- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Monitor hiba topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Socket AM4
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali VGA-s kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
hentes555
senior tag
Sziasztok!
Elég hülye kérdés lesz, de valakinek nincsen feleslegben egy akkora kartondoboz, amibe egy elektromos roller összecsukva befér (kb. 110x40x40 kellene legalább). Garanciafutár jött volna érte, viszont csak olyan dobozba tudtam belerakni, amiből a markolat két oldalt 5-5 cm-en kilógott, azt mondta a GLS futár, hogy ő ezt így nem viheti el, mindenképpen bele kell raknom egy olyan dobozba, amiből nem lóg ki, ezért kellene. Fizetek is érte, ha úgy van.Előre is köszönöm.
-
GIJoe
addikt
Aki fogorvost keres, annak ajánlom figyelmébe, türelmes, kedves, korrekt árak,szép új rendelő... Debrecen, Erzsébet utca 48., fsz. 4.
-
Fredo78
aktív tag
Sziasztok! Építgetem a hálózatot amivel kapcsolatban már kértem itt segítséget.
A lan kábelt védőcsőben leásva kb 60 méterre elvittem. Ott rárakva egy routert vagy az M2 loco-t jön a jel tökéletesen. A következő 50 métert is kihúztam, de leásás előtt ki akartam próbálni. Rádugtam a jelt adó router lan portjára a kábelt a másik végére meg rádugtam először a Locot: nincs jel azaz sötét az egész. Egy másik routert rádugva a telefon látja ezt a routert, max de net nincs. Jól gondolom valami beállítási probléma? Ha igen akkor a jelt adó routert vagy a második, fogadó routert kell piszkálnom? -
wwhy
veterán
J Astrához egy jelképesen reális árért vihetők a képen látható cuccok:
- 2 db fekete index
- 2 db Lemförder stabilizátor
- ablakmosó fúvóka állító
- 200A indítókábel
- navikártyák 600-as Navihoz, régiek
- és egy kínai OpCom, ami nincs a képen,
- a híd gyári, használtan vettem, de nem volt lehetőségem kipróbálni, tehát nem tudom, hogy működik-e, de van hozzá még ez, bontatlan: -
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
RandomName #168647 üzenetére
Spotify link: [link]
(Gondolom ide kerül majd fel a többi szám is) -
-
LeventeV
senior tag
Sziasztok!
Az Auchanba tervezett játszóház/trambulinpark megnyílt végül?
Valahol azt olvastam, hogy májusra tervezték a nyitást, de a Google nem adott ki semmi találatot az áprilisi HAON cikken kívül. -
zeon.hu
nagyúr
(Remélem elfér itt)
Fiamék zenekarának első száma: Wasted Wings - Hades
-
Salex1
őstag
Adott egy sátor, aminek a vízálló ponyva része, a hajtásoknál átengedi a vizet. Lehet ezt valamivel javítani? Valami erős impregnálóra gondoltam vagy speciális festékre...ismertek ilyet?
-
RandomName
senior tag
válasz
KROK640 #168635 üzenetére
+1
Rengeteg ideig használtam utcára is munkavédelmi megoldásokat, de mára én inkább túracipőt veszek.
Átlag sportcipőnél bele van írva a papírba, hogy alkalmi használatra, a túracipők meg 10+ órát is tudnak, illetve nincs korlátozás, hogy csak terem/pálya/stb....
Bőrcipőből meg kb az ortopéd ami engedi, hogy egész nap talpalj, és ne csak kocsiból ki, irodába be, ott ülve elvagy, onnan haza jellegű felhasználás legyen. A legtöbbre, mint a sportcipőkre az van írva, hogy alkalmi. Ezt jellemzően úgy nevesítik, hogy max 4 óra/nap. -
KROK640
nagyúr
válasz
Aryes #168632 üzenetére
Én meg munkavédelmi bakeszbe járok amikor csak lehet (egyedül nyáron sport cipő).
Eleve pár munkahelyen előny/megkövetelik, plusz ahányszor már megvédték a lábamat ezek. Simán át lehet sétálni a kiszórt üvegszilánkon és hasonlók, de jött már jól abban is, hogy esésnél megfogta a bokám és hasonlók. -
wwhy
veterán
válasz
kispx #168626 üzenetére
Azt nem tudom, hogy hol, de Caterpillar, Geox, Grisport, Merrell, Hoka, Keen, Lowa, Meindl, Regatta, Salewa stb. amik többet tartanak. Nyilván nem olcsó márkák, de nem is szakadnak szét pár hónap után.
A Columbiában csalódtam nagyon, a kislábujjnál kb. 1,5 év után kilyukadt mindhárom pár, így nem javaslom.Én az ecipőről szoktam rendelni, ha nem jó a méret/nem tetszik, megy vissza, minden sima ügy.
-
kispx
addikt
válasz
Aryes #168629 üzenetére
Pont ezaz, hogy ~20-25e Ft-os ment tönkre most.
Fél év után kiderült, hogy lyukacsos a talpának a belseje és belül mállik szét, mert a talpának a fele levegő. Ezen a képen látszik, hogy ahol nincs anyag a talpban ott már elkezdett besüppedni: [link]Cs1csó
~80 kg, ülőmunka. Mindennapi munkába menetelre kellene, kb napi 5-7 km/nap. Gyorsabban sétálok az átlagnál. Sport vagy bőr cipő, bármelyik jó, nincs dress code. -
Cs1csó
titán
-
Sziasztok,
Lenne egy eladó Baseus S-09A típusú bluetooth transmitter/töltőm.
2500 ft-ra gondoltam.Garipapírt nem találom, de hibátlanul tette a dolgát nálunk tavaly november óta.
Legyen szíves jelezni vagy kézzel inteni akit érdekel. -
kispx
addikt
Sziasztok, Debrecenben hol tudok olyan cipőt venni, ami tovább bírja mint 1-1,5 év? (és milyen márkát?)
-
GIJoe
addikt
válasz
SOAD19 #168623 üzenetére
Elsősorban leírom nem vagyok orvos, de segíteni szeretnénk, tehát. Van 3 tejfehèrje és szója allergiás gyerekem+ a feleségem. Szóval hagyd el a tejfehèrjèt tartalmazó èteleket, minden összetevőt át kell böngészni. Tartalmazhat Ok, Tartalmaz nem OK. Tervezd meg a heti ètkezèst, mèg a kenyerek is szarok, magvas kenyér talán (az sem jav. hosszabb távon, emelkedett afflatoxoin szint) a kovászos kenyerek jók, Esztári pl. Csak margarin ofc, Vénusz pl. Mivel igencsak a kereszt allergiád valid, minden allerg. fokozot kerülnèk ( pl. Mèz) Tejek csakis növényi, a Zab jön be nekünk az Aldis finom olcsó 400 Ft+ Alpro csokis tejei ( nem olcsók ) Diéta hiba miatt 5-6 hét mire kiürül a szervezet általánosan, addig lesz tünet. Az antihisztamin nyílván segit, én még megtámogatnám vmi ártalmatlan Spirulina szedèssel, egy marék per nap. Sok sikert, sok lemondással jár, az biztos...
-
FireLord
aktív tag
Eladó monitorok 🖥️
Dell UltraSharp U2311H fullHD IPS monitor - 22k
Samsung 913N monitor - 5,5k -
SOAD19
addikt
válasz
Atomantiii #168621 üzenetére
Meglátom, köszi!
#168622 Cs1csó
Közel se biztos, hogy IBS, csak egy tipp. Szerintem inkább a keresztallergia szivat, illetve gyanakszok, erre a hisztaminos dologra is, mert savanyúkáposzta, sajt evése után is mintha kínlódott volna a gyomrom, ami beletartozik a hisztamin tartalmú élelmiszerek listájába.
Edzeni nem nagyon szoktam, bár mostanában elő szoktam venni a kézi súlyzót, illetve nyomok 100 környéki fekvőtámaszt pár részletben. Junk food-dal nem élek (üdítő, chips, energiaital, gyorskaják, stb), bár felvágottak se túl ajánlottak a többi magasan feldolgozott élelmiszerrel.
Sokat se eszek szerintem, nem vagyok egy kimondottan túlsúlyos emberke a 65 kg-ommal...
Még megnézetem, ezt a hisztaminos dolgot, esetleg még egy hidrogén kilégzéses vizsgálatot, aztán majd meglátom mi lesz.
Itt van, hogy mire vagyok allergiás, remek a helyzet...A keresztallergia a nyírfapollenre allergiásoknál a legvalószínűbb, hogy kialakul. Kérdeztem a dokit, hogy mely kategóriában lévőket kerüljem, mondjuk a magastól felfelé. Erre mondja, hogy igazából nem lehet tudni, igazából mindet, mert függ, hogy mennyire vagy telítődve az adott allergénnel. [kép]
-
Cs1csó
titán
válasz
SOAD19 #168617 üzenetére
Az IBS tipikusan az a probléma amit nem lehet napi egy akármilyen tabletta bevételével orvosolni, komplex hozzáállás kell:
- testedzés
- drasztikus étrend módosítás a "junk food"-okat elhagyni, és persze Kevesebbet enni.(az ismert allergénekre figyelni)
- STRESSZ, munkahelyváltás (lehet kevesebb fizu de de nem megy rá az ember egészsége, hiszen tudjuk: az egészség megfizethetetlen)Ha tegyük fel.ezeket már tolja valaki fegyelmezetten mondjuk legalább fél éve és a javulás mértéke nem megfelelő akkor érdemes továbblépni
(Ismerősöm: sokat eszik+ rossz kajákat+ NULLA testmozgás +mentális szorongás = gyakran megy a hasa. ("nem tudja" mitől...)
Érdekes de az én emésztésem sem 100-as de megfigyeltem, hogy ha "relative" keveset eszem (vagy kevesebbet) és keményebb fizikai munkát végzek ( mondjuk közepesrn nehezet de azt nagy intenzitással, akkor láss csodá: semmi bajom)
-
SOAD19
addikt
válasz
Cs1csó #168618 üzenetére
Ok, köszi!
#168619 Atomantiii
Köszi, de pont ott voltam 1-2 évig. Tavaly nyár végén akartam újra menni, de mondták a telefonban, hogy az a hegy átment magánba. A MÁV rendelőbe adott időpontot egy másik dokihoz, de ugyanaz a cég volt. Most akartam újra időpontot kérni az orvosi papíron lévő számon, de csak magán rendelésre tudott volna adni. Korábban a klinikára jártam párszor, de a covid idején mondták, hogy lehetőleg máshová járjunk. Sokáig én se jártam amúgy. Ha olyanom volt, akkor vettem gyógyszert aztán annyi. -
SOAD19
addikt
válasz
Cs1csó #168616 üzenetére
Köszi! Sajnos nálam átalakult a dolog, és már nem tüsszögés rohamaim, orrfolyásom van. Keresztallergiám van, különböző ételeknél, vagyis összetevőknél, gyümölcsöknél, zöldségeknél emésztési problémákat produkálok (tesztelve, elég sok mindenre lettem pozitív). Aztán lehet, hogy más, nem allergiához köthető emésztési gond is lehet a háttérben, de eddig nem derült ki, hogy mi (IBS). Most hisztamin intoleranciára gyanakszok, le kellene checkolni, hátha (de valahol olvastam, hogy ezt is magánban lehet megcsináltatni). De amúgy is évente kell visszajárni kontrollra, mert ha jól rémlik a pipámhoz évente kell ajánlás, hogy a házi doki ki tudja írni. Ha jól értem Te már nem jársz orvoshoz? Hova jártál anno?
-
Cs1csó
titán
válasz
SOAD19 #168615 üzenetére
Jelen. Anno megállapították de nem használt a kritikus (aug közepe, szept közepe) időszakban így tavaszal elkezdem szedni a Loratidon Hexal-t (kb. 960ft 30db 1db/nap) és mellé Allergodyl orrsprayt a simát, auguaztusban váltok a "Forte" változatra.
De a parlagfűidőszak így is kemény. Jó lenne egy államilag finanszírozott immunterápia a parlagfűre, na de ugye ami tényleg használna azt nem finanszírozzák.A bőrgyógyász meg az allergológus kb. a "piócás ember" szint, sajnos.
-
z0d1AK
nagyúr
Boya Omic-D vlogger telefonos sztereó mikrofon szett - 6000 ft
Kétcsatornás sztereó csiptetős mikrofon fekete színben. Plug and Play, nem kell hozzá alkalmazás. Beépített 80 dB zajszűréssel, 48 kHz 24-bit audio rögzítéssel. Akár 15 óra felvételi idő mikrofononként. Lightning csatlakozós iPhone telefonhoz szánt vevővel (ez könnyen cserélhető USB-C-s vevőre, így újabb iPhone-hoz és androidos telefonokhoz is használhatóvá tehető.) Kiváló interjúkhoz, tiktok és reels videókhoz, gameplayekhez. Teljesen új, bontatlan, dobozos termék. -
LeventeV
senior tag
Sziasztok!
Ha esetleg érdekel valaki pedálos kisautó: [link] -
SOAD19
addikt
Ki hova jár allergológushoz állami ellátás keretében? Ahová eddig jártam az átmenet magánba.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Atomantiii #168609 üzenetére
Az István vége most is szét van, de már nagyjából járható
-
Atomantiii
addikt
A Déli sor felől a Vértesi - Gázvezeték utca felé szét van bombázva az út vagy járható? Nem jártam mostanában arra, annyi rémlik, hogy korábban szét volt bombázva az István út.
-
Salex1
őstag
Nem érdekel valakit egy Imagine Dragons jegy vasárnapra?
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
hdanesz #168595 üzenetére
Valakik meccsre mentek : NEM GYALOG.
érdekes egyébként, hogy ezt a konvojt amit említesz évente 2-3× szoktam látni a városba.
Értem én, hogy drága, hogy vármegye bérlet és városi bérlet is külön (az egyszeri halandónak persze teljen rá), de nem lenne elég egy heti bérletet a kezükbe nyomni, oszt menjen meccsre ha akar? Minek ez a nagy felhajtás? Persze gyanítom, a mi pénzünkből... (meccset nézni nem államérdek, plusz én se az adófizetők pénzéből járok szórakozni, pedig jóval kevesebből élek mint ezek).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Spórolós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Monitor hiba topik
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
- Xbox Series X|S
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Magisk
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Arena Breakout: Infinite
- További aktív témák...
- ACER Aspire 3 15,6" FHD IPS // 11 GEN // MX350 2GB VGA // 8GB DDR4 // WIN11 // 256GB Nvme SSD
- HP Elitebook 840 G6, 14" FULL HD IPS, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 11, 1 év garancia
- HP Elitebook 840 G6, 14" FULL HD IPS, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 11, 1 év garancia
- MacSzerez.com - iPhone 13 Mini / 128GB / Kék / Új gyári Apple akkumulátor! / Garancia!
- MSI GP66 Leopard 10UE 15.6" FHD IPS i7-10870H RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Mini PC, tiny PC HP Fujitsu Esprimo i5-7500T
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest