- Fujifilm X
- Akciókamerák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Videós, mozgóképes topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Melorin
addikt
Üdv!
1. Arrow lake-nél RAM választáskor mik a szempontok amit figyelembe kell venni? Látom már vannak furcsa kapacitások is, pl 48GB.
2. Az IGP erősebb lett mint az előző generációban? (Raptor) -
Pioneer
őstag
Viszlát LGA1700-> helló LGA1851, meg van a délutáni program.
-
include777
aktív tag
válasz
DroiDMester #3322 üzenetére
Nem vitát szeretnék indítani, de itt van tesztelve:
link
Mindegy, nekem megfelel -
Exodion
senior tag
válasz
DroiDMester #3322 üzenetére
Mennyit eszik egy 265k? Nalam jatek alatt betoltesnel van egy spike 96W-ra, de 45W korul mozog a 285k (vagy rosszat nezek, CPU Package Power).
A fogyasztasom falbol 30W-al alacsonyabb mint a 7800X3D-vel volt tokkal vonoval (~610W -> ~577W). Jo persze meg tudom kinalni a CPU-t es akkor megy foljebb persze, de csak jatekkal, akar meg rendben is lehet -
válasz
include777 #3321 üzenetére
100W ig lehűti utána kakukk, szóval még egy 245K-ra se elég ha meghajtod, nem csak aknakeresővel játszol!
-
include777
aktív tag
Sziasztok!
Én is a club tagja lettem Ultra Core 7 265K-val. A keret szűkös volt (300K), így kompromisszumokkal voltam kénytelen venni, de nem is ezért írok. Hűtőt egy Arctic freezer 36 co-t vettem, 2 db 12 cm-s ventivel + a ház az egy Zalman I4. A hűtő valami eszméletlen jól teszi a dolgát, szinte hangtalan a gép. Ha nem erőműnek használod a gépet, de csendes léghűtést szeretnél, akkor érdemes adni ennek egy próbát mert besza behu. -
Pioneer
őstag
TBT: Netezős, filmnézős gépet.
Intel Core Ultra 7 265K + MAG Z890 TOMAHAWK WIFI | Gaming MotherboardsBaryka007: Még nem kupakoltam meg, mert csak holnap hozom haza.
-
Pioneer
őstag
válasz
DroiDMester #3313 üzenetére
Köszi!
Holnap én is csatlakozok a klubhoz.
-
-
Pioneer
őstag
Srácok!
Az LGA 1700 léghűtők lefogatója kompatibilis az LGA 1851-es sockettel, vagy kell hozzá LGA 1851-es adapter?
-
Busterftw
nagyúr
válasz
TechN7ne #3309 üzenetére
Elfogadjuk, mindenki azt vesz amit akar.
Azt sem mondtuk, hogy az ACE rossz lap, azt mondtuk, hogy kozepszeru a mezonyben, jo dragan es meg azt mondtuk, hogy az elvart igenyek es laprol gondolt velemeny hatalmasat utkozik.De akkor az is legyen elfogadott, hogy akkor kb felesleges kerdezni egy szakmai forumon, ahol objektiven probalnak segiteni, hogy ilyen-olyan velt mendemondak miatt ne legyel a sajat penztarcad ellensege.
-
válasz
TechN7ne #3309 üzenetére
minden tesztben a lista végén kullog, ahogy mondtam TÚLÁRAZOTT KACAT az MSi ACE
NOVA mindenben jobb, 1.helyen tudott bootidőben 1.másodpercet ráverni az MSI, többi helyen meg nem középen hanem inkább a lista alján kullog!
A harmadába kerülő TomaHaw is jobb nála, ha már ennyire nem aka valaki ASRock ot -
TechN7ne
nagyúr
válasz
Busterftw #3306 üzenetére
Azt is el kéne fogadni ,hogy van az a réteg aki megteheti és igényei alapján választ egy drágább alaplapot még ha nem is használja ki teljesen az adottságait.
Számít a minőség ,számít a kinézet és számítanak a saját igények.
Ha valakinek a fehér tetszik de te feketét mondasz mert olcsóbb nem döntő érv ,nem neked kell.
Az a kérdést meg ,hogy rossz alaplap lenne egy MSI Ace feltenni ,teljesen butaság mert nagyon nem rossz és messze nem vastagbetűs kacat.
Sokan szeretnének egy olyan lapot ,sokkal jobban mint egy “Nova t” ,köztük én is!
-
Baryka007
addikt
válasz
Busterftw #3306 üzenetére
Fentebb ezt leírtuk már több formában is . . . Ha csak szimplán tetszik ez az alaplap, és megér ekkora felárat akkor vegye meg. Én biztosan nem beszélem le róla..
TechN7ne:
Nem tudom eldönteni, hogy trollkodsz, vagy komolyan gondolod amit írsz... -
Busterftw
nagyúr
válasz
TechN7ne #3305 üzenetére
De nem is arrol beszelunk, hogy ne vegyen Z-s lapot, hanem arrol, hogy ilyen felhasznalasra nem kell megvenni a tularazott, kozepszeru ACE-t, mert van ar/ertekben jobb Z-s lap.
Azt a penzt koltheti jobb CPU-ra, jobb RAM-ra vagy akarmire.Anno en is Z690-et vettem, mert launchkor csak az van. De a 12600k ala, ugyanilyen berakom aztan menjen stabilan felhasznalasra eleg volt a Gigabyte Gaming X 220 euroert, nem vettem meg a Aorus Extremet 800 euroert, mert az "stabilabb lesz".
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
Busterftw #3304 üzenetére
Van egy bizonyos réteg akik Z s lapot nem tuningra vesznek ,ha megnézed a hazai leghíresebb streaming celebeket mind-mind Z s lap K cpu XMP és kész ,
Nyilván erre a felhasználásra egy B s las is megteszi ,de megszoktuk az évek alatt ,hogy egy Z s lap mindig jobban fel van szerelve ,jobbak a forrasztási minőségek ,rá rakott alkatrészek ,hűtések ,több az ssd foglalat / senzor és még sorolhatnám.
Az egy más kérdés ,hogy én vennék e 300 ért z890 lapot.
-Nem!
Hamarabb venném meg a fent említett olcsóbb MSI z890 Toma t ,vagy ha nagyon el akarom magam ereszteni Hero vagy Apex. -
Busterftw
nagyúr
válasz
TechN7ne #3294 üzenetére
A gond azzal van es epp azt mondja, ha csak annyi a cel, hogy belerakod a CPU-t es "stabilan menjen", ahhoz tenyleg kb barmelyik Z890 eleg, persze nem kell az also kategoriat venni. A dragabb moboknak epp az a lenyege, hogy a jobb alkatreszek/erosebb vrm stb miatt birjak az extrem tuningot, ami itt nem lesz.
Es ezt irta "egy darabig nem kell vele szenvedni hogy mit rakjak bele"
Ami meginkabb vicces, mert szinten mindegyik Z890 tamogatja az osszes ArrowLake CPU-t, miert lenne szenvedes? A Z890-be amugy is max egy refresh lesz, nem jon mas CPU generacio.De hogy legyenek objektiv szamok es meresek, 50 Z890 teszjte itt van.
Az ACE egy kozepmezony, dragan. -
Baryka007
addikt
válasz
TechN7ne #3300 üzenetére
Ezért döntöttek épp most több világrekordot egy Z890 Taichi OCF el..
És itt a fórumon is többek akik Apex Encore-ról (LGA1700) egyből Taichi OCF re váltottak, user experience visszajelzések miatt. . .Mert mindenhol a neten írják, hogy most a legjobb a Tachi OCF . . .
Ismerjük a személyes tapasztalataidat az alaplapokkal, nem kell bemutatni őket.
De nekünk is vannakbtw, egyébként igen abban igazad van. Azzal az alaplappal is működik a CPU... Csak mint fentebb is írtam, csupán a kinézet miatt választani egy 300e ft.-os alaplapot az nagyon irracionál.
Felőlem egyébként mindegy, én is szórtam már el a pénzem hülyeségre.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
DroiDMester #3297 üzenetére
Az a túlárazott “kacat” kenterbe veri az egész Asrock szériát úgy ahogy + le is nyelte.
Egy olyan lap mellett te használsz full gagyi alkatrészeket ,vagy a Nova mi neked csúcs kategória?
Ipari hulladékok ,
Nálam is szinte csak Z s meg Rog lapok vannak/voltak de neked az gagyi ,jaa igen mert “XMP huszárnak” nevezed az átlag felhasználókat.
De amúgy ha már rám kérdezel ,neked volt ACE lapod ,hogy lehordod mindennek?Kit érdekel a tuning?
Legalábbis minket biztosan nem , -
Baryka007
addikt
válasz
TechN7ne #3294 üzenetére
Mi csak arról próbálunk írni, hogy felesleges pénzkidobás a semmiért.
Értjük hogy nem akar tuningolni, de akkor legyünk őszinték mert szerintem itt sokan úgy látják a racionális érvek hiánya nélkül, hogy azt az MSI lapot csak a stílusa/kinézete miatt választja a gazdája.
És szeretnénk egy ilyen hibától megmenteni, mivel azt a sok fölösleges pénzt locsolhatná érdemesebb dolgokra, mint pl U7 es CPU + jobb hűtő ... És még marad kb 100e Ft így is -
KAMELOT
titán
válasz
DroiDMester #3297 üzenetére
Ja lényeg, hogy ez a Mhz kifacsarás!
-
válasz
TechN7ne #3294 üzenetére
Ezt NAGYON BENÉZTED!
mutasd már meg az ide feltöltött tesz képeimen hol hol facsarom ki a lelkét! AC55/48.on használom a 285K.t ALULFESZELVE, ALUL ÓRAJELEZVE! ha megnézed OCN.en mások hogyan használják meglepődsz, ők AC58/52.ön tekerik 1,45v os vcore.al, nálam 1,25V on jár ALULFESZELVE!
Mivel nem foglalkozok? Sz.ted miért van 14Tera m2 ssd a gépembe? Mert akkor nagyobb órajelen fog járni a cpu vagy ram? Vagy azért mert aktívan használom a gépet munkára/játékra!
És mit cserélgetek 3havonta?
November 3án megvettem a 265K.t mert nem lehetett kapni sehol 285K.t, majd Január12én mikor elérhetővé vált itthon a 285K megvettem azt és azóta is megvan mind 2 cpu, nemtudom miről habratyolsz!
Stabil működéshez nem kell 300.e ért lapot venni egy alap giga z890 90.e ért pont olyan stabilan tud menni mint a túlárazott kacat ACE.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
DroiDMester #3293 üzenetére
Ha valaki nem tuningol és bőségesen elég még mindig mindenre egy erős 14 mag ,az vitrtinbe nézegetés?
Az általam felsorolt estleges hátrányok nem is érdekelnek mert nem azzal foglalkozol ,
Te a Mhz-ek számat nézegeted esténként 1-2 órát és kifacsarod a lelkét ,majd dobod is tovább 3 havonta.
Más meg vesz magának egy full stabil alaplapot és minden piszka nélkül használja éveken keresztül.
A fontos tényező nem a túlhajtás idei-óráig ,hanem a hosszú és stabil felhasznlás kitartása.
Nem tapsiklok ,de ha tudnád mennyi különböző alaplappal találkozok elég gyakran csak úgy pislognál. -
válasz
TechN7ne #3292 üzenetére
neked kb semelyik lap nem jó, tudjuk hogy úgy cserélgeted mint más az alsó gatyeszát!
nameg te csak alsó polcos hulladékokat veszel! az nem jó egyik gyártónál sem!
Volt NOVA-d? nem!(de sz.tem még SEMMILYEN Z890.ed nem volt, szóval nemis értem hogy véleményezel itt bármit is) akkor meg ne akarj róla nyilatkozni, és ne találj ki rémtörténeteket róla!
nekem volt NOVA-m és nagyon szerettem, hozta a csúcs ASUS STRIX E szintet féláron!
amiket meg írsz hírből se hallottam, pedig 5.db M2 SSD-vel használtam, nem 2.db gagyival mint te!
a 285K-m jelenleg is ASRock Taichi OCF-ben van, és köszöni szépen ezzel sincs semmi probléma(szintén 5.db m2 SSD-vel), megeszi reggelire az APEX-et, és ebédre meg a GODLIKE-ot.
az ACE egy túlárazott kacat, semmivel nem jobb mint fele annyiért egy TomaHawk, a NOVA-t meg azért ajánlottam mert abban az árkategóriában nincs nála jobb, a tomahawk köszönő viszonyba sincs vele, és alig drágább nála!
De mint kiderült, a kollégának nem használatra kell a gép hanem csak vitrinbe nézegetni, vesz egy Ferrárit és bele tesz egy Trabant motort, mert úgyis csak a kinézet számít belül meg lehet gagyi úgyse látja senki!
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
DroiDMester #3291 üzenetére
Maga az adatátvitel tetű lassú ,legyen bármi rádugva.
Lan /Wifi nagyon instabil ,usb ki-be menetek nagyon érzkenyek és tudnak meglepetéseket okozni ,
Nem egyszer láttam már illesztési forrasztásos pontatlanságot is ,1-2mm el felljebb vagy lejjebb van az PCI Express foglalat ,semmi több.Nem tuning a cél ,
Nova helyett meg hamarabb vennék egy MSI Toma még olcsóbban ,és azt sem nagyon értem miért is kéne lebeszélni bárkit is arról ,ha szerene magának egy full csúcs alaplapot vásárolni ha megteheti.
Elég ütős az Ace alaplap , -
válasz
BogyóBP #3288 üzenetére
ezt írtad:
"Drága de legalább egy darabig nem kell vele szenvedni hogy mit rakjak bele."
na ehez hogy jön most az hogy : "Az hogy Asrock és az nekem soha nem kéne"
Akkor mond azt hogy neked azért kell MERT NÉZEGETNI AKAROD NEM HASZNÁLNI!
mondjuk semmivel nem szebb mint a NOVA de mind1!alaplapi audió: ha ennyire igényes vagy, akkor miért ilyen hulladék integrált csipogón szólaltatod meg a zenéidet, vegyél egy normális DAC-ot még a legolcsóbb is 5X jobb bármelyik alaplapi csoda hókusz pókusztól!
Semmivel nem merevebb, a NOVA.n is van alul merevítés
de ez neked úgysem számít mivel vitrinbe akarod nézegetni!
-
BogyóBP
addikt
válasz
DroiDMester #3286 üzenetére
Az hogy Asrock és az nekem soha nem kéne. Illetve az MSI nek két darab erősitője van mindkét kimeneten és két dac ja is. Számomra jobban is néz ki illetve a felépítése is masszivabb van hátsó merevítés stb.
-
Baryka007
addikt
válasz
DroiDMester #3284 üzenetére
Akkor ezek szerint egészen eddig fölé terveztem a tápegységeket a rendszerekhez amiket összeraktam
Most úgy érzem magamat, mint egy paprikajancsi
Persze soha nem gond, ha egy táp túl van méretezve a rendszerhez képest...
De így már világos... a hatásfok akkor csak azt jelöli, hogy a ráírt teljesítményt mennyire hatékonyan szolgáltatja
pioneer:
Imádom a humorod -
válasz
BogyóBP #3285 üzenetére
Na akkor magyarázd el miben tud többet adni az az ACE mint az említett NOVA.
Ez meg mi?
"Drága de legalább egy darabig nem kell vele szenvedni hogy mit rakjak bele."
Pont ugyan azt tudod belerakni mint a NOVA.ba vagy mit értesz ez alatt?Továbbra is azt mondom SEMMIVEL NEM AD TÖBBET mint egy fele annyiba kerülő!
-
BogyóBP
addikt
válasz
DroiDMester #3275 üzenetére
Okkal ragaszkodom ahhoz a laphoz nem a túlhajtása érdekel. Drága de legalább egy darabig nem kell vele szenvedni hogy mit rakjak bele. Most csak épphogy belefért ez a 245kf-s proci is majd alkalom adtán ha kevés lesz belerakom az i7 et de egyenlőre a VGA hoz amim van még a mostani is elég, kevés alkalmazás használja ki 100% ban a cpu-t. Az RDR2 vel játszogattam mostanság ott inkább VGA kell mint proci az ment 99% on mig a cpu 60-70% on ment végig. Mondjuk nem mostani játék de még mindig benchmark game. Nekem a jóval előtte lévő MSI Z390 ACE lap volt nagyon nagyon sokáig és nagyon szerettem. Akkoriban annál csak a godlike volt erősebb de az nem érdekelt előtte aorus,rog lap is volt de mindig ugyanoda tértem vissza. Most is MSI lapom van z790 tomahawk wifi ez is teljesen jó majd ezt akarom adni öcsémnek procival együtt. Az ő 6800XT jéhez bőven oké lesz ez nála még a régi 1151 es i5 ös proci van ami gyenge és erősen visszafogja a teljesitményt.
-
válasz
Baryka007 #3281 üzenetére
Minden táp letudja adni ami rávan írva, tehát ha te egy 750.es tápot veszel az 750w ot tud leadni, ha 450.est az 450.et.
A hatásfokuk más csak, attól függően milyen besorolásút veszel.
Pl: nézzünk azt hogy a géped 400W ot fogyaszt, nem a konnektorból mérve hanem ennyit kér a táptól a lap, cpu, vga stb... és egy 800w os táp van benne mert 50% terhellésnél a leg jobb a tápok hatásfoka.
Egy gold táp 435W ot fog a konnektorból kérni, ha titán hatásfokú tápod van akkor ez csak 416W ha csak egy bronz tápod van az már 455W ot eszik a konnektorból, tehát nem 35W ot kell el fűtenie a tápnak csak 16W.ot míg a bronz már 55W ot kell elfűtenie
Nekem 1500as tápom van ebben a venti 800W nál még be sem kapcsol, szóval kb állandóan passzív módban megy mert nemtudok akkora terhelést adni neki hogy elinduljon
ezért is érdemes olyan tápot venni ami a gép fogyasztásának kb a duplája mert ha tudja a félpasszív módot és legalàbb platina hatásfokú akkor nemfogod hallani soha a tápban a ventit, bár van akit nem zavar ez ahogyan a hdd.k hangja sem, én azokat is mind kukáztam a gépböl már vagy 10éve
A számoláshoz kis segítség
-
Baryka007
addikt
válasz
palfitom #3277 üzenetére
Köszönöm !
Ma tanultam valami újatMiből tudom megállapítani ha egy tápegység ténylegesen képes leadni azt az értéket amennyiért értékesítik ? És miből, ha nem ?
Mert önmagában a 80+ Gold minősítés gondolom erre nem ad okot. Vagy igen ?
Mégegyszer köszönöm a pontosítást, megjegyeztem
-
palfitom
félisten
válasz
Baryka007 #3271 üzenetére
A táp hatékonyságban tévedsz.
Egy minőségi 650W-os tápegység leadja a 650W-ot, a hatékonyság azt mutatja meg, hogy ennek a leadásához ténylegesen felvett energiát hogyan hasznosítja. (magyarul 650W-ot ad le, de ennél többet vesz fel a konnektorból, és minél gyengébb a minősítése, annál többet vesz fel) -
Pioneer
őstag
válasz
DroiDMester #3275 üzenetére
Mi a különbség a sima LF III és a Pro között?
-
válasz
BogyóBP #3270 üzenetére
245K alá tök felesleges 300.e ért lapot venni, és ahogy mondták inkább 265K, ne egy alsópolcos 245k
Inkább egy ASRock NOVA ami jobb mint az a túlárazott kacat msi
és marad pénzed normális hűtést venni rá ARCTIC Liquid Freezer III 360 Pro
-
Baryka007
addikt
válasz
BogyóBP #3272 üzenetére
Nincs 250w os tdp sehol...
Processor Base Power 125 W
Maximum Turbo Power 159 WÉs a PL2 es fogyasztás, tehát a 159w is csak egy pillanatra történhet meg...
De mivel 'K' jelzésű CPU-t veszel. A gyári teljesítményt szinte biztosan kitudod hozni 90-100w között is, kevés finomhangolássalAz OC-t félreértetted... vga ról beszéltem. Amit az előbb említettem az is inkább finomhangolás / downclock...
Az OC nem itt kezdődik -
BogyóBP
addikt
válasz
Baryka007 #3271 üzenetére
Szia sajnos most nem fér bele annyira nem lehet nagy a teljesitmény különbség, illetve nincs akkor toronyhűtőm ami a 250W os TDP-jét le tudná hűteni, talán később egyenlőre jó lesz ez az öcsém pedig örülni fog mert megkapja a mostani konfigom és lesz egy jó gépe.
Köszönöm szépen a kielégítő válaszod nem terveszek az XMP-n kivül semmilyen OC-t sose használtam.
-
Baryka007
addikt
válasz
BogyóBP #3270 üzenetére
Ha még belefér 1 kis money, akkor most az Ultra 7 265K árán nagyot nyesett az Intel. Nem rossz a 245KF sem, de ha egy keveset hozzádobsz, akkor lesz egy még időtállóbb builded
btw a kérdésedre válaszolva:
A 7800XT 263w alapból, de ha prémium kategóriás 7800XT-t veszel pl.:
Suprim, Rog Strix, Gaming Trio, Aorus Master/Xtreme stb stb...
Ezeken a gyártók szeretik növelni a TDP-t ezáltal az órajelet is.Jelenleg CPU 125W + VGA 263W (ha gyári tdp limit) ez ~388w legrosszabb scenario szerint !
A tápról azt írja a gyártó, hogy: "80 PLUS® Gold hatékonyság (akár 92,7%)"
Tehát 92,7% os hatékonyságot képes pillanatra kiszolgálni. De hosszútávon max 80%650 * 0,8 = 520w (bármeddig)
650 * 0,927 = 603w (egy pillanatra)Tehát a teljes rendszered jó lenne, ha 500w nál kevesebbet enne, mert akkor a táp fixen elég lesz!
CPU + VGA eddig ~388w
Szóval ~120w marad minden másra... SSD, Ram, Ventilátorok, RGB(ha van), AIO(vízpumpa) stb...Én azt mondom, hogy elégnek kell lennie a tápegységnek amit kinéztél.
Saccra azt mondanám, hogy a tápegységben még egy egészséges ~50w bőven bentmarad még a legrosszabb scenario alapján is ! Szóval nem kell nagyobbat nézned hozzáDe ha OC-s emelt TDP vga-d van akkor gondolkozz el egy 750+ watt teljesítményű tápegységen.
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok. Kinéztem egy konfigot:
Alaplap MSI MEG Z890 ACE
Processzor Intel Core Ultra 5 245KF
A tápegységem egy PURE POWER 12 M 650W os. Egy RX 7800XT van még a gépben. Ez a táp elég lesz a alaplap cpu páros meghajtásához? -
-
Sefi84
senior tag
válasz
DroiDMester #3267 üzenetére
Ez a teszt pl 86500 pont lesz mindig, besubolva a kis 245KF-el, 9066 Mhz-en, az jónak számít? Vagy pont itt van, hogy még kellene 10% és valahol elmegy a levesbe?!
-
-
Sefi84
senior tag
válasz
DroiDMester #3264 üzenetére
Amúgy felette is van boot, 9200-on is, de ott nem tudom már stabilizálni, 9133-on se, de 9066-on beton stabilnak tűnik.
Legújabb bios van fent, ezzel csökkent a latency, előtte nem ment le 70 alá, most 65,9-66,4 között ingázik, de az írás olvasás, másolás nem nagyon akar feljebb menni.
Nem dőlök a kardomba, csak látva a Te és Tibcsi tesztjeit, gondoltam, hogy van még valami.
Bár a Te biosod betöltve se volt gyorsabb anno -
Sefi84
senior tag
válasz
DroiDMester #3264 üzenetére
1,55V az IMC, SA-t irtam, de az.
VDD 1,52V, VDDQ 1,47V, mert felette sem változik semmi, 1,6/1,55V-ig elmentem, de semmi változás, ennek nem kell sok fesz.
1,4/1,4V-os alapból 8200-on és ezt tudja 8600-ig ezekkel a feszekkel, ez tesztelve. -
-
Sefi84
senior tag
válasz
DroiDMester #3260 üzenetére
Azon gondolkodom, hogy nincs valami amit be vagy ki kell kapcsolni a biosban?
Intel spec vagy bármi timing cucc? -
Sefi84
senior tag
válasz
DroiDMester #3260 üzenetére
Ring 1,3 V, SA 1,55 V, NGU 0.95 V, D2D 0.85 V
Lejjebb sem jobb, próbáltam.
D2D 34, NGU 34 is megy, de minimális a különbség, nincs értelme feljebb mennem.9000-en és 8800-on is ugyan ezekkel is csak pár 1000-es a különbség, de még 8600-on is.
-
-
Sefi84
senior tag
P54/E48 - 1,22V biosban, terhelve 1,216V HWinfoban stabil minden teszten és a napi használatban is.
D2D 32/NGU 32/Ring 42
Aida mem tesztben viszont akármit állítok a ramon 9066mhz C40-54-54-66, tRFC 765/624 - tREFI 65535, teszt 123/126/127/66ns, nem megy feljebb semmivel, ez mitől lehet?
Mem hőfok 58 fok max, de átlagban 55/56 fok -
semetka
őstag
Chipset drivert hogy érdemes frissíteni ha jött ki újabb? Letörlöm a régit és utána az új vagy csak simán felrakom az újat?
-
Hunwar
csendes tag
Igen,szerintem is kellett valami kezdett,valami vonalon elindulni,aztán majd kiforrja magát.
Példaként a DDR5 memóriákat tudnám említeni,mára már egész szép felhasználói bázisa lett,és többek közt ez volt nekem az egyik érv,ami miatt kipróbálom most az Arrow Laket.
Mindez mellett természetesen nem szavazom le a DDR4-et,meglátjuk(mondta a vak)hogy mi fog ebből kisülni,HT-nélkül,NPU-val és DDR5-el!
Számomra nem kell,nincs rá igényem hatalmas teljesítményre,ezért is választottam csak a 245KF-et.
Összességében úgy gondolom,sokat nem veszít vele senki ,(most jelenleg) akinek még nincs NPU-ja.
...bár nem zárom ki azt sem nyilván,aki pont ezért vett Arrow Laket,viszont ez egyenlőre minimális szinten van,hamárcsak azt a bizonyos árcédulákat nézzük,és hát valljuk be őszintén nem éppen kedvező... -
carl18
addikt
Szerintem kellet valami kezdetnek. És majd évről évre fejlődik. De úgy láttom értelmét ha van valami ami ki használja.
Ki tudja 10 év múlva a játékok profitálnak belőle.
Csak Arrow Lake amibe van NPU csak kíváncsi voltam most akinek ez meg van érzi e a hasznát.Szóval olyan sokat nem számít az NPU ha jelenleg nincs ami ki használja.
-
Hunwar
csendes tag
Személy szerint semmit nem tapasztaltam,minden ugyan úgy működik nekem mint eddig,bár nem is nagyon kísérleteztem vele(még).
Olyan érzést kelt,mint egy sima IGP, jól jöhet HA van,de az esetek többségében úgy is kerül mellé egy dedikált GPU.
Az intel részéről én csak egy marketing fogásnak látom,legyen mit miért eladni,hatalmas potenciált nem látok benne,de nem is ez volt az eredeti terv,hogy legyen NPU... -
carl18
addikt
Akinek van most Arrow Lake és benne NPU..? A Windows azt most mire használja?
Van előnye? Gyorsít valamit? -
Hunwar
csendes tag
válasz
Glaz-dozfhut #3245 üzenetére
Üdv a klubban.Én is aggódtam pár ilyen hasonló dolog miatt,meg más miatt is,...viszont ha nem Performance-on mode-ban hagyod a BIOS-ban,hanem átállítod Base-re,már csökken a hőmérséklet és a fogyasztás is.Kicsit visszább vesz a "lóerőkből" Mhz/Boost-ból.
Tuningnál szvsz,mindenképp javasolt egy vízhűtés,minimum 240-es.Amúgy meg én is léggel hűtöm,egy egyszerű ID-Cool-al 2x12-vel,és egy szellős,huzatos ház sem hátrány.
CPU igényes programoknál,nem is aggasztott a hőmérséklet,viszont amikor már a GPU is dolgozik keményen(játéknál),nah akkor tapasztaltam "meglepően" magas hőmérsékletek,rendesen befűtött neki.Aztán jött a finomhanngolás. -
wwwgomba
csendes tag
ennyi...eleve jo?
-
TBT
addikt
válasz
Elég lesz hozzá az a léghűtő is.
Ha kicsit jobban beleásod magad az angol nyelvű tesztek körébe, sokan tesztelték azt a processzort léghűtőkkel is és egész jó eredmények jöttek ki. Szóval, nem lesz gondod vele!
-
Sefi84
senior tag
válasz
Ezek jobban hűthetőek, egy kis alul feszeléssel fogható lehet, ha nem lesz tuning, hanem a feszből visszább veszel.
Elsőre tuti próbáld ki és majd írj, hogy mi lett vele.
Én D15-el hajtom a 245KF-et és max 80 fok Cruncher alatt is, kicsit alul feszelve, ennél nagyobb terhelést meg nem fogsz neki adni gondolom. -
Glaz-dozfhut
őstag
Sziasztok! Egy ilyen ultra 265 k-t vettem. Hűtőből csak lég nemű van. '13-as vásárlához igényeltem kompatibilis felfogatót a Noctuától. NH-D14. Ezzel kapcsolatos a kérdésem, hogy mi a véleményetek; el bírja a hűtő a processzort vagy visszább kell venni. Amint felrakom már tudni fogom, de kíváncsi vagyok. Nem mostanában kezdek neki. Utána akarok nézni programoknak, hogy beállításokat migráljam.
-
Sefi84
senior tag
válasz
Baryka007 #3243 üzenetére
Szerintem kitesztelték, mert Én is arról indultam és hiba nélkül ment alap feszekkel, így szerintem ezt mindegyik tudja, csak alapból benne hagyták a procikban a pluszt, így meg, hogy kepeszteni kell, újat mutatni játék teljesítményben, így most előhúzták a kalapból.
-
Sefi84
senior tag
válasz
cyber86 #3241 üzenetére
Igen 3200-ra mind a kettőt, ez elég nagy tuningnak nevezhető, mert 33-34-on van a vége ezeknek, procitól függően, de a 3200-at akkor szinte mind tudja.
Nekem is pl a D2D-nek 33 a vége, 34-nél már hiba van tesztek alatt, de az NGU pl menne feljebb 34-35-ön is próbáltam, de random képhibák keletkeznek a windowsban, így nem erőltetem, 33-on még nincs probléma.
De ehhez nem kell bios frissítés, csak egy kis piszka a biosban
Meg az NGU-t és a Ringet Override-ra kell tenni, mert Adaptive-on kb 20 % benne marad. -
cyber86
őstag
Ha jól értelmezem az intel 200s boost akkor a D2D és a NGU clockot növeli?
-
cyber86
őstag
Version 1801
" 1.Added support for Intel 200S Boost.
2.Enhanced system performance. -
Busterftw
nagyúr
En a DDR5-ot pont az AlderLake-nel lattam ugy, hogy nem volt ertelme jatekra, se teljesitmenyben se arban.
ArrowLake-nel mar kiforrottabb lett a helyzet, mert bealltak az arak/teljesitmeny, aztan jott a CUDIMMNova szerintem AlderLake szituacio lesz, tehat DDR5/6 support, mert ha jovore jonnek is DDR6 ramok, valoszinuleg kelleni fog megint 1-2 ev, mig beallnak az arak es a teljesitmeny vs DDR5.
-
válasz
Busterftw #3212 üzenetére
Lehet, de lehet mégsem...
Én is 12900K-val indultam pár éve egy Z690 társaságában és hasonlóan voltam a váltással amíg ki nem jött az Arrow. Viszont az akkor csalódást keltett benne és legjobb ár érték arány az volt, hogy a Z690-be bele tettem a 14900KS-t ami elég jó szintet hoz egy "kis" finomhangolás után, hala valakinek.
E mellett még mindig DDR4-en vagyok és továbbra sem látom értelmét a DDR5-re váltásnak a saját felhasználásom mellett ami játék és fotó / videó szerkesztés.
Ha a Nova valóban már DDR6 lesz az érdekes lenne, mert akkor ez lenne az első eset, hogy ki hagyok egy teljes generációt RAM téren. -
-
Assdak
őstag
válasz
DroiDMester #3233 üzenetére
Nagyon köszönöm a visszajelzést!
Sajnos céges vásárlás miatt kötve van a kezem hol vásárolok, és az érintett üzletben a fenti RAM típus nem elérhető.
Ez a két típus is jó lehet, vagy esetleg 32GB-os modul?G.Skill F5-6000J3036F24GX2-RS5K memóriamodul 48 GB 2 x 24 GB DDR5 6000 MHz
G.Skill Ripjaws M5 RGB F5-6000J3036F24GX2-RM5RK memóriamodul 48 GB 2 x 24 GB DDR5Köszönöm!
-
RAM-ból inkább őt => ADATA XPG 48GB KIT DDR5 6000MT/s CL30
lapból ahogy mondod inkább a => Z890 TOMAHAWK
a RAM-ok tudnak menni 9000MHz-en is(a tomába 8200.at tudják), ne aggódj hogy csak 6000@LC30.asok
-
Hunwar
csendes tag
-
Assdak
őstag
Sziasztok,
Elnézést, hogy ide teszem fel a kérdést, de még eléggé ködösnek érzem az ismereteket a platformra vonatkozóan egyéb forum topicokban.
Core Ultra 7 265K vásárlását tervezem és kicsit megakadtam az egyéb perifériákkal.
Alapvetően memória és alaplap kérdésekben vagyok megakadva.
Amit terveztem, ASUS TUF GAMING Z890-PLUS WIFI Intel Z890 LGA 1851 (Socket V1) ATX, illetve G.Skill F5-7600J3646G16GX2-TZ5RK memóriamodul 32 GB 2 x 16 GB DDR5 7600 Mhz.Közben minél többet olvasgattam, lapnál felmerült hogy inkább MSI MAG Tomahawk, ami kb ugyan ebben az árban van, illetve hogy RAM-ból esetlegesen lassabb de alacsonyam CL.
Ezekre vonatkozóan lennék kíváncsi, a platformmal tapasztaltabbak esetleges véleményére, javaslatára.Köszönöm!
-
cyber86
őstag
Asus
Version 1703 15.9 MB 2025/04/15
1. Included DIMM Fit Pro
2. Improved system performance
3. Updated Re-timer NVM to version 06.26.05 and firmware to version 59.2 for Thunderbolt 4 and Thunderbolt 5 compatible models -
Hunwar
csendes tag
válasz
DroiDMester #3225 üzenetére
Nem tervezem egyenlőre a tuningot,ha igény lesz rá,akkor alaplapcsere.
-
-
Hunwar
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Egy olyan kérdésem lenne,remélem jó helyen járok,és jó helyre írom,lenne egy Core Ultra 5 245KF-es CPU.A tapasztalat a kérdés az lenne,hogy elméletileg 5.2Ghz ig Boost-ol,de az enyém megáll 5.0.-án. A hőfok olyankor 75+ átlag,lehet e ez befolyásoló tényező?Esetleg a RAM sebesség?
Nézegettem a BIOS-t egyenlőre több,kevesebb sikerrel.
Alaplap : GIGABYTE B860M EAGLE
RAM : G.SKILL 32GB Trident Z5 6400MHz CL32 KIT
Előre is Köszönöm a válaszokat,tippeket. -
semetka
őstag
Ti ezeket a drivereket felraktátok? Van még kérdőjeles cucc az eszközkezelőben nekem.
Mennyire fontosak ezek illetve mi a funkciójuk?
[kép] -
Busterftw
nagyúr
válasz
Baryka007 #3217 üzenetére
Szerintem teljesen érthető volt, mert mire a DDR5 kiforrta magát és árban is egál lett, arra az Intel is elhagyta a DDR4-et.
Nem volt semmilyen hátránya az AMD-nek DDR4-el, míg az Intel DDR5-öt is kínált. Sőt.
Az Inteltől igen is elvárható az, hogy kicsit jobb legyen a platform támogatás és ne lutri legyen minden CPU generáció, mert éppen még mindig szarakodnak a gyártás technológiával.
Mert aztán azt sem lehet mondani, hogy a rövidebb support miatt olyan rohadt rugalmasak és eget rengető újításokat hoznak."Úgyse veszel intelt, nem mindegy neked?"
Ne haragudj de ezt honnan veszed? Utoljára Athlon korszakban volt AMD-m, utána mind Intel, 12600k után a 265K volt kiszemelt, ezért is vagyok itt, csak most néztem meg az AMD-t megint egy 9700X-el és az AM5 platformot, pont a fentiek miatt.Én drukkolok az Intelnek, csak össze kéne magukat szedni.
Talán a Nova Lake már igeretesebb lesz és érdemes váltani ismét ha úgy van. Szerintem itt te vagy kettőnk közül az, aki nem fogja a másik oldalt venni.
Még DroidMester is kipróbálta. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Baryka007 #3215 üzenetére
"és az egész CPU-t az alaplap foglalata szerint kell majd megtervezni..."
elfelejted, hogy az AMD "legózik". Lehet kap friss i/o diet a Zen6, de elsőkörben elég, ha a cpu <> i/o die között stimmel a fabric verzió. Lehet kétféle Zen6 kombó is, egyik ddr5 i/o -val meg egy ddr6 i/o val szerelve.
"Egyébként a két gyártó közül az Intel az egyetlen, aki új memória típusnál mindig csinált olyan IMC-t ami kezeli az előző genes ramokat is..."
fiatal lehetsz, ezért nem emléxel rá, hogy az AM2+ -ban volt ddr2 és ddr3 vezérlő is.
** juteszembe van itthon egy hatmagos Phenom 1055T ddr2 -es memóriával szerelt lapban. Pedig ez már bőven ddr3 éra.
-
Baryka007
addikt
válasz
Busterftw #3216 üzenetére
Az AMD től nem is láttunk ilyen szép gesztust... Pedig mehetett volna még az AM4 ...
Jah várj, ők is váltottak platformot és foglalatot egyszerre, amikor jött a DDR5 már emlékszem !
Miért is várjátok el akkor azt az Inteltől, amit az AMD sem tett meg?
Szerk.: Úgyse veszel intelt, nem mindegy neked ?
Egyébként a két gyártó közül az Intel az egyetlen, aki új memória típusnál mindig csinált olyan IMC-t ami kezeli az előző genes ramokat is... Lásd DDR3-DDR4. . . A Skylakehez jöttek DDR3 as alaplapok is mégMajd DDR4 -> DDR5 nél minimum 2 generációnyi alaplap jött DDR4 el... Z790 (Refresh lapokban nem vagyok biztos) ... Ez pontosan az a dolog, amit az AMD soha nem tett meg...
-
Baryka007
addikt
Nem értem ... Nova Lake valószínűleg DDR6 lesz... Hogyan férne meg ez egy platform alatt az LGA 1851 el?
Azon kívül lesz Arrow Lake refresh... Ami simán guríthat nagyot ...
Szerintem ez így bőven elég ... Nem várom el, hogy a Nova Lake, ami full más architektúra lesz mellesleg DDR6 al, hozzák össze azLGA 1851 el... Az tutira a teljesítmény rovására menne ...
Nagyon örülök, hogy az AMD nek jön még ZEN 6 is AM5 foglalatba ... Üzleti szempontból szerintem hiba, mert korlátozni fogja őket a foglalat adta lehetőségek, és az egész CPU-t az alaplap foglalata szerint kell majd megtervezni... Ami tervezési nehézségeket / kihívásokat és esetlegesen kompromisszumokat fog majd jelenteni ... Tehát előrelépés nem igen lesz ..
Így is épp elég Ryzen CPU ég le, hol ASRockban hol másban ... Szóval van javítani valójuk bőven, így ennek fényében további kihívások elé néznek csak. -
carl18
addikt
válasz
Busterftw #3212 üzenetére
Igen Arrow Lake alias LGA 1851 baja hogy teljes homály van hogy lesz e új cpu generáció vagy a cég el engedte. Van pletyka hogy jön egy Arrow Lake refresh de az se nagyon látszik jön. Npu fejlődés lesz elméletileg.
Mert aki most vesz egy jó lapot az nyilván jövőbe a Nova Laket is szívesen rakná bele, ha nem volt olcsó és elég jó a Vrm.
Amd esetén még jön a Zen 6 egy X670 deszka simán meg eszi a 12 magos 3D Cache cput.Így élet tartalom szempontjából jobb az Am5 és az Amd. Intel ilyen téren nem olyan sokáig foglalkozik a platformal..
Nekem a B450f strix 1 hónapja kapott új biost. 7 éves alaplap 😅🙏🙏🙏
Haveromnak Msi Z170 M3 van és 2018 óta nincs bios.
Ez nem mindegy szerintem.
Ahogy írta a kolléga Death platform.Persze számít mire használja az adott személy játék esetén ameddig nincs cpu limit addig nincs baj.
-
Busterftw
nagyúr
Nem tudom pontosan itt hány gen fog jönni, de 2027-ig támogatott a platform hivatalosan.
Tehát minimum 3 gen: Ryzen 7000 (2022), Ryzen 9000 (2024) Ryzen 11000? (2026)
(jött még Ryzen 8000 de az desktop APU 2 procival)Plusz ezekhez a X3D variánsok.
Én Z690 12600k indultam launchkor, de a 13th-14th gennek nem láttam értelmét, pedig ugye mehetett volna ugyanabba a lapba.
ArrowLake lett volna +2 maggal 265K, de egyszerűen nem jött be ez a gen, se a platform ára, megnéztem a másik oldalt egy X870/9700X-el.De látod az Intel az ArrowLake Refresh hírekig még arra sem volt képes launchkor, hogy oké skacok, jönni fog még egy vagy kettő gen, ugorjatok bele.
-
carl18
addikt
Nyilván a 3 év garancia adott.
azért a X370 mellé még simán belefogad egy 5700x3d vagy 5800x3d.
És ezzel simán ki lehet tolni az élet tartalmát.
Átlag ember 5-10 évente vált platformot.
A 3D Zen 3 meg simán hozza a 14600K szintjén.
Ha valaki nem vérdroid együtt lehet még élni is Am4 platformal is.Jó ez a szarkazmus ( Halott kombo) tegyük hozzá én találtam ki. 😅 Vagy más arany köpésem is. Ősi I7...
Viccet félre téve esetek nagy részébe úgy is gpu limit van attól függ az ember mire használja.
-
válasz
brabbitz #3206 üzenetére
van azért sok helyen 1440p teszt
PL:
egy finomhangolt 9800X3D és egy STOCK 285K között 7,5% van ezt a 285K finomhangolásával 0% ra fel lehet hozni! De akár még a 265K-t is fel lehet hozni erre a szintre játékokban szintén egy kis finom hangolással!
Az meg hogy, van néhány játék ahol az egyik jobb mint a másik az fordítva is igaz, mert másik játékban meg a másik CPU ver rá!
-
válasz
Busterftw #3208 üzenetére
Azért gyanítom az AM5-el az AMD nem lesz most olyan nagylelkű. Többszőr próbáltam AM5-re váltani, de mindig jobban jöttem ki a halott platformal.
Vicces, hogy pont itt írom amikor talán 1851-re teli bolti áron én sem váltanék. Viszont használtan vagy kifutó akcióban nem felsőkategórás termékeknél lehet jó alternatíva.Igen nekem is van X370 Hero lapom, de mégsem veszek bele procit, mert szerintem jobb vételt csináltam egy Z690+14600K (halott) kombóval. Ebből is láttszik elméletben hiába lehet bele fejleszteni a gyakorlat majd mást mutat.
-
Azért ezzel a "halott foglalat" dumával az örületbe lehet kegetni. Nem tudom miért akar minden áron mindenki egy alaplapba több generációnyi CPU-t beletenni. Egy kiegyensúlyozott félkonfigot ahogy vetted úgy egybe pont el lehet adni majd a használt piacon. Sokszor a piac be is árazza már a "a halott konfig" mivoltát a platformnak és egy olcsóbb vételár mellett kisebb értékeséssel lehet kalkulálni. Van amikor meg nem.
Ezt így afféle ökölszabély érvnek nem lehet felhozni minden körülményre. Ki kell nézni az egyénnek megfelelő hardvereket és annak megfelelően gondolkodni.
Azóval igen van amikor egy adott áron nem gazdaságos egy kifutó modellbe fektetni, én csak azt mondom ez ár és igény függő és nem lehet általánosítani. Márpedig mostanában sok helyen ezt a mantrát olvasom. -
brabbitz
aktív tag
válasz
DroiDMester #3205 üzenetére
1440p-t nem néztem, de Hardware Unboxed videóit nézve 1080p/High vagy Ultra beállításokon a játékok többsénél azért jóval több különbség van a 9800X3D javára. Mondjuk azt is hozzá kell tenni, hogy játék függő a dolog, van ahol pl Last of Us part 1-nél csak 5-6% különbség van, és van pl. az Assetto Corsa vagy R6S, ahol az X3D-nek a 1% Low FPS-e is magasabb mint az AVG Framerateje az Intel procinak. Kár hogy a 1440p-s tesztek még nem igazán terjednek ahogy kéne.
-
válasz
Busterftw #3204 üzenetére
CKD-t is pont ugyan így bekell állítani ahogy ezt a fele annyiba kerülő 70.e rest.
XMP-vel egy kivesz F@SZ a CKD is.(sajnos)
És hogy ellenpélda is legyen AM5 alatt is pontosan ugyan úgy bekell állítani a RAM-ot ahogy itt intel alatt, XMP/EXPO-val az AMD is fos!
És ahogy mondták már AMD alatt hiába hajtom 8000.ren, ugyan ezt tudom hozni 6200@CL28.al is
Ez meg így totál nem igaz "A ketto egyaltalan nem egy szint.
A 285k sem eri el osszesitve a 9800X3D-t, nemhogy a 245K".285K és 9800X3D között játékokban(1440p) van nagyon max 5-6% eltérés, nem is értem miért mindenki 720p LOW on akar játszani!
-
Busterftw
nagyúr
válasz
DroiDMester #3201 üzenetére
Olvass vissza, emlitettem en is ezt, hogy vagy cudimm ram out of the box vagy pedig olcsobb ram amit te allitasz be.
-
carl18
addikt
válasz
Baryka007 #3200 üzenetére
Nem mondta senki 6 hónap, de ilyenkor az intel piacvezető volt.
Saját gyárba ment a 7700K és 8700K is, nekik nem volt olyan bonyolult azt a plusz 2 magot hozz adni.Volt még hely a lapkán több magnak 14 NM mellet is.
Csak hát új foglalat jött 1151V2.Bár igaz a retro foglalatokon kár vitázni, én nem tévedtem még ha vádolsz is hazudok. Így is sok a offtopik.
#3202Busterftw
Egy dologba veri a 285K a 9800X 3D-t az a +16E core ami több szállas feladatokba előny. Egy renderelés, csak erre ott a válasz R9 9950X3D.
Szóval itt is mondhatjuk egyenlőre a Arrow Lake nem versenyképes.Na én lépek mivel nincs Arrow Lake CPU nekem így nem ide való vagyok.
Akkor várjuk tovább a Nova Lake-t remélem valóban lesz 52 mag ahogy a pletykák írják. -
Busterftw
nagyúr
-
válasz
Busterftw #3187 üzenetére
mi a francnak olyan drága RAM!
a legolcsóbb(70.e) ADATA XPG 48GB KIT DDR5 6000 CL30 Lancer Blade 48.gigás KITT tud menni 9000MHz-felett, minek kéne több mint 2X annyiért CKD-t venni!
már linkeltem korábban de akkor még 1X
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GTA VI
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fujifilm X
- Elektromos autók - motorok
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- One mobilszolgáltatások
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Akciókamerák
- Lexus, Toyota topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BANKMENTES KAMATMENTES ASUS Vivobook 15 X1504ZA-BQ856W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest