Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- TCL LCD és LED TV-k
- Bluetooth hangszórók
- Milyen processzort vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Otthoni időjárás-állomás
- ZIDOO médialejátszók
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Monitor hiba topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SaNyEe
aktív tag
Nomeg a tipikus eset:
Húú sz@r.
Amúgy is el akartam adni...
Látható hiba?
Nem?
Akkor halgassuk eljóleszazúgy.
Mondjuk most lehet családon belül nyal vissza a fagyiV.Stryker: Apóspajtinak járt a keksz? Bár ha 500-at fizettél rá a beadott autóra, nem fogsz belerokkanni, ha a végén Te állod a javítást, jó olcsó merítés volt
Ennyire nem kapkodtak utána, vagy hogy engedtek hirtelen ennyit?
-
Cifu
félisten
válasz
V.Stryker #182296 üzenetére
Mert ha megveszik és tényleg kipróbálják, kiolvassák, ami szar azt megcsinálják, ahogy az hírdetik magukról, akkor ha tudott hiba volt is ki kellett volna derüljön. Ergo, nincs semmiféle átvizsgálás.
Ez azért nem ennyire egyszerű, ugyanis ha az apósod tudott a jeladó problémáról, akkor miért nem világított a visszajelző lámpa nálad, mikor megnézted az autót? Kettő megfejtésem van erre:
1.: Az apósod az eladás előtt kiütötte a hibakódot. Az AAA átnézette, de nem ugrott ki a hiba.
2.: Az AAA ütötte ki a hibakódot, és reménykedett, hogy egyhamar nem fog visszatérni.Olyan, hogy "ami sz@r, azt megcsinálják" nagyjából sehol sem jellemző. A maximum, amit ilyen téren én személy szerint láttam, az az volt, hogy az autón feltöltették a klímát. De ezt sem maguktól, hanem azzal a "nepperdumával", hogy van benne klíma, csak azért nem működik, mert fel kell töltetni. Erre a vevő, akit kísértem azt mondta, hogy nem alkudozik az áron, de ha tényleg csak egy feltöltés kell a működő klímához, akkor azt oldják meg. Ha a klíma nem működik megfelelően, nem ír alá semmit. Megoldották, hogy tényleg elég volt-e a klímafeltöltés, vagy más is kellett hozzá, azt már nem tudom...
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
kisza25 #182295 üzenetére
Nem azért, de szerintem ott az emberek 99,9%-ban nem a család autóját vásárolják vissza.
Szóval szerintem ebből kár általánosítani. Meg szerintem az én esetem sem jelent semmit. Mert ha megveszik és tényleg kipróbálják, kiolvassák, ami szar azt megcsinálják, ahogy az hírdetik magukról, akkor ha tudott hiba volt is ki kellett volna derüljön. Ergo, nincs semmiféle átvizsgálás.
Annyira nincs, hogy mikor vittem a sajátomat leadni és ahová leállítottam, ott fotózták le és tették fel a hahu-ra.
Ettől még velem korrektek voltak. És most kíváncsi vagyok, hogy jelen esetben mi lesz a hozzáállásuk. -
Qru
MODERÁTOR
-
Tin
veterán
válasz
V.Stryker #182280 üzenetére
Oket ismerve nem sok. De ha nem mondtad, hogy ismered az auto eloeletet, es aposodat megkerdezve sem volt ez a hiba korabban, akkor nyugodtan mondhatod, hogy ez szavatossagi kerdes. Olyan nincs, hogy eladnak neked egy autot, amin szinte azonnal kijon egy hiba. A kereskedes szavatossaggal tartozik, es abba ez is beletartozik.
Hozzateszem, vannak olyan helyek, ahol siman kepesek kiszedni a jo alkatreszeket a kocsibol majd a helyukre szart pakolni, es ugy eladni az autot. Szoval csak azert, mert ez ugyanaz az auto, nem garancia, hogy ugyanaz az allapota is.
-
alázógyík
addikt
válasz
molnarpeter #182277 üzenetére
Akkor kakukk!
-
V.Stryker
nagyúr
Átvételkor nem világított semmi. Amikor mentem vele haza és kiértem a pályára, ahol 100 fölé gyorsítottam, akkor jött elő.
Ne értsetek félre, jogtalanul nem akarok reklamálni, csak kíváncsi lennék, hogy mennyi esélyem van vagy érdemes-e küzdeni. -
válasz
molnarpeter #182277 üzenetére
Nem lett végülis leírva itt egymilliószor, hogy szóba se szabad állni velük
-
Cifu
félisten
válasz
V.Stryker #182272 üzenetére
Ha az adásvételin nincs megemlítve a hiba, akkor sem feltétlenül biztos, hogy adott esetben neked adnak igazat, ha bíróság elé kerül az ügy. Azért nem egyértelmű, mert ugye sokat futott autó, és csak akkor egyértelműen szavatossági probléma, ha az autó elhasználódása az eladáskor számításba vehető mértéket jelentősen túllépi.
Azt írtad, hogy jelezted már a hibát az AAA-nak, megsürgetheted a dolgot, várd meg a válaszukat. De kétlem, hogy ez szavatossági problémakörbe belefér, ha csak nem volt a kocsi leadásakor is megemlítve a hiba (ez esetben az AAA tudott róla, csak a logika alapján akkor az adásvételin is fel lenne tüntetve, hogy bevédjék a hátsójukat)...
-
V.Stryker
nagyúr
No, szop.roller kérdés. Használtautó szavatosságról kérdeznék.
Szóval visszavásároltam apósom Saabját. Már hazafele dobott egy fékhibát, ma kiolvastattam, hogy jobb első abs jeladó hiba. Elvileg csak kerékaggyal együtt cserélhető, egy 70ecske az ára munkadíjjal.
A szenzorhiba miatt az ABS-t és az ESP-t a kocsi tiltja, így nagyon faszán ebben a hóban csúszkál, ahogy kell.
A kérdésem az, hogy ilyen esetben az eladó felé élhetek követeléssel, mint szavatossági igény? -
gzbotii
nagyúr
válasz
SaNyEe #182258 üzenetére
Az tény. Mint írtam, nekem csak az a bajom vele, hogy bárhol olvasol egy véleményt, tapasztalatot a legtöbben azt írják, hogy nem túl megbízható konstrukció. Ha meg egy ilyen autót vennék, akkor sok rövidebb (150-200) és hosszabb (1800-2000km) kiruccanásra használnám.
-
SaNyEe
aktív tag
válasz
footy #182261 üzenetére
Sztem uborkaszezon van, majd Karácsony után. Mindenki kérdezte ismerősi körben, hogy "biztosmost"? Meg a kereskedőnél is ... a közlekedő utakon is autók parkolnak.
CactuS: Síkabát, símaszk, széles mosoly
mondjuk a gyász 3 hengeres motorja és a lassú robotizált váltója eléggé visszafogja szerencsétlent. Egy jó kis H22 vagy B16A swap megsegíthetné a menésben.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor #182265 üzenetére
Igen, bizonyos PSA DPF-ek egy speciális folyadékot használnak arra, hogy a korom gyulladási hőfokát alacsonyabbra hozza, így kisebb hőmérséklet mellett is végbemehet a regenerálás. használata olyan mint a mai SCR katalizátorok egy külön folyadékot kell betölteni egy tartályba.
-
grizlisandor
veterán
válasz
grizlisandor #182240 üzenetére
Annyit sikerült kiderítenem:
- BSY motorkódú az Bosch PD elemes, valószínűleg BKD vagy AZV motorkódú lenne VAG autóban.
- PSA motorokat annyira nem ajánlják, valami csoda adalékos DPF van benne, amibe töltögetni kell az adalékot, ha jól értem.
- 177 LE ajánlgatják, hogy azzal kevesebb baj van, mint a PSA-val, meg csakajapán motor. -
Drughi
addikt
válasz
footy #182263 üzenetére
Jazz-ből van elég választék, így nehezebb is eladni.
Szerintem írjatok hozzá egy jobb hirdetést. Fel kell használni az ilyenkor szokásos kulcs szavakat (garázsban tartott, szervizelt, nem dohányzó stb stb)
Ha vannak számlák róla, azokat is nyugodtan fotózd le, had lássák, hogy gazdája volt a kocsinak, nem csak hajtották.
Egy jól megírt hirdetés, meg jó képek már félsiker.
-
footy
addikt
Anyam Jazz-et mar 1 honapja hirdetjuk(lasd alairas), eddig 1db erdeklodo volt.
Valakinek van otlete hogy mi a gond a hirdetessel? (Az ar eddig 1,29M volt, hetvegen lejjebb vittem egy 50sel.) -
gzbotii
nagyúr
Az lesz.
Igazából szeretnék én bármit, ami nem tucatuató (egy Dacia, egy Corsa és egy Golf na meg a családi Polo után). Ahogy utána néztem, a Z3 is vannak nyűgjei. MX5 meg rozsda + klímás NB ritka mint a fehér holló. A végén csak Jazz lesz tényleg, az is elég ritka. Az egész városban itt egyik szomszédnak van egy fekete. S Merci és XC90 több van a városban.
*szinte minden típusnál, ha az ember beleássa magát, az jön ki, hogy ez hulladék, rengeteg gyenge pontja van, meg storyk, akik oltári nagyot cummantottak vele. Legyen az PD TDI, gombóc Swift vagy Z3.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
molnarpeter #182242 üzenetére
Le van írva elvileg... ilyen csapagyas, hengerfejes motor kategória.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
BigBlackDog #182239 üzenetére
Na ez az, hogy kötelező lenne, és ez nem különlegesség vagy extra szolgáltatás... Csak ugye a rejtett hiba fogalma nem egyértelmű, kicsit gumiszabály ez is
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
BigBlackDog #182239 üzenetére
Majd most kiderül, hogy abban mennyire jók. Valamiért 90km/h fölött kidobja, hogy alacsony a fékfolyadék szint, ezért se abs, se esp nem fog működni. Már hazafele feldobta.
Apóst kérdeztem, mondta, hogy valószínűleg az egyik abs jeladó,mert megnézette, mivel neki is feldobta, csak aztán jött az autócsere és ő el is felejtette.Természetesen tegnap reggel telefonon jeleztem AAA-nak a hibát, hogy már hazafele probléma volt az autóval.
Így meglátjuk mi lesz a reakció. Egyenlőre az ügyfélszolgálat felvette a hibát.
Tilos hirdetni a fórumon!
[ Módosította: Qru ]
-
grizlisandor
veterán
válasz
gzbotii #182234 üzenetére
DPF-el Euro 5, gondolom ami nem Euro 5 azt szabad venni a 2.0 DI-D-ből, de ez az én elméletem.
FB találtam Outlander csoportot, most már csak azért is benézek, hátha valaki összerakta a kirakóst.
Szerk.: AAA-ra kitérve, egy ismert autóért ment V.Stryker nem azért, mert megyek szétnézek és milyen roncsot fognak rámtukmálni.
-
olajbogyo
aktív tag
Szia!
Az én eladott 3,5 éves Viarámért is bejelentkeztek vagy 50 szer. No, végül nem nekik adtam el, de azt azért el kell mondjam, hogy sokan írnak rosszat róluk eladók is, hogy odacsalták őket, nem adtak érte annyit, mint telefonon ígértek, húzták az időt....stb, stb. Én a legelső telefonjukra is azt mondtam, hogy ha kell jöjjenek el érte, nehogy már én vigyem el nekik? Letettem a telefont..ennyi. Aztán érdekes, mert mégiscsak eljöttek személyesen, de már előtte a telefonba is azt mondtam, hogy csak akkor induljanak, ha megadják érte azt, amit kérek...alku nuku. Persze, hogy alkudozni akart az illető....abban a pillanatban ültem a járgányba, és hoztam haza a garageba. Már útközben 5 perc alatt is keresett vagy 2-szer, aztán valami feljebbi nagyokos is hívott tőlük, hogy no, mindjárt karácsony, jól jön nekem is a pénz, mondta ő. Én meg kellemes karácsonyt kívántam és letettem a telót. Aztán újabb 5 perc után újra felhívott egy vezető munkatárs, és megadta érte a kért pénzt, de ha hiszitek, ha nem ekkor már én nem adtam oda....mondták, hogy de ne kelljen már autó nélkül elmenniük, hiába autóztak blablablabla....Két nap múlva, elvitte egy kedves fiatal pár, az AAA meg így járt
-
8th
addikt
válasz
tibbike01 #182230 üzenetére
Ismerős csajnak simán eladtak egy olyan suzukit amiről elfelejtették megemlíteni, hogy rommá volt csapva az eleje. Középkorú nő, nem ért hozzá, nem tudja mit kell nézni elég naiv is simán meg lehet dumálni. Rá is lőcsölték azt a fost. Majd beadták az ilyenkor szokásos kötelező szervizre egy közeli szerelőhöz aki telefonon közölte velük, hogy vigyék el az autót ő ehhez nem nyúl hozzá. A kocsi a szó szoros értelmében életveszélyes ugyanis bármikor leszakadhat!!! a tréül felhegesztett első nyúlvány aminek erősen korrodál a hegesztése! Néhány nap múlva felháborodva visszavitték a roncsot és lekezelően pofátlanul el akarták őket hajtani. Nem voltak hajlandóak visszavenni azt a szart csak már akkor amikor megemlítették, hogy amellett, hogy perre mennek körbejárják az összes autós médiumot is az üggyel. Ekkor változott meg gyökeresen a hangnem és nagy duzzogva visszavették azt a kotlát. Ja, és nem lehetett átvizsgáltatni az autót vásárlás előtt mert a szerelőjük már megnézte. Kvázi pontosan tudták mit árulnak és csak a megfelelő balekra vártak! Aki ezt meg meri tenni az bármi aljasságra képes.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
grizlisandor #182229 üzenetére
Hát, ezt így nagyon nehéz lesz kiválogatni akkor... Sőt szinte lehetelen.
Azt tudod, hogy ezek esetleg Outlanderba milyen néven futnak? -
doc
nagyúr
válasz
tibbike01 #182230 üzenetére
Egyáltalán nem arról van szó hogy "akad szar autó is", hanem hogy szándékosan átverik a vevőt és hazudoznak. Olvasgass róluk cikkeket pl totalcaron, az atvert vevők részletes sztorijaival, akikre a saját vizsgálatuk alapjan is közlekedésre alkalmatlan roncsokat soztak rá újszerűkent eladva.
-
tibbike01
őstag
válasz
V.Stryker #182219 üzenetére
Én sosem értettem az AAA autó fikázását. Az egyik legnagyobb (ha nem a legnagyobb) magyarországi autókereskedő rengeteg autóval. Nyilvan fog akadni közte szar autó is, amit meg fognak venni zölfülü vevők, amiről később primitív negatív vélemény fog születni. Ez benne van a pakliban. Ennyi autónál, ennyi féle vevőnél.
A sikeres vásárlásokról nem fog pozitív vélemény születni, csak csendben örül az új tulaj. Olyan ez, mint a facebook autós csoportok mindenki akkor ír be oda, ha valami szar az autóján, de ott van másik több ezer autó, amik gond nélkül működnek.
El kell menni, végig kell nézni a papír állományt, át kell vizsgáltatni, ki kell próbálni, alkudni, és meg kell venni, ha jó. Szart lehet venni magánszemélytől is, külföldről is, szalonból is...nem csak az AAAtól.
-
grizlisandor
veterán
válasz
gzbotii #182225 üzenetére
Mitsubishi Outlander mk II wikipedia(katt) szerint, 103 kW (140 PS), de találtam olyan hivatkozást(katt), ahol 136/140 Hp BSY/BYL. Ezek a VAG motorkínálatban(katt) 136 PS AZV, 140 PS BKD, BMM(DPF). AZV BKD jó, BMM PD elemmel(katt) van baj.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
molnarpeter #182226 üzenetére
Sem az autó, sem amit képvisel, sem akik most hajtják nem tetszik.
MunezXBK: -
gzbotii
nagyúr
Mivel az Outlander mk II nincs normális motorral sajnos, így az úgy néz ki felejtős.
BMW Z3 van valakinek tapasztalat? Bármi, ami ellene szólna?
Még gondoltam egy fél napig Smart Roadsterre is, de szinte csak rosszakat olvasni róla -
válasz
Tom1939 #182223 üzenetére
Az elején minket is hívtak, smseztek, aztán párszor finoman irányba állítottuk őket és leszoktak a cégről. Pedig semmi csúnyát nem mondtunk, csak azt, hogy az autókat nálunk próbálhatják ki, és úgy viszik el, hogy előtte kifizetik.
Az árképzésük tényleg elég szar, az általuk adott áron magánszemélyként szerintem minden autót el lehet adni kb. 30 perc alatt.
-
válasz
V.Stryker #182219 üzenetére
Nekem is nagyon rossz tapasztalatom volt velük, de az már több mint 10 éve volt. Hozzá kell tennem hogy abban biztos vagyok hogy változniuk kell, mert különben nem maradhatnak a piacon. Szóval lehet hogy évek óta igyekeznek, de egy ilyen hajót nagyon nehéz megfordítani. Mondjuk az elég idegesítő automata sms még jött tőlük múlt tavasszal amikor eladtam az i30-at (ez az ami nálam nem ok, akitől ilyet kapok az ignorálom eladás szempontjából még ha azt is írja hogy dupla áron kp-ban megveszi rögtön).
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
focvis #182220 üzenetére
A 2003-as Mazda 2 belül szép volt, de kívűl körbe volt törve, horpadások, stb. A szép állapotú hasonlók fél millió körül indulnak, körbe törés nélkül.
A Saabot aposnak 1.1-ert számolták be. 1.2-ert hirdették meg, aztán havonta vitték le az árát. Tegnap 1 millióért volt hirdetve már.500-at fizettem rá a Mazdára.
-
V.Stryker
nagyúr
Tudom, hogy magamra robbantom a topikot, de annak ellenére, hogy en is úgy voltam, hogy be nem teszem a labam soha az AAA autóhoz, ma bementem és kell nekik adnom egy piros pontot ha már mindig megy a fikazasuk. Köztük tőlem is...
Ma azért menten be, mert kíváncsi voltam, hogy mire értékelik a szar Mazda 2-t, amit viszek. Meg mit mondanak, rafizetesnek...
Előtte telefonáltam, hogy egyáltalán megnézike-e.(Budaörs)Odaerten, a kapuban már megszolitottak, hogy milyen célból jöttem, segithetnek-e. Mondtam elsőre körülnézek.
Fél óra múlva felhivtak, hogy oké-e minden és talaltam-e valamit.
Kinéztem 4 autót. Azonnal hozták a kulcsokat, mindent kiprobalhattam, osszessel probakor turelmesen. Nem voltak szettakaritva, lehetett latni melyiknel hordja a turbo az olajat.Az enyémet fél óra alatt sikerült bevizsgalni. Nyilván mondtak egy szar árat rá.
Kb fél órás, 3 körös alku volt es a végén aut hiszem, hogy teljesen korrekt boltot kötöttünk. Legalábbis én a tervezettnél 300k-val bennebb vagyok. :)Papírmunkát korrekten gyorsan intézték. Mindenki kedves és előzékeny volt.
Utalom, hogy ezt kell mondanom, mert fikaztam őket, de az egyik legnormalisabb kereskedés volt ahol eddig voltam.
Kérdeztem is tőlük, hogy tudjak-e milyen szar a hírnevuk. Mondták igen. Igyekeznek. Többek között a telefonos ügyfélszolgálatot próbálják leszoktatni a bepalizasrol.
Talán fontos: ma nem voltak sokan.
Egyébként visszavásároltam aposom Saabját. :)
-
gzbotii
nagyúr
válasz
molnarpeter #182217 üzenetére
Hatszög tengely csere mennyi időre oldja meg a problémát?
Doki16: héten olvasottak mellett van más is?
-
gzbotii
nagyúr
válasz
molnarpeter #182214 üzenetére
Mármint? Azt tudni, hogy a 2.0 a VW féle PD-s, kérdés az, hogy ebben is problémás-e. Tippre igen, mivel gondolom sokat nem variáltak rajta, ha már.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
Doki16 #182212 üzenetére
Igen, nekem lenne. Barátnőmnek már elég jól megy a vezetés (jogsi rég van, de nem vezetett). Munkába járáshoz neki is indokolt lenne már (2*15km), így megkapná a Golfot, amin mindent megcsináltatok szépen*. És lakásprojekt után, februártól most már tényleg szeretnék egy másik autót.
Sajnos a PHEV drága nekem, ezek a 2.0 dizelek még pont beleférnének a keretbe. Csak ha mindkét motor problémás, akkor felejtős. Pedig külsőre nagyon tetszik.
Autós topicban olvastam, hogy te is cserén gondolkodsz
*Folyadékok cseréje újra, rozsda ahol jelét mutatja, futómű, etc.
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
A Toyota 1.4D-4D motorjában van kettőstömegű?
-
válasz
Dare2Live #182200 üzenetére
Aki full fapad balenot (2,7-ért GA 2017-ben, de klíma és rádió volt benne) vagy scrosst (még ráncfelvarrás előtt 3,3 milla volt, ebben is volt légkondi szintén GA) vett, az most drágábban adja mint ahogy vette a 2-6 éves autót... Hiába a bejáratást meg kell fizetni
-
rbalint88
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen autót vegyek?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Óvodások homokozója
- Bluetooth hangszórók
- Milyen processzort vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- További aktív témák...
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- EZVIZ CS-EB8-4G-2K-PS(kit)
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 1000GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest