Hirdetés
- A természettel együtt ébredeznek a hardverek
- A '90-es évek jutnak az eszünkbe az ATK készülő egeréről
- Huszadik születésnapjára eléggé megváltozott az Antec nagytornya
- Még a saját szövetségeseivel szemben is fegyverként használná az AI-t az USA
- Mégis meglepi egy új GeForce-szal a rajongókat az NVIDIA?
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- TCL LCD és LED TV-k
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- MWC 2026: Könnyen megmarkoltuk a Lenovo Legion Tab ötödik generációját
- Pedzegeti az új Xbox irányát a Microsoft
- Milyen processzort vegyek?
-
PROHARDVER!
A Sony 2010. május 11-én bejelentette a MILC (tükörnélküli cserélhető lencsés) fényképezőgépcsaládjának első két tagját, a NEX-3, és NEX-5 gépeket, APS-C méretű szenzorral. A piaci várakozásnak megfelelően az APS-C vázak rövid, de gyors evolúciója után 2013.október 13-án megjelent az első full frame méretű érzékelővel szerelt Sony MILC ILCE-A7 néven. Az összefoglaló a rendszert átlátni próbál segítséget nyújtani.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
-
Jack72
aktív tag
Én 11 éve csináltam először lagzi/esküvő fotózást és azóta sem. Visszanézve a képeket, van hová fejlődnöm...
Jó, hát azért a közel 3 ezer képből lettek jók is...
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
norbert1998
üzenetére
Háh, jó logika

Nem.

@qnadam: iiigen. Az ilyen esküvő annyit is ér, én azt mondom
Táncolják össze basszus a fotóst legalább...
-
rekid
addikt
Egyszerűen mennyiség kell és nem minőség. Ez lett az eredmenye a görgetős platformoknak. Minden nap legyen új tartalom amit lehet görgetni. Mindegy a minőség. Megváltoztak az igények.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
gyapo11
üzenetére
Nem tudom, hogy a képek vevőinek van-e igénye jobb képre
Szerintem nincs. Rokon/haver megoldja, mert egy eskifotós (egy normálisabb) drága, még életük - elvileg - egyszer előforduló, legszebb pillanatainak megörökítésére.
Mondanám, hogy statisztikát néznek és az "50% válás, oké, akkor lehet mi is válunk, oké akkor nem kell profi eskifotós" logika lefut akármelyik fejében is, de annyira ostobák manapság már az emberek, hogy nem, nem fut le.
Tényleg igénytelenek.
Hifiben ugyanez megy..
-
gyapo11
őstag
Nem tudom, hogy a képek vevőinek van-e igénye jobb képre. Mert gondolom aki nem negyedáron akar fotózni, az magasabb minőséget tud szolgáltatni különben mire fel kérne érte többet. A kérdés az, hogy az igényszint ment le előbb negyedárra vagy a negyedáras minőséget megszokták a megrendelők. Ha én próbálnék fotózásból megélni, és képes vagyok jobb minőséget produkálni a negyedárasoknál akkor nem aggódnék.
Volt a számítógépekben több ventilátor siklócsapággyal, ezek hamar elkezdtek zörögni. Mentem javítani, beszéltem az ügyfélnek a golyóscsapágyas ventikről, bár dárágább de sokkal tovább tart. Onnantól nem csak ventilátorból kért golyóscsapágyast hanem minden más alkatrészből is idézőjelben, hiába került többe. -
gyapo11
őstag
válasz
kovsol
üzenetére
Ezt már réges régen megszoktam az IT vonalon, pedig amikor kezdtem 1.2 milló Ft volt egy XT és 6987 Ft volt az átlagfizetés. Így persze a felhasználók is döntő többségben céges alkalmazottak voltak. Tehát drága cucc és totál homály felhasználók, a 7V-tel kb. ugyanez a helyzet, csak most két havi átlagból meg lehet venni a gépet. Ezért is harapózott el a mobillal fényképezés, mert rátappol és kész a kép, olyan amilyen de lesz kép. De ha a gépet úgy veszi ki a dobozból, hogy A módban van és 22-re állítva, akkor nem érti miért mozdulnak be a képei amik irtózatosan szemcsések is, sokkal jobb a mobil.
Ma már a használatit se kell bogarászni, AI sokkal hamarabb megtalál bármit, és ha olyan kérdést teszek föl, hogy az összes 2016 óta megjelent Sony milcek közül melyek tudnak egy expóval valódi HDR képet csinálni, akkor 100-szoros lesz az időnyereség az AI oldalán.
De az is igaz, hogy kérdezni is tudni kell, bár szerintem a zebra csíkozást megérti az AI is.
A fb-ozás már úgy beégett az emberekbe, hogy automatikusan gondolkodás nélkül ott panaszkodnak.
Egyszer rendeztem fiataloknak olyan versenyt, hogy felteszek egy kérdést és a két csapat közül amelyik előbb adja meg a helyes választ az kap pontot. Számítógép előtt ültek és szabadott használni. Bármi volt a kérdés, azonnal mindkét csapat ugrott a google-ra, pedig lehet hogy 5 másodperc gondolkodással tudta volna a választ fejből is.
És ez nem jó, mert ha nincsenek meg az alapok fejben, akkor nem fog tudni kérdezni se és nem fogja megtalálni a választ. Egyértelmű, hogy a másodfokú egyenlet megoldóképletét nem kell tudni, de azt igen, hogy van egy ilyen és mire lehet használni.
A fényképező használatiját se kell bebiflázni, néha van az 600 oldal is, de legalább a funkciók nevét meg hogy mire való azt tudni kell, hogy meg tudja keresni. -
Jack72
aktív tag
Ezért kellene elolvasni előtte a használati utasítást vagy megnézni egy jó videót. Mondjuk a manual van vagy 300 oldal...
Vagy 35 mm-es obival miért nem tudok sportrendezvényt jól lefotózni, hiszen minden olyan távol van.
Nem is lenne baj, de akkor tájékozódjon az okosabbtól. -
kovsol
titán
Beléptem egy A7V facebook csoportba.
Első post amit ma látok:
Miért vannak szürke csikokok a kijelzőn? Azon tanakodnak vagy 40 hozzászólás óta, hogy hibás a kijelző, meg miért van ennyi hibás. (grid line be van kapcsolva) -
TCr
veterán
Alakul a szép idő, asszem itt az ideje, hogy keressek jó áron egy 70-350-et.

-
PNP
őstag
Niche termék, de hátha valakinek hasznos.
Niyien A1 gyro logger. Régebbi (ZV-E10 és A7C előtti), giroszkóp nélküli vázakhoz jó (de nem csak Sony-hoz), utólagos stabilizáláshoz (+rolling shutter fix). Több lépésből álló, de viszonylag fájdalommentes workflow: saját szoftver intézi a szinkronizálást a log és a felvételek között, és készít egy Gyroflow által értelmezhető file-t minden jelenethez. Gyroflowban pedig vagy stabilizált klipet lehet exportálni, akár batch-ben is (ugye az ingyenes Catalyst Browse-ban ez le van tilva), vagy később, Premiere-ben vagy Resolve-ban pluginként is elérhető a gyro alapú stabilizálás. Felvétel közbeni zoomolást nem támogat, és meg kell neki adni a gyújtótávolságot (vagy az eszközön, vagy utólag Gyroflow-ban), és ahogy az összes elektrolnikus stabilizálásnál, így itt is érdemes gyorsabb zársebességet használni. Aliról 26 ezerért vettem.
-
El Joe
tag
Ezekkel az új Viltrox fix üvegekkel van valakinek gyakorlati tapasztalata?
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Masterboy84
üzenetére
Előre.
Nekem volt már visszatérítéses ügyem is velük. Az is flottul ment. "Csak" vissza kellett küldenem a csomagot Franciaországba (saját költségen). Amint megérkezett, jött is vissza a pénz a számlámra.
-
DaveNo1
veterán
válasz
qnadam
üzenetére
Én Japánban vettem a6700-at, van nemzetközi modell is abban már van angol nyelv cserébe kicsivel drágább volt mint a japán only, viszont hasonló árban mint az e-finitys. Hong-kongban is 0% adó van elektronikai termékeken, ha jól tudom összes ilyen oldal oda van bejegyezve azért kerülnek ennyibe.
-
köszi

azon gondolkozom, hogy kockáztassak-e vele, vagy inkább vegyem meg kínában, ahol az ár olyasmi, mint az e-infinityn, viszont akkor olyat kell vadászni, ami tud angolul, vagy bele kell hekkelni, de csak ezért nem vinnék laptopot. -
vajon egy mai e-infi rendelés mennyire biztosan ér ide 18-áig?
-
gyapo11
őstag
válasz
p_adam
üzenetére
Csak listába téve a raw->jpg konvertálás menete:
Black level korrekció
White level normalizálás
Demosaic
Fehéregyensúly
Gamma / tone curve
Highlight recovery
Noise reduction
Sharpening
Színprofil alkalmazása
Objektív korrekciók
Kreatív beállítások
Jó pár műveletnél módosul a kép, ha nem ugyanazokkal a paraméterekkel dolgozik a software. -
kovsol
titán
Sigma 15mm f/1.4 DC DN | Contemporary & 35mm f/1.4 DG II
APSC vonalat is felújítják az szerintem jót fog tenni a rendszernek.
-
p_adam
addikt
Azt nem lehet sajnos, a váz processzora és a LR másképp dolgozza fel a képeket.
A megtekintő módban a JPEG-et látod, amit a RAW file tartalmaz (ezt egy másik programmal ki lehet szedni, de akkor JPEG-et szerkesztesz...)
Persze lehet kísérletezni, hogy a LR profilok közül melyik az ami legalább nyomokban emlékeztet arra, amit a kamera abban a módban csinál. A profiloknál lenyíló menüben rá kell menni a 'böngész...' opcióra és ott a Camera Matching között lesz Monochrome, amit hozzá tudsz adni a kedvencekhez, és akkor egyből válaszható lesz.
Aztán el lehet kezdeni formálni egy importáló / fekete-fehér preset-et, ami hasonlit rá, de (spoiler alert) ugyanolyan sosem lesz. -
rekid
addikt
Sziasztok, kellene némi help. Fotózáskor előszeretettel használom a creative look black and white opcióját a7iv-en. Igen ám de rawban mentek a kártyára, így amikor lr-ben importálom a képeket akkor ugyan még megtekintő módban fekete fehérek de developra átugorva már a színes verzio jön elő. Hogyan tudnám megtartani a creative look fekete fehérét szerkesztéshez?
-
Taci
addikt
És igen, a németektől vásárolt Tamron objektívekre is ugyanúgy EU-garancia van, mint a Sony-ra, tehát ha a németektől veszed, itthon is ugyanúgy él a teljes garancia, garanciahosszabbítás stb. (Így vettem én is a 35-150mm-t.)
A Sigma az, amelyik kilóg a sorból, az csak 1 év garanciát ad országon kívül - azt jobban megéri itthonról venni. Leveleztem velük, azt mondták, tja, ez van, majd egyszer talán a jövőben egyszer ezt megváltoztatják.
-
gofry
senior tag
Aki esetleg tamron 35-150 et keres 5 ev garival: foto erhardt:
[link] 1169 Eur+szallitas
en most vettem, teljesen uj kb csak kivettek a dobozbol megneztek, hogy nehez es tettek is vissza.
ennyiert ajandek -
p_adam
addikt
-
p_adam
addikt
Camerasdori.com a másik domain-jük, ingyen szállítással esetenként picit olcsóbban, kevesebb garanciával.
-
Taci
addikt
cotswoldcameras.com
Rendeltetek már innen? Most jött szembe Google-ön.
E-infinity-szerű webshopnak tűnik, hasonló árakon. Scamadviser 100%-os megbízhatóságot mutat. Truspilot-on is 4.9 pont (5-ből), 401 db értékelésből.Persze ez is szürkeimportos webshop, ahogy írják is a FAQ-ben, viszont a garancia 3 év (vázakra és objektívekre), szemben az E-infinity-s 1 évvel:
All cameras and lenses come with a 3-year warranty provided by Cotswold Cameras. You can upgrade the warranty to 5 years by visiting this page. All warranty work is carried out in the EU. Please note that this is a retailer warranty and is not provided by the manufacturer. -
Sziasztok!
Német Amazonról rendelt Sony cuccokra itthon is érvényes a garancia kiterjesztés stb?

Gondolom egyedül a visszatérítés nem működik magyar címmel / számlaszámmal. -
válasz
kovsol
üzenetére
Igen, ezért is agyalok rajta, sok értelme nem lenne.
De a 16-35 biztos nem megy a háztól, nagyon szeretem.
Inkább a 24,28 és 35 kezdőtől kell nézelődni.Vagy teljesen kihagyom ezt a tartományt, és csak egy 70-200-t nézek, crop módban meg ott az 50 körüli tartomány (bár a 50-es Viltrox Airem is ott van mint prime ha nagyon kell)
-
-szabi-
addikt
válasz
-szabi-
üzenetére
Kipróbáltam a RaiDrive és a NetDrive progikat de hiába csatolta fel a google fotókat mindkettő csak üres albumot látott.
mr google ai ennyit tudott hozzátenni a dologhoz:Van-e egyáltalán megoldás a „letöltés-feltöltés” körön kívül?
Sajnos nincs. A Google lezárta az összes olyan kaput (API-t), ami lehetővé tenné egy külső programnak (pl. egy windowsos tömörítőnek), hogy módosítson egy fájlt a Fotók tárhelyeden.
Tudom, hogy ez "őskori" és bosszantó, de a Google pont azért tette ilyenné a rendszert, hogy ne tudd külső szoftverrel csökkenteni a tárhelyfoglalásodat, hanem kénytelen legyél nagyobb tárhelycsomagot vásárolni.
Szánalmas ez az egész. -
-szabi-
addikt
válasz
-szabi-
üzenetére
Feltettem a google drive for desktop progit mert ezt írta:
Módszer: Google Drive asztali alkalmazás (Javasolt)
A Google Drive for Desktop segítségével a Google Fotók tárhelyed egy helyi meghajtóként jelenhet meg a számítógépeden.
Telepítsd a Google Drive asztali alkalmazást (Google Drive for Desktop).
A beállításoknál győződj meg róla, hogy a Google Fotók biztonsági mentése engedélyezve van, és a képek szinkronizálódnak.
A fájlkezelőben (Windows Intéző/Mac Finder) a Google Drive meghajtó alatt megjelennek a Google Fotók mappák.
Természetesen ez nem így van.
A google drive látszik meghajtóként de a fotók nem.
Turkálom a beállításokat erre közli, hogy ezzel csak duplikálnám a képeket.Szóval most ott tartok, hogy a google fotók nem hajlandó tömöríteni a képeimet.
A google desktop alkalmazás nem teszi lehetővé, hogy xnview hozzáférjen és én tömörítsem a képeket.
Keresgélés közben találtam olyat régen volt desktop hozzáférés de 2019-ben google megszüntette.
Mindent megtesz hogy ne sikerüljön tömöríteni a képeket és helyette a tárhely vásárlást ajánlja. -
p_adam
addikt
válasz
kovsol
üzenetére
Túl kicsi, ilyen egy rendes 35-100/2.8
-
Ijk
nagyúr
Megfogadtam hogy idén nem költök többet fotós cuccokra, de ez a Voigtlander 40 F2 felkerült a vágyak listájára. 30mm/165g

-
kovsol
titán
Az új váz mellé akkor lett új objektív is.
Napellenzővel elég nagynak tünik, de amúgy nagyon jól harmonizál a gép súlyával.
És igen tudom pfuj F4.
-
Lac-coo
őstag
Hi !
A7 3 al próbálom a Monitor + appban a focus pull módot életre kelteni... De nem fut le a kalibracio! Valaki nem tudja ki a bibi?
-
gyapo11
őstag
válasz
kovsol
üzenetére
15 ms az 1/67 másodperc, ennyi idő alatt egy 15 km/h sebességű biciklis 6 cm-t tesz meg, de ott van még a robogó. motorkerékpár, autó, ezek 20-25 centit városban, szóval én inkább az 1/200-1/250 másodpercet használnám ilyen esetekre. Ez viszont 4-5 ms, még nem nagyon tudják a rolling shutteres elektronikus zárak.
-
kovsol
titán
válasz
p_adam
üzenetére
[link] itt elég sok gépnek ott van a kiolvasási sebessége.
Fotó módot érdemes nézni. Az mutatja egy RAW képet mennyi idő alatt tud kiszedni a szenzorból ugye.
Összehasonlításképpen egy mechanikus zár az 2-4ms között produkál. Ezzel az A1, és Nikon Z8/9 már kb pariban van. Egyébként 15ms alatt már szinte csak extrém esetekben okoz olyan gondot, hogy miatta kuka a kép. Mit tudom én kolibri szárcsapása például bizonyos szögből. -
p_adam
addikt
válasz
gyapo11
üzenetére
Ezért írtam mechanikus zár fps értékeket, ha elengedőek, akkor sporteseményen aligha számít, hogy hangtalan-e, vagy nem. Optika kell ezekhez inkább, nem (csak) váz.
Az A9III előnye számomra az utcai fotózásra jönne ki főleg: elég kicsi, néma, hirtelen reagál, kompaktokkal szemben bármilyen optika rámegy, és sokkal egyszerűbb, hogy GS módban fut, nem kell kapcsolgatni. Bár szürkeimportban is tetemes felárú az A7V-hez képest, az ergonómia és kereső (+ vakuszinkron) is érnek valamit, bár a képminőség némileg kompromisszumos, ill. olyan gyorsan fejlődnek ezek, hogy a későbbiekben jócskán lehet bukni drága vázakon. Ha van Z8/Z9-ben rolling shutter, én nem látom.
Egyébként egy A7S-t vettem utoljára. Igaz, tele van rolling shutterrel, de még egy helyben tartva így is használható, hiányoznak manapság az ilyen minimalista vázak (nem kéne ennyire videó fele menni kereső nélküli, flip LCD-s vázakkal). -
gyapo11
őstag
válasz
p_adam
üzenetére
Nem az fps-re gondoltam hanem a rolling shutter teljes hiányára. Amikor a téma áll ugyan, de a képen valami mozgás is van a háttérben. Vagy követsz a géppel valamit és ettől az egész háttér mozog. Ez elég csúnya tud lenni elektronikus zárral, global shutterrel meg olyan mint mechanikus zárral.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
kovsol
üzenetére
Ismeros kecot arul Orom utcan, sokat jartam hozza (hifit epiteni, meg a kinai okos padlofutes wifi kutyujenek adni egy pofont, lehuztak vmi vacakkal meg anno). Van ott jopar osveny, fa-kitakaras mentes spotok, klassz hely.
A kovetkezo vagyalmom vegre a ferihegyi spotter dombra kijutni vmi fasza csovel es capable vazzal, ott meg nem jartam. Valahogy a mozgast sosem ereztem eddig, mindig statikus tema nagy megapixelen. Azt hiszem, kezdem kinoni.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
kovsol
üzenetére
Nem vagyok otthon, de nekem is vannak nagyon szep kepeim, meg D800 + Samyang 14 2.8 MF erambol
Live View-bol exponalva allvanyon, mar akkor is "milc"-eztem h a tukor ne mozgassa be (bar hosszu exponal pont nem szamit es f/11 korul idealis volt a csillagos effektre a fenygombokre anelkul, hogy tulzottan hollywoodi giccs lenne + f22-re a diffrakcio is megette). Sokat fordult a vilag, most meg mar reg lenne Sony szettem megint, ha nem masba akarnam tolni.. sajnos vannak prio-k, de talan 2026 Jezuska hoz vmit. Nem tudom. Kivaras.
Vmi durva hibrid klassz lenne, tampontok: ~40MP+ (tehat nem kotelezo R), in-body pixel shift HiRes, in-body multiexposure (noise reduction es bayer cancellation), crop mentes 8K30/4K60 unlimited (esetleg 8K60/4K120 limited), S-Log, AV1 formatumba vidizes szelesen allithato profilokkal (ha mar royalty free, marha hatekony es kellene a karin az ertekes tarhely), built in GPS/Glonass/whatever (ha mar van BT, Wifi ugyis, nem elfer az a pici elektronika, ami nem is ad, csak fogad ? De.) Hmmm mit hagytam ki ?
Ah igen, fully stacked. Global shutter nem tudom, kell-e.
Nnnna, most van az, hogy fel kene ebrednem, bilibe logott a kezem
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
kovsol
üzenetére
Gyonyoru kepek
Haat igen, igy fotozgattam en is meg szebb idoket megelt koromban, csak Bp-n. Mondjuk fototemanak az is eleg top, nem leszolni akarom.
Az Eiffelt szetb*tak ezzel az uveg kordonnal az aljan. Regen nem volt, ki lehetett alola setalni a parkba szembe, lefekudtunk pokrocra a fube es ahogy este telibe ragyogott az ember felett az Eiffel, mintha rank akarna dolni, marha erdekes feeling volt.
Szar egy vilagot elunk. Tbh en sem vagyok ilyen migrivel agymosott feju, de hogy a nyolcvanas evekben mennyivel tisztabb volt a nyugati vilag, uh. Borzaszto, ami megy vilag szinten. Egyszeruen nem fer a fejembe, miert kellett olyan eszmeket korlatlanul - szabalyok nelkul - magaeva tennie a nyugatnak, amiket eleg lett volna, ha a sajat allampolgaraira alkalmaz. Nem mindenkinek valo sem a demokracia, sem a jolet, es ezt nem belulrol mondom idegbol, mielott barki megszolna, hanem az alapjan, amit latok a nagyvarosokban.
Van ez a srac, brutal varoskepeket forgat... [link]
-
Neck
veterán
válasz
Dißnäëß
üzenetére
Azért Párizsban sötétedés után ne mászkálj bizonyos kerületekben - vagy inkább nagy általánosságban
. Bulizás után félrészegen metróztam vissza a céges hotelszobába, és volt olyan metró szakasz, amin rendesen féltem.
És én nem eszem be a migri dumát, ez nem az a szitu volt.Viszont fotózni gyönyörű!
Én még azért nem írnám le a németeket, még mindig az egyik legnagyobb GDP.
Üdv Stuttgartból

-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
kovsol
üzenetére
Igen, én egyből mikor vettem a gépet, vágtam angolra. Bár mostanában perverz vagyok, mert németezek. A kocsit is áttettem németre. Fancy. Pedig Ford...
Emlékszem, a 90-es években mekkora izé volt, hogy mindenki angolt és németet tanult.
Na, az angollal nincs is gond, de a némettel ma az ember egy hanyatló, mindenhol leépítős-mert-drága nyugat-Európában mit kezd azon kívül, ha mondjuk nem szobalány és nem mosogat ? Fura, mekkorát változott a világ.Mandarinnak bezzeg most látnám értelmét, de Duolingo-val toltam 2 hetet vele, uhhhh.
Érdekes módon a franciában is látom a potenciált. Van hadserege és van atomjuk, velük (sem) fognak baszakodni egyhamar. (Csak belülről ne essen szét
de szerintem akkora baj nincs mint az USA-ban). Voltam kint Párizsban pár napra cimbimmel még tavaly, utoljára gyerekkoromban voltam, alig emlékeztem valamire. Hát szájtátós, nagyon-nagyon komoly.
A fricceknek hogy nem sikerült egy ekkora világvárost összekalapálni, nem értem. Jó, őket szétbombázták, Párizs meg egy múzeumnak is elmenne, mert hálistennek megadták magukat és puska sem dördült anno.. eszméletlen vibe-ja van.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Masterboy84
üzenetére
Sokan szeretik a magyar menüt, szerintem az angol sokkal autentikusabb - még echte japó gépeknél is.
(A műszaki világban... lehet ezért gondolom így, de persze ízlések és pofonok). Amúgy ha idehaza adóznál SEM erősítenéd a magyar gazdaságot, úgyhogy hajrá e.infi
-
Masterboy84
tag
Köszi az infót. Én pl. már eldöntöttem hogy e.infin-ről veszek a6700-at, ott 1079 euro. Szerettem volna a magyar gazdaságot erősíteni és ha lett volna benne magyar menü, de arra kényszerítenek az itteni árak, hogy ne tegyem. Azért 160 ezer ft ide-vagy oda nem mindegy, ebből veszek plusz egy obit.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Kleroo
üzenetére
Az 1 éves díjadból kijön egy ilyen.
HDD bele, utána nem kér enni (áramon kívül).
De ha zavar a két kis venti (tápok), akkor ugyanez olcsó AM4-ből ECC UDIMM-el és némára tudod szerelni.
Bele két ilyen.
Rá egy ilyen ha pedig anyunak és bárkinek is akarod osztani és nem kézzel akarsz hack-elni, akkor pedig ilyen.Dzsob dán.

-
Taci
addikt
A német MediaMarkt(.de)/Saturn(.de) oldalakon ismét ÁFA-mentes (náluk az -19%-ot jelent) napok vannak hétfőig. Aki tud onnan (vagy oda) valahogy rendelni (mert Magyarországra nem szállítanak - így vagy ismerőshöz/rokonhoz lehet, vagy valami köztes szállítócéggel, ha van ilyen), egészen jó árakat foghat ki. Csak egy példa:
SONY Alpha 7 M3 KIT (ILCE-7M3K) + Tasche (Sony táska) + Speicherkarte (128 GB-os Sony V60 SD kártya) Systemkamera mit Objektiv 28-70 mm
[link]
1260 EUR, ami kb. 480e Ft. Itthon ez jelenleg 650e Ft-ba kerül (táska és kártya nélkül) - persze akciókkal lejjebb vihető.460e Ft az a6700, ami 100e Ft különbség.
260e Ft az a6400.És a Sony-nál EU-s garancia van, tehát a németektől vásárolt termékre is ugyanúgy érvényesíthető a teljes garancia itthon is.
Itt a link többihez is: [link]. Ha valami kifogyott, érdemes a Saturn.de-n is megnézni, ugyanaz a cég.
Meg persze nem csak Sony termékek vannak.Jó böngészést, hátha találtok valami jó vételt.

-
Kleroo
veterán
Bármelyik/Mindegyik. Nagyon szeretem a onedriveot , de idén sokkal drágább lett(6x1TB family 30k környéke helyett 46k), és kezd zavarni, hogy 2010es érzete van az egésznek tempo/workflow szempontbol. Ha Gdrive tényleg lényegében csak kicsit kényelmetlen, akkor lasan váltanom kell
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Kleroo
üzenetére
Melyiket kérdezed, a Google Drive-ot? Az asztali klienssel beállítottam egy hálózati meghajtót, én nagyrészt úgy használom. Dolgozni is szoktam róla/rajta (design, fotó, videó, ilyesmi), elég gyors. Nyilván nem olyan, mint egy belső SSD, de egy jó nettel teljesen jól használható.
-
Kleroo
veterán
Mennyire instant az eleres? Mennyire van kozel a felhasznalasi elmeny ahoz hogy kvazi csak a sajat neted tempoja korlatoz? En Onedriveozok, remekul be van integralva a winfosba, jo a kliensprogija, de kb megallt egy 7-8 evvel ezelotti szinten felhaznaloi tempoban, ami mar nem annyira top liga. Tud docogos lenni a fel-letoltes, elonezeti kepek legeneralasa, nagyon regen megnyitott mappaknal akar a lista is sok ido h egyaltaln mik vannak ott. (van kb 1teranyi backupom mindenfele raw fileommal, 2eve nem nyultam hozza, tegnap korbeneztem es gyotrelem lassu-vekenges volt)
-
vond
MODERÁTOR
SkyTrancer-nek is:
Igen, ez most elég jó ajánlat. De amúgy se rossz ez a 2 terás Gugli csomag évi 36 ezerért. Én is már évek óta használom privát és céges dolgokra is. És most bejött mellé a magasabb szintű Gemini hozzáférés is, ami elég hasznos.
Emellett van egy 10 terás MEGA előfizetésem is a nagyobb méretű projekteknek, plusz bizonyos itthoni dolgok biztonsági mentéséhez. Ennek is nagyon jó ára van, nagyjából havi 8 ezer forint. Érdekes infó, hogy ez a csomag pár hónapja még 8 TB-os volt, de egyszer csak hozzácsaptak még 2 TB-ot, csak úgy, mindenféle plusz költség nélkül. Így is lehet, na.
Az egyetlen szívfájdalmam, hogy nincs natív (hálózati) meghajtó támogatás, csak külső szoftverrel lehet megoldani, ha szükséged van rá.Használom a Google Fotókat is, nagyrészt privát képekhez, videókhoz, de itt szoktam megosztani például a 360 fokos fotókat is, mert szuperül kezeli.
És ezek mellett van itthon 18 TB RAID5 Synology NAS is (külső biztonsági mentésekkel). Azt is használhatnám megosztásra, de a fentiek mellett felesleges.
Ha fotókat árulnék (akár egyenként, akár albumonként), akkor valószínűleg a Pixieset szolgáltatásait választanám. SkyTrancer: Ha erre gondoltál a fotók megosztása alatt, akkor nézz rá, szerintem érdemes.
-
TCr
veterán
Nem fotóra, hanem egyebekre a mega.nz-t használom elég régóta.
20 GB teljesen ingyen. -
gyapo11
őstag
válasz
kovsol
üzenetére
Nekem bejön a lifetime tárhely, ha pár évig működik akkor is már töredék összeg jön ki havonta, pl. koofr, filejump, folderfort, pcloud. Ezeken van megosztási lehetőség mint a googledrive-on és hasonló felhő tárhelyeken, csak it TB-ban mérik a helyet. Van ingyenes account is pár GB hellyel.
Az olcsóknál már csak az ingyenes olcsóbb. Képeket nem szoktam megosztani, csak saját célra tárolok file-okat, weboldalakat. Pl. infinityfree korlátlan a hely, de 10 MB a max méret file-onként. Nagyobb képekre, videókra nem jó. És folderben nem lehet tallózni, konkrét linkek kellenek a képekre vagy weboldal. -
Jack72
aktív tag
válasz
SkyTrancer
üzenetére
A Flickr nem háttértároló, hanem képmegosztó. Jó sokáig ingyenes volt, aztán fizetős lett. A Pro verzióban eredeti méretben tudod feltölteni a képeket. Ha kellene, akkor én is előfizetnék de nincs rá igazán szükségem.
-
SkyTrancer
senior tag
a flickr-nem jó legalábbis az ingyenes nem, mert lebutítja a képeket, én meg az eredeti méretűeket adom át mindig max egy 90-95% os jpeg-be konvertálva.
De a google képeket tegnap kipróbáltam élesben és egész jó. Lehet pár szériát lenyomok ezzel meglátjuk mit mutat, mennyire használható, mert a dropbox szuper, csak nem felhasználóbarát.
-
kovsol
titán
válasz
SkyTrancer
üzenetére
Office360 előfizetésemhez jár 1TB OneDrive előfizetés is. Amúgy kb ez a legolcsóbb megoldás ilyen méretben, és még az office -t is kapom.
Meg van egy filléres 100GB Google Drive tárhelyem is. Igény szerint tudom megosztani ezeketn.
1TB meg ilyen felhős backupra is elég a legfontosabb dolgokra. -
Jack72
aktív tag
Flickr>>>ha jól tévedek, akkor 1000 képig ingyenes.
Imgur>>>nagyon gagyi oldal, tele reklámokkal, a fotók minősége is az.
Google>>>15 GB tárhely de már 80%-nál sikít, hogy betelik a tárhely. Elvileg korlátlanul lehet feltölteni lebutított minőségű képeket. -
-szabi-
addikt
Google fotókban kevés tárhely üzenet fogad.
Rányomtam aTárhely felszabadítása / A meglévő fotók és videók konvertálása helytakarékos minőségre
.
Azokat a fotókat amik eredeti minőségben kerültek feltöltésre nem hajlandó újratömöríteni.
Azokat a fotókat amiket az elmúlt fél évben már tömörítve tettem fel persze újratömörítette.
Van valami ötletetek miért nem tömörít az eredeti képeken? -
válasz
SkyTrancer
üzenetére
google drive-ot.
-
SSJmeszes
senior tag
válasz
SkyTrancer
üzenetére
Flickr jó választás lehet.
-
SkyTrancer
senior tag
kicsit off topik, de hirtelen nem találtam jobb helyet. Ti mit használtok a fotók megosztására ?
Én dropboxal nyomultam évekig, de kicsit körülményes pláne mobilon megnézni a kapott képeket, mert sokan nehezen találják a teljes letöltést, meg letöltögetik az applikációt pedig nem kéne, egyszóval kevésbé felhasználóbarát, nem mellesleg a képek online megtekintése sem annyira tuti.
Találtam egy csomó más alternatívát de nem regisztrálgatnék be mindenhova, még mielőtt nem járom körül előtte hogy Ti pl mit használtok erre a célra ? -
gyapo11
őstag
válasz
qnadam
üzenetére
Ha van 4-5 mft obi, akkor már a 4-5 E-bajonettes obi kicsit több lesz mint egy adapter, ami ha létezne pár tízezer lenne. Persze akkor még ott van a minőség, a lencsés adapter biztosan nem javít rajta. Nem mindegy mire kell a kép, én is próbáltam már több lencsés adaptert több gépen főleg Canon EF és más márkából m42-es obikkal, és nem láttam durván rossz eredményt. Ha nem kell nagyítani (webáruház, megmutatni valamit fórumon stb.) arra teljesen jó. Ha a Canon obik L-esek, akkor van miből rontani. Pl. Sony FF vázra vagy Leica L-es vázra nem kell lencse se, nyilván nem olyan gyors az AF mint Canon vázon, de mennyibe kerül egy 24-105 f/4 vagy egy 70-200 f/4 ezekre a vázakra. És ha ezt a kettőt viszem meg egy csupasz Sony vagy Lumix vázat tartaléknak akkor 4 obi helyett 2 obi súlyban se mindegy.
-
válasz
gyapo11
üzenetére
a (szerintem nem is létező) lencsés adapter árából akár el is lehet adni a meglévőt, és venni egy megfelelő bajonetteset, sokkal egyszerűbb az úgy mindenkinek.
egyébként másfél mm-en még akár el is férhet az elektronika, legfeljebb kilóg oldalra, csak minek az egész?az a sigma eleve egy aps-c obi, csak megcsinálták mft bajonettel is, nem kellene semmit sehova széthúzni.
-
gyapo11
őstag
válasz
qnadam
üzenetére
Nem néztem utána, de esetleg lencsés adapterrel ki lehetne emelni annyira az obit, hogy a végtelent ne veszítse el és legyen hely az elektronikának. De nem tudom van-e ilyen. Meg ha már lencse, akkor lehetne a speedbooster ellentéte, vagyis széthúzni az mft obi képét aps-c méretűre 1 blende fényerővesztés árán.
-
p_adam
addikt
válasz
gyapo11
üzenetére
Ez nem ennyire szám alapon megy. Egy fényerősebb optika rekeszelve is sokkal szebb képet ad, mint egy lassabb (részben azért, mert igényesebb az optikai kialakítás, bevonat, rekesz, stb.)
Egyébként a 85 1.8 is ezért nem a legjobb portré obi, eléggé "harsány" az élesség/kontraszt aránya, nem szép, a 85 1.4 GM (Mk1) ellenben sokkal jobb (persze nagyobb, nehezebb, drágább), 3rd party opció is van sok, vagy ha a manuális fókusz nem gond, akkor kb. végtelen sok a választék. Általában a vintage obik fókuszszikja görbülő, ami kicsit másképp "rajzolja" ki az arcot, így ott se ér sokat az ilyesféle elméleti DOF számítás.
Persze, utómunkával mindent lehet kozmetikázni, de sokkal természetesebb, ha maga az optika is beletesz ebbe. (szvsz)
Új hozzászólás Aktív témák
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- Filmvilág
- MWC 2026: Úgy kell ide az aktív hűtés, mint kígyónak a sportcipő
- Elektromos autók - motorok
- Formula-1
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 14 – Kések, késélezés
- Samsung kuponkunyeráló
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Sorozatok
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB CM Masterbox MB311L ARGB 500W
- iPhone 11 Pro 64GB 100% (3hónap Garancia) - AKCIÓ
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- DELL Latitude 5285 (Tablet) 2 az 1 ben,FHD +,12.3,i5-7200U,8GB 128GB SSD,LTE, WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest