Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen videókártyát?
- Szinte visszhangzik a beltere a SilverStone fekvő házának
- Videós, mozgóképes topik
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Példátlan a 2 nm-es TSMC node iránti kereslet
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Akciókamerák
Új hozzászólás Aktív témák
-
szasanyi
félisten
válasz
Biga123 #25215 üzenetére
Win11 re-install megoldotta, nemtom mi volt a nyűgje. Az viszont nem oldódott meg - és nem értem az okát annak sem -, hogy a FW frissítés nem megy. USB kapcsolat van, Gaming Intelligense app érzékeli is és működik, a FW update app mégis azt mondja nincs kapcsolat és nincs FW update sem.
-
Biga123
addikt
válasz
szasanyi #25213 üzenetére
Event logban van bármi az újraindulás környékén? BSOD van vagy csak simán újrakeni?
Usb t kihúznám “Gaming Intelligense app” -ot uninstallálnám , DDU val vga driver eltávolít, újrarak. Hátha. De ha simán “csak megjelenítőként” használnád nem kellene h a gépet újra indítsa.
-
szasanyi
félisten
válasz
Jarod1 #25210 üzenetére
Az eredeti (már fent lévő, pontos verzióra nem emlékszem) és az új driver sem változtatott. HDMI 2.0 miatt sem érdemes azt használni DP helyett, illetve a gyári kábellel is hibátlanul kell üzelemelnie. De megnézhetem van-e nála megfelelő HDMI kábel...
Az is érdekes, hogy van USB kapcsolat és a Gaming Intelligence működik is, de FW frissítés nem lehetséges mert az MSI FW update program nem érzékeli a kapcsolatot. -
Zimmi91
addikt
válasz
Zimmi91 #25203 üzenetére
Kikapcsoltam a Gysnycet és hagytam a DP kábelt akkor 3-4 óránként csinálta egyszer egyszer, szal biztos, hogy driveres hiba lesz, remélem lassan lekezelik. Addig kicseréltem HDMire amit adtak a monitorhoz, ezzel is tudja a 240HZet és itt nincs semmi hiba. Amíg nem lesz javítva marad a HDMi
-
szasanyi
félisten
Nem tudom monitor hiba lehet-e ez, de nem találkoztam még hasonlóval ezért leírom hátha más valakinek lesz infója.
PC-n ( Win11-gyel és hibátlan működéssel) egy ASUS 1080p monitort cseréltünk a keresztfiamnál. Az új monitor egy MSI MAG 274QRF QD E2 amivel random újraindul a gép.Driver fissítve lett, minden be lett állítva és nem értem mi okozhatja... 5let?
-
Polomester
csendes tag
válasz
roseA580 #25204 üzenetére
Köszönöm a választ.
Asztalos mellett dolgozok,a kondenzátor csere nem épp az én tudományágam.
Ha elviszem szervízbe,gondolom megtudják csinálni,a kérdésem hogy megéri-e elvinni? mostanában elég fura áron dolgoznak,vagy inkább kezdjek bele félrerakni egy újnak a megvételére. -
roseA580
tag
válasz
Polomester #25202 üzenetére
Szia!
Valószínűleg kiszáradt néhány kondenzátor a tápegységében.
9 kondenzátort kicserélni nem nagy dolog. (a nagy fektetett puffer kondi ritkán hibásodik meg)Ki is lehetne mérni őket, de ESR mérője nincs mindenkinek.
-
Polomester
csendes tag
Jó napot!
Technikai gondom van,vakarom a fejem mi lehet a gond.
Régi darab Samsung Syncmaster913v típusú monitorom van,tényleg régóta szolgál.
2 napja kezdte el a hibát,eddig bekapcsolás után 2 mp múlva beadta a képet,most olyan 2 percig villog magába majd utánad adja be a képet.
Mi lehet az oka ennek a hosszú időnek amíg bekapcsol?Köszönöm előre is.
-
válasz
Lord Dragon #25187 üzenetére
Senki többet harmadszor?
-
IstvánLászló
őstag
válasz
Zimmi91 #25196 üzenetére
Azt értem amit most mondasz,én sem nem is tudnék őrűlni - egy ilyen problémának.
Az az igazság hogy engemet is bosszant,hogy driver probléma okozhattya a gondodat.
A gépemben 1070 fut: EndeavourOS Linux x86_64-al és tudom nem mai a kari,de amire nekem is kell - mindenre is elég steam s.t.b.
Az újjabb vga-k engemet is érdekelnek,de az árúk és teljesítményarányúkat is láttam és nemőrűlők,főleg a nagy fógyasztásúk is nem mindegy.
Azt az infót kaptam hogy 500Wattot is megesznek és ehetnek.
A villanyszálát nézve ez óránként is csak a vga számolom és +500Watt+ ehet+alaplap+cpu,többit nem is számólóm,ami havi átlag 37Kwattot jelenthet és évi 450+Kwtot.
Azt majd írjál ha időd is engedi,mit síkerült megoldanod. -
Zimmi91
addikt
válasz
IstvánLászló #25195 üzenetére
4070 Super volt az előző gépben, új generációsat akartam, de már kicsit bánom
Erővel nincs gond, szal arra nincs panasz, remélem minél hamarabb rendeződik ez a driver probléma. Tesztelgetem még aztán majd kiderül, hogy eladom és veszek egy 40es szériát
-
IstvánLászló
őstag
válasz
Zimmi91 #25194 üzenetére
Értelek igen és driver is lehet a ludas,ezért is kérdeztem vga driver-t installáltad.
Azt tudom mondani erre,hogy igen használjad is addig Hdmi-vel,mig jönn driver-nek a javítása,de ez nem is boldogit is el téged és engemet és senkitsem.
A téma azért - érdekes,hogy nem egy olcsóbb vga-ról beszélünk és szómórú is ezt megtudnom,én tuti nem váltanék ilyen vga-ra,ha ilyen komoly problámák is vannak - jelenleg.Az infódat én is köszönöm - ami nagyon is hasznos.
A kérdésem miért váltottál erre a vga-ra?
A vissza küldésének a lehetőségén - én biztosan küldeném is vissza,ha van is rá még talán lehetőség elállásra. -
Zimmi91
addikt
válasz
IstvánLászló #25193 üzenetére
Beszéltem pár ismerőssel akinek szintén 50es szériás Nvidia kártyájuk van Gsynces monitorral és ott is mindenkinél jelentkezik a hiba, akkor viszont szoftveres hiba lesz, addig szerintem használom hdmivel és ha már több helyről hallom hogy fixálták akkor rápróbálok a DPre.
-
Zimmi91
addikt
válasz
IstvánLászló #25191 üzenetére
Még nem néztem HDMivel, azért sem mert ugye csak DPvel van Gsync ami miatt vettem a monitort
Így az lenne az utolsó opció, valahogy DPvel kéne megoldani, délután megnézem a többi slotot is, meg valaki azt javasolta fordítsam meg a kábelt, ami a gépben volt az menjen a monitorba és fordítva, badarságnak hangzik, de valakinek ez is segített
-
Zimmi91
addikt
válasz
IstvánLászló #25189 üzenetére
Persze, próbáltam legfrissebb driverrel és egyel régebbivel is, mindegyiknél produkálta a hibát. A 3 portból még csak az elsőbe próbáltam, meló után végig dugdosom azokat is.
Kép nekem is van, ez a fekete screen 1 másodpercig van és megy is tovább minden, van hogy 1 óráig nem is jelentkezik, van hogy igen. Nagyon random az egész ezért se nagyon értem. -
IstvánLászló
őstag
válasz
Zimmi91 #25188 üzenetére
Üdv!
A monitorodnak szerintem nincsenbaja,"Tegnap beszereztem egy Asus Prime 5070 videókártyát szintén DP kábellel összekötve néha-néha mintha eldobná a jelet fekete képernyő bal fent megjelenik a Display Port felirat.",ezt a vga-d DP kimenetének a híbájára - tudok csak gondolni.A gyárilag hozzá is adott HDMi kábel és nem is adtak hozzá DP kábelt,mondod egy olcsóbb kábelt-használsz,ismimnek is ilyen a monitora és ő sem kapott dp kábelt+vett eggyet és gépében a vga-ján van 3 Dp kimenenete mindegyiken van képe.
Az összes displayPortot probáltad is már?
A vga driver-t installáltad? -
Zimmi91
addikt
Sziasztok!
Adott egy Samsung G4 25" 240HZ-es monitor. Eddig a Ryzen 5 7600 cpu iGPUval használtam DP kábellel, minden okés volt vele, ugye így nem ment a Gsync. Tegnap beszereztem egy Asus Prime 5070 videókártyát szintén DP kábellel összekötve néha-néha mintha eldobná a jelet fekete képernyő bal fent megjelenik a Display Port felirat. Próbáltam már ezer dolgot, de semmi se segített. Találkoztatok már ilyennel? Gondoltam megpróbálom majd a hozzá adott HDMi kábellel, de ugye akkor meg nincs Gsync, ami miatt vettem a monitort
A DP kábel 1.2 kb a legolcsóbb fajta, lehet az is ludas? Ha igen akk nyilván veszek vmi komolyabbat.Válaszokat, segítséget előre is köszi!
-
Hali!
Van itt valaki, aki monitor javítással foglalkozik?
Sajnos az újonnan vásárolt monitorom alig fél évvel a gari letelte után (3,5 éves korában) megadta magát. Aztán csak feltettem a polcra és ott áll évek óta, mert nem volt rá idő, hogy foglalkozzak vele. Dell P2719H Full HD 27" IPS monitorról lenne szó! Elég drága volt annó, gondoltam hátha meg lehetne javítani valahogy...
A kép nagy része hibátlan. De a képernyő alján egy kb 3cm magas sáv van a monitor teljes szélességében, ami villog. Értsd: 3-4 másodpercig teljesen hibátlan, majd 3-4 másodpercig csíkos és homályos, majd ismét 3-4 másodpercig teljesen hibátlan. Ez így váltogatja egymást szabályos időközönként.
Nem láttam még ilyet korábban, pedig sok minden megfordul nálam, mert számítógép szervizesként dolgozok. De a monitor szerelés nem annyira az én szakterületem.
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv! L.D.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
xcsabo #25185 üzenetére
Ezt hogy érted,"A keret felől ékeljem?",egy jól látható éles jó képet ha csinálnál is róla , a COG áramkóröket is jól láthatod és azokat fótózzad jó kőzelnézetben mert így vaktában vakon nem tudjuk potosan,meg mondani.
miczo ahogy elmonta neked pontosan azt probáljad óvatósan és finoman érintve tapintva símítani símogatva a CoG fólíáját a kijelződ felűletéhez ténylegesen csak is hozzá símítani.
-
miczo
tag
válasz
xcsabo #25180 üzenetére
Többnyire egy-egy oldalon vannak a COG áramkörök (fent es egyik oldalt). Ha enyhe nyomásra helyreáll a kontakt, annyit meg lehet próbálni, hogy azon a részen belül kiékelni keményebb szivaccsal vagy puha gumival. De ez könnyen lehet, hogy ideig-óráig működik csak (mi tartja ott stabilan?). Ahogy IstvánLaszló írja, a COG áramkóröket semmi körülmény között ne próbáld levenni, mert nem lehet visszarakni (gépi pozícionálás, hőprés miatt). Ha be is folyt tisztitószer azt emiatt nem tudod kiszedni, úgyis elpárolgott már. Ha nyomásra helyreáll a kontakt, ennyit ovatosan meg lehet próbálni, nagybb bajt ezzel nem igen csinálsz.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
xcsabo #25182 üzenetére
Köszönöm a korrek válaszódat,monitorodat csak akkor bróbáld is javítani,ha van másik és ha tőnkre is menne,nem híányozna.
A hőlégfúvóval meg ne probáld javítani a monitort,mert ezt ténylegesen a gyárban a gép ami ezt a hőpréses fórrasztásal is végzi és készíti is el,számitógéppel vezérelt+speckamerával-figyeli és ezzel eggyűtt doldozik és akár 100-ad miliméteres-pontossággal-tudja az emlitett és akár még az 1mm-es smd-ket is fórrasztani,amit a mérmőkők pontosméreteknek az alapján,be is tudnak állitani.
A nyomtatott áramkőrők, akár számitógép alaplapok és minden ilyen is igen preciziós gépeken készűlnek,láttam élőben ilyen-gépet is műkődni,egy panelt BGA-stúl mindemestűl villám sebességgel lézeresen is levílágítva símán megcsinálta és kőzben fórasztotta az alkatrészeket.Bocs a hosszu szővegért,segíteni akartam ezt itt hagyom most neked és mindenkinek is akit érdekelhet a téma.
-
xcsabo
senior tag
válasz
IstvánLászló #25181 üzenetére
Valamennyire járatos vagyok. De sajnos a gépparkom korlátozott, de van pl forrasztóállomás, hőlégfúvóval ha melengetni kell.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
xcsabo #25180 üzenetére
Kérdeznélek mert fóntós,mennyire imered az elektronikát és szét-szerelésben és persze ezt csak is nagyon óvatósan lehetnen is megoldani,mert talán van nem rongállásal is erre megoldás,ígaz csak is ídeiglenes nem véglegesen - jó.
A kijelzőnek a teljes-cseréje általában tőbbe is kerűlhet mint egy újj monitort is vennénk.miczo amit éppen mond most neked,igazavan és korrekten elmonta mit tehetsz.
-
IstvánLászló
őstag
Köszönöm a válaszodat.
A linuxon nem volt felrakva driver,mert radeont nativan támogatja,csak akkor add képet a monitor,ha a rendszerem be bootolt és mint most is láthatod,hogy éppen neked írom a válaszomat.
A rendszeremet tudom mindenre is haszálni,ami programmokra nekem is kellenek.
A steamen minden játékom zökkenömentesen is futnak semmijen akadozáast lagot nem is tapasztalok,
A biosban nem láttam kükön vga beállítást,amivel bármit is betudhatnék is állitani.További szépeket kivánok.
Üdv: István
-
miczo
tag
válasz
xcsabo #25164 üzenetére
Ha nyomkodásra változik, az arra utal, hogy a panel sor/oszlop meghajtó áramköreinek kontaktjaval lesz gond (gate driver, COG=Chip On Glass áramkörök). Ezek az lcd panel szélére vannak felragasztva vagy felcsípve és a pixelsorok/oszlopok (és ezáltal az egyes pixelek) vezérléséért felelősek. Régebbi monitorok tipikus hibája volt, hogy kigyengült a kontakt, melegedés hatására engedett a ragasztás, és emiatt a Nálad is látható csíkozódás keletkezett. Ha a tisztítószer befolyik az lcd keretbe, annak lehet köze ehhez. Ha óvatosan átnyomkodod a keretet és változik a csíkozódás akkor nagy valószínűseggel a fenti hiba van. Házi körülmények közt a COG panel kontaktot esélytelen javítani, ezek hőpréselt spec. ragasztott kontaktusok. Régebben maszírozással, nyomással, hajszárítós melegítéssel préseléssel próbálkoztak, de ezek csak ad-hoc módszerek.
-
F34R
nagyúr
válasz
IstvánLászló #25175 üzenetére
BIOS ba kell belepned mert valami a kartyanal nem okes. Ha masik gepben/karival mukodik a monitor akkor biztos nem annak van baja. Mas dolog, linuxon volt felrakva nvidia-driver? mert az benne maradt a kernelben es azt nem is fogja ertemes felbontasban betolteni.
-
IstvánLászló
őstag
-
wanted5
őstag
válasz
IstvánLászló #25173 üzenetére
Minek szednéd szét ha mással működik? Ha szétszeded mit csinálsz vele? Hümmögsz egyet és összerakod?
Talán bios reset az új kártyával megérhet egy próbát. -
IstvánLászló
őstag
Értelek és már mostanra mindent és lehtőséget is végig is probáltam,a kábelnek a cseréje-sem segített,tehát bizrosan a monitor a ludas,most tényleg szedjem is szét.
A radeont a fiamnak a gépében is probáltam,az ő monitorával és miden port is addképet.
Az nvidia1070-s vga-val minden is jól műkődik,Hdmi+Displayporton és fura hogy ez radeonnal nem müködik,alaplap lógója nem látszik,biosba belépni nem is tudok,mert sőtét a képernyő és ezt írja ki,"TARTOMÁNYON KÍVŰL",persze a redszeremet ha engedem bootolni a bejelentkező képet már látom és bejelentkezés után tudom is használni a rendszeremet,de reboot után ismét kezdődik előlről a kép fekete és írja az előbbieket.
A lényeg már tanácstalan is vagyok,mit tudnátok javasolni,mert csak a szétszedés jár az eszembe,de ez sem bizos megoldás,mi tévő is legyek. -
F34R
nagyúr
válasz
IstvánLászló #25171 üzenetére
75Hz-t ir a gyari Asus oldal, de mivel nem tamogatott se a Freesync se a Gsync igy valoszinuleg csak 60Hz-en fogod tudni hasznalni. Ezert latod a fiadnal is ezt a kepfrissitest. Probald masik kabellel, vagy VGA kimeneten is.
-
IstvánLászló
őstag
A gyári cimkéjén ezt látom,annyit is tudok is hogy, ips a panelje:Asus VZ239HE IPS Ultra-wide viewing.
A monitorrol síkerült kideritenem hogy 70Hz-es a képfrekvenciája: EndeavourOS Linux a rendszerem és megnéztem a tulajdonságait,felbontás1920x1080(16:9)frissítésí gyakorisága70-59,94Hz,fiamnak a Hdmi-s monitorja60Hz-es most probáltamki és minden is jól műkődik és van képrögtön,gép bekapcsolása után alaplapnak a logoját-látom és biosba is betudok-lépni.
Ezt nem is értem is pontosan a miértjét,arragondolok is most is hogy a radeonak a vga-ja más képfrekvenciával tudelindulni,ami60Hz és ezt az én monitorom,valamiért nem is tudja - lehet hogy híbás a paneljában valamilyen alkatrésze,ami váltaná a képfrekvenciát és most,milehet a megoldás is erre lehetőség,mit tehetek szétszedjem vagy nem. -
miczo
tag
válasz
IstvánLászló #25169 üzenetére
Csatlakoztass egy másik monitort a videokimenetre és nézd meg milyen felbontásban és képfrekvenciával akar elindulni, illetve bios alatt ad-e képet. "Tartományon kívüli" üzenet arra utal, hogy valami a felbontással vagy képfrekivel nincs rendben. Ha másik monitoron sincs kép bios alatt, akkor a videokártyával vagy a kábellel lehet gond. Első körben egy másik kábelt is próbálj ki, nem-e ez okozza az egészet. A monitort nem érdemes addig javítani, amíg nincs biztosan kizárva a többi hibalehetőség.
-
IstvánLászló
őstag
A monitornak a híbájára gyanakszom,de mi a véleményetek akik nálam is jártasabbak és gyakorlatiasabbak.
A monitort tudnám is javítani,csak előbb megvárnám a véleményeiteket. -
IstvánLászló
őstag
válasz
roseA580 #25167 üzenetére
A válszodat köszönöm és nem driver okozza ezt a problémámat.
A gépemnek a bekapcsolása után,fekete a kép és a bios-nak a képét sem látom, híába nyomkodóm főjamatosan a dell gombot, és biztosan tudom hogy nem bootol tovább a gépem mert a Hdd-ek ledje nem villog,de ha resetelem a gépet a rendszerem is betőltődik és van képem és tudom használni a gépem,ezt most probáltam is ki és nemértem azt miért is nem is látom, a bios-nak a képét,csak fekete képernyőt amin a fentifiliratot olvashaóm.
A monitor lehet a ludas és talán az elektronikája,ezért gondolkodom a szétszerelésén és átmérésének műszerrel is mindent.
-
roseA580
tag
válasz
IstvánLászló #25166 üzenetére
Szia!
Ne a monitort próbáld megjavítani, mert valószínűleg nincs baja.
Ha visszatudod rakni a nvidia1070-et akkor egyszerű a megoldás:DDU-val töröld a NVIDIA drivert és kikapcsolod a gépet.
Kicseréled a kártyát és utána felrakja a Windows a Windows AMD driverét és lesz kép.Utána szűkség szerint telepíthetsz AMD drivert az AMD honlapjáról is.
Ha nincs meg a NVIDIA kártya akkor is van megoldás. -
IstvánLászló
őstag
Sziasztok! Legyszíves segítsetek nem tudom a jó megoldást és ezért itt kérdezek mindenkit is akik - járatosabbak is nálam ezzel a monitorral és tapasztalta az alábbiakat.
Az előzmény nvidia1070-s vga-val minden is jól műkődik és problémákat nem is tapasztaltam és Hdmi-portr-jával kötöttem össze a monitort.
A vga-t váltottam azota ezt tapasztalom próblémának: Amd radeon 5700X-re és azota az alábbi hibát okozhattya a monitoromnak a híbája,Hdmi-port-al kötöttem is össze a radeon Hdmi-kimenetével és a gépemnek a bekapcsolása után, fekete a képem és egy számomra is értelmezhetetelen,sohasem-látótt és ismeretlen szőveget látok,"TARTOMÁNYON KÍVŰL",ilyen nagy betűkkel írja és most tanácstalan is vagyok,szedjem is szét és nézzem is meg a panelját.
A gyári cimkéjén ezt látom,annyit is tudok is hogy, ips a panelje:Asus VZ239HE IPS Ultra-wide viewing
A véleményetek mi is ezután, szedjem is le a hátlapját és kondikat nézzem is át,mérjekle gondolom mindent is műszerrel.
Üdv:István -
pergabb
senior tag
Valakinek van ötlete ufo teszt miért ugrál 237 és 240hz között, miért nem tartja stabilan a 240-t? Néztem több böngészőben, energiagazdálkodást feltoltam, gpu gyorsítást i be kapcsoltam, sok változás nincs, illetve utóbbi, azaz gpu gyorsítás kikapcsolása esetén pár mp-re néha tudja tartani stabilan, aztán ugyan úgy elszáll.
-
xcsabo
senior tag
Sziasztok! Az alábbi hibát tapasztaltam a monitoromon a minap. Egy samsung s32d850t va paneles gépről van szó. Az alján megjelent egy csík vízszintesen. Érdekes mert elhalvanyul a vége felé. Nem tudom van e összefüggés de előtte mostam le ablaktisztítóval egy cseppet és utána vettem észre. Picit masziztam és még megjelent alatta pár ugyanolyan. Néha eltűnnek ezek. Minden felbontáson látszik, minden bemeneten. Driver újra rakva. Fura mert világítanak a pxelek, de mintha halványabb lenne. Köszi a válaszokat. Ja és mintha abban a sarokban erősebb lenne a háttérvilagítás is. link link link link
-
F34R
nagyúr
Udvozlet uraim.
Ezzel a monitorral mi tevo lehetek? setaljak el a legkozelebbi erlektronikai hulladek lerakohelyhez vele?
-
Oliverda
félisten
Hogy más ne szívjon annyit: USB4/DP (vagyis USB-C Alt Mode) aljzat egy Gigabyte AM5 lap hátoldalán egy régebbi, sztenderd DisplayPort aljzatos monitorral párosítva. A negyedik kábellel/adapterrel állt össze. Előtte jellemzően már a bootnál sípolt, hiányolva a kijelzőt. Esetemben ez a JSAUX átalakító hozta meg az áttörést. A többi cucc szépen ment Macbookkal, de az új asztali PC-vel az istenért sem akart jól működni.
-
carex6
csendes tag
Sziasztok!
Van egy laptop, rajta a következő portok:
- HDMI 1,
- USB 2.0, 3.0 1-1,
- ethernet 1.Csatlakozik hozzá egy monitor a HDMI-n keresztül.
Kellene még egyet csatlakoztatnom. Ami van monitorom a szekrényben, az VGA portos, de mivel csak office alkalmazásokat használok, nekem az tökéletesen megfelelne, De!
Se másik HDMI, se USB C nincs, ezért maradna a 3.0-s USB.
Van egy ugyanilyen konfigurációs gép, ahol a második monitor egy dokkolón keresztül csatlakozik az USB 3.0-ba. Azon a dokkolón van egy csomó másik port, ami nekem nem kell, nem mellesleg kerül vagy 20-on ezer forintba. Szóval nem szeretnék venni dokkolót.
Azt kérdezném tőletek, hogy láttam VGA to USB (nem C) átalakítót a neten. Lehet azzal csatlakoztatnom a második monitort?
Bementem egy pc-s boltba, ahol azt mondta a srác, hogy szerinte csak USB C-n keresztül működhet. -
toge79
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Asus PB278QR monitorom, amin takarítás után megjelent egy függőleges csík. Világosabb háttereknél lila, sötétebbeknél fekete színű. Fekete, piros (#FF0000), kék (#0000FF) háttereknél nem látszik.
Mi lehet a próbléma? -
tibcsi5
csendes tag
Sziasztok!
Egy mini pc-hez usb-c hdmi kábellal csatlakoztattam egy monitort.
Teljesen jól működött de másnap, ahogy bekapcsoltam a gépet a monitoron semmi.
Mi lehet a probléma? -
BMS
őstag
Acer Nitro XV322QUPbmiipprzx monitor mostanában nagyon gyakran villódzik(játék közben,asztalon is ). Minden driver friss,próbáltam pl a VGA-nál visszaállítani az előző verziót de úgy is. Nvidia settingsnél sem reagál a különböző változtatásokra(digital vibrance,g-sync on/ff).
Majdnem 2 éves,kezdi megadni magát? -
DFB
tag
Sziasztok.
Ez szerintem nem hiba,de azért megkérdezem.
Visszaviszem e a monitort vagy se a dilemma.
Van egy Dell P2414H monitorom.Semmii baja.
Az fhd t gondoltam lecserélni qhd ra meg magasabb hz re,ips nél maradva.
Az uj egy Dell U2724D.Ebben ugye black ips van ràadàsul.
Gyàri beàllitàsokat néztem.Standardon van.
Érdekes módon a régin feketébb a fekete,és a szürke is sötétebb az Eizo tesztben.
Lehet ezen àllitani valamit vagy ez ilyen és a rége sikerült ugymond tul jóra?
DP vel van összekötve de a régi monitoréval.Hdmi-t nem próbàltam,nem tudom van e jelentősége.
Köszönöm a vàlaszt. -
Teece
csendes tag
Sziasztok
Van egy Samsung G7 monitorom.
Kb 3 éves. Par honapja, bekapcsolas utan kb 1 masodperc mulva, kozepen a hattervilagitas 1 csikban elsotetul. Amikor ezt elkezdte 4K felbontast is be lehetett rajta allitani amugy 2k-s a monitor. Frissitettem a firmwaret, utana jo volt a bealitas de ugyan ugy elsotetul kozepen. Elejen csak neha csinalta, de mostmar mindig ezt csinalja. -
Köszönöm! Ez nekem kínai sajnos, a lényeg számomra a válaszodban az, hogy van esély a rentábilis javításra. "Csak" embert kell találnom hozzá, aki egy új monitor ára alatt tudja ezeket leellenőrizni és esetleg megjavítani.
Eger környékén ismer valaki olyat, aki foglalkozik vele?
-
Sziasztok!
LG Flatron W2443T tegnapról mára nem kapcsol be. A bekapcsológomb nem világít, nem jelenik meg a képernyőn semmi. Áramtalanítás után bekapcsolt egyszer, és a képernyőn alacsony felbontáson megjelent a windows, de újbóli bekapcsolás után megint semmi. Lehet, érdemes ezt javíttatni, vagy vélhetően kuka? -
D013
aktív tag
Sziasztok!
A problémám: bal oldalon látható egy random 2020-as Acer 1440p 75hz-es IPS kijelző, mellette az új Philips 27M2N5500/00 - 1440p 180hz IPS 8 bit + FRC. Mind a kettő 350nit-re van írva sdr-ben. Mégis a régi konkétan környbeh*gyoza az újat. Csak egy telefonos mérő appom van de ott is max fényerőn (még ha hülyeséget mutat is a különbséget tudom érzékelni) vagy köztük vagy 80 nit különbség. A színek rondábbak és mosottasak. Megrpóbáltam bekapcsolni a HDR-t és azzal mókolni de nem lett sokkal jobb. Ez nincs meg 300 nit se, a szinek bár csak ál 10 bit, kevésbé jók mint a régi sima 8 bitesnél, a kontraszt arány is papíron jobb, de nem látok különbséget. Próbáltam HDMI-n is, ugyan az mint DP-n. Most erre ráment a délutánom kb, ha esetleg van valakinek bármi ötlete azt meghallgatom, ha nincs akkor megy vissza az Alzához. -
ekkold
őstag
válasz
cefres2 #25146 üzenetére
Szerintem, hacsak nem vagy jártas a javításban, akkor összességében anyagilag valószínűleg nem rentábilis megjavítani. Ez esetben viszont (és megint csak szerintem), csak akkor vedd meg, ha együtt tudsz élni azzal a zöld folttal...
Persze nyilván attól is függ, hogy mennyi az annyi... második monitornak bizonyos célokra akár jó is lehet. -
cefres2
csendes tag
Szép napot mindenkinek.
Egy HUAWEI MateView GT 34szeretnék megvenni jócskán nyomott áron. De a monitor jobb alsó részén egy nagy zöld folt van. Az lenne a kérdése, ezt mi okozhatja, mi lehet a hiba.
[kép]Sérülve nem volt. Tudom azért olcsó mert van valami hiba. Csak érdemes e vele foglalkozni.
Köszönöm a segítséget.
-
Blindmouse_
aktív tag
Mondjuk áramfelvételt az életben nem mértem, nem is tudom hogy kell (igen, be van kötve a google majd megnézem a hogyanját) sima mezei multimeterem van.
Hááát. az apró pici dolgokhoz, meg a forrasztáshoz sose volt kézügyességem..
Simán összehegesztek 0.8-as lemezből egy kockát, de a forrasztás az káromkodásban, nagy óngubóban, meg megégett ujjakban végződik..Addig amúgy eljutottam még az elején, hogy lehet hogy a pulzáló led az vészjelzés.
De a fene tudja melyik adapter képes "kommunikálni".. btw az elfüstölt adapter egy kínai vacak volt.Ideiglenesen megoldottam a problémát, vettem gyorsan egy másik monitort kézalól pár forintért..
Szóval a másikat mostmár tönkre is tehetem a kísérletezéssel.
Tenni fogok egy próbát a méricskéléssel, csak erre rá kell készülnöm.. -
miczo
tag
válasz
Blindmouse_ #25142 üzenetére
A monitorban még további tápmodulok (DC-DC konverterek) vannak, amik a 12V-ból előállítják az adott egységnek szükséges feszültségeket. Első körben azokat érdemes nézni. Lehet, hogy ott van zárlat. Nem bonyolultabb, mint a ködlámpa, ráadasul könyebb benne szerelni, mint az autóban.
-
Blindmouse_
aktív tag
Öööö.. nagyon szívesen megcsinálnám, de az elektronika nekem szürkületi zóna erősen..
Az autómba amikor a ködlámpát reléztem-kötöttem be az elvitt egy egész délutánt kompletten pedig az elég egyszerű.
De lehet akkor meg kéne nézetnem egy hozzáértővel mert nem a táp szar, vagy a tápban a kondi, hanem maga a monitor. -
miczo
tag
Színtér, dinamika, geometria: https://www.eizo.eu/monitor-test/
Ghosting, flickering, frame rate, moving blur, interlace, stb.. tesztek 144Hz, 240Hz monitorokhoz is: https://beta.testufo.com/
Screen patterns: https://www.imatest.com/docs/screenpatterns/
-
miczo
tag
válasz
Blindmouse_ #25133 üzenetére
Első körben mérj egy áramfelvételt, mert gyanús hogy jóval nagyobb lesz, mint normál üzemben. Lehet, hogy valami zárlat van a monitorban, ezért kínozott szét 3 tápot is. A 12V 5A tápon a led pulzálás gyaníthatóan a túláramvédelem lekapcsolása/majd megpróbál újraindulni. A 6 amperesben nem volt túláramvédelem...
Próbáld elindítani a monitort részegységenként. Pl. a háttérvilágítás inverterét lekötöd. Méred az áramfelvételt. Hamar meglesz melyik modul okozza a gondot.
-
wanted5
őstag
VA panel, ez feature és nem bug. Ha zavar, akkor cserélni kell IPS-re.
Ha jól rémlik akkor overdrive-al lehet minimálisan csökkenteni.
Meg a kontraszttal lehet játszani, hogy kevesebb különbség legyen a fekete és világos részek között.Szerk: nem a játékok része, paneltechnológia ilyen, ha egy fekete weboldalon fehér szöveg van és görgetsz, akkor ott is csinálni fogja.
link -
NIceh
junior tag
Sziasztok!
Monitornàl (Samsung Galaxy Odyssey G6) tapasztalom nèhàny jàtèk közben (God of war Ragnarok főmenüben, Stalker 2 jàtèk betöltèsekor), hogy villog kicsit àrnyaltan fehèren a kèp, de csak minimàlisan.
Lehet, hogy ez a jàtèkok rèsze ès nem hiba, csak ez a mon itor (mivel nem fapados) ezt is megjelenìti....
Tudnàtok ajànlani valami tesztprogramot amivel leellenőrizhetem ezt, hogy minden okès-e? -
PCMedic+
újonc
válasz
Blindmouse_ #25133 üzenetére
Szerintem elengedős ez a topic, ha visszanézed csak kérdések vannak és nincsenek válaszok.
-
Blindmouse_
aktív tag
Nna.. gondom van.
Adva van egy monitor (Fujitsu WBZA-H), az utóbbi időben néha vacakolt, 1-2x nem akart magához térni. néha megrekedt ilyen bekapcsolási képernyőnél.
2 napja egyáltalán nem akar bekapcsolni. 12V 5Amperes külső tápos. a tápon csak pulzál a led.
rádugtam egy 3 amperest próbaként. azzal feléledt, de baromi haloványan.
próbaképp rádugtam egy 6 amperes tápot is amiről eddig egy ledsor ment. na azzal feléledt 5 másodperce normál fényerővel, majd a táp elhalálozott.Haverom aztmondja hogy cseréljek kondit az eredetileg használt 5 amperesben és jó lesz az, de már vannak kétségeim hogy annak a tápnak baja lenne.
Lecsekkolni se tudom hirtelen a tápot, mert a másik monitorom itt az asztalon belső tápos.. 12 voltot leadja mindkettő életbenmaradt.
Szóval mit kezdjek keresni másikat? tápot vagy monitort?Hány éves a kapitány?
-
PCMedic+
újonc
Sziasztok!
Adott egy AOC 27G2U 144Hz monitor.
75Hz-n minden szép és jó, fölötte viszont szétesik a kép.
Van tippetek ,hogy mi lehet a gond?
-
turbokappa
senior tag
Sziasztok
Olyan problémám van hogy a monitorom random villódzik, elmegy egy pillanatra a kép.
Monitor: lg ultragear 144 Hz, 1080p, videókártya: rx 6700xt, kábel: DP
Mi lehet a hiba? -
Ducati916
csendes tag
Sziasztok.
Van egy új acer aspire a515-57 laptopom és ehhez volt két monitorom előzö pc-mhez.
Mind a két monitor dell p2213.Egyiket csatlakoztattam hdmi dvi-d átalakítóval azzal jól működik.
Viszont a másik monitort usb hdmi display linkes átalakító csatlakozva hdmi dvi-d átalakítóval a monitorra nem működik.
Op rendszerem ubuntu 22.04 lts.
Valaki találkozott ilyen problémával?
Azon gondolkozok veszek egy usb-c dvi-d átalakítót.Az megoldást lehet? -
PHenis
senior tag
Sziasztok - azt hiszem ide jobban illik a kérdésem - ,
vettem egy MSI G321Q monitort és az a problémám, hogy a bios screen nem látszik. Szerettem volna belépni a biosba babrálni...
Ezelőtt egy olcsó philips lcd tv volt monitornak használva HDMI-n, azzal nem volt ilyen gondom.
Próbáltam az F gombbal is belépni a klasszik módon bekapcsoláskor és windows recovery-ből is biosba menni. A gép egy Thinkcentre M900 sff gép i5-6500, 1050ti videókarival "tuningolva". Próbáltam hdmi és dp porton is, valamint az alaplapi dp portokat is. Ha dugdosom a kábeleket akkor bekapcsol a monitor, kiírja hogy nincs jel és kikapcsol.
A monitor menüjében nem találtam ilyesmi beállítást. Ez már olyan modern monitor hogy egy bios 640x480-al nem is foglalkozik? Nem üti meg a mércét?
Mit nézek be?
-
attiss66
senior tag
Sziasztok, kapható még valahol olyan dvd író, ami tudja az 1x-es , de legalább a 2x-es írási sebességet? Persze gondolom, ha van is , csak használtan, és úgy rendben is lenne.
-
miczo
tag
válasz
Dorozsmano #25125 üzenetére
Nem monitor probléma, hanem a BIOSban van olyan opció, hogy melyik legyen default video kimenet, amikor a gép indul (proci vga, pci express stb...).
-
Ukraan
aktív tag
Üdv!
Acer Nitro VG022 monitorom 6 éves. HDMI-n keresztül van összekötve a gépemmel. A napokban bekapcsolásnál, illetve készenléti üzemmódban (mikor adott idejű tétlenség után a Win leveszi a képet) elkezdett sípolni. Érdekes, hogy az utóbbi, készenléti üzemű sípolást szabályos időközönként produkálja, két sípolás formájában, utána szünet és megin két síp...
Szerintetek érdemes vele valamit kezdeni, vagy lassan elhalálozik szegény?
Köszönöm! -
Dorozsmano
csendes tag
Sziasztok!
Egy Asus VG27WQ dp kábellal van összekötve az 1080 Ti -vel.
A problémám az, hogy nem tudok belépni a biosba, illetve belép de nem látok belőle semmit.Csak a win indulása után ad képet. -
heavygrip
senior tag
Sziasztok.
Most vettem nemrég egy AOC Q27G2E/BK monitort.
A jelenség a következő: 144Hz-en használom a monitort, régebbi játékokban Doom2016/Doom Eternal szépen megvan a 144FPS, utóbbinál van hogy be-be zuhan GPU limit miatt az FPS szám 130 körülire,de nem zavaró, nincs semmi probléma, de ha az FPS 95 és 120 FPS között ingadozik akkor halványan vibrál a kép.Most a Cyberpunkba tudtam le tesztelni. Magas beállítás/fsr 3 minőségi beállításnál kb 70-85FPS van és nincs vibrálás. Lentebb veszem a grafikát alacsonyra kb 100-110 FPS és vibrál...
Számomra érdekes a jelenség. Legalábbis nem logikus: jól gondolom ez a freeseync miatt van és azt nem értem hogy miért csak ebben a "szűk" tartományba csinálja?Ez garanciális probléma? Vagy az AOC freeseync betegsége?
2 Hdmi kábellel letesztelve illetve egy DP kábellel is. Most jelenleg az utóbbi van és ezzel is ugyanaz a helyzet.
Előre is köszönöm mindenkinek
-
Farmatex
csendes tag
válasz
marinea2 #25122 üzenetére
Szia!
Nekem is hasonló a problémám, másfél hónapja vásárolt Odyssey G7 4k, 144hz monitorommal. Nekem a pixelek színe zöld, és kettő is van. Szintén sötét háttérnél látszódik, engem iszonyatosan zavar. Valaki járt már hasonló cipőben? Érdemes szervizbe eljuttatni vagy ilyen hibákkal nem foglalkoznak?
Válaszaitokat előre is köszönöm. -
marinea2
addikt
1 honapos samu g5 odyssey IPS. Ez ma jelent meg rajta:
Csak fejete ill sotet hatteren latszik, feheret re a vilagosabb szineket mintha tudna. Van esetleg valami terndo? A tudat maga hogy pixelhibas meg nem is zavarna.. de elegge kozepen can es mindig megakad rajta szemem megha 5-10 percre el is felejtem..
-
miczo
tag
válasz
ekkold #25118 üzenetére
Egyes monitorokat el lehet indítani szerviz módban, akkor kihagyja a logót bootoláskor, de ahhoz általában egy gombot vagy kombinációt kell nyomni bekapcskor, ami nem egy kényelmes megoldás. (Legjobb lenne a belső eeprom konfigban átírni a logó engedélyezést, ilyennel egyszer már találkoztam asusnál, de nem jellemző, hogy a részletes szerviz manuál elérhető lenne..) Stanby-ból éledve általában nincs logó...
Philipsnél nem rémlik, van-e ilyen, de itt érdemes szétnézni: https://factory-reset.com/wiki/Philips_Service_Menu -
ekkold
őstag
Sziasztok!
Nem kifejezetten hiba, hanem csak egy kellemetlenség, amire hátha létezik megoldás.
Vettem az apróban egy Philips 328P6A (31,5" 2560x1440) monitort. Bekapcsoláskor azt csinálja, hogy maximális fényerővel, egy kék-fehér Philips logót jelenít meg, ez a sötét szobában szinte kiégeti a szemem. Tud erre bárki valamilyen trükköt (szervizmenü, bármi) amivel ez letiltható? -
miczo
tag
válasz
JackFeryll #25116 üzenetére
Nekem inkább a panel vezérlő hibájának tünik. Ez a monitor fiatal ahhoz hogy a kondik kifeküdjenek benne.
-
JackFeryll
őstag
Sziasztok!
Van egy 2021 novemberi Acer Nitro XV340CKPbmiipphzx monitorom ami elkezdte megadni magát.
A jelenség a következő rádugtam a laptopra volt kép néhány percig majd szépen ilyen fekete pókhálószerűen beszövődött addig amíg az egész kép fekete nem lett.
Ezt még néhányszor meg lehetett ismételni de már teljesen off.
(nem kábel hiba és mindkét hdmi porton ez volt)
Ez kondenzátor hibának tűnik ? Javítanak megérős árakon valahol ilyet ?
Meglepett mert 1X éveket is kibírtak nálam monitorok ez meg nem annyira öreg. -
BChris32
csendes tag
Üdv.
A napokban vásároltam egy Samsung Odyssey G7-et 28”
A képernyő alján végig felfele irányuló fehéren vilàgító fények láthatóak. Valaki tud segíteni esetleg, hogy hibás lehet esetleg a monitor? -
wanted5
őstag
Sziasztok!
Ma kezdtem el használni 2 monitort laptopról, viszont van egy hiba:
- Laptop: Lenovo Y540 - 15irh
- Monitor 1: AOC I2476VWM -> HDMI-n keresztül van a gépre kötve, 75Hz-re van állítva
- Monitor 2: AOC Q27G2E -> mini DP - DP-n keresztül van a gépre kötve.
155 Hz-re állítva az asztalon olyan mintha villanna egyet vagy mintha a fényerő változna picit
144 Hz-en nem veszem észre, hogy csinálná, viszont kis gagyi játékkal kipróbálva igen.Az nVidia control panelban G-sync-esnek ismeri fel és be is van kapcsolva.
Ez a fura jelenség a két monitor eltérő frissítési rátája miatt lehet? Vagy a G-sync miatt? Esetleg valami nincs jól beállítva magán a monitoron vagy a windows-ban?
-
Lion81
tag
Sziasztok!
Van egy Dell G2724D monitorom ( [link] ) amin G-SYNC kompatibilis gyárilag és a rajta lévő matrica is tanúsítja.A winben az nvidia panelnél azt írja, hogy "A kijelölt megjelenítő nincs G-SYNC kompatibilisnek minősítva" pedig be van kapcsolva minden és működik is a funkció (tesztelve) mégis ezt írja ki.
Mi lehet az oka? Másnál is így van? -
csaba17
senior tag
sziasztok!
adott 2 db új aoc q27g4x monitor, a héten cseréltem le őket.
ha a másodlagosat kikapcsolom és pl ott volt egy böngésző lap megjelenítve akkor bekapcsolás után a böngészőt átrakja a főképernyőre, és ez így van bármivel ami a kikapcsolás előtt rajta volt.
ha videó megy a főképernyőn majd bekapcsolom az időközben kikapcsolt másodlagosat akkor a videó beszaggat, a hangja is.
ez miért történik? -
mert_csokis
senior tag
Sziasztok!
Van egy Dell P2417H monitorom, ami egy ideje már produkálja ezt a hibát:
Link
Nemcsak asztalon, hanem játékok alatt is. De csak a monitor alján, ahogy a videóban is látszik. Másik gépre kötve is előjön a hiba, így a GPU hiba (szerencsére) kizárva.
Kábel csere még nem volt, csak megnéztem, hogy nincs-e kilazulva vagy megtörve.
Az is pipa. Mi lehet ez? Köszönöm a segítséget előre is. -
miczo
tag
válasz
attiss66 #25108 üzenetére
A panel fődarab, ha be is lehet szerezni sajnos többe kerül, mint egy keveset használt monitor + még a szerviz költsége. Nem rentábilis. Ne dobd ki, mert elektronikai hulladék, inkább próbáld meg alkatrésznek eladni. A táp és vezérlőpanel ér valamit, ha valaki ilyet keres.
-
attiss66
senior tag
Sziasztok!Pókhálós lett a 32 colos Samsung LCD monitorom. Nem a pók szőtte be
, hanem benyomódott a "szélvédője". Rögtön eltűnt róla az "adás".
Ez kuka lett? Szokták ezt javítani? -
raven84
senior tag
Sziasztok, nem monitor hiba sztem, de ha bekapcsolom a HDR-t 3-4 mp fekete képernyőt kapok win11 alatt. msi mpg 271qrx alt tabnál ugyan ez. Találkozott már valaki hasonlóval?
Két monitorom van, a másik egy 144hz ips. -
animatrix11
őstag
Sziasztok
Találtam egy hirdetést: [link] olyan hibával amiről még nem hallottam, volt ilyen monitorom, nagyon meg voltam vele elégedve és most keresek újra ilyet
Ennél van szélén 1-2 cm-es keret, ami annál beljebb van a képen az nagyon fakó, ez hw hibás vagy csak kalibrálni kéne? A képeken látszik miről írokKöszi!
-
robber4
aktív tag
Sziasztok. Nemtudom hol kérdezzek ezzel kapcsolatosan igy felteszem itt a kérdést hátha valaki találkozott már ilyennel.
Vásároltam egy 165hz 1440P AOC monitort. 4070TI Super + 5700X3D mellé.
Olyat tapasztalok ezzel a monitorral több szinte minden játékba hogy ha nemkapcsolok Nvidia control panelbe V-Syncet akkor szétvan esve rajta a kép. G-Sync önmagába nem segit rajta még ha lezárom az fps-t 162-re vagy 160-ra akkor sem.
Egyedül akkor javul meg a lehető legjobban ha az adott játékra bekapcsolom a vsyncet.
Erre van valami megoldás?Találkozott ilyennel már valaki?Van ezekre a monitorokra valamilyen beállitás ? Szoftver ?Vagy ez mihez köthető?
-
Skull_HU
újonc
Üdv Mindenkinek!
Egy AOC Q27G2G4 monitorom van (144Hz VA panel). Egy ideje a következő jelenséget produkálja: bekapcsoláskor a uefi logót még megjeleníti, de már a win belépési oldalt már nem, de az előbbi is változó, a panel aktív, háttér világítás van, de csak fekete kép. Ha kihúzom a dp kábelt és várok vele ~ fél percet majd vissza, akkor megjelenik a kép. Maga a rendszer ez alatt hibamentesen betölt. Ha kikapcsol a monitor inaktivitás esetén, akkor egér kattintásra a háttérvilágítás ugyan bekapcsol, de fekete képernyő jelenik meg. Az előzőekben jelzett módon ismét életre kelthető. Ha üzemel, akkor semmilyen más hibát nem produkál.
Amit még tapasztaltam, hogy a windows "energiajavaslat" menüben automatikusan átállítja a képernyő pihentetőt kikapcsolt állapotba ilyenkor mindig megjelenik a probléma. Egyszerűen nem tudom, hogy szoftveres vagy hardveres e a probléma.Amit ellenőriztem és/vagy próbáltam már:
- másik dp kábel,
- hdmi kábel,
- NVIDIA driver újra telepítése,
- NVIDIA alkalmazás letörlése,
- AOC iMenu szoftverrel és nélküle (néhány paraméter állítható, illetve gyári visszaállítás),
- AOC G-menu ez az előbbinek az utódja.Rendszer:
Processzor: AMD Ryzen 9 3900X
Memória mérete: 32 GB
VGA: MSI NVIDIA RTX 3070 8 GB
Op: Windows 11 24H2Előre is köszönöm ha valaki tud segíteni valami ötlettel, és elnézést ha nem ez a megfelelő hely a problémám boncolgatására!
Boldog karácsonyt kívánok mindenkinek!
-
miczo
tag
válasz
adumble #25100 üzenetére
Örülök, hogy sikerült megmenteni! Gratula!
Régebben azt hittem, hogy ezek a kis zárt alu elkók "örök életűek" (~15év), nem szivárog az elektrolit. Hát nem, sajnos rosszabbak élettartamra, mint a sima nagy rovátkolt társaik. Meg a kapcsolóüzemű mód sokkal jobban nyírja a kondikat.
Ahogy írod, pont az ESR érték növekedésén látszik, amikor ezek kezdenek dögleni, tized ohm tartományban kellene lenniük normálisan.
Azt láttam más készülékekben (40-50 éves erősítők) hogy a szivárgó elektrolit képes teljesen megenni az alkatrész lábat. A forrasztóón felkeményedését is valószínű ez a kémiai diffúzió okozza. Az egyik láb az aluházhoz csatlakozik, a másik megy bele a kondi belsejébe, itt fog az elektrolit szivárogni és emiatt a két láb hővezetése is különböző. A mai ólommentes forraszanyagok magasabb hőmérsékleten olvadnak, kiforrasztásnál (ónszippantás előtt) az ilyeneken ólomtartamú forraszanyaggal átmegyek, hogy keveredjen az ólommentessel és úgy könnyebb lesz kiforrasztani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- FÓLIÁS LG 32UR500-B VA Monitor! 3840x2160 / 60Hz / FreeSync / 4ms
- eladó Dell U3224KBA 6k
- AKCIÓ! Xiaomi G34WQi 34 UWQHD 180Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Dell Alienware AW2721D 27 QHD 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- FÓLIÁS! LG UltraFine 32UN88A-W Ergo IPS Monitor! 3840x2160
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7500F 16GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB InWin 301 Erazer CM 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest