Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi haladó szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Dell notebook topic
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Mini-ITX
- Apple asztali gépek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hossszú
őstag
Le szeretném cserélni a 6 éves Suzuki Swift 1,3 GS-em. Kicsit szűkös lett így nagyobb autó után kell néznem. Árban közel egyezőt keresnék, nem gond, ha öregebb bár 10 évnél korosabbat nem szeretnék. Az igényeimnek leginkább a Citroen Evasion-Fiat Scudo-Peugeot Expert trió felelne meg mind méretében mind funkcionilátásában. Ezekből létezik 6-7 személyes verzió igen jól variálható utastérrel.
Tehát valami ilyesmit keresnék. Véleményeket szivesen meghallgatok az én általam felsorolt autókról de más tipusokról is. -
Nordik
őstag
Köszi a választ, szerintem is kellene, elvégre valami után adózniuk kell nekik is és a különböző járulékokat be kell fizetniük.
Remélem visszaadják a pénzt, különben megy a feljelentés. A többi pedig nem érdekel.
-
Nordik
őstag
Bontóba kell adniuk számlát?
Csak mert vettem egy fényszórót és itthon vettem csak észre, hogy el van repedve egy 10 centis csíkba és a felfogató csavarnál is le van törve egy darab. Így én be nem teszem.
Igazából csak azért kérdezem, hogy tudjak mivel fenyegetőzni ha nem akarják vissza adni a pénzt.
-
8th
addikt
válasz
!Overdose! #14474 üzenetére
Hát annyiért elégn necces. Az (esetleges) kettős tömegű lendkerék és a turbó miatt elég rizikós és ennyiért csak a kínálat leges-legalja van.
-
giigz
veterán
válasz
Telomanikus #14479 üzenetére
Egyenlőre egy csapat szokott állni, ha nem rúgnak gólt.
-
Kornel
veterán
Mi a gond vele? Ha a rohadások ki lettek javítva normálisan, akkor a kasztni elmegy 2-3 évet javítás nélkül, ezen kívül annyit tudnék érvként felhozni ellene, hogy viszonylag drágák hozzá az alkatrészek, de sok előnye is van: kényelmes, viszonylag nagy, és nem is megy olyan rosszul.
(#14479) Telomanikus:
ha 400k-d van rá, akkor a vételár max 300k legyen, abból ennél sokkal jobbat nem találsz. Ugye kell az átírásra is pénz, emellett vezérlést rögtön cserélném, biztos ami biztos, máris megvan a 400k... olyat érdemes amúgy keresni, amin a lakatos munka már megvan csinálva, illetve fékek, futómű is rendbe van, tehát állapotot nézz, ne km állást, főleg ilyen idős kocsinál.
-
Smani
senior tag
válasz
Telomanikus #14477 üzenetére
Persze:
Jaj istenemMennyi a keret?
-
Telomanikus
senior tag
Erről a kocsiról mondanátok valami véleményt?
Első autómat keresgetem. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
runner 125 #14472 üzenetére
Igen a sajátjuk teljesen ez 1,5 MPI (pariban van a Honda i-DSI motorjával, kb egyidős fejlesztés csak az erősebb mert dupla-gyujtógyertyás).
Ugyan ez a hengerenkénti befecskendezéses moci van amúgy a Colt-ban is. Bár az nem értem a 1,5-ös turbós (150LE) változatát miért nem tették bele a Lancerbe is... -
!Overdose!
őstag
-
hdman
őstag
Ezt mind értettem, és nem én találtam ki ezeket, hanem ugy mondta. Mint irtam is, az igazságtartalmát nem tudom, nem kell nekem esni
Ha legközelebb találkozom vele, részletesen kikérdezem. A srác már k régóta autószerelő, gondolom direkt nem kurja szét, és talán annyit ért hozzá
-
8th
addikt
Szerintem meg de. 200lóhoz kell puffertartály, nagyobb intercooler, rendes csövezés, egyedi építésű hibrid adagoló, race csúcsok, nagyobb turbó, erősebb hajtókarok, kibelezett kipufogórendszer AFN leömlővel és a többi... Mindehhez még egy normális személyre szabott programot is írni kell ami minimum 1nap szopás aztán mehet padra ahol még órákat finomítgatnak rajta, hogy a teljesítmény ne füst formájában távozzon a kipufogón hanem ténylegesen le is kerüljön az útra. Ez nem úgy műxik, hogy hújj de fasza gyorsba megcsipszelem és hopp máris 200ló.
mod: Meg lehet ezt csinálni olcsóbban is de az nem fog elmenni 10.000 kilométert sem.
-
AMD Power
titán
Több ágyban az ellenséggel - autóipari együttműködések
Trónok harca: márkák csatája - EurópaJó kis cikk.
-
hdman
őstag
vártam mikor jön az első megmondóember
lehet kamuzott, nem tudom, nem volt rákötve hazugságvizsgáló. Azt sem tudom, hogy volt e padon az autó, vagy csak hozzávetőleges értéket mondott. Autószerelő a srác, talán van egy kis fingja róla.
Amugy olyan nagy dolognak tünik + kb. 90ló egy chippel, és egy nagyobb turboval? szerintem nem.
-
AMD Power
titán
válasz
runner 125 #14454 üzenetére
Kéne a francnak bármilyen PD vagy CR dízelautó.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
runner 125 #14454 üzenetére
Az még egész jó, haver a Avensis 2.0 D4-D-re +1 millát költött mire tuti lett teljesen. Kettőstömegű lendkerék, kuplung, vezérlés csere, bexart a turbó is + aprólék (betétek, szűrők, folyadékok, tárcsák, stb). Ami elég sok tekintve, hogy 3,3 milláér vette.
1,5-ös benyós nagyon faja mondom. Azzal nem jártok rosszul és szépen megy. A 100 lovas G Astra után érezhetően jobban teker (kb egyidősek) pedig papíron csak +9 ló...
Szép autó, nekem megypirosban tetszik a legjobban. -
hdman
őstag
válasz
runner 125 #14451 üzenetére
persze, én is hallottam már horror sztorikat
sajnos elég sok ilyen van, de azért ki lehet fogni jo darabokat! Én elég sok céggel állok kapcsolatban látom mi megy.
Viszont pl apámék 3-4 évente szoktak uj autót kapni, ezalatt belecsorog 3-350e km, de folyamatosan szervizelik őket, mert ha az autó megáll, nincs munka, ergo nincs pénz. Idén a fönök megmondta, hogy nincs uj kocsi a válság miatt, mindenki tolja be valami szervizbe, aztán csináltassa meg. Az 1 milliós autóra ráköltöttek 390ezer forintot, ezzel azért majd jol jár valaki
-
runner 125
nagyúr
Jaja, mi is a spoilerezett verziót néztük, piszkosul szép.
Tavaly voltunk pár E90 320D-t megnézni, de h 4m alatt azokból milyen a kínálat.Teljesen letettünk róla.
Kicsit bizakodtam, h saját fejlesztés lehet, de így biztosan felejtős. Ilyen dízelmotorral két barátomnak is van autója. Egy 5 éves A3 meg egy 6 éves Passat, mindketten 6-7 kilót költöttek már rá, de persze örülnek, h 5,5-ből megáll.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
runner 125 #14451 üzenetére
Azt kapták meg olcsón, ezért kerül bele ez. Eladások kb 25%-át viszi és ezt is csak európában. Ezért nem érdemes nekik drága dízel mocit venni, fejleszteni egyet nadepláne nem.
Kollégámnak van 1,5-ös 109 lovas benyós, nagyon-nagyon korrekt azt kell, hogy mondjam.
Ha ebben a kategóriában nézelődnék, ezt venném az fix. Vagy egy Civic-et de a Lancer pofásabb sokkal.A telepen nálunk van egy RallyArt szedán, ha meglátom egyből csorog a nyálam...
-
Adagolós dízel rulez. Meg az sem baj ha 2 liter plusz , mert itthon szeretik gyilkolászi a nyomatékos kocsikat, me' mén' az....
-
hdman
őstag
Jó kis adagolós 1,9 TDI 110 pacis, kimegy a világból, örök élet plusz egy nap. Ismerősnek ilyen van kis chip + egy nagyobb turbo ~200 ló.
Más: összehaverkodtam a lépcsőházunkban egy csávóval, most hozott be ausztriábol egy 1988-as 325 Tds kombi automatát, 310e km-rel. Azt mondta, még bontatlan volt a motor és a váltó is, ő cserélt benne először váltóolajat...
-
Zewa
senior tag
Szinte teljesen mind1 mennyi km van benne. Felettem is írták állapot alapján válassz autót.
2év alatt 80 000km futott de végig pálya+ tempómattal futott szervizelt vas valószínűleg jobb állapotban van mint egy fele annyit futott városi rohangálós autó.Autónak a legfőbb ellensége a gazdája, illetve a legjobb barátja is.
Városi fogyi = Pest (nálatok.) Csodálkoztam is hogy városban ennyit iszákosak a gépeitek?
Pécsről felmentem a Nagyfaluba és a városi fogyimra +1-1,5 litert röhögve rádob.
(Fabia 1.2 64ló).
Vidékieknek azért ez előny, érdemes nem elfelejteni. -
BK87
senior tag
Sziasztok!
A közeljövőben szeretnék majd valamilyen dízelüzemű autót venni. Jelenleg szeretnék informálódni, hogy melyik gyártónak a legmegbízhatóbbak a dízel motorjai.
Amiket eddig néztem (2002-es évjáratúnál öregebbet nem szeretnék venni): VW Golf 4/5, Skoda Fabia, Octavia, Seat Ibiza, Leon1 1.9 TDI/ PD TDI - 2.0 CR TDI, Peugeot 307/407 1.6/2.0 HDI, Fiat Bravo 1.9 JTD, Renault Megane 1.5 dci
A tapasztalatok alapján melyik gyártó motorjai a megbízhatobbak, melyeknek olcsóbb a fenntartásuk? Előre is köszi a segítséget. -
hdman
őstag
válasz
runner 125 #14444 üzenetére
Az, hogy egy kocsi céges, nem feltétlenül hátrány, sőőőt....
-
Qru
MODERÁTOR
A futott km nem annyira mérvadó, az állapot az a mérvadó.
mod:
runner 125: Igen Fosvágen PD-TDI motor van benne.
"Éljen, megjött a dízel Lancer. Sokáig kellett rá várni, de nem biztos, hogy megérte. A kiváló benzinmotor után nem nyűgözött le bennünket a Volkswagentől vásárolt dízelmotor. Szerencsére másnak is tudtunk örülni."
link -
runner 125
nagyúr
Hi!
Nem tudja valaki, h a 2009 körüli 2.0-es dízel Mitsubishi Lancer-ekben milyen dízel motor van? Teljesítménye alapján nekem nagyon gyanús, h a VW konstrukcióhoz van köze.
Köszi.
Gyick
Állapotot kell venni, nem km futást. Én röhögve megvennék egy valóban megkíméltebb, kevesebbet futott idősebb autót, mint egy céges, igénytelenül hajtott újabbat.
-
Gyick
őstag
Melyik a jobb?2-3 évvel idősebb autó kevesebb kilométerrel vagy újabb több kilométerrel?
-
hobizoli
nagyúr
OK nem full Bp, hanem van benne kis "regi" M0 is, 5-6km alkalmankent
11.5liter benzinbol amit ötezeré' adnak manapsag 180km futva szerintem kb annyi az akkor is igy, amikor mar allandoan vilagit a sarga szegenysegjelzo a muszerfalon
mindig lenullazom a napi km szamlalot rajta tankolaskor85-90-l kruzolva 4.8-4.9-t ir a BC, klimaval meg 5.4-5.6-t
ha gondolod felveszem videora is HD-ben akar
jah es en mindig vilagitok tompitottal, nappal is nyaron is
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Anulu79 #14394 üzenetére
Ignis varosban 6.5liter Bp-n
mondjuk autopalyazni nem kell vele, mert a telefonfulke alakja miatt elkezd veszettul enni, 130-nal mar 9.4-9.6-t jelez a BC
kene az ero de 140-nel is meg csak 3800-t forog, es csak 4200-tol van nyomateksavban a motor
ez tipikusan a kis ccm-s 16v motorok "átka"
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Anulu79 #14419 üzenetére
G Astra. Mind a kettőhöz volt szerencsém. Anyagminőségben (törésteszt!!!) mintha nem is egy kategória lenne... Astra kicsit többet eszik, nem is olyan dinamikus de kiforrott technika van benne és olcsó az alaktrész akár az Ignishez.
Mindenképpen az Astrát venném, szvsz nem is kérdéses. -
FF23
senior tag
-
joshua7
veterán
válasz
MunezXBK #14382 üzenetére
150-200? Hát, végül is nem lehetetlen, de annak azért csal láttam volna a nyomát az autón..
aphra2: igen, ez egy Evo már. A jobb hátsó ajtónál mintha kissé nagyobb lenne a hézag, de élőben nem tűnt gáznak. Egyelőre az nem tetszett csak, h a nepper nem ment abba bele, h elvigyük a kocsit egy márkaszervizbe átnézetni. Még a héten teszek egy próbát, aztán ha ugyanazt a választ kapom, hagyom a fenébe.
El tudom képzelni, h a 'kicsit meg volt húzva a jobb eleje' valójában azt jelenti, h a bal oldala volt rommá zúzva pl.. -
Szplöttyy
senior tag
válasz
zoo8800 #14424 üzenetére
Nekem is ilyen motor van a vasban, bár megmondom őszintén, nem tudom pontosan, de 130-nál 4500körül foroghat. Azt tudom, hogy 85km/h 2500 100km/h 3000rpm 110km/h ~3250rpm. 100km/hig jól fogyaszt végülis. De saját tapasztalat, hogy egy 4személy 150-160as autópályázásnál klíma nélkül, jó időben simán 11-12liter is leszalad, vagy több.
-
Vesztor87
senior tag
válasz
Anulu79 #14419 üzenetére
Az Astra futóműve sokkal jobb, az Ignis meg sokkal dinamikusabb
A jól bejáratott Ignis is jó kocsi, szüleimnek ilyen van, most feljöttek Szolnok mellől Budapestre értünk, utána mentünk öcsémhez Tihanyba. Itt pesten bő fél órát-órát araszolgattunk, tötymörögtünk, meg hazafelé se volt gyorsa a forgalom, pályán meg 130-150 volt végig, a fogyasztás meg kicsivel 6,5 alatt volt, szerintem ez nem rossz
-
Anulu79
addikt
1.6-os kombi G Astra vagy az Ignis a jobb választás? Megint a szokásos. Alkatrész ár és a fogyasztás a lényeg.
Azért kérdezem mert egy darabig vezettem Ignist és akkor elég jónak tünt a fogyasztás. Viszont hallottam elég érdekes adatokat is. Ami nem más mint 9 liter. Ez egy kicsit soknak tünik a saját régebbi tapasztalatom alapján.
-
Dare2Live
félisten
válasz
8nemesis8 #14318 üzenetére
A jó minőségű olajok egyik fontos képessége, hogy a lerakodott szennyeződéseket oldják, a nem lerakodottakat, nem hagyják lerakodni. Azaz ott fog lebegni a szennyeződés az olajban és elszinezi azt.
Ha ilyen miatt aggódsz sztem a legjobb megoldás ha a most lecserélt olajat egy 2000-4000km után újra lecseréled.
-
válasz
Anulu79 #14384 üzenetére
Hali!
Én ezeket megnézném: focus1, focus2.
Nekem is ilyen van, én 2 éve vettem és nem bántam meg. 7-7,5 körül fogyaszt átlagban nyáron klímával, télen inkább 8. Kb 50-50% város/országút. Tavaly Balatont Szegedről 5 személlyel, klímával, full csomaggal 6,9-el jártam meg. Olcsó az alkatrész hozzá. 1,4-es motorral nem szabad megvenni. 116 lovas 1,6-os-nál megbízhatóbb, egyszerűbb a 100 lovas 1,6-os, ford szervizes mondta.
Üdv!
-
Anulu79
addikt
Az 1,6-os benzines Toledókkal mi újság? Fogyasztásban, alkatrészárakban megéri foglalkozni velük? Amire gondolok az egy 2002-es évjáratú.
-
zoo8800
veterán
válasz
bitpork #14406 üzenetére
Az autó az aminek használják
Hát, szerintem nem
A piros hetest is lehet sportosan vezetni (még rá is írják, hogy gyors), de attól még nem lesz sportkocsi szegény Ikarusból.
A Trabant természetesen egy használható autó, de semmiképp sem mondanám utazóautónak, hiába alkalmas országúti közlekedésre. -
válasz
zoo8800 #14402 üzenetére
Az autó az aminek használják. Ha nincs az embernek péze trabinál jobbra, akkor az bizony utazó autó, ha tetszik ha nem. Értem amit mondasz, de attól hogy létezik egy ilyen megkülönböztetés, a szegényebb embert nem szabad kirekeszteni.
Ismered a viccet:
Budapesti lakos hiszi h Pest a világ közepe,
A Szegedi lakos biztos benne h a megyeszékhely a világ közepe,
Pista bácsi a tanyán meg tudja hogy a tanyája az.
Új hozzászólás Aktív témák
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
- Asus ZenBook Duo UX8406 -14" 3K OLED 120Hz Érintő - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - Win11- 3 év garancia
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest