Hirdetés
- Lassacskán fenyőfát állítanak a hardverek
- Tudjuk, de nem tesszük: a magyarok többsége nem törődik adatai védelmével
- Mesébe illő csodakábelt tervezett a GeForce-ok leégése ellen a Segotep?
- Irodát kért, de gyárat kapott Elon Musk a Samsungtól
- Nyílt forráskódú lett a legegyszerűbben használható AI tartalomgeneráló
Új hozzászólás Aktív témák
-
fakekorom
tag
Üdv!
Egy gen3-mal barátkozom. Nekem nem sikerül a saját távirányítójával kikapcsolni, ki kell húzni a 230-ból. Segítséget kérek szépen.
És létezik olyan utángyártott távírányító hozzá, ahol a gombok meg vannak világítva? -
prisz
senior tag
válasz
boborján2
üzenetére
Lg tv-n nincs ilyen gond. Ezt érdemes beállítani a Gen2-őn: "Kijelző és hang"- "speciális kijelzőbeállítások" - "preferált dinamikatartomány" - "tartalom dinamikatartományának használata".
Tökéletesen működik. Alap esetben nincs HDR, DV csak akkor vált, amikor van tartalom és szükség van rá. Nálam is 4k a menü, emellett gyors, jó a reakcióidő, nem veszek észre laggolást. -
boborján2
senior tag
Kíváncsiságból felraktam és is finnországba utazva gen2. -re a droid 14 frissítést.
A frissítés lement rendben , ezzel nincs gond.
Régi samsung led tv , régebbi rendszer ami utoljára hivatalosan rajta volt:
A tartalom fps egyeztetés nem működött, nem is volt.
SDR tartalom lejátszása hibátlan volt mindennek is,illetve a HDR10 tartalmat is lehátszotta ,még viszonylag nézhető módon ,illetve a DV is elindult , természetesen csak zöldes lilás képpel.Régi samsung led tv , android 14 frissítéssel:
SDR lejátszás oké, HDR , DV abszolút nincs semmilyen lejátszóval. Ami pozitívum hogy van fps egyeztetés és ezen a tévén nagyon sokat jelent.
TCL65C836 , android 14 frissítéssel:
Na itt kezdödnek a bajok
SDR lejátszás oké, HDR10 ,DV itt is hibára fut.
Szóval úgy néz ki a HDR elesett teljesen.
FPS egyeztetés oké, de itt abszolút haszontalan , mert a panel gyorsasága miatt ,már a 24p nézhetetlenül szaggatós kategória,így mindenképpen be kell kapcsolni a mozgás megjelenítés rásegítést, különben a szemem kifolyik.
Egyébként első bekapcsolásra a menü és minden is DV módban indult. Szóval teljes káosz ,mert ott ahol kell nincs DV , ahol meg nem kell ott van.
Mondanom sem kell hogy sötét szobában egy statikus kép DV módban nem kellemes ha megpirítja a szemet
+itt már 4k volt a menü is, és a samsung FHD -hez viszonyítva elég lassú lett , a navigálás és a box reakció ideje. Mint ha 4k megjelenítés ek kevés lenne a box.Tplink USB-Lan átalakító működik, nem dobta el egyszer sem.
Összességében , egyetlen pozitívum történt , az pedig a működő FPS egyeztetés. Mivel a boxot a régebbi FHD samsungon használjuk ,így végülis előrelépés.
Azonban a 4k TCL mellett ami abszolút HDR képes ,ott teljesen használhatatlan lenne.A lejátszók amiket használtam , vimu player,jellyfin,plex. Azért ezek ,mert ezeket használom vagy használtam a tévén is, így tudom hogy szinte hibátlanok és alapesetben ha jó a vas alatta ,akkor rendben működnek.
-
prisz
senior tag
Köszi "@szoradz"-nak, Gen2-ön par napja nyüstölöm az android 14-et. Eddig minden ok. Első körben érezhetően gyorsabb lett a rendszer. A Kodi végre nem akad egyes online tartalmaknál, mellesleg tökéletesen működik a filmeknél a freki váltás és az appokban is. Par régebbi kódolású filmnél 11-nél megállt a kép, vagy köhögött, na ez most nincs. A youtube, smarttube next, én inkább az utobbit használom premiummal, érezhetően gyorsabb. Netflixnél változást nem érzek, Hbomax sokkal simábban fut. Fagyást, problémát 3 nap után nem tapasztalatam. Jót tett neki ez a frissítés, csak nem értem miért nem lehet kiadni globál-ba, miért kell trükközni, hogy megkapjuk...
-
Akelaus
senior tag
válasz
boborján2
üzenetére
Sajnos ez ilyen, van akinél csinálja ezeket a dolgokat, és van akinél nem. Ahogy a Reddit-en is írják, hogy nem mindenkinél jött ki pl. az usb portba dugott Lan csatlakozó hiba sem. Nálam frissítés előtt műveli amit írtam.
Ha visszaolvasol van akinél a "régi" frissítéssel is voltak gondok, nekem pl. azzal semmi. Szóval ez tényleg vagy-vagy. Tök jó, hogy nálad minden oké, sőt az lenne a legjobb ha mindenkinél így lenne, hiszen így kéne normálisan működnie a Boxnak, de sajnos nincs így.
Hozzáteszem én a legjobb kiadásomnak tartom (e-bookolvasóm mellett), ezt a Xiaomi Boxot, mert amire kell arra ezen az áron akkor sem volt nagyon más, és talán most sincs. Szoktam is arra gondolni, hogy veszek a 2. gen-ből még egyet ha ez behalna.
-
boborján2
senior tag
válasz
Akelaus
üzenetére
2. gen van nekem. Szintén Tp-link USB3-Gigabil lan csatlakozással és biztosra mondom ,hogy semmit nem állítottam sehol sem, csak begugtam és azóta működik.
Viszont nálam sem a sweet tv nem akadt meg pár hónap alatt , sem a skyshowtime. Utóbbi napi hasznalatban 4 profillal , így használva van elég rendesen.Ezeket olvasva úgy gondolom a frissítés csak rontana rajta ,így én biztosan kihagyom.
-
Akelaus
senior tag
válasz
szoradz
üzenetére
Köszi a választ neked is!
Amit még olvastam mint hibát, bár ez sem jelentkezett mindenkinél, hogy az usb portra csatlakoztatott Lan átalakítók nem működnek, hiába van beállítva a fejlesztő módban. Bevallom én nem emlékszem rá, hogy ezt állítottam anno mielőtt rácsatlakoztattam volna a Tp-Link átalakítót.
Hétvégén megnézem mennyi szabad hely van a boxon, igaz nagyon jól belaktam az évek alatt, a Kodi is normálisan megy, szóval lehet halogatom a dolgot.
Nálam a Sweet tv "hiba" és a Skyshowtime akadás van ami kijön néha.
A hang dolgot amit írtál lehet tudnám használni, hasonlóan van csatlakoztatva ahogy nálad is, és elvben van olyan előfizetés ahol működne a térhatás. -
szoradz
csendes tag
válasz
Akelaus
üzenetére
Mielőtt telepítettem volna én is olvastam a véleményeket a Reddit-en, de ettől függetlenül vállaltam a rizikót, remélve hogy jobb lesz Android 11-hez képest. Az AISR funkció valószínűleg csak a Xiaomi Mi box 3.gen-el működik mert abban már az Amlogic S905X5M Soc van, ami az AI funkciót tudja kezelni, így a menüben tényleg felesleges a 2.gennél.
Dolby vision/HDR kapcsolatban nem tudok nyilatkozni, mert az én Tv-ém nem tudja. Aminek viszont nagyon örültem ami javításra került az audió kimenet már dolby digital 5.1-ben (passthrough) továbbítja a hangot az házimozi erősítő felé optikai kábelen (nincs HDMI bemenet rajta), így az HBO max, Netflix, Youtube műsorai is nézhető téhatással megfelelő előfizetéssel.
Reméljük hogy a többi probléma a későbbiekben javításra kerülnek. -
fcenturio
csendes tag
-
SaveAS
csendes tag
válasz
Akelaus
üzenetére
Az AISR hatás csak akkor látható, ha olyan 4K tévén nézel HD vagy FHD videót, amiben nincs beépített saját upscaler. Ilyen tévé meg kb. szerintem nincs is, legalábbis az elmúlt években biztos nem gyártottak ilyet. Ha meg ÚJ konstrukciós (2023+ az adott modell release dátum) tévéről van szó, az abba beépített algoritmus biztosan felülmúlja ennek a Xiaomi-s kamu-AI mechanizmusnak a hatásfokát.
Vagyis végeredményben tényleg nem csinál semmit. -
szoradz
csendes tag
válasz
fcenturio
üzenetére
[kép] [kép] Az alábbiak szerint lehet frissíteni az Xiaomi Mi box 2.gen készüléket Android 14-re hivatalos forrásból:
1. A box alkalmazás áruházból le kell tölteni az Adguard VPN programot telepíteni és regisztrálni.
2. Finnországot kell kiválasztani VPN hálózat elindításához.
3. A home gombbal kilépni a főmenübe.
4. Rákeresni az elérhető frissítésekre a rendszer-névjegy menüben, amennyiben van letölteni és telepíteni (kb. 1 Gb.)
Nekem sikerült és teljesen jól működik a box! 😉
Esetleges telepítési hibákért felelősséget nem vállalok! -
Akelaus
senior tag
válasz
fcenturio
üzenetére
Igen én is olvastam, hogy a Xiaomi boxokn előforduló hiba ez, de én tudok vele együtt élni. Ami jobban zavar, az ha frissíteni akar valamelyik alkalmazás, megakad a box, beakad a frissítés és van hogy csak az áruházba belépve lehet végül lefuttatni.
Mindenesetre amíg nem látok ennél jobb Androidos kütyüt, addig elvagyok ezzel, a Kodi-t sincs kedvem költöztetni. Valamit valamiért. 💁♂️
-
Bozek
nagyúr
válasz
fcenturio
üzenetére
"Az egyetlen gond, hogy ezt pc-n keresztül kell a boxra feltelepíteni"
Ezt nem értem. Miért kell PC-n keresztül feltelepíteni? Ott a Play Áruházban a Sweet.tv, be is lehet jelentkezni simán e-mail címmel és jelszóval (gyors regisztráltam egy új e-mailt, hogy megnézzem).
Nálam simán megy egy 1. generációs Mi Box S-el, 9-es Androiddal, pillanatok alatt vált csatornát.
-
fcenturio
csendes tag
válasz
Akelaus
üzenetére
Csak a Xaomik csinálják de minden alkalommal. Mindet kipróbáltam, vezetékes net egy usb lan átalakítóval, app törlése újra telepítése gyorsító tár törlése. Ugyan olyan szar. A Mecool KM2-ön egyszer sem fagyot le. A legfurcsább, hogy egy X96 minit is előszedtem a fiókból és azon is hibátlanul futott a sweet tv maga 1/8 Gm memóriájával. A minivel az a gond, hogy nincs Widevine L1 tanúsítványa így a streaming appok nem futnak rajta (netflix, disney+ stb). Valami a xiaomi kütyükkel lehet a gond. Utolsó ötlet ként megkérdeztem a copilot-ot , ő tanácsolta az android 12-re frissítést.
-
fcenturio
csendes tag
válasz
rothfb
üzenetére
A sweet tv csatorna váltása kor lefagy mintha bufferelne két Xiaomi boxom van mind a kettő szar. Nem lehet használni az appot. A másik kütyüm egy Mecool KM2 azon meg hibátlanul megy. Ebből azt gondolom a Xiaomival van valami gond. A copilot szerint hiába van átállítva a felbontás folyamatosan 4k felbontással dolgozik a box és a tv butítja fulHD-re, szerinte az okozza a lefagyást a csatorna váltás között. A copilot szerint ha android 12-re frissítem akkor ez a gond megoldódik. Gondoltam kipróbálom vagy kidobom a kukába a Xiaomit. Az egyetlen gond, hogy ezt pc-n keresztül kell a boxra feltelepíteni. Nekem nem gond megcsinálni, de ha nem eredeti xiaomi frissítést kap félek, hogy valami mókolt vírusos cucc megy rá. Emiatt kérdezem, hogy van-e erről tapasztalat.
-
válasz
fcenturio
üzenetére
Ha most jól működik (nekem kiváló), miért akarsz frissíteni?
Tökéletesen működik minden app rajta, lejátszás is, még a kadenciahelyes lejátszást is be tudtam állítani rajta, ha indítok egy filmet Vimu Playerrel usb-ről, váltja a tv-n a frekvenciát, így nincs akadás. Kitudja mi lesz, ha mókolod. -
fcenturio
csendes tag
Sziasztok. Nekem egy Xiaomi Mi Box 2.gen boxom van(MiTV-AFKRO). Kérdésem az lenne, hogy van-e tapasztalat a Android 12-re frissítésről. Lehet-e? Ha igen van-e biztonsági kockázata? Tudom macerás a frissítése, pc segítségével kell rá telepíteni. Tudtok megbízható forrás ajánlani ahonnan a pc programot illetve az android 12 készletet le tudom tölteni?
-
fereez
csendes tag
Hali!
2-es mediaboxom van, egy ideje hiába állitom be a nyelvet magyara, újra indítás után vissza áll kinaira. Tc commandert használok filetés kezelőnek az is kinaira váltott át.
Friisítés nem múkszik, gyári állapotra nem akarom vissza állítani. Valami ötlet? -
pinnacle
nagyúr
válasz
Dr. Oid
üzenetére
Itt van a topikja a más készülékeknek. X96 M200 jó lehet. Csak az a gond ezekkel a készülékkel, hogy nagyon melegszenek a rossz hűtés miatt. Itt is erre panaszkodnak, kicsit bütykölni kell. 4GB RAM viszont kellhet. Nekem a Xiaomin nem tudja a rengeteg fotómat beolvasni a Kodi, állandóan összeomlik. Szerintem a kevés memória miatt. Másnak nincs ilyen problémája?
-
Dr. Oid
senior tag
Ez a többieknek is megy, nyilván értem, mi a topik - de nem igazán találtam jobbat. Van még a médialejátszós, de abba sem igazán passzol, az más jellegű hw. A szándékom nem az volt, hogy itt bárkibe belekössek, remélem, értitek

Amúgy meg "meg merné" kérdezni, igenis rendszeresen van összehasonlítás iPhone és Android között a releváns topikokban.Köszönöm mindenkinek a válaszokat, az is tök oké, hogy most már tudom, hogy miért nem jó bármi más.
-
tsabeekaa
aktív tag
válasz
Dr. Oid
üzenetére
Ha streamet is szeretnél, akkor a H96 is "vállalhatatlan noname". Amennyiben nem streamelsz, akkor vállalható noname, de nem eredeti állapotában, hanem libre, vagy coreelec feltelepítésével, vagy slimbox rommal, barkácsolással. Mert az android kuka rajta, és a hűtésével is vannak gondok. Ám akkor is, pendrive-ról, vagy valamilyen médiaszerverről tud nagyobb kompromisszumok nélkül lejátszani. Ha csak használni szeretnéd a boxot majdnem mindenre is, akkor a Mi box s 3 egy kellemes, kevés kompromisszumos alternatíva.
-
Bozek
nagyúr
válasz
energomatt
üzenetére
Van itt, aki még az 1-est.

Kíváncsi lennék, hogy egy iPhone topikban meg merné-e kérdezni, hogy milyen Android-os telefont vegyen.
-
SaveAS
csendes tag
válasz
Dr. Oid
üzenetére
A biztonsági frissítések/ a minden termékben jelenlévő csillió bug miatt biztosan csak márkával foglalkoznék. Tesla MediaBox XT850 vagy Dune Boxy, még akkor is, ha most nem kell ekkora teljesítmény, de jobban megéri most többet költeni mint kukázni a dobozt 1-2 év múlva. Persze vannak kísérletező kedvű emberek, nem tartalak vissza a kalandoktól.
-
SaveAS
csendes tag
válasz
qqcqqc
üzenetére
Igazad van, figyelmetlen voltam! (Magamból indultam ki, nálam más a setup.) Neked csak egy külső HDMI splitter jöhet szóba, de az még 8e forint. Az audio extractorral együtt 10 vagy 12e. De ez viszonylag legalább jó minőségű hangot készít, a bluetooth-RCA konverter viszont nem annyira. És még így is olcsóbb, mint egy középkategóriás box, amiben van 3.5 jack.
Szívás. -
Dr. Oid
senior tag
Sziasztok,
Ha nem Xiaomi márkájú eszközt vennék, akkor mire érdemes figyelni? Temuról rendelnék valamit, ezer féle van, egyik neve sem mond semmit
-
-
SaveAS
csendes tag
Hahó. Van itt valaki, aki a gen3-at egy olyan felállásban használja, hogy egy (komolyabb) soundbar HDMI in portjába küldi a DTS hangot, és onnan a tévébe a képet?
Vagy én leszek az első?
-
Akelaus
senior tag
Nálam ez azért van így megoldva, mert a tv-n semmi más csatlakozó nincs mint a HDMI, és a "régi" 3 színű csatlakozó. Na meg nem akarok mást is használni csak a boxot és a hangcuccot. Igen, ez egy TV box, de...
Nagy gond nincs nálam sem vele, hogy cserélni kéne, néha csinál hülyeségeket, főleg ha valamelyik alkalmazás elkezd frissíteni, olyankor kivág az épp megnyitott alkalmazásból. Vagy beragad a frissítés, és azon csak az segít ha az áruházból frissítem az adott app-ot. Talán még a Disney+ akadás van, ami zavaró.
-
slezakimi
senior tag
Sziasztok.
Az MDZ-22-AB hanyadik generációs box?
Van 2 db ami eladó lesz, csak hogy hirdessem majd meg.
Köszi
-
Bozek
nagyúr
válasz
Akelaus
üzenetére
Mert alapvetően a HDMI-vel át tudod adni a hangot a TV-nek. Ez még mindig egy TV Box, szóval TV-vel használják az emberek.
Amúgy ha HDMI-ről kimegy TV-re a hang és TV van rákötve az erősítőre, az úgy nem működik? Értem én, hogy TV-t nem akar használni, de mint fentebb írtam, ez egy TV Box.
-
-
eboostr
aktív tag
-
Tényleg, a 3.gen-ből hogy lehet hamgot kivezetni, ha nem a HDMI-t használnám?
Jelenleg egy 2-es van használatban, és az egy erősítőre van dugva. Elég sokszor hallgatunk rajta zenét, és ehhez nem kell a TV-t bekapcsolni, csak amíg elindítod. -
tsabeekaa
aktív tag
válasz
Hoorus
üzenetére
Ettől vannak jobb ajánlatok is. Egyébként megéri, de előtte megnézném, hogy van-e a TV-d re Emby, vagy Jellyfin, és jól kipróbálnám őket, hogy bugosak-e. Mindkettő kb mint a plex. A Jellyfin teljesen ingyenes, az Embynek ugyanúgy van fizetős része, mint a Plexnek. Használtam mindhármat. Mindegyik jó. Persze kinek mi...
-
Hoorus
őstag
Sziasztok
Érdemes megvenni a 3. gen-es okosítót? Szinte csak Plex miatt kellene, mert a tv saját plex kliense bugos, állandóan megakad a lejátszás. (Androidos telefonon hibátlan, szval a hálózat rendben)
Köszönöm
-
Balerik
aktív tag
Sziasztok!
A Xiaomi Mi TV 4k-n a TRL+ Premium és TV2 Play app telepíthető? -
madi67
újonc
Sziasztok
Vettem egy gen2 minden tökéletes meg vagyok elégedve vele..
Szeretném bővíteni a tarhelyet
2.0 pendrive van hogy már fel ismerte de többnyire nem
Próbáltam formázni telepíthető tarhelynek de nem tudja át helyezni a dolgokat.
Valakinek ötlete hogy miért van ez??
Előre is köszönöm -
castiels
addikt
Ha applikáció közben(sweet tv, direct one) kapcsolom ki a tv-t hdmi cec-el, akkor újraindul viszont ha a menüből akkor nem, erre kell valami beállítás?
-
pinnacle
nagyúr
válasz
castiels
üzenetére
Semmi problémát nem találok, végre egy olyan lejátszó, aminek a hűtése is jó
, az olcsóbb Androidos boxokkal ez állandó probléma volt. Egy gondom van, nem tudom állítani -1-ről a Háttérvilágítást, Fényerőt. Gen 2-vel nincs ilyen probléma? Illetve még egy gond volt, az AirScreen (AirPlay) nem működött, azt hittem Android 14 miatt van, de kiderült, hogy router beállítás. -
pinnacle
nagyúr
válasz
castiels
üzenetére
Persze. Android 14 van a 2. gen-en? Én a HDR-t is kikapcsoltam. Régi TV-m van, nagyon túlhúzott, természetellenes a HDR rajta, így viszont nem HDR-ben jelennek meg a Netflix filmek. Sokkal jobb. CE is ezért volt jó, mert azon sem HDR-ben volt a film, illetve a feliratot is szabadon lehetett állítani, nem csak 3 lehetőség van, mint Androidon.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
castiels
üzenetére
Itt lehet beállítani. Egyébként nem pont ez az újdonság az Android 14-ben, hogy működik képkocka szinkronizáció. Másik fórumban írták, hogy a CE-t is fel lehet tenni. Állítólag azzal jobb a kép és hang minőség. Mondjuk nekem megfelel ez is, amit alapból tud.
-
válasz
castiels
üzenetére
Őszintén szólva nekem az összes streaming folyamatos valahogy. Nekem a kadencia helyességgel nem ezeknék volt gondom, hanem mikor pendrive-ról játszottam le filmet vagy sorozatot. De erre is találtam megoldást, ami átváltja a tv-t automatikusan a megfelelő frekvenciára. Két fizetős app kellett hozzá sajnos. De ezeket megvéve működik a dolog. Az egyik a Vimu player (sajnos semmilyen más lejátszóval nem sikerült a kadencia helyesség elérése), a másik pedig a tvQuickActions nevű applikáció, annak is a pro (fizetős) változata.
Ezzel a kettő fizetős programmal sikerült megcsinálni, ha elindítok bármilyen filmet, sorozatot, a tv-t automatikusan átváltja a helyes frekvenciára. Így nincs mikroakadozás.
Az általad említett streamingeknél nem tapasztaltam AFR problémát. Azoknál nekem mindegyik folyamatos. -
castiels
addikt
Valahogy be állítható úgy a képfrissítést hogy kadenciahelyes legyen? Tehát a HBO az 50hz-en megy a sweet is viszont a disney+ az 24 en. Van erre valami mòd hogy mindig úgy kapcsoljon ami a helyes? Beállítható azt tudom de nem mindeigyik streaming megy ugyanazon a hz-en.
-
Különben a 2.gen kapott valaha frissítést? Az enyém még soha, 2023-as a google biztonsági csomagom.
A neten keresve különféle VPN használatával frissítettek néhányan, de nálam ez sem működött. -
oserenella
csendes tag
válasz
Jumpalaja12
üzenetére
Az 2gen betegség. Bizonyos kódolásokat nem játsza le hardveresen, csak szoftveresen.
Az első mibox az oké volt, a kettesben meg megáll. Elvileg a 3gen-ben javították.
Baromi idegesítő tud lenni.... 😡 -
dj79
senior tag
válasz
energomatt
üzenetére
Neked is köszönöm a segítő szándékot, ami végül nem jott elő belőled
-
Akelaus
senior tag
Nekem a castolás sem jelenik meg a telón az új appban, a régiben még megvolt. Nem tudom miért vettek ki belőle, ahogy azt sem, miért nincs Android tv alkalmazás. Vannak tévék amire telepíthető.
Kodiban ott van, ha jól emlékszem be is léptem, de (nekem) az túl fapados az Android app-hoz képest. Persze használható, és hála annak aki megcsinálta.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
<Adamsky>
üzenetére
OK! Köszi!
dj79 Kodiban MovieShark-ból tepelíthető, meg sok más is. pl. a VanTV ami a OneTV csak az sem telepíthető a Playből. Itt érdemes kérdezni ha bármi gond van.
Gen3-nál sötét a kijelző. Ilyen gond nem volt a Gen2-vel? Még régen a WD TV Live volt ilyen RGB állásban, de ezen YCbCr 4:4:4-en van. Szerintem az a gond, hogy a fő menüben a Kép módban semmin nem tudok változtatni. Egyik mód sincs beállítva. Ha Normálra teszem, egy pillanatra arra vált, ki is írja, de utána visszavált és semmi módot nem jelez. Háttérvilágítás -1-en van, hiába állítom másra, visszaáll. Alap Videóban Fényerő -1, hiába állítom máshova ugyanúgy visszaáll. Mi lenne a megoldás, nektek nincs ilyen problémátok?
-
dj79
senior tag
Sziasztok!
Gondolkodom egy ilyen cucc vásárlásán. Valaki esetleg telepítette már az új frissített médiaklikk appot, mennyire tud rajta működni?
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
pinnacle
üzenetére
" ... de gondolom ez az utángyártott is jó ... "
A típusszám és a vásárlói visszajelzések alapján, igen." ... ez nem is pontosan olyan, mert a gyárin ... "
Na, ja. Ha zavar, esetleg kérdezz rá az eladónál, hogy van-e más kiosztású. Mondjuk ezek azok a gombok, amik nálam az eddigi összes box-omon "0 km"-esek.
Jobban örülnék én is 4db fn gombnak, de hát ez van ..." ... de valószínűleg ilyen nincs, ha a hangalapú keresést is szeretném ... "
Sok időt nem töltöttem ezzel (nekem sem ment az ilyen 3rd party távon a hang alapú keresés), de lehet csak annyi lenne a megoldás, hogy a bt.-s távot ilyenkor le kellene választani. Szóval, vagy-vagy.Kodi alatt én a négy irányú gombból a "fel"-t beállítottam pause-nak a "le"-t pedig stop-nak. Én ezzel elvagyok.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
<Adamsky>
üzenetére
Gen 3-hoz XMRM-M3-at adtak. Gyárit nem találok, de gondolom ez az utángyártott is jó. Illetve ez nem is pontosan olyan, mert a gyárin a Netflix alatt a Youtube van. Lejátszásvezérlő gombok is hasznosak lennének, illetve pár számgomb amihez Kodi funkciót rendelhetnék, de valószínűleg ilyen nincs, ha a hangalapú keresést is szeretném.
-
ngyjns
tag
Üdv, költözéskor elveszett a box 1es távirányítója, segítsetek, hogyan lehetne irányítani? Xiaomi telefon nem irányította. Samsung androidos telefonok vannak már csak. Nem akarok 3ast venni még.
-
pinnacle
nagyúr
Gyári táv helyett más szeretnék használni, valaki talált már olyan távirányítót, amin működik a hangalapú keresés? Nekem ilyen MX3-am van, hang nélküli, meg olyan is, amin elvileg működni kellene, de az nem megy.

-
energomatt
őstag
válasz
Jumpalaja12
üzenetére
Kodi-t tegyél rá, az mindent lejátszik.
-
Jumpalaja12
tag
Üdv! Van egy Mi box s 2.gen boxom, pendrivét rádugva a 30gb-os 3d-s mkv file-t is lejátsza, de egy sima 1 gb-os mkv BDRip, vagy WEBRip az feladja neki a leckét... VLC és a saját média lejátszója sem szereti. Van valami megoldás erre?
-
pinnacle
nagyúr
válasz
FerNandor
üzenetére
Köszi! Végül megtartottam mert az ismerősnek olyan régi a TV-je, hogy nem tudja a TV távjával vezérelni a boxot. Szerintem nagyon jó kis készülék ez. Igaz egy ideig nem működött az USB-je, de megjavult magától. Egy gond van, a hangerőt csak 15 fokozatban lehet állítani. Vettem egy Sencor SMC BS50 hangfalat, ez tudom a TV távjával vezérelni. Érdekes módon a 100 fokozatot 3-as lépésekben lehet állítani. Van még pár ilyen HDMI ARC-os hangfal. Nem is tudtam róluk. Azt hittem csak a soudbarok HDMI-sek.
-
FerNandor
őstag
válasz
pinnacle
üzenetére
Szia, ne haragudj, most tudtam csak megnézni, nem voltunk otthon. Nem írja ki a Kodi a CPU hőmérsékletet. Azt írja, "not available". Fortuna gsm-től vettem, mint legolcsóbb bolt. Bolt 1-2 anomália, pl beakadt film a kodiban, de amúgy semmi extra, főmenüből nyomtam egy restartot és ennyi. Stabil a WiFi is.
Közben látom, rendeltél te is egyet.
-
tamasbartha
csendes tag
Sziasztok,
Segítsetek kérlek mert az agyamra megy az új mibox 3rd gen, ami tegnap érkezett meg hozzám. Nagynehezen sikerült felcsatlakoztatnom a wifi hálózatra. Beállítottam az időt is ethernet kábelen keresztül, valamint a routeren a csatornát átállítottam 11-re ahogy többen írták. De továbbra sincs internet többszöri újraindítás után sem. Esetleg másnak volt-e ilyen problémája. Ha igen akkor, hogy sikerült megoldani?
Köszi!! -
Ignasov2
újonc
Tagja voltam a magyar csoportnak a telegramon,ahol Android APK,Kodi,iptv stb.volt a téma.De új fiókot csináltam és sehol sem találom azt a csoportot.Nem tudja aki hogy hol találom? köszönöm.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Akelaus
üzenetére
Semmi. Panaszkodtak is miatta. Én is ennek hiányában jobbnak tartottam az új Androidos boxokat, de BT-vel tökéletes. Igaz, elfelejti, mindig csatlakoztatni kell. Wifi ennyit tud, ami azért jó sebesség, de hálózati lejátszásnál a Kodi kiírta, hogy lassú a forrás, igaz akadás nem volt. Vettem egy adaptert, gyorsabb lett, már nem írja ki, hogy lassú a forrás. Mondjuk lehet nem is kell ez, mert amúgy sem volt akadás. Szerintem TV okosítónak, pláne a Smart Tube miatt, ez a legjobb, de ha tudtok jobbat írjátok meg.
-
pinnacle
nagyúr
Hangkimenete nincs a boxnak, de BT-s hangfalhoz tud csatlakozni.
-
pinnacle
nagyúr
Kodihoz nem tudom, hogy lehet hozzáférni, mi a felhasználónév/jelszó. PC-n lévő filmes mappát simán megtalálta. Kodin is működik az fps igazítás, (ha jól tudom, ez volt a fő probléma idáig, ezért kellett CE), kiírta a 23,976 FPS-t. Keymap Editorral airmouse gombjaihoz lehet rendelni funkciókat, pl. a Player Process Info-t, az jelzi. Smart Tube-nál is volt fps szinkronizálási beállítás.
-
pinnacle
nagyúr
Ez a stop hiány tárcsa lefele nyomásásnál, minden alkalmazásra igaz. Egyébként lehet ez alap dolog, csak megszoktam Androidos boxokon, CoreELEC-en, hogy Keymap Editorral be tudtam állítani.
-
-
pinnacle
nagyúr
Köszi! Elvileg mindig igazítja, mondjuk nem tudom, hogy lehet ezt ellenőrizni. Netflix jelzi az igazítást, HBO nem.
Hangvezérléshez saját oldalukon azt írják, hogy törölni kell a Youtube-ot, Amazon Bridge is kell hozzá. Egyébként firmware cserét jelez a Smar Tube is a beállítások alján, elindítja, de nem tud lefutni. Szerencsére elég volt bekapcsolni a hangalapú keresést és engedélyezni a mikrofon hozzáférést.
Már csak egy probléma maradt, HBO-n nem működik az előre-hátra tekerés, illetve az is furcsa, hogy ha a tárcsát lefele nyomom, nincs stop, csak a vissza gombbal tudok kilépni. -
pinnacle
nagyúr
Wifi is jó, viszont nem lehet kikapcsolni csak alvó módba tenni. 4mp alatt bekapcsol, akkor is ha csak rámegyek a bemenetre.
-
pinnacle
nagyúr
Megvettem a boxot. Egészen jónak tűnik, igaz nekem nagyon vékony, nem tudom hűtéssel nem lesz gond, hosszú lejátszás alatt. Hőérzékelő nincs benne. Memória is a határon van. CPU-t azért visszaveszi, ha nincs terhelés. Netflixre jó lehet mivel hitelesített, képkocka sebességet is igazítja.
Mikrofon is jól működik, egy probléma van, ha SmartTube-on keresek, a Youtube tölt be. -
pinnacle
nagyúr
válasz
Alemida
üzenetére
Köszi! Ez biztató.
Androidos Kodi mutatja a hőmérsékletet? A régebbi S905X, S905x2 boxokkal nem volt melegedései probléma, de a S905X3, S905X4 már nagyon melegedett. Ez a S905X5 ezek szerint tényleg hűvösebb. Pedig a Xiaomi háza nagyon vékonynak tűnik. 905X3-hoz magasabb házat kellett nyomtatni, venti is kellett, úgy már jó lett. -
pinnacle
nagyúr
válasz
Alemida
üzenetére
Köszi! Akkor rendelek egyet.
Ezt a S905X5M-et dicsérték az Androidos box fórumban is, nem melegszik, akkor a Xiaominál sincs ilyen probléma, mert különben fagyna. -
pinnacle
nagyúr
Xiaomi Mi TV Box S 3rd Gen-el nincs tapasztalat Netflixel, HBO-val? Idősebb ismerősnek kellene, majdnem vettem Fire Sticket, de annak a kezelőfelülete nem magyar, ezért jobb lenne a Xiaomi.
-
FerNandor
őstag
válasz
pinnacle
üzenetére
Korábban volt egy x96xmax vagy milyen dobozom coreelec-kel, azzal nem volt problémám. Aztán egy minix neo u9h-t használtam a xiaomi érkezéséig, csak kellett már egy olyan, amin megy normálisan a youtube. Este megpróbálok ránézni a hőfokra kodiban és megírom.
de eddig az én felhasználói szokásaimmal nem észleltem semmi különöset. -
pinnacle
nagyúr
válasz
FerNandor
üzenetére
Köszi!
Androidon a Kodi a Hardvernél nem jelzi a hőmérsékletet? Egyébként ha nem fagy, akkor valószínűleg nem melegszik.
Olcsóbb Androidos boxokkal az a probléma, hogy melegednek. Igaz, az X96 M300, S905X5M (ilyen van a Xiaomiban is) már nem melegszik. Viszont nincs Netflix hitelesítése, ezért ebből a szempontból a Xiaomi a jobb. -
pinnacle
nagyúr
Sziasztok!
Xiaomi Mi TV Box S 3rd Gen-el milyen tapasztalatok vannak? Nem melegszik, stabil? Ismerősnek kellene TV okosítónak Netflixhez. Mivel ez hitelesített készülék, gondoltam jobb, mint az Androidos boxok. -
prisz
senior tag
válasz
oserenella
üzenetére
Nálam a 2nd gen legutobbi frissítése óta, nem akad, nem fagy, sem a kodi, sem bármelyik app videó lejátszás közben. Tökéletesen müködik.
Android OS 2024 november 5 -
energomatt
őstag
One TV app működik lejátszás szinten? V2
-
FerNandor
őstag
Sziasztok,
Hol, hogy kell pontosan beállítani a boxot, hogy pl külső forrásból a hangsávot csak passthrough-val küldje tovább?
Elvileg a menüben beállítottam és kodiban is, de a házimozi erősítő multi channel-nek érzékeli és nem írja ki, hogy pl dts 5.1. -
azbest
félisten
válasz
Moritz
üzenetére
Lehet nem az android a fő vonal náluk, multiplatform a kodi. A zártabb rendszereknél lehet gond, hogy hová mentse az adatokat, ahonnan ki lehet könnyen másolni.
Nekem egyébként az volt a benyomásom, hogy a kodit futtató eszköz mellé általában érdemes nas is, ahol a fájlokat tárolja. mintha be is lehetne állítani, hogy oda generálja a fájljait, esetleg a backupot is lehet oda tudná menteni, ha nem a készülékre próálják.Meg persze lehet több hasonló oldaluk és nem mindenütt van karbantartva, hogyan ajánlják, de valsz a kimásolás lehet a javasolt megoldás is [link]
Egyébként is praktikus tudni, hogyan lehet elérni a fájlokat, mert anélkül még egy képernyőmentést sem nagyon lehet egyszerűen kimásolni.
-
Moritz
tag
válasz
azbest
üzenetére
ezt, és ezt a javaslatot összegyúrva sikerült megoldani, köszi azbest, köszi <Adamsky>
Hangsúlyozom, ez a box legálisan, boltban vásárolt, tévére kötött, tévézéshez használt és nem root-olt esztköz.Amúgy nem értem, hogy egy közkedvelt és sikeres Android programnak (kodi) miért nem lehet meoldani a biztonsági mentését, miért kell hozzá alap, vagy középfokú programozói ismeret?
-
ZED58
tag
válasz
Moritz
üzenetére
Szia
Nálam működik a Backup, igaz nálam synology ftp-n van a média is és a Backup mentési helye is. A sorozatok és filmek mappán kívül csináltam egy mentés könyvtárat amihez írási jogot is adtam a kodis felhasználónak. (a médiát csak olvashatja)
Símán ír-olvas a 3 db 1 gen, a 2 gen is.(meg a Strong Leap S3 , a Xiaomi TV és a Telekomos set-top box)
Az ország 6 pontján plusz 1 külföldön elhelyezett eszközöknél nagyobb frissítés, tárhelybővítés esetén az általam készített Backup, a többi gépen futtatva, teljesen friss állapotba hozza a Kodikat (addonok, beállítások, skin, advancedsettings.xml, komplett médiatár, stb)
Tudom, hogy ez az alap problémát megkerüli csak és nem megoldja... -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Moritz
üzenetére
Én ezzel a módszerrel próbálkoznék ...
#10604 achon
Ezt te próbáltad? Millió helyen látom ezt így leírva, hogy működik, de a gyakorlat nem ezt mutatja. Igaz évekkel ezelőtt, de én próbálkoztam vele, és valamit biztos átvitt, de nem mindent, ill. voltak dolgok, amiket a futó Kodi alatt nem volt képes update-elni (érthető módon). Szóval nagyon nem az lett az eredmény, hogy tök ugyanúgy indult az új Kodi, mint a régi.
Legközelebb, ha ezzel kell vacakoljak, én tuti ezt fogom megpróbálni, hogy a teljes Kodi settings mappát áthelyezem egy olyan helyre, ahol könnyen elérhető (írható / olvasható, menthető). -
azbest
félisten
válasz
Moritz
üzenetére
az újabb fajta boxot nem próbáltam, de a régin úgy emlékszem, hogy az android developer mód aktiválással, pécéről adb progival szépen ki lehetett menteni fájlokat. Most nem tudom van-e grafikus felületes progi, amivel egyszerűbb nem informatikusoknak is ez

Nem próbáltam, de lehet ez olyan [link] -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Moritz
üzenetére
Ez (sokkal) inkább Kodi-s kérdés. Inkább (ill. ott is) próbálkozz a topic-jában, hátha ... Egyszer nagyon régen egyébként én is próbálkoztam hasonlóval, de annyira zárt (igen, sajnos az) az Android, hogy X idő elteltével egyszerűen arra jutottam, hogy ennyi idő alatt már akár fel is konfigurálhattam volna az új Kodi-t.
A Mi Box eleve nehezített pálya, mert ugye van a kis belső tár (tudom valakinek ez is mindenre elég ...), és az írhatatlan külső (volt ugye olyan firmware verzió a gen. 1-en, ahol még nem volt letiltva a pendrive-ra / HDD-re írás ...).
-
Moritz
tag
Sziasztok!
Van egy XIAOMI Box S 2nd Generation TV Box 8 GB boxom, amit szeretnék újra húzni, de a raja lévő kodi beállításait szeretném először lementeni. Próbálkoztam úgy, hogy az Android/data/org.xbmc.kodi könyvtárat kimásolom (kodi.wiki ajánlása alapján), de ez a könyvtár nem látható (X-Plore File Manager, File Manager, FX File Explorer, RS-File Manager). Próbálkoztam az Add-on:Backup program segítségével (kodi.wiki ajánlása alapján), de ez a program hibával állt meg (Make sure the selected folder is writable and that the new folder name is valid). Ezt írja, amikor a belső vagy egy külső (FAT32, NTFS) meghajtóra próbálok menteni. Próbáltam a Dropbox-ra is menteni. Ez elindul, de a nagy semmit (najó 2 képet) mentette le a Dropboxra. Próbáltam a kodi profilmappájába is, több helyre a másolatot elkészíteni, de azt meg utána nem találtam, amikor a gépből ki akartam szedni. Mintha valami védett mappába készítette volna el a másolatot, amit utána már nem láthatok.
Van ötletetek, hogy hogyan tudnám elmenteni a beállításaimat? Valaki mentette már el a kodi beállításait, amivel utána sikeresen vissza is állította a kodi-ját?
Köszönöm előre is
XIAOMI Box S 2nd Generation TV Box 8 GB
MiTV-AFKR0
Kodi 21.2.0
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- LEGO klub
- PlayStation 5
- Diablo IV
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- iOS alkalmazások
- Samsung LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A54 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 755 G5 - Ryzen PRO 3 I 8-16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Karácsonyi RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- iKing.Hu - Google Pixel 10 Tensor G5, 120 Hz OLED, tripla kamera-128 GB Használt, karcmentes Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Ezek nálad nem jöttek elő? Reddit-en van pár hozzászólás ezzel a frissítéssel kapcsolatban.