Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
Fredo78
üzenetére
Nincs ezen semmi meglepő. Már a 2000-es évek elején (amikor naponta átjártam rajta) is egy rosszállapotú leromlott valami volt, és már akkor keringtek arról hírek, hogy elbontják és majd lesz másik. (igaz arról is, hogy a nagyállót felújítják és ott lesz a buszvég is, ami akkoriban még kapóra is jött volna, ma már inkább ne csinálják)
A lényeg, hogy nem történt semmi tragédia (még). Bár mostmár tényleg kezdeni kéne valamit a (számomra szép emlékű) híddal. (legutóbb idén február 3-án keltem át rajta) -
Fredo78
aktív tag
Lehet hogy sokan ismeritek a debrceni képeslapok oldalt. Érdekes régi helytörténeti képek szoktak lenni rajta. A mai bejegyzésük viszont ütős: Aládúcolták az 1910 óta álló felüljárót a Vágóhíd utcán. 3 éve nem járnak a buszok rajta biztonsági okokból, most meg meg kellett támasztani...
-
KROK640
nagyúr
válasz
zeon.hu
üzenetére
Igen, és tényleg szépen meglett csinálva, egyetlen egy gumifutó felület maradt ott a Curvernél (vagy az utána került volna oda?) de amúgy példás. Miért nem lehet ezt 3-6 havonta megcsinálni?
Az út szélére kirakott narancssárga zsákok meg nagyon látványosak, kiváncsi leszek, hogy hány napig maradnak ott*, jelezvén, hogy "hééé, itt munkavégzés történt!". Mintha amúgy nem lenne eléggé látványos ...* Mintha nem lehetne a 3-4 ember után egy kis platóst utána küldeni és felhajigálni a zsákokat, mondjuk hajnalban vagy késő este mikor alig van forgalom. Netán a szemétszedéskor közvetlenül.
-
Atomantiii
addikt
válasz
zeon.hu
üzenetére
Mondjuk az is szomorú, hogy a sok tapló inkább az út szélére szórja ki a szemetet. Felénk is volt még kidobva képcsöves tv is, hogy tört volna le a keze amelyik addig vitte és nem az erre való helyre. Na meg még sorolhatnám, hogy milyen kincsek is voltak közte.
Felénk karácsony körül voltak összezsákolva...
-
-
Zola007
veterán
válasz
bul07
üzenetére
Azt ugye tudod, hogy a csekkes befizetés feldolgozási költsége (posta, adminisztráció), amit jellemzően az állam visel, mint működési költségtöbblet beszámítódik, és közvetve növeli a jövőre / későbbiekben beszedendő adókat.
Magyarul mindenkinek több lesz a közterhe (neked is), de az állammal nem b***ol ki ezzel. -
Fredo78
aktív tag
1-2 hete napokig mondták a rádióban hogy mekkora nagy összeget raktak a költségvetésbe útjavításra.
-
paatrick
őstag
válasz
patex1983
üzenetére
2 éve mikor újraválasztották a polgár jenő hivatalba a polgár jenőt, nagy boldogan nyilatkozott hogy "örülök hogy sikerült a debrecenieket meggyőzni hogy nem károsak az akkugyárak, az újraválasztásom is ezt bizonyítja", majd pár héttel később kiderült hogy polgár jenő már a választás előtt 1 hónappal tudta hogy szennyezett vizet engednek a tócó patakba de eltitkolták és a jelentés csak a választás után jött ki. Mi lett belőle? Semmi.
Most az egész városban az utak össze vannak firkálva, felbontva, mert rájöttek hogy gyorsan aszfaltozni kéne még a választás előtt. Szokásos parasztvakítás.
-
hcs57
addikt
Megjött a gépjárműadó..
-
vlevi
nagyúr
válasz
patex1983
üzenetére
Na igen.
Régóta tudjuk, hogy az elektromos autó csak annyiban környezet barátabb, mint a dízel, hogy a károsanyag kibocsátás nem a belvárosban történik.
De amíg ez messze volt tőlünk, nem is foglalkoztunk vele, mert ki érdekelt, mi történik Afrikában, vagy Kína belső Mongóliai tartományban?
De, mostmár, hogy itt, a kertek alatt ontják magukból a mocskot, akkor már nagyon nem olyan jó.
Sajnos az ipar szennyező. Bármelyik formájában. Pl. a 2000-es tiszai cián szennyezés, ami az arany bányászaat mi azt volt.
-
patex1983
őstag
Kíváncsi vagyok mi lesz belőle......
-
z0d1AK
nagyúr
Topiklakóknak:
HONOR Magic7 Pro (12/512 GB) okostelefon - 180k
HONOR Magic6 Pro 12/512 GB okostelefon - 120K -
lappy
őstag
nincs valakinek elfekvőben egy ilyen
és megválna tőle -
Én meg 100/100 állapotú 1,5 - 2GB-os 2,5" winchestert keresek. Ha lenne valakinek eladó, dobjon rám privit!

-
Morgal
aktív tag
válasz
Thermaltake
üzenetére
Sziasztok, keresek 256-512GB körüli V30 micro SD kártyát!
-
Thermaltake
tag
-
KROK640
nagyúr
válasz
7Sony7
üzenetére
Aha, így már értem. na pont ezért szoktam az átlag usert óvva inteni az SFF brand gépektől, mert aztán nem tudja bővíteni.
Hát nem tudom, most hogy állsz anyagilag de 30-40 között alaplappal, és 16GB RAMmal ma láttam fent itt a HA-n, I7 6700-at is, ami jelentős előrelépés lenne a mostanihoz képest. Igaz VGA még mindig kellene... -
KROK640
nagyúr
válasz
7Sony7
üzenetére
Na, akkor egyértelműen a kártya. De az, hogy azonnal ki is lövi valamiféle zárlatra utal nekem a kártyán. Jó lenne alaposan átnézni, alaposan áttakarítani, és utána rápróbálni még egyszer. Ha nem megy, akkor kuka.
Milyen alaplap meg proci van most, hogy cserélnéd azt is?
-
7Sony7
addikt
válasz
KROK640
üzenetére
Most tettem át az én gépembe, ugyanilyen kártya van benne (Ez a fiúé), nem ad képet vele. Be sem tölt szerintem, mert a power gombra azonnal kikapcsol, nem hiszem hogy menne a windows. Lehet, hogy nem éri meg, de most vettük neki karácsonykor. (Használtan). Jó lenne életre kelteni. Nem is tudom, mi lehetne helyette. Ráadásul akkr már táp+alaplap csere is kellene, meg akkor már proci... Sokba van.
-
KROK640
nagyúr
válasz
7Sony7
üzenetére
Szerintem előbb vedd ki, és tedd vissza, még az is megjavíthatja.
Esetleg a driver is sérülhetett DDU-val szedd el, és próbáld meg újra rakni a driverét.Ha maga a kártya döglik... Nos nem egy nagy értékű kártya, vagy javítható, vagy nem, de nem feltétlenül éri meg anyagilag.
-
7Sony7
addikt
válasz
RandomName
üzenetére
A Vga- val van valami. Van alaplapi kimenet is, így bejön a gép, de az eszközkezelőben kiírja, hogy " A windows leállította az eszközt, mert az hibát jelzett"
GTX 1050Ti. Javítható ez? -
7Sony7
addikt
Srácok, pc nem ad képet. Hogy deríthető ki, miért? A ventillátorok mennek, szerintem a procié jobban pörög, mint szokott.
-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
Laptop töltőre, a kábel végére tud valaki itt a topic-ban új csatlakozót tenni?
Vagy Debrecenben hova vihetek ilyesmit?
Megtört a csatlakozó előtt a kábel ill. maga a csatlakozó 'rugalmas' része is.Dell töltő...ha számít. Vagy 8-10 éves.
-
válasz
Zola007
üzenetére
Biztos nem. Egyrészt asszem Barbon arcszesz volt
másrészt utána próbáltam leoldani a maradék lakkréteget és semmi sem hatotta meg, le kellett csiszolnom az egészet az akrilig és utána tudtam csak felpolírozni annyira, hogy a fóliát rátéve már használható lett a telefon. 🤦Amúgy sem volt a lakk fellazulva, mert nem benyomódott vagy karcolódott, hanem szilánkosra tört az a vékony, kemény réteg

-
Zola007
veterán
válasz
Aryes
üzenetére
lehetséges hogy az alkohol lazította fel a lakkréteget és azért tett benne kárt könnyen a homok
Pl. biztonsági kamerák, TV-k, szemüvegek, napszemüvegek, mikroszkópok stb bevonatos lencséjét és plexijét nem szabad (vagy csak a gyártó által jóváhagyott) alkohol-típusokkal (pl. IPA) tisztítani, mert a mezei etanol, metanol, kézfertőtlenítő, albaktisztító stb le tudja oldani a rágőzölt védő vagy tükröződéscsökkentő réteget.
-
válasz
7Sony7
üzenetére
Majdnem 😆
Régi, akril kijelzős Nokiára akartam feltenni, nedves módszerrel, tehát alkohollal lemostam és rajta hagytam, majd oldalról rátoltam a fóliát. Előtte már többször csináltam ilyet, jó eredménnyel, szépen por és buborék nélkül mentek fel a fóliák, de most éreztem, hogy homokszem került a gépezetbe. Szó szerint. A száradás után egy szép hosszú árok kezdett látszani a fólia alatt a képernyő teljes hosszában. Valami apró homokszem került valahogy a kijelzőre, amit a fóliával végigtoltam és felmarta a lakkréteget.

-
Srácok, ha már fólia téma: iPad-re szeretnék matt fóliát. Mediamarktban 13ezerért tesznek rá ilyet, van saját tapasztalata valakinek, illetve van-e olcsóbb (és jó) megoldás?
-
Wajk
addikt
válasz
Calogero
üzenetére
Nem Spiegen ha jól tudom, de pár telefont én a Tesco (Kishegyesi)-ba vittem anno, amíg nem gyakoroltam eleget otthon. A sráctól lehetett venni vagy méretre gyártatni is és fel is rakta azonnal ha kéred (ingyen). Én meg voltam vele elégedve. A felrakással és a fólia minőségével is. A vészkijárat/virágbolt után vagy a 2. 3. bolt. Balra ha jobbra esik a Tesco rész.

Vagy még ajánlom az Extratel GSM-et is a Tesco-tól nem messze van a MOL kúttal szemben kb. Ott is rendes emberekkel/árakkal találkoztam és láttam, hogy tettek fel fóliát.
-
Calogero
addikt
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Köszönöm, nincs tapasztalatom fóliák terén, a Spiegen javasolták a telefon topikjában. Szerencsére még nem törtem egy telefonomat se. Az S10+ -t gyárilag rajta lévő fóliával használtam. S26 Ultra fólia nélkül jött.
Rendelni én is tudok, csak a felrakással van baj, az alkar lebenyes nyelv műtétem miatt.Real Ghoost: Itt vannak Spiegen termékek ( [link] )
-
KROK640
nagyúr
-
válasz
KROK640
üzenetére
Az utóbbi 4 telefonom közül 3 a megvétel után egy hónapon belül vagy leesett, vagy én estem el vele (egyikkel biciklivel, a másikkal mikor futottam a buszhoz). Utána évekig még az ágyra se ejtettem le egyiket se.

A legutolsó azért volt kivétel, mert karácsonyra vettem, november végén. Szóval a kritikus első hónapot a szekrényben töltötte.

-
7Sony7
addikt
válasz
KROK640
üzenetére
Nekem is úgy szokott általában, hogy rosszul teszem zsebre, megakad, félig kilóg, mert sietek. Innen már csak két lépés a koppanásig.
RandomName: Én általában betonra, csempére ejtem, jellemzően a "vajas" felével esik le.
Remélem, most csak a fólia tört. Még nem szedtem le. Lehet ilyen Brutálphone-t kellene vennem, csak az nagyon nagy.Mennyi egy villanycigi?
-
JohnyBlue
addikt
válasz
RandomName
üzenetére
Én is a kulcsokkal meg csavarokkal teli zsebemben kínzom a telcsimet és a pláza gsmnél felrakott "öngyógyító" bigyót pakoltak fel ami azért jó mert nem reped nem törik hanem ruganyos. Nagyon elégedett vagyok vele.
-
RandomName
senior tag
válasz
7Sony7
üzenetére
Én jellemzően pár havonta max ágyról-szőnyegre ejtem, nálam inkább a törmelék, por, súly ami problémás.
Ma pl eltört a Pulze villanycigim, amikor egy klímát segítettem levenni magasból. Ráterhelt a felsőtestemre, és pont abban a zsebben volt a cucc... Telefon ezt simán kibírja, max az üvegfólia reped meg rajta....
-
KROK640
nagyúr
-
7Sony7
addikt
válasz
RandomName
üzenetére
Nekem a zsebemből esik ki állandóan itthon. Ma megint összetörtem egyet.
-
Real Ghoost
aktív tag
válasz
Calogero
üzenetére
Szia! Ugyan az nem Spigen és nem is üveg, szóval lehet nem segítek vele semmit, de amit a Fórumban feltesznek a Samsungos srácok, nekem nagyon bevált, S23 és S25 esetén is. Spigen tokot volt hogy kerestem itt boltokban... és kb úgy néztek rám mint egy ufóra. De ha találsz valahol, majd írd meg, hogy hol sikerult rá lecsapni.
-
Calogero
addikt
Sziasztok!
Debrecenben tudtok olyan mobil boltot, ahol forgalmaznak spigen üvegfóliákat, és fel is rakják a telefonra?
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
z0d1AK
üzenetére
A lista bővült még:
HONOR Magic7 Pro (12/512 GB) okostelefon - 200k -
z0d1AK
nagyúr
Sziasztok!
Honor Pad 9 (8/256 GB) tablet + billentyűzetes tok - 85K
HONOR Magic6 Pro 12/512 GB okostelefon - 145K
Új ASUS ROG ASTRAL GeForce RTX 5090 O32G GAMING videokártya (3 év garancia) - 1,21M
(A topikból vásárlóknak 10K mínusz az árakból személyes átvételnél) -
bul07
nagyúr
Ne feledjétek a PH játékot
-
vlevi
nagyúr
válasz
RandomName
üzenetére
Én a céges egérrel vagyok így. Már megsárgult, MS Intellimouse 1.1a, szerintem már több, mint 20 éves, de nagyon vigyázok rá, mert helyette valami céllövöldéből való egypálcás vackot kapnék (többieknek már az van
) -
kbalazsa
senior tag
Eladó TV meg Asus ROG Strix LC III 360 ARGB CPU hűtő.
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName
üzenetére
Nálam is az van, hogy nem szívesen cseréle ha egyet megszeretek
-
Thermaltake
tag
válasz
Atomantiii
üzenetére
nem, de ukrán k. sajtos kenyeret kell vennem...
-
Atomantiii
addikt
válasz
Thermaltake
üzenetére
Hogy mik vannak. Ezek szerint te már tudsz aludni?
-
Thermaltake
tag
tűzpattogás a tábortűz mellett, nyár esti mező tücskökkel, madárcsicsergés az erdőben, vízesés, lágy eső hang, doromboló távoli mennydörgés esővel, szívverés, óceán stb...
Ilyen és hasonló hangokat tud folyamatosan lejátszani neked ,EZ A KÉSZÜLÉK, hogy pihentető alvásban legyen részed. De relaxhoz, koncentrációhoz, is bármikor jól jöhet. -
-
-
válasz
KROK640
üzenetére
Nekem az az érzésem, hogy direkt csinálják ilyen sz*rra az egerek görgőit, különben néhány egér kb soha nem romlana el. Nekem az utóbbi 4 egeremet emiatt kellett kiselejtezni. Talán egyikben a balklikk kapcsoló is elromlott, de döntően a görgő miatt mennek tönkre... 🤔
-
vlevi
nagyúr
válasz
KROK640
üzenetére
Nálam az egereknél a dontő pont általában a középső gomb keménysége szokott lenni.
Böngészőben ez nyitja a linket új oldalon, háttérben. Szinte mindent ezzel nyitok meg.
Volt régebben olyan egerek, amivel rövid idő alatt megfájdult az ujjam.
Ja, és persze van olyan, ami túl kicsi.
Ilyen volt legutóbb a Steelseries qck. Nem drága, jól működik, de a nála fél centivel nagyobb Corsair M55 sokkal jobban kézbe illik. Nekem.
Ja, és a Corsairben van annyi belső memória, amibe el tudom menteni, azt, hogy LED OFF. Így nem kell hozzá Windows driver sem. A Steelseries ezt nem tudja, és amíg be nem lépek a gépbe, és elindul a driver, betöltött a profil, addig világít, villodzik, mint a karácsonyfa. -
KROK640
nagyúr
válasz
Atomantiii
üzenetére
Én már egy ideje megtanultam, hogy az egérre fölösleges sokat költeni. Nekem kifejezetten az olcsó és egyszerű egerek jönnek be, és lehetőleg vezetékkel.
De lassan kezdekl arra hajlani, hogy billentyűzetből is az olcsó és egyszerű, de teljes legyen.#171623 Aryes : Egyelőre csak egér áldozatokról tudni

-
z0d1AK
nagyúr
Sziasztok!
Eladó egy ASUS ROG ASTRAL GeForce RTX 5090 O32G GAMING videokártya (3 év garancia) . Autót, zártkerti ingatlant beszámolok.
-
KROK640
nagyúr
válasz
zolikaDB
üzenetére
Nekem hetek óta ugyanezt csinálja a vezetékes egerem. Meg olvasok az oldalon ugrik pár sort.

Legutóbb így raktam mákot és meggyet a gomba paprikásba, mert elugrott mikor olvastam a receptet
Tegnmap akartam venni új egeret, 2 perccel zárás után értem a Multimedia towerhez

Szóval együtt érzek, a görgője bolondult meg neked is. -
zolikaDB
veterán
Sziasztok!
Eddig teljesen normálisan működő vezetéknélküli egérnél mi okozhatja azt, hogy egyik napról a másikra elszaródik?
A görgetésre gondolok... Görgetek lefelé, és elindul fel. Görgetek egy videót le, és kettőt ugrik fel, vagy "tilitolizza" a videót picit le-fel de nem halad...
Windows 11. -
Salex1
őstag
Tudnátok ajánlani angol tanár 6-os gyerek mellé?
-
Timeola
aktív tag
válasz
Zsoleszhun
üzenetére
Tegnap az Aquaticumnál egymás után 2 rendőrségi drón is volt este 18.30 körül. Mondjuk asszem "hirdették" is, hogy fokozott közúti ellenőrzések lesznek most.
-
szotyika77
aktív tag
Sziasztok!
Eladó 2db jegy a Csokonai színházba, a Black Comedy című előadásra, 2026.03.13-án lesz, 19:00-tól.
Ára: 4000ft/db (eredeti ára: 4800/db)
Sajnos mi családi okok miatt ismét nem tudunk menni, de az online vásárolt jegyet vissza nem váltják.
Akit érdekel írjon nyugodtan! -
csƵ
addikt
-
hdanesz
őstag
Nem tudja valaki mi történt a Fórumban tegnap délután?
Fél 5 körül jártunk arra és rendőrautó állt a járdán a Párizsi udvar felőli végen. Majd fél hét felé jártunk arra megint és még mindig ott volt.Bent pedig az első emeleten állt 2 egyenruhás rendőr meg pár ember, illetve egy civil ruhás bűnügyis emberke.
-
csƵ
addikt
Sziasztok!
Eladó egy szezont futott akkus Stihl RMA 235 fűnyíróm AK20 akkuval és töltővel.
Hibátlan állapotú, még 1 év garanciával eladó. Kb 300m2-t lehet egy töltéssel lenyírni.
Eladás oka: nagyobbra váltok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Parfüm topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Véleményes teszt bizonygatja mennyit ér a Macbook Neo 8 GB RAM-ja
- Autós kamerák
- Milyen légkondit a lakásba?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS ROG Strix GeForce RTX 4090 White OC 24GB videokártya garanciával hibátlan működésse
- Dell 14 Latitude 7450 WUXGA 2in1 Touch X360 Ultra5 135U 12mag 16GB 512GB Win11 Pro WiFi7 Garancia
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- 216 - Lenovo Legion Slim 7 (16IRH8) - Intel Core i7-13700H, RTX 4060 (ELKELT)
- AKCIÓ! ASUS H110M i5 6500 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T3 Plus NBASE 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

) egy se maradjon ott ...

C2H5OH bevitel miatt volt az egy hónapos telefon kímélet.