- Milyen videókártyát?
- LG LCD és LED TV-k
- OLED monitor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Márciusi pillanatkép a hardverpiacról
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hobby elektronika
- Amazon Fire TV stick/box
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
A Sony 2010. május 11-én bejelentette a MILC (tükörnélküli cserélhető lencsés) fényképezőgépcsaládjának első két tagját, a NEX-3, és NEX-5 gépeket, APS-C méretű szenzorral. A piaci várakozásnak megfelelően az APS-C vázak rövid, de gyors evolúciója után 2013.október 13-án megjelent az első full frame méretű érzékelővel szerelt Sony MILC ILCE-A7 néven. Az összefoglaló a rendszert átlátni próbál segítséget nyújtani.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovsol
titán
Teszt alatt az időjárás álló kivitel.
-
Márton
nagyúr
válasz
Masterboy84
üzenetére
4k 120-ra elég.
FHD 240-re nem. -
Márton
nagyúr
válasz
Masterboy84
üzenetére
V60 elég 10-bit 4:2:2-re is
S&Q-hoz kell V90 -
Márton
nagyúr
válasz
Masterboy84
üzenetére
most melyik kamról van szó?
mert zve10 ii-n megy v60-nal a 4k/120 -
Ijk
nagyúr
Új Samyang 35 1.8.
Biztos sokaknak unalmas még egy új 35-ös, de szvsz ez pont az a kategória ami nagyon hiányzik. Egy kisebb, könnyebb, és jóval olcsóbb 35-ös mint egy GM vagy Art, de optikailag, építésben, és AF-ben (remélhetőleg) mégsem jelent igazán kompromisszumot.
Jöhetne végre a 28-as is (szvsz Leica lefizette a gyártókat hogy el tudják adni a Q szériát
) -
kovsol
titán
válasz
Masterboy84
üzenetére
EMAG tele van más álltál forgalmazott hamis kártyával. Persze azok olcsók is.
v90 melyik videó máshoz kell? -
Masterboy84
tag
válasz
Masterboy84
üzenetére
Nekem egy hét alatt meg is jött
Jön a probléma: kellene egy v90-es memóriakártya
Azt látom, hogy tavaly október óta másfélszeresére mentek az árak. Azért az nem semmi
Az e-magról érdemes szerintetek rendelni? Most nagyon jó árban van ott, de pont most láttam egy videót, ami szerint kamu kártyák előfordulnak (bár elvileg 14 napos visszaküldés lehetséges). -
kovsol
titán
Nem kapkodták el
Mai LR update:
És még továbbra is csak Adobe color van. -
gyapo11
őstag
válasz
nfsu17
üzenetére
Hasonlót tudok mondani Canonnal. 18-55 kitobi és mondjuk 10-ből 1-szer nem fókuszál, de hallani kis próbálkozást. Ilyenkor elég megmoccantani a fókuszgyűrűt, nem mozdul mert nem kapcsolom át manuálba de egy nagyon kicsit moccan, van kis kotyogása, utána megint jó az AF.
Mivel nálad több obival is megvan a probléma, logikus hogy obi eredetű a hiba.
Nálam ezt nem néztem meg más obival is. -
nfsu17
veterán
Hi.
Hallottatok már olyanról, hogy a váz néha nem tud bizonyos távolságra fókuszálni (élesíteni)?
Nem, nem az obi min. focal distance-e alá akarnék lőni.
Tehát mittomén 60m-re.
Közelebbre (5m fókuszál, távolabbra 200m megint jó).
Nagyon-nagyon néha. A7III
Létezik ilyen?
Hülye kérdés, mert létezik, én tapasztalom.
Nem akartam leírni részletesen (először csak kérdezni, hogy ilyen van-e), de akkor már egyben elmondom.A7III + 70-200 2.8 GM
Párszor már észrevettem, hogy ~110mm környékén (ennyit mutat az obin az írás) nem tud élesíteni. Nyomom az expo gombot félig és semmi nem történik. Nem hunt-ol, nem csinál semmit. Mint ha manualban lennék. De nem.
Gépet kikapcsoltam, vissza, jó.
Majd pár hét múlva megint előjött.Ma is fotóztam, de ez bonyolultabb volt.
A7III + MC11 + Canon 70-200 F4 (nagyonrégi)
Az egyórás fotózás vége felé járok, amikor itt is előjött.
Fókuszálnék, de nem megy. Ránézek az obira, mily meglepő (nem!), 110mm körül áll.
De most mást csináltam.
MF-re kapcsoltam, tekertem egyet a fókuszgyűrűn, vissza AF-be és már élesedett is, ahol az előbb nem. Zoomgyűrűt direkt nem tekertem, hogy ezzel a megoldással is helyrejön-e, ez volt a kérdés magamban. És igen.
Szóval nem tudom mi ez, picit bosszant, egyelőre túl tudom élni, piszkálja a csőröm.
Gép már lassan 5,5 éves, 300e expo (közben egy zárcsere), szóval van használva.Ja igen.
Szóval amikor mondjuk 50m-re (ezt nem tudom mennyi, most ma mintha kisebb lett volna ez a táv, múltkor meg több) nem tud élesíteni, akkor abban a helyzetben távolabbra tud, közelebbre (mondjuk lábam elé) tud. Csak arra a távra nem tud, amikor ott nekem pont kellene.
Tehát nem az van, hogy sehova sem tud. Ez a furi. -
rekid
addikt
válasz
Jack72
üzenetére
Most meg akcios is. Parades amugy ennyiert:
QUECHUA Túrahátizsák, Fotózáshoz, 30 Literes - Explorer 900 Focus 29 990 Ft
https://www.decathlon.hu/p/_/R-p-344239?mc=8941280 -
Jack72
aktív tag
Fotós hátizsákot szeretnék vásárolni, amibe belefér egy Sony a7IV, egy 24-70-es obival és egy vaku. Ezt néztem ki de ha van más ötlet/javaslat, akkor azt is szívesen fogadom.
[link] -
Dißnäëß
nagyúr
-
Jack72
aktív tag
Én 11 éve csináltam először lagzi/esküvő fotózást és azóta sem. Visszanézve a képeket, van hová fejlődnöm...
Jó, hát azért a közel 3 ezer képből lettek jók is...
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
norbert1998
üzenetére
Háh, jó logika

Nem.

@qnadam: iiigen. Az ilyen esküvő annyit is ér, én azt mondom
Táncolják össze basszus a fotóst legalább...
-
rekid
addikt
Egyszerűen mennyiség kell és nem minőség. Ez lett az eredmenye a görgetős platformoknak. Minden nap legyen új tartalom amit lehet görgetni. Mindegy a minőség. Megváltoztak az igények.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
gyapo11
üzenetére
Nem tudom, hogy a képek vevőinek van-e igénye jobb képre
Szerintem nincs. Rokon/haver megoldja, mert egy eskifotós (egy normálisabb) drága, még életük - elvileg - egyszer előforduló, legszebb pillanatainak megörökítésére.
Mondanám, hogy statisztikát néznek és az "50% válás, oké, akkor lehet mi is válunk, oké akkor nem kell profi eskifotós" logika lefut akármelyik fejében is, de annyira ostobák manapság már az emberek, hogy nem, nem fut le.
Tényleg igénytelenek.
Hifiben ugyanez megy..
-
gyapo11
őstag
Nem tudom, hogy a képek vevőinek van-e igénye jobb képre. Mert gondolom aki nem negyedáron akar fotózni, az magasabb minőséget tud szolgáltatni különben mire fel kérne érte többet. A kérdés az, hogy az igényszint ment le előbb negyedárra vagy a negyedáras minőséget megszokták a megrendelők. Ha én próbálnék fotózásból megélni, és képes vagyok jobb minőséget produkálni a negyedárasoknál akkor nem aggódnék.
Volt a számítógépekben több ventilátor siklócsapággyal, ezek hamar elkezdtek zörögni. Mentem javítani, beszéltem az ügyfélnek a golyóscsapágyas ventikről, bár dárágább de sokkal tovább tart. Onnantól nem csak ventilátorból kért golyóscsapágyast hanem minden más alkatrészből is idézőjelben, hiába került többe. -
gyapo11
őstag
válasz
kovsol
üzenetére
Ezt már réges régen megszoktam az IT vonalon, pedig amikor kezdtem 1.2 milló Ft volt egy XT és 6987 Ft volt az átlagfizetés. Így persze a felhasználók is döntő többségben céges alkalmazottak voltak. Tehát drága cucc és totál homály felhasználók, a 7V-tel kb. ugyanez a helyzet, csak most két havi átlagból meg lehet venni a gépet. Ezért is harapózott el a mobillal fényképezés, mert rátappol és kész a kép, olyan amilyen de lesz kép. De ha a gépet úgy veszi ki a dobozból, hogy A módban van és 22-re állítva, akkor nem érti miért mozdulnak be a képei amik irtózatosan szemcsések is, sokkal jobb a mobil.
Ma már a használatit se kell bogarászni, AI sokkal hamarabb megtalál bármit, és ha olyan kérdést teszek föl, hogy az összes 2016 óta megjelent Sony milcek közül melyek tudnak egy expóval valódi HDR képet csinálni, akkor 100-szoros lesz az időnyereség az AI oldalán.
De az is igaz, hogy kérdezni is tudni kell, bár szerintem a zebra csíkozást megérti az AI is.
A fb-ozás már úgy beégett az emberekbe, hogy automatikusan gondolkodás nélkül ott panaszkodnak.
Egyszer rendeztem fiataloknak olyan versenyt, hogy felteszek egy kérdést és a két csapat közül amelyik előbb adja meg a helyes választ az kap pontot. Számítógép előtt ültek és szabadott használni. Bármi volt a kérdés, azonnal mindkét csapat ugrott a google-ra, pedig lehet hogy 5 másodperc gondolkodással tudta volna a választ fejből is.
És ez nem jó, mert ha nincsenek meg az alapok fejben, akkor nem fog tudni kérdezni se és nem fogja megtalálni a választ. Egyértelmű, hogy a másodfokú egyenlet megoldóképletét nem kell tudni, de azt igen, hogy van egy ilyen és mire lehet használni.
A fényképező használatiját se kell bebiflázni, néha van az 600 oldal is, de legalább a funkciók nevét meg hogy mire való azt tudni kell, hogy meg tudja keresni. -
Jack72
aktív tag
Ezért kellene elolvasni előtte a használati utasítást vagy megnézni egy jó videót. Mondjuk a manual van vagy 300 oldal...
Vagy 35 mm-es obival miért nem tudok sportrendezvényt jól lefotózni, hiszen minden olyan távol van.
Nem is lenne baj, de akkor tájékozódjon az okosabbtól. -
kovsol
titán
Beléptem egy A7V facebook csoportba.
Első post amit ma látok:
Miért vannak szürke csikokok a kijelzőn? Azon tanakodnak vagy 40 hozzászólás óta, hogy hibás a kijelző, meg miért van ennyi hibás. (grid line be van kapcsolva) -
TCr
veterán
Alakul a szép idő, asszem itt az ideje, hogy keressek jó áron egy 70-350-et.

-
PNP
őstag
Niche termék, de hátha valakinek hasznos.
Niyien A1 gyro logger. Régebbi (ZV-E10 és A7C előtti), giroszkóp nélküli vázakhoz jó (de nem csak Sony-hoz), utólagos stabilizáláshoz (+rolling shutter fix). Több lépésből álló, de viszonylag fájdalommentes workflow: saját szoftver intézi a szinkronizálást a log és a felvételek között, és készít egy Gyroflow által értelmezhető file-t minden jelenethez. Gyroflowban pedig vagy stabilizált klipet lehet exportálni, akár batch-ben is (ugye az ingyenes Catalyst Browse-ban ez le van tilva), vagy később, Premiere-ben vagy Resolve-ban pluginként is elérhető a gyro alapú stabilizálás. Felvétel közbeni zoomolást nem támogat, és meg kell neki adni a gyújtótávolságot (vagy az eszközön, vagy utólag Gyroflow-ban), és ahogy az összes elektrolnikus stabilizálásnál, így itt is érdemes gyorsabb zársebességet használni. Aliról 26 ezerért vettem.
-
El Joe
tag
Ezekkel az új Viltrox fix üvegekkel van valakinek gyakorlati tapasztalata?
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Masterboy84
üzenetére
Előre.
Nekem volt már visszatérítéses ügyem is velük. Az is flottul ment. "Csak" vissza kellett küldenem a csomagot Franciaországba (saját költségen). Amint megérkezett, jött is vissza a pénz a számlámra.
-
DaveNo1
veterán
válasz
qnadam
üzenetére
Én Japánban vettem a6700-at, van nemzetközi modell is abban már van angol nyelv cserébe kicsivel drágább volt mint a japán only, viszont hasonló árban mint az e-finitys. Hong-kongban is 0% adó van elektronikai termékeken, ha jól tudom összes ilyen oldal oda van bejegyezve azért kerülnek ennyibe.
-
köszi

azon gondolkozom, hogy kockáztassak-e vele, vagy inkább vegyem meg kínában, ahol az ár olyasmi, mint az e-infinityn, viszont akkor olyat kell vadászni, ami tud angolul, vagy bele kell hekkelni, de csak ezért nem vinnék laptopot. -
vajon egy mai e-infi rendelés mennyire biztosan ér ide 18-áig?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Thermalright Aqua Elite 360 V3
- iPhone 15 Pro Max 512GB 87% Esim-es verzió (3hónap Garancia) Kijelzőn pici folt!
- iPhone 12 Pro 128GB 100% (3hónap garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- Lenovo T14s G2 Core i7 1185G7 16Gb 1Tb NVMe Érintőkijelző Intel Iris Boltból Számlával Garanciával
- Thermal Grizzly Aeronaut paszta 3,9g /BONTATLAN/Több darab/Számlával/
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)
És még továbbra is csak Adobe color van.