Hirdetés
-
PROHARDVER!
A Sony 2010. május 11-én bejelentette a MILC (tükörnélküli cserélhető lencsés) fényképezőgépcsaládjának első két tagját, a NEX-3, és NEX-5 gépeket, APS-C méretű szenzorral. A piaci várakozásnak megfelelően az APS-C vázak rövid, de gyors evolúciója után 2013.október 13-án megjelent az első full frame méretű érzékelővel szerelt Sony MILC ILCE-A7 néven. Az összefoglaló a rendszert átlátni próbál segítséget nyújtani.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SkyTrancer
senior tag
-
válasz
SkyTrancer #43980 üzenetére
a6300 is ilyen, de nem a log, hanem a 4k miatt.
-
SkyTrancer
senior tag
Sony a7RII-ben video módban ( Slog2 ) de végülis a többiben is csak itt a legszembetűnőbb
Nem lehet állítani a képernyő fényerejét ? Sokat nem látni az általa beszabályozott fényerővel, pláne nappal.
Fényképező módban tökéletes, de videózáskor elveszi a fényt
Ez a többi modell esetében is így van ?
Nem lehet ezt szabályozni valahogy ? -
válasz
magyargyerek #43973 üzenetére
sokszor a forgalmazó határozza meg, hogy mennyiért adhatja a kisker.
egyébként van itthon egy ilyen sigmám, amit nem igazán használok, ha esetleg használt is érdekel.
-
válasz
kovsol #43975 üzenetére
amikor a 35-ös meg a 75-ös samyangot vettem, addig nézegettem, amíg a fotoplusnál felment az ára 125-ről 150-re. mit veszthetünk alapon rájukírtam, hogy nem kaphatnám-e meg a tegnapi áron őket, amire azt mondták, hogy de. kértek terméklinket, kaptam rájuk egy hétig érvényes kuponkódot.
-
kovsol
titán
válasz
Én amikor 750e Ft -os objektívet vettem akkor tudtam kérni egyéni árazást a fotoplusban.
220voltba nem szívesen veszek már semmit, ott milliós vásárlásokra se akartak egy forintot se engedni. Aztán lehet csak nekem nem. Na meg 220voltban, főleg amig volt üzletük a Westendben, na micsoda bicskanyitogató stilusban beszéltek a vevőkkel...
-
Ijk
nagyúr
válasz
Akkor nezd meg EU-s eladok arait, csak a hazai afa-t vedd figyelembe.
-
magyargyerek
tag
Mindenki homokba dugja a fejét? Senki nem ír arról hogy kedvenc fotós felszerelésünk témában mekkora kartelezés van a hazai boltokba? Szinte forintra egyformán árulják a boltok. De nem csak fotós cuccra érvényes. Fülhallgató is 3-4 helyen van és forintra pontosan ugyanannyiért. Lehet 220 vagy Aqua, Ipon, mindenhol pontosan ugyanannyi az ár, nem érdekes? Sigma 16 f1.4 már hónapok óta szemezek vele, hiába, van 4 boltba, mindenhol 169 890 Ft most konkrétan ez. Ezt kb. 130 kürül szerzik be...és most mondtam valamit...nincs verseny a vevőkért, ez egy ilyen ország.
-
norbert1998
nagyúr
Ehh, meg kell moddolnom a TC-ket, mert nem megy a LA-EA4 + TC-vel az AF
Elektronika ki, közvetlen bekötés.
-
motocoder
aktív tag
válasz
kovsol #43969 üzenetére
igen, néztem én is a tesztjét. Finom cucc
Ez a kis gépparkom. -
nem is gm fix viszonylatban gondoltam élesnek, hanem a problémáshoz képest
de egyre inkább a vázat gyanítom, vagy a váz-obi kompatibilitást, mert van hasonló helyzetből egész éles kép, van életlenebb, de még rosszabb is.ami viszont meglepett, hogy a nyomi kis 7artisan halszem milyen korrekt képeket tud.
-
motocoder
aktív tag
Aki kis milc gépet akar venni annak itt van egy összehasonlító link a lehetőségekről.
Nekem Samsung NX Mini van meg ezek közül. Én elégedett vagyok vele. -
Neck
veterán
válasz
qnadam #43964 üzenetére
Az első, 300-on készült kép sem igazán éles. Tisztességes teljesítmény egy 18-300 travelzoomtól, de azért élesnek nem hívnám.
Nekem a régi ezüst 18-200 ilyet tudott a tele végén - ezt már talán igen.
-
tozso76
aktív tag
Sziasztok!
Viltrox 35mm F1,8 + A9 kombóval van itt valakinek tapasztalata? Hiányzik egy látószög a Batis25 és 85 közé. Ide keresnék valami olcsóbb megoldást. -
vettem nyaralni egy tamron 18-300-at, meglepően éles képeket tud készíteni 100%-on nézve is, bár 18-on azért látszik, hogy nem tökéletesen éles elejétől végéig, de teljesen korrekt képek ezek. 300-on is tud éles képet lőni, de ha a végtelen környékén van a téma, akkor nem lesz az. még nem próbáltam ki rendesen, hogy a 6300 rontja el vagy az obi.
a 6300-ban egy új hülyeséget is fel tudtam fedezni: ha az elektronika nélküli halszem van fent, az előző rendes obi típusát írja az exifbe, így az acr szépen felteszi annak a korrekcióját a halszemre. persze ki lehet venni, csak teljesen felesleges lépés.
-
TCr
veterán
Annyira favorizálják a Sigma 18-50 f2.8 obi képminőségét, szerintetek jobb lehet a Tamron 17-70-nél?
-
Ijk
nagyúr
A7RV Creators app. RAW+15MP JPG-t, múltkor játszótéren lőttem egy kissrácról fotókat, 1 perc alatt elküldtem anyukának a 8 képet, ebből kb. fél perc volt a gépről levenni telefonra.
Telefonoknál nincs igényem magas szintű fotós képességre. Egyrészt a büdös életbe nem fognak APS-C, FF szenzort normális optikával belerakni, másrészt egy fényképező 20 év múlva is vagy nálad vagy másnál képeket készít némi eséllyel, telefon 5 év után szemétdomb. Nekem minden fotós telefon egy kacatszintű fícsör, de ha valakinek fontos a 150k-s Pixel 7-nél semmi nem készít jobb képet, mert abban már a legnagyobb szenzor van.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
gyapo11 #43960 üzenetére
Xiaomi Photography Kit-et, vagyis a kompatibilis mobilokat lehozhatnák legalább a középkategóriába, hogy ne kelljen félmilliós telefont venni, ha így akarod használni fotózásra.
Mondjuk szerintem a legjobb az lenne, ha normális, modern szoftver futna a MILC-eken, hogy el lehessen végezni a képeken alap módosításokat és mondjuk fel lehessen tölteni közösségi médiába, felhőbe, stb. Akár futhatna LR is rajtuk, vagy más képfeldolgozó app.
De nekem már az is elég lenne, ha nem lenne ilyen körülményes a fotók, videók átküldése mobilra. Biztos van már fejlődés ezen a területen, de én a két A7III-mal szenvedek rendesen, ha a saját, dedikált applikációját akarom használni. Állandóan csatlakozási gondok vannak, meg amúgy is egy fos az a program.
Inkább csinálom azt, hogy a mobilos hotspot-ra csatlakozva, egy beállított funkciógombbal feltöltöm a kiválasztott képeket az otthoni NAS-on létrehozott FTP szerverre, ahol aztán rögtön lefut egy Google Drive szinkronizáció, így pár másodperc múlva már a telefonon is elérhetőek a kívánt fotók.
Vagy ha meg tudom oldani, akkor eleve USB-C-n mobilra kötött vázzal lövöldözök.
-
gyapo11
őstag
-
oio1i10o
újonc
Valaki találkozott már olyannal, hogy a JJC BTR-S1 Bluetooth távirányítót nem volt hajlandó felismerni pairing során a kamera? Megnéztem egy rakat videót, azok alapján mindent jól csinálok, de csak pirosan villog a távirányító a ZV-1-el és a ZV-E10-el is.
-
kovsol
titán
X100 nak épp az a lényege, hogy nincs már kisértés több obit venni
Egyébként a Sony 40 helyett ott van a viltrox 40mm f2.5. Csak úgy fun obinak apró pénzért, és kicsi, könnyű. Persze a Sony más liga anyaghasználatban kezelőszervekben, de maga az optika az a viltrosban is egész jó.Nekem amúgy van most A9, A6100, ZV1 és még érzelmi okokból a régi RX100 is megvan.
De valahogy mindig volt valami bizsergésem a Fuji fele. ZV1 az amit folyton viszem kabát zsebben magammal
Hiába van nálam a telefon, valahogy más érzés egy dedikált eszközzel fotózni.
-
Ijk
nagyúr
válasz
kovsol #43949 üzenetére
Ha elutazom és nem akarom vinni a nagy szettet azért kell legalább a két gyújtótáv. X100 baromi jó ha csak elmész sétálni, városba, valahova családdal, gyerekekkel. Nekem viszont az X-trans szenzor nem igazán jön be. Pedig egy jól összerakott gép, keresővel, felhajtható kijelzővel, amit szeretek szemben a kihajtogatóssal.
Nekem másik gondom ez a két váz/rendszer tartása, de csak kompromisszumos mini vázak vannak. A7CII/CR-ből leginkább a tilt 2M LCD hiányzik. Múltkor majdnem rendeltem az RV-re egy 40 2.5G-t sétálgatós szettnek, de majd még gondolkozom rajta, ill. még egy ilyen viltrox szett is a fejemben van. Végén meg ott vagyok hogy a 35GM-el sem sokkal nagyobb a váz, szépen belefér a 3L slingbe. Mindegy, tököm tele hogy állandóan agyalok.
ui: Ma jön a középformátum x100 változat. F2 obival, 1M alatt még be is vállalnám, de így felejtős. -
kovsol
titán
-
kovsol
titán
válasz
norbert1998 #43945 üzenetére
APSC vázra nagy butaság lenne 24-70 f2.8 t venni.
Megfizethető kit obi upgrade a Sigma 18-50 f2.8, és ezzel az objektívvel nem veszik el az APSC lényege, a kompaktabb méret. -
kovsol
titán
válasz
motocoder #43936 üzenetére
Nem tudom ilyen random eladok mennyire megbizhatóak, de de a viltroxnak van official boltja alin ahogy látom, de az kicsit drágább.
Amúgy most ez a 25+35+56 f1.7 apsc trio nagyon el van találva, és jó áron is mennek.
Meg van egy 20mm f2.8 és 40mm f2.5 FF is ami szintén ilyen kedvező áron van. -
motocoder
aktív tag
válasz
kovsol #43933 üzenetére
Tavaszi akciók vannak az Aliexpressen ezek a kódok vannak:
$2 off $19: “AFAS2” or “AEAFFPL02”$6 off $39: “AFAS6” or “AEAFFPL06”$8 off $59: “AFAS8” or “AEAFFPL08”$12 off $89: “AFAS12” or “AEAFFPL12”$20 off $139: “AFAS20” or “AEAFFPL20”$40 off $239: “AFAS40” or “AEAFFPL40”$60 off $369: “AFAS60” or “AEAFFPL60”$70 off $469: “AFAS70” or “AEAFFPL70”Viltrox AF 35mm F1.7 Air 50-55 eFt körül megvehető így.
-
WiZARD
addikt
Sziasztok!
35mm objektívet szeretnék vásárolni a5100 mellé.
3 lehetőség tűnik szimpatikusnak, újat-használtat keverve kb hasonló áron vannak:
-Sony SEL-35F18
-Sony SEL-35F18F
-Tamron AF 35mm f/2.8 Di III OSD MACRO 1:2
(-Sony SEL-35F28Z)A 2 Sony között élességben/felbontásban lehet érdemi különbség az adott vázon? (APSC jelenleg bőven elég, nincs tervben váz csere.)
A kisebbik Sonyban az OSS plusz pont, az se baj ha kisebb/könnyebb.Sonnaron vonzó a kis kék logo...
Tamron meg "olcsó" (garis újat kapok, számlával, olcsóbban mint a többi használtan), van bármi ami amellett szól ezen kívül?
Aránylag közeli, karóra fotózásra lenne használva. (de a Tamron macro képessége nem szempont, arra van más)
-
itt összegyűjtöttem helyeket korábban.
kaució ügyében eddig 3 verzióval találkoztam: nincs kaució, készpénzben fizeted és rögtön visszaadják, vagy oda-vissza utalás. kártyás chargeback is lehetne, de ebben a műfajban még nem volt vele dolgom.
de sok helyen rugalmasak, van ahol meg lehet beszélni, hogy valami más fotócuccot teszel letétbe. -
Sziasztok!
Tud esetleg valaki segíteni abban, hogy Pesten belül hol éri meg objektívet bérelni?
Ingatlan fotózáshoz szeretnék egy 20mm körülit, de nem annyira ismerem a működését a bérlésnek. Látom, hogy van ahol kaució is van, ez hogyan működik? Rögtön vissza adják vagy ülnek pár napig rajta? -
gyapo11
őstag
Nem vitatom, nem volt a kezemben, nem teszteltem, a régebbi Sonykat meg nem lehet összevetni egy másik gyártó újabb modelljével. Inkább az a helyzet, hogy nem érdemes egy bizonyos határt átlépni pl. az AF sebességével sem. A láncban ott van az ember, aki sokkal lassabb tud lenni a gépnél. Ha pl. már olyan gyors az AF, hogy az ujj elindulásától az exponálásig eltelt idő elég a fókuszáláshoz, akkor nem érdemes tovább gyorsítani.
Egyszer mértem azt, hogy milyen rövidet tudok rányomni egy mikrokapcsolóra, 40-50 ms-nél rövidebbet nem tudtam. Ez két részből áll, a benyomás és az elengedés. Ha elfelezzük az 20-25 ms, ennél nem érdemes gyorsabban fókuszálni.
Az AF-C az más, ott minél rövidebb az idő annál jobb, 60 fps-nél ha mondjuk verőfény van és 2 ms expó kell egy frame-re, akkor már csak 15 ms marad fókuszálni, viszont legalább keveset kell mozdítani a lencséken.
Kresz oktatásban tanították az 1 másodperces reakcióidőt a fékezésnél. Ha meg rákészül, előre beállítja a blendét és záridőt, akkor meg nincs jelentősége az AF időnek csak a lagnek, az meg csak pár ms. -
Neck
veterán
válasz
gyapo11 #43918 üzenetére
A Sony a te általad használt AF-S módban is gyorsabb, mivel a hibrid PDAF+CDAF rendszer tudja, merre "induljon el", és mekkorát "lépjen" az élesség felé a PD-nek köszönhetően.
Csak ezen felül még sokkal jobb folyamatos AF-C-ben és követésben isVedd kézbe, próbáld ki, majd rájössz
Ez olyan, hogy amíg nem vezettél Porsche-t, nem is tudod elképzelni, hogy gyorsabb lehet egy OPC Opelnél - pedig igen
-
p_adam
addikt
De ahogy írod, az ár nyilván érdekel, és a kettő között van összefüggés...
Lehet Leica-hoz is hasonlítani, ami kisebb, de még annak is a duplája, mégis eladják, a régieket is eladták dupla akkora súllyal, mérettel és árral úgy, hogy DSLR keresőn eléggé kihívás volt a pontos fókusz... Vagy nézhetjük őket prémium cinema obikhoz is, szintén sokkal drágábbak. Van, akiket tényleg nem érdekel az AF (ellenben a focus breathing annál inkább), és nem is kifejezetten egy bajonettre vannak gyártva.Ez az optika meg inkább Samyang árazású, ami felvet némi kérdést, hogy akkor tulajdonképpen mi köze van ténylegesen a másik márkához. 24-70/2.8 FE meg már van, majd kiderül hogy az új annak a továbbfejlesztése másik márkanév alatt, vagy tényleg valami teljesen más.
-
p_adam
addikt
válasz
kovsol #43922 üzenetére
Pedig elég híres - és nem az olcsóságáról...
De ebben az esetben elég homályos, hogy nem-e csak márkanevet adnak Samyang optikákhoz, amiket drágábban lehet adni, csak ők tudják...
Pl. a Batis optikák is valójában Tamrontól voltak licenszelve. -
kovsol
titán
Schneider Kreuznach 14-24mm f/2.8 FE will officially be released in April 2025
Nem is hallottam még erről a márkáról. -
TCr
veterán
Ha már az AF a téma... a minap szembesültem vele (csak egy év kellett hozzá
), hogy az A6300-on is van szemkövető (eye tracking) autofókusz.
Az ok, hogy csak AF-C (folyamatos) módban lehet használni, de nincs megoldás arra, hogy ne kelljen hozzá végig nyomva tartani az "AEL kapcsoló" gombját? Kissé kényelmetlen így a használata. -
Neck
veterán
válasz
gyapo11 #43913 üzenetére
Ezt a szintet már bármelyik sokéves technika hozza, hogy AF-S módban hamar rááll és csippan, hogy megvan a fókusz. Követő fókuszban, különösen arc és szem felismerésében piacvezető a Sony megoldása. Ha álló helyzetben egy feléd rohanó alakról sorozatot fotózol, a Sony 20-ből 18 esetben tökéletesen szemre fókuszált fotót fog dobni, 1 arcra stimmel, 1 meg mondjuk mellémegy.
Neked a te technikáddal 1 éles fotód lesz a 20-ból. De ha átrakod AF-C-be, sem lesz jó a fele se, mert emlékeim szerint a Pana S5 Mk1 még kontraszt alapú, nem PD hibrid fókusszal nyomja.
Ez a különbség, hogy mennyi hibaszázalékkal dolgozik a rendszer.
És ha onnan nézem, talán ez a legfontosabb technikai jellemző (a kézreálló, "lelke van", jó a JPG motor, tetszik a színe, és egyéb romantikus tulajdonságú vázakat most ne vegyük ide), ugyanis míg egy zajos, alulexponált, túlexponált fotót egy jó szenzorból fel lehet húzni, esetleg AI segítségével meg lehet menteni, cropolni, felskálázni, zajmentesíteni, addig a bemozdult, melléfókuszált képek azok kuka.
-
motocoder
aktív tag
-
gyapo11
őstag
Ja, végülis meg kell határozni, hogy mit értünk fókuszáláson, illetve milyen körülményeket. Nálam az arc/szem/állat felismerés és követés nem játszik, régimódi módszerekkel csinálom, nyomkodom az AFL gombot, félig nyomvatartom az expó gombot, és amikor odaér akkor lövök. Még az afc módot sem szeretem mikor összevissza izeg-mozog a fókuszmotor.
A csippanás az S5-ön egyenlő azzal, hogy a kijelölt terület/pont éles lesz a képen. -
Dißnäëß
nagyúr
Igazából nem csak Panásnak mondtam volna ezt, de ha kérdeznének tőlem egy rangsort, akkor Sony, és mindenki más csak jóval mögötte. Az első a mindenki másból pedig a Canon, utána Nikon, utána pedig a futottak még kategória.
Én örülnék, ha tévednék.
gyapo11: csippanni tudott azonnal az EOS 450D-m is. Az AF nem ettől lesz jó (igaz, a vár alapja, mert amíg csak vadászik, nagy baj van).
-
-
gyapo11
őstag
válasz
norbert1998 #43901 üzenetére
Ha van állvány és álló (vagy követett) téma, akkor persze OK.
-
Ijk
nagyúr
válasz
Dißnäëß #43902 üzenetére
Nekem az új Sigma BF tetszik, lehet egyszer veszek egyet és kiélem vele a sznobizmusomat (Leica-ra nincs pénzem). Persze másodgépnek, az meg tökmindegy milyen rendszer, mert úgy sem A7RV-re való üveggel használnám, ezt pl. a kisméretű Sigma I obikkal. Leica CL-t vagy TL2-t szerettem volna, de annyit nem adok öreg APS-C rendszerért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- BestBuy topik
- Milyen videókártyát?
- Opel topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Spórolós topik
- Működő digitális idegrendszert kapott a robotkutya
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Xiaomi Poco M6 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 855 G7 - Ryzen 5 I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bontatlan Oriflame Love Potion parfüm
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest