Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra - nagy képernyő mindenre
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Billentyűzet gondom van
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NVIDIA® driverek topikja
- Milyen RAM-ot vegyek?
-
PROHARDVER!
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bubaaa
aktív tag
válasz
mr.tamasbiro #48921 üzenetére
A 10-es jó rá,én is azt vettem.
-
tl-x
addikt
válasz
mr.tamasbiro #48923 üzenetére
Ez esetleg? [link]
-
tl-x
addikt
válasz
mr.tamasbiro #48921 üzenetére
9-es biztos nem a 10-es úgy tudom jó rá.
-
mr.tamasbiro
őstag
2025-ös ipadra nem jó véletlen a 9 vagy a 10 esnek a tokja?
-
zaskar
senior tag
Sziasztok! Összesen 5 eszközöm van ugyanazon Apple ID alatt: két telefon, két iPad, egy Watch. Az egyik iPad rendszeresen feldobja ezt az üzenetet:
[kép]
Úgy emlékszem, hogy akkor kezdte, amikor az újabbik iPadet üzembe helyeztem. Mindig rányomok a "Mégsem"-re, akkor egy ideig nem csinálja, de már kezd unalmas lenni. Hogyan lehetne véglegesen eltüntetni ezt az üzenetet? -
tl-x
addikt
válasz
mr.tamasbiro #48916 üzenetére
Én is otp-s vagyok leírnád privátba, hogy megy az igénylés?
-
tl-x
addikt
válasz
mr.tamasbiro #48914 üzenetére
Én ott megnéztem ki a forgalmazó (icentre) és közvetlenül ott fogom venni.
-
mr.tamasbiro
őstag
Fizzről én is megrendeltem 0%-kal az idei padot.
-
Nelorfin
csendes tag
Szia Mindenkinek!
Érdeklődnék, hogy ipad-hez lehet e kapni olyan billentyűzetet, ami nem tokhoz tartozó billentyűzet, hanem mondjuk az ipadet a saját asztal tartójára helyezem, a billentyűzet meg külön van mint mondjuk egy pc-hez. Az ilyen sima ipad-nél működhet? pl ipad (2025) A válaszokat előre is köszönöm.
-
tl-x
addikt
válasz
unicumnext #48909 üzenetére
Megnéztem az icentre-t ott is van 20 havi 0% THM-el önrésszel. Végig kattintgattam, el is jutottam addig, hogy részletfizetés aztán már csak a rendelés leadása gomb volt. Csak kiszállítással lehet kérni hitel esetén. Csinált már valaki ilyet? Önrészt mikor kell kifizetni? Azt írták meg kell adni a bírálathoz a hitelkártyaszámom. Lehet hétfőn felhívom őket.
-
tl-x
addikt
válasz
unicumnext #48909 üzenetére
Na ez már jól hangzik, köszi megnézem
-
tl-x
addikt
válasz
Lalikirály73 #48907 üzenetére
Köszi, örülök, hogy tetszik a rajz és a tippet is a vásárláshoz. Hát 0 % THM-el 10 hónapra (24 havi meg nem nagyon van) kicsit húzós lenne a havi 30-40e.
-
-
-
válasz
userxy #48900 üzenetére
Hol láttad ennyiért?
M1 CPU jó még évekig, de szerintem nem igazán éri meg. Szerintem a 85% még nem olyan vészes, szerintem használjátok ameddig tudjátok, ha pedig eladjátok, 1-2 év múlva mondjuk 200 körül, akkor azt az 50-et rádobva, annyival is közelebb lesz majd az M2/M4 upgrade.
A 12.9 sosem volt akksibajnok, egyik sem sajnos, szóval tudom hogy rövidnek tűnhet, főleg így 15% degradációval.
-
Zozzer888
addikt
A magic keyboard helyett én inkább vennék egy használt macbook air-t
140-150 körül lehet találni szép állapotú i3-as procist, de már M1-ek is vígan vannak 200 körül.
ipad csere témakörben én is bizonytalan vagyok, mert alap jegyzetelésre, "papír feletti gondolkodásra" tökéletes az alap ipad is és akkor még ceruzát se kéne cserélnem...
Viszont ha anyagi lehetőség engedi akkor érdemes az Air, ha többet enged akkor Pro irányba menni, mert nagyon jó cuccok. Viszont itt már exponenciálisan növekedik az ár a termék "jóságához" képest
-
userxy
őstag
Üdv.
Szerintetek még megéri az Ipad pro 2021 12,9-es 512gb-os cellularos gépbe akksit cseréltetni? 45 ezer volna.
kb Olyan 85%-os az akksija.
Mik a vélemények? -
Attól függ hol használnád, ha otthon kanapén akkor mehet a nagyobb, ha utcán, parkban, padon, akkor a kisebbet. A promotion jó, de nem feltétlenül szükséges, a többi meg nem számít igazán ha csak a rajzolás a lényeg. Nem hiszem hogy kell az összes memória mert annyi rétegben gondolkodnál. Én a 2018-as 4gb-os pro-val is elvagyok még mindig, nem az limitál.
Ez a Scorpion rajz is A3-as méretben lett kinyomtatva és teljesen jó minőségű lett. 46.66 MB - 6028 x 3951
A nagyobb tárhely jól jöhet, az tuti. -
tl-x
addikt
válasz
ittakary #48895 üzenetére
Tisztában vagyok vele, hogy mennyivel többet fizetek vissza express aruhitel esetén (lehet rosszul fogalmaztam). Van 0% THM-is de nekem az havonta sok lenne, hosszabb futamidővel meg nem olyan feltűnő a havi mondjuk 10-15e ft. A kérdésem inkább arra vonatkozott melyiket vegyem nem, hogy hogyan (az csak + info volt). De köszönöm a segítő szándékot.
ui.: Egy összegben meg sajnálnám rá a pénzt akkor azt inkább másra költeném.
-
Kérlek figyelj rám, és próbáld megérteni, hogy segíteni akarok:
Nem érzem azt, hogy értenéd a Cetelem hitelkártya lényegét. Kevered az Cetelem hitelkártya szabadfelhasználású keretét és az iStyle által időszakosan hirdetett, a Cetelem által fedezett/nyújtott 0% THM áruhitelét.
kérlek menj át a Hitel / Hitelkártya topikba és ott írd le mit szeretnél és tagok segítő szándékkal elmondják, hogy mi micsoda
és hogy hogyan juthatsz olcsón részletre iPadhez
A hitelkártya a világ legnagyobb gonoszsága, ha valaki nem tudja megfelelően használni - és itt nem viccelek.
Van kollégám aki 43 éves és a 19-20 éves korában elkövetett hitelkártyás baklövését azóta is inkasszózza a bank, és a csávónak annyi pénze se marad hó végére, hogy 3 étkezése legyen napont. Tönkretette a szó minden értelmében!!!Kérlek óvatosan!!!
ha most 36 hónapra veszel egy 500ezer forintos iPadet, akkor az 15% THM miatt közel 615ezret fizetsz ki érte 3 év alatt !!
várd meg az ingyenes 0% THM akciókat pl MediaMarkt Euronics Alza iStyle iCentre stb helyeken és ott vedd meg
ne fizess feleslegesen 115ezer kamatot
-
tl-x
addikt
válasz
ittakary #48893 üzenetére
Köszi, billentyűzet csak amolyan "vágy" nem is biztos, hogy kihasználnám. Van cetelem kártyám (most már cofidis) van rajta kb. 500e hitelkeret, ha bemegyek mondjuk egy iStyleba akkor a keret terhére megvehetem az iPadet mondjuk 36 hónapra (persze nem 0% thm). Havi 15e még belefér a költségvetésbe.
Igazából az a bajom a döntésben, hogy jó lenne a 256 gb tárhely is, a 13-as Air akkor már 450e és inkább akkor Pro eleve 256-al.
-
Magic Keyboard-ot felejtsd el, elképesztően nehéz, és irtózatosan drága - nagyon megnehezíti a hordozást. Annyiba kerül, amennyiért más teljes értékű laptopot vesz
Amit ajánlok, egy Keyboard Folio (most rákerestem, nem tudom hogy a régi kompatibilis-e a '24essel, ha nem akkor lehet nem létezik ilyen) és kiegészítésként egy Magic TrackPad (apróról valami 20ezer forint használtan)
viszont ilyen tapipad mentes Folio Keyboard-ból van utángyártott sok, ha nem ragaszkodsz a magyar nyelvhez és az Apple gyártmányhoz.
VISZONT:
Fejtsd ki ezt bővebben: "Hitelre venném a kártya keretem terhére."
hogyan zajlik ez pontosan? -
tl-x
addikt
Ebben segítsetek. Hitelre venném a kártya keretem terhére. Néha rajzolok, de főleg tartalom fogyasztásra, böngészésre használom a mostanit is. Lehet sok is lenne. De minimum Air szeretnék, mert hosszú távra tervezek vele.
Ezek a kombók lennének anyagiak keretekre való tekintettel:
- iPad Air (2025) 11" 128gb + Pencil Pro + magyar magic keyboard
- iPad Air (2025) 13" 128gb + Pencil Pro
- iPad Pro (2024) 11" 256gbPencil Pro mindenképp lesz a Pro esetén is csak legfeljebb később.
Köszönöm
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
Sziasztok!
2016-os ipad pro-mat szeretném lecserélni egy m4-es 11" pro-ra.
Időtállóság miatt felmerült bennem, hogy érdemes lenne-e a 16 gb-os modell vagy a 8 gb-ot se fogja kihasználni akár 8-10 év múlva, mert előbb lesz használhatatlan? Szokásos dolgok mellett (videók, filmek nézése, email, jegyzetelés) sulihoz és könyvek olvasásához szeretném használni, közben jegyzetelni, de nem tudom később mire tudnám ami esetleg profitálhatna a +8gb-ból. Ebben érdekelnének vélemények, tapasztalatok.
A másik dolog a nano textúrás üveg. Nem tervezem a szabadban tűző napon használni, normál otthoni vagy irodai környezet az elsődleges. Jól gondolom, hogy oda felesleges?
Köszi! -
Zozzer888
addikt
válasz
Timyyy #48886 üzenetére
Szerintem ha rajzolni akarsz akkor nem kérdés hogy apple pencil. Azt hiszem a sima ipad kompatiblis még az 1.gen-es ceruzával, ezeket olcsón lehet kapni még pár eladónál, bontatlanul, 1 év garival.
Én írok leginkább, meg ábrát rajzolok, egyszer kétszer rajzoltam normálisan rajta (és azt is olyan keretek között ahogy tehetségem engedi szal...) de szerintem ahhoz a gyári a legjobb.
-
Timyyy
őstag
2025-ös ipadem van (sima), meg akarok tanulni rajzolni rajta, melyik ceruzát érdemes vennem kezdésnek, ha nem vagyok tele, mint a délibusz?
Látom hogy sok a kompatibilitási probléma, meg a nyomásérzékenységet sem tudja mind... kicsit tanácstalan vagyok, mert semmi tapasztalatom nincs. -
30z.Samu
félisten
Brahiból megnéztem iPad-en az új Doom-ot, köszönhetően a GeForce Now-nak.
Az első meglehetősen meglepő dolog számomra hogy még mindig lehet beállítani 4:3-as felbontást, így 1600x1200-ba állítottam, mert iPad-en az néz ki a legjobban. A második dolog amin meglepődtem hogy a 10. generációs iPad kijelzőjén milyen rohadt jól néz ki a game.
-
-
Pano
addikt
Sziasztok!
Tudtok olyan webshopot, ahonnan olyan matricákat lehet rendelni, amik arra is jók, hogy iPad tokokra dekorációnak rá lehessen ragasztani?
Egy 17 éves lánynak és egy felnőtthöz passzolókat keresek. Hátha valakinek van egy bejáratott lelőhelye. -
consono
nagyúr
-
Des1gnR
őstag
válasz
Zozzer888 #48866 üzenetére
Nekem most meglepő volt, hogy a crayont párosítani se kellett. Csak bekapcsolod és írsz vele. Persze nem tudom, hogy milyen egy Apple Pencillel írni, lehet tökre más.
Ja és egy Nilkin tokot vettem végül hozzá ami nagyon masszív és bár nem túl kényelmesen, de belefér a crayon.
-
tl-x
addikt
Jött egy frissítés, hát megint törölnöm kellett minden most a fotókat is
Most már tényleg nagyon itt az ideje egy új iPadnek
-
tl-x
addikt
válasz
peugeotmate #48867 üzenetére
Igen sajnos nekem is van, hogy az iPad 7 elfelejti a cerkát és akkor be kell dugni.
-
Zozzer888
addikt
válasz
peugeotmate #48865 üzenetére
Nekem az ipad 9 van hogy elfelejti, de ez pár havonta tud előjönni. Ott kevésbé para, de alapból olyan a tok, hogy van benne hely az adapternek. ( Tölteni kábellel töltöm és arról csak azzal tudod)
Párosításnál meg a 9esbe simán direktbe be tudod dugni a ceruzát.
-
peugeotmate
őstag
Akkor ez az "elfelejtés" egy tényleg létező dolog? Így nem merem visszaküldeni. (Nyilván mindig nálam lesz persze.
)
-
Zozzer888
addikt
válasz
peugeotmate #48863 üzenetére
A legjobb mikor random elfelejti a ceruzát és útközben kell összepasszintani
-
tl-x
addikt
válasz
peugeotmate #48861 üzenetére
14 napon belül vissza tudod küldeni
-
peugeotmate
őstag
Megjött az USB-C/Lightning adapter most az Apple-től. Egyből felismerte az iPad 10 a Pencil 1G ceruzát.
Úgyhogy elmehet az Apple a sunyiba, hogy ennek a bigyónak a megvásárlására kötelezi a felhasználókat. Valószínűleg tanúsítványok elfogadása miatt megy csak így, ahogy consono kolléga is írta...
Köszi mindenkinek a fejtörést! -
tl-x
addikt
válasz
peugeotmate #48853 üzenetére
Ezt próbáltad és nem volt jó? "Az Apple Pencil (1. generációs) és az iPad 10. generációs iPad adapter nélküli párosításához a LightBlue alkalmazásra és egy USB-C-Lightning kábelre van szükséged. Ha az iPad és a Pencil csatlakoztatva van a kábelen keresztül, nyisd meg a LightBlue alkalmazást, válaszd ki az Apple Pencilt az eszközök listájából, és add meg az „1234” PIN-kódot a párosítás elindításához."
-
peugeotmate
őstag
válasz
szabonagyur #48852 üzenetére
2022 végén lett aktiválva a pencil, persze gyártva már lehet korábban. Annyira nem gondolom réginek, sokat nem volt használva szemrevételezés alapján.
-
szabonagyur
félisten
válasz
peugeotmate #48850 üzenetére
Mármint? Hova akarod bedugni a lightning részt? iPad-be tudod max követlenül.
Azon felül meg átalakítóval tudod.ja látom neked a másik átalakító, akkor persze úgy tudod, hogy pen --- lightning-to-lightning ---- lightning-usb-a/c kábel
Amúgy kíváncsi leszek akksiban mit tud majd neked, ugye itt nagyon régi penről beszélünk már
-
tl-x
addikt
válasz
peugeotmate #48850 üzenetére
Tudod tölteni lightning töltőről azért adták hozzá az adaptert.
-
peugeotmate
őstag
válasz
szabonagyur #48849 üzenetére
nincs, de majdnem hasonló árban van az átalakító meg egy használt iPad 4/ iPadAir 1.gen ami már lightningos.
amúgy töltőről nem tudom tölteni a ceruzát (lightninggal)?
-
szabonagyur
félisten
válasz
peugeotmate #48848 üzenetére
És ugye tölteni sem tudod ha csak nincs iPaded amin még lightning csati van.
-
peugeotmate
őstag
válasz
szabonagyur #48845 üzenetére
Köszönöm! Igen, egyre gondolunk!
Holnap megpróbálom kipróbálni egy üzletben, hogy tuti ez kell-e nekem és ha ezzel minden ok, akkor duzzogva veszek egyet. Baromi ízléstelen ára van, de enélkül meg nem tudom használni.tl-x
igen-igen, pont ez az issue-m most, hogy usb-c TO lightninggal (is) próbálom, de nuku. nem ismeri fel. -
tl-x
addikt
válasz
peugeotmate #48844 üzenetére
Létezik olyan kábel is aminek egyik vége lightning általam linkelt átalakítóba másik vége usb-c ami mehet az iPadedbe. Egy ideje már ilyen kábeleket adtak a nem usb-c telókhoz iPadekhez. De csak tipp, lehet nem eszi meg így.
-
szabonagyur
félisten
válasz
peugeotmate #48844 üzenetére
Igen a fenti képen lighting - to lightning van, hogy tudja tölteni az eszközt ne csak iPad-ről, de azzal nem tudod összekötni a 10. gennel hiába veszel USB-C - lightning kábelt.
Neked lightning to USB-C kell, az van a linkeden is.
USB-C az iPad miatt kell, lightning meg a Pencil vége és közé kell az iPad gyári USB-C - USB-C kábele amivel összekötöd meg töltheted is.
-
peugeotmate
őstag
Na de nekem is ilyen átalakítóm van a ceruzához, de ez 'lightning TO lightning', tehát tudod tölteni sima lighnting kábellel.
De a 10. generációs ipad már usb-c csatis, ahhoz 'usbC TO usbC' kábellel tudod hozzákötni a ceruzát és ehhez kell az átalakító, amit legelőször linkeltem. (Ez más, mint ami a fotódon van!) Amúgy azért vettem 1. gen Pencilt az usbC Pencil helyett, mert csak ezzel tudja a nyomásérzékelést. De ez amúgy agyrém, hogy ennyit kell kábelezni és átalakítózni egy bluetooth eszközzel hogy használni tudjam. És hiába próbálom mindenféle más kábellel és átalakítókkal, gondolom valahol elbukik a verfiication, azt szeretné ha eredeti usbC to usbC és eredeti átalakítóval kössem a ceruzát az ipadhez. (50k kicsit para az új ceruzáért miközben az ipadet vettem 100-ért, gyári garival használtan.) -
tl-x
addikt
válasz
szabonagyur #48841 üzenetére
2020-ban még nem volt USB-C iPad talán csak a Pronál, de szerintem ott se. Nem, a pencil 1 vége lightning! Az enyém is és az ipadem is! Azért kell a mostani átalakító mert az új ipadek USB-C-sek a pencil 1 viszont maradt lightning. Az usb-c pencil jó az új iPadekhez viszont nem tud nyomásérzékelést csak jegyzetelésre jó.
-
szabonagyur
félisten
A régihez nem járt, Te akkor már az USB-C generációt vetted.
A lényeg, hogy van a 2015-s 1. generáció meg van ez 2018-as kiadással. Neve ugyanaz, de változott C végre és van egy 2023-as verzió ami ugyanaz mint a 2018 csak drágult megint egyet, meg pár funkcionális tudást elvettek.
Pont ezért kell az átalakító mivel ennek a pennek a vége már C-s, tehát nem tudod bedugni régebb iPadbe közvetlenül.
Mivel neki is USB-C-s, szimplán lenyúlták/elhagyták.
-
tl-x
addikt
válasz
szabonagyur #48839 üzenetére
Nekem ahhoz volt. 32-ért vettem 2020-ban
-
peugeotmate
őstag
Lightning-usbC van, de egyszerűen nem ismeri fel az ipad vele (utángyártott kábel mondjuk, de tud adatátvitelt, iphone-ról vele szoktam lementeni a képeimet gépre). van eredeti usb-A lightningom is, usb-C (ipad fele) átalakítóval is próbáltam, de semmi. Redditen olvastam, hogy volt akinek lighntning-usbC átalakítóval szintén nem ment, csak az usbC adapterrel...
Egy lightblue free app-al látom bluetoothon a Pencilt az iPaden, szóval nem halott (használtan vettem), de sajnos ezzel sem tudom csatlakoztatni.de azért lehet egy icentrében megyek egy safety kört, hogy tuti ez a hülye átalakító kell-e nekem és nem a ceruza rossz.
szabonagyur
Köszi a megerősítést! -
tl-x
addikt
válasz
peugeotmate #48832 üzenetére
Neked nem adtak a pencil 1-hez ilyet?
Szerintem lightning usb-c kábellel párosítható. -
szaszyka
senior tag
válasz
szabonagyur #48834 üzenetére
Ohh, ezt nem tudtam. Köszönöm szépen az infót. Akkor nekem is egy általa linkelt átalakító kell.
-
consono
nagyúr
válasz
szabonagyur #48834 üzenetére
Így van, van a hogyanról YT videó is: [link]
-
szabonagyur
félisten
-
szaszyka
senior tag
válasz
peugeotmate #48832 üzenetére
Hali. Szerintem ez nem jó neked. Legalábbis én úgy próbáltam, hogy egy USB-C - Lightning kábellel próbáltam a pencil adapterével csatlakoztatni a gen1 pencilemet az új ipad-hez, és nem sikerült. Szerintem nekünk a 15000Ft-os átalakító kellene, de az horror ár.
[link] -
peugeotmate
őstag
Sziasztok, vettem egy 1. generációs Apple Pencilt egy iPad 10. generációs iPadhez amit most aktiválnék és párosítanék. Viszont mivel az iPad már USB-C-t támogat ezért muszáj beszerezni az adaptert is hozzá... link
Van esetleg valamelyikőtöknek egy felesleges ilyen adaptere, amit át tudnék venni baráti áron? Vagy igazából lehet csak egyszer a helyszínen ahol találkozunk, párosítanám az ipadet a ceruzával.(Budapesti vagyok, itt lenne jó találkozni valalhol.) Overkillnek érzem ezt az árat, de lehet bemegyek csak egy iCentrébe és megkérem őket hogy had párosíthassam az ipadet a ceruzával anélkül, hogy meg kelljen vennem ezt a cuccot.
-
Des1gnR
őstag
Sziasztok,
iPad 10.9-hez használ valaki olyan kihajthatós tokot, ami kompatibilis a logitech crayon-al? (lehet benne tárolni)
-
zsnorbi21
tag
Sziasztok!
Budapesten melyik szervízt ajánlanátok akksi cserére és mennyi a reális ára?
Az alany egy 5.gen iPad, már be se kapcsol töltőn se. -
Párduc
junior tag
válasz
szabonagyur #48823 üzenetére
Nekem azt csinálja, hogy a hírfolyamban amikor elérek a 4-5 órával korábbi posztokhoz, akkor bezárja az appot, majd újra megnyitja.
-
szabonagyur
félisten
válasz
mr.tamasbiro #48822 üzenetére
Itt sincs gond 9. gen iPad vagy i13 esetében sem, hogy kilépne.
Vagy arra gondol a kérdező, hogy kilövi a háttérből? Az lehet a kevesebb RAM miatt.
-
mr.tamasbiro
őstag
9-es ipad de sosem csinálta.
Nekem a google lép ki magától. -
-
-
Párduc
junior tag
Megvettem a 6. generációs iPad minit. Facebooknál az iPad hátulja nagyon melegszik és egy idő után be is zárja az appot. Amiatt van, mert kevés hozzá a 4 GB memória?
-
Találkoztam egy furcsasággal. Átállítottam az ipad nyelvét angolra, hogy kipróbáljam az apple intelligence-t. Mivel különösebben nem fogott meg, visszaállítottam a nyelvet magyarra, de az apple intelligence maradt bekapcsolva, és pl. az image playground is maradt. Ezeknek nem kellett volna eltűnnie?
-
atosz
őstag
-
Párduc
junior tag
Néztem ma az iPad mini 6. gent, nagyon tetszik.
Mennyi hátrányt jelent a 4 GB Ram és az A15 az iPad 2025 A16, 6 GB-hoz képest? -
szabonagyur
félisten
válasz
GoodSpeed #48801 üzenetére
Az inkabb ujjlenyomat.
Foliat nem rakok semmire, iPhonera sem, ahhoz kepest jo a merlegem, elso serules.
Akksi boven eros meg, 9X% meg, filmezni, netezni boven sok. Sokszor heti 1x ha feltoltom van mellette annyi eszkozom.
Eladas: barmelyik Apple termek eladhato, annyira jo aron vettem ezt is, hogy barmennyiert adom majd el egyszer akkor sem bukok rajta.
-
-
-
Az előző iPad-em a 2018-as sem sűrűn hagyta el a lakást, de arra is - mint minden táblagépemre vagy okostelefonomra és okosórámra - vettem üvegfóliát. Akkor ESR-re esett a választásom (konkrétan erre), az Amazonról rendeltem, és szerencsére nemcsak felhelyezőkeret járt mellé, hanem egy helyett két üveg is. Elvileg elenyésző volt az esély, hogy itthon sérülés érje, de én rutinból feltettem rá 0. perces korától.... és milyen jól tettem.
A létra magától nekidőlt... ilyen szép sérülést hagyott az edzett üvegen:
Szerencsére elvezette, így nekem csak egy üveg cserébe került. Maga az üveg:
Olcsóbb egy üveget vásárolni, mint utána kijelzőt cserélni. Persze lehet nem cserélni is, és évekig nézni, csak az meg frusztráló tud lenni, mert üvölt róla, hogy értékcsökkent termék. Sőt, így talán eladhatatlan is.
-
Nem takarja el, a repedés látszani fog, plusz még jó eséllyel extra légbuborék is keletkezne ugyanis van a repedésben levegő is. Előbb kellett volna üvegfólia. Most már csak kijelzőcsere segítene rajta, de az meg nem biztos, hogy gazdaságos. Főleg ha figyelembe vesszük, hogy 2021-es táblagépről van szó, amiben a RAM is kevés és valószínűleg az akkumulátor is megérett a cserére.
Elhiszem, hogy frusztrálja, mert sajnos ez rendesen látszik. -
válasz
szabonagyur #48785 üzenetére
Mellette is van valami légbuborék féle.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EarFun Tune Pro - a család mindent tudója?
- Fotók, videók mobillal
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xbox Series X|S
- Politika
- Milyen egeret válasszak?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- iPad 7th. 32GB Wifi Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 88%/p4268
- iPad 11(2025) A16/128GB Wifi Újszerű/2026.04.28.Apple Gar./Akku 100%/p4266
- Samsung Tab A9 (SM-X115) 4GB/64GB
- iPad 10/11(A16/Gyári Apple Bill./2026.05.09.Apple Gar./
- Új, bontatlan iPad 10 2022 10.2 64GB Wifi, üzletből, apple gyártói garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Ne hagyd ki: AORUS ELITE lap, 41.500 Ft-ért! 0% THM-re is!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Apple iPhone 11 Pro 64GB Space Gray / Szép állapotban / 100 % AKKUMULÁTORRAL / 12 hónap jótállással
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest