Hirdetés
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Apple asztali gépek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- 3D nyomtatás
- TCL LCD és LED TV-k
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
Moritz #10607 üzenetére
Lehet nem az android a fő vonal náluk, multiplatform a kodi. A zártabb rendszereknél lehet gond, hogy hová mentse az adatokat, ahonnan ki lehet könnyen másolni.
Nekem egyébként az volt a benyomásom, hogy a kodit futtató eszköz mellé általában érdemes nas is, ahol a fájlokat tárolja. mintha be is lehetne állítani, hogy oda generálja a fájljait, esetleg a backupot is lehet oda tudná menteni, ha nem a készülékre próálják.Meg persze lehet több hasonló oldaluk és nem mindenütt van karbantartva, hogyan ajánlják, de valsz a kimásolás lehet a javasolt megoldás is [link]
Egyébként is praktikus tudni, hogyan lehet elérni a fájlokat, mert anélkül még egy képernyőmentést sem nagyon lehet egyszerűen kimásolni.
-
Moritz
csendes tag
válasz
azbest #10603 üzenetére
ezt, és ezt a javaslatot összegyúrva sikerült megoldani, köszi azbest, köszi <Adamsky>
Hangsúlyozom, ez a box legálisan, boltban vásárolt, tévére kötött, tévézéshez használt és nem root-olt esztköz.Amúgy nem értem, hogy egy közkedvelt és sikeres Android programnak (kodi) miért nem lehet meoldani a biztonsági mentését, miért kell hozzá alap, vagy középfokú programozói ismeret?
-
ZED58
tag
válasz
Moritz #10601 üzenetére
Szia
Nálam működik a Backup, igaz nálam synology ftp-n van a média is és a Backup mentési helye is. A sorozatok és filmek mappán kívül csináltam egy mentés könyvtárat amihez írási jogot is adtam a kodis felhasználónak. (a médiát csak olvashatja)
Símán ír-olvas a 3 db 1 gen, a 2 gen is.(meg a Strong Leap S3 , a Xiaomi TV és a Telekomos set-top box)
Az ország 6 pontján plusz 1 külföldön elhelyezett eszközöknél nagyobb frissítés, tárhelybővítés esetén az általam készített Backup, a többi gépen futtatva, teljesen friss állapotba hozza a Kodikat (addonok, beállítások, skin, advancedsettings.xml, komplett médiatár, stb)
Tudom, hogy ez az alap problémát megkerüli csak és nem megoldja... -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Moritz #10601 üzenetére
Én ezzel a módszerrel próbálkoznék ...
#10604 achon
Ezt te próbáltad? Millió helyen látom ezt így leírva, hogy működik, de a gyakorlat nem ezt mutatja. Igaz évekkel ezelőtt, de én próbálkoztam vele, és valamit biztos átvitt, de nem mindent, ill. voltak dolgok, amiket a futó Kodi alatt nem volt képes update-elni (érthető módon). Szóval nagyon nem az lett az eredmény, hogy tök ugyanúgy indult az új Kodi, mint a régi.
Legközelebb, ha ezzel kell vacakoljak, én tuti ezt fogom megpróbálni, hogy a teljes Kodi settings mappát áthelyezem egy olyan helyre, ahol könnyen elérhető (írható / olvasható, menthető). -
azbest
félisten
válasz
Moritz #10601 üzenetére
az újabb fajta boxot nem próbáltam, de a régin úgy emlékszem, hogy az android developer mód aktiválással, pécéről adb progival szépen ki lehetett menteni fájlokat. Most nem tudom van-e grafikus felületes progi, amivel egyszerűbb nem informatikusoknak is ez
Nem próbáltam, de lehet ez olyan [link] -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Moritz #10601 üzenetére
Ez (sokkal) inkább Kodi-s kérdés. Inkább (ill. ott is) próbálkozz a topic-jában, hátha ... Egyszer nagyon régen egyébként én is próbálkoztam hasonlóval, de annyira zárt (igen, sajnos az) az Android, hogy X idő elteltével egyszerűen arra jutottam, hogy ennyi idő alatt már akár fel is konfigurálhattam volna az új Kodi-t.
A Mi Box eleve nehezített pálya, mert ugye van a kis belső tár (tudom valakinek ez is mindenre elég ...), és az írhatatlan külső (volt ugye olyan firmware verzió a gen. 1-en, ahol még nem volt letiltva a pendrive-ra / HDD-re írás ...).
-
Moritz
csendes tag
Sziasztok!
Van egy XIAOMI Box S 2nd Generation TV Box 8 GB boxom, amit szeretnék újra húzni, de a raja lévő kodi beállításait szeretném először lementeni. Próbálkoztam úgy, hogy az Android/data/org.xbmc.kodi könyvtárat kimásolom (kodi.wiki ajánlása alapján), de ez a könyvtár nem látható (X-Plore File Manager, File Manager, FX File Explorer, RS-File Manager). Próbálkoztam az Add-on:Backup program segítségével (kodi.wiki ajánlása alapján), de ez a program hibával állt meg (Make sure the selected folder is writable and that the new folder name is valid). Ezt írja, amikor a belső vagy egy külső (FAT32, NTFS) meghajtóra próbálok menteni. Próbáltam a Dropbox-ra is menteni. Ez elindul, de a nagy semmit (najó 2 képet) mentette le a Dropboxra. Próbáltam a kodi profilmappájába is, több helyre a másolatot elkészíteni, de azt meg utána nem találtam, amikor a gépből ki akartam szedni. Mintha valami védett mappába készítette volna el a másolatot, amit utána már nem láthatok.
Van ötletetek, hogy hogyan tudnám elmenteni a beállításaimat? Valaki mentette már el a kodi beállításait, amivel utána sikeresen vissza is állította a kodi-ját?
Köszönöm előre is
XIAOMI Box S 2nd Generation TV Box 8 GB
MiTV-AFKR0
Kodi 21.2.0 -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Moritz #10597 üzenetére
"De lassan feladom ... "
Nem szívesen mondom, de szerintem azért add fel, mert hiába varázsolod fel az app-ot, az épp azért nem fog semmit csinálni, amiért az app-ot sem tudod feltenni. → nem itthonról akarsz filmet nézni. Ha van topic-ja, esetleg kérdezz rá, de élek a gyanúval ...Szóval vagy valamilyen 3rd party VPN vagy, ha van otthoni (magyarországi) VPN képes router, akkor van esélyed ...
-
<Adamsky>
nagyúr
-
Moritz
csendes tag
válasz
<Adamsky> #10592 üzenetére
van magyarországi acc-om is, de ennek ellenére nem ad magyar találatokat. Sőt, próbáltam telefonon úgy is, hogy gyári visszaállítás, Magyarországon létrehozott acc, aztán vissza külföldre, és semmi nincs a magyar appok közül. Az acc-hoz nincs magyarországi bankszámla társítva.
-
-
Moritz
csendes tag
-
Moritz
csendes tag
Sziasztok!
Van egy XIAOMI Box S 2nd Generation TV Box 8 GB boxom, és szeretném telepíteni rá a max app-ot. Az APKMirror oldalról elvileg már letöltöttem a jó apkm kiterjesztésű file-t, de nem tudom telepíteni. Az APKMirror program fizetőssé vált, az apkpure oldal saját programja kezelhetetlen a boxon, az Aptoide oldal meg a program letöltése előtt vörösen üvölt, hogy vírus van benne. Az áruházban a max program nem jelenik meg.
Van ötletetek, hogy hogyan tehetném fel ezt a programot? Valaki próbált már meg a napokban apkm programot sikeresen telepíteni egy ilyen boxra?
Köszönöm előre is
XIAOMI Box S 2nd Generation TV Box 8 GB
MiTV-AFKR0 -
DarkByte
addikt
válasz
lac14548 #10579 üzenetére
Ebből még az sem derül ki milyen SoC van benne. Ebből legalább már az látszik Amlogic S905X5M, és ez már legalább tudja hardveresen az AV1-et is dekódolni.
Azon a 2GB RAM-on viszont csak fogom a fejem. Nekem még sima Mi Box 3-mam van és persze, használható, de hány éves kütyü az már és abban is 2GB RAM van. Előbb-utóbb egy komplexebb app mint a Kodi már nem fog rajta futni ahogy fejlődik.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
boborján2 #10584 üzenetére
Nekem sem voltak rajta képek, se videók, mégis kevésnek bizonyult. És ezzel – ha visszaolvasol vagy rákeresel a fórumban, hamar kiderül majd, hogy – nem voltam egyedül.
Én spec. egy 4/16-os változatot láttam volna szívesen (a 8/32 helyett), de a dolgok jelen állása szerint egyébként sem én leszek a célközönség. -
boborján2
aktív tag
válasz
<Adamsky> #10582 üzenetére
Öszintén szólva a gen2. -ben fogalmam nincs mennyi a tárhely, soha nem is néztem. Ami van rajta az a 6-8 app, az vidáman megy. Családi képeket / videókat vagy akármit meg nem akarok rajta tárolni. Így bármennyi is van benne , bőven elég.
Szóval a számok jobban mutatnak ha nagyobbak , csak sokszor fölösleges. Ha oedig fölöslegesen több akkor azt fölöslegesen kell kofizetni is.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
boborján2 #10580 üzenetére
"Tesztarena" ← hagyjuk!
Szóval örömteli, hogy legalább a storage nőtt (mert a korábbi 8 Gbyte egy ideje már a vicc kategóriája). A RAM határeset. Streaming-re, filmezésre tök elég. Ha esetleg az ember másra is használná a box-ot, akkor már kevés lehet. Magyarán nem értem, hogy miért nem 4 Gbyte került bele. Közben az optikai kimenetet úgy látom a cica eljátszotta.
DE, a legnagyobb kérdés, hogy rendes szoftvert képes lesz-e alá tenni a gyártó? -
Yahhher
aktív tag
válasz
boborján2 #10574 üzenetére
HEllo.
Egyébként még akár jó is lehet. Tv függő is, valamelyiken jobb a táp usb-n. Nekem is ment vele. Egyszer pár napig úgy használtam, netflix/youtube nézés nem volt így gond. Igazából az nagyobb gond lehet, hogy ha fut egy frissítés és közben kinyomod a tv-t, akkor a stick nem kap áramot. Az meg okozhat galibát.
Üdv B.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Jumpalaja12 #10570 üzenetére
Olyan szempontból jogos energomatt kicsit csípős kommentje, hogy nem ártana tudni, hogy ahonnan kaptad, ott működött-e. Gyanítom, nem.
Ezek a box-os, stick-ek nem ördöglakat bonyolultságúak. Bedugod a TV-be, adsz neki tápot (nem az TV USB-jéről!!) és menni kell. -
Jumpalaja12
tag
válasz
energomatt #10569 üzenetére
Köszönöm a "segítőkész" hozzászólásodat...
-
energomatt
őstag
válasz
Jumpalaja12 #10568 üzenetére
Tőlem is kaphatsz majd egyet, ha már elromlott. :-)
-
Jumpalaja12
tag
Kaptam egy Xiaomi Mi tv stick 4K okosítót. Probléma hogy nem kapcsol be... Van tv ami érzékeli, de kiírja hogy nincs jel, van ami azt sem érzékeli hogy be van dugva... Próbáltam hard resettel videók alapján... Más távirányítót, más tápkábelt, de semmi.... Ötlet valakinél?
-
bences
tag
válasz
<Adamsky> #10566 üzenetére
Igen az egy analóg erősítő. Csak tidal csinálja ezt a robot zajt. Streaming appok amíg még néha meg tudnak akadni, kép is hang is. Ha rá van dugva a dac akkor sűrűbben.
Ha lehúzom a dac ot és csak sima jacken megy ki a hang akkor tidal gond megszűnik és a legtöbb streaming app is jobban teljesít. Ezért gondoltam, hogy gyenge processzor lehet a gond. -
<Adamsky>
nagyúr
-
bences
tag
válasz
energomatt #10560 üzenetére
Először egy rendes streamert próbáltam, de körülményes a cast-olás, meg volt benne pár kényelmetlenség. TV box + az előző hszben lévő Audioquest Dragonfly Black USB dac jó megoldásnak tűnt, mert a zene analóggá alakítást jól megoldja, csak a régi mi box-ban gondolom a lassú proci a baja, az újban meg az, hogy úgy néz ki nem támogatja
-
bences
tag
válasz
<Adamsky> #10561 üzenetére
[link] Audioquest Dragonfly Black
köszi!
az aktuális box-od a gen2?
Amúgy olyan gondom is volt, nem tudom lehet hibás a box usb, de rádugtam egy külső hdd-t és elsőre kb feketére fagyott a box. Se kép se hang. Amikor a dac-ot dugtam rá akkor meg ahogy hozzáért a dac usb a box usb-hez akkor a színek villantak másik színre a tv-n -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
bences #10559 üzenetére
Milyen DAC? Link-et / képet tudnál dobni? Nekem is van a fiókban egy TempoTec Sonata HD, amit régen sokat használtam. Majd ha lesz egy kis időm megnézem az éppen aktuális box-al, és ha van értelme, akkor egy gen. 1-es Mi Box-al is ...
Mondjuk abból kiindulva, hogy egy bt.-s USB dongle működik, szerintem ennek is működnie kell(ene).
A zárójeles megjegyzés fontos! Ugyanis az előbb említett USB bt. dongle-el az volt a tapasztalatom, hogy pl. a Netflix-es app nem indult el. De csak az, és csak akkor, ha ez a cucc be volt dugva. Szóval én azt se zárnám ki, hogy itt valamilyen másolásvédelmi "izébigyó" van, és azért zajong neked a cucc.
Egyébként mire viszed ki a hangot? Miért nem viszed ki optikán? -
bences
tag
Sziasztok!
Vettem egy gen2t a gen1 helyett mert azt usb dac cal használtam, de néha megakadt, tidal hallgatás közben pedig volt, hogy ilyen digitális robotos zaj a zene közepén ordított rám 😃
Gondoltam gen2 erősebb és majd bírja, de úgy néz ki nem támogatja usb dac t mert ha rádugom akkor nincs hang, de még akár erősen elkezd akadni vagy akár kifagyni az eszköz.
Találkozott esetleg valaki ezzel a problémával? Felejtsem el az usb dac ot? Vagy a gen2t?😀
Köszi -
lasse001
senior tag
Lassan meg van 2 éve megvan a gen 2 de még nem jött rá frissítés.
-
hematoma1
aktív tag
Van egy tv ticken. Egy olyan probléma lépett fel hogy elveszti az internet kapcsolatot.Konkrétan a sweet tv megy rajta,majd a tv-ét kikapcsolom de a ticket nem. Kb 2 óra múlva vissza kapcsolom a tv-ét megy ugyan az a csatorna de hiába kapcsolok más csatornára nem müködik.És kiirja hogy nincs internet.Vna benne valami védelem vagy csak elromlott. Már többször csináltam gyári vissza állitást de nem segitett.Viszont úgy kellene használnom a ticket hogy folyamatosan belegyen kapcsolva,csak a tv legyen kikapcsolva.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Akelaus #10549 üzenetére
"Egy 7.1-es hangrendszeren van a cucc ... " – nem tudom miért gondoltam, hogy 2.0.
Na, mind1. A lényeg, hogy ez esetben, ha az 5.1 úgy egyébként müxik (gondolom ezt már tesztelted), akkor abból az ilyen hangcuccok általában tudnak 7.1-et keverni.
Szóval szerintem a hangrendszered beállításai között nézz szét. Ma már az sem ritka, hogy ilyen "dialogue enhancer" funkciót is beletesznek az ilyen eszközökbe."Ezer éves Bud Spencer és Terence Hill a YouTube-rol nézve jobbnak tűnt ... "
Ugye ott nincs külön dialog / center, csak – jobb esetben – bal és jobb csatorna. Tuti a házimozin kellene valamit "csavargatni".Amire egyébként te emlékszel az talán még a Mi Box 3-nál volt, hogy az Atmos hangot egy frissítéssel kinyírták.
-
Akelaus
senior tag
válasz
<Adamsky> #10548 üzenetére
Egy 7.1-es hangrendszeren van a cucc, az optikai kimenetre kötve. Meg van valójában a 7 hangszóró,plusz a mélynyomó.
Termeszetesen tudom, hogy a sztereó hangsáv csak virtuálisan lesz 5.1 vagy jelen esetben 7.1, de itt a hangerő valószínűleg a film hangsávjában lett elcseszve.
Állítgatva a Boxot, volt olyan film amin megjelent az 5.1-es hang, de ugye az meg azért nem.mukldik mert a kínaiak egy frissítéssel elintézték anno.
Majd ha lesz időm, keresek olyan filmet ami a Netflix és a Max kínálatában is szerepel, és megnézem (elvileg) az eredeti angol hanggal mit mutat.
Ezer éves Bud Spencer és Terence Hill a YouTube-rol nézve jobbnak tűnt mint 1-2 Netflix film.
Aznap néztem a Nr24 filmet is a Netflixről, ott is emelni kellett a hangerőt, de annál a robbanások, és lövések alkalmával sem volt annyira durva hangerő különbség. -
Akelaus
senior tag
válasz
<Adamsky> #10545 üzenetére
Igen, ez volt már téma, bár én ha jól rémlik reagáltam rá annó csak. Reddit-en is (volt) téma, ha 5.1-es hangot akar kicsikarni a boxból a Netflix alatt akkor gond van. Különben esélyes, hogy ennek a filmnek a hangjával is lehetett gond.
Max-alatt nem vettem észre ezt, de Netflix esetében már volt más film ahol előjött.
Kodi fent van, gondolkoztam is hogy teszek vele egy próbát, Netflix azon-azzal hogy működik.energomatt: nálam is megy mostanában, de ennél a filmnél nagyon kijött amit írtam, másnál max magát a hangerőt kell feljebb venni, mert a Max-Youtube-hez képest halkabb ha a Netflixen onditok filmet. Kivéve az Adam projekt, na annak olyan a hangja mint a mesében. 👌
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Akelaus #10543 üzenetére
Szerintem ez volt már ... (talán épp Te dobtad fel).
A kérdés az, hogy milyen hangsáv van kiválasztva? Ha sztereó, akkor – ahogy energomatt írta – nem kellene, hogy ilyen gond legyen. Ha, nincs ilyen (csak 5.1 ← létezhet?), vagy annak ellenére sz*r, hogy a sztereót választottad, akkor elszúrták a downmix-et.
Natív kliens esetén ilyenkor marad a pingvinezés. Kodi alatt viszont szépen lehet külön állítani a center hangerejét (5.1-es hang esetén!).
Szóval ez nem a box hibája. -
Akelaus
senior tag
válasz
<Adamsky> #10540 üzenetére
Én örülnék neki, haa Xiaomi kezdene valamit (nem fog), a Netflix hang "problémával", azaz hogy a beszéd némelyik filmnél marha halk, aztán ha van zene/zaj, az meg olyan qrva hangos, hogy a fejem leesik tőle. Néztem szombaton a Rendíthetetlen c. filmet és mást sem csináltam, mint a hangerőt állítgattam közben
Néztem a box beállításait, de bármit változtattam a hang részen, minden maradt ugyanolyan.
Ha jól emlékszem, ez a hang dolog az ami egy frissítéssel el lett cseszve, mert nem volt licensz.
El is kezdtem nézegetni NEC gépeket, hogy majd azzal leváltom a boxot, de csak ezért nem lenne értelme. -
energomatt
őstag
válasz
Mondjuk az offline filmek esetében elég egyedi probléma jelentkezett korábban, a mai trendeknek megfelelő minőségű filmekkel nincs semmi probléma, megfelelő lejátszó telepítése esetén. Ehhez megfelelő a jelenlegi HW is.
Koháry: van egy elvi elképzelésed arról, milyen lehetne a következő kiadású TV box. :-) A kérdést tehát így kellett volna feltenned: " Szerintetek várható az, hogy a Xiaomi még ebben az évben az én elképzelésemnek megfelelő új verziót jelentet meg? " A válaszom erre, hogy szerintem nem. Ettől persze még bármi történhet, hogy mi mit képzelünk el. -
koháry
tag
válasz
Igen, alapvetően nincsen nagy gond vele, csak tényleg jó lenne kihasználni a meglévő 2000/1000-es ethernetet, hogy ne 300-350 Mb/s legyen a max amit tud. Sajnos a média boxok csillagászati áron kaphatóak manapság, van egy zidoo x8-am ami annak idején körülbelül 30 ezer forint volt amikor vettem, most 100 ezer alatt szinte nem is gyárt a gyártó semmi és nem csak a magyar árak nőttek ennyire. A Dune lejátszók áráról meg már inkább nem is beszélek.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
koháry #10539 üzenetére
Ez egy streaming box. A Xiaomi legalábbis – nagyon úgy tűnik – így tekint rá (ha másképp lenne, akkor az offline filmek lejátszásával kapcsolatos problémákat már orvosolták volna). Ez esetben semmi szükség több RAM-ra, vagy erősebb SoC-ra. A Gigabit LAN más kérdés, de ott pedig a "trendek" szólnak közbe. Manapság nem menő a kábel ...
-
koháry
tag
Például, hogy erősebb hardware legyen benne, mondjuk dupla ram és egy 1000-es ethernet csatlakozó azért. Így már érthető?
-
koháry
tag
Szerintetek várható idén új verzió a boxból?
-
prisz
senior tag
válasz
energomatt #10535 üzenetére
+1. Napi szinten használva, és amire kell, arra tökéletes
-
energomatt
őstag
válasz
fatalista22 #10534 üzenetére
Ha azt mondtuk volna, miért vettünk volna ilyet?
-
fatalista22
tag
válasz
energomatt #10533 üzenetére
Nem, ilyen nyilván nincs, de azért van egy rangsor, gondolom. Amikor azt mondtátok, hogy a Xiaomi 2 gen box nem túl jó hírű, akkor gondolom vannak elismerten jobb készülékek
-
energomatt
őstag
válasz
fatalista22 #10531 üzenetére
Most ugye arra gondolsz, hogy tudunk-e olyan készüléktípust ajánlani, amelyik esetében nem fordult még elő egyetlen hibás példány sem?
-
fatalista22
tag
Milyen boxot ajánlanátok, ami eléggé megbízható, de az ára azért nem túl magas. Valamilyent szeretnék venni. A tévémen is tudok filmet nézni, de a Kodi sokszor nagy segítség.
-
Drower88
csendes tag
Sziasztok!
Egy 2. generációs Xiaomi TV Box S-szel kapcsolatban lenne gondom.
Pár nappal ezelőtt az összes használt alkalmazásban (a Netflixet leszámítva), recseg-ropog, konkrétan élvezhetetlen a hang. Az alapvető dolgokat elvégeztem, újraindítás, kikapcsolás, másik HDMI kábel kipróbálása, picit a menüben is turkáltam a hang opciókban, de egyelőre ennél nem látok tovább.
Valakinek lenne esetleg valami ötlete? -
hunlipi88
csendes tag
válasz
Logicman86 #8599 üzenetére
Roppant idegesítő egyébként, nekem is ez van. Konkrétan a wifi jelszót nem tudom beírni, így nem tudok másik billentyűzetet letölteni. Mivel nincs wifi ezért nem tudom az Android tv remote progival sem beírni. Arra gondoltam, hogy egy usb stickre letöltök egy third party billentyűzetet és azt feltelepítve talán sikerül megmozdítani. Konkrétan hiába raktam rá bt billentyűzetet fizikait, de ugyanígy ahogy neked sem, nem dobja fel az OK gombot. Sakk matt.
ui: az már csak a cherry on the top, hogy amúgy egy androidos, de használhatatlan projektort akarnék okosítani, mert olyan öreg a droig rajta, hogy már disney sincs rá... -
hematoma1
aktív tag
Sziasztok. Van egy Xiaomi TV Stick 4K okositó,valahogy rálehet varázsolni a Sweet.tv-ét. Mert alapból nem tudom rátölteni.
-
Drower88
csendes tag
Sziasztok!
Egy 2. generációs Xiaomi TV Box S-szel kapcsolatban lenne gondom.
Pár nappal ezelőtt az összes használt alkalmazásban (a Netflixet leszámítva), recseg-ropog, konkrétan élvezhetetlen a hang. Az alapvető dolgokat elvégeztem, újraindítás, kikapcsolás, másik HDMI kábel kipróbálása, picit a menüben is turkáltam a hang opciókban, de egyelőre ennél nem látok tovább.
Valakinek lenne esetleg valami ötlete? -
Tibdoh
tag
válasz
huby80 #10514 üzenetére
Valahogy így néz ki.
Gondolom az erősítőn van optikai bemenet. -
Tibdoh
tag
válasz
huby80 #10511 üzenetére
Elvben müködnie kell, HDMI-ből leválasztja a hangot és optikán küldi tovább.
Meg kellene nézni a hangbeállításokban(tv-n) van-e lehetőség állítani mit küldjön.
Mint írtam egy ősöreg plazma LG tévé Dolby licencelt,, ott csak auto, és pcm lehetőség van. A másik LG már több lehetőséggel bír : MPEG HE-AAC, DD+, Auto -
Tibdoh
tag
Hogy érthető legyen miért görcsölök : xiao stick hangerőt lehet állítani, csak ugye hang bajok vannak.
Az off stick jó lenne dolby hangban, csak a hangerőt a tv-n szabályozza... ezt mondjuk megoldottam, de elég necces. -
Tibdoh
tag
válasz
Akelaus #10508 üzenetére
Költeni? Hááát most egyelőre nem.
Nálam egy egyszerű optikai kábel van a tv-ből a DAC-ba. Próbálni-filmezni a netflix-max-prime-néha kodi- szoktam. nincs vájtfül-audiofájl fétisem, elég egy egyszerű 5.1 hangzás. Ami most megvan, néha kapkodom a fejem...ha olyan a film.
Csak a DAC magas alapzaja zavar, a másiknak nincs, azért akartam azt használni.(9000 volt allegroból)
Még ezt kipróbálom, aztán ha nem megy, akkor így marad. -
Akelaus
senior tag
válasz
Tibdoh #10507 üzenetére
Akarsz még erre költeni? Nekem egy ilyen kábellel van összekötve a hangcuccal.
"A másik , hogy ha ezzel a tv-ből optikai kábellel kötöm össze, működik rendesen.." itt ha jól sejtem akkor a tévéből megy a hangcuccba a kábel?
"Úgy vélem szoftveresen van tiltva"... igen, esélyes hogy így van. Ezért írják a Redditen, hogy az Android bűvölésével elő lehet hozni a dolgot, és 5.1 lesz a Netflix. Viszont ezt tesztelni a Stranger Things utolsó évadával lehet, mert az 5.1-es. -
Tibdoh
tag
Még pár óra próbálkozás és feladom.
Az miatt nem hagy a dolog, hogy ezzel úgy van, hogy bootoláskor jelzi a led, hogy 5.1 van, de amint megjelenik a launcher kialszik a led és onnantól csak sztereo. Tehát elvileg képes lenne rá.Úgy vélem szoftveresen van tiltva, ergó van valahol megoldás.
Nyilván nem értek a programozáshoz, csak lelkes vagyok(még) ezért nehezen adom fel.
Ami nem jelenti azt, hogy elzárkózom az elől, ha valaki megoldotta, és publikálja is.A másik , hogy ha ezzel a tv-ből optikai kábellel kötöm össze, működik rendesen.(ezzel az a bajom, hogy erős az alapzaj, nyilván árnyékolás hiánya van) A tv egy öreg plazma, csakhogy itt lehet a nyitja a dolognak; licencelt dolby dekoder van benne.
-
Akelaus
senior tag
válasz
<Adamsky> #10503 üzenetére
Tudtam, hogy te vagy az aki!
Az a baj, hogy ahány ember annyiféle Xiami Boxról tesz fel képet, és leírást, majd ilyen mókoló képet vagy videót. Nekem rémlik valami régről, hogy a kínaiak lazán odaírtak mindent a dobozra, hogy miket tud a Box, aztán kiderült hogy nincs meg hozzá a licenc és egy frissítéssel kinyírták a dolgot. Talán pont a hangot érinti, vagy érintette.
Nálam csak azért (tűnik) jónak a hang, mert a hangcucc kikeveri virtuális 7.1-re.
És ennyi. Sajnos suli+ meló miatt nem tudok/tudtam ezzel foglalkozni, nekem így is jó. Nem tökéletes, (most) ez van. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Tibdoh #10504 üzenetére
"Nálam win10 ADB appcontrol progi van." – az tök jó, nekem is meg van (a fizetős), de ehhez konkrétan elég a "Minimal ADB and Fastboot".
"A végén reboot-- újraindul, de nincs változás." – erről beszélek. Nem mindegy, hogy mit, hogyan kapcsolsz át, és nyilván az sem mindegy, hogy min (stick, box), ill. milyen fw. verzió megléte mellett. Igazi sziszi-fuszi munka (bekapcsolod / kikapcsolod → reboot → teszt → jó/nem jó → "goto 10") -
Tibdoh
tag
Nálam win10 ADB appcontrol progi van. Csatlakozik rendben.
adb shell után a felugró parancssorban látszólag fogadja a beírt sorokat. A végén reboot-- újraindul, de nincs változás.
Ez stick, lehet a box másként reagál. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Akelaus #10497 üzenetére
"Ebben nem vagyok otthon, vagyis inkább Android tv rendszeren nem tudom ezt hogy is kell csinálni."
Az adb, az adb. Ugyanúgy müxik, mint telefon esetén. Van wireless adb is ...Az adb parancsokra rákeresve, a gugli dob még pár találatot (pl.), de hogy aktuálisan (adott hw. / fw. esetén) mit kell ki/be kapcsolni, ill. átállítani az már nem feltétlen egyértelmű (legalábbis nekem, így első olvasatra).
Szóval nem is az adb, hanem az egyes paramétereken történő kiigazodás szvsz. a kemény dió.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Google Android TV operációs rendszerének 6.0-s változatát futtatja a régi-új doboz.
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Synology routerek
- Opel topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Kedvenc zene a mai napra
- Apple asztali gépek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Napelem
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12500 16GB DDR4 512GB SSD RTX ROG 2080 8GB Rampage SHIVA Seasonic 550W
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- GIGABYTE B650 UD AX WiFi AM5 DDR5 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest