM-os, mégis fürge, nem akad. Sajnos nem nagyon kapni már sehol, így a másik TV-hez egy Mi Stick 4k-t vettem az év elején. Az is bírja a RAM-mal, csak streamingre vettük.
De igazság szerint az első generációs Mi Box S is jól bírja, 6 éves fiam napi szinten YT-zik rajta (mesék + vicces videók).
-
kano
nagyúr
válasz
kis-attila #12015 üzenetére
Én még semmit sem kaptam.
Köszi! -
kis-attila
tag
Szia!
Én egy órán belül kaptam kódot de a Developerben sincsenek nagy csodák. ( Android, ennyi ) Számomra ez is egy dolog amit nem használok.
Remélem elégedett vagy eddig + használd egészséggel, ennek aztán semmi baja. ( napi használatban van nálam, hónapok óta semmi baja )csibe1
Örömmel!
Semmi gondja sincs a Strong Leap-nek pedig itt is elmondtam párszor, hogy nem én vagyok a " fő " rajongója.Ma már jó, új firmware sokat segített rajta, azon az áron amennyiért venni lehetett még egy hónapja, nincs ellenfele. ( nálam nincs mert a Kinhank G1 marad itthon de más helyekre,kollégáknak vittem Strong Leap-et, mindenhol szeretik. )
-
hoktar
csendes tag
válasz
Trk.Adam87 #12011 üzenetére
Igazán nincs mit! Első körben a Projectivy beállításait túrd végig alaposan és add meg a program számára szükséges engedélyeket, amely átvezet az "Akadálymentesítési" (Accessibility Settings)-re. Ott is ellenőrizd, hogy az indító rendelkezik-e a szükséges engedélyekkel, majd indítsd újra a készüléket.
Neked sikerült Google TV-n alapértelmezett launcherként beállítami ezt?
Nincs Google TV-s eszközöm, amin lepróbálhatnám, viszont ahogy Adamsky is említette a programhoz tartozó XDA fórumot érdemes olvasni, mert nagyon sok hasznos dolgot leírnak a problémamegoldásokra. illetve ez talán az egyik leggondozottabb, leg személyreszabhatóbb launcher, amit még mindig frissít és fejleszt a gazdája. Ezért érdemes is pár "kaviccsal" támogatni.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
hoktar #12010 üzenetére
Köszi! Ez tényleg elég jónak tűnik. Közben ráakadtam az XDA-s topic-jára, ahol sok hasznos infó van vele kapcsolatban. Én az Emotn UI-t használom, ami az előbbi töredékét tudja (és nem is nagyon fejlesztik), de amit tud, azt üzembiztosan, és számomra 100× jobb mint a stock launcher.
#12011 Trk.Adam87
"Neked sikerült Google TV-n alapértelmezett ... "
Ha a videóban említett accessibility-s megoldás nem működne (próbáltad, és nem?), akkor marad az adb-s (ld. pl. a fenti XDA-s link-en) -
hoktar
csendes tag
válasz
Trk.Adam87 #11993 üzenetére
Nem tudom, hogy valóban megoldást kínál-e a "következő" probléma megoldására, de mindenképp ajánlom figyelmedbe a Projectivy launcher-t. Nagyon rugalmas és testre szabható kezelőfelületet biztosít rengeteg funkcióval. Egy próbát megér.
[Remove ads easily from Android TV / Google TV with the Projectivy Launcher ! No hacks or rooting!]
-
boborján2
aktív tag
válasz
®abstract® #12007 üzenetére
Épp ez a lényeg hogy nem azt bámulom.
Mit nézzek rajta? A háttérképet vagy a főmenü elrendezését ?
Ha feloldom használom , ugyanígy a tv boxot is, ha bekapcsolom vakami appot indítok.
Amit meg használok annak a kinézetébe nem sok beleszólásom van , meg másnak sem.Ettől persze még hasznos amit írtál.
Még anno én is kipróbáltam 2-3 launchert , kíváncsiság miatt. Hamar rájöttem ,hogy igazából semmi szükségem rá. A novát mikor majdnem ingyen adták örültem mint majom a banánnal,hogy mekkora jó lesz. Azóta sem telepítettem fel
-
csibe1
addikt
válasz
kis-attila #11989 üzenetére
Köszönöm a választ!
-
®abstract®
őstag
válasz
boborján2 #12006 üzenetére
A te tudod ha neked úgy megfelel
Egyébként pedig a telefonodat is meg a tévéboxod általi képet is gondolom gyakran bámulod emiatt hasznos lehet amiket írtam. 😎
Nekem saomi telefonom van,nem az első nem is az utolsó, viszont rövid idő után már le is cseréltem a mi lancsert a nova ra mert személyre tudom szabni kényelmes, egyértelműen jobb mint amit adnak.. -
boborján2
aktív tag
válasz
<Adamsky> #12005 üzenetére
Nem ,nem minden mindegy , vannak fontos dolgok.
De a telefon és a box felülete az én életemben pont nem az. Ha valakinek igen ,hát kedves egészségéreFőleg azért nem mert vagy xiaomit veszek vagy samsungot , mármint telefonból. Mindkettőt nagyjából ismerem és kijelenthetem hogy elégedett vagyok a gyári felülettel. Egyik sem olyan rossz ,amiért szaladni kell lecserélni.
-
<Adamsky>
nagyúr
Igen, ez van fenn nekem is. Írj a support-nak – ha kell – és kapsz kódot.
#12004 boborján2
" ... telefonomra sem telepítek ilyeneket ... "
Ejj, akkor a hozzád hasonlók miatt is vált mára elfogadottá, hogy még egy sz@ros launcher-t sem lehet (vagy nem érdemes) a telefonon lecserélni.
Valamilyen szinten irigyellek ám, hogy neked ennyire minden-mindegy. -
boborján2
aktív tag
válasz
®abstract® #12002 üzenetére
Értem én a lényeget De győzött a le..om tabletta
telefonomra sem telepítek ilyeneket , jó az úgy ahogy van -
kano
nagyúr
Elindítottam a Kinhankot és elméletileg a 11.1.13-as zárt BL-es fw van rajta. Fejlesztői menühoz is kódot kér...
-
®abstract®
őstag
-
pinnacle
nagyúr
válasz
<Adamsky> #11998 üzenetére
YT-ot tudom castolni az AirScreenerel. FB-n nem jelenik meg az ikon. Látom azért jobb a cast, mint a tükrözés, mert közben a telefont is tudom használni. AirServer jó lenne csak nem tudom megvenni éves díjjal. Gondolom azért mert rootolt a box. Majd írok levelet nekik. Ha van jobb alkalmazás AirPlayere, kipróbálom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Nők, nőügyek (18+)
- Kutya topik
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Eredeti játékok OFF topik
- Autós topik
- Politika
- Milyen alaplapot vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE X570S AORUS MASTER alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Samsung Galaxy A13 4G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest