Hirdetés
- Egy tápkábel négy vezetékét elvágva is működik a GeForce RTX 5090
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Gaming notebook topik
- 7 GB/s felett olvasó M.2 SSD jött a Transcend színeiben
- Milyen videókártyát?
- Milyen notebookot vegyek?
- Modding és elektronikai kérdések
- Házimozi belépő szinten
- Milyen asztali médialejátszót?
- Napok óta legyőzhetetlen a 32 GB-os új Radeon pletykája
-
PROHARDVER!
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Slyer
senior tag
válasz
Dark197405 #14263 üzenetére
na bevállaltam én is, megrendeltem! Remélem nekünk s be fog válni. Neked mennyi id alatt jött meg? Kíváncsi vagyok hogy pénteken ideér e.
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Hogy a bánatban van az, hogy nálunk - ma láttam a Coop üzletben - 9855 Ft/1 kg ez a kávé? Allegron rendelve meg ennyi: [kép]
Ingyenes Smart szállítással Karakkóból, február 18.-án 14:35-kor leadott rendelés.DELONGHI KIMBO 100% ARABICA 21/10/2026 lejárati idejű a másik meg 07/10/2026 lejárattal.
Hétfőn lesz itt. -
FőDudu
veterán
válasz
Dr. Szilikát #14268 üzenetére
Es valamiert fontos, hogy felrazza az ember behelyezes elott.
En egy tal vizbe szoktam meriteni fejjel lefele - azaz szajaval folfele - es addig nyomogatom az oldalat, amig mar nem jon buborek.
(lehet nyomogatni - nem konnyu, de gyorsabb, mint megvarni amig magatol kijonnek a buborekok).
-
markussandor
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #14266 üzenetére
Pontosan, itt a két bojler külön van a főzőegységtől, ezért megértem, hogy nem tudja szárítani a pogácsát. Pont le is tojnám, ha rendes kávét főzne, legfeljebb naponta kitakarítanám a zacctartót, hogy ne penészedjen be.
A teljes szétszedéshez spéci szerszám kell, a héten már nem fog ideérni. A hátulját tudtam leszedni, alatta van a panel, azzal nincs dolgom, a jobb oldalánál vannak a bojlerek, a szivattyú, a bal oldalon van a főzőegység, ehhez nem fértek hozzá jelenleg.
-
tomszli11
tag
Vettem egy ilyen utángyártott szűrő egységet a philips kávéfőzőmbe, de ez így jó? Ennek kéne így zörögnie?
Köszi. -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
markussandor #14265 üzenetére
A szemcseméret növelése is növeli a pogácsa vastagságát, azonos őrlési időt feltételezve.
Jurát nem ismerem közelről, csak videón láttam a szerelését, de az nem olyan, mint a Krups, ahol a bojler tetejében van a főzőkamra, így az extrakció után megteheti, hogy emelt hőfokon szárítja a pogácsát és csak utána dobja ki. Így tisztábban tartható a gép, hiszen ha szétmállik, borzasztó állapotok állnának elő azon a részen, ami nehezen tisztítható is ráadásul.
A bojlertől független főzőegységnél, mint a Jura is, ott már nem lehet utólag ráfűteni, csak a megfelelő tömörítésre lehet számítani, hogy egyben maradjon. Lehet, hogy nem tömörít már rendesen, de én mondjuk szétszedném darabokra és mindent átnéznék, mint más gépeimnél is. Vagy olyan dolgok, hogy eltömődött a lemenő csatorna az őrlemény útjában például.
[ Szerkesztve ]
-
markussandor
senior tag
Sziasztok!
Hozzám került egy használt Jura Impressa Z5 automata kávéfőző. Az emlékeimben úgy élt, hogy baromi finom kávét főz. A jelen helyzet szerint viszont híg fost főz a legerősebb fokozaton is.Teljesen mindegy, hogy az örlőt hová tekerem, gyenge lesz a kávé.Végeztem vízkőmentesítést, kazán tisztítást, átnéztem az összes menüjét, nem találtam olyat, hogy hogyan lehetne a kávé örlés idejét programozni. A fapados Krupsomnál megtanultam, hogy adoptálódik az örlő, ennél ilyet nem tapasztaltam.
Lefőztem vagy 50 adag kávét, nincs változás, 4,5 és 9,5 másodperc az örlő futási ideje a kávé erősség szabályozó alapján (1-től 5-ig). Akkor se főz tovább, ha dupla kávét akarok, csak a vizet duplázza meg, tehát még hígabb az eredmény.
A kávé pogácsa gyüjtő csak nyomokban tartalmaz pogácsát, inkább egy kupac nedves zacc az egész (erről majd hozok fotót). Szerintem ez a gép meg se próbálja összesütni a pogácsát, csak kidobja.
Feltehetően kopottak a tömítések, mert itt-ott vizet ereszt, és gondolom évek óta kenve se volt sehol, mivel spéci szerszám nélkül hozzá se lehet férni a főzőegységhez.
Veszek hozzá szerszámot és O gyűrűket, de ezek nem befolyásolják az örlő futási idejét.
És a hangja. Állítólag ez egy prémium gép, mégis annyit kattog, csattog, hogy a Krupsom elbújhat mellette :-)
A Krupsnál kb az örlés a lehgangosabb folyamat, és a szivattyú se a legcsendesebb modell a piacon, de az a gép soha sem kattog, más elven működik.Szóval totál el vagyok veszve, hogy mit csináljak vele, az látszik, hogy költeni kell rá, de attól tartok, hogy nem éri meg felújítani, ha nem jövök rá az örlés szabályozására.
Van még egy lehetőségem tesztelni, lehet vele őrölt kávét is főzni, és állítólag 16 g bele is fér, szóval ha onnan megtömve is híg löttyöt főz, akkor eladom alkatrésznek.
-
Kérdés: Delonghi (320.61)
Mikor kapucsínót csinálok és L-re állítom, akkor a tej és a kávé is L-es lesz benne?
Van arra opció, hogy külön állítsam a tej mennyiségét és a kávéét? A kapucsínó mix erre való? -
Slyer
senior tag
válasz
Dark197405 #14260 üzenetére
Ahogy látom, ez ugyanaz a gép mint a EP3343/70, csak a színe más. Most 185, ha megy erre is a kupon (holnap kiderül), akkor 130 alatt van, annyiért megveszem szerintem.
Egyébként elégedett vagy a géppel?
FőDudu: Most akárhol nézem Ausztriában pl, 450-470 euro, akcióban.
[ Szerkesztve ]
-
FőDudu
veterán
válasz
Dark197405 #14260 üzenetére
Az mar ugy kb annyiba kerul mint kulfoldon egy normalis webshopban akcio nelkul
2023 Oktobereben 330 korul volt. Marmint 330 Euro.
Magyarorszag jobban teljesit .... -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
bozarjoska #14255 üzenetére
Az csak a vízpumpa műszaki adata, képessége. Marketing szempontból is jól mutat.
De mire a pogácsához ér, lecsökken a 19 bar is mondjuk 10-12 bar nyomásra, ami attól még megfelelő, sőt ideális is lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Attila57
tag
válasz
Dr. Szilikát #14253 üzenetére
Sajnos nem jön ki, marad a szervíz.
-
bozarjoska
őstag
Az mit befolyásol ha a szivattyúnyomás 15 vagy 19 bar? Minél nagyobb annál jobb? Van észrevehető különbség?
Köszi! -
Régen anno volt egy 5000 szériásom még mikor Shell kupongyüjtős akció volt (17-18 körül) Sokat nem használtam, mert 19-ben váltam és a kapszulást vittem magammal. Gond nem volt vele kicsit hangosabbak elméletben, mint a Delonghi, bár szerintem az se halk. A gyerekek bármikor mikor meghallják mutogatnak, hogy történik valami, bár panelban minden is hallatszik.
-
ftamas0201
senior tag
válasz
FőDudu #14251 üzenetére
Le lett cserélve a pult két hete újra, előtte is volt az a nagy búgás mikor kapcsol be és mikor főzi a kávét, most egy picit erőteljesebb nyilván az új pulttól de nem újkeleti a gond. De akkor ezek szerint ezek a kávéfőzők ilyen nagy hanggal és búgással járnak és nem kezd döglődni benne valami? Új korában mintha nem lett volna ilyen erőteljes búgó hangja hangja.
-
FőDudu
veterán
válasz
ftamas0201 #14247 üzenetére
Masnak mar ajanlottam, hogy probalja ki a mosogep ala valo vastag gumi lapot.
Engem nem zavar a sajatom - ugyis legtobb esetben en kelek elobb - meg a konyha pultunk sem rezonal.Olyan mar volt, hogy a melle rakott mikroval osszeert es a mikro tetejen remegett valami.
Alirol lehet rendelni ilyeneket.
Temu is tele van ilyesmivel.En elsore tennek ala egy osszehajtott pokrocot - ha az er valamit, akkor van remeny. Ha nem, akkor az alatta levo dolog rezonal.
-
Attila57
tag
válasz
Dr. Szilikát #14245 üzenetére
Köszi a tanácsok, csak reggel próbálom ki. Amikor még sikerült kivenni a KPE-t, A gépen kívüli KPE-n a PUSH gombbal fel tudtam vinni a rekeszt, de amint beteszem a gépbe megszorul, de miért?
-
Slyer
senior tag
válasz
INGJOKE #14235 üzenetére
Szia!
Megfogadtam a tanácsod, és megnéztem a Philips oldalát is, és találtam egy eleve akciós gépet, a EP3343/70-et. Nem tudom mennyire valós az akció, mert árukeresőn csak az euronicsben van 200-ért, Philipsnél 185, amiből ugye lejön a szülinapi kupon. Így becsúszik 130 alá, ami nagyon barátinak hangzik..
Van valakinek tapasztalata ezzel a géppel? Megvehető?
Köszönöm előre is!
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
ftamas0201 #14247 üzenetére
Hangja nem feltétlenül változik, de az is lehet, a munkapappal / bútorral való rezonanciája változott, egyéb okból.
Lehetne tenni alá valami rezgéselnyelőt / csökkentőt.
-
ftamas0201
senior tag
Sziasztok.
Egy kis segítséget szeretnék kérni, remélem jó helyre írok.
Van egy Philips 2000 EP2235/40 gépezetünk, kb már az 5. évét taposhatja. Nos, a család egyik fele reggel 4-kor kel, a gép is vele együtt mert nem tudnak kávé nélkül felkelni
A lényeg, hogy én az emeleti szinten is felkelek a gépre mert olyan szinten búg már induláskor és főzés közben is. Kb a szívbaj kerülget már vele. Rendszeresen tisztítom nekik, főzőegységet tisztára öblögetem, olajtalanító tabletta, kenem a kézikönyvben írt alkatrészeket, vízkőtelenítem mikor figyelmeztet a gép, tartályban használjuk a "vízlágyítós" nyavalyát, szóval én próbálok megtenni mindent a gép egészségéért, de ez a búgás már az agyamra megy.
Lehet vele valamit kezdeni vagy szokjak hozzá amíg meg nem döglik?
A másik probléma vele hogy sokszor hibát jelez, arra már rájöttem hogy a zactartályt és vele együtt az egész alsó részt ahova üríti a koszos vizet kihúzom és visszatolásnál a gép (szemben állva) jobb oldalán van egy kis kallantyú amit meg kell nyomjon a zactartály, hogy ne jelezze hogy nincs bent a helyén a tálca és a tároló. Ezt majd valahogy orvosolom hogy erősebben nyomja meg kicsit vagy nem tudom, lehet megkopott már és a főzéskori rázkódáskor kimozog.
Szóval az első részére elsősorban van valakinek valami ötlete amit házilag tudnék tenni a szekérrel?Már egyszer szétszedtem kíváncsiságból hogy hogyan is néz ki belülről, vagyis hát levettem a burkolatot, de különösebbet nem láttam, csak egy pumpát (Ulka EFM model type EP5FMGW/SP) ami talán a lelke lehet és talán ami zajonghat is nekem.
Köszönöm a tippeket és tanácsokat előre is![ Szerkesztve ]
-
MonRo
tag
válasz
bozarjoska #14221 üzenetére
Még egy szavazata Riveliara. Most vettük pár hete, feleségem nagyon szereti a tejes italokat, el van ájulva tőlük. Egyszerű takarítani is. Philips 2221 volt előtte, az ugyen nem készített tejes italokat, így az új gépnél az feltétel volt. Nem akartunk Philips-et, nagyon hangos... A Rivelia sokkal halkabb, erre nem kellnek fel a gyerekek. Eszpresszót is határozottan finomabbat főz. A csepptálcát is könnyebb takarítani, sokkal higiénikusabb a megoldása.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Attila57 #14244 üzenetére
Itt feltételezzük, hogy hiába nyomod a Push kart, ennek ellenére nem akad ki. A működését kell érteni, hátha jobban sikerül.
A főzőegységet a másik oldalon ez a kis sárga retesz tartja fogva. A retesznek fel kell húzódni, míg bepattan a kis fog, akkor jön ki az egység:
A retesz attól mászik fel, hogy a beömlőnyílás keretének el kell fordulni, tekeredni a nyíllal jelölt módon. Tehát neked kézzel arra kellene rásegíteni, hogy ezt a felső részt elfordítod, és közben húzod kifelé az egységet. Csak érzéssel, nem kell feszegetni.
-
Attila57
tag
Sziasztok! Már korábban kérdeztem, hogy van-e valami ötletetek hogyan lehet a Philips 800 gépből kioperálni a KPE-t Már mindent kipróbáltunk. A gép működik, csak tisztítás miatt venném ki.
-
Jenne
őstag
válasz
z123456z #14203 üzenetére
Szia!
Valami gond lehet a rendszerrel, mert tegnap (vasárnap) délelőtt megrendeltem 2 x 1 kg ilyen Lavazzát, áruházi átvétellel, visszaigazolásban az volt, hogy átvehető aznap 11:29 órától...mivel úgy is mentem volna délután az Árkádba, gondoltam el is hozom rögtön. [kép]
Polcon nem volt kitéve csak a 6099Ft-os árcédula árválkodott az üres rekesz/polc előtt. Eladót kérdeztem, furán nézett rám. Elment rákérdezni, jött egy másikkal vissza, hogy nincs raktáron csak holnap azaz hétfőn nyitásra lesz belőle. Ma bement a feleségem érte, mert bankot is intézett, kávé sehol, a válasz az volt, hogy majd csak február 20-22 között lehet érte menni, akkor lesz csak majd átvehető. -
Gabesz87
veterán
válasz
INGJOKE #14240 üzenetére
Különösebb oka nincs, csak furcsállottam, miért nincs ott ez a típus. De már múlt héten feltűnt amúgy, amikor a listát csináltam. Mindegy végül is. Az érintőképernyő milyen amúgy? Mennyire fluid/érzékeny? Pusztán emiatt aggódom kicsit, hogy hogy fogják tudni kezelni, de majdcsak megszokják. Apám pl. nyomógombos telót használ, az életben nem fog okostelót használni!
-
Gabesz87
veterán
Nah, szüleimmel hosszas terlefonbeszélgetés után végül megszültük, hogy akkor megrendelem nekik a Delonghi Magnifica Plust az Alzanal. Ezt: [link]
1 kérdés: mi lehet az oka annak, hogy ezt az ECAM 320.61. G típust a Delonghi honlapján nem találomAmi ugyanez a fekete-szürke szín, annak 320.70.TB a kódja.
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Ismeri valaki vagy kóstolta már, ezt az Auchanos kávét? [link]
Mennyire vállalható? Egy Pellini Vivace N82-höz képest például? -
vodrosjozsi
addikt
Sziasztok
megint a krups szórakoztat.
zacctartály miatt villog, kidobom a kávét, visszarakom és nem áll le a villogás. Újraindítottam de semmi.
mit kéne csinálnom? -
Slyer
senior tag
Sziasztok!
Olvasgattam a fórumot meg az összefoglalót is, és az ajánlott Philips 2200-as szériából kinéztem egy EP2331/10 típust. Kb ez a 130-150k lenne a limit, kezdő felhasználó vagyok
ez amit írtam azért is lenne jó, mert a MediaMarktban a legolcsóbb, és oda pont van még egy ajándék 40 ezres kuponom, így nem fájna annyira.
A kérdésem az lenne, hogy ez egy ajánlott gép, vagy érdemes mást nézni ebben a 150 ezres kategóriában?
köszönöm előre is!
-
Jenne
őstag
Érdekes hír...[link]
-
-
Gabesz87
veterán
válasz
INGJOKE #14223 üzenetére
Gratula!
Én még tegnap leadtam szervizbe a Philips 5000-es LatteGo gépünket, mert kevés tejet nyom valamiért. Pedig volt tejkör tisztító, vizkotelenites. Kicsit fennakadt a szemem amikor azt mondták, olyan 30-40e körül lesz a javítás. Gondoltam basszus, nem a központi egység/daráló ment tönkre! Annak a javítása még megértem hogy ennyibe kerülne. Legszívesebben vennék én is most egy De'Longhi-t vagy egy újabb Philips-et. Utóbbi tud egy csomó jeges kávét, nyáron lehet díjaznámNa mindegy, most még megcsináltatom, mert szeretjük amúgy. Hacsak ki nem derül, hogy valami nagyobb baja van.
-
Reggel megjött a gép. Alzától vettem ott volt a legjobb az ára, igaz magyar leírást nem adtak hozzá, de miután regisztráltam a delonghinál egyből felkínálta. Lefőtt eddig rajta 2 presszó és egy kapucsínó, meg egy latte. A hozzá kapott kávéval kezdtük és nem állítottunk semmit. L-es mennyiség és 4-és erősség. Jó karakteres lett az biztos, de egész éjjel fent volt a gyerek így jól jött. Elég egyszerű szétszedni és mindent ír részletesen a kijelzőn. Eddig bejön, majd használhatjuk még. Vettem hozzá tescos kancsót is és azzal 2-es lett vízkénység arra is állítottam. Elégé hülye biztos, de az nem baj. Egyenlőre bevált.
-
válasz
bozarjoska #14221 üzenetére
Én ebben a keretben e mellett döntöttem, akkor még magasabb is volt az ára, de azt gondolom, a tavalyi évem legjobban elköltött pénze volt: [De'Longhi Rivelia]
-
bozarjoska
őstag
Sziasztok!
Szeretném meglepni feleségemet egy kávégéppel! Napi 4-5 kávét iszik, szereti a tejes kávékat is. Maximum 300.000 Ft-ot szánnék rá. Ha lehet akkor egyszerű legyen a gép és a tejes edény takarítása is.
Mit tudnátok ajánlani?Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
-
lorcsi
veterán
válasz
werszomjas #14195 üzenetére
a 310-hez adtak még 2 kg kávét is..az elég komoly
úgy már 120 vs 184 -
Csöves
őstag
-
-
FőDudu
veterán
válasz
Csöves #14216 üzenetére
Eppen ezert savanyu volt nekunk. Barhogyan foztuk (hofokkal jatszva, erosseggel jatszva) tul savanyura sikerult.
Akinek az eros iz jon be az lehet kedvelni fogja. Odaadtuk egy rokonnak - ok meg imadtak (valami szarvasi avgy hasonlo olcso karos gepen fozve). Nekunk a Lattegoban rettenetes volt.
-
ToBeY
nagyúr
Valaki esetleg próbálta már lidl-nek ezt a kávéját? [link]
Ha igen,milyen?
-
-
z123456z
őstag
Volt már valakinek szerencséje ehhez a Lavazza-hoz? Mediamarkt-ban 4990, és novemberi pörkölés. Úgy tűnik, hogy jó ár.
[kép] -
na hogy a delonghit is kicsit ekézzem:
ma kávéfőzés közben leürült a babtartály. kb csak fél adag kávét őrölt le. ezt azért tűnt fel, mert tehermentes lett az őrlő és ez jól hallható volt. azt hittem, jön megint egy szépen előkészített üzenet a kijelzőre erre az esetre. a gép nem érzékeli. míg a philips ilyenkor jelezte, hogy töltsem fel a babtartályt. de úgy vagyok vele, hogy ennyi még belefér
nyomtam egy sima eszpresszót és így is jó volt a capuccinom kb másfél adag kávéval.
Új hozzászólás Aktív témák
- Egy tápkábel négy vezetékét elvágva is működik a GeForce RTX 5090
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Robotporszívók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Gaming notebook topik
- BestBuy topik
- 7 GB/s felett olvasó M.2 SSD jött a Transcend színeiben
- Milyen videókártyát?
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Monster Hunter (gyűjtő topik) - PC/PS/XBOX/SWITCH
- További aktív témák...