- Hétvégére virradóan kiöntött a medréből a hardverfolyó
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- Az AI átformálja a Peugeot modelljeit is
- Ráműthető a Linux PlayStation 5-re, de csak egy boot erejéig
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
20056 - 20001
20056 - 20001 20000 - 19901 19900 - 19801 19800 - 19701 19700 - 19601 19600 - 19501 19500 - 19401 19400 - 19301 19300 - 19201 19200 - 19101 19100 - 19001 19000 - 18901 18900 - 18801 18800 - 18701 18700 - 18601 18600 - 18501 18500 - 18401 18400 - 18301 18300 - 18201 18200 - 18101 18100 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2020-09-11 01:06 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
nincsnév007
addikt
csináltam egy cargo céget, vettem egy cesnát és az offline keresést miért nem lehet bekapcsolni ?
vagy csak holnap fogja engedni? -
nincsnév007
addikt
köszi a válaszokat, ps5-n játszom. azt írja hogy kb 30 órám van már benne de még fura, pl felfedeztem már floridát rakott is oda küldetést, de ott már másnap akartam repülni, és azóta se kb 4 napja nem ad ott küldetést, és ugyan ez madagaszkárral is.
-
bunnyhu
senior tag
csak a felfedezett területeken mutat küldetést, valószínűleg kevés helyen jártál még. Vagy igyekezz úgy repülni, hogy új területetre vigyen, vagy pár ezer cr-ért (távfüggő) átugorhatsz bárhova. Emellett nem minden fajta van mindenhol, a specnél írja melyik évszakban hol jellemző, de leginkább felfedezni kell.
Se a main se az abort nem adja vissza szerintem, azt elbuktad. Ha akarsz némi pénzt látni, akkor alt-F4 és utána crashként értelmezi és némi lóvét fizet. -
csaba951
veterán
Esetleg arany színű (cargo, medevac) az ikonja? Az azért van, mert ebből a típusból ez a kezdő küldetés. Ha megcsinálod, akkor utána lesz ebből a küldetéstípusból sokkal több is a térképen.
-
csaba951
veterán
Eredeti játékkal játszol vagy valami tört verzióval? Az eredetiben tényleg volt ilyen probléma, de már hónapokkal ezelőtt javították.
-
nincsnév007
addikt
sziasztok, kb 1 hete kezdtem el játszani msfs 2024, még nagyon furcsa a repülőgépek, de azt nem értem hogy cargo-s küldi, meg medevac küldiből miért van ilyen kevés? egész világon kb 1-2 darab.
a másik ha ki kell lépnem egy küldetésből akkor melyikre érdemes menni a main menu vagy az abort? azt szeretném hogy kilépés után újra megtudjam csinálni a küldetést. -
bunnyhu
senior tag
-
wollnerd
aktív tag
Igen, én egy városnéző missiont toltam le C172-vel és már nálam se jelent meg a mission steps ablak, valamint a final waypoint se jelent meg...
Nagy kár, hogy ránk volt erőltetve ez a frissítés, mert ha rákérdezett volna, én biztos halasztottam volna, mint egy Windows (funkció)frissítést. -
bunnyhu
senior tag
Egyelőre nekem is fura, van heavy cargo, beluga meg jumbo, 330-asból cargo. Eddig mind bugos. A spec küldetést megcsináltam de kézzel mindent ami teljesen életszerűtlen (még útvonal se volt), oké leszarom.
Néztem pár employe küldetést heavy, kettőből 2x nem kapta el a G/S-t. Ott repülök jó magasságon, jön le a jel, ott van hogy bekészítve a G/S, appr bekapcsolva és szépen elhúz a magasságomon és nem történik semmi. Van pár órám airbus-on, tudom hogy kéne működnie és nagyon nem úgy működik, de csak a G/S.
A belugánál a tekerőknél a buborék nem vált, szóval ha állítani akarsz akkor le kell vinni az egeret róla ,hogy lásd mire állítottad. A Jumbo-t még nem is próbáltam.
Meg van a heli ágon egy új drónszerű motyó, na az totál KO, a VR default lefele néz, és a vezérlés valami ebaltázott, mert semmi beállítás nem megy vele, de azzal még küzdök.
A mission lépések ablak nekem állandóan eltűnik, vagy default meg se jelenik.
Szóval így elsőre az új cuccokkal vannak gondok, a régiekkel pl. utasszállító 330 még nem repülem, hogy ott elrontották-e.
Ja, a heavy cargo A330 viszont bírja a 8x gyorsítást, picit színuszol de nem száll ell mint eddig, szóval ezt lehet javították hogy mondjak valami jót is.
Amúgy azt nem értem ha már nyomják az open beta-t és láthatóan sokat letöltik, ezek a hibák nem jöttek elő? Kétlem, ha meg előjöttek minek adják ki bugosan? -
wollnerd
aktív tag
Nekem váratlanul ért. Késő délután még a megszokott SU4-es verzióval repültem VR-ben, este értesítés nélkül eléggé felfigyeltem a következő 2 negatív változásra, VR-ben:
1. Mostantól, akárhányszor megnyomom az ESC-et visszalépni a repülésbe, a szimulátor mindig magától reseteli a VR kamerát, és MINDIG rossz pozíciót vesz fel, mert a billentyűzethez nyúlva nem arra néz a fejem! (Előrehajolás a székben, stb) így muszáj utólag korrigálnom! NAGYON bosszantó. Eddig úgy volt jó, hogy egyszer beállítottam a VR kamerát játékindításonként és kész, legtöbb esetben stabil volt a kamera. Teljesen értelmetlen változtatás ez és a legrosszabb, hogy nem találtam sehol beállítási opciót ennek kikapcsolására.
2. Megváltoztatták pár repcsinek az alapértelmezett VR nézetét. Eddig a Cessna 172 és 208-on láttam, hogy messzebbre tették a kamerapoziciót, így nehezebben látni a műszereket. A 208-on pedig olyan, mintha extra fov-ot raktak bele. Kérdezem: Minek kellett volna ezen változtatni? A Cirrus Vision Jet-nél szerencsére nem nyúltak, ahogy nézem.
Igen, látom hogy VR esetén elérhetővé tették a kameramozgatást, (Shift+A/Shift+D, stb)
csakhogy ez nem megoldás, mert nem ment véglegesen. (A custom camera slot nem elég) Több értelme lenne, ha akár globálisan, akár repügépként lehetne módosítani az DEFAULT VR cockpit kamerát, mindenki igényének megfelelően. Például, lehetnének ugyanazok a kamera beállítási csúszkák (Zoom, Height, Horizontal pos), amik a nem VR esetén elérhetőek. -
bunnyhu
senior tag
-
sheep
addikt
Ne add fel, ott vmi nem okés. Én pl. a H225-el nem tudok repülni, mindig birkóznom kell a SAS-al és egy videóban láttam h azt ki kell kapcsolni, azóta okés lett. Lehet hogy vmi hasonló van nálad is.
-a rotor axis / trim nincs másik tengelyhez-gombhoz rendelve?
-amikor betölt a gép és megnyitod a toolbart ott szépen felismerti a hotast?
-ahogy mozgatod a joyt, a fülkében is leköveti a mozgását? -
HantekDSO
aktív tag
-
sheep
addikt
-
HantekDSO
aktív tag
Én is megvettem, de nálam sajnos nem ilyen szép a leányzó fekvése... 2020 alatt rendben minden, 2024 alatt viszont irányíthatatlan - legalábbis nekem nem sikerült. A H125-össel és a H225-össel gond nélkül repkedek, tehát a beállításaim (Saitek X52 Pro) valószínűleg nincsenek elkonfigurálva.
-
sheep
addikt
-
sheep
addikt
Megvettem, kipróbáltam, szinte tökéletesen működik FS24 alatt is. Az egyetlen problémám a hajtómű hangja, akadozik. Ezen kívül minden okés. Viszont a repmodell sztem nem 100%, bár nem vagyok pilóta és nem repültem a géppel, de szerintem túl stabil az egész. A Mi2 pont arról volt híres hogy nagyon izgága. Persze lehet hogy a natív modell majd más lesz ebben is.
-
sheep
addikt
-
HantekDSO
aktív tag
-
sheep
addikt
Azt írták a végleges ár 34,99 € (+vat).
A megjelenést követő első 2 hétben 24,49 €-ért kapható (30% kedvezmény). A felhasználók az MSFS-2020 verzió összes további frissítését INGYEN kapják meg.
Utána 2 hétig 29,74 €-ért (15% kedvezmény) és az MSFS-2020 verzió összes további frissítését INGYEN kaphatják meg.
Kizárólag a Simmarketen, minden ár adó nélkül értendő.
Aki megveszi a 2020 verziót az diszkont áron kapja meg a 24-est.
A discordon pedig azok akik már próbálták 24 alatt írták hogy pár apróságot kivéve műxik, dupla pilóta avatar, ha a levegőben kezdesz akkor lehet áll a hajtómű, ilyesmi van. De 90%-ban rendesen működik. -
HantekDSO
aktív tag
Ezt segítene valaki értelmezni? Enyhén szólva hiányos az angolom, de mintha az elmúlt 30 nap árából történő 30%-os engedményről esne szó benne - holott pár órája van csak fent...

-
HantekDSO
aktív tag
-
sheep
addikt
-
HantekDSO
aktív tag
-
HantekDSO
aktív tag
"miért bukod kb a 80%-át a bevételnek ha skippeled az unalmas részt."
Lehet, hogy rosszul látom (ez esetben majd kijavítanak a hozzáértők), de:
1. Vagy úgy állsz hozzá, hogy téged nem a látvány érdekel, hanem mindenben meg akarsz felelni a valós körülményeknek (ATC és társai) - ez esetben vedd figyelembe, hogy IRL sincs "időgyorsítás", a pilóták is végigülik/alusszák a 8-10-12 órákat - tehát tedd te is ezt.
2. Vagy elfogadod, hogy ez egy játék, ahol semminek nincs következménye, ahol te határozod meg, hogy mi az,ami neked jó, szép, kellemes - ez esetben pedig inkább valódi munkával akarj pénzt keresni!
) -
sheep
addikt
Ma jelenik meg a Mi2 FS2020 alá a Simmarketen.
Hajj mennyit fogok én ezzel repülni
youtube bemutató -
HantekDSO
aktív tag
-
sheep
addikt
-
HantekDSO
aktív tag
-
sheep
addikt
Aham én is várom nagyon, legalább annyira mint a Kamovot
digitalaeronautics -
HantekDSO
aktív tag
-
sheep
addikt
-
HantekDSO
aktív tag
-
sheep
addikt
Jövő héten jön a Mi2
-
Csorbi
addikt
Ez így ebben a formában nem igaz, a VFR támogatásnak csak az ELSŐ szakasza jött ki, és az is csak az experimental build-ben érhető el, amihez csak a támogatók férnek hozzá.
Valamikor a későbbiekben kapja meg mindenki más a végleges változatot.Forrás:

-
sheep
addikt
Várom már a csirkecombot is, remélem lassan elkészül.
-
bunnyhu
senior tag
X-plane végre felköti a VR alsót és modernizálja ezt a részt is, így talán hozza majd a MSFS2024 tudását. Reméljük.
https://www.x-plane.com/2026/04/x-plane-12-4-3-early-preview-lets-talk-vr/ -
xandrush0831
senior tag
Ha valakit érint, a BeyondATC már kezeli a VFR-t, kijött az update.
-
NF-
aktív tag
Köszi mindkettőtöknek. Megnézem mit tehetek vele.
-
HantekDSO
aktív tag
-
bunnyhu
senior tag
Az fs2024 kontroller kezelése katasztrófa.
1. Én megnézném, nincs-e a throttle-hez több kontroller kapcsolva.
2. Kalibrálnám a vezérlőt amit egyébként mindenképp érdemes.
3. Első repülés előtt feltétlen érdemes átmozgatni mindent teljes tartományon, nálam pl. a pedál rendszeresen rosszul áll (hozzáérek már koppra belépi), de ha átmozgatom egyszer onnantól jól érzékel már.
+1 És eseteleg megnézni másik típuson, mert -főleg ha nem beépített repcsi- lehet az is bugos. -
NF-
aktív tag
Üdv! Segítségre lenne szükségem. A gyermekem MSFS24-et játszana PC-n, viszont fellépett egy probléma amivel én nem tudok mit kezdeni. Megpróbálom leírni, hogy mit mondott, lehet, hogy nem lesz érthető, nézzétek el nekem, nem értek én ehhez
Thrustmaster TCA Sidestick Airbus edition-t és Thrustmaster TCA Quadrant Airbus edition-t használ. Elindít egy bármilyen repülést, feltolja a throttle-t, utána viszont nem lehet belőle visszavenni, csakis akkor ha thrust reverse-re húzza. Ekkor leesik a throttle 0-ra. Állítása szerint MSFS20-nál működött a dolog, ezért valószínűleg nem hw hiba. -
HantekDSO
aktív tag
-
HantekDSO
aktív tag
Elnézést mind az Asobotól, mind a Microsofttól! Nem a frissítés, hanem egy "flap5-budepest-fix" elnevezésű kiegészítő okozta. Töröltem az "úriember" "munkáját" és láss csodát, minden OK! Óvakodjatok ettől: https://flightsim.to/profile/Flap5 Remélem csak simán elcseszte ez és nem telepített a gépemre semmilyen vírust! Mindenesetre az éjjel lefuttatok egy teljes analízist...
-
HantekDSO
aktív tag
Másnál is így néz ki a legutóbbi frissítés óta az Árpád híd?

-
bunnyhu
senior tag
-
MasTer
tag
Ez is egy lehetőség, de annyit nem játszom, hogy megérje előfizetnem.
-
xandrush0831
senior tag
-
MasTer
tag
Köszönöm a válaszokat! Nem különösebben zavar a 30 fps, viszont egy kicsit sok nekem egyelőre az ára. Elhalasztom a vásárlást, talán később. A táj ugyanolyan szép lesz egy év múlva is
-
xandrush0831
senior tag
-
sheep
addikt
Én viszont már nem venném meg a 2020-at, grafikailag sokkal elavultabb az összkép mint a 24-ben. Sokkal szebb / élethűbb a 24, és folyamatosan jönnek az updatek.
Örömrepkedésre alacsonyan ga gépekkel sztem sokkal jobb.
És még annyi hogy simán meg lehet venni az alapjátékot, a plusz gépek nem sokat érnek. -
FLx
addikt
-
MasTer
tag
Sziasztok! A steam-en akciós a FS2020. Kérdésem: melyiket érdemes venni? A 2020 vagy a 2024? Gépem: CPU: AMD 5700X, GPU: AMD 6800 XT, 64 GB RAM, képernyő: 3440x1440. Örömködésre venném, szép tájakat nézni, nem hardcore repülni, csak nézelődni repülés közben. Van joystick is, Logitech Extreme 3d Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
20056 - 20001
20056 - 20001 20000 - 19901 19900 - 19801 19800 - 19701 19700 - 19601 19600 - 19501 19500 - 19401 19400 - 19301 19300 - 19201 19200 - 19101 19100 - 19001 19000 - 18901 18900 - 18801 18800 - 18701 18700 - 18601 18600 - 18501 18500 - 18401 18400 - 18301 18300 - 18201 18200 - 18101 18100 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- LEGO klub
- Hardcore café
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Facebook és Messenger
- Azonnali fotós kérdések órája
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Fotók, videók mobillal
- Régi iskola, új diadal: tarol a Heroes of Might and Magic: Olden Era a Steamen
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI Gaming Z Trio RTX 3080 10GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Strix RX 6600XT 8GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Watch 7 44 mm LTE okosóra garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI Gaming GTX 1050Ti 4GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 11 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- Lenovo IdeaPad Slim 3 Ryzen 7 8840HS 15" FHD+ 16GB 512GB Teljeskörű garancia
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB Cream használt, karcos kijelző 6 hónap garancia
- APPLE MacMini 7,1,i5-4278U,8GB RAM,1TB,macOS Monterey
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
(Mint írtam, a H126 és a H225 szépen működik - ugyanazon beállításokat

)
(Amúgy a rugóstagok mozgása és az, hogy az AZSZ-eket a sínnel is fel lehet kapcsolni, engem meggyőzött!