- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Computex 2025: szinte mindenre gondol a Team Group
- ATX 3.1-es tápokkal gyarapodott az MSI MAG termékcsaládja
- Még mindig nem döntött az ASML High-NA gépeiről a TSMC
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Házimozi belépő szinten
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali fotós kérdések órája
- E-book olvasók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen videókártyát?
- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Ma felborult az LG monitorom. Kijelző nem tört, de a rajta lévő fólia sérült. Lehet ezt valahogy javítani?
-
-
miczo
tag
válasz
BogyóBP #25255 üzenetére
Mérd meg a fali csatlakozón melyik ág a fázis, meg az elosztóban is és próbáld ki, hogy a monitor dugaszát fordítva dugod be az elosztóba. Meg ugyanezt el lehet játszani a géppel is. Banális dolognak tűnik, de ilyet okozhat fázis-nulla helyzet vagy földhurok is. A kapcsolóüzemű tápok szekunder része alapvetően földfüggetlenek, ugyanez igaz a gépre is. Ez a fázis-nulla váltás lehet, hogy valamelyik pozícióban (gépnél vagy monitornál) megoldja ezt a jelenséget.
-
BogyóBP
addikt
válasz
Biga123 #25254 üzenetére
Már vagy 50 fajta elosztot próbáltam régebben nem is volt a lakásban mindenhol földeles itt ennél a konnektornal főleg nem nemrég újra húztuk a villanyt minden kapott foldelest is de a jelenség előtte és utána is megvolt. A furcsa az egészben hogy egy alap lap vagy vga váltás is más képet eredményez (jelen esetben most alap lap csere volt ). De egy monitor csere is már lehet más megjelenítésű. Érthetetlen a dolog azt hiszem lehet szemészet lesz ebből.
-
BogyóBP
addikt
válasz
Biga123 #25252 üzenetére
Viszonylag fiatal kb 2 éves körül lehet úgy találtuk egész kicsiként és hazahoztam szótár velünk él szép egészséges cica és valamiért imád a gép mögött de főleg a monitor előtt tobzodni aludni hemperegni különben sose jöttem volna rá hogy a monitor tőle vagy a szőre statikussagatol le tud kapcsolni lehet a monitor áramköre nagyon érzékeny erre de hogy ezt reprodukalni vagy kimerni mivel lehet fogalmam sincsen.
Nem is villogas ez a képi jelenség és nem is olyan mint egy vrr flicker vagy vsync bug hanem valami teljesen más mintha valami zavart szedne össze a halozatbol vagy nemtudom -
Biga123
addikt
válasz
BogyóBP #25251 üzenetére
Fiatal macsek foga olyan mint a tű, nekem lett tőle vérmérgezésem, úgy h a nyoma sem látszott.
Cserélném azt a kábelt, aztán jól elzárni előle.
Kábelcserénél meg csináljatok egy vaktesztet , hogy tényleg látod e a különbséget .
De nekem is inkább contact hibának tűnik, ha nem a megrágott kábel okozza. -
BogyóBP
addikt
válasz
sztivo #25248 üzenetére
Nem a jelet dobja el vagyis nemtudom pontosan..
így van felrakva az elosztó az asztal aljára:és ilyen kis harapás szeru bemelyedesek vannak a dp kábelen:
Bár a legtöbb dolgot beraktam harapás biztos csatornába pl az elosztó 220 ás kabelenek a harapásvedo burkolata totál szét van rágva de szerintem az sértetlen. Ideiglenesen atdugtam egy mezei elosztoba az egész gépet és jobb volt a kép mintha eltűnt volna az a zavaró kis jelenség és közbe az állat is a gép elé telepedett egész pontosan a monitor elé és nem kapcsolt le a monitor (nem mindig szokott). Van ilyen kábelem több is de ami most van egy hama aranyozott 8000ft os dp kábel nem szívesen cserélném amúgy is már próbáltam de ez a kábel 1.4 és és úgy veszem észre élesebb és szín gazdagabb képet ad mint egy mezei dp kábel.
-
sztivo
őstag
válasz
BogyóBP #25247 üzenetére
A két hálózati kábelnek semmi köze ehhez a jelenséghez szerintem. Inkább arról van szó, hogy laza a csatlakozás vagy a monitoron vagy a VGA-n. Kulcs kérdés lenne, hogy hol áll fel a macsek, illetve babrálgat-e valamit a HDMI vagy DP kábeleddel (simán el tudom képzelni, hogy egy rossz csatlakozás miatt eldobja a jelet). DP-t használsz? Próbálj meg olyan kábelt venni, amin körmös rögzítés van. Első blikkre ez lenne a javaslatom, de persze erősen cáfol az is, hogy más monitorokkal meg nincs ez a jelenség, illetve a flickeringet mi okozza..
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok. Van egy Acer nitro 272up típusú monitorom és viszonylag sokat szokott a cica a gepemnel tanyazni. Előfordul hogyha feláll és megmozdul a monitor elsötétül és ha visszajön a kép sávos lesz függőlegesen mintha a vga meghalt volna de a kép látható mögötte. Ha kikapcsolom a monitort és újra be akkor helyreáll. Kipróbáltam 2 másik monitornal is a lakásba sőt van egy ugyanilyen modell csak fullhd kivitelben elvittem előtte 4x5 a macskát úgy hogy a szőre hozza ért a kijelző hoz de egyik se csinált semmit. Ha olyan képet nyitok meg ahol sok a szintkülönbség észrevehető hogy egy minimális vibrálas van ami épphogy látható de pont zavaró és ki fárasztja a szemem. Az itteni sima Samsung va paneles monitornal nem látni ilyent igaz az 165hz es de nem hiszem hogy koze lenne hozza. Mit tudok tenni? Hibás a monitor vagy valahol interferenciat szed össze mivel a gép 220 ás kábele és a monitor 220 ás kabele egymás mellett van lekötve kábel management céljából ez okozhatja ezt?
-
-
sztivo
őstag
válasz
szabonagyur #25242 üzenetére
A DP nem fog leadni töltést, úgyhogy kell egy olyan monitor, ami rendelkezik és tölt is USB-C -vel, no meg olyan laptop, amin a csatlakozó egyszerre tud DP alt mode-ot is is töltést felvenni.
-
elektrotank
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Samsung Odyssey G7 S28BG700EP (ips, 4k) monitor, ami napi többször csinálja azt a jelenséget, hogy elfeketedik a kép, majd egy pillanat múlva visszajön. DP kábelen csatlakozik a géphez, a hozzá adott kábelt használom. Amikor elmegy a kép, akkor vele együtt a hang is (a monitor hangja természetesen), tehát gyakorlatilag, mintha elvesztené a monitor a jelet a kártyáról. Sima windows alatt is csinálja, nem csak játék közben. Nem annyira gyakori, de néha rettentő zavaró tud lenni, ha olyan pillanatban megy el. Más külső egységet (ps) más porton (hdmi van még rajt) még nem teszteltem vele hosszútávon, hogy ugyanúgy produkálja e a jelenséget, azonban valószínű, hogy majd teszek egy próbát, ha lesz egy hosszabb időm vele.
A monitor beállításaiban van ún. játékmód, ami "optimalizálja a képernyőt a teljesítmény érdekében a játékkoznol használatakor". Ezt direkt kikapcsoltam (bár csak így van 144hz, alapból 120). Próbáltam itt is állítgatni, hátha ettől lehet probléma. Próbáltam azt is, hogy nem kerek 120hz teszem, hanem 119,88-ra, de ez se vált be. Egyedül a bitmélységet nem állítottam át, de az internet szerint az se sokat használ. Alapvetően amikor felmerülnek másoknál hasonló problémák, akkor általában nvidia kártyával jönnek ezek elő a gsync miatt. Viszont én egy amd 5700xt-t használok.
Egyelőre egy DP kábel cserét tervezek majd (akár azt is ajánlhattok, ha szeretnétek), mivel ez a legolcsóbb megoldás. Elvileg a videókártyának semmi baja. Már próbáltam azt hiszem másik portban is (a GPU-n). A monitoron sajnos csak egy DP port van... szóval, ha az szar, akkor így jártam
-
szabonagyur
félisten
Dell P2319H monitort tudom úgy használni, hogy mondjuk DP-USB-C kábellel kötöm össze a laptoppal és arról töltsön a laptop? Cégnél sok új Dell monitor USB-C-vel összekötve (tudom ott mind2 végez az) és akkor ki lehet hagyni a dokkolót aminek én is örülnék itthon.
Nem sok esélyt látok rá, gondolom így nem tud tápot leadni.
-
szasanyi
félisten
válasz
szabonagyur #25240 üzenetére
Mi lenne a kérdés? Hátha lesz nifó hozzá a topik címértől függetlenül.
-
szabonagyur
félisten
Sziasztok
Jól látom csak monitor vásárló vagy hiba topik van? Sima általános kérdésre nincs?
-
sztivo
őstag
Sziasztok!
Adott egy Asus VG259QM monitor, amin csak és kizárólag fekete kijelzőnél/tartalomnál látható az alábbi két kék folt. Ez fizikai behatás eredménye, vagy a DP 1.2 kábelem nem igazán bírja a 280 Hz O.C.-t vagy valami más oka van?
Előre is köszi!
-
szasanyi
félisten
válasz
iszoke #25232 üzenetére
Egyrészt milyen monitorral próbálod, mert én úgy értettem az ominózus OLED-et visszaküldted. Másrészt az NV panelben kapcsold be a G-Sync állapotjelzést és láthatod mutatja ha működik.
-
iszoke
senior tag
válasz
szasanyi #25229 üzenetére
Elnézést kérek a dupla posztért, de érdekes dolgot vettem észre. Az előbb említett linket próbáltam, bevetettem az RTSS-t, próbáltam custom felbontást csinálni, semmi. Valamiért viszont amikor az Nvidia vezérlőpultban kikapcsoltam a G-Syncet a rá vonatkozó menüpontnál (G-Sync beállítása), aztán a 3D-beállítások kezelésénél a Globális fülön átállítottam Rögzített frissítésről G-Syncre, ez valamiért visszakapcsolta úgy, hogy most nem ingadozik a freki. Teszteltem a World of Warships játékkal, mivel ott nagyon észrevehető, és teljesen normálisnak tűnik. Szerintetek biztos működik a G-Sync ha az Nvidia VP szerint igen, viszont nincs sehol freki ingadozás?
-
iszoke
senior tag
válasz
szasanyi #25229 üzenetére
Azért dühítő, mert a régi 2K felbontású IPS monitoromon egyáltalán nem volt ilyen VRR villódzás, bár az OSD mutatott ingadozást néhány játéknál. Viszont amikor követtem ezt a linket utána az is megszűnt, stabil frissítési frekvencia mindenhol. Tehát két dologgal van összefüggésben, a felbontás, és a G-Sync. Sajnos azonban 4K-n ugyanez nem vált be nekem, és tippen sincs, mivel lehetne elérni, hogy a VRR maradjon stabil 240 Hz-en.
-
szasanyi
félisten
válasz
iszoke #25226 üzenetére
Ha a G-Sync nincs bekapcsolva akkor nincs G-Sync mind1 mit és hol állítasz. És igen, a fix frissítési frekvencia megoldja, de annak hiányában lesz/lehet más képi anomália (amit vagy látsz vagy nem). Ezért mondtam, hogy próbálgatni kell mindent amit lehet, aztán látod mi, hogy jobb a te szemednek.
-
szasanyi
félisten
válasz
iszoke #25224 üzenetére
Ezt nem lehet eltüntetni, bár az ASUS most olyan FW-t adott ki ami csökkeni (elvileg, nem láttam). 4K gaming VRR nélkül nagyon erős VGA-t kíván megfelelően magas és stabil FPS-hez. De ki kell próbálni mindent, hogy lásd melyik hoz jobb eredményt.
Azon csodálkozom, hogy ezért csrélik a monitort, hiszen ez a jelenség nem minősül hibának (hacsak a te monitorod mégis csak az nem volt). -
iszoke
senior tag
válasz
szasanyi #25222 üzenetére
De, ami azt illeti igen. Csakhogy ez a probléma nem kezdettől fogva volt jelent, hónapokon keresztül használtam nulla vibrálás mellett, ezért gondoltam, hogy meghibásodott. Ki fog derülni, ha majd megkapom a cserét.
Azt láttam a videón, hogy a lehetséges megoldások között ott sorolták a G-Sync kikapcsolását... annak hátulütőivel együtt. Nem mondhatnám, hogy túl lelkesítő a gondolat kikapcsolni, mert használhatatlan.
#25223 Displayportot használtam, bár HDMI sem produkált jobb eredményt.
-
szasanyi
félisten
válasz
iszoke #25221 üzenetére
Esetleg nem iIlyet láttál? Mert ez lehetett ami egy ismert probléma: főleg ssötét jelenetnél látható jól és ha VRR van FPS ingadozással. OLED és VA paneleket ios érint. De ez nem klasszikus értelemben vett hiba, inkább sajátosság.
Ha nem ez volt akkor videó nélkül nehéz tippelni az okra (bár mivel visszavitted nem is annyiry lényeges). -
iszoke
senior tag
Sziasztok! A következővel kapcsolatban lenne szükségem a hozzáértésetekre.
Következő a szitu. Van (volt, mert már visszavittem oda, ahol vettem) egy Asus PG32UCDM típusú OLED monitorom. Legfrissebb Nvidia meghajtók, G-Sync bekapcsolva Nvidia vezérlőpultban, 4K felbontás 240 Hz-en. Asztali alkalmazásoknál semmi probléma nem volt, de abban a pillanatban, hogy betöltöttem egy játékot azonnal elkezdett láthatóan vibrálni az egész képernyő. Teszteltem jópár játékon ugyanazzal az eredménnyel (pl. World of Warships, Cyberpunk 2077, Skyrim), illetve családon belül másnak a gépén Rainbow Six: Siege játékkal. Annak ellenére, hogy nemcsak a teszteléshez használt játékok, de még a környezet sem egyezett (Windows 10 nálam, Windows 11 náluk) kivétel nélkül mindig előjött ez a vibrálás.
A kérdésem ezek folytán a következő. A monitor nyiffant ki valahol szerintetek, vagy más jellegű a probléma?
-
moma
őstag
Vannak melóban c34h890wju Samsung monitorok. Dell Latitudokkal használjuk őket. A gond az, hogy soknál nem működik az USB-C csatlakozás csak a HDMI. Korábban többnél működött. Találkoztatok már ilyesmivel? Próbáltam rákeresni, de nem nagyon találtam hasonlót.
Próbáltam kikapcsolni visszakapcsolni a monitort. Kipróbáltam a laptop különböző USB-C csatlakozójában. Másik kábellel. Átnéztem a settinget hátha valahol le lehet tiltani. De semmi. Annyira furcsa, hogy egy több monitornál is ez van, van amelyiknél meg most is működik. -
szasanyi
félisten
válasz
Biga123 #25215 üzenetére
Win11 re-install megoldotta, nemtom mi volt a nyűgje. Az viszont nem oldódott meg - és nem értem az okát annak sem -, hogy a FW frissítés nem megy. USB kapcsolat van, Gaming Intelligense app érzékeli is és működik, a FW update app mégis azt mondja nincs kapcsolat és nincs FW update sem.
-
Biga123
addikt
válasz
szasanyi #25213 üzenetére
Event logban van bármi az újraindulás környékén? BSOD van vagy csak simán újrakeni?
Usb t kihúznám “Gaming Intelligense app” -ot uninstallálnám , DDU val vga driver eltávolít, újrarak. Hátha. De ha simán “csak megjelenítőként” használnád nem kellene h a gépet újra indítsa.
-
szasanyi
félisten
válasz
Jarod1 #25210 üzenetére
Az eredeti (már fent lévő, pontos verzióra nem emlékszem) és az új driver sem változtatott. HDMI 2.0 miatt sem érdemes azt használni DP helyett, illetve a gyári kábellel is hibátlanul kell üzelemelnie. De megnézhetem van-e nála megfelelő HDMI kábel...
Az is érdekes, hogy van USB kapcsolat és a Gaming Intelligence működik is, de FW frissítés nem lehetséges mert az MSI FW update program nem érzékeli a kapcsolatot. -
Zimmi91
addikt
válasz
Zimmi91 #25203 üzenetére
Kikapcsoltam a Gysnycet és hagytam a DP kábelt akkor 3-4 óránként csinálta egyszer egyszer, szal biztos, hogy driveres hiba lesz, remélem lassan lekezelik. Addig kicseréltem HDMire amit adtak a monitorhoz, ezzel is tudja a 240HZet és itt nincs semmi hiba. Amíg nem lesz javítva marad a HDMi
-
szasanyi
félisten
Nem tudom monitor hiba lehet-e ez, de nem találkoztam még hasonlóval ezért leírom hátha más valakinek lesz infója.
PC-n ( Win11-gyel és hibátlan működéssel) egy ASUS 1080p monitort cseréltünk a keresztfiamnál. Az új monitor egy MSI MAG 274QRF QD E2 amivel random újraindul a gép.Driver fissítve lett, minden be lett állítva és nem értem mi okozhatja... 5let?
-
Polomester
csendes tag
válasz
roseA580 #25204 üzenetére
Köszönöm a választ.
Asztalos mellett dolgozok,a kondenzátor csere nem épp az én tudományágam.
Ha elviszem szervízbe,gondolom megtudják csinálni,a kérdésem hogy megéri-e elvinni? mostanában elég fura áron dolgoznak,vagy inkább kezdjek bele félrerakni egy újnak a megvételére. -
roseA580
tag
válasz
Polomester #25202 üzenetére
Szia!
Valószínűleg kiszáradt néhány kondenzátor a tápegységében.
9 kondenzátort kicserélni nem nagy dolog. (a nagy fektetett puffer kondi ritkán hibásodik meg)Ki is lehetne mérni őket, de ESR mérője nincs mindenkinek.
-
Polomester
csendes tag
Jó napot!
Technikai gondom van,vakarom a fejem mi lehet a gond.
Régi darab Samsung Syncmaster913v típusú monitorom van,tényleg régóta szolgál.
2 napja kezdte el a hibát,eddig bekapcsolás után 2 mp múlva beadta a képet,most olyan 2 percig villog magába majd utánad adja be a képet.
Mi lehet az oka ennek a hosszú időnek amíg bekapcsol?Köszönöm előre is.
-
válasz
Lord Dragon #25187 üzenetére
Senki többet harmadszor?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Hálózati / IP kamera
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Házimozi belépő szinten
- TCL LCD és LED TV-k
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- LG FLATRON L1942s 19"-os 1280x1024-es monitor eladó
- SAMSUNG (LS49CG934SUXEN) 49" 5K OLED GAMER ! akció!
- ÚJ Dell Alienware AW3423DWF OLED Gaming Monitor! 3440x1440 / 0.1ms / 165Hz! Számlával! BeszámítOK
- Monitor Adás-Vétel-Beszámítás-Csere
- LG UltraGear 27GR95QE-B Gamer Oled Monitor!27"/2k/240hz/0,03ms/HDMI 2.1/Konzolhoz is
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest