- Fórumok
- Tabletek, E-bookok
- iPad topik
- (kiemelt téma)
- Bluetooth hangszórók
- SSD kibeszélő
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- Őrült tempóban építi gyárait a TSMC
- Blogjában leplezte le a 12V-2x6 tápkonnektor hibáját a Corsair
- Házimozi belépő szinten
- Fokozatosan erősít majd a szerverpiacon az Intel
- Apple asztali gépek
- Szentjánosbogárral venné fel a versenyt a Macbook Neo ellen az Intel
-
50653 - 50601
50653 - 50601 50600 - 50501 50500 - 50401 50400 - 50301 50300 - 50201 50200 - 50101 50100 - 50001 50000 - 49901 49900 - 49801 49800 - 49701 49700 - 49601 49600 - 49501 49500 - 49401 49400 - 49301 49300 - 49201 49200 - 49101 49100 - 49001 49000 - 48901 48900 - 48801 48800 - 48701 48700 - 48601 48600 - 48501 48500 - 48401 48400 - 48301 48300 - 48201 48200 - 48101 48100 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2025-09-11 13:00 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeV-O-6
csendes tag
-
Rage47
nagyúr
-
DeV-O-6
csendes tag
Sziasztok, összetört az ipad8 kijelző üvegem, a szervíz azt mondja 40 ezer a csere. az ipadot nemrég vettem 55-ért.... Tud valaki valami jobb minőségű üvegetet ajánlani? Megpróbálnám én kicserélni... köszönöm.
-
ittakary
nagyúr
az érdekesség kedvéért megmondanád honnan vetted?
"egy normális ismert magyar webshopról vettem"
soha nem értettem ezt a titkolózós rébuszokban leírást
-
tl-x
addikt
Amúgy én is a 13-as AIR-el kicsit bajban voltam amíg nem vettem hozzá magic keybordot, azóta le se tudom tenni.
-
atees
őstag
SZiasztok,
vásároltam egy m5ös 13-as ipad pro-t. Azt szeretném kérdezni, hogyha ki szeretném cseréltetni 11 colosra, akkor a cserénél mennyit lehet bukni? Előre nem tudtak értéket mondani, de azt mondták, hogy az aktiválás miatt az üzletszabályzat alapján le kell vonjanak majd valamennyit.
Sajnos nem vált be a 13as habár vagy 4-5x megnéztem megfogtam a boltban próbálgattam, éles otthoni helyzetben nem azt adja amire számítottam és több a negatívum mint amire számítotttam.
Nyilván majd személyesen a boltban megmondják, mennyi az annyi, de járt már így valaki? egy normális ismert magyar webshopról vettem, amely bolthálozattal is rendelkezik.Csak mellékesen, miért nem jött be ?
-
tl-x
addikt
Lehet arra gondolnak, hogy ők ezt nem adhatják el újként már csak olcsóbban felbontottként, nekik ez értékromlás, de ez az ő bajuk és nem a tied.
-
vegyszer
addikt
Netes rendelés esetén a 14 nap téged véd. Teljes arat vissza kell(ene) adniuk. Ha nem hajlandóak, kérd ki a vásárlók könyvét. Sokszor a megoldhatatlan dolgok ettől gördülékenyebbek lesznek…
Azt egy ellenőrzés során a hatóság nézi, válaszolni kell rá olyat, ami meg is állja a helyét, stb -
balage25
senior tag
Szerintem, ha nincs benne az ÁSZF-ben ez a kitétel akkor nem számolhatnak értékromlást, mivel az aktválás a rendes kipróbáláshoz szükséges lépés. Akkor is aggályos, ha benne van. Ami fontos, hogy 14 napon belül jelezni kell az elállási szándékodat, lehetőleg írásban. Indokolni nem kell. Melyik bolt ez?
-
kkdesign
senior tag
Webshopból vettem és házhozszállítással. Ezért nem értem, hogy mi ezen értékromlás. Próbálok normálisan hozzáállni, de nem tudom mi sül ki ebből. Többféle ai-ba többféle módon is beírtam, elvileg élhetnek értékromlás sztorival de nem tudom, hogy hogyan és miként.
-
mr.tamasbiro
őstag
Van valaki aki tudja melyik kinti oldalon lehet elindítani az AC+-t mert eddig csak az Apple magyar oldala jött be ami ugye nem ér semmit.
-
tl-x
addikt
SZiasztok,
vásároltam egy m5ös 13-as ipad pro-t. Azt szeretném kérdezni, hogyha ki szeretném cseréltetni 11 colosra, akkor a cserénél mennyit lehet bukni? Előre nem tudtak értéket mondani, de azt mondták, hogy az aktiválás miatt az üzletszabályzat alapján le kell vonjanak majd valamennyit.
Sajnos nem vált be a 13as habár vagy 4-5x megnéztem megfogtam a boltban próbálgattam, éles otthoni helyzetben nem azt adja amire számítottam és több a negatívum mint amire számítotttam.
Nyilván majd személyesen a boltban megmondják, mennyi az annyi, de járt már így valaki? egy normális ismert magyar webshopról vettem, amely bolthálozattal is rendelkezik.Ha online meg volt rendelve és boltban vetted át akkor is 14 napon belül indoklás nélkül vissza kell adják a vételárat (talán max 30 napon belül). Abból bukta nélkül vehetsz egy 11 colost.
-
ittakary
nagyúr
SZiasztok,
Nyilván majd személyesen a boltban megmondják, mennyi az annyi, de járt már így valaki? egy normális ismert magyar webshopról vettem, amely bolthálozattal is rendelkezik.vagy besétáltál és polcról megvetted?
-
balage25
senior tag
SZiasztok,
Nyilván majd személyesen a boltban megmondják, mennyi az annyi, de járt már így valaki? egy normális ismert magyar webshopról vettem, amely bolthálozattal is rendelkezik.Online, webshopból vetted? Ha igen, akkor 14 napos elállás van, azon szerintem üzletszabályzat nem tud módosítani.
-
kkdesign
senior tag
SZiasztok,
Nyilván majd személyesen a boltban megmondják, mennyi az annyi, de járt már így valaki? egy normális ismert magyar webshopról vettem, amely bolthálozattal is rendelkezik. -
maestro_ha
csendes tag
Sziasztok!
103e most a 11gen az Allegro/Mall kínálatában.
ESR billentyűzetet (van vagy 8 féle) vagy BT billentyűzetet szeretnék hozzá. Tudtok egy jól bevált típust ajánlani? Nem kell magyar legyen, csak a kiosztás legyen jó.
-
lugosi
MODERÁTOR
Értem, szóval továbbra is az appleről, mint a halottakról: vagy jót vagy semmit? Ha nem tetszik, hogy nem csak és kizárólag az egekig magasztalom, akkor ajánlom a PH prémiummal elérhető "tag hozzászólásainak rejtése" funkciót.

Nagyon hosszan néztem utána a vétel előtt, főleg az androidos alternatíváknak.
Mindkét oldal egyformán tele lett volna kompromisszumokkal. Androidon egyszerűen nem kaptam volna meg a megfelelő minőségű kemény hegyű ceruzát, és használható nem-előfizetéses 3rd party rajz appot, míg ipaden e két dolgot kivéve minden más ami erősen kompromisszumos - viszont ha nekem elsődlegesen rajzolni kell, akkor nem sok választásom van.Nekem is az a tapasztalatom hogy az iPad jobban merül ceruzával való jegyzeteléskor mint egyéb használat során. Nekem egy iPad pro (2021) és egy Mini (7-es? Fejből nem megy, szóval a mostani) van, mind a kettő jobban merül olyankor. Ha a gyári jegyzetek appról van szó akkor brutálisan, ha a GoodNotes-ról (ami egy baromi jó app, csak ajánlani tudom) kevésbé, de akkor is erősebben mint normál használat közben. Én azt érzem inkorrektnek, hogy az iPad pro-hoz való (mágnesesen dokkoló és töltő) pencil nem használható iPad minivel, ahhoz újra meg kellett venni a pencil pro-t (azt hiszem közel 60 ezerért, szóval na).
-
DanielLong
senior tag
Szerintem a te stílusoddal volt gond!
Attól, mert valaki részletesen leírja a saját use case-ét és a tapasztalatait, ráadásul objektív stílusban, még nem kell kritizálni, főleg nem ebben a "telesírod a topicot" stílusban. Én örültem, hogy van tapasztalat a klasszik média fogyasztáson túl is és abszolút értem azt is, amikor valaki csalódik egy közel fél millás Apple eszközben. Én már elfogadtam, hogy direkt nem akarnak tökéleteset gyártani, mert akkor később nem lenne mit eladni. -
consono
nagyúr
Mi pont ezért "szenvedünk" a lightning-usbc adapterrel a 1st gen pencillel az A16-os iPaden. Sokkal egyszerűbb lenne az USB-C-s pencil minden szempontból, de a lányom is legalább fele részt rajzolásra használja az iPadet, kell a nyomásérzékenység.
-
tl-x
addikt
Sajnos, én a M3 Air-es magic keyboard-al szívtam meg így egy megtévesztő leírás alapján, arról meg billentyűzet háttérvilágítás maradt le. Mindegy így is imádom csak szívtam a fogam, hogy ennyiért nem tudja.
-
Aszpirin
támogató
Nem mondod, hogy a nyomásérzékelést - ami már az eslő generációban is benne volt - kivették az usb-c-sből… Na ezt nem tudtam
(nem, nem nêztem utána, simán azt hittem, a Pencileknél nincs visszafejlesztés… tévedtem) -
tl-x
addikt
Ennek olvasása után komolyan odatettem a fülem az alig több mint 1 hónapja vásárolt 11-es M5 iPad Pro-m hangszórólyukaihoz…
Szerencsére mindegyikből jött hang
sokat vacilláltam, hogy 2026-os Airt vegyek vagy a 2025-ös (aktuális) M5 Pro-t, és ezek szerint jól tettem, hogy fogszívással ugyan, de kiperkáltam a Pro árát.
Az elődje egy 2018-as Pro volt, az Apple Pencil 2-vel, ami hajszálpontosan úgy néz ki, mint a Pencil Pro, és én is elkövettem azt, hogy nem néztem eléggé utána, és csak akkor derült ki, hogy nem kompatibilis az új iPad Pro a Pencil 2-vel, amikor már a kezemben volt, és nem értettem, miért nem rajzol… Utólag kellett rendelnem egy Pencil Pro-t. Mondjuk ez tényleg egy nagyon genya húzás volt az Apple-től…. Alighanem semmi technikai oka nincs az inkompatibilitásnak, csak így akarták növelni a Pencil Pro eladási számait.
De nálam nem volt az az érzés, hogy a Pencil Pro kevesebb ideig bírja és lassabban tölt, mint a 2-es Pencil. Sőt. De persze a 2-es Pencilem is elég régi már, nyilván kevesebbet bír, mint újkorában. Azon viszont egyáltalán nem csodálkozom, hogy lassabban tölti mint a (szerintem teljesen nevetségesen dizájnhibás) lightningos Pencilt - a vezeték nélküli töltés egy teljesen más technológia, ha erre háklis vagy, és megteheted (online rendelted meg és még nem telt el 14 nap a kézhezvételétől), akkor küldd vissza a Pencil Pro-t és vegyél helyette USB-st.Hát az usb-s pencil-el megint csak szívna, mert rajzoláshoz kell neki, de az meg nem tudja a nyomásérzékelést.
-
Aszpirin
támogató
Jah..
További fun fact: vannak legalsó polcos noname kínai márkák akik fake kamera lyukakat tesznek a hátlapra telefonokon, mert az a menő. Az apple ugyanezt csinálja az ipaden csak a hangszóró kivágásokkal. Pislogtam is, hogy a hangszórók fele miért nem szól.. mert csak dísznek vannak azért. Használni úgysem fogom, mert nekem abszolút nem profil bármi audiovizuális tartalom fogyasztása, de akkor is kicsit nevetséges.

Ennek olvasása után komolyan odatettem a fülem az alig több mint 1 hónapja vásárolt 11-es M5 iPad Pro-m hangszórólyukaihoz…
sokat vacilláltam, hogy 2026-os Airt vegyek vagy a 2025-ös (aktuális) M5 Pro-t, és ezek szerint jól tettem, hogy fogszívással ugyan, de kiperkáltam a Pro árát.
Az elődje egy 2018-as Pro volt, az Apple Pencil 2-vel, ami hajszálpontosan úgy néz ki, mint a Pencil Pro, és én is elkövettem azt, hogy nem néztem eléggé utána, és csak akkor derült ki, hogy nem kompatibilis az új iPad Pro a Pencil 2-vel, amikor már a kezemben volt, és nem értettem, miért nem rajzol… Utólag kellett rendelnem egy Pencil Pro-t. Mondjuk ez tényleg egy nagyon genya húzás volt az Apple-től…. Alighanem semmi technikai oka nincs az inkompatibilitásnak, csak így akarták növelni a Pencil Pro eladási számait.
De nálam nem volt az az érzés, hogy a Pencil Pro kevesebb ideig bírja és lassabban tölt, mint a 2-es Pencil. Sőt. De persze a 2-es Pencilem is elég régi már, nyilván kevesebbet bír, mint újkorában. Azon viszont egyáltalán nem csodálkozom, hogy lassabban tölti mint a (szerintem teljesen nevetségesen dizájnhibás) lightningos Pencilt - a vezeték nélküli töltés egy teljesen más technológia, ha erre háklis vagy, és megteheted (online rendelted meg és még nem telt el 14 nap a kézhezvételétől), akkor küldd vissza a Pencil Pro-t és vegyél helyette USB-st. -
jacis
nagyúr
Értem, szóval továbbra is az appleről, mint a halottakról: vagy jót vagy semmit? Ha nem tetszik, hogy nem csak és kizárólag az egekig magasztalom, akkor ajánlom a PH prémiummal elérhető "tag hozzászólásainak rejtése" funkciót.

Mindkét oldal egyformán tele lett volna kompromisszumokkal. Androidon egyszerűen nem kaptam volna meg a megfelelő minőségű kemény hegyű ceruzát, és használható nem-előfizetéses 3rd party rajz appot, míg ipaden e két dolgot kivéve minden más ami erősen kompromisszumos - viszont ha nekem elsődlegesen rajzolni kell, akkor nem sok választásom van.Senki nem mondta azt amit a szánkba akarsz adni. Egyszerűen csak arról van szó, hogy megvettél egy terméket ami számodra nem jó. Ilyenkor érdemes eladni és venni egy olyat ami viszont megfelelő. Hiába panaszkodsz itt folyamat az a termék amit használsz számodra nem lesz jó továbbra sem. Nekem pl az ipad-en továbbra sem megy a hívás mert az iphone-omra hivatkozik hogy valami nem ok de nem kezdek el itt sírni hanem majd keresek rá valami megoldást.
-
nonsen5e
veterán

Mindkét oldal egyformán tele lett volna kompromisszumokkal. Androidon egyszerűen nem kaptam volna meg a megfelelő minőségű kemény hegyű ceruzát, és használható nem-előfizetéses 3rd party rajz appot, míg ipaden e két dolgot kivéve minden más ami erősen kompromisszumos - viszont ha nekem elsődlegesen rajzolni kell, akkor nem sok választásom van. -
jacis
nagyúr
Én kérek elnézést, teljesen elfelejtettem, hogy apple terméket csak dicsérni szabad mert ők mindig mindent tökéletesen csiálnak.

Biztos azzal is én ülök fordítva a lovon, hogy 400k-ért ennél egy icipicikét többet várnék el.A fentebbi posztokban felsorolt dolgokat illetően egyes egyedül a fake hangszóró kivágásban oldaná meg a pro vétele - de ugye mondtam, hogy pont az nem faktor nekem, csak egy megjegyzés volt.
Úgy kezdted a hisztit, hoyg utálod az apple rendszerét deeee…. Majd azóta csak sírsz ha megnyilvánulsz. Miért nem vettél droidot? Minek szenvedsz? Ha rosszul választasz mert tájékozatlan vagy miért a gyártót szidod?
-
kuntics
aktív tag
Én kérek elnézést, teljesen elfelejtettem, hogy apple terméket csak dicsérni szabad mert ők mindig mindent tökéletesen csiálnak.

Biztos azzal is én ülök fordítva a lovon, hogy 400k-ért ennél egy icipicikét többet várnék el.A fentebbi posztokban felsorolt dolgokat illetően egyes egyedül a fake hangszóró kivágásban oldaná meg a pro vétele - de ugye mondtam, hogy pont az nem faktor nekem, csak egy megjegyzés volt.
Vétel előtt mennyire néztél utána a dolgoknak? Mert a kamu kivágások biztos kiderültek volna, valószínűleg a gyorsabban merülő pencil is. Vezeték nélküli töltés lehet lassabb + jóval több szenzor (hovering, forgatás, haptic) gyorsabban is meríti.
-
nonsen5e
veterán

-
jacis
nagyúr
Jah..
További fun fact: vannak legalsó polcos noname kínai márkák akik fake kamera lyukakat tesznek a hátlapra telefonokon, mert az a menő. Az apple ugyanezt csinálja az ipaden csak a hangszóró kivágásokkal. Pislogtam is, hogy a hangszórók fele miért nem szól.. mert csak dísznek vannak azért. Használni úgysem fogom, mert nekem abszolút nem profil bármi audiovizuális tartalom fogyasztása, de akkor is kicsit nevetséges.

Miért nem veszel egy pro készüléket és akkor nem kellene telesírnod a topikot?
-
nonsen5e
veterán
Jah..

-
Hedon
tag
Még az ipad 7-hez képest is elkeserítő minőségromlás (ahogy az i17 az i11-hez képest), de nincs mese, ha nem írnak droidra szoftvereket. Én a sketchup miatt ragadtam bele a rendszerbe. Mondjuk én a droidot is rühellem.
-
nonsen5e
veterán
Hosszú vacillálás után tegnap végül berendeltem egy Air-t, hiába utálom a rendszert magát, a Procreate meg a ceruza egy biztos pont. 9th gent váltott, aminek kezdett nagyon nagyon használhatatlanná válni a sebessége, de főképp a memória limitet fájlaltam.
3-4 óra után első gondolatok:
- A data transzfer nem volt zökkenőmentes, és az initial setupban is volt pár logikátlan lépés. Nem volt egyértelmű melyik eszközön mit kell beírni, egyszer el is dobták a kapcsolatot 1centire egymástól az asztalon. A setup elején skippeltem az új frissítés telepítését de utolsó lépésben kötelezően akarta, stb. Végül a régi ipad rendszere mélyén elrejtett icloud transferen keresztül sikerült. Ez az a funkció, hogy teli icloud mellett is feltölt mindent read-onlyba a transzfer erejéig majd 21 nap múlva automatikusan lejár és törli.- Magától értetődő, hogy sebességre ég és föld a különbség.
- A ceruza szorítása meg duplakopp majd még megszokást igényel. Nagyon hasznosnak tűnik, hogy nem kell mindig felmásznom a kijelző tetejére a radírért, de egyelőre többször aktiváltam véletlenül mint szándékosan.
- A kép színe talán egy kicsit szaturáltabb, élesebb ugye egy pixellel nem lett, és hiába ugyanúgy 60hz, folyamatosabbnak érződik.
- Sajnos erre kötelező a tok, mert a kamerán billeg az asztalon. Az előző 9th genem volt szerintem az utolsó tablet bármilyen nagyobb nevű gyártótól aminek a hátlapja síkban volt. Imo tök fölösleges, a hátlapi kamera still ugyanolyan vacak (nekem az is jó lenne ha nem is lenne, szóval mindegy)..
- Kár, hogy az újabb modellekre már nem létezik smart cover ekvivalens tok, ami csak és kizárólag a kijelzőt takarja. Tök jó, hogy nagyon vékonyak, ha ugyanúgy fel lesz bumszlítva a tokkal. Ilyenre gondolok: [link]
- Kellett egy negyed órát "polírozni" a kijelzőt ujjlenyomatokkal majd tiszta ruhával, mire használhatóvá vált. Ahogy érkezett, úgy újjal használható volt és teljesen simának érződött, de a ceruzával érzésre teljesen dimbes-dombos volt és a tapadása is teljesen más volt a kijelző különböző részein. Ez nem tudom mitől lehetett, de redditen is ezt írták megoldásnak és be is vált. Nem voltam pedig messze attól, hogy rögtön vitetem is vissza.
- Úgy tűnik az, hogy az Apple notes nem képes a kézzel írt számítások megoldására miután már 4-5 oldalnak megfelelő firkálás van egy jegyzetben, nem a régi A13 erején múlott. Kár érte, nem értem a fejlesztőik amúgy ezt a funkciót hogyan gondolták. Egyszerre nagyon hasznos, de vacak módon van kivitelezve. Nagyon nem szereti, ha egy jegyzet fájlban felváltva vannak jegyzetek, meg számolások. Képletektől meghülyül mert megpróbálja megoldani az "L=1/2pv^2ClS"-et, aztán értelem szerűen nem tudja. Cserébe gondolom ezen rugózik a háttérben, és a környezetében lévő "1+2="-vel már szintén nem tud mit kezdeni.
További pár óra után:
- Az air 6 újonnan gyorsabban merül rajz/jegyzetelés/pdf olvasás közben mint az 4 éves 9th gen.
- A pencil pro egyszerre lassabban tölt és számottevően gyorsabban merül mint a lightningos pencil 1.
-
nonsen5e
veterán
Hosszú vacillálás után tegnap végül berendeltem egy Air-t, hiába utálom a rendszert magát, a Procreate meg a ceruza egy biztos pont. 9th gent váltott, aminek kezdett nagyon nagyon használhatatlanná válni a sebessége, de főképp a memória limitet fájlaltam.
3-4 óra után első gondolatok:
- A data transzfer nem volt zökkenőmentes, és az initial setupban is volt pár logikátlan lépés. Nem volt egyértelmű melyik eszközön mit kell beírni, egyszer el is dobták a kapcsolatot 1centire egymástól az asztalon. A setup elején skippeltem az új frissítés telepítését de utolsó lépésben kötelezően akarta, stb. Végül a régi ipad rendszere mélyén elrejtett icloud transferen keresztül sikerült. Ez az a funkció, hogy teli icloud mellett is feltölt mindent read-onlyba a transzfer erejéig majd 21 nap múlva automatikusan lejár és törli.- Magától értetődő, hogy sebességre ég és föld a különbség.
- A ceruza szorítása meg duplakopp majd még megszokást igényel. Nagyon hasznosnak tűnik, hogy nem kell mindig felmásznom a kijelző tetejére a radírért, de egyelőre többször aktiváltam véletlenül mint szándékosan.
- A kép színe talán egy kicsit szaturáltabb, élesebb ugye egy pixellel nem lett, és hiába ugyanúgy 60hz, folyamatosabbnak érződik.
- Sajnos erre kötelező a tok, mert a kamerán billeg az asztalon. Az előző 9th genem volt szerintem az utolsó tablet bármilyen nagyobb nevű gyártótól aminek a hátlapja síkban volt. Imo tök fölösleges, a hátlapi kamera still ugyanolyan vacak (nekem az is jó lenne ha nem is lenne, szóval mindegy)..
- Kár, hogy az újabb modellekre már nem létezik smart cover ekvivalens tok, ami csak és kizárólag a kijelzőt takarja. Tök jó, hogy nagyon vékonyak, ha ugyanúgy fel lesz bumszlítva a tokkal. Ilyenre gondolok: [link]
- Kellett egy negyed órát "polírozni" a kijelzőt ujjlenyomatokkal majd tiszta ruhával, mire használhatóvá vált. Ahogy érkezett, úgy újjal használható volt és teljesen simának érződött, de a ceruzával érzésre teljesen dimbes-dombos volt és a tapadása is teljesen más volt a kijelző különböző részein. Ez nem tudom mitől lehetett, de redditen is ezt írták megoldásnak és be is vált. Nem voltam pedig messze attól, hogy rögtön vitetem is vissza.
- Úgy tűnik az, hogy az Apple notes nem képes a kézzel írt számítások megoldására miután már 4-5 oldalnak megfelelő firkálás van egy jegyzetben, nem a régi A13 erején múlott. Kár érte, nem értem a fejlesztőik amúgy ezt a funkciót hogyan gondolták. Egyszerre nagyon hasznos, de vacak módon van kivitelezve. Nagyon nem szereti, ha egy jegyzet fájlban felváltva vannak jegyzetek, meg számolások. Képletektől meghülyül mert megpróbálja megoldani az "L=1/2pv^2ClS"-et, aztán értelem szerűen nem tudja. Cserébe gondolom ezen rugózik a háttérben, és a környezetében lévő "1+2="-vel már szintén nem tud mit kezdeni.
-
tl-x
addikt
Én is erre jutottam, de nem hinném, hogy mind görbe. Nekem az ipad air 11 m3, és az iphone 17 görbe, és a boltokban kiállított ipadeknél láttam ugyanezt. Ez nem azt jelenti, hogy minden ipad és iphone görbe, csak azt, hogy érdemes webről rendelni bolti vásárlás helyett, és geometriaiag alaposan vizsgálgatni az elállási idő lejáratáig, megtartva a csomagolást.
Tehát ez már nem az a nyugodt apple vásárlás, amiben korábban részünk lehetett.Én úgy döntöttem, hogy az ipad marad, az iphone esetében meg még talán van esély egy cserére a yettelnél. 30 napos elállási lehetőséget adnak bármilyen indoklás nélkül, és cserélik egy bármilyen nem olcsóbb készülékre. (Most mérlegelik, hogy azonos készülékre is cserélhetem, vagy az mégiscsak kivétel.)
Remélem sikerrel jársz. Azért durva, hogy ez náluk átmegy a minőség ellenőrzésen. Én inkább megse nézem, tokban van mind.
-
atees
őstag
Én is erre jutottam, de nem hinném, hogy mind görbe. Nekem az ipad air 11 m3, és az iphone 17 görbe, és a boltokban kiállított ipadeknél láttam ugyanezt. Ez nem azt jelenti, hogy minden ipad és iphone görbe, csak azt, hogy érdemes webről rendelni bolti vásárlás helyett, és geometriaiag alaposan vizsgálgatni az elállási idő lejáratáig, megtartva a csomagolást.
Tehát ez már nem az a nyugodt apple vásárlás, amiben korábban részünk lehetett.Én úgy döntöttem, hogy az ipad marad, az iphone esetében meg még talán van esély egy cserére a yettelnél. 30 napos elállási lehetőséget adnak bármilyen indoklás nélkül, és cserélik egy bármilyen nem olcsóbb készülékre. (Most mérlegelik, hogy azonos készülékre is cserélhetem, vagy az mégiscsak kivétel.)
Nálam pl semmi nem görbe

-
Hedon
tag
-
Wlac
Ármester
-
tl-x
addikt
-
Doris
kezdő
Bőven jó. Nem tudom, hogy ez melyik iPad Air verziót mondták, de érdemes az M4-et venni a 12 giga memória miatt. A sima Procreate bármin elfut, de ha később bejönne a Dreams, akkor oda azért kellhet a RAM.
A kijelző méret lehet még kérdéses, azt neki kell tudni, hogy mi a megfelelő. Én vidáman elvagyok 10,2”-on, de a feleségem szeret inkább a 13-asom rajzolni.Amúgy málunk is volt amúgy rendes rajztábla, de az iPad megvétele után csak porosodott, a Procreate sokkal jobban kézre állt.
Nem akarok ebbe beleszólni,de ott írja amúgy a kijező méretét, h 11es Air a kiszemelt. Így nyílván tudja a gyerek hogy mi a kézenfekvő
-
Hedon
tag
Tudtátok, hogy az ipad-ek és iphone-ok bármilyen okból fennálló hajlás, görbület esetén teljes garanciavesztést élveznek? Ezt ma mondták nekem egy hivatalos apple szervizben

-
nonsen5e
veterán
Bőven jó. Nem tudom, hogy ez melyik iPad Air verziót mondták, de érdemes az M4-et venni a 12 giga memória miatt. A sima Procreate bármin elfut, de ha később bejönne a Dreams, akkor oda azért kellhet a RAM.
A kijelző méret lehet még kérdéses, azt neki kell tudni, hogy mi a megfelelő. Én vidáman elvagyok 10,2”-on, de a feleségem szeret inkább a 13-asom rajzolni.Amúgy málunk is volt amúgy rendes rajztábla, de az iPad megvétele után csak porosodott, a Procreate sokkal jobban kézre állt.
Csak halkan és mellékesen jegyzem meg, hogy igen - bár az alap Procreate bármin elfut, kisebb és korábbi modellek (értem itt most főleg a 3 meg 4 gigás régebbieket) elég durván felbontás és rétegszám limitbe tudnak ütközni. De igen, a 12gb az erre már nagyon jó lehet. Ilyen szempontból jobb is mint a tavalyi Pro, annak a legnagyobb verzióját kivéve.
-
Danecay
addikt
Köszi!
Ha végigolvastad amit írtam, talán látszik, hogy egyáltalán nem szándékom, sőt írtam is, hogy láthatóan a gyerek már körbejárta a témát, miközben nekem fogalmam nincs, mert sem digitális rajzolásban, sem pedig almás cuccokban sincs semmilyen tapasztalatom. Nekem eszem ágába nem volt belefolyni ilyesmibe, sőt részem nem kívánja, de engem ismernek aki valamennyire mozog informatika vonalon és az emberek hajlamosak azt hinni, hogy ebbe egy személybe beletartozik, a hardver, szoftver, hálózat, programozás, webfejlesztés, nyomtatójavítás, de akár még egy vezetékes telefon is, meg tulajdonképpen bármi
Szépen megkértek, én pedig úgy voltam vele, hogy OK én is utánakérdezek. Egyébként amennyiben magamnak vásárolok, akkor is ezt az utat szoktam bejárni. Ennyi a sztori 
#50610 Wlac
Sajnos én sem tudom, ennyi volt a kapot üzenetben, hogy iPad Air 11-tablet
és nyilván a többi dolog amit felsoroltam. A méretet gondolom a jövendőbeli tulaj is el tudja dönteni, az M4-et, ez most nem tudom, hogy típus e, vagy SoC + 12-GB-ot pedig továbbítom.
Köszi a választ és azt is, hogy egy normál rajztáblához is viszonyítottad! -
Wlac
Ármester
Sziasztok!
Egyáltalán nem vagyok benne sem az iPad, sem a digitális rajzolásban, de megkértek, hogy nézzek már utána, hogy vajon mennyire jó ilyen célra a következő összeállítás:
- iPad Air 11"
- Apple Pencil Pro
- "Paperlike" vagy "Paper feel" fólia
- ESR Rugged Case
Nem tudom, hogy ez kb. hogy jön ki árban, de láthatóan nincs szó filléreskedésről (gondolom
).
A kérdés az lenne, hogy ez így egy teljesen jó konfiguráció, esetleg érdemes valamiből mást venni inkább? Az AI szerint ez így tök rendben van és meg is indokolta, hogy miért
, annyi, hogy én valós tapasztalatokat, javaslatoka, meglátásokat is meghallgatnék.
Felvetetem, hogy léteznek digitális rajztáblák is és mivel van a háztartásban laptop is és asztali PC is, az is egy jó megoldás lehetne, ráadásul ennél jóval olcsóbban, de valahol azt gondolom, hogy a személy gyereke, aki megkért, hogy nézzek már ennek utána, inkább ebbe a tablet, iPad vonalban gondolkodik inkább, hiszen a fenti konfigurációt is ő rakta össze, szóval minden bizonnyal körbejárta a témát, de a szülők láthatóan óvatosabbak
Előre is köszi!Bőven jó. Nem tudom, hogy ez melyik iPad Air verziót mondták, de érdemes az M4-et venni a 12 giga memória miatt. A sima Procreate bármin elfut, de ha később bejönne a Dreams, akkor oda azért kellhet a RAM.
-
smc
addikt
Sziasztok!
Egyáltalán nem vagyok benne sem az iPad, sem a digitális rajzolásban, de megkértek, hogy nézzek már utána, hogy vajon mennyire jó ilyen célra a következő összeállítás:
- iPad Air 11"
- Apple Pencil Pro
- ESR Rugged Case
Nem tudom, hogy ez kb. hogy jön ki árban, de láthatóan nincs szó filléreskedésről (gondolom
).
A kérdés az lenne, hogy ez így egy teljesen jó konfiguráció, esetleg érdemes valamiből mást venni inkább? Az AI szerint ez így tök rendben van és meg is indokolta, hogy miért
, annyi, hogy én valós tapasztalatokat, javaslatoka, meglátásokat is meghallgatnék.
Felvetetem, hogy léteznek digitális rajztáblák is és mivel van a háztartásban laptop is és asztali PC is, az is egy jó megoldás lehetne, ráadásul ennél jóval olcsóbban, de valahol azt gondolom, hogy a személy gyereke, aki megkért, hogy nézzek már ennek utána, inkább ebbe a tablet, iPad vonalban gondolkodik inkább, hiszen a fenti konfigurációt is ő rakta össze, szóval minden bizonnyal körbejárta a témát, de a szülők láthatóan óvatosabbak
Előre is köszi!Rendben van. Ne okoskodj bele se te se az AI, az a gyerek tudja mit akar.

Örüljenek neki hogy nem 13-as pro-t akar terrás háttértárral.
-
Danecay
addikt
Sziasztok!
- iPad Air 11"
- Apple Pencil Pro
- ESR Rugged Case
).
Előre is köszi! -
CharlieDrop
veterán
Bementem a helyi Media Marktba, és megvizsgáltam a kiállított összes ipad-et. Aztán átmentem egy apple szervizbe, és ott is megnéztem őket.
Eredmény: az összes létező ipad görbe, nincs kivétel. Ez megnyugtató.
(Nekem sajnos az iphone 17-esem is görbe, ezeket viszont nem egyszerű megvizsgálni, mert lopásgátló karmok között vannak kiállítva mindenhol.)hűű, az enyém szerencsére nem görbe

Majd megnézem az iPad Airemet is. -
Magnum_
nagyúr
nem szoktad néha megpróbálni ezt a trükkös oldalt?

egész jó találatokat ad ki, ha ugyanezeket beirod mint ide
mindenhol az első oldalra kattintva magyar nyelven leírja pont azt, amire rákérdezeltudom egyszerűbb hogy lustálkodva ide beírod a kérdéseidet és mi kikeressük helyetted és egyből kész válaszokat adunk

de ha ez a perverziód, akkor kezdd el használni Geminit vagy ChatGPTt és ugyanezt a feelinget megkapod

Köszönöm szépen!
-
Hedon
tag
Hali!
Lett egy ipad air 11 M3 eszközöm a minap. Gyárilag átlag kb 0,5mm tenkősödést látok minden élének közepénél az egyeneshez képest a kijelző felé, azaz a kijelző oldala felé homorú. Egyáltalán nem zavar, csak azt szeretném tudni, hogy ez nooormális-e.
Ezt a tokot vettem hozzá, ennek az elődje egy ipad 7-nél nagyon jól szolgált: Speck Balance Folio Apple iPad Air 10.9-11-inch (2020-2026) / iPad Pro 11-inch (2018-2021) Case Best iPad Air 10.9-11-inch (2020-2026) / iPad Pro 11-inch (2018-2021) - $44.99
(Az ipad 7 rövidebb, felső éle az évek során kb 1mm hajlást szenvedett el, de az is lehet, hogy gyárilag ilyen volt. Sohasem érdekelt, nem nézegettem, így nemtom.)
A tokban lévő eszköz hajlását nehéz megítélni, nem kifejezetten szoros, de fogja rendesen. Ronthat az ipad állapotán?
Foglalkozzak ezzel a kérdéssel, vagy ne?
Köszi
Ja:
- Iphone 17 és ipad air 11 M3 töltéséhez hány wattos falitöltőt vegyek, ha fürgén akarom tölteni az eszközökhöz kapott kábelekkel? Ezekhez már nem adtak falitöltőt.
- Mivel tisztítsam a kijelzőket? A korábbi eszközeimet ablaktisztítóval pucoltam, de azokon van üvegfóla.
- Kapjon az ipad valami kijelző védelmet is?
Bementem a helyi Media Marktba, és megvizsgáltam a kiállított összes ipad-et. Aztán átmentem egy apple szervizbe, és ott is megnéztem őket.
Eredmény: az összes létező ipad görbe, nincs kivétel. Ez megnyugtató.
(Nekem sajnos az iphone 17-esem is görbe, ezeket viszont nem egyszerű megvizsgálni, mert lopásgátló karmok között vannak kiállítva mindenhol.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
50653 - 50601
50653 - 50601 50600 - 50501 50500 - 50401 50400 - 50301 50300 - 50201 50200 - 50101 50100 - 50001 50000 - 49901 49900 - 49801 49800 - 49701 49700 - 49601 49600 - 49501 49500 - 49401 49400 - 49301 49300 - 49201 49200 - 49101 49100 - 49001 49000 - 48901 48900 - 48801 48800 - 48701 48700 - 48601 48600 - 48501 48500 - 48401 48400 - 48301 48300 - 48201 48200 - 48101 48100 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Tabletek, E-bookok
- iPad topik
- (kiemelt téma)
- Eladó Apple Magic Keyboard 11 hüvelykes iPadhez hibátlan állapotban, dobozzal
- iPad 6 (2018) 128GB újszerű, dobozos, ajándék tokkal
- Karcmentes Apple iPad Pro 11" M1 (2022) WiFi + Cellular - 91% + Apple Pencil 2
- iPad 10.gen 10.9 2022 256GB WifI+CELLULAR Szürke szinben , Használt, garanciával, üzletből
- Microsoft Surface Pro 6 i7-8650U 16GB 512 1év garancia
- Samsung Galaxy Z Fold 7 256GB Silver Shadow - Karcmentes állapot - 100% akku
- Lenovo T14 Gen 1 Ryzen 5 pro 4650U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, garancia
- Eladó Xiaomi Mi 8 Lite 4/64GB fekete / 12 hónap jótállás
- 27% - Intel xeon E5 2630 / RX550 / 16GB / 512GB / 500W Konfiguráció
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" FHD+ I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(nem, nem nêztem utána, simán azt hittem, a Pencileknél nincs visszafejlesztés… tévedtem)